EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER"

Transkript

1 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER MAYIS 2012

2 NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MAYIS AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel Sanatlar Bilgisayar Beden Eğitimi Satranç Bale/Modern Dans Mind Lab KİTAP ÖNERİLERİ REHBERLİK BİRİMİ SEVGİ MENÜSÜ DOĞUM GÜNLERİMİZ

3 Kıtaları tanıdık. Ülkemizi tanıtan yerlerin maketini yaptık. İtalyanca şarkılar dinledik ve İtalyan yemekleri yedik. Farklı ülkelerde yaşayan çocukları tanıdık ve resimlerini boyadık.

4 Ülkemizin özelliklerini resimli kartlarla tanıdık. 23 Nisan gösterimiz için provalar yaptık. Farklı ülkeleri tanıdık, sergi hazırladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutladık.

5

6 Nisan KARAOĞLAN; önemli bir şeye önem vermek demektir. Çocukları sevdiğimiz için onlar önemlidir. Ulaş ÇELİK; paylaşmaktır. Çünkü anneleri ve babaları onları sevsin diye çocuklar önemlidir. Bora KİTAPÇI; okuldur. Çocuklar oyun oynamak istedikleri için önemlidir. Efe KURT; önemli sağlıklı şeyleri yemektir. Bir çocuk sevildiği için önemlidir. Baran MARANGOZ; önemli öğretmenini iyi dinlemektir. Çocuklar küçük oldukları için önemlidirler. Yasemin ÖZÜT; önemli yapılması çabuk olması gereken şeydir. Çocuklar önemlidir çünkü dünyada ondan başka yoktur. Zeynep AKIN; çocuklar önemlidir çünkü küçüktürler. Deniz Ceren GÜVENÇ; önemli bir eşyadır. Çocuklar biz onları sevdiğimiz için önemlidir. Ceren BÜTÜNER: önemli para kazanmaktır. Allah çocukları sevdiği için çocuklar önemlidir. Ela BAHADIR; Önemli, uslu ve akıllı çocuk olmaktır. Çocuklar, anne babaları onları sevdiği ve zarar görmesini istemediği için önemlidir. Melis TÜRK; önemli demek insanların değer verdiği şeylere denir. Anneleri babaları onları sevdikleri için önemlidirler. Yiğit Emre YÖNDEN; bir şey çok gerekirse o önemli demektir. Çocuklar, her şeyden daha küçüktür bu nedenle önemlidirler. Alp GÜRSOY; iş önemlidir. Çocuklar küçük oldukları için önemlidir. Deniz AKTAN; önemli bir iştir. Çocuklar canlı oldukları için önemlidir. Kaya Can PEKER; öğrenmektir. Çocuklar sevgi için önemlidir.

7 Melis YÜKSEK; su içmek önemlidir; çocukların süt içmesi önemlidir. Efe ÇOBAN; arkadaşlık her şeyden daha çok önemlidir; çocuklar çok küçüktür. Anneleri babaları onları çok severler. Berk BATUR; anneler, babalar çocukları çok seviyor, çocukları önemlidir; çocuklar annem beni seviyor diye önemlidir. Ahmet YÖRÜK; tatilde olmak eğlenceli,önemli; çocuklar oyun oynadıkları için önemlidir. Aksel NASİ; önemli bir şey yapmak aklıma geliyor. Çocuklar olmazsa dünya bomboş olurdu. Ayşe DUMAN; önemli, değerli bir şey demektir, çocuklar insandır. Onun için önemlidir. Lara KUŞÇU; insanların yaşaması önemlidir, çocuklar farklı olur. Onlar bazı şeyleri bilmezler onun için önemlidirler. Nil GÜVEN; önemli, değerli şeyler demektir, çocuklar önemlidir. Çünkü arkadaşlarını çok severler. Efe AKDAMAR; önemli, bir şeyi illa yapmak demektir, çocuklar önemlidir. Çünkü Atatürk çocukları çok seviyor. Kerem AKSOY; oyuncaklarımı kırmamak önemlidir, çocuklar önemlidir. Çünkü annemle babam beni çok seviyor. Selin GÖKSOY; önemli Atatürk ün eskiden yaşaması demektir, çocuklar önemlidir. Çünkü çocuklar babaları ile oyun oynadıkları ve istedikleri zaman televizyon açtıkları için önemlidir. Defne FİDANCI; önemli, çiçeklerin büyümesi demektir, çocuklar okula gittikleri için önemlidir. Ahmetcan AYGEN; önemli, bir şeyin önemli olması demek, çocuklar önemli olmazsa hiçbir şey yapamazlar. Ömer ALGIER; arabaya binmek önemlidir, çocuklar kaybolduğunda önemlidir. Sıla KATRANCI; önemli, iş yapmaktır, çocuklar önemlidir. Çünkü çocukları severler. Aslı ÇİÇEKDAĞI; ışık önemlidir, çocuklar oyun oynamak için önemlidir. Nazmi Yiğit İŞLEK; okul çok önemlidir, çocuklar için oyun önemlidir.

8 Çağan Efe GENÇ; çünkü annesi,babası onu istemiştir, bence onun için önemlidir. Batuhan TAMBAY; önemli kurallardır, çünkü çocuklar doğanın parçasıdır. Natali VALANSİ; önemli olmak,annenin babanın yanında olmak Leyla ÖZEL; önemli öğretmenimizin sözünden çıkmamaktır. Çocuklar kitap okudukları için önemlidir. Eşyan Elif UZUNOĞLU; çocuklar olmazsa dünya olmaz. Ali KURT; önemli birisi bir şey dediğinde onu yapmaktır. Çocuk çok önemlidir, ona bir şey olmasını engellemektir. Mert TUNA;annelerimizden izinsiz kapıyı açarsak hırsız girebilir,o yüzden annemizin sözünü dinlemek önemlidir. Annelerimiz bizi sevdiği için önemlidir. Çağan UYSAL; biz yok olursak çevre de yok olur. Mehmet Özgür AĞIR; çocuklar anneleri doğurduğu için annelerinin en sevdiği şeylerdir. Çocuklar annelerinin kalbidir. Ayşe Defne ALGAN; çocuk olmasaydı,insanlıkta sevgi çok az olurdu. Pia SELEKLER; çocuklar küçük olduğu için onlara özen gösterilmesi gerek. Defne ŞENOL; çünkü annelerimiz bizi sevdiği için onlara göre önemliyiz. Erinay ÖZKÖSE;kaybolsak kim bizi bulmak için arar, karanlıkta korksak kim bize yardım eder,hastaneyi boylasak kim bize yardım eder? Annelerimiz bizi merak eder. Sude KAYALAK; anneleri çocuklarını çok sever diye önemlidir. Elif SAVCI; çocuklar barış için önemlidir. Can Cengiz ÇAĞLAYAN; çocuklar sevildiği için önemlidir. Kerem Demir UÇAN; annelerine babalarına gösteri yapmak için önemlidirler.

9 Can ACAR;kız çocuklar büyüyüp anne olsun,ve para kazansın. Miray GİRAY;çocuklar önemlidir,çünkü anneler onları besliyorlar. Işık Eda PEHLİVAN;okul önemlidir,çocukların okula gitmesi çok önemlidir. İsak Aksel ŞALOM;ben önemliyim,çünkü annm beni sevdiği için. Melis DURGUN;çocuklar önemlidir,annemizin karnından doğduğumuz için. Ece ÇELİKGÜN;anneler ve babalarla vakit geçirmek için çocuklar çok önemlidir. Oliver Efe AVŞAR;büyümemiz,Atatürk için önemlidir. Kerem OVADYA;annem bana oyuncak hediye etmişti çok önemli idi. Elif Ece ÖZER:çocuklar sevgi için önemlidir. Ada ALEMDAR;çocuklar önemlidir,çünkü onlarda bir insandır. Teoman KARABEL;baba olmak önemlidir,büyüyüp baba olmak için çocuklar önemlidir. İrem Deniz KAYNAK;çocuklar annelerini çok iyi dinlemeli,çünkü sağlıklı büyümeliler. Eliz GENÇAL;çocuklar öğretmeni ile gösteri yapıyorlar,anneleri onları beğeniyor alkışlıyorlar Deniz ARSLAN;okul önemlidir,çünkü orda ders yapılıyor. Nisan Deniz KAYIM;çocuklar bazen annelerine yardım ederler,çocuklar bazen yardımlaşmak için önemlidir. Efe Bican ORTAÇ;çocuk önemlidir,çünkü çocuk olmazsa anne babada olmaz.

10 Deniz ŞENGEÇ; önemli sevdiğimiz bir şeydir. Benim için en önemli şey sevgidir. Çocuk, büyümek için ve üniversiteye gitmek için önemlidir. Ozan Tibet DİŞLİ; Atatürk bizim için önemlidir. Çocuklar önemlidir, çünkü çocuklar olmasaydı dünya olmazdı. Naz GÜNDOĞDU; anne ve baba önemlidir. Çocuklar olmasaydı eğlence olmazdı. Kerem KULABER; bir partiye yetişmemiz önemliyse acele etmeliyiz. Çocuklar, anne babaları için önemlidir. Ali Bora AKIN; ailemiz bizim için önemlidir. Annem beni doğurduğu için önemlidir. Çocuklar, dünyanın daha renkli olması için önemlidir. Can Sarp TUZCU; ben önemli bir oyuncak istedim, annem bana onu alacak. Çocuklar anneler için önemlidir. Azra KAYA; değer verdiğimiz ve dikkat etmemiz gereken bir şeydir. Çocuklar aileleri için önemlidir. Anne babaları çocuklarını çok sever. Eyal BENEFRAHİM; sevdiğimiz şeyler bizim için önemlidir. Oyuncaklarım benim için önemlidir. Çocuklar olmasaydı büyükler de olmazdı. Ali Arhan TAŞKINSOY; değerli bir şey varsa bizde, o bizim için önemlidir. Anne ve babalar çocuklarına çok değer verdikleri için çocuk önemlidir. Didem DİNÇER; arkadaşlık önemlidir. Çocuklar büyür, anne baba olur. Bu yüzden önemlidir. Defne TOPCUOĞLU; parlak bir şey önemlidir. Çocuklar, büyümek için önemlidir. İpek Deren ÖZER; annelerin ve babaların çocuklarını yalnız bırakmaması önemlidir. Çocuklar olmasaydı, hayat eğlenceli olmazdı. Derin GÜRDAL; bir şeyi seviyorsak o bizim için önemlidir. Çocuklar olmasaydı dünya eğlenceli olmazdı. Kimse olmazdı. Çünkü çocuklar büyür ve anne-baba olur. Bartu GÜZEL; 23 Nisan ı Atatürk çocuklara armağan etti, bu yüzden bizim için önemlidir. Çocuklar bu ülke için önemlidir. Tan Taylan YAMANEL; benim için yaşamak ve ölmemek önemlidir. Ülkelerde çocuklar olmasaydı insanlar da olmazdı. Maya Deniz DEMİR; önemli demek vazgeçilmez demektir. Benim için köpeğimin olması önemlidir. Çocuklar olmasaydı eğlenemezdik. Şafak SANDIKÇI; kitapların hepsini tamamlamak önemlidir. Çocuklar aileleri için önemlidir. Anne babaları onları çok sever. Elif YANARDAĞ; 23 Nisan önemlidir, çünkü onu Atatürk hediye etti. Anne ve babaların seveceği hiç bir şey olmazdı. Mustafa Mete YALÇINKAYA; okula gitmek önemlidir. Çocuklar, anne babaları için önemlidir. Büyürler ve işe giderler.

11 Ali Ekber BASRİ; önemli demek, her şeyin size özel olması demektir. Çocuklar anne-babalarıyla çok eğlendikleri için önemlidir. Nilsu CANDAN; birisi için bir şey çok önemlidir. Çocuklar tatlı oldukları için önemlidir. Işıl ASLAN; okula gelmek önemlidir. Çocuklar okuma-yazmayı öğrenmeleri için önemlidirler. Yiğit PEKER; önemli demek, en sevdiğin bir şeyi kimseye vermemek demektir. Çocuklar küçük oldukları için çok önemlidir. Derin ÜRETEN; oyuncakları kırmamak önemlidir. Çocuklar çok değerli oldukları için önemliler. Mert Arda KORKMAZ; çok yemek yemek önemlidir. Çünkü yemek yersen büyürsün. Çocuklar sokaklarda kaybolmamaları için önemliler. Pelin Su YAVUZ; önemli demek, kalbimiz demektir. Atatürk çocukları çok sevdiği için çocuklar çok önemlidirler. Ada DİNLER; önemli demek bir şeyin değerli olması demektir. Çocuklar annelerinin karnından çıktığı için çok önemlidirler. Arda ÖZTÜRK; önemli demek, sağlıklı olmak demektir. Dünyada az insan olmaması için anne babalar çocuklarının büyümelerini bekliyor. Onlarda büyüyünce çocuk yapacaklar. Böylece dünyamız yine insanla dolacak. Bu yüzden çocuklar önemliler. İrem KARAHALLI; anne babalar önemlidir. Çocuklar da beyninde çok zeka olduğu için önemliler. Ali Berke KAYACIK; Atatürk önemlidir. Çocuklar da okula gönderilsin diye çok önemlidir. Çünkü büyüyüp işe gidecekler. Yavuz KARABULUT; sağlıklı olmak önemlidir. Çocuklar olmasaydı anne-babalar mutsuz olurdu. Çocuklar olduğu için anne-babalar hep gülüyor. Asya KAHRAMAN; bebekler önemlidir. Çocuklar ailenin en küçüğü oldukları için önemlidirler. Toprak Yankı KULAK; paylaşmak önemlidir. Çocuklar baba ve anneleriyle oyun oynamak için önemliler. Asya YETER; çocukların gülmesi önemlidir. Çocuklar tatlı oldukları için önemlidir. Kaan DOĞDAŞ; Önemli demek sağlığımız demektir. Çocuklar çok küçük oldukları için önemliler. Defne ALGIM; önemli demek ağaç demektir. Çünkü ağaçlar bizim yaşamamızı sağlar. Çocuklar anne babaları onları çok sevdiği için önemlidirler. Ufuk Tan DOĞAN; beynimiz ve kalbimiz önemlidir. Çocuklar da beyinleri olduğu için çok önemlidir.

12 Efe Babek ÇETİNEL; hastalık önemlidir. Çocuklar çok önemlidir çünkü çok hassaslar. Selim ARDAÇ; su önemlidir. Çocuklar çok önemlidir. Çünkü çocuklar olmasa yetişkinler olmaz. Mustafa Kerem BAL; çocuk anne ve babasıyla oyun oynarken Çocuklar çok önemlidir Emre SÜMER; çocuğuna dikkat etmektir. Çocuklar çok önemlidir. Çünkü çocuklar olmasaydı okul ve öğretmenler de olmazdı. Can İNAN; Kendimize zarar vermemek mesela. Efe SEZGİN; değerli demektir. Çocuklar çok önemlidir. Çünkü anneler babalar için çok şirin görünürler. Ekin BALİOĞLU; değerli bir şeyleri kırmamaktır. Çocuklar çok önemlidir. Çünkü insanlar çocuklara saygı duymalı. Mina ÇAĞANLAR; çocuklar çok önemlidir. Annelerimizin sevmesi için. Zeynep CEYLAN; mesela annemin işleri çok önemli. Çocuklar da gelecek için çok önemlidir. Cerensu ÖZCAN; eşyalarımız önemli. Çocuklar da önemlidir. Defne KILIÇ; her şey önemlidir. Çocuklar olmasaydı eğer anneler tek başına kalırdı. Eytan HODARA; bir şeyleri yapmak önemli demektir. Çocuklar çok önemlidir. Dünyayı çocuk kaplaması için önemlidir. Ada ATAKAN; bir şeye yetişmek önemlidir. Çocuklar çok önemlidir çünkü anneler onları çok sever Çok önemlisin çocuğum derler. Ela TABANLI; Çocukların kendi başına dışarı çıkmaması önemlidir. Çocuklar önemlidir çünkü anneleri onları kaybetmek istemez. ATA ERDAL YAZGAN; Bir şey çok gerekiyor demektir. Çocuklar çok önemlidir. Çünkü onlar büyüyünce meslek alıyorlar. İş yapıyorlar. Elanur MUTLU; Acil bir şey önemlidir. Çocuklar çok önemlidir çünkü sevimli oldukları için sevgi yaratırlar. Erim GÖK; Birisi bir yerden aşağı düşüyorsa onu tutmak önemlidir. TAHSİN EFE SAN; Bir şeyin değeri demektir. Çocuklar çok önemlidir. Çünkü çocuklar olmasaydı öğretmenler olmayacaktı, Atatürk olmayacaktı.

13 Selen JAKOP; çünkü çocuklar çok özeldir anne babaları için Lal Yasmin YAMANEL; Atatürk onları çok sevdiği için. Ege ÖZGÜN; anne babamız için önemliyiz. Çünkü onlar bizi çok seviyorlar. Zeynep İLERİ; okula gittiğimiz için önemliyiz. Umay ÖZGÜNER; sevilmek için. Lal Duru İNANÇ; anneler çocuklarını sevdiği için çocuklar önemlidir. Maya KOSOVA ; Atatürk bizi sevdiği için ve de annelerimiz bizi doğurduğu için önemliyiz. Sarp UĞURLUOĞLU; Atatürk bizi sevdiği için önemliyiz. Vatan SEZGİN; anne babaları onları sevdiği için çocuklar önemlidir.. Ali PEKKOÇ; çocuklar değerli oldukları için önemlidirler. Yiğit ATAKAN; arkadaşlarıyla oyun oynamak için. Defne Deniz DURLANIK; okula gittikleri için çocuklar önemlidir. Menevşe Ceren METİN; öğretmenlerini dinlemek için. Ege GENÇER; anne babaları çocukları sevdiği için çocuklar önemlidir. Beril İKİZLER; anne babası onları sevdikleri için. Michael Cem FEENEY; anneler yeni bir oyuncak alsın diye çocuklar önemlidir. Mehmed Eren ÇAVUŞOĞLU; anneler için önemlidir çocuklar.

14 Yumurtlayan hayvanlar hangileridir? Nerede, nasıl yaşarlar? Yumurta çeşitleri nelerdir? Sorumluluk Sıralama-Örüntü Sesler Anneler Günü Trafik Kuralları Atatürk ün Yurdumuzu Düşmanlardan Kurtarmak İçin Yaptığı Çalışmalar

15 KAVRAMLAR Renk kavramı Şekil kavramı Sayı kavramı Şişman-Zayıf Alt-Üst Mutlu Üzgün Sabah-Öğle-Akşam Dün-Bugün-Yarın Parça-Bütün SOSYAL BECERİLER Farklı durumlara uyum gösterme Farklı sosyal çevreye uyum sağlama Farklı okula uyum gösterme Farklılıklara karşı olumlu tavır sergileme Sorumluluk Yumurtayla gelen sorumluluk hikayesi Çürük yumurta oyunu Yumurtanın öyküsü Yumurtlayan hayvanlar hangileridir? Nerede, nasıl yaşarlar? Tilki ve yumurtalar oyunu Yumurta pişirme draması Duygunu aynada göster Yumurtanın doğum günü hikayesi Yumurta marakaslarla dans Çocuk Olimpiyatları

16 FEN VE MATEMATİK *Farklı hayvan yumurtalarının incelenmesi *Yumurtadan çıkan hayvanlar *Farklı büyüklükteki yumurtaların incelenmesi *Civcivin oluşumu *Büyüteçlerle yumurtaların kabuğunun ve renginin incelenmesi *Yumurtanın halleri *Yumurtanın çiğ ve pişmiş hallerinin incelenmesi *Yumurtalarla örüntü çalışmasının yapılması OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK *Ö,B,Ş,Z ses çalışmalarının yapılması *Frostig çalışmaları *Yumurtalarla ilgili mandala çalışmasının yapılması *Çizgi kitabının yapılması *Matematik kitabının yapılması *Yumurtalarla toplama ve eksiltme çalışmalarının yapılması *Geometrik şekillerin çalışılması

17 YAŞAYAN DEĞERLER *Barış Yolu Draması GELENEKSEL TÜRK ÇOCUK OYUNLARI *Çan Çan Çikolata *Sessizlik ve Huzur Egzersizleri GELİŞİMSEL ARŞİV (PORTFOLYO) *İsmini kim koymuş? Anlamını biliyor musun? *En ler Kitapçığı *Arkadaşımdan Mektup Var EĞİTİM RUTİNLERİ *Özel Gün Etkinlikleri *Duygu Panoları *Haftanın Günleri

18 AYIN PARTİSİ *Çocuk Olimpiyatları MUTFAK ETKİNLİĞİ *Omlet yapımı GEZİ GÖZLEM ETKİNLİKLERİ *İstanbul Modern Sanatlar Müzesi *İstinye İtfaiyesi Yangınla Mücadele Gösterisi

19

20 BEDEN EĞİTİMİ *Farklı büyüklükteki topları, farklı yönlere fırlatma, el-göz koordinasyonu geliştirme *Topla birlikte hareket edebilme, topu belirli bir mesafeden yerden yuvarlama *Karşılıklı gruplar halinde çocukların birbirlerine top fırlatma ve yakalama çalışması GÖRSEL SANATLAR MÜZİK-ORFF *Porte şatosunu kullanarak notalara giriş yapma *Ritim çalışmaları yapma *Orff etkinliği vücut perküsyonu çalışma SATRANÇ *Kısa oyunlarla çalışmalar, *Değişik mat örneklerinin gösterilmesi, *Öğrenilmiş tüm kuralların oyuna uygulanması *Renkli çalışmalar (Anneler günü grup çalışması) *3 boyutlu çalışmalar *Baskı teknikleri (Fırça baskı) *Baskı teknikleri (Obje baskı) *Kağıt işleri (Kukla çalışması) BALE VE MODERN DANS *23 Nisan töreni hakkında duygu ve düşüncelerin paylaşımı *Dans sporuna ilişkin farklı dans türlerinin tanıtılması *Serbest çalışmalar MIND LAB *Gördüğünü ve duyduğunu hatırlama becerisinin pekiştirilmesi. *'CHICKEN CHA CHA' oyununun öğrenilmesi. *İşitsel belleğin geliştirilmesi. *Hafıza kavramını algılayabilme. *'WHERE IS POUTCHE' oyununun öğrenilmesi. *Görsel hafıza becerisinin pekiştirilmesi. *'DRAGON TREASURE' oyununun öğrenilmesi. BİLGİSAYAR *Hayvanlar alemini tanıtan, doğa ve çevremizdeki materyalleri tanımaya yönelik bilgisayar oyunları oynama

21 This month the children really enjoyed learning the following songs and story. (Çocuklar bu aykı şarkıları öğrenirken çok eğlendiler.) SONG: LIZARD THE WIZARD Lizard the Wizard,look at me! I can cycle! I can cycle! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can skip! I can skip! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can dance! I can dance! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can dance! I can dance! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can skate! I can skate! Can I play with you? No, you can t! You can t! Thank you, Lizard the Wizard! Sorry! Sorry! You can play with us! Let s play Let s play! Hooray! Hooray!

22 SONG: DOWN BY THE STATION Down by the station Early in the morning, See the little pufferbellies all in a row, See the engine driver pull the little throttle, Chugg, chugg, puff, puff Off they go! CHANT:THE WIZARD SPELL Abracadabra, Abracadoo! Red, yellow, green, and blue. I touch my head, I touch my arm, 1, 2, 3, 4, 5, 6. Freeze! Help, Help, Help, Help! We can t move! We can t move DANCE: BRASS WAGON Circle to the left, the old brass wagon. Circle to the left, the old brass wagon. Circle to the left, the old brass wagon. All together now. Circle to the right, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody in, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody out, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody turn around, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody touch your shoulders and knees. Repeat x 3 Everybody touch your toes and jump Repeat x 3 Everybody clap three times Repeat x 3

23 SONG:HERE COMES A CAR Here comes a car x 2 Listen, listen, Here comes a car, Beep, beep, beep, Beep, beep, beep, Beep, beep, beep, Beep, beep. Here comes a train x2 Listen, listen, Here comes a train, Chugga, chugga, chugga, Chugga, chugga, chugga, Chugga, chugga, chugga, Chugg, chugg. Here comes a bicycle x2 Listen, listen, Here comes a bicycle, Ching, ching, ching, Ching, ching, ching, Ching, ching, ching, Ching, ching. Here comes a plane x2 Listen, listen, Here comes a plane, Whoosh, whoosh, whoosh, Whoosh, whoosh, whoosh, Whoosh, whoosh, whoosh, Whoosh, whoosh. Here comes a boat x2 Listen, listen, Here comes a boat, Toot, toot, toot, Toot, toot, toot, Toot, toot, toot, Toot-toot. We have learned lots of new vocabulary (Cok yeni kelimeler öğrendik.) Taxi Ambulance Rocket Car Wagon Airplane Bus Police car Fire Truck Helicopter Bicycle Jeep Truck/Lorry Boat

24 İNGİLİZCE In May, we will be: Continuing with Transportation and Travel Summer activities and Safety at the beach Prepositions of place Countries Numbers Concept of giving and receiving presents Mini Magic course book You can enjoy listening to your child singing Big Red Car by The Wiggles by searching for the song on

25

26 KÜÇÜK AYININ UZUN YOLCULUĞU Yazar: Yalvaç Ural Resimleyen: Feridun Oral YKY'de 1. Baskı: Nisan 2012 Küçük Ayı gözlerini açtığında Güneş i gördü karşısında... Çocuk edebiyatının en sevilen yazarlarından Yalvaç Ural dan çocuklara bir sürpriz var. Yepyeni bir kitap: Küçük Ayının Uzun Yolculuğu. Küçük Ayı, yanında annesi olmaksızın, ilk kez tek başına gezintiye çıkarsa, elbette bu uzun bir yolculuk olur... Hele yolculuğun sonunda sürpriz bir arkadaş da bulursa, bu uzun ve unutulmaz bir macera olur. Feridun Oral ın resimlediği Küçük Ayının Uzun Yolculuğu kitabını okuyan çocuklar da unutamayacak...

27 AŞK VE BEYİN Goa Basım Yayın Bülent Madi Kişisel Gelişim - Genel Aşk yanılgı mıdır? Zekâ ile ilgisi var mıdır? Aşk'a Erenler kimdir? Ve daha birçok soru sorarız aşk kavramını tanımlayabilmek için... Ve birçok kez kelimeler yetmez yaşadığımız o biricik duyguyu paylaşmaya. Belki şiir veya roman, belki bir şarkı, belki bir resim, belki de bir koku birçok anıyı aniden ortaya çıkarıverir... Aşkımızı bir yol bulup anlatmamıza rağmen hep bir şeylerin eksik kaldığını düşünürüz. Ve bizim anlatamadığımız duyguları ve durumları açıklayacağını düşündüğümüz bilimin kapısını çalarız. Bu kitap bu amaçla yazıldı. Aşk konusunda erenlerin yüzyıllardır söylediklerini ve bilimin yeni yeni ulaştığı bazı bulguları aktarmak için... Ve bu kitap dünyanın herhangi bir yerinde yazılan bir kitaptan Türkçe ye çevrilmedi; bizim kültürümüzü temel alarak dünyadaki tüm insanların ortak özellikleri üzerine yazıldı. Okuyucularla birlikte düşünüp "Aşk nedir?"i hissettirmek ve "Beyinde neler oluyor?" "Acaba aşk süresini uzatabilir miyiz?" veya "Vaz mı geçelim bu işten?" sorularına da cevap aramak için yazıldı. Son soru: Aşk gürültüye katlanır mı?

28 ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ Çocuklarımıza kazandırmak istediğimiz iki şey vardır. Biri sağlam kökler, diğeri uçmak için bir çift kanat Hooding Carter Çocuklara eğitim-öğretim yaşantısı içerisinde, akademik bilgiyi kazandırmakla birlikte, onların sosyal ve duygusal yönden de gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri dikkate alınmalıdır. Arkadaşlık; iki kişi arasında karşılıklı paylaşım, iletişim, etkileşim, eğlence gibi öğeler yanında duygusal bağları da içeren bir ilişkidir. Bu yönleriyle arkadaşlık ilişkileri sosyal yaşamdaki en önemli etkileşim alanlarından birisidir. Çocukların ilk çocukluk yıllarıyla kazanmaya başladıkları sosyal becerilerin gelişmesinde arkadaşlıkların rolü büyüktür. Aynı zamanda kazanmış oldukları sosyal beceriler de ilerideki arkadaşlık ilişkilerine yön verecektir. Bundan hareketle arkadaşlık ilişkileri ve sosyal beceriler arasında karşılıklı bir etkileşim olduğu söylenilebilir. Çocukların arkadaş edinmelerini ve bu arkadaşlığı sürdürmelerine yardımcı olacak sosyal beceriler şöyle özetlenebilir:

29 Çocukların arkadaş edinmelerini ve bu arkadaşlığı sürdürmelerine yardımcı olacak sosyal beceriler şöyle özetlenebilir: Yeni insanlarla tanışma ve kendini tanıştırma Olaylar karşısında ne düşündüğünü ve ne hissettiğini söyleme Konuşulanları dinleme Sorumluluk alma Karşılıklı konuşmada sıra bekleme Birbirini tanımayan iki insanı tanıştırma Paylaşma Özür dileme Selamlaşma Etkinliklere katılma İzin isteme Teşekkür etme Alayla baş edebilme Sır tutma Yardımlaşma Katılmadığı düşünceyi belirtme Hayır diyebilme İlgi duyduğunu gösterebilme

30 Bu beceriler, çocukların sağlıklı arkadaş ilişkileri kurmasına destek olacak sosyal becerilerin bazılarıdır. Bebeklik döneminden itibaren çocukların gelişiminde aile,en temel etkiye sahiptir. Kişiliğin temelleri ailede atılmakta, aile ve aile ilişkilerindeki bazı yapılar çocukların iletişim özelliklerinin belirleyicisi olmaktadır. Birçok sosyal beceri önce aile içerisinde öğrenilmektedir. Aile ilişkilerinin etkileri düşünüldüğünde anne babanın çocukla ve birbiriyle olan etkileşimi, aile büyükleriyle kurulan iletişim ve kardeş ilişkileri çocukların arkadaş iletişimine de yansır. Örneğin eve gelen misafirin nasıl karşılandığı, anne babanın arkadaşlarıyla yardımlaşma biçimi, mutlu ya da mutsuz eden durumlara verilen tepkiler çocuklar tarafından dikkatle izlenir ve model alınır. Aile içindeki ilişkilerden doyum bulan çocukların arkadaşlık ilişkileri de bundan olumlu etkilenecektir. Anne babalarına güvenebilen, sorunlarını tartışabilen, demokratik bir aile ortamında yetişen çocuklar, arkadaşlık ilişkileri içinde yaşadıkları problemleri yaratıcı çözüm yollarıyla çözebilmektedirler. Aile gibi arkadaşlar da çocuğun duygusal yakınlığa, ait olmaya ve kabul görmeye olan ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak aile içerisinde yaşanan birtakım problemler varsa çocuğun arkadaş gereksinimi daha fazla olmaktadır. Diğer yandan aile içerisinde oluşan sorunlar çocuğun benlik algısını, görüşlerini, geliştirdiği değerleri olumsuz etkileyeceğinden arkadaş veya arkadaş grubunun kurallarını kabul görmek ve onaylanmak amacıyla sorgulamadan kabul edebilir.

31 Okul Öncesi Dönemde çocuklar anne baba veya bakımında etkin olan kişi ile yoğun etkileşim içerisindedir. Ama aynı zamanda çevreyle de etkileşime gereksinim duyar. Bu dönemde kurdukları ilişkiler kısa sürelidir. Oyuncaklarını paylaşma ve oyun arkadaşlığının ön planda olduğu söylenebilir. Bu nedenle arkadaşlarını çabuk değiştirebilir ve başkasıyla arkadaşlık edebilir. Bu dönemde çocuklar her iki cinsten de arkadaş seçebilir. Bu dönemin sonuna doğru olumlu bazı özellikleri ve sosyal becerileri kazanmış çocukların arkadaş ilişkilerinde paylaşma, yardımlaşma gibi olumlu davranışlar hakimdir. Okul Öncesi Dönemde anaokuluna devam eden çocuklar daha çok arkadaşla bir arada olabilme ve etkinlikte bulunabilme olanağına sahip olduklarından sosyal etkileşimleri gelişebilir. Önceleri arkadaşlıkları oyun temeli iken ve birlikte olduğu her iki cinsle de oyun oynamak isteyen çocuklar, bu dönemin sonunda okul çağının başlamasıyla kendi cinsiyetinden arkadaş seçmeye başlar. Çünkü bu dönemde kendi cinsiyet rollerinin farkına varmaya ve buna uygun oyunlar oynamaya yönelirler. Kızlar, oyuncak ev eşyaları ve bebeklerle, erkekler ise askerler ve arabalarla oynamaktan hoşlanırlar.

32 Arkadaşlar bütün yaşam boyu insanın sağlıklı gelişimi için gereklidir. Arkadaşlığın çocuklara kazandırdıkları şöyle sıralanabilir: Ait olma ve onaylanma duygusu sağlama İletişim ve etkileşim olanağı sağlama Benlik saygısını artırma Başkalarına yardım etme olanağı sağlama Değerli olma duygusu yaşatma Sahip olduğu olumlu kişilik özeliklerini destekleme

33 Anne babaların çocukları olumlu arkadaşlık ilişkileri kurmaları konusunda yüreklendirmeleri gerekmektedir. Bunu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: Çocuğun çeşitli sosyal becerileri kazanmasına yardımcı olmak ve ortam hazırlamak, Aile içerisinde sevildiğini hissettirmek ve ait olma duygusunu yaşamasını sağlamak, Arkadaşlarıyla etkinliklerde bulunmaya teşvik etmek, Evde kendine ait ortamının olmasına özen göstermek, Arkadaşlarıyla evde vakit geçirmesini sağlamak, Çocuğun arkadaşlarını ve gerekirse ailelerini tanımak, Kendisi ile ilgili kararlar alınmasında ona söz hakkı vermek, Arkadaşlarının yanında onu eleştirmemek, Arkadaşları ile yaşadığı sorunları tarafsızca dinlemek ve abartılı tepkiler göstermemek, Arkadaşları ile yaşadığı sorunları onun adına çözmeye çalışmamak, Arkadaş edinebileceği çeşitli hobi aktivitelerine katılmasını sağlamak. Bununla birlikte her çocuğun kendine ait özelliklerinin olduğu ve her çocuğun bazı yönlerden farklı olabileceği unutulmamalıdır. Kaynak: Temel Yaşam Becerileri/Süleyman Hecebil

34 BİZ BİRBİRİNİ ÖNEMSEYEN, BİRBİRİNE ÖZEL ZAMAN AYIRAN.AİLESİYİZ Değişik manzaraların önünde çekilmiş fotoğraflarınızı beraberce inceleyin, o yerleri hatırlamaya çalışın. Eşinizin ve çocuğunuzun yemek hazırlamasını isteyin, siz onların davetlisi olun. Değişik şekillerdeki kaplara su doldurarak suyun donmasını sağlayın, sonra erime sürecini beraberce takip edin. Beraber kek, pasta yapın. Süslemesini sadece çocuğunuz yapsın. Birkaç gün zorunlu olarak yaptığınız işlerden bazılarını yapmama hakkını kendinize tanıyın Karar vermesi için seçenekli sorular sorun. Eşinize şimdiye kadar yaşadığınız en mutlu anları hatırlatan bir mektup yazın. Kendini değersiz ve önemsiz hissettirecek davranışlarla çocuğunuzu incitmeyin. Çocuğunuza suyla oynayabileceği bir ortam yaratın. Balkonu oyuncakları vb. yıkasın. Yatarken mutlaka çocuğunuzu öpün ve o gün içinde yaptığı güzel bir şey için teşekkür edin. Okul arkadaşlarına telefon açmasına izin verin. Evinizde bir ses köşesi yapın ve ses çıkaran eşyaları bu köşede biriktirin, beraberce oynayın. Aile Etkileşim Programı Prof. Dr. Belma TUĞRUL

35 MAYIS AYINDA DOĞANLAR Nazmi Yiğit İŞLEK Erinay ÖZKÖSE Çağan Efe GENÇ İpek Deren ÖZER Ceren BÜTÜNER Efe KURT Kerem KUZGUN İrem Deniz KAYNAK Ali Berke KAYACIK Yiğit PEKER Elanur MUTLU

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER MAYIS 2012 NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MAYIS AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Beden Eğitimi

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR MAYIS 2012 MONTESSORI FELSEFESİ NİSAN AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN ÖRNEKLER Pratik Yaşam Materyalleri Duyusal

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER MAYIS 2012 NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MAYIS AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Bilgisayar

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n Matematik ile İlgili Ne Biliyoruz? Ege S. : Nesnelerle toplama yapmayı biliyorum. Göksun Deniz T. : 20 ye kadar saymayı biliyorum. Meliha Melis Y. : Şekillerin yönlerini biliyorum. Efe Yağız K. : Sayıları

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye çizgi çalışmaları yaptık. 5 rakamı ile büyük ve küçük I harflerini boyadık ve yazdık. Gece-Gündüz, Sabah-Öğle-Akşam, Dün- Bugün-Yarın,

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO 100.GÜN ETKİNLİKLERİMİZ 100.GÜN PARTİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMIMIZ

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 6 rakamı ile büyük ve küçük İ harflerini boyadık ve yazdık. Sağ-Sol, Sıcak-Soğuk, Batar-Batmaz, Uzun-Kısa, Dik-Eğri-Eğik,

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012 MAYIS AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI SİNEMA GÜNÜMÜZ YENİ YIL PARTİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф GEZİ GÖZLEMLER Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ Ф KİTAP ÖNERİLERİ Ф ANNE-BABA

Detaylı

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI Bilgi ancak değerle birleştiğinde anlam kazanır. Çünkü değerler kişinin yaşamına yol gösteren ilkelerdir. İNCİ YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİMİ

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI < AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 9 ve 0 rakamları ile büyük ve küçük U ve Ü harflerini boyadık ve yazdık. Zıt kavramlarla ilgili çalışmalar

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Küçük Grup Sınıflarımızla; Orta Grup Sınıflarımızla; Büyük Grup Sınıflarımızla;

Küçük Grup Sınıflarımızla; Orta Grup Sınıflarımızla; Büyük Grup Sınıflarımızla; 2010-2011 Ekim Ayından herkese Merhaba Okulumuzun açılmasıyla heyecan ve sevinci bir arada yaşadığımız Eylül ayını geride bıraktık. Öğretmenlerimizle, arkadaşlarımızla tanıştık. Okulumuzu gezdik ve bölümlerini

Detaylı

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ İlkbaharın son ayı bize yazı hatırlatır. Mayıs bültenine çocuklar bakın neleri sığdırır. Enerji, hareket, sağlık var bu ayda, Coşkumuz hiç bitmesin, koşalım yarınlara Mayısta

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ALPER DURU ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK AYI DEĞER KONUSU SEVGİ

ALPER DURU ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK AYI DEĞER KONUSU SEVGİ ALPER DURU ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK AYI DEĞER KONUSU SEVGİ Aralık ayında Sevgi değerini işledik. Sevgi konusunda okulumuzda bir çok faaliyet gerçekleştirildi.

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlı-Cansız YARATICI

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır.

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. Anafikri İle İlgili Neler Biliyoruz? Zeynep A. : Biz dans

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu boyutlu el

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI 1 Değerli Velimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda yönetici,

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ ETKİNLİKLERİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Ф AİLE KATILIMI Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2013-2014 CANLILAR CANSIZLAR KÜLTÜRLER-ARKADAŞLIK HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Canlıların özellikleri nelerdir? Söyleme Cansızların özellikleri nelerdir?

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? KASIM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ «Hasta çocuk» faaliyetimizi yaparken hastalıklardan

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

EYLÜL/SEPTEMBER 2013 PERŞEMBE THURSDAY PAZARTESİ MONDAY PAZAR SUNDAY 1 SALI TUESDAY CUMA FRIDAY ÇARŞAMBA WEDNESDAY CUMARTESİ SATURDAY

EYLÜL/SEPTEMBER 2013 PERŞEMBE THURSDAY PAZARTESİ MONDAY PAZAR SUNDAY 1 SALI TUESDAY CUMA FRIDAY ÇARŞAMBA WEDNESDAY CUMARTESİ SATURDAY EYLÜL/SEPTEMBER 203 RTESİ EYLÜL AYINDA DOĞAN İDİL SARIHAN GÖZDE NAZ GÜNYAĞDI 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 Oryantasyon Başlangıcı Oryantasyon Oryantasyon Oryantasyon Oryantasyon 6 Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıcı

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

KASIM AYINDA NELER YAPTIK?

KASIM AYINDA NELER YAPTIK? KASIM AYINDA NELER YAPTIK? Değerli Velilerimiz; Kasım ayı projemiz Su ile keyifle geçen bir ayı daha geride bıraktık. 4 hafta süren proje çalışmalarımızda sınıfımız su hakkında çok detaylı bilgiler edindiler.

Detaylı