SAĞLIK BÜLTENĠ SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK BÜLTENĠ SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM"

Transkript

1 SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SAĞLIK BÜLTENĠ 2010 SORUMLULAR Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN Sevnur YILDIRIM

2 Sayfa 2 Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Açıldı... Kadıköy Belediyesi Dr. Rana BeĢe Sağlık Polikliniği AçılıĢ Töreni Kadıköy Belediyesi vatandaģların sağlığı ile ilgili bir yenilik daha gerçekleģtirdi. KuyubaĢında bulunan poliklinik üç ayrı yerdeki sağlık merkezi ile (Kadıköy Belediyesi Sağlık Polikliniği, Kadıköy Belediyesi Diyabet Merkezi ve Küçükbakkalköy Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ) birleģtirerek daha donanımlı hale getirildi. AçılıĢını Kadıköy Belediye BaĢkanı Sn. Selami Öztürk yaptı. Polikliniğe, Kadıköy Ġçin yıllarca emek veren Kadıköy ün Rana Abla sının ismi verildi. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 3 Yaşında Mart 2007 de hizmete giren, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız DiĢ Sağlığı Merkezi 3. yaģında Kadıköy Belediyesi Sağlık Merkezleri 2010 yılında çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etti. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Polikliniği nin çocuklara verdiği koruyucu diģ hekimliği hizmetleri sağlık güvenceli hiçbir kuruluģ tarafından verilmiyor. Çocuklarımızın GülüĢüne Sağlık Projesi nin 3 yıllık tedavi iģlemlerinin bedeli 9 milyon 500 bin TL. Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Yenilenmiş Olarak Hizmetine Devam Ediyor... Dumlupınar Mahallesinde 13 yıldır hizmet gösteren ve yoğun ilgi gören Kadıköy Belediyesi ne ait Dumlupınar Sağlık Polikliniği binası yenilendi. Poliklinik yapılan tadilatla fiziksel koģulları daha uygun hale getirildi. YaĢlı ve engelli vatandaģların daha rahat faydalanabilmesi için tek katta toplandı. Poliklinikte halen verilmekte olan Dahiliye, Kadın Doğum, Çocuk, Psikolojik DanıĢmanlık ve HemĢirelik hizmetleri yanı sıra 2011 yılında hizmetlerine DiĢ ünitesini de ekleyerek çalıģmalarına devam ediyor.

3 Sayfa 3 Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Etkinlikleri CHP Eski Genel BaĢkanı Sn. Deniz Baykal Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Merkezini Ziyaret Etti. Gazeteci -Yazar Uğur DÜNDAR Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Merkezini ziyaret etti. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve DiĢ Sağlığı Merkezi Tarafından BaĢlatılan Ġlaç ve Medikal Malzeme Kampanyası baģlatıldı. Kadıköy Belediyesi Ağız ve DiĢ Sağlığı Polikliniği tarafından Bilinçli Ġlaç Kullanımı paneli düzenlendi. Kadıköy Belediyesi Ağız ve DiĢ Sağlığı Merkezine Almanya Stuttgart^dan Ziyaret. Ġzmir Seferihisar Belediye BaĢkanı Sn. Tunç SOYER Kadıköy Belediyesi Ağız ve DiĢ Sağlığı Merkezini ziyaret etti. Kadıköy Belediyesi Ağız DiĢ Sağlığı ve Çocuk Sağlığı Polikliniğinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı.

4 Sayfa 4 Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Etkinlikleri Polikliniğine Metin Sabancı Spastik Merkezinden gelen çocuklara ücretsiz göz taraması yapıldı. Polikliniğinde Bahçeköy Açı Ġlköğretim öğrencilerine Dr. Arslan Dağar tarafından Diyabet semineri verildi Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvalarına; Evlilik Sağlık Raporu İşlemleri Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniğinde Yapılıyor. Polikliniği doktorlarından Uzm. Dyt. FatoĢ Özcan tarafından Sağlıklı Besleniyorum eğitimi verildi. Polikliniği tarafından verilen Ġlk Yardım eğitimleri yıl boyunca yirmi kiģilik gruplar halinde devam etti. Polikliniği tarafından Kadıköy Belediyesi çalıģanlarına; Vücut Yağ Analizi, Kan ġekeri, Kolesterol Ölçümü taraması yapıldı. Polikliniğine Kadıköy Belediyesi Çocuk yuvalarından gelen 60 çocuğa göz muayenesi yapıldı.

5 Sayfa 5 Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Etkinlikleri Polikliniği tarafından Kadıköy Belediyesi Küçükbakkalköy çalıģanlarına ; Vücut Yağ Analizi, Kan ġekeri, Kolesterol Ölçümü taraması yapıldı. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana BeĢ Sağlık Polikliniği BaĢhekimi Prof Dr Korkmaz ALTUĞ Uzun YaĢamanın Sırlarını anlattı. Polikliniği ve Bostancı Gönüllü evinin ortaklaģa düzenlemiģ olduğu Diyabet semineri gerçekleģtirildi. Polikliniğinde Psikodrama grupları yıl boyunca doktorumuz Yrd. Doç Dr. Nilüfer ÜLGENER tarafından yürütüldü. Poliklinikte Tüm Muayeneler Ücretsizdir. MuratpaĢa Ġlköğretim okulundan gelen 120 öğrenciye on kiģilik gruplar halinde göz taraması yapıldı. Polikliniği yıl boyunca sağlık seminerlerine devam etti.

6 Sayfa 6 Dumlupınar Sağlık Polikliniği Etkinlikleri Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde Dr. Deniz Erbuğ tarafından kanserle ilgili seminer verildi. Poliklinikte Tüm Muayeneler Ücretsizdir. Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde Dr. Ġlhan Makinacı tarafından yaz aylarında artıģ gösteren çocuk ishallerin nedenlerini önleme yolları ve tedaviler konusunda halkı bilgilendirdi. Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Metin Beritan ın katılımıyla bir söyleģi düzenlendi.

7 Sayfa 7 Mahalle Sağlık Taramaları / Şenlikler Mart Dönemi Mahalle Sağlık Taraması 6 Hafta sürdü. Toplam 7246 iģlem yapılmıģtır. Taramada; Göz Taraması, DiĢ Taraması, YetiĢkin Muayene, Çocuk Muayene,Vücut Yağ Analizi, Kan ġekeri ve Kolesterol ölçümü yapılmıģtır. 11 Nisan Pazar Günü Yoğurtçu Parkının AçılıĢında Ücretsiz Sağlık Taraması Yapıldı. III. KoĢuyolu Sağlık ġenliği Mayıs 2010 tarihlerinde koģuyolu mahalle evinde gerçekleģti. III. KoĢu yolu Sağlık ġenliğinde DiĢ Muayenesi Göz Muayenesi Vücut Yağ Analizi Kolesterol Kan ġekeri Ölçümü Sigara Bağımlılık Testi ve Karbon monoksit Ölçümü hizmetleri verildi. Aralık Dönemi Mahalle Sağlık Taraması 3 Hafta sürdü. Tarama Fikirtepe ve Dumlupınar mahallelerinde yapıldı. Taramada; Göz Taraması, DiĢ Taraması, YetiĢkin Muayene, Çocuk Muayene,Vücut Yağ Analizi, Kan ġekeri ve Kolesterol ölçümü yapılmıģtır. 11 Nisan Yoğurtçu Parkı Sağlık ġenliği Ücretsiz Sağlık Taramasında; DiĢ Muayenesi Göz Muayenesi Vücut Yağ Analizi Kolesterol Kan ġekeri Ölçümü Sigara Bağımlılık Testi ve Karbon monoksit Ölçümü hizmetleri verildi.

8 Sayfa 8 YILLIK HİZMET SAYILARI Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği 2010 Yılında Gerçekleştirilen Hizmet Sayıları hasta Dumlupınar Sağlık Polikliniğinden sağlık hizmeti almıştır. Dahiliye bölümüne 2681 hasta baģvurmuģ ve tedavileri yapılmıģtır hastaya ilaç yardımında bulunulmuģtur. Çocuk hastalıkları bölümüne gelen 1295 çocuğun tedavileri yapılmıģtır. 322 çocuğa ilaç, 26 çocuğa mama yardımında bulunulmuģ, 55 kiģiye anne eğitimi verilmiģtir. Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümüne 2304 hasta baģvurmuģ ve tedavileri yapılmıģtır. 737 gebenin aylık takibi yapılmıģ, 50 hastaya ilaç yardımında bulunulmuģtur. Psikologlar tarafından 764 seans gerçekleģtirilmiģtir. Psikolojik danıģmanlık hizmeti 316 seans, özel eğitim hizmeti ise 448 seanstır. Kulak Burun Boğaz bölümünden 229 hasta hizmet almıģtır. Hemşirelik hizmetlerinden 7954 hasta yararlanmıģtır hastaya enjeksiyon, 882 hastaya pansuman, 2948 hastaya tansiyon ölçümü yapılmıģtır.1661 hastaya laboratuar hizmeti (Kan Ģekeri, kolesterol, gebelik testi) verilmiģtir yılında yapılan Mahalle Sağlık Taramalarına ve KoĢuyolu mahalle evi ile Yoğurtçu Parkı Sağlık ġenlikleri ne katılım sağlandı. Dumlupınar eğitim merkezindeki kursiyerlere kanser, çocuklarda ishal, kadın hastalıkları konusunda seminerler verilmiģtir tarihleri arasında polikliniğimizde tadilat nedeniyle hizmet verilememiģtir.

9 Sayfa 9 Ġç Yazı Başlığı YILLIK HİZMET SAYILARI Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği 2010 Yılında Gerçekleştirilen Hizmet Sayıları Diş polikliniğine 2010 yılı içinde toplamda 237 sınıf gelmiģtir. Sadece ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinden oluģan bu 237 sınıftaki 6970 öğrencinin 5396' sı uzman diģ hekimleri tarafından taranmıģ ve tedavi planları çıkartılmıģtır. DiĢ hekimlerine ise hasta gelmiģtir. Bu hastaya toplamda adet tedavi iģlemi uygulanmıģtır. Çocuk polikliniğine ise toplamda 354 sınıf gelmiģtir. Bu 354 sınıftaki öğrencinin 8015' i muayene edilmiģ ve gerekli tedaviler uygulanmıģtır. Psikolog ise 995 seans gerçekleģtirmiģtir. 133 engelli vatandaģımız da genel anestezi altında diģ tedavisi görmüģtür. Ġlçemize bulunan 4 çocuk yuvasından 3-6 yaģ arası 256 çocuğumuza, 41mülteci ve Semiha ġakir Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki 56 çocuğumuza diģ tedavisi yapıldı. Farklı ilçelerde bulunan 125 mülteci vatandaģımıza diģ ve sağlık taraması yapıldı. KoĢuyolu Spor Kulübü ve Kozyatağı Ġdman Yurdu'ndaki 56 sporcu çocuğumuza sağlık hizmeti verildi. Belediyemize ait 4 çocuk yuvasındaki 319 çocuğumuza periyodik olarak sağlık hizmeti verildi. Eğitimci diģ hekimimiz tarafından kiģiye ağız diģ sağlığı ve hijyeni eğitimi verildi. Öğrencilerimize adet diģ fırçası ve diģ macunu dağıtıldı. 8 adet anne -baba eğitim semineri verildi. Kampanyamız dahilinde 3775 kalem ilaç ve 780 adet medikal malzeme ihtiyaç sahiplerine ulaģtırıldı. Ġlaç ve Medikal Malzeme Kampanyası Mahalle sağlık taramalarında 1120 vatandaģımıza diģ, 870 çocuğumuza genel sağlık tarama ve tedavisi yapıldı. KoĢuyolu Mahalle Evi ve Yoğurtçu Parkı Sağlık ġenlikleri' ne katılım sağlandı. Ġlçemizdeki okullarda eğitim gören öğrencimize 30 ton mandalina dağıtımı yaptık.

10 Sayfa 10 YILLIK HİZMET SAYILARI Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği 2010 Yılında Gerçekleştirilen Hizmet Sayıları hasta Dr. Rana BeĢe Sağlık Polikliniğinden sağlık hizmeti almıģtır. Hasta muayene 13862, Laboratuar İşlem sayısı 20693, Radyoloji İşlem Sayısı 2089 Dahiliye-1 bölümüne 928 kiģi muayene olmuģtur. Endokrinoloji bölümüne 608 kiģi muayene olmuģtur. Nöroloji bölümüne 823 kiģi muayene olmuģtur. Aile Hekimi bölümüne 1350 kiģi muayene olmuģtur. Göz Hastalıkları bölümüne 1218 kiģi muayene olmuģtur. Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümüne 2253 kiģi muayene olmuģtur. Ağız ve Diş Sağlığı bölümüne 2020 kiģi muayene olmuģtur. Dahiliye - 2 bölümüne 2136 kiģi muayene olmuģtur. Çocuk Hastalıkları bölümüne 1499 kiģi muayene olmuģtur. Beslenme ve Diyetetik bölümüne 881 kiģi muayene olmuģtur. Psikolojik Danışmanlık bölümüne 146 kiģi muayene olmuģtur. Laboratuar bölümüne iģlem yapılmıģtır. Radyoloji 798 Usg (Ultrason )hizmeti verilmiģtir. 71 Doopler hizmeti verilmiģtir. 171 Mamografi hizmeti verilmiģtir 92 Kemik Yoğunluğu hizmeti verilmiģtir Konvansiyonel hizmeti verilmiģtir. Metin Sabancı Spastik Merkezinden 50 çocuk göz muayenesinden geçirildi. Kadıköy Belediyesi Çocuk yuvalarından 60 çocuğun göz muayenesi yapıldı. MuratpaĢa ilköğretim okulundan 120 öğrenciye göz muayenesi yapıldı. Kadıköy Belediyesi Çocuk yuvalarından 60 çocuğa Sağlıklı Besleniyorum eğitimi verildi. Kadıköy Belediyesi ÇalıĢanlarına Kolesterol, Kan Ģekeri, Vücut yağ analizi ölçümü yapıldı. ĠĢlem sayısı Ġlk Yardım Eğitim gerçekleģtirilip 100 KiĢiye eğitim verildi. Bahçeköy Açı Ġlköğretim okulundan gelen 110 öğrenciye diyabet semineri verildi. Küçükbakkalköy ÇalıĢanlarına Kolesterol, Kan Ģekeri, Vücut yağ analizi ölçümü yapıldı. iģlem sayısı 300 BulaĢıcı Sarılıklar, Sarı Nokta, Diyabetle YaĢam, ġeker Hastaları Nasıl Beslenmeli, Göz Tansiyonu, Flora, YaĢlılıkta Meme Hastalıkları, Sağlık ve temizlik vb. konularda 49 eğitim gerçekleģtirilip 980 kiģiye ulaģılmıģtır. Yoğurtçu Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evi Sağlık ġenlikleri ne katılım sağlandı.

11 Sayfa 11 SAĞLIK BÜLTENLERİMİZ

12 Kadıköy Belediyesi Sağlık ĠĢleri Müdürlüğü SAĞLIK BÜLTENİ

SAĞLIK BÜLTENİ POLİKLİNİĞİMİZ AÇILDI.

SAĞLIK BÜLTENİ POLİKLİNİĞİMİZ AÇILDI. SAĞLIKBÜLTENİ KadıköyBelediyesiSağlıkİşleriMüdürlüğü Cilt1,Sayı1 POLİKLİNİĞİMİZAÇILDI. SEVGİLİKADIKÖYLÜLER, KadıköyBelediyesivatandaşların sağlığıileilgilibiryenilikdahagerçek leştirdi.eğitimmahallesindebulunan

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER CHP Genel Başkanı Sn. Deniz BAYKAL Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini Ziyaret Etti. -1- Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği nde Metin Sabancı Spastik Çocuklar

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENĠ MART / NĠSAN Sayı / 2 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN.

SAĞLIK BÜLTENĠ MART / NĠSAN Sayı / 2 SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. SAĞLIK BÜLTENĠ MART / NĠSAN 2011-Sayı / 2 Mahalle Sağlık Taramalarına Ġlgi Yoğundu. Sayfa 2 de Kadıköy Belediyesi Dr. Rana BeĢe Gönüllülerle OrtaklaĢa Seminerler Sayfa 6 7 de Çocuklarmızın Ruh Sağlığı

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5840 işlem yaparak, 2038 kişiye hizmet verildiğini söyleyen

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5840 işlem yaparak, 2038 kişiye hizmet verildiğini söyleyen İ Ç İ N D E K İ L E R Mahalle Sağlık Taramalarına İlgi Büyüktü. -1- Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Anne Baba Eğitim Seminerleri Devam Ediyor. -2- Polikliniğinde Muratpaşa İlköğretim Okulu Öğrencileri

Detaylı

Park Sağlık ġenlikleri Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Sayfa 2-3 de. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Etkinlikleri Sayfa 11 de

Park Sağlık ġenlikleri Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Sayfa 2-3 de. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Etkinlikleri Sayfa 11 de MAYIS / HAZĠRAN 2011-Sayı / 3 SAĞLIK BÜLTENĠ Sayı-3 Mayıs Haziran Park Sağlık ġenlikleri Özgürlük Parkı ve KoĢuyolu Mahalle Evinde Devam Etti. Sayfa 2-3 de ĠĢ Kazalarında Ġlkyardım Seminerlerine Katılan

Detaylı

2011-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

2011-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM OCAK-ġUBAT 2011-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENĠ Sayı-1 Ocak-Şubat Sağlıkta Eşitsizlikler Sayfa 2 de Sezaryan mı, Normal Doğum mu? Sayfa 4 te İstanbul Diş Hekimleri Odasından Diş Polikliniğine Tam Not. Sayfa 5

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İ Ç İ N D E K İ L E R Dr. Rana Breşe Sağlık Polikliniği nde Çocuklara Diyabet Semineri -1- Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Merkezi Tarafından Düzenlenen BİLİNÇLİ İLAÇ KUL- LANIMI

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. ortaklaşa seminer düzenledi. Seminerde Kadıköy

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. ortaklaşa seminer düzenledi. Seminerde Kadıköy İ Ç İ N D E K İ L E R Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Başhekimi Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Uzun Yaşamanın Sırlarını anlattı. -1- Dumlupınar Sağlık Polikliniği Yenilenmiş olarak Olarak Tüm Halkımızın Hizmetinde

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

2011-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

2011-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENĠ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM 2011-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENĠ 2011- Sayı-4 Check-up larımızdan Haberdar mısınız? Sayfa-4 Çığ Gibi Büyüyen İlaç Kampanyası Her Dönemin Hastalığı Damar Sertliği Sayfa-10-11 SORUMLULAR Dr. Zeynep SÜZME Prof.

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU PERSONEL YAPISI Müdürlüğümüz bünyesinde 3 Kadrolu Tabip, 2 Kadrolu, 1 SözleĢmeli Vet. Hekim, 3 SözleĢmeli Gıda Mühendisi, 1 Kadrolu

Detaylı

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU 1 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında müdürlüğümüz koordinatörlüğünde

Detaylı

Babalar Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir

Babalar Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir Babalar Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir Anneler ve Babalar Günlerinde Sevdikleriniz İçin Özel Programlarımız Babalarımıza Özel... 40 Yaş Üstü Erkek Sağlık Taraması

Detaylı

Dr.Hülya BECERĠR Kanser Erken TeĢhis Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM),Tekirdağ

Dr.Hülya BECERĠR Kanser Erken TeĢhis Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM),Tekirdağ Tekirdağ Kanser Erken TeĢhis,Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Ulusal Serviks ve Meme Kanserleri Tarama Programı 2009 Yılı Sonuçlarının Değerlendirilmesi Dr.Hülya BECERĠR Kanser Erken TeĢhis Tarama ve Eğitim

Detaylı

ÇEKMEKÖY BELEDĠYE BAġKANLIĞI

ÇEKMEKÖY BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÇEKMEKÖY BELEDĠYE BAġKANLIĞI SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALĠYET RAPORU I-GENEL BĠLGĠLER A-MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YETKĠ,GÖREV VE SORUMLULUKLARI -Müdürlüğün Görevleri: Sağlık İşleri müdürlüğü,belediye Kanunu,büyükşehir

Detaylı

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi ĠZMĠR GÖĞÜS HASTANESĠ DENEYĠMĠ

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi ĠZMĠR GÖĞÜS HASTANESĠ DENEYĠMĠ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi ĠZMĠR GÖĞÜS HASTANESĠ DENEYĠMĠ Doç. Dr. Can Biçmen cbicmen@yahoo.com SAĞLIK ÇALIġANININ SAĞLIĞI (SÇS) ÇALIġTAYI, ANKARA 18.09.2010

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

Anneler Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir

Anneler Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir Anneler Gününe Özel Panellerimiz Varlıkları ve Sağlıkları Bizim İçin Önemlidir Anneler ve Babalar Günlerinde Sevdikleriniz İçin Özel Programlarımız Annelerimize Özel... Osteoporoz Kontrol Paneli (220 TL)

Detaylı

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER

AKDEM 2008. YAġAM BOYU EĞĠTĠM. PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK. HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 YAġAM BOYU EĞĠTĠM PSĠKOLOJĠK DANIġMANLIK HUKUKĠ DANIġMANLIK EVDE BAKIM SOSYAL FAALĠYETLER AKDEM 2008 BAġVURULARI Başvuru Psikolog 505 Hukuk 112 Evde Bakım 91 Toplam 591 Not:1) Erkek baģvuru

Detaylı

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri koordineli bir şekilde

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. İlkyardım ve Önemi. İlkyardım, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. İlkyardım ve Önemi. İlkyardım, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık İÇİNDEKİLER Dr. Rana Breşe Sağlık Polikliniği ilk yardım eğitimlerine devam ediyor -1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Merkezi Tarafından Başlatılan İlaç ve Medikal Malzeme Kampanyasının

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

İLLERİN EĞİTİM VE FARKINDALIK FAALİYETLERİ. İlkay Özkurt Kanser Daire Başkanlığı 05326460338 ozkurtilkay@gmail.com

İLLERİN EĞİTİM VE FARKINDALIK FAALİYETLERİ. İlkay Özkurt Kanser Daire Başkanlığı 05326460338 ozkurtilkay@gmail.com İLLERİN EĞİTİM VE FARKINDALIK FAALİYETLERİ İlkay Özkurt Kanser Daire Başkanlığı 05326460338 ozkurtilkay@gmail.com HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM PROGRAMLARI Hizmet içi eğitim Halk eğitim Konferans Panel

Detaylı

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ Diyabet Eğitim Hemşireleri Hem. Sevil İşli 2004 Hem. Nigar Özen 2005 Uzm. Hem.

Detaylı

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E T.C. S A R I Y E R B E L EDİYE B A Ş K A N L I Ğ I 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E B E K L E N T İ L E R R A P O R U İÇİNDEKİLER GİRİŞ...2 I - 2013 YILI İLE 2014 YILI BAŞLANGIÇ ÖDENEKLERİ

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER SAĞLIK BÜLTENİ nde Rana Abla ya Anlamlı Jest -1- Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 3 YAŞINDA - 2- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği -2- Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği -3- Dumlupınar

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Kontrol Onay Yürürlük Tarihi 10.08.2010 Sağlık İşleri Müdürü Başkan Yardımcısı Sayfa 1 /4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün faaliyet alanında, yetki,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU YENİ LİSANS BAŞVURU FORMU

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU YENİ LİSANS BAŞVURU FORMU YENİ LİSANS BAŞVURU FORMU Sporcunun: Adı Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri Mesleği Tabiyeti Baba Adı Ana Adı Kimlik Kartı No Telefon No :. :. :.. :.. :. Yabancılar İçin Pasaport No Adres.. Ben aşağıda imza sahibi.

Detaylı

HAFTA 8. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

HAFTA 8. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK HEDEFLER Bu üniteyi çalıģtıktan sonra; Bu konunun sonunda Özel Hastaneler Yönetmeliği nde ve Ayakta

Detaylı

ACIBADEM SİGORTA AVANTAJLARI

ACIBADEM SİGORTA AVANTAJLARI ACIBADEM SİGORTA AVANTAJLARI Değerli Sigortalılarımız, Özel Sağlık Sigortanız sayesinde, poliçe teminatı kapsamındaki tedaviler için elde edeceğiniz avantajların yanısıra, Türkiye nin en kapsamlı sağlık

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Poliklinik Hasta Kabul ve Hekim Seçme hakkının Kullandırılması 2 Poliklinik muayenesi 3 Muayene Süresi 4 Acil

Detaylı

AİLE HEKİMLERİ İÇİN GÖĞÜS HASTALIKLARI

AİLE HEKİMLERİ İÇİN GÖĞÜS HASTALIKLARI AİLE HEKİMLERİ İÇİN GÖĞÜS HASTALIKLARI, Prof. Dr. Muzaffer METİNTAŞ,, Doç. Dr. Akın KAYA 1. Baskı 2011 ISBN : 978-605-88844-6-5 2011 Sentez Matbaacılık ve Yayıncılık Ltd. Şti. Büyük Sanayi 1. Cadde Çavuşoğlu

Detaylı

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz Ulaşımdan, çevre projelerine, sosyal hizmetlerden, eğitime kadar her alanda sağlıklı bir yapının temel taşlarını döşüyoruz. İSTANBUL U SAĞLIKLI BİR KENTE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Detaylı

MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTELERİ

MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTELERİ MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTELERİ KALİTE KONSEYİ (YÖNETİCİLİK VE LİDERLİK KOMİTESİ) Op. Dr. Gülçin SARIYILDIZ Genel Müdür Uzm. Dr. Gülay KILIÇ BaĢhekim Sibel DURGUN

Detaylı

MEDİKOSOSYAL MERKEZİ

MEDİKOSOSYAL MERKEZİ MEDİKOSOSYAL MERKEZİ Medikososyal Merkezi Üniversitemizdeki Medikososyal Merkezi, sağlık ya da psikolojik ve sosyal sorunlarınız konusunda yardım alabileceğiniz bir birimdir. Medikososyal Merkezi 2 Uzman

Detaylı

Proje S üresi Süresi 2010 2010--2014 2014 P j ro B e aşlang an ıç Tar T ihi ihi: 9 9 Mart t 2010

Proje S üresi Süresi 2010 2010--2014 2014 P j ro B e aşlang an ıç Tar T ihi ihi: 9 9 Mart t 2010 AMAÇ İnsanlarda sağlıklı olma, sağlıklı bir evlilik yürütme ve sağlıklı bireyler yetiştirme konularında bilinç oluşturmak. Sağlıklı nesiller yetiştirecek olan bilinçli aileler için başta anne, babalara

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI Sıra No Sunulan Hizmetin Adı Başvuruda Ġstenen Bilgi/ Belgeler 1 Poliklinik Muayene 1. T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi,

Detaylı

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA Astım tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtilerinin

Detaylı

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ 1 Poliklinik muayenesi 2 3 4 5 Hekim seçme hakkının kullandırılması Laboratuar tetkikleri (Tam kan, Tam idrar, Biyokimya, Gaitada parazit, gizli kan v.s) Laboratuar tetkikleri ACİL (Hemogram, İdrar, Kardiyak

Detaylı

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu T.C. Sağlıklı Kentler Birliği 2008 Faaliyet Raporu SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FAALİYETLERİ MECLĠS TOPLANTILARI EĞĠTĠM ÇALIġMALARI KONFERANSLAR DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AVRUPA SAĞLIKLI ġehġrler ULUSAL AĞLARI ÇALIġMALARI

Detaylı

T.C İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

T.C İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU T.C İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU Sağlık Hizmetleri: İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

18 Sürekli İlaç Kullanım Raporu (AH Uzmanı) T.C.Kimlik Numarası, Tetkikler vs. 2 GÜN

18 Sürekli İlaç Kullanım Raporu (AH Uzmanı) T.C.Kimlik Numarası, Tetkikler vs. 2 GÜN AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (10.12.001) 5 Sağlık Kurumuna Sevk T.C.Kimlik Numarası AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (10.12.002) 5 Sağlık Kurumuna Sevk T.C.Kimlik Numarası AİLE

Detaylı

3. 25 Eylül 2010 tarihinde 18.Dönem Seçimsiz Olağan Mali Kongresi odamız Hedef Allianz Salonunda Gündemli olarak gerçekleģtirilmiģtir.

3. 25 Eylül 2010 tarihinde 18.Dönem Seçimsiz Olağan Mali Kongresi odamız Hedef Allianz Salonunda Gündemli olarak gerçekleģtirilmiģtir. 1. 02 Eylül 2010 tarihinde Ramazan ayı dolayısıyla odamız üyeleriyle bölgemizde faaliyet gösteren Selçuk Ecza Deposu ve Hedef Ecza Deposu müdürlerinin ve çalıģanlarının katılım ve katkılarıyla Allesta

Detaylı

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182 İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI HASTA OKULU PLANI HASTANE ADI TARİH SAAT KONU EĞİTİM YERİ HASTA OKULU PROGRAMI İÇİN HASTA VE YAKINLARININ İLETİŞİM KURABİLECEKLERİ TELEFON NUMARASI HASEKİ 28/01/2013

Detaylı

DOĞUM ÖNCESĠ BAKIM YÖNETĠM REHBERĠ 2016

DOĞUM ÖNCESĠ BAKIM YÖNETĠM REHBERĠ 2016 DOĞUM ÖNCESĠ BAKIM YÖNETĠM REHBERĠ 2016 AMAÇ : Anne ve fetusun tüm gebelik boyunca düzenli aralıklarla gerekli muayene ve önerilerde bulunularak dikkatli bir şekilde izlenminin sağlanması KAPSAM : Kadın

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

Diabetik Ayak Yarasında Evde Bakım Hizmetinde Aile Hekiminin Yeri

Diabetik Ayak Yarasında Evde Bakım Hizmetinde Aile Hekiminin Yeri + Diabetik Ayak Yarasında Evde Bakım Hizmetinde Aile Hekiminin Yeri Doç. Dr. S. Serap Çifçili Marmara Üniversitesi Tıp fakültesi Aile Hekimliği AD III. ULUSAL DİYABETİK AYAK İNFEKSİYONLARI SİMPOYUMU, Mayıs

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

BELEDİYE BAŞKANI. Başkan Yardımcısı AKDEM

BELEDİYE BAŞKANI. Başkan Yardımcısı AKDEM BELEDİYE BAŞKANI Başkan Yardımcısı Sosyal Yardım İşleri Müdürü AKDEM 1) Aile Eğitim ve Danışmanlık Birimi 2) Engelliler Koordinasyon Birimi 3) Kadın ve Aile Sağlığı Birimi AKDEM Akdem toplam 35 personelle

Detaylı

Kendiniz için, bir güzellik yapın

Kendiniz için, bir güzellik yapın Kendiniz için, bir güzellik yapın Dünya Standartlarında Estetik Uygulamaların Adresi: Akay Hastanesi İnsanlar binlerce yıldır genç ve güzel görünmenin kendilerine verdiği güç için çaba sarfetmişler. 5000

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENİ. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi 1 Yaşında...

SAĞLIK BÜLTENİ. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü. Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi 1 Yaşında... 2012-Sayı / 4 SAĞLIK BÜLTENİ 2012- Sayı-4 Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi 1 Yaşında... Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığından Bireysel Danışmanlık ve Terapi Hizmetleri

Detaylı

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü 198 Sağlık İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Global Bütçe. Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Global Bütçe. Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı Global Bütçe Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi TEMMUZ 2018 HASTANE BAŞHEKİMİ DR.HÜSEYİN ARSLAN 2 ESKİ HASTANELERİMİZ A BLOK B BLOK 3 Hastane Fotoğrafları Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi

Detaylı

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E.

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İletişim A. GENEL TANITIM Dönem 6, tıp eğitiminin önceki 5 yılında edinilen bilgi,

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU Sağlık Bakanlığı nın Dünya Sağlık Örgütü yle yaptığı ortak çalışmaya göre Türkiye de 8,5 milyon obez (Şişman)

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2014 Sayı : 9 Bülten Tarihi: EYLÜL 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Tarafından Kamu Hastane Birlikleri 2014 Değerlendirmesi Adres:DPÜ Evliya Çelebi

Detaylı

Ek Ödeme Uygulama Deneyimi

Ek Ödeme Uygulama Deneyimi AĠBÜ TIP FAKÜLTESĠ VE SAĞLIK ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ Ek Ödeme Uygulama Deneyimi PROF. DR. HAYRETTĠN ÖZTÜRK ÇOCUK CERRAHĠSĠ VE ÇOCUK ÜROLOJĠSĠ UZMANI BAġHEKĠM AĠBÜ TIP FAKÜLTESĠ VE SAĞLIK ARAġTIRMA

Detaylı

T.C. ERZĠNCAN VALĠLĠĞĠ Halk Sağlığı Müdürlüğü. ÖĞRENCĠ MUAYENE FORMU (İlgili aile hekimleri tarafından doldurulacaktır.)

T.C. ERZĠNCAN VALĠLĠĞĠ Halk Sağlığı Müdürlüğü. ÖĞRENCĠ MUAYENE FORMU (İlgili aile hekimleri tarafından doldurulacaktır.) Form-1 Tarih ve Protokol Numarası : ÖĞRENCĠ MUAYENE FORMU (İlgili aile hekimleri tarafından doldurulacaktır.) Okulu :... Adı Soyadı :... Numarası :... Cinsiyeti : Erkek : Kız: YaĢı :... Boyu :...Cm....

Detaylı

OKUL GELĠġĠM RAPORU. GĠRĠġ 2. I. OKULUN FĠZĠKĠ KAYNAKLARINI GELĠġTĠRMEYE YÖNELĠK OLARAK 2

OKUL GELĠġĠM RAPORU. GĠRĠġ 2. I. OKULUN FĠZĠKĠ KAYNAKLARINI GELĠġTĠRMEYE YÖNELĠK OLARAK 2 OKUL GELĠġĠM RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No Okulun Adı 2 Bulunduğu Bölge 2 Bağlı Bulunduğu Ġl/Ġlçe 2 Eğitim Öğretim Yılı 2 Raporla Ġlgili Olarak Bağlantı Kurulacak KiĢinin ĠletiĢim Bilgileri 2 GĠRĠġ 2 I.

Detaylı

2015 YILI. DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ FAALĠYET RAPORU

2015 YILI. DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ FAALĠYET RAPORU N E C M E T T Ġ N E R B A K A N ÜNĠVERSĠTESĠ 2015 YILI DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER BĠRĠM YÖNETĠCĠSĠNĠN SUNUġU ĠÇĠNDEKĠLER I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve

Detaylı

ERKEN TANI HİZMETLERİ. Prof. Dr. Ayfer TEZEL

ERKEN TANI HİZMETLERİ. Prof. Dr. Ayfer TEZEL ERKEN TANI HİZMETLERİ Prof. Dr. Ayfer TEZEL ERKEN TANI Hastalıkların, klinik bulgu ve belirtileri ortaya çıkmadan tespit edilmesine erken tanı denir. ERKEN TANI Herhangi hastalığa ait belirtilerin henüz

Detaylı

ASBESTLE ÇALIġMALARDA ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

ASBESTLE ÇALIġMALARDA ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASBESTLE ÇALIġMALARDA SAĞLIK mad men VE season GÜVENLĠK 6 episode 10 ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK Aslıcan GÜLER İSG Uzman

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2014 Sayı : 12 Bülten Tarihi: ARALIK 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği YENĠ YILINIZ KUTLU OLSUN İnsanoğlunun en kıymetli hazinesi olan ve değeri kaybedilince anlaşılan sağlık

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPOR FORMU. Eğitimi Düzenleyen Bölüm/ Kurumun Adı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPOR FORMU. Eğitimi Düzenleyen Bölüm/ Kurumun Adı. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPOR FORMU Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon No Rev.Tarihi Sayfa No EĞT-F-04 2.4.2012 2 21.11.2012 Eğitim Yılı: 2014 No Eğitimin Konusu

Detaylı

Şeker Hastaları İçin Kan Şekeri Günlüğü

Şeker Hastaları İçin Kan Şekeri Günlüğü Şeker Hastaları İçin Kan Şekeri Günlüğü www.diabetesinformationsdienst-muenchen.de Sevgili hasta, Başarılı bir diyabet tedavisi için kan şekeri değerlerinin bilinmesi ve uzun süreli gözlenmesi önemlidir.

Detaylı

T.C. AKYURT ĠLÇESĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI. MECLĠSĠ TEġKĠL EDENLER

T.C. AKYURT ĠLÇESĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI. MECLĠSĠ TEġKĠL EDENLER Karar Tarihi : 02.04.2010 Karar No : 49 Karar Konusu : Araç Parkı T.C. BAġKAN: Gültekin AYANTAġ ÜYELER: Ġlhan ġener - Hüseyin ALPASLAN Musa ÇAKMAK -Halil UYANIK - Ertekin ġan -Veysel FIRAT-Oktay BAĞCI

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Poliklinik Hizmetleri 2. Adres ve Telefon Bilgileri Beyanı, 3. Ücretli Hastalar İçin Vezne Makbuzu, Hizmet Akdi İle Çalışanlar İçin Günlük Vizite Kâğıdı, 4. Banka çalışanları, asker, mahkum, sığınmacı,

Detaylı

Dr. Ziya TAY Manisa Halk Sağlığı Müdürü 08.04.2016

Dr. Ziya TAY Manisa Halk Sağlığı Müdürü 08.04.2016 Dr. Ziya TAY Manisa Halk Sağlığı Müdürü 08.04.2016 MANİSA İL HARİTASI 2015 TÜİK NÜFUSLARI İlin Genel Özellikleri 2015 TÜİK nüfusu : 1.380.366 Nisan 2016 AHBS-KDS nüfusu : 1.374.741 İlçe / TSM : 17 İlçe

Detaylı

08 Mayıs Haziran 2017

08 Mayıs Haziran 2017 SINIF KURUL HAFTA 08 Mayıs 2017 16 Haziran 2017 TARİH 08.05.2017 09.05.2017 10.05.2017 11.05.2017 12.05.2017 09: 15 GEÇEN DERS KURULUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS KURULUNUN TANITIMI Hipertansiyon Ölüm

Detaylı

21 27 KASIM TOPLUM AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI FAALİYET RAPORU

21 27 KASIM TOPLUM AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI FAALİYET RAPORU 21 27 KASIM TOPLUM AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI FAALİYET RAPORU SÜLEYMANPAŞA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 21-27 Kasım 2016 " Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası" olması sebebiyle; Toplum Sağlığı Merkezimiz tarafından

Detaylı

AFYONKARAHĠSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAġAM MERKEZĠ YÜRÜRLÜK TARİHİ REVİZYON NO AF-HSM-SYM-1 22.12.2008 5 01.11.2012 1 OBEZLERĠN ÜMĠT KAPISI

AFYONKARAHĠSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAġAM MERKEZĠ YÜRÜRLÜK TARİHİ REVİZYON NO AF-HSM-SYM-1 22.12.2008 5 01.11.2012 1 OBEZLERĠN ÜMĠT KAPISI DOKÜMAN NO AFYONKARAHĠSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAġAM MERKEZĠ YÜRÜRLÜK TARİHİ REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO AF-HSM-SYM-1 22.12.2008 5 01.11.2012 1 Yaşamak Harekettir OBEZİTE YE DUR DİYELİM

Detaylı

Sağlıklı hayat. www.medicinehospital.com.tr

Sağlıklı hayat. www.medicinehospital.com.tr Sağlıklı hayat Acil, İş kazası, yaralanma, muhtelif sağlık şikayetlerinde güvenilir çözümcü iş ortağınız Tüm personel,üye, müşteri ve aile yakınlarına indirimli sağlık hizmetleri. İş kazalarında özel ambulans

Detaylı

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ Dr. Bekir KESKİNKILIÇ 1 SAĞLIK Yalnızca hastalık veya sakatlığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Irk, din, siyasi görüş, ekonomik veya sosyal durum ayrımı yapılmaksızın

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ. Psikiyatride Tedavi Yöntemleri Semra Yaşar Psikiyatri A.D. 08.01.2013 Hemşireler 4 60 Dk. 240 Dk.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ. Psikiyatride Tedavi Yöntemleri Semra Yaşar Psikiyatri A.D. 08.01.2013 Hemşireler 4 60 Dk. 240 Dk. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPORU FORMU Doküman Kodu EĞT-F-04 Yayın Tarihi 02.04.2012 Revizyon No 04 Rev.Tarihi 11.03.2013 Sayfa No 1/6 Eğitim Yılı: 2013 Ay: Ocak

Detaylı

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis.

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis. Dok.Kod.: SPEH.EGT.PL.02 2014 YILLIK EĞİTİM PLANI Hazırlanma Tar.: 19/08/14 Sayfa No: 1/1 Sıra No Eğitim Eğitimci Eğitim Alan Grup / Bölüm Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2014 Sayı : 10 Bülten Tarihi: EKİM 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği 29 EKĠM CUMHURĠYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN Hz. Ġbrahim in itaati ve Hz. Ġsmail in teslimiyetinin ifadesi olan

Detaylı

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010 Süreko dan Haberler Değerli Çevre Dostlarımız, Süreko E-Bültenlerinin ikinci sayısını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci sayımızı yine sizleri, Süreko daki gelişmeler ve organizasyonlar hakkında

Detaylı

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 nisan Kanser haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, bir açıklama da bulundu. Bu konuda ki açıklama metni aynen şöyle: 01-07 Nisan Tüm Dünyada halkı

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1 ASM = KETEM Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Hürol AKSU 1 TARİHİ VE DOĞASIYLA ZENGİN BARTIN 2 KARADENİZİN İNCİSİ AMASRA 3 BARTIN KANSER TARAMA VERİLERİ 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 13780

Detaylı

MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2009

MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2009 MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2009 KANSER NEDİR? Kanser; Hücrelerin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu yakındaki ve uzaktaki başka organlara yayılarak

Detaylı

2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ İLÇEMİZDE SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 1 NOLU ACİL SAĞLIK HİZ.İST. 18 MART ASM. KİLİTBAHİR SAĞLIK EVİ KUMKÖY SAĞLIK EVİ ALÇITEPE

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi etmeden hırsızlık olayını gerçekleştirmeleri ise dikkat çekti. Polis şüphelilerin

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi etmeden hırsızlık olayını gerçekleştirmeleri ise dikkat çekti. Polis şüphelilerin 3 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Hırsızlar kamerada TA bir kuruyemişçiye giren hırsızlar işyerindeki kasadan 650 TL parayı alarak kayıplara karıştı. Güvenlik kameraları

Detaylı

9.ULUSLAR ARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ. AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠNĠN DEĞĠġEN YAPISI VE VERDĠĞĠ HĠZMETLER

9.ULUSLAR ARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ. AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠNĠN DEĞĠġEN YAPISI VE VERDĠĞĠ HĠZMETLER 9.ULUSLAR ARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠNĠN DEĞĠġEN YAPISI VE VERDĠĞĠ HĠZMETLER Yıldırım Bayezit DELDAL Antalya, 2015 SUNUM PLANI ASM DEĞİŞEN YAPISI

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Sarnıç Mahallesi meydanında bulunan kapalı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008. Y. Lisans KLİNİK PSİKOLOJİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008. Y. Lisans KLİNİK PSİKOLOJİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: İREM YOLA 2. Doğum Tarihi: 23.11.1986 3. Unvanı: UZMAN 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008 Y. Lisans KLİNİK PSİKOLOJİ

Detaylı

2012-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENİ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM

2012-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENİ SORUMLULAR. Dr. Zeynep SÜZME Prof. Dr. Korkmaz ALTUĞ Zeynep ÖZEN HAZIRLAYAN. Sevnur YILDIRIM 2012-Sayı / 1 SAĞLIK BÜLTENİ 2012- Sayı-1 CHP İstanbul Milletvekili Sayın Şafak Pavey in Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi Ziyareti Sayfa 5 te Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Tarafından

Detaylı

BURHANİYE DEVLET HASTANESİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

BURHANİYE DEVLET HASTANESİ HİZMET ENVANTER TABLOSU 10 Gün 10 Gün 25100000 08:00-17:00 124 Nolu Oda 17:00-08:00 7726 600230104 2 Saat 291048 254990000 291084 KURUM KODU SUNULAN HİZMETİN ADI STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI HİZMETTEN

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. 0-6 YAġ ÇOCUĞUN PSĠKOSOSYAL GELĠġĠMĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI (ÇPGD)

SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. 0-6 YAġ ÇOCUĞUN PSĠKOSOSYAL GELĠġĠMĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI (ÇPGD) SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 0-6 YAġ ÇOCUĞUN PSĠKOSOSYAL GELĠġĠMĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI (ÇPGD) Erken Dönem Beyin GeliĢimi ile ĠliĢkili Ġleri YaĢlardaki Ruhsal Sorunlar YaĢamın

Detaylı

Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz.

Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz. SAĞLIKLI BİREY Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz. Dr.Semih Leloğlu Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Öğrenci Sağlık Merkezi Dünya Sağlık Örgütü tanımına göre Sağlık, sadece

Detaylı