RADEX -N İşletme/Montaj tâlimatı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RADEX -N İşletme/Montaj tâlimatı"

Transkript

1 1 / 28 Şu modeller için çelik lamelli kavrama NN, NANA 1-4, NENA 1 ve 2, NENE 1 NNZ, NNW Hazır delikli ve ön delikli /deliksiz kavramalar için 94/9/EG (ATEX 95) yönetmeliği uyarınca Model NN Model NANA 1 Model NNZ Model NANA 4 Model NNW ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

2 2 / 28 burulma dirençli, esnek bir çelik lamelli kavramadır. Örneğin genleşmeden dolayı meydana gelen mil kaymalarını dengeleyebilir. İçindekiler 1 Teknik veriler 2 Açıklamalar 2.1 Kavrama modeli 2.2 Genel açıklamalar 2.3 Emniyet ve açıklama işaretleri 2.4 Genel tehlike açıklaması 2.5 Amacına uygun kullanım 2.6 Hazır delik açıklaması 3 Depolama 4 Montaj 4.1 Kavramaların parçaları 4.2 Flanş poyrası montajı 4.3 Tutma halkası poyralarının montajı 4.4 Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar ve Lamel paketindeki vidalı bağlantıların sıkma momenti 4.7 Yer değişikliği - Kavramaların hizalanması 4.8 Yedek parça durumu, Müşteri hizmetleri adresleri 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.1 Kavrama ebadı tasarımı 5.2 -alanlarında amaca uygun kullanım 5.3 -alanlarındaki kavramalar için kontrol sıklıkları 5.4 Gözle kontrol ve alınacak önlemler 5.5 -alanı için izin verilen kavrama malzemeleri 5.6 Patlama riski olan alan için kavrama işareti 5.7 İşletime alma 5.8 İşletim arızaları, sebepler ve giderme tarihli 94/9/EG nolu AT yönetmeliği uyarınca uygunluk beyânı ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

3 3 / 28 1 Teknik veriler Resim 1: Model NN Resim 2: Model NANA 1 Resim 3: Model NANA 2 Resim 4: Model NENA 1 Resim 5: Model NENE 1 Resim 6: Model NENA 2 Kavrama ebatları için bkz. Tablo 1 Sayfa 4. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

4 4 / 28 1 Teknik veriler Tablo 1: Modeller NN - NANA 1 - NANA 2 - NENA 1 - NENE 1 - NENA 2 RADEX Maks. Hazır Ebatlar [mm] -N delik [mm] Genel Ebat d 1, d 2 d 3, d 4 D D 1 D A l 1, l 2 L G1 E 1 L G2 E 2 L G3 E 3 L G4 E 4 L G5 E 5 L G6 E Müşteri talebine göre Tespit vidası dişi ebatları (ebat G ve t) için bkz. Tablo 4. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

5 5 / 28 1 Teknik veriler Resim 7: Model NNZ Resim 8: Model NANA 3 Resim 9: Model NANA 4 Resim 10: Model NNW Kavrama ebatları için bkz. Tablo 2 Sayfa 6. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

6 6 / 28 1 Teknik veriler Tablo 2: Modeller NNZ - NANA 3 - NANA 4 - NNW Ebat Maks. Hazır delik [mm] d 1 / d 2 Ebatlar [mm] Genel D D A l 1, l 2 L G7 E 7 L G8 E 8 L G9 E 9 s LG7 = E7 + l1 + l NANA 3 (L GN ve E N ) modelinin diğer ebatları için bkz. Tablo 3. Tespit vidası dişi ebatları (ebat G ve t) için bkz. Tablo 4. Ara mil ebadı Müşteri bilgisine göre LG8 = E8 + l1 + l2 Ara mil ebadı Müşteri bilgisine göre Tablo 3: NANA 3 modeli için diğer ebatlar Ebat L GN E N Ebat L GN E N Ebat L GN E N Müşterinin isteğine göre ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

7 7 / 28 1 Teknik veriler Tablo 4: Tespit vidası dişi ebatları Ebat G M5 M5 M6 M6 M8 M8 M8 M10 M10 M10 M12 M12 M12 t Ebat G t Müşterinin isteğine göre Tablo 5: Dönme momenti ve devir sayısı Ebat T KN Dönme momenti T [Nm] Kmax T KW Maks. devir sayısı n [1/dak.] Ebat T KN Dönme momenti T [Nm] Kmax T KW Maks. devir sayısı n [1/dak.] Ebat T KN Dönme momenti T [Nm] Kmax T KW Maks. devir sayısı n [1/dak.] Isı, kıvılcım ve statik yüklenme yapabilen ek parçalı Kavramaları (örn. fren tamburları/diskleri, kayar kavrama, fan çarkları gibi aşırı yük sistemleri v.s. ile kombinasyon), patlama riski olan bölgelerde önce kullanılamaz. Ayrıca bir inceleme yapılması gerekir. 2 Açıklamalar 2.1 Kavrama modeli Kavramanın arızasız kesintisiz işletimi için bu uygulama durumuna göre model tâlimatlarına (DIN 740, kısım 2) uygun tasarlanmış olmalıdır (bkz. kataloğu). NANA 4 ve NNW modellerinde bükülme kritik hızını dikkate alınız. İşletme durumu değişikliklerinde (güç, devir sayısı, motorlu ve çalışma makinelerinde değişiklikler) kavrama modelinin mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Lütfen dönme momentine ilişkin teknik verilerin sadece lamel paketiyle ilgili olduğunu dikkate alınız. Şaft-poyra bağlantısının aktarılabilir dönme momenti sipariş eden kişi tarafından kontrol edilmelidir ve onun sorumluluğundadır. Burulma titreşimi tehlikesi olan tahriklerde (periyodik burulma titreşimine maruz kalan tahrikler) güvenli işletim için burulma titreşimi hesaplaması yapmak gerekir. Tipik burulma titreşimi tehlikesi olan tahrikler, örn. dizel motorlu, pistonlu pompalı, piston kompresörlü vs. tahriklerdir. KTR, istenirse kavrama seçimi ve burulma titreşimi hesaplaması yapar. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

8 8 / 28 2 Açıklamalar 2.2 Genel açıklamalar Kavramayı çalıştırmadan önce bu montaj tâlimatını dikkatli şekilde okuyunuz. Özellikle emniyet açıklamalarına dikkat ediniz Kavrama patlama riski olan bölgelerde kullanım için uygundur ve onaylanmıştır. Kavramanın patlama riski olan bölgelerde kullanılması için ek A uyarınca özel emniyet açıklamalarını ve tâlimatları dikkate alınız. Montaj tâlimatı ürününüzün bir parçasıdır. Lütfen onu özenle ve kavramanın yakınında saklayınız. Bu montaj tâlimatının telif hakkı KTR Kupplungstechnik şirketine aittir. 2.3 Emniyet ve açıklama sembolleri STOP TEHLİ KE Kişiler için yaralanma tehlikesi Makinede hasarlar olabilir AÇIKLAMA Önemli noktalara ilişkin açıklama Patlamaya karşı koruma ile ilgili açıklamalar 2.4 Genel tehlike açıklaması TEHLİKE STOP Kavramanın montaj, kullanım ve bakımında tüm güç aktarım mekanizmasının kazara çalıştırılmasına karşı emniyet altına alındığından emin olunmalıdır. Dönen parçalar nedeniyle ağır şekilde yaralanabilirsiniz. O sebeple mutlaka aşağıdaki emniyet açıklamalarını okuyunuz ve bunlara uyunuz. Kavramayla ve kavramadaki tüm çalışmalar önce emniyet" esasına göre yapılmalıdır. Tahrik agregatını kavrama üzerinde çalışma yapmadan önce kapatınız. İstenmeden tekrar çalışmaya karşı tahrik agregatını örneğin açma noktasına açıklama levhası takarak veya elektrik beslemesinin sigortasını çıkararak emniyet altına alınız. Kavramanın çalışma alanına işletimde olduğu sürece elinizi sokmayınız. Kavramayı yanlışlıkla temasa karşı emniyete alınız. Gerekli koruyucu tertibatları ve kapakları takınız. 2.5 Amaca uygun kullanım Kavramayı ancak şu koşullarda monte edebilir, kullanabilir ve bakımını yapabilirsiniz: Montaj tâlimatını özenle okuyup anladıysanız Uzmanlık eğitimi almışsanız Ve şirketiniz tarafından bunun için yetkili kılındıysanız. Kavrama sadece teknik verilere uygun olarak kullanılabilir (bkz. Tablo 1-5, Bölüm 1). Kavrama üzerinde kendi başına değişiklik yapılması yasaktır. Bundan dolayı oluşacak hasarlar için sorumluluk kabul etmeyiz. Geliştirmenin devamı bakımından teknik değişiklikler yapma hakkımızı saklı tutuyoruz. Burada tarif edilen Kavraması bu montaj tâlimatının basıldığı dönemdeki en son teknolojiye uygundur. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

9 9 / 28 2 Açıklamalar 2.6 Hazır delik açıklaması STOP TEHLİ KE Azami izin verilen d delik çapları (bkz. Tablo 1 ve 2, Bölüm 1 - Teknik veriler) aşılamaz. Bu değerlere dikkat edilmemesi halinde kavrama kopabilir. Kırılıp ortalığa sıçrayan parçalar hayati tehlike oluşturur. Müşteri tarafından flanş poyrası deliği açılmasında radyal ve eksenel hassasiyete (bkz. Resim 11) riayet edilmelidir. d max değerlerine mutlaka riayet ediniz. Hazır deliğin takılmasında flanş poyralarını özenle hizalayınız. Flanş poyralarının eksenel sabitlenmesi için DIN EN ISO 4029 uyarınca bıçak ağızlı sabitleme vidası veya uç diski kullanınız. Resim 11: Radyal ve eksenel hassasiyet Sipariş veren kişi tarafından deliksiz/ön delikli ve hazır işlenmiş kavrama ve yedek parçalarda sonradan yapılan tüm işlemlerden sipariş veren kişi tek başına sorumludur. Sonradan yapılan yetersiz işlemler sonucu oluşan yasal garanti talepleri KTR tarafından üstlenilmez. Patlama riski olan bölgede kullanılacak kavramalarda sonradan yapılacak her tür mekanik işlem KTR'nin kesin onayını gerektirir. Sipariş veren kişi tarafından buna göre üretimin gerçekleştirileceği üretim çizimi KTR'ye gönderilmelidir. KTR bu çizimi kontrol eder ve onay şerhi ile sipariş sahibine geri gönderir. KTR yalnızca müşteri tarafından açıkça talep edildiğinde deliksiz/önceden delinmiş kavrama ve yedek parçalar teslim eder. Bu parçalar ek olarak işaretiyle işaretlenir. Tablo 6: Sabitleme vidaları DIN EN ISO 4029 Ebat Ebat G [mm] M5 M5 M6 M6 M8 M8 M8 M10 M10 M10 M12 M12 M12 Sıkma momenti 2 2 4,8 4, T A [Nm] Ebat Ebat G [mm] Sıkma momenti Müşterinin isteğine göre T A [Nm] 3 Muhafaza Kavramalar korumalı şekilde teslim edilir ve üzeri kapalı, kuru bir yerde 6-9 ay arası depolanabilir. Nemli depo alanları uygun değildir. Yoğuşma oluşmamasına dikkat edilmelidir. En iyi izafi hava nemi % 65'in altındadır. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

10 10 / 28 4 Montaj Kavrama genel olarak tek tek parçalar halinde teslim edilir. Kavramanın montaja başlamadan önce eksiksiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. 4.1 Kavramaların parçaları Model NN parçaları Parça Adet İsim Parça Adet İsim 1 2 Flanş poyrası 1) 5 bkz. Tablo 7 Ara burç 2 1 Lamel paketi 6 bkz. Tablo 7 Rondela 3 - Ara parçası 7 bkz. Tablo 7 Altıgen somun / Sıkıştırma somunu 4 bkz. Tablo 7 Bağlantı vidası 8 2 Yivli pim DIN EN ISO ) İstenirse tutma halkası poyrası (sürtünmeli şaft-poyra bağlantısı) olarak tasarlanır Resim 12: Model NN Parçalar Model NANA NENA 1 ve 2 - NENE 1 Parça Adet İsim Parça Adet İsim 1 2 Flanş poyrası 1) 5 bkz. Tablo 7 Ara burç 2 2 Lamel paketi 6 bkz. Tablo 7 Rondela 3 1 Ara parçası 7 bkz. Tablo 7 Altıgen somun / Sıkıştırma somunu 4 bkz. Tablo 7 Bağlantı vidası 8 2 Yivli pim DIN EN ISO ) İstenirse tutma halkası poyrası (sürtünmeli şaft-poyra bağlantısı) olarak tasarlanır ISO 0'ya dikkat ediniz. Resim 13: Model NANA 1 (Örnek) İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

11 11 / 28 4 Montaj 4.1 Kavramaların parçaları Parçalar Model NNZ Parça Adet İsim Parça Adet İsim 1 2 Flanş poyrası 1) 5 bkz. Tablo 7 Ara burç 2 2 Lamel paketi 6 bkz. Tablo 7 Rondela 3 1 Ara parçası 7 bkz. Tablo 7 Altıgen somun / Sıkıştırma somunu 4 bkz. Tablo 7 Bağlantı vidası 8 2 Yivli pim DIN EN ISO ) İstenirse tutma halkası poyrası (sürtünmeli şaft-poyra bağlantısı) olarak tasarlanır Resim 14: Model NNZ Parçalar Model NANA 4 Parça Adet İsim Parça Adet İsim 1 2 Flanş poyrası 1) 5 bkz. Tablo 7 Ara burç 2 2 Lamel paketi 6 bkz. Tablo 7 Rondela Flanş poyralı ara borusu Altıgen somun / 7 bkz. Tablo 7 özel - kaynaklı Sıkıştırma somunu 4 bkz. Tablo 7 Bağlantı vidası 8 2 Yivli pim DIN EN ISO ) İstenirse tutma halkası poyrası (sürtünmeli şaft-poyra bağlantısı) olarak tasarlanır Resim 15: Model NANA 4 ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

12 12 / 28 4 Montaj 4.1 Kavramaların parçaları Parçalar Model NNW Parça Adet İsim Parça Adet İsim 1 4 Flanş poyrası 1) 5 bkz. Tablo 7 Ara burç 2 2 Lamel paketi 6 bkz. Tablo 7 Rondela Düz kamalı ara mili 7 bkz. Tablo 7 Altıgen somun / Sıkıştırma somunu 4 bkz. Tablo 7 Bağlantı vidası 8 2 Yivli pim DIN EN ISO ) İstenirse tutma halkası poyrası (sürtünmeli şaft-poyra bağlantısı) olarak tasarlanır Resim : Model NNW Tablo 7: Parça adedi Ebat Bağlantı vidası (Poz. 4) 1) Ara burç (Poz. 5) 1) Rondela (Poz. 6) 1) 2) Altıgen somun / Sıkıştırma somunu (Poz. 7) 1) Ebat Bağlantı vidası (Poz. 4) 1) Ara burç (Poz. 5) 1) Rondela (Poz. 6) 1) 2) Altıgen somun / Sıkıştırma somunu (Poz. 7) 1) Ebat Bağlantı vidası (Poz. 4) 1) Ara burç (Poz. 5) 1) Rondela (Poz. 6) 1) 2) Altıgen somun / Sıkıştırma somunu (Poz. 7) 1) ) Lamel paketi başına adet 2) 156 ve 158 ebatlarda vida kafasının altına rondela ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

13 13 / 28 4 Montaj 4.2 Flanş poyrası montajı AÇIKLAMA Deliklerin, şaftın, zıvananın ve düz kamanın montaj öncesinde ebat uygunluğu açısından kontrol edilmesini tavsiye ederiz. Flanş poyraları hafifçe ısıtılarak (yakl. 80 C) şaftlar üzerine daha kolay takılabilir. Patlama riski olan bölgelerde alev alma riskine dikkat ediniz. STOP TEHLİ KE Isınan flanş poyralarına dokunmak yanmalara neden olur. Koruyucu eldiven takınız. Kavrama parçalarının kullanılırken birbirine değmemesi için, montajda E ebadına (bkz. Tablo 1 ve 2) uyulmasına dikkat edilmesi gereklidir. Dikkat edilmemesi halinde kavrama zarar görebilir. Kavramanın eksenel hizalanmasında E ebadı (bkz. Tablo 1 ve 2) belirleyicidir. E ebadını doğru ayarlayabilmek için aşağıdaki şekilde işlem yapınız: Flanş poyralarını tahrik ve çıkış kısmındaki şaftlar üzerine getiriniz. Flanş poyralarının iç tarafları şaftların ön tarafıyla birleşmelidir (bkz. Resim 17). E ebadına ulaşana kadar (bkz. Tablo 1 ve 2) agregaları eksenel yöne hizalayınız. Bıçak ağızlı DIN EN ISO 4029 yivli pimleri sıkıştırarak flanş poyralarını sabitleyiniz (bkz. Tablo 6). Patlama riski olan bölgelerde uygulama için poyra sabitlemesine hizmet eden yivli pimler ve tüm vida bağlantıları ayrıca kendiliğinden gevşemeye karşı emniyet altına alınmalıdır, örneğin Loctite ile yapıştırılmak suretiyle (orta sertlikte). Resim 17: Flanş poyralarının montajı Sökme STOP TEHLİ KE Düşebilecek tahrik parçaları yüzünden yaralanma veya makinede hasar meydana gelebilir. Sökme işleminde tahrik parçalarını emniyete alınız. Poyradaki yivli pimi 2 3 devir döndürerek açınız. Poyrayı şafttan çıkarınız. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

14 14 / 28 4 Montaj 4.3 Tutma halkası poyralarının montajı Şaftlar (özellikle de içi oyuk şaftlar) sağlamlık ve ebat hususunda elastiki deformasyon açısından yeterli güvence sunacak şekilde tasarımlanmış olmalıdır (gerekirse KTR şirketinin görüşü alınmalıdır). AÇIKLAMA Deliklerin ve şaftların montaj öncesinde ebat uygunluğu açısından kontrol edilmesini tavsiye ederiz. Kavrama parçalarının kullanılırken birbirine değmemesi için, montajda E ebadına (bkz. Tablo 1 ve 2) uyulmasına dikkat edilmesi gereklidir. Dikkat edilmemesi halinde kavrama zarar görebilir. Kavramanın eksenel hizalanmasında E ebadı (bkz. Tablo 1 ve 2) belirleyicidir. E ebadını doğru ayarlayabilmek için aşağıdaki şekilde işlem yapınız: Poyra deliklerini ve şaftları temizleyiniz, gresten arındırınız ve ardından akışkan yağla yağlayınız (örn. Castrol 4 in 1 veya Klüber Quietsch-Ex). Molibden disülfür veya daha başka yüksek basınç katkıları ve kaygan gres macunu içeren yağ ve gresler kullanılamaz. Sıkma vidalarını biraz açınız ve tutma halkasını boşa çıkacak şekilde poyradan biraz çekiniz. Tutma halkası poyralarını tahrik ve çıkış kısmındaki miller üzerine getiriniz. Tutma halkası poyralarının iç tarafları şaftların ön tarafıyla birleşmelidir (bkz. Resim 18). E ebadına ulaşıncaya kadar (bkz. Tablo 1 ve 2) agregaları eksenel yönde kaydırınız. Sıkma vidalarını çaprazvari önce tam sıkma momentinin 1/3'ü ve sonra 2/3'ü oranında (bkz. Tablo 8) eşit şekilde sıkıştırınız. Son olarak sıkma vidalarını çaprazvari tam sıkma momentiyle sıkıştırınız. Bu işlemi, tüm vidalar sıkma momentine ulaşana kadar tekrarlayınız. Resim 18: Tutma halkası poyralarının montajı ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

15 15 / 28 4 Montaj 4.3 Tutma halkası poyralarının montajı Tablo 8: Sıkma vidalarının sıkma momentleri Ebat Sıkma vidaları M5 M6 M6 M8 M8 M10 M12 M12 M12 M12 M12 M Sıkma momenti T A [Nm] 8, Kavramanın işletime alınmasından sonra vidaların sıkma momentleri normal bakım aralıklarında kontrol edilmelidir. AÇIKLAMA Tasarım: Tutma halkası poyraları Patlama riski olan bölgede kullanımda tutma halkası poyraları tesis uç torkundan tüm işletim parametreleri dahil olmak üzere tutma halkası poyrası sürtünme torkuna en azından s=2'lik emniyet olacak şekilde seçilmelidir. Patlama riski olan bölgelerde uygulama için poyra sabitlemesine hizmet eden yivli pimler ve tüm vida bağlantıları ayrıca kendiliğinden gevşemeye karşı emniyet altına alınmalıdır, örneğin Loctite ile yapıştırılmak suretiyle (orta sertlikte). Sökme STOP TEHLİ KE Düşebilecek tahrik parçaları yüzünden yaralanma veya makinede hasar meydana gelebilir. Sökme işleminde tahrik parçalarını emniyete alınız. Sıkma vidalarını sırayla eşit şekilde açınız. Her vida sadece yarım devir açılabilir. Tüm sıkma vidalarını 3-4 diş açınız. Geçme yivlerin yanındaki vidaları çıkarınız ve geçme yive takınız. Geçme yivdeki vidaların kademeli, eşit şekilde çaprazvari sıkıştırılmasıyla tutma halkası açılır. Resim 19: Tutma halkası poyrasının sökülmesi Model 6.0 Resim 20: Tutma halkası poyrasının sökülmesi Model 6.5 Poyra deliklerini ve şaftları yeniden monte etmeden önce temizleyiniz, gresten arındırınız ve ardından akışkan yağla yağlayınız (örn. Castrol 4 in 1 veya Klüber Quietsch-Ex). Tutma halkası poyrasının ve tutma halkasının konik yüzeyleri için de aynısı geçerlidir. Bu açıklamaların dikkate alınmaması halinde tutma halkası poyrasının işlevi olumsuz etkilenebilir. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

16 / 28 4 Montaj 4.4 Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar Montajda lamel paketlerinin eksenel yönde gerilimsiz monte edilmelerine dikkat edilmelidir. Dikkat edilmemesi halinde kavrama zarar görebilir. Vida bağlantılarının flanş poyrasındaki, lamel paketindeki ve ara parçadaki temas yüzeylerini temizleyiniz ve gresten arındırınız. Lamel paketlerini ve ara parçayı takınız (bkz. Resim 21 ve 22). NN modelinde 1 lamel paketi (ara parça yoktur). Parçaları önce sadece elle takınız, bunu yaparken bağlantı vidalarını dönüşümlü olarak monte ediniz (bkz. Resim 21 ve 22). Altıgen somunları sırasıyla ve bir kaç aşamada Tablo 12'de belirtilen sıkma momentine kadar sıkıştırınız. Bunu yaparken bağlantı vidasını dönmeye karşı emniyete alınız. Lamel paketi Resim 21: Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar Lamel paketi Resim 22: Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar Tablo 9: Ebat Cıvata halkası- Ø D ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

17 17 / 28 4 Montaj 4.5 Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar ve Montajda lamel paketlerinin eksenel yönde gerilimsiz monte edilmelerine dikkat edilmelidir. Dikkat edilmemesi halinde kavrama zarar görebilir. Vida bağlantılarının flanş poyrasındaki, lamel paketindeki ve ara parçadaki temas yüzeylerini ve sıkıştırma somununun yivleri ile bağlantı vidasını temizleyiniz ve gresten arındırınız. Lamel paketlerini ve ara parçayı takınız (bkz. Resim 23). NN modelinde 1 lamel paketi (ara parça yoktur). Parçaları önce sadece elle takınız, bunu yaparken bağlantı vidalarını dönüşümlü olarak monte ediniz (bkz. Resim 23). 156 ve 158 ebatlarda vida kafasının altına rondela takınız. Sıkıştırma somunundaki baskı vidaları basınç tarafında çıkıntılı durmamalıdır (bkz. Resim 24). Tüm parçalar boşluksuz birbiri üzerinde durmalıdır. Ardından sıkıştırma somununu 1-2 mm'lik boşluk oluşana kadar geri çeviriniz (bkz. Resim 24). Resim 26'da işaretlenmiş baskı vidalarını elle sıkıştırınız. Bu vidaları (bkz. Resim 26) Tablo 11 uyarınca yarım sıkma momentiyle ve ardından yine Tablo 11 uyarınca tam sıkma momentiyle sıkıştırınız. Şimdi baskı vidalarının tümünü tüm vidalar tam sıkma momentine ulaşana kadar sırasıyla ve bir kaç aşamada sıkıştırınız (Resim 27). Baskı vidaları montajdan sonra kafa yüzeyi ile bitişik olmamalıdır (Resim 25). Tüm sıkıştırma somunlarını bu işlemden sonra monte ediniz. Lamel paketi Resim 23: Lamel paketlerinin montajı Ebat ve Resim 24 Resim 25 ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

18 18 / 28 4 Montaj 4.5 Lamel paketlerinin montajı, Ebatlar ve 'er bölümlü 9'ar bölümlü 10'ar bölümlü 11'er bölümlü Resim 26: Baskı vidalarının sıkıştırılması 8'er bölümlü 9'ar bölümlü 10'ar bölümlü 11'er bölümlü Resim 27: Baskı vidalarının sıkıştırılması (sırasıyla) Tablo 10: Ebat 136 / / / / / / / / 338 Cıvata halkası-ø D Sökme: STOP TEHLİ KE Düşebilecek tahrik parçaları yüzünden yaralanma veya makinede hasar meydana gelebilir. Sökme işleminde tahrik parçalarını emniyete alınız. Sıkıştırma somunlarının baskı vidalarını bütün vidalar basınçsız hale gelene kadar bir kaç aşamada çeyrek devir döndürerek açınız. Kesinlikle tek tek baskı vidalarını komple boşaltarak çıkarmayınız. Sıkıştırma somunlarını aşağı doğru çevirerek diskleri çıkarınız. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

19 19 / 28 4 Montaj 4.6 Lamel paketindeki vidalı bağlantıların sıkma momenti Tablo 11: Lamel paketindeki vidalı bağlantıların sıkma momenti Ebat Ebat G 1 [mm] M5 M6 M6 M8 M8 M10 M8 Sıkma momenti T A [Nm] 8, Ebat M Ebat G 1 [mm] M10 M10 M12 M M M20 M24 Sıkma momenti T A [Nm] RADEX 136 / 156 / 6 / 186 / 206 / 246 / 286 / 336 / -N Ebat Ebat G 1 [mm] M24 M27 M27 M27 M30 M36 M42 M48 10 x 11 x Ebat G 2 [mm] 8 x M8 9 x M8 9 x M8 9 x M8 8 x M10 8 x M12 M12 M12 Baskı vidası G Sıkma momenti T A [Nm] Kavrama çalıştırılmaya başlandıktan sonra normal bakım aralıklarıyla vida bağlantılarının sıkma momentleri kontrol edilmelidir. 4.7 Yer değişiklikleri - Kavramanın hizalanması Tablo 12'de belirtilen yer değiştirme değerleri, örn. ısıdan genleşme veya temel çökmesi gibi dış etkenlerin dengelenmesinde güvence sağlar. Kavramanın uzun kullanım ömrünü garantilemek ve patlama riski olan bölgelerdeki kullanımda tehlikeleri önlemek için mil uçları tam hizalanmak zorundadır. Mutlaka belirtilen yer değiştirme değerlerine uyunuz (bkz. Tablo 12). Bu değerlerin aşılması durumunda kavrama hasar görür. Kavrama ne kadar hatasız hizalanırsa, kullanım ömrü de o oranda artar. IIC patlama grubu (Etiket II 2GD c IIC T X) için patlama riski olan bölgede kullanımda sadece yarım yer değiştirme değerlerine (bkz. Tablo 12) izin verilir. Şunlara dikkat: Tablo 12'da belirtilen yer değiştirme değerleri maksimum değerlerdir, bunlar aynı zamanda meydana gelemez. Eşzamanlı radyal, eksenel ve açısal kaymada bu değerler azaltılmalıdır (bkz. Resim 29). Ölçüm saati, cetvel veya kalınlık mastarı ile Tablo 12'deki izin verilen yer değiştirme değerlerine uyulup uyulmadığını kontrol ediniz. Açı yer değişiklikleri Radyal yer değişiklikleri Eksenel yer değişiklikleri Resim 28: Yer değişiklikleri ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

20 20 / 28 4 Montaj 4.7 Yer değişiklikleri - Kavramanın hizalanması Resim 29'da belirtilen yer değişikliği kombinasyonlarına örnekler: Örnek 1: K r = 10% K w = 80% K a = 10% Resim 29: Yer değiştirme kombinasyonları Örnek 2: K r = 30% K w = 30% K a = 40% K toplam = K a + K r + K w 100 % Tablo 12: Yer değiştirme değerleri Ebat Model NN K a [mm], (eksenel) ISO 0'ya dikkat ediniz. Model NANA1/NANA2 K a [mm], (eksenel) Model NN K r [mm], (radyal) Model NANA1 K r [mm], (radyal) Kr = tan Kw x (E2 - E1) Model NANA2 K r [mm], (radyal) Model NN/NANA1/NANA2 K w [ ], (Açı) * 20 0,60 1,2-0,5 0,1 1,0 25 0,80 1,6-0,5 0,2 1,0 35 1,00 2,0-0,5 0,2 1,0 38 1,20 2,4-0,6 0,3 1,0 42 1,40 2,8-0,6 0,3 1,0 50 1,60 3,2-0,8 0,4 1,0 60 1,00 2,0-1,7 1,0 1,0 70 1,10 2,2-2,1 1,2 1,0 80 1,30 2,6-2,5 1,5 1,0 85 1,30 2,6-2,5 1,5 1,0 90 1,00 2,0-2,0 1,4 1, ,20 2,4-2,5 1,6 1, ,40 2,8-2,0 1,3 1, ,75 3,5-4,0-1, ,85 3,7-0, ,10 4,2-0,7 6 2,25 4,5-0, ,40 4,8-0, ,60 5,2-0, ,00 6,0-0, ,35 6,7-0, ,75 7,5-0, ,30 2,6-0, ,40 2,8-0,5 8 1,50 3,0-0, ,60 3,2-0, ,75 3,5-0, ,00 4,0-0, ,25 4,5-0, ,50 5,0-0,5 * Lamel paketi başına 4.8 Yedek parça durumu, Müşteri hizmetleri adresleri Kavramanın kullanıma hazır olma durumunu sağlamak için kullanım alanında önemli yedek parçaların stoklanması temel koşuldur. Yedek parçalar/siparişler için KTR ortaklarının iletişim bilgileri KTR web sayfası www. ktr.com'dan edinilebilir. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi: Kr = tan Kw x (E3 - E1)

21 21 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar Model NN: Flanş poyrası/ Lamel paketi / Flanş poyrası Model NANA 1-3, NENA 1 ve 2, NENE 1: Flanş poyrası / Lamel paketi / Ara parça/ Lamel paketi / Flanş poyrası Model NANA 4: Flanş poyrası / Lamel paketi / Flanş poyrası özel / Ara boru / Flanş poyrası özel / Lamel paketi / Flanş poyrası (Flanş poyraları özel ara boruyla kaynaklı) Model NNZ: Flanş poyrası / Lamel paketi / Ara parça / Lamel paketi / Flanş poyrası Model NNW: Flanş poyrası / Lamel paketi / Flanş poyrası / Ara mil / Flanş poyrası / Lamel paketi / Flanş poyrası RADEX -N sadece çelikten ara parçalı. 5.1 Kavrama ebadı tasarımı Patlamaya karşı korumalı bölgelerde kullanımda kavrama ebadı, tesis momentinden kavrama nominal momentine en azından s = 2,0'lık emniyet olacak şekilde seçilmelidir alanlarda amaca uygun kullanımlar - Kullanım şartları kavramaları 94/9/EG nolu AT yönetmeliği uyarınca kullanıma uygundur. 1. Endüstri (Madencilik hariç) Cihaz grubu II Kategori 2 ve 3 (Kavrama cihaz kategorisi 1 için onaylanmamıştır) Madde grubu G (gaz, sis, buhar), Kuşak 1 ve 2 (Kavrama 0 kuşağı için onaylanmamıştır) Madde grubu D (toz), Kuşak 21 ve 22 (Kavrama 20 kuşağı için onaylanmamıştır) Patlama grubu IIC (Patlama grubu IIA ve IIB, IIC kapsamındadır) Isı sınıfı: Isı sınıfı Ortam ısısı Maks. yüzey ısısı 1) T2, T1-30 C ile C arası 280 C 2) T3-30 C ile C arası 200 C 2) T4-30 C ile C arası 135 C 2) T5-30 C ile + 90 C arası 100 C T6-30 C ile + 75 C arası 85 C Açıklama: Maksimum yüzey ısıları ilgili maksimum izin verilen ortam veya kullanım ısısından T a buna ilaveten dikkate alınması gereken 10 K T maksimum T ısı artışından meydana gelir. 1) Ortam veya kullanım ısısı T a izin verilen devamlı kullanım sıcaklığı olan C ile sınırlıdır. 2) 110 C'lik maksimum yüzey ısısı tozdan dolayı patlama riski olan bölgelerde kullanım için de geçerlidir. 2. Madencilik Cihaz grubu I Kategori M2 (Kavrama M1 cihaz kategorisi için onaylanmamıştır). İzin verilen ortam ısısı - 30 C ile C arası. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

22 22 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.3 -alanlarındaki kavramalar için kontrol sıklıkları Patlama grubu 3G 3D II 2GD c IIB T1, T2, T3, T4, T5, T6 II 2GD c IIC T1, T2, T3, T4, T5, T6 Kontrol sıklıkları 3G veya 3D kategorilerine sınıflandırılan kavramalar için normal işletim için geçerli olan işletim ve montaj talimâtı geçerlidir. Kavramalar, ateşleme risk analizinin temel alınması gereken normal işletimde tutuşma kaynağı içermez. Sadece kendi ısınmasına ve kavrama modeline bağlı ısı yükselmesi dikkate alınmalıdır: için: T = 10 K Lamel paketlerinin dönme boşluğu testi ve gözle kontrolü, kavramanın çalıştırılmasından sonra ilk olarak en geç 6 ay sonra olmak üzere 3000 işletim saati sonrasında yapılmalıdır. Bu ilk kontrolde lamel paketlerinde önemsiz bir aşınma saptanırsa veya herhangi bir aşınma tespit edilmezse, o zaman aynı işletme parametreleriyle diğer kontrol sıklıkları 6000 işletim saatinde bir ve en geç ise 18 ay sonra yapılabilir. İlk kontrolde lamel paketlerinin değiştirilmesinin iyi olacağı oranda fazla bir aşınma saptanırsa, - mümkünse - sebep "İşletme arızaları" tablosu gereğince tespit edilmelidir. Bu takdirde bakım sıklıkları mutlaka değiştirilen işletme parametrelerine uygun hale getirilmelidir. Lamel paketlerinin dönme boşluğu testi ve gözle kontrolü, kavramanın çalıştırılmasından sonra ilk olarak en geç 3 ay sonra olmak üzere 2000 işletim saati sonrasında yapılmalıdır. Bu ilk kontrolde lamel paketlerinde önemsiz bir aşınma saptanırsa veya herhangi bir aşınma tespit edilmezse, o zaman aynı işletme parametreleriyle diğer kontrol sıklıkları 4000 işletim saatinde bir ve en geç ise 12 ay sonra yapılabilir. İlk kontrolde lamel paketlerinin değiştirilmesinin iyi olacağı oranda fazla bir aşınma saptanırsa, - mümkünse - sebep "İşletme arızaları" tablosu gereğince tespit edilmelidir. Bu takdirde bakım sıklıkları mutlaka değiştirilen işletme parametrelerine uygun hale getirilmelidir. Resim 30: Model NANA 1 ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

23 23 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.4 Gözle kontrol ve alınacak önlemler Gözle kontrolde lamel paketleri çatlaklık ve gevşemiş bağlantı vidaları olup olmadığı yolunda kontrol edilmelidir. Gevşemiş bağlantı vidaları öngörülen vida sıkma momentiyle (bkz. Tablo 11) sıkıştırılmalıdır. Çatlamış lamel paketleri ve bağlantı vidaları bakım aralıklarından bağımsız olarak hemen değiştirilmelidir. Resim 31: Model NANA 1 Kavramanın uzun kullanım ömrünü garantilemek ve patlama riski olan bölgelerdeki kullanımda tehlikeleri önlemek için mil uçları tam hizalanmak zorundadır. Mutlaka belirtilen yer değiştirme değerlerine uyunuz (bkz. Tablo 12). Bu değerlerin aşılması durumunda kavrama hasar görür, bozuk parçalar değiştirilmelidir alanı için izin verilen kavrama malzemeleri IIB ve IIC patlama gruplarında sadece aşağıdaki malzeme kombinasyonu kullanılabilir: Çelik - Çelik Paslanmaz çelik - Paslanmaz çelik Alüminyum, kavrama malzemesi olarak patlama riski olan bölgelerde kesinlikle kullanılamaz. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

24 24 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.6 Patlama riski olan alan için kavrama işareti Patlama riski olan bölgelerde kullanılacak olan kavramalar, izin verilen her kullanım şartı için en az bir parçasında komple ve diğer parçalarda ise poyra dışçapında veya ön tarafta işareti ile işaretlenmiştir. Lamel paketleri işaretlenmez. Komple işaretleme: Kısa işaret: II 2G c IIC T6, T5, T4, T3 veya T2-30 C T a + 75 C, + 90 C, C, C veya C II 2D c T 110 C - 30 C T a C /I M2 c - 30 C T a C II 2GD c IIC T X/I M2 c X Eski işaret: Geçerliliğini korumaktadır II 2G c IIC T4/T5/T6-30 C T a +80/60/45 C II 2D c T110 C/I M2 c -30 C T a +80 C Patlama grubu IIC işareti, patlama grupları IIA ve IIB'yi de kapsar. işaretine ilaveten işareti de vurulmuşsa, o takdirde kavrama parçası deliksiz veya ön delikli olarak KTR tarafından teslim edilmiştir. Patlama riski olan bölgede kullanılacak kavramalarda sonradan yapılacak her tür mekanik işlem KTR'nin kesin onayını gerektirir. Sipariş veren kişi tarafından buna göre üretimin gerçekleştirileceği üretim çizimi KTR'ye gönderilmelidir. KTR bu çizimi kontrol eder ve onay şerhi ile sipariş sahibine geri gönderir. 5.7 Çalıştırma Kavramanın çalıştırılmasından önce flanş poyralarındaki yivli pimlerin sıkılığını, hizasını ve E mesafe ebadını kontrol ediniz ve gerekirse düzeltiniz, aynı zamanda bütün vida bağlantılarını - kavrama modeline göre - tavsiye edilen sıkma momentleri açısından kontrol ediniz. Patlama riski olan bölgelerde uygulama için flanş poyrası sabitlemesine hizmet eden yivli pimler ve tüm vida bağlantıları ayrıca kendiliğinden gevşemeye karşı emniyet altına alınmalıdır, örneğin Loctite ile yapıştırılmak suretiyle (orta sertlikte). En son olarak da istem dışı temasa karşı kavrama koruması takılmalıdır. Kapak elektrik iletme özelliğine sahip olmalı ve potansiyel dengelemeye dahil edilmelidir. Pompa ve E-motor arasında bağlantı parçası olarak alüminyum pompa taşıyıcılara (magnezyum oranı % 7,5'un altında) ve süspansiyon halkalarına (NBR) izin verilmektedir. Kapak ancak durma vaziyetinde çıkarılabilir. Kavrama çalıştırılırken değişen çalışma seslerine oluşan titreşimlere dikkat ediniz. Kavramaların tozdan patlama riski olan bölgelerde ve maden işletmelerinde kullanımlarında işletmeci, kapak ve kavrama arasında tehlikeli miktarda toz birikmemesine dikkat etmelidir. Kavrama toz yığını içerisinde çalışmamalıdır. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

25 25 / 28 5 Ek A 5.7 Çalıştırma -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar Üst kısmında kapatılmamış delikler olan kapaklar için kavramaların cihaz grubu II cihazları olarak kullanımlarında hafif metaller kullanılmamalıdır (mümkünse paslanmaz çelikten). Kavramaların maden işletmelerinde kullanımlarında (cihaz grubu I M 2) kapak hafif metal malzemeden olamaz, ayrıca cihaz grubu II cihazı olarak kullanımına göre daha fazla mekanik yüklere karşı dayanıklılık göstermelidir. Koruyucu tertibatın dönen parçalara olan Sr asgari mesafesi en az aşağıda belirtilen değerler kadar olmalıdır. Koruyucu tertibat kapak olarak tasarlanmışsa, o zaman patlamaya karşı koruma açısından aşağıdaki ebatları aşmayacak düzenli yerleştirilmiş delikleri olmalıdır: Delikler Kapak [mm] Üst taraf Yan parçalar Mesafe Sr Dairesel - maks. çap Dikdörtgen - maks. yan boy Düz veya kavisli yarık - maks. yan boy/yükseklik yasak 8 20 Eğer kavramanın işletimi esnasında anormallikler tespit edilirse, tahrik birimi derhal kapatılmalıdır. Arızanın sebebi "İşletme arızaları" tablosu yardımıyla tespit edilmeli ve mümkünse öneriler gereğince giderilmelidir. Sıralanan olası arızalar ancak dayanak noktaları olabilir. Hata ararken tüm işletim faktörleri ve makine bileşenleri göz önünde bulundurulmalıdır. Kavrama kaplaması: Kaplamalı (astar, boya v.s.) kavramalar patlama riski olan bölgelerde kullanılacaksa, iletkenlik ve tabaka kalınlığı ile ilgili şartlara dikkat edilmelidir. 200 μm'ya kadar boya tabakalarında elektrostatik yüklenme beklenmez. Patlama tehlike grubu IIC için 200 μm üzerinde birden fazla boya tabakası yasaktır. 5.8 İşletim arızaları, sebepler ve giderme Aşağıda belirtilen hatalar kavramasının usulüne uygun olmayan kullanımına yol açabilir. Bu işletme ve montaj talimâtında belirtilmiş olan şartlarla birlikte bu hataların önlenmesine dikkat edilmelidir. Belirtilen arızalar hata ararken ancak dayanak noktaları olabilir. Hata ararken genel olarak bitişik parçalar da dikkate alınmalıdır. Uygunsuz kullanımdan ötürü kavrama tutuşma kaynağı haline gelebilir. 94/9/EG nolu AT yönetmeliği üreticiden ve kullanıcıdan özel bir dikkat talep etmektedir. Genel uygunsuz kullanım hataları: Kavrama modeline ilişkin önemli veriler aktarılmamıştır. Şaft-Poyra bağlantısı hesaplaması dikkate alınmamıştır. Nakliye hasarlı kavrama parçaları monte edilmiştir. Poyraların sıcak yerleştirilmesinde izin verilen sıcaklık aşılmıştır. Monte edilecek parçaların fitleri birbirine uyarlanmamıştır. Sıkma momentleri aşılmış/altında kalınmıştır. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

26 26 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.8 İşletim arızaları, sebepler ve giderme Devam: Parçalar birbiriyle karıştırılmış/izinsiz şekilde birleştirilmiştir. Yanlış lamel paketi kavrama içerisine yerleştirilmiştir ya da hiç yerleştirilmemiştir. Orijinal olmayan KTR parçaları (yabancı parçalar) kullanılmıştır. Kullanılan kavrama/kavrama koruyucu, patlama riski olan bölgelerde işletime uygun değildir veya 94/9/EG nolu AT yönetmeliğine uymamaktadır. Bakım sıklıklarına uyulmamaktadır. Arızalar Çalışma sesi değişimi ve / veya titreşim oluşumu Çelik lamel paketin kırılması Sebepler Hizalama hatası Boşta duran bağlantı vidaları, vida kafasının altında ve çelik lamel pakette düşük mikro sürtünme Eksenel flanş poyrası sabitlemesi vidaları gevşek Yüksek darbe enerjisi / zorlanma nedeniyle çelik lamel paketin kırılması İşletme parametreleri kavrama gücüne uymuyor Patlama riski olan bölgeler için tehlike açıklamaları yok Aşırı ısınmış yüzeylerden ateş alma tehlikesi yok Kıvılcım oluşmasından ötürü tutuşma tehlikesi Kıvılcım oluşmasından ötürü tutuşma tehlikesi Giderme 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) Hizalama hatasının nedenini gideriniz (örn. boştaki temel vidaları, motor sabitleyicisinin kırılması, sistem parçalarında ısı genleşmesi, kavramanın E montaj ebadının değişmesi) 3) Aşınma kontrolü bkz. Kontrol maddesi 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) Kavrama parçalarını kontrol ediniz ve hasarlı kavrama parçalarını değiştiriniz 3) Bağlantı vidalarını gerekli sıkma momentine kadar sıkınız 4) Hizalamayı kontrol ediniz, gerekirse düzeltiniz 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) Kavrama hizalamasını kontrol ediniz 3) Flanş poyrası sabitleme vidalarını sıkınız ve kendiliğinden gevşemeye karşı emniyet altına alınız 4) Aşınma kontrolü bkz. Kontrol maddesi 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) Kavramayı sökünüz ve çelik lamel paketin kalıntılarından temizleyiniz 3) Kavrama parçalarını kontrol ediniz ve hasarlı kavrama parçalarını değiştiriniz 4) Çelik lamel paketleri takınız, kavrama parçalarını monte ediniz 5) Aşırı yük sebebini tespit ediniz 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) İşletme parametrelerini kontrol ediniz ve daha büyük kavrama seçiniz (montaj alanına dikkat ediniz) 3) Yeni büyük kavramayı monte ediniz 4) Hizalamayı kontrol ediniz ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

27 27 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.8 İşletim arızaları, sebepler ve giderme Arızalar Çelik lamel paketin kırılması Çelik lamel paketin / Sabitleme vidalarının kırılması / çatlaması Sebepler Sistem ünitesinin kullanım hatası Tahrik titreşimleri Tehlike açıklamaları Patlama riski olan bölgeler için Kıvılcım oluşmasından ötürü tutuşma tehlikesi Kıvılcım oluşmasından ötürü tutuşma tehlikesi Giderme 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) Kavramayı sökünüz ve çelik lamel paketin kalıntılarından temizleyiniz 3) Kavrama parçalarını kontrol ediniz ve hasarlı kavrama parçalarını değiştiriniz 4) Çelik lamel paketleri takınız, kavrama parçalarını monte ediniz 5) Kullanıcı personeli bilgilendiriniz ve kurs veriniz 1) Sistemi devre dışı bırakınız 2) Kavramayı sökünüz ve çelik lamel paketin kalıntılarından temizleyiniz 3) Kavrama parçalarını kontrol ediniz ve hasarlı kavrama parçalarını değiştiriniz 4) Çelik lamel paketleri takınız, kavrama parçalarını monte ediniz 5) Hizalamayı kontrol ediniz, gerekirse düzeltiniz 6) Titreşim nedenini bulunuz Bozuk lamel paketi ile işletimde (bkz. Bölüm 5.2) ve arkasından metal parçaların temasında, patlamaya karşı koruma veya 94/9 EG nolu AT yönetmeliği uyarınca usulüne uygun bir işletim sağlanamaz. AÇIKLAMA KTR tarafından teslim edilmemiş yedek parçaların ve aksamların kullanılmasında ve bundan dolayı oluşacak hasarlar için KTR herhangi bir sorumluluk üstlenmez ve yasal garanti vermez. ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Şunun yerine: Tarihi:

28 D Rheine 28 / 28 5 Ek A -alanlarındaki kullanım için açıklamalar ve tâlimatlar 5.9 AT Uygunluk beyânı AT Uygunluk beyânı 94/9/EG sayılı ve tarihli AT yönetmeliği ile bunun hayata geçirilmesi amacıylaa çıkarılmış mevzuat uyarınca Üretici - KTR Kupplungstechnik, D Rheine - işbu işletme talimâtında tarif edilen, patlamaya karşıı korumalı tasarlanmış Çelik lamelli kavramalarının 94/9/EG yönetmeliğinin 1 (3) b) maddesine uygun cihazlar olduğunu ve 94/9/ /EG yönetmeliğinin II nolu ekinde belirtilen başlıca güvenlik ve sağlık şartlarını yerine getirdiklerini beyân eder. Çelik lamelli kavrama 94/9/EG yönetmeliğinin şartlarına uygundur. Buna ait IBExU02ATEXB005_05 X AT Tip İnceleme Sertifikasında belirtilen normlardan biri veya birkaçı kısmen yeni baskılarla değiştirilmiştir. Üretici olarak KTR Kupplungstechnik şirketi, yukarıda belirtilen ürününn yeni normların şartlarına uygunluğunu da beyân eder. 94/9/EG yönetmeliğinin 8 (1) b) ii) maddesi uyarıncaa teknik dokümantasyon aşağıdaki kuruma verilmiştir: IBExU Institutt für Sicherheitstechnik G Fuchsmühlenweg Freiberg Rheine, Tarih Tms. Reinhardd Wibbeling TEKNİK Servisi Müdürü Ytk. a. Reiner Banemann Ürün Müdürü ISO 0'ya dikkat ediniz. İmzalayan: Pz Kontrol: Pz Şunun yerine: Değişiklik: Tarihi:

RIGIFLEX -N İşletme/Montaj tâlimatı

RIGIFLEX -N İşletme/Montaj tâlimatı 1 / 1 A ürün modeli burulma dirençli çelik lamelli kavrama Hazır delikli ve ön delikli / deliksiz kavramalar için 4//EG (ATEX 5) yönetmeliği uyarınca Ebat 35 Ebat 50-408 2 / 1 burulma dirençli, esnek bir

Detaylı

ROTEX. KTR-N Kâğıt: Sayı: TR 1 / ROTEX İşletme/Montaj tâlimatı

ROTEX. KTR-N Kâğıt: Sayı: TR 1 / ROTEX İşletme/Montaj tâlimatı / 22 Burulma esnekliği olan tırnaklı kuplajlar, modeller: No. 00 Şaft kuplajı, No. 08 DKM, konik burçlu ve bunların kombinasyonlarıyla Hazır delikli ve ön delikli /deliksiz kavramalar için 204/34/EU yönetmeliği

Detaylı

ROTEX. KTR-N Kâğıt: Sayı: 40210 TR 1 / 22 19. ROTEX İşletme/Montaj tâlimatı

ROTEX. KTR-N Kâğıt: Sayı: 40210 TR 1 / 22 19. ROTEX İşletme/Montaj tâlimatı / 22 Burulma esnekliği olan tırnaklı kuplajlar, modeller: No. 00 Şaft kuplajı, No. 08 DKM, konik burçlu ve bunların kombinasyonlarıyla Hazır delikli ve ön delikli /deliksiz kavramalar için 94/9/EG (ATEX

Detaylı

GEARex İşletme/Montaj tâlimatı. GEARex. Komple çelik dişli kavrama türleri:

GEARex İşletme/Montaj tâlimatı. GEARex. Komple çelik dişli kavrama türleri: 403 TR 1 / 33 Komple çelik dişli kavrama türleri: FA, FB, FAB, DA, DB ve DAB ve bunların kombinasyonları Hazır delikli ve ön delikli /deliksiz kavramalar için 94/9/EG (ATEX 95) yönetmeliği uyarınca Model

Detaylı

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kemalpaşa Org. San. Böl. Kuyucak Mevkii No:211 Kemalpaşa-İZMİR Tel : 0090-232- 479 68 48 Faks : 0090-232- 479 68 49 www.remakreduktor.com.tr

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

Yağ / hava soğutucu. Yağ / hava soğutucu Seri OAC İşletme/Montaj tâlimatı TR 1 / KTR-N Kâğıt: Sayı: seri OAC

Yağ / hava soğutucu. Yağ / hava soğutucu Seri OAC İşletme/Montaj tâlimatı TR 1 / KTR-N Kâğıt: Sayı: seri OAC 4210 TR 1 / 21 Yağ / hava soğutucu seri OAC 2014/4/EU yönetmeliği uyarınca ; Örnek: OAC100 ; Örnek: OAC200 ila OAC2000 Kontrol: 0.09.2016 Kb Değişiklik: 4210 TR 2 / 21 OAC serisinin yağ / hava soğutucusu

Detaylı

Rotonivo. Seri RN 3000 RN 4000 RN İşletim Talimatı

Rotonivo. Seri RN 3000 RN 4000 RN İşletim Talimatı Rotonivo Seri RN 3000 RN 4000 RN 6000 İşletim Talimatı 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de Bu işletim

Detaylı

Habix Kaplinler Habix Couplings

Habix Kaplinler Habix Couplings Habix Kaplinler Habix Couplings DESCH HABİX KAPLİNLER DESCH Habix kaplini, mekanik mühendislik alanında ve motor ile tahrik edilen makine arasında güvenilir bir şaft bağlantısının gerekli olduğu her yerde

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R. Orijinal işletme kılavuzu 819395-00. T ü r k ç e

Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R. Orijinal işletme kılavuzu 819395-00. T ü r k ç e Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R T ü r k ç e Orijinal işletme kılavuzu 819395-00 1 İçerik 2 Sayfa Önemli bilgiler Amacına uygun kullanım... 3 Güvenlik talimatı... 3 Tehlike... 3 Dikkat... 3 DGRL (Basınçlı

Detaylı

RU - STEEL İ T A L Y A

RU - STEEL İ T A L Y A RU-STEEL FLEKSİ LAMEL KAPLİN Ek ATEX 95 İçindekiler: 1 Kaplin Seçimi 2 Montaj ve ayarlama 3 Eşzamanlı ayar kontrolü 4 Kaplinin korunması 5 Kontrol aralıkları 6 Beklenmedik aksaklıklar, nedenleri ve çözümleri

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Tehlike! Manyetik tahrik devamlı çalıştırıldığında ısınabilir. Temas halinde yaralanma tehlikesi!

Tehlike! Manyetik tahrik devamlı çalıştırıldığında ısınabilir. Temas halinde yaralanma tehlikesi! İşletim kılavuzu Patlama emniyeti Patlama koruması bir seçenek olup manyetik tahrik üzerindeki Ex tip levhası yardımı ile gösterilir. Tahrikler ve buna ait manyetik valf kumandaları II3G kategorisine uygundurlar

Detaylı

Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için

Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için 7 812 Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için SQM1... SQM2... Ters çevrilebilir elektromotor aktüatörler Torklar: - SQM1 10 Nm'ye kadar - SQM2 20 Nm'ye kadar Çalışma

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme 0 Elster GmbH Edition 0. Almanca metnin çevirisi D GB F NL I E DK S N P GR CZ PL RUS H www.docuthek.com Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme 0 Elster GmbH Edition 0. Almanca metnin çevirisi D GB F NL I E DK S N P GR CZ PL RUS H www.docuthek.com Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya

Detaylı

HRC Kaplinler HRC Couplings

HRC Kaplinler HRC Couplings HRC Kaplinler HRC Couplings DESCH HRC Ana Özellikler: Geçmeli çene bağlantısı,kolay kurulum Aşınma direnci yüksek seviyede Düşük ağırlık, düşük kütle atalet momenti 115 mm'ye kadar matkap çapları Bağlantı

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

GRUP-EX ECB-XXX ELECTRIC CONTROL BUTTON - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX ECB-XXX ELECTRIC CONTROL BUTTON - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX ECB-XXX ELECTRIC CONTROL BUTTON - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen ECB-XXX Buton hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel

Detaylı

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü Akışölçer Servis Kitleri Giriş Şekile bakın. Bu talimat sayfasında basınçlı ya da vidalı şaftları kullanan akışölçerler için tamir prosedürleri bulunmaktadır. Uygun tamir prosedürüne başvurun: Basınçlı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) Kaldırma tablası Tip 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) Kaldırma tablası Tip 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2 1. Kullanıcı grupları Görevler Kullanıcı Kullanım, Gözle kontrol Uzman personel KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) Kaldırma tablası Tip 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2 Montaj, sökme, Onarım, bakım TR Kalifikasyon

Detaylı

Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip)

Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip) (Turkish) DM-HB0001-05 Bayi El Kitabı Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip) YOL HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Trekking HB-T670 FH-T670 HB-T610

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları 2001 model, AKE motor kodlu A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI bir CT1015 WP1 ve CT1018K1 Audi modeline yönelik ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış değişiminde

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Kullanim Kilavuzu. Elektronik modül VEGADIS 81. Document ID: 49685

Kullanim Kilavuzu. Elektronik modül VEGADIS 81. Document ID: 49685 Kullanim Kilavuzu Elektronik modül VEGADIS 81 Document ID: 49685 İçindekiler İçindekiler 1 Bu belge hakkında 1.1 Fonksiyon... 3 1.2 Hedef grup... 3 1.3 Kullanılan simgeler... 3 2 Kendi emniyetiniz için

Detaylı

Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip)

Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip) (Turkish) DM-MEHB001-01 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip) HB-TX500 FH-TX500 FH-TY500 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ

Detaylı

Ek kılavuz. Su Soğutma - MINITRAC 31. MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48522

Ek kılavuz. Su Soğutma - MINITRAC 31. MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48522 Ek kılavuz Su Soğutma - MINITRAC 31 MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi Document ID: 48522 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 3 3.1 Yedek parçalar...

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Titreþim denetim cihazý

Titreþim denetim cihazý Titreþim denetim cihazý Tip 675 Titreþim hýzý (mm/s, rms) 2 Transistör þalter çýkýþý (Ön ayarlamasý sabit olarak yapýlmýþtýr) Analog elektrik çýkýþý: 4...20 ma Frekans aralýðý: 10 Hz...1000 Hz 1 Hz...1000

Detaylı

GLAUNACH. Susturucuları. 2007 GLAUNACH GMBH Basım 03.07 Sayfa 1 / 8

GLAUNACH. Susturucuları. 2007 GLAUNACH GMBH Basım 03.07 Sayfa 1 / 8 GLAUNACH Çalıştırma El Kitabı Dışatım Susturucuları Sayfa 1 / 8 ENDEKS Sayfa 1. GENEL....... 3 1.1 Önsöz...... 3 1.2 Uygulama Alanı......... 3 2. TEMEL GÜVENLĐK KURALLARI...... 3 2.1 Açıklamalar... 3 2.2

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

Proses direnç termometreleri için ölçüm elemanı

Proses direnç termometreleri için ölçüm elemanı Elektrikli sıcaklık ölçümü Proses direnç termometreleri için ölçüm elemanı Model TR12-A WIKA veri sayfası TE 60.16 Diğer onaylar için 2. sayfaya bakınız Uygulamalar Bakım için ölçüm elemanı değişimi Diğer

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A VIESMANN VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarasını ve fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 100-HS Tip M33A Sıvı/Gaz yakıtlı

Detaylı

Kaldırma yardımcısı PHEV F30 HV haznesi (BMW)

Kaldırma yardımcısı PHEV F30 HV haznesi (BMW) Kaldırma yardımcısı PHEV F30 HV haznesi (BMW) Yük kaldırıcıyı ilk kez kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatle okuyun. Kılavuz size yük kaldırıcının güvenliği, kullanımı ve bakımı hakkında önemli

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Centronic EasyControl EC311

Centronic EasyControl EC311 Centronic EasyControl EC311 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

DM-SL (Turkish) Bayi El Kitabı. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Vites Kolu. RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700

DM-SL (Turkish) Bayi El Kitabı. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Vites Kolu. RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700 (Turkish) DM-SL0006-02 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Vites Kolu RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

Centronic EasyControl EC241-II

Centronic EasyControl EC241-II Centronic EasyControl EC241-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Mini el vericisi 4034 630 620 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com İçindekiler

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

Centronic EasyControl EC245-II

Centronic EasyControl EC245-II Centronic EasyControl EC245-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 kanallı mini el vericisi 4034 630 621 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com

Detaylı

Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 TEKERLEKLI ENKODER

Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 TEKERLEKLI ENKODER Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. DFV60A-22PL65536 1051334 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/dfv60 H I J K L M

Detaylı

Belirtilen taşıma kapasitelerine, ancak döner tekerin taban tablası tamamen bitişik olması halinde ulaşılır.

Belirtilen taşıma kapasitelerine, ancak döner tekerin taban tablası tamamen bitişik olması halinde ulaşılır. Tabla (Üst tabla) Bağlantı deliği Çelik geçme pim Dişli pim (Ürün No. eklentisi: -GS...) Teker, cıvatalar ve somunlar aracılığıyla düz bir yüzeye monte edilir. Vida delikleri arasındaki mesafeler standartlar

Detaylı

Ek kılavuz. Su Soğutma - SOLITRAC 31, POINTRAC 31. SOLITRAC 31, POINTRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48523

Ek kılavuz. Su Soğutma - SOLITRAC 31, POINTRAC 31. SOLITRAC 31, POINTRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48523 Ek kılavuz Su Soğutma - SOLITRAC 31, POINTRAC 31 SOLITRAC 31, POINTRAC 31 radyometrik sensörleri için Document ID: 48523 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 3 3.1 Yedek parçalar...

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler SPIDAN Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine getirmeleri açısından çok

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 648 482 (2011/04) TR 1 Emniyet.............................

Detaylı

Online teknik sayfa ACS36-K1K0-K01 ACS/ACM36 MUTLAK ENKODER

Online teknik sayfa ACS36-K1K0-K01 ACS/ACM36 MUTLAK ENKODER Online teknik sayfa ACS36-K1K0-K01 ACS/ACM36 A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Performans Devir başına adım sayısı Devir sayısı Sipariş bilgileri Tip Stok no. ACS36-K1K0-K01

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Durdurma dişlisi ARV-WE63.1. VEGAWAWE 63 için - basınçsız işletim. Document ID: 32359

Kullanım Kılavuzu. Durdurma dişlisi ARV-WE63.1. VEGAWAWE 63 için - basınçsız işletim. Document ID: 32359 Kullanım Kılavuzu Durdurma dişlisi ARV-WE63.1 VEGAWAWE 63 için - basınçsız işletim Document ID: 32359 İçindekiler İçindekiler 1 Bu belge hakkında 1.1 Fonksiyon... 3 1.2 Hedef grup... 3 1.3 Kullanılan simgeler...

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyalli rüzgar sensörü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Centronic VarioControl VC581-II

Centronic VarioControl VC581-II Centronic VarioControl VC581-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyali tekrarlayıcı Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Centronic EasyControl EC315

Centronic EasyControl EC315 Centronic EasyControl EC315 tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

valve & automation AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ

valve & automation AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ 11 www.smstork.com THDA- ET SERİSİ Ağır Hizmet Pnömatik Aktüatör Özellikler Dayanıklı ve kompakt tasarım Çeyrek dönüş uygulaması ve geniş tork çıkışı Üstün su girişi ve korozyona

Detaylı

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Sadece kullanma kılavuzuyla bağlantılı olarak kullanın! Bu kısa talimat, kullanma kılavuzu

Detaylı

2SG5, küçük, elektrikli yarım dönüşlü aktüatörler

2SG5, küçük, elektrikli yarım dönüşlü aktüatörler 2SG5, küçük, elektrikli yarım dönüşlü aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 05.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler...

Detaylı

Düzeltme. Endüstriyel redüktörler X.. yapı serisi helisel ve konik dişli redüktörler Tork sınıfları 6.8 knm - 475 knm *21334366_1214*

Düzeltme. Endüstriyel redüktörler X.. yapı serisi helisel ve konik dişli redüktörler Tork sınıfları 6.8 knm - 475 knm *21334366_1214* Sürücü tekniği \ Tahrik otomasyonu \ Sistem entegrasyonu \ Servisler *21334366_1214* Düzeltme Endüstriyel redüktörler X.. yapı serisi helisel ve konik dişli redüktörler Tork sınıfları 6.8 knm - 475 knm

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Ford Focus C-Max 1,6 ltr. Ti motor kodu HXDA,SIDA için ayrıntılı kılavuz Dişli kayışının değiştirilmesinde çoğunlukla ciddi sonuçları olan hatalar

Detaylı

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ Güç Aktarım Elemanları Eğitimi - Seminer Konuları - Güç Aktarım Elemanları Endüstriyel Zincir Zincir Dişli Kayış-Kasnak Konik Kilit (Powerlock) Diğer güç aktarım ekipmanları

Detaylı

YOL Ön hazne / Arka hazne 11-vites

YOL Ön hazne / Arka hazne 11-vites (Turkish) DM-HB0003-04 Bayi El Kitabı YOL Ön hazne / Arka hazne 11-vites HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ÖNEMLİ UYARI Bu bayi el kitabı, profesyonel bisiklet tamircileri için hazırlanmıştır.

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Online teknik sayfa. DBS60E-SZEP00S42 DBS60 Core ARTIMSAL ENKODER

Online teknik sayfa. DBS60E-SZEP00S42 DBS60 Core ARTIMSAL ENKODER Online teknik sayfa DBS60E-SZEP00S42 DBS60 Core A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Özel ürün Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri

Detaylı

Yol Disk Fren Haznesi

Yol Disk Fren Haznesi (Turkish) DM-HB0004-01 Bayi El Kitabı Yol Disk Fren Haznesi HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ÖNEMLİ UYARI Bu bayi el kitabı, profesyonel bisiklet tamircileri için hazırlanmıştır. Bisiklet montajı konusunda

Detaylı

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü NFC modülü tr Montaj ve İşletme Talimatı BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

Alev dedektörü. Building Technologies Division Infrastructure & Cities Sector

Alev dedektörü. Building Technologies Division Infrastructure & Cities Sector 7 711 Alev dedektörü QRA4 Gaz ve sıvı yakıt alevlerinin denetimine ilişkin Siemens brülör kontrolleri için UV alev dedektörü. QRA4 ve bu veri föyü, ürünlerinde QRA4'e yer veren OEM firmalarına yöneliktir.

Detaylı

Montaj kılavuzu. Anten uzantısı. VEGAPULS 66 için. Document ID: 34195

Montaj kılavuzu. Anten uzantısı. VEGAPULS 66 için. Document ID: 34195 Montaj kılavuzu Anten uzantısı VEGAPULS 66 için Document ID: 3495 İçindekiler İçindekiler Kendi emniyetiniz için. Yetkili personel... 3.2 Amaca uygun kullanım... 3.3 Yanlış kullanma uyarısı... 3.4 Genel

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Alev dedektörü. QRA4 şu brülör kontrolleri için uygundur:

Alev dedektörü. QRA4 şu brülör kontrolleri için uygundur: 7 711 Alev dedektörü QRA4 Gaz ve sıvı yakıt alevlerinin denetimine ilişkin Siemens brülör kontrolleri için UV alev dedektörü. QRA4 ve bu veri föyü, ürünlerinde QRA4'e yer veren OEM firmalarına yöneliktir.

Detaylı

DM-FD (Turkish) Bayi El Kitabı. Ön değiştirici FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Turkish) Bayi El Kitabı. Ön değiştirici FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Turkish) DM-FD0002-05 Ön değiştirici Bayi El Kitabı FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN... 4 MONTAJ... 5 AYAR... 9 BAKIM... 17 2 ÖNEMLİ UYARI Bu

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Bir CT884 K1 için Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6, X25XE motor kodlu 1997 model olan araca yönelik olarak ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

Online teknik sayfa. ACM60B-S1KE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER

Online teknik sayfa. ACM60B-S1KE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER Online teknik sayfa ACM60B-SKEx06 ACM60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Performans Devir başına adım sayısı Devir sayısı Sipariş bilgileri Tip Diğer

Detaylı

545 KULLANMA KILAVUZU

545 KULLANMA KILAVUZU 545 KULLANMA KILAVUZU Giriş Bu kullanma kılavuzu size makinenizi tanımanızda ve doğru kullanmanızda yardımcı olacaktır. Lütfen makineyi çalıştırmadan önce uyarılarımızı okuyunuz. Teknik değişiklik hakkı

Detaylı

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ 1 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN BİLGİSİ : 3 2. MONTAJ-SÖKME-TAŞIMA.. : 4 3. İŞLETİM VE KULLANIM. : 8 4. BAKIM. : 8 5. GÜVENLİK.. : 8 6. ÖNEMLİ

Detaylı

Düzeltme. Patlama Korumalı Üç Fazlı Motorlar EDR , EDRN ATEX * _0718*

Düzeltme. Patlama Korumalı Üç Fazlı Motorlar EDR , EDRN ATEX * _0718* Sürücü tekniği \ Tahrik otomasyonu \ Sistem entegrasyonu \ Servisler *22128077_0718* Düzeltme Patlama Korumalı Üç Fazlı Motorlar EDR..71 315, EDRN80 315 ATEX Baskı 07/2018 22128077/TR SEW-EURODRIVE Driving

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

Emniyet. Kullanım Kılavuzu. Gaz geri tepme emniyet ventili GRS, Alev geri tepme emniyet ventili GRSF TEHLİKE. İçindekiler UYARI DİKKAT

Emniyet. Kullanım Kılavuzu. Gaz geri tepme emniyet ventili GRS, Alev geri tepme emniyet ventili GRSF TEHLİKE. İçindekiler UYARI DİKKAT 2015 Elster GmbH Edition 06.15 Almanca metnin çevirisi D GB F NL I E CZ PL RUS H www.docuthek.com Kullanım Kılavuzu Gaz geri tepme emniyet ventili GRS, Alev geri tepme emniyet ventili GRSF İçindekiler

Detaylı

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın.

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın. Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Renault Clio II 1,6 16V, motor kodu K4M 748 örneği Clio II 1,6 16V motoru - çeşitli motor hacimlerinde olmak üzere - Renault markasının

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen CAC-XX Klape hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel Tanım

Detaylı

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU 90 Ters Çevrilebilir Vibrasyonlu Kompaktörler DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU90 vibrasyonlu kompaktör, kumlu zeminlerin sıkıştırılması için uzmandır. Alt gövde dengelidir, hafiftir ve

Detaylı

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

Sõcak su sirkülasyon pompalarõ Standart Program

Sõcak su sirkülasyon pompalarõ Standart Program Tip Kitapçõğõ./- G HPK Sõcak su sirkülasyon pompalarõ Standart Program Kullanõm Alanlarõ Standart dizayn HPK pompalarõ, sõcak su veya kõzgõn õsõ transfer yağlarõnõn boru veya tank sistemleri ile transferinin

Detaylı

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. ES-RMS Sonsuz Vidalı Redüktörler REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kemalpaşa Org. San. Böl. Kuyucak Mevkii No:211 Kemalpaşa-İZMİR Tel : 0090-232- 479 68 48 Faks :

Detaylı

Centronic EasyControl EC411

Centronic EasyControl EC411 Centronic EasyControl EC411 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Online teknik sayfa. ACM60B-S1LE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER

Online teknik sayfa. ACM60B-S1LE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER Online teknik sayfa ACM60B-S1LE1x06 ACM60 ACM60B-S1LE1x06 ACM60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Performans Devir başına adım sayısı Devir sayısı

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

Technical Info. Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri

Technical Info. Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri VW Scirocco, Golf V, Golf VI, Golf Plus ve Jetta III modellerindeki 2,0 l Common Rail motor tipi için ayrıntılı montaj bilgileri

Detaylı

Havalandırma Kanalı Ekipmanları

Havalandırma Kanalı Ekipmanları Havalandırma Kanalı Ekipmanları 5Kanal Destekleri PLU 1G-N Kanal Kelepçesi PLU 1G-N Kanal Kelepçesi - Contalı PLU 2G Kanal Kelepçesi Sayfa 5-3 Sayfa 5-4 Sayfa 5-5 PLU 2G Kanal Kelepçesi - Contalı PLU >

Detaylı

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 BÖLÜM 4.0 DOĞRU KULLANIM 6

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 BÖLÜM 4.0 DOĞRU KULLANIM 6 İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 3.1 Sağlık Riskleri 5 3.2 Güvenlik Riskleri 5 3.3 Uygun Depolama Koşulları 6 BÖLÜM 4.0 DOĞRU KULLANIM 6 4.1 Kullanım Öncesi 7 4.2

Detaylı

HE - KH- MHE - KHE Kullanım Klavuzu

HE - KH- MHE - KHE Kullanım Klavuzu HE - KH- MHE - KHE i i İçindekiler Önemli Uyarılar 1 edüktör Tip Tanımlaması 1 Etiket Tanımlaması 3 Emniyet Uyarıları 4 İşletme Koşulları 4 Teslimat 5 Depolama 5 Montaj 5 edüktör Giriş Mili 6 edüktör Çıkış

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. ZIMM Dişli Kaldırma Düzenekleri. Montaj İşletim Bakım Denetim. Z-5 ila Z-1000 GSZ-2 ila GSZ-100 2015-01 1.2

Kullanım Kılavuzu. ZIMM Dişli Kaldırma Düzenekleri. Montaj İşletim Bakım Denetim. Z-5 ila Z-1000 GSZ-2 ila GSZ-100 2015-01 1.2 Kullanım Kılavuzu Montaj İşletim Bakım Denetim ZIMM Dişli Kaldırma Düzenekleri Z-5 ila Z-1000 GSZ-2 ila GSZ-100 2015-01 1.2 TR Orijinal Kullanım Kılavuzu Yayınlayan ZIMM Maschinenelemente GmbH + Co KG

Detaylı