Basın Bülteni. BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Basın Bülteni. BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor."

Transkript

1 Basın Bülteni BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor yılına ait finansal verilerini açıklayan BASF, 70,4 milyar Avro tutarında satış geliri elde etti. (yüzde 5 düşüş) Alparslan Akkuş Telefon: alparslan.akkus@basf.com Özel kalemler öncesi FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar-EBIT) 6,7 milyar Avro olarak gerçekleşti. (yüzde 8 düşüş) Kimyasallar alanında yüksek gelir elde edildi ancak Petrol ve Gaz işinde geçen seneye oranla belirgin düşüş yaşandı. Hisse başına kazanç 4,34 Avro oldu. (Yüzde 23 düşüş) Düzenlenmiş hisse başına kazanç 5 Avro oldu. (Yüzde 8 düşüş) 9,4 milyar Avro ile faaliyet nakit akışında rekor seviyeye ulaşıldı. (yüzde 36 artış) 2015 mali dönemi için temettü teklifi 2,90 Avro oldu öngörüleri BASF nin gaz işinden çıkması nedeniyle satışlarda önemli ölçüde azalma görülmesi bekleniyor. Varil başına 40 dolarlık ortalama petrol fiyatına dayanarak, 2016 yılı özel kalemler öncesi FVÖK'ün 2015'in bir parça altında gerçekleşmesi bekleniyor. Pazar ortamı değişken ve sorlu olmaya devam ediyor. Küresel ekonomideki büyüme oranları, sanayi üretimi ve kimyasal sektörü 2015 te firmanın beklentilerinin belirgin bir şekilde gerisinde gerçekleşti. Ludwigshafen'de gerçekleştirilen Yıllık Basın Toplantısında bir konuşma yapan BASF SE İcra Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock, Yıl içerisinde global ekonomik büyüme oldukça yavaş bir seyre sahip oldu. Bu ekonomik ortamda kararlı tedbirler aldık: Envanterlerimizi önemli ölçüde azalttık, maliyet yönetimimizi güçlendirdik ve portföyümüzü azalttık dedi. BASF Türk Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. İçerenköy Mah.Bahçelerarası Sok. Mete Plaza No.43, Ataşehir/İstanbul Tel:

2 Sayfa yılının dördüncü çeyreğindeki satışlar, önceki yılın aynı dönemindeki gelirin %23 altında kalarak 13,9 milyar Avro oldu. Bu durum, özellikle Eylül ayının sonunda tamamlanan Gazprom ile varlık takası neticesinde meydana geldi. Takas neticesinde, 2015 yılının dördüncü çeyreğinde Petrol ve Gaz segmentinde gaz ticareti ve depolama işinden gelen satış katkısının yaklaşık 3 milyar Avro'luk miktarı kesilmiş oldu. Dördüncü çeyrekteki portföy tedbirleri, satışları toplamda %19 azaltırken, düşük hammadde fiyatları nedeniyle satış fiyatları %11 azaldı ve hacim ise %4 artış gösterdi. Olumlu kur etkileri ise %3'lük bir katkıda bulundu. Dördüncü çeyrekte, BASF nin özel kalemler öncesi faaliyet gelirleri (FVÖK) 436 milyon Avro azalarak yaklaşık 1 milyar Avro seviyesine gerilerken, bu düşüşe, özellikle Petrol ve Gaz ve Kimyasal Ürünler segmentlerinde önceki yılın dördüncü çeyreğine oranla son derece düşük kazanç elde edilmesi neden oldu. Petrol ve Gaz segmentindeki kazanç özellikle düşük fiyatlar nedeniyle azalırken, Kimyasal Ürünler segmentindeki düşüş ise BASF tarafından ağırlıklı olarak Petrokimyasal Ürünler bölümündeki düşük marjlara bağlandı. Ağırlıklı olarak düşük petrol ve gaz fiyatları nedeniyle 2015 yılında satışlar ve kazançlar, önceki yılın seviyesinin altında kaldı Yılın tamamı dikkate alındığında, satışlar %5'lik gerileme ile 70,4 milyar Avro'ya düştüğünü açıklayan BASF, özellikle hammadde fiyatlarındaki keskin düşüş nedeniyle, satış fiyatlarının %9 luk düşüş ile neredeyse tüm bölümlerde azaldığını vurguladı. Yapılan açıklamaya göre, 2015 yılındaki satış hacimleri, ağırlıklı olarak Petrol ve Gaz segmentindeki yüksek hacimler neticesinde yüzde 3 lük bir artış gösterdi. Kimyasal Ürünler, Performans Ürünleri ve Fonksiyonel Ürünler ve Çözümler segmentinden oluşan kimyasal ürünler işindeki hacimler, önceki yıl ile aynı seviyelerde oldu. Tarım Çözümleri segmentinde hacimler ve fiyatlar artış gösterirken, kur etkileri, tüm segmentlerdeki satışları olumlu etkileyerek %6 artış elde edildi. BASF nin Gazprom ile gerçekleştirdiği varlık takası ise satışları azaltırken portföyde %5 lik bir düşüş yaşandı. 6.7 milyar Avro olarak gerçekleşen özel kalemler öncesi FVÖK,

3 Sayfa 3 önceki yılın aynı dönemine göre 618 milyon Avro altında kalırken, BASF bu duruma Diğer segmentinde azalan kazançların neden olduğunu ve bu azalmada ise petrol ve gaz üretimi faaliyetlerinden elde edilen satışlarda petrol fiyatı ile ilişkili azalma ve ağırlıklı olarak kur etkilerinin neden olduğunu belirtti. Öte yandan, Fonksiyonel Malzemeler ve Çözümler segmentinde ise kazançlar önemli bir artış sergiledi. BASF Group'un açıkladığı 2015 yılı finansal sonuçlarına göre FVÖK önceki yıla oranla 1,4 milyar Avro gerileyerek 6,2 milyar Avro olarak gerçekleşti. Özel kalemler, FVÖK'te 2014 yılında 269 milyon Avro'luk bir artı kazanç katkısı yaparken, 2015 yılında ise 491 milyon Avro'luk kayıp etkisinde bulundu. BASF söz konusu kayıp etkisinin nedeninin geçtiğimiz aylarda petrol ve gaz fiyatlarındaki güçlü gerilemenin bir sonucu olarak Petrol ve Gaz segmentindeki varlıklarda yaklaşık 600 milyon Avro değer kaybı olduğunu belirtti. BASF nin 2015 yılı net geliri ise, önceki yılın 5,2 milyar Avro'luk seviyesinin altında kalarak 4,0 milyar Avro olarak gerçekleşti. Hisse başına kazanç 5,61 Avro'dan 4,34 Avro'ya geriledi. Önceki yıl 5,44 Avro olan özel kalemler ve maddi olmayan duran varlıklara göre düzenlenmiş hisse başına kazanç, 2015 yılında 5,00 Avro olarak gerçekleşti. Rekor faaliyet nakit akışı Değişken ve zorlu pazar ortamına rağmen BASF tarafından 2015 yılında işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit, 9,4 milyar Avro ile rekor bir seviyede gerçekleşirken, önceki yılın seviyesini 2,5 milyar Avro aştı. Söz konusu artışta, net işletme sermayesine bağlanan sermaye tutarındaki azalmanın etkin olduğunu belirten BASF, maddi duran varlıklar ve maddi olmayan duran varlıklara yapılan yüksek ödemelere rağmen 2015 yılında serbest nakit akışının 2 milyar Avro'luk artışla 3,6 milyar Avro olduğunu açıkladı yılsonu itibariyle yüzde 39,5 olan öz varlık oranı 2015 yıl sonu itibariyle yüzde 44,5 ile oldukça yüksek bir seviyede gerçekleşmiş oldu. Öte yandan Net borç ise 710 milyon Avro gerileyerek 13,0 milyar Avro'ya indi.

4 Sayfa 4 2,90 Avro'luk temettü teklifi BASF, daha önce açıkladığı iddialı temettü politikasına bağlı kalarak Olağan Genel Kurul Toplantısında 2015 mali yılı için 2,90 Avro'luk bir temettü teklif etmeyi planlıyor mali yılı için 2,80 Avro luk temettü veren BASF böylece hissedarlarına yaklaşık 2,7 milyar Avro'luk bir ödeme yapacak. BASF SE İcra Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock temettü dağıtımı ile ilgili olarak "70,72 Avro'luk 2015 yılsonu hisse fiyatına dayanarak BASF hisseleri, bir kez daha %4,1 ile yüksek bir temettü getirisi sunuyor. Her yıl temettü rakamımızı artırmayı veya en azından önceki senenin seviyesini korumayı amaçlamaya devam ediyoruz." dedi yılına ilişkin tahminler BASF 2016 yılında ekonomik büyümenin 2015 yılına göre yüzde 0,1 azalarak yüzde 2,3 olmasını beklerken, hammadde ve stok pazarlarında yıla çalkantılı başlangıç, 2016 yılı tahmininde ne kadar fazla belirsizlik olduğunu gösterdiğini vurguladı. Özellikle Çin'deki zayıf hacim artışı nedeniyle yıl sönük başladığını belirten BASF, öte yandan 2016 yılında, global ekonominin 2015 yılı ile aynı oranda büyümesini beklediğini açıkladı. BASF nin 2016 yılı için öngörülerine göre şu ekonomik koşullar meydana gelecek (önceki yılın rakamları parantez içerisindedir): Global ekonomik büyüme: +%2,3 (+%2,4) Global kimya üretiminde büyüme (tıbbi ilaçlar hariç): +%3,4 (+%3,6) Ortalama Avro/Dolar paritesi 1 Avro = 1,10 Dolar (1 Avro = 1,11 Dolar) Ortalama petrol fiyatı (Brent) varil başına 40 Amerikan Doları (varil başına 52 Amerikan Doları) Avrupa Birliği'ndeki büyümenin, önceki yılın seviyelerine benzer olacağını öngören BASF, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise

5 Sayfa 5 büyümenin bir nebze yavaşlamasını bekliyor. BASF, Çin'deki ekonomik büyümenin biraz yavaşlamaya devam edeceğini ve bu gerilemenin, Rusya ve Brezilya'da baskıyı bir parça azaltacağını tahmin ederken, global kimyasal üretimin, 2015 yılına oranla biraz daha yavaş bir hızda büyümesinin olası olduğunu belirtti. BASF SE İcra Kurulu Başkanı Bock, "Global ekonomi açısından riskler artmaya devam ediyor. Yine de tüm segmentlerde satış hacimlerinin artmasını hedefliyoruz. Ancak, BASF Group satışları, özellikle gaz ticareti ve depolama işinin elden çıkartılmasının neticesinden önemli bir şekilde gerileyecek. Özel kalemler öncesi FVÖK'ün, 2015 seviyesinin biraz altında olmasını bekliyoruz. Mevcut değişken ve zorlu ortamda bu iddialı bir hedeftir ve özellikle petrol fiyatının gelişmesine bağlıdır." dedi. BASF, Petrol ve Gaz segmentinde önemli bir azalma beklerken, Kimyasal Ürünler segmentinde ise, 2015 yılının ilk üç çeyreğinde elde edilen iyi kazancın devam etmeyeceği ve oldukça düşük bir katkı beklendiğini belirtti. Ancak BASF, geriye kalan üç segmentte kazançlarını küçük oranlarda da olsa artırmayı hedefliyor yılında BASF, maddi duran varlıklara yaklaşık 5,2 milyar Avro'luk bir yatırım yaparken, bu yatırım önceki yıl, satın almalar, aktifleştirilmiş sondaj, restorasyon yükümlülükleri ve IT yatırımlarından kaynaklanarak maddi duran varlıklara yapılan eklemeler hariç, 5,1 milyar Avro'ydu. Bazı önemli tesislerde operasyonlara başlanmasının ardından 2016 ve 2020 yılları arasındaki yıllık ortalama yatırımın, 2015 yılına oranla daha düşük olacağını varsayan Dr. Kurt Bock, "Önceki aylarda tamamlamış olduğumuz yatırım projeleri, zayıf ekonomik ortamda kazançlarımızı olumsuz yönde etkiledi. Ancak bunlar, Avrupa, Kuzey Amerika ve gelişmekte olan pazarlarda geleceğe dönük büyümemizin temelini oluşturuyor. Gelişmekte olan pazarlar, şu anda beklenenden yavaş büyüyor olsalar da BASF açısından harika fırsatlar sunuyorlar." dedi. BASF, 2016 yılı için yaklaşık 4,2 milyar Avro'luk bir toplam yatırım planlıyor. Önceki yılla karşılaştırıldığında BASF bu şekilde sermaye harcamalarını 1 milyar Avro azaltmayı hedefliyor.

6 Sayfa 6 Segmentlerdeki iş gelişmeleri Kimyasallar segmentinde dördüncü çeyrek satışları, ağırlıklı olarak düşük fiyatlar nedeniyle %22'lik düşüşle 3,2 milyar Avro'ya geriledi. Özellikle Petrokimyasal Ürünlerde azalan marjlar neticesinde, özel kalemler öncesi FVÖK 331 milyon Avro düşerek 249 milyon Avro'ya geriledi. Özellikle Petrokimyasal ürünler bölümünde olmak üzere azalan hammadde maliyetlerine rağmen düşen fiyatlar nedeniyle, yılın tamamındaki satışlar %14 azalarak 14,7 milyar Avro seviyesinde gerçekleşti. Özel kalemler öncesi FVÖK önceki yıl 2,2 milyar Avro olarak gerçekleşirken, bu yıl 211 milyon Avro geriledi. Bunun nedeni ise büyük ölçüde Monomerler bölümünde azalan marjlar ve ayrıca Camaçari, Brezilya, ve Chongqing, Çin gibi yeni üretim tesislerinin faaliyete sokulmasının getirdiği artan sabit maliyetler oldu. Performans Ürünleri segmentinde dördüncü çeyrek satışları, fiyatlar ve portföy etkileri nedeniyle %2 azalarak 3,6 milyar Avro'ya geriledi yılının dördüncü çeyreği ile karşılaştırıldığında özel kalemler öncesi FVÖK, Performans Kimyasalları ve Dispersiyonlar ve Pigmentler bölümlerinin yüksek katkıları sayesinde 11 milyon Avro artarak 228 milyon Avro'ya yükseldi. Yılın tamamı dikkate alındığında ise, satışlar %1'lik artış ile 15,6 milyar Avro oldu. Tüm bölümlerdeki olumlu kur etkileri, düşük satış fiyatlarını ve zayıf hacimleri telafi ederken, 1,4 milyar Avro olarak gerçekleşen özel kalemler öncesi FVÖK, yüksek sabit maliyetler nedeniyle önceki yılın seviyesinin 89 milyon Avro altında kaldı. Bu azalmaya Kimyasallar segmentindeki gibi olumsuz kur etkileri, Camaçari, Brezilya, ve Freeport, Texas'takiler gibi yeni tesislerin faaliyete sokulması ve envanterdeki azaltma neden oldu. Fonksiyonel Malzemeler ve Çözümler segmentinde dördüncü çeyrek satışları, yüksek hacimler ve olumlu kur etkileri sayesinde %1 artışla 4,5 milyar Avro olarak gerçekleşti. Özel kalemler öncesi FVÖK, özellikle Performans Malzemelerinin sağladığı yüksek kazanç

7 Sayfa 7 katkısı ile 169 milyon Avro artarak 389 milyon Avro'ya yükselirken, yılın tamamındaki satışlar %5'lik artış ile 18,5 milyar Avro oldu. Fiyatlarda genel olarak küçük bir gerileme yaşanırken, hacimler ise sabit kaldı ve kur etkileri pozitif oldu. Performans Malzemeleri ve Yapı Kimyasalları bölümlerinde yaşanan önemli kazanç artışının etkisiyle özel kalemler öncesi FVÖK, 452 milyon Avro artarak 1,6 milyar Avro'ya yükseldi. Zorlu ve oldukça rekabete dayalı bir ortamda Tarım Çözümleri segmentinde, fiyatlar ve hacimler sayesinde dördüncü çeyrek satışları %5'lik artışla 1,2 milyar Avro'ya yükseldi. Özellikle Kuzey Amerika'da iyi herbisit işi sayesinde özel kalemler öncesi FVÖK 21 milyon Avro artarak 144 milyon Avro'ya yükseldi yılındaki satışlar, özellikle yüksek satış fiyatlarının katkısıyla 2014 yılı seviyesini %7 geçerek 5,8 milyar Avro'ya ulaştı. Yıl içerisinde tarım ürünlerinde düşük fiyatların devam etmesi nedeniyle, bitki koruma ürünlerine yönelik talepte bir yavaşlama meydana geldi. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda işin gelişmesi, değişken ortam ve yerel para birimlerinin değer kaybetmesi nedeniyle engellendi. 1,1 milyar Avro olarak gerçekleşen özel kalemler öncesi FVÖK, %2 düşüş ile önceki yılın seviyesine ulaştı. Petrol ve Gaz segmentinde ise dördüncü çeyrek satışları %82 azalarak 731 milyon Avro'ya geriledi. Bu gerilemeye, Eylül ayının sonunda Gazprom ile varlık takasının tamamlanması ve böylece doğal gaz ticareti ve depolama işinin sağladığı katkıların kesilmesi neden olurken, özel kalemler öncesi FVÖK, 220 milyon Avro düşerek 127 milyon Avro'ya geriledi. Yılın tamamı dikkate alındığında, satışlar %14'lük gerileme ile 13,0 milyar Avro'ya düştü. Bu duruma portföy değişiklikleri neden olurken, petrol fiyatındaki çarpıcı düşüş de negatif etkide bulundu. Hem Sondaj ve Üretim hem de Doğal Gaz Ticareti iş sektörlerindeki yüksek hacimler, satış üzerinde olumlu bir etkiye sahip oldu. Düşük satışlar neticesinde özel kalemler öncesi FVÖK ise 429 milyon Avro azalarak 1,4 milyar Avro'ya geriledi. Diğer segmentindeki satışlar, özellikle hammadde ticaretindeki düşük fiyatlar ve ayrıca BASF'nin Singapur'da bulunan Ellba Eastern

8 Sayfa 8 Private Ltd.'deki hissesini 2014 yılının sonunda satması nedeniyle, önceki yılın aynı çeyreğinin %6 altında gerçekleşerek 660 milyon Avro oldu. Özel kalemler öncesi FVÖK, özellikle olumsuz kur etkileri nedeniyle 86 milyon Avro gerileyerek eksi 114 milyon Avro olarak gerçekleşti. Yılın tamamı dikkate alındığında Diğer segmentindeki satışlar, özellikle hammadde ticaretinin azalan katkısı nedeniyle %23'lük gerileme ile 2,8 milyar Avro'ya düştü. Özel kalemler öncesi FVÖK, önceki yılla karşılaştırıldığında 322 milyon Avro azalarak eksi 888 milyon Avro olarak gerçekleşti. Bu duruma ise düşük kur sonucu ve uzun vadeli teşvik programına yönelik karşılıkların yüksek giderlerinin neden olduğu vurgulandı. BASF Hakkında BASF olarak sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasıyla birleştiriyoruz. Yaklaşık BASF Grup çalışanı, neredeyse her ülke ve sektörde faaliyet gösteren müşterilerimizin başarısı için gayret gösteriyor. Ürün portföyümüz; Kimyasallar, Performans Ürünleri, Fonksiyonel Ürün ve Çözümler, Tarımsal Çözümler ile Petrol ve Gaz şeklinde beş segment altında toplanıyor. BASF 2015 te 200 milyar TL yi aşkın (70 milyar Avro) yıllık satış rakamına ulaştı. BASF hisseleri Frankfurt borsası (BAS), Londra borsası (BFA) ve Zürih borsasında (AN) işlem görmektedir. Ayrıntılı bilgi için İleriye dönük beyanlar Bu basın bülteni, ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bu beyanlar, BASF yönetiminin mevcut tahminlerine, projeksiyonlarına ve mevcut bilgilere dayanmaktadır. Bu beyanlar, gelecekteki performansa yönelik bir garanti teşkil etmemekle birlikte, tahmin edilmesi zor belirli riskler ve belirsizlikler içeriyor ve doğruluğu kanıtlanmamış gelecekteki etkinliklere ilişkin varsayımlara dayanmaktadır. Birçok etken, BASF nin bu beyanlarda belirtilen fiili sonuçlarının, performansının veya başarılarının farklı olmasına neden olabilir. BASF, bu basın bülteninde yer alan ileriye dönük beyanların güncellenmesine ilişkin herhangi bir taahhütte bulunmamaktadır.

Basın Bülteni. BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi

Basın Bülteni. BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi Basın Bülteni BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi 2015 yılı üçüncü çeyreğine yönelik finansal verilerini açıklayan BASF, satışlarında 17,4 milyar Avro ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azalma

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, 2013 yılının ilk yarısındaki zorlu ortamda iyi bir ticari performans sergiledi 26.07.2013 2013 yılı ikinci çeyreği - Satışlar 18.4 milyar Avro (%3 artış) - Özel kalemler öncesi

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı. 2014 yılı 4. çeyreği: 2014 yılın tamamı:

Basın Bülteni. BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı. 2014 yılı 4. çeyreği: 2014 yılın tamamı: Basın Bülteni Basın Bülteni BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı 2014 yılı 4. çeyreği: Satışlar 18,0 milyar Avro (%0,6 eksi) Özel kalemler öncesi FVÖK 1,5 milyar

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release 27.02.2013 BASF, 2012 yılında satışlarını ve operasyon gelirlerini arttırdı Elena Papayorgioğlu Tel.: 0216 570 35 76 Faks: 0216 570 35 79 E-mail: elena.papayorgioglu@basf.com 2012

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı Basın Bülteni BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı BASF, 2014 yılı üçüncü çeyreğinde satışlarını yüzde 3 artırarak 18,3 milyar Avro ya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı ise (FAVÖK) yüzde 9

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 28 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi : 2014 3. Çeyrek 10 Aralık 2014 STOKLARDAKİ AZALIŞ BÜYÜMEYİ DÜŞÜRDÜ Seyfettin Gürsel, Zümrüt İmamoğlu ve Ayşenur Acar Yönetici özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Gayri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 31 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlük

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları May 15 Haz 15 Tem 15 Ağu 15 Eyl 15 Eki 15 Kas 15 Ara 15 Oca 16 Şub 16 Mar 16 Nis 16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 12 Mayıs 2016 ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat ın

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 26 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ocak ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi olan -5,2 Milyar doların altında -4,88 milyar dolar olarak geldi. Ocak ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

İTKİB Genel Sekreterliği AR&GE ve Mevzuat Şubesi

İTKİB Genel Sekreterliği AR&GE ve Mevzuat Şubesi HALI SEKTÖRÜ 2014 EYLÜL AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ EKİİM 2014 1 2014 YILI EYLÜL AYINDA HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ Ülkemizin halı ihracatı

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013 DÜŞÜK BÜYÜMEYE DEVAM Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen 19.07.2013 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE) Haziran

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi : 2015 1. Çeyrek 10 Haziran 2015 NET İHRACAT BÜYÜMEYİ SIRTLADI Seyfettin Gürsel, Zümrüt İmamoğlu ve Barış Soybilgen Yönetici özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Gayri Safi

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi Mayıs 2017 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 NİSAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 7 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

30.09.2007 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK DÖNEME AİT FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

30.09.2007 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK DÖNEME AİT FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.09.2007 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK DÖNEME AİT FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

2014 YILI EYLÜL AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI EYLÜL AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 EYLÜL AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Ekiim 2014 2014 YILI EYLÜL AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi: 2013 4. Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi: 2013 4. Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi: 2013 4. Çeyrek 31.03.2014 YATIRIMSIZ BÜYÜME Seyfettin Gürsel*, Zümrüt İmamoğlu, ve Barış Soybilgen Yönetici Özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2013

Detaylı

1- Ekonominin Genel durumu

1- Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BAŞLANGIÇ KATILIM EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2017 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu 2017 yılına başlarken küresel piyasaların gündemindeki önemli konular

Detaylı

13 Şubat ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu

13 Şubat ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 13 Şubat 2019 2018 4. ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 1 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer alabilir. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik

Detaylı

ENKA İNŞAAT 3Ç2016 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 3Ç2016 Sonuçları Kas 15 Ara 15 Oca 16 Şub 16 Mar 16 Nis 16 May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Kasım 2016 ENKA İNŞAAT 3Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( )

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( ) ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME (2014-2016) I- Dünya Ekonomisine İlişkin Öngörüler Orta Vadeli Program ın (OVP) global makroekonomik çerçevesi oluşturulurken, 2014-2016 döneminde; küresel büyümenin

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

31.03.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

31.03.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.03.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 4 Nisan 2016, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 4 Nisan 2016, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 4 Nisan 2016, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi.

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi. HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Ağustos 2017 1 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk 7 Ayında

Detaylı

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ Hazırlayan: Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik Görünümü IMF düzenli olarak hazırladığı Küresel Ekonomi Görünümü

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

2014 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 EKİM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ TEKSTİİL,, DERİİ VE HALII ŞUBESİİ Kasıım 2014 2014 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı. 22 Mayıs 20121

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı. 22 Mayıs 20121 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı www.anadoluefes.com 22 Mayıs 20121 Anadolu Efes: Uluslararası bir güç... Anadolu Efes Üretim Tesisleri Bira Faaliyetleri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

09 Mayıs ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu

09 Mayıs ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 09 Mayıs 2018 2018 1. ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 1 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer alabilir. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Dış Ticaret Verileri Bülteni

Dış Ticaret Verileri Bülteni (Milyar $) 216 Haziran - 216 TÜİK dış ticaret verilerine göre ihracat 216 yılı Haziran ayında, 215 yılının aynı ayına göre %8,1 artarak 12 milyar 916 milyon dolar, ithalat %7 artarak 19 milyar 475 milyon

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Türkiye, 2012 yılında dünyada uluslararası doğrudan yatırım liginde iki basamak yükseldi

Türkiye, 2012 yılında dünyada uluslararası doğrudan yatırım liginde iki basamak yükseldi Basın Bülteni 26 Haziran 2013 YASED, UNCTAD 2013 Dünya Yatırım Raporu nu açıkladı Türkiye, 2012 yılında dünyada uluslararası doğrudan yatırım liginde iki basamak yükseldi 2012 yılında dünyada yüzde 18

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

AYGAZ Çeyrek Sonuçları. 12 Şubat 2016

AYGAZ Çeyrek Sonuçları. 12 Şubat 2016 AYGAZ 215 4.Çeyrek Sonuçları 12 Şubat 216 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer almaktadır. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini yansıtmaktadır

Detaylı

Türk Hava Yolları 3Ç2016 Sonuçları

Türk Hava Yolları 3Ç2016 Sonuçları 11 15 12 15 01 16 02 16 03 16 04 16 05 16 06 16 07 16 08 16 09 16 10 16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Kasım 2016 Türk Hava Yolları 3Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr GAYE AKSONGUR gaksongur@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi Haziran 2017 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 MAYIS İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

Detaylı

İlk Yarıda Güçlü Hasılat ve FAVÖK Büyümesi

İlk Yarıda Güçlü Hasılat ve FAVÖK Büyümesi İlk Yarıda Güçlü Hasılat ve FAVÖK Büyümesi MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. ( MLP Care ) Türkiye nin en büyük özel sağlık hizmetleri sağlayıcısı MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. (BIST: MPARK) bugün 2018 yılının ilk

Detaylı

1-Ekonominin Genel durumu

1-Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2014 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu 2014 yılı TCMB nin Ocak ayında faizleri belirgin şekilde arttırmasıyla başlamıştır.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

09 Ağustos ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu

09 Ağustos ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 09 Ağustos 2018 2018 2. ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 1 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer alabilir. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 215 BÜYÜME DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 13 Nisan 215 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Aralık 2014, Sayı: 48. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Aralık 2014, Sayı: 48. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 48 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ercan Ergüzel Ezgi Gülbaş Ali Can Duran 1 DenizBank

Detaylı

UYARI. Aksi belirtilmediği sürece finansal veriler konsolide bazda, operasyonel veriler ise konsolide olmayan bazda verilmiştir.

UYARI. Aksi belirtilmediği sürece finansal veriler konsolide bazda, operasyonel veriler ise konsolide olmayan bazda verilmiştir. 1 24 Ekim 2014 UYARI Bu sunum ileriye yönelik beyanlar içermektedir. Bu ifadeler mevcut beklenti ve varsayımlara dayanmaktadır. İleriye dönük beklentiler verildiği tarihteki koşullar ve öngörülere dayanmakta

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Mayıs 2013

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Mayıs 2013 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Mayıs 2013 İLK ÇEYREKTE BÜYÜME ZAYIF Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen 13.05.2013 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE) Mart

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 6 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 YILI DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 yılı Ocak-Mart döneminde, Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatı % 13,7 artışla 247,8 milyon dolara yükselmiştir. Aynı dönemde

Detaylı

TÜPRAŞ 1Ç2018 Sonuçları

TÜPRAŞ 1Ç2018 Sonuçları Mayıs 17 Haziran 17 Temmuz 17 Ağustos 17 Eylül 17 Ekim 17 Kasım 17 Aralık 17 Ocak 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 11 Mayıs 2018 TÜPRAŞ 1Ç2018 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 38 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

JPMORGAN CHASE BANK, N.A. MERKEZİ COLUMBUS, OHIO İSTANBUL TÜRKİYE ŞUBESİ 01 OCAK EYLÜL 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

JPMORGAN CHASE BANK, N.A. MERKEZİ COLUMBUS, OHIO İSTANBUL TÜRKİYE ŞUBESİ 01 OCAK EYLÜL 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU JPMORGAN CHASE BANK, N.A. MERKEZİ COLUMBUS, OHIO İSTANBUL TÜRKİYE ŞUBESİ 01 OCAK 2016-30 EYLÜL 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 9 Kasım 2016 JPMORGAN CHASE BANK N.A. MERKEZİ COLUMBUS OHIO - İSTANBUL ŞUBESİNİN

Detaylı

Ocak 2015 HALI SEKTÖRÜ Ocak Aralık Dönemi İhracat Bilgi Notu. Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 01/2015 Page 1

Ocak 2015 HALI SEKTÖRÜ Ocak Aralık Dönemi İhracat Bilgi Notu. Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 01/2015 Page 1 Ocak 2015 HALI SEKTÖRÜ 2014 Ocak Aralık Dönemi İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 01/2015 Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2014 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Eylül 2016, Sayı: 35. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Eylül 2016, Sayı: 35. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 35 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 24 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

ÜLKELERİN 2015 YILI BÜYÜME ORANLARI (%)

ÜLKELERİN 2015 YILI BÜYÜME ORANLARI (%) 2016/17 Global İhracat-Büyüme Tahminleri Kaynak : EDC Export Credit Agency - ÜLKE ANALİZLERİ BÜYÜME ORANLARI ÜLKELERİN YILI BÜYÜME ORANLARI (%) Avrupa Bölgesi; 1,5 % Japonya; 0,50 % Kanada ; 1,30 % Amerika;

Detaylı

ENKA İNŞAAT 4Ç2016 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 4Ç2016 Sonuçları Mar 16 Nis 16 May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 6 Mart 2017 ENKA İNŞAAT 4Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat ın 4.Çeyrek

Detaylı

BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net

BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net 09.05.2012 BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net karını geçtiğimiz yılın aynı döneme göre % 13,7 arttırırken, 2,43 milyar

Detaylı

ENKA İNŞAAT 1Ç2017 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 1Ç2017 Sonuçları May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 Mar 17 Nis 17 May 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 10 Mayıs 2017 ENKA İNŞAAT 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat

Detaylı

TÜPRAŞ 2Ç2018 Sonuçları

TÜPRAŞ 2Ç2018 Sonuçları Ağustos 17 Eylül 17 Ekim 17 Kasım 17 Aralık 17 Ocak 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Ağustos 2018 TÜPRAŞ 2Ç2018 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.56 Altın (USD) 1,202 Ağustos 18 EUR/TRY 7.65 Petrol (Brent) 77.4 BİST - 100 92,723 Gösterge Faiz 24.5 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 2.9% 17.9% 9.7%

Detaylı

EKONOMİK GÖRÜNÜM MEHMET ÖZÇELİK

EKONOMİK GÖRÜNÜM MEHMET ÖZÇELİK Dünya Ekonomisine Küresel Bakış International Monetary Fund (IMF) tarafından Ekim 013 te açıklanan Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, büyüme rakamları aşağı yönlü revize edilmiştir. 01 yılında dünya

Detaylı

ARCLK. 4Ç2015 Mali Tabloları. ENDEKSE PARALEL GETİRİ Yükselme Potansiyeli %6,3. Beklentilerin üzerinde performans

ARCLK. 4Ç2015 Mali Tabloları. ENDEKSE PARALEL GETİRİ Yükselme Potansiyeli %6,3. Beklentilerin üzerinde performans Son Gelişmeler Hedef Fiyat Güncelleme 4Ç2015 Mali Tabloları ARÇELİK Beklentilerin üzerinde performans Arçelik 2015 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre piyasa beklentisini (Forex Anketi: 3,852

Detaylı

MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ 15 Aralık 2016

MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ 15 Aralık 2016 MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ 15 Aralık 2016 Bütçe Kasım ayında 10 milyar TL fazla verdi Maliye Bakanlığı merkezi yönetim bütçe verilerine göre 2015 Kasım ayında 798 milyon TL fazla veren bütçe, bu yılın

Detaylı

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME HAZİRAN 17 MİLLİ GELİR VE BÜYÜME Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), 17 yılının ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre %5 oranında gerçekleştirdiği büyüme performansıyla, ekonominin hızlandığını gösterdi.

Detaylı

HALKA ARZ FĠYAT TESPĠT RAPORUNA ĠLĠġKĠN DEĞERLENDĠRME RAPORU

HALKA ARZ FĠYAT TESPĠT RAPORUNA ĠLĠġKĠN DEĞERLENDĠRME RAPORU HALKA ARZ FĠYAT TESPĠT RAPORUNA ĠLĠġKĠN DEĞERLENDĠRME RAPORU 29 Kasım 2013 1 1. Değerlendirme Raporu nun Amacı Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 22.06.2013 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Pay TebliğiSeri:

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE DE 20. YILIMIZI KUTLUYORUZ. 1Ç 2014 25 Nisan 2014

TURKCELL TÜRKİYE DE 20. YILIMIZI KUTLUYORUZ. 1Ç 2014 25 Nisan 2014 TURKCELL TÜRKİYE DE 20. YILIMIZI KUTLUYORUZ 1Ç 2014 25 Nisan 2014 1 1 UYARI Bu sunum ileriye yönelik beyanlar içermektedir. Bu ifadeler mevcut beklenti ve varsayımlara dayanmaktadır. İleriye dönük beklentiler

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Çin Ekonomisi Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ekim 2014

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ekim 2014 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ekim 2014 ILIMLI BÜYÜME DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 24 Ekim 2014 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (NİSAN 2015)

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (NİSAN 2015) TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (NİSAN 2015) Hane Halkı İşgücü İstatistikleri 2014 te Türkiye de toplam işsizlik %10,1, tarım dışı işsizlik ise %12 olarak gerçekleşti. Genç nüfusta ise işsizlik

Detaylı

14 Şubat ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu

14 Şubat ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 14 Şubat 2018 2017 4. ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 1 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer alabilir. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 8 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

2010 OCAK NİSAN DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 OCAK NİSAN DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 OCAK NİSAN DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 yılına iyi başlayan ülkemiz halı ihracatı, yılın ilk dört ayının sonunda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 23,1 oranında artarak

Detaylı

Ereğli Demir Çelik Potansiyel Temettü Verimine Göre Ucuz Fiyatlanıyor...

Ereğli Demir Çelik Potansiyel Temettü Verimine Göre Ucuz Fiyatlanıyor... Ereğli Demir Çelik Potansiyel Temettü Verimine Göre Ucuz Fiyatlanıyor... 2015 yılının ilk 9 aylık döneminde Erdemir'in satışları ton bazında geçen yılın aynı dönemine göre %3,7 artarak 6,31 Milyon tona

Detaylı

AYGAZ 2011 / 2. çeyrek sonuçları. 15 Ağustos 2011

AYGAZ 2011 / 2. çeyrek sonuçları. 15 Ağustos 2011 AYGAZ 2011 / 2. çeyrek sonuçları 15 Ağustos 2011 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer almaktadır. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları 18.02.16 18.03.16 18.04.16 18.05.16 18.06.16 18.07.16 18.08.16 18.09.16 18.10.16 18.11.16 18.12.16 18.01.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 20 Şubat 2017 TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

PİYASA ÇARPANLARI DİKKAT ÇEKENLER

PİYASA ÇARPANLARI DİKKAT ÇEKENLER IMKB-50 hisselerinde talep herzaman diliminde daima yüksek olmuştur. Çünkü nerdeyse tüm mali sektörü kapsıyor, TCMB nin aldığı tedbirler hemen uygulamaya geçildiğinden mali tablolarına yansımalarını görebiliyoruz.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2011 Yılı Ocak Ayı Ödemeler Dengesi Göstergeleri Merkez Bankası tarafından 11/03/2011 tarihinde açıklanan, 2011 yılı Ocak ayı Ödemeler Dengesi bültenine göre; 2010 yılında

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Enflasyon arttı, ihracat yavaşlıyor

Enflasyon arttı, ihracat yavaşlıyor AYLIK RAPOR Enflasyon arttı, ihracat yavaşlıyor İlk dört ayda enflasyon MB nin sene sonu hedefine yaklaştı. İhracatta düşüş sürüyor. EKONOMİK VE SEKTÖREL GELİŞMELER Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine

Detaylı