T.C. ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ"

Transkript

1 T.C. ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ TARAFLAR : ĐŞVEREN SENDĐKASI : KAMU-ĐŞ KAMU ĐŞLETMELERĐ ĐŞVERENLERĐ SENDĐKASI ĐŞÇĐ SENDĐKASI : TEZ-KOOP-ĐŞ TÜRKĐYE TĐCARET,KOOPERATĐF,EĞĐTĐM BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI YÜRÜRLÜK TARĐHĐ : ĐMZA TARĐHĐ : 16 /10 /2009

2 2 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER MADDE 1 TARAFLAR VE TANIMLAR Bu Toplu Đş Sözleşmesinin tarafları; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü nün üyesi bulunduğu Kamu Đşletmeleri Đşverenleri Sendikası (KAMU-ĐŞ) ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar Đşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-ĐŞ) dir. Bu toplu iş sözleşmesi metni içinde ; a) Bu sözleşmede taraf olan, Kamu Đşletmeleri Đşverenleri Sendikası (KAMU- ĐŞ) ĐŞVEREN SENDĐKASI, b) Bu sözleşmede taraf olan, Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar Đşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-ĐŞ) ĐŞÇĐ SENDĐKASI, c) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ĐŞVEREN, d) Đşyerinde 4857 sayılı Đş Kanunu'na göre çalışan ve taraf Sendika üyesi işçiler ÜYE, e) Bu toplu iş sözleşmesi kapsamına giren işyerleri ĐŞYERĐ, işyerlerinin bütününe ĐŞLETME, f) Bu Toplu Đş Sözleşmesi SÖZLEŞME, olarak adlandırılmıştır. MADDE 2- AMAÇ Bu sözleşmenin amacı, işyerinde düzenli ve verimli çalışmayı sağlamak, üretimi arttırmak, işveren ve üyenin hak ve menfaatlerini dengelemek, karşılıklı iyi niyet ve güvenle iş barışını sağlamak ve taraflar arasında doğabilecek farklılıkları, uzlaştırıcı yollarla çözümlemektir. MADDE 3- TARAFLARIN SORUMLULUĞU Taraflar, işbu sözleşme ve kanunların kendilerine yüklediği yükümlülükleri yerine getirmek ve amaç maddesindeki ilkelerin gerçekleşmesini sağlamak için devamlı çaba gösterirler. Taraflar ve temsilcileri kanun dışı tutum ve davranışlara mani olup, bu gibi hareketleri önlemek için her türlü gayreti önceden sarf ederler. MADDE 4- KAPSAM VE YARARLANMA a) Yer itibariyle kapsam:

3 3 Đşbu sözleşme T.C. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü işyeri ve kanun çerçevesinde işin niteliği ve yürütümü bakımından işyerine bağlı yerleri ve araçları kapsar. b) Şahıs itibariyle kapsam: Bu sözleşme işyerinde Maliye Bakanlığı nca vize edilen pozisyon ve kadrolarda çalışan ve taraf sendikaya üye olan işçileri kapsar. Ancak, işyerinde bilfiil Araştırma Gemisinde, Maliye Bakanlığı nca gemi personeli unvanları ile vize edilen kadrolarda çalıştırılan gemi personeli, Özelleştirme Yüksek Kurulunun tarih ve 98/234 sayılı kararı ile Üniversite tarafından devralınan Türkiye Elektronik Sanayii ve Ticaret A.Ş. nin Ankara tesislerinde kapsam dışı statüde çalışan personeli, Üniversite Bilgi Đşlem Daire Başkanlığı emrinde çalışan bilgisayar programcısı, çözümleyicisi, sistem programcısı vb. unvanlı bilgisayar personeli, Üniversite tarafından yürütülen projelerde istihdam edilen Proje Đşçileri (bu projelerde fiilen çalıştıkları sürece) ile kendilerine Müdür veya daha üst unvanda yöneticilik görevi verilmiş olan işçiler kapsam dışındadır. c) Yararlanma: Bu sözleşme hükümlerinden üye işçiler yararlanırlar. Sendikaya üye olmayanların sözleşme hükümlerinden yararlanmaları konusunda kanun hükümleri uygulanır. MADDE 5- TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐNĐN HÜKMÜ Toplu iş sözleşmesinde aksi belirtilmedikçe, hizmet akitleri toplu iş sözleşmesine aykırı olamaz. Hizmet akitlerinin toplu iş sözleşmesine aykırı hükümlerinin yerini toplu iş sözleşmesindeki hükümler alır. Hizmet akitlerinde düzenlenmeyen hususlarda, toplu iş sözleşmesindeki hükümler uygulanır. Toplu iş sözleşmesinde hizmet akitlerine aykırı hükümlerin bulunması halinde hizmet akdinin işçi lehindeki hükümleri geçerlidir. Her ne sebeple olursa olsun sona eren toplu iş sözleşmesinin hizmet akdine ilişkin hükümleri yenisi yürürlüğe girinceye kadar, hizmet akdi hükmü olarak devam eder. BÖLÜM II SENDĐKAL KONULARLA ĐLGĐLĐ HÜKÜMLER MADDE 6- SENDĐKA TEMSĐLCĐ VE GÖREVLĐLERĐNĐN TEMĐNATI Đşyerinde çalışan sendika, yönetim, denetim kurulu üyeleri ile Sendika temsilcileri sırf sendikal faaliyetleri nedeni ile cezalandırılamaz ve hizmet akitleri bu nedenle bozulamaz. Bu yönetici ve temsilciler rızaları dışında meslekleri ile ilgili olmayan bir işe nakledilemez veya başka bir işyerine daimi olarak yılda bir aydan fazla gönderilemezler. Yönetici ve temsilcilerin teminatları ile iş akitlerinin feshi konusunda kanuni hükümler uygulanır.

4 4 MADDE 7- ĐŞYERĐ SENDĐKA TEMSĐLCĐLERĐ, NĐTELĐKLERĐ, GÖREVLERĐ VE TEMSĐLCĐ ODASI A- Sendika temsilcileri 2821 sayılı kanun uyarınca, işyerinde çalışan üyeler arasından Sendikaca tayin edilerek Đşverene yazı ile bildirilir. B- Sendika temsilcileri Sendikalar Kanunu na göre kanuni temsilciliği haiz olup, görev ve yetkileri şunlardır: a) Đşyerinde üye ve işveren arasında işbirliği ve çalışma ahengi ile çalışma barışının devamını sağlamak, b) Üyelerin tek ve toplu şikayetlerini işveren vekiline iletmek, c) Sözleşmenin uygulanmasını izlemek, d) Kanun dışı eylem ve uyuşmazlıkları önlemek, e) Şikayet ve ihtilafların mevzuat ve sözleşmeye uygun biçimde çözümlenmesine yardımcı olmak, f) Üyelerin bilgi ve becerilerinin arttırılıp, geliştirilmesinde işverene yardımcı olmak, bu gibi eğitim çalışmalarına üyelerin katılımını sağlamak. C- Đşveren, sendika temsilcilerinin toplanabilmesi, işyerine ait sendika kayıtlarının tutulması ve işlerinin yürütülmesini teminen işyerinde bir temsilcilik odası tahsis eder. MADDE 8- ĐLAN TAHTASI Đşveren, sendika haberlerinin üyelere duyurulması için işyerinin uygun olan birimlerinde, üyelerin görebileceği bir yere ilan tahtası konulmasını sağlar. Bu ilan tahtasına asılacak yazı, broşür ve duyurular mevzuata aykırı olamaz. Asılacak tüm ilanlar sendikanın mührünü ve yetkililerinin imzasını taşır. Asılan tüm ilanların sorumluluğu sendikaya aittir. MADDE 9- SENDĐKA AĐDATLARI Bu toplu iş sözleşmesine taraf işçi sendikasının yazılı talebi ve aidatı kesilecek sendika üyesi işçilerin listesini vermesi üzerine işveren sendika Ana Tüzüğünde belirtilen üyelik aidatını veya dayanışma aidatını işçilerin ücretlerinden keserek bir ay içinde sendikanın bildireceği Banka hesabına yatırmak ve kesinti listesini sendikaya göndermekle yükümlüdür. MADDE 10- SENDĐKAL ĐZĐNLER Sendika baştemsilcisi ve işyeri sendika temsilcilerine temsilcilik görevinin gerektirdiği faaliyetlerde bulunabilmeleri için aşağıda belirtildiği şekilde ücretli izin verilir.

5 5 a-) BAŞTEMSĐLCĐ ĐZNĐ: Đşyeri Đşçi Mevcudu Haftalık Đzin Süresi işçi çalıştırılan işyerinde 4 saat işçi çalıştırılan işyerinde 6 saat işçi çalıştırılan işyerinde 8 saat 500 den fazla işçi çalıştırılan işyerinde 10 saat Baştemsilci gündüz vardiyasında çalıştırılır. Baştemsilcinin izin süresini işyerinde geçirmesi asıldır. Ancak, sendika merkezi veya şubesinin işverene yapacağı yazılı veya sonradan yazıyla doğrulamak koşulu ile sözlü çağrısı üzerine bu süreyi çağrı yapılan yerde de geçirebilir. b) TEMSĐLCĐ ĐZNĐ: Đşyeri Đşçi Mevcudu Haftalık Đzin Süresi işçi çalıştırılan işyerinde 2 saat işçi çalıştırılan işyerinde 3 saat işçi çalıştırılan işyerinde 4 saat 500 den fazla işçi çalıştırılan işyerinde 5 saat c) DĐĞER ĐZĐNLER : Sendika temsilcisi ve görevlilerine kongre, konferans, seminer, Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu, Genel Kurul ve Temsilciler Meclisi gibi toplantılara katılmaları için sendikanın yazılı talebi üzerine aşağıdaki düzenlenmiş şekline göre ücretli izin verilir. Đşyeri işçi mevcudu Yıllık toplam izin süresi işçi çalıştırılan işyerinde 20 gün işçi çalıştırılan işyerinde 30 gün işçi çalıştırılan işyerinde 40 gün işçi çalıştırılan işyerinde 50 gün işçi çalıştırılan işyerinde 60 gün 1000 den fazla işçi çalıştırılan işyerinde işçi sayısının % 10 u kadar gün. Bu izinler her üye için ayrı ayrı olmayıp tüm üyeler içindir. Bir seferde işyeri işçi sayısının % 5 inden fazla sayıda üyenin birden bu izni kullanması işverenin onayına bağlıdır. Ancak, Genel Kurullar için bu % 5 oranı aranmaz.

6 6 BÖLÜM III ĐDARĐ HÜKÜMLER MADDE 11- TUTUKLULUK-GÖZETĐM ALTINA ALINMA VE MAHKUMĐYET HALĐNDE FESĐH VE TEKRAR ĐŞE BAŞLATMA Bu konuda mevzuat hükümleri uygulanır. MADDE 12- ASKERLĐK DURUMU Askerlik görevi nedeniyle işinden ayrılan üyeye yasal hakları ödenir. Askerlik görevinin sona ermesinden itibaren iki ay içinde başvuranlar münhal yer var ise öncelikle ve emsali işçinin hakları ile işe alınırlar. Đşveren, muvazzaf askerlik hizmeti dışında manevra veya her hangi bir nedenle silah altına alınan personeline silah altına alındığı süre içinde ücretli izin vermeyi kabul eder. Bu süre içerisinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından maaş verilen üyenin aldığı maaş işyerinden aldığı maaştan mahsup edilir. Bu amaçla verilen izinler yıllık ücretli izinden sayılmaz. MADDE 13- HASTALIK HALĐ Đşçinin, Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenen sağlık kuruluşlarından iki günden fazla istirahat alması halinde, Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenmeyen ilk iki günün ücreti işverence ödenir. Đki günden fazla süreli hastalık halinde işçi, Sosyal Güvenlik Kurumunca düzenlenmiş olan geçici iş göremezlik belgelerini işverene teslim eder ve Kurumca kendisine yapılan geçici iş göremezlik ödeneğini istirahatin bitimini takip eden en geç 10 iş günü içinde işverenin bildireceği banka hesabına yatırır. Bu takdirde, işçiye raporlu olduğu sürenin ücreti tam olarak ödenir. Ancak bu uygulama yılda toplam 30 günü geçemez. 30 günü aşan hastalık hallerinde raporlu olunan sürenin ücretinin ödenmesi işverenin takdirindedir. Đşgöremezlik ödeneğinin banka hesabına yatırılmadığının tespiti halinde işveren, işgöremezlik süresince ödediği ücreti, ilgili işçinin müteakip ay istihkakından keser. Bu uygulama işyerinde geçici personel olarak çalışan işçilere, Üniversitenin ilgili mali yıl bütçesine göre ödenek ve geçici işçi çalıştırma vize miktarının yeterli olduğu sürece uygulanır. MADDE 14- ĐŞÇĐ ALMA USULÜ Đşveren kendi usul ve esasları ve işin gereği çerçevesinde işçi alır. Ancak, kapsama dahil işyerlerinde boşalan kadroların dışardan doldurulması gerektiğinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına Đlk Defa Đşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

7 7 MADDE 15- ĐŞE YENĐ GĐRECEK ĐŞÇĐYE VERĐLECEK ÜCRET ODTÜ Rektörlüğü ve bağlı işyerlerine alınacak vasıfsız işçiler asgari ücretle işe başlatılırlar. Vasıflı işçilere verilecek ücret görev, eğitim durumu ve iş tecrübesi gibi kriterlere göre işverence belirlenir. Ancak, vasıflı işçilerin ücretleri işyerinde aynı nitelikteki kıdemli işçilerin ücretini geçemez. MADDE 16 -ĐŞ VE ĐŞYERĐ DEĞĐŞĐKLĐĞĐ Üyeler gerektiği takdirde, işyeri içinde unvanı ve niteliği benzer veya birbirine yakın başka işlerde ve yerlerde muvafakat aranmaksızın geçici veya devamlı olarak işveren tarafından görevlendirilebilirler. Görülen işin niteliğinde benzerlik olmak şartıyla üyelerin aynı işverene bağlı ve Büyükşehir Belediyesi hudutları içindeki başka işyerine işverence nakledilmeleri mümkündür. Üyelerin aynı işverene bağlı ve Büyükşehir Belediye hudutları dışındaki işyerlerine daimi olarak nakledilebilmeleri yazılı rızaya bağlıdır. Geçici süre ile nakillerde üyenin rızası aranmaz. Ancak bu süre üç ayı geçemez. Đş ve işyeri değişikliği hiç bir şekilde ceza mahiyetinde olamaz. MADDE 17- ĐŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLĐĞĐ Đş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yasal hükümler uygulanır. BÖLÜM IV ÇALIŞMA SÜRELERĐ MADDE 18- ÇALIŞMA SAATLERĐ Đşyerinde haftalık çalışma süresi 40 saattir. Haftalık 40 saatlik çalışma süresini aşan ve 45 saate kadar yapılan çalışmalar fazla sürelerle çalışmadır. Fazla sürelerle çalışma ücreti, işçinin normal çıplak ücretinin saat başına düşen miktarının %50 yükseltilmesi suretiyle ödenir. Çalışma sürelerinin günlere dağılımı, mesai başlama ve bitiş saatleri işverence tespit edilir. Vardiyalı çalışmalarda bu süre günde 7,5 saatten çok olamaz ve vardiyalı çalışmalarda işveren her zaman değişiklik yapabilir. MADDE 19- FAZLA ÇALIŞMA, ULUSAL BAYRAM, GENEL TATĐL, HAFTA TATĐLĐ VE ÜCRETĐ a) Haftalık 45 saatin üstünde yapılan çalışmalar fazla çalışmadır. Fazla çalışmalar yılda 270 saatin üzerinde olamaz. Fazla çalışma ücretleri %100 zamlı

8 8 ödenir. Fazla çalışma, işyerinin çalışma planı ve programı gereğince ele alınır ve uygulanır. b) Milli ve dini bayramlar ile genel tatiller, kanunda belirtilen gün ve zamanlardır. Ulusal Bayram, genel tatil ve hafta tatili günlerinde çalıştırılan işçilere o gün için toplam üç yevmiye ödenir. MADDE 20- YILLIK ÜCRETLĐ ĐZĐN Đşin durumu ve işverenin de uygun göreceği zamanda kullanılmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında ve fiili askerlikte geçen hizmetleri toplamı; 1 yıldan 10 yıla kadar olanlara yılda 20 iş günü, 10 yıl ve daha fazla olanlara yılda 30 iş günü, ücretli yıllık izin verilir. Đşyerindeki hizmet süresi 1 yıldan az olan üyeye yıllık izin verilmez. Đzin hakkından vazgeçilemez ve işverenin yazılı izni olmaksızın izin ertesi yıla bırakılamaz. Ancak üyenin isteği ve işverenin onayı ile veya işyerinin durumuna göre işverenin göreceği lüzum üzerine üye iznini iki bölüm halinde kullanabilir. Kullanılmayan ücretli yıllık izin karşılığı ücret olarak ödenmez. Ücretli yıllık izne hak kazanma ve kullanma konusunda 4857 sayılı Đş Kanunu hükümleri uygulanır. Yıllık ücretli izin sırasında hastalanan üyenin Đlgili Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkili kılınmış hastane veya dispanser gibi yerlerden üç gün veya daha fazla süre ile tedavisini gerektiren rapor alması halinde, bu belgedeki süre yıllık ücretli izin süresinden mahsup edilmez. Ancak bu hususun üye tarafından mümkün olan en kısa sürede işverene bildirilmesi zorunludur. MADDE 21- DĐĞER ĐZĐNLER Đşveren tarafından üyeye; a) Eşinin doğum yapması halinde beş gün, b) Üyenin evlenmesi halinde beş gün, c) Üyenin anasının, babasının, kardeşlerinin, eşinin veya çocuklarının ölümü halinde beş gün, kayınvalide ve kayınpederinin ölümü halinde iki gün, d) Üyenin evinin yangın veya doğal afete maruz kalması halinde yedi gün, e) Yukarıda sayılan durumların dışında, işverence uygun görülerek, kabul edilecek mazereti nedeniyle her seferinde üç günü ve bir takvim yılında on günü geçmemek ve saatlik veya günlük kullanılmak üzere, ücretli izin verilir. f) Kadın üyenin doğumdan önce ve doğumdan sonra Đş Kanununda belirlenen sürelerde çalıştırılmamaları esastır. Emzirme izni konusunda ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

9 9 g) Ayrıca üyenin geçerli olabilecek mazereti halinde, bir yıl içerisinde 30 güne kadar ücretsiz izin verilebilir. MADDE 22- ÜCRET ÖDEME ŞEKLĐ VE ZAMANI Ücret ödemeleri işverenin mutad ödeme tarihlerinde yapılır. Mevzuatın işverence tanzimini ve işçiye verilmesini öngördüğü belgeler işçiye verilir. MADDE 23- SOSYAL YARDIM BÖLÜM V SOSYAL YARDIMLAR Bu toplu iş sözleşmesinin kapsamında bulunan sendika üyesi işçilere; toplu iş sözleşmesinin birinci yılı birinci altı ayında 74,40 TL/Ay, ikinci altı ayında 78,49 TL/Ay Sosyal Yardım ödenir. Bu ödeme, toplu iş sözleşmesinin 2.yılı 1.ve 2.altı aylarında ücret zammı oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle arttırılarak ödenecektir. Bu uygulama sonucu oluşan yarım kuruşa kadar olan kesirler dikkate alınmaz, yarım kuruş ve üzeri kesirler bir kuruşa tamamlanır. Bu yardımın ödenmesinde her türlü ücretli izinler ile iş kazası ve meslek hastalıkları sebebiyle istirahat hallerinde ve bir ayı aşmayan diğer istirahat hallerinde kıstelyevm yapılmaz. MADDE 24- EVLENME, DOĞUM VE ÖLÜM YARDIMLARI a) Üyenin sözleşmenin 1.yılı birinci altı ayında evlenmesi halinde 69,26 TL, ikinci altı ayında evlenmesi halinde 73,07 TL evlenme yardımı yapılır. Bu yardım birden fazla evlenme halinde tekrarlanmaz. b) Üyenin eşinin veya üye kadın ise kendisinin sözleşmenin 1.yılı birinci altı ayında doğum yapması halinde 34,62 TL, ikinci altı ayında doğum yapması halinde 36,52 TL doğum yardımı yapılır. Đşverence bu yardımın yapılması için usulüne uygun alınacak doğum belgesi veya nüfus cüzdanının ibrazı gerekmektedir. c) Üyenin, kanunen bakmakla yükümlü olduğu eş veya reşit olmayan çocukları ile anne ve babasının ölümü halinde, resmi makamlardan alınacak usulüne uygun ölüm belgesinin ibrazı üzerine üyeye sözleşmenin 1.yılı birinci altı ayında 103,85 TL, ikinci altı ayında 109,56 TL, üyenin kendisinin ölümü halinde kanuni varislerine sözleşmenin 1.yılı birinci altı ayında 173,08 TL, ikinci altı ayında 182,60 TL, üyenin iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölümü halinde kanuni varislerine sözleşmenin 1.yılı birinci altı ayında 276,96 TL, ikinci altı ayında 292,19 TL ölüm yardımı yapılır. Bu ödemeler, toplu iş sözleşmesinin 2.yılı 1.ve 2.altı aylarında ücret zammı oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle arttırılacak ve Evlenme, Doğum, Ölüm olaylarının olduğu sözleşme dilimine tekabül eden tutar üzerinden ödenecektir. Bu

10 10 uygulama sonucu oluşan yarım kuruşa kadar olan kesirler dikkate alınmaz, yarım kuruş ve üzeri kesirler bir kuruşa tamamlanır. MADDE 25- GĐYĐM YARDIMI Đşveren, işçilere yılda bir defa olmak ve Mayıs ayının ilk haftasında ödenmek üzere, toplu iş sözleşmesinin birinci yılında brüt 150,00-TL Giyim Yardımı yapar. Bu ödeme, toplu iş sözleşmesinin 2.yılında, Mayıs ayına kadar olan ücret zammı oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle arttırılarak ödenecektir. Bu uygulama sonucu oluşan yarım kuruşa kadar olan kesirler dikkate alınmaz, yarım kuruş ve üzeri kesirler bir kuruşa tamamlanır. MADDE 26- VASITA YARDIMI Đşveren işyerinde çalışan diğer idari personele sağladığı vasıta yardımı hizmetini aynen üyelere de sağlar. Ancak, Üniversite vasıta güzergahını belirlemekte ve değişiklik yapmakta serbesttir. Üniversitenin bu yetkisine dayanarak aldığı kararlardan ötürü sendika üyeleri ayrı hak talep edemezler. MADDE 27- YEMEK YARDIMI Đşçilere fiilen çalıştıkları her tam gün için toplu iş sözleşmesinin 1. yılı birinci altı ayında 3,30 TL/Gün, ikinci altı ayında 3,48 TL/Gün yemek parası ödenir. Ancak, işveren yemekhanelerinden yemek yiyen işçilere bu yardım yapılmaz. Bu ödeme, toplu iş sözleşmesinin 2.yılı 1.ve 2.altı aylarında ücret zammı oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle arttırılarak ödenecektir. Bu uygulama sonucu oluşan yarım kuruşa kadar olan kesirler dikkate alınmaz, yarım kuruş ve üzeri kesirler bir kuruşa tamamlanır. MADDE 28- ĐLAVE TEDĐYE VE ĐKRAMĐYE a) Üyelere her yıl 6772 sayılı Kanun hükümlerine göre ilave tediye verilir. Đlave tediyenin ödemeleri Bakanlar Kurulu nca tespit edilen tarihlerde yapılır. b) 6772 sayılı Kanun gereğince verilmekte olan ilave tediye dışında her yıl Nisan ve Eylül aylarında 30 ar günlük çıplak ücretleri üzerinden ikramiye verilir. Yıl içerisinde göreve başlama ve ayrılışlarda çalışılan süre ile orantılı ödeme veya mahsup işlemi yapılır. Ancak ikramiyenin ödenmesinden sonra ölüm ve emeklilik hali ile görevden ayrılmalarda mahsup işlemi yapılmaz. MADDE 29- KIDEM TAZMĐNATI Kıdem tazminatı ödemelerinde yasa hükümleri uygulanır. Ancak, yasalarda belirtilen azami hadleri aşmamak suretiyle, 4857 sayılı Đş Kanununda belirtilen sürelerin her yılı için işçiye 50 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir tarihinden sonra işe girenlere kıdem tazminatına esas gün sayısı 30 gün olarak uygulanır.

11 11 MADDE 30- ĐHBAR ÖNELLERĐ Đhbar önelleri konusunda yasa hükümleri uygulanır. MADDE 31- HARCIRAH Esas işyerinden başka bir görev yerine geçici görevle gönderilen üyelere, Harcırah Kanunu ve Bütçe Kanunu hükümleri uyarınca harcırah ödenir. BÖLÜM VI MADDE 32- ASGARĐ ÜCRET ÜCRET Asgari ücretin değişmesi sonucu üyelerin ücretlerinin asgari ücretin altında kalması veya asgari ücretle eşitlenmesi durumunda, işveren üyelerin ücretlerini asgari ücretin aşağısında kalmayacak ve % 10 dan fazla olmayacak oranda yeniden düzenler. MADDE 33- ÜCRET ZAMMI A- ĐYĐLEŞTĐRME : tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerden; tarihi itibariyle aylık brüt çıplak ücretleri 1.107,00 (Binyüzyedi)TL/Ay ın altında olan Vasıflı işçiler,vasıfsız işçiler ve Ağır Vasıta Şoförlerinin aylık brüt çıplak ücretleri 1.107,00 (Binyüzyedi)TL/Ay a, tarihi itibariyle aylık brüt çıplak ücretleri 1.096,00 (Bindoksanaltı)TL/Ay ın altında olan Geçici Đşçilerin aylık brüt çıplak ücretleri 1.096,00 (Bindoksanaltı)TL/Ay a, Yükseltilecektir. B- BĐRĐNCĐ YIL BĐRĐNCĐ ALTI AY ZAMMI : tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerin, tarihi itibariyle almakta oldukları aylık brüt çıplak ücretlerine (Đyileştirmeden yararlanan işçilerin, A fıkrası ile oluşan ücretlerine) tarihinden geçerli olmak üzere % 3 (Yüzde üç) oranında zam yapılacaktır. C- BĐRĐNCĐ YIL ĐKĐNCĐ ALTI AY ZAMMI :

12 tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerin, tarihi itibariyle almakta oldukları aylık brüt çıplak ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere % 5,5 (Yüzde Beşbuçuk) oranında zam yapılacaktır. D- ĐKĐNCĐ YIL BĐRĐNCĐ ALTI AY ZAMMI : tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerin, tarihi itibariyle almakta oldukları aylık brüt çıplak ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere % 2,5 (Yüzde Đkibuçuk) oranında zam yapılacaktır. Ancak, T.C. Başbakanlık Türkiye Đstatistik Kurumu nun 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Eylül 2010 Đndeks sayısının, Mart 2010 Đndeks sayısına göre değişim oranının % 2,5 i (Yüzde Đkibuçuk) aşması halinde, aşan kısmın tamamı ikinci yıl ikinci altı ay ücret zammı oranına ilave edilecektir. E- ĐKĐNCĐ YIL ĐKĐNCĐ ALTI AY ZAMMI : tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerin, tarihi itibariyle almakta oldukları aylık brüt çıplak ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere % 2,5 (Yüzde Đkibuçuk) oranında zam yapılacaktır. Ancak T.C. Başbakanlık Türkiye Đstatistik Kurumu nun 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Mart 2011 Đndeks sayısının, Eylül 2010 Đndeks sayısına göre değişim oranının % 2,5 i (Yüzde Đkibuçuk) aşması halinde, aşan kısmın tamamı, tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin tarihindeki aylık brüt çıplak ücretlerine zam olarak uygulanacaktır. F-Bu uygulamalar sonucu oluşacak olan yarım Kuruş ve üzeri küsuratlar bir Kuruş a tamamlanacak, yarım Kuruş un altındaki değerler dikkate alınmayacaktır. G- Bu Toplu Đş Sözleşmesinin yürürlük süresi içinde işe yeni alınan işçilere ücret zammı; işçinin işe girdiği tarih ile bu dönem zammın uygulama tarihi arasında geçen her tam ay için 1/6 oranında eksiltilerek uygulanır. Ancak bu uygulama sebebiyle, yeni işe girenlerin ücreti aynı nitelikteki kıdemli işçilerin ücretini geçemez. MADDE 34- DĐSĐPLĐN CEZALARI BÖLÜM VII DĐSĐPLĐN HÜKÜMLERĐ Üyenin göreve devamsızlığı veya kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendisine yüklediği ödevleri yurt içinde ve yurt dışında yerine getirmemesi, uyulmasını zorunlu kıldığı hususlara uymaması, yasakladığı işleri yapması veya meslek vakar ve haysiyetine uymayan davranışta bulunması halinde, 4857 sayılı Đş Kanunu'nun 17 ve 25. maddeleri hükmü saklı kalmak üzere, üye hakkında öncelikle 4857 sayılı Đş Kanunu hükümleri ve ayrıca Sözleşme eki (EK-1) Disiplin Suçları Cetveli'nde belirtilen disiplin cezaları uygulanır.

13 13 MADDE 35- DĐSĐPLĐN KURULU, KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNTEMĐ A- Disiplin Kurulu, Üniversite Genel Sekreteri Başkanlığında, Đşverenin seçeceği 2 asil ve 2 yedek üye ile Sendikanın seçeceği 2 asil ve 2 yedek üyeden oluşur. Taraflar seçilen kurul üyelerini en geç bir ay içerisinde yazı ile diğer tarafa bildirirler. Kurula Üniversite Genel Sekreteri Başkanlık eder. Yokluğunda yetki verdiği diğer kurul üyesi Başkanlık eder. Toplantının asil üyelerin tamamının iştiraki ile yapılması esastır. Asil üyelerin mazereti halinde yerine yedek üyeler katılır. Disiplin Kurulu Đşverenin veya başkanın lüzum gördüğü hallerde toplanır. Kurul başkanı tarafından yapılan çağrı 4 gün önce üyelere duyurulur. Bu çağrıda toplantı yer, gün ve saati belirtilir. Kurul en az üç üye ile toplanır. Ancak Đşveren veya başkanın çağrısına rağmen işçi temsilcisinin toplantıya katılmaması halinde kurul iki üye ile toplanıp karar alabilir. B- Kararlar oyların çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın oyu kararı tayin eder. cezasını gerektiren olayların görüşüldüğü toplantılarda başkanın oyu tektir. Ancak üçüncü oylamada oyların eşit olması halinde başkanın oyu kararı tayin eder. Disiplin Kurulu cezayı ekli cetvellerde (EK-1) belirtilen cezalara göre tayin eder. Ekli cetvellerde yer almayan ancak, cetvellerde sayılan ve disiplin cezası verilmesini gerektiren fiil ve hallere nitelik ve ağırlıkları itibariyle benzer eylemlerde bulunanlara da Disiplin Kurulu fiilin nitelik ve ağırlığı itibariyle kıyasen aynı disiplin cezasını verebilir. Disiplin Kurulu tarafından verilen kararların bir sureti Sendikaya gönderilir. C) Kurul karar vermek için her türlü delili toplar, gerektiğinde tanık dinler, araştırma yapar, ilgili yerlere yazı yazar, bilgi ister, suç isnat olunan üyenin yazılı ve gerektiğinde sözlü savunmasını alır. Disiplin Kurulu'nun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içerisinde veya belirtilen tarihte, haklı bir özrü olmadan, savunmasını yapmayanlar veya savunmaya gelmeyenler, savunma hakkından vazgeçmiş sayılırlar ve haklarında dosya üzerinden ve elde mevcut delil ve belgelere göre karar verilir. Soruşturmanın sonuçlanmasından itibaren, Disiplin Kurulu 10 gün içerisinde kararını verir. Uyarı hariç her türlü disiplin cezasının, Disiplin Kurulu'ndan geçirilmesi şarttır. Disiplin Kurulu kararları Đşveren veya vekilinin onayı ile kesinleşir. Đşveren verilen cezaları hafifletebilir veya kaldırabilir. cezasında Đşverenin onayı şarttır sayılı Đş Kanununda belirtilen 6 iş günlük süre Đşverenin onayına sunulduğu tarihten itibaren işlemeye başlar. D- Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiil veya halin tekerrürü halinde bir derece ağır ceza uygulanır. Aynı derecede cezayı gerektiren fakat ayrı fiil ve haller nedeniyle verilen disiplin cezalarının üçüncü uygulanmasında bir derece ağır ceza verilir.

14 14 E- Geçmiş hizmetleri sırasında çalışmaları olumlu, sicili iyi olan üyeye verilecek cezalarda bir derece hafif olanı uygulanabilir. F- Disiplin Kurulu'nun kararının onaylı örneği ilgili üyeye tebliğ olunur. Ceza alan üye tebliği izleyen iş gününden itibaren 7 gün içerisinde bu cezaya, Disiplin Kurulu katında itiraz edebilir. Disiplin Kurulu bunu reddedebilir veya gerektiğinde tekrar görüşebilir. G- Disiplin cezaları şunlardır: a) Uyarma: Disiplin Kurulu dışında, amirler tarafından verilebilir. b) Kınama c) Aylıktan kesme d) Yönetim görevinden ayırma: Disiplin Kurulu dışında, Đşveren tarafından verilir. e). H- Disiplin suçu niteliğindeki fiil ve halleri işleyenler hakkında bu fiil ve hallerin işlendiğinin yetkililerce öğrenildiği tarihten itibaren kınama ve aylıktan kesme cezalarını gerektiren hallerde bir ay, işten çıkarma cezasını gerektiren hallerde 6 ay içerisinde disiplin soruşturmasına başlanılmadığı takdirde, disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar. Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içerisinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar. Ancak adli yargı kararına ihtiyaç duyulduğu hallerde zamanaşımı süresi adli yargı hükmünün kesinleştiği andan itibaren başlar. I- Disiplin Kurulu'na intikal eden konuya, doğrudan taraf olan kurul üyeleri, bu konuya ilişkin Disiplin Kurulu toplantısına katılamazlar. J- Ayni olaydan dolayı üye hakkında ceza mahkemesinde kovuşturmaya başlanılmış olması, disiplin kovuşturmasını geciktirmez. Sanığın mahkum olması veya olmaması disiplin cezasının uygulanmasına engel teşkil etmez. MADDE 36- YÜRÜRLÜK VE SÜRE BÖLÜM VIII DĐĞER KONULAR Bu toplu iş sözleşmesi tarihinde başlamak ve tarihinde sona ermek üzere 2 yıl sürelidir. GEÇĐCĐ MADDE 1- Sözleşmenin yürürlük (başlangıç) tarihi ile imza tarihi arasında işyerinden bağlı oldukları Kanunla kurulu kurum ve sandıklardan yaşlılık, malullük veya emeklilik aylığı almak veya toptan ödeme almak amacıyla ayrılanlar ile muvazzaf askerlik nedeniyle ayrılanlara 4857 sayılı Kanunun 17. Maddesi ile aynı Kanunun 25. maddesinin II numaralı bendinde gösterilen sebepler dışında işveren tarafından ve

15 15 aynı yasa nın 24.maddesi gereğince işçi tarafından hizmet akdi sona erdirilenlerin kendilerine, ölenlerin kanuni mirasçılarına, talep etmeleri halinde yürürlük tarihi ile işten ayrıldığı veya ölüm tarihine kadar olan süre için toplu iş sözleşmesi farklarına ilişkin bütün hak ve alacakları bu sözleşmede belirlenen miktarlar üzerinden hesaplanarak daha önce ödenenlerin mahsubu yapılmak suretiyle ödenir. GEÇĐCĐ MADDE 2- FARKLARI ÖDEME ZAMANI Bu toplu iş sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihi ile imza tarihi arasında oluşacak ücret ve diğer tüm ödemelere ilişkin farklar işverenin bütçe imkanları göz önüne alınarak gecikmeden ödenecektir. GEÇĐCĐ MADDE -3 Toplu Đş sözleşmesinin Yıllık Ücretli Đzin başlıklı 19.maddesinde yapılan, Yıllık ücretli izin süreleri ile ilgili değişikliğin uygulamasına tarihinden itibaren geçilecektir. GEÇĐCĐ MADDE -4 Toplu Đş sözleşmesinin Çalışma Saatleri başlıklı 18.maddesi ile Fazla Çalışma, Ulusal Bayram, Genel Tatil, Hafta Tatili ve Ücreti başlıklı 19.maddesinde yapılan değişikliklerin uygulamasına bu toplu iş sözleşmesinin imzası tarihinden itibaren geçilecektir. GEÇĐCĐ MADDE -5 Süresi sona eren Toplu Đş Sözleşmesinin 24.maddesi ve eki olan Ek-2 Giyim Yardımı Listesi ne istinaden yapılan ayni giyim yardımı uygulamasına tarihi itibariyle son verilmiş olup, Ek-2 Giyim Yardımı Listesi tarihi itibariyle Toplu Đş Sözleşmesi metninden çıkartılmıştır. Bu toplu iş sözleşmesi 36 asıl, 5 Geçici ve 1 Ek Listeden ibaret olup, 16/10/2009 tarihinde taraflarca imzalanmıştır. ĐŞVEREN TEMSĐLCĐLERĐ KAMU-ĐŞ T.C.ORTADOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ TEZ-KOOP-ĐŞ ERHAN POLAT Prof.Dr TANJU MEHMETOĞLU GÜRSEL DOĞRU ABDULLAH KAHRAMAN GÜLHAN YÜKSEL HAKAN BOZKURT Av.FĐLĐZ ATAY SELDA BĐLGĐN AYHAN KURTULUŞ DEMĐRER Dr.SÜLEYMAN ERYĐĞĐT DAVUT YILDIZ FĐKRET OMAK HASAN KARSLI ADĐLE AĞCA HAYDAR ÖZDEMĐROĞLU HASAN KARAKUŞ Ö.MUZAFFER GÜNER MUSTAFA BARIN FATMA TAŞKIN HÜLYA ÖZCAN

16 16 SALĐH MEMĐŞ ERDOĞAN MERAL OSMAN YASLITAŞ SEYĐT ÇAMÖZ ŞEVKĐ SEVĐNDĐK PERVĐN KARAHAN ŞEBNEM TAŞ CENGĐZ TUFAN ABĐDĐN TOP YILMAZ KANER FAHRETTĐN CENGĐZ HÜSEYĐN HAMURCU ĐBRAHĐM BĐLDĐK BURCU GÜLLÜ

17 DĐSĐPLĐN SUÇUNU OLUŞTURAN DAVRANIŞLAR Üniversitece belirlenen tasarruf tedbirlerine riayet etmemek EK -1 DĐSĐPLĐN CEZALARI CETVELĐ HER TEKRARINDA VERĐLECEK CEZA EK Kerede 2. Kerede 3. Kerede 4. Kerede Kınama 3 G Hizmetlerin kurallara uygun olarak yürütülmesi bakımından, yetkili makamlarca alınan 3 G kararlara, verilen emir ve talimatlara riayet etmemek veya itiraz etmek. Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde Üniversitece belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, sorumlusu olduğu iş veya iş yerinde görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek 3 G veya düzensiz davranmak veya yerine konulması mümkün olmayan bilimsel doküman veya kitabı kaybetmek. Bir üst yönetici veya kurulun kanun, tüzük veya yönetmeliklere uygun karar veya emirlerini yerine getirmemek veya bunlara uymayarak kayıtsız kalmak. Birim sorumlusu işçinin, sorumlu olduğu yerde verimli veya huzurlu çalışmayı sağlamak için gerekli önlemleri almaması veya Kınama 3 G huzuru bozacak hareketlere göz yumması veya bu çeşit hareketleri tahrik, teşvik etmesi veya desteklemesi Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin konularda amirlerin verdiği görev ve emirleri yapmamak Çağırıldığı veya görevlendirildiği toplantılara kabul edilir bir özürü olmaksızın katılmamak 3 G Kasıtlı olarak, mesleği ve görevi ile ilgili olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde Üniversitece belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek, 3 G görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri korumamak, bakımını yapmamak veya hor kullanmak Görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri, laboratuvar malzemesini görevin sona ermesine veya Üniversitece yazı ile istenmesine rağmen geri vermemek veya devir teslim işlemini zamanında yapmamak Özürsüz ve mazeretsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terketmek Kınama 3 G Toplu veya Usulsüz müracaat ve şikayette bulunmak Kınama 3 G

18 18 DĐSĐPLĐN CEZALARI CETVELĐ HER TEKRARINDA VERĐLECEK CEZA DĐSĐPLĐN SUÇUNU OLUŞTURAN DAVRANIŞLAR 1. Kerede 2. Kerede 3. Kerede 4. Kerede Hizmet dışında veya içinde, itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda 3 G bulunmak Hizmet dışında ve içinde yüz kızartıcı veya utanç verici hareketlerde bulunmak Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak Uyarma Kınama 3 G Đkamet ettiği ilin sınırlarını izinsiz terketmek 3 G Đzinsiz veya geçerli bir mazereti olmaksızın tayin edildiği göreve 15 gün içinde başlamak Görevi ile ilgili olmayan yasaklanmış her türlü yayını görev mahallinde bulundurmak 3 G Her hangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak. Kanun dışı kuruluşlara üye olmak,bu kuruluşlarda faaliyet yapmak veya yardımda bulunmak.yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi ve ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları işyerine veya işyerindeki eşya üzerine, yazmak, resmetmek ve asmak, teşhir etmek veya sözlü ideolojik propaganda yapmak Siyasal ve ideolojik amaçlar dışında olan boykot, işgal, işi yavaşlatma gibi eylemlere teşebbüs etmek veya kamu hizmetlerini aksatacak davranışlarda bulunmak Kanunlara aykırı olarak, ideolojik veya siyasi amaçlarla Üniversitenin huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak veya boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik veya teşvik etmek veya yardımda bulunmak Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak Uyarma Kınama 3 G Öğrencilerle olan ilişkilerinde, kamu görevlisi saygınlığına aykırı davranışlarda bulunmak Kınama 3G Đş arkadaşlarına veya maiyetindeki personele, iş sahiplerine veya öğrencilere kötü muamelede bulunmak. Görev sırasında amire hal ve hareketi ile saygısız davranmak. Đş arkadaşlarına ve iş sahiplerine söz ve hareketle sataşmak EK 1-2

19 19 DĐSĐPLĐN CEZALARI CETVELĐ HER TEKRARINDA VERĐLECEK CEZA DĐSĐPLĐN SUÇUNU OLUŞTURAN DAVRANIŞLAR 1. Kerede 2. Kerede 3. Kerede 4. Kerede Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek Görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayırımı yapmak, kişilerin yarar ve zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak 5816 sayılı Atatürk Aleyhine Đşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun a aykırı fiilleri işlemek Yetkili bulunmadığı halde, Üniversite organlarında yapılan konuşmaları, alınan kararları, özel bir maksada dayalı olmaksızın, Kanuni nedenlerle resmi mercilere yapılacak başvurular hariç, Kınama organ dışına yaymak veya sızdırmak veya bu nedenle organ üyelerinin leh veya aleyhinde 3 G davranışlara yol açmak Yetkili bulunmadığı halde, Üniversite organlarında yapılan konuşmaları, alınan kararları, Kanuni nedenlerle resmi mercilere yapılacak başvurular hariç, organ ve organ üyelerinin 3 G lehinde veya aleyhinde davranışlara yol açma maksadıyla, organ dışına sızdırmak veya yaymak Kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre yetkili organlarca sorulacak hususları haklı bir sebep Kınama olmaksızın zamanında cevaplandırmamak 3 G Đlgili kanun ve yönetmeliklere göre verilmesi gereken raporları haklı bir sebep olmaksızın vermemekte direnmek veya kanunun öngördüğü denetim işlerini yapmamak Yönetim görevinden ayrılma 3 G Çalışma saatleri içinde görevi dışında başka işlerle meşgul olmak Uyarma Kınama 3 G Bağlı veya görevli olduğu fakülte, ensitü veya yüksekokul öğrencilerine ücret karşılığı özel ders Kınama vermek 3 G Üniversiteye ait motorlu taşıt araçlarını, resmi belge, araç, gereç ve benzerlerini özel işlerde kullanmak, kullanılmasına yardımcı olmak veya kullanılmasına göz yummak veya özel menfaat 3 G sağlamak için kullanmak EK 1-3

20 20 DĐSĐPLĐN CEZALARI CETVELĐ DĐSĐPLĐN SUÇUNU OLUŞTURAN DAVRANIŞLAR EK 1-5 HER TEKRARINDA VERĐLECEK CEZA 1. Kerede 2. Kerede 3. Kerede 4. Kerede Üniversite çalışmalarını sekteye uğratacak nitelikte bir disiplin suçuna üniversite öğrencilerini veya mensuplarını teşvik veya tahrik etmek Üniversite yöneticilerinden izin almadan işyerinde toplantı yapmak, nutuk söylemek ve konferans, konser, temsil, tören, açık oturum ve benzeri faaliyetler düzenlemek Cebir ve şiddet kullanarak görevlileri, öğrencileri işyeri dışına çıkartmak, görev yapılmasına engel olmak veya öğrencileri bu tür davranışlara teşvik etmek veya zorlamak Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek Đşyerinde veya bağlı yerlerde arama, her hangi bir kimsenin eşyasına el koyma, bilerek postalarını açma ve benzeri eylemleri düzenlemek, başkalarını bu yolda kışkırtmak veya bu gibi eylemlerde görev almak Tehditle bir kimseyi veya grubu suç sayılan bir eylemi düzenlemeye veya böyle bir eyleme katılmaya yahut yalan beyanda bulunmaya veya yalan delil göstermeye veya suçunu yüklenmeye zorlamak veya zorlamayı kışkırtmak Üniversiteye veya bağlı birimlerine bildirilmesi gereken hal ve durumları eksik veya yanlış bildirmek veya hiç bildirmemek Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan veya yanlış beyanda bulunmak Görevi gereği verilen belgelerde tahrifat yapmak, tahrif edilmiş belgeleri kullanmak veya başkalarına kullandırmak Gerçeğe aykırı rapor ve belge düzenlemek Kınama 3 G 3 G

21 21 Yönetimi altında bulunan kurumlardan veya bununla ilgisi olan bir teşebbüsten doğrudan doğruya veya aracı eliyle, her ne ad altında olursa olsun mevzuat dışı her hangi bir menfaat sağlamak Yönetim görevinden ayırma 3 G DĐSĐPLĐN CEZALARI CETVELĐ EK 1-6 DĐSĐPLĐN SUÇUNU OLUŞTURAN DAVRANIŞLAR Yönetimi ile birinci derecede sorumlu olduğu yerdeki makam veya resmi hizmete mahsus taşıtı yasal sınırlar dışında kullanmak, kullandırmak veya kullanılmasına göz yummak Görev yeri sınırları içinde her hangi bir yeri yetkili merciin izni olmadan hizmetin amaçları dışında kullanmak veya kullanılmasına yardımcı olmak toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz kullanmak veya kullanılmasına yardımcı olmak HER TEKRARINDA VERĐLECEK CEZA 1. Kerede 2. Kerede 3. Kerede 4. Kerede Yönetim görevinden 3 G ayırma Görevi sebebiyle bağlı olduğu her hangi bir teşebbüsten veya görev sebebiyle denetimi altında bulunan her hangi bir kuruluştan doğrudan doğruya veya dolaylı olarak mevzuat dışı her hangi bir menfaat sağlamaya teşebbüs etmek Görev ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun çıkar sağlamak Göreve sarhoş gelmek veya görev yerinde alkollü içki içmek Uyuşturucu madde kullanmak 3 G

TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI ARASINDA BAĞITLANACAK

TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI ARASINDA BAĞITLANACAK TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI (TEZ-KOOP-ĐŞ) ARASINDA BAĞITLANACAK ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ TEKLĐFĐ MADDE 1- TANIMLAR:

Detaylı

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.01.2016 31.12.2017 I. BÖLÜM DÜZENLEYİCİ HÜKÜMLER MADDE 1- TANIMLAR MADDE 2- TARAFLAR

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK TOPLU

Detaylı

TARAFLAR : T. C. MALĐYE BAKANLIĞI ANKARA DEFTERDARLIĞI MĐLLĐ EMLAK DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI ( VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ) ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ

TARAFLAR : T. C. MALĐYE BAKANLIĞI ANKARA DEFTERDARLIĞI MĐLLĐ EMLAK DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI ( VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ) ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ T. C. MALĐYE BAKANLIĞI ANKARA DEFTERDARLIĞI MĐLLĐ EMLAK DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI ( VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ) ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ TARAFLAR : ĐŞVEREN SENDĐKASI: KAMU-ĐŞ; KAMU ĐŞLETMELERĐ ĐŞVERENLERĐ SENDĐKASI

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA SAYILI D.M.K

YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA SAYILI D.M.K 09.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6764 sayılı Kanun gereğince YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA 657 SAYILI D.M.K. İLE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNDA

Detaylı

DİSİPLİN MEVZUATI Nesrin ÇELİK Mayıs-2016 Disiplin Mevzuatı Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz çoğaltılamaz.

DİSİPLİN MEVZUATI Nesrin ÇELİK Mayıs-2016 Disiplin Mevzuatı Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz çoğaltılamaz. DİSİPLİN MEVZUATI Nesrin ÇELİK Mayıs-2016 Disiplin Mevzuatı Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz çoğaltılamaz. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. Birinci Baskı Mayıs 2016 ISBN: 978 605 63241 7 8

Detaylı

VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TARAFLAR : ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TARAFLAR : ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TARAFLAR İŞVEREN SENDİKA : : TEZ-KOOP-İŞ YÜRÜRLÜK 01.07.2016 30.06.2018 MADDE 1- TARAFLAR VE TANIMLAR MADDE 2- TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN HÜKMÜ MADDE

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TARAFLAR : İŞVEREN : ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENDİKA : TEZ KOOP İŞ YÜRÜRLÜK 01.07.2012 30.06.2014 MADDE 1- TARAFLAR VE TANIMLAR MADDE

Detaylı

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUN NAU İLE İLGİLİ SORULAR

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUN NAU İLE İLGİLİ SORULAR 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUN NAU İLE İLGİLİ SORULAR 1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun a göre aşağıdakilerden hangisi temel ilkelerden değildir? A) Sınıflandırma B) Kariyer C) ) Liyaket D) Tarafsızlık

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

16. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi

16. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi İÇİNDEKİLER Madde 1 - Taraflar ve Tanımlar...2 Madde 2 - Sendikanın Tanınması...2 Madde 3 - Sözleşmenin Amacı...2 Madde 4 - Sözleşmenin Kapsamı...2 Madde 5 - Yürürlük ve Süre...2 Madde 6 - Uygulama Esasları...2

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI 1. I- Uyarma II- Kınama III- Aylıktan Kesme IV- Kademe İlerlemesinin Durdurulması V- Görevinden Çekilmiş Sayılma VI- Üniversite Öğretim Mesleğinden Çıkarma VII- Kamu Görevinden Çıkarma Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar,

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar, BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge, Kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendilerine yüklediği

Detaylı

T.C. ORTA DOGU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ VE BAGLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR. : KAMU-iş KAMU işletmeleri işverenleri

T.C. ORTA DOGU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ VE BAGLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR. : KAMU-iş KAMU işletmeleri işverenleri ,. T.C. ORTA DOGU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ VE BAGLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR isveren SENDiKASI : KAMU-iş KAMU işletmeleri işverenleri SENDİKASI.;..;:ı;iş;..;:ı;;.ç..;._İ 5;;;;..;;E~N~D...;,;.İK...;;...A~S"'"'-1

Detaylı

Madde 123 (Mülga: 13/2/ /117 md.) Madde 124 (Değişik birinci fıkra: 29/11/ KHK 243/25 md.) (Değişik: 12/5/ /30 md.

Madde 123 (Mülga: 13/2/ /117 md.) Madde 124 (Değişik birinci fıkra: 29/11/ KHK 243/25 md.) (Değişik: 12/5/ /30 md. 4217 Kamu kurum ve kuruluşları yürütmekte oldukları hizmetlerin özelliklerini göz önünde bulundurarak memurlarının başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü

Detaylı

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ MAYIS 2010 İÇİNDEKİLER Madde 1- Amaç ve kapsam Madde 2- Hukuki dayanak Madde 3- Tanımlar BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

AYEDAŞ KABUL EDİLEN - ERTELENEN- ÇIKARTILAN MADDELER MADDE

AYEDAŞ KABUL EDİLEN - ERTELENEN- ÇIKARTILAN MADDELER MADDE MADDE TARAFLAR : TANIMLAR : UYGULAMA ALANI VE KAPSAM : SÖZLEŞMENİN AMACI : SÖZLEŞMENİN HÜKMÜ : UYGULAMA ESASLARI : MADDE 7 - SÖZLEŞMENİN TEMİNATI : YÜRÜRLÜK VE SÜRE : İŞVERENİN SEVK VE İDARE HAKKI İLE

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR :

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR : T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR : İŞVEREN SENDİKASI: KAMU-İŞ KAMU İŞLETMELERİ İŞVERENLERİ SENDİKASI İŞÇİ SENDİKASI : TEZ-KOOP-İŞ TÜRKİYE KOOPERATİF,

Detaylı

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge; kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendilerine yüklediği görevleri yerine

Detaylı

İş Sözleşmesi (MADDE 8) Deneme Süreli İş Sözleşmesi (MADDE 15) İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ

İş Sözleşmesi (MADDE 8) Deneme Süreli İş Sözleşmesi (MADDE 15) İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ 1 İş Sözleşmesi (MADDE 8) İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin

Detaylı

Sicil Değerlendirmesinden Disiplin Değerlendirmesine

Sicil Değerlendirmesinden Disiplin Değerlendirmesine Sekizinci Ders: Memurlara Uygulanan Disiplin Cezaları Dersin Amacı Bu dersin amacı, memurlara uygulanan disiplin hukuku hakkında bilgiler vermektir. Dersin İçeriği Sicil Değerlendirmesinden Disiplin Değerlendirmesine

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALAR (01.01.2012 tarihinden itibaren) Kanun Mad. Ceza Mad. Cezayı Gerektiren Fiil 1 OCAK-25 OCAK

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 16/12/2016-455795 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BELM63710* Sayı :18235917-903.08.02- Konu :Tamim Dağıtım Yerlerine 09.12.2016 tarih, 29913 sayılı Resmi

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Mevlana Üniversitesi nde görev yapan akademik ve idari personelin izin işlemlerini

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER 1. Sözleşmeli er adaylarının izin hakları bulunmamaktadır. Ancak fevkalade özürleri olduğu anlaşılan sözleşmeli

Detaylı

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 Bu Kanunun yürürlükte olmayan

Detaylı

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ (05.09.2001 - ANKARA) (25/27 NİSAN 2014 MERKEZ GENEL KURULU DEĞİŞİKLİKLERİNİ İÇEREN SON HALİ) 1 I-GENEL

Detaylı

VAKFI VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ

VAKFI VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ONDOKUZ MAYIS ÜNĐVERSĐTESĐ VAKFI ĐLE TEZ KOOP ĐŞ SENDĐKASI ARASINDA ĐMZALANAN ONDOKUZ MAYIS ÜNĐVERSĐTESĐ VAKFI VE BAĞLI ĐŞYERLERĐ ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ YÜRÜRLÜK 01.01.2008 31.12.2009 ĐMZA TARĐHĐ

Detaylı

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ Sirküler Rapor 03.07.2013/146-1 1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 01.07.2013-31.12.2013 tarihleri arasında uygulanacak

Detaylı

İDARİ PARA CEZALARI (4857 Sayılı İş Kanunu)

İDARİ PARA CEZALARI (4857 Sayılı İş Kanunu) İDARİ PARA CEZALARI (4857 Sayılı İş Kanunu) Fiil Ceza 2015 Maddesi Maddesi Ceza Uygulanan Fiil Ceza Tutarı 3 98 İşyerinin Açılmasını, Devir alınmasını, Çalışma Konusunun Kısmen veya Tamamen Değiştirilmesini,

Detaylı

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi (1) İş hukukunda arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili teorik ve pratik bilgileri

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25540

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25540 Resmi Gazete Tarihi: 01.08.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25540 ASGARİ ÜCRET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, asgari ücretin tespiti sırasında

Detaylı

Taşeron İşçiler Kıdem Tazminatı Kamu Kurum veya Kuruluşu Tarafından Ödenecek

Taşeron İşçiler Kıdem Tazminatı Kamu Kurum veya Kuruluşu Tarafından Ödenecek Taşeron İşçiler Kıdem Tazminatı Kamu Kurum veya Kuruluşu Tarafından Ödenecek Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 6552 sayılı torba yasada kıdem tazminatı ile ilgili

Detaylı

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ LÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde; 657

Detaylı

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜK 01.01.2014 31.12.2015 İMZA TARİHİ 02.01.2014 1 BİRİNCİ BÖLÜM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN BORÇ DOĞURUCU HÜKÜMLERİ

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER Bilindiği üzere, 01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun 82 nci maddesinde, bu

Detaylı

GENELGE NO: 704. 1-25. Dönem TİS in TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN KAPSAMI VE UYGULAMASI başlıklı 2. maddesine aşağıdaki (D) fıkrası ilave edilmiştir;

GENELGE NO: 704. 1-25. Dönem TİS in TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN KAPSAMI VE UYGULAMASI başlıklı 2. maddesine aşağıdaki (D) fıkrası ilave edilmiştir; T.C. TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Sayı : 87338262-916.99/5805 19/08/2013 Konu : 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin Uygulanması GENELGE NO: 704 Kamu İşletmeleri İşverenleri

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞINA

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞINA T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :B.07.0.BMK.0.20- Konu : Geçici Personel MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞINA 2009/15759 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki Ġşleri

Detaylı

2. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN GELEN HAKLAR VE UYGULAMA ÖRNEĞİ

2. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN GELEN HAKLAR VE UYGULAMA ÖRNEĞİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDEN KAYNAKLANAN FİYAT FARKI HESABI Hazırlayan : AMP Yazılım Mevzuat ve Arge Departmanı 24.05.2017 Bu yazımızda; Kamuda taşeron işçi çalıştırılan hizmet işlerinde, sendikalı işçilere

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-657 sayılı

Detaylı

S.M.Mali Müşavir Oğuzhan GÜNGÖR

S.M.Mali Müşavir Oğuzhan GÜNGÖR G ünümüzde fazla mesai yapmayan iş yeri yok denecek kadar azdır. Zira ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle fazla çalışma yapılabilir. Fazla çalışma, Kanunda

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BELİRSİZ MÜDDETLİ İŞ SÖZLEŞMESİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BELİRSİZ MÜDDETLİ İŞ SÖZLEŞMESİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BELİRSİZ MÜDDETLİ İŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR (1) Bu belirsiz müddetli iş sözleşmesinin tarafları, Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü (İşveren) ile Sürekli İşçi

Detaylı

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Avcılar Belediyesi sözleşmeli personeline verilecek

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği ĐKĐNCĐ BÖLÜM

Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği ĐKĐNCĐ BÖLÜM Resmi Gazete Tarih ve No : 03.03.2004 / 25391 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 4857 sayılı

Detaylı

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME Akademik jüri ücreti Madde 1- (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi uyarınca yapılan doçentlik sınavlarında jüri üyesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu esaslar, Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ Taraflar MADDE 1- (1) Bu belirsiz süreli iş sözleşmesinin tarafları: Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü ile sürekli işçi

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

: AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR

: AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TARAFLAR T. C. VE BAĞLI İŞYERLERİ TARAFLAR İŞVEREN : İŞÇİ SENDİKASI : (TEZ-KOOP-İŞ) TÜRKİYE TİCARET, KOOPERATİF, EĞİTİM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR İŞÇİLERİ SENDİKASI YÜRÜRLÜK TARİHİ : 01.01.2012-31.12.2013 İMZA TARİHİ

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı)

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı) TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı) İlgi : 16/08/2016 tarih ve 1814 sayılı yazı. Kurumunuza bağlı Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bağlı sağlık tesislerinde 4734 sayılı

Detaylı

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 09.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28702 SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

İŞ KANUNU (1) Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 Bu Kanunun yürürlükte olmayan

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SA İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SA İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALAR (01.01.2017 tarihinden itibaren) Sıra No. Kanun Maddesi Ceza Maddesi Fiil 2013 % 7,80) 2014 % 3,93)

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALAR (01.01.2018 tarihinden itibaren) Sıra No. Kanun Maddesi Ceza Maddesi Fiil 2017 YILINDA UYGULANACAK

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞME ESASLARI, SÖZLEŞME ÜCRETLERİ VE FAZLA ÇALIŞMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALAR (01.01.2014 tarihinden itibaren) 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ:

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: Kadir Has Üniversitesi nde eğitim İngilizce ağırlıklıdır. Üniversiteye kabul edilen öğrenciler

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ VE ASİSTAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Hedefler, Dayanak ve Tanımlar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ VE ASİSTAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Hedefler, Dayanak ve Tanımlar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ VE ASİSTAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hedefler, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve hedefler MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ Sirküler Rapor 04.01.2010 / 7-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2010 yılında uygulanacak asgari ücret tutarları belirlendi. A- 2010 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 27998389.115913 03.01.14 * 54 Konu : Mali ve sosyal haklar GENELGE A) Toplu sözleşmede yer alan hükümler Bilindiği üzere, 14/8/2013 tarihli

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) İşbu yönerge, Kapadokya Meslek Yüksekokulunda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46.maddesine

Detaylı

MADDE 41 - ÜCRET ZAMMI VE AVANS A) BİRİNCİ YIL:

MADDE 41 - ÜCRET ZAMMI VE AVANS A) BİRİNCİ YIL: ANLAŞMA TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 14.08.2012 Toplantı Yeri : MİKSEN Toplantı Salonu MİKSEN ve TES-İŞ Sendikası temsilcileri bugün saat 19:00 da bir araya gelerek, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI (2012 YILI) Cezayı Gerektiren Fiil

4857 SAYILI İŞ KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI (2012 YILI) Cezayı Gerektiren Fiil Kanun 4857 SAYILI İŞ KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI (2012 YILI) Ceza 5 99/a 7 99/a 8 99/b 14 99/b 28 99/c 29 32 102/a 39 102/a 37 102/b 38 102/b 52 102/b Cezayı Gerektiren Fiil Maddenin ikinci

Detaylı

Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına

Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına Bu çalışmanın ş tüm yasal hakları Devlet Personel Başkanlığına aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel

Detaylı

4857 Sayılı Kanunda işçi özlük dosyası aşağıda belirtilen madde ile düzenlenmiştir:

4857 Sayılı Kanunda işçi özlük dosyası aşağıda belirtilen madde ile düzenlenmiştir: 11.11.2010 Açıklamalı Sirküler Rapor 2010/11 Konu: ĐŞÇĐ ÖZLÜK DOSYASI Đşçi özlük dosyası hakkındaki düzenlemeler 4857 sayılı Đş Kanunun 75. Maddesi ve 104. Maddesi ile çalışma hayatımıza girmiş ve işverenlerce

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 8 Kasım 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29526 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 1/9/2012 tarihli ve 28398 sayılı Resmî

Detaylı

TARIM VE ORMANDAN SAYILAN ĐŞLERDE ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINA ĐLĐŞKĐN YÖNETMELĐK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

TARIM VE ORMANDAN SAYILAN ĐŞLERDE ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINA ĐLĐŞKĐN YÖNETMELĐK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI 09.10.2008/182 TARIM VE ORMANDAN SAYILAN ĐŞLERDE ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINA ĐLĐŞKĐN YÖNETMELĐK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI ÖZET : 6/4/2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Tarım ve Ormandan

Detaylı

TASLAK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI. Bursa Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu

TASLAK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI. Bursa Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu TASLAK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI Bursa Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Sözleşmelerin içeriği, süresi, dönemi ve yenilenmesi MADDE 6- (3) Sözleşme dönemi süresince verilen ihtar puanı toplamının 80 ve

Detaylı

İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir?

İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir? İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir? İlave tediye, yıllık izin ve ikramiye işçilerin en önemli mali ve sosyal haklarının başında gelmektedir. İşçilerin

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Küçükçekmece Belediyesi sözleşmeli personeline

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /...

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /... ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Programı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası ( ) İkametgah Adresi STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Telefon Numarası ( ) Faks Numarası

Detaylı

Yönetmelikte yer alan alt işveren kimdir?

Yönetmelikte yer alan alt işveren kimdir? 08.02.2015 tarihli ve 29261sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımları Kapsamında İstihdam Edilen İşçilerin

Detaylı

BELİRSİZ SÜRESİZ HİZMET SÖZLEŞMESİ

BELİRSİZ SÜRESİZ HİZMET SÖZLEŞMESİ BELİRSİZ SÜRESİZ HİZMET SÖZLEŞMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1 TARAFLAR : A. Gersan Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. B.. Madde 2 TANIMLAMALAR : İşbu Süresiz Hizmet Sözleşmesi metni içerisinde :

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER Bilindiği üzere, 01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun 82 nci maddesinde, bu

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1)

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) SGK İŞLEMLERİ SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) (01.10.2008 TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) 01.10.2008 den önce iştirakçi olup, 01.10.2008 tarihi itibarıyla 4c li sigortalıların emekli keseneğine

Detaylı

SÜRESİZ HİZMET SÖZLEŞMESİ ( İDARİ PERSONEL) BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

SÜRESİZ HİZMET SÖZLEŞMESİ ( İDARİ PERSONEL) BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER SÜRESİZ HİZMET SÖZLEŞMESİ ( İDARİ PERSONEL) Madde 1-TARAFLAR : BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER A. Gersan Elektrik Tic.Ve San.A.Ş. B. Madde 2- TANIMLAMALAR : İşbu Süresiz Hizmet Sözleşmesi metni içerisinde

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde :1- Bu Usul ve Esasları amacı Gümüşhane Üniversitesinde

Detaylı

T.C. ÇALİŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Personel Daire Başkanlığı)

T.C. ÇALİŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Personel Daire Başkanlığı) T.C. ÇALİŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü Sayı :B.13.0.ÇGM.0.12.01.00/103/3202. 06/03/2012 Konu :İhtiyaç fazlası personel hk. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Personel Daire Başkanlığı)

Detaylı

İş Kanununa Göre İd. Para Cez.

İş Kanununa Göre İd. Para Cez. İş Kanununa Göre İd. Para Cez. 4857 SAYILI İŞ KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI (0.0.206 Tarihinden İtibaren) Kanun Mad. Ceza Mad. Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL) 03.0.2002 98 03.Şub 98

Detaylı

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AVCILAR BELEDİYESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Avcılar Belediyesi sözleşmeli personeline verilecek disiplin

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ Madde 1- Bu Yönerge, Erzurum Teknik Üniversitesinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. maddesine göre kısmi

Detaylı

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ 31.01.2017/25-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2017 yılında uygulanacak asgari ücret ve sosyal güvenlikle ilgili taban ve tavan ücret hesaplamaları. A- 2017 YILINDA

Detaylı

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 4523 ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 9/10/2006 No : 2006/11103

Detaylı

b) Öğle yemeği saatleri hizmeti aksatmamak kaydıyla işveren tarafından belirlenir ve çalışma süresinden sayılmaz.

b) Öğle yemeği saatleri hizmeti aksatmamak kaydıyla işveren tarafından belirlenir ve çalışma süresinden sayılmaz. BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ Aşağıda isim (unvan) ve adresleri yazılı bulunan işveren ile işçi arasında, tamamen kendi istek ve serbest iradeleri ile ve belirtilen şartlarla " BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ"

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2015-31.12.2015 tarihinden arasında geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir Vergisinden istisna

Detaylı

T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ

T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve

Detaylı

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI Bu çalışmanın tüm yasal hakları Başkanlığa aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. GEÇİCİ PERSONEL STATÜSÜ NEDİR?

Detaylı

4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi

4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi : 4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi www.uzmanglobal.com UZMAN GLOBAL; iş hukuku, sosyal güvenlik, SGK işlemleri, teşvik ve destekler, denetim, stratejik planlama ve eğitim alanlarında çözüm ortağınız. BİRİNCİ

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İZİN PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan personelin

Detaylı

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAFTA TATİLİ İZİNLERİ VE HAFTA TATİLİ İZNİ ÜCRET HAKLARI

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAFTA TATİLİ İZİNLERİ VE HAFTA TATİLİ İZNİ ÜCRET HAKLARI KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAFTA TATİLİ İZİNLERİ VE HAFTA TATİLİ İZNİ ÜCRET HAKLARI Ali KARACA* 42 * GİRİŞ 10.06.2003 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve halen de uygulanmakta

Detaylı

RASYO YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

RASYO YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENME SÜRELERİNE DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 28/9/2008 tarihli ve

Detaylı

Cumartesi, 02 Temmuz :52 - Son Güncelleme Cumartesi, 01 Eylül :57

Cumartesi, 02 Temmuz :52 - Son Güncelleme Cumartesi, 01 Eylül :57 BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN ÇERÇEVESİNDE SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLEN SAĞLIK BİRİMLERİNDEKİ GEÇİCİ MAHİYETTE İŞLERİ YÜRÜTMEK ÜZERE

Detaylı

İŞVERENLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ TAKDİRDE KARŞILAŞACAKLARI İDARİ PARA CEZALARI

İŞVERENLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ TAKDİRDE KARŞILAŞACAKLARI İDARİ PARA CEZALARI İŞVERENLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ TAKDİRDE KARŞILAŞACAKLARI İDARİ PARA CEZALARI Ahmet NACAROĞLU * 1.GİRİŞ Bir işi olmayan, çalışmak istediği

Detaylı

HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ YÖNETMELİĞİ

HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ YÖNETMELİĞİ HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 06.04.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25425 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı