Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Yeni ve revize edilmiş parametreler. Bu sayıda yapılan değişiklikler:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Yeni ve revize edilmiş parametreler. Bu sayıda yapılan değişiklikler:"

Transkript

1 Yeni ve revize edilmiş parametreler Yeni ve revize edilmiş parametreler SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) içindeki parametreler sürekli olarak revize edilirler. Yeni parametre tanımlamalarıyla birlikte düzeltilen parametre tanımlamaları ileriki sayfalardaki listede verilmiştir. Bu sayıda yapılan değişiklikler: Eski tayinler Yeni tayinler Araç hız sınırı 2 için sinyal girişinin seçimi Araç hız sınırı 2 için sinyal girişinin seçimi Araç hız sınırlayıcısı 2 Aracın hız sınırı 2 Araç hız sınırlayıcısı 3 Aracın hız sınırı 3 Ayarlanabilir parametrelerin önceki sayısında yapılan değişiklikler (sayı 5): Eski tayinler Ateşleme voltajı açıldığında normal seviyenin otomatik etkinleştirilmesi Yönlendirme aksının kaldırılması sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı Yük transferi sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı Yeni tayinler Kontak voltajı açıldığında normal seviyenin otomatik olarak devreye girmesi. Yönlendirme aksının kaldırılması sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı Yük transferi sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı. Araç hız sınırlayıcısı 2 Araç hız sınırlayıcısı 3 Ayarlanabilir parametrelerin önceki sayısında yapılan değişiklikler (sayı 4): Eski tayinler Araç hız sınırı 2 için devreye sokma sinyali Yeni tayinler Araç hız sınırı 2 için sinyal girişinin seçimi 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 1 (12)

2 Giriþ Giriþ Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili Scania atölyesiyle temasa geçin. Parametreler araçtaki farklı kontrol ünitelerinde saklanırlar ve SDP3 programlama aracı kullanılarak ayarlanabilirler. Bu belge kapsamlı bir listedir. Belirli bir araçta bu parametrelerden hangilerinin bulunduğu aracın nasıl bir donanıma sahip olduğuna ve aracın teknik özelliklerine bağlı olarak değişir. Ayarlanabilir parametrelerin dışında, bir SOPS (Scania Onboard Product Specification - Scania Araç Üstü Ürün Teknik Özellikleri) dosyasında aracın fiziksel özelliklerini açıklayan parametreler de vardır. Bu çeşit parametrelerin bir dönüştürme gerçekleştirildiğinde güncelleştirilmesi gerekebilir. SOPS ile ilgili daha ayrıntılı bilgi, Genel bilgiler bölümünün altındaki Kontrol ünitelerinin yeniden programlanması başlıklı dokümanda bulunmaktadır. Sistem tanımlamaları BWS EMS SMS COO VIS ICL LAS Gövde sistemi Motor yönetim sistemi Süspansiyon yönetim sistemi Koordinatör Görünürlük sistemi Gösterge paneli Kilit ve alarm sistemi Ayarlanabilir parametrelere ilişkin açıklama Her parametre başlıktaki parametre tanımlaması ile tanımlanır. Her parametre tanımlamsı, parantez içinde gösterilmiş olan parametrenin tahsis edildiği sistemle sona erer. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 2 (12)

3 Araç hızı Araç hızı Araç hız sınırlayıcısı 2 Hız sınırı ile ilgili daha fazla bilgi, Araç hız sınırları için fonksiyonlar belgesinde bulunmaktadır. Araç hız sınırı 2 için sinyal girişinin seçimi (BWS) Buradan, araç hız sınırı 2 talep edildiğinde, sinyali girişi tipini ayarlayabilirsiniz. Aktif düşük Dijital olarak düşük olduğu zaman aktif olan bir sinyal. Aktif yüksek Dijital olarak yüksek olduğunda devrede olan bir sinyaldir. Harici CAN - Sinyal harici CAN veriyolu üzerinden alındı. Temel ayar: Aktif düşük. Not: Etkin düşük ya da etkin yükseği seçtiğinizde, bağlantının C260 soketinde nereden yapılacağını etkiler. Bununla ilgili daha fazla bilgi için, üstyapı kontrol ünitesi pim bağlantı listesinde bulunabilir. Açıklama: Aktif düşük, toprağa bağlandığında işlevi etkinleştiren pim 4 konektör C2594'ün kullanıldığı anlamına gelir. Aktif düşük seçildiğinde toprağa bağlı bir kapatma anahtarı bu işlevi kontrol etmek için kullanılır. Aktif yüksek, +24 V'a bağlı olmadığında işlevi etkinleştiren konektör C260'taki pim 6'nın kullanıldığı anlamına gelir. Aktif düşük seçildiğinde +24 V'a bağlı bir fren anahtarı bu işlevi kontrol etmek için kullanılır. Not: Üstyapı, üstyapı arayüzüne bağlanmadan önce araç, Araç hızı sınırı 2 olmadan sürülecekse, pim 6 konektör C260'ın geçici olarak +24V'ye bağlanması gerekir. Parametre Aktif düşük olarak ayarlandığında bu geçerlidir. Araç hız sınırı 2 (BWS) Buradan ikinci bir hız sınırını ayarlayabilirsiniz. Maksimum devrin (motor kontrol ünitesindeki parametre) ayrıca bu parametre maksimum devirden daha yükseğe ayarlandığı zaman da geçerli olduğunu unutmayın. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 3 (12)

4 Araç hızı Yok - İkinci araç hız sınırlayıcı yok km/s, 1 km/s.lik artışlarla. Temel ayar: 30 km/s. Açıklama: Bu parametre sadece Kasım 2008'den itibaren üretilen araçlar için geçerlidir. Aracın hız sınırı 2 (EMS) ikinci bir hız sınırını kontrol eder. Araç hız sınırı 2 belli bir aralıkta sayısal şekilde veya hız sınırı olmadan ayarlanabilir; bu, hız sınırının maksimum hız sınırı için belirlenen değerle aynı olduğu anlamına gelir. Hiç - Hız sınırı azami hız için ayarlanan ile aynı değer olacaktır km/s, 1 km/s.lik artışlarla. Temel ayar: 70 km/s. Not: Bu parametre ayarlandıktan sonra aracın normal şekilde sürülebilmesini sağlamak için, konektör C260'taki pim 6, +24 V'a bağlanmalıdır. Sadece Araç hız sınırı 2 için sinyal girişinin seçimi parametresi Aktif yüksek olarak ayarlanmış araçlar için geçerlidir. Açıklama: Bu parametre sadece Ekim 2008'e kadar üretilen araçlar için geçerlidir. Araç hız sınırlayıcısı 3 Araç hız sınırı 3 (BWS) Buradan üçüncü bir hız sınırını ayarlayabilirsiniz. Maksimum devrin (motor kontrol ünitesindeki parametre) ayrıca bu parametre maksimum devirden daha yükseğe ayarlandığı zaman da geçerli olduğunu unutmayın. Yok - Üçüncü araç hız sınırlayıcı yok. 1 km/s'lik artışlarla km/s. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 4 (12)

5 Araç hızı Temel ayar: 6 km/s. Açıklama: Bu parametre sadece uygulanan durumlarda geçerlidir. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 5 (12)

6 Araç seviye ayarı Araç seviye ayarı Alternatif sürüş seviyeleri Alternatif sürüş seviyesi 1 ön (SMS) Araç Alternatif sürüş seviyesi işlevi ile donatılabilir. Alternatif sürüş seviyesi, aralığa göre ayarlanabilir. İşlev gösterge panelindeki bir anahtarla devreye sokulabilir. -80, -60, -45, -30, 0, 20, 30, 50, 65, 80, 100, 150, 200 mm Temel ayar: 50 mm Alternatif sürüş seviyesi 2 ön (SMS) Araç Alternatif sürüş seviyesi işlevi ile donatılabilir. Alternatif sürüş seviyesi, aralığa göre ayarlanabilir. İşlev gösterge panelindeki bir anahtarla devreye sokulabilir. -80, -60, -45, -30, 0, 20, 30, 50, 65, 80, 100, 150 mm Temel ayar: -30 mm Not: "En düşük seviye seçeneği" parametresi "Boş körük" değerine sahipse, "Alternatif sürüş seviyesi 2 (ön ve arka)" dikkate alınmaz. Alternatif sürüş seviyesi 1 arka (SMS) Araç Alternatif sürüş seviyesi işlevi ile donatılabilir. Alternatif sürüş seviyesi, aralığa göre ayarlanabilir. İşlev gösterge panelindeki bir anahtarla devreye sokulabilir. -90, -60, -45, -30, 0, 30, 50, 65, 80, 100, 150, 180 mm Temel ayar: 50 mm Açıklama: Düşük ve Ekstra Düşük şasi yüksekliklerinin en düşük yüksekliği -30 mm'dir. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 6 (12)

7 Araç seviye ayarı Alternatif sürüş seviyesi 2 arka (SMS) Araç Alternatif sürüş seviyesi işlevi ile donatılabilir. Alternatif sürüş seviyesi, aralığa göre ayarlanabilir. İşlev gösterge panelindeki bir anahtarla devreye sokulabilir. -90, -60, -45, -30, 0, 30, 50, 65, 80, 100, 150 mm Temel ayar: -30 mm Not: "En düşük seviye seçeneği" parametresi "Boş körük" değerine sahipse, "Alternatif sürüş seviyesi 2 (ön ve arka)" dikkate alınmaz. Açıklama: Düşük ve Ekstra Düşük şasi yüksekliklerinin en düşük yüksekliği -30 mm'dir. En düşük seviyenin seçilmesi (SMS) Buradan, Alternatif sürüş seviyesi 2 ön ve arka veya Boş körükler parametrelerinin en düşük seviyeye ayarlanması gerekip gerekmediğini seçebilirsiniz. Sürüş seviye seçenekleri anahtarı, boş siferlerle devreye alındığı zaman; anahtarın üst tarafına kısa süre basılmadığı müddetçe; araç normal seviyesine dönmez. Sürüş seviyesi 2 Boş körükler Not: "En düşük seviye seçeneği" parametresi "Boş körük" değerine sahipse, "Alternatif sürüş seviyesi 2 (ön ve arka)" dikkate alınmaz. Kalkmış tahrik seviyesi Yük transferi sırasında sürüş seviyesinin geçici olarak yükseltilmesi (SMS) Yük transferini devreye sokarken, araç daha yüksek bir sürüş seviyesine ayarlanabilir. Geçici yükseltme sonlandırıldığında araç "Yük aktarımı sırasında yükseltilmiş sürüş seviyesi" parametresinde belirtilen değere geri döner. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 7 (12)

8 Araç seviye ayarı 0 mm. 30 mm. 60 mm. Temel ayar: Şaisye bağlı olarak 30 veya 60 mm. Not: Bu parametre "İlave dinil yükseltilmiş haldeyken yükseltilmiş sürü seviyesi" parametresinde belirtilen değerden daha yüksek bir değere sahip olmamalıdır. Yük transferi sırasında sürüş seviyesi yükseltildi (SMS) Yük transferi sırasında yükseltilen sürüş seviyesi, aralığa göre ayarlanabilir. Burada, yük transferi sırasında aracın sürüş seviyesinin yükseltilip yükseltilmeyeceğini ve yükseltilecekse, o seviyenin ne kadar yüksek olacağını belirleyiniz. 0 mm. 20 mm. 45 mm. 65 mm. Temel ayar: Şaisye bağlı olarak 0 veya 20 mm. Açıklama:0 mm seçildiğinde bu, Yükseltme Yok anlamına gelir. Not: Bu parametre "İlave dinil yükseltilmiş haldeyken yükseltilmiş sürü seviyesi" parametresinde belirtilen değerden daha yüksek bir değere sahip olmamalıdır. İlave dingil yükseltilmiş haldeyken yükseltilmiş sürüş seviyesi (SMS) Arka aksın kaldırılması ile yükseltilen sürüş seviyesi, aralığa göre ayarlanabilir. Arka aks kaldırıldığında aracın sürüş seviyesinin yükseltilip yükseltilmeyeceğini ve yükseltilecekse, o seviyenin ne kadar yüksek olacağını belirleyiniz. 0 mm seçildiğinde, bu, Yükseltme Yok seçildiği anlamına gelir. 65 mm'nin seçilmesi, izin verilen en yüksek sürüş seviyesinin seçildiği anlamına gelir. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 8 (12)

9 Araç seviye ayarı Not: Yükseltilmiş bir yönlendirme aksı için Scania standardından daha düşük bir yükseltilmiş sürüş seviyesi seçildiğinde, sürüş sırasında yönlendirme aksı tekerleğinin yere değme riski bulunur. 0 mm. 15 mm 30 mm. 45 mm. 65 mm. Temel ayar: Şaisye bağlı olarak 30 veya 65 mm. Diğer Seviyedeki izin verilen maksimum fark, ön/arka 10 mm 20 mm 30 mm Temel ayar: 30 mm Kontrol kutusu 2 (SMS) Parametreleri buradan, Kontrol kutusu 2 bağlandıktan sonra değiştirebilirsiniz. Bu kontrol kutusu bağlandığında ve parametre ayarlandığında, SDP3'te bir devre veya bileşen olarak görüntülenmez. İki kontrol kutusu da aynı anda bağlı olduğunda, her iki kontrol kutusu da aynı anda kullanıldığında hiçbir araç ayarı değiştirilmez. Yok Şununla: Temel ayar: Yok 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 9 (12)

10 Araç seviye ayarı Ateşleme voltajı açıldığında normal seviyenin otomatik etkinleştirilmesi (SMS) Biçimlendirme, anahtar voltaj açıldığında aracın yeniden standart sürüş seviyesine geçip geçmeyeceğini belirler. Yok - Araç, "Yok" parametresiyle yapılandırılmışsa, kontak anahtarı voltajı kapandığında aracın bulunduğu seviyeye geri döner. Var - Bu parametre "Var" olarak seçiliyse, kontak anahtarı voltajı açıldığında araç, sürücü tarafından alternatif seviyeler anahtarıyla seçilmiş olan sürüş seviyelerinden birine geri döner. Temel ayar: Yok Hızlı kontrol için hız sınırı (SMS) Hızlı kontrolün hız sınırı, aralığa göre ayarlanabilir. Hızlı kontrol (1,5 saniyelik aralıklarda kontrol), kontrol ünitesi takograftan gelen bir hız mesajını saptadığında normalde iptal edilir. Hızlı kontrol, araç seçili devire çıkarken aktif olacağından ve bu da yolculuk esnasında (örneğin asfaltta giderken) kargo ağırlığı değiştiğinde avantajlı olabileceğinden burada sıfırlanabilir. Sürüş esnasında yükleri değişen araçlar için, örn. asfaltta sürerken, çakıllı yolları tuzlarken/kumlarken ve sularken, seviye kumandasını amaca uygun hız için 15, 50 ya da 100 km/sa'e hızlıca ayarlanması tavsiye edilir. 0 km/s 15 km/s 50 km/s 100 km/s Temel ayar: Şaisye bağlı olarak 0 veya 15 km/s. Not: Hızlı kontrol sınırı yükseltildiğinde hava tüketimi artar. Bu kompresördeki aşınmaları arttırır ve yol şartlarına bağlı olarak bir miktar daha yüksek yakıt tüketimine neden olur. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 10 (12)

11 Aks ağırlığı Aks ağırlığı Yönlendirme aksının kaldırılması sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı (SMS) Arka aksın kaldırılması için izin verilen maksimum arka aks basıncı, aralığa göre ayarlanabilir. İzin verilen maksimum arka aks basıncı buraya girilir. Araç, bir yönlendirme aksıyla donatılmışsa, bu aynı zamanda yönlendirme aksının otomatik olarak alçaltılacağı sınır olacaktır. Bazı ülkelerde yasal gereksinimler, ilave dingilin izin verilen aks ağırlığının %60'ı kadar alçaltılması gerektiğini şart koşar. Sınırlanmayan seçenek sadece olağan dışı durumlarda seçilmelidir; çünkü arka aksın ve aks dişlisinin zarar görmesi riskini önemli ölçüde arttırır. 3,0 / 6,0 / 6,3 / 6,5 / 6,9 / 7,8 / 8,5 / 9,5 / 9,9 / 10 /10,5 / 11,5 / 13,0 / 13,6 / 14,9 / 16,9 ton veya Sınırsız Temel ayar: Aracın teknik özelliğine göre. Yük transferi sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı (SMS) Yük transferi için izin verilen maksimum arka aks basıncı, aralığa göre ayarlanabilir. Yük transferi aşaması sırasında izin verilen maksimum arka aks basıncı buraya girilir. Tam yük transferi istendiğinde, arka aks, buradan girilen değere yüklenir. Yönlendirme aksını ek basınç yükler. Sınırsız yük transferi sadece istisnai durumlarda seçilmelidir. Bu, arka aks ile aks dişlisi üzerindeki hasar riskini önemli ölçüde artırır. 10,0 / 12,35 / 13,0 / 13,6 / 14,9 / 16,9 ton veya Sınırsız Temel ayar: Aracın teknik özelliğine göre. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 11 (12)

12 Aks ağırlığı Aks ağırlık dağılımının türü (SMS) Buradan, boji için aks ağırlık dağılımı tipini değiştirebilirsiniz. Optimum çekiş - Optimum çekiş seçeneği "İlave dingilin kaldırılması sırasında izin verilen maksimum arka aks ağırlığı" değerine kadar maksimum tahrik aksı ağırlığı sağlar. Değere ulaşıldığında, ilave dingil alçaltılır ve bogie ağırlığının 2 tonu ilave dilngile aktarılır. ilave dingil alçaltılmış haldeyken tahrik aksı değeri tekrar elde edildiğinde, dağılım "Bogie basınç dağılımı" parametresindeki seçime göre yapılır. Basınç oranı - Basınç oranını seçerseniz, boji basınç dağılımı, "Boji basınç dağılımı" altında seçilen yüke bakılmaksızın aynı kalır. Temel ayar: En iyi çekiş veya basınç oranı Not: Optimal Çekiş seçilirse, bu bazı yükleme konfigürayonlarıyla ön aksta aşırı yüklemeye neden olabilir. Söz konusu araçla ilgili olarak BUC'yi (Toplama Hesaplama Programı) kullanarak bir kontrol hesaplaması yapınız. Arka aks aşırı yüklendiğinde, yönlendirme aksının otomatik olarak inmesi (SMS) Yönlendirme aksının burada Otomatik alçaltma ile mi yoksa Manuel alçaltma ile mi çalışacağını belirleyiniz. Otomatik alçaltma - Yönlendirme aksının, "İzin verilen maks. arka aks ağırlığı" işlevinde ayarlanan yükte alçaltılacağı anlamına gelir. Manuel alçaltma - Bu, yönlendirme aksının sadece alçaltma düğmesine basıldığında alçaltılacağı anlamına gelir. Ancak arka akstaki basınç, "İzin verilen maksimum arka aks basıncı" altında ayarlanmış olan değeri aştığı takdirde aksı tekrar kaldırmak mümkün olmayacaktır. Temel ayar: Otomatik alçaltma. Not: Bu işlevin ayarı ülkeden ülkeye değişen emredici şartlara göre değişiklik gösterir. 11:70-01/08 Yayım 1 tr-tr 12 (12)

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları Aracın elektrik sistemine yapılan bütün elektrik bağlantıları merkezi elektrik ünitesinde ve üst yapı konsolunun içine yapılmalıdır. Üstyapı konsolu kabinin içindeki yolcu tarafının üzerindeki panelin

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Vidalı bağlantılar. Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler. Sürtünme mafsalları ve kelepçe mafsallarının birleşimi

Vidalı bağlantılar. Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler. Sürtünme mafsalları ve kelepçe mafsallarının birleşimi Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler Vidalı bağlantılar sürtünme mafsalları, kelepçe mafsalları veya ikisinin birleşimi olarak yapılabilir. Bir sürtünme

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ MODBUS DÖNÜŞTÜRÜCÜ UTY-VMSX PARÇA NO. 9708438047 Modbus, Schneider Electric SA şirketinin tescilli ticari markasıdır. İçindekiler 1 SİSTEMİN ANA HATLARI...1 2 BOYUT...2 3 TEKNİK

Detaylı

Parametreler Şasi. Giriş

Parametreler Şasi. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili

Detaylı

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi 1. Firma Tanımlama ve Firma İşlemleri Firmanın açılması Program kurulumu bittikten sonra otomatik olarak masa üstüne SQL Standart Setup ve Standart Seri Versiyonları adında bir klasör atılır. Programda

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER :

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER : Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü KM 482 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III DENEY NO : 3b İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : İyon değişim kolonunun yükleme ve/veya geri kazanma işlemi sırasındaki davranışını

Detaylı

HGX34e/170-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744

HGX34e/170-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R744 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Besleme frekansı 50 Hz Evaporasyon sıcaklığı -35,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 12,02 bar Kondenzasyon sıcaklığı -5,0 C Yoğuşmalı

Detaylı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı C ve Sistem Programcıları Derneği Kasım 2002 İçindekiler: 1 -GIRIŞ 3 1.1.NEDEN STANDARTLARA IHTIYACIMIZ VAR? 3 2 -İMLA VE YAZIM 3 2.1.TÜRKÇE

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-L 4 Pinli B C D E F A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampuller Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Sistem, 2 paralel floresan tüp içerir Özellikleri: Starter ve kapasitörsüz

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

SLCM - Modül (Ders) Yaratılması

SLCM - Modül (Ders) Yaratılması SAP sisteminde Modül (Ders) Yaratılması işlemleri için PIQ_ACSTRUC Bölüm Kataloğu komutu kullanılır. Bu ekranda gerçekleştirilecek tüm işlemlerde geçerlilik tarihinin doğru belirlenmesi önemlidir. Geçerlilik

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

Me Too. tasarım Nurus D Lab. teknik doküman

Me Too. tasarım Nurus D Lab. teknik doküman Me Too tasarım Nurus D Lab teknik doküman Me Too, bedeni mükemmel şekilde tamamlar ve çalışma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan Me Too,

Detaylı

T Modeli Eki. Ek 1. e360t ve. e360t+ Modeli

T Modeli Eki. Ek 1. e360t ve. e360t+ Modeli Ek 1 e360t ve T Modeli Eki e360t+ Modeli Newport TM e360t Ventilatör ürününü satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu paket, T modeline özgü olan özelliklerin açıklandığı Newport e360 Ventilatör Kullanım

Detaylı

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ).

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ). 3. KES (KİRİŞ) SİSTEM HESI 3.1 Kafes Sistem Yük nalizi Kafes kirişler (makaslar), aşıkları, çatı örtüsünü ve çatı örtüsü üzerine etkiyen dış yükleri (rüzgar, kar) taşırlar ve bu yükleri aşıklar vasıtasıyla

Detaylı

DENEY 14 Otomatik Lamba Parlaklığı Kontrol Devresi

DENEY 14 Otomatik Lamba Parlaklığı Kontrol Devresi DENEY 14 Otomatik Lamba Parlaklığı Kontrol Devresi DENEYİN AMACI 1. Triyak ve SCR faz kontrol devrelerinin çalışmasını öğrenmek. 2. Diyak-triyak faz kontrol devrelerinin çalışmasını öğrenmek. 3. Bir otomatik

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

BÖLÜM-6 KORUMA CİHAZLARI

BÖLÜM-6 KORUMA CİHAZLARI BÖLÜM-6 KORUMA CİHAZLARI 1 AŞIRI AKIMDAN KORUMA CİHAZLARI 1. Bıçak tipi sigorta 2. Buşonlu tip sigorta 3. Kapak tipi sigorta 4. Kartuş tipi sigorta 5. Otomatik sigorta (K-otomat) 6. Yanabilen bağlantı

Detaylı

UYGUNLUK ve YERİNDELİK TESTİ

UYGUNLUK ve YERİNDELİK TESTİ UYGUNLUK ve YERİNDELİK TESTİ Bu anketin amacı, Alım satıma aracılık ve halka arza aracılık faaliyetleri kapsamında size sunulacak ürün veya hizmetin risklerini anlayabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olup

Detaylı

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Kullanım kılavuzu ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Renk: 7015 Copyright H:Heinzer GmbH 1 Yağın yenilenmesi sonucu sistem temizlenmez; sadece yağın kalitesi iyileşir. Bu

Detaylı

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI 360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI Say2000i kapsamına bu yıl dahil olan idare muhasebe birimlerinden intikal eden sorunlardan, 360 hesabının gelir

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST)

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) 1. AMAÇ: Bu deney, üç eksenli sıkışmaya maruz kalan silindirik kayaç örneklerinin makaslama dayanımı parametrelerinin saptanması

Detaylı

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden OPER:01 Yayım 3 tr-tr Kullanıcı talimatları İşletim analizi Scania CV AB 2015, Sweden Genel Genel Bu kullanıcı talimatları, Scania bayilerindeki makine çalışanları ve teknisyenler için yazılmıştır. İşletimsel

Detaylı

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri. İşlev PGRT

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri. İşlev PGRT Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte fonksiyon göstergeleri için bağlantı ve ayar parametreleri seçenekleri ile hazırlanmıştır.

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN Şeker Pancarı Hasadı Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR Prof. Dr. Can ERTEKİN 1 Şeker Pancarı Etli kökünden şeker elde edilen, ıspanakgillerden 2yıllık tarım bitkisidir. 1 yıl vejetatif organları,

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

YENİ C4 1.4 VTi 95HP EASY M/T

YENİ C4 1.4 VTi 95HP EASY M/T YENİ C4 1.4 VTi 95HP EASY M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1397 Maksimum güç ( Hp.din/ dev.dak) 95/6000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 135/4000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4329-1789 Yükseklik - Dingil

Detaylı

Biçimli ve güzel bacaklara sahip olmak isteyen kadınlar, estetik cerrahların

Biçimli ve güzel bacaklara sahip olmak isteyen kadınlar, estetik cerrahların Plastik Cerrahlar Biçimli Bacaklar için Çalışıyor Biçimli ve güzel bacaklara sahip olmak isteyen kadınlar, estetik cerrahların kapısını çalıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel,

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetlere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS 5)

Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetlere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS 5) Birsen Özdemir - Müdür / Audit Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetlere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS 5) Amaç (a) Satış amaçlı elde tutulan olarak sınıflandırılma

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Euro 5 motorlu araçlardaki indirgeyici deposunun taşınması

Euro 5 motorlu araçlardaki indirgeyici deposunun taşınması İndirgeyici deposunun taşınması hakkında genel bilgi SCR (Selective Catalytic Reduction) emisyon kontrol sistemli araçlarda, örn. vinçli kamyonlardaki destek ayakları gibi üstyapı parçalarına yer açmak

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Marş anahtarı sürüş konumunda Kabindeki

Detaylı

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 12 Ocak 2015 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Resesyonda olan Japonya, hükümetin yeni bütçe planıyla birlikte ülke ekonomisini desteklemeye çalışırken resesyondan çıkmasında yollarını arıyor. Japonya

Detaylı

ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu

ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA Sektörün en geniş kabini, yüksek verimli klima, maksimum konfor Traktörün ortasına yerleştirilmiş kabin Kullanımı son derece kolay kontrol paneli ve renkli

Detaylı

XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu

XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu Kontrollü bisikletinizi monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC1191 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 W0L0SDL68E4101652 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-213958 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT2209 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-213958 Sayfa: 2 / 7 WAUZZZ8V6F1137543 Araç Bilgileri

Detaylı

Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak. 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler. (27 Aralık 2004)

Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak. 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler. (27 Aralık 2004) Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler (27 Aralık 2004) Banka müşterilerinin Yeni Türk Lirası na (YTL) geçişten sonra bankalarında karşılaşacakları

Detaylı

Test Geliştirme. Testin Amacı. Ölçülecek Özelliğin Belirlenmesi 08.04.2014. Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN 08.04.2014 3 08.04.

Test Geliştirme. Testin Amacı. Ölçülecek Özelliğin Belirlenmesi 08.04.2014. Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN 08.04.2014 3 08.04. BÖLÜM 7 Test Geliştirme Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cetinerdogan@gmail.com Test Geliştirme Testler gözlenemeyen özelliklerin gözlenebilir hale getirilmesi veya hedef kazanımların kazandırılıp kazandırılmadığını

Detaylı

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ 5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ KONULAR 1. Kumanda Devreleri 2. Doğru Akım Motorları Kumanda Devreleri 3. Alternatif Akım Motorları Kumanda Devreleri GİRİŞ Otomatik kumanda devrelerinde motorun

Detaylı

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur Çok Kanallı AV Alıcısı STR-DN1030 Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur 1 Hoparlörlerin ayarlanması 2 TV'nizin ve diğer cihazların bağlanması 3 Diğer bağlantılar 4 Hoparlörlerin

Detaylı

NEW HOLLAND. TDD Delta Serisi

NEW HOLLAND. TDD Delta Serisi NEW HOLLAND TDD Delta Serisi NEW HOLLAND TDD Delta Serisi Modern kaporta, sade donanım ve yüksek performansı bir arada sunan TDD Delta serisi, 4 farklı model seçeneği ile üreticinin hizmetkarı olmaya

Detaylı

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw DD25B VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw 360 görüş alanı En uygun şekilde yerleştirilmiş kızaklı koltuk, açılı silindir yatakları ve eğimli motor kaputu tasarımına sahip DD25B sektörde öncü,

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

ALAN İSMİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN YEKNESAK POLİTİKALAR

ALAN İSMİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN YEKNESAK POLİTİKALAR ALAN İSMİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN YEKNESAK POLİTİKALAR * (UDRP KURALLARI-Türkçe Metni)** (ICANN Tarafından 24 Ekim 1999 da Onaylandığı Şekliyle) 1. Amaç. Bu Alan İsmi Uyuşmazlıklarının Halli için

Detaylı

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR 1 Bir dersin sunumunda, sözel anlatımlar yanında çizimler, şemalar ve grafikler kullanılması; bilginin aktarılmasında, hem duyu organı olarak gözün, hem de düşünme-ilişkilendirme

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI Kamu İhale Kurumu KİK Genel Tebliğinin

Detaylı

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/5/215-31/5/216 % 25 2 15 1 5-5 -1 9,88 7,82 11,7 6,36 1,5 9,81

Detaylı

Bölüm 6 Tarımsal Finansman

Bölüm 6 Tarımsal Finansman Bölüm 6 Tarımsal Finansman 1. Tarımsal Finansman 2. Tarımsal Krediler İçerik 1 FİNANSMAN VE FONKSİYONLARI İşletmelerin öz varlıklarını güçlendirmek olan finansman önceleri sadece sermaye temini olarak

Detaylı

Outlook 2010 Eski Hesabın Kaldırılması Yeni Hesabın Tanımlanması

Outlook 2010 Eski Hesabın Kaldırılması Yeni Hesabın Tanımlanması Outlook 2010 Eski Hesabın Kaldırılması Yeni Hesabın Tanımlanması Üniversitemizde görevli tüm personelimizin Posta hesapları Ada.Net firması tarafından yönetilmekteydi, 25 Mart 2013 tarihinden itibaren

Detaylı

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi)

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) 1 Giriş.. Değişkenleri nitel ve nicel değişkenler olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Şimdiye kadar hep nicel değişkenler için hesaplamalar ve testler yaptık. Fakat

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA Önsöz 4 Stratejik Planlama ve Bütçe Yol Haritası 5 Örnek İşletme Hakkında 6 Gider Yükleme Sistemi 8 Satış Bütçesi Oluşturma 9 Faaliyet Gider Bütçesi Oluşturma 12 Bütçe Sistem Otomasyonu

Detaylı

Ürün Kataloğu. Konvansiyonel Mini Ekskavatör

Ürün Kataloğu. Konvansiyonel Mini Ekskavatör Konvansiyonel Mini Ekskavatör Ürün Kataloğu Kubota Dijital Panel A Aydınlatma Butonu C D B C Bilgi Ekranı Seçimi Motor Uyarı İkazı A B D Gösterge Ekranı Gelişmiş Bilgilendirme ve Uyarı Yakıt, sıcaklık

Detaylı

Sınavın yapısı ve süre TPS İki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama: Görüntü Yorumlama 60 soru İkinci aşama: Mevzuat ve Uygulama teorik 40 soru Sınav

Sınavın yapısı ve süre TPS İki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama: Görüntü Yorumlama 60 soru İkinci aşama: Mevzuat ve Uygulama teorik 40 soru Sınav Projenin Amacı Tarayıcı personellerin sertifikalandırılarak, güvenlik personeli içinde bir uzmanlık olarak geliştirilmesi Tarayıcı personellerin daha iyi koşullara ulaşmasını sağlamak Alanında uzman personellerin

Detaylı

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 5. Sonuçlar ve reform teklifleri 5.1 (Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu) 5.1.1 Performans

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS)

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS) ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS) Eğitim Dokümanları-2 Bu dokümanda Tıp Modülü anlatılmıştır. 1. Ders Yönetimi 2. Müfredat Yönetimi 3. Ders Açma Yönetimi 1. Kurul Ders Açma 2. Staj Ders Açma 3. Ortalamaya Katılmayan,

Detaylı

SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ

SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ Belirli amaçları gerçekleştirmek üzere gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulan ve belirlenen hedefe ulaşmak için, ortak ya da yöneticilerin dikkat ve özen

Detaylı

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler yarı-römorkları çekmeye yönelik tasarlanmıştır ve bu nedenle kolayca römorkları değiştirmeyi mümkün kılmak için beşinci tekerlek

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

Gemi Makinaları. Şekilde gösterilen P-V diyagramında:

Gemi Makinaları. Şekilde gösterilen P-V diyagramında: Şekilde gösterilen P-V diyagramında: 1 e ve f noktaları arasında hangi hadise olur. a Egzost supapı kapanır b Emme portları kapanır c Silindir basıncı azalır d Silindir hacmi azalır 2 yakıt enjeksiyonu

Detaylı

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi CE1C2348tr 2014-04-23 Building Technologies Hoşgeldiniz! Hoşgeldiniz! Hem QAA74 oda ünitesi hem de AVS74 operatör ünitesini çalıştırmak

Detaylı

HGX7/2110-4 Motor: 380-420V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507

HGX7/2110-4 Motor: 380-420V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507 Kapasite verisi uygulama talimatları sınırı Lütfen kontrol Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R404A, R507 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Besleme frekansı 50 Hz Evaporasyon sıcaklığı -2,0 C Evaporasyon basıncı (abs.)

Detaylı

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar?

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065

SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065 SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065 Konu: BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ TBMM BAŞKANLIĞI NA SUNULMUŞTUR Bazı vergi kanunlarında

Detaylı

Neden Ekspertiz Yaptırmalısınız?

Neden Ekspertiz Yaptırmalısınız? Neden Ekspertiz Yaptırmalısınız? Araç testleri, adı üzerinde aracın tamamı ile test edildiği, performansı, parçalarının, işlevlerinin kontrol edildiği ve test aşamasındaki halinin en ince ayrıntılarına

Detaylı

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu TEFTİŞ PROGRAMLARI - Giriş e-içişleri ana sayfasına giriş yapıldıktan sonra, adınızın üzerine tıklayarak Teftiş Kurulu nda sahip olduğunuz yetki seçilir. Arama

Detaylı

OTOMATİK TRANSMİSYONLAR

OTOMATİK TRANSMİSYONLAR OTOMATİK TRANSMİSYONLAR Taşıtın hızına, gaz kelebeği pozisyonuna yük ve yol şartlarına bağlı olarak viteslerin otomatik olarak değişmelerine imkan veren bir sistemdir. Otomatik transmisyonla,mekanik ve

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Be2, boyut çeşitliliği ile çalışma masa ve sistemlerinin gereksinimlere göre kurgulanmasına olanak sağlar. Bireysel çalışma alanlarına ve ada tipi çalışma sistemlerine

Detaylı

I. HSBS KURUM AYARLARI

I. HSBS KURUM AYARLARI HALK SAĞLIĞI BİLGİ SİSTEMİ(HSBS) I. HSBS KURUM AYARLARI HSBS sistemine giriş yapıldıktan sonra kurum ayarlarına tıklanarak kuruma ait gerekli bilgiler kurum sorumlusu tarafından bir defaya mahsus olarak

Detaylı

Diyaframlı ölçüm sistemleri

Diyaframlı ölçüm sistemleri Kullanma talimatı Diyaframlı ölçüm sistemleri Örnekler Diyaframlar için kullanma talimatı Sayfa 3 6 Diyaframlı ölçüm sistemleri İçindekiler 1. Güvenlik talimatları 4 2. Ürün açıklaması 4 3. Genel kurulum

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Değerlendirme Notu Sayfa1

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Değerlendirme Notu Sayfa1 Sağlık Reformunun Sonuçları İtibariyle Değerlendirilmesi 26-03 - 2009 Tuncay TEKSÖZ Dr. Yalçın KAYA Kerem HELVACIOĞLU Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Türkiye 2004 yılından itibaren sağlık

Detaylı

TEBLİĞ. Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Malların İthalatında Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2006/1)

TEBLİĞ. Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Malların İthalatında Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2006/1) Dış Ticaret Müsteşarlığından : TEBLİĞ Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Malların İthalatında Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2006/1) Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; 20/8/2005 tarihli ve 25912

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman F İ R M a Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman EHRT ürün yelpazesi, busbarların komple işlemlerini (kesme, zımbalama ve büküm) içerir. Çalıştığımız firmalar genellikle elektrik endüstrisine

Detaylı

PRS xbxxx Temel Amplifikatörler

PRS xbxxx Temel Amplifikatörler İletişim Sistemleri PRS xbxxx Temel Amplifikatörler PRS xbxxx Temel Amplifikatörler www.boschsecrity.com/tr Yüksek verimli, D sınıfı amplifikatör kanalı/kanalları Anahtarlamalı güç kaynağı Yerel ses girişleri

Detaylı

Expert modülleri üretiminizi optimize eder. Expert Systemtechnik GmbH. Türkçe. Dö emeli mobilyalar

Expert modülleri üretiminizi optimize eder. Expert Systemtechnik GmbH. Türkçe. Dö emeli mobilyalar Expert modülleri üretiminizi optimize eder Expert Systemtechnik GmbH Türkçe Dö emeli mobilyalar scanexpert static table: Deri giri inin verimli bir ekilde kontrol edilmesi ve deri stokunun idare edilmesi.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORDU ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORDU ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORDU ÜNİVERSİTESİ 212 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 212 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 3 I. Ocak - Haziran 212 Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları... 4 A. Bütçe Giderleri...

Detaylı

SERVĐS BÜLTENĐ BĐÇERDÖVERLER KLĐMA KOMPRESÖRÜ DÜŞÜK BASINÇ HORTUMUNUN YENĐDEN KONUMLANDIRILMASI

SERVĐS BÜLTENĐ BĐÇERDÖVERLER KLĐMA KOMPRESÖRÜ DÜŞÜK BASINÇ HORTUMUNUN YENĐDEN KONUMLANDIRILMASI SERVĐS BÜLTENĐ BĐÇERDÖVERLER Kasım 2010 MODEL: CS6080 BĐÇERDÖVERLER (2007 ÜRETĐMĐ) GRUP - ALTGRUP: 50 200 KONU: KLĐMA KOMPRESÖRÜ DÜŞÜK BASINÇ HORTUMUNUN YENĐDEN KONUMLANDIRILMASI 2007 üretimi CS6080 biçerdöverler

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU www.kap.org.tr ye İlişkin Kılavuz Her türlü sorunuz için kapdestek@mkk.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. ANA SAYFA HAKKINDA GENEL BİLGİLER https://www.kap.org.tr/tr/

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 09 S 0- İstatistik sorularının cevaplanmasında gerekli olabilecek tablolar ve ormüller bu kitapçığın sonunda verilmiştir.. şağıdakilerden hangisi istatistik birimi değildir? ) Doğum B) ile C) Traik kazası

Detaylı

Algoritmalara Giriş 6.046J/18.401J

Algoritmalara Giriş 6.046J/18.401J Algoritmalara Giriş 6.046J/18.401J DERS 13 Amortize Edilmiş Analiz Dinamik Tablolar Birleşik Metod Hesaplama Metodu Potansiyel Metodu Prof. Charles E. Leiserson Kıyım tablosu ne kadar büyük olmalı? Amaç

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :22.02.2011 Karar No :2011/DK-10/91 Gündem Konusu :İnternetin Güvenli Kullanımı. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü 6 ncı ve 50 inci maddeleri

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı