Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı"

Transkript

1 Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı

2 Ülkemizde eczacının hastaya sunduğu ilacın yaklaşık % 90 ının finansmanı SGK tarafından karşılanmaktadır. Yani SGK, ilacın monopol (TEKEL) bir alıcısıdır.

3 SGK ile ECZACI arasındaki ilişkiler 3 temel mevzuat ile düzenlenir. 1. SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ 2. İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ 3. SGK nın GENELGELERİ VE GENEL YAZILARI

4 Eczaneleri bire bir etkileyen ; İlaç alım süreçleri reçetelerin kontrolü reçetelerin kabulü gibi durumları düzenleyen genel yazı, SUT, genelge gibi ikincil mevzuatın hazırlanmasında sistemin çok önemli bir paydaşı olan eczacıların örgütü Türk Eczacıları Birliği (TEB) muhatap değildir.

5 Böylesine karmaşık ve yoğun bir sistemin işleyişinde yaşanan sorunların temeli olan SUT konusunda TEB görüş bile bildirememektedir. Dolayısıyla tek taraflı hazırlanan SGK mevzuatı nedeniyle eczacı mağduriyetleri sıkça yaşanmaktadır.

6 SGK ile TEB arasında imzalanan sözleşmenin son bölümü cezalardan oluşmaktadır. Bu bölümde suç olabilecek unsurlar, kamu zararına yol açan durumlar, etik dışı uygulamalar sıralanmış ve cezaları belirtilmiştir. SGK, reçete kontrolleri sırasında hatalı bulduğu reçetelere kesintiler dışında ceza da uygulayabilmektedir.

7 SUT yoruma açık bir üslupla yazılmıştır. Bu özelliği nedeniyle kurum kontrol birimlerinde bir ilacın veriliş koşulları farklı yorumlanabilmektedir. Bunun sonunda ise yine eczacı zarar görmektedir.

8 Reçetelerde hatalı yapıldığı düşünülen kesintilere yapılan itirazları incelemek için sözleşmenin maddesi gereği bir İTİRAZ KOMİSYONU kurulmuştur. SUT a ya da sözleşmeye aykırılık nedeniyle veya inceleyenin yorumuna bağlı olarak ortaya çıkan kesintilere yapılan itirazlar, SGK nın yanısıra eczacının, eczacı odasının ve TEB in içinde olduğu İtiraz Komisyonu nda değerlendirilmektedir.

9 SGK sistemini beyan üzerine kurgulamıştır. Sistemde ortaya çıkabilecek ihtilaflı durumlar için çözüm düşünülmemiştir. Problem ortaya çıktıktan sonra çözüm arama çalışmaları başlamaktadır.

10 Eczacının Kuruma fatura ettiği reçetelerde bulunması gereken ve reçete muhteviyatı ilaçların reçete sahibine ya da yakınına teslim edildiğine ilişkin imzanın, reçete sahibine veya ilaçların teslim edildiği yakınına ait olmadığının tespit edilmesi halinde, reçete bedelinin 5 katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı yazılı olarak uyarılır, tekrarı halinde reçete bedelinin 5 katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 ay süre ile sözleşme yapılmaz. Ancak hastanın ilacı aldığını beyan etmesi durumunda bu madde hükmü uygulanmaz. ECZACILAR EN ÇOK BU MADDE NEDENİYLE CEZA ALMAKTADIR.

11 Hasta ya da yakınları tarafından; Ben eczaneye gitmedim İmza benim değil İmza benim değil ama ilacı aldım İmza benim ilacı almadım Benim bilgim yok yakınımı gönderdim gibi beyanlarla eczacı suçlu kabul edilmekte ve cezalandırılmaktadır. Eczacının savunması ise dikkate alınmamaktadır.

12 Kimlik tespiti işlemi 5510 Sayılı Yasa gereği zorunludur. Buradaki çelişki şudur: Başvurularda kimlik tespiti HASTANE ve SAĞLIK KURUMU için tasarlanmıştır. Bu kurum ve kuruluşlara hastanın kendisi gitmek zorundadır. Oysa eczanelerde durum farklıdır. İlacı eczaneden mutlaka hasta almak zorunda değildir. Yakınları da alabilir.

13 Eczacı ya da eczane çalışanlarınca Kurumu zarara uğratmak amacıyla kasıtlı olarak Kuruma sahte ilaç fiyat kupürü/sahte karekod, sahte reçete veya sahte rapor fatura edildiğinin tespiti halinde reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde Reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süreyle sözleşme yapılmaz.

14 Ancak, söz konusu sahte ilaç fiyat kupürü/sahte karekod, sahte reçete veya sahte raporun eczacı ya da eczane çalışanları dışında üçüncü kişilerin dahli ile kuruma fatura edildiğinin yapılacak araştırma ve/veya inceleme sonucunda tespit edilmesi halinde bu madde hükmü uygulanmaz.

15 Uygulamada son paragrafta yazılan üçüncü şahıslarca işlem yapılmış olsa bile SGK nın maddi zararı eczaneden tazmin edilmektedir.

16 Bu maddeyle ilgili diğer bir konu da şudur: Eczacı bu madde nedeniyle ilk kez uyarı almış olsa bile hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmaktadır. Eğer dava açılır ve eczacı aleyhine sonuçlanırsa uyarı cezası sözleşme feshi olarak uygulanmaktadır. Oysa sözleşme feshi için eylemin tekrarı gerekmektedir.

17 6.1. Bu protokol hükümleri ile ilgili olarak ceza hukuku açısından suç teşkil eden fiillerin tespiti halinde, ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

18 Kurumun özel hastanelerle yaptığı sözleşmede ceza koşulları arasında kasıt unsuru tarifi yapılmıştır. Ancak eczanelerle yapılan sözleşmede kasıt unsuru tanımı yoktur. Bu nedenle uygulamada tek bir reçete ya da çok küçük rakamlar nedeniyle eczacının sözleşmesi feshedilip büyük maddi bedeller ödemek zorunda kalmaktadır.

19 -ÖRNEK- LANTUS FORADİL -GLİVEC

20 Hasta veya hasta yakınına teslim edilmeyen ilaçlara ait reçetelerin Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde ilaç bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 6 (altı) ay süre ile sözleşme yapılmaz. Ancak, Kurum tarafından yapılacak soruşturma neticesinde hastaya teslim edilmek üzere hastanın ilaç alım tarihinden itibaren 60 (altmış) günü geçmeyecek sürede ilaçların eczanede bekletildiğinin saptanması halinde bu madde hükmü uygulanmaz.

21 Bu madde uygulanarak çok küçük bedelli ilaçlara bile ilgili hükme aykırılıktan uyarı ve sözleşme feshi cezaları uygulanabilmektedir. Oysa rutin denetimlerde bulunan bu ilaçlar eczaneye bir hasta tarafından; ilaçlar boşa gitmesin, milli servettir, değerlensin diyerek, kullanan bir hastaya verilmek üzere bırakılan ilaçlardır.

22 Bir kısım ilaç ise reçete geldiği anda eczanede bulunmayıp, depolardan temin edilen ilaçlardır. Hastalar bu ilaçları almakta gecikmekte veya unutmaktadırlar. Burada kasıt unsurunun dikkate alınması gerekirken, iyi niyetle kötü niyetin ayrımı yapılmamaktadır. Hastaların kullanmadığı ilaçlar için bir geri dönüşüm sistemi oluşturulmadır.

23

24 MEDULA ECZANE sistemi; Bilgi giriş amaçlı mıdır? İlacın kullanılabilmesi için onay almak için kullanılan bir PROVİZYON sistemi midir? Bu iki soru mutlak yanıtlanması gereken sorulardır.

25 Bugün eczaneler hekim, hastane, sağlık hizmet sunucusu, yazılan reçeteler, yapılan tetkikler, tahliller ve görüntüleme işlemlerinin HATALARININ, YANLIŞLIKLARININ ve EKSİKLİKLERİNİN sorgulandığı yerler haline gelmiştir. MEVZUAT HATALARININ DIŞINDA, BU HATALARA BAĞLI MADDİ BEDELLER DE KESİNTİ OLARAK ECZANELERE ÖDETTİRİLMEKTEDİR.

26 Götürü bedel usulü ile anlaşma yapılmış olan Sağlık Bakanlığı tesislerinin denetimi de eczaneler üzerinden yapılmaktadır. Kamu sağlık tesislerinde denetim yok veya tam değildir. Buralarda hata bulunsa bile SGK kendi kurumlarına ceza vermiyor. Bu tesislerde yazılan reçetelerdeki hataların bedelleri de eczacılara ödetilmektedir. Reçeteyi yazan hekim hata yaparak cezai koşula uysa bile maddi ceza eczacıya kesilmekte, hekime hiçbir işlem yapılmamaktadır.

27 Tespit edilen bir usulsüzlükte ECZACI ve DOKTOR müşterek ve müteselsil sorumlu bulunduğunda eczacılarla yapılan sözleşmedeki özel hükümler nedeniyle maddi cezalar doğrudan eczanelerin alacağından kesilmekte, doktorlardan hiçbir tahsilat yapılmamaktadır. Hastaneden kaynaklanan sahte reçete bulunması durumunda, reçete eksiklikleri veya hatalarının görülmesinde de fatura eczacıya çıkarılıp, ceza eczaneden alınmaktadır.

28 Son zamanlarda orijinal ilaç diye tanımlanan yeni teknolojilerle üretilmiş ilaçlar, ülkemize jenerik ilaca göre çok yüksek fiyatlarla ruhsat almaktadır. Geri ödeme koşulları çok zor ve karmaşık olan bu ilaçların denetimi de sadece eczacı üzerinden yapılıyor. Yoruma çok açık olan SUT koşulları nedeniyle bu ilaçların bedelleri çok yüksek miktarda kesintiler olarak eczanelere dönüyor.

29 MEDULA sisteminde kayıtlı olmayan, ancak birbirinin eşdeğeri olduğu bilinen ilaçlar verildiğinde kontrol birimleri bu ilacı yanlış ilaç olarak değerlendirip kesinti yapılmaktadır. Bu durumda FARMAKOLOJİ bilimi hiçe sayılıyor ve ilgili madde ile aykırılık tespitleri yapılabilmektedir. (Örnek: Elocon losyon)

30 Muayene ücretleri hastane yerine eczanelerden tahsil edilmektedir. Sistemi bilmeyen veya çıkan muayene ücretlerine kızan hastalarla eczacılar devletin kurumu tarafından yüzyüze getirilmekte ve hiç de hoş olmayan durumlara yol açmaktadır. Kamu Kurum İskontosu farklarından kaynaklanan maddi sorunlar yaşanmaktadır.

31 Bazı hasta gruplarından özel hastanelere veya üniversite hastanelerine başvurularda sevk belgesi istenmektedir. Sevk zincirinde yapılan hatalardan da eczacı sorumlu tutularak kesintiler yapılmaktadır.

32 İlgili mevzuat hazırlanırken SGK, kurumların görüşlerine de önem vermeli ve değerlendirmelidir. Kasıt unsuru olup olmadığı dikkate alınmalıdır. Eczacının savunma hakkı olmalı ve bu savunma hukuka uygun değerlendirilmelidir. Götürü bedel üzerinden kamu sağlık tesisleri ile yapılan antlaşmalarda kamu sağlık tesislerinde yükümlülükler getirilmeli. SGK, hata kime aitse bedelini ondan almalıdır.

33

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ)

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iş günü 2 3 4 5 6 Eczacıların Talep Ve Şikayetlerinin

Detaylı

Eczacılık Alanında Karşılaşılan Suiistimaller ve Yaptırımları. 28 Kasım 2014 Malatya

Eczacılık Alanında Karşılaşılan Suiistimaller ve Yaptırımları. 28 Kasım 2014 Malatya Eczacılık Alanında Karşılaşılan Suiistimaller ve Yaptırımları 28 Kasım 2014 Malatya T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Ülkemizde sosyal sigorta hizmetini gerçekleştirmek üzere kurulmuş idarî ve malî açıdan özerk

Detaylı

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR 1.1. TARAFLAR Bu protokolün tarafları T.C Sağlık Bakanlığı ve Türk

Detaylı

Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iģ günü

Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iģ günü SÜREYYAPAġA SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZĠNDE YAPILAN ĠġLEMLER VE ĠSTENEN BELGELER SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANM A SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü

Detaylı

EK SÖZLEġMESĠ. Sayfa 1 / 5

EK SÖZLEġMESĠ. Sayfa 1 / 5 EK-6 SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU KAPSAMINDAKĠ KĠġĠLERĠN TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ÜYESĠ ECZANELERDEN TIBBĠ MALZEMELERĠN TEMĠNĠ SÖZLEġMESĠ 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.4.Tanımlar ĠĢ günü: Ulusal,resmi

Detaylı

AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU

AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN TEB 41. DÖNEM DENETLEME KURULU

Detaylı

SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu

SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu Mevcut Protokol Maddesi (Numarası ile birlikte) 3.1. Eczane tarafından SUT un "Sağlık Hizmeti Sunucuları"' başlıklı bölümünde tanımlanan sağlık hizmeti sunucularından:

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 02.07.2012 DUYURU ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOLDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU 01/02/2012 tarihli Sosyal

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Yurtdışı Sigortalılarının İlaç Temini Hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında 02.07.2007 tarihinde imzalanan 2007 Yılı SGK Protokolü kapsamında sözleşmeli eczanelerce

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1 Madde 1-01/04/2016 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B ' 4 ' " /?/ " 'i y. H SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B ^ ( / Ş - 1 ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN- / EK PROTOKOL (2013/1) " / MADDE 1: 01.02.2012 tarihli

Detaylı

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN 2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2. Konu Jandarma Genel Komutanlığı tarafından

Detaylı

Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR

Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 21.05.2013 Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2. Konu Sahil Güvenlik

Detaylı

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Maliye Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında eczanelerden temin edilecek ilaçlarla ilgili olarak, kurumlarla eczaneler arasında yapılacak

Detaylı

ÇAĞDAŞ ECZACILAR LAB. A.Ş.

ÇAĞDAŞ ECZACILAR LAB. A.Ş. SGK Geri Ödeme İçin Şuan Uygulanan Hastadan ücreti alınır. Düzenlenen Rapora uygun olarak Fatura kesilir. Faturaya ürünün Sut kodu yazılır. Faturaya ürün üzerindeki veya kutu üzerindeki barkot kesilip

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.11.03.02/1221 23/11/2012 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2012/36 Bilindiği üzere Kurumumuzla

Detaylı

DUYURU. Elektronik Ağ:www.sgk.gov.tr

DUYURU. Elektronik Ağ:www.sgk.gov.tr DUYURU Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi nde değişiklikler yapılmış olup; bu değişikliklere ilişkin ZEYİLNAME-2 örneği duyuru ekinde yer almaktadır.

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU İstanbul Eczacı Odası

ÇALIŞMA RAPORU İstanbul Eczacı Odası 2018 NİSAN ÇALIŞMA RAPORU İstanbul Eczacı Odası Çalışanlarımızın sertifikalandırılması hakkında 2 NİSAN 2018 Değerli Meslektaşlarımız; 12 Temmuz 2012 tarih ve 6354 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK 2011 Firma, Üniversite, Sağlık Bakanlığı hastaneleri tarafından, SUT a ilave edilmesi istenen parametrelere

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. REÇETEDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER Reçeteyi düzenleyen sağlık hizmeti sunucusunun adı veya MEDULA tesis kodu, Hasta adı soyadı, T.C. Kimlik

Detaylı

PROTOKOL METNİ. karşılanan ve (2) numaralı maddede belirtilen kişileri,

PROTOKOL METNİ. karşılanan ve (2) numaralı maddede belirtilen kişileri, ESKİ PROTOKOL METNİ 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.2. Konu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık yardımları karşılanan ve bu protokolün (2) numaralı maddesinde belirtilen kişilere, serbest

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU GEÇİCİ 20. MADDESİ KAPSAMINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLAR İLE PROTOKOLLER

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

48. BÖLGE OSMANİYE ECZACI ODASI

48. BÖLGE OSMANİYE ECZACI ODASI 48. BÖLGE OSMANİYE ECZACI ODASI ISI- NEM Eczanelerimizde 7/24 iklimlendirme yapmamız gerekecek ve eczacılarımıza maddi olarak çok büyük yük bindirecektir. Isı-nem takibi için eczanelerimize taktırılması

Detaylı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı MOR VE TURUNCU REÇETEYE YAZILMASI ZORUNLU İLAÇLARI İHTİVA EDEN REÇETELERİN SIRALI VE ÜST LİMİT DAHİLİNDE DAĞITIMINA İLİŞKİN BALIKESİR ECZACI ODASI VE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL. TARAFLAR: Balıkesir

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) A. Serbest Eczane stajı: Eczacılığın Tanımı Eczacının tanımı Eczacının

Detaylı

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı.

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı. 2 EKİM 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, 2010 yılında sahte Glıvec raporu karşılayan meslektaşlarımıza SGK Protokolün 6.3 maddesi gereği reçete tutarının 5 katı tutarında cezai işlem uygulanması ile

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. HİZMET SUNUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GSS Yazılımları Daire Başkanlığı MEDULA UYGULAMALARI ALİ GELENLER

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. HİZMET SUNUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GSS Yazılımları Daire Başkanlığı MEDULA UYGULAMALARI ALİ GELENLER SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HİZMET SUNUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GSS Yazılımları Daire Başkanlığı MEDULA UYGULAMALARI ALİ GELENLER SUNUM PLANI TANIM TARİHÇE AMAÇ-HEDEF MEDULA Hastane Uygulamasının Yapısı MEDULA Hastane

Detaylı

Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge

Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ DÜZENLEYEN : MELTEM DİNÇ KÖKMEN Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 03.12.2012 tarihinden itibaren yatan hastalarda e-reçete uygulamasına

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/62

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/62 Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.00/ 592 12./09/2011 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2011/62 1. Sağlık kurum faturalarının teslimi, incelenmesi ve ödeme işlemleri... 3 1.1. Fatura dönemi ve teslimi...

Detaylı

4 ARALIK 2013 Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu 2014 yılı aidiyet uygulamaları ile ilgili Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek bilgi verdi.

4 ARALIK 2013 Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu 2014 yılı aidiyet uygulamaları ile ilgili Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek bilgi verdi. 2 ARALIK 2013 Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde görevli meslektaşlarımız Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek, hayırlı olsun Eczacıları Odamıza nezaket ziyaretinde bulundular. 3 ARALIK 2013 Adana Eczacı

Detaylı

TEKİRDAĞ DA DÜZENLENECEK MESLEK İÇİ EĞİTİM

TEKİRDAĞ DA DÜZENLENECEK MESLEK İÇİ EĞİTİM TEKİRDAĞ DA DÜZENLENECEK MESLEK İÇİ EĞİTİM Sayın Meslektaşım; TEB Eczacılık Akademisinin vermiş olduğu Meslek İçi Eğitimlerden birini daha hazırladığımız organizasyonla ilimizde gerçekleştirilecektir.

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ DÜZENLEYEN : MELTEM DİNÇ KÖKMEN Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 01.07.2012 tarihinden itibaren e-reçete uygulamasına geçilecektir.

Detaylı

18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu

18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu 18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu (1) Sağlık Bakanlığına

Detaylı

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : - SGK İLE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL / GÖREVSİZLİK : Eldeki davalara konu alacağın, sosyal güvenlik hukuku düzenlemelerinden değil, haksız fiil ve protokol hükümlerine aykırı işlem iddiasından

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR

2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR 2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR 28.. 2007 SGK SÖZLEŞMESİNE GÖRE İLAVE EDİLENLER.. 2007 SGK SÖZLEŞMESİNE GÖRE ÇIKARILANLAR SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN

Detaylı

ÇÖZÜM. TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER

ÇÖZÜM. TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER Yasin Kulaksız * 1.GİRİŞ Trafik kazası nedeniyle meydana gelen tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU E-REÇETE SIK SORULAN SORULAR (26.06.2012/EK-1) 13.07.2012 HEKİMLERİN YAPTIĞI İŞLEMLER AÇISINDAN İLETİLEN SORULAR 1) E-reçete oluştururken İlaç açıklama alanının kullanılamaması Eczanelerde Kuruma en çok

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

ACİL HALLERDE SAĞLIK YARDIMLARINDAN YARARLANMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ACİL HALLERDE SAĞLIK YARDIMLARINDAN YARARLANMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ACİL HALLERDE SAĞLIK YARDIMLARINDAN YARARLANMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Ekrem TAŞBAŞI* I. GİRİŞ Sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi kişilerin sağlık hakkından yararlanmalarının sağlanmasıdır.

Detaylı

Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge

Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar:Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU A) 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ndan doğan sorumluluk Yönetim kurulu üyelerinin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) doğan sorumluluğu, hukuki ve cezai sorumluluk olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar: Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 11.05.2012 DUYURU 2011/62 SAYILI FATURA BEDELLERİNİN ÖDENMESİ KONULU GENELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU Fatura bedellerinin ödenmesi konulu 12/09/2011 tarihli ve 2011/62 sayılı Genelgede, 04/05/2012

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Şahıs Fatura Ödemeleri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Protez ve

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ECZANELERDE CİRO KAYIPLARI 2004 İlaç Fiyat Kararnamesi ve 2009 Global Bütçe uygulaması ile; Referans fiyat uygulamasına bağlı olarak yaşanan ilaç fiyat düşüşleri

Detaylı

: Av.Tezcan ÇAKIR Meşrutiyet Cd. N:3/15 - ANKARA

: Av.Tezcan ÇAKIR Meşrutiyet Cd. N:3/15 - ANKARA Esas No : 1995/1983 Karar No: 1997/519 Temyiz İsteminde Bulunan :. : Türk Dişhekimleri Birliği : Av.Tezcan ÇAKIR Meşrutiyet Cd. N:3/15 - ANKARA İstemin Özeti : Dişhekimi olan davacıya, Türk Dişhekimleri

Detaylı

1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu?

1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu? 1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu? A grubu reçeteler %10, B grubu reçeteler % 5 oranında örneklenerek incelenmeye devam edilecektir. 2- C grubu reçeteler için

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Resepsiyonda 60 yılını dolduran Eczacılarımız ve Eczacı Odalarına 60.yıl plaketi verildi.

Resepsiyonda 60 yılını dolduran Eczacılarımız ve Eczacı Odalarına 60.yıl plaketi verildi. 1 ŞUBAT 2016 Geçici Koruma Statüsü altındaki kişilerin ilaçlarının Medula Sistemi üzerinden karşılanmasıyla beraber TEB ile AFAD arasında bir ilaç alım protokolü olmaması nedeniyle yaşanan sorunlar ve

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 02 Ocak 2014 Oturum No : 76 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1-... hakkında şikayetçi olan... adlı hasta yakınının dilekçesi ilgili görüşüne başvurduğumuz,...derneğinin 26.12.2013

Detaylı

Kanuni süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formları

Kanuni süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formları Kanuni süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formları GENEL ŞABLON A BEYANNAMELER VE BİLDİRGELER HAKKINDA GENEL BİLGİ B CEZALAR HAKKINDA GENEL BİLGİ C KANUNİ SÜRESİNDEN SONRA VERİLEN BEYANNAMELERE

Detaylı

Asansör Kazalarında Üçüncü Kişilere Karşı Sorumluluk Sigortası

Asansör Kazalarında Üçüncü Kişilere Karşı Sorumluluk Sigortası Asansör Kazalarında Üçüncü Kişilere Karşı Sorumluluk Sigortası Zararın tespitine yönelik belge (Eksper raporu, mahkeme bilirkişi raporu vs.), Asansörün bakım anlaşması kopyası İşletme ve Ürün Sorumluluk

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar imzalanmıştır. MADDE 1- (1) Bu Protokol, Genelkurmay Başkanlığı

Detaylı

İZMİR 7. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ NE BİLİRKİŞİ RAPORU

İZMİR 7. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ NE BİLİRKİŞİ RAPORU T.C. İZMİR 7. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ NE BİLİRKİŞİ RAPORU Dosya No : 2012/.. E. Dosya Teslim Tarihi : 08 112012 Rapor Tarihi : 12 12 2012 Davacı :... Üniversitesi Rektörlüğü Davalı : Sosyal Güvenlik

Detaylı

SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI. Ders 3. Sağlık Hukukunda Sorumluluk ve Sözleşmeler. Öğr. Gör. Hüseyin ARI

SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI. Ders 3. Sağlık Hukukunda Sorumluluk ve Sözleşmeler. Öğr. Gör. Hüseyin ARI SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI Ders 3 Sağlık Hukukunda Sorumluluk ve Sözleşmeler Sağlık Hukukunda Sorumluluk Sağlık hukuku aslında sağlık alanında hukuki sorumluluğu ifade eder. Hukuken sorumluluk 2 ye ayrılır.

Detaylı

POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETLERİ FİHRİST

POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETLERİ FİHRİST POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETLERİ FİHRİST 1-) KANUNİ DAYANAK 2-) POSTA/HIZLI KARGO EŞYASI İÇİN MUAFİYETİN KAPSAMI NEDİR? 3-)VERGİLERİ ÖDENMEK SURETİYLE POSTA YA DA HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI YOLUYLA SERBEST

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU DERECELENDİRMESİ ÇOK İYİ 5 İYİ 4 ORTA 3 ZAYIF 2 YETERSİZ 1 İKİNCİ DÖNEM 1 Staj yapılan eczane hakkında genel bilgileri bilir: Eczacının

Detaylı

ÜNİVERSİTENİN AÇTIĞI İDARİ DAVALAR

ÜNİVERSİTENİN AÇTIĞI İDARİ DAVALAR ÜNİVERSİTENİN AÇTIĞI İDARİ DAVALAR Davanın açılması Karşı tarafın cevabına cevap verilmesi Yürütmeyi Durdurma Kararı verildi mi? Karar uygulanmak üzere ilgili birime gönderilir Karara itiraz edilir. Mahkeme

Detaylı

1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı.

1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı. 1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı. 3 Nisan 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 3

Detaylı

EK-1 ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ SAĞLIK TESİSİ YETKİNLİK KRİTERLERİ

EK-1 ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ SAĞLIK TESİSİ YETKİNLİK KRİTERLERİ EK-1 ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ SAĞLIK TESİSİ YETKİNLİK KRİTERLERİ 1. Sağlık tesisi, başvuru tarihinden / denetimden önce yapılan son sağlıkta kalite standartları değerlendirmesinden asgari 85 puan almış

Detaylı

Uz. Nuri ŞAŞMAZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Maliyet Şube Müdür V.

Uz. Nuri ŞAŞMAZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Maliyet Şube Müdür V. Uz. Nuri ŞAŞMAZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Maliyet Şube Müdür V. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 18.10.1983 tarihli ve 18195 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

SÜREKLİ KULLANIM RAPORLARI VE BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNCE DÜZENLENEN REÇETELER

SÜREKLİ KULLANIM RAPORLARI VE BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNCE DÜZENLENEN REÇETELER SÜREKLİ KULLANIM RAPORLARI VE BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNCE DÜZENLENEN REÇETELER 36.A.00.005849 / Ankara, 15.06.2009 BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA 29.09.2008 tarih, 27012 sayılı Resmi gazete

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI I. Dönem Eczane Staj Programı 2. ve 3. sınıflar arasındaki yaz aylarında 1 ay süre ile yapılır. A. Serbest Eczane stajı: 1.Eczacılığın Tanımı 2.Eczacının

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU 3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 4 Temmuz 2018 Genç eczacılarla toplantı düzenlendi. 4 Temmuz 2018 T.E.B. Merkez Heyeti tarafından düzenlenen

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

2015 YILI İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI

2015 YILI İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI 2015 YILI İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI Hazırlayanlar Prof. Dr. Mustafa ASLAN Ecz. Cem ÖZCİVANOĞLU Ecz. Selin TURHAN Ecz. Ali Tanju KAPTANOĞLU Nisan 2015 1 2 İÇİNDEKİLER Önsöz... 1 Yeni Protokol

Detaylı

SGK Sürdürülebilirliği, Faturalar ve Yeni Uygulamalar

SGK Sürdürülebilirliği, Faturalar ve Yeni Uygulamalar SGK Sürdürülebilirliği, Faturalar ve Yeni Uygulamalar Yrd.Doç.Dr.Cengiz Konuksal SASDER 4.ULUSAL KONGRESİ, 5-8 KASIM 2015-ANTALYA YIL 2005- SSK CİBALİ YIL 2005- SSK CİBALİ YIL 2005 DEN 2015 E DEĞİŞEN NE?

Detaylı

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN İLAVE ÜCRETLE MESAİ SAATLERİ DIŞINDABİZZAT VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME, ÖDEME

Detaylı

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğidir. 1.2. Konu Milli Savunma Bakanlığı tarafından

Detaylı

ANTALYA SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ANTALYA SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI SIRA NO HĠZMET ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 Sağlığa ĠliĢkin (Eczane, Hastane, Optik Vb.) Kurum Ġçi Ve Kurum DıĢından Gelen Talepleri Değerlendirmek, Sağlık Verilerinin

Detaylı

KULLANIM KILAVUZ DETAYLARI

KULLANIM KILAVUZ DETAYLARI KULLANIM KILAVUZ DETAYLARI Ana sebep başlıklarını oluşturan alt başlıklar aşağıdaki gibidir. AÇIKLAMA ANA BAŞLIK AÇIKLAMA ANA BAŞLIK Ayrıntılı doktor raporu - Vezne hatası Hekim Kaynaklı Anlaşma gereği

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı SAYI : B.13.1.SGK.0.03.03.00/ 216 12/03/2009 KONU: Fatura Bedellerinin Ödenmesi GENELGE 2009/44 Sağlık hizmeti sunan gerçek veya tüzel kişiler ile kamu idarelerine ait döner sermayeli işletmelerin hizmet

Detaylı

YÖNETMELİK AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 3 Temmuz 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29049 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı SAYI : B.13.1.SGK.0.03.03.00/ 3671952 12/03/2009 KONU : Fatura Bedellerinin Ödenmesi

Detaylı

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 1. Kamu idarelerinin

Detaylı

T.C, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Gene! Müdürlüğü

T.C, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Gene! Müdürlüğü Savı: B. 13,2.SGK.0.11.04.01//053 Konu: Mülga 3 İ 16 sayılı Kamın

Detaylı

verileceğinden reçete silinmesi durumunda ilaca ait tüm bilgilerinde kaybolacağı unutulmamalıdır.

verileceğinden reçete silinmesi durumunda ilaca ait tüm bilgilerinde kaybolacağı unutulmamalıdır. Reçete girilmesi ve hastaya ilaçların verilmesi 3 aşamadan oluşmaktadır. 1. AŞAMA 2.AŞAMA 3.AŞAMA 1.AŞAMA Reçete Giriş Reçete SUT Uygunluk Kontrolü Karekod Bilgisi Kontrolü(Satış Bildirimi) Satış Onay

Detaylı

ÜNİVERSİTENİN AÇTIĞI İDARİ DAVALAR

ÜNİVERSİTENİN AÇTIĞI İDARİ DAVALAR ÜNİVERSİTENİN AÇTIĞI İDARİ DAVALAR Davanın açılması Karşı tarafın cevabına cevap verilmesi Yürütmeyi Durdurma Kararı verildi mi? Karar uygulanmak üzere ilgili birime gönderilir Karara itiraz edilir. Mahkeme

Detaylı

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI!

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI! ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI! 36.A.00.7129 25.09.2009, Ankara BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA, T.C. Sağlık Bakanlığı

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.00/592 12/09/2011 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2011/62 1. Sağlık kurum faturalarının teslimi, incelenmesi ve ödeme işlemleri... 2 1.1. Fatura dönemi ve teslimi...

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü NOT: 12/03/2009 tarih ve 2009/44 sayılı Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesinde, 23/ 2/2010 tarih ve 2010/31 sayılı genelge ve 24/09/2010 tarih ve 2010/110 sayılı genelgeyle yapılan değişikliklerin birleştirilmiş

Detaylı

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS.2014-31.AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER A-) ODA GENEL YÖNETİM GİDERLERİ: 960.904,03.TL Oda genel giderlerini aşağıda dökümü

Detaylı

ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE

ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU

TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDETE

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı KURUMSAL YAPI 16/05/2006 tarihli ve 5502 Sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu MERKEZ TEŞKİLATI Ana Hizmet

Detaylı

KAMU KURUMLARININ SERBEST ECZANELERDEN İLAÇ ALIMI KONUSUNDA YAPILACAK PROTOKOLE İLİŞKİN GENEL ESASLAR KISMINDAN ECZANELERİMİZİ İLGİLENDİREN KISMI

KAMU KURUMLARININ SERBEST ECZANELERDEN İLAÇ ALIMI KONUSUNDA YAPILACAK PROTOKOLE İLİŞKİN GENEL ESASLAR KISMINDAN ECZANELERİMİZİ İLGİLENDİREN KISMI KAMU KURUMLARININ SERBEST ECZANELERDEN İLAÇ ALIMI KONUSUNDA YAPILACAK PROTOKOLE İLİŞKİN GENEL ESASLAR KISMINDAN ECZANELERİMİZİ İLGİLENDİREN KISMI A) TÜM JENERİK İLAÇLARDA ECZANE SATIŞ FİYATI ÜZERİNDEN

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ EK-6 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1 Taraflar Bu sözleşmenin tarafları,

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 24 Ocak 2013 Oturum No : 34 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1-1.Ağır Ceza Mahkemesinden alınan dosya numaralı Hastanesi ile ilgili iddianame ve değerlendirilmesinin sonucunda;

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013 3 OCAK 2013 Yönetim Kurulumuz Komisyon Başkanlarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda önümüzdeki aylarda yapılacak etkinlik ve eğitimlerle ilgili komisyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR :Sektörel Denetim Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR :Sektörel Denetim Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 26.06.2012 Karar No : 2012/DK-16/286 Gündem Konusu :Turknet'in İSS Değişikliği Sürecinde Yaşanan Tüketici Mağduriyetlerine İlişkin Yapılan Soruşturma.

Detaylı