Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni"

Transkript

1 twitter.com/disabgm / Aralık Sayı: 33 Ayda bir yayınlanır. İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısı (17-19 Kasım 2015, İstanbul) Ülkemiz ile Senegal Cumhuriyeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma İmzalandı (19 Kasım 2015) İslam İşbirliği Teşkilatı 3.Lider Koordinatör Ülkeler Toplantısı (14-15 Kasım 20015)

2 1 İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Sağlık Bakanları Konferansı ülkemiz ev sahipliğinde Daha Sağlıklı Ümmet İçin Köprüler Kurmak teması ile Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul da düzenlendi. Konferansa 43 ülkeden 17 Bakan, 5 Bakan Yardımcısı, 3 Müsteşar olmak üzere toplamda 350 ye yakın üst düzey katılım sağladı. Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun başkanlığında yürütülen Konferansın kapanış oturumuna Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan teşrif ederek konferansı onurlandırdılar. Konferansa ilişkin detaylı bilgileri ÖZEL EK'imizde bulabilirsiniz.

3 2 Ülkemiz ile Senegal Cumhuriyeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma İmzalanmadı Ülkemiz ile Senegal Cumhuriyeti arasında sağlık alanında işbirliğine hukuki zemin teşkil edecek Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşma Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Senegal Sağlık Bakanı Awa Marie Coll Seck arasında 19 Kasım 2015 Perşembe günü İstanbul da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısı sırasında imzalandı.

4 3 Müsteşarımız Sayın Prof.Dr. Eyüp Gümüş ün ABD Ziyareti (30 Kasım 4 Aralık 2015) Müsteşarımız Sayın Prof. Dr. Eyüp Gümüş başkanlığında, Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Dr. Öner Güner, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve TÜSEB üyelerinden oluşan bir heyet, 30 Kasım - 04 Aralık 2015 tarihleri arasında ABD'yi ziyaret ettiler. Söz konusu ziyaret kapsamında, Yale Tıp Fakültesi Dekanı ve Yale-New Haven Hastanesi Başkanıyla bir araya gelip Bakanlığımız, Yale Tıp Fakültesi ve Yale New Haven Hastanesi arasında Sağlık Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Ayrıca, değerli Türk Bilim İnsanlarımızın Yöneticiliğini yaptığı; Boston'da: Gökhan Hotamışlıgil Araştırma Merkezi, Alpdoğan Kantarcı'nın Forsyth Araştırma Merkezi, Harvard Üniversitesinde Rıfat Atun'un Direktörlüğünü yaptığı Global Sağlık Bölümü, New Haven Yale Üniversitesinde; Amerikan Tıp Akademisi Üyesi Murat Günel'in Genom Laboratuvarı'nda incelemelerde bulunuldu. Yale Tıp Fakültesi, Harvard Üniversitesi, Massachuset General Hospital ile Türkiye'de başlatması planlanan Onkogen ve Genom Projesiyle ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. National Institutes of Health (NIH) Başkanı Francis Collin'le, bilimsel araştırmalarda işbirliği imkanları ele alındı.

5 4 Mesleki Yeterliliklerin Karşılıklı Tanınması/ Madde Bağımlılığı Danışmanı Meslek Standardı Çalışması 04 Kasım 2015 tarihinde Müsteşar Yrd. Sayın Hüseyin Çelik başkanlığında gerçekleştirilen Madde Bağımlılığı Danışmanı Meslek Standardı Çalışmasına ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Yeşilay ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da katılım sağlandı. Toplantıda, Yeşilay tarafından hazırlanan Madde Bağımlılığı Danışmanı taslak meslek standartları ile ilgili MYK ve Yeşilay tarafından bilgilendirme yapılmış, Genel Müdürlüğümüz tarafından konuyla ilgili AB ülke örneklerini içeren bilgi paylaşımında bulunuldu ve hazırlanan taslakların AB ile uyumunun sağlanması amacıyla, Yeşilay tarafından AB ülke örnekleri ile ilişkisini gösteren bir karşılaştırma tablosunun hazırlanmasına karar verildi.

6 5 İslam İşbirliği Teşkilatı 3.Lider Koordinatör Ülkeler Toplantısı İslam İşbirliği Teşkilatı 3. Lider Koordinatör Ülkeler Toplantısı ülkemiz ev sahipliğinde Kasım tarihleri arasında İstanbul da gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününde, 2. LCC Toplantısının Kararlarının Uygulanma Durumu gözden geçirilip, 2015 İçin Öncelikli Faaliyetlerin Uygulanması tartışıldı. Bunlar; Kazakistan koordinatörlüğündeki Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesi, Ülkemiz koordinatörlüğündeki Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü, Endonezya koordinatörlüğündeki Anne, Yenidoğan, Çocuk Sağlığı ve Beslenme, Malezya koordinatörlüğünde İlaç, Aşı ve Sağlık Teknolojileri, Sudan koordinatörlüğündeki Acil Durumlara Yanıt ve Müdahale, Mısır ve Umman koordinatörlüğündeki Bilgi, Araştırma, Eğitim ve Savunuculuk tur. Toplantının 2. Günü Dönemi için öncelikli faaliyetlerin belirlenmesi ve Dönemi İçin Lider Koordinatör Ülkelerin seçimi ve 4. LCC Toplantısı nın yeri ve tarihinin belirlenmesi ile son buldu. Toplantıda ülkemizi temsilen Genel Müdürümüz Dr.Öner Güner Başkanlığındaki bir heyet ve Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Bekir Keskinkılıç katılım sağladı.

7 6 Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu ile Görüşme Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, 6 Kasım 2015 Cuma günü Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Dr. Öner Güner ile bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede; Ülkemizde Kurulması Planlanan DSÖ Uzmanlık Ofisi, İki Yıllık İşbirliği Anlaşması, Roma da Gerçekleştirilecek Göç ve Sağlık Bakanlar Toplantısı Hazırlıkları, Gaziantep Ofisinin faaliyetleri, Suriyeli Mültecilere Sunulan Sağlık Hizmetleri başlıkları ele alınmıştır. Macaristan işbirliği ile Kenya'da Yapılacak Sağlık Alanındaki Faaliyetler Macaristan işbirliği ile Kenya'da yapılacak sağlık alanındaki faaliyetler konusunda Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda ve Macaristan Büyükelçiliği, Bakanlığımız ve TİKA'nın da katılımlarıyla bir süredir yürütülen çalışmalar kapsamında 26 Kasım 2015 tarihinde TİKA'da bir toplantı gerçekleştirildi. Genel Müdürlüğümüzden de katılım sağlanan toplantıda Kenya'da yapılacak çalışmanın sağlık haftası biçiminde tasarlanması konusunda TİKA ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle mutabık kalındı. Bu kapsamda Kenyalı sağlık personeline yenidoğan canlandırma eğitiminin verilmesinin yanısıra anestezi, kadın doğum, üroloji, göz, çocuk cerrahisi, plastik, yanık ve genel cerrahi alanlarında teşkil edilecek Türk uzman hekimlerimizin bu faaliyete katılmalarının mümkün olduğu tarafımızca dile getirildi. Ancak Kenya Sağlık Bakanlığı'nın bu alanda ne tür taleplerinin olabileceğinin ve bunun yanı sıra Macar tarafının da söz konusu sağlık haftasına hangi katkıları sunabileceğinin öğrenilmesi için Nairobi Büyükelçiliğimiz ve TİKA'nın da girişimlerde bulunması hususunda fikir birliğine varıldı. Cibuti Cumhuriyeti İle Sağlık Alanında Teknik İşbirliği Ülkemiz tarafından Cibuti Cumhuriyeti ne hibe edilen ve TİKA aracılığı ile Cibuti ye ulaştırılan 6 adet ambulansın kullanım, bakım ve onarımını içeren konularda teknik destek sağlamak amacıyla, Bakanlığımızdan 4 kişilik bir heyet, Kasım 2015 tarihleri arasında Cibuti de görevlendirildi.

8 7 Roman Vatandaşlara Yönelik Sağlık Arabuluculuğu Uzmanlar Toplantısı Kasım 2015 tarihlerinde Bulgaristan/ Sofya da gerçekleştirilen Roman Vatandaşlara Yönelik Sağlık Arabuluculuğu Uzmanlar Toplantısı na Genel Müdürlüğümüz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından katılım sağlandı. Söz konusu Toplantıda, sağlık hizmetlerinde Romanlara yönelik ayrımcılığın önlenmesi, sağlık arabuluculuğu ve sağlık okuryazarlığının arttırılması konuları görüşüldü, ayrıca Genel Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımızın Romanlara yönelik çalışmaları ile diğer kurumlar tarafından yürütülen ve Bakanlığımızca katılım sağlanan çalışmaları anlatan bir sunum yapıldı. Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Alanlarda Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu Başlangıç Toplantısı 16 Kasım 2015 tarihinde, Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Alanlarda Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nda Başlangıç Toplantısı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Genel Müdürlüğümüz ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcilerinin katılım sağladığı Toplantı da, başlangıç raporu, tarafların sorumlulukları, Proje yönetim yapısı, Proje nin amacı ve faaliyetleri, iletişim kanalları, toplantıların zaman çizelgesi ile AB görünürlük kuralları görüşüldü. Romanya da 2 Yanık Uzmanının Görevlendirilmesi Romanya da 30 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında yaralanan 184 kişinin tedavilerine katkı sağlamak amacıyla, Romen makamlarının da talebi üzerine, Bakanlığımızdan Prof.Dr. Ahmet Çınar Yastı ile Uzm.Dr. İsa Sözen 3-12 Kasım 2015 tarihlerinde Romanya ya gitti.

9 8 6. EURYDICE Tanıtım Toplantısı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya da düzenlenen EURYDICE nin (Avrupa Eğitim Bilgi Ağı) 6. Tanıtım Toplantısı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu Toplantıda, Avrupa Birliği Komisyonu nun Eğitim, Görsel, İşitsel ve Kültür İdari Ajansı na bağlı olarak faaliyet gösteren EURYDICE nin yapısı, çalışmaları ve Eurpedia (Avrupa eğitim sistemleri ve politikaları ansiklopedisi); MEB Eurydice Türkiye Birimi nin faaliyetleri ve yayınları; Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde 26 Numaralı Eğitim ve Kültür Faslı ile 2015 İlerleme Raporu; ERASMUS+ Programı; Türkiye de yükseköğretim sistemi ve yükseköğretimdeki güncel gelişmeler, Mevlana Değişim Programı hakkında Avrupa Birliği Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bilgi verildi. Sivil Toplumun AB Müzakere Sürecine Aktif Katılımı (Sivilog) Projesi Diyalog Toplantısı Türkiye Avrupa Vakfı tarafından Ekim Kasım 2015 döneminde yürütülmekte olan Sivil Toplumun AB Müzakere Sürecine Aktif Katılımı (Sivilog) başlıklı Proje ye ilişkin Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul da bir toplantı düzenlendi. Genel Müdürlüğümüz tarafından da katılım sağlanan Toplantıda, Avrupa Birliği tarafından verilen Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA) hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu, AB bağlamında Kamu-Sivil Toplum Diyaloğu konusu ele alındı. Diğer taraftan, AB mali yardımlarının 10 yıllık değerlendirmesini yapan Proje Raporu ile Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı nın yürütücülerinden biri olduğu Türkiye de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi çerçevesinde geliştirilen Davranış İlkeleri Belgesi tanıtıldı. Son olarak, Kamu-Sivil Toplum Diyaloğu nda Avrupa dan iyi örnekler ile Türkiye de kamu kuruluşları ile STK lar arasındaki ilişkiler açısından ulusal mevzuattaki engeller incelendi ve ülkemizde Kamu-STK Diyaloğunun nasıl geliştirilebileceği konusu ele alındı.

10 9 İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Faslında AB Müktesebatıyla Uyumlaştırma konusunda Ulusal Strateji Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi İngiltere Çalışma Ziyareti AB Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Faslında AB Müktesebatıyla Uyumlaştırma konusunda Ulusal Strateji Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi kapsamında Kasım 2015 tarihlerinde İngiltere ye yapılan Çalışma Ziyaretine Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Ziyaret kapsamında, Londra da Tek Temas ve Ulusal Temas Noktası olarak görev yapan Kurumlar ziyaret edilmiş, 2006/123/EC ve 2005/36/EC sayılı AB Direktiflerine uygun olarak hizmetlerin serbest dolaşımı ve mesleki yeterliliklerin karşılıklı tanınması alanında İngiltere hükümetinin yaptığı düzenlemeler hakkında ilgili Kurumlardan bilgi alındı. Proje kapsamında düzenlenen ziyarete Bakanlığımız dışında ilgili Bakanlıkların ve Kurumların temsilcileri katılım sağladı. Doku ve Hücrede Uyum için Teknik Yardım Projesi 11 Kasım 2015 tarihinde Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen AB kaynaklı Doku ve Hücrede Uyum için Teknik Yardım Projesi nin 7. Yönlendirme Komitesi Toplantısı düzenlendi. Toplantı ya Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Söz konusu Toplantı da mevcut ilerleme raporu ile Hollanda çalışma ziyareti hakkında bilgilendirme yapıldı. İnsan doku ve hücreleri bağış, geri kazanım, işleme ve dağıtımı ile ilgili yeni Kanun kapsamında güncellenmiş doku ve hücre altyapısı hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca, Proje uygulama periyodunun son aşaması planlandı. Engelli Bireyler için Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi 11 Kasım 2015 tarihinde THSK Ruh Sağlığı Programları Daire Başkanlığı nda 2014 Nisan ayından sonlanan AB kaynaklı Engelli Bireyler için Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi nin uygulama sonrası sonuç odaklı izleme (ROM) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Söz konusu toplantıda; AB Bakanlığı nın yürüttüğü Sonuç Odaklı İzleme II. Aşama Projesi kapsamında bir bağımsız uzman ve bir AB Bakanlığı temsilcisinden oluşan ekip, Proje faydalanıcılarına yönelttiği sorularla Engelli Bireyler için Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi nin çıktılarının sürdürülebilirliğini, etkinliğini, verimliliğini inceledi.

11 10 Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısına ilişkin Çalışma Toplantısı 13 Kasım 2015 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı nda düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı Çalışma Toplantısı na Bakanlığımızı temsilen Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Söz konusu Çalışma Toplantısı nda, hâlihazırda taslak durumda bulunan Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı na ilişkin olarak bağımsız bir uzman tarafından kaleme alınmış Değerlendirme Raporu görüşüldü, toplantı öncesinde Bakanlığımız görüşü Avrupa Birliği Bakanlığı na iletildi. Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısına ilişkin Ön Hazırlık Toplantıları 18 ve 20 Kasım 2015 tarihlerinde Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü nde, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısına ilişkin Ön Hazırlık Toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılara Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Genel Müdürlüğümüzce katılım sağlandı. Söz konusu Toplantılarda, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı, Bakanlığımız gereksinimleri ve ilgili AB Direktifi ile Taslak Tüzüğü çerçevesinde yapılması gerekli görülen hususlar çerçevesinde değerlendirildi.

12 11 Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi 15. Aylık Yönetim Toplantısı 23 Kasım 2015 tarihinde, kan bağışına olan ilgiyi artırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirerek bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa yürütülen Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi nin 15. Aylık Yönetim Toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu Toplantı da Proje ye ilişkin geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı ve önümüzdeki dönemde planlanan Proje faaliyetleri görüşüldü. Toplantıya Genel Müdürlüğümüzden de katılım sağlandı. Organ Bağışı ve Nakli Mevzuatı Revizyonu Çalışma Toplantısı 25 Kasım 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüzde Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün katılımı ile Organ Bağışı ve Nakli Mevzuatı Revizyonu Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Avrupa Birliği nin 2010/86/EC ve 2012/25/EC sayılı organ bağışı ve nakli mevzuatı ile Türk mevzuatı arasındaki uyumun sağlanabilmesi için görüş oluşturma çalışması gerçekleştirildi. Söz konusu görüş çerçevesinde, ulusal organ bağış ve nakli mevzuatında gerekli revizyon yapılacaktır.

13 12 Kan ve Kan Bileşenleri Yetkili Otoriteler Toplantısı Kasım 2015 tarihlerinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Belçika/ Brüksel de Kan ve Kan Bileşenleri Yetkili Otoriteleri Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bakanlığımızı temsilen Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu toplantıda, kan ve kan bileşenleriyle ile ilgili AB mevzuatının yürürlüğe girmesinden sonra üçüncü kez hazırlanan rapor, Avrupa Birliği Adalet Divanı na yansıyan davalar ve alınan karalar, kan transfüzyonu aşamasında tespit edilen bulaşıcı hastalıklar, ciddi olumsuz etki ve olaylara ilişkin hususlar, AB kapsamında yürütülen kan ve kan bileşenleri projeleri ile Dünya Sağlık Örgütü nün kan ve kan bileşenlerine ilişkin yaptığı çalışmalar ele alındı. Sağlık Bilgisi Uzman Grubu (EGHI) Toplantısı 12 Kasım 2015 tarihinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Lüksemburg da Sağlık Bilgisi Uzman Grubu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu toplantıda, AB Üye Devletleri, AB ye Aday Devletler, EFTA Üyeleri ve OECD, DSÖ gibi uluslararası örgütler tarafından sağlık verilerinin toplanması ve paylaşılmasına ilişkin güncel çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında ve fikir alış verişinde bulunuldu. Ruh Sağlığı Uzman Grubu Toplantısı Kasım 2015 tarihlerinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Lüksemburg da Ruh Sağlığı Uzman Grubu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu Toplantıda; Haziran 2015 te gerçekleştirilen toplantıdan beri Üye Ülkelerde ruh sağlığı alanındaki son gelişmeler, iyi uygulama örnekleri, AB düzeyinde ve paydaşlar (hasta örgütleri ve sivil toplum kuruluşları) düzeyinde yürütülen çalışmalar, AB tarafından desteklenerek yürütülen Halk Sağlığı Eylem Programı kapsamında hazırlanmış olan Ruh Sağlığı Ortak Eylem Planı nın Kapanış Konferansı, mültecilerin ruh sağlığı, depresyon ve olumsuz duruma karşı adapte olabilme yeteneği konuları ele alındı.

14 13 Gümrük Birliği nin Güncellenmesi/ Fikri Mülkiyet Haklarına ilişkin Mevcut Yükümlülüklerin Uygulanma Çerçevesinin İyileştirilmesi 11 Kasım 2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığında Gümrük Birliği nin Güncellenmesi çalışmaları kapsamında Fikri Mülkiyet Haklarına ilişkin Mevcut Yükümlülüklerin Uygulanma Çerçevesinin İyileştirilmesi konulu bir Toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Bakanlığımızı temsilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Söz konusu toplantıda; Avrupa Birliği (AB) ile gerçekleştirilecek müzakerelere hazırlık amacıyla, müzakerelerin çerçevesini belirleyen raporun 1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Kararı nın daha iyi işletilmesi başlığı altında yer alan fikri mülkiyet haklarına (FMH) ilişkin mevcut yükümlülüklerin uygulama çerçevesinin iyileştirilmesi ne ilişkin ülkemiz pozisyonunun belirlenmesi ve müzakere çerçeve raporunun hazırlanabilmesini teminen, FMH ile ilgili mevzuat ve uygulamaları bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunuldu. Bakanlığımız tarafından ilaçlarda ek koruma sertifikası, veri münhasıriyeti, veri münhasıriyeti süresinin patentle sınırlandırılmaması, vb. konuların yüksek ihtimalle AB Komisyonu tarafından müzakerelerde gündeme getirilebileceği ve konuya ilişkin farkındalığın hem kamu hem de özel sektörde düşük olduğu belirtildi. Ayrıca ilgili AB mevzuatına uyumun üyelikle birlikte taahhüt edilmesi, sektörün hazır olmaması ve devletin en büyük alıcı olması nedeniyle kamu maliyesine ciddi yük getireceği gerekçesiyle AB Komisyonu nun taleplerinin şu aşamada karşılanamayacağı görüşü dile getirildi. Eşitsizlikler ve Sosyal Belirleyiciler Uzman Grubu Toplantısı AB Komisyonu tarafından düzenlenen Eşitsizlikler ve Sosyal Belirleyiciler Uzman Grubu Toplantısı Kasım 2015 tarihlerinde Lüksemburg da gerçekleştirildi. Genel Müdürlüğümüzce katılım sağlanan Toplantıda AB nin sağlıkta eşitsizliklere dair mevzuatı ve yapısal fonlar ile yürüttüğü projelerin mevcut durumunun yanı sıra göçmen sağlığı, göçmenlere yönelik halk sağlığı önlemleri ve göçmenlerin sağlık hizmetlerine erişimi konuları tartışıldı. Toplantıda, Bakanlığımızın sağlık okur-yazarlığına ilişkin bir proje hazırladığı, ilgili Bakanlıklar ile işbirliği içinde Roman Vatandaşlara yönelik Ulusal Stratejik Plan ve Proje hazırlandığı ve göçmenlerin sağlık hizmetlerine erişimi ile sunulan sağlık hizmetlerine ilişkin bilgiler verildi.

15 14 Madde Bağımlılığı Danışmanı ile Madde Bağımlılığı Danışman Yardımcısı Taslak Meslek Standartlarına İlişkin Toplantı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan Protokol gereği Yeşilay tarafından Madde Bağımlılığı Danışmanı ile Madde Bağımlılığı Danışman Yardımcısı taslak meslek standartları hazırlandı. Söz konusu taslak meslek standartlarına ilişkin Bakanlığımız ilgili teknik daireleri, MYK ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından çeşitli tarihlerde toplantılar gerçekleştirildi. 18 Kasım 2015 tarihinde de MYK da, söz konusu taslak meslek standartlarına ilişkin bir Toplantı düzenlendi. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti nin iştirak ettiği Toplantı ya Genel Müdürlüğümüzce de katılım sağlandı. Toplantı da taslak meslek standartları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, Genel Müdürlüğümüz tarafından ilgili mesleklere yönelik AB ülke örneklerini gösteren bir karşılaştırma tablosu hazırlanması kararlaştırıldı. Söz konusu tablo hazırlandı ve 20 Kasım 2015 tarihinde taraflara iletildi. İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Faslında AB Müktesebatıyla Uyumlaştırma konusunda Ulusal Strateji Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi Çalıştayı Kasım 2015 tarihlerinde AB Bakanlığı tarafından İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Faslında AB Müktesebatıyla Uyumlaştırma konusunda Ulusal Strateji Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi Çalıştayı düzenlendi. Söz konusu Çalıştaya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Genel Müdürlüğümüz tarafından da katılım sağlandı. Proje kapsamında Üye Ülkelerdeki geçici/ kalıcı nitelikte sınır ötesi hizmet sunmak isteyen girişimciler ile hizmet alıcılarının bütün başvurularını tek yerden yapabilecekleri, yasal ve idari süreçlere ilişkin bilgi temin edebilecekleri Tek Temas Noktası/ Ulusal Temas Noktası olarak bilinen mekanizmaların detaylı şekilde analiz edilmesi amacıyla Romanya, Hollanda ve Birleşik Krallık ilgili makamlarına çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Söz konusu çalışma ziyaretlerinde Tek Temas Noktası/ Ulusal Temas Noktasına ilişkin yükümlülüklerin Üye Ülkeler tarafından uygulamaya ne şekilde aktarıldığına ilişkin elde edilen bulguların tartışılması, ülkemizde kurulması öngörülen Tek Temas Noktası/ Ulusal Temas Noktası yapılanmalarına ilişkin konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması, farklı modellerin zayıf ve güçlü yanlarının detaylı şekilde analiz edilmesi amacıyla gerçekleştirilen Çalıştay a Genel Müdürlüğümüzden de katılım sağlandı.

16 15 Yurtdışı Görevlendirme ve Pasaport İşlemleri Yabancı Sağlık Personeli Eğitimi Danışma Kurulu T.C. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Adına Dr. Öner GÜNER Genel Müdür Arif ÇETİN Dr. Elif EKMEKÇİ Yusuf IRMAK Dr. Selami KILIÇ Dr. Abdullah SERT Muzaffer ZENGİN Yayın Kurulu Arif ÇETİN AB Uz. Azmi EKMEN Arif Bilgihan ÖZBEY Atınç ATALAY Taner YAVUZDEMİR Fahrullah KULALI Dr. Muzdalifa SULİMAN Sevim MÜFTÜOĞLU

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ın Suudi Arabistan Ziyareti

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ın Suudi Arabistan Ziyareti Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu Başkanı Zaur Aliyev in Ülkemizi Ziyareti Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan ın Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL

Detaylı

Gambiya Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etti. (10-13 Şubat 2014)

Gambiya Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etti. (10-13 Şubat 2014) MART 2014 Sayı: 12 Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılışı Özel Eki İlaveli DUYURU: Bültenimiz bu sayıdan itibaren İngilizce ve Arapça olarak da yayınlanacaktır. Gambiya Cumhurbaşkanı

Detaylı

Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti

Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu nun Ülkemizi Ziyareti Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bağdar Bin Fahd Al-Fuhaid ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA

Detaylı

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK 18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK Göçmen İşçi Çocuklarının Eğitimine İlişkin Yönetmelik, 14 Kasım 2002 tarih ve 24936 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında yapılan

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Kasım 2015 - Sayı: 32 Ayda bir yayınlanır. 1. Türkiye - Özbekistan Ortak Sağlık Haftası, 14-25 Ekim 2015, Fergana-Özbekistan 1 1. Türkiye

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Görevleri (663 sayılı KHK ya istinaden) MADDE 14- (1) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 17. Hafta ( 25 Nisan 1 Mayıs 2011) 25 NİSAN 2011, PAZARTESİ 09:30-16:00 Avrupa Birliği

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Ekim 2015 - Sayı: 31 Ayda bir yayınlanır. Irak'ta Kaçırılan 16 İşçimiz Türkiye'ye Getirildi KKTC Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul un Ülkemizi

Detaylı

Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı

Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı MAYIS 2014 Sayı: 14 Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı Sayın Bakanımız, ayrıca Gana Devlet Başkan Yardımcısı Kwesi Amissah-Arthur ve Gana tarafı KEK Eşbaşkanı ve Gana

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / disab.saglik.gov.tr Aralık 2014 - Sayı: 21 Ayda bir yayınlanır. -İSEDAK 30. Bakanlar Toplantısı -1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası -İslam İşbirliği Teşkilatı

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 24. Hafta (13 19 Haziran 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 24. Hafta (13 19 Haziran 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 24. Hafta (13 19 Haziran 2011) 13 HAZİRAN 2011, PAZARTESİ 09:30-11:30 Avrupa Birliği

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

11 Eylül: AET Bakanlar Konseyi, Ankara ve Atina nın Ortaklık başvurularını kabul etti.

11 Eylül: AET Bakanlar Konseyi, Ankara ve Atina nın Ortaklık başvurularını kabul etti. ARAŞTIRMA RAPORU ÖZEL ARAŞTIRMA--AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE KRONOLOJİSİ 20/06/2005 1959 1963 1964 1966 1968 1970 1971 1972 1973 31 Temmuz: Türkiye, AET ye ortaklık için başvurdu. 11 Eylül: AET Bakanlar Konseyi,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) 26 ARALIK 2011, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Büyükelçi M. Haluk Ilıcak

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof.Dr. Talantbek Batıraliyev in Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sayı:39 http://disab.saglik.gov.tr

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) 31 OCAK 2011, PAZARTESİ 09:30-12:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) 27 ŞUBAT 2012, PAZARTESİ 09:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sn. M. Süreyya Süner ile Mali

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010) 5 NİSAN 2010, PAZARTESİ 09:30-16:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AESK ve Türkiye REX Dış İlişkiler Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 16 Kasım 1995 te AESK, Ankara Anlaşmasında bulunan: Ortaklık Konseyi; Avrupa Parlamentosu,

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 26. Hafta (25 Haziran- 1 Temmuz 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 26. Hafta (25 Haziran- 1 Temmuz 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 26. Hafta (25 Haziran- 1 Temmuz 2012) 25 HAZİRAN 2012, PAZARTESİ 09:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman

Detaylı

EIPA LÜKSEMBURG İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

EIPA LÜKSEMBURG İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER EIPA LÜKSEMBURG İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (29 Mayıs 6 Haziran 2010) 29 MAYIS 2010, CUMARTESİ 11:00 Devlet Bakanı ve

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ NİN GÜNCELLENMESİ

AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ NİN GÜNCELLENMESİ AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ NİN GÜNCELLENMESİ 25.07.2017 İhracatımızın %47,9 u (68,3 milyar $) İthalatımızın %39,1 i (77,6 milyar $) Gümrük Birliği nden Kazanımlarımız AB ye ihracatta orta-üst teknolojili sektörlerin

Detaylı

ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi (ÇEKAP) Projesi Ankara da düzenlenen Kapanış Toplantısı ile tamamlandı. Paydaşlar toplantıya

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 38. Hafta (19-25 Eylül 2011) 19 EYLÜL 2011, PAZARTESİ Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ın, Birleşmiş Milletler 66.Genel

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) 7 ŞUBAT 2010, PAZAR 17:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (7 13 Mart 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (7 13 Mart 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (7 13 Mart 2011) 7 MART 2011, PAZARTESİ 09:30-12:30 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 26. Hafta (27 Haziran 4 Temmuz 2010) 27 HAZİRAN 2010, PAZAR 10:30 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) 2 OCAK 2012, PAZARTESİ 14:00-15:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkan V. Sn. Başak İlisulu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 82 BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLAR Dr. Öner GÜNER Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü 1968 yılında Giresun Bulancak

Detaylı

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 TÜRKİYE HAYAT BOYU ÖĞRENME STRATEJİ BELGESİ YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 Dr. Mustafa AKSOY Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Operasyon Koordinatörü mustafaaksoy@meb.gov.tr

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü

Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü AVRUPA BİRLİĞİNEDİR? Hukuki olarak: Uluslar arası örgüt Fiili olarak: Bir uluslararası örgütten daha fazlası Devlet gibi hareket

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011) 20 HAZİRAN 2011, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları

Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Özlen Kavalalı Müsteşar Yardımcısı V. 50 yıldan fazla bir geçmişe sahip Türkiye-AB ilişkileri günümüzde her iki tarafın da yararına olan

Detaylı

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve y Uzun bir ortak tarih Türkiye, Avrupa Ekonomik Topluluğu na (EEC) katılmak için ilk kez Temmuz 1959'da başvuru yaptı. EEC yanıt

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP)

TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP) TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP) 1. Bölgesel Eğitim Merkezi (RTP) Bilindiği üzere; Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından uygulanan Bölgesel Eğitim

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ Özgür ÖZASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İhtisas Komitesi Komite Başkanı: Özgür

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE CUMHURİYETİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Temel Konular Pınar TANLAK Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı 1 NELERDEN BAHSEDECEĞİZ? Bakanlığımız ve Sunduğumuz Hizmetler Bakanlığımızda

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

ENERJİ, SU KAYNAKLARI ve ÇEVRE HABER BÜLTENİ ENERJİ

ENERJİ, SU KAYNAKLARI ve ÇEVRE HABER BÜLTENİ ENERJİ T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Enerji, Su ve Çevre İşleri Genel Müdür Yardımcılığı SAYI: V OCAK 2013 MART 2013 İKİLİ İLİŞKİLER: ENERJİ 5 7 Ocak 2013 tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner

Detaylı

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA ÖZEL EK 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası 20-28 Şubat 2016 Priştine / KOSOVA Kosova Hakkında Kısa Bilgiler Başkent : Priştine Resmi Dili : Arnavutça ve Sırpça (Türkçe ve Boşnakça da yaygın olarak konuşulur)

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 42. Hafta (18-24 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 42. Hafta (18-24 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 42. Hafta (18-24 Ekim 2010) 18 EKİM 2010, PAZARTESİ 09:30-11:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ -Güncel Çalışmalar- Osman Seçkin AKBIYIK Uzman Yardımcısı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı 8 Mart 2013, Ankara 2 Sunum Planı Yeterlilik Kavramı Ulusal Yeterlilik

Detaylı

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 618 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) 1 Temmuz 2013 PAZARTESİ 09:00-18:00 AB Hukuku Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Çiğdem Akın Yavuz un İKV, TOBB, Yeditepe

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (28 Mayıs - 3 Haziran 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (28 Mayıs - 3 Haziran 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (28 Mayıs - 3 Haziran 2012) 28 MAYIS 2012, PAZARTESİ 09:30-16:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanlığı Uzman Yardımcısı

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 46. Hafta (14-20 Kasım 2011)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 46. Hafta (14-20 Kasım 2011) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 46. Hafta (14-20 Kasım 2011) 14 KASIM 2011, PAZARTESİ 10:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcıları

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın Valiliklerde AB İşleri İçin ç Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı 17 Ocak 2013 Bartın SUNUMUN İÇERİĞİ 1. SEI Nedir? 2. Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Hakkında

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine,

Detaylı

ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ STRATEJİK EYLEM PLANI ( )

ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ STRATEJİK EYLEM PLANI ( ) ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ STRATEJİK EYLEM PLANI (2018-2023) Prof. Dr. Selçuk KILIÇ T.C. Sağlık Bakanlığı Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı Antimikrobiyal Direnç

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

Projeler. 10.1.Yenilikçilik Aktarım Merkezi IRC Anatolia Projesi. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Projeler. 10.1.Yenilikçilik Aktarım Merkezi IRC Anatolia Projesi. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu 10 Projeler 10.1.Yenilikçilik Aktarım Merkezi IRC Anatolia Projesi Odamız, ODTÜ-Teknokent ve KOSGEB işbirliğinde yürütülen ve Avrupa Birliği nin 6. Çerçeve Programının ilgili başlığı (Specific Support

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 28. Hafta ( 9-15 Temmuz 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 28. Hafta ( 9-15 Temmuz 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 28. Hafta ( 9-15 Temmuz 2012) 9 TEMMUZ 2012, PAZARTESİ 09:00-10:30 Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı ve Katılım

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (24-30 Mart 2014)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (24-30 Mart 2014) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (24-30 Mart 2014) 24 Mart 2014, PAZARTESİ 09:30-17:30 Avrupa Birliği Bakanlığı Çeviri Eşgüdüm Başkanlığı ndan Mütercim Özge Özmen Öztürk

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

Küresel Çevre Yönetimi için Ulusal Kapasite Öz Değerlendirme Analizi

Küresel Çevre Yönetimi için Ulusal Kapasite Öz Değerlendirme Analizi Küresel Çevre Yönetimi için Ulusal Kapasite Öz Değerlendirme Analizi REPUBLIC OF SLOVENIJA MINISTRSTRY OF ENVIRONMENT AND SPATIAL PLANNING Milena Marega Bölgesel Çevre Merkezi, Slovenya Ülke Ofisi Sunum

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (16 22 Haziran 2014)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (16 22 Haziran 2014) 16 HAZİRAN 2014, PAZARTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (16 22 Haziran 2014) 14.00-17.00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Galena

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ ANA UNSURLAR TOBB AB MÜDÜRLÜĞÜ -30 ARALIK 2004

AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ ANA UNSURLAR TOBB AB MÜDÜRLÜĞÜ -30 ARALIK 2004 AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ ANA UNSURLAR TOBB AB MÜDÜRLÜĞÜ -30 ARALIK 2004 AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİK MÜZAKERELERİ Avrupa Birliği üyesi devlet ve hükümet başkanları, 16-17 Aralık 2004 tarihinde

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ N. PINAR IŞIN Proje Koordinatörü, Uluslararası İlişkiler Müdürü Uluslararası gereksinimler KOSGEB neden gündeme aldı? Yüksek tasarruf potansiyeli Hukuki

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI FASIL 32: MALİ KONTROL Ekim 2011 1 SUNUM PLANI Mali Kontrol Faslı Alt Başlıklar AB Mevzuatı Ulusal Mevzuat Müzakere Sürecinde Gelinen Aşama Fasıl Kapsamında Başlıca Projeler 2

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

T.C. AVRUPA BĐRLĐĞĐ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (02-08 Nisan 2012)

T.C. AVRUPA BĐRLĐĞĐ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (02-08 Nisan 2012) T.C. AVRUPA BĐRLĐĞĐ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (02-08 Nisan 2012) 02 Nisan 2012, PAZARTESĐ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Ekonomik ve Mali Politikalar Başkanlığı AB Đşleri

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 19. Hafta ( 8 15 Mayıs 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 19. Hafta ( 8 15 Mayıs 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 19. Hafta ( 8 15 Mayıs 2011) 8 MAYIS 2011, PAZAR 11:00-19:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması Sunum Planı Sorumluluk Kapsamındaki Eylem Planları Eylem Planları Kapsamında

Detaylı