E-Beyanname* *connectedthinking

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-Beyanname* *connectedthinking"

Transkript

1 E-Beyanname*

2 Neden E-beyanname? Maliye Bakanlıı, Tüm dünyada hızla gelien bilgi ilem teknolojilerinden yararlanmak, Vergi beyannameleri ile bildirim ve eklerinin hızlı, kolay bir ekilde beyanını salamak, Vergi beyannamelerinin doldurulmasındaki hataları en aza indirmek ve Mükelleflere daha iyi ve daha hızlı hizmet sunabilmek amacıyla, E-beyanname konusunda düzenleme yapma ihtiyacı duymutur.

3 E-Beyannameye likin Mevzuat E-beyannameye ilikin halihazırda mevcut mevzuat aaıdaki gibidir; (I) 5228 sayılı Kanunla tarihinden itibaren geçerli olmak üzere deiiklik ve eklemeler yapılmı olan, a) VUK Mükerrer 257 nci maddesi, b) VUK 28 nci maddesi, (II) Bu maddelere ilaveten, a) VUK 340 Sıra No lu Genel Teblii, b) Gelirler Genel Müdürlüü nün 2004/11 Sıra No lu Uygulama ç genelgesi

4 E-Beyanname Vermek Zorunlu mu htiyari mi? Elektronik Ortamda beyanname vermek zorunlu deildir. Balangıç aamasında uygulamanın ihtiyari olarak balatılması uygun görülmütür. Buna göre, Dileyen Mükellefler, beyannamelerini elektronik ortamda gönderebileceklerdir.

5 E-beyanname Uygulamasının Balama Tarihi Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi uygulamasına 01 Ekim 2004 tarihinden itibaren balanmıtır.

6 Hangi Beyannameler Elektronik Ortamda Gönderilecektir? (1) Bu uygulama, tam otomasyona geçmi vergi dairelerine verilecek beyannameleri kapsamaktadır. Sadece cari döneme ait beyannameler elektronik ortamda gönderilebilecektir. Kanuni verme süresi geçmi bulunan beyannameler ile düzeltme ve pimanlık talebi içeren beyannameler kaıt ortamında verilmeye devam edilecektir. Buna göre, Eylül 2004 dönemine ait olup 01 Ekim 2004 tarihinden itibaren verilmesi gereken beyannamelerden aaıda belirtilenler elektronik ortamda gönderilebilecektir.

7 Hangi Beyannameler Elektronik Ortamda Gönderilecektir? (2) Katma Deer Vergisi Beyannameleri (1 ve 2 no lu), Özel Tüketim Vergisi Beyannameleri (2a beyannamesi hariç), Muhtasar Beyanname, Damga Vergisi Beyannamesi, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Beyannamesi, Özel letiim Vergisi Beyannamesi, ans Oyunları Vergisi Beyannamesi tarihinden itibaren yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi uygulamasının balatılması da planlanmaktadır.

8 E-beyanname Gönderebilecek Olanlar Kimlerdir? (1) 1) Beyannamelerini Kendileri Gönderebilecek Olan Mükellefler 3568 Sayılı Kanun uyarınca, aktif büyüklükleri veya net satı hasılatları belli bir tutarın üzerinde olması nedeniyle, beyannamelerini meslek mensubuna imzalatmak zorunluluunda bulunmayan mükellefler istemeleri halinde kendilerine ait beyannamelerini elektronik ortamda dorudan kendileri gönderebileceklerdir. ( 2003 yılı aktif toplamı 2,641,037,587,000.-TL ve net satılar toplamı 5,282,075,173,000 TL yi amayanlar yıllık kurumlar vergisi beyannamelerini SM ve SMMM lere imzalatmak zorundadırlar.) Bu mükelleflerin söz konusu uygulamadan yararlanmak için, balı bulundukları vergi dairesine Elektronik Beyanname Gönderme Talep Formu ve Taahhütnamesini doldurarak müracat etmeleri gerekmektedir. Bu mükellefler diledikleri takdirde, elektronik beyanname göndermeye aracılık yetkisi verilmi gerçek ve tüzel kiiler vasıtasıyla da beyannamelerini gönderebilirler.

9 E-beyanname Gönderebilecek Olanlar Kimlerdir? (2) 2) Aracılık Yetkisi Verilen Gerçek ve Tüzel Kiiler 3568 Sayılı kanun uyarınca yetki almı olup baımsız çalıan, Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müavir ve Yeminli Mali Müavirler, mükelleflerin beyannamelerini elektronik ortamda gönderebileceklerdir. Yetki belgesi almak isteyen meslek mensupları Elektronik Beyanname Gönderme Aracılık Yetkisi Talep Formu ve Taahhütnamesi ni doldurarak balı bulundukları vergi dairesine bizzat müracaat etmeleri, tüzel kiilik eklinde faaliyette bulunanların ise kanuni temsilcilerinin müracaat etmesi gerekmektedir. a) Aralarında hizmet sözlemesi bulunan müterilerine ait beyannameleri, b) Münferit olarak talepte bulunan mükelleflerin beyannamelerini, Özel bir sözleme düzenlenmesi kouluyla gönderebilirler.

10 E-beyanname Gönderebilecek Olanlar Kimlerdir? (3) Bu çerçevede, yetki verilmi meslek mensupları; a) Aralarında hizmet sözlemesi bulunan müterilerine ait beyannameleri gönderebilmeleri için Elektronik Beyannamede Aracılık ve Sorumluluk Sözlemesi ni b) Münferit olarak talepte bulunan mükellefler ile de Elektronik Beyanname Aracılık Sözlemesi ni düzenlemek zorundadırlar.

11 E-beyanname çin Gerekli Programlar Nelerdir? Nasıl Temin Edilir? Uygulamayı kullanabilmek için; JRE (Java Runtime Environment) uygulama platformuna ve BDP (Beyanname Düzenleme Programı) na ihtiyaç vardır. Bu programlar sitesinden ücretsiz olarak temin edilebilecektir.

12 E-beyanname Uygulama Süreci (1) Kullanıcı, VUK 340 No lu tebli ekindeki Ek-1 veya Ek-2 yi doldurarak balı bulunduu vergi dairesine bavuracaktır. Bunun neticesinde Vergi Dairesinden kullanıcıya elektronik ortamda beyanname gönderebilmesi için gerekli olan kullanıcı kodu, parola ve ifre içeren bir zarf verilecektir.

13 E-beyanname Uygulama Süreci (2) Kullanıcı uygulamayı kullanabilmek için gerekli programları web adresinden ÜCRETSZ olarak temin edecektir. Programların birkaç bilgi giriiyle beyannamenin ilgili satırlarını otomatik olarak hesaplayıp dolduracak ekilde hazırlanmı olduu ve kendi içerisinde matematiksel kontrollere de sahip olduu ifade edilmektedir.

14 E-beyanname Uygulama Süreci (3) Kullanıcı, internet e balı olmaksızın e-beyanname düzenleme programını kullanarak beyannamelerini dolduracak ve paketleyecektir.

15 E-beyanname Uygulama Süreci (4) Kullanıcı, daha sonra internet e balanarak Gelirler Genel Müdürlüü nün web sitesinden alacaı linkle e- beyanname web sitesine kullanıcı kodu, parola ve ifresi ile giri yapacaktır.

16 E-beyanname Uygulama Süreci (5) Kullanıcı, kiisel bilgisayarında hazırlamı olduu beyannamelere ait paketi sisteme yükleyecektir.

17 E-beyanname Uygulama Süreci (6) Gönderilen beyannameler sistem tarafından ön kontrolleri yapıldıktan sonra kabul edilecektir. Bu paket kontrol edilirken kullanıcı bir süre bekleyecektir.

18 E-beyanname Uygulama Süreci (7) Kontroller sonucunda beyannamelerde hata tespit edilmesi halinde, bu hatalar kaynaı ile birlikte kullanıcıya elektronik ortamda hemen bildirilecektir. Bunu takiben, kullanıcı kontroller sonucunda gelen mesajda hata bulunmadıysa onaylar, Hata bulunanları ise düzeltir ve tekrar paketleyip gönderir.!!! Beyannamenin kanuni süresinde verilen beyanname olarak kabulü için onaylama ileminin en geç beyannamenin verilmesi gereken son gün saat 24:00 den önce tamamlanmı olması gerekmektedir.

19 E-beyanname Uygulama Süreci (8) Onaylanan beyannameler teslim edilmi sayılır ve birer numara (TRANID) verilir ve tahakkukları kesilir.

20 E-beyanname Uygulama Süreci (9) Beyannameleri onaylanan mükellefler ödemeleri gereken miktarları banka ya da vergi dairelerine ödeyebilirler.

21 E-beyanname teknik bir arıza sebebiyle elektronik ortamda gönderilemezse ne yapılacak? Beyannamelerin gönderilmesi teknik bir arıza nedeniyle mümkün olamaz ise, kanuni sürenin sonuna kadar balı bulunulan vergi dairesine posta yoluyla taahhütlü veya elden verilmesi gerekmektedir.

22 Kullanıcı Kodu, ifre ve Parolayla lgili Kullanıcıların Yükümlülükleri Kullanıcılar kendilerine verilmi olan kullanıcı kodu, parola ve ifrelerini baka amaçlar için kullanılamayacakları gibi, bakasının kullanmasına da izin vermeyeceklerdir. Bunların yetkisiz kiilerce kullanıldıının örenilmesi durumunda (bunların kaybedilmesi, çalınması vb. durumlar dahil) Gelirler Genel Müdürlüü çarı merkezine veya ilgili vergi dairesine derhal bilgi verilmesi gerekmektedir.

23 E-beyannamelerin mzalanması Beyannamelerini kendileri göndermek üzere bavuran ve kendilerine kullanıcı kodu, parola ve ifre verilen mükellefler, vergi dairesince geçerlilii kabul edilmi beyannameyi onaylamakla imzalamı sayılacaktır. Beyannamelerini yetki verilmi meslek mensupları aracılııyla gönderen mükelleflere ait beyannamenin onay ileminin meslek mensubunca yapılmasıyla birlikte, bu beyannamenin mükellef tarafından verilmi olduu addolunacaktır.

24 Hukuki Sonuçlar Açısından Fark Var mı? Kaıt ortamında verilen beyannameler ile elektronik ortamda düzenlenip gönderilen beyannamelerin hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır.

25 E-beyanname Danımanlık Ekibimiz Zeki Gündüz Ortak, Avukat, YMM Tel: (212) Faks: (212) Yüksel Toparlak Ortak,YMM Tel: (212) Faks: (212) Murat Emirhanolu- Müdür Yrd., SMMM Tel: (212) Faks: (212) Elvan Baargan-Müdür-SMMM Muhasebe ve Mali ler Yönetim Hizmetleri Tel: (212) Faks: (212)

340 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

340 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 340 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 25599 Resmi Gazete Tarihi 30/09/2004 Kapsam I - AMAÇ Bu Tebliğle getirilen elektronik beyanname düzenlemesinin amacı, mükelleflerin vergilendirmeye

Detaylı

VERGİ BEYANNAMELERİNİN VE BİLDİRİMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN MALİYE BAKANLIĞI TEBLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

VERGİ BEYANNAMELERİNİN VE BİLDİRİMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN MALİYE BAKANLIĞI TEBLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VERGİ BEYANNAMELERİNİN VE BİLDİRİMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN MALİYE BAKANLIĞI TEBLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Vergi Usul Kanununun mükerrer 257. maddesinin verdiği yetki ile Maliye Bakanlığı

Detaylı

E-Beyanname Hakkında Bilgiler

E-Beyanname Hakkında Bilgiler E-Beyanname Hakkında Bilgiler Beyannamelerin elektronik ortamdan gönderilmesi uygulaması tam otomasyona geçmiş vergi dairelerine verilecek beyannameleri kapsar. Otomasyonlu vergi daireleri için tıklayınız.

Detaylı

E-BEYAN UYGULAMASINDA SON GELİŞMELER

E-BEYAN UYGULAMASINDA SON GELİŞMELER Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

E-Beyanname Kılavuzu Ekim 2004

E-Beyanname Kılavuzu Ekim 2004 E-Beyanname Kılavuzu Ekim 2004 Bu kitapçık, açıklayıcı bir rehber olması amacıyla Ekim 2004 itibarıyla mevcut bulunan mevzuat ve uygulama göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Bu tarihten sonraki değişiklikler

Detaylı

E-Beyanname Kılavuzu Aralık 2005

E-Beyanname Kılavuzu Aralık 2005 E-Beyanname Kılavuzu Aralık 2005 Bu kitapçık, açıklayıcı bir rehber olması amacıyla Aralık 2005 itibarıyla mevcut bulunan mevzuat ve uygulama göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Bu tarihten sonraki değişiklikler

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI

VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 21.02.2011/ 35-1 VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 405 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Mart 2011 tarihinden itibaren elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi

Detaylı

I - 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler ile Tebliğe Eklenen Paragraf ve Bentler

I - 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler ile Tebliğe Eklenen Paragraf ve Bentler Elektronik ortamda beyanname gönderme ile ilgili usul ve esaslar 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde (1) belirlenmiştir. Söz konusu Tebliğde, elektronik ortamda beyanname göndermek için kullanıcı

Detaylı

ĐŞLETME HESABI ESASINA GÖRE DEFTER TUTAN ÜYELERĐNE AĐT BEYANNAME, BĐLDĐRĐM VE EKLERĐNĐ ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERMELERĐ

ĐŞLETME HESABI ESASINA GÖRE DEFTER TUTAN ÜYELERĐNE AĐT BEYANNAME, BĐLDĐRĐM VE EKLERĐNĐ ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERMELERĐ 18.01.2008/31 ĐŞLETME HESABI ESASINA GÖRE DEFTER TUTAN ÜYELERĐNE AĐT BEYANNAME, BĐLDĐRĐM VE EKLERĐNĐ ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERMELERĐ ÖZET : 17/1/2008 tarihli ve 31 No lu Vergi Usul Kanunu Sirkülerinde,;

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Sisli Istanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 KONU

Detaylı

SİRKÜLER 2017/16. Hususlarına dikkat edilmesi gerekir. 1- MPHB Verecek Yükümlüler

SİRKÜLER 2017/16. Hususlarına dikkat edilmesi gerekir. 1- MPHB Verecek Yükümlüler SİRKÜLER 2017/16 18.02.2017 tarihli Resmi Gazetede Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1) başlıklı muhtasar beyanname ile

Detaylı

BEYANNAMELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER. (386 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği)

BEYANNAMELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER. (386 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği) Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/22 İstanbul, 18 Şubat 2005 KONU : Elektronik Ortamda Beyanname

Detaylı

Değerli Üyemiz, 21/02/2011

Değerli Üyemiz, 21/02/2011 Değerli Üyemiz, 21/02/2011 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli

Detaylı

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ HAKKINDA:

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ HAKKINDA: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ HAKKINDA: GENEL BİLGİ : Vergiye uyum maliyetinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla; vergi

Detaylı

VERGĐ BEYANNAMELERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐ ĐÇĐN YAPILAN BAŞVURULARDA TAAHHÜTNAME ALMA UYGULAMASI DEĞĐŞTĐRĐLDĐ

VERGĐ BEYANNAMELERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐ ĐÇĐN YAPILAN BAŞVURULARDA TAAHHÜTNAME ALMA UYGULAMASI DEĞĐŞTĐRĐLDĐ 22.08.2008/134 VERGĐ BEYANNAMELERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐ ĐÇĐN YAPILAN BAŞVURULARDA TAAHHÜTNAME ALMA UYGULAMASI DEĞĐŞTĐRĐLDĐ ÖZET : Vergi beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi için

Detaylı

ELEKTRONİK BEYANNAME SÖZLEŞMESİNİN MÜKELEF TARAFINDAN İPTAL EDİLMESİ

ELEKTRONİK BEYANNAME SÖZLEŞMESİNİN MÜKELEF TARAFINDAN İPTAL EDİLMESİ ELEKTRONİK BEYANNAME SÖZLEŞMESİNİN MÜKELEF TARAFINDAN İPTAL EDİLMESİ Ertan AYDOĞAN 35 * ÖZ Yaşanan teknolojik gelişmeler ve maliyetlerin en aza indirilmesine yönelik tasarruf uygulamaları önceden fiziksel

Detaylı

KONU: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR

KONU: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR Altınova Mah. İstanbul Cad. Buttim Plaza No: 424-4 / 1702 16250 Osmangazi / BURSA T: +90 (0224) 211 42 24 F: +90 (0224) 211 42 49 www.saymmas.com.tr Sirküler No: 2033 Sirküler Tarihi: 23.02.2017 KONU:

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı.

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006 çindekiler: Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. YILLIK ALI VE SATILARIN FORMLAR LE BLDRLMES HAKKINDA TEBL YAYIMLANDI

Detaylı

: 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesi

: 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesi e- Beyanname Tarih 11/09/2008 Sayı VUK-37/2008-7/e-Beyanname-10 Kapsam T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/37 Konusu : e- Beyanname Tarihi : 11/09/2008 Sayısı : VUK-37/2008-7/e-Beyanname-10

Detaylı

4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAME

4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAME 4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30735 TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak

Detaylı

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM 4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30735 TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak

Detaylı

ARTVİN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ SABİT OSMAN AVCI HÜRRİYET CAD.NO:26 TEL: FAX: ARTVİN

ARTVİN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ SABİT OSMAN AVCI HÜRRİYET CAD.NO:26 TEL: FAX: ARTVİN ARTVİN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ SABİT OSMAN AVCI HÜRRİYET CAD.NO:26 TEL:2123276 FAX:2128458 ARTVİN www.artvinesob.org.tr iletisim@artvinesob.org.tr SAYI : 54 23.03.2017 KONU: Muhtasar ve SGK

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 08.02.2008 Sirküler No: 2008/20 YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ 06 Şubat 2008 tarih ve 26779 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 1 Sıra No.lu Yeminli Mali

Detaylı

! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22)

!  #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' -  ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22) ! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & /!,!, Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii (SeriNo: 22) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile

Detaylı

EK-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu

EK-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu EK-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu (Vergi Kanunları Gereğince Vergi Kesintisi Yapma Zorunluluğu Olmayan Ancak 5510 Sayılı Kanun Uyarınca Çalıştırdıkları Sigortalıların

Detaylı

MUHTASAR BEYANNAME VE SGK PRİM HİZMET BİLDİRGESİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ TEBLİĞ YAYIMLANDI.

MUHTASAR BEYANNAME VE SGK PRİM HİZMET BİLDİRGESİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ TEBLİĞ YAYIMLANDI. MUHTASAR BEYANNAME VE SGK PRİM HİZMET BİLDİRGESİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ TEBLİĞ YAYIMLANDI. 18.02.2017 tarihli ve 29983 sayılı Resmi Gazete de Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile ilgili 1 Sıra

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2005 / 62 ST, 20. 07. 2005 SSK EK GENELGES(16/347) YAYIMLANDI

SRKÜLER NO: POZ - 2005 / 62 ST, 20. 07. 2005 SSK EK GENELGES(16/347) YAYIMLANDI SRKÜLER NO: POZ - 2005 / 62 ST, 20. 07. 2005 ÖZET: * SSK ek genelgesi yayımlandı. SSK EK GENELGES(16/347) YAYIMLANDI S.S.K.Bakanlıı Sigorta leri Genel Müdürlüü Sigorta Primleri Daire Bakanlıı nın 04.07.2005

Detaylı

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 98/A maddesinin verdiği yetkiye istinaden MUHTASAR BEYANNAME AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ VERGİ

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/22 TARİH : 11/09/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/22 TARİH : 11/09/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Şişli İstanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/22 TARİH : 11/09/2008 KONU

Detaylı

VERGİ BEYANNAMESİNİN POSTAYLA VEYA ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ(*)

VERGİ BEYANNAMESİNİN POSTAYLA VEYA ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ(*) VERGİ BEYANNAMESİNİN POSTAYLA VEYA ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ(*) I-MADDE METNİ: Madde 28- Beyannamenin posta ile gönderilmesi halinde de tahakkuk fişi kesilir. Bu takdirde, tahakkuk fişinin mükellefe

Detaylı

&' ($ *!+ *,+ $*-!+ *./( " "!/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ "$ $ / + "/ 2 %/

&' ($ *!+ *,+ $*-!+ *./(  !/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ $ $ / + / 2 %/ !"!" #$ %!" &' ($ $) *!+ *,+ $*-!+ *./( " "!/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ "$ $ / + "/ 2 %/ $* "3'4" 50! 1 Vergi Usul Kanunu Genel Teblii (Sıra No: 408) 1. Giri 213 sayılı Vergi Usul Kanununun (VUK) 5 inci maddesinin

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/13

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/13 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 24.02.2017 Sayı : 2017/13 Değerli Müşterimiz, Vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin artırılması

Detaylı

MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR 17.08.2006 / 154 MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Maliye Bakanlığınca, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 148, 149 ve mükerrer

Detaylı

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ Adana, 28.02.2017 İbrahim GÜLER Adana SMMM Odası Vergi Mevzuatı İnceleme Komisyonu Başkanı Bağımsız Denetçi "Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi" nin verilmesi ile ilgili

Detaylı

43 NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

43 NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 12.01.2011/ 23-1 43 NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım ve Dağıtımı Hakkında Yönetmeliğin

Detaylı

e-beyanname UYGULAMASI

e-beyanname UYGULAMASI e-beyanname UYGULAMASI (Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi uygulaması, tam otomasyona geçmiş vergi dairelerine verilecek beyannameleri kapsamaktadır.) E-BEYANNAME VERMEK ZORUNDA OLANLAR VERİLMESİ

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 6009 S. Kanunla Belirlenen Yeni Ücret Tarifesine Göre Önceki Aylarda Fazla Kesilen Vergilerin adesi Hk 274 Nolu Tebli Yayınlanmıtır.

BÜLTEN. KONU: 6009 S. Kanunla Belirlenen Yeni Ücret Tarifesine Göre Önceki Aylarda Fazla Kesilen Vergilerin adesi Hk 274 Nolu Tebli Yayınlanmıtır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-041 Tarih: 19.08.2010

Detaylı

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.07.2016/90-1 KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI ÖZET : 472 sıra No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2011/55 Ref: 4/55

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2011/55 Ref: 4/55 SĐRKÜLER Đstanbul, 23.02.2011 Sayı: 2011/55 Ref: 4/55 Konu: ELEKTRONĐK BEYANNAME UYGULAMASINA YÖNELĐK OLARAK 405 SIRA NUMARALI VERGĐ USUL KANUNU GENEL TEBLĐĞĐ YAYINLANMIŞTIR 19.02.2011 tarihli ve 27851

Detaylı

Tarih : Sayı : İST.YMM.2016/493 Sirküler No : İST.MM.2016/20.

Tarih : Sayı : İST.YMM.2016/493 Sirküler No : İST.MM.2016/20. Tarih :25.02.2016 Sayı : İST.YMM.2016/493 Sirküler No : İST.MM.2016/20. Hazır beyan sistemi ile ücret,kira,menkulsermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar elektronik olarak beyan edilebilecek. Özet: 25

Detaylı

Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi GöndermeTalep Formu

Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi GöndermeTalep Formu GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Ek-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi GöndermeTalep Formu (Vergi Kanunları Gereğince Vergi Kesintisi Yapma Zorunluluğu Olmayan Ancak 5510 Sayılı Kanun Uyarınca

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/050 Ref: 4/050

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/050 Ref: 4/050 SİRKÜLER İstanbul, 01.03.2016 Sayı: 2016/050 Ref: 4/050 Konu: ÜCRET, GAYRİMENKUL SERMAYE İRADI, MENKUL SERMAYE İRADI İLE DİĞER KAZANÇ VE İRATLARIN HAZIR BEYAN SİSTEMİ İLE BEYAN EDİLME İMKÂNI GETİRİLMİŞTİR

Detaylı

MERSĠN SMMM ODASI E-BEYAN SÖZLEġMELERĠ EK AÇIKLAMALAR

MERSĠN SMMM ODASI E-BEYAN SÖZLEġMELERĠ EK AÇIKLAMALAR E-BEYAN SÖZLEġMELERĠ EK AÇIKLAMALAR 3568 sayılı yasa hükümlerine göre süreklilik arz eden müģavirlik hizmetlerinde sözleģme yapılması zorunluluk olduğu malumunuzdur. Odamız iç yönetmeliği 42. Maddesinin

Detaylı

SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar.

SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar. 21.01.2011 SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:403 yayımlanmış olup,

Detaylı

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 20.01.2011/ 25-1 403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 403 No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin mizan

Detaylı

Elektronik ortamda kesin mizanı vermek mecburiyetinde olanlar bildirimlerini ;

Elektronik ortamda kesin mizanı vermek mecburiyetinde olanlar bildirimlerini ; 2010 HESAP DÖNEMİ KESİN MİZAN BİLDİRİMİ ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLECEKTİR. Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine (bankalar,finans kurumları, finansal

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Ba-Bs formlarının verilmesi ile ilgili deiiklikler yapılmaktadır.

BÜLTEN. KONU: Ba-Bs formlarının verilmesi ile ilgili deiiklikler yapılmaktadır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 05.02.2008 SAYI :2008-012

Detaylı

No: 2016/31 Tarih:

No: 2016/31 Tarih: No: 2016/31 Tarih: 15.03.2016 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340 00 87

Detaylı

403 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

403 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği S Đ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 19.01.2011 Sayı: 2011/08 Konu: 19.01.2011 tarih ve 27820 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 403 seri no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır. Özet: 19.01.2011

Detaylı

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2011/006 19.01.2011 Konu: Artık Mizanlarda Maliyeye Verilecek! Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri 1 Mart -31 Mart tarihleri arasında,, kurumlar vergisi mükellefleri 1 Nisan 30

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 6

S R K Ü L E R : 2007 / 6 S R K Ü L E R : 2007 / 6 27.12.2006! " # $% $ & '()) * & +, '-. /, 0& & $ & $ '& + $!0&&, & ' +0 +!0&&0 /!'-# $%". /1,. '&! -,! & &2-3(4-3(4 && -53(4 &6 & ' 7 &+ 8'& & / '&! ()) 7 * + ' $&& / + - ' & 8,$,

Detaylı

: Tebliğde gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı

: Tebliğde gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı SİRKÜLER TARİH : 02.03.2016 SAYI : 2016-03-2 KONU ÖZETİ : 470 sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. : Tebliğde gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2017/144 6/Aralık/2017 İçindekiler: * Muhtasar beyanname ile SGK aylık prim ve hizmet belgeleri 2018 yılından itibaren tek bir ortak beyanname olarak bildirilecektir. MUHTASAR BEYANNAME İLE

Detaylı

2007 YILLIK VE 2008 AYLIK Ba-Bs FORMLARININ VERİLME SÜRELERİ

2007 YILLIK VE 2008 AYLIK Ba-Bs FORMLARININ VERİLME SÜRELERİ 2007 YILLIK VE 2008 AYLIK Ba-Bs FORMLARININ VERİLME SÜRELERİ 213 sayılı Vergi Usul Kanunu nun 148, 149 ve Mükerrer 257 nci maddelerinin verdiği yetkiye dayanılarak, 362 ve 381 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ Defter-Beyan Sistemi Nedir? Defter-Beyan Sistemi; gelir ve gider kayıtlarının elektronik ortamda gerçekleştirildiği, serbest meslek defterinin bu kayıtlardan

Detaylı

MUHTASAR BEYANNAME İLE SGK AYLIK PRİM VE HİZMET BELGELERİ BİRLEŞTİRİLİYOR:

MUHTASAR BEYANNAME İLE SGK AYLIK PRİM VE HİZMET BELGELERİ BİRLEŞTİRİLİYOR: TARİH : 24/02/2017 SİRKÜLER NO : 2017/31 MUHTASAR BEYANNAME İLE SGK AYLIK PRİM VE HİZMET BELGELERİ BİRLEŞTİRİLİYOR: Maliye Bakanlığınca 18 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Muhtasar Ve Prim

Detaylı

TEBLİĞ. Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

TEBLİĞ. Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 18 Şubat 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29983 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERSİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERSİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERSİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı :68554973-105[413-2013/22]-39 05/05/2014 Konu Serbest Bölge Yurt Dışı Satışlarının e-fatura, e-defter

Detaylı

Sirküler No : Sirküler Tarihi : : Hazır Beyan Sisteminin Kapsamı Genişletilmiştir.

Sirküler No : Sirküler Tarihi : : Hazır Beyan Sisteminin Kapsamı Genişletilmiştir. Sirküler No : 2016-25 Sirküler Tarihi : 25.02.2016 Konu : Hazır Beyan Sisteminin Kapsamı Genişletilmiştir. 25.02.2016 tarih ve 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 470 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu

Detaylı

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 18 Şubat 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29983 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 18 Şubat 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29983 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ BDO Yayıncılık A.Ş. Sirküler Tarihi : 21.02.2017 Sirküler No : 2017/029 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ Vergi kanunlarına göre vergi dairesine

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır.

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet İşhanı K:5 35210 Alsancak - İzmir-Turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2011-016 Tarih: 19.01.2011

Detaylı

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR Sirküler Rapor 20.01.2012/42-1 MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : 413 sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren başlamak üzere kurumlar vergisi,

Detaylı

ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMA REHBERİ (456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)

ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMA REHBERİ (456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ) ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMA REHBERİ (456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ) 09.11.2015 TARİHİNDE GÜNCELLEMİŞTİR.!! SUNUŞ Değerli Üyemiz, 31/08/2015* Gelişen teknoloji ile birliktede yıllardır kağıt ortamında

Detaylı

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan:

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: Sayfa : 8 RESMÎ GAZETE 18 Şubat 2017 Sayı : 29983 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

2019 YILI BEYANNAMELERİNİN İMZALATTIRILMASI ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN TUTARLAR

2019 YILI BEYANNAMELERİNİN İMZALATTIRILMASI ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN TUTARLAR 15.01.2019/32-1 ÖZEL MEVZUAT SİRKÜLERİ 2019 YILI BEYANNAMELERİNİN İMZALATTIRILMASI ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN TUTARLAR ÖZET : Kurumlar vergisi veya ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen

Detaylı

Değerli Üyemiz, 03/03/2011

Değerli Üyemiz, 03/03/2011 E-BEYANNAME ARACILIK VE GÖNDERME SÖZLEŞMESİ YAPILAN MÜŞTERİLERİN LİSTESİNİN GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT) (SON GÜNCELLENME TARİHİ : 03/03/2011 ) Değerli Üyemiz,

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 29 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 29 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 29 İST, 24.02.2017 ÖZET: 18 Şubat 2017 tarih ve 29983 sayılı Resmi Gazete de Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1) yayımlandı. MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ

Detaylı

- Kurumlar vergisinden muaf olan mükellefler, muafiyetten yararlandıkları hesap döneminden itibaren Ba-Bs bildirim formu vermeyeceklerdir.

- Kurumlar vergisinden muaf olan mükellefler, muafiyetten yararlandıkları hesap döneminden itibaren Ba-Bs bildirim formu vermeyeceklerdir. BA-BS Formlarına İlişkin Özet Bilgiler 362-381 ve 396 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile BİLANÇO ESASINA GÖRE DEFTER TUTAN mükelleflerin belirli bir haddi aşan mal ve hizmet alımlarını "Mal

Detaylı

Muhtasar Ve Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin Birleştirilmektedir

Muhtasar Ve Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin Birleştirilmektedir WWW. O N E R Y M M.COM. TR 2017 11 Muhtasar Ve Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin Birleştirilmektedir Özet Hatırlanacağı üzere 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

SİRKÜLER 2012/12. 18 Şubat 2012 tarihli ve 28208 sayılı Resmi Gazete'de 414 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

SİRKÜLER 2012/12. 18 Şubat 2012 tarihli ve 28208 sayılı Resmi Gazete'de 414 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. SİRKÜLER 2012/12 Erol AKSOY Yeminli Mali Müşavir İstanbul, 21/02/2012 Konu : Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi. 18 Şubat 2012 tarihli ve 28208 sayılı Resmi Gazete'de 414 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

DUYURU SÖZ KONUSU TEBLİĞ İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELERİN ANA BAŞLIKLARI İLE 456 SIRA NO.LU VERGİ USUL GENEL TEBLİĞİ (VUK) METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

DUYURU SÖZ KONUSU TEBLİĞ İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELERİN ANA BAŞLIKLARI İLE 456 SIRA NO.LU VERGİ USUL GENEL TEBLİĞİ (VUK) METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR. DUYURU 1 OCAK 2016 DAN İTİBAREN ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMASINA GEÇİLECEK OLUP, ÜYELERİMİZİN E- TEBLİGAT İLE İLGİLİ OLARAK AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT ETMELERİ GEREKİR. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI E- BEYANNAME,

Detaylı

SİRKÜLER (2015/46) 456 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği nde Elektronik Tebligat sistemine ilişkin yapılan açıklamalara yer verilmiştir.

SİRKÜLER (2015/46) 456 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği nde Elektronik Tebligat sistemine ilişkin yapılan açıklamalara yer verilmiştir. İSTANBUL, 28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligat Usul ve Esasları SİRKÜLER (2015/46) 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 107/A maddesi ile mali konulardaki tebligatların elektronik (mail) olarak yapılabilecektir.

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/39. Konu : Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1)

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/39. Konu : Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1) TARİH : 20.02.2017 NUMARA : 2017/39 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/39 Konu : Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1) 18/02/2017 tarih ve 29983 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 Sıra

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/039 Ref: 4/039

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/039 Ref: 4/039 SİRKÜLER İstanbul, 27.02.2017 Sayı: 2017/039 Ref: 4/039 Konu: MUHTASAR BEYANNAME İLE AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ UYGULAMASI KIRŞEHİR İLİNDE 1 HAZİRAN 2017, TÜRKİYE GENELİNDE İSE 1 OCAK

Detaylı

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 İstanbul, 20.01.2012 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 20.01.2012 tarih ve 28179 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

KONU: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir)

KONU: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Genelge : 2017/07 18.02.2017 GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Açıklama; 18/02/2017 tarih ve 29983 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 Sıra No lu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliğinde;

Detaylı

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) Resmi Gazete Sayısı 29983 Resmi Gazete Tarihi 18.02.2017 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SİRKÜLER TARİHİ : 18 / 02 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 013 SİRKÜLER KONUSU : Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Seri No: 1) Hak.

SİRKÜLER TARİHİ : 18 / 02 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 013 SİRKÜLER KONUSU : Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği (Seri No: 1) Hak. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 18 / 02 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017

Detaylı

Değerli Üyemiz, 07/03/2011

Değerli Üyemiz, 07/03/2011 E-BEYANNAME ARACILIK VE GÖNDERME SÖZLEŞMESİ YAPILAN MÜŞTERİLERİN LİSTESİNİN GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT) (SON GÜNCELLENME TARİHİ: 07/03/2011 ) Değerli Üyemiz,

Detaylı

Sayı : İstanbul, 2017

Sayı : İstanbul, 2017 Sayı : 2017 020 İstanbul, 2017 Konu :Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi nin verilme zorunluluğu 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlıyor. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

E BEYANNAME GÖNDERME AÇIKLAMLARI VE SÖZLEġME ÖRNEKLERĠ

E BEYANNAME GÖNDERME AÇIKLAMLARI VE SÖZLEġME ÖRNEKLERĠ E BEYANNAME GÖNDERME AÇIKLAMLARI VE SÖZLEġME ÖRNEKLERĠ VUK 405 TEBLĠĞ E-BEYANNAME ARACILIK VE GÖNDERME SÖZLEġMESĠ YAPILAN MÜġTERĠLERĠN LĠSTESĠNĠN GELĠR ĠDARESĠ BAġKANLIĞINA BĠLDĠRĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN AÇIKLAMA

Detaylı

ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLEN BEYANNAMELERİN DÜZELTİLMESİ

ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLEN BEYANNAMELERİN DÜZELTİLMESİ ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLEN BEYANNAMELERİN DÜZELTİLMESİ İÇERİK 1.GİRİŞ 2.ELEKTRONİK BEYANNAME UYGULAMASI 2.1.Yasal Düzenlemeler 2.2.Kimler E-Beyanname Gönderebilir 2.3.Elektronik Ortamda Verilen Beyannameler

Detaylı

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNE İLİŞKİN 6728 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNE İLİŞKİN 6728 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNE İLİŞKİN 6728 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN DÜZENLEMENİN UYGULAMA ESASLARI Dr. Mehmet YÜCEL* 35 ÖZ Kayıtdışı ekonomi ve kayıtdışı istihdamla etkin mücadelede kamu kurumlarının

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/26

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/26 20.02.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/26 KONU: Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği ile Muhtasar Beyanname ile Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Birleştirildi

Detaylı

Sirküler 2017/4 08 Mart 2017

Sirküler 2017/4 08 Mart 2017 Sirküler 2017/4 08 Mart 2017 Konu: Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği Duyurusu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 1 Sıra No.lu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği, 18 Şubat

Detaylı

: Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesine İlişkin Bildirim

: Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesine İlişkin Bildirim Sirküler No : 2017-23 Sirküler Tarihi : 24.02.2017 Konu : Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesine İlişkin Bildirim Bilindiği gibi; 18.02.2017 tarih ve

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 4 9

S R K Ü L E R : 2007 / 4 9 18.06.2007 S R K Ü L E R : 2007 / 4 9! "#$# %#& ' # $ ' # ( & $ )# * $ +,-!./ + * ( ' *. ' $./ + 0& " 1 '! 2.. # 3$ *# %# */& / $') $ ' $') # ' ' ( / '. $.' 4 ( # $ ' %#' 5$#$ $&$# # $ ' * # 0 * (. './

Detaylı

2. Bildirimin Şekli: 2.1. "Kesin Mizan Bildirim Formatı" 2.2.

2. Bildirimin Şekli: 2.1. Kesin Mizan Bildirim Formatı 2.2. SĐRKÜLER Đstanbul, 25.01.2011 Sayı: 2011/42 Ref: 4/42 Konu: KESĐN MĐZAN BĐLGĐLERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN 403 SIRA NO.LI VERGĐ USUL KANUNU GENEL TEBLĐĞĐ HAZIRLANMIŞTIR 19.01.2011 tarihli

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. DUYURU 2015/76

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. DUYURU 2015/76 28.08.2015 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. DUYURU 2015/76 KONU : 01.01.2016 Tarihine Kadar Elektronik Tebligat İçin Başvuru Yapılması Gerekmektedir: Vergi dairelerince düzenlenen

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL İstanbul. 27.12.2010 Sayı: 77450 TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER

Detaylı

Yönetmelik. İşsizlik Sigortası Fonu Kaynaklarının Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Karar Sayısı: 2004/7753

Yönetmelik. İşsizlik Sigortası Fonu Kaynaklarının Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Karar Sayısı: 2004/7753 ÇİMENTO İŞVEREN DERGİSİ 1 Hazırlayan: Av. Füsun Gökçen 01 Eylül 2004-31 Ekim 2004 tarihleri arası Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunan ve Endüstri İlişkileri konularına ilişkin Mevzuat R.G. 01 Eylül 2004

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ-2005 / 58 ST, 06.07.2005

SRKÜLER NO: POZ-2005 / 58 ST, 06.07.2005 SRKÜLER NO: POZ-2005 / 58 ST, 06.07.2005 ÖZET: Maliye Bakanlıı tarafından, bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerce (B) formu verilmesi uygulamasında bazı deiiklikler yapıldı. (B) FORMU UYGULAMASINDA

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

456 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

456 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 456 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 29458 Resmi Gazete Tarihi: 27/08/2015 1. Giriş 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 107/A maddesinde; Bu Kanun hükümlerine

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM HALKLA İLİŞKİLER 463

İKİNCİ BÖLÜM HALKLA İLİŞKİLER 463 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) R.G:18.02.2017-29983 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMASI 1 HAZİRAN 2017 TARİHİNDEN İTİBAREN KIRŞEHİR DE BAŞLIYOR

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMASI 1 HAZİRAN 2017 TARİHİNDEN İTİBAREN KIRŞEHİR DE BAŞLIYOR 20.02.2017/35-1 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMASI 1 HAZİRAN 2017 TARİHİNDEN İTİBAREN KIRŞEHİR DE BAŞLIYOR ÖZET : Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından çıkarılan MUHTASAR VE

Detaylı

SANCAK MAH. 511.SK. 8/8 YILDIZ-ÇANKAYA/ANKARA TEL: (312) 441 33 12 FAKS: (312) 440 68 75

SANCAK MAH. 511.SK. 8/8 YILDIZ-ÇANKAYA/ANKARA TEL: (312) 441 33 12 FAKS: (312) 440 68 75 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Kapsam Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun[1] 148, 149 ve Mükerrer 257 nci maddelerinin verdiği yetkiye dayanılarak, 381 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı