Vektör Filo Yönetim Sistemi SIKÇA SORULAN SORULAR V1.2.0

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vektör Filo Yönetim Sistemi SIKÇA SORULAN SORULAR V1.2.0"

Transkript

1 Vektör Filo Yönetim Sistemi SIKÇA SORULAN SORULAR V1.2.0 Vektör 19/01/2011

2 İçindekiler Vektör Filo Yönetim Sistemi Sistem Gereksinimleri...3 1) Vektör Filo Yönetim Sistemi sistemine nasıl giriş yapabilirim?...4 2) Giriş sayfasında hatalı kullanıcı adı uyarısı alıyorum...5 3) Giriş sayfasında hatalı şifre uyarısı alıyorum...5 4) Şifremi hatırlamıyorum...6 5) Şifremi yeniledim fakat e-posta gelen kutusunda yeni şifremi göremiyorum...6 E-postayı güvenli olarak işaretleme ve görüntüleme...6 6) Kullanıcı adı ve şifremi doğru giriyorum, ancak İşlem Başarısız uyarısı alıyorum...7 7) Şifremi değiştirmek istiyorum...8 8) Araç listesinde araç göremiyorum. Araçları nasıl görüntüleyebilirim?...8 9) Araçları takip etmek için ne yapmalıyım? ) Aracın geçmiş hareketlerini görüntülemek için ne yapmalıyım? ) Haritayı araç konumlarına nasıl odaklayabilirim? ) İzleme listesinde görüntülenen özellikleri nasıl değiştirebilirim? ) Araç Listesi / İzleme Listesi / Harita / Olaylar penceresi kayboldu ) Araçlarımın tümünü izleme listesine nasıl alabilirim? ) Aracımın konumunu uydu görünümlü haritada nasıl görüntüleyebilirim? ) Harita açılmıyor /Harita ekranı beyaz gözüküyor ) Haritada yakınlaşma/uzaklaşma nasıl yapabilirim ) Aracın güncel konum bilgilerini göremiyorum / araçtan bilgi gelmiyor Tarayıcı Önbelleğini Temizleme Flash Shared Objects Temizleme Adobe Flash Player Kurulumu Flash Player Kurulum Talimatları... 27

3 Vektör Filo Yönetim Sistemi bilgisayarınızdan internet üzerinden araçlarınızı takip etmenizi ve filonuzu yönetmenizi sağlar. Vektör Filo Yönetim Sistemi sayesinde: Dijital harita üzerinde araçlarınızı izleyebilir, Araçlarınızın güzergahlarını belirleyebilir, Araç sistemlerini uzaktan kontrol edebilir, Araç, yakıt ve sürücü performans değerlendirme raporları çıkarabilirsiniz. Vektör Filo Yönetim Sistemi Sistem Gereksinimleri Vektör Filo Yönetim Sistemi yi çalıştırmak için: - Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X, Linux/Unix işletim sistemi kurulu bir bilgisayar - Bilgisayarın internet bağlantısı - Bilgisayarda kurulu bir internet tarayıcısı (Internet Explorer 6 veya üstü, Mozilla Firefox 2 veya üstü, Google Chrome 2 veya üstü, Safari 3 veya üstü, Opera 9.5 veya üstü, AOL 9 veya üstü) - Bilgisayarda Adobe Flash Player 10 veya üstü (bkz: Adobe Flash Player Kurulumu) bulunmalıdır.

4 1) Vektör Filo Yönetim Sistemi sistemine nasıl giriş yapabilirim? Sisteme giriş sayfasına erişmek için adresini ziyaret edin. Sağ üst köşede yer alan Üye Girişi bağlantısına tıklayın: Bağlantıya tıkladıktan sonra sisteme giriş sayfasına yönlendirilirsiniz: vektör kullanıcı adı örnek amaçlı kullanılmıştır. Sisteme giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra Giriş butonuna tıklayın.

5 2) Giriş sayfasında hatalı kullanıcı adı uyarısı alıyorum Kullanıcı adını doğru yazdığınıza emin olun. Kullanıcı adları e-posta formatında olup Türkçe karakterler içermemektedir. Kullanıcı adı büyük harf ve/veya küçük harf olarak Kullanıcı kutusuna yazılabilir. 3) Giriş sayfasında hatalı şifre uyarısı alıyorum Şifrenizi doğru girdiğinize emin olun. Şifreler Türkçe karakter içermemektedir. Şifreniz büyük harf ve/veya küçük harf olarak Şifre kutusuna yazılabilir.

6 4) Şifremi hatırlamıyorum Şifrenizi unutmanız durumunda Şifremi unuttum butonuna tıklayarak hatırlatma ekranına erişin. Daha sonra gelen sayfada e-posta adresinizi girerek Şifremi yenile butonuna tıklayın. Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir: kullanıcı adı örnek amaçlı kullanılmıştır. Tarafınıza e-postayla gönderilecek yeni şifreyle sisteme tekrar giriş yapabilirsiniz. 5) Şifremi yeniledim fakat e-posta gelen kutusunda yeni şifremi göremiyorum Şifremi yenile butonuna tıkladıktan sonra yeni şifre sistem tarafından otomatik olarak e- postayla kullanıcıya gönderilir. Gönderilen e-posta web tabanlı e-posta servisleri (Hotmail, Gmail, Yahoo mail vb.) veya e-posta programları (Outlook, Thunderbird vb.) tarafından filtrelenerek Önemsiz e-posta, Spam, Junk vb. olarak adlandırılan klasörlere taşınmış olabilir. Kullandığınız e-posta servisinin bahsi geçen klasörlerini kontrol edin. Sistem tarafından gönderilen e-postayı tespit ettikten sonra güvenli olarak işaretleyin ve e-postayı görüntüleyin. E-postayı güvenli olarak işaretleme ve görüntüleme Hotmail Gmail - Gelen Kutusu nun altında yer alan Gereksiz klasörünü açın. - İletiyi seçerek Gereksiz Değil olarak işaretleyin. - Gelen Kutusu nu açarak e-postayı görüntüleyin - Spam klasörünü açın - İletiyi seçerek Gereksiz Değil olarak işaretleyin - Gelen Kutusu nu açarak e-postayı görüntüleyin

7 Microsoft Office Outlook 2003 / Önemsiz e-posta klasörünü açın - Vektör Filo Yönetim Sistemi sistemi tarafından gönderilen iletiyi bulun - İletiye farenin sağ tuşuyla tıklayarak Önemsiz E-posta > Gönderenin Etki Alanını Güvenli Gönderenler Listesine Ekle olarak işaretleyin. - Gelen Kutusu nu açarak e-postayı görüntüleyin * Diğer e-posta servisleri ve programları için Spam klasörü değişiklik gösterebilir. 6) Kullanıcı adı ve şifremi doğru giriyorum, ancak İşlem Başarısız uyarısı alıyorum Sisteme erişilen bilgisayarın internet bağlantısında geçici problem oluşmuş olabilir. Farklı internet sayfalarına erişim olup olmadığı kontrol edin. İnternet bağlantısı bulunmuyorsa internet bağlantısını tekrar sağlayarak sisteme giriş yapın. İnternet bağlantısı olmasına rağmen sorun devam ediyorsa: - İnternet tarayıcısının önbelleği temizleyin. (bkz: Tarayıcı Ön Belleğini Temizleme) Sisteme tekrar giriş yapmayı deneyin. - Sorun çözülmezse Flash çerezlerini ve önbelleğini temizleyin.(bkz: Flash Shared Objects Temizleme) Sisteme tekrar giriş yapmayı deneyin. Sorun yine devam ediyorsa sistem sunucusu kapalı olabilir. Giriş sayfasında Sunucu Kapalı uyarısını görüyorsanız 15 dakika içerisinde sisteme tekrar giriş yapmayı deneyin.

8 7) Şifremi değiştirmek istiyorum Ayarlar menüsü altında Login detaylarını görüntüleyin Mevcut şifrenizi girin. Daha sonra yeni şifrenizi Yeni Şifre ve altındaki kutuya iki kez girerek Change butonuna tıklayın. Şifreniz değiştirilecektir. 8) Araç listesinde araç göremiyorum. Araçları nasıl görüntüleyebilirim? Araç listesinde araç görünmemesi durumunda arama fonksiyonunu kullanın:

9 - Kimliğe göre arama araç plakasına göre arama yapar. - İsme göre arama opsiyonel olarak girilebilen sürücü ismine göre arama yapar. - Cihaza göre arama araçta bulunan araç takip cihazı seri numarasına göre arama yapar. - Araç Grubuna göre arama filoda yer alan farklı araç gruplarına göre arama yapar. - Son Bağlantı tarihine göre arama belirli tarihler arasında veri aktarımı yapan araçlar bazında araçları filtreler. Örnek:

10 9) Araçları takip etmek için ne yapmalıyım? Bir aracı anlık olarak takip etmek için ve harita üzerinde görmek için aracın İzleme Listesinde yer alması gerekir. Bu işlem için araç plaka ikonuna farenin sol tuşuyla tıklayın. Fare basılı haldeyken İzleme Listesinin üzerine sürükleyin. İzleme Listesinin üzerine geldiğinde fareyi bırakın. Böylece, araç İzleme Listesine aktarılır.

11 Bütün araçları toplu halde İzleme Listesine taşımak için grubun üzerine tıklayarak taşıma yapın. Bu örnekte VEKTOR grubunu sürüklediğinizde bütün araçlar İzleme Listesine aktarılır. 10) Aracın geçmiş hareketlerini görüntülemek için ne yapmalıyım? Bir aracın geçmiş mesajlarını görüntülemek için Tarihçe butonu kullanılır. Tarihçe butonu tıklandıktan sonra aracın bulunulan tarihteki geçmiş mesajları görüntülenir. Tarih aralığını değiştirmek için takvim ikonlarına tıklayın. Takvim penceresinden tarihleri belirleyin:

12 ve saat ikonuna tıklayın. Belirtilen tarih aralığına göre aracın geçmiş konumları ve araçtan alınan tüm diğer bilgiler yazılı olarak ve harita üzerinde görüntülenir. 11) Haritayı araç konumlarına nasıl odaklayabilirim? Haritayı araç konumuna odaklamak için İzleme Listesinden bir veya daha fazla araç seçimi yapın ve Odakla butonuna tıklayın.

13 12) İzleme listesinde görüntülenen özellikleri nasıl değiştirebilirim? Listede görüntülenmek istenen sütunları değiştirmek için listenin sağ üst köşesindeki Kolonları Değiştir butonuna tıklayın. 13) Araç Listesi / İzleme Listesi / Harita / Olaylar penceresi kayboldu Sağ alt köşede yer alan Aktif ikonunun yanındaki ok işareti tıklanır. Simge durumuna küçültülmüş pencere açılan listeden seçilerek eski konumuna getirilir.

14 14) Araçlarımın tümünü izleme listesine nasıl alabilirim? Araç listesinde bulunan grup adını farenin sol tuşuyla tıklayın ve izleme listesinin üzerine taşıyın. İzleme listesinin üzerine geldiğinde farenin sol tuşunu bırakın. Böylece, araç grubundaki tüm araçlar izleme listesine aktarılacaktır. 15) Aracımın konumunu uydu görünümlü haritada nasıl görüntüleyebilirim? Araç konumunu uydu görünümlü bir haritada görüntülemek için izleme listesinde araç seçimi yapın ve Google Harita da Göster butonuna tıklayın. Internet tarayıcısının farklı bir penceresinde Google Harita açılır: Satellite ve Hybrid seçenekleriyle uydu görüntüsü almak mümkündür:

15 16) Harita açılmıyor /Harita ekranı beyaz gözüküyor Öncelikle harita sunucusunda genel bir problem olup olmadığını anlamak için kendi bilgisayarınızda haritayı test ediniz. Genel bir problem olmadığı gözlemleniyorsa; Harita üzerinde bulunan Yenile butonuna tıklanır. Bu işlem sonucu harita yüklenmezse internet tarayıcısı ön belleği temizletilerek (bkz: Ön bellek temizleme) sisteme tekrar giriş yapılır. Düzelme kaydedilmezse kullanıcı bilgisayarının yerel ağında 8080 portu engelleniyor olma olasılığı bulunmaktadır portunun dds.vektortelekom.com adresine erişiminin sağlanması için müşteri bilgi işlem birimiyle irtibata geçilmelidir. 17) Haritada yakınlaşma/uzaklaşma nasıl yapabilirim Haritanın sol üst köşesinde bulunan cetveli kullanarak haritayı uzaklaştırabilir veya yakınlaştırabilirsiniz.

16 Uzaklaştırma Yakınlaştırma Soldaki ok ikonuna tıkladığınızda uzaklaştırma yapar; sağdaki ok ikonuna tıkladığınızda yakınlaştırma. İmleci cetvelin en sonuna getirildiğinde sokak detayına kadar ayrıntılı bilgi almak mümkündür: 18) Aracın güncel konum bilgilerini göremiyorum / araçtan bilgi gelmiyor Araç konumuyla ilgili bir problemle karşılaşılması durumunda araç seçimi yaparak Destek butonuna tıklayın.

17 Açılan pencerede açıklama girerek kaydet butonuna tıklayın. Tarayıcı Önbelleğini Temizleme Microsoft Internet Explorer Sürümü öğrenmek için, Internet Explorer'da "Yardım" seçeneğini ve ardından "Internet Explorer Hakkında" seçeneğini tıklayın. "Yardım" menüsünü göremiyorsanız, menülerin gösterilmesi için "Alt" düğmesine basın. 1) Önbellek. Öncelikle, kullandığınız sürümün tarayıcı önbelleğini temizleyin: Internet Explorer 7.x 1. Araçlar menüsünü tıklayın. Menüyü göremiyorsanız menülerin gösterilmesi için klavyenizde Alt düğmesine basın. 2. Tarama Geçmişini Sil seçeneğini belirtin. 3. Dosyaları sil düğmesini tıklayın. 4. Onay penceresinde Evet düğmesini tıklayın.

18 5. Kapat düğmesini tıklayın. Not: Önbellek geçmişinin silinmesi birkaç dakika sürebilir. Internet Explorer 6.x 1. Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Internet Seçenekleri'ni seçin. 3. Genel sekmesini tıklayın. 4. Dosyaları Sil düğmesini tıklayın. 5. Onay penceresinde Tamam düğmesini tıklayın. 6. 'Internet Seçenekleri' penceresini kapatmak için Tamam düğmesini tıklayın. Not: Önbellek geçmişinin silinmesi birkaç dakika sürebilir. 2) Çerezler. Önbelleğin temizlenmesi sorunu gidermezse, tarayıcı çerezlerini de temizlemeniz gerekebilir. Önemli! Tarayıcı çerezlerini silmek sorunu çözebilir, ancak aynı zamanda daha önce ziyaret ettiğiniz siteler için kayıtlı ayarlarınızın da silinmesine yol açar. Internet Explorer 7.x 1. Araçlar menüsünü tıklayın. Menüyü göremiyorsanız menülerin gösterilmesi için klavyenizde Alt düğmesine basın. 2. Çerezleri sil düğmesini tıklayın. 3. Onay penceresinde Evet düğmesini tıklayın. 4. Kapat düğmesini tıklayın. Internet Explorer 6.x 1. Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Internet Seçenekleri'ni seçin. 3. Genel sekmesini tıklayın.

19 4. Çerezleri Sil düğmesini tıklayın. 5. Onay penceresinde Tamam düğmesini tıklayın. 6. 'Internet Seçenekleri' penceresini kapatmak için Tamam düğmesini tıklayın. Mozilla Firefox Sürümü öğrenmek için Firefox'ta: Windows'da, "Yardım" seçeneğini ve ardından "Mozilla Firefox Hakkında" seçeneğini tıklayın. Max OS X kullanıyorsanız, "Firefox" seçeneğini ve ardından "Mozilla Firefox Hakkında" seçeneğini tıklayın. 1) Önbellek. Öncelikle, kullandığınız sürümün tarayıcı önbelleğini temizleyin: Windows için Firefox 3.x 1. Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Özel Verileri Temizle seçeneğini belirtin. 3. 'Önbellek' onay kutusunu işaretleyin. 4. 'Özel Verileri Şimdi Temizle' düğmesini tıklayın. Mac OS X için Firefox 3.x 1. Firefox menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i seçin. 3. Gelişmiş seçeneğini belirtin. 4. Ağ sekmesini tıklayın. 5. 'Çevrimdışı Depolama' bölümünde, Şimdi Temizle düğmesini tıklayın. 6. Tamam düğmesini tıklayın. Windows için Firefox 2.x 1. Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Seçenekler öğesini seçin.

20 3. Gelişmiş seçeneğini belirtin. 4. Ağ sekmesini tıklayın. 5. 'Önbellek' bölümünde, Şimdi Temizle düğmesini tıklayın. 6. Tamam'ı tıklayın. Mac OS X için Firefox 2.x 1. Firefox menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i seçin. 3. Gelişmiş seçeneğini belirtin. 4. Ağ sekmesini tıklayın. 5. 'Önbellek' bölümünde, Şimdi Temizle düğmesini tıklayın. 6. Tamam'ı tıklayın. 2) Çerezler. Önbelleğin temizlenmesi sorunu gidermezse, tarayıcı çerezlerini de temizlemeniz gerekebilir. Önemli! Tarayıcı çerezlerini silmek sorunu çözebilir, ancak aynı zamanda daha önce ziyaret ettiğiniz siteler için kayıtlı ayarlarınızın da silinmesine yol açar. Windows için Firefox 3.x 1. Firefox'ta, Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Options (Seçenekler) öğesini tıklayın. 3. Gizlilik seçeneğini tıklayın. 4. Çerezler bölümünde, Çerezleri Göster seçeneğini tıklayın. 5. Çerezler iletişim kutusunda, Tüm Çerezleri Kaldır seçeneğini tıklayın. 6. Çerezler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'ı tıklayın. 7. Seçenekler'i kapatmak için Tamam'ı tıklayın.

21 Mac OS X için Firefox 3.x 1. Firefox menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i tıklayın. 3. Gizlilik seçeneğini tıklayın. 4. Çerezler bölümünde, Çerezleri Göster seçeneğini tıklayın. 5. Çerezler iletişim kutusunda, Tüm Çerezleri Kaldır seçeneğini tıklayın. 6. Çerezler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'ı tıklayın. 7. Tercihler'i kapatmak için Tamam'ı tıklayın. Windows için Firefox 2.x 1. Firefox'ta, Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Options (Seçenekler) öğesini tıklayın. 3. Gizlilik seçeneğini tıklayın. 4. Çerezler bölümünde, Çerezleri Göster seçeneğini tıklayın. 5. Çerezler iletişim kutusunda, Tüm Çerezleri Kaldır seçeneğini tıklayın. 6. Çerezler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'ı tıklayın. 7. Seçenekler'i kapatmak için Tamam'ı tıklayın. Mac OS X için Firefox 2.x 1. Firefox menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i tıklayın. 3. Gizlilik seçeneğini tıklayın. 4. Çerezler bölümünde, Çerezleri Göster seçeneğini tıklayın. 5. Çerezler iletişim kutusunda, Tüm Çerezleri Kaldır seçeneğini tıklayın. 6. Çerezler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'ı tıklayın.

22 7. Tercihler'i kapatmak için Tamam'ı tıklayın. Google Chrome Tüm verilerinizi silme 1. Tarayıcı araç çubuğunda İngiliz anahtarı simgesini tıklayın. 2. Araçlar'ı seçin. 3. Tarama verilerini temizle'yi seçin. 4. Görüntülenen iletişim kutusunda, kaldırmak istediğiniz bilgi türlerinin onay kutularını seçin. 5. Bilgilerinizin ne kadarının silinmesini istediğinizi seçmek için "Şu döneme ait verileri temizle:" menüsünü kullanın. 6. Tarama verilerini temizle'yi tıklayın. Mac kullanıcıları: İngiliz anahtarı simgesini görmüyorsanız, Tarama Geçmişini Temizle iletişim kutusunu açmak için ekranınızın üst kısmındaki menü çubuğuna gidebilir ve Chrome > Tarama Geçmişini Temizle'yi seçebilirsiniz. Apple Safari Sürümü öğrenmek için, Safari'de: Mac OS X kullanıyorsanız, "Safari" seçeneğini ve ardından "Safari Hakkında" seçeneğini tıklayın. Windows'da, "Yardım" seçeneğini ve ardından "About Safari" seçeneğini tıklayın. 1) Önbellek. Öncelikle, kullandığınız sürümün tarayıcı önbelleğini temizleyin: Mac OS X için Safari 3.x 1. Safari menüsünü tıklayın. 2. Önbelleği Temizle seçeneğini belirtin. 3. Boş seçeneğini tıklayın.

23 Windows için Safari 3.x 1. Düzenle menüsünü tıklayın. 2. Önbelleği Temizle seçeneğini belirtin. 3. Boş seçeneğini tıklayın. 2) Çerezler. Önbelleğin temizlenmesi sorunu gidermezse, tarayıcı çerezlerini de temizlemeniz gerekebilir. Önemli! Tarayıcı çerezlerini silmek sorunu çözebilir, ancak aynı zamanda daha önce ziyaret ettiğiniz siteler için kayıtlı ayarlarınızın da silinmesine yol açar. Mac OS X için Safari 3.x 1. Düzenle menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i tıklayın. 3. Güvenlik seçeneğini tıklayın. 4. Çerezleri Göster'i tıklayın. 5. Tümünü Kaldır'ı tıklayın. 6. Bitti'yi tıklayın. 7. 'Tercihler' iletişim kutusunu kapatın. Windows için Safari 3.x 1. Safari menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i seçin. 3. Güvenlik seçeneğini tıklayın. 4. Çerezleri Göster'i tıklayın. 5. Tümünü Kaldır'ı tıklayın. 6. Çerezler listesini kapatmak için Bitti'yi tıklayın.

24 7. 'Tercihler' iletişim kutusunu kapatın. Opera Sürümü öğrenmek için Opera'da: Windows'da, "Yardım" seçeneğini ve ardından "Opera Hakkında" seçeneğini tıklayın. Mac OS X kullanıyorsanız, "Opera" seçeneğini ve ardından "Opera Hakkında" seçeneğini tıklayın. 1) Önbellek. Öncelikle, kullandığınız sürümün tarayıcı önbelleğini temizleyin: Windows için Opera 9.x 1. Opera'da, Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i tıklayın. 3. Gelişmiş sekmesini seçin. 4. Sol sütunda Geçmiş'i tıklayın. 5. Disk önbelleği bölümünde, Şimdi Boşalt seçeneğini tıklayın. 6. Tercihler'i kapatmak için Tamam'ı tıklayın. Mac OS X için Opera 9.x 1. Opera'da, Opera menüsünü tıklayın. 2. Tercihler'i tıklayın. 3. Gelişmiş sekmesini tıklayın. 4. Sol sütunda Geçmiş'i tıklayın. 5. Disk önbelleği bölümünde, Şimdi Boşalt seçeneğini tıklayın. 6. Tercihler'i kapatmak için Tamam'ı tıklayın. 2) Çerezler. Önbelleğin temizlenmesi sorunu gidermezse, tarayıcı çerezlerini de temizlemeniz gerekebilir. Önemli! Tarayıcı çerezlerini silmek sorunu çözebilir, ancak aynı zamanda daha önce ziyaret ettiğiniz siteler için kayıtlı ayarlarınızın da silinmesine yol açar.

25 Windows için Opera 9.x 1. Opera'da, Araçlar menüsünü tıklayın. 2. Özel Verileri Sil seçeneğini tıklayın. 3. Ayrıntılı Seçenekler öğesini tıklayın. 4. Tüm Çerezleri Sil seçeneğini belirtin. 5. Silmek istemediğiniz diğer Özel Veri seçenekleri için onay kutusunun işaretini kaldırın. 6. Sil'i tıklayın. Mac OS X için Opera 9.x 1. Opera'da, Opera menüsünü tıklayın. 2. Özel Verileri Sil seçeneğini tıklayın. 3. Ayrıntılı Seçenekler öğesini tıklayın. 4. Tüm Çerezleri Sil seçeneğini belirtin. 5. Silmek istemediğiniz diğer Özel Veri seçenekleri için onay kutusunun işaretini kaldırın. 6. Sil'i tıklayın. Flash Shared Objects Temizleme Flash Shared Objects klasörünü bulmak için windows işletim sisteminin gizli dosyaları göster özelliği etkin olmalıdır. Windows XP 1. Başlat düğmesi, Ayarlar, Denetim Masası, ardından Klasör Seçenekleri'ni tıklatarak Klasör Seçenekleri'ni açın. 2. Görünüm sekmesini tıklatın. 3. Gelişmiş ayarlar altından Gizli dosya ve klasörleri göster'i ve ardından Tamam'ı tıklatın. 4. C:\Documents and Settings\user*\Application Data\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects klasörüne gidin.

26 *user Windows ta oturum açan kullanıcıyı temsil etmekte olup her bilgisayara göre değişiklik gösterebilir. 5. Bu klasörde yer alan alt klasörleri ve dosyaları silin. Windows Vista / 7 1. Başlat düğmesi, Denetim Masası, Görünüm ve Kişiselleştirme ve ardından Klasör Seçenekleri'ni tıklatarak Klasör Seçenekleri'ni açın. 2. Görünüm sekmesini tıklatın. 3. Gelişmiş ayarlar altından Gizli dosya ve klasörleri göster'i ve ardından Tamam'ı tıklatın. 4. C:\Users\User\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects klasörüne gidin. 5. Bu klasörde yer alan alt klasörleri ve dosyaları silin. Mac OS X Linux 1. ~/Library/Preferences/Macromedia/Flash Player/#SharedObjects/ klasörüne gidin 2. Bu klasörde yer alan alt klasörleri ve dosyaları silin. 1. ~/.macromedia/flash_player/#sharedobjects/ klasörünü temizleyin. Adobe Flash Player Kurulumu Adobe Flash Player ın bilgisayarınızda kurulu olup olmadığını ve versiyonunu kontrol etmek için aşağıdaki internet sayfasını açın: Flash Player versiyonu aşağıdaki resimde sarı çerçeve ile gösterilmiştir. Bilgisayarınızda kurulu versiyonun 10 veya üstü olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz. WIN 10,1,85,3: Burada 10,1 versiyonu temsil etmektedir.

27 Eğer Flash Player versiyonu 10 un altındaysa veya gözükmüyorsa Adobe Flash Player ı bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edin: 1) sayfasına gidin. 2) Kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirin. 3) Flash Player Kurulum Talimatları nı uygulayın Flash Player Kurulum Talimatları WINDOWS

28 Windows Internet Explorer için kurulum talimatları 1. Adobe Flash Player kurulumu için bilgisayarınıza genellikle BT departmanınız tarafından sağlanan yönetici erişimi gerekebilir. Kuruluma devam etmeden önce tüm diğer açık tarayıcı pencerelerini kapatmanız önerilir. 2. Adobe Flash Player'ı Microsoft Internet Explorer içine otomatik olarak indirmek ve yüklemek için indirme bağlantısını tıklatın. 3. Güvenlik ayarlarınıza bağlı olarak bir Güvenlik Uyarısı iletişim kutusu görebilirsiniz. ActiveX kontrolünü yüklemek için Yükle'yi tıklatın. 4. Kurulum tamamlandığında Adobe Flash Player logosunu ve metnini görürsünüz. Windows Internet Explorer dışındaki tarayıcılar için kurulum talimatları 1. Adobe Flash Player kurulumu için bilgisayarınıza genellikle BT departmanınız tarafından sağlanan yönetici erişimi gerekebilir. Kurulumun başarılı olması için kurulum sırasında tüm açık tarayıcı pencerelerini kapatmanız istenebilir. 2. İndirme bağlantısını tıklatın. Yükleyiciyi nereye kaydedeceğinizi soran bir iletişim kutusu görünür. 3. Yükleyiciyi masaüstünüze kaydedin ve indirme tamamlanana kadar bekleyin. 4. Masaüstünüzde bir yükleyici simgesi görünür. Simgeyi çift tıklatın. 5. Kuruluma devam etmek için tüm açık tarayıcı pencerelerini kapatmanız istenebilir.

29 6. Flash Player hakkında* sayfasını ziyaret ederek hangi sürümü yüklediğinizi doğrulayın. Başa dön MAC MacOSX için kurulum talimatları 1. Adobe Flash Player kurulumu için bilgisayarınıza genellikle BT departmanınız tarafından sağlanan yönetici erişimi gerekebilir. Kurulumun başarılı olması için kurulum sırasında tüm açık tarayıcı pencerelerini kapatmanız istenir. 2. Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. İletişim kutusu görünürse yükleyiciyi masaüstünüze kaydetmek için talimatları izleyin. 3. Yükleyiciyi masaüstünüze kaydedin ve indirme tamamlanana kadar bekleyin. 4. Masaüstünüzde bir yükleyici simgesi görünür. Simgeyi çift tıklatın. 5. İletişim kutularını okuyun ve tıklatın. Kuruluma devam etmek için tüm açık tarayıcı pencerelerini kapatmanız istenir. 6. Yükle düğmesi göründüğünde, tarayıcınızın eklentiler klasörüne Adobe Flash Player'ı yüklemek için tıklatın. 7. Flash Player hakkında* sayfasını ziyaret ederek hangi sürümü yüklediğinizi doğrulayın. Başa dön LINUX (X86).deb için kurulum talimatları 1. Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. İletişim kutusu görünürse yükleyiciyi masaüstünüze kaydetmek için talimatları izleyin. 2..deb paketini masaüstünüze kaydedin ve indirme tamamlanana kadar bekleyin. 3..deb paketini çift tıklatın ve kurulumu tamamlamak için talimatları izleyin. -veya- Terminalden aşağıdaki komutlardan birini yayınlayın: dpkg --install [filename].deb

30 dpkg -i [filename].deb 4. Mozilla'da eklentinin yüklendiğini doğrulamak için Mozilla'yı çalıştırın ve tarayıcı menüsünden Yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçin. tar.gz için kurulum talimatları 1. Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. Yükleyiciyi nereye kaydedeceğinizi soran bir iletişim kutusu görünür. 2. tar.gz dosyasını masaüstünüze kaydedin ve indirme tamamlanana kadar bekleyin. 3. Dosya paketini açın 4. libflashplayer.so dosyasını tarayıcınızın eklentiler klasörüne kopyalayın. Bu klasörün konumu için tarayıcı sağlayıcınıza başvurun. 5. Mozilla tarayıcınızda eklentinin yüklendiğini doğrulamak için Mozilla'yı çalıştırın ve tarayıcı menüsünden Yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçin..rpm için kurulum talimatları 1. Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. Yükleyiciyi nereye kaydedeceğinizi soran bir iletişim kutusu görünür. 2..rpm dosyasını masaüstünüze kaydedin ve indirme tamamlanana kadar bekleyin. 3. Terminal'de masaüstünüze gidin ve # rpm -Uvh <rpm_package_file> yazın. Enter tuşuna basın. (Not: Bu işlemin bir kök kullanıcı olarak yapılması gerekir). Yükleyici tarayıcılarınızı kapatmanız için talimat verir. 4. Kurulum tamamlandıktan sonra, eklenti Mozilla tarayıcınıza yüklenir. Doğrulamak için Mozilla'yı çalıştırın ve tarayıcı menüsünden Yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçin. APT üzerinden kurulum talimatları 1. İndirme bağlantısını tıklatın ve kurulumu tamamlamak için talimatları izleyin. 2. Mozilla'da eklentinin yüklendiğini doğrulamak için Mozilla'yı çalıştırın ve tarayıcı menüsünden Yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçin. 3. Gelecekte en güncel Flash Player'ı almak için Terminalden aşağıdaki komutlardan birini yayınlayın: sudo apt-get update sudo apt-get install adobe-flashplugin

31 YUM depolama tanımı için kurulum talimatları 1. Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. Yükleyiciyi nereye kaydedeceğinizi soran bir iletişim kutusu görünür. 2..rpm dosyasını masaüstünüze kaydedin ve indirme tamamlanana kadar bekleyin. 3. Terminal'de masaüstünüze gidin ve # rpm -Uvh <rpm_package_file> yazın. Enter tuşuna basın. (Not: Bu işlemin bir kök kullanıcı olarak yapılması gerekir). 4. Kurulum tamamlandıktan sonra, terminalde # yum install flash-plugin yazın. Enter tuşuna basın. (Not: Bu işlemin bir kök kullanıcı olarak yapılması gerekir). 5. Mozilla'da eklentinin yüklendiğini doğrulamak için Mozilla'yı çalıştırın ve tarayıcı menüsünden Yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçin. 6. Gelecekte de en son Flash Player'a sahip olmak için yalnızca terminal'de # yum update flash-plugin yazın. 1 ile 4 arasındaki adımları tekrarlamanıza gerek yoktur. Başa dön SOLARIS Solaris SPARC için kurulum talimatları Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. Bir iletişim kutusu yükleyiciyi nereye kaydedeceğinizi sorar. Aşağıdaki bölüm archive flash_player_10_solaris_sparc.tar.bz2 paketini kullanıcı dizininizin en üst düzeyine açtığınızı varsayar. Kullanıcı dizininiz $HOME olarak adlandırılır. Adobe Flash Player iki şekilde yüklenir: A. Bilgisayarın tüm kullanıcılarının kullanımına açık, tüm sistemlerle uyumlu Adobe Flash Player'ı yükleyin -veya- B. Adobe Flash Player'ı yalnızca bir kullanıcının kullanımına açık olarak tek bir kullanıcı hesabına yükleyin. A. Tüm sistemlerle uyumlu Adobe Flash Player yükleme: 1. Adobe Flash Player'ı tüm sistemlerle uyumlu yüklemek için bilgisayarınıza kök erişim gerekir. 2. Adobe Flash Player'ı (libflashplayer.so) Firefox/Mozilla eklenti dizinine kopyalayın. 3. Firefox/Mozilla'yı yeniden başlatın.

32 4. Konum çubuğuna about:plugins yazarak veya yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçerek kurulumu doğrulayın. Adobe Flash Player'ı "Shockwave Flash 10.0" olarak listelenmiş görmelisiniz. 5. Flash Player hakkında sayfasını ziyaret ederek hangi sürümü yüklediğinizi doğrulayın. B.Adobe Flash Player'ı tek bir Kullanıcı Hesabına yükleme: 1. Firefox/Mozilla'yı daha önce kullanıcı hesabından kullanmadıysanız, Firefox/Mozilla'yı başlatın ve kapatın. Bu işlem, giriş dizininizde bir tercihler dizini (/.mozilla) oluşturur. 2. Firefox/Mozilla tercihler dizininde "eklentiler" adlı bir dizin oluşturun. mkdir komutu "dizin oluşturulamıyor: Dosya mevcut" hata raporunu verirse, bu dizinin önceden mevcut olduğu ve yeniden oluşturulmasına gerek olmadığı anlamına gelir. 3. libflashplayer.so'yu eklenti dizinine kopyalayın. 4. Firefox/Mozilla'yı yeniden başlatın. 5. Konum çubuğuna about:plugins yazarak veya yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçerek kurulumu doğrulayın. Adobe Flash Player'ı "Shockwave Flash 10.0" olarak listelenmiş görmelisiniz. 6. Flash Player hakkında sayfasını ziyaret ederek hangi sürümü yüklediğinizi doğrulayın. Solaris x86 için kurulum talimatları Kuruluma başlamak için yükleme bağını tıklatın. Bir iletişim kutusu yükleyiciyi nereye kaydedeceğinizi sorar. Aşağıdaki bölüm archive flash_player_10_solaris_x86.tar.bz2 paketini kullanıcı dizininizin en üst düzeyine açtığınızı varsayar. Kullanıcı dizininiz $HOME olarak adlandırılır. Adobe Flash Player iki şekilde yüklenir: A. Bilgisayarın tüm kullanıcılarının kullanımına açık, tüm sistemlerle uyumlu Adobe Flash Player'ı yükleyin -veya- B. Adobe Flash Player'ı yalnızca bir kullanıcının kullanımına açık olarak tek bir kullanıcı hesabına yükleyin. A. Tüm sistemlerle uyumlu Adobe Flash Player yükleme: 1. Adobe Flash Player'ı tüm sistemlerle uyumlu yüklemek için bilgisayarınıza kök erişim gerekir. 2. Adobe Flash Player'ı (libflashplayer.so) Firefox/Mozilla eklenti dizinine kopyalayın. 3. Firefox/Mozilla'yı yeniden başlatın.

33 4. Konum çubuğuna about:plugins yazarak veya yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçerek kurulumu doğrulayın. Adobe Flash Player'ın "Shockwave Flash 10.0" olarak listelendiğini görmeniz gerekir. 5. Flash Player hakkında sayfasını ziyaret ederek hangi sürümü yüklediğinizi doğrulayın. B.Adobe Flash Player'ı tek bir Kullanıcı Hesabına yükleme: 1. Firefox/Mozilla'yı daha önce kullanıcı hesabından kullanmadıysanız, Netscape/Mozilla'yı başlatın ve kapatın. Bu işlem, giriş dizininizde bir tercihler dizini (/.mozilla) oluşturur. 2. Firefox/Mozilla tercihler dizininde "eklentiler" adlı bir dizin oluşturun. mkdir komutu "dizin oluşturulamıyor: Dosya mevcut" hata raporunu verirse, bu dizinin önceden mevcut olduğu ve yeniden oluşturulmasına gerek olmadığı anlamına gelir. 3. libflashplayer.so'yu eklenti dizinine kopyalayın. 4. Firefox/Mozilla'yı yeniden başlatın. 5. Konum çubuğuna about:plugins yazarak veya yardım > Eklentiler Hakkında'yı seçerek kurulumu doğrulayın. Adobe Flash Player'ın "Shockwave Flash 10.0" olarak listelendiğini görmeniz gerekir. 6. Flash Player hakkında sayfasını ziyaret ederek hangi sürümü yüklediğinizi doğrulayın.

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Kullandığınız tarayıcıda veya görüntülediğiniz sayfada sorun varsa, öncelikle tarayıcının önbelleğini temizlemeyi deneyin. Önbelleği temizledikten sonra

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU 02 MART 2018 1. HESABINIZ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI SÜRÜMÜ

SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI SÜRÜMÜ SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI 04-2008 SÜRÜMÜ 1 Indeks 1 Giriş... 3 2 Sistem Gereksinimleri...3 3 Genel plan...3 4 Yapı... 4 5 Gezinti... 5 6 Ek Bilgi...6 7 Araçlar... 7 8 Site Haritası... 8 9 Dosya

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 Doküman Yönetim Yazılımlarına erişilebilmesi için aşağıda belirtilmiş olan sıralama ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yazılıma erişim, kullanılan programlar tarafından

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ 1. Google Chrome Tarama Verilerini Temizleme Google Chrome menü butonu Ayarlar sekmesine tıklanır.(görüntü 1)

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU

VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU BİLİNEN SIKINTILAR Outlook Express ınbox (Gelen mailler) ve sent (Gönderilmiş mailler) belirli bir zaman boyutuna ulaştığı zaman program tıkanıyor: Gelen

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre yoksa,

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma 1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma SignArt Client Kur dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatın. Kurulum bitene kadar Đleri/Nextdüğmesine basarak tüm adımları takip edin. Kurulum tamamlandıktan sonra başlat

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

SOLIDWORKS Ürün Denemeleri

SOLIDWORKS Ürün Denemeleri SOLIDWORKS Ürün Denemeleri İçindekiler Tarayıcı Üzerinden Çalışan SOLIDWORKS'e Hoş Geldiniz...3 Giriş...4 Değerlendirme Verisi...5 Video Çözünürlüğü...6 Temel Araçlar...7 SOLIDWORKS'ten Çıkış...8 Tarayıcı

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu Bu klavuz bakanlığımızca kurumlara sağlanan kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki e posta adreslerinin genel özellikleri ve kullanımı esnasında dikkat edilecek

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

Kurulum ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem gerekleri... 2 Microsoft Internet Explorer İndirme... 3 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Değerli Müşterimiz, Ağınızda bir bilgisayarda internet bağlantısı mevcut, diğerinde mevcut değilse bazı ayarları kontrol etmeniz gerekebilir. Kontrol etmeniz

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri 1) Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma 1 / 15 GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma Geçmiş dönemden kalan faturalarınızı efinans Portal e yükleyerek efinans ın arşivleme hizmetinden 10 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. efinans a

Detaylı

Görsel Referans Kılavuzu

Görsel Referans Kılavuzu Görsel Referans Kılavuzu Xerox CX Yazıcı Sunucusu Xerox Color 550/560 Yazıcı Creo Color Server Technology hizmetidir 653-0177A-TR CX yazıcı sunucusu bilgisayarı için kablo bağlantıları 1 3 4 5 1VDC POWER

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SİSTEM VE AĞ YÖNETİMİ KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK 1- TANIMLAR Vekil (Proxy) : Bir ağa, o ağın dışından bağlanmak ve

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 10.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 10.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 10.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 10.x) 2 Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ. uzaktanegitim.harran.edu.tr

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ. uzaktanegitim.harran.edu.tr T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ uzaktanegitim.harran.edu.tr 28 EYLÜL 2018 1. HESABINIZ Uzaktan Eğitim Uygulama VE Araştırma Merkezi Tarafından Verilen

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ CANLI DERSLERE ERİŞİM (ÜCRETSİZ) CONNECT.HARRAN.EDU.TR DERS MATERYALLERİNE VE DERS KAYITLARINA ERİŞİM (5 TL) UE.HARRAN.EDU.TR

Detaylı