BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL"

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SERMAYE PİYASASI HUKUKU EKONOMİK ANALİZ İŞLETME HUKUKU İNGİLİZCE-II ALMANCA-II FRANSIZCA-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A SERMAYE PİYASASI HUKUKU A 1. Aşağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Kanunu kapsamındaki yatırım hizmet ve faaliyetlerinden biri değildir? A) Sermaye piyasası araçlarıyla ilgili emirlerin alınması ve iletilmesi B) Sermaye piyasası araçlarının halka arzında satışa aracılık edilmesi C) Portföy yöneticiliği yapılması D) Sermaye piyasası araçlarının risk analizlerinin yapılması E) Yatırım danışmanlığı yapılması 4. İhraççıların finansman ihtiyacını karşılamak bir anlamda ödünç para bulmak amacıyla, eşit itibari değerlere sahip, ibareleri aynı ve çok sayıda çıkarttıkları borçlanma araçlarına ne ad verilir? A) Çek B) Tahvil C) Senet D) Bono E) Pay 2. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği nin amaç ve görevlerinden biri değildir? A) Sermaye piyasalarının ve üye kuruluşların faaliyetlerinin gelişmesi üzerine araştırmalar yapmak B) Sermaye piyasası araçlarını değerlemek ve derecelendirme notu vermek C) Haksız rekabeti önlemek amacıyla gerekli tedbirleri almak D) Birlik statüsünde öngörülen disiplin cezalarını vermek E) Üye kuruluşları temsilen, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak 5. Aşağıdakilerden hangisi aracı kurumların faaliyete geçebilmesi için gerekli olan genel şartlardan biri değildir? A) Faaliyet konuları için gerekli olan asgari sermaye tutarlarının tamamen ve nakden ödenmiş olması B) Anonim şirket kuruluş şartlarının kaybedilmemiş olması C) Tercih edilen faaliyet konularına uygun hizmet birimlerinin kurulmuş ve bu birimler için yeterli personel kadrosunun oluşturulmuş olması D) Ülke genelinde şubeleşme faaliyetlerini tamamlamış olması E) Faaliyet konularına uygun sağlıklı bir yönetime sahip olması 3. Aşağıdakilerden hangisi sermaye piyasası araçlarının kaydileştirilmesinin piyasada şeffaflık ve güvenlik sağlaması açısından faydalarından biridir? A) Senetlerin saklanması için ihtiyaç duyulan geniş mekânlara gerek kalmaması B) Senetlerin saklanması için ihtiyaç duyulan iş gücünden tasarruf sağlanması C) Senetlerden doğan hakların kullanımı konusunda ortaya çıkan güçlükleri ortadan kaldırması D) Senetlerin basımı için ihtiyaç duyulan masraftan tasarruf edilmesi E) Senetlerde yapılabilecek sahtecilik riskinin ortadan kalkması 6. Katılma belgesi sahipleri ile kurucu, saklayıcı ve yönetici arasında fon portföyünün inançlı mülkiyet esaslarına göre saklanmasını, vekâlet akdi hükümlerine göre yönetimini ve garantili fonlarda kurucunun kurduğu fona garantör olması halinde garantiye ilişkin esasları konu alan ve genel işlem şartlarını içeren katılmalı sözleşmeye ne ad verilir? A) Fon kanunu B) Fon tebliği C) Fon yönergesi D) Fon yönetmeliği E) Fon içtüzüğü 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 7. Anonim ortaklık ne zaman tüzel kişilik kazanmış olur? A) Esas sözleşmenin imzalanması ile B) Esas sözleşmenin ticaret siciline tescili ile C) Esas sözleşmenin noterde onaylanması ile D) Esas sözleşmenin kurucu irade beyanlarının açıklanması ile E) Esas sözleşme ticaret sicil gazetesinde yayınlandıktan on gün sonra 11. Aşağıdakilerden hangisi anonim ortaklık pay sahiplerinin asli borcu olan sermaye koyma borcunu ifade eder? A) Gerçek borç ilkesi B) Nispi borç ilkesi C) Tek borç ilkesi D) Farazi borç ilkesi E) Esas borç ilkesi 8. Bir veya daha çok sayıda kişinin bir sözleşme ile kurdukları, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız mal varlığıyla sorumlu bulunan tüzel kişiliğe sahip ortaklıklara ne ad verilir? A) Anonim ortaklık B) Limitet ortaklık C) Komandit ortaklık D) Adi ortaklık E) Kolektif ortaklık 12. Aşağıdakilerden hangisi esas sermaye sistemine tabi halka açık anonim ortaklılarda sermayenin artırılabilmesi için gerekli işlemlerden biri değildir? A) Yönetim kurulu kararı ve esas sözleşme değişiklik önerisinin hazırlanması B) Sermaye Piyasası Kurulu ndan onay alınması C) Bakanlıktan izin alınması D) Ortaklık muhasebe biriminin ön rapor sunması E) Genel kurul kararı alınması 9. Aşağıdakilerden hangisi anonim ortaklılarda genel kurulun yetkilerinden biri değildir? A) Esas sözleşmenin değiştirilmesi B) Kanun da öngörülen istisnalar dışında denetçinin görevden alınması C) Kanun da öngörülen istisnalar dışında şirketin feshi D) Önemli miktarda şirket varlığının toptan satışı E) Ortaklığın yönetim teşkilatının belirlenmesi 13. Aşağıdakilerden hangisi anonim ortaklıklarda pay sahiplerinin hak ve yükümlüklerinden biri değildir? A) Yönetim kurulu toplantılarına katılma hakkı B) Genel kurul toplantılarına katılma hakkı C) Bilgi alma ve inceleme hakkı D) Özel denetim isteme hakkı E) Kâr payı hakkı 10. Aşağıdakilerden hangisi anonim ortaklığın esas sözleşmesinde yer alması gereken unsurlardan biri değildir? A) Ortaklığın işletme konusu B) Ortaklığı yurtdışında kimin temsil edeceği C) Belirli paylara tanınan imtiyazlar D) Genel kurulların toplantıya nasıl çağrılacakları E) İlk yönetim kurulu üyeleri 14. Aşağıdakilerden hangisi halka açık anonim ortaklıların bağımsız denetime tabi olması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı nda sayılan şartlardan biridir? A) Çalışan sayısının 100 ve üstü olması B) Aktif toplamının 50 milyon Türk Lirası ve üstü olması C) Aktif toplamının 25 milyon Türk Lirası ve üstü olması D) Yıllık net satış hasılatının 75 milyon Türk Lirası ve üstü olması E) Çalışan sayısının 250 ve üstü olması 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 15. Aşağıdakilerden hangisi sermaye piyasalarında gösterilen faaliyetler çerçevesinde, işlevsel açıdan yatırımcı türlerinden biridir? A) Katılımcı sıfatıyla yatırımcı B) Tacir sıfatıyla yatırımcı C) İş adamı sıfatıyla yatırımcı D) İş kadını sıfatıyla yatırımcı E) Esnaf sıfatıyla yatırımcı 18. Yasaların açıkça yetki verdiği ya da yasaklamadığı durumlar için, yargısal bir kararın varlığı aranmaksızın idarenin doğrudan doğruya bir işlem ile idare hukukuna özgü usullere göre verdiği cezalara ve uyguladığı yaptırımlara ne ad verilir? A) Adli yaptırım B) Hapis cezası C) İdari yaptırım D) Müeyyide E) İdari tedbir 16. Yatırımcıların yanlış karar almalarını engellemeye yönelik yaklaşımlardan hangisi, menkul kıymetlerin halka arzında Sermaye Piyasası Kurulu nun izninin olmasını gerektirir? A) Kamunun aydınlatılması yaklaşımı B) Kurumsal yönetim yaklaşımı C) Liyakat yaklaşımı D) Otorite yaklaşımı E) Bağımsız denetim yaklaşımı 19. Yurt çapında uygulanacak bir düzenleyici işlem dava konusu edildiğinde, görevli ve yetkili mahkeme aşağıdakilerden hangisidir? A) Yargıtay B) Anayasa Mahkemesi C) Uyuşmazlık Mahkemesi D) Danıştay E) Bölge İdare Mahkemesi 17. Aşağıdakilerden hangisi kamuyu aydınlatma yaklaşımının hayata geçirilmesine yönelik olarak ilgili kamu otoritesi tarafından yerine getirilmesi gerekli olan eylemlerden biri değildir? A) Kamuya açıklanmamış bilgiye dayalı ticareti geliştirmek B) İhraç sırasında, şirketle ilgili bilgileri izahname ve sirküler vasıtasıyla yatırımcılara açıklamak C) Mali tablo ve raporlarda yer alan bilgileri, gerçeği dürüst bir şekilde yansıtma ilkesine uygunlukları bakımından bağımsız denetime tabi tutmak D) Bağımsız denetim raporlarını kamuya duyurmak E) Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek olay ve gelişmeleri kamuya duyurmak 20. Aşağıdakilerden hangisi bilgi suistimali suçu kapsamına girebilecek kişilerden biri değildir? A) İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarında pay sahibi olmaları nedeniyle söz konusu bilgilere sahip olan kişiler B) İş, meslek ve görevlerinin icrası nedeniyle söz konusu bilgilere sahip olan kişiler C) İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarının iş yaptığı müşteriler D) Sahip oldukları bilginin, ilgili fıkrada belirtilen nitelikte bulunduğunu bilen kişiler E) İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarının yöneticileri 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A EKONOMİK ANALİZ A 1. Herkese yetecek kadar bol olmayan, elde edilebilmesi için mutlaka belirli bir çaba harcanması ya da bir bedel ödenmesi gereken mallara ne ad verilir? A) Kronik mal B) Serbest mal C) Tüketim malı D) Ekonomik mal E) Özel mal 6. I. Makine teçhizat II. Tesis harcamaları III. Stoklardaki değişiklikler IV. Dayanıklı tüketim malları harcamaları Yukarıdakilerden hangileri yatırım harcamaları kapsamına girmektedir? A) I ve II B) I, II ve III C) I, II ve IV D) I, III ve IV E) I, II, III ve IV 2. İnsanlarda karşılandığı zaman haz, karşılanmadığı zaman acı veren duygulara ne ad verilir? A) Fayda B) İhtiyaç C) İktisat D) Değer E) Tercih 3. Hane halkının geliri artmadan tasarruf eğiliminin artmasının, uzun vadede toplam tasarrufların azalmasına yol açması durumuna ne ad verilir? A) Tasarruf açığı B) Finansal sistem C) Ceteris paribus D) Tasarruf paradoksu E) Ekonomik sistem 7. Bir ekonomide, hane halkları tarafından, belirli bir ihtiyacı karşılamak amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin genel fiyat düzeyindeki değişimini ölçmek amacıyla kullanılan fiyat endeksi, aşağıdakilerden hangisidir? A) Gayrisafi yurtiçi hasıla deflatörü B) Üretici fiyatları endeksi C) Mal ve faktör endeksi D) Hane halkı hizmet endeksi E) Tüketici fiyatları endeksi 8. Enflasyonun geleceğine yönelik tahmin veren, enflasyonun eğilimini belirleyen ve para politikasının oluşturulmasına yardımcı olan gösterge aşağıdakilerden hangisidir? A) Çekirdek Enflasyon B) Ilımlı Enflasyon C) Enflasyon Hedeflemesi D) Fiyat Endeksi E) Açık Enflasyon 4. Bir işletmenin diğer işletmelerden aldığı ara mal ve hizmetler toplamına kendi yarattığı mal ve hizmetleri üretim süreci içinde bir başka işletmeye aktarırken yarattığı değer aşağıdakilerden hangisidir? A) Reel değer B) Nominal değer C) Katma değer D) Üretim değeri E) Satın alma gücü paritesi değeri 9. Aşağıdakilerden hangisi, örgütlenmenin yasal niteliğine göre yapılan banka sınıflandırması içinde yer alır? A) Karma bankalar B) Özel bankalar C) Sermaye şirketleri şeklindeki bankalar D) Çok şubeli bankalar E) Yabancı bankalar 5. Bir ulusal ekonominin mal ve hizmet piyasalarına, başka ulusal ekonomilerden mal ve hizmet girişine ne ad verilir? A) Sermaye hareketi B) Ödemeler dengesi C) İhracat D) İthalat E) Dış ticaret 10. Bankacılık kesiminin merkez bankasında tuttuğu kanuni karşılıklar ile halkın ve bankaların elindeki nakit paranın toplamına ne ad verilir? A) Baz para (parasal taban) B) Para çarpanı C) Para arzı D) Reeskont E) Kaydi para 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 11. Aşağıdakilerden hangisi, para politikasının amaçlarından biri değildir? A) Fiyat istikrarı sağlamak B) İşletmelerin kârlılık düzeylerini artırmak C) Tam istihdamı sağlamak D) İktisadi büyümeyi sağlamak E) Mali piyasalardaki istikrarı sağlamak 12. I. Döviz piyasaları tam rekabet piyasasına en yakın piyasalardır. II. Döviz piyasasında alıcı ve satıcılar arasında doğrudan bir ilişki yoktur. III. Döviz piyasalarında aracılık görevi yapan brokerler bulunmaktadır. Yukarıda ifadelerden hangisi döviz piyasalarının özellikleri arasında yer alır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) I, II ve III 13. Bankalar ve döviz ticareti yapan öteki kuruluşların, döviz piyasası işlemlerinde uyguladıkları alış kuru ile satış kuru arasındaki farka ne ad verilir? A) Kur marjı B) Swap işlemi C) Arbitraj forwardı D) Valör E) Efektif 14. Döviz piyasalarında bir ülke parasının, serbestçe öteki ülke paralarına dönüştürülebilme özelliğine ne ad verilir? A) Çapraz değişim B) Konvertibilite C) Volatilite D) Esneklik E) Arbitraj 16. İmalat sanayisinde faaliyet göstermekte olan kamu veya özel işletmelerin, tam kapasite üretim düzeyine göre fiili üretim düzeyini gösteren orana ne ad verilir? A) İmalat Sanayi Oranı B) İmalat Sanayi İşsizlik Oranı C) Sanayi Sektörü Oranı D) İmalat Sanayi Doluluk Oranı E) Kapasite Kullanım Oranı 17. Aşağıdakilerden hangisi kamu sektörünün ekonomiye katılmasının sebepleri arasında yer almaz? A) Mal ve hizmet sağlanması B) Negatif dışsallıkların kontrol edilmesi C) Siyasi başarının sağlanması D) Rekabetin özendirilmesi E) Gelir ve servetin yeniden bölüştürülmesi 18. Devletin ve diğer kamu kuruluşlarının kamusal ihtiyaçları karşılamak amacıyla yaptıkları ve süreklilik arz eden faaliyetlerine ne da verilir? A) Kamu talebi B) Kamusal talep C) Sosyal mal ve hizmet D) Kamu hizmeti E) Karma hizmet 19. Bir ülke herhangi bir yılda dışarıya yapılması gereken ödeme kadar yeni borcu yurt dışından bulamadığında ülkede üretilen gelirin bir kısmının yurt dışına transfer edilmesi ve ülkeden dışarıya net sermaye çıkışı yaşanması durumuna ne ad verilir? A) Küresel paradoks B) Gelir tuzağı C) Dış borç tuzağı D) Yoksulluk tuzağı E) Leontief paradoksu 15. Aşağıdakilerden hangisi, ekonomik faaliyet hacmine (reel GSYH ye) paralel hareket eden, eş zamanlı göstergelerden biri değildir? A) Girdi stoku B) TÜFE C) Çekirdek fiyat endeksi D) Ürün fiyatı E) Elektrik üretimi 20. Devletin; yollar, barajlar, köprüler, havaalanları, okul ve hastane binaları ve kamu iktisadi teşebbüslerinin fabrika binalarının yapımı için yapmış olduğu harcamalarına ne ad verilir? A) Kamu kesimi cari harcamaları B) Kamu kesimi transfer harcamaları C) Kamu kesimi inşaat harcamaları D) Kamu kesimi altyapı harcamaları E) Kamu kesimi yatırım harcamaları 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A İŞLETME HUKUKU A 1. Aşağıdakilerden hangisi mutlak ticari davalar içinde yer almaz? A) Herhangi bir ticari işletmeyi ilgilendiren havale, vedia ve fikir ve sanat eserlerine ilişkin haklardan doğan davalar B) Fikrî mülkiyet hukukuna dair mevzuatta öngörülen davalar C) Borsa, sergi, panayır ve pazarlar ile antrepo ve ticarete özgü diğer yerlere ilişkin özel hükümlerde öngörülen davalar D) Bankalara, diğer kredi kuruluşlarına, finansal kurumlara ve ödünç para verme işlerine ilişkin davalar E) Rehin karşılığında ödünç verme işi ile uğraşanlar hakkındaki davalar 4. Birleşme sözleşmesinde aşağıdaki hususlardan hangisinin bulunması gerekmez? A) Birleşmeye katılan şirketlerin ticaret unvanları B) Devreden ve devralan şirketin, pay sahiplerine ve alacaklılara ve borçlulara tanıdığı haklar C) Şirket paylarının değişim oranı D) Şirket paylarının değiştirilmesinin şekli E) Birleşmeyle iktisap edilen payların, devralan veya yeni kurulan şirketin bilanço kârına hak kazandığı tarih 2. Mülkiyet hakkının konusu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Mülkiyet hakkının konusunu, maddi mallar, başka bir deyişle eşya oluşturur. B) Bir şey üzerinde mülkiyet hakkının varlığından söz edebilmek için öncelikle o şeyin maddi bir varlığa sahip olması gerekir. C) Maddi bir şeyin mülkiyet hakkına konu olabilmesi için, üzerinde insan hâkimiyeti kurulmaya elverişli olması gerekir. D) Maddi varlığı olan bir şeyin eşya olarak nitelendirilebilmesi için parayla ölçülebilmesi gerekmez. E) Maddi bir malın eşya niteliği taşıyabilmesi için sınırlandırılmış olması gerekir. 5. Aşağıdakilerden hangisi sigortanın kişi açısından yararlarından biri değildir? A) Sigorta, kişilerde güven duygusu yaratır. Sigorta, kişileri rizikoların gerçekleşmesiyle ortaya çıkacak ekonomik sonuçların yaratacağı endişeden kurtarır. B) Sigorta, kişilerin tedbirli olmalarını sağlar. Kişinin alacağı tedbirler sigorta koşullarını ve özellikle kişinin ödeyeceği prim miktarını etkileyeceği için sigorta, kişilerin normal koşullar altında almayacakları bir takım tedbirleri de almalarını sağlar. C) Sigorta ile toplanan primlerin oluşturdukları fon, yatırımların artmasını sağlar. D) Sigorta, kişilerin tasarruf yapmalarını sağlar. E) Sigorta, kredi almaya da önemli ölçüde yardım eder. 3. Aşağıdakilerde hangisi kefalet sözleşmesinin geçerlilik koşulları arasında yer almaz? A) Noterlikte yapılması B) Geçerli bir asıl borcun bulunması C) İrade sakatlığının bulunmaması D) Kefilin sorumlu olacağı miktarın gösterilmesi E) Evli kişilerin kefaleti bakımından diğer eşin yazılı rızası 6. Kambiyo senetlerinden olan poliçeyi kabul edene karşı ileri sürülecek poliçeden doğan istemler, vadenin geldiği tarihten itibaren ne kadar süre geçtiğinde zamanaşımına uğrar? A) 3 ay B) 6 ay C) 1 yıl D) 2 yıl E) 3 yıl 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 7. Sigortadan söz edebilmek için aşağıdakilerden hangisinin olması gerekmez? A) Hak sahibi gerçek kişi olması B) İlerde karşılaşılabilecek ve zarar doğurma olasılığı bulunan bir olayın, yani rizikonun söz konusu olması C) Rizikonun, meydana gelip gelmeyeceği veya ne zaman meydana geleceği belirsiz bir olay olması D) Bir riziko topluluğunun bulunması E) Rizikonun gerçekleşmesiyle ortaya çıkacak ekonomik sonuçların, sigortacı denilen kişinin yaptığı organizasyon çerçevesinde, riziko topluluğunca paylaşılması 10. I. Sözleşmenin, tek taraflı olarak, müzakere edilmeksizin düzenlenmesi II. Tüketici aleyhine dengesizliğe sebep olması III. Bu durumun dürüstlük kurallarına aykırı olması Yukarıdakilerden hangileri tüketici sözleşmelerindeki bir şartın haksız şart olarak kabul edilmesi için varlığı gerekli olan koşullardandır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III 8. Çek in özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Çekte ödenmeme halinde müracaat hakkının kullanılabilmesi için, mutlaka protesto düzenlettirmek zorunluluğu yoktur. Doğrudan doğruya çek üzerinde tespit ve tevsik olunabilir. B) Çekte zamanaşımı süreleri ibraz süresinin bitiminden itibaren işlemeye başlar. C) Çekte rehin cirosu olmaz. D) Çekin karşılıksız olmasından dolayı ödenmemesi halinde, hukuki sorumluluğun yanı sıra, karşılıksız çek düzenlemek suçu nedeniyle cezai yaptırım da söz konusu olur. E) Çekin muhatap lehine ciro edilmesi makbuz hükmündedir. 9. Zarar sigortalarına hâkim ilkeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Tazminat ilkesi/ Menfaat ilkesi/ Selelefiyet ilkesi B) Tazminat ilkesi/ Menfaat ilkesi/ Halefiyet ilkesi C) Riziko ilkesi/ Menfaat ilkesi/ Başvuru ilkesi D) Tazminat ilkesi/ Riziko ilkesi/ Başvuru ilkesi E) Riziko ilkesi/ Menfaat ilkesi/ Halefiyet ilkesi 11. Tüketici kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre tüketici, ticari ve mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. B) Bir kimse, kişisel gereksinimleri dışında, belirli bir meslek icrası, belirli bir üretimde kullanma, yeniden satış, ticari olarak kullanma vs. gibi amaçlarla hareket ediyorsa bu kişi tüketici olarak kabul edilmeyecektir. C) Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi tüketici olabilecektir. D) Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi tüketici olabilecektir. Ancak tüzel kişinin, ticari faaliyette bulunmayan tüzel kişiler olarak algılanması gerekir. E) Her alıcı tüketici sayılır. 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 12. Aşağıdakilerden hangisi hâkim durumun kötüye kullanılmasına örnek oluşturmaz? A) Ticari faaliyet alanına başka bir teşebbüsün girmesine doğrudan veya dolaylı olarak engel olunması ya da rakiplerin piyasadaki faaliyetlerinin zorlaştırılmasını amaçlayan eylemler. B) Eşit durumdaki alıcılara aynı ve eşit hak, yükümlülük ve edimler için farklı şartlar ileri sürerek, doğrudan veya dolaylı olarak ayrımcılık yapılması C) Bir mal veya hizmetle birlikte, diğer mal veya hizmetin satın alınmasını veya aracı teşebbüsler durumundaki alıcıların talep ettiği bir malın veya hizmetin, diğer bir mal veya hizmetin de alıcı tarafından teşhiri şartına bağlanması ya da satın alınan bir malın belirli bir fiyatın altında satılmaması gibi, tekrar satış halinde alım satım şartlarına ilişkin sınırlamalar getirilmesi D) Üretimin, pazarlamanın ya da teknik gelişmenin her türlü sınırlanması E) Belirli bir piyasadaki hâkimiyetin yaratmış olduğu finansal, teknolojik ve ticari avantajlardan yararlanarak başka bir mal veya hizmet piyasasındaki rekabet koşullarını bozmayı amaçlayan eylemler 15. Teşebbüsler arasındaki bir anlaşma rekabeti ihlal etmiş ise, aşağıdaki kararlardan hangisi söz konusu olduğunda bu anlaşmaya yaptırım uygulanmaz? A) Menfi tespit kararı B) Muafiyet kararı C) Yürütmeyi durdurma kararı D) Erteleme kararı E) Birlik kararı 13. Üretim zincirinin en alt seviyesinde yer alan ve birbirlerinin rakibi olan (X) ve (Y) teşebbüsleri rekabeti sınırlamak amacıyla aralarında anlaşma yapmışlardır. Bu anlaşama aşağıdakilerden hangisine girer? A) Dikey anlaşmalar B) Karma anlaşmalar C) Yatay anlaşmalar D) Bireysel anlaşmalar E) Resmi anlaşmalar 14. Bir teşebbüsün davranışı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırılık oluşturduğunda bunu soruşturmaya yetkili olan aşağıdakilerden hangisidir? A) Sermaye Piyasası Kurulu B) Rekabet Kurulu C) Bakanlar Kurulu D) Maliye Bakanlığı E) Başbakanlık Denetleme Kurulu 16. Aşağıdakilerden hangisi Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kabul ediliş nedenlerinden ve amaçlarından değildir? A) Anayasanın emredici nitelikteki bir hükmünün devleti, piyasalarda fiili veya anlaşma sonucu doğacak tekelleşme ve kartelleşmeyi önlemekle görevlendirmiş olması B) Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Gümrük Birliğinin kurulmuş olması C) Piyasadaki bir veya birden fazla teşebbüsün, rekabetin azalmasına neden olacak her türlü birleşmelerini veya diğer bir teşebbüsü devralmalarının yasaklanması D) Mevzuattaki eksiklikleri giderilmesi ve aynı zamanda Avrupa Birliği Hukuku na uyumlu bir düzenleme getirilmesi E) Türkiye nin hem bir Rekabet Kanunu çıkarmayı hem de AB hukukuna uygun davranmayı taahhüt etmiş olması 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 17. Borç kavramı ve cebri icrayla olan ilişkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Cebri icranın konusu, borçlar hukuku anlamında bir borç ilişkisinden kaynaklanan ve yerine getirilmesi gereken bir edimin ifasını gerçekleştirmek olup bununla sınırlıdır. B) Cebri icra hukuku sadece borç ilişkisinden kaynaklanan talep haklarının değil, mülkiyet hakkı, kişilik hakkı gibi mutlak hakların veya diğer tüm özel hukuk haklarının ihlalinden kaynaklanan talep haklarını da gerçekleştirmeyi sağlar. C) Cebri icra hukuku bakımından denilebilir ki, özel hukuktan kaynaklanan talep hakkının konusu ne olursa olsun talep edilen hak alacak, talepte bulunan alacaklı; bunun karşısında talebin konusu borç, bu borcu yerine getirmekle yükümlü olan kişi ise borçludur. D) Cebri icrada tarafların alacaklı ve borçlu tarafta yer alabilmeleri için gerçekte alacaklı ve/veya borçlu sıfatına sahip olmaları, başka bir deyişle taraf sıfatının ispat edilmesi gerekmez. E) Borçlunun malvarlığı üzerinde cebri icranın nasıl gerçekleştirileceği konusunda, temel olarak iki yol öngörülmüştür: Cüz i icra (icra takibi) ve külli icra (iflas takibi). 19. Genel haciz yolu ile takipte borçlunun itirazı ile duran icra takibine devam etmek isteyen alacaklı, aşağıdaki yollardan hangisine başvuramaz? A) İcra mahkemesine başvurarak itirazın kesin kaldırılmasını isteme B) Asliye hukuk mahkemesinde itirazın iptali davası açma C) İş mahkemesinde itirazın iptali davası açma D) Tüketici Mahkemesinde itirazın iptali davası açma E) İcra mahkemesine başvurarak itirazın geçici kaldırılmasını isteme 18. Aşağıdakilerden hangisi genel haciz yoluyla takipte söz konusu olmaz? A) İcra dairesince borçluya ödeme emrini göndermesi B) Takibin kesinleşmesi C) Haciz D) İflas E) Paraların paylaştırılması 20. İtirazın kesin kaldırılması yargılamasında veya iptal davasında, itirazının haksız olduğu tespit edilen borçlu, alacaklının talebi üzerine hükmolunan miktarın ne kadarından az olmayacak bir tazminata mahkum edilir? A) % 10 undan B) % 15 nden C) % 20 sinden D) % 30 undan E) % 40 ından 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A 1. I m going on the internet look for flights to Vancouver. A) for B) and C) to D) then E) so İNGİLİZCE-II 4. A: We re going to Australia in December so what we take? B: Summer clothes of course! dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) need B) have C) want D) should E) would A 2. hard to learn a new language when you re older. A) This is B) That s C) Is it D) Is E) It s 5. A: suitcase is this? B: I think it s Mark s. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) What B) Who s C) Whose D) Where E) Who 3. A: It s Mom s birthday this weekend. B: Why you take her to the theater? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) don t B) should C) could D) aren t E) need 6. Our is really old! We don t even have a microwave. A) bedroom B) kitchen C) bathroom D) living room E) study 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 7. A: These books are Julia s, aren t they? B: Yes, of course they re. She always writes her name in her books. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) hers B) his C) mine D) ours E) yours 10. What in the shopping mall when I saw you yesterday? A) did you do B) are you doing C) do you do D) would you do E) were you doing 11. I can t smell anything because I hurt my when I was playing soccer! 8. A: I can t believe I broke Mom s favorite vase. B: Oh, no! What are you going to do? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) That sounds nice. B) That s good. C) That s funny. D) That s terrible. E) That s amazing. A) neck B) chest C) ankle D) nose E) face 12. I don t have a so I can t see you when we Skype. A) computer B) cell phone C) webcam D) regular mail E) text message 9. I to John on my cell phone when somebody walked into me. A) talked B) am talking C) would talk D) talk E) was talking 13. s are personal than letters. A) less B) so C) as D) much E) not 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 14. Most people had free time in the past because they didn t work such long hours. A) fewer B) more C) less D) better E) worse 18. After we married, we re going to move out of the city. A) will get B) get C) are getting D) are going to get E) got 15. Who is that girl with your brother? A) sits B) sitting C) sat D) sit E) to sit 16. A: Has Brad a beard? B: No, he hasn t. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) got B) get C) like D) have E) look 19. I can t believe it! Clare be 50 this year. A) may B) might C) could D) will E) can 17. Anthony s and he s designing our new home. A) an electrician B) a carpenter C) an architect D) a plumber E) a lawyer 20. Why don t you for a promotion? You work so hard and you need a new challenge. A) take B) keep C) get D) move E) ask 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A 1. Das Kleid zu deiner Figur. Welches Wort passt in die obige Lücke? ALMANCA-II 5. ve 6. soruları aşağıdaki paragrafa göre cevaplayınız. A Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) bestimmt B) passt C) zieht D) gibt E) liebt 2. Auto höre ich immer Radio. Helfen und unterstützen! Fast die Hälfte der Bewohner in Deutschland hat 2008 aktiv geholfen. Die Hilfe in der Familie steht dabei an erster Stelle, 42% der Leute helfen ihren Verwandten. Gleich danach kommt die Hilfe für Freunde mit 41%. Auch 30% der Nachbarn unterstützen sich. Dagegen engagieren sich nicht so viele Deutsche in einem Ehrenamt. Wenn sie ehrenamtlich arbeiten, dann oft in einem Verein. Nur sehr wenige, nämlich 3%, engagieren sich in einer Partei. Außerdem gibt es noch die freiwillige Arbeit im sozialen Bereich und in der Kirche mit 7%. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) Zum B) Auf C) Für D) Aus E) Im 5. Welche Aussage ist richtig? A) Hilfe in der Familie ist auch in Deutschland selbstverständlich. B) Die Deutschen helfen nie. C) Verwandte wollen keine Hilfe. D) Freunde helfen oft ihren Nachbarn. E) Nachbarn helfen sich täglich. 3. Was bedeutet battaniye auf Deutsch? battaniye sözcüğünün Almancası aşağıdakilerden hangisidir? A) Die Gardine B) Das Kissen C) Das Bett D) Die Decke E) Der Sessel 6. Welche Aussage ist falsch? A) Viele Deutsche engagieren sich in einer Partei. B) Ehrenamtlich engagieren sich die Deutschen vor allem in Vereinen. C) Die Hilfe in der Familie steht an erster Stelle. D) Die Hilfe für Freunde steht an zweiter Stelle. E) Freiwillige Arbeit gibt es im sozialen Bereich und in der Kirche. 4. Wir können den Teppich Eingangstür legen. Welche Wörter passen in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki sözcüklerden hangisi tamamlar? A) auf das B) unter dem C) in den D) vor die E) neben das 7. Ich bin einverstanden! Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Ben böyle düşünüyorum! B) Bence de sen haklısın! C) Bu anlaşıldı! D) Bana göre çok mantıklı! E) Kabul ediyorum! 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 8. Was bedeutet das Gegenteil von einfach? einfach sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) herrlich B) logisch C) schwierig D) dauernd E) entsprechend 12. Ein Forum ist ein Platz im Internet, Diskussionen ermöglicht. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) die B) der C) des D) dem E) den Abitur habe ich bei meinen Eltern gewohnt. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) Zwischen die B) Im C) Seit das D) Bis zum E) Um der 13. Wie lautet das Verb vom Nomen die Erinnerung? die Erinnerung isminin fiil şekli aşağıdakilerden hangisidir? A) innerlich B) innig C) erinnerlich D) erinnig E) erinnern 10. Sven spricht Deutsch und Spanisch. Welche Schlußfolgerung kann man nach dem obigen Satz machen? Verilen cümleye göre, aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur? A) Sven kann gut tanzen. B) Sven ist zweisprachig. C) Sven hat eine Freundin. D) Sven möchte kochen lernen. E) Sven lernt Mathematik. 14. Ein Auto fährt.. nur 40 Minuten am Tag, mehr als 23 Stunden steht es herum. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) im Durchschnitt B) im Teil C) beim Konzept D) die Fahrt E) in den Firmen 11. Bunu bilmiyor muydunuz yoksa? Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden hangisidir? A) Müssen Sie das wissen? B) Warum wissen Sie das nicht? C) Haben Sie das etwa nicht gewusst? D) Dürfen Sie das wissen? E) Darf so etwas denn vorkommen? 15. Ganz im Gegenteil! Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Hemen şimdi! B) Tam tamına! C) Tam tersi! D) Bu imkânsız! E) Böyle tersi! 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 16. A: Du kannst mit dem Drucker auch scannen! B:.. A: Ja, ich zeigs dir! Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) Wo kann ich scannen? B) Weißt du wie man das macht? C) Wie gut kann ich mit dem Drucker scannen? D) Was soll ich mit dem Drucker scannen? E) Wann soll ich scannen? 19. umweltbewusste / Demonstranten / eine / fordern / Stromversorgung / die Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden hangisidir? A) Eine Stromversorgung fordern die umweltbewusste Demonstranten. B) Eine Demonstranten fordern die umweltbewusste Stromversorgung. C) Eine umweltbewusste Stromversorgung die Demonstranten fordern. D) Die Demonstranten fordern eine umweltbewusste Stromversorgung. E) Umweltbewusste Stromversorgung die Demonstranten fordern eine. 17. Sie fahren auf der Autobahn, als plötzlich die Reifen quietschen. Was denken Sie spontan? Welche Frage passt zum oben angegebenen Fall? Verilen duruma uygun soru aşağıdakilerden hangisidir? A) Nanu? Was ist das? B) Autsch! Das tut weh. C) Igitt! Wie ecklig. D) Oh je, das tut mir leid! E) Oh, wie süß! junge Leute machen sich selbstständig, aber nicht... ist erfolgreich. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri tamamlar? A) Jeder / etwas B) Einiges / jede C) Viele / einige D) Etwas / viele E) Viele / jeder 20.., gründet man ein Unternehmen. Welcher Satz ergänzt die obige Lücke? Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) Man muss sich informieren B) Damit man die Steuern richtig bezahlt C) Wenn man sich selbstständig macht D) Man muss über Firmen informiert sein E) Man sollte genau erklären können 16 İzleyen sayfaya geçiniz.

17 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A 1. Jules: Est-ce que quelqu un est venu te voir à l hôpital? Marie: Non,! Choisissez le mot / l expression qui convient. Yukarıdaki konuşmada boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. A) rien B) personne C) pas D) quelqu un E) quelque chose FRANSIZCA-II 5. «Michel trouve que Jacqueline est une femme et.» Choisissez les mots qui conviennent. Uygun sözcükleri bulunuz. A) intelligente / sociable B) triste / heureuse C) mince / grosse D) joli / intéressante E) grande / sportif A 2. «Avant, dans cette ville, il y avait beaucoup d arbres, maintenant des immeubles. C est triste!» Choisissez l expression qui convient. Uygun ifadeyi bulunuz. A) il n y a pas B) il n y a que C) il n y a plus D) il n y a jamais E) il n y a rien 6. «Les vêtements biologiques.» Trouvez l expression qui complète la phrase. Cümleyi tamamlayan uygun ifadeyi bulunuz. A) pour respecter l environnement B) garantit de bonnes conditions de travail C) achetées à leur valeur réelle D) que les enfants ne sont pas exploités E) sont fabriqués sans produits chimiques 3. Mireille: Tu connais le parc Montsouris? Nathalie: Oui! Nous emmenons souvent les enfants. Choisissez le mot qui convient. Uygun sözcüğü bulunuz. A) en B) y C) le D) où E) l 7. Amélie: Il faut ajouter sucre? Sophie: Non, il ne faut pas en ajouter. Amélie: Et, tu n as pas mis d huile? Sophie: Non, deux cuillères à soupe, c est bon. Choisissez les mots qui conviennent. Uygun sözcükleri bulunuz. A) de / assez B) de la / un peu C) du / trop D) le / encore E) une tablette de / une boîte 4. «Ce soir je vais à la réunion.» Trouvez l expression qui complète la phrase. Cümleyi tamamlayan uygun ifadeyi bulunuz. A) organisée par l Association pour les parcs B) pour me promener au parc C) qui organise des activités sportives D) où j ai vu une exposition de photos E) que la mairie va organiser plus tard 8. «La météo annonce beau demain.» Choisissez l expression qui convient. Uygun ifadeyi bulunuz. A) s il fait B) ce qu il fera C) qu il fera D) de faire E) qu elle fait 17 İzleyen sayfaya geçiniz.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 9. c est / fête nationale / France / en / la / I II III IV V le 14 juillet VI Mettez les mots dans le bon ordre pour faire une phrase. Sözcükleri bir cümle oluşturacak şekilde doğru sıraya koyunuz. A) I / VI / II / IV / V / III B) I / VI / IV / III / V / II C) IV / III / I / II / V / VI D) IV / VI / I / II / V / III E) VI / I / V / II / IV / III 12. «Si tu passes ton temps devant l Internet, tu tes examens.» Choisissez les mots qui conviennent. Uygun sözcükleri bulunuz. A) tous / ne réussis pas B) chaque / n as pas réussi C) tout / ne réussiras pas D) plusieurs / ne peux pas réussir E) beaucoup / ne vas pas réussir 10. I. Toute cette neige, c était magnifique et très calme. II. Samedi matin, on a fait une promenade dans la forêt. III. Mais on a eu un petit problème mercredi soir. IV. On est arrivés à l hôtel vendredi soir. V. On a passé cinq jours à faire des activités sportives. Remettez les phrases dans l ordre pour faire un paragraphe. Yukarıdaki cümleleri anlamlı bir paragraf oluşturacak biçimde sıralayınız. A) I / IV / III / II / V B) II / I / IV / III / V C) III / IV / II / V / I D) IV / II / I / V / III E) V / III / I / II / IV 13. «Pour créer un code d utilisateur, vous n avez pas besoin de/du.» Choisissez le mot qui convient. Uygun sözcüğü bulunuz. A) nom d utilisateur B) mot de passe C) l adresse mail D) la carte d identité E) la confirmation du mot de passe 14. «Les étudiants payent leur inscription quand ils se présentent à l université.» Trouvez le synonyme de la phrase précédente. 11. «Quand, la réunion depuis une demi-heure.» Choisissez les mots qui conviennent. Uygun sözcükleri bulunuz. A) j arrivais / a continué B) je suis arrivé / continue C) j arrive / continuera D) je suis arrivée / continuait E) je suis arrivée / a continué Yukarıdaki cümlenin eş anlamlısını bulunuz. A) Les étudiants payent leur inscription à l université où ils se présentent. B) Les étudiants qui se présentent à l université payent leur inscription. C) Les étudiants se présentent à l université en payant leur inscription. D) Les inscriptions sont payées par les étudiants allant à l université. E) Les étudiants payent leur inscription en se présentant à l université. 18 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2281-A A 15. (I) Pour ton examen de demain, il faut que tu sois en forme. (II) Ce soir, tu dois te coucher très tôt. (III) Demain matin, il faut que tu manges léger. (IV) Il est important que tu aies un stylo noir. (V) N oublie pas de regarder les offres d emploi en ligne. Choisissez la phrase qui gêne la cohérence sémantique du passage. Parçanın anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulunuz. A) I B) II C) III D) IV E) V 18. «J aime bien ces petites rues sombres et calmes.» Trouvez l antonyme du mot souligné. Altı çizili sözcüğün zıt anlamlısını bulunuz. A) animées B) claires C) bruyantes D) désagréables E) vivantes 16. «cherchez-vous du travail? Choisissez l expression qui convient. Uygun ifadeyi bulunuz. A) Pour quel B) Dans combien de temps C) Depuis quand D) Dans quel E) Chez quel 19. Paul et Marie ont très vite sympathisé parce qu ils. Trouvez la réponse qui ne convient pas. Uygun olmayan cevabı bulunuz. A) ont des goûts communs B) aiment l art, tous les deux C) étudient dans la même école D) portent les mêmes vêtements E) ont le même caractère 17. Elsa:. Aline: Alors, tu dois parler plusieurs langues. Trouvez la phrase qui pourrait compléter le blanc laissé dans le dialogue. Karşılıklı konuşmada boş bırakılan yere getirilebilecek uygun cümleyi bulunuz. A) J aimerais beaucoup travailler dans le tourisme. B) Je souhaite bien apprendre le français. C) J espère trouver un travail de professeur. D) Je voudrais prendre quelques jours de congé. E) Il faut que je passe un entretien pour cet emploi. 20. Le père:. Il n est pas encore là. La mère: J ai peur qu il lui soit arrivé quelque chose. Le père: Une demi-heure de retard et pas de nouvelles! La mère: Je m inquiète vraiment! Trouvez la phrase qui pourrait compléter le blanc laissé dans le dialogue. Karşılıklı konuşmada boş bırakılan yere getirilebilecek uygun cümleyi bulunuz. A) Il y a deux heures qu il est sorti de l école. B) Il était à l école pendant toute la journée. C) Il est à l école depuis ce matin. D) Il va rester à l école jusqu au soir. E) Il est parti pour l école il y a vingt minutes. 19 TEST BİTTİ.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2240 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2241 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2254 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2238 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2201 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2260 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2233 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2237 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2206 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 6. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 6. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2624 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 6. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ihracında fiyat, satış ve dağıtım esasları, kural olarak ihraççı ve/veya halka arz eden tarafından belirlenir.

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

1AKTİF AKADEMİ. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar. 2) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine

1AKTİF AKADEMİ. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar. 2) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine 1) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine A) Sermaye piyasası araçlarının ihracında fiyat, satış ve dağıtım esasları, kural olarak ihraççı ve/veya halka arz eden tarafından belirlenir. B) Sermaye piyasası

Detaylı

Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları Dönem

Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları Dönem 1. İşletme finansmanına dayanan menkul kıymetler aşağıdaki haklardan hangisini sağlamaktadır? A. Kaydi sermaye hakkı B. Yönetme hakkı C. Alacaklılık hakkı D. Birlik hakkı 4. Bir zararın, ihraççılardan

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ DAR KAPSAMLI SERMAYE PİYASASI MEVZUATI VE MESLEK KURALLARI DENEME SINAVI 1. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu na göre aşağıdakilerden hangisi yatırım fonu kurucusu olabilir? A) Yatırım Ortaklıkları B)

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1001 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

infisah sebeplerinden biri değildir?

infisah sebeplerinden biri değildir? www.aktifonline.net 1) Aşağıdakilerden hangisi anonim şirketlerin infisah sebeplerinden biri değildir? A) Şirketin süresinin sona ermiş olması B) İşletme konusunun elde edilmiş olması C) İşletme konusunun

Detaylı

SERMAYE PİYASASI HUKUKU

SERMAYE PİYASASI HUKUKU SERMAYE PİYASASI HUKUKU KISA ÖZET KOLAYAOF 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- SERMAYE PİYASASI HUKUKU VE SERMAYE PİYASASININ İŞLEYİŞİ... 4 2. ÜNİTE- SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

2) Aşağıdakilerden hangi durumda Halka açık bir anonim şirketin yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul edilir?

2) Aşağıdakilerden hangi durumda Halka açık bir anonim şirketin yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul edilir? www.aktifonline.net 1) Tür değiştirmek isteyen şirket Aşağıdakilerden hangi durumda Ara bilanço çıkarmak zorundadır? A) Tür değiştirmek isteyen şirketin bilanço düzenlendiği tarih arasında altı aydan fazla

Detaylı

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri # Soru Sonuç 1 Aşağıdakilerden hangisi TSPB 'nin Etik İlkeleri arasında sayılamaz? A Tutarlılık B Özen ve Titizlik C Sürekli Gelişim D Bağımsızlık, Dürüstlük ve Adillik E Sır Saklama 2 Anonim ortaklıkların,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2246 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

1) Aşağıdaki durumların hangisinde ihraççı veya halka arz eden izahname hazırlama yükümlülüğünden muaftır?

1) Aşağıdaki durumların hangisinde ihraççı veya halka arz eden izahname hazırlama yükümlülüğünden muaftır? 1) Aşağıdaki durumların hangisinde ihraççı veya halka arz eden izahname hazırlama yükümlülüğünden muaftır? A) Her halka arz için ayrı ayrı olmak üzere yatırımcı başına en az 250.000,-TL değerinde sermaye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 6

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 6 1. Merkezî Kayıt Kuruluşu ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A. Özel hukuk tüzel kişiliği bulunmaktadır B. Kayıtlar ihraççılar ve aracı kuruluşlar itibariyle tutulur C. Anonim

Detaylı

1- Aşağıda verilenlerden hangisi ticaret şirketlerine uygulanacak mevzuat hükümlerinden

1- Aşağıda verilenlerden hangisi ticaret şirketlerine uygulanacak mevzuat hükümlerinden 1- Aşağıda verilenlerden hangisi ticaret şirketlerine uygulanacak mevzuat hükümlerinden A) Şirket sözleşmesi hükümleri B) Ticari örf ve adet hukuku kuralları C) Tamamlayıcı ve yorumlayıcı hükümler D) Emredici

Detaylı

Finansal Piyasalar ve Bankalar

Finansal Piyasalar ve Bankalar Finansal Piyasalar ve Bankalar Genel Olarak Finansal Piyasalar Piyasa neresidir? Finansal Piyasaların Ekonomi İçindeki Yeri Finansal Sistemi Oluşturan Piyasalar Finansal Piyasalar Para Piyasaları Sermaye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1001 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek

Detaylı

1 Aşağıdakilerden hangisi, aynı zamanda menkul kıymet olan kıymetli evraklar için örnek olamaz? 6 Aşağıdakilerden hangisi, Sermaye Piyasası

1 Aşağıdakilerden hangisi, aynı zamanda menkul kıymet olan kıymetli evraklar için örnek olamaz? 6 Aşağıdakilerden hangisi, Sermaye Piyasası 1 Aşağıdakilerden hangisi, aynı zamanda menkul kıymet olan kıymetli evraklar için örnek olamaz? A) Tahvil B) Hazine bonosu C) B Tipi yatırım fonu katılma belgesi D) Kâr ve zarar ortaklığı belgesi E) İntifa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19.

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19. 2016 BAHAR ARA - A TİCARET HUKUKU A 1. 2. 3. 4. Tacirler arasında gerçekleşen aşağıdaki ihbar veya ihtarlardan hangisi Türk Ticaret Kanununun öngördüğü şekil şartına uygun değildir? Noter kanalıyla yapılan

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31

Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31 Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31 TÝCARET HUKUKU - 1-Aþaðýdakilerden hangisi Ticaret Sicili Tüzüðüne göre, ticari iþletmenin genel unsurlarýndan biri

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ

SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ Ortaklığımızın 4.000.000.000 TL nominal değerli banka bono ve/veya tahvillerinin ihracına ilişkin olarak

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI

Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii GİRİŞ...1 Birinci Bölüm TÜZEL KİŞİLİK VE TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLIĞI YAZILI YARIŞMA SINAVI GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ALAN BİLGİSİ TESTİ 22 ARALIK 2013

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLIĞI YAZILI YARIŞMA SINAVI GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ALAN BİLGİSİ TESTİ 22 ARALIK 2013 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLIĞI YAZILI YARIŞMA SINAVI GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ALAN BİLGİSİ TESTİ 22 ARALIK 2013 Bu testlerin

Detaylı

TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1)

TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) 21 Ocak 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28889 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, makul bir ekonomik veya finansal

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/24 TARİH: Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanuna İlişkin 2 Seri Numaralı Genel Tebliğ

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/24 TARİH: Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanuna İlişkin 2 Seri Numaralı Genel Tebliğ VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/24 TARİH: 10.02.2009 KONU Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanuna İlişkin 2 Seri Numaralı Genel Tebliğ Maliye Bakanlığı 20 Şubat 2009 tarih 27147 sayılı

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları 1. Aşağıdakilerden hangisi finansal piyasaların fonksiyonlarından değildir? A) Reel piyasaya kaynak sağlamak B) Sermaye birikimini oluşturmak C) Firmaların karşı karşıya kaldığı riskleri dağıtmak veya

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

5. Borçlanma aracı ihracı için Yetkili organ kararının alındığı tarihten itibaren en geç kaç yıl içinde Kurula başvuruda bulunulması zorunludur?

5. Borçlanma aracı ihracı için Yetkili organ kararının alındığı tarihten itibaren en geç kaç yıl içinde Kurula başvuruda bulunulması zorunludur? 1. Yatırım amacı taşıyan kıymetli evrak aşağıdakilerden hangisidir? a. Menkul kıymet b. Para c. Çek d. Bono e. Poliçe 2. Aşağıdakilerden hangisi payların sahibine sağladığı mali haklardan a. Kar payı alma

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler *

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * Bankacılar Dergisi, Sayı 56, 2006 Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * (Ocak-Mart 2006) 1. Bankacılık Kanununa İlişkin Düzenlemeler 31 Ocak 2006 tarih ve 26066 sayılı Resmi Gazete de; Maden

Detaylı

4) Aşağıdakilerden hangisi kaldıraçlı işlem yapabilir?

4) Aşağıdakilerden hangisi kaldıraçlı işlem yapabilir? 1) Aşağıdakilerden hangisi yatırım hizmet ve faaliyetleri kapsamında değildir? A) Sermaye piyasası araçlarıyla ilgili emirlerin alınması ve iletilmesi B) Servet yönetimi C) Bireysel portföy yöneticiliği

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-MALİYE-MUHASEBE) 6 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-MALİYE-MUHASEBE) 6 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-MALİYE-MUHASEBE) 6 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. (1) NO LU VARLIK FİNANSMANI FONU İÇTÜZÜĞÜ

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. (1) NO LU VARLIK FİNANSMANI FONU İÇTÜZÜĞÜ AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. (1) NO LU VARLIK FİNANSMANI FONU İÇTÜZÜĞÜ MADDE 1- FONUN KURULUŞ AMACI VE İÇTÜZÜK: 1.1. AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. tarafından 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 58. maddesine

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı