C)İşletim sistemi D)E-posta 9-Aşağıdakilerden hangi internet adresi devlet daireleri için kullanılır?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "C)İşletim sistemi D)E-posta 9-Aşağıdakilerden hangi internet adresi devlet daireleri için kullanılır?"

Transkript

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1- Coğrafi olarak uzak mesafelerdeki yerel ağları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılan ağ aşağıdakilerden hangisidir? A) Yerel Alan Ağı B) Geniş Alan Ağı C) Uydu Ağ D) Karışık Ağ 2- Küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki en az 2 bilgisayarın iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlanmasıyla oluşan sisteme ne denir? A) Modem C) Ethernet Kartı B) Bilgisayar Ağı D) Browser 3- Devlet kuruluşları, ticari faaliyet gösteren kuruluşlar ve eğitim kuruluşlar verilen site adı uzantıları aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru şekilde sıralanmıştır? A) gov, mil, org B) mil, gov, edu C) gov, com, edu D) edu, com, gov 4-Aşağıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I. Virüsler; internet, disket ve CD-ROM'lar aracılığıyla bulaşabilirler. II. Virüslerden korunmanın en iyi yolu bilgisayara yüklenecek dosyaların güncellenmiş virüs temizleme programı ile tarayarak kullanmaktır. III. IV. Virüsler bir başka programa yapışarak yayılmaktadır. Belli tarihlerde çalışıp ekrana resim, mesaj çıkması, bilgisayar sisteminin yavaşlaması ve kilitlenmesi ile dosyaların ve sistemin hasar görmesi bilgisayara virüs bulaştığının Belirtisidir. A) I,II,III,IV B) I,IV C) III,IV D) II,III 5- Bilgisayarda (A:) hangi sürücü isimlerinde kullanılır? A)CD-DVD sürücü B)Sabit Disk C)Disket Sürücü D)Flash Bellek 6- Aşağıdakilerden hangisi yazı dosyası uzantısıdır. A)txt B)mp3 C) jpg D)pdf 7- Aşağıdaki internet adreslerinden hangisinin yazılışı doğrudur? A. B. C. D.www.sağlıklıyaşamınsırları.net.tr 8- Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere adı verilir. A)Virüs B)Dosya C)İşletim sistemi D)E-posta 9-Aşağıdakilerden hangi internet adresi devlet daireleri için kullanılır? A. B. C. D. 10-Aşağıdaki sitelerin isimlerini, hangi kuruma ait olduklarını ve yayınlandıkları ülkeleri yazınız.

2 Site ismi Kurum Yayınlandığı ülke marmara Üniversite Türkiye (üniversitesi) germany Ticari kurum almanya Yandaki Geri Dönüşüm Kutusu simgesi ne işe yarar? A) Silinen dosya ve klasörlerin atıldığı yerdir B) Kullanıcıların belgelerinin kayıtlı olduğu yerdir C) Internet e bağlanmak için kullanılan kısa yoldur D) Bilgisayarda bulunan sürücülere ulaşmak için kullanılan simgedir. 12- Yanda resmini gördüğünüz simge neyi ifade eder? A) Kısayol B) Dosya C) Klasör D) Belge 13-Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? A) Kaydet- (Ctrl + S) B) Kes (Ctrl + F) C) Yapıştır (Ctrl + V) D) Kopyala (Ctrl + C) 14-Simge halinde bulunan belgeleri, klasörleri ve programları açmak için fare nasıl kullanılır? A) Farenin sol tuşu ile çift tıklanır. B) Farenin sol tuşu ile tek tıklanır. C) Farenin sağ tuşu ile çift tıklanır. D) Farenin sağ tuşu ile tek tıklanır. 15-Aşağıdakilerden hangisi sıkıştırılmış dosyadır? A)Ali.mpeg B)Ali.mp3 C)Ali.gif D)Ali.rar 16- Yandaki butonun görevi nedir? A-) Sayfa sütunlara böler B-) Madde numaralandırmasını verir C-) Artan sıralama yapar D-) Sayfa Numarası ekler 17- Simgeleri ne işe yarar? A-) Alt simge ve üst simge eklemeye B-) X in karesini almaya C-) X sayısını 2 ile çarpmaya D-) Matematiksel işlemler yapmaya 18- Metnin tamamını seçmek için hangi komutlar kullanılır? A-) Ctrl+S B-) Ctrl+V C-) Shift+A D-) Ctrl+A 19- Yandaki butonun görevi nedir?

3 A-) Altı Çizili C-) Araştır B-) Aç D-) Yazı Tipi Rengi 20- Yandaki butonun görevi nedir? A-) Yazı Tipi Boyutu B-) Yazı Tipi C-) Yazıcı D-) Yazdır 21-Aşağıdaki Kısa yollardan hangisi Kes Kopyala Yapıştır sıralaması doğrudur? a) CTRL+X - CTRL+ C - CTRL+V b) CTRL+Y - CTRL+ O - CTRL+S c) CTRL+L - CTRL+ R - CTRL+G d) CTRL+F - CTRL+ H F5 22-Aşağıdakilerden hangisi bir virüs programının sahip olması gereken özelliklerden bir tanesi değildir. a) Kullandığımız antivirüs programının güvenlik duvarı özelliği olmasına dikkat etmeliyiz. b) Antivirüs programının internetten indirilmiş olmasına dikkat etmeliyiz. c) Antivirüs programını yeni virüsleri tanıması için sürekli internetten güncellemeliyiz. d) Antivirüs programının lisanslı ve orijinal yazılım olmasına dikkat etmeliyiz. 23-Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da gruba karşı yapılan teknik ya da ilişkisel tarzda zarar verme davranışlarına ne denir? a) Güvenlik Duvarı b) Bilgisayar virüsü c) Siber zorbalık d) e- devlet uygulamaları 24-Aşağıdaki dosya uzantılarını oklarla eşleştiriniz. 1.MOV,.AVI Ses, müzik 2.BMP,.JPEG Kitap 3.TXT,.DOC Video, Film 4.PDF Yazı 5.MP3,.WAV Resim 25- Manzara isimli bir resim dosyası oluşturunuz. Aşağıdaki boşluklara tam dosya adını yazınız. Manzara İstediğimiz konumda klasör oluşturmak için aşağıdaki yöntemlerden hangisini uygulamalıyız? A) Sağ tuş / Yeni / Klasör B) Sol tuş / Yeni / Klasör C) Sağ tuş / Yenile D) Sol tuş / Yenile 27-Yandaki şekli çizmek için hangi buton kullanılmıştır.

4 A) B) C) D) 28-Bilgisayarımıza ve bilgisayarımızdaki verilere zarar vermek için yazılmış programlara ne denir? a) Virüs b) İnternet c) İşletim sistemi d) Veri 29- Bilgisayara virüs aşağıdaki yollardan hangisi ile bulaşmaz? a) CD/DVD ile b) Bilgisayarın fazla tozlanması ile c) (elektronik posta) ile d) İnternet ile 30- Aşağıdakilerden hangisi virüsten korunma yolarındandır? a) Tanımadığımız kişilerden gelen e postaları açmak b) Belgelerimizdeki önemli dosyaları silerek c) İnternette güvenli olmayan sitelerden dosya indirmemek d) Orijinal olmayan CD/DVD almak 31-Bilgisayarımızı virüslere karşı koruyan programın ismi nedir? a) Anti-virüs programı b) Ofis programı c) Paint programı d) Recovery programı 32- Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçları arasında değildir? a) Bir kişiye ait e-posta veya kullanıcı bilgilerini ele geçirmek, değiştirmek veya silmek b) Bir kişi veya kurum adına sahte e-posta/profil/hesap oluşturmak c) Sahte alışveriş siteleri kurarak kullanıcıları dolandırmak d) Mağazadan bilgisayar çalmak 33-Aşağıdakilerden hanisi virüslerden korunmak için yapılması gerekenlerden biri değildir? a) Bilgisayara bir anti-virüs programı kurulmalıdır. b) Tanımadığımız kişilerden gelen e-postalar açılmalıdır. c) Anti-virüs programları mutlaka güncellenmelidir. d) Bilgisayara bir şey yüklenirken mutlaka anti-virüsle taranmalıdır. 34- Aşağıdakilerden hangisi internette karşılaşabileceğiniz tehlikelerden birisi değildir? ( a) Oyun Siteleri b) Virüsler c) Sanal Zorbalık d) Korsanlık 35-Aşağıdaki dosya uzantılarını dosya türleri ile eşleştiriniz. (5 Puan ).exe.jpeg.mp3.rar.doc Ses Dosyası 2. Resim Dosyası 3. Metin Dosyası 4. Program Dosyası 5. Sıkıştırılmış Dosya

5 36. Aşağıda klavye tuşları ile verilen bilgilerden doğru olanların önüne (D), yanlış olanların önüne de (Y) yazınız. Sürekli büyük veya küçük harf yazmakta kullanılan tuştur. Başlat menüsünün açılmasını sağlayan tuştur. Sayı tuşlarının sayı yazması ile yön tuşu olarak kullanılması arasında geçiş yapmasını sağlar. Yazıda Shift'e basılı tutarken bir harfe basarsak büyük harf yazar. Yazıda imlecin solundaki karakteri silmeye yarar. Yazıda imlecin sağındaki karakteri siler. Ayrıca seçili dosya ve klasörleri silmeye yarar. 37-Aşağıda verilen dosya ve dosya uzantılarını eşleştiriniz..doc Microsoft Office Word.mp4.mp3.jpeg.xls.mpeg.png.ppt.wav.pdf Microsoft Office Excel Microsoft Office PowerPoint Video Dosyası Müzik Dosyası Resim Dosyası E-kitap 38. Aşağıdaki tuşlardan hangisi verilen komutları iptal etmekte, bazen de programlardan çıkışta kullanılır?( B A) ) D C) ) 39. Ekranın resmini çeken tuş aşağıdakilerden hangisidir? B A) ) C) D

6 ) 40.İnternette tanıştığın birisiyle konuşurken hangi bilgiyi vermek güvenli değildir? A) Anne kızlık soyadı B) T.C. kimlik numarası C) Oturduğun evin adresi D) Hepsi 41. Ahmet in flash belleğinde 5 adet dosya bulunmaktadır. Bu dosyaların görünümleri şu şekildedir. Ahmet in flash belleğindeki 5 dosya türünü de yazınız. 42.Üsteki yan yana olan üç düğmenin sırasıyla görevleri nedir? A) Kalın Altı Çizili İtalik B) Kalın İtalik Altı Çizili C) Boyut Altı Çizili Kalın D) Altı Çizili Kalın - İtalik 43-Bilgisayarımıza virüs bulaşmaması için hangisi yapılmamalıdır? A) Tanımadığımız kişilerden gelen e-postalar açılmalıdır. B) Bilgisayara dosya yüklerken mutlaka virüs taraması yapılmalıdır. C) Bilgisayarımıza anti-virüs programı kurulmalıdır. D) Anti-virüs programları güncellenmelidir. 44-Aşağıdakilerden hangisi zararlı bir yazılımdır? A) Not Defteri B) Microsoft Office Word C) Virüs D) Anti virüs Programları 45-Bilgisayar virüslerinden korunmak için aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz? A) Virüs programını haftada 1 güncellemek. B) Flash diskleri tarattıktan sonra açmak. C) Casus yazılımları bilgisayarımıza kurmak. D) Bilgisayarımızı zaman zaman anti virüs programıyla taratmak. 46-Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçu değildir? A) Web sitelerini çalmak. B) Mağazadan bilgisayar satın almak. C) Başkalarının internet şifrelerini ele geçirmek. D) Özel bilgilerimizin internette izinsiz kullanılması 47-Aşağıdakilerden hangisi bir şifre belirlerken dikkat edilecek hususlardan değildir? A) Kolay bulunabilecek şifre seçmemek

7 B) Sıralı harf kullanmamak C) Sadece rakam kullanmak D) T.C. Kimlik numarasını kullanmamak 48-Masaüstüne boş bir klasör nasıl oluşturulur? A) Başlat Ekle Klasör B) Sağ tık Yeni Klasör C) Sol Tık Klasör D) Ekle Klasör Yeni 49-Aşağıda bazı dosya uzantıları ve bu uzantılara sahip dosyaların türü verilmiştir. Tür isimlerindeki harfleri uzantılardaki kutucuklara yerleştirin. A. E-Kitap B. Fotoğraf C. Video D. Müzik E. Çalıştırılabilir Program 50-Klasör adını değiştirmek için klavyeden hangi kısayol tuşuna basarız? A) F1 B) F2 C) F3 D) F4 51- Bir öğeyi sürüklerken CTRL tuşuna basıldığında ne olur? A) Seçili öğeyi keser B) Seçili öğeyi siler C) Seçili öğeye kısayol oluştur D) Seçili öğeyi kopyalar 52- Aşağıdakilerden hangisi bir arama motorudur? A) Google B)Chrome C)Opera D)Safari I. Kes düğmesine basınız II. Taşımak istediğiniz yere gidiniz III. Metni Seçiniz IV. Kopyala düğmesine basınız V. Kopyalamak istediğiniz yere gidiniz VI. Yapıştır düğmesine basınız 53-Bir metni başka bir yere taşımak için yukarıdaki işlemlerden hangileri hangi sıra ile kullanılmalıdır.? A) I II- IV B) III I II VI C) III II I IV D) II-III-IV-I 54.

8 I. Delete II. Back space III. CTRL Karakter (harf) silmek için yukarıdaki tuşlardan hangileri kullanılır? A) Sadece I B) Sadece II C) I ve III D) I ve II 55-Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu hangisidir? A)Shift + Delete B) Ctrl + Delete C) Delete D) Alt + Delete 56- Simgesi ne işe yarar? A) Tablo içerisindeki metnin yönünü değiştirir. B) Word Art yazısı eklemeye yarar C) Paragrafın başında diğerlerinden büyük bir büyük harf oluşturur. D) Yazı rengini değiştirmeye yarar 57- Simgesi ne işe yarar? A) Tabloya yazı yazmaya yarar B) Resim çizmeye yarar C) Tablo çizmeye yarar D) Kenarlık eklemeye yarar 58-Zararlı yazılımlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A)Bu tür yazılımlara karşı önlem almaya gerek yoktur. B) , flash bellek gibi araçlarla başka bilgisayarlara bulaşırlar. C)Bulaştıkları bilgisayarın sistem dosyalarına zarar verebilirler. D)Bazı türleri bilgisayar içinde kendi kopyalarını oluşturur. 59-Dosya uzantılarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A)İşletim sisteminin dosya türünü tanımasını sağlar. B)Bilgisayarı kullanan kişi dosyanın hangi programda açılacağını görebilir. C) Dosya uzantıları genellikle 5 harflidir. D)Dosya uzantısını dosyayı üreten program verir. 60-Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarları veya bilgisayar ağlarını birbirine bağlamayı sağlayan donanım birimlerinden biridir? A)Switch B)Fare C)Yazıcı D) Barkod Okuyucu 61-LAN(Local Area Network) kısaltması aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir? A)Bilgisayar ait bir donanım B)Bilişim suçlarını araştıran polis birimi C)Küçük alanları kapsayan bilgisayar ağı D)Bir işlerim Sistemi 62-Hangisi kötü amaçlı yazılımlardan korunma yöntemleri arasında yer almaz?

9 A) Yazılım güncellemeleri C) Verilerin güvenli şekilde silinmesi B) Güvenlik yazılımları D) Crack yazılım indirmek 63. Bilgisayarımızı korunmak için hangisi yapılmamalıdır? A) Uygun ve güncel bir güvenlik yazılımı kullanmalıyız B) Bulaşan zararlı yazılımları tespit etmeli, kaldırmalıyız. C) Bu yazılımların sisteme bulaşmasını önlemeliyiz. D) Güvenlik amaçlı birden çok virüs koruma programı yüklemeliyiz. 64.Hangisi kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için yapılması gerekenlerden değildir? A) İnternet sitelerine güvenerek sitelere giriş yapmak B) E-postalarda gelen sitelere giriş yapmamak C) Güvenlik yazılımı kullanmak D) İnternetten güvenmediğimiz programları indirmemek 65. Hangisi virüs belirtisi değildir? A) Bilgisayarın sık sık kilitlenmesi B) Bilgisayarın istem dışı davranışlarda bulunması C) Bilgisayarı uzun süre kullanmayınca ekranının kapanması D) Bilgisayarın normalden daha yavaş çalışması 66. Bilgisayar korsanlarının bilgisayarlarımıza sızmasını engelleyen sistemler aşağıdakilerden hangisidir? A) Güvenlik Duvarı B) Truva Atı C) Korsan Yazılım D) Ücretsiz Yazılım 67. Bilgisayar virüsleri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Dosyalara veya makro gibi kodlara bulaşırlar. B) Herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmaksızın bilgisayar ayarlarını değiştirebilmektedirler. C) Virüsler çoğalabilme yeteneğine sahiptir ve kendilerini bilgisayarın her yerine bulaştırabilirler. D) Koda erişildiğinde ve çalıştırıldığında bilgisayara bulaşmaktadır. 68-Bilgi güvenliği konusunda alınacak tedbirlerden hangisi yanlıştır? A) Belirli periyotlarla bilgileri yedeklemeli ve yedeklenen bilgileri güvenli alanlarda tutmalıyız. B) Güvenliği sağlamada anti-virüs, anti-spam, anti-casus ve güvenlik duvarı gibi çözümlerin kullanmalı ve bunları güncel tutmalıyız C) Bilinmeyen veya anlaşılmayan hususlar konusunda şüpheci olmalı ve uzmanlardan destek almalıyız D) Güçlü şifreler kullanmalıyız. Şifrelerimizi asla değiştirmemeliyiz. 69. Bilgi güvenliği konusunda alınacak tedbirlerden hangisi yanlıştır? A) Kullanılmayan bilgiler sistemden kaldırılmalı, sadece ihtiyaç duyulan bilgiler elektronik ortamlarda bulundurulmalı, ihtiyaç olmayan yazılımlar sistemlere yüklenmemelidir. B) Elektronik ortamların kolaylıkla takip edilebilir ortamlar olduğu her zaman hatırda tutulmalıdır. C) Sahip olunan önemli / gizli bilgi varlıklar gerektiği gibi korunmamalı veya paylaşılmamalıdır. D) Başkalarının bilgilerinin izinsiz kullanmasının ve sistemlerine izinsiz girilmesinin suç olduğu hatırlanmalı ve yapılmamalıdır. 70. Hangisi kötü amaçlı yazılımların genel adıdır? A) Virüs B) Malware C) Spyware D) Adware 71.İnternete girmek için hangisine gerek yoktur?

10 A) Yazıcı B) Modem C) Telefon hattı D) İnternet paketi 72. İnternete girmek için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç vardır? A) Telefon hattı B) Modem C) Bilgisayar D) Hepsi

11 73-Aşağıdakilerden hangisi aynı binada ortamda bulunan bilgisayarlar arasındaki veri iletişimi yapabilmesini sağlar? A) Modem B) Floppy C) Cpu D) Ethernet kartı 74-İnternet ağ yapısı aşağıdakilerden hangisi ile başlar? A) www B) iws C) html D) dns 75. Boşlukları doldurun. adresinde; Ülke kodu : Adresin alan adı : Uzantısı : 76- Boşlukları doldurun. adresinde; gazi :. edu :. tr : Aşağıdaki uzantılar hangi tür siteler için kullanılır? yazınız..gov =.....com =.....org =.....k12 =.....edu =.....mil =. 78. Hangi ülke kodu hangi devlete ait sitelerin sonunda bulunur. 1. ".jp" ülke kodu. 2. ".tr" ülke kodu. 3. ".de" ülke kodu. 4. ".ca" ülke kodu. 5. ".uk" ülke kodu. 6. ".us" ülke kodu. a) Amerika b) Japonya c) İngiltere d) Kanada e) Almanya f) Türkiye 79-Aşağıdaki uzantılardan hangisi devlet kurumları için kullanılır? A).gov B).com C).org D).mil 80-E-posta ve URL adreslerinde aşağıdaki karakterlerden hangisi kullanılamaz? A) o B) e C) i D) ü 81.org uzantılı internet adresi aşağıdaki seçeneklerden hangi web sitesine aittir? a-) ilk ve ortaokul c-) devlete ait kurumlar b-) askeri kurumlar d-)d) ticari olmayan organizasyonlar 82-) Adresinde tr. Uzantısının ifade ettiği anlam aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak belirtilmiştir? a-) dünya çapında ağ üzerinde olunduğu c-)web sayfalarına ulaşım dilini b -) sitenin hangi tür kuruma ait olduğu d -) ülke ekidir. 83-)Web adresinde İngiltere ülkesine ait kısaltma aşağıdaki seçeneklerden hangisi ile gösterilir? a- uk b-de c-it d-tr

12 84-) Web adresinde fr. kısaltması aşağıdaki seçeneklerden hangisi ülkeye aittir? a-ingiltere b-almanya c-italya d-fransa 85-) I. Türkçe harf kullanılmaz. II. Büyük harf kullanılır. III. Sözcükler arasında boşluk bırakılır. Web adresi yazarken dikkat edilmesi gereken hususlara ait yukarıda verilen ifadelerden doğru olanları aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir? a- Yalnız I b- I.-II. c- III. d- I.-II.-III. 86-Aşağıdakilerden hangisi hazırlanan belgenin satır aralıklarını düzenler. a) b) c) d) 87-Seçili olan yazıyı Kalın yazdırmak için hangi düğme kullanılmalıdır? A ) b) c) d) 88-Seçili olan yazıyı İtalik yazdırmak için hangi düğme kullanılmalıdır? a) b) c) d) 89-Oluşturulmuş bir listeye numara eklemek için hangi düğme kullanılmalıdır? a) b) c) d) 90-İnternet adreslerinde ilk ve ortaöğretim okullarının kullandığı internet adresi uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? b).com b).org c).gov d).k12 91Aşağıdaki ülke kodu kısaltmalarından hangisi doğru eşleştirilmiştir? a..nl Hollanda b..de Almanya c..es İspanya d. Hepsi 92-İnternet adreslerinde askeriye ait kurumlarda kullanılan internet adresi uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? A).mil B).tr C).com D)gov 93-Aşağıdaki internet adreslerinden hangisi yanlış yazılmıştır? a. b. c. d.

13 94-Bilgisayar ağlarının en önemli yararı aşağıdakilerden hangisidir? a. Bilgi Paylaşımı b. Bilgisayarın çalışmasını sağlaması c Bilgisayar parçalarının daha iyi çalışmasını sağlaması d Bilgisayarda oyun oynanmasını sağlaması 95.Aşağıdaki internet adreslerinden hangisi yanlış yazılmıştır? a) b) c) d)

14 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM 6. SINIFLAR ÇALIŞMA SORULARI CEVAPLARI 1-B 2-B 3-C 4-A 5-A 6-A 7-B 8-B 9-D 10- a.edu.tr y.com.de tr il.us kfi.org.uk net.br 11-A 12-C 13-B 14-A 15-D 16-B 17-A 18-D 19-D 20-A Site ismi marma ra (üniver sitesi) german y Saimabi Kuru m Ünive rsite Yayınla ndığı ülke Türkiye Ticari kurum almany a Liseilkorta türlçe okul Kkk Mil türkçe force Mil amerik a Temava Vakıf ingilter kfı e Oxford İntern brezily et a 21-A 22-B 23-C 24- MOV,AVİ--- VİDEO DOSYASI BMP, JPEG--- RESİM DOSYASI TXT,DOC---YAZI PDF---E-KİTAP MP3,WAV----SES,MÜZİK DOSYASI 25- MANZARA. JPG 26-A 27-D 28-A 29-B 30-C 31-A 32-D 33-B 34-A 35- exe--- program Jpeg---resim Mp müzik Rar-sıkıştırılmış Doc---metin 36-1-D,2-D 3-Y 4-D 5-D 6-D 37- DOC- MS OFFİCE WORD MP4 VİDEO MP3---- MÜZİK- JPEG--- RESİM XLS--- MS OFFİCE EXCEL MPEG VİDEO PNG-RESİM PPT-MS OFFİCE POWERPOİNT(SUNU)

15 WAV MÜZİK PDF E KİTAP 38-B 39-A 40-D 41-1.MP3---SES BİLİŞİM.RAR----SIKIŞTIRILMIŞ DOSYA.DOC----WORD(YAZI-METİN) EXPLORER.EXE-----PROGRAM/UYGULAMA PİKNİK.JPG RESİM 42-B 43-A 44-C 45-C 46-B 47-C 48-B 49- EXE ----E AVİ-----C PDF---- A MP3----D JPG--- B 50-B 51-D 52-A 53-B 54-D 55-A 56-C 57-C 58-A 59-C 60-A 61-C 62-D 63-D 64-A 65-C 66-A 67-D 68-D 69-C 70-A 71-A 72-D 73-D 74-C 75- tr meb gov 76-adı. Uzantısı ülke kodu 77- gov----devlet org---- vakıf edu-eğitim com ---ticari K12---lise İlk-Orta Okul 78-1-b 2-f 3-e 4-d 5-c 79-A 80-D 81-D 82-D 83-A 84-D 85-A 86-B 87-C 88-D 89-A 90-D 91-D 92-A mil ----askeri

16 93-B 94-A 95-C

17

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım 5.SINIF 2.DÖNEM 2.SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1) Bilgisayarlarda bilgileri depolamak için hangi donanım birimi kullanılır? A) Ram B) Ana kart C) CD-rom D) Sabit disk 2) Bilgisayarlarda işlenen bilgileri Ekrana

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

YEREL AĞ (LAN) GENİŞ ALAN AĞI (WAN) IP NUMARASI İNTERNET ADRESLERİ (URL) DOMAIN

YEREL AĞ (LAN) GENİŞ ALAN AĞI (WAN) IP NUMARASI İNTERNET ADRESLERİ (URL) DOMAIN YEREL AĞ (LAN) GENİŞ ALAN AĞI (WAN) IP NUMARASI İNTERNET ADRESLERİ (URL) DOMAIN LAN YEREL AĞ WAN GENİŞ ALAN AĞI Birbirine yakın mesafedeki bilgisayarların bir kablo ve ethernet kartı aracılığı ile bağlanmasından

Detaylı

K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI 1. Bilgisayarın çalışmasını sağlayan en temel yazılıma ne denir? a. Çekirdek b. Uygulama c. İşletim Sistemi

Detaylı

İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim?

İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim? Bilgi? İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim? Kişilerin duygu, düşünce yada fikirlerini çeşitli yollarla başkasına aktarmasına iletişim denir. BİLGİ + İLETİŞİM = BİLİŞİM

Detaylı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) Yazılım D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım amaçlarından

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

2. Aşağıdaki resimde numaralandırılmış alanlara bildiğiniz donanım parçalarından 4 tanesinin isimlerini ve numaralarını yazınız

2. Aşağıdaki resimde numaralandırılmış alanlara bildiğiniz donanım parçalarından 4 tanesinin isimlerini ve numaralarını yazınız 1. Aşağıdakilerden hangisi herkesle paylaşmamız gereken bilgilerden değildir? a) Telefon numaramız b) TC Kimlik Numaraız c) Adımız d) Ev Adresimiz 2. Aşağıdaki resimde numaralandırılmış alanlara bildiğiniz

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

DOSYALARI DÜZENLEMEK

DOSYALARI DÜZENLEMEK DOSYALARI DÜZENLEMEK Klasörler(Dizinler) ve Dosyalar Dosya Nedir? Dosya bilgi içeren öğedir. Dosyaların içerisinde metin, resim, ses, video vb. içerikler bulunabilir. Dosyaların türleri ve kendilerine

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü alet ve araçlara ne ad verilir? (7 p) A) Bilgi B) Teknoloji

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

www.bilisimsarayi.com

www.bilisimsarayi.com BĐLĐŞĐMSARAYI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Shift Tuşu Caps Lock tuşunun tersini kullandırır. B) Shift tuşu büyük harf yazdırır. C) Ctrl tuşu

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı kapatma ve

Detaylı

MİCROSOFT WORD SORULARI

MİCROSOFT WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat -

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103 4. HAFTA Bilgisayar Kullanımı Ve Dosya Yönetimi Bilgisayar cihazı Masaüstü Dosya yönetimi BİLGİSAYAR CİHAZI Kullanıcıdan aldığı veri yada bilgilerle istenilen doğrultuda işlem

Detaylı

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMA SORULARI-2 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Programlar

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayarın çalışma prensibini açıklayınız??? Bilgisayar çalışma sisteminde nelere ihtiyaç duyar??? İşlenebilir türden bir veya birden çok verinin

Detaylı

Dosya Yönetimi. Dosya, Klasör ve Sürücüler. Ahmet SOYARSLAN biltek.info

Dosya Yönetimi. Dosya, Klasör ve Sürücüler. Ahmet SOYARSLAN biltek.info Dosya Yönetimi Dosya, Klasör ve Sürücüler Ahmet SOYARSLAN biltek.info Bu Dersimizde Dosya, klasör ve sürücü kavramlarını, Neden klasör kullanmamız gerektiğini, Dosya uzantısının ne olduğunu, Sık kullanılan

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d)

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk

Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk Güvenlik Dosyaların taşınabilir kayıt ortamlarına yedeklenmesi Elektrik kesintisinde veri kaybı Dosyaların dışarıdan erişilmesinin engellenmesi Gizlilik Hakkı Bilgisayarın

Detaylı

BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ

BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ VİRÜS Virüsler en genel ifade ile bilgisayarınıza, programlarınıza, dosyalarınıza değişik şekillerde zarar verebilen, düzgün çalışmalarını engelleyen bilgisayar programlarıdır. Virüsler

Detaylı

1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME

1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 2 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Mehmet Çekiç Ortaokulu Sayfa 1 / 13 Mustafa KATLANÇ, Ankara

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ZARARLI YAZILIMLAR. Bilgi Güvenliği: Kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir.

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ZARARLI YAZILIMLAR. Bilgi Güvenliği: Kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir. BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ZARARLI YAZILIMLAR Bilgi Güvenliği: Kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İstiklal Ortaokulu www.istiklalorta.meb.k12.tr Bilgi

Detaylı

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar Bilgi nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, Teknoloji nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı. Klasör ve Dosya Mantığı. Klasör ve Dosya Mantığı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı. Klasör ve Dosya Mantığı. Klasör ve Dosya Mantığı İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı İŞLETİM SİSTEMLERİ İşletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak, donanım ve yazılım nitelikli kaynakların kullanıcılar arasında adil bir biçimde paylaştırılmasını

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5.sınıf Abdulkerim ERDEN & Fatma ÖNAL

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5.sınıf Abdulkerim ERDEN & Fatma ÖNAL Bilgi nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, Teknoloji nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya

Detaylı

Microsoft Word 2010 Soruları

Microsoft Word 2010 Soruları Microsoft Word 2010 Soruları 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010

Detaylı

Güç Düğmesi WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIMI. a. Bilgisayarı çalıştırma

Güç Düğmesi WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIMI. a. Bilgisayarı çalıştırma BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ DERS NOTLARI-2 *İşletim Sistemi çeşitleri: a)masaüstü İşletim sistemleri:pc ve Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleridir.en yaygın kullanılan masaüstü

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak.

İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak. Amaçlarımız 2 İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak. Dosya transferi ve arama motoru kavramlarını tanımlamak.

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim

Detaylı

Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk

Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk Güvenlik Dosyaların taşınabilir kayıt ortamlarına yedeklenmesi Elektrik kesintisinde veri kaybı Dosyaların dışarıdan erişilmesinin engellenmesi Gizlilik Hakkı Bilgisayarın

Detaylı

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta CryptoLocker Virüsü Nedir? Fidyeci (ransomware) truva atıdır [1]. Microsoft Windows işletim sistemlerini hedef alır. İnternet üzerinde ilk olarak 5 Eylül 2013 tarihinde görülmüştür [2]. CryptoLocker, virüslü

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013 Bilgisayar Bilgisayar Nedir? Kullanıcı tarafından girilen veriyi, bilgiyi, komutu programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi veya anlaşılabilir sonuç haline dönüştüren ve bunları saklayabilen

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Mahmut Gürkan KAYA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Dosya Nedir? Bilgisayarımızda bilgilerin kayıt edildiği birimlere dosya denir. Dosyanın

Detaylı

Teknoloji ile Tanışalım

Teknoloji ile Tanışalım 2 ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 3 1.4.1. TEKNOLOJİ İLE TANIŞALIM 4 Teknoloji ile Tanışalım

Detaylı

Yanıtlar: Twitter Facebook Instagram Myspace

Yanıtlar: Twitter Facebook Instagram Myspace Başlık: 140 karakterden oluşan ve tweet (tivit) adı verilen mesajlar göndermemizi, gündemi ve kişileri takip etmemizi sağlayan sosyal paylaşım sitesi hangisidir? Soru:140 karakterden oluşan ve tweet (tivit)

Detaylı

DOSYALAR VE KLASÖRLER

DOSYALAR VE KLASÖRLER DOSYALAR VE KLASÖRLER Dosya ve klasörlerin yapılarının anlaşılması önemlidir. Çoğunlukla klasörlerimiz Windows Başlat menüsünde bulunan Kütüphaneler klasörüne kaydedilir (Windows 7 de dokümanlar, müzik,

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ

BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ Pek çok kullanıcı, bilgisayarını virüsten koruma ya da bilgisayarına bulaşmış virüsü temizleme çabaları ile dönülmez zarar noktalarına gelebilmektedir. Bu nedenle; Bilgisayar virüsünün

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI 1 2 3 Microsoft Office Word Belgesinde çalışmamızı tamamladıktan sonra simgesine tıkladığımızda açılan menüde dosyamızı kaydedebiliriz veya yazıcıdan çıktısını alabiliriz. Çalışmamızda değişiklik yapmak

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır.

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan elektronik tablolama programlarından

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

5. Bilişim teknolojileri aygıtlarından beş tanesini yazınız.

5. Bilişim teknolojileri aygıtlarından beş tanesini yazınız. 6. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV SORU BANKASI 1. Aşağıda Bilişim Teknolojileri ile ilgili verilen ifadelerin başına DOĞRU ise D, YANLIŞ ise Y yazınız. a) (..) Hayatımızda

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİL-109 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SEMİH ÇALIŞKAN

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİL-109 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SEMİH ÇALIŞKAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİL-109 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SEMİH ÇALIŞKAN SOFTWARE (YAZILIM) O Sahip olunan bilgisayarların üzerine, onları verimli bir şekilde kullanmak için, çeşitli programlar yüklenir. Bu programların

Detaylı

Bazı MSDOS komutları BAZI DOS KOMUTLARI

Bazı MSDOS komutları BAZI DOS KOMUTLARI Bazı MSDOS komutları Windows XP, Vista işletim sisteminde Başlat\Çalıştır (Start \ Run) kısmına cmd veya command yazdığınızda MS-DOS penceresi gelir. BİR KOMUTUN NASIL KULLANILDIGINI ÖĞRENMEK İÇİN HELP

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

VAHİDE AKTUĞ ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM DERSİ 5. SINIFLAR İÇİN DERS NOTLARI

VAHİDE AKTUĞ ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM DERSİ 5. SINIFLAR İÇİN DERS NOTLARI VAHİDE AKTUĞ ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM DERSİ 5. SINIFLAR İÇİN DERS NOTLARI Siber Zorbalık: Siber zorbalık, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da grup tarafından diğer

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

KÖTÜ AMAÇLı YAZıLıMLAR VE GÜVENLIK

KÖTÜ AMAÇLı YAZıLıMLAR VE GÜVENLIK KÖTÜ AMAÇLı YAZıLıMLAR VE GÜVENLIK GIRIŞ Kötü amaçlı programlar bilgisayar kullanıcılarını en çok tedirgin eden günlük sorunların başında geliyor. Bu tür yazılımlar genellikle kullanıcının bilgisi olmadan

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İçerik Kişisel Bilgilerin Korunması İnternet üzerinden saldırganların kullandığı yöntemler Virüsler Trojan (Truva Atı)

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

OfficeExcelProgramıAnlatımı

OfficeExcelProgramıAnlatımı OfficeExcelProgramıAnlatımı Panoyu Kullanmak Microsoft Office programlarında kopyalama ve taşıma işlemi yapılırken kopyalanan veya kesilen metin, resim vb. kısımlar panoda saklanır. 24 adet kopyalama veya

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

2.3.5.1. HESAP MAKİNESİ PROGRAMI... 98 2.3.5.2. WORDPAD... 99 2.3.5.3. PAINT... 99 2.3.6 BİLGİSAYARDA TAŞINABİLİR BELLEK ELEMANLARINI TANIMAK...

2.3.5.1. HESAP MAKİNESİ PROGRAMI... 98 2.3.5.2. WORDPAD... 99 2.3.5.3. PAINT... 99 2.3.6 BİLGİSAYARDA TAŞINABİLİR BELLEK ELEMANLARINI TANIMAK... İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1:BİLGİSAYAR KULLANMAYA BAŞLARKEN TEMEL KAVRAMLAR...11 AMAÇ:... 12 1.1. GİRİŞ... 13 1.2. BİLGİSAYAR TERMİNOLOJİSİ... 14 1.2.1. TANIMLAR... 15 1.2.1.1. TEMEL TANIMLAR... 15 1.2.1.2. DİĞER

Detaylı

Bilgi Ve İletişim Teknolojisi

Bilgi Ve İletişim Teknolojisi Bilgi Ve İletişim Teknolojisi Adı Soyadı : Doğukan Taşdemir Sınıfı No : 10-B 13123 Ders : Bilgi Ve İletişim Teknolojisi Konu : Bilgisayar Virüsleri ve Virüslerden Korunma Yolları. VİRÜS NEDİR? VİRÜS ÇEŞİTLERİ

Detaylı

BİLGİSAYAR İÇİN ZARARLI YAZILIMLAR

BİLGİSAYAR İÇİN ZARARLI YAZILIMLAR BİLGİSAYAR İÇİN ZARARLI YAZILIMLAR ZARARLI YAZILIMLAR NEDİR Zararlı programlar; bilgisayarınıza zarar verebilen, bilgisayarınızı etkili bir şekilde kullanmanızı önleyen yazılımlardır. Bilgisayarınıza büyük

Detaylı

Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır.

Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. BİLİŞİM SUÇU Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Bilişim Suçu Çeşitleri 1- Kullanıcı Hesapları İle İlgili Suçlar Bir

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

Mahmut Gürkan KAYA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI

Mahmut Gürkan KAYA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI VİRÜS ve CASUS YAZILIMLAR Virüsler; Bilgisayar virüsü, her şeyden önce bir yazılımdır. Virüs olarak adlandırılmasının sebebi, kötü niyetli

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha

Detaylı

Sınav Hazırlık İçin Ders Notu EXCEL SORULARI 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Sınav Hazırlık İçin Ders Notu EXCEL SORULARI 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a. Başlat Programlar b. Başlat Ayarlar c. Başlat Programlar Donatılar d. Başla- Ayarlar- Denetim Masası 2. Dosya - Baskı önizleme

Detaylı

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir.

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Donanım: Bilgisayarın gözle görülen, elle tutulan tüm elektronik parçalarına donanım

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr Bu kılavuz Avira AntiVir Premium Security Suite ürününü hızlı bir şekilde kurmanız için hazırlanmıştır. Ürün ile ilgili ayrıntılı kullanım kılavuzuna www.antivir.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sıkça

Detaylı

TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ

TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ Bilgiyi işlemekte kullanılan araçlar ikiye ayrılır. 1- Maddi cihazlar 2-Kavramsal araçlar. Kullanıcıve bilgisayarın karşılıklıetkileşimini sağlayan birimlerin genel adıgiriş-çıkışbirimleridir.

Detaylı

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 Powerpoint bir prezentasyon yani sunu hazırlama programıdır. Anlatılan her konuya görsel olarak güçlü bir destek sağlarken hareketli resim, yazı ve efektlerle kişileri etkilemektedir.

Detaylı

BÖLÜM II BİLGİSAYAR DONANIMI VE İŞLETİM SİSTEMLERİ

BÖLÜM II BİLGİSAYAR DONANIMI VE İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BİLGİSAYARA GİRİŞ 1. Bilgisayarın Tarihçesi...3 2. Bilgisayar Sistem Birimleri Error! Bookmark not 3. Bilgisayar Çevre Birimleri.. Error! Bookmark not 4. Çıkış Birimleri...12 5. İletişim

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA 1. Hafta, Genel Kavramlar, 3B Ekran Kartları ve 3B Görüntü Özellikleri, Bilgisayarın Verimi / Gücü ve Donanım ve Yazılım Ders Tanıtımı Genel Kavramlar Donanım, Yazılım ve

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

.. LİSESİ /.. ÖĞRETİM YILI SINIFI BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI DERSİ 1.DÖNEM 2. SINAV SORULARIDIR Adı ve Soyadı: Sınıf ve No : 10 MUH.

.. LİSESİ /.. ÖĞRETİM YILI SINIFI BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI DERSİ 1.DÖNEM 2. SINAV SORULARIDIR Adı ve Soyadı: Sınıf ve No : 10 MUH. .. LİSESİ /.. ÖĞRETİM YILI SINIFI BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI DERSİ 1.DÖNEM 2. SINAV SORULARIDIR Adı ve Soyadı: Sınıf ve No : 10 MUH. A 1-a) Excel hangi işlemleri yapmada kullanılan bir programdır? Yazınız

Detaylı