DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI"

Transkript

1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

2 Sunum Planı Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanları Düzce Üniversitesi Bütçe Hazırlık Çalışmaları ve Hazırlanacak Formlar

3 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 15, 16, 17, 18 ve 19 uncu maddeleri ile düzenlenmiģtir. Merkezi yönetim bütçesinin hazırlanma süreci, Bakanlar Kurulunun en geç eylül ayının ilk haftasının sonuna kadar toplanarak kalkınma planları, stratejik planlar ve genel ekonomik koģulların gerekleri doğrultusunda makro politikaları, ilkeleri, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri de kapsayacak Ģekilde Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan orta vadeli programı kabul etmesiyle baģlar.

4 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Orta Vadeli Program; 3 yıllık hazırlanır, ülke ekonomisinin uygulanmasında ilke, politika ve öncelikler belirlenir. Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanır (BKK) ca karara bağlanır. Orta Vadeli Mali Plan; 3 yıllık hazırlanır, üç yıla iliģkin merkezi yönetim bütçesi toplam gelir ve gider tahminleriyle, kamu idarelerinin ödenek teklif tavanları belirlenir. Maliye Bakanlığınca hazırlanır, Yüksek Planlama Kurulu tarafından karara bağlanır. Bütçe Hazırlama Rehberi; Bütçe tekliflerinin hazırlanması ıģık tutan ayrıntılı açıklama dokümanıdır.

5 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Bütçe Hazırlama Rehberi Bütçe hazırlama rehberinde; A. Genel Ġlkeler B. Analitik Bütçe Sınıflandırması C. Diğer Hususlar

6 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Bütçe Hazırlama Rehberi A. GENEL ĠLKELER 1- Bütçe teklifleri; çok yıllı bütçeleme anlayıģı çerçevesinde dönemini kapsayacak Ģekilde hazırlanacaktır. 2- Ödenek teklifleri (01.4 ve 02.4 Geçici Personel ile 03 kalemindeki bütün fiģler) ile gelir tahminlerine iliģkin bütçe fiģlerinde, hizmet maliyeti hesaplanmasına iliģkin ayrıntılı ve somut verilere yer verilecektir. 3- Ġdareler, bütçelerini hizmet öncelikleri ve performans hedeflerini dikkate alarak Orta Vadeli Mali Plan ekinde yer alan ödenek teklif tavanları dahilinde hazırlayacaklardır. (2018 ve 2020 yılları bütçe tekliflerinin hazırlanmasında 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda bu yıllar için öngörülen tutarlar esas alınacaktır yılında ise 2019 yılı için öngörülen tutarlar dikkate alınmak suretiyle bütçe teklifi yapılacaktır.) Bu verilere bir sonraki slaytta gösterilen e- bütçe sayfasından ulaģılacaktır.

7

8 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Bütçe Hazırlama Rehberi A. GENEL ĠLKELER 4- Ġdareler, bütçe tekliflerini Analitik Bütçe Sınıflandırmasına iliģkin izleyen bölümlerde yer verilen esas ve usullere uygun olarak hazırlayacaktır. 5- Bütçe tekliflerinin hazırlanmasında her birimin yürütmekte olduğu hizmetler gözden geçirilerek ihtiyaç duyulmayan, öncelik taģımayan veya mükerrerlik arz eden hizmetler için ödenek teklif edilmeyecek, devamına ihtiyaç duyulan hizmetler için önceki yıl verileri de ortaya konularak bu rehberde belirtilen esaslar dahilinde ödenek teklif edilecektir. 6- Mali hizmetler birimleri, bütçe tekliflerinin tavan dahilinde hazırlanmasını sağlamak üzere gerekli koordinasyonu yürüteceklerdir.

9 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Bütçe Hazırlama Rehberi B. ANALĠTĠK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI Analitik Bütçe Sınıflandırması; giderin (kurumsal, fonksiyonel, finansman tipi ve ekonomik sınıflandırma), gelirin ve finansmanın sınıflandırması olmak üzere dört bölümden oluģmaktadır. Kurumsal sınıflandırma, Yönetim yetkisi, bütçe sistemi içinde yer alan idari yapı temel alınmıģtır. Fonksiyonel sınıflandırma, Devlet faaliyetinin türünü göstermek üzere tasarlanmıģtır. Finansman tipi sınıflandırma, harcamanın hangi kaynakla finanse edildiğini gösterir. Ekonomik sınıflandırma, Devlet faaliyetlerinin, milli ekonomi üzerinde etkilerine göre gruplanmasıyla oluģturulmuģtur.

10 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Bütçe Hazırlama Rehberi B. ANALĠTĠK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI KURUMSAL FONKSİYONEL FİN EKONOMİK I II III IV I II III IV I I II III IV Kurumsal sınıflandırma 38: Yükseköğretim Kurumları 57: Düzce Üniversitesi 01: Üst Yönetim, Akademik ve Ġdari Birimler Not: Bu verilere Analitik Bütçe sınıflandırma rehberinde bulunmaktadır..

11 Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanlar Bütçe Hazırlama Rehberi C. DĠĞER HUSUSLAR 1- Bütçe teklifleri hazırlanırken Bütçe Hazırlama Rehberi doğrultusunda belirtilen ilke ve standartlar ile kodlama sistemine uyulacaktır. 2- Giderin sınıflandırılmasında kurumsal, fonksiyonel, finansman tipi ve ekonomik kodların en detayını içerecek düzeyde (IV) hazırlanacaktır Kırtasiye Alımları 3- Ekonomik sınıflandırmanın IV. Düzeyinde hazırlanan bütçe fiģlerinin gerekçelerinde genel ifadeler yerine hesaplamalara dayanan ayrıntılı bilgilere yer verilecektir. 4- Bu zorunluluğa uymadığı tespit edilen bütçe teklifleri, noksanlıkları giderildikten sonra değerlendirmeye alınacaktır.

12 Bütçe Hazırlık Çalışmaları ve Hazırlanacak Formlar FORMLARA ĠLĠġKĠN GENEL BĠLGĠLER Birimler bütçe hazırlık çalıģmalarında yer alan formları, aģağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda dolduracaklardır. 1- Formlar A4 kağıdı ebadında olacak ve eksiksiz olarak doldurulacaktır. 2- Birimlerin dolduracağı bazı formlarda yer alan bilgilere, merkezi yönetim bütçe kanunu, eki belgeler ve bütçe gerekçesinde yer verileceğinden, formların doldurulması hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

13 Bütçe Hazırlık Çalışmaları ve Hazırlanacak Formlar Bütçe hazırlık çalıģmaları ilk olarak yıl sonu harcama tahminleri sisteme girilecektir. Yapılacak İşlem : e-bütçe sisteminde Üniversiteler Bütçe Hazırlık Birim Düzeyinde Yıl Sonu Tahminleri

14 2017 Yıl Sonu Harcama Bilgileri Yıl içerisinde dörtlü düzeyde harcama yapılan ve listede çıkmayan tertipler liste sonuna eklenerek yıl sonu harcama tahminleri girilecektir Yıl Sonu Harc.Tah. Kısmına yazılacak tutarların belirlenebilmesi için, haziran itibarı ile yapılan harcamalara bir sonraki sunumda gösterilen Ödenek Durum Masraf Cetvelinden ulaşılabilir.

15 Ödenek Durum Masraf Cetveli

16 2017 Yılsonu harcama tahmini hesaplama 01 Personel Gideri 02 Sosyal Güv.Dev.Prim Giderleri Yıl sonu harcama tahmin sütununa yazmanız gereken 01 ve 02 kodlarına ait 4. kırılım (Örn gibi) yıl sonu harcama tutarlarını bulabilmeniz için; -Cetveldeki harcama tutarının (Haziran-2017 ayı itibarı ile) % 7 artırımlı tutarı bulunarak ikinci altı aylık dönemi kapsayan harcama tahmini belirlenir. Ġki dönemin toplamı ile yıl sonu harcama tahmini oluģur. ÖRNEK I. Altı Aylık Harcama : ,75 II. Altı Aylık Harcama Hesaplama : ,75 x %7 II. Altı Aylık Toplam Harcama : ,83 I. Altı Aylık Harcama + II. Altı Aylık Harcama = 2017 Yıl Sonu Harcama Tahmini , ,83 = , ,58 e-bütçede Yıl Sonu Tahmini/Harcama Bilgileri Düzenleme Üniversiteler Detay Harcama Tahmin Bilgileri sayfasındaki 2017 Yılsonu Harc.Tah. sütununa yazılacak. 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 03 koduna ait yıl sonu harcama tutarlarının belirlenmesinde ise; Tertibin karģısındaki KBÖ olarak belirtilen tutar (varsa o tertibe Ģimdiye kadar yapılan ekleme ve aktarmalar ilave edilerek oluģan miktar) yıl sonu harcama tutarı olarak yazılacaktır. (Tertipte bulunan ödeneğin yılsonuna kadar harcanması planlanan tutarlar olmasına dikkat ediniz.) Örnek: Telefon Abonelik Kullanım ücreti tertibinizde TL ödenek var. Yılsonuna kadar gelen faturalar toplam harcama tutarı 600 TL olması planlanmaktadır. Yılsonu harcama tahminine 600 TL girilmesi gerekmektedir.

17 Ödenek Durum Masraf Cetveli

18 Bütçe Hazırlık Formları (Form-1 Hizmet Gerekçesi ve Hedefleri)

19 Bütçe Hazırlık Formları (Form-1 Hizmet Gerekçesi ve Hedefleri) Ġdare hakkında genel bilgileri, kuruluģu, geliģimi, fiziksel kaynaklar, insan kaynakları, öğrenci sayısı ve fonksiyonel gerekçeleri ayrıntılı bir Ģekilde yazılacaktır. Hizmet Gerekçesi aģağıdaki maddeler halinde hazırlanması gerekmektedir. 1. ĠDARE HAKKINDA GENEL BĠLGĠLER 1.1. KuruluĢ ve GeliĢim 1.2. Fiziksel Kaynaklar ve Ġnsan Kaynakları 2. FONKSĠYONEL GEREKÇE 2.1. Eğitim Hizmetleri Akademik Eğitimin Niteliği ve Kalitesine ĠliĢkin Hizmetler Öğrencilerin Niteliğinin ve GeliĢiminin Desteklenmesi Eğitim Öğretim Teknikleri ve Altyapısının GeliĢtirilmesi Akademik Altyapının Güçlendirilmesi AR-GE Faaliyetlerinin GeliĢtirilmesi Not: Hizmet Gerekçesi ile ilgili örnek bir sonraki slaytta bulunmaktadır.

20 izmet Gerekçesi ve Hedefleri (Örnek)

21 Hizmet Gerekçesi ve Hedefleri (Örnek)

22 Bütçe Hazırlık Formları (Form-10 Birimlerin Hizmetlerini İlişkin Bilgi Formu) Birimlerin Hizmetlerine iliģkin Bilgi Formu Üniversitemiz ile Maliye Bakanlığı Uzmanları arasında bütçe savunması esnasında önemlilik arz ettiğinden biriminiz ile ilgili bu forma doldurulacak bilgilerin eksiksiz tam olması gerekmektedir.

23 Bütçe Hazırlık Formları (Form-11 Fiziksel Değerler Bilgi Formu) Fiziksel Değerler Bilgi Formu e bütçe sisteminden birim düzeyinde girilmediğinden BaĢkanlığımız internet adresinde duyurular kısmında forma ulaģabilirsiniz. Ġlgili form doldurularak BaĢkanlığımıza biriminiz tarafından teslim edilecek bütçe dosyasına eklenilecektir.

24 Bütçe Hazırlık Formları (Form-13 Gider Bütçe Fişleri) Gider bütçe fiģleri ekonomik sınıflandırmanın dördüncü düzeyinde doldurulacaktır. Gider bütçe fiģlerinde ödenek teklifi hesaplanırken birim maliyetin tespitine iliģkin bilgi formunda (Form-10) belirtilen bilgiler dikkate alınacaktır. 01 Personel Giderleri ile 02 Sosyal Güv.Dev.Prim. Giderleri fiģleri açıklama kısımları (01.4 ve 02.4 Geçici Personel hariç) boģ bırakılacak. 03 Mal ve Hizmet Alımları Gider fiģleri ayrıntı bir Ģekilde doldurulacaktır. Bütçe fiģlerinin gerekçelerinde, genel ifadeler yerine hesaplamalara dayanan detaylı bilgilere yer verilecektir. Gider bütçe fiģlerinin doldurulmasında kurumsal tavanlar esas alınacaktır. Diğer yandan kurumsal tavanları aģan ihtiyaçlara iliģkin ilave ödenek teklifleri ile bu tekliflere iliģkin hesaplama ve açıklamalar gider bütçe fiģinde yer alan bölümlerde ayrıca gösterilecek ve BaĢkanlığımız internet adresinde duyurular kısmında yer alan Tavan AĢan Bütçe Tablosu formunda belirtilecektir.

25 Bütçe Hazırlık Formları (Form-13 Gider Bütçe Formu)

26 Bütçe Hazırlık Formları (Form-13 Gider Bütçe Formu) Örnek Tablo

27 Bütçe Hazırlık Formları (Form-27 Öğrenci Sayıları Bilgi Formu) Eğitim Öğretim Bahar Döneminde mezun olan öğrencilerden sonra kalan sayı yazılacaktır.

28 Sonuç ve Değerlendirme Ģunlardır: 2018 yılı bütçe hazırlama doğrultusunda e bütçe sistemine girilmesi gereken formlar 1. Yıl sonu harcama tahmini 2. Form-1 (Hizmet Gerekçesi ve Hedefleri) 3. Form-10 (Birimlerin Hizmetlerine ĠliĢkin Bilgi Formu) 4. Form-13 (Gider Bütçe FiĢleri) 5. Form-27 (Öğrenci Sayıları Bilgi Formu) BaĢkanlığımıza biriminizce hazırlanacak bütçe dosyasında bulunması gereken formlar aģağıda belirtilmektedir. 1. Tavan AĢan Bütçe Tablosu (BaĢkanlığımız internet adresi duyurular kısmında bulunmaktadır.) 2. Ġstenen Bilgiler Formları (BaĢkanlığımız internet adresi duyurular kısmında bulunmaktadır.) 3. Form-1 4. Form Form-11 (BaĢkanlığımız internet adresi duyurular kısmında bulunmaktadır.) 6. Form Form-27

29 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2019-2021 BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ Sunum Planı Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanları 2019-2021 Hitit Üniversitesi Bütçe Hazırlık Çalışmaları ve Hazırlanacak Formlar

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ www.asbu.edu.tr ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2018-2020 MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ Eyüp ATEŞ Bilgisayar İşletmeni Bahattin ALBAS Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sunum Planı * 2018-2020 ASBÜ

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2014-2016 MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2014-2016 MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ www.nku.edu.tr NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2014-2016 MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ Turhan TOPRAK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sunum Planı A- Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanları B- 2014-2016 NKÜ

Detaylı

DOLDURULACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

DOLDURULACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER DOLDURULACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar Bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda dolduracaklardır. 1. Formlar

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar SORUMLU /ALT 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 16/06/2016-28948 T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ *BD229901391* Sayı :92244702/841.01.01/ Konu :2017-2019 Dönemi Bütçe Hazırlık Çalışmaları DAĞITIM İlgi :Maliye Bakanlığının 13.06.2016

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2013-2015 MALİ YILI YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2013-2015 MALİ YILI YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ www.nku.edu.tr NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2013-2015 MALİ YILI YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Turhan TOPRAK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sunum Planı A Yatırım Programı Teklifi Hazırlık Mevzuatı ve

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6 A. Personel Giderleri 6 B. Sosyal Güvenlik Kurumlarına

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Performans Program Müdürlüğü Görev Tanımı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Performans Program Müdürlüğü Görev Tanımı STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Görev Tanımı Dairesi Bütçe ve Performans Programı -Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik -Bütçe Hazırlama Rehberi, Orta Vadeli

Detaylı

DEVLET BÜTÇESİ BÜTÇE HAZIRLAMA SÜRECİ ORTA VADELİ PROGRAM ORTA VADELİ PROGRAM İÇERİĞİ

DEVLET BÜTÇESİ BÜTÇE HAZIRLAMA SÜRECİ ORTA VADELİ PROGRAM ORTA VADELİ PROGRAM İÇERİĞİ BÜTÇE HAZIRLAMA SÜRECİ DEVLET BÜTÇESİ Bütçe, esas itibariyle bir kanun olmasına karşın bütçe yasa tasarısının hazırlanması, mecliste görüşülmesi ve kanunlaşması açısından özellik arz eden bir kanundur.

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ 03.02.2011

MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ 03.02.2011 MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ 03.02.2011 SUNUM PLANI I. KAVRAMSAL ÇERÇEVE II. TÜRKİYE DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME III. SONUÇ 2 ÇOK YILLI BÜTÇELEME (ORTA VADELİ HARCAMA ÇERÇEVESİ) NEDİR?

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik sınıflandırmanın

Detaylı

Ocak Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015

Ocak Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015 2015 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayışının temelini oluşturan kaynakların etkili ve verimli bir şekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 02/03/2016-134647 T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BD2831766012* Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Sayı :29772486/020/ Konu :Olurlar, Onaylar REKTÖRLÜK MAKAMINA Başkanlığımız

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI I. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TAMAMLANMA 1 602040000 Stratejik Planlama Üniversitemiz Stratejik Planının Hazırlanması, Yenilenmesi Ve Güncellenmesi Konusunda Koordinasyonu Sağlamak Kanunu (Md.9,60) 2-Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1-Belediye/bağlı idare/birlik birimleri için (A) Ödenek cetvelinde gösterildiği gibi toplam 21.000.000.00.TL. ödenek verilmiştir. İfadesi komisyonumuzca oy birliği ile

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2012 I. OCAK - HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

I. REHBERİN AMACI VE KAPSAMI

I. REHBERİN AMACI VE KAPSAMI I. REHBERİN AMACI VE KAPSAMI Kamu mali yönetimi alanında gerçekleştirilen reformların yasal çerçevesini oluşturan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu kaynaklarının etkili, ekonomik

Detaylı

İlgili birime iade edilir. HAYIR HAYIR HAYIR. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır.

İlgili birime iade edilir. HAYIR HAYIR HAYIR. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK AKTARMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. 5018 Sayılı Kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 2 hafta Doküman

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

Ocak

Ocak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ocak 2016 www.erciyes.edu.tr I. Erciyes Üniversitesi 2015 Yılı Bütçe Gider Gerçekleşmeleri 2014 Mali yılında üniversitemiz kesintili başlangıç ödeneği 285.613.000-TL.

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

2014 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2014 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2014 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

REHBERİN AMACI VE KAPSAMI

REHBERİN AMACI VE KAPSAMI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 REHBERİN AMACI VE KAPSAMI Kamu mali yönetimi alanında gerçekleştirilen reformların yasal çerçevesini oluşturan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile

Detaylı

KURUL KARARI ORTA VADELİ MALİ PLAN (2010-2012)

KURUL KARARI ORTA VADELİ MALİ PLAN (2010-2012) 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 KURUL KARARI Yüksek Planlama Kurulundan: Tarih : 17/9/2009 Karar No : 2009/29 Konu : Orta Vadeli Mali Plan. Yüksek Planlama Kurulunca; Maliye Bakanlığının 14/9/2009

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 0 5018 sayılı Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları, ikinci altı aya ilişkin beklentiler ve hedefler ile

Detaylı

PERFORMANS PROGRAMI FAALİYET RAPORU İLİŞKİSİ: PERFORMANS BİLGİLERİ TABLOLARI

PERFORMANS PROGRAMI FAALİYET RAPORU İLİŞKİSİ: PERFORMANS BİLGİLERİ TABLOLARI PERFORMANS PROGRAMI FAALİYET RAPORU İLİŞKİSİ: PERFORMANS BİLGİLERİ TABLOLARI Doç. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz 10 Mart 2010 Her İşin Başı: Politika Oluşturma, Planlama ve Bütçeleme Yönetimsel Başarı: Başarılı

Detaylı

2015-2017 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ

2015-2017 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ MALİYE BAKANLIĞI K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı, K.K.T.C. Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, K.K.T.C. Başbakanlığı, K.K.T.C. Bakanlıkları, K.K.T.C. Bağımsız Daire Başkanlıkları, Müdürlükleri ile Bağlı Kamu Kurum

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

2018 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU

2018 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU 2018 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ - 2018 İçindekiler I. OCAK-HAZİRAN 2018 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 2 A. Bütçe... 2 01. Personel... 4 02. SGK Devlet Primi... 4 03. Mal

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA SÜRECĠ Bütçe, esas itibariyle bir kanun olmasına karşın bütçe yasa tasarısının hazırlanması, mecliste görüşülmesi ve kanunlaşması

BÜTÇE HAZIRLAMA SÜRECĠ Bütçe, esas itibariyle bir kanun olmasına karşın bütçe yasa tasarısının hazırlanması, mecliste görüşülmesi ve kanunlaşması BÜTÇE HAZIRLAMA SÜRECĠ Bütçe, esas itibariyle bir kanun olmasına karşın bütçe yasa tasarısının hazırlanması, mecliste görüşülmesi ve kanunlaşması açısından özellik arz eden bir kanundur. Bütçe yasası kamu

Detaylı

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 213 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz 213 yılı bütçe uygulamalarının yer aldığı ve kamuoyuna bu uygulamalarla ilgili bilgi verme amacı taşıyan 213 Yılı Kurumsal Mali Durum

Detaylı

ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 4. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI

ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 4. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI 1 KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 4. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI 03 ŞUBAT 2011 2 SUNUM İÇERİĞİ 1 2 3 TÜRKİYE DE MEVCUT ÇOK YILLI BÜTÇELEME

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri,

Detaylı

ÖDENEKLERİN KONTROLÜ. Yılı içerisinde ödenekler bir program marifetiyle ya da diğer yöntemlerle sürekli bir biçimde kontrol edilmelidir.

ÖDENEKLERİN KONTROLÜ. Yılı içerisinde ödenekler bir program marifetiyle ya da diğer yöntemlerle sürekli bir biçimde kontrol edilmelidir. ÖDENEKLERİN KONTROLÜ Yılı içerisinde ödenekler bir program marifetiyle ya da diğer yöntemlerle sürekli bir biçimde kontrol edilmelidir. ÖDENEKLERİN KONTROLÜ Ödeneklerin kontrolü sonucunda ödenek durumu;

Detaylı

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK R.G. Tarihi : 05/07/2008 R.G. Sayısı : 26927 BİRİNCİ

Detaylı

2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU

2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ - 2017 İçindekiler I. OCAK-HAZİRAN 2017 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 2 A. Bütçe Giderleri... 2 01. Personel Giderleri... 4 02. SGK Devlet

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ 9.BPP.BİT/F0 04..05 / 6 Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama Geliştirme YILMAZ Mali 9.BPP.BİT/F0 04..05 / 6 Adı Bütçe CENGİZ/ Mali Yapılan Dayandığı Yasal 508 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (Md.6,

Detaylı

TEBLİĞ 2011 2013 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ

TEBLİĞ 2011 2013 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ 10 Ekim 2010 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27725 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ 2011-2013 DÖNEMİ BÜTÇE ÇAĞRISI Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hazırlık çalışmalarını yönlendirmek üzere Orta Vadeli Program

Detaylı

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ PERFORMANS PROGRAMI PERFORMANS HEDEFİ PERFORMANS GÖSTERGESİ FAALİYET VE MALİYETLER FAALİYET RİSKLERİ TANIMLAR PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 214 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz 214 yılı bütçe uygulamalarının yer aldığı ve kamuoyuna bu uygulamalarla ilgili bilgi verme amacı taşıyan 214 Yılı Kurumsal Mali Durum

Detaylı

İş Akış Şeması. Harcama Yetkilisi tarafından ön mali kontrole tabi mali karar ve işlem evrağı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir.

İş Akış Şeması. Harcama Yetkilisi tarafından ön mali kontrole tabi mali karar ve işlem evrağı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir. Harcama Yetkilileri ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 2. 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 3. Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği 4. 5018 Sayılı

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- Belediye idare birimleri için (A) Ödenek Cetveli gösterildiği gibi toplam 21.600.00 TL. liralık verilmiştir. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile Madde 2- Belediye

Detaylı

T.C. YARGITAY BAġKANLIĞI 2012 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

T.C. YARGITAY BAġKANLIĞI 2012 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU T.C. YARGITAY BAġKANLIĞI 2012 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Temmuz - 2012 GĠRĠġ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30' uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Denetim Müdürlüğü @2015

PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Denetim Müdürlüğü @2015 2016 PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Denetim Müdürlüğü @2015 REHBERİN AMACI VE KAPSAMI Kamu mali yönetimi alanında gerçekleştirilen reformların yasal çerçevesini

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 2019 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüģülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 01.10.2018 günlü birinci BirleĢiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2018

Detaylı

GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ 2018 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ 2018 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ 2018 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 7066 sayılı 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 31.12.2017 tarihli ve 30287 Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

ALT YAPI PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ

ALT YAPI PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ ALT YAPI PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ 1-BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI A.GENEL BİLGİLER Proje adı Projenin Amacı Projenin Alanı Etik Kurul Belgesi : Proje adını kısaltma yapmadan yazınız. : Proje hakkında

Detaylı

Τ.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Τ.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Τ.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 72611234-841.99 6133 01/07/2015 Konu : 2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu..BAKANLIĞINA BAŞKANLIĞINA MÜSTEŞARLIĞINA...GENEL

Detaylı

YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME. Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü

YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME. Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü 1 YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü YÖNETİM ANLAYIŞININ DEĞİŞİMİ Daha kaliteli yerel hizmet talebi Değişen yönetim ve mali yönetim anlayışı Artan kaynak

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 7000,. 050010, Kararın niteliğine göre Üniversite Yönetim 050001, Kararın niteliğine göre Üniversite Senatosu. 05001 04005, Strateji Geliştirme Daire SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) k planlama çalışmalarının Kamu İdarelerinde k Pplanlamaya İlişkin Ususl ve Esaslar

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Stratejik Planlama Çalışmaları

Detaylı

Maliye Bakanlığından:

Maliye Bakanlığından: Maliye Bakanlığından: 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN) (SIRA NO: 1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 2012 yılında yükseköğretim kurumları bütçe

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE PERFORMANS İŞLEMLERİ İŞ SÜRECİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE PERFORMANS İŞLEMLERİ İŞ SÜRECİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE PERFORMANS İŞLEMLERİ İŞ SÜRECİ Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/Kayıt Alt Gelen Evrak Resmi yazışma yolu veya elektronik ortamdan gelen evraklar kayda

Detaylı

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2013 VE BEKLENTİLER RAPORU

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2013 VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2013 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ I.OCAK-HAZİRAN 2013 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI Ç.Ü. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI DÖNEMİ : EKİM 2018 BİRLEŞİM : 2 OTURUM : 1 TOPLANTI TARİHİ : 18.10.2018 GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 56 ÖZÜ : 04.10.2018 Tarih Ve 2018 / 48 Sayılı Kararla Plan ve

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI II. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK

İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK Süreç No: 82.01-1 Bütçe çağrısının ve Bütçe Hazırlama Rehberinin Resmi Gazetede yayımlanması Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen

Detaylı

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il OCAK Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 215 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Temmuz 215 www.aksaray.edu.tr T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 215 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Hizmetten Yararlananlar Hizmetin

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı 2014 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı 2014 YILI MAL ve HĠZMET ALIMLARI ĠLE YAPIM ĠġLERĠNDE %10 LUK KULLANIM RAPORU 1 Karaman-2015

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2011

2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2011 TEMMUZ-2011 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SUNUŞ Ç.Ü. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Adana - 2011 SUNUŞ 3 I.OCAK-HAZİRAN 2011 DÖNEMİ

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Karar Tarihi Yönetmelik No: 5018 YT 015 Yürürlük Tarihi Yayın Tarihi RG Sayısı 26179 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK

Detaylı

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır.

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır. MALİ TAKVİM OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME PERFORMANS PROGRAMI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İlknur TUNÇ Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı NEDEN PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME KLASİK BÜTÇELEME SİSTEMİ; Bütçe ödenekleri

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Gider Madde 1: 2015 yılı gider tahmini ödenek cetvelinde (A) gösterildiği gibi 7.000.000 TL.dır. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. Gelir Madde: 2015 yılı

Detaylı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı Sayı : 41811054-010.06.01 21/05/2015 Konu : Görev Tanımları Genelgesi GENELGE (2015/1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında idarenin amaçlarına, belirlenmiģ

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ 9.BPB.BİT/F0 0.06.04 / 6 Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama CENGİZ Mali Yrd. YILMAZ Mali 9.BPB.BİT/F0 0.06.04 / 6 Adı Bütçe CENGİZ/ Mali Yapılan Dayandığı Yasal 508 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol

Detaylı

2011 2013 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ

2011 2013 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ 2011 2013 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu na ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan idareler ödenek tekliflerini; Orta Vadeli Program, Orta

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7 ĠÇĠNDEKĠLER I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 4 01- Personel Giderleri... 4 02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri... 4 03- Mal ve Hizmet Alım

Detaylı

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Yayın : 26/04/2006 tarihli ve 26150 sayılı Resmi Gazete BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 41) GENEL YÖNETİM KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİNİN DETAYLI HESAP PLANLARI İKİNCİ BÖLÜM

TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 41) GENEL YÖNETİM KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİNİN DETAYLI HESAP PLANLARI İKİNCİ BÖLÜM TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 41) GENEL YÖNETİM KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİNİN DETAYLI HESAP PLANLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI Anabilim dalı kurulması Bölüm/Program kurulması Bilimsel ve Kültürel Toplantılar Faaliyet Raporları SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE DİĞER (ÖZEL

Detaylı

DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU

DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU TÜRKİYE DEKİ MEVCUT BÜTÇE SİSTEMİ Ülkemizde devlet bütçesi yasal dayanağını Anayasa ve 5018 sayılı Kanundan almaktadır. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile

Detaylı

Sunum Planı. Yükseköğretim kurumları açısından bütçe mevzuatı. Analitik bütçe sınıflandırması

Sunum Planı. Yükseköğretim kurumları açısından bütçe mevzuatı. Analitik bütçe sınıflandırması HOŞGELDİNİZ Sunum Planı Yükseköğretim kurumları açısından bütçe mevzuatı Analitik bütçe sınıflandırması Yükseköğretim kurumları bütçelerine ilişkin özel durumlar Cari Bütçe hazırlık süreci Yatırım programı

Detaylı

STRATEJİK PLAN İLE İLGİLİ 5018, 5216, 5302, 5393, 5436 ve 5227 NUMARALI KANUNLARDA YER ALAN MADDELER

STRATEJİK PLAN İLE İLGİLİ 5018, 5216, 5302, 5393, 5436 ve 5227 NUMARALI KANUNLARDA YER ALAN MADDELER 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 5393 Sayılı Belediye Kanunu 5436 Sayılı KMYK Kanunu İle Bazı Kanun Ve KHK

Detaylı

Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar:

Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar: YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2015 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar: 1. Faaliyet raporu 2015 takvim yılını kapsayacaktır.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2016 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2016 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2016 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2016 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ

Detaylı