SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi"

Transkript

1 SEYAP (Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği), 2012 yılının ilk "Çarşamba Toplantıları" etkinliği 18 Ocak 2011 tarihinde Sinema Güç Birliği Binası'nın sekizinci katında bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı Konusu: Film Yapımları için gereken yurt içi ve yurt dışı fonlar bilgiler hakkında genel Konuşmacılar: Se-Yap Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynep Özbatur Atakan (Başkan) Baran Seyhan (Başkan Yard.) Yamaç Okur (Üye) Zeynep Özbatur Atakan: Hoşgeldiniz. Yaklaşık bir ay önce bu konuda bir toplantı daha gerçekleştirmiştik. Toplantımız ile ilgili olumlu geri dönüşler aldık. Kültür Bakanlığı destek başvurularının başlamış olması, Köprüde Buluşmalar, Eurimages başvuruları gündemde olduğu için sizlerin bu süreçlerde yaşadığı sorunları dinlemek, yardımcı olabilmek amacıyla bu konuda bir toplantı daha yapmaya karar verdik. Toplantımızı sizden gelecek sorulara göre yönlendireceğiz. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım Baran Seyhan ve Yamaç Okur ile toplantıyı beraber yürüteceğiz. Benim başvuru süreçlerine dönük son günlerde en çok aldığım soru, iksv Köprüde Buluşmalar - Proje Geliştirme Atölyesi ile ilgili. Başvuran projelere, finans planının ne kadarının kanıtlanmış olduğu sorusu yöneltiliyormuş. Finans planı ile ilgili bu sorulara karşılık nasıl bir hareket tarzı belirlenmesi konusunda Yamaç Okur'un bize bilgi aktarmasını rica ediyorum. Kendisi Köprüde Buluşmalar danışma kurulunda görevlidir. Yamaç Okur: Köprüde Buluşmalar Proje Geliştirme atölyesine bakıldığında Kültür Bakanlığı dışındaki tek özel fon olduğunu görmekteyiz. Ayrıca avrupalı yapımcılar ile buluşmayı sağlayan bir platformdur. On adet proje seçilmektedir. iki aşamalı bir seçim sistemi var. ilk aşamada danışma kurulundan iki kişi - fonun koordinatörü Gülin hanım ile dışarıdan Reis Çelik - projeleri değerlendiriyor ve proje sayısını ona indiriyor. ilk aşamayı geçmek oldukça önemli. En çok dikkat edilen konu projenin ilk bu platformda sunulacak olması. Proje başka platformlarda gündeme geldiyse çok tercih edilmeyebiliyor. Projeniz yeniyse ve hemen çekilmek istenmiyorsa doğru bir yer Köprüde Buluşmalar. En büyük \

2 SiNEMA ESERi YAPIMelLARI MESLEK BiRLiGi avantajı, birçok yapımcıyla sizi buluşturan bir platform olması. Festival ve fon yöneticilerinin gelmesi, dolayısıyla ilk ağızdan projenizle ilgili geri bildirim alabilmeniz. Bu yıl bir kural değişikliği yaptık. Sunum imkanı olacak. En başta proje sahiplerinden sunum yapmaları istenecek. Hatta on proje sahibi bu konuda eğitim alacaklar. Köprüde Buluşmalar altında yeni bir fon daha hayata geçti. Eğer çekim aşamasında olan filminiz varsa, en az %50 sinin çekilmiş olması gerekiyor, "work in progress" ödülü için başvurabileceksiniz. Burada ayrı bir seçici kurul var. Bu kurulda ben de varım. Burada başvurular beş projeye inecek. Bir jüri olacak, jüri beş projeden birini seçecek ve seçilen projenin post prodüksiyonu 1000 Volt post prodüksiyon stüdyoları tarafından karşılanacak. Hem ses hem görüntü. Son başvuru tarihi Mart ayı, web sitemizde bilgisi yer almaktadır. Zeynep Özbatur Atakan: Yamaç Okur ve ben Köprüde Buluşmaların anne ve babası gibiyiz. Ben kendi yaptığım işler nedeniyle danışma kurulundan ayrıldım. Ortak yapımcı arayan, projelerine yurt dışından ortak bulmak isteyen kişiler için çok güzel bir platform. Projelerinizi uluslararası bir kitleye açıyorsunuz. Çok kıymetli insanlar geliyor. Her şeyin ötesinde ilk ona kalmak, sonrasında yapılan görüşmeler ödülü kazanmasanız dahi projeniz için gelişim sağlıyor. Yamaç Okur: Geçtiğimiz yıl ödül alan proje "Babamın Sesi" Rotterdam yarışma bölümüne seçildi. Film Festivalinde Zeynep Özbatur Atakan: Diğer bir örnek ise "Zeflr", Yamaç Okur: Geçen yıl "Yozgat Blues" vardı. Bu yıl çekime giriyorlar. Baran Seyhan: "Yozgat Blues" güzel bir örnek. Köprüde Buluşmalar sonrasında yurt dışında başka fonlara başvurdular. ilk çıkış noktasından itibaren başka bir proje haline geldi, büyüdü. Bu tür fonların maddi katkılarının dışında projelerin doğru formatlanmasına da önemli katkısı oluyor. Bu fonlardan elde edilecek maddi kaynak filmin bütünü içinde çok büyük bir yer tutmasa da, zihnimizde açacağı ufuklar ve projemizi taşıyacağı noktalar açısından önemlidir. Zeynep Özbatur Atakan: Bildiğim bazı projeler, eleştirileri dinleyerek yaptıkları değişimler ile uluslararası yapım haline gelmiş oldular. Sadece gözlem yapmanız bile çok çok önemlidir.

3 Baran Seyhan: Projeniz olmasa dahi sunumları izlemek mümkün olacak. Tabi önceden kayıt olmak kaydıyla. Zeynep Özbatur Atakan: Evet sorunuzu alalım. Soru: iki aşamalı seçim sistemi olacağını söylediniz, puanlama sistemi var mı? Yamaç Okur: Şu ana kadar farklı metodlar denendi. Bu yıl uygulanacak yöntem şöyle; Köprüde Buluşmalar'ın danışma kurulunda Gülin Üstün (aynı zamanda koordinatördür), Ahmet Boyacıoğlu, Sevilay Demirci ve ben varım. Bize gelen projeleri bir ön elemeye tabi tutacağız. Proje sayısını 25' e indireceğiz. 25 projeyi okuyacak diğer bir seçici kurul var. ilan edilecek. Bu seçici kurul 25 projeyi lo'a indirecek. Dolayısıyla süreçle ilgili sorularınızda Gülin Üstün ile iletişim kurmanızı öneririm. Bu konu ile alakalı bir soru daha akla geliyor. Bu fon ilk film veya ikinci film yapmış olmak gibi bir şart aramıyor. Herkese açık bir fon ve bir denge sağlanmaya çalışılıyor. Zeynep Özbatur Atakan: Yeni yönetmenler kadar herkesin başvurusunu yapabilmesi bu fonlar açısından, bu platformlar açısından önemlidir. Yamaç Okur: Puanlama da şöyle; geçtiğimiz yıl danışma kurulu kendi ilk lo'unu belirliyordu. Çakışan projeler öncelikle geçiyordu. Böylece filmlik bir liste ortaya çıkmış oluyordu. Hiç kimsenin onaylamadığı film geçemiyordu tabi. Ama bir kişinin bile listesinde olan film konuşuluyordu. Bu sebeple, dört kişinin olmasının en önemli avantajı projelerin rahatlıkla incelenebilmesi, projelere daha bütünsel bir açıdan bakılabilmesidir. Bakanlık destekleme kurulunun aksine ki eleştirdiğimiz bir konudur, projenin bütününe bakmak gibi bir eğilimimiz var. Sadece öykünün iyi olması değil, kimin ne zaman çekeceği, gerçekçi bir bütçeye sahip olup olmadığı, finans planı gibi unsurların tamamına dikkat etmeye çalışıyoruz. Zeynep Özbatur Atakan: ilk düzenlendiği yıl Köprüde Buluşmalar'da seçici kuruldaydım. O dönemde seçici kurulun projeye bakması konusu gündeme alındı. Çünkü bizim seçici kurulumuz senaryo, tretman kriterlerine göre karar veriyordu. Bence kimin nasıl projeyi yapacağı çok önemliydi. Yapımcı olduğum için böyle düşünüyorum. O kriterler yavaş yavaş oturdu. Projenizin fizibilitesi için Köprüde Buluşmalar çok iyi fırsattır. Uluslararası ortak yapım olarak gerçekleştirmek istiyorsanız, Eurimages fonuna başvurmak istiyorsanız oldukça ciddi bir adımdır.

4 Yamaç Okur: Bu noktada finans planlarının öneminden bahsedebiliriz EUR'luk bir proje geliyor örneğin. Finans planlarında birtakım fonlardan alacakları tutarları yazıyorlar. Açıkçası bu durum hiç gerçekçi olmuyor. Finans planınıza bu şekilde yazmak yerine, "ben bu fonlara başvurmayı planlıvorum" denmesi daha mantıklıdır. Az önce Baran beyin de bahsettiği gibi fonlar projenin tamamlanmasına tek başına yetecek fonlar değildir. Ortak yapımcı bularak yola çıkmak gereklidir. Ancak bir yandan egzersiz yapmayı sağlamaktadır. Kişiyi düşünmeye sevk eder. Bu durum oldukça önemlidir. Baran Seyhan: Hatalarınızı görmek için önemli fırsattır. Ülke dışındaki arayışlar için bir pratiktir. Güçlü ve zayıf yönlerinizi ortaya çıkarmak, hatalarınızı düzeltmek için bir fırsattır. Burada, hepimizin ortak kullandığı "proje" kelimesinden kastımız nedir biraz açıklamak isterim. Proje, sadece sinopsis, tretman ve senaryo değildir. Proje derken "bütünü" kastederiz. Yönetmen, yapımcı, yaratıcı ekipteki diğer kişiler, müzisyen, sanat yönetmeni, görüntü yönetmeni, oyuncular, mekan tercihleri kısaca bütün unsurlar. Hem Köprüde Buluşmalar hem de Kültür Bakanlığı desteğinde en önemli konu işe kafa yorulduğunun emek harcandığının, işin yapılmaya niyet edildiğinin gösterilmesidir. Zeynep Özbatur Atakan: Eklemek istediğim bir şey daha var. Açıkçası yapımcılığı uluslararası fonlara başvurdukça öğreniyorsunuz. Finans planlarınızın gerçekçi olmaması ciddi problem yaratır. Örneğin, Eurimages'dan şu kadar EUR alacağız gibi bir ifade kullanmak hatalıdır. Değerlendirme yapan kişiler içerisinde Eurimages temsilcileri bulunmaktadır. Bu ifade olumsuz etki yaratır. ikinci önemli nokta ise, gerçekçi bir çekim takvimi ortaya kovabilmektir. Bir ay sonra çekime başlayacaksanız ortak yapımcı aramak mantıklı değildir. Uluslararası fonlarda projenin sağlıklı yürüyebilmesi için geliştirme süresinin minimum 9 ay ile 1 yıl arasında olması gerekir. Zaman zaman bu süre 3 ay veya 6 ay da olabilir. Bir finans planının tam ve eksiksiz hazırlanması neredeyse iki yılı bulur. Bir öğrencim, bu iki yıllık süreyi çok uzun bulmuştu. Ama daha sonra ABD'de aldığı eğitimde bu sürecin 5-6 yıla kadar çıktığını öğrenince aslında iki yılın çok uzun olmadığını anladı. iş planınızın da olması çok önemlidir. "Yozgat Blues" ile ilgili bir şey söylemek isterim. Yapımeılık atölyesin e derse geliyorlardı. Sonra Köprüde Buluşmalara başvurdular. Ne zaman çekime başlayacaklarını sordum. Bu yaz dediler. Bence çok erken bir tarih olduğunu söyledim. Köprüde Buluşmalar'dan ödül kazandılar. Şimdi filmi çekmeye başlayacaklar ve finans planlarının önemli bir kısmını tamamlamış durumdalar. Çekime o gün başlamış olsalardı yapımcı ciddi sıkıntı yaşayacaktı. Yönetmen de gelen önerilerle kendisini geliştirme olanağı buldu.

5 SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiCii Yamaç Okur: Zeynep hanımın bıraktığı yerden birkaç ekleme yapayım. Her katıldığınız organizasyon sizlere bir network sağlayacaktır. Örneğin, Yozgat Blues'un Saraybosna'ya gitmesi demek, takvim uyar ise bu filmin Saraybosna'da yarışması demektir. Buradan konuyu Bakanlık desteği ne bağlarsak, şu an Bakanlık desteğine başvuruyorsanız ve filmi yazın çekecekseniz Köprüde Buluşmalar'a başvurmanız çok anlamlı olmayacaktır. Bakanlığa başvuru yaptığınız projeyi gelecek yıl çekmeniz gerekir ki para aramaya, ortak aramaya devam edebilesiniz. Bakanlık sonuçları ne zaman belli olacak bilmiyoruz. Köprüde buluşmalar Nisan ayında. Bu durumda çekimleri en erken gelecek yıl bahar aylarında planlamak lazım. Zeynep Özbatur Atakan: Geçen toplantıda da söylediğimiz gibi, Bakanlık kamu desteği ve tekerleği çevirecek ilk kaynak. Eurimages ve uluslararası fonlar ise tamamlayıcı fonlar. Soru: Bakanlıktan destek aldığınızda bir yıl içerisinde çekim yapmanız gerekiyor. Baran Seyhan: Şöyle söyleyelim; 2012'de başvurdunuz, 2012 yılında destek aldınız, 2013 yılının sonuna kadar filmi teslim etmiş olmanız gerekmektedir. Neredeyse 1,5-2 yıl denilebilir. Yamaç Okur: Aslında 1,5 yıl. Meslek Birliği olarak kendi görüşürnüzü açıklayalım. Bu zamanlama uygun bir zamanlama değildir. Özellikle ortak yapımlar için uygun değildir. Bizler bu ve bazı diğer değişiklik gerektiren konularda meslek birliği olarak çalışıyoruz. Ancak şu an kural bu şekilde ve Bakanlık bu konuda oldukça hassas. Zeynep Özbatur Atakan: Gerekçeler ile başvurulursa ek süre alınabiliyor. Baran Seyhan: Çok somut gerekçeler olması gerekiyor. Hastane raporu, ciddi sağlık sorunları gibi. Zeynep Özbatur Atakan: Ben bir risk almıştım yılında Bakanlık destekleri ilk dağıtıldığında, "İklimler" filmi için gerekçeler ile iki defa kurula başvurdum. Gerekçeler kabul edildi yılının sonuna doğru filmi teslim ettim yılı Mart ayında destek çıkmıştı. Filmi aralık ayında teslim etmem gerekiyordu.

6 Baran Seyhan: Yine de ilave süre almak konusunun kesin olacağı anlamına gelmesin yılında başvurdunuz karar çıktı yılının sonuna kadar teslim etmeniz gerekmektedir. Yamaç Okur: Şöyle diyebiliriz; çekimleri bitirmiş olmanız bile önemlidir. Bakanlık için filmin çekilmiş olması çok önemlidir. En azından görüntülerin yer aldığı kaba kurgu hali verilebilir. Aksi halde parayı geri istemeleri söz konusu olabiliyor. Baran Seyhan: 24 Ocak 2012 tarihinde Bakanlık başvuruları sona erecek. 24 Ocak Salı akşamı mesai saati bitimine kadar başvurular ulaşmış olmalı. Özetle birkaç önemli noktayı hatırlatmakta fayda var. Saat ve gün konusuna önem verin, mesai saati konusu önemlidir. Ankara'ya gün içerisinde kargo ulaştıran bir kargo şirketi var. Soru: Kimin adına göndermeliyiz? Baran Seyhan: isme göndermek gerekmiyor. Doğrudan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü-Destekleme Dosyası şeklinde kargoya verebilirsiniz. Yamaç Okur: Ama en azından teslim edildiğine dair elinizde bir kayıt olsun. Baran Seyhan: Diğer bir yöntem ise uçak kargodan faydalanmaktır. Ankara'daki bir yakınınız evrakları teslim alabilir. Elden Bakanlığa teslim eder. Senaryo gibi çok önemli bir evrak eksik değilse dosyanızı gönderin, eksik evrağı sonradan tamamlayın. Dosyanızda senaryo muhakkak olmalıdır. Soru: Eksik kalan evrağı, örneğin bir hafta sonra da gönderebilir miyiz? Baran Seyhan: Yasal başvurunuzun olmazsa olmazları; dilekçe, başvuru formu ve senaryodur. Bu belgeler dışında kalan eksiklikleri sonradan tamamlayın. Dosyalarınızdaki eksiklikler sizden daha sonra talep edilecektir. Dolayısıyla bir iki evrak için başvurunuzu riske etmeyin. Bu yıl bazı önemli değişiklikler var onlardan da bahsedelim. En önemli değişiklik, ilk yönetmen başvurusundadır. ilk yönetmen başvurularında, ön eleme yapılarak başarılı olan projelere sunum hakkı verilmesi. ilk 20 proje sunuma davet edilecek. Bu olumlu ve önemli bir değişikliktir. Bir diğer konu, sinema genel müdürlüğü sitesinde yer alan, ilk yönetmenlik başvurularında kısa film sahibi olma konusu. Kısafilm sahibi olmak sadece

7 SiNEMA ESERi YAPIMCllARI MESLEK BiRıiGi Bakanlık başvurusu için değil uluslararası fonlar için de önemlidir. Sadece fonlar ile sınırlı düşünmeyelim; bir yapım şirketine projenizi yönetmen adayı olarak sunduğunuzda dahi kısa filminiz varsa doğalolarak daha fazla dikkate alınırsınız. Çünkü yönetmenlik adına yaptığınız somut bir şey vardır. Bu tercih edilen bir konu ama ön şart değildir. Soru: Filmi de ekleyelim mi? Baran Seyhan: Zaten talep ediyorlar. Link olarak atın denmiş, ancak CD, DVD olarak da gönderilmesinde fayda olacaktır. Kısafilminiz yoksa size avantaj sağlayabilecek diğer unsurlar; bu meslek alanında faaliyet gösteren kişiler. Bu kişilerin kendilerini tanıtmaları gerekir. Destekleme Kurulu üyeleri herkesi tanıyamayabilirler. Meslek örgütlerinden sizleri tanıtan referans yazıları oldukça önemsenen bir konudur. Özellikle ilk yönetmen için meslek örgütlerinden alınmış referans yazıları dikkate alınacaktır. Başvurularda oldukça dikkatle incelenecek bir diğer konu, proje danışmanı ve projenin referansları kısmı. Bu konunun suistimal edildiği açıkça ortaya çıktı. Projenizde belirttiğiniz danışman ve referanslar kesinlikle kontrol edilecek. ilk yönetmen için danışman olmuş kişiler bir anlamda projenin hamisi olduğu düşünülecek ve destekleme kurulu projenin danışmanlarından süre içinde rapor işin bitiminde ise nihai gözlemini isteyebilecek. Bir anlamda proje danışmanından sürece dahilolması bekleniyor. Soru: Yurt dışından referans verebilir miyiz? Baran Seyhan: işe yarayacak olduğunu düşünüyorsanız tabi neden olmasın. Zeynep Özbatur Atakan: Gerçekçi ise tabi neden yapılmasın. Ben 2008 yılında destekleme kurulunda çalıştığım dönemde birçok veriyi internet üzerinden bulup teyit ediyordum. Soru: Meslek Birliği referansı şart değil yani? Baran Seyhan: Destekleme Kurulu, meslek birliği belgelerini önemseyecek. ilk yönetmen başvuruları için kısa filmi birinci dereceden önemserken, yapım desteklerinde meslek birliğinden alınmış yazıları önemseyecekler.

8 Yamaç Okur: Benim şöyle bir tavsiye m olacak; dosyalarda birçok doküman yer alıyor. Sinopsis, tretman, senaryo gibi. Örneğin filmin yapımeısı önemli noktaları vurgulayacak kısa bir yazı hazırlarsa çok iyi olur. Örneğin önemli bir yönetmen ile çalışılmıştır. Bu bilgi dikkat çekecek şekilde vurgulanmalıdır. Görsel sunum önemlidir. Bazen bir projenin kapak sayfası dikkatinizi çeker ve öne geçer. Soru: Gerekli olmadığı takdirde görsel yollamayın şeklinde bir ibare var? Zeynep Özbatur Atakan: Örneğin, Eurimages fonunda da vollavamazsıruz. Düz kağıda yazmalısınız. Bu karar başvurular arasında eşitliği sağlamak adına düşünülmüştür. Dosyanın çok havalı olması içeriği kuvvetli kılmıyor haliyle. Yamaç Okur: Bir kez daha hatırlatalım, proje üzerinde durmak lazım. Projeye uygun bir dosya hazırlanması lazım. Baran Seyhan: Yapım boyutu ile ilgili destekleme kuruluna önemli aktarımlarımız oldu. Bundan sonraki değerlendirmelerde her projenin yapımcılık ayağına çok dikkat edilecek. Bugüne kadar biraz kenarda kalan "yapımeılık" konusu bundan sonra önemsenecek. Dosyanızdaki bütçeye dikkat edin. Gerçekçi olmayan proje takvimleri, finans planları dosyanın başarısında önemli unsurlardır. Yamaç Okur: Bir örnek vermek isterim. Bir ilk film projesi ve ticari bir proje de değil. 2 milyon TL bütçeye karşılık yönetmene TL ödenecek. Bakanlık desteği zaten TL. Baran Seyhan: Bu konulara daha önce önem verilmiyordu. Ama yaşanan somut olaylar, örnekler bu unsurların önemini artırdı. Her zaman söylediğim gibi keşke mümkün olsa da herkes bir yapımcı ile çalışabilse. Eğer imkanınız varsa tecrübeli bir yapımcıdan bir niyet mektubu alarak dosyanıza ekleyin. Soru: Başvuruları ilk filmini gerçekleştirecek yönetmen adımından yapmalıyız değil mi? Baran Seyhan: Evet, yapımcınız olsun olmasın o adımdan başvuru yapacaksınız. Soru: Geri ödeme planı ile ilgili bir şey sormak istiyorum.

9 Baran Seyhan: Ben size kendi uygulamamı anlatayım önce. Öngördüğünüz proje takvimine göre; 2012 Aralık ayında vizyona girecek filmin bir yıl sonrasında Aralık ayında yani 2013 Aralık ayında tek ödeme olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca ödeme konusunun bağlayıcılığı sözleşme aşamasında netleşecektir. Soru: Benim gördüğüm örnekte 2012 Aralık ayında vizyona giren filmin geri ödemesi 2013 Ocak ayı olarak belirlenmiş, 12 ay taksitle. Yamaç Okur: Doğru bir yöntem değil çünkü filmin gelirleri henüz oluşmamiş olur. Geri ödeme dönemi geldiğinde bakanlık sizden yeminli mali müşavir raporu isteyecektir. Dolayısıyla sözleşme tarihi itibarıyla her gideri düzgün belgelemek ve mali müşavir raporu ile vermek gerekmektedir. Soru: Örneğin biz ödeme yapmak istiyoruz ama ödeyemiyoruz. Mali müşavir raporumuzu verdik. Filmimiz "Başka Dilde Aşk". Zeynep Özbatur Atakan: "Üç Maymun" filminde başıma geldi. Mali müşavir raporunu yolladıktan sonra n7 ay gibi bir süre geçmesine rağmen yanıt alamadık. Geçtiğimiz temmuz ayında yapmış olduğum yeni filmle "yapım sonrası destek" için başvuruda bulunduk. Dosyamızın kapanmamış olduğunu öğrendik. Bu sebeple siz konunun üzerine gidin çünkü halihazırda uğraştığınız bir filminiz olsaydı kabul edilmezdi. Burada farklı şirket açmak da çözüm olamazsa çünkü ortaklar aynı alamıyor. Baran Seyhan: Eğer başvuru yapmak istiyorsanız yapmalısınız çünkü siz resmen ödeme yapmak için yazışma yaptınız değil mi? Soru: Ödeme için başvurduk. yeni projemiz de var ancak aynı şekilde ödeme yapamıyoruz. Bir taraf kapatın diyor, diğer taraf ödemeyi almıyor. Baran Seyhan: Bu başvuru döneminde siz de başvurabilirsiniz. idare ile yaptığınız sözleşmede tarih veriyorsunuz. Paranızı ödemek için resmi tarihli yazınız var. Sizin açınızdan dosya kapatmak için gerekli şartlar yerine getirilmiştir. Bu sebeple başvurunuzu yapın. Sizin evraklarınızı teslim aldıktan sonra idarenin 30 gün içerisinde inceleme yükümlülüğü var.

10 Yamaç Okur: Bizim meslek birliği olarak görüşümüz, yönetmelikteki geri ödeme tamamlanmadan başvuru hakkı verilmemesinin yanlış olduğu yönündedir. Bunun için mücadele ediyoruz. Çünkü bu yüzden sürekli yeni şirketler açılmaktadır. Sadece kağıt üzerinde kalan şirketler. Burada esas şart filmin bitirilmesi olmalıdır. Zeynep Özbatur Atakan: Uluslararası fonlarda örneğin, Eurimages'da bir form vardır doldurursunuz otomatik hesaplama yapar. Belgelerinizi eklersiniz. Ne kadar para ödeyeceğiniz çıkar. Sistematiktir. Umarız zamanla ülkemizde de oturacaktır sistem. Soru: Fonlar dışında film için bulduğumuz kaynakları nasıl belgeiememiz gerekir? Örneğin, bir dağıtımcı ile anlaşma yaptıysam, sözleşmesini eklemeli miyim? Baran Seyhan: Mektup yeterlidir. Soru: Uzun metraj animasyon projeleri için iki başvuru başlığı açılmış. **Animasyon projeleri **Uzun metraj animasyon Ben hangisine başvurmalıyım? Baran Seyhan: Eğer uzun metraj ise uzun metraj seçeneğinden başvurmalısınız. Yamaç Okur: Aslında yapım desteği ne başvuruyorsunuz. ilk yönetmenlik ise ilk yönetmenlik yapım desteği. Soru: Destek türü ve miktarı seçeneğinde, geri ödemeli diyeceğiz peki miktara ne kadar yazmalıyız? Geçen yıllarda 2sa.aaaTL destek verilmiş bu tutarda mı talep yapılmalıdır? Baran Seyhan: Doğrudan geri ödemeli destek yazacaksınız. Tutar için lütfen çok yüksek meblağlardan kaçının. Makul tutarlı bir rakam yazın. Soru: Kulağıma gelen bir konuyu paylaşmak isterim. ilk filmini yapacak yönetmen ile ilgili bu yıl biraz daha soğuk bakılacağı na dair söylentiler duyuyoruz ama, ne dersiniz? Baran Seyhan: Böyle bir şey yoktur. inanmayın. Kastedilen ilk yönetmenlerin desteklenmesi konusunda biraz dikkatli olunacağıdır. Yamaç Okur: Geçtiğimiz yıl 23 ilk film 23 yapım desteği verilmiş. Bu oran biraz fazladır. Muhakkak ilk filmler desteklenmeli ancak öte yandan sektörü kuvvetlendiren destekler verilmeli. Bir denge olması gerekiyor. Zeynep Özbatur Atakan: Bu toplantıyı yapma amacımız sizlerle her açıdan iletişimde olmak istememizdir. Ayda bir kere karşılıklı paylaşım içinde olmamız önemlidir

11 gerektiğind yolu ile de iletişime geçebilmeliyiz. Başvurular ile ilgili itirazlar, belgelerde oluşabilecek sorunlar konusunda da iletişimde olmalıyız. Elimizden gelen desteği vermeliyiz. Bakanlık sekreteryasının daha kalifiye olması önemlidir. Meslek birliğimiz bir rapor hazırladı. Uygulamalarda yaşanan sistemsel sorunları paylaştık. Bu sebeple katkılarınız önemlidir. Yamaç Okur: Geçmişte filmi tamamlamış olmak veya geri ödemeyi yapmış olmak yeterliydi ama şimdi bu durum "ve" oldu. Bu sebeple sektörel lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zeynep Özbatur Atakan: Evet, başak soru yoksa sizlere çok teşekkür ediyoruz.

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016)

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) 2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) A) ANTALYA FİLM FORUM NEDİR? Antalya Film Forum, başta Türkiye ve Türkiye ye yakın coğrafyalar olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını

Detaylı

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015)

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) 2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) A) AMAÇ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Avrupa, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Akdeniz ve

Detaylı

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi Festivaller istanbul'da Projesi - Sektör Buluşma Toplantıları 2 Mayıs 2016 Konuk: APSA Asya Pasifik Ödülleri ve Brisbane Asya Pasifik Film Festivali Artistik Direktörü Maxine Williamson Moderatör: Yamaç

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Adı 1 Altyazılı Film Satın Alımı (Yurtiçi ve yurtdışı kültürel ve sanatsal faaliyetlerde gösterilmek üzere) 1) Başvuru

Detaylı

Yamaç Okur: Paolo Bertolin:

Yamaç Okur: Paolo Bertolin: 9 Haziran 2015 Festivaller İstanbul da projesi kapsamında Venedik Film festivali seçicilerinden Paolo Bertolin ile Sektör Buluşma Toplantısı Yer: Atlas Post Prodüksiyon Yamaç Okur Yapımcı Se-Yap Yönetim

Detaylı

Nicola Falcinella: Merhaba, öncelikle bu buluşmayı organize ettiğiniz ve beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'a ilk gelişim.

Nicola Falcinella: Merhaba, öncelikle bu buluşmayı organize ettiğiniz ve beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'a ilk gelişim. Festivaller İstanbul'da Projesi İlk Bölüm Venedik Film Festivali Critics Week bölümünden Nicola Falcinella ile gerçekleşen sektör buluşma toplantısı Tarih: 03 Haziran 2014 Yer: Meslek Birlikleri Güç Birliği

Detaylı

Yapabileceğim en iyi iş bu. Dünyanın pek çok farklı yerinden filmleri Avustralya da yaşayanların izleyebilmesini sağlayabilmek benim tutkum.

Yapabileceğim en iyi iş bu. Dünyanın pek çok farklı yerinden filmleri Avustralya da yaşayanların izleyebilmesini sağlayabilmek benim tutkum. Festivaller İstanbul da Maxine Williamson ile sektör buluşma toplantısı Brisbane Asya Pasifik Film festivali BAPFF ve Asya Pasifik Film Ödülleri Film Direktörü 5 Mayıs 2015 Güç Birliği Toplantı Salonu

Detaylı

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi 6 Nisan 2016 Çarşamba Toplantısı Destekleme Kurulu Toplantısı sonrası üyelerimiıle görüş alışverişi Konuşmacılar: Serkan Çakarer (YK Üyesi, Yapımcı), Yamaç Okur

Detaylı

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur 28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur Yamaç Okur: Günaydın, öncelikle toplantıyı bugüne ertelediğimiz için özür diliyoruz.

Detaylı

14. New York Türk Film Festivali

14. New York Türk Film Festivali 14. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 SIK SORULAN SORULAR 1. TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir? TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-Avrupa Birliği

Detaylı

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz ve Türki Cumhuriyetler)

Detaylı

13. New York Türk Film Festivali

13. New York Türk Film Festivali 13. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen Aşağıda sayfa sayfa tarif edilen başvurunuzu projenizin Kod adı nı kullanarak pdf olarak kaydedin. Başvurunun Türkçe versiyonunu bir pdf olarak kaydedin: [proje kod adı].pdf, İngilizce versiyonunu ise

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

ise ilk film yapım desteğine başvuran proje sahiplerinden puan ortalamasında ilk 20 ye giren yönetmenleri projelerini sunmaları (pitching) için

ise ilk film yapım desteğine başvuran proje sahiplerinden puan ortalamasında ilk 20 ye giren yönetmenleri projelerini sunmaları (pitching) için SEYAP (Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği), Çarşamba Toplantıları nın ilki 5 Ekim 2011 tarihinde Sinema Güç Birliği Binası nın sekizinci katta bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi Toplantı

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAJAR KÜLTÜR SANAT DANIŞMANLIĞI 4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ İNCİ KEFALİ (DAREKH) SİNEMA ÖDÜLLERİ UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ VE BELGESEL FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 2015 4. MÎHRÎCANA FÎLMAN A

Detaylı

SOSYAL FOBINIZ MI VAR?

SOSYAL FOBINIZ MI VAR? Portal Adres SOSYAL FOBINIZ MI VAR? : www.rotahaber.com İçeriği : Ekonomi/Finans Tarih : 24.11.2014 : http://haber.rotahaber.com/sosyal-fobiniz-mi-var_501454.html 1/2 SOSYAL FOBINIZ MI VAR? 2/2 1. 'TÜRKIYE

Detaylı

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU 2015 İyi fikirler sınırları yok eder. 1.Giriş SPOR A.Ş., 2014 yılı içinde Kurumun İçin Proje Üret Farkın Olsun sloganı ile bir proje yarışması düzenledi.

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. AMAÇ 23 Nisan 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 26. Ankara Uluslararası

Detaylı

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi:

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: Sık Sorulan Sorular TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: 1. Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir?...s.3 2. Program nasıl çalışıyor? Not edilmesi

Detaylı

GENEL BİLGİLER AİLEMLE İYİLİK PEŞİNDEYİM YARIŞMA YÖNERGESİ

GENEL BİLGİLER AİLEMLE İYİLİK PEŞİNDEYİM YARIŞMA YÖNERGESİ YARIŞMA YÖNERGESİ GENEL BİLGİLER Konu Beklenen Sonuç Amaç Kapsam İçerik Hedef Kitle Son Başvuru zamanı Yarışma Yerleri İyilik Öğrencilerin iyilik hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeyleri artmış olacaktır.

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ MEZUNİYET İŞLEMLERİ - SIK SORULAN SORULAR

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ MEZUNİYET İŞLEMLERİ - SIK SORULAN SORULAR LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ MEZUNİYET İŞLEMLERİ - SIK SORULAN SORULAR Bu dönem tezimi savunup mezun olmak istiyorum, nasıl tarih almalıyım? Tez savunma tarihi alırken nelere dikkat etmeliyim? Tez savunma tarihleri,

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday Tıklayarak ilerleyiniz... bulma kuralları 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA 1 Web Sitesi Kuralları 1. Web Sitesi kurmak isteyen

Detaylı

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU El yazısı ile mavi mürekkepli kalemle her sayfası imzalanarak doldurulmalıdır. Bu formu dolduran katılımcıların,

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SAYI :.. /.. / 2017 İLGİLİ MAKAMA

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SAYI :.. /.. / 2017 İLGİLİ MAKAMA Form-2 T.C. TURİZM FAKÜLTESİ SAYI :.. /.. / 2017 KONU : Öğrenci Staj hk. İLGİLİ MAKAMA Öğrenim bilgileri aşağıda belirtilen üniversitemiz öğrencisinin; mesleki kabiliyetinin, görüşünün ve beceri ile ilgili

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına ilginin artmasına neden olmuştur. Bu bağlamda

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir.

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir. 27. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 28 Nisan 8 Mayıs 2016 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 27. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan - 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Dünya Kitle

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi Yüksek Öğretim

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 I. BÖLÜM: Genel Bilgiler 1. Başvuru Sahibinin Bilgileri Kurum/Kuruluş Adı: (tanıtım faaliyetlerinde bu isim kullanılacaktır) Posta Adresi: B AŞVURU FORMU Ülke:

Detaylı

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com de Misafir Yazarlık Eylül 2012 de Misafir Yazarlık Nedir? Misafir yazarlık, de yazar olmayan takipçilerimizin yazdıkları herhangi bir yazılarının de yayınlanması anlamına gelir. Kendi bloğunuz olsun ya

Detaylı

İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN OKULLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL İLİ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI MEDDAH-TEK KİŞİLİK GÖSTERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN OKULLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL İLİ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI MEDDAH-TEK KİŞİLİK GÖSTERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN OKULLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL İLİ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI MEDDAH-TEK KİŞİLİK GÖSTERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN ADI: GELENEKTEN GELECEĞE BEN MEDDAH Geleneksel

Detaylı

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber Festivaller İstanbul da Sektör Buluşma Toplantısı Konuk: Toronto Film Festivali Kerri Craddock Moderatör: Yamaç Okur, Yapımcı, Se-Yap Yönetim Kurulu Üyesi Tarih: 4 Temmuz 2015 Yer: Sinema Meslek Birlikleri

Detaylı

TTO Görev Tanımları. İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER... 3

TTO Görev Tanımları. İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER... 3 STRATEJİK PLAN 2012- İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GÖREV TANIMLARI Temmuz 2016 İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI... 2 2. GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER...

Detaylı

36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU Yarışma Katılım Şartları: 1. Yarışmaya İFSAK Yönetim Kurulu üyeleri katılamazlar. 2. Yarışmada filmler kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel olmak

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ Ek-1 Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı nde görevli öğretim elemanlarının nitelikli yayın yapmaya ve proje geliştirmeye

Detaylı

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi SEYAP (Sinema Eseri Yapımeıları Meslek Birliği), 2011 yılının son "Çarşamba Toplantıları" 21 Aralık 2011 tarihinde Sinema Güç Birliği Binası'nın sekizinci katında bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Detaylı

A. BAŞVURU FORMU İLE İLGİLİ SORULAR -1

A. BAŞVURU FORMU İLE İLGİLİ SORULAR -1 sık sorulan sorular A. BAŞVURU FORMU İLE İLGİLİ SORULAR B. KURSA ÖNKAYIT YAPTIRMA İLE İLGİLİ SORULAR C. ÜST YAZI İLE İLGİLİ SORULAR D. YABANCI DİL YETERLİLİĞİ İLE İLGİLİ SORULAR E. KURUM, SOYADI VS. DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali nin

Detaylı

projelerinden Türkiye deki kültür sanat sektörünün doğrudan koordinatör sıfatıyla faydalanabilmesiyle ilgili çalışmalarımızı başlattık.

projelerinden Türkiye deki kültür sanat sektörünün doğrudan koordinatör sıfatıyla faydalanabilmesiyle ilgili çalışmalarımızı başlattık. Tarih: 21 Ocak 2015 Creative Europe Yaratıcı Avrupa Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Konuşmacılar: Hale Ural, Hakan Tanrıöver Kültürel İrtibat Noktası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Moderatör:

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI 65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI Sevgili Kısa Film Yapımcıları, Bizler 65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ adında bir derneğin kurucularıyız. Çevremizdeki çoğu insanın tüm karşı önerilerine

Detaylı

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Içindekiler 1. Ne Eliberato olduğunu 2. Will Eliberato benim kitap yayınlayabilir miyim? 3. Ne malzeme

Detaylı

Zeynep Özbatur Atakan: Erol Mintaş:

Zeynep Özbatur Atakan: Erol Mintaş: SEYAP (Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği), 28 Kasım 2012 tarihli Çarşamba Toplantısı Sinema Güç Birliği Binası nın sekizinci katında bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı Konusu:

Detaylı

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU VE BAŞVURU BELGELERİNİN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE HAZİRAN 2015 İÇİNDEKİLER I. KAPSAM...

Detaylı

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ GEREKÇE Medya, iletişim ortamı, yazılı, sesli ve görüntülü iletişim araçları ve kitle iletişim araçlarının tümünü kapsayan bir kelimedir. Yönerge

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

Yaratıcı Drama Dergisi ne Makale Başvuru Aşamaları

Yaratıcı Drama Dergisi ne Makale Başvuru Aşamaları Yaratıcı Drama Dergisi ne Makale Başvuru Aşamaları Değerli bilim insanı, öncelikle dergimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Bu rehber makale başvuru aşamalarını detaylı bir şekilde

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri Programın Amacı Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri kurmalarına yönelik düzenlenen ulusal veya uluslararası

Detaylı

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12 İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İŞLEM İÇİN GEREKLİ BELGELER İŞLEMİN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 26. Ankara Uluslararası Film Festivali 24Nisan-3Mayıs 2015 tarihleri arasında, Dünya Kitle İletişimi

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI Türkiye de ilklerin üniversitesi olan Karabük Üniversitesi tarafından 3. Ulusal Karabük

Detaylı

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor.

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor. Kepçe kulak genellikle olması gerekenden daha büyük kulak olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Dök.No KAİM.İKS.FRM.19 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Yüksek Lisans Doktora Başvuruları 2 Yeni Kayıt 3 Kayıt Dondurma 1) Yüksek Lisans Başvuru Formu 2) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı) 3) Transkript (Onaylı) 4) 2 Adet Resim (yeni çekilmiş,

Detaylı

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç Türkiye de belgesel yapımının ve belgesel sinemanın gelişimini

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı / o EXP02016 ANTALYA Sayı: 39999044/821.99 Konu: Meclis Gündemi hk. L ûcf/09/2014 BAŞKANLIK MAKAMINA Büyükşehir Belediyesi Kültür

Detaylı

SE-YAP Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği 30 Nisan 2014 tarihli Çarşamba Toplantısı

SE-YAP Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği 30 Nisan 2014 tarihli Çarşamba Toplantısı SE-YAP Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği 30 Nisan 2014 tarihli Çarşamba Toplantısı Konu: Sinema Genel Müdürlüğü Proje Destek Başvuruları Yenilenen başvuru formları İstenen belgelerdeki yeni düzenlemeler

Detaylı

İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ile ARDEV Vakfı nın birlikte düzen-lediği ileri düzey senaryo yazarlığı atölyesi 10 hafta sürecektir. Program hafta içi yapılacaktır.

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ULUSAL TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI Bu faaliyete sadece YTÜ deki akademik programlara tam zamanlı kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir. İlgili programın Yabancı Dil Hazırlık

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS başvurusu nasıl yapılır? On5yirmi5.com KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvuruları için ÖSYM kılavuz satışı veya dağıtımı yapmayacak.adaylar kılavuzu sadece internetten inceleyebilecek. Kılavuz her zamanki gibi yine çok karışık.

Detaylı

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon Buffalo Technology Giriş Replikasyon, bir klasörü iki ayrı TeraStation da neredeyse gerçek zamanlı senkronize etmeye denir. Çift yönlü çalışmaz; yalnızca

Detaylı

Değerli Yöneticiler, son yıllarda vergi incelemeleri büyük ölçüde bu konu etrafında dönmeye başladı.

Değerli Yöneticiler, son yıllarda vergi incelemeleri büyük ölçüde bu konu etrafında dönmeye başladı. Değerli Yöneticiler, son yıllarda vergi incelemeleri büyük ölçüde bu konu etrafında dönmeye başladı. Şayet bir grup şirketi iseniz, diğer bir deyişle ilişkili şirketlerden mal ve veya hizmet alıp satıyorsanız,

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) SIK SORULAN SORULAR

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) SIK SORULAN SORULAR AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) SIK SORULAN SORULAR 1. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) nedir? Eğitim kurumlarımız ve içinde yaşadığımız toplum ve aile hayatımız gençlerimizi hayata hazırlamakta yetersiz kalmaktadır.

Detaylı

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1 İmroz lu Rumların hikayesi Rüzgarlar Rum azınlığın giderek izlerinin silindiği Gökçeada nın (İmroz) bugününü ve küllenmiş olsa da var olanı belgelemek üzere yapılmış bir film Rüzgarlar. Geçtiğimiz günlerde

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI 1. Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Yüksek Lisans Doktora Başvuruları 2 Yeni Kayıt 3 Kayıt Dondurma 1) Yüksek Lisans Başvuru Formu 2) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı) 3) Transkript (Onaylı) 4) 2 Adet Resim (yeni çekilmiş,

Detaylı

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI Portal Adres FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI : www.maxihaber.net İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 06.10.2016 : http://www.maxihaber.net/film-yarismalarinin-odulleri-sahiplarine-verildi/

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip

Detaylı

EK-8 ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ UYGULAMA USUL ve ESASLARI

EK-8 ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ UYGULAMA USUL ve ESASLARI EK-8 ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ UYGULAMA USUL ve ESASLARI 1 GİRİŞ: Hastanelerin en büyük kaynakları hiç kuşkusuz işgücünü oluşturan çalışanlardır. Çalışanların davranışları, tutumları, kurum içi etkileşimleri,

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR Staj ile ilgili sorular ve cevaplar, Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü Staj yönetmeliklerine ek olarak hazırlanmıştır. Önce staj yönergeleri

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ÜNİVERSİTE TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını

Detaylı

Sinema Genel Müdürlüğü Yapım Destekleri ile ilgili Süreçler Hakkında Bilgilendirme

Sinema Genel Müdürlüğü Yapım Destekleri ile ilgili Süreçler Hakkında Bilgilendirme 27 Mart 2013 Çarşamba Toplantısı Sinema Genel Müdürlüğü Yapım Destekleri ile ilgili Süreçler Hakkında Bilgilendirme Zeynep Özbatur Atakan: Hoş geldiniz. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Destekleme

Detaylı