KONAKLAR DA SANAT SOKAKLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KONAKLAR DA SANAT SOKAKLARI"

Transkript

1 ARADIĞIMIZ SİZDE OLABİLİR!

2

3 KONAKLAR DA SANAT SOKAKLARI Düşünün ki salonunuzun duvarında bir Bedri Rahmi tablosu asılı, oturma odanızda da Ferruh Başağa nın bir eseri Komşunuza ziyarete gittiğinizde Nurullah Berk in tablosuna bakarak kahvenizi yudumluyor, Sabri Berkel in desenlerine bakarak hayaller kuruyorsunuz. Bu büyük sanatçıların tablolarını ancak milyonlar ödeyerek alabileceğimizi, daha gerçekçi bir söyleyişle alamayacağımızı hepimiz gayet iyi biliyoruz. Peki ya elimizdekiler, sahip olduklarımız; ailemizden bize kalan eserler ne olacak? Bu değerleri ne yapacağız, nasıl koruyacağız? Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu caddeye bağlı sokaklar, çağdaş Türk sanatının 6 önemli temsilcisini ağırlıyor; hem de 1957 den beri! Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nurullah Berk, Ferruh Başağa, Sabri Berkel, Ercüment Kalmık ve Eren Eyüboğlu 20 büyük mozaik panoyu bize emanet ettiler. Sadece onların değil, 4. Levent projesini yılları arasında tasarlayıp uygulayan mimarlar Kemal Ahmet Arû ve Rebiî Gorbon un da emaneti bu eserler. İstanbul un ilk uydu kentinin sakinlerinin emaneti Bu emaneti çocuklarımıza sağlam bir şekilde devretmek için Beşiktaş Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Kasım 2012 yılında İstanbul III Numaralı Koruma Bölge Kurulu na başvurduk. Kurulun Aralık 2012 de aldığı karar sonucunda bu 20 mozaik pano koruma altına alındı. 20 eseri ve bu eserlerin bulundukları cepheleri tek tek çizip geçirdikleri tahribatları belgeleyeceğiz. Ancak bu çalışma sırasında sizlerin de yardımına ihtiyacımız var. Aile albümlerinizdeki bu mozaiklerin eski hallerini gösteren fotoğraflar veya belgeler bize ışık tutacak. Lütfen, elinizdeki bu tip belgeleri numaralı hizmet ofisimizi arayarak bizimle paylaşın. 4. Levent mozaiklerini koruma dayanışmamıza ortak olun. İkinci aşamada restorasyona başlayacağız. Eksik kalan mozaikleri tamamlayacağız, tahribatları en aza indirgemenin, restorasyon ilkeleri paralelinde çözümlerini arayacağız. Mozaiklerin cephelerde algılanabilmesi için boya renklerinden, tabela sistemine ve ışıklandırmaya kadar ayrıntılı bir çalışma yapacağız. Bu imecenin sonucunda mahallemizin bir açık hava sanat müzesine dönüşeceğine inanıyoruz. Barselona, Paris ve Avrupa nın önemli kentlerinde gördüğümüz sanat duvarlarının benzerlerine sahip olmanın gururunu paylaşacağız. Saygılarımla,

4 Sanat duvarları koruma altında Bir zamanlar 4. Levent i bir açık hava sanat müzesine dönüştüren, çağdaş Türk resminin 6 büyük sanatçısına ait büyük ölçekli 20 duvar mozaiği bugün ne durumda? Sorunun cevabı maalesef pek iç açıcı değil. 4. Levent mozaiklerinin 2000 li yılların başlarındaki düşmanları tabela ve reklam panolarıyken artık yeni bir düşmanları daha var: Mantolama! 20 eserin 7 si mantolama altında kalmış, 6 sının üzeri tabela ve reklam panolarıyla kapatılmış; 2 tanesi baca, sundurma, klima vb. unsurlarla tahrip edilmiş. Nurullah Berk in yaptığı mozaik ise vitrin açma amacıyla yıkılarak yok edilmiş. Sadece 4 eser iyi durumda. Belediye olarak, birbirinden değerli mozaiklerimizi yeniden gün yüzüne çıkarmak için bir proje başlattık nin son aylarında 4. Levent teki 20 duvar mozaiğini harita üzerine işaretledik ve güncel durumlarını tespit ettik. Bu çalışmayı yaparken, Ferda Çağlayan ın 2004 yılında Atlas Dergisi nde yazdığı makale bize rehberlik etti. Eski, yeni fotoğraflarını hazırlayarak oluşturduğumuz ayrıntılı dosyayı, mozaiklerin koruma altına alınması talebiyle İstanbul III Numaralı Koruma Bölge

5 Reklam brandası sökülürken 13/03/2013 Tabelanın mozaiği kapatan bölümü kaldırıldı 14/02/2013 Demir konstrüksiyonlar sökülürken 02/04/2013 Kurulu na gönderdik. İyi haber Aralık 2012 de geldi: Kentsel sit alanı içinde yer alan 4. Levent Sitesi nin duvarlarındaki 20 sanat eseri tek tek koruma altına alındı. Şimdi eserlerin varislerine ulaşıp onarım çalışmaları için izinlerini alıyoruz. İzin sürecinde eserlerin üzerindeki reklam panosu, tabela, kablo, sundurma vb. eklentileri kaldırmaya başladık. Bu eklerin altında kalan; Bedri Rahmi nin iki, Eren Eyüboğlu ve Ferruh Başağa nın birer eseri yeniden gün ışığına çıktı. Bir sonraki adım ise eserlerin rölövelerini alıp, restorasyonlarını gerçekleştirmek ve sürecin tamamını anlatan yayınlar hazırlayarak sanat çevrelerinin ilgisini bu alana çekmek olacak. 4. Levent duvar mozaikleri, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı ndaki sanat eserleriyle birlikte İstanbul un 1950 li yıllardaki sanat ortamını, büyük imar faaliyetlerini yürüten müteahhitlerin sanata bakışını anlatması açısından yegâne örnekler... Korunması, yaşatılması ve İstanbul un tarihsel ve kültürel değerlerini hiçe sayarak kenti betonlaştıranlara gösterilmesi boynumuzun borcu.

6

7

8 AKÇ KONAKLAR MAHALLESİ 4.LEVENT METRO İSTASYONU MEŞELİ SOKAK AKÇAM CADDESİ BÜYÜKDERE CADDESİ SELVİ SOKAK 19

9 AKASYALI SOKAK AM CADDESİ 9 AKASYALI SOKAK AKÇAM CADDESİ 13 İSMAİL TARMAN İLKÖĞRETİM OKULU

10 10 I Beşiktaş Belediyesi 1 Bedri Rahmi Eyüboğlu 1911 Giresun İstanbul Reklam panosu altında kalan mozaik 13 Mart 2013 tarihinde Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından açıldı.

11 4. Levent Mozaikleri I 11 2 Bedri Rahmi Eyüboğlu 1911 Giresun İstanbul Koruma Kurulu nun aldığı kararla mozaik, Ziraat Bankası tarafından koruma altına alınmış; klima dış üniteleri sökülerek mozaiğin önüne camdan bir koruma eklenmiştir.

12 12 I Beşiktaş Belediyesi 3 Bedri Rahmi Eyüboğlu 1911 Giresun İstanbul Reklam panosu altında kalan mozaik 13 Mart 2013 tarihinde Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından açıldı.

13 4. Levent Mozaikleri I 13 4 Ferruh Başağa 1914 İstanbul İstanbul Binanın Meşelik Sokak a bakan arka cephesinde yer alan mozaik, klima dış üniteleri, kombi bacaları ve dükkân tabelaları nedeniyle algılanamaz hale gelmiştir.

14 14 I Beşiktaş Belediyesi 5 Ferruh Başağa 1914 İstanbul İstanbul Binanın Meşelik Sokak a bakan arka cephesinde yer alan mozaik, mantolamanın altında kalmıştır.

15 4. Levent Mozaikleri I 15 6 Ferruh Başağa 1914 İstanbul İstanbul Binanın Akasyalı Sokak a bakan kısa kenarındaki kafenin sonradan yapılan sundurması nedeniyle mozaik algılanamaz durumdaydı. Beşiktaş Belediyesi nin 11 Mart 2013 tarihinde yaptığı tebligat sonucunda sundurma kaldırıldı.

16 16 I Beşiktaş Belediyesi 7 Ferruh Başağa 1914 İstanbul İstanbul Binanın Akçam Sokağı na bakan ön cephesi boyunca balkon ve pencere altlarında devam eden mozaik, sıva ve boya altında kalarak tamamen kaybolmuştur.

17 4. Levent Mozaikleri I 17 8 Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akçam Caddesi ne bakan yan cephesindeki mozaik, mantolamanın altında kalmıştır.

18 18 I Beşiktaş Belediyesi 9 Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akasyalı Sokağı na bakan yan cephesindeki mozaik, mantolamanın altında kalmıştır.

19 4. Levent Mozaikleri I Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akçam Caddesi ne bakan yan cephesindeki mozaik, korunmuş halde günümüze ulaşmıştır.

20 20 I Beşiktaş Belediyesi 11 Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akasyalı Sokağı na bakan yan cephesindeki mozaik, mantolamanın altında kalmıştır.

21 4. Levent Mozaikleri I Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akçam Caddesi ne bakan yan cephesindeki mozaik, mantolamanın ve tabelaların altında kalmıştır.

22 22 I Beşiktaş Belediyesi 13 Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akasyalı Sokağı na bakan yan cephesindeki mozaik, mantolamanın altında kalmıştır.

23 4. Levent Mozaikleri I Ercüment Kalmık 1909 İstanbul İstanbul Binanın Akasyalı Sokağı na bakan yan cephesindeki mozaik, mantolamanın altında kalmıştır.

24 24 I Beşiktaş Belediyesi 15 Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın yan cephesindeki mozaik, korunmuş halde günümüze ulaşmıştır.

25 4. Levent Mozaikleri I Eren Eyüboğlu 1907 Yaş (Romanya) İstanbul Binanın Akçam Caddesi ne bakan cephesindeki mozaiğin alt kısmı, dükkân tabelası tarafından kapatılmıştı. Beşiktaş Belediyesi nin 4 Şubat 2013 tarihinde yaptığı tebligat sonucunda tabelanın mozaiği kapatan bölümü kaldırıldı.

26 26 I Beşiktaş Belediyesi 17 Eren Eyüboğlu 1907 Yaş (Romanya) İstanbul Binanın Akçam Caddesi ne bakan cephesindeki mozaiğin alt tarafı dışındaki bölümü korunmuştur.

27 4. Levent Mozaikleri I Eren Eyüboğlu 1907 Yaş (Romanya) İstanbul Binanın Akçam Caddesi ne bakan cephesindeki mozaik, korunarak günümüze ulaşmıştır.

28 28 I Beşiktaş Belediyesi 19 Nurullah Berk 1906 İstanbul İstanbul Binanın Selvili Sokak a bakan cephesindeki mozaiğin bulunduğu duvar yıkılarak yerine vitrin açılmıştır. Mozaik yok edilmiştir.

29 4. Levent Mozaikleri I Sabri Berkel 1907 Üsküp (Makedonya) Binanın Akçam Caddesi ne bakan yan cephesindeki mozaik, reklam panosu ve mantolamanın altında kalmıştır.

30 ARADIĞIMIZ PARÇA SİZDE OLABİLİR! Bir zamanlar 4. Levent i adeta bir açık hava müzesine çeviren mozaikler, özensiz kullanım sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Koruma Kurulu nun bu sanat eserlerinin korunması için aldığı kararın ardından kapsamlı bir restorasyon projesine başladık. Sizleri bu eserlerin özgün hallerine ait fotoğrafları bizimle paylaşmaya davet ediyoruz.

31 Fotoğraflar: Ferda Çağlayan ve Beşiktaş Belediyesi arşivi

32

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 18 HAZİRAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Duran eylem Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Detaylı

Belediyeden. Sanat imecesi. BEŞİKTAŞ Belediyesi, Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu. 1957 den bu yana olan eserleri ağırlıyor.

Belediyeden. Sanat imecesi. BEŞİKTAŞ Belediyesi, Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu. 1957 den bu yana olan eserleri ağırlıyor. 18 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Sanat imecesi Belediyesi, Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu caddeye bağlı sokaklar, çağdaş Türk sanatının altı önemli temsilcisini

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 22 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Panel düzenleniyor Kent Konseyi Kadın Meclisi, kuruluşlarının 73. yıldönümü nedeni ile "Anadolu Aydınlanmasının Öncüsü Köy Enstitüleri"

Detaylı

Konaklar. Açık Hava Müzesi

Konaklar. Açık Hava Müzesi 30 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Açık Hava Müzesi Belediyesi Sanat İmecesi İle Beşiktaş'ı Açık Hava Müzesi'ne dönüştürmeyi planlıyor. Sanatta imece usulüyle farklı

Detaylı

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi kent merkezi, arkeolojik, kentsel sit alanlarında uygulama esasları EK MADDE (1)

Detaylı

VI.ETAP ÇARŞI CADDESİ

VI.ETAP ÇARŞI CADDESİ VI.ETAP ÇARŞI CADDESİ PROJE ÖZETİ PARSEL ALANI PROJE KAPALI ALANI PROJE TANIMI Çanakkale; tarihinin her döneminde birçok kültüre ev sahipliği yapmış, coğrafi konumu, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla,

Detaylı

KOŞUYOLU MAHALLE PLANLAMASI VALİDEBAĞ IŞIKLAR MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ

KOŞUYOLU MAHALLE PLANLAMASI VALİDEBAĞ IŞIKLAR MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOŞUYOLU MAHALLE PLANLAMASI VALİDEBAĞ IŞIKLAR MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ YERLEŞİM MEYDAN VE ÇARŞI MEYDAN KOŞUYOLU PARKI KOŞUYOLU YAŞAM PARKI KOŞUYOLU KALP HASTANESİ 1951-1954

Detaylı

RASİMPAŞA YELDEĞİRMENİ MAHALLE YENİLEME PROJESİ İLKE KARARLARI

RASİMPAŞA YELDEĞİRMENİ MAHALLE YENİLEME PROJESİ İLKE KARARLARI RASİMPAŞA YELDEĞİRMENİ MAHALLE YENİLEME PROJESİ İLKE KARARLARI İÇİNDEKİLER I.GİRİŞ II.AMAÇ III. KAPSAM IV.GENEL KARARLAR 1. TABELALA 1.1 Zemin Kat İşyeri (dükkan) Tabelaları a-opak Dükkan Tabelası b-harf

Detaylı

1996 dan 2010 a (Özel Bülten)

1996 dan 2010 a (Özel Bülten) ÇAĞDAŞ LEVENT Derneği 1996 dan 2010 a (Özel Bülten) Tarihçe Osmanlı toplumsal yapısı içinde; gösterdikleri başarılara rağmen, zamanla imparatorluğun girdiği çöküş süreci içinde, giderek sorun olmaya başlayan

Detaylı

Çarşı Bölgesini koruma altına almak amacıyla Kültür Bakanlığı İstanbul İli II Numaralı K.T.V.K. Kurulu nca / 3623 sayılı kararı ile Sit

Çarşı Bölgesini koruma altına almak amacıyla Kültür Bakanlığı İstanbul İli II Numaralı K.T.V.K. Kurulu nca / 3623 sayılı kararı ile Sit KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE ve KÜLTÜR DEĞERLERİNİ KORUMA ve TANITMA VAKFI Kadıköy,bugünkü çarşı alanı ile şekillenmeye başlamış, 18.yy da Türkler ve Rumların yaşadığı bölgeye Ermeniler de yerleşmeye başlamıştır.

Detaylı

KAYSERİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULUNUN ŞUBAT 2014 (72-73-74-75) SAYILI TOPLANTI GÜNDEMİ

KAYSERİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULUNUN ŞUBAT 2014 (72-73-74-75) SAYILI TOPLANTI GÜNDEMİ Toplantı Yeri : Müdürlük Hizmet Binası (Tacettin Veli Mahallesi, Lalezade Caddesi, No:6 Kiçikapı//KAYSERİ) Toplantı Tarihi ve saati : 06 Şubat 2014 Perşembe- 09.30 Molu Mahallesi Camii Tespit- 184 1 Köy

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU RAPOR NO : 13 KONU : Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Yönetmeliği Belediye Meclisi nin 11.02.2019 tarihli birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mezarlıklar Dairesi

Detaylı

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4-

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4- Kordon Yönetmeliği Atatürk Caddesinin (Birinci Kordon) Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı Arasında Yapılan Düzenleme ve Bu Alanın Kullanım Esaslarına Ait Yönetmelik Yasal Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Yepyeni kent rehberi

Beşiktaş Gazetesi. Yepyeni kent rehberi Yepyeni kent rehberi BEŞİKTAŞ Belediyesi kent rehberi bölümündeki yenilikleriyle kentlinin ilgisini çekiyor. Belediye yenilenmiş sitesiyle kentlinin karşısına çıkıyor. Mahalle isimleri ve bir çok başlıklarla

Detaylı

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ 2334 ADA 33 PARSELE AİT 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ALAN TANIMI Planlama çalışması gerçekleştirilen alan; İzmir İli, Konak

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR Karar Tarihi ve No : 28.05.2014-542 KARS Kars İli, Merkez, 224 ada, 15 parselde kayıtlı Kentsel Sit Alanı içerisinde kalan taşınmazda yapılmak istenen yeni yapılaşmanın Mimari Uygulama projesine ilişkin,

Detaylı

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALIADA 46 ADA 10 PARSEL SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ TESCİLLİ YAPI RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALI ADA AHŞAP ESKİ ESER RESTORASYON RAPORU İLİ : İstanbul İLÇESİ : Adalar MAHALLESİ : Kınalı Ada CADDESİ

Detaylı

Yazar Kalfa Çarşamba, 21 Nisan :58 - Son Güncelleme Çarşamba, 21 Nisan :08

Yazar Kalfa Çarşamba, 21 Nisan :58 - Son Güncelleme Çarşamba, 21 Nisan :08 AÇIK HAVA ÖZEL BİR MEDYA Açık hava reklamcılığı konusunda yabancıların Türkiye ye duyduğu ilgi, son yıllarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak artıyor. İstanbul un dünya standartlarında bir havaalanına

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 10.16.45 Toplantı Tarihi ve No : 07.03.2015/191 Toplantı Yeri

Kültür ve Turizm Bakanlığından: BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 10.16.45 Toplantı Tarihi ve No : 07.03.2015/191 Toplantı Yeri Kültür ve Turizm Bakanlığından: BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 10.16.45 Toplantı Tarihi ve No : 07.03.2015/191 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 07.03.2015/4187 BURSA Balıkesir İli,

Detaylı

T.C. MALTEPE BELEDİYESİ ÖRNEK ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI: ÇAM SOKAK ENGELSİZ ERİŞİM PİLOT BÖLGE PROJESİ

T.C. MALTEPE BELEDİYESİ ÖRNEK ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI: ÇAM SOKAK ENGELSİZ ERİŞİM PİLOT BÖLGE PROJESİ T.C. MALTEPE BELEDİYESİ ÖRNEK ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI: ÇAM SOKAK ENGELSİZ ERİŞİM PİLOT BÖLGE PROJESİ 1. MALTEPE ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI Maltepe ilçesi 400.000 den fazla nüfusu ile İstanbul un en büyük

Detaylı

BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL

BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL MART 2015 0 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1... 3 GENEL BİLGİLER... 3 1.1 Gayrimenkulun Cinsi ve Fiili Kullanımı, Adres Bilgileri...

Detaylı

yapan Beşiktaş, antrenmana ısınma koşuları ile başladı.

yapan Beşiktaş, antrenmana ısınma koşuları ile başladı. Beşiktaş'ta dur durak yok SPOR BEŞİKTAŞ, Trabzonspor maçı hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde kondisyon ve taktik çalışmaları yapan Beşiktaş,

Detaylı

Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015 / 149 Karar Tarihi ve No : 27.02.2015 / 1310-I İSTANBUL

Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015 / 149 Karar Tarihi ve No : 27.02.2015 / 1310-I İSTANBUL T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İSTANBUL I NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015 / 149 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 27.02.2015 / 1310-I İSTANBUL

Detaylı

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ 2334 ADA 33 PARSELE AİT 1/1.000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ALAN TANIMI Planlama çalışması gerçekleştirilen alan; İzmir İli,

Detaylı

EMRE MONTAJ KİMDİR? Ekiplerimiz 6 aylık periyodlarla ISEC eğitimi almaktadır.

EMRE MONTAJ KİMDİR? Ekiplerimiz 6 aylık periyodlarla ISEC eğitimi almaktadır. EMRE MONTAJ KİMDİR? Emre Montaj, 1999 yılında girdiği reklam sektöründe sorunsuz ve kesintisiz hizmet vermeyi amaçlamıştır. O günden bugünlere, hizmet verdiğimiz büyük projelerde edindiğimiz saha tecrübeleri

Detaylı

EYÜPSULTAN MEVCUT DURUM TESPİTLERİ

EYÜPSULTAN MEVCUT DURUM TESPİTLERİ SUNUŞ EYÜPSULTAN MEVCUT DURUM TESPİTLERİ İslam aleminin en önemli ziyaret merkezlerinden olan Eyüp Sultan, İstanbul daki ilk Osmanlı yerleşkesidir. Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar kentsel

Detaylı

T.C. SİVAS İLİ ŞARKIŞLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI M E C L İ S K A R A R I

T.C. SİVAS İLİ ŞARKIŞLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI M E C L İ S K A R A R I Birleşim No : 1 Karar No : 71 KARAR ÖZETİ: İMAR DEĞİŞİKŞİĞİ-MEZARLIK-CEZAEVİ ÜZERİ Sivas İli Şarkışla İlçesi Yukarı Mahalle 1357 ila 1385 numaralı imar adaları ile 375 ada 33 ila 46 parseller ve yine 375

Detaylı

T.C. imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

T.C. imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü T.C. t ANTALYA BÜYÜKSEHİR» BELEDİYESİ imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü o» * " Uf t İ % TEXP02016 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03- - 1 0 ^ 0 3 /0 3 /2 0 1 5 Konu: Muratpaşa,

Detaylı

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Mimar Orhan Ersan tarafından tasarlanmış olan Balıkesir

Detaylı

Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin

Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin 16.1.1. Adalar Belediyesi ile İmzalanan Protokol Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları YUNUSEMRE BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ) SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Metruk Yapıların Yıkılması İşi Yanan Yıkılan Bina Formu Düzenlemesi BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :140 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi k) İlimiz, Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı içerisinde kalan ve plan

Detaylı

Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu

Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu GENEL MÜDÜRLÜK Taksim Mete Caddesi No: 26/7, Beyoğlu / İstanbul Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nın 20.11.2013 tarihli talebi üzerine hazırlanmıştır. (MERSİN

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Gülnaz GÜZELOĞLU YILDIRIM DoğumYeri Tarihi : Nevşehir / 06.04.1978 Ünvanı : Yüksek mimar Medeni Durumu : Evli Lisan : İngilizce İlk Öğretim : Konya 19 Mayıs İlkokulu Orta Öğretim

Detaylı

Sıra No. Durum Meclisimize arz olunur. MAHALLE ADI. SIRA NO 1 Dörtyol MEVCUT İSİM. ÖNERİLEN İSİM 3350 Sokak

Sıra No. Durum Meclisimize arz olunur. MAHALLE ADI. SIRA NO 1 Dörtyol MEVCUT İSİM. ÖNERİLEN İSİM 3350 Sokak Belediye Meclisinin 01/02/2017 tarih ve 71 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen Numarataj (cadde, sokak, mahalle, kapı numarası) güncelleme işlemlerinde Belediyemiz yetki ve sorumluluk sınırları

Detaylı

TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU

TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU İSTANBUL İLİ, GÜNGÖREN İLÇESİ, GÜVEN MAHALLESİ, 18 PAFTA, 6529 PARSEL 1 ADET DAİRE * İş bu değerleme raporu SPK, BDDK mevzuatı kapsamındaki işlemlerde kullanılamaz. * Talep gereği;

Detaylı

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I REZİDANS-OFİS-ÇARŞI Turgutlu ya Yeni Bir Bakış Açısı Alphard İnşaat A.Ş. ALPHARD REZİDANS Projesini Ege nin yükselen yıldızı Turgutlu da inşa ediyor. Ege ekonomisinin başkent adayı Turgutlu, rahat ve

Detaylı

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ * MÜDÜRÜN GÖREVLERİ : a) Kentsel Tasarım Müdürlüğünü, Başkanlık Makamına karşı temsil etmek ve Başkanlık Makamınca verilen görevleri gerçekleştirmek, b) Müdürlüğün görev ve sorumluluk

Detaylı

AKHİSAR İLÇESİ KAYALIOĞLU MAHALLESİ 18

AKHİSAR İLÇESİ KAYALIOĞLU MAHALLESİ 18 AKHİSAR İLÇESİ KAYALIOĞLU MAHALLESİ 18. MADDE UYGULAMASI SONUCU OLUŞAN PARSELLER İLE İMAR PLANI UYUMSUZLUĞUNU GİDERME AMAÇLI 1/2000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ve 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİPLAN

Detaylı

Su (216) 532 87 07 www.remax-su-ist.com

Su (216) 532 87 07 www.remax-su-ist.com () 5 87 07 www.remaxsuist.com Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Halk Cad. No:/ Üsküdar İSTANBUL info@remaxsuist.com Profesyonel bir gayrimenkul danışmanı size zaman ve para kazandırır... RE/MAX ofisi olarak, etik

Detaylı

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ESTETİK VE BELEDİYESİ SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ 2011 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESTETİK VE

Detaylı

T.C. ERZİNCAN İLİ ÇUKURKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ : 01/04/2016 KARAR NUMARASI : 4 KARAR

T.C. ERZİNCAN İLİ ÇUKURKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ : 01/04/2016 KARAR NUMARASI : 4 KARAR MECLİS I TARİHİ : 01/04/2016 NUMARASI : 4 : Belediye Organlarının Seçimi. YILMAZ, Feramuz AYÇİÇEK, Muharrem DÜNDAR ve Yusuf EREN in iştirakleri ile 01/04/2016 Cuma günü saat 14.00 de Belediye Meclis salonunda

Detaylı

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip,

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, www.astasaries.com Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, beklenen konfor, güven ve rahatlığı sağlamayı ilke edinen ASTAŞARİES Yapı ortakları gerek yurtiçi gerek yurtdışı birçok önemli projede

Detaylı

T.C. RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mimari Estetik Komisyonu Toplantı Kararları

T.C. RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mimari Estetik Komisyonu Toplantı Kararları T.C. RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mimari Estetik Komisyonu Toplantı Kararları Tarih : 05.11.2015 Karar No : 2015-11-05 Toplantı Yeri : Rize Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 84 KARAR 84 - Gündem maddeleri tamamlanmış olduğundan, Mart ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının, 2 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 16.00 da

Detaylı

1. MEVCUT DURUMA İLİŞKİN VERİLER PLAN KARARLARI / Ölçekli Çevre Düzeni Planı... 3

1. MEVCUT DURUMA İLİŞKİN VERİLER PLAN KARARLARI / Ölçekli Çevre Düzeni Planı... 3 SELMA KISA PLANLAMA İZMİR İLİ, BAYRAKLI İLÇESİ, MANAVKUYU MAHALLESİ 67 ADA 34 PARSELİN KUZEYİNDE TRAFO ALANI BELİRLENMESİ AMAÇLI UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 2017 İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ, YUKARIÇOBANİSAMAHALLESİ, 3582 ADA, 3 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

Doğu Akdeniz in merkezi, Ege nin gerdanlığı deniz kenti İzmir

Doğu Akdeniz in merkezi, Ege nin gerdanlığı deniz kenti İzmir İzmircephe Doğu Akdeniz in merkezi, Ege nin gerdanlığı deniz kenti İzmir... -2- Huzurlu ve çağdaş kentimizin yaşam kalitesinde önemli yer tutan deniz kıyılarını İzmirdeniz Projesi ile herkesin rahat ve

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-7. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :1-9. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :1-4. Syf Sayfası :1-4. Syf Sayfası :19. Syf Sayfası :2. Syf SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :2. Syf Sayfası :16.

Detaylı

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ MERKEZDEKİ MÜZELER ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ Şanlıurfa'da müze kurma girişimleri 1948 yılında, müzelik eserlerin toplanması ve Atatürk İlkokulu'nda depolanmasıyla başlar ve daha sonra bu eserler Şehit

Detaylı

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR Sultangazi de 36 Altın Ay Altyapı ve Üstyapı HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 SULTANGAZİ NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ Sultangazi

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Ustalarının izinden!..

Beşiktaş Gazetesi. Ustalarının izinden!.. Ustalarının izinden!.. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde '- Ustaların İzinde' isimli sergiyi açtı. Katıldığı ve açılışını yaptığı diğer faaliyetlerden farklı olarak bu sergiyi önemsediğini

Detaylı

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA. SUÇ DUYURUSUNDA : Mimarlar Odası Başkanlığı (İstanbul Büyükkent Şubesi) Kemankeş Cad. No: No:31 Beyoğlu-İSTANBUL

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA. SUÇ DUYURUSUNDA : Mimarlar Odası Başkanlığı (İstanbul Büyükkent Şubesi) Kemankeş Cad. No: No:31 Beyoğlu-İSTANBUL İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN VEKİLİ ŞÜPHELİLER : Mimarlar Odası Başkanlığı (İstanbul Büyükkent Şubesi) Kemankeş Cad. No: No:31 Beyoğlu-İSTANBUL : Av. Berna ÇELİK (Aynı Adres)

Detaylı

MEHMET AKİF CADDESİ VE OSMAN PAŞA CADDESİ YENİ TRAFİK AKIŞI BİLGİLENDİRMESİ

MEHMET AKİF CADDESİ VE OSMAN PAŞA CADDESİ YENİ TRAFİK AKIŞI BİLGİLENDİRMESİ MEHMET AKİF CADDESİ VE OSMAN PAŞA CADDESİ YENİ TRAFİK AKIŞI BİLGİLENDİRMESİ 1. ADIM: SORUNUN TESPİTİ Mehmet Akif Caddesi ve Osman Paşa Caddesi hem konut yerleşimine hem ticari faaliyetlere açıktır. Bundan

Detaylı

güven veren sıcaklık www.asmadencilikinsaat.com

güven veren sıcaklık www.asmadencilikinsaat.com güven veren sıcaklık YERLİ VE UZMAN EKİP neden as İNŞAAT? SÖZLEŞMELİ İ L G A R A N T İ KURUMSAL YAPI K Ö K L Ü F İ R M A İŞ GÜVENLİĞİ As İnşaat, deneyimli personeli ve üstün özelliklere sahip uygulayıcısı

Detaylı

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır.

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır. 10 URLA MERKEZ - ZEYTİNLER TEK SEFER 25 X2 = 50 DK 21,4 km X2 = 42,8 km 100 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi URLA MERKEZ İZMİR MERKEZ TEK SEFER 48 X2 = 54 DK 40,7 km X2 = 81,4 km 120 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi

Detaylı

KARAMAN BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ

KARAMAN BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KARAMAN BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel İlkeler MADDE 1 AMAÇ : İlgili Yasa ve Yönetmelikler çerçevesinde, Karaman

Detaylı

Firmamızın yönetim kadrosu İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu inşaat yüksek mühendisi ve harita mühendisinden oluşmaktadır.

Firmamızın yönetim kadrosu İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu inşaat yüksek mühendisi ve harita mühendisinden oluşmaktadır. Firmamız 2014 yılı Nisan ayında kurulmuş olup, yapı sektöründe faaliyet göstermektedir. Firmanın kuruluş amacı, mühendislik ilkelerinden taviz vermeden doğru yapılan planlama ve yönetim ile kaliteli ekipleri

Detaylı

MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ

MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ İZMİR KONAK 1. ETAP (ALSANCAK KAHRAMANLAR BÖLGESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI HAKKINDA RAPOR 22.07.2013 1 İZMİR KONAK 1. ETAP (ALSANCAK KAHRAMANLAR BÖLGESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 36.00.834 Toplantı Tarihi ve No : 30.10.2014-62 Karar Tarihi ve No : 30.10. 2014-671 KARS Kars İli, Merkez İlçesi, İstasyon Mahallesi, tapunun 193 ada 1 parsel numarasında kayıtlı, Mülkiyeti Kars Belediyesine

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HUKUK KOMİSYONU RAPORU

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU: Hâlihazırda İsimleri Bulunmayan Cadde ve Sokaklara İsim Verilmesi veya Mevcut İsimlerin Değiştirilmesi Çalışması Hakkında. KOMİSYON İNCELEMESİ: Büyükşehir Belediye Meclisimizin 2018 yılı Nisan ayı

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanınlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, İzmir

Detaylı

HABER BÜLTENİ /EKİM 2015

HABER BÜLTENİ /EKİM 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS, ZİYARET VE TOPLANTILAR HAVRALAR BÖLGESİ KOORDİNASYON TOPLANTILARI 09-10 TEMMUZ 2015 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü, Uygulama İmar

Detaylı

TNL- LEADER IN COMMERCIAL REAL ESTATE TORUN CENTER MECİDİYEKÖY. tnl.com.tr - ofisarama.com

TNL- LEADER IN COMMERCIAL REAL ESTATE TORUN CENTER MECİDİYEKÖY. tnl.com.tr - ofisarama.com TNL- LEADER IN COMMERCIAL REAL ESTATE TORUN CENTER MECİDİYEKÖY 0850 302 11 11 tnl.com.tr - ofisarama.com K TORUN CENTER Torun Center, Mecidiyeköy de- eski Ali Sami Yen Stadı arsasında 34 dönüm üzerinde-

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 12.07.2017 Kararın Nosu : 53 Belediye Meclisinin 03.07.2017 tarih ve 49 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Atatürkçü Düşünce Derneği' nin büro talebine ait

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI Etüt Proje Müdürlüğü ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORUDUR.

T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI Etüt Proje Müdürlüğü ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORUDUR. T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI Etüt Proje Müdürlüğü ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORUDUR. Tol (Yıkık) Kilise ve Jandarma arkasında bulunan Konakla ilgili çalışmalar devam etmiştir. Röleve

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KOMİSYON RAPORLARI

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KOMİSYON RAPORLARI 104 2013/924 KONUNUN ÖZÜ: Cadde, Sokak İsimlendirmeleri Hk. KOMİSYON İNCELEMESİ: İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2013 tarihli birleşiminde 2013/924 sayı ile komisyonumuza intikal eden İmar

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.00/611. Toplantı Tarihi ve No : 25.02.

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.00/611. Toplantı Tarihi ve No : 25.02. Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015-113 57.00/611 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 27.02.2015-2438 SAMSUN Sinop İli,

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R 22.00.278 Toplantı Tarihi-No : 04.02.2015-127 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 04.02.2015-2144 EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun 05.10.2007 tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000

Detaylı

TNL- LEADER IN COMMERCIAL REAL ESTATE TORUN CENTER MECİDİYEKÖY. tnl.com.tr - ofisarama.com

TNL- LEADER IN COMMERCIAL REAL ESTATE TORUN CENTER MECİDİYEKÖY. tnl.com.tr - ofisarama.com TNL- LEADER IN COMMERCIAL REAL ESTATE TORUN CENTER MECİDİYEKÖY 0850 302 11 11 tnl.com.tr - ofisarama.com K TORUN CENTER Torun Center, Mecidiyeköy de- eski Ali Sami Yen Stadı arsasında 34 dönüm üzerinde-

Detaylı

T.C. ERZİNCAN İLİ ÇUKURKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ : 06/05/2016 KARAR NUMARASI : 9 KARAR

T.C. ERZİNCAN İLİ ÇUKURKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ : 06/05/2016 KARAR NUMARASI : 9 KARAR MECLİS I TARİHİ : 06/05/2016 NUMARASI : 9 IN ÖZÜ : 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı. Belediye Meclisi 06/05/2016 Cuma günü yapmış olduğu olağan toplantısında gündemin 1. Maddesi olan 2015 Mali

Detaylı

armatema Geleceğe Yatırım Fırsatı

armatema Geleceğe Yatırım Fırsatı Geleceğe Yatırım Fırsatı DÜŞLER ÜLKESİNE KOMŞU OLMAYA NE DERSİNİZ? armatema armatema İnsana Yatırım Geleceğe Yatırım Umutlarınızın temeli atılıyor. Şehrin kaosundan uzakta yeni bir şehir doğuyor. Samimi

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi16 EKİM Miniklerden derece!.. dalında Selin Bayraktaroğlu,

Beşiktaş Gazetesi16 EKİM Miniklerden derece!.. dalında Selin Bayraktaroğlu, Miniklerden derece!.. SPOR JİMNASTİKÇİLER elde ettikleri başarılarla alkış topladı. 12-14 Ekim tarihleri arasında Antalya da düzenlenen Türkiye Şampiyonası nda Beşiktaş temsilcisi minikler boy gösterdi.

Detaylı

İZMİR KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ

İZMİR KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ İZMİR KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ NEDEN İKTAD? İzmir ve çevresinin çok zengin kültürel ve tarihsel birikime sahip olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Kültürel ve tarihsel zenginliğe sahip

Detaylı

02.09.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI

02.09.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI TARİHLİ MECLİS KARARLARI Karar No. 458 Özü : günlü meclis toplantısına katılamayan Üye İbrahim Güney, Mehmet Tosun, Bahadır Yantaç, Mustafa Küçükoğlu, Can Kasapoğlu, Ercan Merthatun un mazeretli sayılmalarına

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 22 M.Atilla ÖZKAYA, Hilmi BAYER, Sibel UYAR, Ertan SAYAR, Aysel NART, KARAR 22 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin birinci fıkrasında Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetkileri

Detaylı

GEVALE KALESĠ KAZI ÇALIġMALARI

GEVALE KALESĠ KAZI ÇALIġMALARI GEVALE KALESĠ KAZI ÇALIġMALARI Konya da Osmanlı ordusunun kenti fethettikten sonra yıktırdığı kabul edilen Gevale Kalesi nin kalıntıları bulundu. Buluntular kentin bilinen tarihini değiģtirecek nitelikte.

Detaylı

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI BÖLÜM 1 : Genel Hükümler AMAÇ Madde 1: Konya Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Camii ve çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içindeki uygulamaların; 5226-3386

Detaylı

T.C. ERZİNCAN İLİ ÇUKURKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ : 06/01/2017 KARAR NUMARASI : 1 K A R A R

T.C. ERZİNCAN İLİ ÇUKURKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ : 06/01/2017 KARAR NUMARASI : 1 K A R A R KARAR TARİHİ : 06/01/2017 KARAR NUMARASI : 1 : Arsa Satışı. DÜNDAR, Yusuf EREN ve Selami Belediye Meclisi 06.01.2017 Cuma günü yapmış olduğu olağan toplantısında gündemin 1. Maddesi olan Arsa satışı konusunu

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İmar Ruhsat /İmar Kalem Şefliğine,

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İmar Ruhsat /İmar Kalem Şefliğine, İmar Ruhsat /İmar Kalem Şefliğine, Gaziosmanpaşa ilçesi,. Mahallesi, caddesi, sokak,. İşhanı/apt. no:.., kat:.., (.pafta,.ada, parsel) sayılı adreste, aşağıda belirtilen hususla ilgili olarak işlem yapılmasını

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R 22.00.251 Toplantı Tarihi-No : 14.01.2015-124 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 14.01.2015-2075 EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında, Medrese Alibey Mahallesi, anıtsal mimarlık örneği olarak

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)

Detaylı

www.yerel.tv BOSS PRP GROUP kuruluşudur.

www.yerel.tv BOSS PRP GROUP kuruluşudur. Seyretmek için nedeniniz var www.yerel.tv bir BOSS PRP GROUP kuruluşudur. Atatürk Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Gardenya 5 Plaza Kat: 5 Ataşehir İstanbul Tel.: +90 216 455 98 44 Faks : +90 216 548 19 72

Detaylı

RAST 2013 12 14 Haziran 2013 Sponsorluk Bilgileri

RAST 2013 12 14 Haziran 2013 Sponsorluk Bilgileri 12 14 Haziran 2013 Sponsorluk Bilgileri 6 th International Conference on PLATİN SPONSORLUK Platin sponsoru olan firmanın logosu veya ismi, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi toplantı salonu girişinde

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi : 03092018 Karar No : 109 Karar Konusu : Komisyonlara havale edilen konular (Katılmadı) Yazı İşleri Müdürlüğü nün 03092018 tarih ve 6435 sayılı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün 31082018 tarih

Detaylı

www.insainsaat.com.tr Hayallerinizden hep bir adım öndeyiz... M O D E R N M İ M A R İ İ L E K O N F O R U YA Ş AY I N Eğlence ve sosyal yaşamı birlikte sunan İstanbul un keyfini doya doya yaşamanıza olanak

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R Toplantı Tarihi-No: 22.10.2014-115 Karar Tarihi ve No: 22.10.2014-1962 T.C. 22.00.333 Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Yahşifakih Mahallesi, Hükümet (Saraçlar) Caddesi, 10 pafta, 76 ada,

Detaylı

RİZE BELEDİYESİ MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

RİZE BELEDİYESİ MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK RİZE BELEDİYESİ MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Madde 1 AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı Rize belediye ve mücavir alan sınırları içinde tarihi, kültürel ve doğal değerlere

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :6. Syf Yayın Tarihi :31.056.2014 Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :3. Syf. Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi,

Detaylı

PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ

PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VARLIKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VARLIKLARI PROJELER MÜDÜRLÜĞÜ PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ ALAN HAKKINDA GENEL BİLGİLER Projenin amacı; Perşembe Pazarı

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: KÜTAHYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 64.04/65 Toplantı Tarihi ve No : Karar Tarihi ve

Kültür ve Turizm Bakanlığından: KÜTAHYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 64.04/65 Toplantı Tarihi ve No : Karar Tarihi ve Kültür ve Turizm Bakanlığından: KÜTAHYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 64.04/65 Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2016-141 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 27.02.2016-3087 KÜTAHYA Uşak İli,

Detaylı

Özlenen kalitede yaşamak...

Özlenen kalitede yaşamak... İstanbulluların yașam kalitelerini artıracak, bugün sahip olduklarından daha yüksek standartlara kavușturacak konut projeleri üreterek İstanbul a değer katma vizyonuyla hareket eden AYCAN Gayrimenkul ve

Detaylı

w w w. m u s. b e l. t r

w w w. m u s. b e l. t r Fen İşleri Müdürlüğü MUŞ BELEDİYESİ MUŞ BELEDİYESİ M üdürlüğümüz yetki alanında kalan yapı ve tesislerin yapımı onarımı, inşaat ve hizmetlerin önceliklerinin belirlenmesi, Fen İşleri Müdürlüğüne ait bütçe

Detaylı

Hayat yeniden başlasın...

Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın. Bursa nın yükselen değeri Özlüce, yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Konumu, mimarisi ve iç dizaynıyla ailenizle birlikte mutlu ve kaliteli bir

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ MANİSA FARKLI SEVİYELİ OTOGAR KAVŞAĞINA İLİŞKİN ONAYLI KAVŞAK PROJESİNİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönetmelik İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nün kuruluş

Detaylı

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER TARİHİ YAPININ FOTOĞRAFI Foto no: F01 BÖLGEYE AİT TARİHİ PERVİTİTCH HARİTASI TESCİLLİ YAPI

Detaylı