SSK SANAL SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ İNTERPRO BİLİŞİM ÖDÜLLERİ E- DEVLET KATEGORİSİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SSK SANAL SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ İNTERPRO BİLİŞİM ÖDÜLLERİ E- DEVLET KATEGORİSİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ. www.ssk.gov.tr"

Transkript

1 SSK SANAL SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ İNTERPRO BİLİŞİM ÖDÜLLERİ E- DEVLET KATEGORİSİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ Sosyal Sigortalar Kurumu'nun erişim sayfası çağımızın gereklerine uygun olarak, bürokrasiyi azaltacak ve kişilerin sosyal güvenlikle ilgili soru ve sorunlarına cevap bulabilmek amacıyla yapılandırılmıştır. Vatandaşlarımızın sigortalı günlerini toplatmak, sigortalı çalışıp çalışmadıklarını, ne zaman emekli olacaklarını, emekli iseler o ayki aylık miktarlarını öğrenmek, mevzuat ile ilgili sorularına cevap bulmak, form ve dilekçelere ulaşmak, sigortalı çalışmaya başladıklarında kendilerini Kuruma bildirmek, için özellikle sigorta müdürlüklerine uzak yöreler için sigorta müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmamış, böylelikle vatandaşın yol, zaman ve emek, sigorta müdürlüklerinde ise memurdan işgücü tasarrufu sağlanmıştır. Sayfaya günde tekil ziyaretçi ziyaret etmektedir. Ortalama günlük hit sayısı ise civarındadır. Sayfanın hizmete açılması ile birlikte günde ayda yaklaşık SSK'nın sunduğu hizmeti dünyada ULUSLAR ARASI SOSYAL GÜVENLİK TEŞKİLATI (ISSA)'ya kayıtlı 306 sosyal güvenlik kuruluşundan sadece, A.B.D., FRANSA ve İTALYA' daki sosyal güvenlik kurumları vermektedir. SSK, bu hizmeti ile Dünya'da sanal sigorta müdürlüğündeki hizmetleri veren 4. sosyal güvenlik kurumu olmuştur.

2 SSK SANAL SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ TUSİAD E-DEVLET ÖDÜLLERİ DEVLETTEN BİREYE KATEGORİSİ BAŞARI ÖDÜLÜ Sosyal Sigortalar Kurumu'nun erişim sayfası çağımızın gereklerine uygun olarak, bürokrasiyi azaltacak ve kişilerin sosyal güvenlikle ilgili soru ve sorunlarına cevap bulabilmek amacıyla yapılandırılmıştır. Vatandaşlarımızın sigortalı günlerini toplatmak, sigortalı çalışıp çalışmadıklarını, ne zaman emekli olacaklarını, emekli iseler o ayki aylık miktarlarını öğrenmek, mevzuat ile ilgili sorularına cevap bulmak, form ve dilekçelere ulaşmak, sigortalı çalışmaya başladıklarında kendilerini Kuruma bildirmek, için özellikle sigorta müdürlüklerine uzak yöreler için sigorta müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmamış, böylelikle vatandaşın yol, zaman ve emek, sigorta müdürlüklerinde ise memurdan işgücü tasarrufu sağlanmıştır. Sayfaya günde tekil ziyaretçi ziyaret etmektedir. Ortalama günlük hit sayısı ise civarındadır. Sayfanın hizmete açılması ile birlikte günde ayda yaklaşık SSK'nın sunduğu hizmeti dünyada ULUSLAR ARASI SOSYAL GÜVENLİK TEŞKİLATI (ISSA)'ya kayıtlı 306 sosyal güvenlik kuruluşundan sadece, A.B.D., FRANSA ve İTALYA' daki sosyal güvenlik kurumları vermektedir. SSK, bu hizmeti ile Dünya'da sanal sigorta müdürlüğündeki hizmetleri veren 4. sosyal güvenlik kurumu olmuştur.

3 SSK SANAL SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ İNTERPRO BİLİŞİM ÖDÜLLERİ E- DEVLET KATEGORİSİ BAŞARI ÖDÜLÜ Sosyal Sigortalar Kurumu'nun erişim sayfası çağımızın gereklerine uygun olarak, bürokrasiyi azaltacak ve kişilerin sosyal güvenlikle ilgili soru ve sorunlarına cevap bulabilmek amacıyla yapılandırılmıştır. Vatandaşlarımızın sigortalı günlerini toplatmak, sigortalı çalışıp çalışmadıklarını, ne zaman emekli olacaklarını, emekli iseler o ayki aylık miktarlarını öğrenmek, mevzuat ile ilgili sorularına cevap bulmak, form ve dilekçelere ulaşmak, sigortalı çalışmaya başladıklarında kendilerini Kuruma bildirmek, için özellikle sigorta müdürlüklerine uzak yöreler için sigorta müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmamış, böylelikle vatandaşın yol, zaman ve emek, sigorta müdürlüklerinde ise memurdan işgücü tasarrufu sağlanmıştır. Sayfaya günde tekil ziyaretçi ziyaret etmektedir. Ortalama günlük hit sayısı ise civarındadır. Sayfanın hizmete açılması ile birlikte günde ayda yaklaşık SSK'nın sunduğu hizmeti dünyada ULUSLAR ARASI SOSYAL GÜVENLİK TEŞKİLATI (ISSA)'ya kayıtlı 306 sosyal güvenlik kuruluşundan sadece, A.B.D., FRANSA ve İTALYA' daki sosyal güvenlik kurumları vermektedir. SSK, bu hizmeti ile Dünya'da sanal sigorta müdürlüğündeki hizmetleri veren 4. sosyal güvenlik kurumu olmuştur.

4 Sanal Sigorta Müdürlüğü PROJESİ İnterpro Bilişim Ödülleri e-devlet Kategorisi BAŞARI ÖDÜLÜ Sosyal Sigortalar Kurumu'nun erişim sayfası çağımızın gereklerine uygun olarak, bürokrasiyi azaltacak ve kişilerin sosyal güvenlikle ilgili soru ve sorunlarına cevap bulabilmek amacıyla yapılandırılmıştır. Vatandaşlarımızın sigortalı günlerini toplatmak, sigortalı çalışıp çalışmadıklarını, ne zaman emekli olacaklarını, emekli iseler o ayki aylık miktarlarını öğrenmek, mevzuat ile ilgili sorularına cevap bulmak, form ve dilekçelere ulaşmak, sigortalı çalışmaya başladıklarında kendilerini Kuruma bildirmek, için özellikle sigorta müdürlüklerine uzak yöreler için sigorta müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmamış, böylelikle vatandaşın yol, zaman ve emek, sigorta müdürlüklerinde ise memurdan işgücü tasarrufu sağlanmıştır. Sayfaya günde tekil ziyaretçi ziyaret etmektedir. Ortalama günlük başvuru sayısı ise civarındadır. Sayfanın hizmete açılması ile birlikte günde ayda yaklaşık SSK'nın sunduğu hizmeti dünyada ULUSLARARASI SOSYAL GÜVENLİK TEŞKİLATI (ISSA)'ya kayıtlı 306 sosyal güvenlik kuruluşundan sadece, A.B.D., FRANSA ve İTALYA' daki sosyal güvenlik kurumları vermektedir. SSK, bu hizmeti ile Dünya'da sanal sigorta müdürlüğündeki hizmetleri veren 4. sosyal güvenlik kurumu olmuştur.

5 Sanal Sigorta Müdürlüğü PROJESİ İnterpro Bilişim Ödülleri e-devlet Kategorisi BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ Sosyal Sigortalar Kurumu'nun erişim sayfası çağımızın gereklerine uygun olarak, bürokrasiyi azaltacak ve kişilerin sosyal güvenlikle ilgili soru ve sorunlarına cevap bulabilmek amacıyla yapılandırılmıştır. Vatandaşlarımızın sigortalı günlerini toplatmak, sigortalı çalışıp çalışmadıklarını, ne zaman emekli olacaklarını, emekli iseler o ayki aylık miktarlarını öğrenmek, mevzuat ile ilgili sorularına cevap bulmak, form ve dilekçelere ulaşmak, sigortalı çalışmaya başladıklarında kendilerini Kuruma bildirmek, için özellikle sigorta müdürlüklerine uzak yöreler için sigorta müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmamış, böylelikle vatandaşın yol, zaman ve emek, sigorta müdürlüklerinde ise memurdan işgücü tasarrufu sağlanmıştır. Sayfaya günde tekil ziyaretçi ziyaret etmektedir. Ortalama günlük başvuru sayısı ise civarındadır. Sayfanın hizmete açılması ile birlikte günde ayda yaklaşık vatandaşımızın sigorta müdürlüklerine gitmeleri önlenmiştir. SSK'nın sunduğu hizmeti dünyada ULUSLARARASI SOSYAL GÜVENLİK TEŞKİLATI (ISSA)'ya kayıtlı 306 sosyal güvenlik kuruluşundan sadece, A.B.D., FRANSA ve İTALYA' daki sosyal güvenlik kurumları vermektedir. SSK, bu hizmeti ile Dünya'da sanal sigorta müdürlüğündeki hizmetleri veren 4. sosyal güvenlik kurumu olmuştur.

6 Sanal Sigorta Müdürlüğü PROJESİ 2002 TUSİAD Ödülleri Devlet ten Bireye Kategorisi BAŞARI ÖDÜLÜ Sosyal Sigortalar Kurumu'nun erişim sayfası çağımızın gereklerine uygun olarak, bürokrasiyi azaltacak ve kişilerin sosyal güvenlikle ilgili soru ve sorunlarına cevap bulabilmek amacıyla yapılandırılmıştır. Vatandaşlarımızın sigortalı günlerini toplatmak, sigortalı çalışıp çalışmadıklarını, ne zaman emekli olacaklarını, emekli iseler o ayki aylık miktarlarını öğrenmek, mevzuat ile ilgili sorularına cevap bulmak, form ve dilekçelere ulaşmak, sigortalı çalışmaya başladıklarında kendilerini Kuruma bildirmek, için özellikle sigorta müdürlüklerine uzak yöreler için sigorta müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmamış, böylelikle vatandaşın yol, zaman ve emek, sigorta müdürlüklerinde ise memurdan işgücü tasarrufu sağlanmıştır. Sayfaya günde tekil ziyaretçi ziyaret etmektedir. Ortalama günlük başvuru sayısı ise civarındadır. Sayfanın hizmete açılması ile birlikte günde ayda yaklaşık SSK'nın sunduğu hizmeti dünyada ULUSLARARASI SOSYAL GÜVENLİK TEŞKİLATI (ISSA)'ya kayıtlı 306 sosyal güvenlik kuruluşundan sadece, A.B.D., FRANSA ve İTALYA' daki sosyal güvenlik kurumları vermektedir. SSK, bu hizmeti ile Dünya'da sanal sigorta müdürlüğündeki hizmetleri veren 4. sosyal güvenlik kurumu olmuştur.

7 Sanal Sigorta Müdürlüğü PROJESİ İnterpro Bilişim Ödülleri e-devlet Kategorisi BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

8 Sanal Sigorta Müdürlüğü PROJESİ İnterpro Bilişim Ödülleri e-devlet Kategorisi BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

9 ISSA Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı ASYA PASİFİK BÖLGESİ MÜDÜRLER TOPLANTISI Eylül 2002 İSTANBUL Toplantı SSK nın ev sahipliğinde T.C. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur işbirliği ile Eylül 2002 tarihleri arasında İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Toplantıda emeklilik reformları, sağlık konusundaki sorunlar, sosyal güvenlikte bilişim ve sosyal güvenlikte yönetişim konuları ele alınmıştır. 22 Ülkeden 156 kişi toplantıya katılmıştır.

SOSYAL GÜVENLİK REFORMU. A.Tuncay TEKSÖZ TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

SOSYAL GÜVENLİK REFORMU. A.Tuncay TEKSÖZ TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi SOSYAL GÜVENLİK REFORMU A.Tuncay TEKSÖZ TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşgücünün Durumu TÜRKİYE KENT KIR 2005 2006 2005 2006 2005 2006 Kurumsal olmayan sivil nüfus (000) 71 915 72 879 44 631 45

Detaylı

(4/a-SSK) ÖNCESİ SİGORTA BAŞLANGICI OLANLAR İÇİN EMEKLİLİK ŞARTLARI

(4/a-SSK) ÖNCESİ SİGORTA BAŞLANGICI OLANLAR İÇİN EMEKLİLİK ŞARTLARI (4/a-SSK) 08.09.1999 ÖNCESİ SİGORTA BAŞLANGICI OLANLAR İÇİN EMEKLİLİK ŞARTLARI ERKEK SİGORTALILAR Sigorta Bașlangıç Tarihi Gün Sayısı 08.09.1976 ve Öncesi 00 09.09.1976-23.05.1979 00 24.05.1979-23.11.1980

Detaylı

ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANMASINDA KIZ ÇOCUKLARININ HAK SAHİBİ OLABİLME KOŞULLARI

ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANMASINDA KIZ ÇOCUKLARININ HAK SAHİBİ OLABİLME KOŞULLARI ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANMASINDA KIZ ÇOCUKLARININ HAK SAHİBİ OLABİLME KOŞULLARI Özer DEMİRDİZEN* 63 ÖZ Sosyal güvenlik sistemimizde sigortalının ölümü halinde kız çocuklarına yasada aranan şartların gerçekleşmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İKTİSADİ GÜVENLİK ARAYIŞLARI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İKTİSADİ GÜVENLİK ARAYIŞLARI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm İKTİSADİ GÜVENLİK ARAYIŞLARI 1.1. SOSYAL GÜVENLİK 9 1.1.1. Sosyal Güvenliğin Tarihsel Gelişimi 1 1.1.. Sosyal Güvenliğin Araçları ve Sosyal Riskler 17 1.1..1. Sosyal Yardımlar

Detaylı

Başkan Yardımcısı Sağlam Malatya da

Başkan Yardımcısı Sağlam Malatya da Başkan Yardımcısı Sağlam Malatya da SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ SAĞLAM: - ÇOCUKLARIMIZ VE TORUNLARIMIZIN RAHAT YAŞAMASI İÇİN SOSYAL GÜVENLİKTE YAPILAN REFORMLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Detaylı

Nüfus Yaşlanması ve Yaşlılığın Finansmanı

Nüfus Yaşlanması ve Yaşlılığın Finansmanı Nüfus Yaşlanması ve Yaşlılığın Finansmanı Prof. Dr. Serdar SAYAN TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 4. Türkiye Nüfusbilim Kongresi Ankara 6 Kasım 2015 Yaşlılık (Emeklilik) Sigortası Türkiye de çalışanların

Detaylı

81 İl Müdürü Ankara da (1)

81 İl Müdürü Ankara da (1) 81 İl Müdürü Ankara da (1) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONELİMİZ OLMADAN BİZİM GERÇEK BİR BAŞARIYA ULAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL. PERSONELİMİZE DEĞER VERMEMİZ GEREKİYOR -CEZALANDIRMA,

Detaylı

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere Vize Başvurusu Vize İçin Gerekli Olan Evraklar Özel Sektör Çalışanı 7. Çalışılan Şirketin İş Evrakları ( 6 Aydan Eski Olmayan Faaliyet Belgesi Aslı, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, İmza Sirkülerinin Fotokopisi, Vergi

Detaylı

ÇALIŞAN EMEKLİDEN İKİ KERE DESTEK PRİMİ KESİLEMEYECEĞİ SGK GENELGESİYLE KESİNLEŞTİ

ÇALIŞAN EMEKLİDEN İKİ KERE DESTEK PRİMİ KESİLEMEYECEĞİ SGK GENELGESİYLE KESİNLEŞTİ ÇALIŞAN EMEKLİDEN İKİ KERE DESTEK PRİMİ KESİLEMEYECEĞİ SGK GENELGESİYLE KESİNLEŞTİ Vakkas DEMİR * I- GİRİŞ Ülkemiz şartlarında emekli olan insanlarımızın çoğu emekli aylıklarının düşük olduğundan ve kendilerine

Detaylı

GENEL BAŞKAN SUNUŞ 3 ÖNSÖZ 5 BIRINCI BÖLÜM

GENEL BAŞKAN SUNUŞ 3 ÖNSÖZ 5 BIRINCI BÖLÜM GENEL BAŞKAN SUNUŞ 3 ÖNSÖZ 5 BIRINCI BÖLÜM EMEKLILIKLE ILGILI TEMEL KAVRAMLAR 15 1. EMEKLİ KİME DENİR? 17 2. HAK SAHİBİ KİMLERDİR? 17 3. MALÛL SAYILMA NE DEMEKTİR? 17 4. VAZİFE MALÛLLÜĞÜ NEDİR? 18 5. UZUN

Detaylı

1 milyon Bağ-Kur emeklisi işyerlerini kapatıyor

1 milyon Bağ-Kur emeklisi işyerlerini kapatıyor 1 milyon Bağ-Kur emeklisi işyerlerini kapatıyor Hükümetin işsizliği azaltmak üzere, yüzde 39'a varan oranda emeklilikte çalışanlardan sosyal güvenlik destek primi kesintisi getirmesi, 1 milyon Bağ-Kur

Detaylı

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Malatya da SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi SOSYAL

Detaylı

1- Hizmet akdine tabi 4/a sigortalısı olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim?

1- Hizmet akdine tabi 4/a sigortalısı olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim? Ölüm Aylığı 1- Hizmet akdine tabi 4/a sigortalısı olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 10 yıldan fazla olması halinde hizmet akdi ile 4/a ya tabi çalışan

Detaylı

Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar

Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar Recep Kapar Muğla Üniversitesi recepkapar@sosyalkoruma.net www.sosyalkoruma.net Sosyal Güvenlik Harcamaları Yüksek Değildir Ülke İsveç Fransa Danimarka Belçika

Detaylı

ĐCRA KURULU 20 NC NCĐ TOPLANTISI

ĐCRA KURULU 20 NC NCĐ TOPLANTISI T.C. Ulaştırma Bakanlığı e-devlet Kapısı Projesi E-DÖNÜŞÜM M TÜRKT RKĐYE ĐCRA KURULU 20 NC NCĐ TOPLANTISI 23.01.2007 Gündem 1. e-devlet Kapısı Projesi Gelinen AşamaA 2. e-kapı da Đçerik Yönetim Y Çalışmaları

Detaylı

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2018) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2018) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2018) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU Tablo 1: 2018 Yılı Asgari Ücret Hesabı Asgari Ücret (Brüt) İşçiye Ait SGK Primi (%14)

Detaylı

Başkan Acar SGK Müfettişlerinin Eğitim Seminerine Katıldı

Başkan Acar SGK Müfettişlerinin Eğitim Seminerine Katıldı Başkan Acar SGK Müfettişlerinin Eğitim Seminerine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - VATANDAŞLARIMIZA DAHA KALİTELİ, NİTELİKLİ HİZMETİ VERMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Detaylı

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ:

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: - SGK DA BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK - KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRMA

Detaylı

ŞUBAT 2017 SAĞLIĞIN GELECEĞİ

ŞUBAT 2017 SAĞLIĞIN GELECEĞİ ŞUBAT SAĞLIĞIN GELECEĞİ -202 SAĞLIĞIN GELECEĞİ -202 ÇALIŞMA GRUBU KOORDİNATÖR DOÇ. DR. HALUK ÖZSARI NİELSEN NUR SERENLİ DSTİL TASARIM CANAN KONUK OHSAD BAŞKANI REŞAT BAHAT OHSAD GENEL SEKRETERİ CEVAT ŞENGÜL

Detaylı

STK VE ÖZEL SEKTÖR. Hizmet Seçimi

STK VE ÖZEL SEKTÖR. Hizmet Seçimi E-DÖNÜŞÜM M DANIŞMA KURULU STK VE ÖZEL SEKTÖR e-devlet Kapısı Hizmet Seçimi ÖNERĐLERĐ 1 e-devlet Kapısı Hizmet Seçimi WEB Servisi/Hizmeti : Uygulamaların ortak olarak kullanabilecekleri mantıksal kodları

Detaylı

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Umumu mahsus(bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir. Pasaport

Detaylı

BİLGİ TOPLUMU NEDİR?

BİLGİ TOPLUMU NEDİR? BİLGİ TOPLUMU NEDİR? BİLGİ TOPLUMU NEDİR? Temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz alan bir toplum yapısıdır. DİJİTAL

Detaylı

MEVCUT YASALARIMIZ KARŞISINDA DİŞHEKİMLERİNİN EMEKLİLİK SEÇENEĞİ. Hazırlayan: TDB Mali Müşaviri Baset DEMİRBUĞA Mart 2018

MEVCUT YASALARIMIZ KARŞISINDA DİŞHEKİMLERİNİN EMEKLİLİK SEÇENEĞİ. Hazırlayan: TDB Mali Müşaviri Baset DEMİRBUĞA Mart 2018 MEVCUT YASALARIMIZ KARŞISINDA DİŞHEKİMLERİNİN EMEKLİLİK SEÇENEĞİ Hazırlayan: TDB Mali Müşaviri Baset DEMİRBUĞA Mart 2018 Dünyada ve ülkemizde sosyal güvenlik sistemi daima değişim ve gelişme içerisinde

Detaylı

DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI

DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI www.nku.edu.tr DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI Varol BOZ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü 1 Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından

Detaylı

SGK e-devlet kapısı istatistikleri. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Elektronik Yayın ve Bilgi Dağıtım D. Bşk. Portal Şube Müdürlüğü

SGK e-devlet kapısı istatistikleri. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Elektronik Yayın ve Bilgi Dağıtım D. Bşk. Portal Şube Müdürlüğü 213 SGK e-devlet kapısı istatistikleri Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Elektronik Yayın ve Bilgi Dağıtım D. Bşk. Portal Şube Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 213 YILI E-DEVLET ÜZERİNDEKİ SGK HİZMET İSTATİSTİKLERİ...

Detaylı

Çalışanların 2015 Yılında Alacakları Asgari Geçim İndirimi ve Borçlanma Bedelleri

Çalışanların 2015 Yılında Alacakları Asgari Geçim İndirimi ve Borçlanma Bedelleri Çalışanların 2015 Yılında Alacakları Asgari Geçim İndirimi ve Borçlanma Bedelleri 01.01.2015'den itibaren uygulanacak aylık asgarî ücret brüt tutarı 1201,50 TL olarak belirlendi. Buna bağlı olarak memur

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 20.08.2013 17.09.2013 ALTSO CENAZE NAKİL ARACI HİZMETE HAZIR ALTSO CENAZE NAKİL ARACININ İÇ TASARIMI YAPILARAK ÜYELERİMİZE HAZIR HALE GETİRİLDİ. CENAZE NAKİL ARACI İLE ÜYELERİMİZİN

Detaylı

Bu başvurunun yapılması için iki kural daha vardır; bunlardan ilki en az 10 yıldan beri sigortalı olmak ve gün prim ödemiş bulunmak.

Bu başvurunun yapılması için iki kural daha vardır; bunlardan ilki en az 10 yıldan beri sigortalı olmak ve gün prim ödemiş bulunmak. Malullük ve Yaşlılık Aylığı Bağlatma a) Malullük Aylığı Bağlanması Sigortalı olarak çalışmaya başlandıktan sonra kaza, hastalık gibi nedenlerle işgücünün yüzde 60 ını yitirenler malulen emekli olmak için

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.1.SSK.0.09.00.00/X-10649-925569 Ankara Konu : Sağlık Karnesi Uygulaması 26.12.2007 G E N E L G E 2007/96 Kurumumuza devredilen SSK nca yayımlanan Sağlık Karnelerinin Yenilenmesi konulu 28.03.2005

Detaylı

İSMMMO YÜCEL AKDEMİR 6770 SAYILI KANUN SGK PRİM ERTELEMESİNE İLİŞKİN YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI

İSMMMO YÜCEL AKDEMİR 6770 SAYILI KANUN SGK PRİM ERTELEMESİNE İLİŞKİN YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL 6770 SAYILI KANUN SGK PRİM ERTELEMESİNE İLİŞKİN YÖNETİCİ ÖZETİ YÜCEL AKDEMİR BAŞKANI SGK PRİM ERTELEMESİNE

Detaylı

İş kazaları ve tarafların sorumlulukları

İş kazaları ve tarafların sorumlulukları 1/18 İş kazaları ve tarafların sorumlulukları SGK/EUROSTAT VERİLERİ İLE 6331 VE 5510 SAYILI KANUNLARA GÖRE Kemal ÜÇÜNCÜ İş Güvenliği Mühendisi www.isteguvenlik.tc Eylül 2013 2/18 Sigortalı Çalışanların

Detaylı

Sosyal Güvenlik (Emeklilik) Sistemine Bakış

Sosyal Güvenlik (Emeklilik) Sistemine Bakış 2050'ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: Sosyal Güvenlik (Emeklilik) Sistemine Bakış Prof. Dr. Yusuf Alper (Uludağ Üniversitesi) Yard. Doç. Dr. Çağaçan Değer (Ege Üniversitesi) Prof. Dr. Serdar Sayan (TOBB

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 3 İŞGÜCÜNE

Detaylı

Sağlık Reformunun Mali Sürdürülebilirlik Açısından Değerlendirilmesi. A. Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye Sağlık Politikası Koordinatörü

Sağlık Reformunun Mali Sürdürülebilirlik Açısından Değerlendirilmesi. A. Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye Sağlık Politikası Koordinatörü Sağlık Reformunun Mali Sürdürülebilirlik Açısından Değerlendirilmesi A. Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye Sağlık Politikası Koordinatörü T.Teksöz, K.Helvacıoğlu ve Y.Kaya Sağlık Reformunun Sonuçları İtibariyle

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ Meslek Mensupları Buluşması 2012 1 Yeni yüzüyle SGK SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı yerine tek çatı: SGK Beş ayrı uygulama kanunu yerine tek kanun:

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIM BÖLÜMÜ STAJ FORMU

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIM BÖLÜMÜ STAJ FORMU T.C. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIM BÖLÜMÜ STAJ FORMU EK- 1 Resim Yapıştırınız. Bölümü öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar kuruluş ve işletmelerde staj yapma zorunluluğu vardır.

Detaylı

SİRKÜLER SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/12

SİRKÜLER SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/12 SİRKÜLER Sayı:2017/12 Tarih:01.02.2017 6770 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte İşmerkezi

Detaylı

2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI

2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI 2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI Mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu nun 4958 sayılı Kanunla değişik

Detaylı

YENİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BİLGİ NOTU

YENİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BİLGİ NOTU YENİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BİLGİ NOTU REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TEŞVİK BİLGİ VE PLANLAMA BİRİMİ ARALIK 2017 0 Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın himayelerinde 14 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Konu: Dijital Vatandaşlık ve E-Devlet. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Dijital Vatandaşlık ve E-Devlet. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5.Sınıf 8.Hafta-9.Hafta Konu: Dijital Vatandaşlık ve E-Devlet Aydın MUTLU 2016 - İstanbul SORU E-okul faydalı mıdır? Neden? SORU Aileniz faturaları nasıl ödüyor?

Detaylı

Elektronik Hizmetler ve Elektronik İmza

Elektronik Hizmetler ve Elektronik İmza Elektronik Hizmetler ve Elektronik İmza TELEKOMÜNİKASYON KURUMU E-İMZA ÇALIŞMA GRUBU ANKARA 22 Mart 2005 Giriş Günümüz : Bilgi ve İletişim Çağı Bilgiye ulaşmada süreklilik Erişim hızı Güvenlik ve gizlilik

Detaylı

Artık çıkacak yapılandırmaların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu önceden öngörmek mümkün olabiliyor. İşverenler için önemi.

Artık çıkacak yapılandırmaların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu önceden öngörmek mümkün olabiliyor. İşverenler için önemi. Pazartesi, 22 Ağustos 206 4:00 Klasik hale gelmiş yapılandırma kanunlarımızdan biri daha geliyor. Gerçekten ekonominin sıkıntılı günler Artık çıkacak yapılandırmaların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER (28.02.2009 ve 28.09.2009 tarihli değişikliklerle güncellenmiştir.) Mehmet TURŞUCU Mali Hizmetler

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİNİN FİNANSMANI

SAĞLIK HİZMETLERİNİN FİNANSMANI EK-18 SAĞLIK HİZMETLERİNİN FİNANSMANI Türk sağlık sisteminin temel özelliklerinden biri, gerek hizmet sunumu, gerekse finansmanı açısından farklı rejimlerden oluşmuş olmasıdır. Sağlık hizmetleri bir yandan

Detaylı

KİRA GELİRİ ELDE EDENLERİN 4/B SİGORTALILIĞI VE EMEKLİ DESTEK PRİMİ KARŞISINDAKİ DURUMLARININ AÇIKLANMASI

KİRA GELİRİ ELDE EDENLERİN 4/B SİGORTALILIĞI VE EMEKLİ DESTEK PRİMİ KARŞISINDAKİ DURUMLARININ AÇIKLANMASI KİRA GELİRİ ELDE EDENLERİN 4/B SİGORTALILIĞI VE EMEKLİ DESTEK PRİMİ KARŞISINDAKİ DURUMLARININ AÇIKLANMASI Vakkas DEMİR * I- GİRİŞ Ülkemizdeki Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı adlarıyla var olan sosyal güvenlik

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mart

EKONOMİK GELİŞMELER Mart EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM. 2 İSTİHDAMIN YAPISI. 2 İŞSİZLİK. 3 İŞGÜCÜNE KATILMA

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 1 SUNUM PLANI Kurumsal Yapı Kurumun Organları Kurumun Görevleri Sosyal Güvenlik Reformuna Genel Bakış 2 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAPI 3 4 SOSYAL

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 1 Emeklilik İşlemleri a) İstekle emeklilik için : 1) Emeklilik dilekçe formu 2) Fotoğraf (2 adet) 3) Mal bildirimi

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI T.C FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI STAJ BİLGİLERİ Fotoğraf ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Bölümü Öğrenci No İŞYERİ / KURUM Adı Adresi Telefon ve Faksı e-posta Adresi İŞYERİ / KURUM YETKİLİSİ Adı Soyadı ve Ünvanı İmza

Detaylı

BAKIMA MUHTAÇ MALUL ÇOCUĞA BAKAN ANNEYE ERKEN EMEKLİLİK VAR

BAKIMA MUHTAÇ MALUL ÇOCUĞA BAKAN ANNEYE ERKEN EMEKLİLİK VAR ANNELER GÜNÜ OKUR SORULARINA CEVAPLAR(1) ANNELER GÜNÜ OKUR SORULARINA CEVAPLAR(1) Bugün anneler günü, çiçek buketleriyle pamuk elli annelerimizin ellerinden öpeceğiz, yufka yüre Annelerimiz de her zaman

Detaylı

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖZEL YURTİÇİ ve YURTDIŞI I SAĞLIK SİGORTALARININ S ÖNEM NEMİ www.saglikturizmi.org.tr Dr. Dursun AYDIN Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı SAĞLIK TURİZM ZMİ Medikal Turizm

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ Gelir Testi nasıl başladı, kimler muaf? Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm vatandaşların sağlık güvencesi kapsamına alınması 1 Ocak 2012 tarihinde başladı.

Detaylı

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 Genel Sağlık Sigortası nedir? Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi

Detaylı

I- EMEKLİ SANDIĞI HAK SAHİPLİĞİ AKTİVASYON İŞLEMLERİ

I- EMEKLİ SANDIĞI HAK SAHİPLİĞİ AKTİVASYON İŞLEMLERİ SAYI : B.13.2.SSK.5.01.09.00/ 1093-10649-2-252973 03.04.2008 KONU: Devredilen Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Sağlık Karnesi Uygulaması GENELGE 2008/17 Sağlık yardımına ilişkin işlemleri T.C Emekli Sandığı ile

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK REFORMU NELERİ DEĞİŞTİRDİ?

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK REFORMU NELERİ DEĞİŞTİRDİ? İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK REFORMU NELERİ DEĞİŞTİRDİ? 1.1. UYGULAMADA NELER DEĞİŞTİ? 2 1.1.1. Reform Memurları Nasıl Etkiledi? 2 i) Reform Öncesi Genel Durum 2 Eski-Yeni Memur Ayırımı 3

Detaylı

Sezgin Özcan. 18 Haziran Yazarın Diğer Yazıları. Tüm Yazarlar

Sezgin Özcan. 18 Haziran Yazarın Diğer Yazıları. Tüm Yazarlar Sezgin Özcan 18 Haziran 2008 Yazarın Diğer Yazıları Tüm Yazarlar İşe giriş tarihim 01.09.1992, şu ana kadar SSK pirim gün sayım 3625. Aralarda çalışmadığım veya sigortasız çalıştırıldığım zamanlar var.

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.09.00/X-1093-52-76-40257 A n k a r a Konu : Geçici İş Göremezlik Ödeneği 16.01.2008 ve Emzirme Yardımı Ödemeleri GENELGE 2008/7 Kurumumuza devredilen SSK na tabi sigortalılarının

Detaylı

BİLİŞİM NEDEN STRATEJİK SEKTÖR OLMALI?

BİLİŞİM NEDEN STRATEJİK SEKTÖR OLMALI? Sayı 63 Kasım-Aralık 2011 63 BİLİŞİM NEDEN STRATEJİK SEKTÖR OLMALI? ŞEHİRLERİMİZİN GELECEĞİ, TEHDİTLER VE FIRSATLAR SEMPOZYUMU SANAL TOPLUMA SANAL MÜHENDİSLİK Mİ? YAVAŞ KASABALAR: TARAKLI, GÖYNÜK, MUDURNU

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI Ekrem TAŞBAŞI * I-GİRİŞ 6385 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna Sosyal güvenlik destek prim borçlarının yapılandırılması başlığını taşıyan Geçici

Detaylı

ÇÖZÜM ÖLÜM GELİRİ NASIL HESAPLANIR VE KİMLERE BAĞLANIR? S. Mehmet KELEŞ 37 *

ÇÖZÜM ÖLÜM GELİRİ NASIL HESAPLANIR VE KİMLERE BAĞLANIR? S. Mehmet KELEŞ 37 * ÖLÜM GELİRİ NASIL HESAPLANIR VE KİMLERE BAĞLANIR? S. Mehmet KELEŞ 37 * 1. GİRİŞ Ölüm geliri, iş kazası yada meslek hastalığı sonucu ölen sigortalıların hak sahiplerine bağlanan bir gelirdir.ölüm gelirinin

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ ve STANDARTLARI

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ ve STANDARTLARI ADI TANIMI DAYANDIĞI MEVZUATIN ADI İÇ () SUNUM ELEKTRONİK OLARAK HİZMET ENVANTERİ ve I 1 2 3 ve İdari in Hususi Pasaport Çıkarma ve Temdit(Süre Uzatma) ve İdari in Hizmet Pasaportu Çıkarma ve Temdit(Süre

Detaylı

SGK e-devlet kapısı 2015 yılı istatistikleri. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Portal Şube Müdürlüğü

SGK e-devlet kapısı 2015 yılı istatistikleri. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Portal Şube Müdürlüğü 215 SGK e-devlet kapısı 215 yılı istatistikleri Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Portal Şube Müdürlüğü SGK e-devlet kapısı 215 yılı istatistikleri İÇİNDEKİLER 4A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri... 4

Detaylı

Sadece isim ve soyad kullanarak internet üzerinden herkesin kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün. İşte e-devletin yanlış uygulamasının sonucu...

Sadece isim ve soyad kullanarak internet üzerinden herkesin kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün. İşte e-devletin yanlış uygulamasının sonucu... Yeni Sayfa 10 Kişisel Bilgileriniz İfşa Durumda Sadece isim ve soyad kullanarak internet üzerinden herkesin kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün. İşte e-devletin yanlış uygulamasının sonucu... Kimlik numarasından

Detaylı

21.10.2014-Emeklilik Yazı Dizisi - 2: Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları Pazartesi, 20 Ekim 2014 22:40

21.10.2014-Emeklilik Yazı Dizisi - 2: Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları Pazartesi, 20 Ekim 2014 22:40 21.10.14-Emeklilik Yazı Dizisi - 2: Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları Pazartesi, Ekim 14 22:40 Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları 23.05.02 (yani 14.06.02) tarihi

Detaylı

T.C. GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ BİSİKLET TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BİSİKLET YOL YARIŞLARI BASKETBOL 3X3 SOKAK BASKETBOLU

T.C. GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ BİSİKLET TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BİSİKLET YOL YARIŞLARI BASKETBOL 3X3 SOKAK BASKETBOLU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOL YARIŞLARI SAYI : 10.00 3X3 SOKAK U 10. ULUSLAR ARASI ANTRENÖR GELİŞİM SEMİNERİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOL YARIŞLARI SAYI : 10.00 3X3 SOKAK U 10. ULUSLAR ARASI ANTRENÖR GELİŞİM SEMİNERİ

Detaylı

27.11.2013 N EMEKLİ HESABI FARKLI /NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SORULARI Pazartesi, 30 Aralık 2013 17:52

27.11.2013 N EMEKLİ HESABI FARKLI /NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SORULARI Pazartesi, 30 Aralık 2013 17:52 02/02/1971 Doğumluyum.01.09.1989 yılında Harp Okulu öğrencisi oldum.15.08.1993 yılında Teğmen oldum.02.10.2010 yılında istifa ederek ayrıldım. İstifa ettiğim yıldan beri akademik kariyer yapıyorum ve şu

Detaylı

6111 SAYILI YASA İLE HİZMET ÇAKIŞMALARINDA GEÇERLİ OLAN SİGORTALILIK STATÜSÜ SİGORTALILAR LEHİNE DÜZENLENDİ

6111 SAYILI YASA İLE HİZMET ÇAKIŞMALARINDA GEÇERLİ OLAN SİGORTALILIK STATÜSÜ SİGORTALILAR LEHİNE DÜZENLENDİ 6111 SAYILI YASA İLE HİZMET ÇAKIŞMALARINDA GEÇERLİ OLAN SİGORTALILIK STATÜSÜ SİGORTALILAR LEHİNE DÜZENLENDİ S. Mehmet KELEŞ * 1. Giriş Aynı anda birden fazla statüde sigortalı olmayı gerektirecek şekilde

Detaylı

Başarılı E-Devlet Projelerinin Değerlendirmesi Bütünleşik Projesi

Başarılı E-Devlet Projelerinin Değerlendirmesi Bütünleşik Projesi Başarılı E-Devlet Projelerinin Değerlendirmesi Bütünleşik Projesi 13 Şubat 2013 Ethem Cem ÖZKAN BİL 588 1 Akış Soybis Projesi Hakkında Bütünleşik Projesi Hakkında Proje Bilgileri Proje Amacı Projenin Hedefleri

Detaylı

Projesi 2005 EYLEM PLANI. Sonuç Raporu. DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Bilgi Toplumu Dairesi

Projesi 2005 EYLEM PLANI. Sonuç Raporu. DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Bilgi Toplumu Dairesi e-dönüşüm m Türkiye T Projesi 2005 EYLEM PLANI Sonuç Raporu DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Bilgi Toplumu Dairesi İÇERİK 11 Eylem Planı Genel Yaklaşı şımı 22 Eylem Planı Gerçekle ekleşme Durumu 33 Başar arılar

Detaylı

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları-İzmir

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları-İzmir Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları-İzmir SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -REFORMLA BİRLİKTE NORM VE STANDART BİRLİĞİNİ SAĞLAYAN TEK BİR SİGORTACILIK

Detaylı

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Ramazan YILDIZ İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ 6385 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GSS KANUNU İLE

Detaylı

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ-KIRIKKALE TİCARET ve SANAYİ ODASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM 2013. Kayıtdışı Çalışmayın, Geleceğinizi riske atmayın!

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ-KIRIKKALE TİCARET ve SANAYİ ODASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM 2013. Kayıtdışı Çalışmayın, Geleceğinizi riske atmayın! I Kayıtdışı Çalışmayın, Geleceğinizi riske atmayın! SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ-KIRIKKALE TİCARET ve SANAYİ ODASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM TÜRKİYE GENELİ VE KIRIKKALE İLİ SİGORTA KAPSAMINDA YER ALAN AKTİF SİGORTALI

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2010

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2010 EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2010 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2016)

SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2016) TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2016) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU Tablo 1: 2016 Yılı Asgari Ücret Hesabı Asgari Ücret (Brüt) İşçiye Ait SGK Primi (%14) İşçiye

Detaylı

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç 1: Bu Yönergenin amacı Kırklareli Belediyesi İnsan

Detaylı

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 1 KAPSAM İşbu çalışma, 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

Söz konusu Yönetmelik Değişikliğinde; 1) 3201 sayılı Kanuna göre değerlendirilen sürelerin tahsiste dikkate alınabilmesi için;

Söz konusu Yönetmelik Değişikliğinde; 1) 3201 sayılı Kanuna göre değerlendirilen sürelerin tahsiste dikkate alınabilmesi için; Bilindiği üzere, Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında 3201 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 1 OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2014 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.240 ŞUBAT 2.069.244 3.973.466

Detaylı

Anonim şirketlerin kurucu ortakları ve yönetim kurulu üyesi olan ortakları

Anonim şirketlerin kurucu ortakları ve yönetim kurulu üyesi olan ortakları KİMLER BAĞ-KUR SİGORTALISIDIR 1479 SAYILI KANUN; Kanunla ve Kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulu sosyal güvenlik kuruluşları kapsamı dışında ka Esnaf ve sanatkarlar ile diğer bağımsız çalışanlardan

Detaylı

YURTDIŞI BORÇLANMA DENİZİNE KENDİNİ SG UZMANI DİYE TANITAN HERKES BALIKLAMA ATLIYOR

YURTDIŞI BORÇLANMA DENİZİNE KENDİNİ SG UZMANI DİYE TANITAN HERKES BALIKLAMA ATLIYOR YURTDIŞI BORÇLANMA DENİZİNE KENDİNİ SG UZMANI DİYE TANITAN HERKES BALIKLAMA ATLIYOR Son günlerde yurtdışı borçlanma yapmak isteyenlere,o kadar çok SGU diye kendini tanıtanlar yol gösteriyor ki,bu konuda

Detaylı

İŞ KAZASINDA YAPILMASI GEREKENLER

İŞ KAZASINDA YAPILMASI GEREKENLER İŞ KAZASINDA YAPILMASI GEREKENLER 1- Kazasının Bildirimi Ve Bildirim Süreleri ait yazı 2- İş kazalarında yapılması gereken idari işlemler yazısı 3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlüğüne

Detaylı

Sosyal Güvenlikte Reform Süreci ve Mali Sonuçları. Tuncay Teksöz TBB Ekonomistler Platformu 29 Temmuz 2010

Sosyal Güvenlikte Reform Süreci ve Mali Sonuçları. Tuncay Teksöz TBB Ekonomistler Platformu 29 Temmuz 2010 Sosyal Güvenlikte Reform Süreci ve Mali Sonuçları Tuncay Teksöz TBB Ekonomistler Platformu 29 Temmuz 21 SOSYAL GÜVENLİK REFORMU Nasıl Bir Dönüşüm İçindeyiz? Emeklilik hak ve yükümlülüklerin tüm çalışanlar

Detaylı

CUMHURİYETİN 80. YILINDA TÜRK SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ VE SORUNLARI

CUMHURİYETİN 80. YILINDA TÜRK SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ VE SORUNLARI CUMHURİYETİN 80. YILINDA TÜRK SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ 247 CUMHURİYETİN 80. YILINDA TÜRK SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ VE SORUNLARI Tahsin Güney* Önce kısaca SSK ile ilgili geneî bilgiler vermek istiyorum. SSK'nm

Detaylı

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU * Bu form Üniversiteler ile Lisede okuyacak/okuyan engelilere yönelik olduğundan bu şartı haiz olmayan başvurular dikkate alınmaz. *

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim EKONOMİK GELİŞMELER Ekim - 2008 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 NÜFUS... 2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK...

Detaylı

İzmir, 14 Aralık 2012 FATİH ACAR SGK BAŞKANI

İzmir, 14 Aralık 2012 FATİH ACAR SGK BAŞKANI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İzmir, 14 Aralık 2012 FATİH ACAR SGK BAŞKANI TAKDİM PLANI 1 SOSYAL GÜVENLİK REFORMU 2 3 REFORM SÜRECİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR REFORM SONRASI MEVCUT DURUM (2008

Detaylı

E-PARLIAMENT. Mete Yıldız 2017

E-PARLIAMENT. Mete Yıldız 2017 E-PARLIAMENT Mete Yıldız 2017 E-Parlamentonun İşlevleri 1. Yasama-Bilgilenme 2. İletişim-Temsil 3. Yasama Sürecine Katılım 4. Denetim E-Parlamentonun İşlevleri-2 1. Yasama-Bilgilenme Bilgilenme Yönü Tek

Detaylı

ANA SAYFA» EMEKLİLİK ŞARTLARI» SSK 3600 GÜNE GÖRE NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

ANA SAYFA» EMEKLİLİK ŞARTLARI» SSK 3600 GÜNE GÖRE NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM ANA SAYFA» EMEKLİLİK ŞARTLARI» SSK 3600 GÜNE GÖRE NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SSK 3600 Güne Göre Ne Zaman Emekli Olurum SSK 3600 güne göre ne zaman emekli olurum Aşağıdaki hesaplama formundan sadece ssk, sgk

Detaylı

Dışişleri Bakanlığı alınan veriler göre yurtdışında yaşayan 5 milyonu aşan Türkler bulunmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı alınan veriler göre yurtdışında yaşayan 5 milyonu aşan Türkler bulunmaktadır. YURTDIŞI BORÇLANMA YAPANLAR İKİNCİ AYLIK TÜRKİYE'DEN Dışişleri Bakanlığı alınan veriler göre yurtdışında yaşayan 5 milyonu aşan Türkler bulunmaktadır. 6552 sayılı yasada yapılan düzenleme ile birlikte

Detaylı

Eski Tarım İşçilerinin Emekliliği

Eski Tarım İşçilerinin Emekliliği Eski Tarım İşçilerinin Emekliliği Sosyal güvenlik kanunları kapsamı dışında olanlarla, bu kanunlara göre malûllük, emeklilik (yaşlılık) aylığı, sürekli tam işgöremezlik geliri almayanlardan; süreksiz olarak

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak EKONOMİK GELİŞMELER Ocak - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 3 İŞGÜCÜNE

Detaylı

8 EKİM 2018 PAZARTESİ

8 EKİM 2018 PAZARTESİ ELGİNKAN VAKFI BURSU DUYURUSU SON BAŞVURU TARİHİ : 8 EKİM 2018 PAZARTESİ BAŞVURU KOŞULLARI 1-BAŞKA YERDEN BURS ALMIYOR OLMAK 2-YENİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN 2018 YKS YERLEŞTİRME PUANI SIRALAMASINDA ÖNDE

Detaylı

Mustafa CERİT SGK Başmüfettişi İstanbul SGK İl Müdür Yardımcısı

Mustafa CERİT SGK Başmüfettişi İstanbul SGK İl Müdür Yardımcısı SGK DA E-DEVLET E-TEBLİGAT UYGULAMASI (ÇALIŞAMAZLIK GİRİŞİ) Mustafa CERİT SGK Başmüfettişi İstanbul SGK İl Müdür Yardımcısı E-Devlet Kapsamında Sunulan Hizmetler https://www.turkiye.gov.tr/ https://www.kamu.turkiye.gov.tr/

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar / Uluslararası Sözleşmeler

İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar / Uluslararası Sözleşmeler 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar / Uluslararası Sözleşmeler Amaç; İSG alanında mevcut uluslararası ve ulusal kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim

Detaylı

SAĞLIK YARDIMI BEYAN VE TAAHHÜTNAMESİ

SAĞLIK YARDIMI BEYAN VE TAAHHÜTNAMESİ SAĞLIK YARDIMI BEYAN VE TAAHHÜTNAMESİ Aşağıda işaretlediğim kurumdan veya ailemden sağlık yardımı almaktayım/herhangi bir sağlık yardımı almıyorum. 1- Genel Sağlık Sigortası Kapsamındayım 2- Annem veya

Detaylı

BÜNYESİNDE SSK LI OLARAK ÇALIŞTIĞI ŞİRKETE ORTAK OLMA DURUMU

BÜNYESİNDE SSK LI OLARAK ÇALIŞTIĞI ŞİRKETE ORTAK OLMA DURUMU BÜNYESİNDE SSK LI OLARAK ÇALIŞTIĞI ŞİRKETE ORTAK OLMA DURUMU Çalıştığı şirkete, şirket ortağı olan kişinin durumu, sosyal güvenliği konusunda tereddütler yaşanmaktaydı. Basit anlatımla SSK ya mı yoksa

Detaylı

KIDEM TAZMİNATI YAZISI VERİLMESİ İÇİN SGK İŞTEN AYRILMA KOŞULU ÖNE SÜREMEZ

KIDEM TAZMİNATI YAZISI VERİLMESİ İÇİN SGK İŞTEN AYRILMA KOŞULU ÖNE SÜREMEZ KIDEM TAZMİNATI YAZISI VERİLMESİ İÇİN SGK İŞTEN AYRILMA KOŞULU ÖNE SÜREMEZ Sadece İş Kanununa tabi işyerleri için,1475/14 Maddesinde belirtilen şartlar oluşması ile birlikte kıdem tazminatına esas yazı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KANUNLARI

SOSYAL GÜVENLİK KANUNLARI M. 1-2 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Prof.Dr. Ali GÜZEL Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Saim OCAK Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ercüment ÖZKARACA Marmara Üniversitesi

Detaylı

EMİRDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

EMİRDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI EMİRDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI S.N. HİZMET ADI İSTENEN BELGELER 1 Özel Eğitim Kurumlarına Yardımcı Hizmetler Personeli Atama İsteği 2 Özel Yurtlara Eğitim Personeli Atama

Detaylı

Ali Tezel üstat Sosyal Güvenlik konusunda yapılan seminerlerde sunuma başlamadan önce katılımcılara şunu söyler;

Ali Tezel üstat Sosyal Güvenlik konusunda yapılan seminerlerde sunuma başlamadan önce katılımcılara şunu söyler; Ali Tezel üstat Sosyal Güvenlik konusunda yapılan seminerlerde sunuma başlamadan önce katılımcılara şunu söyler; Bizlere Sosyal Güvenlik Haklarımız Öğretilmez Okul yıllarımızda,çalışma hayatımızda kısaca

Detaylı