Mükellef Bilgileri Bildirimi tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mükellef Bilgileri Bildirimi tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur."

Transkript

1 Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe Programı, Đşletme Defteri Programı ve BBS (Büro Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri programı Beyannameler menüsüne, Mükellef Bilgileri Bildirimi seçeneği ekleyerek; Gelir Đdaresi Başkanlığının yayınladığı 413 sayılı VUK Genel tebliğine uygun olarak; Merkez ve Şubeler için ayrı-ayrı tanım yapılması, Tanımlanan yere ait Đşyeri SGK Sicil Numarasının ve çalışan bilgilerinin Personel Bordrosu Programından seçilen firmadan alınması, Đşyeri Kira Bilgilerinin, BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında müşteri tanımlarında ki kira bilgilerinden alınması, Tek bir faaliyet kodu için veya birden fazla faaliyet kodları için, Brüt Satış /Gayri Safi Hasılat tutarının tanımlanarak hesaplardan otomatik oluşturulması, Đşyeri Elektrik abonelik bilgilerinin kullanıcı tarafından seçim yapılarak girilmesi, Đşyeri Doğalgaz abonelik bilgilerinin kullanıcı tarafından seçim yapılarak girilmesi, Kayıtlı olunan Ticaret Sicil Memurluğunun seçimi ve parametrelerde tanımlı olan sicil numarasının otomatik getirilmesi, Bağlı olduğu oda ve Oda Sicil numarasının kullanıcı tarafından seçim yapılarak tanımlanması, Bildirimi düzenleyen bölümde Muhasebeci veya Firma Bilgilerinin otomatik getirilmesini sağlayan; Mükellef Bilgileri Bildirimi tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu kılavuzun amacı Mükellef Bilgileri Bildiriminin hazırlanması sırasında karşılaşılacak olası sorunları asgariye indirmek ve bildirimin siz değerli kullanıcılarımız tarafından verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Bu çalışmamızın kullanıcılarımıza katkı sağlamasını umar çalışmalarınızda sağlık, başarı ve esenlikler dileriz. Saygılarımızla, 02 Mayıs 2012 Datasoft Yazılım

2 Datasoft Yazılım Mükellef Bilgileri Bildiriminin çalıştırılması: Genel Muhasebe Programı: 1. Genel Muhasebe Programı, (E) Beyannameler Menüsü, (K) Beyanname Genel Parametreleri bölümüne girilir. 2. Sayfasın 3. bölümüne bu güncelleme ile eklenen Internet Vergi Dairesi (Bu Firmaya Özel) alanında bulunan; Kullanıcı Kodu : Firmanın GIB Internet vergi dairesine girebilmesi için bağlı bulunduğu vergi dairesinden aldığı kullanıcı kodu girilir. Parola : Internet Vergi Dairesi Parolası girilir (parola doğruluğu test edilmek amacıyla iki kez girilmesi istenecektir.) Şifre : Internet Vergi Dairesi Şifresi girilir (şifrenin doğruluğu test edilmek amacıyla iki kez girilmesi istenecektir.) Girilen Bilgiler kaydedilir. UYARI: Bu alana girilen bilgiler sadece bu firmaya özeldir. Halbuki bu alandan önceki bölümde bulunan e-beyan gönderenin bilgileri, Beyanname Parametrelerinde Genel seçilmiş tüm firmalar için ortaktır. 3. Beyannameler Menüsü, (H) Mükellef Bilgileri Bildirimi bölümüne girilir. 4. Tanımlar: Bildirim yapılacak adreste kayıtlı SGK Đşyeri bilgileri ile çalışan bilgilerinin hangi personel bordrosu firmasından alınacağının, (Personel bordrosu verileri, bir sonraki yılın Mart ayı bilgilerinden alınacaktır.) Đşyeri Kira ise ve kira bilgileri BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında müşteri bilgilerinde tanımlı ise, bu bilgilerin alınacağı firma, müşteri ve kiralık yer bilgilerinin tanımı, Faaliyet Kodlarına göre Brüt Satış /gayri Safi Hasılat tutarının hangi Gelir Tablosu hesaplarından oluştuğunun tanımını yapılmaktadır. 5. Bu adresteki kayıtlı SGK Đşyeri bilgilerinin tanımlı personel Bordrosu firmasından alınması için (...) butonuna basınız ve açılan pencereden firmayı seçerek, ilgili firmayı tanıma alabilirsiniz. Bilgi Notu: Personel Bordrosu firmasını seçmek için (...) butonuna basıldığında, bildirim düzenlenecek yıldan bir sonraki yıla ait Personel Bordrosu firmaları seçim penceresine gelecektir.

3 6. Đşyeri Mülkiyet ise veya Kiralık olsa bile adres bilgilerini mevcut firmanın parametrelerinden almak isteniyorsa, Adres Bilgisi Firma parametrelerinden satırının önündeki kutucuğu işaretleyiniz. 7. Đşyeri Kira ise ve Kiralık yerle ilgili bilgiler BBS (Büro Bilgi Đstemi) Müşteri Kayıtları Kira Bilgileri bölümünde tanımlı ise, bu bilgilerin Mükellef Bilgileri Bildirimine otomatik aktarılması sağlamak için tanımlamayı; BBS Firma Yılı BBS Firma No Müşteri Kodu Kira Kodu satırlarının sonundaki (...) butona basarak açılan pencereden uygun olan seçimi yapınız. 8. Faaliyet Kodlarına göre Brüt Satış /Gayri Safi Hasılat tutarının hangi Gelir Tablosu hesaplarından oluştuğunun tanımını yapmak için; Faaliyet kodunu yazınız Đlk hesap kolonunda F1 fonksiyon tuşuna basabilir veya Hesap Adının sağındaki (...) butona basarak seçim yapacağınız hesap planı kodları penceresinin açılmasını sağlayabilirisiniz. Açılan Hesap Planı penceresinde hesapları Koda veya Ada göre sıralayarak uygun olan ilk Gelir Tablosu hesabını seçiniz. Son hesap kolonunda F1 fonksiyon tuşuna basabilir veya Hesap Adının sağındaki (...) butona basarak seçim yapacağınız hesap planı kodları penceresinin açılmasını sağlayabilirisiniz. Bu pencereden bu faaliyet kodu için hesaplara dahil edilecek son gelir tablosu hesabını seçiniz. Öneri: Mükellef Bilgileri Bildirimini düzenleyeceğiniz firmanızda sadece bir tür faaliyet kodu mevcut ise seçim ile uğraşmadan doğrudan ilk hesap kodu alanına 600 yazınız (Enter) Son hesap kodu alanına da 602 yazınız. Program bu hesap grubu içerisindeki tüm alt hesapları da dikkate alarak faaliyet grubuna ait Brüt Satış tutarını bulacaktır. Uyarı: Brüt satış tutarı hesaplanırken, tercih edilen Gelir Tablosu hesaplarının sadece alacak hareketleri dikkate alınmaktadır. Bu hesapların borç kısmına yapmış olduğunuz hareketler var ise bunların dikkate alınmayacağını göz ardı etmeyiniz.

4 9. Yapmış olduğunuz tanıma uygun olarak bildirim alanlarına verilerin aktarılması için; Mükellef ve Đşyeri seçmesine tıklayınız Kodu Adı satırında bu bildirim için bir kod ve Ad veriniz. Daha önce yapmış olduğunuz bildirimleri görmek için (...) butonuna basınız. Tanımdan Bilgileri Al butonuna basınız. Açılan diyalog penceresinde Đşyeri Parametreleri işaretli olarak gelecektir. Tamam tuşuna basarak bu firmanın parametrelerinde tanımlı olan Unvan/Ad/Soyad, Ülke, Kuruluş Yılı, Hukuki Yapı, Ticaret Sicil numarası gibi verilerin bildirime aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Öneri: Açılan diyalog penceresindeki diğer seçeneklere de tık atarak tüm seçimlerin aynı anda bildirime aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Veya her bir Ana sekmede iken Tanımdan Bilgileri Al butonuna basarak o sekme ile ilgili verilerin ayrı-ayrı alınmasını sağlayabilirisiniz. 10. Kaydet butonuna basarak tanımlarınızı ve alınan verilerin bu bildirim için kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. 11. Bildirimin GIB Internet Vergi Dairesine otomatik gönderilmesi için Muhasebeci veya Firma seçeneklerinden bir tanesini işaretleyiniz. Tercihinize göre GIB Internet Vergi Dairesine bağlanılacak kullanıcı kodu, parola ve şifreler ekrana otomatik gelecektir.

5 Đşletme Defteri Programı: 1. Đşletme Defteri Programı, (G) Beyanname ve Raporlar Menüsü, (M) XML Parametreleri, Paket Đşlemleri Genel Parametreleri bölümüne girilir. 2. Sayfasın 3. bölümüne bu güncelleme ile eklenen Internet Vergi Dairesi (Bu Firmaya Özel) alanında bulunan; Kullanıcı Kodu : Firmanın GIB Internet vergi dairesine girebilmesi için bağlı bulunduğu vergi dairesinden aldığı kullanıcı kodu girilir. Parola : Internet Vergi Dairesi Parolası girilir (parola doğruluğu test edilmek amacıyla iki kez girilmesi istenecektir.) Şifre : Internet Vergi Dairesi Şifresi girilir (şifrenin doğruluğu test edilmek amacıyla iki kez girilmesi istenecektir.) Girilen Bilgiler kaydedilir. UYARI: Bu alana girilen bilgiler sadece bu firmaya özeldir. Halbuki bu alandan önceki bölümde bulunan e-beyan gönderenin bilgileri, Beyanname Parametrelerinde Genel seçilmiş tüm firmalar için ortaktır. 3. (G) Mükellef Bilgileri Bildirimi bölümüne girilir. 4. Tanımlar sekmesine tıklanır. Đşyeri Mülkiyet ise veya Kiralık olsa bile adres bilgilerini mevcut firmanın parametrelerinden almak isteniyorsa, Adres Bilgisi Firma Parametrelerinden satırının önündeki kutucuk işaretlenir. Tanım yapılan bildirim için çalışan personel var ise bu bilgilerin alınacağı personel firması tanımı yapılır. (Bir sonraki yılın Mart ayı verilerinden) Đşyeri Kiralık ise ve kira bilgileri BBS (Büro Bilgi Sistemi) Müşteri tanımları, Kira Bilgileri bölümüne girilmiş ise, bu bilgilerin alınacağı alanlar tanımlanır. Faaliyet Koduna uygun Gayri Safi Hasıla tutarının hesaplardan otomatik gelebilmesi için gruba uygun KDV kodları tanım penceresinden (X) işareti konularak seçilir. ĐPUCU: Seç kolon başlığına bir kez tıklandığında tüm KDV kodları seçilir, bir kez daha tıklandığında tüm kodlardan seçim kaldırılır. UYARI: Kod seçim penceresinde sadece KDV grupları tanımında Gelir olarak tanımlanmış kodlar gelmektedir.

6 Öneri: Tanım yaptığınız işletmenin sadece bir tane faaliyet kodu mevcut ise, en sağdaki (...) butona basınız. Açılan pencerede tüm kodlar seçili gelecektir. Tamam butonuna basarak seçimi tamamlayabilirsiniz. 5. Tanım işlemini tamamladıktan sonra Mükellef ve Đşyeri sekmesine giriniz. 6. Kodu Adı satırında bu bildirim için bir kod ve ad veriniz. 7. Tanımdan Bilgileri Al butonuna basınız. 8. Açılan diyalog penceresinde aktif sekmeye uygun alan/alanlar seçili gelmektedir. Dilerseniz diğer alanları da seçebilirsiniz. Tamam butonuna basarak tanıma uygun verilerin ilgili alanlara aktarılmasını sağlayınız. 9. Đşletmeye ait; Đşyeri Esnaf odası ve numarası, Elektrik Abonelik bilgileri ve Doğalgaz Abonelik Bilgileri kullanıcı tarafından tanımlanmalıdır. 10. Kaydet butonuna basarak girilen veya alınan verilerin bu bildirim için kaydedilmesini sağlayınız. Yazdırma: Yazdır butonuna basıldığında Mükellef Bilgileri Bildirimi tek sayfa PDF dokümanı olarak oluşacaktır. Bu dokümana bir isim vererek kaydedebilir veya yazıcıdan yazdırabilirsiniz. BBS (Büro Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri Programı: 1. (B) Serbest Meslek Defteri, (E) Beyanname ve Raporlar Menüsü, (L) Beyanname Genel Parametrelerinde Internet Vergi Dairesine girişi sağlayan kullanıcı kodu, parola ve şifre bilgileri girilip kaydedilir. 2. (I) Mükellef Bilgileri Bildirimi bölümüne girilir. 3. Mükellef Bilgileri Bildirimi Đşletme Defteri Programı bölümünde anlatıldığı şekilde gerçekleştirilir. Öneri: Mükellef Bilgileri bildirimini hatasız doldurabilmek için Bildirime ait Adres Numarasının (10 hane) doğru olarak öğrenilip kaydedilmesini öneririz.

7 Mükellef Bilgileri Bildiriminin GIB Internet vergi Dairesine Gönderilmesi: Bilgi Notu: Bildirim hem Meslek Mensubun Internet Vergi Dairesine giriş kodu ile hem de (yetkisi var ise) mükellefin Internet Vergi Dairesi kodu ile gönderilebilir. Bildirimin meslek mensubunun Internet vergi dairesi kodu ile gönderilebilmesi için, meslek mensubu ile bildirimi gönderilecek mükellefin sözleşme yapmış ve bu sözleşmenin Internet Vergi Dairesinden verilmiş olması zorunludur. Datasoft Yazılım Genel Muhasebe, Đşletme Defteri, Serbest Meslek Defteri (BBS) programlarından beyannameler bölümü mükellef bilgileri bildirimi ekranında gerekli alanlar tanımlı ve bilgi girilmiş ise Bağlan butonuna basıldığında bildirime ait tüm alanlar Internet Vergi Dairesine veri olarak otomatik aktarılmaktadır. Kullanıcı sadece Internet Vergi Dairesindeki bildirim sayfalarının altında buluna >> butona basarak bir sonraki sayfaya geçip kontrollerini yapacaktır. Önemli: Şu alanlar için Kontrol Et butonuna basarak kontrol işlemini yapmak zorunludur. o Faaliyet, Çalışan Abonelik Bilgileri sayfasındaki firmaya ait kaç tane faaliyet kodu var ise her biri ayrı-ayrı Kontrol Et butonuna basılarak kontrol edilmelidir. o Đşyeri Adres Bilgileri sayfasındaki Đşyeri Kira ise Mülkiyet sahibinin TC Kimlik numarası veya Vergi Kimlik numarası, o Adres No satırına yazılı bulunan (10 hane nümerik) Adres numarası Öneri: Şu alanlar için Kontrol Et butonuna basmak zorunlu değildir. Ancak bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi açısından bu alanların da kontrol edilmesi faydalı olabilir. o Mükellef ve Đşyeri ile ilgili bilgiler sayfasındaki Ticaret Sicil numarası, o Aynı sayfadaki Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odası... seçilmiş ve sicil numarası girilmiş ise numaranın girildiği alandaki Getir butonu, Yapılacak Đşlemler : 1. Bildirimi göndermeden önce alanlardaki bilgileri lütfen kontrol ediniz. 2. Bildirimi Muhasebeci Internet Vergi Dairesi kodu ile mi, yoksa Mükellef Internet Vergi Dairesi kodu ile mi göndereceğinizi tercih edip Kaydet butonuna basınız. 3. Đşyeri Adres Düzenleyen sayfasındaki Bağlan butonuna basınız. 4. Program Internet Explorer programı üzerinden GIB Internet Vergi Dairesine bağlanacak, Bilgi girişi bölümündeki Mükellef Bilgileri Bildirimini seçerek işlemine devam edecektir.

8 5. Mükellefe ait TC Kimlik numarası veya Vergi Numarası ile sayfaya giriş yapılmakta ve mükellefe ait Vergi Dairesi seçilerek bildirimin birinci sayfası ekrana gelmektedir. 6. Kullanıcı sadece sayfadaki bilgileri kontrol edip sayfa altındaki bir sonraki sayfa butonuna (>>) basması ve kontrol edilecek alanlar var ise kontrol et butonuna basması yeterli olacaktır. 7. Bildirimin ikinci sayfasındaki Mükellef ve Đşyeri ile ilgili bilgiler sayfasında, mükellef personel çalıştırıyor ise (Mart/2012 ayında) SGK Var olarak işaretli gelecek ve alt satırına SGK Đşyeri numarası yazılacaktır. Aynı adreste birden fazla SGK numarası var ise onlarda diğer satırlara gelecektir. 8. Mükellef Tüzel kişi ise Ticaret Sicil memurluğu adı ile Ticaret numarası gelmektedir. Ticaret sicil numarası altındaki Kontrol Et butonuna basarak sicil numarasının doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. 9. Aynı şekilde mükellef Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Esnaf odasına kaydı var işaretlemiş ve Oda adı seçilmiş ise oda sicil numarasını da kontrol edebilirsiniz. Kontrol işlemini tamamladığınızda sonraki sayfa butonuna (>>) basınız. 10. Çalışan ve Abonelik bilgileri sayfasında, Mar 2012 ayına göre mükellefin işyerlerindeki çalışan sayıları ile Elektrik ve Doğalgaz Abonelik bilgileri otomatik gelecektir. Kontrol işlemini tamamladığınızda sonraki sayfa butonuna (>>) basınız. 11. Faaliyet Bilgileri sayfasında mükellefin faaliyet kodları ve 2011 Yılı faaliyet kodlarına ilişkin Brüt Satışlar /Gayri Safi Hasılat tutarları büyükten küçüğe sıralı gelecektir. 12. Her bir faaliyet kodu, kodun altında bulunan Kontrol Et butonuna basılarak kontrol edilmelidir. Kontrol işlemini tamamladığınızda sonraki sayfa butonuna (>>) basınız.

9 13. Đşyeri Adres Bilgileri sayfasında işyeri kira ise Mülkiyet sahibine ait TC Kimlik numarası veya Vergi Kimlik numarası gelmektedir. Bu numaranın altında bulunan Kontrol Et butonuna basarak sicil numarasının kontrol edilmesi zorunludur. 14. Adresin niteliği ve Adres No otomatik gelmektedir. Adres No alanın altında bulunan KONTROL ET butonuna basılarak adres bilgilerinin sayfaya aktarılması zorunludur. 15. Bilgi Notu: Datasoft Yazılım Mükellef Bilgileri sayfasındaki bulunan adresler sadece sizdeki kayıtlı adresler ile Adres Numarası ile Adrese dayalı Nüfus Sistemi verilerinden gelen adresleri kontrol amaçladır. Programda kayıtlı adres alanları bu alana aktarılamaz. Adres bilgileri 10 hane olan Adres numarasından GIB tarafından getirilmektedir. Kontrol işlemini tamamladığınızda sonraki sayfa butonuna (>>) basınız. 16. Bildirimi düzenleyen sayfasındaki alanları da kontrol ettikten sonra KAYDET butonuna basarak bildirim kaydını tamamlayabiliriz. 17. Kapat butonuna basarak Internet Vergi Dairesinden güvenli bir şekilde çıkabiliriz. Hatırlatma: Bildirimi kaydetmiş olmak bildirimi vermiş olmak anlamına gelmemektedir. Bildirimin verilmiş sayılması için mutlaka ONAYLANMASI gerekmektedir. Değerli kullanıcımız, Mükellef Bilgileri Bildirimini Gelir Đdaresi Başkanlığı Internet vergi Dairesi sitesine gönderdiğinizde, gönderim aşamasında bir hata mesajı ile karşılaşırsanız lütfen, Kullanıcı Numaranız (LKA Lisan Kontrol Anahtarı üzerinde mevcuttur.), Kullanıcı Adınız, Sizin Adınız, Sizce ne olması gerekiyordu da olmadı, Mümkünse hata mesajına ait ekran görüntüsünü mailiniz ekinde e-posta adresine gönderiniz. Sorununuz en kısa sürede çözümlenecektir. Çalışmalarınızda sağlık, başarı ve esenlikler dileriz.. Saygılarımızla Datasoft Müşteri Hizmetleri

Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe Programı, Đşletme Defteri Programı ve BBS (Büro Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri programı KDV Beyannamesi menüsüne, KDV Beyannamesinin

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

Değerli Datasoft Kullanıcısı;

Değerli Datasoft Kullanıcısı; Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe, İşletme Defteri ve BBS (Bürü Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri Programları Beyannameler bölümümden çalışan; beyanname paketlerini gönderme,

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Kanuni Raporlar Menüsünde Aynı Đşyeri Đçin Birden Fazla Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasını Bir Defada Hazırlayıp, SGK E-Bildirge Sitesine Gönderilmesini

Detaylı

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir.

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir. 413 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, 01 Nisan tarihi itibariyle faal olan tüm ticari kazanç (basit usul mükellefleri hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Datasoft Yazılım Muhtasar Beyanname Ödemeler Listesinin Hazırlanmasına ilişkin Kılavuz. Değerli Datasoft Kullanıcısı; Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, "Gelir Đdaresi Başkanlığının 02/05/2012 tarihinde

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Personel Meslek Kodlarının Toplu girilmesi, değiştirilmesi Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasında Meslek Kodlarının yazdırılarak, SGK E-Bildirge

Detaylı

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir.

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. E-Beyanname Programına Gönderim Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. Bu tanımlamalar için, [F2] tuşuna basarak Firma Listesine

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz Uygulamanın Đçeriği: Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programında muhasebe fişleri, oluşma kaynaklarına

Detaylı

Telefon: , Destek: +90 (216) Faks: +90 (216) Sayfa 1

Telefon: , Destek: +90 (216) Faks: +90 (216) Sayfa 1 e-fatura Konusunda Bilgi Notu: Datasoft Yazılım e-fatura Uygulaması Kılavuzu a. Ticari program kullanıcıları, e-fatura kullanmak için kullandıkları ticari programın onaylı olması gibi bir kural mevcut

Detaylı

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ VERGİ USUL KANUNU 413 SERİ NUMARALI GENEL TEBLİĞİ

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ VERGİ USUL KANUNU 413 SERİ NUMARALI GENEL TEBLİĞİ MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ VERGİ USUL KANUNU 413 SERİ NUMARALI GENEL TEBLİĞİ MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ VERME ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MÜKELLEFLER: 413 Seri Nolu VUK Genel Tebliğine göre, bildirim verme

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Defter Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter Beyan Sistemi Kılavuzu BÜRO BİLGİ SİSTEMİ PROGRAMINDA DEFTER BEYAN SİSTEMİ KULL ANICI KILAVUZU Defter Beyan Sistemi Kılavuzu Datasoft Yazılım 07.05.2018 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Defter Beyan Sistemi Kılavuzu Defter

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ I-KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

413 SERİ NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNEGÖRE ALINACAK MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ KLAVUZU

413 SERİ NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNEGÖRE ALINACAK MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ KLAVUZU 413 SERİ NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNEGÖRE ALINACAK MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ KLAVUZU 413 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

KONU: Mükellef Bilgileri Bildirimi nin gönderilmesine ilişkin açıklamalar

KONU: Mükellef Bilgileri Bildirimi nin gönderilmesine ilişkin açıklamalar 1 İstanbul, 06.05.2013 KONU: Mükellef Bilgileri Bildirimi nin gönderilmesine ilişkin açıklamalar 1- Giriş: V.U.K'nun (Madde 148-149) Maliye Bakanlığı na verdiği yetkiye dayanılarak, 20.01.2012 tarih ve

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/35 TARİH: 29.03.2013

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/35 TARİH: 29.03.2013 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/35 TARİH: 29.03.2013 KONU Mükellef Bilgileri Bildirimine İlişkin 61 No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri Yayınlanmıştır. Bilindiği üzere 20/01/2012 tarih ve 28179 sayılı Resmi Gazete'de

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler;

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler; KULLANIM KILAVUZU Giriş 5018 sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının

Detaylı

Mikro Yazılımevi Yazılım Hizmetleri Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. e-vt (Elektronik Veri Transferi) ile Entegrasyon Kılavuzu

Mikro Yazılımevi Yazılım Hizmetleri Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. e-vt (Elektronik Veri Transferi) ile Entegrasyon Kılavuzu Mikro Yazılımevi Yazılım Hizmetleri Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. e-vt (Elektronik Veri Transferi) ile Entegrasyon Kılavuzu TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından kalkınma planları ve yıllık programların

Detaylı

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Zorunlu BES Kılavuzu Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu

Detaylı

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 İstanbul, 20.01.2012 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 20.01.2012 tarih ve 28179 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama:

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Klasik Ticari Entegre Programı KDV Tevkifatına Tabi Satış ve Alış Đşlemlerde Stok Kartlarının Tanımı, Alış/Satış Faturalarını Düzenlenme Entegrasyon Parametrelerini Tanımlama Kılavuzu

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik Ürün Grubu [ ] RcEnterprise [ ] RCStandard [ ] Entegre.Net Kategori [ ] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 5.0.10 Onaylı Versiyon

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

DES (dijital eko sistem) online sözleşme için tıklayınız. (Sözleşme Mükellef adına doldurulacaktır)

DES (dijital eko sistem) online sözleşme için tıklayınız. (Sözleşme Mükellef adına doldurulacaktır) OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

DATASOFT E-DEFTER. Kurulum Kılavuzu 01 TEMMUZ DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul

DATASOFT E-DEFTER. Kurulum Kılavuzu 01 TEMMUZ DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul DATASOFT E-DEFTER Kurulum Kılavuzu 01 TEMMUZ 2014 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul İçindekiler Tanımlar... 2 Datasoft e-defter Yazılımın Amacı:... 3 Yazılımın Kurulması:... 3 Yazılımın Çalıştırılması:...

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

GENEL MUHASEBE PROGRAMI

GENEL MUHASEBE PROGRAMI GENEL MUHASEBE PROGRAMI e-defter Mevzuatına Uygun Muhasebe İşlemleri Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R01_2014_04_07 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R02_2015_02_20 DATASOFT

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu kılavuz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. : E-Bildirge, Đşe Giriş/Çıkış Bildirgelerinin ve Personel Vizite işlemlerinin program içerisinden

DESTEK DOKÜMANI. : E-Bildirge, Đşe Giriş/Çıkış Bildirgelerinin ve Personel Vizite işlemlerinin program içerisinden E-Bildirge, Đşe Giriş/Çıkış Bildirgelerinin ve Personel Vizite işlemlerinin program içerisinden SGK Sayfasına Bağlanarak Aktarılması Ek özellik I paketi kapsamında, 3.08.02 versiyonundan itibaren Logo

Detaylı

1 Nisan 31 Mayıs Tarih Aralığında Verilmesi Gereken Mükellef Bilgileri Bildirimine İlişkin Hatırlatma DUYURU NO:2014/37

1 Nisan 31 Mayıs Tarih Aralığında Verilmesi Gereken Mükellef Bilgileri Bildirimine İlişkin Hatırlatma DUYURU NO:2014/37 İstanbul, 06.05.2014 1 Nisan 31 Mayıs Tarih Aralığında Verilmesi Gereken Mükellef Bilgileri Bildirimine İlişkin Hatırlatma DUYURU NO:2014/37 Bilindiği üzere 20.01.2012 tarih ve 28179 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir.

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir. 26 Mart 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : İşletme Defteri DEFTER-BEYAN SİSTEMİ ENTEGRASYONU Defter-Beyan Sistemi, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter

Detaylı

İçindekiler. Sayfa 2 / 22

İçindekiler. Sayfa 2 / 22 Sayfa 1 / 22 İçindekiler 1. Kendi Adına Başvuru... 3 1.1. Kullanıcı Kodu Şifre Bilgisi Girme... 4 1.2. Kimin Adına Başvuru Yapılacağının Seçilmesi... 6 1.3. Defter-Beyan Sistemi Başvuru Dilekçesi... 7

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Zorunlu BES PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU Zorunlu BES Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu BES Bilgi

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU MEDULA Hastane Uygulaması ve Şahıs Ödemeleri Sisteminde kullanıcı tanımlanması ve mevcut kullanıcıların yetkilerinde değişiklik

Detaylı

BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ

BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ MERKEZĐ KAYDĐ SĐSTEM KULLANICI KILAVUZU BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ ĐÇERĐK I. BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ... 1 1. Brüt Net Temettü Farkı Talep Edilmesi Genel Đlkeleri... 1 2. Brüt

Detaylı

Form üzerindeki bir bilgi alanı için formül tanımlandığında formül alanının arka plan rengi değişecektir.

Form üzerindeki bir bilgi alanı için formül tanımlandığında formül alanının arka plan rengi değişecektir. TÜİK Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri Anket Formunun GMS.NET Yazılımı Kullanılarak Doldurulması ve İnternet Üzerinden TÜİK e Gönderilmesi TÜİK YSHI ANKET FORMUNUN ÇALIŞTIRILMASI TÜİK e gönderilecek

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu 18.10.2015 UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. İçindekiler Bilgi Notu: Gelir İdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr adresinde e-fatura konusunda muhtelif

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

KDV BEYANNAMESİ SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu. Datasoft Yazılım

KDV BEYANNAMESİ SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu. Datasoft Yazılım KDV BEYANNAMESİ 6736 SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu Datasoft Yazılım 2016.09.23 İçindekiler B- KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE MEVCUT

Detaylı

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ PERSONEL SİSTEMİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Listesi Yeni Nesil Muhasebe Sisteminde ve Güneş Sisteminde yer alan Muhtasar Beyannamelerine

Detaylı

GENEL MUHASEBE E-DEFTER

GENEL MUHASEBE E-DEFTER GENEL MUHASEBE E-DEFTER Kullanıcı Kılavuzu MART 2015 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R03_2015_03_03 ŞUBAT 2015 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R02_2015_02_20 İçindekiler Yazılımın

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM

ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SATIŞLARA İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN BİLDİRİM (BİLGİ GİRİŞİ/ GÜNCELLEME VE GÖRÜNTÜLEME) KILAVUZU ESKİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz.

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz. 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO ĐŞLETME ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Đşletme modülüne

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

Değerli Üyemiz, 03/03/2011

Değerli Üyemiz, 03/03/2011 E-BEYANNAME ARACILIK VE GÖNDERME SÖZLEŞMESİ YAPILAN MÜŞTERİLERİN LİSTESİNİN GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT) (SON GÜNCELLENME TARİHİ : 03/03/2011 ) Değerli Üyemiz,

Detaylı

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ 2013 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ sgk NKR YAZILIM DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ 21/11/2013 İçindekiler Tablosu 1. Giriş... 2 2. MOSİP EK KARŞILIK GİRİŞ EKRANI... 3

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kitap kayıt formu kütüphanenizdeki kitapları bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlar. İlgili alanlara gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuz takdirde kitap takibi, alış-veriş ve diğer tüm işlemler

Detaylı

BANKA MAAŞ ÖDEMELERĐ

BANKA MAAŞ ÖDEMELERĐ BANKA MAAŞ ÖDEMELERĐ Versiyon : 3.6.6.x Đlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi Tarih : 20.02.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Bilindiği gibi 01.01.2009 tarihinden itibaren

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı 20/08/2014 DUYURU T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı