Ticaret Oyununu Takip Eden Ev Ödevi Projesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ticaret Oyununu Takip Eden Ev Ödevi Projesi"

Transkript

1 Ticaret Oyununu Takip Eden Ev Ödevi Projesi 6-8 saat süren ev ödevi zamanında tamamlayacağınız iki çalışmaya sahipsiniz. 1. Dünyadaki Ticaret adil (doğru) midir? başlıklı kompozisyon. 2. Adil (doğru) Ticaret hakkında bir poster. Kompozisyonun yüksek ve temel seviyede olmak üzere iki versiyonu vardır: Yüksek seviyedeki versiyonda 7. Seviye ve hatta daha üzerine ulaşabilirsiniz. Temel seviyeli versiyonda 5. Seviyeye ulaşabilirsiniz. Hedeflediğiniz seviyeye bağlı olarak size en uygun versiyonu seçmeniz iyi olur veya öğretmeninizden bu konuda rehberlik yapmasını isteyin. 1. KOMPOZİSYON Yüksek seviye ( 7.seviyeye kadar ve onun üzeri!) Ticaret Oyunu Değerlendirmesi Dünya Ticareti Adil Midir? Kompozisyonunuzda kullanmayı düşüneceğiniz anahtar kelimeler: Keşfedilmemiş kaynaklar, Ticaret ortaklıkları, Teknoloji, Ham Materyaller, Dünya bankası, MEDCs, LEDCs, iş gücü, Gümrük Tarifeleri, Malların Kalitesi, Sömürü, Yaşam Kalitesi, Doğal Afetler, Toplumsal huzursuzluk veya savaş, Açığa Çıkmamış Potansiyel, Değişen Pazar Değerleri

2 Kompozisyon sorulara verilen bir dizi cevap şeklinde değil sürekli bir düzyazı olarak yazılmalıdır, sorular sadece size rehberlik yapmaları için bulunmaktadırlar. Tanıtım (ortamı oluşturmak) Odanın nasıl düzenlendiğini tanımlayın (kaç tane masa vardı, hangi ülkeler oradaydı, bütün masalar aynı büyüklükte miydi, her gurupta kaç öğrenci vardı, bu her gurup için aynı mıydı? Her masa arasında araç gerecin nasıl paylaşıldığını anlatın (araç gereç ülkeler arasında nasıl farklılık gösterdi) Sizce gerçek dünyada makas, kurşun kalemler, gönyeler, daire kalıpları,cetveller ve öğrenciler neyi temsil ettiler? Sizce gerçek dünyada kağıt neyi temsil etti? Sizce kağıt şekiller neyi temsil etti? Oyunun nasıl oynandığını anlatın. Kompozisyonun ana bölümü (Başlıktaki soruya cevap verme) Oyunda siz hangi ülkeydiniz? Oyun bir kez başladığında sizin ülkeniz için durum nasıldı? Nasıl hissettiniz? Ticarete kim ile ve nasıl başladığınızı anlatın? Kağıt şekilleri üretmeye ne kadar çabuk başladınız? Ülkeler arasında herhangi bir anlaşmazlık başladı mı? Anlatın. Bu uyuşmazlıklar neyi temsil edebilir? Bazı ülkelere nasıl eksta bilgi verildiğini açıklayın, bu neyi temsil etti? Bu bilgiyi diğer ülkelerle paylaştılar mı? Niçin? Meydana gelen doğal felaketleri anlatın. Bu doğal afetler en çok hangi ülkeleri etkiledi? Niçin? Herhangi bir ülke yardımda bulundu mu? Yardımın şartları var mıydı? Varsa nelerdi? Herhangi bir ülke ticaret anlaşmaları oluşturdu mu, para ödünç aldı mı veya kredi verdi mi? Öyleyse bunları açıklayın. Üretilen malların kalitesi her zaman aynımıydı? Niçin? Bu konuda ne oldu? Ticaretin dünyadaki farklı ülkelerdeki insanları nasıl etkilediğini anlatın. Bu farklı ülkelerdeki yaşam standartını ve yaşam kalitesini nasıl etkileyebilir? Sonuç Bu oyunun gerçek dünyadaki ticareti nasıl temsil ettiğini ayrıntılarıyla anlatın. Bu oyunun dünyanın bazı yönlerini temsil etmede neden o kadar da iyi olmadığını ayrıntılarıyla anlatın. Dünya ticaretinin adil olduğunu düşünüp düşünmediğinizi açıklayın. Dünya ticareti nasıl daha adil olabilir? Seviyelerin merdivenini okuyun. Size daha yüksek bir seviye kazandıracak başka bir bilgi var mı?

3 Temel Versiyon (Sadece 5. Seviyeye kadar) AD: Ticaret Oyunu Değerlendirmesi Başlık: Dünya Ticareti Adil Midir? Tanıtım (ortamı oluşturmak) Odanın nasıl düzenlendiğini tanımlayın (kaç tane masa vardı, hangi ülkeler oradaydı, bütün masalar aynı büyüklükte miydi, her gurupta kaç öğrenci vardı, bu her gurup için aynı mıydı? Her masa arasında araç gerecin nasıl paylaşıldığını anlatın (araç gereç ülkeler arasında nasıl farklılık gösterdi) Sizce gerçek dünyada makas, kurşun kalemler, gönyeler, daire kalıpları,cetveller ve öğrenciler neyi temsil ettiler?

4 Sizce gerçek dünyada kağıt neyi temsil etti? Sizce kağıt şekiller neyi temsil etti? Öğretmeniniz gerçek dünyada neyi temsil etti? Oyunun nasıl oynandığını anlatın. Kompozisyonun ana bölümü (Başlıktaki soruya cevap verme) Oyunda siz hangi ülkeydiniz? Oyun bir kez başladığında sizin ülkeniz için durum nasıldı? Nasıl hissettiniz?

5 Ticarete kim ile ve nasıl başladığınızı anlatın? Kağıt şekilleri üretmeye ne kadar çabuk başladınız? Ülkeler arasında herhangi bir anlaşmazlık başladı mı? Anlatın. Bu uyuşmazlıklar neyi temsil edebilir? Bazı ülkelere nasıl eksta bilgi verildiğini açıklayın, bu neyi temsil etti? Üretilen şekillerin değeri hep aynı mı kaldı? Niçin/ Niçin değil? Bu bilgiyi diğer ülkelerle paylaştılar mı? Niçin? Meydana gelen doğal felaketleri anlatın. Bu doğal afetler en çok hangi ülkeleri etkiledi? Niçin?

6 Herhangi bir ülke veya Dünya Bankası yardım etti mi? Ne verdiler? Yardımın şartları var mıydı? Varsa nelerdi? Herhangi bir ülke ticaret anlaşmaları oluşturdu mu, para ödünç aldı mı veya kredi verdi mi? Öyleyse bunları açıklayın. Üretilen malların kalitesi her zaman aynımıydı? Niçin? Bu konuda ne oldu? Ticaretin dünyadaki farklı ülkelerdeki insanları nasıl etkilediğini anlatın. Bu farklı ülkelerdeki yaşam standartını ve yaşam kalitesini nasıl etkileyebilir?

7 Sonuç Bu oyunun gerçek dünyadaki ticareti nasıl temsil ettiğini ayrıntılarıyla anlatın. Bu oyunun dünyanın bazı yönlerini temsil etmede neden o kadar da iyi olmadığını ayrıntılarıyla anlatın. Dünya ticaretinin adil olduğunu düşünüp düşünmediğinizi açıklayın. Dünya ticareti nasıl daha adil olabilir? Size daha yüksek bir seviye kazandırabilecek başka herhangi bir bilgi?

8 9. Sınıf Ticaret Oyunu Kompozisyonu İçin Seviye Merdiveni: SEVİYE ÇALIŞMANIZ AŞAĞIDAKİLERİN HEPSİNİ VEYA BAZISINI KAPSAR KAZANILAN SEVİYE 4 Oyunun nasıl oynandığını ve sizin oradaki rolünüzü anlatmak Oyundaki bazı araç ve gerecin neyi temsil ettiğini bilmek Temel anahtar kelimeleri uygun bir şekilde kullanmak Kendi fikirlerinizi, özellikle sonuç kısmında vermek 5 Oyunun nasıl oynandığını ve her oyuncunun oradaki rolünü ayrıntılarıyla anlatmak Oyundaki bütün araç ve gerecin gerçek dünyada neyi temsil ettiğini bilmek Anahtar kelimeleri uygun bir şekilde kullanmak Oyunun gerçek dünyayı ne kadar iyi temsil ettiği konusunda kendi görüşlerinizi vermek 6 Oyunun nasıl oynandığını ve her oyuncunun oradaki rolünü ayrıntılarıyla anlatmak Oyundaki bütün araç ve gerecin gerçek dünyada neyi temsil ettiğini bilmek Ve bunun ne kadar iyi temsil edildiği konusunda yorum yapmak Ticaretin yaşamı MEDCs ve LEDCs de nasıl etkilediğini açıklamak Geniş bir dizi anahtar kelimeyi uygun bir şekilde kullanmak Özellikle sonuç kısmında olmak üzere, oyun hakkındaki kendi görüşlerinizi ve ticaretin nasıl daha adil olabileceği konusundaki önerilerinizi vermek 7 Yukarıdakilere ek olarak: Oyunda alınan kararların gerçek dünyada nasıl anlaşmazlığa neden olabileceğini açıklayın. Oyunun gerçek dünyayı daha iyi temsil etmesi için nasıl kurulacağı yönünde önerilerde bulunmak LEDCs ve MEDCs arasındaki ilişkileri ve bunun yaşam standartı ve yaşam kalitesini nasıl etkilediğini açıklamak Öğrencinin Yorumu ve hedefi: Beklenen Seviye: Gerçek Seviye: Öğretmenin yorumu ve hedefi: Velinin Yorumu:

9 2. POSTER Ev ödevi projesinin ikinci bölümü: Ġnsanların fair trade(adil ticaret) ürünleri almaları için onları ikna etmeye çalışan bir A4 veya A3 posteri düzenlemek zorundasınız. Posteriniz aşağıdaki bilgileri içermek zorundadır: Adil ticaret nedir. Adil ticaret ürünlerinin yararları nelerdir. Ġnsanlar hangi adil ticaret ürünlerini alabilirler ve bu ürünlerin adil ticarette olduklarını nasıl söyleyebilirler. Poster aynı zamanda göz alıcı olmalıdır. Yazılarla resimlerin arsında bir dengenin olması iyi olur. Ġnşallah, bu posterler sergilenme amaçlarıyla kullanılabileceklerdir.

10 EV ÖDEVĠ DEĞERLENDĠRME SAYFASI İSİM: SINIF: ÖĞRETMEN: TARİH: 1) Trading Game ev ödevi projesini tamamlamak yaklaşık olarak ne kadar sürdü? 2) Bu çalışmayı nasıl buldunuz (lütfen bir tane işaretleyin) A) Çok Zor B)Zor C) Ne kolay ne zor D) Kolay E) Çok kolay 3) Eğer bu çalışmayı siz not vermek zorunda olsaydınız, kendiniz ne verirdiniz? Çalışma standartı (Lütfen bir tane işaretleyin) Sunum ve gayret (Lütfen bir tane işaretleyin) A) Mükemmel A) Mükemmel B) Çok Ġyi B) Çok Ġyi C) Ġyi C) Ġyi D) Orta D) Orta E) Zayıf E) Zayıf 4) Bu ev ödevi projesinin sizce hangi bölümünü iyi bir şekilde tamamladınız, niçin? 5) Eğer bu çalışmanın bir bölümünü tekrar tamamlamanız gerekseydi, bu hangi bölüm olurdu, ve bunu nasıl geliştirirdiniz?

Toplum ve Kimlik Bilinci

Toplum ve Kimlik Bilinci 8.SINIF Vatandaşlık ISBL Toplum ve Kimlik Bilinci Anahtar Beceriler Araştırma becerileri Bilgiyi yorumlama Bilgisayar kullanma Kişisel değerlendirme ve yansıtma Öğrenme Hedefleri: Okulumuzdaki ve toplumumuzdaki

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ATIK KÂĞIT VE MUHTELİF AMBALAJDAN AKSESUAR YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ATIK KÂĞIT VE MUHTELİF AMBALAJDAN AKSESUAR YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ATIK KÂĞIT VE MUHTELİF AMBALAJDAN AKSESUAR YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr İhracat Planı Hazırlanması Süreci 2013 İHRACAT PLANI HAZIRLANMASI SÜRECİ İhracat Planı Neden Hazırlanır? İhracattan ne beklendiğinin belirlenmesi, İhracat amaçlarına

Detaylı

Süreç Performans Yönetimi

Süreç Performans Yönetimi 1.2.7 Kurum ve Süreç Performans Yönetimi 13. - 14. Günler, 1. Grup 14.2. - 18.2.2011 Süreç Performans Yönetimi Uzaktan Eğitim Ödevi Grup Çalışması Uzaktan Eğitim Ödevi (Çarşamba) Thomas R. Gullege Jr.

Detaylı

Tire Geometri AHMET YETEREL. 102 10 TM 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 0 6 2 0 4. 102 10 TM 2 Dersi verimli işleyebilmesi 0 8 0 2 2

Tire Geometri AHMET YETEREL. 102 10 TM 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 0 6 2 0 4. 102 10 TM 2 Dersi verimli işleyebilmesi 0 8 0 2 2 Tire Geometri AHMET YETEREL Sınıf Kodu Sınıf SN Soru Mükemmel İyi Normal Vasat Zayıf 102 10 TM 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 0 6 2 0 4 102 10 TM 2 Dersi verimli işleyebilmesi 0 8 0 2 2 102 10 TM 3

Detaylı

SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Tire Fizik NURHAN KARACA. 101 10 MF 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 7 6 0 1 0. 101 10 MF 2 Dersi verimli işleyebilmesi 10 3 0 0 1

Tire Fizik NURHAN KARACA. 101 10 MF 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 7 6 0 1 0. 101 10 MF 2 Dersi verimli işleyebilmesi 10 3 0 0 1 Tire Fizik NURHAN KARACA Sınıf Kodu Sınıf SN Soru Mükemmel İyi Normal Vasat Zayıf 101 10 MF 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 7 6 0 1 0 101 10 MF 2 Dersi verimli işleyebilmesi 10 3 0 0 1 101 10 MF 3 Dersi

Detaylı

1:1 netbook senaryosu, Nº3

1:1 netbook senaryosu, Nº3 1:1 netbook senaryosu, Nº3 Bir yabancı dil dersinde nanoteknolojinin etik yönlerini tartışma Konular: yabancı dil, bilim, etik Seviye: Ortaöğrenim Süre: +/-120 dakika sınıf çalışması; +/-30 dakika evde

Detaylı

Leyla Sarıgöl İlköğretim Okulu 1. Sınıf Matematik Proje Ödevi

Leyla Sarıgöl İlköğretim Okulu 1. Sınıf Matematik Proje Ödevi Leyla Sarıgöl İlköğretim Okulu 1. Sınıf Matematik Proje Ödevi ÖDEVİN ADI: ÖRÜNTÜ OLUŞTURUYORUM ÖDEV TESLİM TARİHİ:.. ADI SOYADI :.. NUMARASI: ÖDEVLE İLGİLİ İZLENECEK ADIMLAR: 1. Bir kartona örüntü örnekleri

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

Hasta adı soyadı: SF Genel olarak sağlığınız için aşağıdakilerden hangisini söyleyebilirsiniz? a) Mükemmel b) Çok iyi c) İyi d) Orta e) Kötü

Hasta adı soyadı: SF Genel olarak sağlığınız için aşağıdakilerden hangisini söyleyebilirsiniz? a) Mükemmel b) Çok iyi c) İyi d) Orta e) Kötü Hasta adı soyadı: SF 36 1. Genel olarak sağlığınız için aşağıdakilerden hangisini söyleyebilirsiniz? a) Mükemmel b) Çok iyi c) İyi d) Orta e) Kötü Tarih: 2. Bir yıl öncesiyle karşılaştırdığınızda, şimdi

Detaylı

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Öğrenme Verileri. Bl 1: 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i, 2j, 2k, 2l Bl 2: 2g, 5f. Unit 6 Micro-organisms. 50 dakika

Öğrenme Verileri. Bl 1: 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i, 2j, 2k, 2l Bl 2: 2g, 5f. Unit 6 Micro-organisms. 50 dakika Ana Aşama 2 Bl 1: 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i, 2j, 2k, 2l Bl 2: 2g, 5f Çalışma Ünitesi Unit 6 Micro-organisms Tahmini Eğitim Süresi 50 dakika Enfeksiyonların Yayılması Bolümü kötü El Hijyeninin,

Detaylı

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI _ TANIM Dış ticaret, gümrük ve diğer ilgili mevzuat doğrultusunda ithalat-ihracat hizmetlerini yürütmek için gerekli olan işlemleri takip eden, dış ticaret muhasebe kayıtlarını yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı

Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı Son (online) Başvuru Tarihi: 29 Mart 2013 http://e-bideb.tubitak.gov.tr Hemen Kayıt Olun! Eğer hala TÜBİTAK Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması için

Detaylı

DERS 3. Herkes İçin Eğitim

DERS 3. Herkes İçin Eğitim DERS 3 Herkes İçin Eğitim DERS 3 Herkes İçin Eğitim * Seviye: 3-4. sınıf Süre: 60-80 dakika Amaçlar: 1. Erişilebilirliğin kapsamının fiziki düzenlemelerle sınırlı olmadığını fark etmek 2. Eğitimde erişilebilirliğin

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

MATEMATIK ÖĞRETİMİ I DERSİ FİNAL PROJE ÖDEVİ. Ödev Puanı genel not ortalamanızın %40 dır. Ödev Teslimi: 25 Aralık 2015 Cuma

MATEMATIK ÖĞRETİMİ I DERSİ FİNAL PROJE ÖDEVİ. Ödev Puanı genel not ortalamanızın %40 dır. Ödev Teslimi: 25 Aralık 2015 Cuma MTEMTIK ÖĞRETİMİ I ERSİ FİNL PROJE ÖEVİ Ödev Puanı genel not ortalamanızın %40 dır. Ödev Teslimi: 25 ralık 2015 uma Projenize ilişkin sorular ve problem çözme ödevinizin ikinci kısmı yer almaktadır. Lütfen

Detaylı

DESTEK EĞİTİM ODASI. Soru ve Cevaplarla

DESTEK EĞİTİM ODASI. Soru ve Cevaplarla 2013 Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI Bu kitapçık, Destek Eğitim Odaları Hakkında Okul Yönetimlerini ve Öğretmenlerimizi Bilgilendirmek Amacıyla Hazırlanmıştır.. Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Detaylı

15 YAŞINDAN KÜÇÜK çocuklara düzenli bakıyor musunuz?

15 YAŞINDAN KÜÇÜK çocuklara düzenli bakıyor musunuz? V01 Aşağıdaki sorular, çocukların ve yardıma muhtaç olan büyüklerin bakımıyla ilgilidir. Yardıma muhtaç olan 15 yaşından büyük yakınlarınıza ya da tanıdıklarınıza bakıyor musunuz? Anketör: Meslek icabı

Detaylı

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODALARI

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODALARI Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODALARI Destek Eğitim Odaları Hakkında Okul Yönetimlerini ve Öğretmenlerimizi Bilgilendirmek Amacıyla Hazırlanmıştır. Çukurova Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2014 DESTEK

Detaylı

MODEL GELİŞTİRME DERSİ

MODEL GELİŞTİRME DERSİ MODEL GELİŞTİRME DERSİ Dersin Modülleri Model Araştırmaları Artistik Çizim Kazandırılan Yeterlikler Model araştırmaları yapmak Artistik çizim yapmak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN

Detaylı

SANAT VE TASARIM KAT I MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM KAT I MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM KAT I MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI

MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI MEF İLKOKULU MART-NİSAN AYI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede mart ve nisan ayı Değerler Eğitimi konusu: Empati Öğrencilerimiz mart ve nisan ayları

Detaylı

SUNUM TEKNİKLERİ. Burcu Örentürk Aybat

SUNUM TEKNİKLERİ. Burcu Örentürk Aybat SUNUM TEKNİKLERİ Burcu Örentürk Aybat Isınalım! Çoklu ortam araçlarında sunum hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir fikir/kural/ipucu düşünün. Power Point programını kullanın. Bu fikiri/kuralı/ipucunu

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ STİLİST EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ STİLİST EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ STİLİST EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

2011$ Çocuklu'Yaşam'Merkezi'' İlkiz&Özcan&Sönmez&

2011$ Çocuklu'Yaşam'Merkezi'' İlkiz&Özcan&Sönmez& Çocuklu'Yaşam'Merkezi'' İlkiz&Özcan&Sönmez& 2011$ Sahip&olduğunuz&ebeveynlik&değerlerinize&uygun,&size&özgü& koçluk& alın,& hayalini& kurduğunuz& mutlu& aile& hayatının& tadına&çıkarın&&& $ ÇOCUKLU$YAŞAM$MERKEZİ$

Detaylı

Final Sınavı. Güz 2005

Final Sınavı. Güz 2005 Econ 159a/MGT 522a Ben Polak Güz 2005 Bu defter kitap kapalı bir sınavdır. Sınav süresi 120 dakikadır (artı 60 dakika okuma süresi) Toplamda 120 puan vardır (artı 5 ekstra kredi). Sınavda 4 soru ve 6 sayfa

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİK DESEN ÇİZİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİK DESEN ÇİZİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİK DESEN ÇİZİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

UYGULAMA 1 Ben siyah gözlü, uzun saçlı, kısa boylu, kilolu,vb. fiziksel özelliklere sahibim

UYGULAMA 1 Ben siyah gözlü, uzun saçlı, kısa boylu, kilolu,vb. fiziksel özelliklere sahibim FARKLILIKLARA SAYGI Amaç :Kendi bireysel farklılıklarının farkına varma.kendisi ile aile bireyleri arasındaki farklılıklarıtanıma.kendi toplumsal konumunun farkına varma.kendi isteğimiz dışında oluşan

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

101 9D11 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz D11 2 Dersi verimli işleyebilmesi

101 9D11 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz D11 2 Dersi verimli işleyebilmesi Alsancak Fizik Ahmet AVCI Sınıf Kodu Sınıf SN Soru Mükemmel İyi Normal Vasat Zayıf 101 9D11 1 Öğretmenlerinizi sevme dereceniz 0 0 0 0 0 101 9D11 2 Dersi verimli işleyebilmesi 0 0 0 0 0 101 9D11 3 Dersi

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI EL BAKIMI KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

ZEKA Oyunları Turnuvaları

ZEKA Oyunları Turnuvaları 2013 / 2014 SAYI: 8 Oyunları Turnuvaları ZEKA Oyunları Turnuvaları Haftanın Bazı Başlıkları Uzlaşı Sanatı KOÇ Üniversitesi Okulumuzu Ziyaret Etti ZEKA Oyunları Turnuvaları Beslenme ve Çocuk Semineri ile

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YANGIN YALITIMI KURS PROGRAMI

İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YANGIN YALITIMI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YANGIN YALITIMI KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI...

Detaylı

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI 2013 Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI Bu kitapçık, Destek Eğitim Odaları Hakkında Okul Yönetimlerini ve Öğretmenlerimizi Bilgilendirmek Amacıyla Hazırlanmıştır.. Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI

GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI GİRİŞİMCİ ADI SOYADI : İŞ FİKRİ ADI : İŞLETMENİN ADI : 1 BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER 1.1 Girişimci Bilgileri: (Bu kısımda kendinizi/ortaklarınızı kısaca tanıtınız, iş tecrübenizi anlatınız) 1.2 İş Fikri: (Bu

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

14. DEĞERLENDİRME ÖRNEK FORMLARI GRUPLA ÇALIŞMA KILAVUZU

14. DEĞERLENDİRME ÖRNEK FORMLARI GRUPLA ÇALIŞMA KILAVUZU EKLER KAYNAKÇA 161 EKLER 14. DEĞERLENDİRME ÖRNEK FORMLARI GRUPLA ÇALIŞMA KILAVUZU Sevgili Öğrenciler, Bu kılavuzdaki önerileri uygulayarak grup çalışmalarında yapmanız gerekenleri ve uyulması gereken kuralları

Detaylı

ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ

ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU Bu form siz öğrencilerimize daha iyi destek olabilmemiz amacıyla düzenlenmiştir. Özellikle; görme, işitme ve fiziksel engeller, iletişim problemleri, kronik hastalıklar,

Detaylı

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular 1. Çocuk bakımına ilişkin sorularda nereden uzman bilgiler alabilirim? Lütfen şahsen, telefon ile

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6. www.englishkidsacademy.com

EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6. www.englishkidsacademy.com EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6 Ailem My Family Bebek-Baby Baba-Father Anne-Mother Çocuk-Child Abi-Brother Kızkardeş-Sister Dede-Grandfather Nine-Grandmather Kız-Girl Erkek Çocuk-Boy Çocuğunuza Sorun:

Detaylı

Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar açıdır. üçgen. gönye. dar açı

Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar açıdır. üçgen. gönye. dar açı Dar Açı Gönyemizin dik kısmını herhangi bir şeklin köşesine yerleştirdiğimizde, şeklin köşesindeki açı gönyeden küçük olursa o köşedeki açıya dar açı denir. gönye Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz. UYGULAMA REHBERI Yeryüzünde Çocuklar Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıf Malzemeler Yerküre, çocuk fotoğrafları Zihinsel Hazırlık Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Detaylı

SPOR TENİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR TENİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu ÖğrenmeGenel Müdürlüğü SPOR TENİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir

Detaylı

ÇANKIRI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ OCAK

ÇANKIRI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ OCAK 18 SORU 18 CEVAP ÇANKIRI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ OCAK 2015 1 18 SORUDA DESTEK EĞİTİM ODASI 1. Destek Eğitim Odası nedir? (Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği (ÖEY) Md.28) Destek Eğitim Odası, eğitimleri

Detaylı

Türk Mesleki Eğitiminde Girişimcilik

Türk Mesleki Eğitiminde Girişimcilik Leonardo Da Vinci ortaklık projesi GİRİŞİMCİLİK İÇİN ORTAKLIK Türk Mesleki Eğitiminde Girişimcilik 1. Lütfen ülkenizde mesleki eğitim seviyesinde okullarda girişimciliğin nasıl sunulduğunu açıklayınız.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUN OLMA SÜRECİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR

ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUN OLMA SÜRECİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUN OLMA SÜRECİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR Lütfen, akademik danışmanınıza ve öğrenci işlerine başvurmadan önce aşağıdaki kontrol listesini gözden geçiriniz ve açıklamaları

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Öğrenci Koçluğu ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Neden Eğitim Koçluğu? Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir.

Detaylı

Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I MTT101 Güz 4 4 0 6 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Hareket Planlarının Hazırlanması

Hareket Planlarının Hazırlanması Hareket Planlarının Hazırlanması Temel Hareket Planlarının Gözden Geçirilmesi Restoran yöneticiliği olan önceki görevinizden dolayı, hareket planları geliştirme konusuna aşinasınız. Ancak, burada bir hareket

Detaylı

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ Dersin Modülleri Erkek Eşofman Kalıbı Model Uygulamalı Erkek Gömleği Kalıbı Erkek Pantolon Kalıbı 1 Erkek Pantolon Kalıbı 2 Erkek Jean Pantolon Kalıbı Erkek Yelek Kalıbı Erkek

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? 1. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK A TEMASI: OKUL HEYECANIM TEST-1 1. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? A) Okula gitmemiz

Detaylı

ADALET SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ (MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ADALET SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ (MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ADALET SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ (MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 2 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 3029 NÖROLOJİK FİZYOTERAPİ.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 3029 NÖROLOJİK FİZYOTERAPİ. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 3029 NÖROLOJİK FİZYOTERAPİ Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersin Düzeyi: Lisans Formun Düzenlenme/Yenilenme

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SIRA NO 1. 2. 3. 4. FAALĠYET *Okul Destekleme ve Yetiştirme kurslarının

Detaylı

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ BAĞIL DEĞERLENDĠRME SĠSTEMĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ BAĞIL DEĞERLENDĠRME SĠSTEMĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ BAĞIL DEĞERLENDĠRME SĠSTEMĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ Amaç Madde 1- (1) Yönergenin amacı, ders başarı notunun saptanmasında bağıl değerlendirme sisteminin uygulanması ile ilgili esasları

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 162 DÜRÜSTLÜK VE DOĞRULUK ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 5523 99 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın

Detaylı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 3 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ANADOLU VE TÜRK KÜLTÜRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ANADOLU VE TÜRK KÜLTÜRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ANADOLU VE TÜRK KÜLTÜRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

5.8 - EYVAH AKIŞ ŞEMALARI KARIŞMIŞ

5.8 - EYVAH AKIŞ ŞEMALARI KARIŞMIŞ 5.8 - EYVAH AKIŞ ŞEMALARI KARIŞMIŞ GENEL BAKIŞ Bir algoritma yazar ve akış şeması çizer. Makas,Yapıştırıcı 5.8.B1 Tavşan ve Havuç Oyunu Görseli ÖNERİLEN DERS AKIŞI 1. A. Ara Değerlendirme (40 dk) 2. B.

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ELDE ÇİN İĞNESİ KURS PROGRAMI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ELDE ÇİN İĞNESİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ELDE ÇİN İĞNESİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

ŞİŞİRME KALIPÇILIĞI. Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 1 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 2 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 3 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 2

ŞİŞİRME KALIPÇILIĞI. Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 1 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 2 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 3 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 2 ŞİŞİRME KALIPÇILIĞI Dersin Modülleri Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 1 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 2 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 3 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 1 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 2 Ekstrüzyon

Detaylı

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU Dosya No 1) :MYK-SHK-... 05/10/2007 tarih ve 26664 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğin 7/2 Maddesine

Detaylı

Ulusal müfredat testleri Turkish

Ulusal müfredat testleri Turkish Ulusal müfredat testleri 2019 Turkish Hoşgeldiniz 2019 yaz döneminde, 2 ve. sınıftaki çocuklar SAT sınavlarına girecek. İngilizce ve matematikteki bu sınavlar yeni ulusal müfredatı yansıtacak ve daha titiz

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARINIZA DİKKAT EDİN

ELEKTRİK FATURALARINIZA DİKKAT EDİN ELEKTRİK FATURALARINIZA DİKKAT EDİN TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI 1 İSTANBUL ŞUBESİ SUNUŞ Elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildikten sonra, elektrik faturalarında usulsüzlük ve soygunlar artmaya

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Dünyanın İşleyişi Ana Fikir: Dünya da yaşanan doğal afetlerin farklılığı, insanların yaşam alanlarını düzenlemesine etki

Detaylı

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler zorluklar sınıf günlüğü defteri parasız okul ana okul kayıt okul dışı etkinlikler zorunlu okul aile birlikleri öğretim Belçika da, çocuklar 6 yaşından 18 yaşına kadar okula gitmek zorundadırlar. Çocuklar

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

SPOR MASA TENĠSĠ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI)

SPOR MASA TENĠSĠ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR MASA TENĠSĠ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

GÜVENLİ VE ETKİN LABORATUVAR UYGULAMALARI VERİ SUNUMU. Doç. Dr. Hilâl Özdağ SÖZLÜ SUNUMLAR

GÜVENLİ VE ETKİN LABORATUVAR UYGULAMALARI VERİ SUNUMU. Doç. Dr. Hilâl Özdağ SÖZLÜ SUNUMLAR GÜVENLİ VE ETKİN LABORATUVAR UYGULAMALARI 111-546 VERİ SUNUMU Doç. Dr. Hilâl Özdağ SÖZLÜ SUNUMLAR 1 POSTER Birisi posterinizin yanına geldiğinde sessiz durmayın Anlatmamı/açıklamamı ister misiniz? diye

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri 1 Eylül 2014 1. KESİN KAYIT HAKKINDA GENEL BİLGİLER Üniversitemizde 2014 2015 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları,

Detaylı

TEKNİK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler

TEKNİK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler TEKNİK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Geometrik Çizimler Görünüş Çıkarma Kazandırılan Yeterlikler Geometrik çizimleri yapmak Yeterli ve kesit görünüşler çizmek DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ MİSİNALI TAKI YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ MİSİNALI TAKI YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ MİSİNALI TAKI YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Satınalma Yönetimi için 9 adımlık tasarruf listesi. Hazırlayan : Cengiz Pak. Freedom ERP. www.temelteknoloji.com.tr / Satınalma Tasarruf Listesi

Satınalma Yönetimi için 9 adımlık tasarruf listesi. Hazırlayan : Cengiz Pak. Freedom ERP. www.temelteknoloji.com.tr / Satınalma Tasarruf Listesi Satınalma Yönetimi için 9 adımlık tasarruf listesi Hazırlayan : Cengiz Pak Bu sunumu bir şirket toplantısında kullanmanızı öneririz. Her adım için -Sayısal Bilgi - Pozitif Yaklaşım - Statükonun Savunulması

Detaylı

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Yeşim Akbaş Kadriye Bilmece H. Kübra Polat Begüm Taşdan Bekir Us (Hacettepe Üniversitesi BBY Lisans

Detaylı

Yeni ilkokullar. - reformla ilgili kısa rehber. Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber 1

Yeni ilkokullar. - reformla ilgili kısa rehber. Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber 1 Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber 1 Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber İlkokullarda profesyonel yenilikler Danimarka'da gerçekten çok

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEKNİKERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEKNİKERİ TANIM İşyerlerini, işin yürütülmesi nedeniyle oluşan tehlikelerden uzaklaştırmak ve sağlığa zarar verebilecek koşullardan arındırarak, daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak için bir plan dahilinde iş güvenliği

Detaylı