ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM SONU ENERJİ EYLEM PLANI ETKİNLİK RAPORUDUR. EYLÜL AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM SONU ENERJİ EYLEM PLANI ETKİNLİK RAPORUDUR. EYLÜL AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ"

Transkript

1 ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM SONU ENERJİ EYLEM PLANI ETKİNLİK RAPORUDUR. EYLÜL AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ Eko okul komitesi oluşturuldu. Eko okul timi oluşturuldu. Tüm sınıf öğretmenleri sınıflarından eko timde görev almak isteyen öğrencilerin isimlerini koordinatör öğretmene bildirdiler. ECO TİM ÖĞRENCİ LİSTESİ 1-A 1.Sıla Cemre Bektaş 2.Esma Raşid 3.Ahmet Selim Altıntaş 1-B 1.Ayşenur Çelik 2.Zeynep Naz Şahin 3.Ahmet Burak Demirhan 1-D 1.Sueda Bozkurt 2.Arda Çolak 3.Oktay Emeç Timur 1-E 1.Zehra Akdere 2.Elif Andiç 3.Azra Gemalmaz 2-A 1.Melih Akdere 2.Alkım Tunay Öner 3.Amine Kübra Doğan 4.Ela Deniz Altaç 5.Elif Özçelik 2-B 1.Erdem Fettahoğlu 2.Ece Sönmez 3.Elif Rana Berk 2-C 1.Ömer Ünsal Beşkese 2.İdil Kara 3.Bilal Emin Özdemir 3-A 1.Rana Sude Türkmen 2.Nida Doğan 3.Ela Elif Emek 3-B 1.Yusuf Taha Kurt 2.Yusuf İsmail Benli 3.Nilüfer Güner 3-C 1.Kaan Yıldırım 2.Zeynep Karagöz 3.Onur Ayçetin 4.Beyzanur Aksu 5.Ensar Batı 6.Mine Kurt

2 4-A 1.Tarık Gültekin 2.Ceyda Minder 3.Ahmet Etka Mutlugün 4-B 1.Fatma Nur Yenen 2.Serra Öz 3.Umut Satır 5-A 1.Lara Aktaş 2.İclal Bozkurt 3.Melih Firik 5-B 1.Umut Can Firik 2.Ayşe Gülru Puku 3.Berra Tozkoparan 6-A 1.Erva Akçay 2.Enise Sarı 3.Ece Aslan 6-B 1.Rabia Şevval Aydın 2.Elif Gökçe Beşkese 3.Ufuk Eren Dalkıran 6-C 1.Ömer Nazif Bozkurt 2.Yusuf Musaoğlu 7-A 1.Selin Çifçibaşı 2.Şule Dikmen 3.Mert Celil Kalmuk 7-B 1.Pelin Nadikli 2.Kaan Kurt Kan 3.Elif Eruygun 7-C 1.Harun Selman Karakaş 2.Nurettin Geçkil 3.Emir Berk Yıldız 8-A 1.Bera Bayrakçeken 2.Güler Arslantaş 3.Doğukan Esentürk 8-B 1.Didesu Sürücü 2.Tuğrul Yamaç 3.Ömer Faruk Topçu 8-C 1.Sena Sipahioğlu 2.Asya Tosun 3.Sümeyye Gül Tüm okul proje hakkında bilgilendirildi. Bu amaçla eko okul panosu hazırlandı. Web sitesinde yayınlandı. Eğitim Öğretim yılı başında, yeşil bayrak göndere çekme töreni yapıldı. Eko-Okul yıllık eylem planı hazırlandı. Eko okul resmi web sitesine aktarıldı. Eko-okullar eylem planı ulusal koordinatöre gönderildi.

3 Enerji ile ilgili sınıflar bazında slogan seçimi yapıldı ve sınıflara enerji temalı isimler verildi. ECO OKULLAR SINIF İSMİ VE SLOGANLARI SINIFI SINIF İSMİ SINIF SLOGANI 5-A Atom Karıncalar Enerjiyi koruyalım, Dünya ile barışalım. 5-B 5-B Enerjisi Enerji geliyorum demez. 8-C Enerji dostu sınıf İçimizi aydınlatan huzurdur, Dünyamızı aydınlatan enerjidir. 8-A Çevre Dostu Sınıf Enerji tasarrufu yapalım, kazanan biz olalım. 7-A Yalıtım Enerjimiz çıkmız dokuza, inmez sekize. 8-B Class of Energy Günümüzde tasarruf, Gelecekte enerji. 6-C Enerji Santrali Enerjimizi koruyalım, elektriği boşa harcamayalım. 7-C A+++ Sınıf Kendin için değil, Hepimiz için enerji tasarrufu. 2-B Işık Sınıfı Gökyüzü ışıkla parlar. 2-A Rüzgar Gülleri En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir. 2-C Enerji Sınıfı Suyumuz, elektriğimiz bizim geleceğimiz. 1-A Güneş Sınıfı Geleceğe enerjini bırak. 1-B İnciler Sınıfı Bizler birer inciyiz, okulda birinciyiz. 1-D Enerjisen Hayat enerjiyse, gelecek tasarruftur. 1-E Işık Sınıfı Işığımız hep parlasın. 3-A Güneş Kaynağı Sınıfı Su Hayattır 3-B Gülen Dünya Sınıfı Gereksiz enerji harcamayın, Dünya yı dumana boğmayın 3-C Güneş Grubu Ürettin, tükettin, geleceğini mahvettin. 4-A Cemre Enerji Grubu Enerji doğadan gelir. 4-B En-ver Grubu Geleceğe enerjin kalsın. 6-B Eco Enerji Sınıfı Enerji bitmesin, Dünya gitmesin. 7-B Enerji Patlaması Enerjisiz bir dünya düşünemiyorum.

4 Enerji temalı Eko okul panosu hazırlandı.

5 EKİM AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ Elektrik tasarrufuna yönelik bilgilendirici, sınıflarda, laboratuarlarda, spor kompleksinde, koridorlarda, lavabolarda prizlerin üstüne elektriğin kapatılmasına yönelik uyarı yazıları yazıldı. Enerji tasarrufu konusunda okul duvarlarına, Türkçe ve İngilizce uyarıcı sloganlar, afişler hazırlandı ve asıldı.

6 Atık kağıt kutularının yerlerinin tesbiti ve kullandırılmasına yönelik öğrencilerin teşvik edilmesi amaçlı afişler hazırlandı ve okul duvarlarına asıldı. İdarede kullanılan bilgisayarların kullanılmadığı zamanlarda kapatılmasının sağlanması ya da düşük enerji modunda çalıştırılması konusunda bilgilendirildi. Havanın açık olduğu günlerde lambaların yakılmaması/söndürülmesi konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Isıtma ve su tesisatının bakım ve onarımı yapıldı. Kaçak ve kayıpların önlenmesi konusunda yöneticiler bilgilendirildi. Teneffüslerde sınıf lambalarının, ders esnasında koridor lambalarının, öğretmenler derse girdikten sonra öğretmenler odası lambalarının söndürülmesini sağlamak konusunda öğrenci ve öğretmenler bilgilendirildi.

7 Akşam çıkışlarda sınıf lambalarının söndürülmesi konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Tüm öğretmenler 1 ders saatinde Enerji ve Küresel Isınma konusunu işledi. Konuyla ilgili eğitici videolar sınıflarda öğrencilere izlettirildi, bilgi verildi.

8

9 Enerji ile çalışan makineler konulu resim yaptırıldı. Panolarda sergilendi. Aylık değerlendirme toplantısı yapıldı. Çevresel İnceleme yapıldı. Sınıf, koridor, spor salonu, laboratuarlar, yemekhane, tuvaletler ve bürolardaki aydınlatma düzeni ampullerin adet ve işlevselliklerinin tespiti yapıldı. Gerekenler tasarruflu ampullerle değiştirildi. Okulda floresan lambalar ince floresan lambalarla değiştirildi. Eko okul panosu hazırlandı.

10 Enerji ile ilgili sınıfta Eğitici Hikaye anlatıldı. SELİN İN ENERJİ TASARRUFU MACERASI Selin, 6 yaşında küçük bir kızdı. Bir gün kırlarda oynamaya çıktı. Yorulduğunu fark edince bir ağacın gövdesinde dinlenmeye karar verdi. Çok uykusu vardı, tam uykuya dalacaktı ki bir ses duydu. Bu ses: Ah beni anlayan bir insan olsa! diyordu. Selin Sizde kimsiniz? diye sorduğunda yine aynı sözü duydu. Sesi iyice dinleyince ağaçtan geldiğini anladı. Ağaca Sen mi konuşuyorsun? diye sorunca ağaç Sen beni duyabiliyor musun? dedi. Selin Evet, ama sene konuşamazsın ki! dedi. Ağaç Hayır, ben gerçekten konuşurum. Sen beni duyabildiğine göre derdimi seninle paylaşabilirim değil mi? dedi. Selin ne diyeceğini şaşırdı. Anlat bakalım! Neymiş derdin? dedi. Ağaç başladı anlatmaya. Aslında bunu ağaç arkadaşlarıma da anlatabilirim ama beni bir insanın dinlemesi gerekiyor. Ağaç böyle söyleyince Selin daha da meraklandı. Ağaç: Bak,aslında ben insanları çok seviyorum ama bazen onları anlamakta zorluk çekiyorum, biliyor musun? Dünyada işinizi kolaylaştıran tüm araçlar enerji ile çalışıyor. Mesela buzdolabı, televizyon, bilgisayar vb. Tamam, insanlar bunu kullanacaklar ama biraz fazla kullanıyorlar. Ne birazı! Çok fazla hem de! Bir el yıkamak için musluklar dakikalarca açık bırakılıyor. Aynı odada oturan insanlar bile evlerindeki diğer odalar boş olduğu halde ışıklarını açık bırakıyor. Bu nasıl iş? Selin Haklısın ama bunları neden bana anlatıyorsun? Ben ne yapabilirim ki? Kimse beni dinlemiyor, hem ben daha altı yaşındayım. Ağaç; Bilmiyorum ama sen de bu enerjiyi boşa harcamama konusunda bir şey düşünsen. Selin bu teklifi kabul ederek evine gitti. Ertesi gün ağacın yanına gitti. Ağacın yanın da bir de gül vardı. Ağaca Buldum, madem insanlar enerji tasarrufu yapmıyorlar, biz de onlara bir oyun oynarız. Enerjinin kıymetini anlarlar, hem de tasarrufa başlarlar. Ağaç Peki bu nasıl olacak? Selin Önce elektrik ile konuşacağım ve hiç bir yere ulaşmayacak. Sonra su damlaları ile konuşup suyun akmasını engelleyeceğim. Böylece çeşmelerden su aklamayacak. Ağaç Ne demek istediğini anlamadım. İnsanları enerjisiz bırakıp, enerjinin önemini mi öğreteceksin? Selin Evet, haydi işe koyulalım. dedi. Herkes üstüne düşen görevi yerine getirdi. İnsanlar bir iki gün aldırış etmedi. Sonra hayatları çekilmez oldu. Ne su sayesinde ürettikleri elektrik enerjisi ne de su vardı. Televizyon bile izleyemiyorlardı. Buzdolabı çalışmadığı için bütün yiyecekler bozuluyordu. Lambalar yanmadığı için de karanlıkta kalıyorlardı. Bütün bunlardan sonra insanlar enerji tasarrufuna önem vermeye başladı. Selin bunun üzerine arkadaşlarına yapmaları gerekenleri söyledi. İnsanlar dersini aldığı için bu oyuna son verdiler. Sular geldi, elektrikler geldi, televizyon ve buzdolabı yeniden çalışır oldu. Lamba insanların evini yeniden aydınlatmaya başladı. İnsanlar yaptıkları hatanın farkına vardılar. Artık hiçbir enerjiyi boşa harcamamaya karar vermişlerdi.

11 3. ve 4. sınıf öğrencileri Enerji ile ilgili şiir öğrendi. Sınıfta okudular, panoda sergilendi. ENERJİDE TASARRUF Boşa yanan kömürün, Ocak ile fırının, Dumanını yel alır, Parasını el alır. Benzin, mazot, gaz yağı, Şimdi tasarruf zamanı. Savurganca harcama, Ellere muhtaç olma. Çok üretip az harca. Rastgele lamba açma, Suyu boşa akıtma, Geleceğini unutma. ENERJİ TASARRUFU Kullanırsak enerjiyi yeterince Elektriksiz kalmayız her gece Tasarrufu kutsal bilerek Hepimiz erişmeliyiz bu bilince Karaelması çıkarmak için yeryüzüne Çoğunun yükseliyor ruhları gökyüzüne Ölçülü yakmaz kullanmazsak kömürü Nasıl bakarız madencinin yüzüne, Milyarlarca dolar veriyoruz petrole Dayanılmaz bu korkunç bedele, Eğer bitmezse bu savurganlık Sonra muhtaç oluruz yaban ele...

12 ENERJİ VE TASARRUF Enerji ne, tasarruf ne bilelim: Temelidir uygarlığın, insanın. Güçlükleri üstümüzden silelim, Enerjiyi tutumluca kullanın. Enerjiyi elde etmek inan zor, Hep insanlık enerjiye bakıyor. Boşa harcanınca içim sızlıyor, Enerjiyi tutumluca kullanın. TASARRUF NE GÜZELDİR Haydi koş, bir, iki, üç... Gereksiz yanan ampuller, İsraf etmeyin enerjiyi diyor. Onu yeniden sağlamak güç... Bak, musluk ağlıyor, Tamir et beni diyor. Ah, çöp kutusundaki bayat ekmekler Fırında kalsaydım, diyor. Kış geldi yine, pencereler Elden geçmeli bir bir. Gereksiz ısı kaybı nedir? Anlattı öğretmenimiz teker teker. Çabuk tükeniyor petrol zenginliğimiz. Petrol demek, döviz demek. Tüm ulusa karşı ödevimiz Enerji tasarrufu için seslenmek. Öğrencilerin getirdiği atık piller Atık Pil kutusunda toplandı. KASIM AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ Veliye yönelik evlerde Enerji Tasarrufu Anketi düzenlendi.

13 ANKET- ENERJİ TASARRUFU LİSTEM Hepimiz evlerde, elektronik eşyalar kullanıyor, soba ya da doğalgaz yakıyor, arabayla seyahat ediyoruz. Tüm bunları yaparken bol bol enerji tüketiyoruz. Gelin hep birlikte kullandığımız enerjiyi en aza indirmek için bir tasarruf listesi yapalım.

14 4. sınıf öğrencileri arasında Elektrik hayatımızı nasıl kolaylaştırdı? Dün ile bugünün kıyaslamasının yapılması konulu kompozisyon yazma çalışması yapıldı. ENERJİ Enerji, bir cisim ya da sistemin iş yapabilme yeteneği ya da yaratılan güç anlamındadır. Enerji, doğrudan ölçülemeyen bir değer olup, fiziksel bir sistemin durumunu değiştirmek için yapılması gereken iş yoluyla veya enerji türüne göre değişik hesaplama yoluyla bulunabilir. Fizikte kullanılmaya başlamadan önce genel anlamda güç kelimesi yerine kullanılmaktaydı. Albert Einstein kütle ile enerjinin eşdeğer olduğunu bilinen formülüyle göstermiştir. Enerji korunumlu bir büyüklüktür, aynı zamanda biçim değiştirebilir. kinetik ve potansiyel enerjilerdir. Enerji çeşitli şekillerde bulunabilir. Bunlar POTANSİYEL ENERJİ: Bir nesnenin konumundan dolayı, diğer nesnelere bağlı olan enerjisidir. Depolanmış enerji ısı sebebi ile oluşan enerji olup, aslında molekül ve atomların kinetik enerjisi olarak da adlandırılır. KİNETİK ENERJİ: Bir cismin hareketinden dolayı sahip olduğu enerjiye kinetik enerji denir. Aylık değerlendirme toplantısı yapıldı.

15 ARALIK AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ Eko okul panosu hazırlandı. Elektrik enerjisinin tehlikeli olduğu durumlar ve bu durumda alınacak önlemlerle ilgili afiş çalışması yapıldı. Okul duvarlarına asıldı. Maketten, elektrikle çalışan araçlar yaptırılıp sergilendi.

16 Aylık değerlendirme toplantısı yapıldı. OCAK AYI EYLEM VE ETKİNLİKLERİ Enerji Verimliliği haftası (11-18 OCAK) kapsamında okulumuzda eğitim ve bilgilendirme amaçlı broşür hazırlandı. Pano oluşturuldu. EKO OKULLAR VE ENERJİ TASARRUFU BİLGİLENDİRİCİ BÜLTEN Yaşamımız boyunca ihtiyaçlarımızın hemen hemen tümünü, doğrudan veya dolaylı olarak doğadan elde etmekteyiz. Doğa ile olan bu etkileşimimiz düşünüldüğünde, çevrenin korunmasında ve doğal kaynakların kullanımında sürdürülebilirliğe dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır. İhtiyaçlarımızı karşılamak için edindiğimiz tüketim alışkanlıklarımızda ne yazık ki çoğu kez, çevre boyutunu hatırlamaz veya hatırlasak da antroposentrik yani insan merkezli düşünerek görmezden geliriz. Bu eksikliği gidermek ve biraz daha ekosentrik (çevre merkezli) düşünebilmek için, çevre koruma konusunda bilgili olmamız, bu bilgi dahilinde çevre bilinci kazanmamız ve bu bilinci davranışlarımıza yansıtmamız büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda

17 uluslararası bir program olan Eko-Okullar Programı ülkemizde 1995 yılında uygulanmaya başlanmış ve 2011 yılı itibari ile 52 ülkede uygulanmaktadır. Eko okullar programı ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülmektedir. Bu program ile çevre sorunlarını en aza indirgemek ve bu konularda daha duyarlı bir toplum oluşturabilmek hedeflenmektedir.eko okullar kapsamında işlenecek ilk konu enerji tasarrufudur. Enerji, bir cismin veya sistemin iş yapabilme yeteneğidir. Günlük yaşamımızda enerji, değişik formlarda karşımıza çıkar. Isı enerjisi, ışık enerjisi, elektrik enerjisi, kimyasal enerji ve nükleer enerji gibi. Enerji tasarrufu; üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde herhangi bir azalma olmadan enerjiyi verimli kullanmak, israf etmemektir. Başka bir deyişle, aynı işi daha az enerji kullanarak yapmaktır. Ülkemizde enerjinin %26 sı ısıtma için kullanılmaktadır. Isı yalıtım önlemlerinin alınması ile bu kayıplar azaltılabilir. Binaların yalıtımı ile %25 den %50 ye varan yakıt tasarrufu sağlanması mümkündür. Oysaki yapılan hesaplamalar yaklaşık 7,5 milyar TL değerinde enerji tasarruf potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Bu paraya dört Keban Barajı inşa edilebilir ya da en az 30 milyon konutun bir yıllık enerji ihtiyacı karşılanabilir. Evimizde ve ulaşımda bilinçsizce tükettiğimiz enerjinin faturası aile bütçesini sarsıyor. Rüzgar Tribünü maketi yapılarak sergilendi.

18 Enerji konulu şarkı düzenlendi söylendi. Şarkının kaydı yapıldı. Sözleri panoda sergilendi. ÇEVRE ÇÖLE DÖNMEDEN Bir ağaç dik, haydi gel Faydan olsun dünyaya, Bir ağaç dik, haydi gel Gökleri ve toprağı sarsın. Seller alıp, gitmeden. Çevre çöle dönmeden Bir ağaç dik,haydi gel Yaşatalım güzel dünyayı.

19 Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı. Eko-okullar ulusal koordinatörüne gönderildi. Aylık değerlendirme toplantısı yapıldı. Gülşah Cengiz Eko Okul Koordinatör Öğretmeni

ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECO OKULLAR İKİNCİ DÖNEM RAPORU( OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI)

ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECO OKULLAR İKİNCİ DÖNEM RAPORU( OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI) ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECO OKULLAR İKİNCİ DÖNEM RAPORU( OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI) Anaokullarımız rüzgar enerjisi ile tanıştı. Ve grup olarak rüzgarla hareket eden bir

Detaylı

Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının 2. haftası)

Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının 2. haftası) Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU HASAN TAHSİN İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU OKUL MÜDÜRÜ : HAKAN KIRAY MÜDÜR YARDIMCISI :HACER ERCAN KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER: NAZLI BIÇKICI FADİME AKSOY

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU Kumluca,2015 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-TİM LİSTESİ 1-BEDİRHAN

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU CEBİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Cebir Okulları nda Eko-Okullar programında su konusu işlenmiştir. Ayrıca müfredata

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve

Detaylı

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ Zaman ilerledikçe tüm Dünya da artan bir ihtiyaçtır enerji. İnsanlar teknolojinin de ilerlemesiyle daha fazla enerji tüketir hale geldi. Isınmada,

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ EKO İLKEMİZ ATIKLARI AYRIŞTIRALIM DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKALIM GELECEĞİMİZİ HAZIRLAYALIM Eko-Okullar Programı

Detaylı

Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım, Enerji savurganlığı bütçemizi eritir.

Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım, Enerji savurganlığı bütçemizi eritir. NİMETULLAH NAHCİVANİ İMAM HATİP ORTAOKULU ENERJİ TASARRUFU HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım, Her yıl ocak ayının ikinci haftasında arasında Enerji

Detaylı

MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU

MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU Biz doğayı koruduk, doğa da bizi korudu.. KONU: Çöp Atık/Geri Dönüşüm MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU 2016-2017

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Eko-okul eylem planının

Detaylı

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU Çalışılan Konu : Enerji EYLÜL AYI ETKĐNLĐKLERĐ 2010-2009 Eğitim-Öğretim Yılı nda yapılmış

Detaylı

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ 2016-2017 ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİK ADI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ KATILIMCILAR DÜZEY EKO OKUL KOMİTESİNİN OLUŞTURULMASI /SINIF /SINIF EYLÜL TÜM ZÜMRELERİN

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko-Okullar sayfasının incelenmesi.

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU EYLÜL ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU AYLA R EYLEM ETKİNLİKLER UYGULAYAN. Tüm öğretmen, öğrenci, veli ve çalışan personel

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL DR. SEDAT ÜRÜNDÜL ANAOKULU EKO OKULLAR PROJESİ EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL DR. SEDAT ÜRÜNDÜL ANAOKULU EKO OKULLAR PROJESİ EYLEM PLANI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL DR. SEDAT ÜRÜNDÜL ANAOKULU 2016-2017 EKO OKULLAR PROJESİ EYLEM PLANI KONU: ENERJİ İLKE: Yenilenebilir Enerji, Yaşanabilir Dünya TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL 2016

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM Ekim ayında düzenlenen ilk toplantıda, okulumuz öğretmenlerine program hakkında bilgilendirme yapıldı.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre

Detaylı

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU EKO-OKULLAR PROJESİ 2009-2010 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU OKUL ADI: AV.MAİL BÜYÜKERMAN ANAOKULU KONU: ENERJİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ VE BİLİNÇLİ KULLANIMI MÜFREDAT ÇALIŞMALARI: 2009-2010

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL Dr. Sedat Üründül ANAOKULU 2015-2016 EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL Dr. Sedat Üründül ANAOKULU 2015-2016 EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL Dr. Sedat Üründül ANAOKULU 2015-2016 EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI KONU: SU İLKE: GELECEĞE BİR DAMLA SAKLA ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL 2015-2016 Eko Öğretmenlerinin Seçimi

Detaylı

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

Enerjinin varlığını cisimler üzerine olan etkileri ile algılayabiliriz. Isınan suyun sıcaklığının artması, Gerilen bir yayın şekil değiştirmesi gibi,

Enerjinin varlığını cisimler üzerine olan etkileri ile algılayabiliriz. Isınan suyun sıcaklığının artması, Gerilen bir yayın şekil değiştirmesi gibi, ENERJİ SANTRALLERİ Enerji Enerji soyut bir kavramdır. Doğrudan ölçülemeyen bir değer olup fiziksel bir sistemin durumunu değiştirmek için yapılması gereken iş yoluyla bulunabilir. Enerjinin varlığını cisimler

Detaylı

GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU

GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU Değerler Eğitimi Çalıştayı 1. 2013-2014 Yılı 1.Dönem Sonu Raporu Uzm.Öğrt. Mustafa ACAR Işık İlkokulu Müdürü Değerler Eğitimi Çalıştayı 1. Dönem Raporu 1. 2013-2014 Eğitim Öğretim

Detaylı

76% 5- Çok önemli 4 - Önemli 3- Ne önemli ne değil 2- Pek önemli değil 1- Hiç önemli değil

76% 5- Çok önemli 4 - Önemli 3- Ne önemli ne değil 2- Pek önemli değil 1- Hiç önemli değil Tarih 0 Mart 009 Daha fazla bilgi için: Hande Akdağ Kurumsal İletişim Yöneticisi Tel: +90 68 07 00 Fax: +90 68 07 99 E-mail: handeakdag@gfkturkiye.com GfK Türkiye Sıracevizler Cad. Çiftecevizler Deresi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ 2010282061 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ Enerjiyi verimli kullanmak demek; ENERJİ İHTİYACINI AZALTMAK ya da KULLANIMI KISITLAMAK demek değildir! 2 Enerjiyi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2010 2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ANKARA 2010 Proje Koordinatörü: Program Geliştirme Uzmanı: Emel GÜNEŞ serifeaydogan@yahoo.com

Detaylı

İstanbul'un En Hızlısı İlçe Elemeleri Üsküdar İlçesi (Anadolu Yakası)

İstanbul'un En Hızlısı İlçe Elemeleri Üsküdar İlçesi (Anadolu Yakası) İSTANBUL ATLETİZM İL TEMSİLCİLİĞİ İstanbul'un En Hızlısı İlçe Elemeleri Üsküdar İlçesi (Anadolu Yakası) El Kronometresi Yarışma Sonuçları 2016 Beykoz / İSTANBUL 2006 Kızlar 60 Metre 2006 Kızlar 60 Metre

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN EYLÜL 1 MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm. Eko- okul timi oluşturuldu.. Eko okul komitesi için öğretmen ve velilerden grup oluşturuldu. - 3-4

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

İKLİM VİDEO 8 hepimizin yaşam tarzından kaynaklanıyor

İKLİM VİDEO 8 hepimizin yaşam tarzından kaynaklanıyor İKLİM VİDEO 8 İklim değişikliği hepimizin yaşam tarzından kaynaklanıyor. Üf, son model telefon istiyorum! Yazın serin, kışın sıcak bir evde oturmak istiyorum. Uzak yerlere seyahat etmek istiyorum. Yeni

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ KİTAPÇIĞI

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ KİTAPÇIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ KİTAPÇIĞI KORKUTELİ CUMHURİYET ORTAOKULU 2016 DERS: ENERJİ NEDİR? KONU: ENERJİ NASIL OLUŞUR DÜNYADAKİ ENERJİ KAYNAKLARININ ÇOĞUNA GÜNEŞ SAYESİNDE SAHİBİZ... GÜNÜMÜZDE, KÖMÜR

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

Bakan Güler, "Türkiye rüzgar enerjisinde AB ülkeleri arasında 1'inci, olacak" dedi

Bakan Güler, Türkiye rüzgar enerjisinde AB ülkeleri arasında 1'inci, olacak dedi Türkiye'de 3 bin enerji yatırımcısı var Bakan Güler, "Türkiye rüzgar enerjisinde AB ülkeleri arasında 1'inci, olacak" dedi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de enerji yatırımcısı sayısının

Detaylı

Artan Küresel ısınma bilinci..

Artan Küresel ısınma bilinci.. ENVER Artan Küresel ısınma bilinci.. Enerji ve yiyecek krizinin Türkiye yansımaları.. Hangisi Enerji Tasarruflu ampul? Evinizde 10 adet Ampulünüzü enerji tasarruflu ampul ile değiştirseniz? Yılda 200 YTL

Detaylı

GÜNEŞ C C GÜNEŞ ENERJİSİ NÜKLEER ENERJİ

GÜNEŞ C C GÜNEŞ ENERJİSİ NÜKLEER ENERJİ GÜNEŞ DÜNYA Evrendeki 100.000.000 Galaksiden biri Samanyolu.. Samanyolu ndaki 500.000.000 yıldızdan, yani Evrendeki 50.000.000.000.000.000 (katrilyon) yıldızdan sadece biri ise, bizim dünyamız.. GÜNEŞ

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? KASIM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ «Hasta çocuk» faaliyetimizi yaparken hastalıklardan

Detaylı

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *EKO-OKUL PROGRAMI NEDİR? *Eko-Okullar Projesi okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir.

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

ZONGULDAK - ALAPLI KASIMLI ORTAOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR PROGRAMI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU

ZONGULDAK - ALAPLI KASIMLI ORTAOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR PROGRAMI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ZONGULDAK - ALAPLI KASIMLI ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR PROGRAMI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ÇALIŞILAN KONU: BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ÇALIŞMA SÜRESİ: Okulumuz 2017 2018

Detaylı

AHU HETMAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm

AHU HETMAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm 2016 AHU HETMAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm 23.01.2017 AHU HETMAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

ANKARA İLİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara da bilinçli. Çevre Gönüllüleri Yetişiyor

ANKARA İLİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara da bilinçli. Çevre Gönüllüleri Yetişiyor ANKARA İLİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ 1923 Ankara da bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor BOYAMA KİTABI İdris GÜLLÜCE Çevre ve Şehircilik Bakanı Çevreye yapılan yatırımın aslında

Detaylı

AÇI OKULLARI EKO-OKUL EYLEM PLANIMIZ

AÇI OKULLARI EKO-OKUL EYLEM PLANIMIZ EKO-OKULLAR EKO-OKULLAR PROGRAMI HAKKINDA AÇI OKULLARI 2018-2019 EKO-OKUL EYLEM PLANIMIZ EKO-TEMAMIZ (EKO-SLOGANIMIZ) EKO-OKUL KOMİTELERİMİZ EKO-OKULLAR PROGRAMI HAKKINDA Eko-Okullar Programı okul öncesi

Detaylı

MANGALA TURNUVASI 7. 8.SINIF LİSTESİ

MANGALA TURNUVASI 7. 8.SINIF LİSTESİ MANGALA TURNUVASI. 8.SINIF LİSTESİ. Grup. Grup. Grup. Grup FURKAN KURUOĞLU MUHAMMET BAKSİ ELİF ELVİN ÖZDEMİR ŞEYMA YILDIZ ECEM SAYAR DURU ECE CİNGÖZ ALİ BÜYÜKÖZDEMİR ORKUN BALCI ELİF ÖZCİHAN SELEN FİGEN

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi UĞUR BÖCEKLERİ OCAK

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi UĞUR BÖCEKLERİ OCAK Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi UĞUR BÖCEKLERİ OCAK 2019 EĞİTİM BÜLTENİ KIŞ BABA Aaa bak geldi kış baba Sırtında kalın abası Elinde koca sopası Aaa bak geldi kış baba Iii kış dondurdu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KARAOSMAN İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KARAOSMAN İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ Öğrencilerin Sağlıklı Beslenme Davranış Biçimi Geliştirmeleri ve İyi Uygulamaların Ödüllendirilmesi Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, "Beslenme

Detaylı

No İlçe AdI Okul adı Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Alanı Dalı

No İlçe AdI Okul adı Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Alanı Dalı 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA RESMİ/ÖZEL SAĞLIK KURUMLARINDA İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM YAPACAK ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ No İlçe AdI Okul adı Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Alanı Dalı 1 YENİŞEHİR 2 YENİŞEHİR 3

Detaylı

1. 3.OTURUM YER: KÜLTÜR MERKEZİ 3. KAT LAB. NO: 315 SAAT: 3. OTURUM (13.20-14.40)

1. 3.OTURUM YER: KÜLTÜR MERKEZİ 3. KAT LAB. NO: 315 SAAT: 3. OTURUM (13.20-14.40) ..OTURUM MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YER: KÜLTÜR MERKEZİ. KAT LAB. NO: 0 0 0 NURHAYAT IŞKIN Psikoloji (İngilizce) 0 0 0 OĞUZ ÇAKIR Psikoloji (İngilizce) 0 00 OĞUZHAN KANBAY RPD (İngilizce) 0 0 OKTAY GÜCÜOĞLU

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI

EKO-OKULLAR PROGRAMI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI I. DÖNEM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER ÇALIŞILAN KONU:... 3 ÇALIŞMA SÜRESİ:... 3 MÜFREDAT ÇALIŞMALARI:... 3 GENEL DEĞERLENDİRME:...

Detaylı

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2012-2013 I.DÖNEM ENERJİ KONULU EKO OKULLAR RAPORU

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2012-2013 I.DÖNEM ENERJİ KONULU EKO OKULLAR RAPORU TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2012-2013 I.DÖNEM ENERJİ KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM AYINDA UYGULANAN EKO OKUL ETKİNLİKLERİ Ekim ayında okul idaresi tarafından Eko Okul projesinde görevlendirilmiş

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

Gelir getiren çalışmalarımız:

Gelir getiren çalışmalarımız: YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 05/10/2016-04/10/2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU Çalışma Konumuz: Hava-Su- Toprak-Gürültü-Işık Kirliliği ÇALIŞMALAR AYLARA GÖRE AŞAĞIDAKI ŞEKILDE PLANLANMIŞTIR AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Detaylı

KILIÇASLAN İLKÖĞRETİM OKULU 2012 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME SONUÇ LİSTESİ

KILIÇASLAN İLKÖĞRETİM OKULU 2012 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME SONUÇ LİSTESİ KILIÇASLAN İLKÖĞRETİM OKULU 2012 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME SONUÇ LİSTESİ FEN LİSESİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ 1 TALHA ZÜBEYR ALİŞ FATİH FEN LİSESİ 494,404 2 MEHMET ZAHİD BİLGİN ALİ OSMAN

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Sunumun İçeriği Yeşil Anahtar Ödülü nedir? Yeşil Anahtarlı Tesisler Yeşil Anahtar Ödülü nün Kriterleri

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ Yeşili korumak isteyen, çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyen ve

Detaylı

ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Eko okul timinin oluşturulması.

Detaylı

İSTANBUL İLLER ARASI MİNİK-YILDIZ KARATE LİGİ 26/MART/2017 ( 2005 DOGUMLU YILDIZ BAY-BAYAN KUMİTE )

İSTANBUL İLLER ARASI MİNİK-YILDIZ KARATE LİGİ 26/MART/2017 ( 2005 DOGUMLU YILDIZ BAY-BAYAN KUMİTE ) 40 Kg. - ERKEKLER Sp.Sayısı:10 Sayfa:1/1 (İST) ERSIN MANDUZ/0 (İST) ERSIN MANDUZ/0 (İST) ENES FATIH KURT/0 (İST) ENES FATIH KURT/0 (İST) BATUHAN TURGUT/0 (İST) BATUHAN TURGUT/0 (İST) HASAN EFE ŞIMSEK/0

Detaylı

ÇEVRE EYLEM PLANI UYGULAMA TAKVİMİ VE UYGULAMA ORANI

ÇEVRE EYLEM PLANI UYGULAMA TAKVİMİ VE UYGULAMA ORANI EYLEM PLANI Organik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanarak tesisten uzaklaştırılması Organik atıkların çevreye zarar şekilde Çevre kirliliğini, haşere artışını, organik çöplerin koku oluşturmasını

Detaylı

SEVGİ ÖRÜNTÜSÜ ÖĞRENCİLER ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER BİLGİLERİNİ KULLANARAK SEVGİ TEMALI ŞEKİLLERLE ÖRÜNTÜ YAPTILAR.

SEVGİ ÖRÜNTÜSÜ ÖĞRENCİLER ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER BİLGİLERİNİ KULLANARAK SEVGİ TEMALI ŞEKİLLERLE ÖRÜNTÜ YAPTILAR. SEVGİ ADASI ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI SEVGİ KONULU RESİMLERLE SINIF ORTAMINA BİR DOSTLUK ADASI OLUŞTURULDU. ARALARINDA ANLAŞMAZLIK YAŞAYAN ÖĞRENCİLER ADA SINIRLARINA GİREREK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARADILAR. CAN

Detaylı

BRİFİNG D O S Y A S I

BRİFİNG D O S Y A S I BRİFİNG D O S Y A S I İLİ : AYDIN İLÇESİ : GERMENCİK ADI : BOZKÖY İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.BÖLÜM A- OKULUN ADI : Bozköy İlkokulu B- KURUM KODU : 719987 C- TELEFONU : ( 0256 ) 5761093

Detaylı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Kupası Atletizm Oyunları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Kupası Atletizm Oyunları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Kupası Atletizm Oyunları Yarışma Adı : Yarışma Bilgileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Kupası Atletizm Oyunları Yarışmanın Yapıldığı İl : İstanbul Kategori

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği. Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Kullanımı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği. Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Kullanımı İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Kullanımı Günlük Hayatımızda Enerji Tüketimi Fosil Yakıtlar Kömür Petrol Doğalgaz

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYETLER TABLOSU (5. 6. VE 7. SINIFLAR)

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYETLER TABLOSU (5. 6. VE 7. SINIFLAR) 203-204 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYETLER TABLOSU (5. 6. VE 7. SINIFLAR) SIRA AD SOYAD SINIF 203-204 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYETLER (5. 6. VE 7. SINIFLAR) CLUP SATRANÇ DRAMA RESİM PİO KEMAN

Detaylı

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ Hayır, hiç katılmıyorum Katılmıyorum Çok az Katılıyorum Tamamen ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ I. Aşağıda verilen ifadelerden hangisine ne derece katılıyorsanız onunla ilgili kutucukta yer alan kısma işaret

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

(SINAVLARI DERS YILI 1. DÖNEM İLK HAFTA YAPILACAKTIR) MERVE ÜNSAL 9 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

(SINAVLARI DERS YILI 1. DÖNEM İLK HAFTA YAPILACAKTIR) MERVE ÜNSAL 9 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI T.C. BURSA VALİLİĞİ Mustafakemalpaşa Nilüfer Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü 2018-2019 EYLÜL DÖNEMİ ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUĞU DERSLER (SINAVLARI 2018-2019 DERS YILI 1. DÖNEM İLK HAFTA

Detaylı

Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008. Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips

Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008. Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008 Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips 29 Nisan 2008 2 x 3 Yeryüzü sıcaklık değişimleri geçmiş 140 sene SPM 1a 4 Buzulların durumu 1900 2000 5

Detaylı

GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI

GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI ORGANİK ATIKLAR Organik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanarak tesisten uzaklaştırılm ası Organik atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde Çevre kirliliğini, haşere

Detaylı

ENERJİNİ TOPRAĞA VER

ENERJİNİ TOPRAĞA VER 2010-2011EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 MAYIS İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI ENERJİNİ TOPRAĞA VER KASIM : PROJENİN TANITILMASI Okullarda Orman projesini hakkında

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre Eğitim Vakfı

Detaylı

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eylem Planımız Eko İlkemiz Eko-Tim Öğrencilerimiz Etkinliklerimiz o Deniz Canlıları Etkinliği o Çevre Yürüyüşü Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eko Okullar Programı

Detaylı

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU AYLAR E K İ M 1-Okuldaki öğrencilere, OKULLARDA ORMAN PROJESİ duyuruldu. Proje açıklanmadı. 2-Orman

Detaylı

Ek:1: STAJI ONAYLANANLAR

Ek:1: STAJI ONAYLANANLAR NO İSİM - SOYİSİM BÜRO- ŞANTİYE EKSİKLER 1 ALP ÇALIK ŞANTİYE 2 ALP TAMTABAK ŞANTİYE 3 AYDIN SAGUN ŞANTİYE Projeler yok. Anlatım zayıf. 4 AYŞE FARAHNAZ ÖZTÜRK ŞANTİYE Anlatılan proje sayfalarda yok. Çizimler

Detaylı

Biliyor musunuz? Enerji. İklim Değişikliği İle. Mücadelede. En Kritik Alan

Biliyor musunuz? Enerji. İklim Değişikliği İle. Mücadelede. En Kritik Alan Biliyor musunuz? Enerji İklim Değişikliği İle Mücadelede En Kritik Alan Enerji üretimi için kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtların kullanımı sanayileşme devriminden beri artarak devam etmektedir.

Detaylı

ÖZEL ARI İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROJESİ EYLEM PLANI TARİH ZÜMRE ETKİNLİĞİN ADI

ÖZEL ARI İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROJESİ EYLEM PLANI TARİH ZÜMRE ETKİNLİĞİN ADI ÖZEL ARI İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROJESİ EYLEM PLANI TARİH ZÜMRE ETKİNLİĞİN ADI 28 Eylül 30 Ekim Tüm zümreler Beslenme Timi Seçimi Ve Eylem Planının Hazırlanması Tüm

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) 1 84 GÖZDE AĞKÜL 3A 15 0 15,00 15 0 15,00 15 0 15,00 45 0 45,00 700,000 1 1 1 1 1 2 513 ZELİHA DURAN 3B 15 0 15,00 15 0 15,00 15 0 15,00 45 0 45,00 700,000 1 1 1 1 1 3 455

Detaylı

1 5/D 74 HELİN AZRA AKPINAR Matematik 2 5/C 116 ECEMNUR TEMİZ Matematik 3 5/A 118 ASLI NUR ŞAH Matematik 4 5/A 128 MUSTAFA EMRE ESEN Matematik 5 5/A

1 5/D 74 HELİN AZRA AKPINAR Matematik 2 5/C 116 ECEMNUR TEMİZ Matematik 3 5/A 118 ASLI NUR ŞAH Matematik 4 5/A 128 MUSTAFA EMRE ESEN Matematik 5 5/A 1 5/D 74 HELİN AZRA AKPINAR Matematik 2 5/C 116 ECEMNUR TEMİZ Matematik 3 5/A 118 ASLI NUR ŞAH Matematik 4 5/A 128 MUSTAFA EMRE ESEN Matematik 5 5/A 132 EFE EREN KAVİLCİOĞLU Matematik 6 5/B 138 BERK TALAYMAN

Detaylı

2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI

2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI 2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI *Eko okul timinin kurulmasi Eco okul kavraminin tum okulda tanitilmasi EYLÜL *İlköğretim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliğine

Detaylı

İMKB DARICA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÜZ YÜZE EĞİTİM PROGRAMI 2015-1.DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

İMKB DARICA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÜZ YÜZE EĞİTİM PROGRAMI 2015-1.DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI İMKB DARICA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAATLER 10A 10B 10C 11A 11B C U M A R T E S İ P A Z A R 1 09:00-09:40 2 09:40-10:20 3 10:-11:10 4 11:10-11:50 5 12:00-12:40 6 12:40-13:20

Detaylı

TÜBİTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ KONUT KULLANICI ANKETİ

TÜBİTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ KONUT KULLANICI ANKETİ TÜBİTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ KONUT KULLANICI ANKETİ İyi günler, ismim... ARİMA Araştırma dan geliyorum. TÜBİTAK 113K799 Nolu Türkiye de Konut Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Kullanıcı Davranışlarının

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU - EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI Bilgi ancak değerle birleştiğinde anlam kazanır. Çünkü değerler kişinin yaşamına yol gösteren ilkelerdir. İNCİ YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİMİ

Detaylı