14 Temmuz - 18 Temmuz 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "14 Temmuz - 18 Temmuz 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Portekiz'in en büyük bankası Banco Espirito Santo krizi yaşandı. Portekiz'in en büyük bankası Banco Espirito Santo'nun (BES) hisse işlemlerinin, bankanın sahibi olan Espirito Santo Internetional'ın kısa vadeli bonolarında kupon ödemesini geciktirmesi ile durdurulması sonucu global piyasalarda gerginlik arttı. Önümüzdeki günlerde bu krizin başka bankalara sıçrama olasılığı piyasalarda gerginliği arttırabilir. ABD tarafından hafta boyunca açıklanan verilere ve ekonomik gelişmelere baktığımızda önemle takip edilen ekonomik verilerin azlığı dikkat çekti. FOMC toplantı tutanaklarında öne çıkan açıklama bazı Fed yetkililerinin yatırımcıları risklere karşı aşırı rahat bulduğunun ifade edilmesi oldu. Bunun yanı sıra Tahvil alım programı ile ilgili olarak Fed yetkilileri arasında, ekonomik sürecin bekledikleri gibi ilerlemesi durumunda, alımda 15 milyar dolarlık son bir azaltım yapılarak tahvil alım programının Ekim ayında sonlandırılacağı konusunda fikir birliği sağlanmış olduğu ortaya çıktı. Ayrıca uluslararası yatırım bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs FED in faiz artırımına başlayacağı zaman için tahminlerini 2016 yılından 2015 in son çeyreğine çektiler. Avrupa tarafından açıklanan ekonomik verilere baktığımızda ise Almanya ve İngiltere Sanayi Üretimi beklentilerin oldukça altında kaldı. Ayrıca Almanya Ticaret Dengesinin beklentilerin üzerinde fazla verdiği açıklanırken, İngiltere Ticaret Dengesinde beklentilerin altında kalındı. İngiltere Merkez Bankası (BOE) ise hafta içinde yaptığı toplantıda faiz oranlarını ve toplam parasal genişleme miktarını değiştirmeyerek sabit bıraktı. Asya tarafından açıklanan verilere baktığımızda ise Çin verileri ön plandaydı. Hafta başında açıklanan enflasyon verilerinde beklentilerin altında kalınmasıyla 16 Temmuz'da açıklanacak olan GSYİH rakamlarının önemi bir kat daha arttı. Çin tarafından gelen bir diğer veri ise dış ticaret verileri oldu. İthalat ve ihracatta artış beklentilerin altında kalmış olsa da devam etti ve bu beklenti altı gerçekleşmelere rağmen Çin ticaret dengesinde 2009 yılından beri gelen en iyi ticaret fazlası kaydedildi. Yurtiçi piyasalarda ise sanayi üretim verisi ve cari işlemler dengesi verileri izlendi. Türkiye de sanayi üretimi mayıs ayında beklentilerin altında kaldı. Ayrıca veri yılık bazda son 6 ayın en düşük düzeyine işaret etti. Cari işlemler dengesinde ise iyileşme devam etti. Beklentilerden oldukça iyi gelen veri sonucu kümülatif cari açık 52,64 Milyar Dolar seviyesine geriledi.

2 ABD ABD tarafından veri akışının olmadığı haftanın ilk günü bölge ekonomisi Kanada dan açıklanan ekonomik veriler takip edildi. %3,1'lik artış beklentisi olan yeni konut inşaat izinlerinde beklentinin oldukça üzerinde %13,8'lik artış olduğu açıklanırken, IVEY PMI Endeksinde ise 46,9 ile son 6 ayın en kötü gerçekleşmesi yaşandı. Haftanın devamında FOMC Toplantı Tutanaklarını takip ettik. Fed in Haziran ayı toplantı tutanaklarında, bazı Fed yetkililerinin yatırımcıları risklere karşı aşırı rahat bulduğu ifade edildi. Bazı Fed politika yapıcılarının, yatırımcıların ekonomik görünüm ile ilgili fazla iyimser olabilecekleri endişesini taşıdıkları ve merkez bankasının aşırı risk alımı konusunda tedbirli davranmak zorunda olduğu belirtildi. Fed yetkilileri tarafından tutanaklarda, hisse, para birimi ve sabit-gelir piyasalarındaki düşük volatilite ile ilgili endişeler belirtirken, aynı zamanda ekonomik genişlemeyi desteklemek için para S&P %0, ,57 DOW %0, ,81 NASDAQ %1, ,49 politikasının elverişli finansal durumları teşvik etmeye devam etmesi gerekliliği vurgulandı. Tahvil alım programı ile ilgili olarak Fed yetkilileri arasında, ekonomik sürecin bekledikleri gibi ilerlemesi durumunda, alımda 15 milyar dolarlık son bir azaltım yapılarak tahvil alım programının Ekim ayında sonlandırılacağı konusunda fikir birliği sağlandı. Haziran ayındaki toplantısında FOMC, varlık alımının aylık hızını düşürmeye devam ederek, üst üste 5. kez 10 miyar dolarlık azaltıma gitmişti. Hafta sonuna doğru açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta açıklanan son gerçekleşme olan 315 Bin kişinin altında 304 bin kişi olarak açıklandı. Böylece son 6 haftanın en iyi gerçekleşmesi yaşanmış oldu. Haftanın son günü gelen Kanada Haziran ayı istihdam değişikliğinde 20 bin kişilik yeni işe alma olduğunun açıklanması beklenirken 9 bin 400 kişilik azalma olduğu açıklandı. Geçen ay açıklanan Mayıs istihdamında ise 25 bin 800 kişilik artış olmuştu. Açıklanan bir diğer önemli Kanada verisi olan işsizlik oranı ise beklenti ve geçen ayki gerçekleşme olan %7,0 seviyesinin üzerinde %7,1 olarak gerçekleşti.

3 ABD Hafta boyunca açıklanan ekonomik verilerin yanı sıra uluslararası yatırım bankalarının ABD faiz artırım tarihine ilişkin tahminlerini öne çekmeleri de takip edilen önemli gelişmelerdendi. ABD'de Haziran'da tarımdışı istihdamın 288 bin kişi artışla beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından uluslararası bankalar Fed'in faiz artışı öngörülerini öne çekmeye başladı. Fed'in daha önce 2015'in son çeyreğinde faiz artırmasını bekleyen JP Morgan bu tarihi üçüncü çeyreğe çekti. Goldman Sachs ise 2016'nın ilk çeyreğindeki faiz artış öngörüsünü 2015'in üçüncü çeyreğine aldı. ABD'de bilanço sezonunun başlamasının ardından şirket karlılıkları açıklanmaya başlandı. İlk bilanço açıklayan şirketlerden New York Merkezli aluminyum üreticisi Alcoa yılın ikinci çeyreğinde kara geçti. Toplam 138 milyon Dolar ve hisse başına 12 sent kar açıklayan şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde toplam 119 Milyon Dolar ve hisse başına 11 sent zarar etmişti. Bilanço açıklaması yapan bir diğer şirket ise San Francisco merkezli Wells Fargo oldu. 17 çeyrek dönemdir hisse başına kar açıklayan şirketin yılın ikinci döneminde net karının 5,73 milyar dolar olduğu açıklandı. Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, aynı dönemde hisse başına kar piyasa beklentilerine paralel 1,01 dolar olarak gerçekleşti.

4 AVRUPA Hafta beklentilerin oldukça altında gelen Almanya sanayi üretimiyle başladı. Avrupa Bölgesi'nin lider ekonomilerinden Almanya'nın Mayıs ayına ait sanayi üretimi beklentilerin çok altında %1,8'lik azalışla oldukça kötü geldi. %0,2'lik artış beklentisi olan veride böylece 2012 Aralık'tan beri en kötü gerçekleşme yaşanmış oldu. Almanya dan açıklanan ticaret dengesi verisi ise olumlu geldi. Aylık ticaret dengesi geçen ayki son gerçekleşme olan 17,2 Milyar Euro'luk ticaret fazlasının üzerinde 18,8 Milyar Euro olarak geldi. Beklentinin 16,4 Milyar Euro ticaret fazlası olduğu veri 2013 Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. İngiltere aylık sanayi üretiminde ise geçen ayki %0,3'lük gerçekleşmenin altında %0,7'lik daralma olduğu açıklandı. Sanayi üretiminin %80'lik kısmını oluşturan imalat üretiminde ise yine geçen ayki %0,3'lük gerçekleşmenin altında %1,3'lük daralma DAX %3, ,34 FTSE %2, ,17 CAC40 %3, ,50 olduğu açıklandı. Böylelikle sanayi üretiminde 2013 Ekim'den, imalat üretiminde ise 2013 Marttan bu yana en kötü gerçekleşmeler görülmüş oldu. Haftanın bir diğer İngiltere verisi Halifax Mortgage verisiydi. Halifax Mortgage'li konut fiyat değişimlerinde aylık bazda %0,6'lık düşüş olduğu açıklanırken yıllık bazda ise artışın %8,8 seviyesinde olduğu belirtildi. Verilerde aylık beklenti %0,2'lik artış olacağı yönündeyken, yıllık beklenti ise toplam artışın %8,9 seviyelerinde açıklanması yönündeydi. Haftanın devamında İngiltere aylık dış ticaret dengesi açıklandı. İngiltere dış ticaretinin Haziran'da 8,75 Milyar Sterlin'lik açık vermesi beklenirken 9,2 Milyar Sterlin dış ticaret açığı verdiği açıklandı. Önceki ay açıklanan Mayıs verisinde ise 8,92 Milyar Sterlin'lik dış ticaret açığı olduğu belirtilmişti. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) faiz oranı beyanatı da açıklandı Mart ayından bu yana %0,50 seviyesinde olan faiz oranında beklendiği gibi herhangi bir değişiklik yapılmadı. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası(BOE) toplam parasal genişleme miktarını ise 375 Milyar Sterlin'de sabit bıraktı. Hafta içinde global piyasalara satış getiren en önemli haber ise Portekiz den geldi. Portekiz'in en büyük bankası Banco Espirito Santo'nun (BES) hisselerinin bankanın sahibi olan Espirito Santo Internetional'ın kısa vadeli bonolarında kupon ödemesini geciktirmesi ile işlemlerinin durdurulması sonucu Avrupa piyasalarına yönelik endişeler oluştu. İşlemlerin askıya alınması talebinin ardından ortakların yaşadığı sorunlar nedeniyle Portekiz'in en büyük bankası BES'in sermaye tabanını zedeleyebileceğine dair endişeler ortaya çıktı.

5 ASYA Haftanın Asya tarafından açıklanan ilk verisi Japonya cari işlemler dengesiydi. Ülkeye giren ve ülkeden çıkan mal, hizmet, nakit akışı ve bazı transfer harcamalarını içeren, ülke para birimiyle direkt etkileşimi olan veride 170 Milyar Japon Yeni fazla verilmesi beklenirken fazlanın beklentiler üzerinde 380 Milyar Yen seviyesinde olduğu açıklandı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de Üretici Fiyat Endeksi beklenti olan %1'in de altında %1,1 düzeyinde geriledi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üretici fiyatlarında %1,1'lik azalışa işaret eden veri son 2 yılın en düşük verisi oldu. Ayrıca %2,4'lük artış beklenen Tüketici Fiyat Endeksi de beklentilerin altında kalarak %2,3 düzeyinde geldi. Üretici ve tüketici fiyatlarındaki bu beklenti altı açıklamalar dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'de ekonomik durgunluk mu olduğu sorularını beraberinde getirirken 16 Temmuz'da açıklanacak olan GSYİH rakamlarının önemini bir kat daha arttırdı. Nikkei %1, Hang Seng %1, ,45 Shangai %0, ,96 Çin tarafından gelen bir diğer veri ise dış ticaret verileri oldu. Çin hükümeti tarafından açıklanan verilere göre ihracat haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre artarken, ithalat da mayıs ayında yaşadığı düşüşten sonra tekrar artışa geçti. Artışlara rağmen ihracat beklenti olan %10,4 seviyesinin altında %7,2 düzeyinde, ithalat ise %5,8 beklenti düzeyinin altında %5,5 seviyesinde kaldı. İhracat ve ithalattaki bu beklenti altı gerçekleşmeler dolayısıyla Ticaret Dengesinde de 35 Milyar Dolarlık fazla verilmesi beklenirken, fazlalığın 31,6 Milyar Dolar düzeyinde olduğu açıklandı. Ancak bu beklenti altı gerçekleşmeye rağmen verinin 2009 yılından beri gelen en iyi ticaret fazlası olması piyasaları memnun etti. Haftanın Asya tarafından açıklanan son önemli verileri Avustralya'dan geldi. Haziran ayında istihdama yeni katılan kişi sayısının 12 bin kişi olarak gerçekleşmesi beklenirken, 15 bin 900 kişinin daha istihdam edildiği açıklandı. Bir önceki Mayıs verisinde ise 4 bin 800 kişilik azalış görülmüştü. Ayrıca Mayıs ayında %5,8 seviyesinde bulunan Avustralya işsizlik oranının ise Haziran sonu itibariyle %5,9 seviyesine çıkması beklenirken işsizlik oranı %6 seviyesine yükseldi.

6 TÜRKİYE Hafta başında açıklanan sanayi üretim verisine göre Türkiye'de sanayi üretimi Mayıs ayında aylık bazda %0,2 oranında artış beklentisinin altında %1 azalırken, yıllık bazda ise 6 ayın en düşük düzeyinde % 3,3 oranında arttı. Yıllık bazdaki beklentiler ise %4 artış olacağı yönündeydi. Cari işlemler açığında ise iyileşme devam etti. Mayıs ayı Türkiye Cari İşlemler Dengesi'nde 3,43 Milyar Dolar açık verildiği açıklandı. Veride 3,8 milyar Dolar'lık cari açık verileceği beklenirken, geçen ay açıklanan Nisan ayı cari işlemler dengesinde ise 4,79 Milyar Dolar'lık açık verilmişti. 01/06/ /05/2014 dönemini kapsayan yıllıklandırılmış kümülatif cari açık ise 52,64 Milyar Dolar seviyesinde geldi. Geçen ay ise bu rakam 56,81 Milyar Dolar seviyesindeydi. Hafta içinde Fitch ten gelen banka değerlendirme haberleri takip edildi. Fitch'in resmi internet sitesinde yayınladığı raporunda, Arap Türk Bankası (A&T Bank), BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, Tekstil Bankası ve Turkland Bank'ın kredi notları teyit edildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Bankaların çalışma koşulları, 2014 yılından bu güne kadar keskin faiz oranları hareketleri ve ağustos ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yarattığı siyasi baskının etkisiyle dalgalı bir biçimde gerçekleşti" ifadelerine yer verildi. Ayrıca bankaların 2014 yılı birinci çeyreğinde ekonomik büyümelerinin güçlü olduğu vurgulanan açıklamada, fakat bankalara olan güvenin ağır ilerlediği ve kredi büyümesinin Anadolubank haricindeki diğer 6 bankada yavaş seyrettiği de aktarıldı.

7 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü veri akışı açısından zengin bir gün değil. Asya tarafından takip edilebilecek önemli bir verinin bulunmadığı günde 12:00 de açıklanacak Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ve 20:00 deki ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edilebilir. Salı gününe Avustralya Merkez Bankası RBA nın Toplantı Tutanaklarıyla ve Avustralya Yeni Motorlu Araç Satışları ile başlayacağız. Japonya Merkez Bankası nın (BOJ)Faiz Kararının açıklanacağı günde BOJ dan herhangi bir hamle beklenmiyor. Yurtiçinden takip edilebilecek haftanın ilk önemli verisi ise 10:00 da açıklanacak İşsizlik Oranı olacak. İngiltere tarafından ise 11:30 da Enflasyon verileri takip edilecek. Geçtiğimiz haftalarda İngiltere Merkez Bankası nın (BOE) gelişmiş ülke merkez bankaları içinde ilk faiz artırımına gidebilecek ülke olabileceği tartışmalarının yaşandığı ortamda İngiltere TÜFE ve ÜFE rakamları piyasa katılımcıları tarafından yakından takip edilebilir. Verilerin ardından 12:00 de konuşması olan BOE Başkanı Carney nin para politikasına ilişkin söyleyebilecekleri de merak konusu. Ayrıca 12:00 de açıklanacak Almanya ZEW Ekonomik Görünüm Endeksi de geçtiğimiz ay oldukça beklenti altında kaldığı için dikkatle izlenmeli. 15:30 daki ABD Çekirdek Perakende Satışlar ve Perakende Satışlar verilerinin yanı sıra New York FED İmalat Endeksi de izlenebilecek bir başka veri. Günü ise 17:00 de kongre sunumu olan Yellen in konuşmaları ile tamamlayacağız. Çarşamba gününe Yeni Zelanda Tüketici Enflasyonu verisiyle başlayacağız. Asya tarafından açıklanacak haftanın önemli verilerinden bir diğeri ise 05:00 de gelecek Çin 2014 ikinci çeyrek GSYİH verisi olacak. Aynı saatte açıklanacak olan Sanayi Üretimi ve Sabit Varlık Yatırımları da ilgiyle izlenecek. 11:30 da İngiltere İşsizlik Oranı nın takip edileceği günün devamında 15:30 da Kanada İmalat Satışları ve ABD ÜFE ve Çekirdek ÜFE verileri izlenecek. 16:15 de gelecek ABD Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretimi verilerinin ardından 17:00 de Kanada Merkez Bankası (BOC) Faiz Kararı ve FED Başkanı Yellen in Kongre Sunumu takip edilecek. 18:15 de Kanada Merkez Bankası nın basın açıklamasını takiben 19:00 da FOMC üyelerinden Fisher ın konuşması ile günü tamamlayacağız. Perşembe günü Asya tarafından açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmuyor. Avrupa tarafından ise 12:00 de açıklanacak Euro Bölgesi TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri izlenecek. Yurtiçi piyasaların odağı ise 14:00 de gelecek Faiz Oranı Kararı nda olacak. TCMB nin bir faiz indirimine daha gitme olasılığının yüksek olduğu günde indirimin kaç baz puan olacağına göre piyasalarda yüksek oynaklık görülebilir. 15:30 da ABD Konut Başlangıçları ve Yapı Ruhsatları ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları nın izleneceği günün devamında 17:00 de gelecek Philadelphia FED İmalat Endeksi de yakından takip edilecek. Cuma günü ise Asya ve Avrupa Bölgesinden açıklanması beklenen önemli verinin bulunmadığı günde 15:30 da açıklanacak Kanada Çekirdek TÜFE ve Toptan Satışlar verileri izlenebilir. 16:45 te gelecek ABD Michigan Tüketici Güven Endeksinin ise haftanın son verisi olması bekleniyor.

8 EURUSD Geçtiğimiz hafta pariteyi doğrudan etkileyebilecek makroekonomik veri sayısı açısından kısır bir haftaydı. Salı günü açıklanan Almanya dış ticaret dengesi verisinde gerçekleşme olumluydu. Son dönemde yavaşlama sinyalleri üreten Almanya ekonomisi için bu veri sınırlı da olsa pozitif algı yarattı. Ancak Çarşamba günü açıklanan FOMC toplantı tutanaklarında Ekim ayında tahvil alım programının sona erdirilmesi gerektiğinin altının çizilmesi ve bu yönde tüm üyelerin oybirliğinin sağlanması euroda zayıflamaya neden oldu. Bu hafta Portekiz ile ilgili gelişmeleri de izledik. Portekiz bankalarının düşürülen notları ve ülkenin temerrüd riskinin artması orta ve uzun vadede zincirleme reaksiyona neden olabilir. Bu haftaya bakarsak ön plana çıkabilecek ilk önemli veri Euro Bölgesi sanayi üretimi verisi. Bu veride beklentiler olumsuz. Salı günü Almanya da açıklanacak olan ZEW verilerini takip etmekte yarar var. ZEW ekonomi kanısı verisinde beklentiler olumsuz. Son yedi ayda bu veride negatif istikrar söz konusuydu. Diğer önemli ZEW verisi olan mevcut koşullar endeksinde de beklentiler olumsuz. Bu hafta ABD'de Salı günü perakende satışlar, Çarşamba günü fabrika siparişleri, Perşembe günü konut başlangıçları veyapı ruhsatları ve Cuma günü Michigan güven edeksleri açıklanacak. ABD'de son aylarda oludğu gibi genel olarak tüketim ve üretim verileri için beklenti olumluyken 2008 krizinin temelinde yer alan emlak sektörü verilerinde ise beklentiler karışık. Teknik açıdan bakarsak; 200 günlük üssel hareketli ortalamanın da yakınından geçtiği desteği üzerinde güçlenme meydana geldiği söylenebilir. Ancak tepki alımlarının hala zayıf olması nedeniyle direncinin de gücünü koruması sıkışık seyre neden oluyor. Tepki alımlarının güçlenmesi durumunda bu dirence ek olarak direnci takip edilebilir. Olası geri çekilişlerde ise desteği sonrasına ve destekleri takip edilebilir.

9 GBPUSD Geçtiğimiz hafta açıklanan veriler İngiltere ekonomisi için olumlu sinyaller üretmedi. Salı günü açıklanan imalat verilerinde Aralık 2012'den bu yana en olumsuz gerçekleşme meydana geldi. Bu veride önümüzdeki ayda da negatif bir gerçekleşmenin meydana gelmesi durumunda İngiltere ekonomisinin dünya ekonomisindeki yavaşlamaya ayak uydurduğu yönünde bir piyasa algılaması oluşabilir. Konut sektöründe BOE başkanı Carney'nin deyimiyle ''balon'' oluşan İngiltere ekonomisi için Çarşamba günü açıklanan negatif Halifax konut verisi sürprizdi. BOE'nin faiz politikası nı doğrudan etkileme potansiyeli nedeniyle emlak verilerini takip etmeye devam edeceğiz. Perşembe günü açıklanan faiz kararı ve tahvil alım miktarında ise bir değişikliğe gidilmedi. Ancak geçtiğimiz ay Başkan Carney ve diğer BOE yetkililerinin de açıkladığı gibi önümüzdeki aylarda faiz artırımı olabilir. Bu hafta açıklanacak verilere bakarsak; Salı günü açıklanacak olan TÜFE verisinde mevsimsel nedenlerle düşüş bekleniyor. Çarşamba günü açıklanacak olan işsizlik başvuruları verisinde beklentiler olumsuz. Ancak istihdam verilerindeki olumlu trend nedeniyle veride pozitif sapma olasılığı söz konusu. Teknik açıdan bakarsak; direncini altında hareketlerin izlendiği paritede takip edilebilecek ilk önemli destek. Bu destek sonrası test edilmesi muhtemel desteği alım iştahının devamı açısından önemli. Alıcıların güçlenmesi durumunda ve dirençleri takip edilebilir. Geçtiğimiz hafta aşırı alım bölgesinde olmasına dikkat çektiğimiz DeMarker indikatörünün aşırı alım bölgesinden çıktığı izleniyor.

10 USDJPY Önceki haftanın son iki gününü direnci denemesiyle geçiren paritede haftalık kapanış bu seviyenin hemen altında gerçekleşmişti. Yeni haftaya da denemesi ve başarısızlığı ile başlayan paritede geri çekilme desteğine doğru devam etti. Çarşamba günü FOMC toplantı tutanaklarına odaklı bir gündü. Açıklanan tutanaklarda Ekim'de son bir 15 milyar dolarlık azaltımla varlık alımının sonlandırılacağı belirtildi. Açıklamalar dolar lehine olsa da aynı gün Çin'de açıklanan düşük enflasyon verilerinin etkisiyle Japon tahvillerine olan talebin artması sonucu geri çekilme devam etti. Önümüzdeki Salı günü Japonya Merkez Bankası (BOJ) faiz kararı açıklanacak. Bankanın sıfıra yakın faizlerde ve mevcut parasal politikada bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Toplantı sonrasındaki açıklamalarda özellikle enflasyon hakkında seçilen sözcükler önemli. Paritede 'un pozitif algının devamı adına kritik öneme sahip destek seviyesi. Bu seviyenin altı kalıcılık halinde geri çekilmenin hızlanması mümkün. Bu durumda ilk izlenebilecek destekler ve seviyelerinde desteğinin çalışması ve üzeri hareketliliğin devamı halinde ve ilk izlenebilecek dirençler olacak seviyesi üzerinde kalıcılığın sağlanması durumunda pozitif algının güçlenmesi beklenebilir.

11 S&P500 FUTURES ABD den iyi verilerin gelmeye devam ettiği şu günlerde, ekonominin iyiye gittiği haberleri fiyatlara olumlu yansırken, FED in planlanandan önce parasal genişlemeyi bitirmesi ve faiz artırımına gitmesi ihtimali de gelen satışların ana sebebi. Bu ikisi arasında hangi değerleme baskın olursa fiyatların o yöne doğru kayma potansiyeli bulunmakta. Algılama ve değerlemede zor bir döneme girildiği göz önünde bulunularak işlemlerde ihtiyatlı olunması gerektiğini düşünmekteyiz seviyesi üzerinde hareketlilik halinde izlenebilecek ilk dirençler 1980 ve 2001 seviyelerinde altı kalıcılık durumunda yaşanması muhtemel geri çekilme hareketinde ise ilk destekler 1933 ve Kontratta alış iştahının korunması adına ise 1907 desteği üzeri kalıcılık arayışımızın devam ettiğini hatırlatalım.

12 ALTIN 1320 seviyelerinde geçtiğimiz haftaya başlayan emtiada Pazartesi ve Salı günleri 1313 desteğinin denendiğini gördük. Çarşamba ve Perşembe günleri İsrail in Filistin e yönelik bombardımanları sonrası gelen alımlar ile 1333 kritik seviyemiz geçilerek 1342 üzerinde kalıcılık aransa da bunda başarılı olunamadı. Haftanın son işlem gününde de pozitif algıda kalıcılık için referans seviyemiz olan 1333 desteği test edildi ve bu seviye üzerinde kalıcılık sağlandığını gördük. Önümüzdeki hafta ABD tarafından açıklanacak çok önemli veriler olmakla birlikte, emtiada fiyatlanmayı etkileyecek birinci derece önemli unsur yine Ortadoğu da devam eden sorunlar olacak. Teknik Olarak Bakacak Olursak; Pozitif algının devamlılığı için üzerinde kalıcılığı önemsediğimiz 1333 referans seviyemiz üzeri kalıcı fiyatlanma alımları canlı tutuyor. Emtiada takip ettiğimiz ilk dirençler 1342, 1355 ve 1377 seviyelerinde bulunmakta. Ortadoğu daki sorunların çözüme kavuşturulması ve ya ABD verilerinin çok olumlu gelmesi halinde görülebilecek satıcılı işlemler ile 1333 seviyesi altına inilmesi durumunda ise ilk olarak 1322 ve 1313 desteklerini izliyor olacağız. Daha aşağıdaki 1303/1300 destek bandı ise toparlanmanın devamı için üzerinde kalıcılık aradığımız önemli bir seviye konumunda. Geçtiğimiz hafta fiyatın Ichimoku bulutunun üzerinde tutunmasının yükseliş potansiyelini artırdığının altını çizmiştik. Piyasa hareketinin Ichimoku göstergesini onayladığı söylenebilir. Grafikte yeşil eğri olarak görünen Chinkou Span eğrisinin hala yukarıda olması nedeniyle yükseliş potansiyelinin devam ettiği söylenebilir. Ancak artan volatiliteye karşı dikkatli olmakta yarar var.

13 BRENT Geçen haftayı desteği üzerinde tutunmayla kapatan emtiada yeni hafta bu destek altı hareketlilikle başladı ve geri çekilme devam etti. Pozitif algı adına önemli desteğinin de Salı günü kırılmasıyla geri çekilme hızlandı. Çarşamba günü ise toparlanma seviyesi olan / bandı denendi, Perşembe ve Cuma günleri geri çekilme devam etti. Cuma günü bandın altı seviyesi olan altı hareketlilikler dikkat çekiciydi. Orta doğuda devam eden siyasi krize rağmen brentte yaşanan geri çekilmede ABD nin petrol stoklarının yeterli olduğu ve kaya gazı gibi alternatif ürünlerin enerji piyasasında çok fazla sıkıntıya müsaade etmeyeceği gibi söylentilerin de etkili olduğu düşünülmekte. Yine de siyasi gelişmelerin önümüzdeki dönemde fiyatlamada önemli olabileceğini düşündüğümüzü belirtelim. Yeni haftada ilk olarak toparlanma adına üzerinde kalıcılık aradığımız / bandı takip edilebilir. Bant altı kalıcılık halinde geri çekilme devam edebilir. Bu durumda ve destek seviyeleri izlenebilir ın ise diğer önemli destek / bandı üzeri kalıcılık halinde yaşanması muhtemel toparlanma hareketinde ise ilk izlenebilecek dirençler ve seviyelerinde üzeri kalıcılık durumunda ise pozitif algıdan söz edebiliriz. Bu durumda ve dirençleri gündeme gelebilir nin ise pozitif algının güçlenmesi adına kritik önemdeki direnç seviyesi olduğunu hatırlatalım. Heiken Ashi indikatörü negatif görünümünü korumaya devam ediyor.

14 VIOP seviyesinin altındaki haftalık kapanış uzun vadeli yükselen trendde momentum kaybına neden oldu. Bu seviye üzerinde yükselişin devamı adına kritik direnci izlenebilir. Satış baskısının artması durumunda ise desteğine ek olarak ve destekleri izlenebilir desteği alım iştahının korunması açısından önemli.

15 USDTRY Geçtiğimiz haftaya direnci altında başlayan kurda, satıcılı işlemler ile Perşembe gününe kadar desteğine doğru hareketlilik gördük. Perşembe günü İsrail in Filistin e tanklarla girmesi ile tekrar direncini test ettik. Haftanın son işlem günü ise satıcılı işlemler ile desteği altında kapanış gördük. Yeni haftada ise hem yurtiçinde hem de ABD tarafında kuru etkileyebilecek öneme sahip bir çok ekonomik veri açıklanacak. Ancak en önemlisi ise Perşembe günü TCMB Para Piyasası Kurulu nun alacağı faiz kararı olacak. Hatırlanacağı gibi geçen ayki son toplantıda politika faizi 0.75 baz puan indirilerek %8.75 seviyesine düşürülmüştü. Ancak sonrasında açıklanan Haziran TÜFE sinin beklenenin aksine artış göstermiş olması bu ay faiz indirimi beklentisini zayıflatıyor. Bu beklenti kurda alıcılı işlemlere sebep olabilir. Teknik Olarak Bakacak Olursak; altı kalıcılıkta takip edeceğimiz ilk destekler , ve seviyelerinde bulunuyor. Özellikle ana desteği kurda toparlanmanın devamlılığı için üzerinde kalıcılık aradığımız önemli bir seviye konumunda üzerinde alıcılı işlemlerde ise ilk olarak ve dirençlerini izliyor olacağız ana direncinin kalıcılıkla geçilebilmesi halinde ise kurda alım yönlü işlemlerde artış olacağını düşünmekteyiz. Stochastic osilatörü aşırı satış bölgesinde seyrediyor.

16 EURTRY Geçtiğimiz haftaya toparlanmanın kalıcılığı için önemli referans noktamız olan seviyesi altında başlayan kurda, yurtiçinde ve Euro Bölgesi nde çok önemli bir verilerin olmaması ile hafta ortasına kadar desteğine doğru hareketlilik gördük. Perşembe günü Ortadoğu dan gelen İsrail-Filistin gerginliği haberleri ile ana direnci tekrar test edilse de Portekiz in en büyük bankasının tahvil kuponlarını ödeyememe sorununun patlak vermesi ile tekrar gevşeme gördük. Cuma günü kısmi de olsa satıcılı işlemler görülen kur desteğinin üzerinde haftayı kapattı. Yeni haftada fiyatı etkileyecek gerek yurtiçinde gerekse Avrupa tarafında bir çok ekonomik veri olmasına rağmen en önemli veriler Perşembe günü gelecek. Euro Bölgesi TÜFE verilerinin yanı sıra, TCMB Temmuz ayı faiz kararını takip edeceğiz. Öte taraftan Euro Bölgesi nde Portekiz de baş gösteren tahvil krizinin diğer bölge ülkelerine sıçrama riski de fiyatlar üzerinde etkili olabilir. Teknik Olarak Bakacak Olursak; üzeri kalıcılıkta görülebilecek alıcılı işlemlerde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Özellikle ana direnci üzerinde kalıcılık halinde toparlanmanın devamlılığından bahsedebiliriz. Öte yandan satım yönlü işlemler ile altına inilmesi halinde ise kurda izleyeceğimiz ilk destekler , ve seviyelerinde bulunuyor.

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

16 Haziran - 20 Haziran 2014

16 Haziran - 20 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe Günlük Bülten 5 Kasım 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün takip edilen yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından yeni

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL Geçtiğimiz günlerde açıklamlarda bulunan Fed üyeleri piyasalardaki faiz artışı

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

21 Temmuz - 25 Temmuz 2014

21 Temmuz - 25 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda açıklanan verilere baktığımızda ABD perakende satışlar verisi beklenti altında kaldı. ABD üretici fiyatları ise beklentilerin üzerinde

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının aldığı kararlar ile yön buldu. Hafta başında Japonya Merkez Bankası ndan gelecek verilere odaklanan piyasalar

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi Haftanın Önemli Haberleri Pazartesi Açıklanan Almanya TÜFE verilerine göre ülkede enflasyon aylık bazda 0% ve yıllık bazda 2,4% geldi. Beklentiler doğrultusunda gelen veriler sonrası euroya alım geldi.

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda ABD Aylık Bütçe Dengesinde beklentiye paralel artış olduğu görülürken ABD Perakende

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

08 Eylül - 12 Eylül 2014

08 Eylül - 12 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara hafta boyunca yön veren verilere baktığımızda Avrupa Merkez Bankası ECB den gelen Faiz İndirimi ve ABD den açıklanan beklenti altı Tarım

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Kritik gelişmelerin yaşandığı geçen haftada canlanan küresel piyasalarda dikkatler Cuma günü açıklanacak

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

15 Eylül - 19 Eylül 2014

15 Eylül - 19 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından veri akışı oldukça zayıftı. Haftanın ikinci gününden itibaren gelmeye başlayan

Detaylı

GÜNDEM ABD DEN TÜFE

GÜNDEM ABD DEN TÜFE GÜNDEM ABD DEN TÜFE 11.08.2017 Dün ABD den ÜFE verisi ve FOMC üyesi Dudley in konuşmaları gündemdeydi. New York Fed Başkanı Dudley yaptığı açıklamalarda ülke ekonomisine ve enflasyona değindi. Dudley,

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

29 Eylül - 3 Ekim 2014

29 Eylül - 3 Ekim 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklenti altında kalan

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak.

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 9 Ekim Pazartesi Türkiye Ağustos ayı Sanayi Üretimi Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. 11 Ekim Çarşamba Türkiye Ağustos ayı

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı