KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama:"

Transkript

1 Datasoft Yazılım Klasik Ticari Entegre Programı KDV Tevkifatına Tabi Satış ve Alış Đşlemlerde Stok Kartlarının Tanımı, Alış/Satış Faturalarını Düzenlenme Entegrasyon Parametrelerini Tanımlama Kılavuzu KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117 numaralı KDV Genel tebliği ile KDV Tevkifat yapılacak iş kolları genişletilmiş, Tevkifat oranları yeniden belirlenmiş ve Tevkifata taraf olan satıcıların 1 numaralı KDV beyannamesinde, tevkifat yapan alıcıların bildirilme zorunluluğu getirilmiştir KDV tevkifatı uygulaması, teslim veya hizmet bedeli üzerinden hesaplanan verginin, teslim veya hizmeti yapanlar tarafından değil, bu işlemlere muhatap olanlar tarafından kısmen veya tamamen vergi sorumlusu sıfatıyla beyan edilip ödenmesidir. GIB yayınlamış olduğu tebliğde, Alış ve Satış belgelerinde, KDV tevkifatına konu olacak malları/hizmetleri ve bu mallar/hizmetler için KDV Tevkifatı yapılırken kullanılacak KDV Tür kodlarını, tür kodlarının tevkifat oranları da detaylı bir şekilde açıklamıştır. Datasoft Yazılım Klasik Ticari Set Programından düzenlenen alış ve satış faturalarında, KDV Tevkifatına konu olan işlemlerin tebliğe uygun olarak hesaplanmasını, belgede gösterilmesini, yazdırılmasını ve Genel Muhasebe programına entegre fiş üretilmesini sağlamak üzere yapmış olduğu çalışmayı tamamlayarak kullanıcılarının hizmetine sunmuştur. Tamamlanan bu çalışma ile Klasik Ticari Set Programında: o Stok kartı tanımlarında; Alış ve Satış için KDV Tevkifatı tür kodu seçimi, o Alış/Satış faturası düzenleme aşamasında, KDV Tevkifatına konu olan bir stok seçildiğinde, stok kartında tanımlı olan KDV Tevkifatı tür kodunun oranına göre tevkifat hesaplamasının otomatik yapılması, o Bir alış/satış faturasında birden fazla tür koduna sahip stok hareketinin olması durumunda her bir tür kodunun hesaplamasının ayrı-ayrı otomatik yapılması, o Alış/Satış faturasında KDV tevkifatı tür kodu tanımlanmış bir stok seçildiğinde, tür kodunun kullanıcı tarafından sadece o belge için sıfırlanması, o Alış/Satış belgesinde; aynı belgede, hem KDV Tevkifatına konu olan malların hem de KDV Tevkifatına konu olmayan malların/hizmetlerin bir arada olması ve Hesaplanan KDV ile KDV Tevkifat hesaplamalarının buna göre yapılması, o Entegrasyon Parametrelerinde; KDV Tevkifat tür kodlarının Alış/Satış için ayrı-ayrı tanımlanması, Stok Parametrelerinde Tevkifatlı Alışların ve Tevkifatlı Satışların muhasebe hesaplarının tanımlanması, o Entegre tanımına uygun olarak belgelerden Muhasebe Fişlerinin Tebliğe uygun olarak oluşturulması sağlanmıştır. Bu kılavuzun amacı; Datasoft Yazılım Klasik Ticari Set Programından düzenlenen Alış ve Satış Faturalarında, KDV Tevkifatına tabi işlemlerin olması durumunda, bu belgelerin düzenlemeden önce yapılması gerekenleri açıklayarak, çalışmanın verimli kullanılmasını sağlamaktır. Saygılarımızla, Datasoft Yazılım

2 Stok Cari Fatura (Klasik Ticari Set) Programı : Stok Kartı Tanımlarında: 1. Stok Kartı açma/değiştirme bölümüne girilir. 2. Daha önce tanımlanmış ve KDV Tevkifatına tabi stok kartı bilgileri ekrana getirilir. Yeni bir stok kartı tanımlanacak ise, yeni bir stok kodu verilip stok adı yazılarak kartın tanımına başlanılır. 3. Stok kartı tanımı sayfasının sağ alt bölümündeki KDV Tevkifatı bölümünde; a. Alış Tür Kodu: F1 fonksiyon tuşuna basılarak Alış Tevkifat Tür kodlarının gösterildiği pencerenin açılması sağlanır. Bu pencere içerisinde Aşağı Ok/Yukarı Ok tuşları ile hareket ederek tanımlanan stok için uygun olan tür kodu bulunur. Kursor tür kodunun üzerinde iken Enter tuşuna basılarak seçim tamamlanır. b. Satış Tür Kodu: F1 fonksiyon tuşuna basarak açılan pencereden bu stok için uygun olan Satış KDV Tevkifatı tür kodu seçilir. 4. Stok kartı için KDV Oranı satırında, stokun tabi olduğu KDV oranı girilir ve PgDn tuşuna basılarak stok kartı değişiklikleri kaydedilir. 5. KDV Tevkifatına tabi olmayan stok kartlarında; Alış Tür Kodu ve Satış Tür Kodu alanları boş bırakılır. 6. Alış Tür Kodu ve Satış Tür Kodu seçildiğinde, tür kodlarına ait tevkifat oranları program içerisinden otomatik gelmektedir.

3 Entegrasyon Bölümünde Yapılacak Tanımlamalar: A_KDV Tevkifat Tür Kodu Parametreleri Tanımı: 1. Entegrasyon Bölümüne giriş yapılır. 2. (B) KDV Tevkifatı Tür Kodu Parametrelerine girilir. 3. Alış/Satış parametrelerinden bir tanesi seçilir. 4. Çalışılan firmada Satış/Alışı yapılan stoklardan 117 numaralı KDV Genel tebliğinde açıklanan tür kodlarından kaç çeşidi mevcut ise; her bir tür kodu alışlar için ayrı-ayrı satırlarda ve satışlar için ayrı-ayrı satırlarda tanımlanır. 5. Satış Tür Kodlarını tanımlama: a. Tür: 117 KDV Tebliğinde yayınlanan ve firmada işlem gören tür kodu yazılır. Satış işlemlerinde tür kodları 601 den başlayıp 650 de bitmektedir. b. %KDV: Tür Kodu da dikkate alınarak satış için uygulanacak KDV oranı belirtilir. c. Hesabı: Bu tür kodu için satışlarda KDV Tevkifatından arta kalıp, tahsil edilecek KDV hesabının kaydedileceği hesap seçilir. d. Tevkifat Hesabı: Bu tür kodu için satışlarda, Alıcı tarafından yapılan KDV Tevkifatının kaydedileceği hesap seçilir. 6. Alış Tür Kodlarını tanımlama: Satış tür kodlarını tanımlamada olduğu gibi, mal ve hizmet alışlarımızda KDV tevkifatına konu olan işlemler mevcut ise, satış tür kodlarının tanımlanmasında yapılan işlemler, alış tür kodlarının tanımı için de yapılır.

4 B_Stok Parametrelerinde, Stok Tevkifatlı Satışların/Alışların Tanımı: 1. Stok Parametreleri bölümüne girilir. 2. Açılan seçim penceresinden (v) Stok Tevkifatlı Satış bölümüne girilir. 3. Stok Tevkifatlı Satış Parametre Tanımı: a. Stok Kodu: F1 fonksiyon tuşuna basılarak açılan pencerede firmada tanımlı olan stoklar görülür. Bu stoklar içerisinde KDV tevkifatına tabi olan bir stok kartı seçilir. b. Seçim yapıldığında stok kodu, stok tevkifatı tür kodu, KDV oranı, Stok Adı ilgili satıra aktarılır. c. Đlgili Hesap: F1 fonksiyon tuşuna basılarak açılan pencerede, firmanın Genel Muhasebe Programında tanımlanmış olan hesap planına ulaşılır. Đlgili stok için KDV Tevkifatına konu olan satış yapıldığında, bu satışın kaydedileceği satış hesabı bulunarak seçim yapılır. d. Anlatılan sıra izlenerek firmadaki satış işlemlerinde KDV Tevkifatına konu olan tüm stoklar için bu entegrasyon tanımı yapılır. 4. Stok Tevkifatlı Alış Parametre Tanımı: a. Stok Kodu: F1 fonksiyon tuşuna basılarak açılan pencerede firmada tanımlı olan stoklar görülür. Bu stoklar içerisinde Alış işlemlerinde KDV tevkifatına tabi olan bir stok kartı seçilir. b. Seçim yapıldığında stok kodu, Stok KDV Tevkifatı tür kodu, Stok KDV oranı, Stok Adı ilgili satıra aktarılır. c. Đlgili Hesap: F1 fonksiyon tuşuna basılarak açılan pencerede, firmanın Genel Muhasebe Programında tanımlanmış olan hesap planına ulaşılır. Đlgili stok için KDV Tevkifatına konu olan alış yapıldığında, bu satışın kaydedileceği Alış hesabı bulunarak seçim yapılır. 5. Anlatılan sıra izlenerek firmadaki Alış işlemlerinde KDV Tevkifatına konu olan tüm stoklar için bu entegrasyon tanımı yapılır.

5 Fatura Düzenlemede Dikkat Edilecek Konular: A_Alış Faturalarında: 1. Alış Faturasına girilir. 2. Alış Faturasında, stok kartı tanımında KDV tür kodu tanımlanmış stoklar için KDV Tevkifatı yapılacağı varsayılmıştır. Bu varsayıma ve stok kartının tanımındaki tür koduna uygun olarak, KDV Tevkifatı hesaplanmaktadır. Alışlara ödenen KDV satırı önceden olduğu gibi hesaplanmaya devam etmektedir. 3. Fatura ekranının ilk bölümünde, Alış Faturasında KDV Tevkifatına konu işlem mevcut ise; a. Tür: Faturada seçilmiş bulunan stokların tür kodu, b. Matrah: Her bir tür kodunun matrahı, c. %KDV Tutar: Faturada seçimi yapılmış ve KDV Tevkifatına konu olan ve bu tür kodu için geçerli bulunan KDV oranı ve KDV Tutarı, d. Tevkifat Oran ve Tutarı: Her bir tür kodu için Tevkifat Oranı ve Tevkifat tutarı gösterilmektedir. 4. Bu fatura kaydedildiğinde Muhasebe Fişi, yanda görüldüğü üzere Entegre tanımına uygun olarak oluşmaktadır. B_Satış Faturalarında: 1. Satış Faturasına girilir. 2. Satış Faturasında, stok kartı tanımında KDV tür kodu tanımlanmış stoklar için KDV Tevkifatı yapılacağı varsayılmıştır. Bu varsayıma ve stok kartının tanımındaki satış için seçilen tevkifat tür koduna uygun olarak, KDV Tevkifatı hesaplanmaktadır. 5. Fatura ekranının ilk bölümünde, Satış Faturasında KDV Tevkifatına konu işlem mevcut ise; a. Tür: Faturada seçilmiş bulunan stokların tevkifat tür kodu, b. Matrah: Her bir tür kodunun matrahı, c. %KDV Tutar: Faturada seçimi yapılmış ve KDV Tevkifatına konu olan ve bu tür kodu için geçerli bulunan KDV oranı ve KDV Tutarı, 3. Tevkifat Oran ve Tutarı: Her bir tür kodu için Tevkifat Oranı ve Tevkifat tutarı gösterilmektedir. 4. Bu fatura kaydedildiğinde Muhasebe Fişi, yanda görüldüğü üzere Entegre tanımına uygun olarak oluşmaktadır.

6 Bir satış faturasında, aynı anda KDV Tevkifatına tabi stok/hizmet ve KDV tevkifatına tabi olmayan stok/hizmet olması durumunda: 1. Satış faturasında hem KDV tevkifatına tabi stoklar, hem de KDV tevkifatına tabi olmayan stoklar olabilir. Program bu satış faturasında KDV Tevkifatına tabi olan satışları, stokların KDV tevkifatı tür kodunu da dikkate alarak ayrı hesaplamakta, KDV tevkifatına tabi olmayan stokların satışlarını ise ayrı olarak hesaplamaktadır. 2. Bu tür faturalar, entegre olarak Genel Muhasebe programında fiş oluşturduğunda; KDV Tevkifatına tabi olmayan satışlara ait matrah ve bu satışa isabet eden hesaplanan KDV tutarı ayrı satırlarda kayıt oluşturmaktadır. 3. KDV Tevkifatına tabi olan stoklara ait hesaplanan KDV ile, tevkifat yapılan KDV ise ayrı satırlarda kayıt oluşturmaktadır. Bir Alış/Satış faturasında, KDV Tevkifatına tabi stok/hizmet seçmemize rağmen, seçilen satır için KDV Tevkifatı uygulamak istenmiyorsa yapılacak işlemler: sıra numaralı KDV Tebliğinde açıklandığı üzere, KDV Tevkifatına tabi olan malların Alış/Satış tutarları 1, TL altında bulunması durumunda bu mallara KDV Tevkifatı uygulanmayacaktır. Klasik Ticari Entegre programında tanımlamış olduğumuz stok kartında alış ve satış için KDV Tevkifatı tür kodu tanımlamış olmamıza rağmen, Tevkifat uygulamamız gerektiği durumlarda, aşağıdaki açıklanan işlemi yapmamız yeterli olacaktır. a. Alış veya satış faturası düzenleme aşamasında ilgili stok seçilir. b. Birim fiyat satırında iken F1 (KDV) fonksiyon tuşuna basılır. c. KDV Oran satırında iken TAB tuşuna basılarak Tevkifat Tür Kodu bölümündeki Tür Kodu silinir. Program bu satır için KDV Tevkifatı hesaplamayacaktır.

7 Bir Alış/Satış faturasında, KDV Tevkifatına tabi birden fazla stok/hizmet olduğunda ve bu belge için, KDV Tevkifatı uygulamak istenmiyorsa yapılacak işlemler: 1. Alış/Satış Faturası düzenlenir. Fatura satırları tamamlandığında ESC tuşuna basılarak fatura alt menüsüne ulaşılır. Fatura satırlarında KDV Tevkifatına tabi olan stoklar için program, otomatik olarak tür kodunu da dikkate alarak KDV tevkifatı hesaplayacaktır. 2. Bu belgenin tümü için KDV tevkifatı hesaplamak istenmiyorsa, Fatura alt menüsünde (J) Iskonto bölümünden (9) KDV PRM bölümüne girilir. Bu bölüme, fatura alt menüsünde (9) rakamına basarak ta girilebilir. 3. KDV tevkifatı Var mı? a. Tür Kodu: Bu seçenek tercih edildiğinde program; faturada KDV Tevkifatını hesaplarken, stok kartlarında her bir stok için tanımlanmış Alış/Satış Tür kodların oranlarına göre hesaplama yapılır. b. Yok: Faturada KDV Tevkifatına tabi olan stoklar var ve bu stoklar için tür kodu bazında KDV Tevkifatı hesaplanmış, ancak bu belge için KDV tevkifatı hesaplanmayacak, diğer bir ifade ile KDV Tevkifatı sıfırlanacak ise, Yok tercih edilmelidir. Bu durumda fatura düzenleme aşamasında hesaplanmış olan KDV tevkifatı sıfırlanacaktır. c. Belge Bazında: Bu seçenek 117 KDV Tevkifat tebliği çıkmadan veya Datasoft Yazılımın KDV tebliğine uygun olarak hazırladığı Klasik Ticari Set Programı güncellemesi yayınlanmadan önce düzenlenmiş belgeler için kullanılmalıdır. Bu seçenekte KDV tevkifat oranını belge bazında kullanıcı girer. Bilgi Notu: Klasik Ticari Set Programında KDV tevkifatına tabi stokları için ayrı bir stok kartı, KDV tevkifatına tabi olmayan stoklar için ayrı bir stok kartı açmanız gerekmez. Tek bir stok kartı tanımlayarak hem KDV Tevkifatına tabi satışlarınızda, hem de KDV tevkifatsız satışlarınızda aynı stok kartını seçebilirsiniz. Stok kartınızda tevkifat çoğunlukta ise Alış/Satış KDV tür kodunu tanımlayınız.

8 4. KDV Tevkifatına konu olan alanlarının faturada yazdırılmasını sağlamak için, Fatura Tanımında yapılması gerekenler: 1. Parametreler bölümüne girilir, 2. (E) Baskılı Form Tanımlama bölümüne girilir. 3. Form tipi fatura seçilip firmada kullanılmakta olan tanım numarası seçilir. 4. Fatura yazdırma tanımının 8. sayfasına PgDn/F4 tuşuna basılarak ulaşılır. 5. Bu tanım sayfasında KDV Tevkifatını ilgilendiren; a. Tevkifatsız Toplam, b. KDV Tevkifatı c. Tevkifat Detayı d. Fark KDV satırlarının tanımı bulunmaktadır. 6. Tevkifat Detayı: Satış belgesinde tevkifata tabi bir stoklar var ise, tür kodu bazında matrahın, KDV Oran ve tutarının, tevkifat oran ve tutarının blok halinde belgeye yazdırılması için bu alan satır numarası verilerek tanımlanır.

9 Entegrasyon için Genel Muhasebe Programında Yapılması Gerekenler : KDV1 Beyannamesi için Hesap Planında yapılacak işlemler: A_Tevkifata Tabi işlemler için Tahsil KDV, Tevkifat Yapılan KDV ve Tevkifata Tabi Satışlar hesaplarının tanımlanması: Hesaplanan KDV ANA hesabının altında Tevkifata tabi işlemler için, tahsil edilen KDV hesapları tanımlanmalıdır. 2. Bu hesap tanımında; a. Hesap Cinsi: KDV b. Yüzdesi : Mal veya Hizmetin KDV oranı girilmelidir. 3. Firmada KDV Tevkifatına tabi kaç tür mevcut ise her tür için ayrı bir hesap kodu tanımlanmalıdır. 4. Tevkifat Yapılan KDV tutarlarının kaydedilmesi için uygun bir ANA hesabın altında (önerimiz 136 Diğer Çeşitli Alacaklar Hesabıdır.) KDV Tevkifat Alacağı hesapları tanımlanmalıdır 5. Bu hesabın tanımında; a. Hesap Cinsi: KDV Tevkifat b. Tevkifat Tür Kodu: Hesaba uygun tür kodu c. Tevkifat Oranı: Hesaba uygun oran (bayağı kesir) olarak girilmelidir. Bilgi Notu: Hesap Cinsi satırında seçim yapabilmek için Hesap Tipi satırında iken Aşağı Ok tuşuna basıldığında Hesap Cinsleri penceresi açılmaktadır. Bu pencereden uygun hesap cinsini tercih edebilirsiniz. 6. Firmada KDV tevkifatına konu olacak tüm satış türleri için KDV Tevkifatında alacaklar hesaplarını tanımlayınız Yurtiçi Satışlar ANA hesabının altında, Tevkifata tabi satış işlemleri için de hesaplar tanımlanmalıdır.

10 8. Bu hesapların tanımlanmasında: a. KDV Hesabı: Tevkifata tabi işler için daha önce tanımlanan, KDV Tevkifatına konu olan işlemlerde Tahsil edilen KDV hesaplarından uygun olan hesap, b. KDV Tevkifat Hesabı: Tevkifata tabi işler için daha önce tanımlanan, KDV Tevkifatına konu olan işlemlerde Tevkif edilen KDV hesaplarından uygun olan hesap seçilmelidir. 9. Firmada tevkifata tabi kaç tür mevcut ise, her tür kodu için ayrı-ayrı satış hesapları tanımlanmalıdır. Genel Muhasebe Programı : KDV2 Beyannamesi için Hesap Planında yapılacak işlemler: A_Alışlarla ilişkin satıcıya ödenmeyip, satıcı adına 2 numaralı KDV Beyannamesi ile beyan edilip ödenecek KDV Tevkifat tutarları, -tür kodu da dikkate alınarak- kayıtlarının izleneceği hesapların tanımlanması: Ödenecek Vergi ve Fonlar ANA hesabının altında Alışlara ait Tevkifata tabi işlemler için, Tevkif edilen KDV tutarlarının kaydedileceği hesaplar tanımlanmalıdır. 11. Bu hesap tanımında; a. Hesap Cinsi : KDV Tevkifatı b. Tevkifat Tür Kodu : 117 KDV Tebliğine uygun tür kodu c. Tevkifat Oranı : Tür koduna uygun tevkifat oranı (kesir) girilmelidir. 12. Firmada Alışlara ilişkin KDV Tevkifatına tabi kaç tür mevcut ise her tür için ayrı bir hesap kodu tanımlanmalıdır. 13. Firmada KDV tevkifatına konu olan tüm alış türleri için, satıcıdan yapılan KDV Tevkifatları tür kodu ve KDV oranı dikkate alınarak KDV Tevkifat hesapları tanımlanmalıdır.

11 B_ Stok Alış Hesapları ve Gider Hesapları içerisinde KDV Tevkifatı uygulanacaklar için yeni hesapların tanımlanması: Stoklar grubundaki hesaplar içerisinde KDV Tevkifatına konu olan işlemler için yeni hesaplar tanımlanmalıdır. 2. Bu hesap tanımında: a. Hesap Cinsi : Stok/Alış b. KDV Hesabı : 191.XX.XX c. KDV Tevkifat : 360.XX.XX d. Stopaj Hesabı : (Alış işleminde stopaj kesintisi de yapılacak ise tanımlı stopaj hesabı) e. Birimi : Miktar takip edilecek ise birim girilmelidir. 3. Firmada Stok Alışlarına ilişkin KDV Tevkifatına tabi kaç tür mevcut ise her tür için ayrı bir hesap kodu tanımlanmalıdır. 4. Stok/Alış hesabı tanımlanırken KDV Tevkifat hesabı satırında F1 fonksiyon tuşuna basarak (A Bölümünde anlatılan şekilde) daha önceden tanımlanmış bulunan KDV Tevkifat hesaplarından uygun olan hesap bulunarak seçilmelidir. Değerli Kullanıcımız, Bu kılavuzun amacı, Datasoft Yazılım Ticari Set Programına eklenen KDV tevkifatının Alış/Satış belgelerinde doğru hesaplanarak gösterilmesini, Genel Muhasebe Programında 117 sayılı KDV Tevkifatı tebliğine uygun muhasebe kaydı oluşturmasını sağlamak için yapılması gerekenleri açıklayarak, size zaman kazandıracak çalışmanın verimli kullanılmasını sağlamaya yardımcı olmaktır. Bu yapılan güncellemenin yararlı olabilmesi için, lütfen bu kılavuzda anlatılanları dikkatlice okuyup uygulayınız. Uygulama aşamasında bir sorunla karşılaşır iseniz lütfen sorununuzu Datasoft Destek servisi ile paylaşınız. Sorununuzun çözümüne katkı sağlamaktan mutlu oluruz. e-postada bulunması gereken bilgiler: o Adınız ve Soyadınız o Kullanmakta olduğunuz programın lisans numarası veya lisans sahibinin adı/soyadı/unvanı o Sorunun nasıl oluştuğu, siz ne bekliyordunuz da program ne yaptı, o Varsa hataya ait ekran görüntüsü, PDF dosyası veya firmanın sıkıştırılmış yedeği Lütfen bu bilgileri destek@datasoft.com.tr e-posta adresine veya bağlantısından yeni bir destek fişi oluşturarak Datasoft Destek Servisine iletiniz. Sağlık ve esenlikler dileriz. Saygılarımızla,

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Kanuni Raporlar Menüsünde Aynı Đşyeri Đçin Birden Fazla Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasını Bir Defada Hazırlayıp, SGK E-Bildirge Sitesine Gönderilmesini

Detaylı

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Datasoft Yazılım Muhtasar Beyanname Ödemeler Listesinin Hazırlanmasına ilişkin Kılavuz. Değerli Datasoft Kullanıcısı; Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, "Gelir Đdaresi Başkanlığının 02/05/2012 tarihinde

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz Uygulamanın Đçeriği: Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programında muhasebe fişleri, oluşma kaynaklarına

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Personel Meslek Kodlarının Toplu girilmesi, değiştirilmesi Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasında Meslek Kodlarının yazdırılarak, SGK E-Bildirge

Detaylı

KDV BEYANNAMESİ SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu. Datasoft Yazılım

KDV BEYANNAMESİ SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu. Datasoft Yazılım KDV BEYANNAMESİ 6736 SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu Datasoft Yazılım 2016.09.23 İçindekiler B- KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE MEVCUT

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

Telefon: , Destek: +90 (216) Faks: +90 (216) Sayfa 1

Telefon: , Destek: +90 (216) Faks: +90 (216) Sayfa 1 e-fatura Konusunda Bilgi Notu: Datasoft Yazılım e-fatura Uygulaması Kılavuzu a. Ticari program kullanıcıları, e-fatura kullanmak için kullandıkları ticari programın onaylı olması gibi bir kural mevcut

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TEVKİFAT UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI TEVKİFAT UYGULAMASI TEVKİFAT UYGULAMASI KDV tevkifatı uygulaması, teslim edilen mal veya hizmet bedeli üzerinden hesaplanan KDV nin, teslim veya hizmeti yapanlar tarafından değil, bu işlemlere muhatap olanlar tarafından kısmen

Detaylı

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe Programı, Đşletme Defteri Programı ve BBS (Büro Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri programı KDV Beyannamesi menüsüne, KDV Beyannamesinin

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu 18.10.2015 UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. İçindekiler Bilgi Notu: Gelir İdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr adresinde e-fatura konusunda muhtelif

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Zorunlu BES Kılavuzu Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ KURULUM DEMO KURULUM DOSYALARI: Kurulum dosyası «datasoft_seri2015_kur» tıklandıktan sonra kurulum yukarıdaki pencereyle başlar. Kullanıcı

Detaylı

7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER

7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER HAZİRAN 2018 Revizyon Bilgileri Versiyon Revizyon Tarihi 1.00 14/06/2018 Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm 1.01 02/07/2018 3.3 Stok

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Programımızda Müstahsil Alım Faturası düzenleyebilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır:

Programımızda Müstahsil Alım Faturası düzenleyebilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır: 11 Mayıs 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Fatura MÜSTAHSĐL MAKBUZU Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden satın aldıkları malların bedelini

Detaylı

Değerli Datasoft Kullanıcısı;

Değerli Datasoft Kullanıcısı; Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe, İşletme Defteri ve BBS (Bürü Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri Programları Beyannameler bölümümden çalışan; beyanname paketlerini gönderme,

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

I-TEVKİFATA TABİ İŞLEMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ

I-TEVKİFATA TABİ İŞLEMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ TEVKİFATA TABİ İŞLEMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ İLE İHRAÇ KAYITLI TESLİMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ NİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Bilindiği üzere, katma

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim:

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim: Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Cari, Fatura, Çek/Senet ENTEGRASYON ĐŞLEMLERĐ Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların

Detaylı

Mükellef Bilgileri Bildirimi tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Mükellef Bilgileri Bildirimi tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe Programı, Đşletme Defteri Programı ve BBS (Büro Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri programı Beyannameler menüsüne, Mükellef Bilgileri Bildirimi

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

SİRKÜLER 2011/20. : Tarih ve 53 Seri No.lu KDV Sirküleri

SİRKÜLER 2011/20. : Tarih ve 53 Seri No.lu KDV Sirküleri SİRKÜLER 2011/20 SİRKÜLERİN Tarihi : 22.08.2011 Konusu Mevzuat Yasal Dayanak : 2011 Temmuz Döneminden İtibaren KDV İade Taleplerinde, Tevkifata Tabi İşlemlere Ait Satış Faturası Listesi İle İhraç Kayıtlı

Detaylı

GENEL MUHASEBE E-DEFTER

GENEL MUHASEBE E-DEFTER GENEL MUHASEBE E-DEFTER Kullanıcı Kılavuzu MART 2015 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R03_2015_03_03 ŞUBAT 2015 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R02_2015_02_20 İçindekiler Yazılımın

Detaylı

GENEL MUHASEBE PROGRAMI

GENEL MUHASEBE PROGRAMI GENEL MUHASEBE PROGRAMI e-defter Mevzuatına Uygun Muhasebe İşlemleri Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R01_2014_04_07 DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. Kartal/İstanbul R02_2015_02_20 DATASOFT

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. 27.01.2016 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 1

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. 27.01.2016 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 1 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 27.01.2016 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 1 Sunum Planı Katma Değer Vergisi(K.D.V.) Genel Uygulama Tebliği Tevkifat Nedir? Tam Tevkifat, Kısmi Tevkifat Tanımları

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Zorunlu BES PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU Zorunlu BES Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu BES Bilgi

Detaylı

t-beyanname Toplu e-beyanname Programı

t-beyanname Toplu e-beyanname Programı t-beyanname Toplu e-beyanname Programı Versiyon 1.00 27-12-2005 GENEL TANITIM... 4 1) Giriş Ekranı... 4 2) Menü Ekranı (ANA MENÜ)... 5 2.1) Beyanname Girişleri...6 2.1.1) Banka Muameleleri Vergisi Ekranı...

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı FİŞ GİRİŞ FORMUNA EKLENEN TCK/VKN KOLONU Fiş Giriş formuna, satır bazında T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik No. bilgisinin girilebileceği

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.02.2019 Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 1. GİB e-defter Düzenlemeleri e-defter beratlarının yapısı revize edilmiş ve Defter raporu beratı e-defter programımıza eklenmiştir. Elektronik defter

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik

Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama Personel entegrasyonunda,

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

Defter Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter Beyan Sistemi Kılavuzu BÜRO BİLGİ SİSTEMİ PROGRAMINDA DEFTER BEYAN SİSTEMİ KULL ANICI KILAVUZU Defter Beyan Sistemi Kılavuzu Datasoft Yazılım 07.05.2018 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Defter Beyan Sistemi Kılavuzu Defter

Detaylı

Telefon: 444-3282, Destek: +90 (216) 340-8300 Faks: +90 (216) 325-5664 Sayfa 2

Telefon: 444-3282, Destek: +90 (216) 340-8300 Faks: +90 (216) 325-5664 Sayfa 2 Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Faturalardan (Excel) Fiş Oluşturma Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programında muhasebe fişleri, aşağıdaki seçenekler ile oluşturulur.

Detaylı

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD.

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. 15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. İçindekiler Yapılacak İşlemler:... 2 Belge Seri Numaralarını Tanımlama:... 2 Belge Türlerine Göre Belge

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Bankadan yapılacak tahsilat ve kesintiler Banka Geri Ödeme Hareketleri raporunda izlenebilir.

DESTEK DOKÜMANI. Bankadan yapılacak tahsilat ve kesintiler Banka Geri Ödeme Hareketleri raporunda izlenebilir. 1. KREDĐ KARTI UYGULAMASI LOGO Kredi Kartları uygulaması Cari hesap, banka hesapları ve ödeme tahsđlat planları ekleri ile Kredi Kartı Slipleri, Raporlama eklerinden oluşmaktadır. 1.1. Tanımlar & Uygulamalar

Detaylı

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir.

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir. 26 Mart 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : İşletme Defteri DEFTER-BEYAN SİSTEMİ ENTEGRASYONU Defter-Beyan Sistemi, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

LKS2. Muhasebeleştirme

LKS2. Muhasebeleştirme LKS2 Muhasebeleştirme LOGO Ocak 2007 İçindekiler Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4 Bağlantı

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir.

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir. Hızlı Üretim Fişleri Hızlı ve tek seviyeli üretim yapan işletmelerde üretim işlemine ait bilgiler, Hızlı Üretim Fişleri ile pratik olarak takip edilebilir. Hızlı üretim fişleri ile karma koli, mamul ve

Detaylı

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir.

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. E-Beyanname Programına Gönderim Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. Bu tanımlamalar için, [F2] tuşuna basarak Firma Listesine

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİNİN OTOMATİK OLARAK HESAPLANMASI KULLANIM KILAVUZU

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİNİN OTOMATİK OLARAK HESAPLANMASI KULLANIM KILAVUZU KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİNİN OTOMATİK OLARAK HESAPLANMASI KULLANIM KILAVUZU KDV-1 Beyannamesinin Sonuç Hesapları sekmesine aşağıda gösterilen Belge Bilgileri bölümü eklenmiştir. Uygulama Ekim

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları İŞ AKIŞ YÖNETİMİ YENİLİKLERİ Amaç ve Fayda İş Akış Kayıtlarında yapılan değişiklikler ile; İş akış kayıtlarının koşula bağlı tanımlanabilmesi, İş akış kaydında bulunan açık işlerin farklı iş akış kaydına

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Mart - 2014

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Mart - 2014 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Mart - 2014 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan Firma

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe 5. Hafta

Bilgisayarlı Muhasebe 5. Hafta Bilgisayarlı Muhasebe 5. Hafta ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU TRABZON ÜNİVERSİTESİ - BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞUSTOS 2018 Faturaların Kaydedilmesi: MAL SATIŞI PEŞİN SATIŞ FATURASININ KAYDEDİLMESİ;

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

KEÖS UYGULAMALARINA YETKİLENDİRME KILAVUZU

KEÖS UYGULAMALARINA YETKİLENDİRME KILAVUZU KEÖS UYGULAMALARINA YETKİLENDİRME KILAVUZU İçindekiler 1.BİRİM SORUMLUSU TANIMLAMA 3 2.BİRİM SORUMLUSUNA VEKALET VERME İŞLEMİ.12 3.BİRİM SORUMLUSU SERTİFİKA OLUŞTURMA 18 4.TALİMAT AKTARMA YETKİLİSİ VEYA

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 11.10.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Aşağıdaki tebliğ detayında belirtilen 3/10 tevkifat oranı ile ilgili düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. 27 Eylül 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

İHRACAT E-FATURA KULLANIMI

İHRACAT E-FATURA KULLANIMI İHRACAT E-FATURA KULLANIMI İhracat E-fatura : E-Fatura uygulamasına kayıtlı olanların ihracat ve yolcu beraberi eşya ihracı (Tax-Free) işlemlerinde 01/07/2017 tarihinden itibaren e-fatura düzenleme zorunluluğu

Detaylı