DÜN DÜNDE KALDI CANCAĞIZIM. BUGÜN DAHA GÜZEL ġeyler YAPMAK LAZIM MÜZĠK, TĠYATRO, BALE VE SEMÂNIN MÜKEMMEL BĠRLĠKTELĠĞĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÜN DÜNDE KALDI CANCAĞIZIM. BUGÜN DAHA GÜZEL ġeyler YAPMAK LAZIM MÜZĠK, TĠYATRO, BALE VE SEMÂNIN MÜKEMMEL BĠRLĠKTELĠĞĠ"

Transkript

1 27 ETKİNLİKLER DÜN DÜNDE KALDI CANCAĞIZIM BUGÜN DAHA GÜZEL ġeyler YAPMAK LAZIM MÜZĠK, TĠYATRO, BALE VE SEMÂNIN MÜKEMMEL BĠRLĠKTELĠĞĠ Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Hak Dostu Mevlana - HOŞGÖRÜ adlı etkinlik büyük ilgi topladı. Gecenin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. Gece Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar ın konuģmasıyla baģladı. Bugün burada toplanan bizlerin ortak özelliği nedir sorusunun yanıtını Mevlana nın verdiğini söyleyen CoĢar, onun Akıl, aģk ve can. Bu üçü üçgendir. Her derde çare, her yaraya merhemdir sözlerini okudu. CoĢar, konuģmasında Ģunları söyledi:

2 28 ETKİNLİKLER YaĢamın kendisi olsun, içerisinde küçücük bir nokta, bir virgül bile olmadığımız kainat olsun, onun bir parçası olan doğa olsun, doğadaki her türden madde olsun hemen her Ģey sürekli bir akıģ, bir kıpırdanma, bir yenilenme halindedir. Einstein ın özlü ifadesiyle kainattaki her Ģey: bir şey kıpırdıyordu dan ibarettir. Bunun bilincinde ve farkında olduğu için Aynı ırmakta iki kere yıkanılmaz diyor Anadolulu Heraklit. Daha doğudan Budha Ģöyle sesleniyor: Her merhaba yeni bir vedanın başlangıcıdır. Hayatta hiçbir şey kalıcı değildir. Çok daha sonra değiģimin felsefesini yapan Marks değişmeyen tek şey değişimdir diyor. Ve yine çağlar ötesini aydınlatan bir ses, bir ıģık olan, bir şey kıpırdıyordu nun bilincinde ve farkında bulunan Mevlana Ģöyle sesleniyor insanlığa; Şu; hem var, hem yok olan dünyadan/azar azar yoklar gittiler, varlar geliyorlar/eski mallar satanların nöbeti geçti/biz yeni şeyler satıyoruz/bu pazar bizim pazarımız. Evet! Eski mallar satanların; yani anlamak değil, sarsılmak isteyenlerin, aklı baģında, kırmayan, dökmeyen, kimseyi yaftalamayan analizler yapmayı beceremeyenlerin, siyasetin özünü oluģturan eleģtirel düģünmekten değil, içi boģ beylik kimi laflardan hoģlananların, ucuz polemiklerin, fast food tarzı fast düģüncelerin, vurdu mu ses getiren açıklamaların, elini masaya vuranların, kimi manifestoların, kodu mu oturtan bildirilerin, aģama aģama, sindire sindire, içselleģtire içselleģtire değiģmeyi, değiģtirmeyi ve halkın oyuyla iktidara gelmeyi değil, yakıp yıkarak darbe yapılmasını isteyenlerin, dünyada ve Türkiye de yaģanan değiģimlerin hemen hiçbirisinin farkında olmadıkları için yıllardır hep aynı Ģarkıyı, aynı ezberi tekrarlayanların devri bitti. Artık yeni Ģeyler satanların, Mevlana nın dizeleriyle: Her gün bir yerden göçmek ne iyi/her gün bir yere konmak ne güzel/bulanmadan, donmadan akmak ne hoş/dünle beraber gitti cancağızım/ne kadar söz varsa düne ait/şimdi yeni şeyler söylemek lazım diyenlerin devri başladı. Türkiye de yaģanan değiģimlerin hemen hiçbirisinin farkında olmadıkları için yıllardır hep aynı Ģarkıyı, aynı ezberi tekrarlayanların devri bitti.

3 29 ETKİNLİKLER Gösteri, söz ve müziği Ġpek Böler e ait Haktan Alıp Halka Veren adlı parçayla baģladı. Ġpek Böler ve Cumhur Böler in seslendirdiği parçalar arasında tiyatro sanatçısı Ġsmet Tamer, Mevlana Celaleddin Rumi nin mısralarını okudu. Semâ ve bale gösterileri ilgiyle izlendi.

4 30 ETKİNLİKLER Gösteri izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkıģlandı. Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar gösterinin ardından kutladığı sanatçılara TBB Plaketi sundu. Mevlana Celaleddin Rumi Söz: Mevlana Celaleddin Rumi Orkestra Düzenleme: Kemal Günüç Opera Sanatçısı Tenor: Cumhur Böler Opera Sanatçısı Mezzosoprano: Ġpek Böler Tiyatro Sanatçısı: Ġsmet Tamer Viyolonsel: Beste Böler ġahin Viyola: Arya Böler Kumsal Altınörs Piyano: Ilgıt Dağüstün Ney: Özgür Seyit Sever Ritm Kudüm: Murat Günaydın Bale: Rüya Büyükkatırcı Esra Önder Semâ: Yusuf Kağızman Ġbrahim Kağızman Genel Koordinator: Berk ġahin

5 31 HABERLER TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ MAKEDONYA BAROLAR BĠRLĠĞĠ GENEL KURULU NA KATILDI Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, BaĢkan Yardımcısı Av. Berra Besler, yönetim kurulu üyeleri Av. Asude ġenol ve Av. Serhan Özbek, Makedonya Barolar Birliği nin daveti üzerine 28 Mayis 2011 tarihinde Struga da yapilan 56. Genel Kurul toplantısına katıldılar. Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, Genel Kurul da Ġngilizce bir konuģma yaptı. CoĢar Ģunları söyledi: Biz avukatlar ve Barolar hukuk düzeninin ve hukuk aklının doğasını anlamanın kendi baģına önemli bir kültürel değer olduğunu biliriz. Toplumumuzun ve uluslararası camianın değerini anlamak için hukuku anlamak gerekir. Hukukun kendisi, demokrasi, özgürlük, hukukun egemenliği, güvenlik, barıģ ve adalet biz avukatlar ve barolar için yüksek değerdedir. Öyle olduğu için barolarımız demokrasiye, özgürlüğe, barıģa, insan haklarına, hukukun egemenliğine içtenlikle bağlıdırlar. Emniyetli, özgür ve adil bir dünya inģa etmek biz avukatların ve Baroların en önde gelen amacı ve ödevidir. Burada sizlerle birlikte olmamızın nedeni de budur.

6 32 HABERLER ÇÖZÜM YOLU BARIġ BDP EĢ BaĢkanı Filiz Kocali ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri ve siyasetçilerden oluģan bir heyet, Türkiye Barolar Birliği ni ziyaret ederek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaģanan sorunlara ve yaģanan geliģmelere iliģkin bilgi verdi. Heyeti kabul eden Türkiye Barolar Birliği BaĢkan Yardımcısı Av. Talay ġenol, sorunların çözümü için karģılaģmaların ve konuģmaların önemine dikkat çekerek; Ģiddetin karģı Ģiddetle ortadan kaldırılamayacağını, sorunlara insan hakları temelinde barıģ yoluyla ve demokrasi içinde çözüm aranması gerektiğini söyledi. ġenol, her zaman insan hakları ve özgürlüklerinin korunmasından yana olan Türkiye Barolar Birliği nin Avukatlık Kanunu ile de bu konuda somut olarak görevlendirildiğini hatırlattı. YÜKSEK YARGI BAġKANLARINDAN VEDA ZĠYARETLERĠ Görev süreleri dolan Yargıtay BaĢkanı Hasan Gerçeker ve DanıĢtay BaĢkanı Mustafa Birden Türkiye Barolar Birliği ne veda ziyaretinde bulundu.

7 33 HABERLER ALTI BAROMUZA DAHA HĠZMET ARACI Türkiye Barolar Birliği tarafından baģlatılan Hizmet Aracı Olmayan Barolara Hizmet Aracı Kampanyası kapsamında 2011 Mayıs ayında Balıkesir, Mersin, Hatay, Burdur, Kars ve GümüĢhane barolarına hizmet araçları teslim edildi. KONUKLARIMIZ Mayıs ayında Türkiye Barolar Birliğini ziyaret edenler arasında Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü AyĢe NeĢe Gül, Konya Barosu Stajyerleri ve GümüĢhane Bayburt Bölge Barosu BaĢkanı Av. Ġsmail TaĢtan ile yönetim kurulu üyeleri de vardı.

8 34 TBB EĞİTİM MERKEZİ MESLEK ĠÇĠ EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BaĢkan Yardımcısı Av. Berra Besler in sorumluluğunda barolarımızla iģbirliği içinde faaliyet gösteren Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından uygulanan meslek içi eğitim programı kapsamında Mayıs ayında, dört baronun ev sahipliğinde 15 barodan meslektaģlarımıza seminer verildi.

9 35 TANITIM TOPLANTILARI YÜKSEK KATILIM Türkiye Barolar Birliği nin yeni kanunları tanıtım toplantıları devam ediyor. BaĢkan Yardımcısı Av. Talay ġenol un sorumluluğunda yürütülen yeni kanunları tanıtım programı çerçevesinde Mayıs ayında üç baromuzun ev sahipliğinde tanıtım toplantıları yapıldı. MeslektaĢlarımızın büyük ilgi gösterdiği toplantılara katılım yüksek oldu tarihinde NevĢehir de düzenlenen Türk Borçlar Kanunu Tanıtım Toplantısında panelist olarak Prof. Dr. Cevdet Yavuz, Prof. Dr. Gökhan Antalya, Yrd. Doç. Dr. Mürsel BaĢgül ve Av. Talay ġenol yer aldı tarihinde Edirne de düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tanıtım toplantısının panelistleri Prof. Dr. Süha Tanrıver, Prof. Dr. Muhammet Özekes ve Doç. Dr. Murat Atalı idi tarihinde Isparta da düzenlenen Türk Boçlar Kanunu Tanıtım Toplantısına panelist olarak Prof. Dr. Nevzat Koç, Prof. Dr. Cevdet Yavuz, Prof. Dr. Atilla Altop, Prof. Dr. Gökhan Antalya ve Av. Talay ġenol Katıldı.

10 36 STAJ EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI DĠYARBAKIR DA UYGULAMALI EĞĠTĠM Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sitare Sağsen in sorumluluğunda yürütülen Staj Eğitim ÇalıĢmaları çerçevesinde Diyarbakır Barosu nda stajyer avukatlara 27 Mayıs 2011 tarihinde uygulamalı olarak Yaratıcı Drama, Büro Yönetimi Müvekkil ĠliĢkileri konularında eğitim verildi. Verimli geçen eğitime, Diyarbakır Barosu stajyer avukatları dıģında, Siirt ve Batman barolarından da stajyer avukatlar katıldı.

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ERZĠNCAN DAYDI

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ERZĠNCAN DAYDI 12 KATILIMLAR TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ERZĠNCAN DAYDI Türkiye Barolar Birliği yönetimi 25 Haziran 2011 tarihinde Erzincan Barosu nun yeni hizmet binasının açılıģ törenine katıldı. Av. V. Ahsen

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI 8 HABERLER TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, KCK davasında avukat görevlendirmedikleri gerekçesiyle mahkemece haklarında suç duyurusunda

Detaylı

62. ALMAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ

62. ALMAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ 22 HABERLER 62. ALMAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. Vedat Ahsen CoĢar ve Genel Sekreter Av. Cengiz Tuğral, 2-4 Haziran 2011 tarihleri arasında Almanya Barolar Birliği

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ E-BÜLTEN SAYI 10 Mayıs 2011 TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ 3 1. O L A Ğ A N G E N E L K U R U L U ORTAK PAYDALARIMIZDA BĠRLEġTĠK HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HOġGÖRÜ BARIġ ĠÇĠNDEKĠLER Türkiye Barolar

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/02/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2013-31/01/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ E-BÜLTEN SAYI 10 Mayıs 2011 TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ 3 1. O L A Ğ A N G E N E L K U R U L U ORTAK PAYDALARIMIZDA BĠRLEġTĠK HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HOġGÖRÜ BARIġ ĠÇĠNDEKĠLER Türkiye Barolar

Detaylı

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013)

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10/05/2013 AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

ALTINCI BÖLÜM. Ziyaretler

ALTINCI BÖLÜM. Ziyaretler ALTINCI BÖLÜM Ziyaretler Ankara Barosu 61 inci Olağan Genel Kurulu nda seçilerek 13 Ekim 2010 tarihinde yeni görevine başlayan Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Baronun Yönetim Organları ve TBB

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI. 17 Ocak 2015

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI. 17 Ocak 2015 TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI 17 Ocak 2015 31.05.2013-31.12.2014 tarihleri arasında 10.814 yeni meslektaş aramıza katıldı TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU 29.05.2013-31.12.2014

Detaylı

ġubat 2011 04 10 NĠSAN 2011 Avukatlar Haftası I. Uluslararası Avukatlık Hukuku Konferansı Ölümü YaĢamak Okuma Tiyatrosu Yaratıcı Drama Performansı

ġubat 2011 04 10 NĠSAN 2011 Avukatlar Haftası I. Uluslararası Avukatlık Hukuku Konferansı Ölümü YaĢamak Okuma Tiyatrosu Yaratıcı Drama Performansı SAYI 7 ġubat 2011 H E R K E S Ġ Ç Ġ N A D A L E T A D A L E T Ġ Ç Ġ N A V U K A T 04 10 NĠSAN 2011 Avukatlar Haftası I. Uluslararası Avukatlık Hukuku Konferansı Ölümü YaĢamak Okuma Tiyatrosu Yaratıcı Drama

Detaylı

AVUKATLAR HAFTASI BÖYLE GEÇTİ

AVUKATLAR HAFTASI BÖYLE GEÇTİ 14 Avukatlar Haftası na Damga Vuran Slogan HERKES ĠÇĠN ADALET ADALET ĠÇĠN AVUKAT Bu yıl ilk kez kutlamaya baģladığımız Avukatlar Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleģtirildi. Çok çabuk benimsenen

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Uluslararası İlişkiler ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası İlişkiler ULUSLARARASI İLİŞKİLER 6 ULUSLARARASI İLİŞKİLER Uluslararası İlişkiler 6. BÖLÜM ULUSLARARASI İLİŞKİLER Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu 2012-2014 dönemine ilişkin ilk toplantısını 28 Kasım 2012 tarihinde yapmış, toplantıda

Detaylı

HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK

HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK 13 TOPLANTILAR HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK Türkiye de hukuk uyuģmazlıklarında arabuluculuğun etkin bir Ģekilde uygulanması ve Türkiye için uygun bir modelin geliģtirilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/ /03/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/ /03/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/04/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013)

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/08/2013 AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Umut YENİOCAK Doğum Tarihi: 1979 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Marmara Üniversitesi 2002 Y. Lisans Ekonomi Hukuku İstanbul

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, İki toplantı arasındaki olaylar hakkında görüşüldü, Serhan Özbek ve Kadri Markoç anayasa çalışmalarına ilişkin görüşlerini yazılı olarak bildireceklerini

Detaylı

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi Başkan tarafından güncel olaylar hakkında bilgilendirme yapıldı. 2. CCBE'nin 21 Ocak 2011 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilecek Daimi Komite Av. Serhan

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SAYI 11 Haziran 2011 İÇİNDEKİLER Türkiye Barolar Birliği Bülteni ETKĠNLĠKLER Uluslararası Tahkim Uygulamaları tartıģıldı Adalet Oyunu filmi seyirciyle buluģtu Sahibi: Türkiye Barolar

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- Ġlçemize bağlı Kalabak mahallesi 61.65.71.117.125.136.140

Detaylı

FĠNAL TARĠHĠ BÜTÜNLEME TARĠHĠ SAAT

FĠNAL TARĠHĠ BÜTÜNLEME TARĠHĠ SAAT 30.12.3 11.30 20.01.3 11.30 02.01.4 11.30 23.01.4 11.30 03.01.4 10.30 24.01.4 10.30 06.01.4 15.15 27.01.4 15.15 07.01.4 10.30 28.01.4 10.30 07.01.4 13.15 28.01.4 13.15 08.01.4 10.30 29.01.4 10.30 09.01.4

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- TOPLANTILAR... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR... 3 1.2-

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

Bizi Ġzleyin/Bize Katılın! Neler yaptık?... TÜHĠD BaĢkanı Fügen TOKSÜ ü BaĢkanı ziyaret etti

Bizi Ġzleyin/Bize Katılın! Neler yaptık?... TÜHĠD BaĢkanı Fügen TOKSÜ ü BaĢkanı ziyaret etti NİSAN-MAYIS 2013 e-bülteni Bizi Ġzleyin/Bize Katılın! Değerli AHİD üyeleri ve sevgili dostlarımız, Aylık e-bültenimizin Nisan-Mayıs 2013 sayısıyla karşınızdayız. Baharın gelişiyle birlikte doğa da canlanmaya

Detaylı

DERS BĠLGĠLERĠ. Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl T+U+L Saati Kredi AKTS. Türk Siyasal Hayatı ------------ 3 Güz 3+0+3 3 4

DERS BĠLGĠLERĠ. Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl T+U+L Saati Kredi AKTS. Türk Siyasal Hayatı ------------ 3 Güz 3+0+3 3 4 DERS BĠLGĠLERĠ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl T+U+L Saati Kredi AKTS Türk Siyasal Hayatı ------------ 3 Güz 3+0+3 3 4 Bölümü : Uluslararası İlişkiler Dersin Seviyesi : Lisans Ders Dili : Türkçe Ders

Detaylı

ULUSLARARASI KONFERANS TÜRK CEZA ADALET SİSTEMİNE İLİŞKİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

ULUSLARARASI KONFERANS TÜRK CEZA ADALET SİSTEMİNE İLİŞKİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ Türk Ceza Adalet Sİstemİnİn EtkİnlİğİnİN GELİŞTİRİLMESİ Ortak Projesİ ULUSLARARASI KONFERANS TÜRK CEZA ADALET SİSTEMİNE İLİŞKİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ Program 25-26 Kasım 2014 Yer: The Marmara TAKSİM Otel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA)

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) 1) Adı, Soyadı Ġsmail Kapan 2) Doğum Tarihi 01.04.1956 3) Unvanı Yardımcı Doç. Dr. 4) Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ġstanbul Üniversitesi 1982 Yüksek

Detaylı

ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ?

ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ? ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ? Ellerim Tombik Tombik Ģarkısını öğrenyoruz. Kaza ve tehlikelerden nasıl korunmam gerektiğini öğreniyorum. Sağlık öğüdü adlı Ģarkıyı dinliyoruz.

Detaylı

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, Başkan V. Ahsen Coşar ve Başkan Yardımcısı Talay Şenol un 21-22 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirdikleri, Kocaeli ve İstanbul ziyaretleri, ceza davalarının

Detaylı

22.10.2013. Gerekli çalışmaları yapmak üzere Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine O.B.K.V.

22.10.2013. Gerekli çalışmaları yapmak üzere Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine O.B.K.V. 22.10.2013 Av.E. B.'nin 11.10.2013 tarihli 28292 gelen evrak sayılı, yangın nedeniyle zarar gören avukatlık bürosu için İzmir Barosu'ndan yardım isteminin Av.E. B.'nin 11.10.2013 tarihli 28292 gelen evrak

Detaylı

OPERA VE BALE MARDİN DE

OPERA VE BALE MARDİN DE OPERA VE BALE MARDİN DE Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi nin Mardin de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci

Detaylı

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi On5yirmi5.com Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi Hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay? Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar (oluşturma : 2/6/2016) Aylık iş ve

Detaylı

DEMOKRATİKLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA AÇILIMI

DEMOKRATİKLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA AÇILIMI 2009 DEMOKRATİKLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA AÇILIMI BİLGE ADAMLAR STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ Demokratikleşme ve Toplumsal Dayanışma Açılımı BirikmiĢ sorunların demokratik çözümü için Hükümetçe baģlatılan

Detaylı

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, Kamuoyuna yönelik yapılan Başkanlık açıklamaları hakkına Av. Kadri Markoç ve Av. Serhan Özbek tarafından görüş ve önerilerde bulunuldu. Başkan tarafından

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

KPSS 2009/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 29 TEMMUZ 2009 )

KPSS 2009/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 29 TEMMUZ 2009 ) 3947591 3 0 083.199 085.646 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BÜRO PERSONELİ ( ADANA ) 3947593 5 0 077.619 082.513 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BÜRO PERSONELİ ( ADIYAMAN ) 3947595 3 0 077.768 079.730

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

HUKUK FAKÜLTESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ HUKUK FAKÜLTESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ PROF. DR. HALUK BURCUOĞLU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Kulübü öğrencileri tarafından 20 Martta düzenlenen, Türk Borçlar Kanununda Kira Sözleşmesi konulu

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR 1/72 KPSS 2008/4

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR 1/72 KPSS 2008/4 KODU KURUM ADI UNVANI SINIF DERECE ADET ARANAN NİTELİK KODLARI 3842341 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DİYETİSYEN ( BOLU Merkez ) SH 6 1 4797 4799 3842343 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE ( BOLU

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN SÖZLEŞMELİ AVUKAT ALIMINA İLİŞKİN DUYURU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN SÖZLEŞMELİ AVUKAT ALIMINA İLİŞKİN DUYURU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN SÖZLEŞMELİ AVUKAT ALIMINA İLİŞKİN DUYURU Sosyal Güvenlik Kurumu taşra teşkilatında serbest avukatlardan veya avukatlık ortaklıklarından vekalet akdi yoluyla istihdam

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Sayfa 1 TBB EĞİTİM MERKEZİ Ö Z E L E Ğ İ T İ M S E M İ N E R L E R İ P R O G R A M I

Sayfa 1 TBB EĞİTİM MERKEZİ Ö Z E L E Ğ İ T İ M S E M İ N E R L E R İ P R O G R A M I Sayfa 1 TBB EĞİTİM MERKEZİ Ö Z E L E Ğ İ T İ M S E M İ N E R L E R İ P R O G R A M I Sayfa 2 EYLÜL KONU TARİH EĞİTİMDEN SORUMLU ÜYELER EĞİTMENLER AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU (Türkiye Barolar Birliği

Detaylı

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye ĠliĢkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT

Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT -İllerin Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmada niceliksel bir büyüme anlayışından ziyade, niteliksel bir Sosyo-ekonomik gelişme

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: PROF.DR.SÜLEYMAN YALMAN Doğum Tarihi: 01.05.1967 Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Selçuk Üniversitesi 1988 Y. Lisans Özel

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

Dezavantajlı grupların internet erişimi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi. Ahmet Çelik 28 Kasım 2014 İnet-tr 2014, İzmir

Dezavantajlı grupların internet erişimi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi. Ahmet Çelik 28 Kasım 2014 İnet-tr 2014, İzmir Dezavantajlı grupların internet erişimi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi Ahmet Çelik 28 Kasım 2014 İnet-tr 2014, İzmir Sunum planı 1. Giriş 2. Internet ve dezavantajlı kesimler 3. Çözüm nerede? 4. Projenin

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

ESKİŞEHİR BAROSU STAJ EĞİTİM MERKEZİ İÇ YÖNETMELİĞİ

ESKİŞEHİR BAROSU STAJ EĞİTİM MERKEZİ İÇ YÖNETMELİĞİ ESKİŞEHİR BAROSU STAJ EĞİTİM MERKEZİ İÇ YÖNETMELİĞİ ( Avukatlık Yasasının 81/5.maddesine göre Eskişehir Barosu Yönetim Kurulunca hazırlanmış olup Yönetim Kurulunun 26.09.2012 tarih 2012/281 K.sayılı kararı

Detaylı

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ. ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ. ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI FAALĠYET RAPORU 2010 KURUM/KURULUġUN TARĠHÇESĠ Öğrenci ĠĢlerinin temelleri 1983 yılında Fırat Üniversitesine bağlı olarak Bingöl Meslek Yüksekokulu adı

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SAYI 9. Nisan 2011 ÖZEL YETKĠLĠ AĞIR CEZA MAHKEMELERĠNĠN YERĠ YOK

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SAYI 9. Nisan 2011 ÖZEL YETKĠLĠ AĞIR CEZA MAHKEMELERĠNĠN YERĠ YOK TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SAYI 9 Nisan 2011 ÖZEL YETKĠLĠ AĞIR CEZA MAHKEMELERĠNĠN YERĠ YOK İÇİNDEKİLER Türkiye Barolar Birliği Bülteni BARO BAġKANLARI TOPLANTISI Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri Semineri

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI. Yönetim Kurulu Kararı. Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 4

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI. Yönetim Kurulu Kararı. Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 4 T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI Yönetim Kurulu Kararı Toplantı Tarihi: 29.02.2016 Toplantı Sayısı: 4 Konservatuvar Yönetim Kurulu 29.02.2016 tarihinde saat 11.15 te Okul Müdürü Prof.

Detaylı

Prof. Dr. Cevdet BozkuĢ Olcay EDEġ Beyhan AydaĢ Nazlı Durmaz

Prof. Dr. Cevdet BozkuĢ Olcay EDEġ Beyhan AydaĢ Nazlı Durmaz Güz yarıyılında fakültemiz Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalında Okul Deneyimi ne çıkacak öğrencilere iliģkin bilgileri gösteren çizelge aģağıda sunulmuģtur: Uygulama Okulu : Cumhuriyet Ortaokulu

Detaylı

Yenişimdir Sözü Girişimdir Yönü İnsandır Özü:

Yenişimdir Sözü Girişimdir Yönü İnsandır Özü: Yenişimdir Sözü Girişimdir Yönü İnsandır Özü: Hoşgörü ile Yenişim ve Girişim Yaklaşımları Halil Kulluk Yönetim Kurulu Başkanı İntekno Şirketler Topluluğu Selçuk Üniversitesi - 16 Aralık 2013 Yeniliğe Doğru

Detaylı

istenmesine, durumun Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı na bildirilmesine

istenmesine, durumun Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı na bildirilmesine 24/01/2018 Stajını tamamlayan Mehmet İnci ye ait staj dosyası incelendi.ilk altı aylık stajına 03.11.2016 tarihinde başlayıp, 29.05.2017 tarihinde tamamladığı,son altı aylık stajına 14.06.2017 tarihinde

Detaylı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, İki toplantı arasındaki gelişen olaylar hakkında görüşüldü. 2. Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler'in önerisi üzerine; TBB Eğitim Merkezi Seçim sonucu oluşacak

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

HALK FAKTORĠNG A.ġ. YÖNETĠM KURULU

HALK FAKTORĠNG A.ġ. YÖNETĠM KURULU HALK FAKTORĠNG A.ġ. YÖNETĠM KURULU Mehmet Akif Aydemir Yönetim Kurulu BaĢkanı 1963 yılında Ankara'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ġktisat Bölümünden mezun oldu. 20.10.1986

Detaylı

Siyaset Sosyolojisi (KAM 305) Ders Detayları

Siyaset Sosyolojisi (KAM 305) Ders Detayları Siyaset Sosyolojisi (KAM 305) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Siyaset Sosyolojisi KAM 305 Güz 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Medeni Usul Hukuku I HUK 305 5 ECTS Ders Uygulama Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) 3 2 1 (saat/hafta) Ön

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

T.C KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 22/12/2011 2011/15

T.C KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 22/12/2011 2011/15 T.C KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 22/12/2011 2011/15 Üniversitemiz Senatosu 22/12/2011 PerĢembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr. Sezer ġ.komsuoğlu BaĢkanlığında

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

TARİH : 30 EKİM 02 KASIM 2014

TARİH : 30 EKİM 02 KASIM 2014 TARİH : 30 EKİM 02 KASIM 2014 Antalya Barosu 8 ve 9.Atatürk Kupası Avukat Spor Oyunları, ADANA BAROSU, ADANA ÇUKUROVA, ANKARA BAROSU, ANKYRA, ANTALYA BAROSU, ANTALYA OLYMPOS, BURSA BAROSU, GAZİANTEP BAROSU,

Detaylı

Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları

Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) LAW 107 Güz 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

SAYI Ş asım ubat

SAYI Ş asım ubat Şubat Kasım 2012 2011 SAYI 19 İÇİNDEKİLER Türkiye Barolar Birliği Bülteni Sahibi: Türkiye Barolar Birliği Adına Av. V. Ahsen Coşar Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Av. M. Turgay

Detaylı

DERS PROFİLİ. Asker-Sivil İlişkileri POLS 436 Bahar Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane

DERS PROFİLİ. Asker-Sivil İlişkileri POLS 436 Bahar Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Asker-Sivil İlişkileri POLS 6 Bahar 8 +0+0 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

YÖNETĠM. Prof. Dr. Remzi VAROL Bölüm BaĢkanı. Komisyonu. Uluslararası ĠliĢkiler Komisyonu

YÖNETĠM. Prof. Dr. Remzi VAROL Bölüm BaĢkanı. Komisyonu. Uluslararası ĠliĢkiler Komisyonu YÖNETĠM Prof. Dr. Remzi VAROL Bölüm BaĢkanı Yrd. Doç. Dr. ġevki Yılmaz GÜVEN Bölüm BaĢkan Yardımcısı 1-Ders ve Sınav Programı Komisyonu 2-Mezuniyet Komisyonu 3-Ġntibak Komisyonu 4-Bologna ve AKTS Komisyonu

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu T.C. Sağlıklı Kentler Birliği 2008 Faaliyet Raporu SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FAALİYETLERİ MECLĠS TOPLANTILARI EĞĠTĠM ÇALIġMALARI KONFERANSLAR DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AVRUPA SAĞLIKLI ġehġrler ULUSAL AĞLARI ÇALIġMALARI

Detaylı

IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ)

IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ) IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ) TEBLĠĞLER : YRD. DOÇ. DR. MEHMET ERDEM (GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ ÖĞRETĠM

Detaylı

KPSS 2008/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS ) ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 19 OCAK 2009 )

KPSS 2008/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS ) ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 19 OCAK 2009 ) 3842341 1 0 090.770 090.770 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DİYETİSYEN ( BOLU Merkez ) 3842343 5 0 076.290 079.037 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE ( BOLU Merkez ) 3842345 1 0 087.615 087.615 ABANT

Detaylı

29 EYLÜL - 01 EKİM 2017 LIONEL HOTEL, İSTANBUL. Adli Belge İnceleme Kursu Eylül

29 EYLÜL - 01 EKİM 2017 LIONEL HOTEL, İSTANBUL. Adli Belge İnceleme Kursu Eylül 29 EYLÜL - 01 EKİM 2017 LIONEL HOTEL, İSTANBUL Adli Belge İnceleme Kursu - 27 28 Eylül 2017 UNVAN İSİM KURUM Em. Uzm. Avukat Av. Hakim Em. Polis Md Avukat Em. Jdr. Alb. Uzm. Dr. Em. Msc. Abdi ÖZASLAN Ali

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS MEZUNLARI )

TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS MEZUNLARI ) 3953731 2 0 078.393 080.068 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 3953733 1 0 086.352 086.352 MÜHENDİS (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 3953735 1 0 086.770 086.770 MÜHENDİS (ANKARA)

Detaylı

Bankacılık Sigortacılık 1. Sınıf

Bankacılık Sigortacılık 1. Sınıf Bankacılık Sigortacılık 1. Sınıf Matematik MEHMET YAġLI 20 Ocak 2014 Pazartesi 09:30 Yabancı Dil I BAHRĠ SOYKAN 20 Ocak 2014 Pazartesi 14:00 Bilgisayara GiriĢ (A) ENSAR ARĠF SAĞBAġ 21 Ocak 2014 Salı 09:30

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

DÜZENLEME KOMİTESİ. Prof. Dr. Ercan YENİ. Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ. Gül GEMALMAZ. Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY. Yrd. Doç. Dr.

DÜZENLEME KOMİTESİ. Prof. Dr. Ercan YENİ. Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ. Gül GEMALMAZ. Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY. Yrd. Doç. Dr. DÜZENLEME KOMİTESİ Prof. Dr. Ercan YENİ Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ Gül GEMALMAZ Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY Yrd. Doç. Dr. Nurettin BEŞLİ Öğr. Gör. Hasan KIRMIZI Ahmet YÜZÜBEYAZ Bilimsel sekretarya: Doç.

Detaylı

TBB Dergisi 2010 (91) Fahrettin DEMİRAĞ / Hasan ÇİFTÇİ 257. Türkiye de Hukuk Fakülteleri ve Hukuk Eğitimi

TBB Dergisi 2010 (91) Fahrettin DEMİRAĞ / Hasan ÇİFTÇİ 257. Türkiye de Hukuk Fakülteleri ve Hukuk Eğitimi TBB Dergisi 2010 (91) Fahrettin DEMİRAĞ / Hasan ÇİFTÇİ 257 Türkiye de Hukuk Fakülteleri ve Hukuk Eğitimi FACULTIES OF LAW AND LEGAL EDUCATION IN TURKEY Fahrettin DEMİRAĞ Hasan ÇİFTÇİ Özet: Bu makalede,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

53.ULUSAL 27.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

53.ULUSAL 27.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 53.ULUSAL 27.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 15-17 AĞUSTOS 2016 HACIBEKTAŞ 16 AĞUSTOS 2016 SALI AÇILIŞ ŞMALARI VE ÖDÜL TÖRENLERİ SAAT : 11.00 13.00 SUNUCULAR

Detaylı

DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE GENÇLİĞİN SİYASAL, SOSYAL VE GELECEK BEKLENTİLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK SAHA ARAŞTIRMASI.

DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE GENÇLİĞİN SİYASAL, SOSYAL VE GELECEK BEKLENTİLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK SAHA ARAŞTIRMASI. DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE GENÇLİĞİN SİYASAL, SOSYAL VE GELECEK BEKLENTİLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK SAHA ARAŞTIRMASI İletişim: www.yorsam.org Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Cd. Karakoç Plaza

Detaylı

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Modelaj ve Maket SGT 222 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, İki toplantı arasında oluşan mesleki gelişmeler ve olaylar hakkında görüşüldü. 2. Batman Barosu Başkanlığı'nın; Belediye tarafından barolarına tahsis edilen

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE AB MERKEZİ FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE AB MERKEZİ FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER 1. ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ MERKEZİ GÖREV TANIMI 2. FAALİYET RAPORU 2.1. ARŞİV DÜZENLEMESİ VE EVRAK TASNİFİ 2.2. OLAĞAN GÖREVLER 2.2.1. Uluslararası Yazışmalar

Detaylı