Enkidu, Şimdi hayata ait bu ekmeği ye Toprağın geleneği olan Birayı da iç ( ) Gılgamış Destanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Enkidu, Şimdi hayata ait bu ekmeği ye Toprağın geleneği olan Birayı da iç ( ) Gılgamış Destanı"

Transkript

1 kimdir?

2

3 Enkidu, Şimdi hayata ait bu ekmeği ye Toprağın geleneği olan Birayı da iç ( ) Gılgamış Destanı

4 Anadolu Efes; Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan geniş coğrafyada bira, malt ve alkolsüz içecek üretimi, satışı ve pazarlama faaliyetleri yaparak, küresel şirket olma vizyonu doğrultusunda, hızla ilerliyor da Türkiye de açtığı, toplam 300 bin hektolitre üretim kapasitesine sahip iki bira fabrikasıyla üretim ve satış faaliyetlerine başlayan Anadolu Efes, seksenli yıllara gelindiğinde pazar lideri konumundaydı. Yine aynı senelerde dış pazarlara açılmak için ihracata odaklanmış, doksanlı yıllarda ise stratejik bir karar alarak yurt dışı yatırımlarına başlamıştı. Anadolu Efes günümüzde, bira satışının dörtte üçünü yurt dışında gerçekleştiren bir dünya şirketi ve satış hacmi bakımından bira sektöründe Avrupa nın en büyükleri sıralamasında beşinci, dünyada ise onbirinci durumda.

5 Dünya nın birasını üretiyoruz.

6 Daha güzel bir dünya için Sürdürülebilirlik anlayışıyla büyüme...

7 Anadolu Efes, operasyonu olan tüm ülkelerde en beğenilen bira şirketi olma vizyonuyla hareket ediyor. Sürdürülebilirlik kavramını iş yapış şekilleriyle harmanlayan Anadolu Efes, büyümek için esnek ve etkin stratejiler uygularken ürünlerinin sorumlu tüketimi konusunu da ön planda tutarak hayata tat katmaya devam ediyor. Dünyanın geleceği için kaynaklarının etkin kullanımını sağlayarak faaliyetlerini sürdürülebilir kılmak üzere 2015 itibarıyla litre başı su tüketimini 2008 yılına göre %35, karbon emisyonunuysa %25 oranında azaltmayı hedefliyor. Doğal ve tarımsal kaynakların korunarak geliştirilmesi ise daima ön planda tutuluyor.

8 Anadolu Efes, bu bakış açısıyla Türkiye de 25 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiği tarımsal Ar-Ge çalışmaları sonucunda yedi çeşit şerbetçiotu ile 15 tür maltlık arpa geliştirdi ve tescil ettirdi. Kalkınma Bakanlığı tarafından sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomi uygulamaları arasında Türkiye nin en iyi örneklerinden seçilen Anadolu Efes Türkiye Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları, 2012 de Brezilya nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenen Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı nda Türkiye yi temsil etti.

9

10 Efes in başarı hikayesi, 1969 da kurulan iki bira fabrikasıyla Türkiye de başlamıştı. İki ortak; Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan, yola koyulduklarında 300 bin hektolitre üretim kapasiteleri vardı. Çekoslovakya dan aldıkları bilgi ve teknolojiyi kullanan iki ortağın ürettiği biranın adı Efes Pilsen oldu ve yıllar içerisinde sadece marka olmakla kalmayıp yaşamın keyfi haline geldi.

11 Anadolu Efes in DNA sında girişimcilik var.

12 40 seneyi aşkın bir süre önce Türk damak tadına uygun olarak geliştirilen Efes Pilsen, artık Türkiye de biranın adı... İlk günden bu yana kalite ve lezzeti hiç değişmezken, geçirdiği diğer pek çok başarılı değişiklikle önemli ilerlemeler kaydetti. Günümüzde Türkiye nin nadir sayıdaki küresel markalarından biri oldu. Büyüme sürecinde atılan ilk önemli adım, satış ve pazarlama teşkilatının ülke çapında yaygınlaşarak örgütlenmesiydi.

13 Anadolu Efes, ülkemizin krizli yıllarına rağmen bu stratejiyle adım adım büyüdü ve pazarın lideri konumuna yükseldi. 80 li yıllara gelindiğinde Türkiye, birada markasını Efes Pilsen olarak seçmişti. Anadolu Efes, sürekli büyüyerek bir yandan yatırımlarıyla, diğer taraftan da etkin pazarlama stratejileri ve güçlü satış ağıyla Türk pazarının değişmez lideri konumuna ulaştı.

14 Anadolu Efes, Türkiye de kullandığı malt ve şerbetçiotunu büyük ölçüde yerel kaynaklardan temin ediyor. Ayrıca, bünyesinde gerçekleştirdiği Ar-Ge faaliyetleri sonucunda farklı iklim şartlarına uyum sağlayabilen arpa türleri ile daha fazla alfa asidi ihtiva eden yüksek kaliteli şerbetçiotu çeşitlerini üreterek tescil ettirdi. Bu yolla hem istihdama sürdürülebilir bir katkıda bulunuyor, hem de toprağın bilinçli bir biçimde kulanılmasını sağlıyor.

15 Konya ve Afyon daki tesislerinde yıllık 118 bin ton malt üretme kapasitesine sahip Anadolu Efes in, Bilecik te 300 ton pelet üretim kapasitesiyle çalışan bir de şerbetçiotu işleme tesisi bulunuyor.

16 Yerelden küresele...

17 Anadolu Efes, yurt dışı pazarlarındaki büyüme fırsatlarına doksanlı yıllarda odaklandı. Bu aşamada, ilk çıkışın doğru yapılması ve sonraki adımlarda stratejik kararlarla yol alınması çok önemliydi. Kültürel ve coğrafi yakınlığı olan ülkelere öncelik verildi. Hedef, Adriyatik ten Pasifik e uzanan geniş coğrafyada büyümek olarak belirlendi. Anadolu Efes, motive edici ve yol gösterici bu büyük hedefle, ilk yatırımını 1996 da Kazakistan ın kuzey doğusunda yer alan madenci şehri Karaganda da gerçekleştirdi. Yurt dışı operasyonlarının yönetimi için 1998 de Hollanda da Efes Breweries International (EBI) kuruldu da Rusya, 2003 de ise Moldova ve Sırbistan yatırımları gerçekleşti. Aynı sene Rusya nın Rostov, Kazakistan ın Almati kentlerinde açılan yeni fabrikalarda üretim başladı itibariyle Anadolu Efes, satış hacminin hemen hemen yarısını yurt dışından elde etmeye başlamıştı ve yaptığı yatırımlarla uluslararası pazarlarda emin adımlarla ilerliyordu.

18 2004 te EBI, Londra borsasına kote oldu da ise Rusya Kazan da faaliyet gösteren ülkenin yedinci büyük bira üreticisi Krasny Vostok Bira Grubu, iki yıl sonra da Gürcistan ın önde gelen bira şirketi Lomisi satın alındı. Anadolu Efes, küresel şirket olma yolunda basamakları hızlı ve kararlı bir biçimde tırmanırken kazandığı başarı beraberinde çok önemli iş birliğini getirdi de dünyanın ikinci büyük bira üreticisi SABMiller la imzalanan stratejik iş birliği anlaşması çerçevesinde SABMiller ın Rusya da üç, Ukrayna da ise bir fabrikasını devraldı. Buna karşılık Anadolu Efes in %24 hissesi SABMiller a devredildi.

19

20 Sorumlu ve insan odaklı büyüme...

21 40 seneyi geride bırakan Anadolu Efes, özellikle Türkiye de, yıllar içinde sadece pazar lideri olmakla kalmadı, aynı zamanda hayatı doldurmak misyonuyla pek çok başarılı çalışmaya imza attı. İyi örnek oluşturan bu çalışmalar, yeni yatırım yapılan ülkelere taşınarak kurum kültürünün yaygınlaşması ve çeşitlenmesi sağlandı. Hayatı doldurmak misyonuyla Anadolu Efes, hem Türkiye de hem de yurt dışında sporun çeşitli alanlarına verdiği desteği tüm hızıyla sürdürüyor. Ayrıca, 30 seneyi aşkın bir süredir Türkiye ye basketbolda ilkleri yaşatan Anadolu Efes, Euroleague e verdiği destek ile basketbola yaptığı katkıyı Avrupa ölçeğinde sürdürüyor. Türkiye de başlatılan ve bira kültürünün geliştirilmesini amaçlayan açık satış noktaları, pub ve geleneksel birahanelere yönelik iyileştirme çalışmaları, yatırım yapılan ülkelerin tamamında uygulanıyor ve büyük ilgi görüyor.

22 Anadolu Efes in Türkiye deki kültür mirasının gün yüzüne çıkarılması için büyük önem taşıyan arkeolojik çalışmalara 1998 den bugüne verdiği destek, bu alanda tek örnek sayılıyor. Bunun yanı sıra, yine Türkiye de turizmin gelişmesi için yılları arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Turizm Eğitimleri de Anadolu Efes tarafından sürdürülüyor.

23

24 Bayrağında yer alan, nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burgüt Kuşu nun korunmasına verilen destek ise Kazakistan a özel bir proje...

25 Ülkede satılan her Karagandinskoe kutusundan, belirlenen miktarda fon, Burgüt Kuşu Koruma Fonu na aktarılıyor. Burgüt Kuşu, aynı zamanda Karagandinskoe markasının da simgesi.

26 Anadolu Efes, üretimini yaptığı markaların aşırı tüketiminin verebileceği zararlar konusunda tüketicilerini açık bir dille uyarmak için, üzerine düşenleri yatırım yaptığı ülkelerin tamamında gerçekleştiriyor. Moldova da gençlere verilen eğitimler, uyarılar, kampanyalar bunun örneklerinden biri. Kazakistan da, Rusya da ve Gürcistan da ise alkollü araç kullanımını önleyici etkin projeler yürütülüyor.

27

28 Rakamlarla Anadolu Efes...

29 Anadolu Efes; altı ülkeye yayılan toplam 18 bira, 7 malt fabrikası ve 1 şerbetçiotu üretim tesisi ile sektöründe bölgenin en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Faaliyette bulunduğu ülkelerin dördünde (Türkiye, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan) pazar lideri.

30 Anadolu Efes in; Türkiye de beş bira, iki malt fabrikası ile bir şerbetçiotu işleme tesisi, Rusya da sekiz bira, beş malt fabrikası, Kazakistan da iki bira fabrikası, Moldova, Gürcistan ve Ukrayna da ise birer bira fabrikası bulunuyor. Ayrıca başta Efes Pilsener olmak üzere markaları, 80 den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Anadolu Efes, geçtiğimiz senelerde elde ettiği istikrarlı büyüme sonucunda 2012 yılında uluslararası derecelendirme kuruluşları Moody s ve Standart and Poor s tarafından yatırım yapılabilir seviyede nota sahip.

31 Anadolu Efes, meşrubat sektöründeki yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini, %50,3 oranında iştiraki olan Coca-Cola İçecek A.Ş. ( CCİ ) aracılığıyla yürütüyor. CCİ Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan da 10 bini aşan çalışanı ile The Coca-Cola Company ( TCCC ) markalarından oluşan içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor. 22 fabrika ve yıllık milyon ünite kasa şişeleme kapasitesine sahip olan CCİ, 360 milyonu aşkın bir tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün gamı sunuyor. Coca-Cola Sistemi nin satış hacmine göre 6. büyük şişeleyicisi olan CCİ, Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kırgızistan da pazar lideri, Ürdün ve Pakistan da ise ikinci konumdadır.

32

www.anado oluefes.com

www.anado oluefes.com Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Olağan Genel Kurul Sunumu www.anado oluefes.com 12 Mayıs 2008 Bira Faaliyetleri 6 Ülkede 17 bira fabrikası 34.3 milyon hektolitre bira üretim kapasitesi 236.500

Detaylı

oluefes.com

oluefes.com Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Ş Olağan ğ Genel Kurul Sunumu www.anado oluefes.com 29 Nisan 2009 1 Bira Faaliyetleri 5* Ülkede 14* bira fabrikası 35.7 milyon hektolitre bira üretim kapasitesi*

Detaylı

Anadolu Grubu Sunumu. 20 Mayıs 2014

Anadolu Grubu Sunumu. 20 Mayıs 2014 Anadolu Grubu Sunumu 20 Mayıs 2014 1 Bir çınar ağacı gibi köklerinden aldığı güç ile yaşamlarımızın içinde yer alıyor. 2 Vizyon: Anadolu yu Dünyaya, Dünyayı Anadolu ya Bağlayan Yıldız 1950 - Kuruluş 10

Detaylı

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir.

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. /anadolugrubu company/anadolu-group www.anadolugrubu.com.tr 06.01.2017 tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. Kuruluş Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız Anadolu Grubu, Kamil

Detaylı

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir.

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. /anadolugrubu company/anadolu-group www.anadolugrubu.com.tr 14.04.2017 tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. Kuruluş Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız Anadolu Grubu, Kamil

Detaylı

30.09.2007 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK DÖNEME AİT FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

30.09.2007 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK DÖNEME AİT FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.09.2007 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK DÖNEME AİT FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

Anadolu Grubu Sunumu. 15 Temmuz 2015

Anadolu Grubu Sunumu. 15 Temmuz 2015 1 Anadolu Grubu Sunumu 15 Temmuz 2015 Bir çınar ağacı gibi köklerinden aldığı güç ile yaşamlarımızın içinde yer alıyor. 2 Vizyon: Anadolu yu Dünyaya, Dünyayı Anadolu ya Bağlayan Yıldız 1950 - Kuruluş 10

Detaylı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı. 22 Mayıs 20121

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı. 22 Mayıs 20121 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı www.anadoluefes.com 22 Mayıs 20121 Anadolu Efes: Uluslararası bir güç... Anadolu Efes Üretim Tesisleri Bira Faaliyetleri

Detaylı

Coca-Cola İçecek: Halka Arz Bilgi Notu 01/05/2006 0

Coca-Cola İçecek: Halka Arz Bilgi Notu 01/05/2006 0 GENEL BİLGİ Coca-Cola İçecek A.Ş. nin ( CCİ ) Mayıs ayının ilk yarısı içerisinde halka açılması planlanmaktadır. Bu halka arzda CCİ in ortaklarından The Coca-Cola Export Corporation ( TCCC ), Coca-Cola

Detaylı

Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız. Ocak 2019

Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız. Ocak 2019 Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız Ocak 2019 Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız 1950 Kuruluş 80.000+ istihdam Atlantik ten Pasifik e uzanan 66 üretim tesisi ile

Detaylı

Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız. Temmuz 2017

Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız. Temmuz 2017 Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız Temmuz 2017 Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız 1950 Kuruluş 50.000'e yakın çalışan Atlantik ten Pasifik e uzanan 61 üretim tesisi

Detaylı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı www.anadoluefes.com Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Mayıs 20131 Kısaca 2012 Yılı Anadolu Efes SABMiller ın Rusya ve Ukrayna daki tüm bira faaliyetlerini

Detaylı

Olağan Genel Kurul Toplantısı. 28 Nisan, 2010 İstanbul

Olağan Genel Kurul Toplantısı. 28 Nisan, 2010 İstanbul Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan, 2010 İstanbul Bir Bakışta CCİ Ortaklık Yapısı Karadeniz Türkiye 73m Suriye 22m Ürdün 6m Azerbaycan 9m Irak 31m Türkmenistan 5m Kazakistan 16m 5m Tacikistan 8m Pakistan

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

Faaliyet Sonuçlarına İlişkin Değerlendirme:

Faaliyet Sonuçlarına İlişkin Değerlendirme: Faaliyet Sonuçlarına İlişkin Değerlendirme: 30.09.2009 TARİHİNDE SONA EREN DOKUZ AYLIK ARA DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı

Detaylı

Anadolu Efes. Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Mayıs 2006

Anadolu Efes. Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Mayıs 2006 Anadolu Efes Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Mayıs 2006 www.ana doluefes.com Anadolu Efes Toplantı Gündemi 1. Toplantı Başkanlık Divanı seçimi ve toplantı tutanaklarını Genel Kurul adına imzalamak üzere

Detaylı

31.03.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

31.03.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.03.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

30.06.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

30.06.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.06.2011 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

TARIMDA ORTAK AKIL TARIMDA

TARIMDA ORTAK AKIL TARIMDA TARIMDA ORTAK AKIL TARIMDA Daha çok değer vererek daha iyi bir hayat sürdürebiliriz. Efes olarak tedarikçilerimize, çiftçilerimize ve perakendecilerimize değer katıyoruz. Türkiye de arpa ve şerbetçiotuna

Detaylı

31.03.2013 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

31.03.2013 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.03.2013 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı, kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2014

Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2014 Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2014 Gündem Yıllık Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı Gündemi: 1. Açılış ve Toplantı Başkanlığı nın oluşturulması, 2. Yönetim Kurulu nca hazırlanan 2014 Yılı Faaliyet

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER Hazırlayan Cengiz KARABAYIR İGEME Uzmanı 2011 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi SITC No : Alkolsüz içecekler : 111 Alkollü içecekler

Detaylı

20 Kasım YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLAMASI

20 Kasım YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLAMASI 20 Kasım 2007 2007 YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLAMASI Mali Tabloların Sunumuna İlişkin Esaslar Şirket in işlevsel ve raporlama para birimi Yeni Türk Lirası dır ( YTL ). Ekte sunulan bağımsız denetimden

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER - ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER SITC No : Alkolsüz içecekler : 111 Alkollü içecekler : 112 Armonize No : Sular : 2201 Meşrubat : 2202 Bira : 2203 Şarap : 2204 Konyak : 22082012, 22082062 Viski : 220830

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2013

Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2013 Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2013 İçindekiler ANADOLU EFES HAKKINDA // Bir Bakışta Anadolu Efes 04 Sermaye ve Ortaklık Yapısı 05 Anadolu Efes Bünyesinde Faaliyet Gösteren Şirketler 06 Bira Grubu 08 Meşrubat

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER. Sektör Raporu

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER. Sektör Raporu ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER Sektör Raporu Sayfa 2 / 11 İÇİNDEKİLER 1. ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER 2.TÜRKİYE NİN DIŞ TİCARETİ 3.1.İHRACAT 3.2.İTHALAT 3.DÜNYA TİCARETİ KAYNAKÇA Sayfa 3 / 11 1. ALKOLLÜ

Detaylı

30 Mart 2007 CCI 2006 YILI SONUÇLARINI AÇIKLADI

30 Mart 2007 CCI 2006 YILI SONUÇLARINI AÇIKLADI 30 Mart 2007 Mali Tabloların Sunumuna İlişkin Esaslar CCI 2006 YILI SONUÇLARINI AÇIKLADI Şirket in işlevsel ve raporlama para birimi Yeni Türk Lirası dır ( YTL ). Ekte sunulan bağımsız denetimden geçmiş

Detaylı

TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.09.2012 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı, kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 9 Mayıs 2014

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 9 Mayıs 2014 milyon TL milyon TL mhl GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.03.2014 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLAR Konsolide satış hacmi (bira ve meşrubat operasyonları dahil) 2014 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

28 Mart 2008 2007 YILI SONUÇLARI AÇIKLAMASI

28 Mart 2008 2007 YILI SONUÇLARI AÇIKLAMASI 28 Mart 2008 Mali Tabloların Sunumuna İlişkin Esaslar 2007 YILI SONUÇLARI AÇIKLAMASI Şirket in işlevsel ve raporlama para birimi Yeni Türk Lirası dır ( YTL ). Ekte sunulan bağımsız denetimden geçmiş 31

Detaylı

2014 YILINA İLİŞKİN SONUÇLAR. Zorlu Bir Yılda Daha Hedeflenen Sonuçlara Ulaşıldı

2014 YILINA İLİŞKİN SONUÇLAR. Zorlu Bir Yılda Daha Hedeflenen Sonuçlara Ulaşıldı 2014 YILINA İLİŞKİN SONUÇLAR Zorlu Bir Yılda Daha Hedeflenen Sonuçlara Ulaşıldı 2014 Yılı Sonuçlarına İlişkin Özet Bilgiler Konsolide* satış hacmi** %3,5 artış göstererek 88,7 mhl seviyesine ulaşmıştır

Detaylı

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. 30.09.2014 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Döneme İlişkin Ara Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. 30.09.2014 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Döneme İlişkin Ara Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. 30.09.2014 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Döneme İlişkin Ara Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER 1. Genel Bakış 2. Kurumsal Yapı 3. Dönem İçindeki

Detaylı

ANADOLU EFES FAALİYET RAPORU 2010

ANADOLU EFES FAALİYET RAPORU 2010 ANADOLU EFES FAALİYET RAPORU 2010 İçindekiler Anadolu Efes e Genel Bakış 04 Operasyon Haritası 10 Başlıca Operasyonel ve Finansal Göstergeler 12 Sermaye ve Ortaklık Yapısı 13 Tarihçe 16 Anadolu Efes in

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.06.2012 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 7 Mart 2014

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 7 Mart 2014 milyon TL milyon TL milyon TL mhl GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.12.2013 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLAR Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı, kişi ve kurumları bilgilendirmek

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA Nurel KILIÇ Türk boya sektörü; Avrupa nın altıncı büyük boya üreticisi konumundadır. Türkiye de 50 yılı aşkın bir geçmişi olan boya sektörümüz, AB entegrasyon

Detaylı

31.03.2015 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLAR. 2015 Yılına Sağlam Başlangıç

31.03.2015 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLAR. 2015 Yılına Sağlam Başlangıç 31.03.2015 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLAR 2015 Yılına Sağlam Başlangıç Istanbul, 6 Mayıs 2015 Anadolu Efes (BIST: AEFES.IS) 31.03.2015 dönemine ilişkin sonuçlarını açıkladı:

Detaylı

ANADOLU GRUBU SUNUMU ARALIK 2016

ANADOLU GRUBU SUNUMU ARALIK 2016 ANADOLU GRUBU SUNUMU Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız 1950 Kuruluş 50.000'e yakın çalışan Atlantik ten Pasifik e uzanan 61 üretim tesisi ile 19 ülkede 2015 sonu itibarıyla 23,4 milyar

Detaylı

NİSAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

NİSAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU NİSAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU İhracat taşımalarımızın %55 i (~685.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %30 u (~380.000) Avrupa Ülkelerine, %15 i ise (~185.000) BDT ve Orta Asya

Detaylı

30.06.2010 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

30.06.2010 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.06.2010 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 22 Ağustos 2013

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 22 Ağustos 2013 milyon TL TRL million milyon TL milyon TL mhl mhl GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLAR Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı, kişi ve kurumları

Detaylı

Girişimciliğin başarı hikayesi

Girişimciliğin başarı hikayesi Girişimciliğin başarı hikayesi Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2012 İçindekiler 2 Vizyon-Misyon 3 Kısaca Anadolu Efes 3 Anadolu Grubu 4 Anadolu Efes Bünyesinde Faaliyet Gösteren Şirketler 16 Operasyon Haritası

Detaylı

27 Ağustos YILI İLK YARI SONUÇLARI AÇIKLAMASI

27 Ağustos YILI İLK YARI SONUÇLARI AÇIKLAMASI 27 Ağustos 2007 Mali Tabloların Sunumuna İlişkin Esaslar 2007 YILI İLK YARI SONUÇLARI AÇIKLAMASI Şirket in işlevsel ve raporlama para birimi Yeni Türk Lirası dır ( YTL ). Ekte sunulan sınırlı bağımsız

Detaylı

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. 30.09.2008 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Döneme İlişkin Ara Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞTIR 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2014

Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2014 Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2014 İçindekiler Anadolu Efes Hakkında Kısaca Anadolu Efes 6 Sermaye ve Ortaklık Yapısı 7 Anadolu Efes Bünyesinde Faaliyet Gösteren Şirketler 8 Bira Grubu 10 Türkiye Bira Operasyonları

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti

Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti 05.02.2013 Toplam 26.2 trilyon metreküp ispat edilen doğalgaz rezervleriyle dünyadaki ispat edilen doğalgaz kaynaklarının yüzde 11,7 sini elinde bulunduran Türkmenistan,

Detaylı

TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.03.2012 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI NİSAN 2014 İçindekiler 2013 YILI İHRACAT RAKAMLARI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME... 3 2013 YILI TR 71 BÖLGESİ İHRACAT PERFORMANSI... 4 AKSARAY...

Detaylı

31.12.2012 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

31.12.2012 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.12.2012 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı, kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER SITC No : Alkolsüz içecekler : 111 Alkollü içecekler : 112 Armonize No : Sular : 2201 Meşrubat : 2202 Bira : 2203 Şarap : 2204 Konyak : 22082012, 22082062 Viski : 220830 Cin

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER Tablo 1. Alkollü ve Alkolsüz İçeceklerin Gümrük Tarife Pozisyonları Alkolsüz İçecekler Ürün Adı GTP Mineral ve Gazlı Sular 2201 Meşrubat 2202 Alkollü İçecekler FERMENTE ALKOLLÜ

Detaylı

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Avrupa kıtasından Amerika kıtasına, Orta Doğu Ülkelerinden Afrika ülkelerine kadar geniş yelpazeyi kapsayan 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren

Detaylı

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına ( UFRS ) göre hazırlanmış olan, bağımsız denetimden geçmiş, 2004 yılına ait mali tabloları ve bağımsız denetim raporuna

Detaylı

AnAdolu EfEs Faaliyet RapoRu 2009

AnAdolu EfEs Faaliyet RapoRu 2009 Anadolu Efes Faaliyet Raporu 2009 İÇİNDEKİLER 04 Anadolu Efes Genel Bakış Operasyon Haritası Vizyon ve Misyon Sermaye ve Ortaklık Yapısı Tarihçe Başlıca Operasyonel ve Finansal Göstergeler Anadolu Efes

Detaylı

25 Ağustos YILI İLK YARI SONUÇLARI

25 Ağustos YILI İLK YARI SONUÇLARI 25 Ağustos 2006 2006 YILI İLK YARI SONUÇLARI 2006 yılının ilk yarısında Coca-Cola İçecek in satış hacmi, net satışları ve FAVÖK ü önceki senelerdeki rakamların ve planlananın üzerine çıkmıştır. Satış hacmi

Detaylı

İZMİR FABRİKASI SU YÖNETİMİ

İZMİR FABRİKASI SU YÖNETİMİ İZMİR FABRİKASI SU YÖNETİMİ 26 EYLÜL 2013 COCA-COLA İÇECEK HAKKINDA Coca-Cola sistemi içindeki satış hacmi bakımında en büyük 6 ncı şişeleyicidir 10.000 den fazla kişiye iş olanağı sağlamaktadır. Türkiye,

Detaylı

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU İhracat taşımalarımızın %55 i (~685.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %30 u (~380.000) Avrupa Ülkelerine, %15 i ise (~185.000) BDT ve Orta Asya

Detaylı

31.03.2010 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

31.03.2010 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.03.2010 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

Ekim Ayı Tekstil Gündemi

Ekim Ayı Tekstil Gündemi 11.11.2016 Konfeksiyon işçileri suistimalleri bildirmek için cep telefonu kullanıyor Kamboçya da tekstil sektöründe çalışan işçilerin asgari ücreti arttırılacak Etiyopya da yaşanan olaylarda Türk firması

Detaylı

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu Özet Sonuçlar *2016 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 30.05 oranında düşüş gösterirken 2017 ilk 9 ayında yüzde 28 artış kaydedilmiştir. *Türkiye'ye en çok

Detaylı

ARITMA SİSTEMİ VE FİLTRELER SEKTÖR NOTU

ARITMA SİSTEMİ VE FİLTRELER SEKTÖR NOTU ARITMA SİSTEMİ VE FİLTRELER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada arıtma sistemleri ve filtreler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. GTIP GTIP TANIMI 842121 SUYUN FİLTRE

Detaylı

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi Mayıs Ayı Tekstil Gündemi 03.06.2016 Mayıs Ayı Tekstil Gündemi «Çin, Mısır da tekstil bölgesi kuruyor» «Bangladeş konfeksiyon sektörü, verimlilikteki düşüşten endişe ediyor» «Pakistan pamuk endüstrisi,

Detaylı

AFD Sürdürülebilir bir gelecek için

AFD Sürdürülebilir bir gelecek için AFD Sürdürülebilir bir gelecek için TSKB Önceliğimiz Çevre Konferansı 5 aralık 2007 AGENCE FRANCAISE DE DEVELOPPEMENT Misyonumuz 1. Kalkınmanın finansmanı Birleşmiş Milletlerin Bin Yıl Kalkınma Hedefleri

Detaylı

ANADOLU GRUBU SUNUMU MAYIS 2016

ANADOLU GRUBU SUNUMU MAYIS 2016 ANADOLU GRUBU SUNUMU Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız 1950 Kuruluş 50.000'e yakın çalışan Atlantik ten Pasifik e uzanan 61 üretim tesisi ile 19 ülkede 2015 sonu itibarıyla 23,4 milyar

Detaylı

HAZİRAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

HAZİRAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZİRAN 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak-Haziran İhracat taşımalarımızın %49 u (~297.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %35 i (~208.000) Avrupa Ülkelerine, %16 sı ise (~100.000)

Detaylı

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Temmuz 2014 1 Milyar $ I. Cam Sektörü Hakkında 80 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Cam Sanayii, bugün camın ana gruplarını oluşturan düzcam (işlenmiş camlar dahil),

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ KİRAZ RAPORU ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ KASIM, 2018 1 İçindekiler 1. DÜNYA ÜRETİMİ VE TİCARETİ 1.1 DÜNYA KİRAZ ÜRETİMİ... 3 1.2 DÜNYA KİRAZ İTHALATI... 4 1.3 DÜNYA KİRAZ

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI Genel Değerlendirme Haziran 2014 2012 yılı dünya seramik sağlık gereçleri ihracat rakamlarına bakıldığında, 2011 yılı rakamlarına nazaran daha az dalgalanma gösterdiği

Detaylı

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. 30.06.2008 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Döneme İlişkin Ara Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞTIR 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü KONYA ÖZELİNDE YABANCI SERMAYELİ FİRMALARIN ÜLKE BAZLI ANALİZİ 06.08.2014 1 DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI Avusturya da un üretimi sağlayan 180 civarında değirmen olduğu tahmin edilmektedir. Yüzde 80 kapasiteyle çalışan bu değirmenlerin ürettiği un miktarı 500 bin

Detaylı

2006 yılının ilk çeyreğinde satış hacmimiz, ciromuz, esas faaliyet karımız ve vergi öncesi karımız bir önceki yılın rakamlarını aşmıştır.

2006 yılının ilk çeyreğinde satış hacmimiz, ciromuz, esas faaliyet karımız ve vergi öncesi karımız bir önceki yılın rakamlarını aşmıştır. 25 Mayıs 2006 2006 YILI BİRİNCİ ÇEYREK SONUÇLARI 2006 yılının ilk çeyreğinde satış hacmimiz, ciromuz, esas faaliyet karımız ve vergi öncesi karımız bir önceki yılın rakamlarını aşmıştır. Hacim bazında

Detaylı

Faaliyet Raporu. İçindekiler

Faaliyet Raporu. İçindekiler 2005 2005 İçindekiler İçindekiler 2 Genel Müdür ün Mesajı 3 Anadolu Grubu 4 Dünden Bugüne Anadolu Isuzu 6 Ürünler 8 Şampiyon Fabrikası 15 Finansal Göstergeler 16 2 Genel Müdür ün Mesajı 2005 Saygıdeğer

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ KİRAZ RAPORU ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ TEMMUZ, 2017 1 İçindekiler 1. DÜNYA ÜRETİMİ VE TİCARETİ... 3 1.1 DÜNYA ÜRETİMİ... 3 1.2 DÜNYA İTHALATI... 4 1.3 DÜNYA İHRACATI...

Detaylı

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada elevetörler-konveyörler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8428.20 Pnömatik elevatörler ve konveyörler

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 HUBUBAT ÜRÜNLERİN TANIMI Hububat grubu ürünler dünyada stratejik önemi en yüksek olan ürünler olup ilk çağlardan beri insanlar tarafından kültürü yapılarak

Detaylı

1886 dan beri 200+ ülke Dünyanın ilk 5 içecek markasından 4 ünün sahibi çalışan ten beri 10 ülke 26 fabrika 9 bine yakın çalışan PUBLIC

1886 dan beri 200+ ülke Dünyanın ilk 5 içecek markasından 4 ünün sahibi çalışan ten beri 10 ülke 26 fabrika 9 bine yakın çalışan PUBLIC 1886 dan beri 200+ ülke Dünyanın ilk 5 içecek markasından 4 ünün sahibi 700.000 çalışan 1964 ten beri 10 ülke 26 fabrika 9 bine yakın çalışan KAZAKİSTAN TÜRKİYE AZERBAYCAN KIRGIZİSTAN TACİKİSTAN TÜRKMENİSTAN

Detaylı

EYLÜL 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

EYLÜL 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU EYLÜL 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 yılı içerisinde Türk araçlarının karayolu ile taşımacılık yaptığı ülkelerin harita üzerinde gösterimi İHRACAT TAŞIMALARI UND nin derlediği

Detaylı

İçindekiler 118 119 120 121 Bu raporda kullanılan karakalem çalışmalar hakkında:

İçindekiler 118 119 120 121 Bu raporda kullanılan karakalem çalışmalar hakkında: İçindekiler 2 Kısaca Anadolu Efes 3 Anadolu Grubu 5 Vizyon-Misyon 6 Anadolu Efes Bünyesinde Faaliyet Gösteren Şirketler 10 Operasyon Haritası 12 Başlıca Operasyonel ve Finansal Göstergeler 13 Sermaye ve

Detaylı

TİCARİ İLİŞKİLER DURUM İKÖ ÜLKELERİ ARASINDA AVRUPA BİRLİĞİ >>

TİCARİ İLİŞKİLER DURUM İKÖ ÜLKELERİ ARASINDA AVRUPA BİRLİĞİ >> AVRUPA BİRLİĞİ >> Hazırlayan: Mustafa BAYBURTLU (TOBB AB Daire Başkanı) İKÖ ÜLKELERİ ARASINDA TİCARİ İLİŞKİLER VE EKONOMİK DURUM İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkelerin ekonomik yapıları, ekonomik

Detaylı

Burçun İmir. Aylin Somersan-Coqui. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü

Burçun İmir. Aylin Somersan-Coqui. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Burçun İmir Aylin Somersan-Coqui Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Allianz da sürdürülebilirliğin kanıtı, 126 yıllık tarih Aylin Somersan Coqui Aylin Somersan-Coqui Allianz Türkiye CEO Sürdürülebilirilik,

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

31.12.2010 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI

31.12.2010 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI 31.12.2010 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KONSOLİDE FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLENDİRME YAZISI Şirketimizin, yerli ve yabancı yatırımcı kişi ve kurumları bilgilendirmek amacıyla, Sermaye Piyasası

Detaylı

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Oğuzhan KAYA TKHK Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı khk.kaynakgelistirme@saglik.gov.tr www.tkhk.gov.tr Slayt1/28 Bakanlığımızın 2013-2017

Detaylı

OCAK-EYLÜL 2017 DÖNEMİ TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRMESİ

OCAK-EYLÜL 2017 DÖNEMİ TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRMESİ 12.10.2017 OCAK-EYLÜL 2017 DÖNEMİ TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRMESİ Türk İhracat Taşımalarında Yoğunluk Haritası İHRACAT TAŞIMALARI Geçen yıl Ocak-Eylül toplamına bakıldığında 2016 yılında 849.247

Detaylı

Coca-Cola İçecek te Sürdürülebilir Üretim Uygulamaları. Şahin Keykan Ankara Fabrikası Müdürü

Coca-Cola İçecek te Sürdürülebilir Üretim Uygulamaları. Şahin Keykan Ankara Fabrikası Müdürü Coca-Cola İçecek te Sürdürülebilir Üretim Uygulamaları Şahin Keykan Ankara Fabrikası Müdürü CCİ Hakkında Coca-Cola sistemi içindeki satış hacmi bakımında en büyük 6 ncı şişeleyicidir 9.000 den fazla kişiye

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ Daha iyi bir yaşam için Sürdürülebilirlik yolculuğumuzun uzun olduğunu biliyor ve biz, bu yolu paydaşlarımız ile beraber yürüyerek öncelikli alanlarımızı güçlendiriyoruz.

Detaylı

Geleceğe doğru büyümek. Faaliyet raporu

Geleceğe doğru büyümek. Faaliyet raporu Geleceğe doğru büyümek 2 12 Faaliyet raporu Genel I Operasyonel I Kurumsal I Finansal 1 İçindekiler 2 3 4 5 6 7 8 11 15 17 19 23 26 30 32 34 35 36 37 38 41 54 56 57 118 120 Genel CCİ Faaliyet Coğrafyası

Detaylı

ANADOLU GRUBU KISACA

ANADOLU GRUBU KISACA Mayıs 2016 ANADOLU GRUBU CİRO (2015): 23.4 MİLYAR TÜRK LİRASI KÜRESEL İSTİHDAM: 50 BİNE YAKIN ŞİRKET SAYISI: 80 IN ÜZERINDE HALKA AÇIK ŞİRKET SAYISI: 6 FAALİYETTE OLDUĞUMUZ ÜLKE SAYISI: 19 TOPLAM ÜRETİM

Detaylı

21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI. İşbirliği ile

21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI. İşbirliği ile 21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI İşbirliği ile 2. Gaziantep Enerji Zirvesi 21 Şubat 2014 te Enerji Alanında Bölgenin Yol Haritasını Çiziyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 şehri arasında yer alan Gaziantep

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

Stratejik Planlamada İletişimin Önemi

Stratejik Planlamada İletişimin Önemi Stratejik Planlamada İletişimin Önemi STRATEJİ nedir? Şirketin amaç ve hedeflerini belirler Amaç ve hedefleri hangi amaçlarla nasıl ulaşılacağını gösterir Şirketin içinde bulunduğu pazarı ve çevresini

Detaylı