Park Sağlık ġenlikleri Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Sayfa 2-3 de. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Etkinlikleri Sayfa 11 de

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Park Sağlık ġenlikleri Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Sayfa 2-3 de. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Etkinlikleri Sayfa 11 de"

Transkript

1 MAYIS / HAZĠRAN 2011-Sayı / 3 SAĞLIK BÜLTENĠ Sayı-3 Mayıs Haziran Park Sağlık ġenlikleri Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Sayfa 2-3 de ĠĢ Kazalarında Ġlkyardım Seminerlerine Katılan Sanayi ÇalıĢanlarına Katılımcı Belgesi Verildi. Sayfa 4 de Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Etkinlikleri Sayfa 11 de Sağlığımızı Nasıl Koruyalım Projesi Sayfa 6-7 Belçika Dünya Sağlık Örgütünün Düzenlediği Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı Sayfa 8 de SORUMLULAR Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN Sevnur YILDIRIM Sanayi ÇalıĢanlarına Sağlık Taraması Sayfa 5 te Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Polikliniğinin Uluslar arası Zaferi Sayfa 9 da

2 Sayfa 2 Park Sağlık Şenlikleri Özgürlük Parkı ve Koşuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Kadıköy Belediyesi Sağlık ĠĢleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Park Sağlık ġenlikleri Yoğurtçu Parkından sonra Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde devam etti. Kadıköy Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ne bağlı sağlık ekipleri ücretsiz hizmetleriyle parklarda sabah koģusu yapan ya da piknik için gelenlere çe- Ģitli taramalar, muayeneler yaparak, sağlıklı yaģamalarına katkıda bulundular. Kadıköy Belediye BaĢkan Yardımcısı Mustafa Demircan ın bizzat katılarak denetlediği sağlık taramalarından hoģnut olan Kadıköylüler, uygulamanın sürmesini istediler.

3 Sayfa 3 Taramalar sırasında ; Kolesterol ölçümü, Kan Ģekeri ölçümü, Göz Taraması, DiĢ taraması, Tansiyon ölçümü, Vücut yağ analizi gibi ölçümler ücretsiz olarak gerçekleģtiriliyor. yapılmıģtır. 7 Mayıs 2011 tarihinde Özgürlük Parkında Yapılan ġenlikte 1113 işlem Mayıs 2001 tarihinde KoĢuyolu Mahalle evinde gerçekleģtirilen ġenlikte 2129 işlem gerçekleģtirilmiģtir.

4 Sayfa 4 Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Etkinlikleri Dumlupınar Sağlık Polikliniği tarafından Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri Öğrencilerine Verilen Seminerlere Devam Edildi. Dumlupınar Sağlık Polikliniği tarafından Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezleri öğrencilerine BulaĢıcı Hastalıklar konulu seminerler verildi. Dumlupınar Sağlık Polikliniği hemģireleri Ayten KUZUCU ve Ünsal ÖZCĠNGÖZ tarafından verilen seminerlerde BulaĢıcı hastalıklar nelerdir?, BulaĢıcı hastalıklardan nasıl korunulur? konuları iģlendi. Çocukların ilgisini çekebilecek Ģekilde animasyonlar eklenerek hazırlanan slâytlarla bulaģıcı hastalıklardan korunmada hijyenin, bağıģıklaģmanın ve beslenmenin önemi vurgulandı. Seminerlerde 189 öğrenciye ulaģıldı. Seminerlerin sonunda öğrencilere ıslak ve kuru mendil dağıtıldı. İş Kazalarında İlkyardım Seminerlerine Katılan Sanayi Çalışanlarına Katılımcı Belgesi Verildi. Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği tarafından 14 Mart ta baģlatılan Göztepe Sanayi Sitesi çalıģanlarına yönelik İş Kazalarında İlkyardım projesinin ilk bölümü tamamlandı. Projenin ilk bölümünde ; bir kısmı Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi dersliğinde, bir kısmı da iģyerlerine gidilerek gerçekleģtirilen seminerlerde toplam 198 kiģiye ulaģıldı. Kadıköy Belediyesi Elektrik ve Elektronik Atık EĢya Koordinasyon Merkezi nde 2 Haziran PerĢembe günü saat 12:30 da Kadıköy Belediye BaĢkanı Av. Selami Öztürk ve BaĢkan Yardımcısı Mustafa Demircan ın katılımları ile gerçekleģtirilen etkinlikte 68 iģyeri temsilcisine katılımcı belgesi verildi. Etkinlikte konuģma yapan Belediye BaĢkanı Selami Öztürk, bu eğitimlerin önemine değinerek Dumlupınar Sağlık Polikliniği ekibine teģekkür etti ve katılımlarından dolayı sanayi çalıģanlarını kutladı.

5 Sayfa 5 Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Etkinlikleri Rusya Stavrapol Belediyesi nden Gelen Heyet Dumlupınar Sağlık Polikliniği ni Ziyaret Etti. Kadıköy Belediyesi ile Rusya nın Stavrapol Belediyesi arasında düzenlenen Sağlıkta EĢitsizliklerin Azaltılması çalıģtayına katılan Stavrapol Heyeti, Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği ni ziyaret etti. Stavrapol Heyeti ne, Kadıköy Belediyesi tarafından sağlıkta eģitsizliğin azaltılması için bölgede yapılan çalıģmalar ve Dumlupınar Sağlık Polikliniği hakkında bilgi verildi. Sanayi Çalışanlarına Sağlık Taraması Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği tarafından sanayi çalıģanlarına 8 9 Haziran tarihlerinde Kadıköy Belediyesi elektronik Atık Merkezi bahçesinde sağlık taraması yapıldı. Taramalarda 154 kiģiye Ģeker, 150 kiģiye Kolesterol, 178 kiģiye tansiyon ölçümü yapıldı. Değerler ortalama %30 oranında yüksek bulundu. Bu sonuçlara göre önümüzdeki dönemde diyabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi konularda seminerler verilmesi planlandı. Dumlupınar Sağlık Polikliniği Tarafından Verilen, Sanayi Çalışanlarına Yönelik İş Kazalarında İlkyardım Projesi Kapsamındaki Seminerler Mayıs Ayınsa Atölyelerde Düzenlendi. ĠĢ kaybını önlemek amacı ile çalıģan sayısı fazla olan iģyerlerine bizzat gidilerek seminerler verildi. Projenin baģlangıcından bugüne kadar toplam 10 seminer düzenlendi ve 198 kiģiye ulaģıldı.

6 Sayfa 6 Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Etkinlikleri Sağlığımızı Nasıl Koruyalım... Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Tarafından yürütülen proje İlköğretim çağındaki öğrencilerin sağlık bilincini yükseltmeyi hedefliyor. PROJENİN ÖZETİ Sağlıklı bir nesle sahip olmak her toplumun amacıdır. Bunu sağlamak, büyük ölçüde, sağlıklı olarak doğan bebeklerin tüm çocukluk, ergenlik ve gençlik süreçlerinin de güvenli ve sağlıklı geçmesine bağlıdır. Ġlköğretim döneminde uygulanacak etkili bir sağlık eğitim programı ile sağlıklı yaģamda baģarılı olmalarını sağlanabilir. Okullarda uygulanacak sağlık eğitimi programları ile sağlık bilincinin güçlenmesi ve toplumun sağlığının geliģtirilmesi sağlanacaktır. Ġlköğretim Öğrencilerinin Sağlık Bilincinin GeliĢtirilmesi Projesi, Kadıköy bölgesinde ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin sağlık bilincinin geliģtirilmesi amacıyla gerekli sağlık eğitimlerinin verilerek daha sağlıklı olmalarına dolayısıyla daha sağlıklı yaģamalarına katkı sağlamak için Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleģmesi sağlanacaktır. Sonuçta Kadıköy bölgesinde bulunan 55 resmi ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrenci daha sağlık bilinci kazandırılarak daha sağlıklı yaģayacaklardır. Projenin öncelikli hedef grubu ilköğretim öğrencileridir. Öğrenci eğitimlerini desteklemek ve etkisini artırmak amacıyla öğretmen ve anne-babalar da proje kapsamına seminerlere katılımı planlanmaktadır.

7 Sayfa 7 Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Etkinlikleri HEDEFLER: Öğrencilerde sağlıklı yaģam konusunda duyarlılık oluģturmak. Ġlköğretim öğrencilerini kolaylıkla öğrenilebilecek temel bilgilerle doğru sağlılık alıģkanlıkları kazanmalarına yardımcı olmak. HEDEF GRUP: Projenin öncelikli hedef grubu 3., 4. ve 5. sınıf ilköğretim öğrencileridir. YÖNTEM Sağlık Eğitimlerinin Uygulanması: Kadıköy bölgesinde bulunan okullarda öğrenim gören bütün ilköğretim öğrencilerine, kendi sınıf gruplarında 1 ders saati süresince bir sağlık eğitim programı uygulanacaktır. Bu eğitimler ile öğrencilere; Sağlık Kavramı, KiĢisel Temizlik, El Temizliği Beden Temizliği Ağız ve DiĢ Sağlığı, Yeterli ve Dengeli Beslenme konu baģlıklarında sağlık eğitim programı düzenlenecektir. Sağlık eğitimleri yoluyla öğrencilerde gerekli duyarlılığın oluģturması ve Sağlıklarını korumaları yönünde gerekli bilgi, tutum ve davranıģları kazandırmak amaçlanmaktadır.

8 Sayfa 8 Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği Etkinleri Kurumumuzun Özel Okullardan Ziyaretçileri Vardı. Özel Denizatı Anaokulu nun isteği doğrultusunda, eğitimci diģ hekimimiz Dt. Belma Erenel tarafından çocukların yaģ düzeyine uygun olarak ağız hijyeni, doğru diģ fırçalama ve sağlıklı beslenme konularında eğitim verilmiģtir. DiĢ hekimi asistanları tarafından Ağız ve DiĢ Sağlığı Kliniğimiz gezdirilmiģ, çocukların diģ tedavisine alıģtırılması için tedavide kullanılan aletler tanıtılmıģ ve küçük hediyeler verilerek çocuklar a eğlenceli bir gün yaģatılmıģtır. Metin Sabancı Spastik Çocuklar Vakfında Eğitim Verdik tarihinde Metin Sabancı Spastik Çocuklar Vakfı nda, Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Polikliniğimizin eğitimci diģ doktoru Belma Erenel tarafından eğitim semineri düzenlenmiģtir. DiĢ Ameliyathane Ünitemizde genel anestezi uygulaması ile ya da normal klinik ko- Ģullarında diģ hekimiyle kooperasyon sağlayarak tedavi hizmeti alan engelli vatandaģlarımız, aileleri ve de özel kurum bakıcılarına eğitimci diģ hekimimiz Dt. Belma Erenel tarafından bizzat kuruma gidilerek engellilere yönelik ağız hijyeni, diģ fırçalama ve doğru diyet seçimi konularında eğitim vermiģtir. Metin Sabancı Spastik Çocuklar Vakfı Müdürü Seyfi Bozçelik tarafından kendilerine, teģekkür belgesi verilmiģtir. Belçika da Dünya Sağlık Örgütünün Düzenlediği Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısına Katıldık. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Polikliniği Uzman DiĢ Hekimlerinden Pedodontist Dr. Uğur Kabalay, Haziran 2011 tarihinde Belçika nın Liege Ģehrinde Sağlıklı Kentler Birliği dönem toplantısına katıldı. Bu toplantıda Dr. Uğur Kabalay diģ polikliniğimizde engelli vatandaģlarımıza hizmet veren DiĢ Ameliyathane Ünitesinin Hizmetleri ve Projemiz konusunda detaylı bilgi vermiģtir. Yapılan oral presantasyona katılımcıların yoğun ilgisi olmuģtur. Sağlıkta Eşitsizlikler Çalıştayı na Katılan Rus Misafirler Polikliniklerimizi Ziyaret Ettiler. Kadıköy ile Rusya nın Stavropol Belediyeleri arasında Sağlıkta EĢitsizliklerin Azaltılması ÇalıĢtayı Kadıköy de gerçekleģtirildi. Stavropol dan gelen belediye yetkilileri ve uzmanlar Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız DiĢ Sağlığı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği ni ziyaret ederek BaĢhekim Dt. Burcu Kuru ve Uzman Çocuk Hekimi Dr. Gülderen Dolunay tarafından bilgilendirildiler.

9 Sayfa 9 Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği Etkinleri Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizin Uluslar arası Zaferi 23.IAPD International Association of Pediatric Dentistry (Dünya DiĢ Hekimliği Pedodonti Kongresi) Yunanistan ın Atina Ģehrinde Haziran 2011 tarihinde yapıldı. 76 ülkeden Akademisyenler, Üniversiteler, DiĢ Hekimliği Fakültelerinin katıldığı kongrede Kadıköy Belediyesi katılan kurumlar arasında ki tek yerel yönetimdi. Türkiye den de Ġstanbul Üniversitesi Çapa DiĢ Hekimliği Fakültesi, Marmara Üniversitesi DiĢ Hekimliği Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi DiĢ Hekimliği Fakültesi, Ege Üniversitesi DiĢ Hekimliği Fakültesi, Ankara Üniversitesi DiĢ Hekimliği Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi DiĢ Hekimliği Fakülteleri de geniģ akademisyen kadroları ve değerli bilimsel çalıģanları ile kongreye katıldılar. Dünyanın en prestijli DiĢ Hekimliği Kongrelerinden olan IAPD ye katılan 76 ülkenin bilimsel çalıģmaları, projeleri ve sunumlarına dört ana dalda ödül verildi. - Travmalara yönelik yapılan çalışmalara yönelik; Adressen ödülü, - En iyi klinik araştırma alanında; Marita ödülü, - Preventive ( Koruyucu ) Hekimlik ve Toplum Halk Sağlığı dalında; Colgate Bright Smiles Bright Futures ödülü, - En iyi üniversite organizasyonu dalında; Bengt Magnusson Price ödülü, oluşturmaktaydı. Kadıköy Belediyesi kongreye Health to Our Children s Smile ( Çocuklarımızın GülüĢüne Sağlık ) projesiyle katıldı. Projeyi Kadıköy Belediyesi nden Dr. Burcu Kuru ve Dr. Jülide Atukeren temsil etti. Ġki hekimimiz tarafından sunumu yapılan proje; En Ġyi Koruyucu Hekimlik ve Toplum Halk Sağlığı dalında verilen Bright Smiles Bright Futures ödüllerine layık görüldü. Ödülü Colgate Palmolive Company adına, Marsha Butler kongrenin açılıģ töreninde verdi. Ülkemiz adına kongreye katılan Üniversite ve Akademik Personel arasından sıyrılarak, ödüle layık görülen Kadıköy Belediyesi nin Çocuklarımızın GülüĢüne Sağlık projesi ülkemiz adına alınan tek ödülün sahibi olmuģtur. Göztepe Semiha Şakir Çocuk Esirgeme Kurumunun Gurur Günündeydik. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Polikliniği tarafından, her sene periyodik olarak diģ tarama ve tedavilerinin yapıldığı Semiha ġakir Çocuk Esirgeme Kurumu nun davetlisi olarak sene sonu gösterilerine katıldık. Çocukların sergiledikleri çeģitli dans gösterileri ve kendilerinin yazıp oynadıkları skeçler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

10 Sayfa 10 Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi Etkinlikleri Seminer Etkinlikleri 13 Mayıs 2011 Cuma günü Çocuğun Fiziksel ve Duygusal Tehditlerden Korunması ile ilgili Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm.Dr. Zerrin Topçu Bilgen ve Uzm.Psikolog Zeynep GülĢen Günay tarafından seminer verildi. 27 Mayıs 2011 Cuma günü Mutlu ve Yaratıcı Çocuk YetiĢtirmenin Yolları ile ilgili Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Zerrin Topçu Bilgen ve psikolog Eren Olgun tarafından seminer verildi. 10 Haziran 2011 Cuma günü Çocuk ve Ergen psikiyatristi Uzm.Dr Zerrin TOPÇU BĠLGEN ve Uzm.Psikolog Ayten Deniz TEPELĠ tarafından ÇOCUĞUNUZ OKULA HAZIR MI? konulu eğitim semineri verilmiģtir.

11 Sayfa 11 Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Etkinlikleri Kadıköy Belediyesi bünyesinde bulunan Mevhibe Ġnönü,Bahriye Üçok,Ġsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel Çocuk Yuvalarının Yılsonu gösterileri 21 Mayıs ve 04 Haziran 2011 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi nde yapıldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 3-6 yaģ grubu minikler,yıl boyunca öğrenmiģ oldukları ġarkı,ġiir,klasik Bale,Modern Dans,Halk oyunları gösterilerini büyük bir baģarı ve heyecanla sundular.ġzleyicilerden bol bol alkıģ aldılar. Gösteri sonunda önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde ilköğretime baģlayacak olan 74 öğrenciye katılım belgeleri verilerek,kep töreni yapıldı. Tüm yuva personeli,öğretmenleri onları ilkokula gönderecek olmanın heyecan ve gururunu yaģarken,velileri de 6 yaģ (hazırlık sınıfı) öğrencilerini dakikalarca ayakta alkıģladılar. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvalarından sorumlu Sağlık ĠĢleri Müdürü Dr.Zeynep Süzme; amaçlarının Belediyeye bağlı çocuk yuvalarında eğitim alan çocukların,özgüveni geliģmiģ,paylaģımcı,sosyal,kendisini çok iyi ifade edebilen,kendi baģına kararlar verebilen,milli ve estetik duyguları güçlendirilmiģ,çağdaģ ve Bilimsel Atatürk sevgisiyle dolu mutlu çocuklar yetiģtirmek olduğunu söyledi.

12 Sayfa 12 Ağız Bakımı Dt. Burcu GENİŞ Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Doğru Diş Fırça Seçimi ve Doğru Fırçalama Diş hekimi tarafından farklı bir fırça önerilmediği müddetçe küçük başlı, sıkı kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetlerinden olan, yumuşak veya orta sert fırçaları seçilmelidir. Böylece dişler arasında ve ağzın bütün bölgelerine erişip temizleyebilmek kolay olur. Ortalama 3 ayda bir fırçanın değiştirilmesi tavsiye edilir. Diş fırçası ile hem dişler hem de dişetleri temizlenmelidir. Fırça ıslatılmamalıdır ve macun nohut tanesi kadar miktarda kullanılmalıdır. Dişler ve dişetleri günde 2 kez (sabah kahvaltıdan ve akşam yemekten sonra) fırçalanarak temizlenmelidir. Fırçalama süresi ortalama 3 dakika olmalıdır. Sert ve yanlış fırçalama tekniği (sağ-sol hareketler) ile dişeti çekilmesi, diş yüzeyinde madde kayıpları ve hassasiyet oluşmakta, ayrıca tam temizlik etkisi sağlanamadığından çürük ve dişeti hastalıkları önlenememektedir. Arayüz Temizliği Fırçalama işlemi, fırça kıllarının yarısı diş yüzeyinde, diğer yarısı dişeti yüzeyinde konumlandırıldıktan sonra fırça başı 45 derece eğimlendirilerek, aşırı kubben uygulamadan, fırça başını yerinden kaldırmadan ve belli bir sıra takip edilerek yapılmalıdır. Sadece kılları hareket ettirerek minik yuvarlak dairesel hareketlerle bakterilerin biriktiği bu bölgeleri etkili olarak temizlemek mümkündür. Fırçalama işlemi ile dişlerin ön-arkaçiğneme yüzeyleri temizlenirken yan yüzleri temizlenememektedir. Bu yüzeylerin temizliği ancak dişipi kullanımı ile gerçekleştirilebilir. Arayüz fırçası ve ağız duşu kullanımı dişipine yardımcı araçlardır ve dişipinin yerini tutmazlar. Dişipi kullanımı, fırçalama işleminden sonra tercihen akşamları günde bir kez yapılmalıdır. Kullanımı sırasında dişipi arayüzdeki dişetini zedelemeden yavaşça yerleştirilmeli ve dişetinin içinden çiğneyici yüze doğru aşağı yukarı hareketlerle temizleme işlemi gerçekleştirilmelidir.

13 Sayfa 13 Dil Temizliği Dil sırtı, mikrobiyal dental plak ve yiyecek artıklarının yerleşip birikmesi için elverişli bir ortamdır. Hem mikroorganizmaları, hem de ağız kokusunu azaltmak için mutlaka dil fırçası veya dil kazıyıcısı ile dil sırtı arkadan öne doğru çekme hareketi uygulanarak her gün temizlenmelidir. Olaşabilecek çürük lezyonlarının erken tedavisi için bu ziyaretlerin 6 aylık aralarla sürdürülmesi önem taşır. Uygulanacak tedavilere, dişlerin sürme ve düşme zamanları göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. Diş çürüğü anneden çocuğa bulaşabilecek bakterilerin oluşturabileceği bir hastalıktır. Bu nedenle çocuğun biberonu ya da mama kaşığını annenin kendi ağzında deneyerek soğutması, bebeğini ağız çevresine yakın yerlerden öpmesi diğer hastalıklar kadar diş çürüğünün de bulaşmasına neden olur. Çocuklarda Ağız Bakımı Diş arası fırçaları: Diş araları ile köprü altlarını temizlemekte kullanılan özel yapılı fırçalardır. Bebeklerde Ağız Bakımı Diş hekimi ile ilk randevunun, ilk süt dişinin çıkmasından sonra yaklaşık 6 ay sonra ya da en geç 1 yaşına kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ancak böyle olursa, diş hekimi çocuğu takibe alabilir, yanlış beslenme alışkanlıkları konusunda aileyi uyarabilir ve çürükten koruyucu uygulamalar hakkında aileyi bilgilendirebilir. Çocuklarda diş temizliğine ilk dişin sürmesiyle yani ağızda yerini almasıyla başlanmalıdır.bu dönemde dişlerin temizliği diş macunu kullanılmadan steril gazlı bezlerle Anne-Baba tarafından yapılmalıdır.2,5-3 yaşında süt dişlerinin bitmesini takiben fırça ve macun kullanımına geçilebilir.okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik uygulatmak çok zordur.bu yaşlarda önemli olan,çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır.çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen yada kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar.oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerini çok daha iyi temizlemek gerekir..

14 Sayfa 14 Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Mayıs- Haziran 2011 Hizmet Sayıları Dumlupınar Sağlık Polikliniği Mayıs-Haziran 2011 hizmet sayıları; Mayıs ayında 2819, Haziran ayında 2844 olmak üzere toplam 5663 tür. Dahiliye Polikliniğine Mayıs ayında 319, Haziran ayında 276 hasta baģvurmuģ, muayene ve tedavileri yapılmıģtır.toplam 394 hastaya ilaç yardımında bulunulmuģtur. Çocuk Hastalıkları Polikliniğinde Mayıs ayında 260, Haziran ayında 234 çocuğun muayene ve tedavileri yapılmıģtır. 134 çocuğa ilaç, 82 çocuğa mama yardımında bulunulmuģ, 128 kiģiye anne eğitimi verilmiģtir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine Mayıs ayında 28 hasta baģvurmuģ, muayene ve tedavileri yapılmıģtır. Psikolojik Danışmanlık hizmet sayısı Mayıs ayında 99, Haziran ayında 71 dir. Ayrıca Haziran ayında 8 seans annelerle grup çalıģması yapılmıģtır. Kadıköy Belediyesi çocuk yuvalarına yerinde yapılan ziyaretlerle gerçekleģtirilen, eğitmenlere ve ailelere yönelik psikolojik danıģmanlık ve eğitim hizmetlerine devam edilmektedir.polikliniğimize baģvuran yetiģkin hastalara verilen psikolojik danıģmanlık hizmet sayısı 18 dir. Kulak Burun Boğaz Polikliniğinden Mayıs ayında 27, Haziran ayında 43 hasta hizmet almıģtır.8 hastaya ilaç yardımında bulunulmuģ, 10 hastaya kulak lavajı yapılmıģtır. Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde Mayıs ayında 338, Haziran ayında 350 hasta muayene edilmiģ, 8 hastaya ilaç yardımında bulunulmuģtur. 144 hastaya dolgu, 175 hastaya kanal tedavisi, 11 hastaya çekim, 131 hastaya diģ taģı temizliği, 4 hastaya flor uygulaması yapılmıģtır. Hemşirelik Hizmetlerinden Mayıs ayında 717, Haziran ayında 725 hasta yararlanmıģtır. 356 hastaya enjeksiyon, 232 hastaya pansuman, 554 hastaya tansiyon ölçümü yapılmıģtır.ayrıca 93 hastaya (soğuk buhar,oksijen, serum) uygulanmıģ, 207 hastaya laboratuar hizmeti (kolesterol, kan Ģekeri, gebelik testi) verilmiģtir. Mayıs ayındaki Park Sağlık ġenliklerinde 356 kiģiye Ģeker, kolesterol,tansiyon ölçümü yapılmıģtır. Sanayi sitesi çalıģanlarına İş Kazalarında İlkyardım konusunda Mayıs ayında 4 seminer verilmiģ olup toplam 82 kiģiye ulaģılmıģtır. Bu seminerlerden 3 ü sanayideki yerleri müsait olan iģ yerlerinde düzenlenmiģtir. Haziran ayı baģında Kadıköy Belediyesi Elektronik Atık Merkezi nde düzenlenen etkinlikte 14 Mart- tan bu yana verilen seminerlere katılan 68 iģyeri temsilcisine Katılımcı Belgesi verilmiģtir. Haziran ayında Kadıköy Belediyesi Elektronik Atık Merkezi nin bahçesinde, sanayi çalıģanlarına yapılan sağlık taramasında 154 kiģiye Ģeker, 150 kiģiye kolesterol, 178 kiģiye tansiyon ölçümü yapılmıģtır. Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezlerindeki öğrencilere Bulaşıcı Hastalıklar konulu seminerler verilmiģ, 189 öğrenciye ulaģılmıģtır.

15 Sayfa 15 Mayıs ayında 1436 Haziran ayında 1461 Toplam:2897 Dr. Rana BeĢe Sağlık Polikliniğinden sağlık hizmeti almıģtır. Laboratuar İşlem sayısı 10306, Radyoloji İşlem Sayısı 1756 Dahiliye-1 bölümüne mayıs ayında 141 kiģi, / haziran ayında 148 kiģi muayene olmuģtur. Endokrinoloji bölümüne mayıs ayında 110 kiģi / haziran ayında132 kiģi muayene olmuģtur. Göz Hastalıkları bölümüne mayıs ayında 175 kiģi / haziran ayında 162 kiģi muayene olmuģtur Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümüne mayıs ayında 209 kiģi / haziran ayında 328 kiģi muayene olmuģtur. Ağız ve Diş Sağlığı bölümüne Mayıs ayında 298 kiģi muayene, 46 dolgu,23 çekim,23 diş taşı, Haziran ayında 315 kiģi muayene, 60 dolgu, 35 çekim, 38 diş taşı iģlemi yapılmıģtır. Dâhiliye - 2 bölümüne mayıs ayında 197 kiģi / haziran ayında 76 kiģi muayene olmuģtur. Çocuk Hastalıkları bölümüne mayıs ayında 153 kiģi / haziran ayında 130 kiģi muayene olmuģtur Beslenme ve Diyetetik bölümüne mayıs ayında 83 kiģi / haziran ayında114 kiģi muayene olmuģtur Psikolojik Danışmanlık bölümüne mayıs ayında 70 kiģi / haziran ayında 56 kiģi muayene olmuģtur. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Mayıs Haziran 2011 Hizmet Sayıları Laboratuar bölümüne mayıs ayında 5532 / haziran ayında 4774 iģlem yapılmıģtır. Radyoloji Usg (Ultrason ): mayıs ayında78./ haziran ayında 99 hizmeti verilmiģtir. Doopler: mayıs ayında8 / haziran ayında 5 hizmeti verilmiģtir. Mamografi mayıs ayında22 / haziran ayında 29 hizmeti verilmiģtir Kemik Yoğunluğu mayıs ayında21/ haziran ayında25. hizmeti verilmiģtir. Konvansiyonel: mayıs ayında 822/ haziran ayında 647 hizmeti verilmiģtir 6 Mayıs 2011 de Sinop lar Derneğinde 42 kiģiye Erkek Erkeğe Sohbetler adlı söyleģi Uzm. Dr. Erdinç Köksal tarafından verildi. Osmanağa Gönüllüleriyle ortaklaģa düzenlenen 5 Mayıs 2011 de Uzm. Dr. Arslan Dağar ın konuģmacı olarak katıldığı Diyabetle Yaşam adlı seminere 40 kiģi katılım sağlamıģtır. Kriton Curi Gönüllüleriyle ortaklaģa düzenlenen 23 Mayıs 2011 tarihinde Ġleri YaĢlarda Jinekolojik Sorunlar adlı söyleģi Uzm. Dr. Erdinç Köksal tarafından verildi. 20 kiģi katılım sağlamıģtır.

16 Sayfa 16 Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği Mayıs Haziran 2011 Hizmet Sayıları MAYIS Diş polikliniğine Mayıs ayı içinde toplamda 14 sınıf gelmiģtir. Bu 14 sınıftaki 383 öğrencinin 293' ü uzman diģ hekimleri tarafından taranmıģ ve tedavi planları çıkartılmıģtır. DiĢ hekimlerine ise 1579 hasta gelmiģtir. Bu 1579 hastaya toplamda 4865 adet tedavi iģlemi uygulanmıģtır. Çocuk polikliniğine ise toplamda 42 sınıf gelmiģtir. Bu 42 sınıftaki 1207 öğrencinin 840' ı muayene edilmiģ ve gerekli tedaviler uygulanmıģtır. Psikologumuz ise 99 seans gerçekleģtirmiģtir. 14 engelli vatandaģımız da genel anestezi altında diģ tedavisi görmüģtür. Eğitim seminerlerinde 1493 öğrenciye ve 346 veliye ağız hijyeni ve diģ sağlığı eğitimi verilmiģtir. Ayrıca Metin Sabancı Rehabilitasyon Merkezi' nde çalıģan 37 engelli bakıcısına ağız hijyeni eğitimi verildi. HAZİRAN Diş polikliniğine Haziran ayı içinde diģ hekimlerine 1640 hasta gelmiģtir. Bu 1640 hastaya toplamda 5075 adet tedavi iģlemi uygulanmıģtır eğitim dönemi içindeki sınıf taramaları Mayıs ayı içinde tamamlandığı için Haziran ayında sınıf alınmamıģtır. Çocuk polikliniğine ise toplamda 13 sınıf gelmiģtir. Bu 13 sınıftaki 443 öğrencinin 287' si muayene edilmiģ ve gerekli tedaviler uygulanmıģtır. Psikologumuz ise 103 seans gerçekleģtirmiģtir. 18 engelli vatandaģımız da genel anestezi altında diģ tedavisi görmüģtür. Eğitim seminerleri kapsamında talep üzerine Özel Deniz Atı Anaokulu'nun talebelerine eğitim verilmiģtir. Belediyemize ait 4 yuvadaki 326 çocuğun ise diģ taramaları gerçekleģtirilmiģtir.

17 Sayfa 17 Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi Mayıs Haziran 2011 Hizmet Sayıları MAYIS Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezine Mayıs ayı içinde toplamda 67 yeni danıģan baģvurmuģ, 314 seans gerçekleģmiģtir. 13 mayıs 2011 Cuma günü Çocuğun Fiziksel ve Duygusal Tehditlerden Korunması ile ilgili Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm.Dr. Zerrin Topçu Bilgen ve Uzm.Psikolog Zeynep GülĢen Günay tarafından seminer verildi. 27 Mayıs 2011 Cuma günü Mutlu ve Yaratıcı Çocuk YetiĢtirmenin Yolları ile ilgili Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Zerrin Topçu Bilgen ve psikolog Eren Olgun tarafından seminer verildi. HAZİRAN Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezine Haziran ayı içinde toplamda 61 yeni danıģan baģvurmuģ, 338 seans gerçekleģmiģtir. 10 Haziran 2011 Cuma günü Çocuk ve Ergen psikiyatristi Uzm.Dr Zerrin TOPÇU BĠLGEN ve Uzm.Psikolog Ayten Deniz TEPELĠ tarafından ÇOCUĞUNUZ OKULA HAZIR MI? konulu eğitim semineri verilmiģtir.

18 Kadıköy Belediyesi Sağlık ĠĢleri Müdürlüğü SAĞLIK BÜLTENİ

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İ Ç İ N D E K İ L E R Dr. Rana Breşe Sağlık Polikliniği nde Çocuklara Diyabet Semineri -1- Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Merkezi Tarafından Düzenlenen BİLİNÇLİ İLAÇ KUL- LANIMI

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENĠ SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

SAĞLIK BÜLTENĠ SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SORUMLULAR Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN Sevnur YILDIRIM Sayfa 2 Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Açıldı...

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENĠ MART / NĠSAN Sayı / 2 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN.

SAĞLIK BÜLTENĠ MART / NĠSAN Sayı / 2 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. SAĞLIK BÜLTENĠ MART / NĠSAN 2011-Sayı / 2 Mahalle Sağlık Taramalarına Ġlgi Yoğundu. Sayfa 2 de Kadıköy Belediyesi Dr. Rana BeĢe Gönüllülerle OrtaklaĢa Seminerler Sayfa 6 7 de Çocuklarmızın Ruh Sağlığı

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENİ POLİKLİNİĞİMİZ AÇILDI.

SAĞLIK BÜLTENİ POLİKLİNİĞİMİZ AÇILDI. SAĞLIKBÜLTENİ KadıköyBelediyesiSağlıkİşleriMüdürlüğü Cilt1,Sayı1 POLİKLİNİĞİMİZAÇILDI. SEVGİLİKADIKÖYLÜLER, KadıköyBelediyesivatandaşların sağlığıileilgilibiryenilikdahagerçek leştirdi.eğitimmahallesindebulunan

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5840 işlem yaparak, 2038 kişiye hizmet verildiğini söyleyen

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5840 işlem yaparak, 2038 kişiye hizmet verildiğini söyleyen İ Ç İ N D E K İ L E R Mahalle Sağlık Taramalarına İlgi Büyüktü. -1- Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Anne Baba Eğitim Seminerleri Devam Ediyor. -2- Polikliniğinde Muratpaşa İlköğretim Okulu Öğrencileri

Detaylı

2011-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

2011-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM OCAK-ġUBAT 2011-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENĠ Sayı-1 Ocak-Şubat Sağlıkta Eşitsizlikler Sayfa 2 de Sezaryan mı, Normal Doğum mu? Sayfa 4 te İstanbul Diş Hekimleri Odasından Diş Polikliniğine Tam Not. Sayfa 5

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER CHP Genel Başkanı Sn. Deniz BAYKAL Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini Ziyaret Etti. -1- Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği nde Metin Sabancı Spastik Çocuklar

Detaylı

Süt dişleri neden önemlidir? İlk dönemde süt dişlerinin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Süt dişleri neden önemlidir? İlk dönemde süt dişlerinin bakımı nasıl yapılmalıdır? 1 2 Süt Dişleri Süt dişleri neden önemlidir? Sanılanın aksine, diş sağlığı açısından süt dişleri önemli dişlerdir. Bu dişler, daimi dişlerin oluşumu ve çenelerin gelişimi esnasında konuşma ve çiğneme açısından

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE Ağız ve diş sağlığı anne karnında başlar Doğum öncesi yeterli beslenen ve sağlam doğan bebeklerin 6 aylıktan itibaren ilk SÜT DİŞLERİ çıkar 2,5 3 yaşın sonuna kadar çocuğun

Detaylı

KÖTÜ AĞIZ HİJYENİ OLAN KİŞİLERDE;

KÖTÜ AĞIZ HİJYENİ OLAN KİŞİLERDE; AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KÖTÜ AĞIZ HİJYENİ OLAN KİŞİLERDE; kardiovasküler/ serebrovasküler sistem hastalıkları, osteoporoz, üst solunum yolları enfeksiyonları, kadınlarda erken doğum, düşük doğum ağırlığı riskinin

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

Eğitimi Verecek KiĢi veya KuruluĢ. Planlanan Eğitim Tarihi. Güler Gökbulut 08.01.2013. Güler Gökbulut 15.01.2013. Dt.Rahime Türk Çiçek 17.01.

Eğitimi Verecek KiĢi veya KuruluĢ. Planlanan Eğitim Tarihi. Güler Gökbulut 08.01.2013. Güler Gökbulut 15.01.2013. Dt.Rahime Türk Çiçek 17.01. ġubat OCAK KIRġEHĠR AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI MERKEZĠ 2013 YILI YILLIK EĞĠTĠM PLANI Doküman No: KADSM-PL- 007 Yayın Tarihi: 01.01.2011 Revizyon Tarihi: 08.12.2011 Revizyon No: 01 Konusu Eğitime Katılacak Hedef

Detaylı

BEYKOZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI

BEYKOZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI BEYKOZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI SIRA TARİH EĞİTİM KONUSU EĞİTİM SÜRESİ EĞİTİMCİ KATILIMCILAR EĞİTİM YERİ Yemekhane Hijyeni, El Hijyeni, Kişisel Koruyucu Ekipman 1 08.01.2013 Kullanımı,

Detaylı

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 KİŞİSEL TEMİZLİK Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerinin tümü kişisel temizlik olarak

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

2011-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

2011-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM 2011-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENĠ 2011- Sayı-4 Check-up larımızdan Haberdar mısınız? Sayfa-4 Çığ Gibi Büyüyen İlaç Kampanyası Her Dönemin Hastalığı Damar Sertliği Sayfa-10-11 SORUMLULAR Dr. Zeynep SÜZME Prof.

Detaylı

21 27 KASIM TOPLUM AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI FAALİYET RAPORU

21 27 KASIM TOPLUM AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI FAALİYET RAPORU 21 27 KASIM TOPLUM AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI FAALİYET RAPORU SÜLEYMANPAŞA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 21-27 Kasım 2016 " Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası" olması sebebiyle; Toplum Sağlığı Merkezimiz tarafından

Detaylı

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması,

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması, EK-4:MENTEŞ ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Mersin İli Yenişehir ilçesi Menteş Ortaokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda belirlenen hedeflere

Detaylı

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Antalya ili Muratpaşa İlçesi Vilayetler hizmet Birliği Anaokulunda Beslenme Dostu Okul Programının Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,

Detaylı

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK EL YIKAMA AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ VÜCUT TEMİZLİĞİ EL YIKAMA ELLERİMİZİ NİÇİN YIKARIZ? Ellerimizdeki mikropları uzaklaştırmak

Detaylı

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog EĞİTİMİ Lisans : İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi,Psikoloji Bölümü Tezi : Nörotiklik,zaman tahmini ve seçici dikkat 1982 Yüksek Lisans (M.A) : Marmara Üniversitesi

Detaylı

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu T.C. Sağlıklı Kentler Birliği 2008 Faaliyet Raporu SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FAALİYETLERİ MECLĠS TOPLANTILARI EĞĠTĠM ÇALIġMALARI KONFERANSLAR DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AVRUPA SAĞLIKLI ġehġrler ULUSAL AĞLARI ÇALIġMALARI

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji 1 2 Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU 1 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında müdürlüğümüz koordinatörlüğünde

Detaylı

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ 2010 FAALİYET RAPORU Diyabet 2020 Çalıştayı 16-17 Ocak tarihleri arasında Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum, Şişli, Kahraman Maraş ve İskenderun şubelerinden temsilciler ile Diyabet

Detaylı

MAYIS - AĞUSTOS 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin

MAYIS - AĞUSTOS 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin MAYIS - AĞUSTOS 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Özel Esayan Ermeni Lisesi nde Kaynaştırma Semineri Verdik Algı Özel Eğitim Kurumları na bağlı Algı Özel Eğitim Merkezi

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

MEDİKOSOSYAL MERKEZİ

MEDİKOSOSYAL MERKEZİ MEDİKOSOSYAL MERKEZİ Medikososyal Merkezi Üniversitemizdeki Medikososyal Merkezi, sağlık ya da psikolojik ve sosyal sorunlarınız konusunda yardım alabileceğiniz bir birimdir. Medikososyal Merkezi 2 Uzman

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Kocaeli ili Çayırova ilçesi Öğretmen Şevket Özay İlkokulunda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Çocuk Sağlığı İzlemi İlkeleri 6. PUADER Kongresi- Antalya

Çocuk Sağlığı İzlemi İlkeleri 6. PUADER Kongresi- Antalya Çocuk Sağlığı İzlemi İlkeleri 6. PUADER Kongresi- Antalya Dr. Başak TEZEL Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı İzlenmesi Gereken Gruplar 15-49 yaş kadınlar Gebeler Lohusalar 0-5 yaş çocuklar Okul çağı

Detaylı

Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir.

Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir. Ağız ve Diş Sağlığı Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir. Ağız sağlığı: Dişler ve onları

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği dalıdır. Periodontoloji,

Detaylı

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU Av. Füsun GÖKÇEN Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 4857 sayılı ĠĢ Kanunu MADDE 77 ĠġVERENLERĠN VE ĠġÇĠLERĠN

Detaylı

KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ. Akademik Unvanı : OKUTMAN. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.02.

KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ. Akademik Unvanı : OKUTMAN. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.02. KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ Akademik Unvanı : OKUTMAN Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.0.975 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel : (53)

Detaylı

UYGULAMA DEĞERLENDİRME FORMLARI

UYGULAMA DEĞERLENDİRME FORMLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ UYGULAMA DEĞERLENDİRME FORMLARI HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ

Detaylı

Dr.Hülya BECERĠR Kanser Erken TeĢhis Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM),Tekirdağ

Dr.Hülya BECERĠR Kanser Erken TeĢhis Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM),Tekirdağ Tekirdağ Kanser Erken TeĢhis,Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Ulusal Serviks ve Meme Kanserleri Tarama Programı 2009 Yılı Sonuçlarının Değerlendirilmesi Dr.Hülya BECERĠR Kanser Erken TeĢhis Tarama ve Eğitim

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENİ. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi 1 Yaşında...

SAĞLIK BÜLTENİ. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi 1 Yaşında... 2012-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENİ 2012- Sayı-4 Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi 1 Yaşında... Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığından Bireysel Danışmanlık ve Terapi Hizmetleri

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 1.AMAÇ: Bu rehber; kalite bilincinin temel alındığı Merkezimizde aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla yürütülen uyum programına katkı amacıyla

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Ege Üniversitesi- Hemşirelik Yüksekokulu. Gaziantep Üniversitesi-Halk Sağlığı Hemşireliği ABD 2006 AKADEMİK/MESLEKTE DENEYİM

EĞİTİM BİLGİLERİ. Ege Üniversitesi- Hemşirelik Yüksekokulu. Gaziantep Üniversitesi-Halk Sağlığı Hemşireliği ABD 2006 AKADEMİK/MESLEKTE DENEYİM Ünvanı Adı-Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri Fakülte Bölüm Öğretim Görevlisi N.Nesrin İPEKÇİ Adana/1976 Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım E-posta/Web nesrinipekci@kilis.edu.tr Telefon/Faks 348-813 93

Detaylı

Adı Soyadı Ünvanı. : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire

Adı Soyadı Ünvanı. : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire Adı Soyadı Ünvanı : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire Doğum Tarihi : 08-09-1963 Doğum Yeri : Ankara Uyruğu : T.C. Medeni Durumu : Evli Yabancı Dili : İngilizce İş telefonu : 0212 660 11 25 / 27618 İş

Detaylı

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 YAġAM BOYU EĞĠTĠM PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 BAġVURULARI Başvuru Psikolog 505 Hukuk 112 Evde Bakım 91 Toplam 591 Not:1) Erkek baģvuru

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ. Simge SavaĢan & Baran Güntan

ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ. Simge SavaĢan & Baran Güntan ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ Simge SavaĢan & Baran Güntan AJANDA Kent Konseyi Nedir? Gençlik Meclisi Nedir? Ġzmir Gençlik Meclisi BiliĢim ÇalıĢma Grubu

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI MİSYON: Çağdaş bilimsel gelişmeler ışığında ve iyi hekimlik ilkeleri doğrultusunda nitelikli çocuk ruh sağlığı hizmeti

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPOR FORMU. Eğitimi Düzenleyen Bölüm/ Kurumun Adı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPOR FORMU. Eğitimi Düzenleyen Bölüm/ Kurumun Adı. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPOR FORMU Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon No Rev.Tarihi Sayfa No EĞT-F-04 2.4.2012 2 21.11.2012 Eğitim Yılı: 2014 No Eğitimin Konusu

Detaylı

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA Astım tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtilerinin

Detaylı

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir. SAĞLIKLI KENTLERDE FİZİKSEL AKTİVİTELER Sağlığın Tanımı : Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Detaylı

Babalar Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir

Babalar Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir Babalar Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir Anneler ve Babalar Günlerinde Sevdikleriniz İçin Özel Programlarımız Babalarımıza Özel... 40 Yaş Üstü Erkek Sağlık Taraması

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA VE EYLEM PLANI

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA VE EYLEM PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ 2015-2016 YILLIK ÇALIŞMA VE EYLEM PLANI HEDEF:1. BESLENME VE SAĞLIĞI DESTEKLEYİCİ BİR OKUL ÖĞRETİM PLANI GELİŞTİRME 1-1 Beslenme dostu okullar programına uygun olarak okul öğretim

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PLANI

BESLENME DOSTU OKUL PLANI DEMİRTAŞPAŞA İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ 1 Bursa ili, Osmangazi İlçesi Demirtaşpaşa İlkokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı nın uygulamaları ile öğrencilerin

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. ortaklaşa seminer düzenledi. Seminerde Kadıköy

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. ortaklaşa seminer düzenledi. Seminerde Kadıköy İ Ç İ N D E K İ L E R Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Başhekimi Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Uzun Yaşamanın Sırlarını anlattı. -1- Dumlupınar Sağlık Polikliniği Yenilenmiş olarak Olarak Tüm Halkımızın Hizmetinde

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

GÖLCÜK SARAYLI YUNUS EMRE ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇLARIMIZ:

GÖLCÜK SARAYLI YUNUS EMRE ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇLARIMIZ: GÖLCÜK SARAYLI YUNUS EMRE ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇLARIMIZ: 1. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarının teşvik edilmesi, 2. Sağlıklı beslenme konusunda öğrenci ve

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ Hayat gülümseyince güzel... ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ Erken yaşta yapılan tedaviler yarının estetik sorununu önlüyor prodenta.com.tr Çocuk Diş Hekimliği Çocuk diş hekimine (Pedodontist) ilk olarak

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ SIRA AD-SOYADI OKULDAKİ GÖREVİ EKİPTEKİ GÖREVİ NO 1 FUNDA ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ EKİP BAŞKANI 2 FATMA YAVUZ OKUL MÜDÜR YARDIMCISI EKİP

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU HASTANELERĠNDE LĠDERLĠK AÇISINDAN HEMġĠRELĠK VERĠLERĠ ĠNCELENMESĠ ÇALIġMASI

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU HASTANELERĠNDE LĠDERLĠK AÇISINDAN HEMġĠRELĠK VERĠLERĠ ĠNCELENMESĠ ÇALIġMASI ACIBADEM SAĞLIK GRUBU HASTANELERĠNDE LĠDERLĠK AÇISINDAN HEMġĠRELĠK VERĠLERĠ ĠNCELENMESĠ ÇALIġMASI 13-15 Ekim 2008 de 4. Uluslararası HemĢirelik Yönetimi Kongresi nde sözel bildiri olarak sunuldu. Saliha

Detaylı

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Ana Bilim Dalı Halk (2006-Mart) Sağlığı Hemşireliği

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Ana Bilim Dalı Halk (2006-Mart) Sağlığı Hemşireliği Ünvanı Adı-Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri Fakülte Bölüm E-posta/Web Öğretim Görevlisi Nuriye Nesrin İPEKÇİ 15.12.1976-ADANA Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü / İlk ve

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak Bu yıl 40 ıncısı kutlanan Turizm Haftası kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından etkili bir turizm programı gerçekleştirildi. Aralarında üniversitemizin de bulunduğu çok sayıda kamu ve özel sektör kurumu

Detaylı

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Okulumuz üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi yetkililerini konuk etti. Üniversite tanıtımında; kampüs,

Detaylı

Okul Sağlığına Genel Bir Bakış ve Okul Sağlığında Ruh Sağlığının Yeri. Dr Hilal Tıpırdamaz Sipahi 22 Ekim 2003

Okul Sağlığına Genel Bir Bakış ve Okul Sağlığında Ruh Sağlığının Yeri. Dr Hilal Tıpırdamaz Sipahi 22 Ekim 2003 Okul Sağlığına Genel Bir Bakış ve Okul Sağlığında Ruh Sağlığının Yeri Dr Hilal Tıpırdamaz Sipahi 22 Ekim 2003 Okul dönemi 6-19 yaşlar arasını kapsar, iki dönemdir erken okul yaşı ve prepubesans kızlarda

Detaylı

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KORGAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010 Süreko dan Haberler Değerli Çevre Dostlarımız, Süreko E-Bültenlerinin ikinci sayısını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci sayımızı yine sizleri, Süreko daki gelişmeler ve organizasyonlar hakkında

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır.

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. ŞİŞMANLIK (OBEZİTE) Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. Yağ dokusunun oranı; Yetişkin erkeklerde % 12 15, Yetişkin kadınlarda %20 27 arasındadır. Bu oranların

Detaylı

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU Sağlık Bakanlığı nın Dünya Sağlık Örgütü yle yaptığı ortak çalışmaya göre Türkiye de 8,5 milyon obez (Şişman)

Detaylı

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FORM-19 A 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILAR VE BUNLARIN SAYISAL DAĞILIMI (KONGRE, SEMPOZYUM, SEMİNER, FORUM, WORKSHOP

Detaylı

ÇOCUK YETİŞTİRME VE ANNE BABA TUTUMLARI EĞİTİMİ

ÇOCUK YETİŞTİRME VE ANNE BABA TUTUMLARI EĞİTİMİ ÇOCUK YETİŞTİRME VE ANNE BABA TUTUMLARI EĞİTİMİ Eğitmen Kadrosu: Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu Doç. Dr. Neylan Ziyalar Doç. Dr. Erdinç Öztürk Yrd. Doç. Dr. Zeynep Belma Gölge Eğitim tarihi 23 Ekim 2016 (8

Detaylı

GÜNLÜK HĠJYEN ALIġKANLIKLARI

GÜNLÜK HĠJYEN ALIġKANLIKLARI GÜNLÜK HĠJYEN ALIġKANLIKLARI HĠJYEN NEDĠR? Bir sağlık bilimi olup,temel ilgi alanı sağlığın korunması ve sürdürülmesidi r. KĠġĠSEL HĠJYEN Kişilerin kendi sağlığını korudukları ve devam ettirdikleri öz

Detaylı

OKUL SAĞLIĞI YÖNETİM EKİBİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI

OKUL SAĞLIĞI YÖNETİM EKİBİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI OKUL SAĞLIĞI YÖNETİM EKİBİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI AMAÇ Okulun mekânı okul sağlığını koruması ve geliştirilmesine uygun olarak düzenlemek

Detaylı

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI.

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. 26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi ODTÜ Ülkem Koleji nde hızla uygulamaya geçti. Öğrencilere temel insanî

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU 2008-2009-2010 Dünya Görme Günü Etkinliğimiz Etkinlik kapsamında Etimesgut Huzur Evinde kalanlara Toplum Sağlığı AraĢtırma ve GeliĢtirme BaĢkanı Prof.Dr. Nazmi ZENGĠN Öncülüğünde

Detaylı

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı, organize edilmiş toplum çalışmaları sonunda; - çevre sağlığı koşullarını düzelterek - bireylere sağlık bilgisi vererek - bulaşıcı hastalıkları

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

Çocuğunuzun ilk doğduğu günden itibaren gençlik çağlarına gelinceye kadar çeşitli kontroller ve sağlıklı çocuk izlemleri yapılması gerekiyor.

Çocuğunuzun ilk doğduğu günden itibaren gençlik çağlarına gelinceye kadar çeşitli kontroller ve sağlıklı çocuk izlemleri yapılması gerekiyor. Çocuğunuzun ilk doğduğu günden itibaren gençlik çağlarına gelinceye kadar çeşitli kontroller ve sağlıklı çocuk izlemleri yapılması gerekiyor. Sağlıklı çocuk izlemi: Çocuğun yaşına uygun ruhsal, fiziksel

Detaylı

Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma Planı

Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma Planı Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma Planı CUMHURĠYET ORTAOKULU 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESĠ YILLIK ÇALIġMA PLANI HEDEFLERĠMĠZ 1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin,

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Arbon Okul Diş Kliniği ile ilgili bilgiler

Arbon Okul Diş Kliniği ile ilgili bilgiler Arbon Okul Diş Kliniği ile ilgili bilgiler Schulzahnklinik Arbon Telefon: 071 446 65 61 Stacherholzstrasse 32 Fax: 071 446 65 67 9320 Arbon E-Mail: szk.arbon@psgarbon.ch Temel Bilgiler İsviçre çapında

Detaylı

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi KĠġĠSEL ÖZGEÇMĠġ KiĢisel Bilgiler Soyadı Adı : DOĞAN AyĢegül Akademik Unvanı : Öğretim Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Konuklu / 9.08.965 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel :

Detaylı