İletişim Sürecinin İşleyişi İnsanlar arasındaki iletişimin, iki türü vardır. Yüz yüze iletişim ve yüz yüze olmayan iletişim yüz yüze iletişimde

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İletişim Sürecinin İşleyişi İnsanlar arasındaki iletişimin, iki türü vardır. Yüz yüze iletişim ve yüz yüze olmayan iletişim yüz yüze iletişimde"

Transkript

1 İletişim Sürecinin İşleyişi İnsanlar arasındaki iletişimin, iki türü vardır. Yüz yüze iletişim ve yüz yüze olmayan iletişim yüz yüze iletişimde hedefin kaynağın gönderdiği mesaja anında tepki verme olanağı vardır. İletişim kuran taraflar arasındaki iletişim, interaktif olarak eş zamanlı yapıldığı için, geri bildirim de aynı anda yapılır.

2 Tek Yönlü İletişim Bir alıcının bulunduğu geri bildirimi olmayan tek yönlü iletişim. Tek yönlü iletişimde mesaj alıcıya gönderilir; geri bildirim, soru veya etkileşim beklenmez.

3 İki Yönlü iletişim İki yönlü iletişim, göndericinin, mesajına alıcıdan geri bildirim aldığında ortaya çıkan iletişimdir. Tek yönlü iletişim, iki yönlü iletişimden daha çabuk işler, İki yönlü iletişimde, tek yönlüden daha doğru iletişim kurulur, İki yönlü iletişimde alıcı kendinden emindir ve güven duygusu içindedir. Mesajı daha doğru yargılama imkânına sahiptir, İki yönlü iletişim, göreli olarak gürültü ve diğer başka diş faktörlerin etkisi altındadır. İki yönlü iletişim, demokratik bir iletişim biçimidir. Tek yönlü iletişim, tek başına kullanıldığı sürece, çoğu kez etkisiz veya yetersiz kalmasına karşın, çift yönlü iletişim, teknik açıdan olduğu kadar, yönetsel açıdan da etkin bir iletişimdir. Bu nedenle, etkin iletişime, iki yönlü iletişim süreci denebilir.

4 Karşılıklı Etkileşimin Olduğu İki Yönlü İletişim

5 İletişimin sınıflandırılması A)Toplumsal ilişkilere göre: Kişi içi Kişilerarası Grup iletişimi Örgüt iletişimi Kitle iletişimi B) Grup ilişkilerini n yapısına göre Yatay Dikey C) Kullanılan kanala ve araca göre Görsel Görsl-işitsel Dokunma Kitle Doğal/yapay araçlar D)Kullanılan koda göre Sözlü Yazılı Sözsüz E) Zaman ve mekan boyutuna göre Yüzyüze Uzaktan

6 A)Toplumsal ilişkilere göre: Kişi içi iletişim Kişiler arası iletişim Grup iletişimi Kitle iletişimi Örgüt iletişimi

7 Kişi içi iletişim; Bir insanın düşünmesini, duygulanmasını, kişisel ihtiyaçlarının farkına varmasını, iç gözlem yapmasını, rüya görerek kendi içinden mesaj almasını ya da kendine sorular sorarak bunlara cevaplar üretmesini bir iç iletişim sayabiliriz.insanlar kendi içlerinde bir takım mesajlar üreterek ve bunları yorumlayarak kişi içi iletişimde bulunurlar.

8

9 Kişiler arası iletişim, iki ya da daha fazla kişi arasında meydana gelen mesaj alış- verişi dir

10 Sözlü Yazılı Kişiler arası iletişime katılanlar, belli bir yakınlık içinde yüz-yüze ilişki halinde olmalıdırlar, Katılımcılar arasında tek yönlü değil, karşılıklı mesaj alış-verişi, dolayısıyla çift yönlü iletişim olmalıdır, Söz konusu mesajlar, sözlü ve sözsüz nitelikte olmalıdır. Kişiler Arası İletişim Biçim Avantajları Dezavantajları 1.Değiştirme ve geri bildirim kolaylığı 2.Zaman ve kullanım kolaylığı 1. Yanlışlık yapma olasılığı, göreli olarak fazla 2. Kalıcılığı yoktur 1.İletişimin doğru olmasına katkı sağlar 2.İletişimin kayıtlı olmasını ve kalıcılığı sağlar 1.Değişim ve geribildirim yavaştır. 2.Zaman tüketimi ve zorluğu fazladır.

11 Kişiler arası iletişim, küçük bir grup içinde veya iki insan arasında anlamların (sembol) iletilmesi ve bilgi değişimi sürecidir ORTAM BİLGİ ZENGİNLİĞİ VERİ KAPASİTESİ Yüz yüze görüşme En yüksek En düşük Telefon Yüksek Düşük Elektronik posta Orta Orta Özel mektuplar Orta Orta Kişisel notlar Orta Orta Resmi raporlar Düşük Yüksek El ilanı veya bülten Düşük Yüksek Resmi sayısal raporlar En düşük En Yüksek

12

13

14 Sözlü İletişim Bireylerin dil ile gerçekleştirdiği iletişim türüdür. Sözlü İletişimde konuşmacı; Doğruluk, güvenirlik İçtenlik Empati Fikirleri açıkça ifade etme yeteneklerine sahip olmalıdır.

15 Konuşma eylemini oluşturan fiziksel öğelerin farkında olmak, Konuşma eylemi görsel davranış, ses, dil ve zihinsel etkinlik olarak aslında dört temel unsuru kapsar. İyi bir konuşmacı konuşması süresince sadece kelimeleri kullanmaz, mesajının karşı tarafa daha etkin bir şekilde ulaşması için diğer unsurlardan faydalanır. Konuşma öncesinde kendisini ve konusunu iyi hazırlamak, Konuşma sırasında örnek, açıklama, karşılaştırma, kanıt, istatistiksel bilgi, tekrar gibi unsurlara ve görsel yardımcılara yer vermek, Gözlem gücünü geliştirmek, Konuşacağı konuda geniş bir bilgi birikimine sahip olmak, Konuşmanın akışını planlamak, Konuşmanın hızını ayarlamasını bilmek, Kendi yetenek ve sınırlarını bilmek, Dinleyiciyi tanımak, Dinleyiciler ile yüz yüze iletim kurmak, İçsel eleştiri yapabilmek, Etik sorumluluklarının farkında olmak,

16 Sözlü iletişim ***Dil ile iletişim: İnsanların duygu ve düşüncelerini kelimeler/ sözcükler ya da semboller yolu ile aktarma ve anlamlandırma biçimine denir. ***Dil ötesi iletişim: Sesin niteliğiyle ilgilidir; ses tonu, sesin hızı, şiddeti, hangi kelimelerin vurgulandığı, duraklamalar vb. özellikler dil ötesi iletişim sayılır.

17 Kişiler arası iletişimde kelimelerin, ses tonunun ve beden dilinin bıraktığı etkiler farklılık gösterir. Yüz yüze iletişimde ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemlidir. Kelimeler % 7 Ses Tonu % 38 Beden Dili % 55 Telefonda İletişimde de ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemlidir. Kelimeler % 18 Ses Tonu % 82 38% 55%

18 Sössüz İletişim insanların birbirleriyle yüz yüze kurdukları ilişkilerde sözsüz mesajların etkisi % 90 oranındadır.iyi bir dinleyici, iletişim kurduğu kişinin, yalnız söylediklerini değil, yüz, el, kol ve bedeniyle yaptıklarını da "duyar Çünkü yüz ifadeleri, el ve kol hareketleri, bedenin duruş tarzı, sesin tonu gibi sözsüz mesajlar kullanılarak da iletişim kurulur. -Sözsüz İletişimin Özellikleri- Sözsüz İletişim Etkilidir. Sözsüz İletişim Duyguları Belirtir. Sözsüz İletişim Çift Anlamlıdır. Sözsüz İletişim Belirsizdir.

19 Sözsüz İletişim Türleri Yüz ve Beden : Sözsüz iletişimde ise yüzümüzü ve bedenimizi "gönderici" olarak kullanırız. Çeşitli kültürler arasında yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre 6 temel duygu ifadesini aktaran yüz anlatımlarının bütün kültürlerde ortak olduğunu göstermektedir. Bunlar mutluluk, korku, öfke, hayret, üzüntü ve tiksintidir.

20 Sözsüz İletişim Türleri Bedensel Temas : Farklı bedensel temaslar kurarak, karşımızdakine çeşitli mesajlar vermeye çalışırız. Örneğin, birisinin elini öpüp başımıza koyduğumuzda, onun bizden büyük/üstün olduğunu kabul ettiğimizi gösteririz. El sıkıştığımızda, karşımızdakini kendimize -en azından bir ölçüde- eşit kabul ettiğimizi göstermiş oluruz.

21 Sözsüz İletişim Türleri Mekan Kullanımı: İnsanlar, kendi çevrelerinde oluşturdukları boş mekânlar yoluyla da, iletişimde bulunurlar. İnsanlara uzak ya da yakın durarak birtakım mesajlar iletiriz. Koyduğumuz uzaklık, onlara karşı olan duygularımızla ilgilidir. Sevdiğimiz insanlara yakın durmayı tercih ederken, daha az sevdiklerimizle aramızda biraz daha mesafe bulunmasına dikkat ederiz.

22 Mekan Kullanımı: Konuşma dilindeki araları açıldı sözü bu durumu güzel ifade etmektedir. Mekânların kullanılış şekli dostluğun bir göstergesi olabileceği gibi statünün de göstergesi olmaktadır. Genelde, önde olmak, yüksekte oturmak, yüksek statü anlamına gelir. Krallar, sultanlar, yüksek rütbeli yöneticiler, din adamları, bilginler ve zenginler önde yürürler; yargıcılar, profesörler, yüksek kürsülerde otururlar.

23 Kişiler Arası Mesafenin İletişim Sürecindeki Yeri

24 Mahrem Alan (Cilt teması Cm. mesafe) Her insanın bir psikolojik korunma sınırı vardır. Buna mahrem alan denir cm. yakınlık içine sadece özel duygusal ilişkimiz olan insanları alırız. Kişisel Alan (40 80 Cm.) Birbirlerini tanıyan ve rahat konuşan iki insan, bu mesafede kendilerini en rahat hissederler. Kendimizi yakın hissetmediğimiz insanların girmesine izin vereceğimiz en yakın alan kişisel alandır.

25 Sosyal Alan(80 Cm. 2 m.) İşlerin rahatça konuşulduğu, resmi ilişkilerin sürdürüldüğü bölge bu çemberdir. Tanıdıklarımızla, işyerindeki arkadaşlarımızla, evimize gelen tamirci, kapıcı gibi kimselerle kurduğumuz ilişkilerde 1m. 2,5 m. arasında bir mesafede durmaya çalışırız.

26 Genel Alan (2 metre...) İki metreden başlayarak uzayan kişisel alan genel, topluma açık, tanımadığımız kişiler içindir. Aradaki mesafe on metreyi geçtiği zaman, karşılıklı etkileşim ve iletişim daha da zorlaşır.

27 Sözsüz İletişim Türleri Araçlar : Rozetler ya da takılar takarak, kokular sürerek belirli kıyafetlere bürünerek çevremize çeşitli mesajlar iletebiliriz. İnsanların birbirlerine nasıl davranacaklarını önemli ölçüde belirler. Genelde insanların statüleri yükseldikçe masaları da büyür Masanın büyüklüğü, sahibinin güç düzeyini gösterdiği gibi, o kişiye ne kadar yaklaşabileceğimizi de belirler.

28 Yazılı İletişim İnsanın zaman ve mekândaki ilişki sınırlılıklarını genişletmede en etkin ilk iletişim biçimidir. Uzaktan haberleşmede, bilgi ve deneyimleri zamanda biriktirme de sözlü iletişime göre daha güvenilir bir yol olan yazı ile iletmenin kökeni, mağara resimlerindedir.

29 Sözsüz İletişim Türü Olarak Beden Dili Tarihin En Eski İletişim Aracı

30 Beden Dili Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüzyüze kurdukları ilişkide, kelimeler %10, ses tonu %30, beden dili %60 önem taşır.

31 Beden Dilinin Öğeleri Beden Duruşu Mimikler Başın Kullanımı Oturmak İçin Seçilen Yer Giyim Bakım Ve Makyaj Jestler Göz Teması Ayakların Kullanımı Oturma Biçimi Mesafe Kullanılan Aksesuarlar

32 32

33 Beden Dili Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüz yüze kurdukları iletişimde kelimeler % 10, ses tonu % 30 ve beden dili % 60 önem taşır. Kültürden kültüre farklılıklar gösterse de dünya üzerinde en geçerli olan dil beden dili diyebiliriz. 33

34 Beden Dili Sözsüz iletişimin sözlü iletişimin mesajlarından çok daha güvenilirdir. 34

35 Beden Dili İletişimde İlk Dakika Önemlidir Karşı karşıya gelen iki kişi arasındaki ilk etkileşim, iletişim sürecinin önemli bir belirleyicisidir. 35

36 Beden Dili Bu karar pozitif veya negatif olabilir. Kişi bunları bilinç düzeyine çıkartsa da, çıkartmasa da, ilk algılarımızın oluşturduğu yargının, iletişim biçimimizde ve o kişiye atfettiğimiz değerde önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. 36

37 Beden Dilinin Öğeleri Beden Duruşu Eller Mesafe Oturmak İçin Seçilen Yer Jestler ve Mimikler Oturma Biçimi Başın Kullanımı Giyim Göz Teması Bakım ve Makyaj Ayakların Kullanımı Kullanılan Aksesuarlar 37

38 Beden Duruşu İlişkide olduğu kişiyi doğrudan karşısına alan ve dik bir beden duruşuna sahip olan kişi, mesajında güvenli bir özellik katmış olur. 38

39 Beden Duruşu İnsanın kendini dış dünyaya karşı ortaya koyuş biçiminin temeli göğüs açıklığını, bir başka deyişle merkezini kullanma biçimidir. 39

40 Beden Duruşu Katılımı ve paylaşımı kolaylaştıran, olumlu duygular yaşatan beden duruşu. 40

41 Beden Duruşu Çekingen beden duruşu. Güvensiz. Kolayca Hayır diyemez. Bulunduğu durumdan hoşnut olmayan. 41

42 Beden Duruşu Saldırgan beden duruşu. Sınırlarını genişletmiş, tepki vermeye hazır kişinin duruşu. HAKKIMI EZE EZE ALIRIM 42

43 İnsanlar hissettikleri gibi mi davranmakta, davrandıkları gibi mi hissetmektedirler? 43

44 İnsanlar hissettikleri gibi davranmaktan daha çok davrandıkları gibi hissetmektedirler. İnsan hangi davranışı sergilerse, bir süre sonra beden kimyasında meydana gelen değişiklikler sebebiyle o yönde duygular yaşamaya başlar. Sıkıntılı bir insan gibi davranmak iç sıkıntılarımızın artmasına sebep olur. 44

45 KENDİNİZİ HİSSEDİŞ BİÇİMİNİZ, ÇEVRENİZDEKİ İNSALARA OLAN TAVRINIZI BELİRLER. 45

46 Mesafe (Mekan Kullanımı) Bölge, kişinin kendi vücudunun uzantısıymış gibi benimsediği bir alan veya boşluktur. Her birimiz vücudumuzun etrafındaki bu boşluğa müdahale edildiğinde tepki veririz. 46

47 Mesafe (Mekan Kullanımı) 47

48 Mesafe (Mekan Kullanımı) Mahrem Bölge: Kişiler bu bölgeyi kendi malları gibi benimsedikleri için tüm bölgeler arasında en önemli olanıdır. Sadece kişiye duygusal olarak yakın olanların bu bölgeye girilmesine izin verilir. (15-46 cm) 48

49 Mesafe (Mekan Kullanımı) Kişisel Bölge: Bu bölge kokteyllerde, ofis partilerinde, sosyal etkinliklerde ve arkadaş toplantılarında başkalarıyla aramızdaki mesafedir. (46cm 1,20 m) Sosyal Bölge: Yabancılarla, örneğin evimizde tamirat yapan tesisatçı veya doğramacı, postacı, bakkal, işyerimize yeni gelen eleman ve çok iyi tanımadığımız kimselerle aramızdaki mesafe. (1,2-3,6m) Ortak Bölge: Kalabalık bir gruba hitap ettiğimizde paylaştığımız mesafe ortak bölgedir.(3,6 m +) 49

50 Bölge Mesafelerinin Pratik Uygulaması Yakın bir akraba veya arkadaştır. Karşımızdaki kişinin saldırgan olması veya bize saldırmak üzere olmasıdır. 50

51 Bölge Mesafelerinin Pratik Uygulaması Kalp kanı daha hızlı pompalar, adrenalin salgısı yoğunlaşır ve olası bir kaç veya saldır durumuna hazırlık yapılırken beyin ve kaslara daha fazla kan gider. Konserler, sinemalar, asansörler, tren veya otobüsler 51

52 Bölge Mesafelerinin Pratik Uygulaması Tanıdığınız birisi dahil olmak üzere kimseyle konuşmamalısınız. Asla başkalarıyla göz teması kurmamalısınız. Poker suratı takınmalısınız, duygularınızı belli etmemelisiniz. Elinizde kitap veya gazete varsa ona gömülmüş görünmelisiniz. Kalabalık ne kadar fazlaysa o kadar az hareket edebilirsiniz. 52

53 Jestler ve Mimikler Jestler ve mimikler diğer kişilere görsel sinyaller gönderen hareketlerdir. Bizim bir jestten söz edebilmemiz için yapılan hareketin bir başkası tarafından görülmesi ve yaşadığımız duygu ve düşüncesiyle ilgili bir bilginin karşımızdaki kişiye iletilmesi gereklidir. 53

54 Jestler ve Mimikler Yüz kaslarının anlatım amaçlı kullanımı mimikleri; baş, el, ayak, bacak ve bedenin kullanımı da jestleri oluşturur. 54

55 Jestler ve Mimikler Jest ve mimikler esas ve ikincil olarak ayrılır. Esas jest ve mimikler, düşünce ve duygularımızı destekleyen, onları somutlaştıran hareketlerimizdir. Örneğin sohbet anında göz kırpmak, kolları açmak gibi. Diğer taraftan kendiliğinden gelen ve hiç beklemediğimiz bir anda bizi yakalayan esneme ve hapşırma gibi durumlarda jest söz konusudur.esas olarak anlatıma katkıda bulunmayan ve kendiliğinden refleks olarak ortaya çıkan bu hareketlere ikincil jest ve mimik denir. 55

56 Jestler ve Mimikler Esas jestlerle ikincil jestleri ayırt etmek için kendi kendimize şu soruyu sorabiliriz. Eğer ben yalnız olsaydım bu hareketi yapacak mıydım? Cevabımız hayır ise bu hareketimiz esas jesttir. 56

57 Başın Kullanımı Eğer baş benlik çizgisi üzerinde yukarıya doğru döndürülmüş ise ÜSTÜNLÜK gösterilmektedir. Burnu havada olmak, bu baş duruşunun toplumsal bir ifadesidir. Eğer baş, aynı eksen üzerinde öne eğiliyorsa, bu uysallıktır. Başı önünde efendi insan tanımının tipik bir görünüşüdür. 57

58 Avuç İçi Gündelik karşılaşmalarda insanlar iki temel avuç konumunu kullanırlar. Avuç yukarı dönük; yiyecek ve para dilenen dilencinin tipik hareketidir. Avuç sanki bir şeyi tutuyor veya kısıtlıyormuşçasına aşağıya dönük. 58

59 Avuç Birinin açık İçi ve dürüst olup olmadığını anlamanın yollarından biri avuç hareketlerine bakmaktır. Başkalarıyla iletişim kurarken açık avuç hareketlerini kullanarak kendinizi daha inandırıcı kılmanız mümkündür. 59

60 Avuçlar Herhangi bir tartışmayı durdurmak veya bastırmak isteyen bir başkan, bir arabayı otoriter bir şekilde yavaşlatmak isteyen trafik polisi, milletvekillerini otorite altına almak isteyen parti başkanı, avuçları aşağı bakarak ellerini diktatör konumunda bastırarak konuşacaktır. 60

61 Karşıdan gelen önerilere açık ve kendine güvenle ortaya koyan duruş. 61

62 Kişinin hoşlanmadığı bir durum veya nesneyi kendisinden uzaklaştırma hareketi. 62

63 El Ovuşturma ve Parmaklar 63

64 Elleri Ovuşturmak İnsanların olumlu beklentilerini ilettikleri bir jesttir. Örneğin oyunda zar atan, yeni ve karlı bir işe başlayan kişi kazanma umudunu göstermek için ellerini ovuşturur. Ancak, kışın soğuk havalarda ısınmak için ellerin ovuşturulması ile karıştırılmamalıdır. 64

65 Parmaklar Elin sıkılarak işaret parmağının havaya kalkması, konuşmaya otoriter bir hava verir. Karşımızdaki kişiyi suçlarken de, bu jesti kullanırız. Böylesine otoriter ve üstünlük belirten yaklaşım, dinleyicilerde direnç ve rahatsızlık yaratır. Bu rahatsızlık insanlarda karşı koymak, söylenenin tersini yapmak isteğini doğurur. 65

66 Elleri Kenetlemek Kenetli eller, genel bir olumsuzluğun, bir hayal kırıklığının habercisidir. Olumsuzluk arttıkça kenetli eller daha yukarıya çıkmaya başlar. Eğer karşımızdaki ellerini bu şekilde tutuyorsa görüşmeyi daha fazla sürdürmemeliyiz. 66

67 El, Kol ve Avuçlar 67

68 Ellerin Çatı Şeklinde Birleştirilmesi Ellerini çatı şeklinde birleştiren genellikle kendilerine güvenen üstün tipler veya minimal veya kısıtlı miktarda vücut hareketi kullanan kişiler olup bununla kendilerine olan güvenlerini belirtiler. Yöneticiler genellikle astlarına talimat veya tavsiyelerde bulunurken bu hareketi kullanırlar. 68

69 Ellerin Çatı Şeklinde Birleştirilmesi Hareketin iki biçimi vardır: birincisi hareketi yapanın fikir veya düşüncelerini belirttiği ve konuşmayı yapan olduğu durumlarda kullanılan yüksek çatı. Alçak çatı hareketi ise normalde hareketi yapanın dinleyici olduğu durumlarda kullanılır. 69

70 HALDUN DORMEN DURUŞU:DAHA COK BEN BİLİYOR YADA BİLİYOR GÖRÜNÜYORUM İFADELERİNDE KULLANILIR. 70

71 El, Kol ve Bileklerin Tutulması Elleri ve bileği bedenin arkasında tutma bir tür üstünlük / kendine güven hareketidir. Ellerini arkada kavuşturan kişi karın, göğüs gibi zayıf bölgelerini açık bıraktığından kendisini daha güçlü ve güven içerisinde hissediyor demektir. 71

72 El Sıkışma El sıkışmayla üç temel tavırdan biri iletilir. Hakimiyet; bu insan üzerimde egemenlik kurmaya çalışıyor, temkinli olmalıyım. Edilgenlik; Bu insanın üzerinde egemenlik kurabilirim. Be istersem yapar. Eşitlik; Bu insandan hoşlandım. İyi anlaşacağa benziyorum. 72

73 El Sıkışma Eldiven şeklinde el sıkışmaya bazen politikacı el sıkışı denir. (İki elle kavrama) Bu hareketi yapan karşısındakine güvenilir ve dürüst olduğu izlenimini vermeye çalışırsa da bu tekniği yeni tanıştığınız biri üzerinde uygulamak ters etki yapar. Parmak ezici saldırgan kabadayı tipinin işareti gibidir. Gevşek el sıkışma biçimlerinden biri ölü balık el sıkışıdır. Özellikle el terli ve soğuksa. Zayıf bir karakter göstergesi olarak algılanır. 73

74 El Sıkışma 74

75 Parmaklar V işareti. Churchill İkinci Dünya Savaşı sonrası işaret ve orta parmağını kullanarak zaferi sembolize etmiştir. 75

76 WİNSTON CHURCHİLL in INGILİZCE V ictory ZAFER ANLAMINA GELEN ZAFER İŞARETİ 76

77 Parmaklar Tamam işareti. Her şey yolunda. Ayrıca otostop yaparken kullanılır. 77

78 Kollar Yanda El Belde Genel bir saldırı hazırlığının veya mücadeleye hazır olmanın habercisidir. Bu, kavga etmeye hazırlanan, tartışmaya niyetli olan bir kişinin duruşudur. 78

79 Kol Kavuşturma Birisi kendisini tedirgin, olumsuz veya savunmada hissettiğinde, kendini tehdit altında gördüğüne dair kati bir işaret olan kollarını göğsünde kavuşturma hareketini yapar. 79

80 Kol Kavuşturma KOLEJLİ BİR KIZIN OKUL ÇIKIŞIGELECEK BİR SALDIRIDAN HABERDAR KORKA KORKA GİDİYOR. 80

81 Elin Yüze Teması Dikkati ve yoğunlaşma isteğini gösteren ipucu, işaret parmağının beyni gösterdiği, elin ise yanağa dayalı olduğu duruştur. İLGİ 81

82 Elin Yüze Teması Beyin bilinçaltından söylenen yalan dolu sözleri bastırmaya çalışırken el ağzı örter ve başparmak da yanağa bastırılır. Çoğu kimse sahte öksürükle ağız koruma hareketini saklamaya çalışırlar. Konuşan bir kişi bu hareketi yapıyorsa, bu yalan söylediği anlamına gelmektedir. 82

83 Elin Yüze Teması Burna dokunma; olumsuz bir düşünce akla gelince bilinçaltının ele ağzı kapatma talimatını verdiği, ama son anda belli etmemek için elin yüzden uzaklaşmaya çalışarak sonuçta çabuk burna dokunma hareketine dönüşmektedir. 83

84 Elin Yüze Teması Göz ovuşturma; beynin gördüğü bir aldatma, yalan veya şüpheli durumu dışarıda bırakmak veya yalan söylediği kişinin yüzüne bakmaktan kaçınmak hareketidir. 84

85 Elin Yüze Teması Çene Okşama: Kişinin bir karar vermekte olduğunu gösterir. İnsanlardan bir karar vermeleri isteyip de hareketleri değerlendirme hareketlerinden, karar verme hareketlerine değiştiğinde bunu görmek mümkündür. 85

86 Elin Yüze Teması Yaka Çekiştirme: Yalan söylemenin, hassas yüz ve boyun dokularında, hafif bir kaşınma duygusu uyandırdığını ve bunun geçmesi için kaşımak veya ovuşturmak ihtiyacı hissedildiğini söylenmektedir. 86

87 Elin Yüze Teması Boyun kaşıma; işaret parmağı, kulak memesinin altını ve boynun yan tarafını kaşımaktır. Kaşıma işlemi yaklaşık beş kez yapılır. Bu hareket bir tür şüphe veya emin olmama işareti olup sana katıldığımdan emin değilim diyen kişiye özgü bir harekettir. 87

88 Elin Yüze Teması Dinleyici başını desteklemek için elini kullanmaya başladığında bu can sıkıntısının başladığı ve eliyle başını destekleme nedeninin aslında uyuyakalmamak için olduğuna dair bir işarettir. 88

89 Göz Teması Başka birisiyle bir ilişki kurmak için toplam zamanın yüzde inde onunla göz göze gelmemiz gerekir. Birisi dürüst değilse veya bir şeyler gizliyorsa bakışları bizimkilerle toplam üçte birinden daha azoranda karşılaşacaktır. Gözler yalan söylemez. 89

90 Göz Teması Daha uzun süreyle karşılaşıyorsa, bunun anlamı şunlardan biridir; birincisi sizi çok ilginç veya çekici buluyordur; ikincisi de size karşı saldırgan bir tavrı vardır. Buna ek olarak gözbebekleri de büzüşüyorsa sözel olmayan bir meydan okumada bulunuyor olabilir. 90

91 Göz Teması KARŞISINDAKİNİ AŞAĞILAYAN BİR BAKIŞ TÜRÜ MÜFETTİŞ BAKIŞI 91

92 Göz Teması DEMİRELİN ÇOK KULLANDIGI BAKIŞ KAÇIRMA GÖRÜNTÜSÜ 92

93 Göz Teması HULUSİ KENTMEN BAKIŞI GÖZLÜKLERİN ÜZERİNDEN YAPILAN BAKIŞ BURADA BAŞ HAFİFCE ÖNE EGİLİR, KARŞISINDAKİNE TEHDİT DUYGUSU OLUŞTURULUR. İLGİ BAKIŞI 93

94 RESMİYET BAKIŞI: EĞER KARŞINIZDAKİ KİŞİNİN GÖZLERLE ALIN ARASINDAKİ BÖLGESİNE BAKARSANIZ SİZİNLE SAMİMİ OLMAMASI GEREKTİĞİNİ HİSSEDER. ODANIZA GELEN SATICIYA BAKMANIZ GEREKEN BÖLGE BURASIDIR. PERSONELİN YAPISINA GÖRE DE BAKIŞ TÜRÜNÜZÜ BELİRLEMELİSİNİZ, ÇABUK SAMİMİ OLAN BİR ÇALIŞANINIZA BAKMANIZ GEREKEN BÖLGE BURASIDIR. AMA KENDİSİNİ ZATEN RAHAT İFADE EDEMEYEN, İLETİŞİM EKSİKLİĞİ BULUNAN BİR ÇALIŞANINIZA RESMİ BAKIŞ KULLANIRSANIZ ONU BÜSBÜTÜN KAPATIRSINIZ. 94

95 İLETİŞİM BAKIŞI: EĞER GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ KİŞİNİN GÖZLER VE DUDAKLAR ARASINDA KALAN BÖLGESİNE BAKARSANIZ KARŞINIZDAKİNİN YÜZÜ ÜSTTEKİ İNSANIN İFADESİNİ ALACAKTIR. BU İLETİŞİME AÇIK VE DUYGUSAL OLARAK RAHATLATICI OLAN BAKIŞ TÜRÜDÜR.MESAFE KOYMAK İSTEMİYORSANIZ BU BAKIŞI KULLANABİLİRSİNİZ. 95

96 FLÖRT BAKIŞ BÖLGESİ: DUDAKLAR VE GÖĞÜS ARASINA YAPILAN BAKIŞTIR.DUYGUSAL İLGİYİ VEYA İLERİSİNİ GÖSTERİR. GENELDE BAKIŞIN ODAKLANDIĞI YER DUDAKLAR, ÇENE VE ÖZELLİKLE DE BOYUNDDUR. 96

97 Göz Teması Literatürde olmamasına rağmen ülkemizde yaygın olan bir bakış türüdür. Özellikle güney yöresinde kullanılmakta ve ne bakıyorsun dik dik cümlesiyle tamamlanmakta ve karakolda sonuçlanmaktadır. 97

98 Göz Bebekleri Belli ışık durumları, kişinin ruh hali ve tavrı olumludan olumsuza veya olumsuzdan olumluya geçerken gözbebekleri küçülür veya büyür. Heyecanlanan birinin göz bebekleri dört katına çıkabilir. Tam tersine kızgın, olumsuz bir ruh hali gözbebeklerinin minik boncuk gözler ya da yılan gözler olarak bilinen şekilde küçülmesine neden olur. 98

99 Ayakların Kullanımı Bacak bacak üstüne atma ise, savunmanın diğer bir şeklidir. Bu kapanma ve savunmaya geçme duygusunun bir göstergesidir. Kişi kabuğuna çekilmiştir. 99

100 MEYDAN OKUMA DURUŞU: 100

101 Oturma Biçimi Kendilerini baskın ya da üstün hisseden kişilere özgü bir harekettir. TÜM CEVAPLAR BENDE veya HER ŞEY KONTROLÜM ALTINDA gibi mesajlar veriyor. 101

102 MUHTAR EMMİ DURUŞU: GARİBANLIĞIN VE KİMSESİZLİĞİN SİMGESİ 102

103 BİLL VE HİLLARY BEYAZ SARAY BAHÇESİNDE EĞER BUNUN TAM TERSİ DURSALARDI SKANDAL OLABİLİRDİ.ÖĞRETİLMİŞ BİR DURUŞ.BİLL HAKİM DURUMDA: 103

104 Kullanılan Aksesuarlar 104

105 Kullanılan Aksesuarlar Genellikle yakın gözlüğü takan birisi karşıdakine bakmak için gözlüğünü çıkarmaktansa üzerinden bakmayı tercih eder. Karşıdaki kim olursa olsun kendini yargılanıyor veya inceleniyor gibi hisseder. 105

106 Kullanılan Aksesuarlar Gözlük takanlar konuşurken gözlüklerini çıkarmalı ve dinlerken geri takmalıdırlar. Bu sadece karşıdakinin rahatlamasına neden olmakla kalmaz aynı zamanda gözlük takanın konuşmanın kontrolünü ele almasını da sağlar. Dinleyici gözlükler olmadığında konuşmayı kesmemesi gerektiğini ve takıldığında da konuşmaya başlaması gerektiğini çabucak öğrenir. 106

107 Pipo içmek gibi gözlükleri ağza götürmek de bir kararı bekletmek veya geciktirmek için kullanılabilir. Görüşmeler sırasında bu hareketin genellikle tartışmanın sonunda kişiden karar vermesi istendiğinde ortaya çıktığı görülmüştür. Sürekli olarak gözlükleri çıkarıp camlarını temizlemek de gözlük takanların karar verirken zaman kazanmak için uyguladıkları başka bir yöntemdir. Birisinden karar vermesi istendikten sonra bu hareketle karşılaşılırsa genellikle sessizlik en iyi taktiktir. 107

108 Saç ve Sakal Erkekler için genelleme yapılırsa, saç ne kadar kısa ise, görünüş o kadar tutucudur. Dazlaklık çoğunlukla erkeği daha güçlü ve otoriter gösterir. Sakal ve bıyık bir genci daha olgun gösterir. Ancak bıyığın yüze verdiği somurtganlığın da giderilmesi zordur. 108

109 Kullanılan Aksesuarlar 109

110 Sahiplenme YENİ ALDIĞI ARABASIYLA POZ VEREN BİR BEYEFENDİ: SAHİPLİK İFADESİ: 110

111 Sahiplenme KONUYA ALAKASIZ BİRİSİNİN POZA GİRMESİ ONU KIZDIRIYOR. 111

112 Sahiplenme DOKUNARAK SAHİPLENME: BİR AVCININ AVINI SAHİPLENMESİ 112

113 Oturulan Yer Bu pozisyon normalde dostça ve gündelik konuşmalara dalmış kişiler tarafından kullanılır. Pozisyon sınırsız göz temasına ve sayısız hareket kullanma ve karşıdakinin hareketlerini gözlemlemeye olanak tanır. 113

114 Oturulan Yer İki kişinin karşılıklı olarak birbirlerine yönlendikleri, yani aynı şekilde düşündükleri veya aynı iş üzerinde birlikte çalıştıkları durumda bu pozisyon kullanılır. 114

115 115

116 Masa Kullanımı İnsanlar masada karşılıklı oturduklarında bilinçaltı olarak masayı ikiye bölerler.her biri masanın yarısını kendi bölgesi olarak belirler ve ötekinin kendi bölgesine tecavüzünü reddeder. 116

117 Koltuk Yüksekliği Sandalyenizin yerden yüksekliğinin karşımızdakinin sandalyesinin yerden yüksekliğinden daha fazla olması size statü sağlamaktadır. 117

118 Renklerin Dili Renklerin iletişimde toplumsal, kültürel, sosyal ve siyasal anlamları farklıdır. Renkleri tek tek algıladığımızda, kendilerine özgü ayırıcı değerleri, özellikleri vardır. Bu özellikler yan yana olunca farklı simgeler ortaya çıkar. Renklerin kullanımı dönemden döneme, inançtan inanca, kültürden kültüre ve mekandan mekana, göre değişiklik gösterir. 118

119 Renklerin Dili Renkler nesneye biçim veren temel unsurlardan biridir. Renklerin anlamı, simgesel içerikler taşır. Beyaz gül, saf ve arı duyguları. Kırmızı gül, aşkı, tutkuyu. Sarı gül, özlem ve ayrılık belirtisidir. Pembe sevgiyi, yeşil umudu, açık mavi inancı, koyu mavi sadakati, leylak alçak gönüllüğü temsil eder. 119

120 Renklerin Dili Giysilerde, kırmızı enerjik, dışa dönük ve harekete hazır olma hissi verir. Turuncu, cesur, maceracı ve kendine güvenen insan tipini çağrıştırır. Sarının entelektüel bir görünüm verme özelliği vardır. İnsanları yönetmeye ve onları hükmetmeye olan ilgiyi gösterir. 120

121 Renklerin Dili Yeşil dinlendirici, yatıştırıcı, dengeleyici bir atmosfer yaratır. Mavi, düzen ve uysallığın ifadesidir. Mor kendine güven ve özgürlük duygularını dile getirir. Kahverengi giymek bir yere bağlı olma, gelecek için sağlam ilişkiler kurma isteğini gösterir. Sürü psikolojisine sahip ve özgüveni zayıf insanların rengidir. 121

122 Kırmızı Kırmızı iştahı açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının hepsinin logosu kırmızı. Kırmızı tansiyonu yükseltir ve kan akışını hızlandırır. İnsanlar kırmızı fonlu mekânlarda zaman kavramını kaybetmeye başlıyorlar ve uykusuzluk yaratabiliyor. 122

123 Kırmızı Kırmızı doğa içinde en dikkat çekici renklerden birisi olmasına rağmen, yakından kolaylıkla fark edilebilirken, uzaktan daha zor ayırd edilmektedir. Polis otolarının üzerindeki ışıkların yarısı mavi, yarısı kırmızıdır. Bunun nedeni de lambanın kırmızı sayesinde yakından, mavi sayesinde de uzaktan fark edilebilmesidir. 123

124 Yeşil Kasaplar, dükkânlarında kırmızıyı kullanırken, yeşili hiç kullanmazlar. Yeşil vejeteryanlığı temsil eder. Yeşil belki de doğanın kendisidir. Yeşil güven verir. O yüzden bankaların logolarında en çok tercih ettikleri iki renkten birisidir. Yaratıcılığı körükler. Rahatlatıcı ve sakinleştiricidir. 124

125 Yeşil Renklerin gözdeki kimi sinir hücrelerini kısa süreli öldürdüğünü gözlemişler. (Burada öldürmeden kastedilen yok etme değil, kısa süreli devre dışı bırakma). Renkler, bakıldığında bu iki tür hücreden birini öldürüyorlar. Kimi renklerin ise bu iki tür hücreyi birden öldürdüğü görülmüş. Yeşil bunlardan bir tanesi. Yeşil uzun süreli bakıldığında gözdeki iki hücreyi birden öldürüyor ve başka tarafa baktığınızda diğer renkleri algılama şansınız yok oluyor. O yüzden yeşil rengin araba göstergelerinde pek kullanılması tavsiye edilmez. (VW Polo,Renault Broadway yeşil göstergelere birer örnek olabilir.) Gece göstergeye baktıktan hemen sonra gözünüzü yola çevirdiğinizde kısa bir süre farklı renkleri algılayamazsınız. Karşıdan gelen farların geçtikten sonra bir süre görmeyle ilgili zorluk çekmemiz de buna bağlanabilir. Bir bilimsel araştırmaya göre insan gözünün mavi ile yeşile uzun süre bakamadığı sonucu ortaya çıkmıştır. 125

126 Kahverengi Dünyadaki fastfood restorantların hepsinin sandalyeleri ve masaları Kahverengi, duvar boyaları ise kahverengi-şampanya-pembe karışımıdır. Hiç bir fast-foodcunun duvarını beyaz göremezsiniz. Çabuk yiyin! Çabuk gidin! 126

127 Kahverengi Kahverengi aynı zamanda teklifsiz, rahat bir renk olarak kabul edilir. Gazetecilere tavsiye edilecek bir renktir. Karşınızdakinin kendisini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. Örneğin tüm ünlüleri rahatlıkla konuşturmasıyla tanınan, ünlü televizyoncu Larry King, televizyonda her seferinde kahverengi kravatlar ve ceketler giyer. 40'lı yıllardan bu yana Avustralya'da kahverengi üçparça takım elbise üretilmiyor. Kahverengi toprak rengidir ve diğer insanların arasında kaybolup gidersiniz. İş görüşmelerinde, profesyonel toplantılarda sakın kahverengi giymeyin. 127

128 Siyah Siyah, gücü ve tutkuyu temsil eder. Hırsın da bir ifadesidir. İş görüşmelerinde sorarlar: Şirketimiz işe başladığınızda size bir araba verecek, ne rengi tercih edersiniz? 'Siyah' cevabını verirseniz şirket hırslı yükselmeyi isteyen bir eleman geliyor diye düşünür. Siyah konsantrasyonu en çok getiren renktir. Einstein konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan bir odaya girer ve öyle düşünürmüş. 128

129 Sarı Sarı geçiciliğin ve dikkati çekiciliğin ifadesidir. O yüzden tüm dünyada taksiler sarıdır. Dikkat çeksin ve geçici olduğunu bilsinler diye. Araba kiralama firmaları logolarında hep sarıyı kullanırlar. O yüzden dünyada hiçbir banka ambleminde, bildiğimiz sarıyı kullanmaz. (Portakal ve bronz ya da bakır kimi zaman yer alabilir.) Paranın geçici değil, kalıcı olmasını isterler. Parayı yatırın ve unutun lütfen demenin bir yoludur bu. Ülkemizde (belkide tüm dünyada) sarı rengi kullanan tek banka Vakıfbank'tır. Sembolizmde sarı; geçiciliği, ölümü hatırlatır. sarı odalarda çocukların daha çok ağladığı, büyüklerin daha sinirli oldukları tespit edilmiş. İlginçtir bir çok hayvan öfkesini göstermek için kırmızıdan çok sarıyı kullanır. Sinirlendiklerinde renkleri sarıya dönüşür. En az pigmentle yaratılan renk olduğu için tabiatta en çok rastlanan renklerden biridir. 129

130 Portakal Rengi Portakal rengi, çabuk dikkat çeker. Eğer bir ürün ve markada ise bu ürün herkes için imajını verirsinaiz. İnsanlar o kapıdan içeri rahat girebileceklerini hissederler. Portakal rengi bulunduğu grubu sayıca çok gösterir dünya kupasında Hollanda milli takımının başında olan Ernst Happell Bu turuncu formalarla biz sahada rakip takımdan daha fazla sayıda görünüyoruz demişti. Gerçekten de bayraklarında turuncu renk olmamasına rağmen, kraliyet rengi olduğu için hep portakal rengi formalarıyla sahaya çıkarlar ve televizyon görüntülerinde daha kalabalık görünürler. 130

131 Mavi Sakin Tansiyonu düşürür Mmavi taşların, firuzenin kanın akışını yavaşlattığına inanırlar. Batı'da bu sakinleştirici etkisi yüzünden intiharları azaltmak için köprü korkuluklarını maviye boyarlar. Amerika'da bir ilkokulun duvarlarını beyaz ve portakal renginden, maviye çevirmişler, çocukların notlarının yükseldiğini ve yaramazlıklarının azaldığını tespit etmişler. Mavi ve özelikle lacivert kozmik bir renk olarak kabul edilir; sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği çağrıştırır. O yüzden dünyadaki firmaların yarısından fazlası logolarında maviyi kullanırlar. 131

132 Mavi Hilton, Bili Clinton Bankaların logolarında ve imaj oluşturmada en çok kullandıkları iki renk mavi ve yeşildir. Maviyle büyüklüklerini, yeşille güvenilirliklerini vurgularlar. Yeşil ve mavi sağlamlığın habercisidir. Mavi, yeme içgüdüsünü azaltan bir renk. O yüzden bu fast-food zincirleri içeride mavi hiçbir şey kullanmazlar. Tüm diyet ürünler mavi yazı ve logo kullanırlar. Süt ve süt ürünleri de sağlıklı şişmanlatıcı olmadıklarını anlatmak için maviyi ve yeşili tercih ederler. 132

133 Pembe Pembe giyenlere, hizmetlerinden dolayı ödeme yaparken kendimizi daha rahat hissettiğimizi tespit etmişler. Bir grup deneğe çeşitli renklerdeki kurabiye kutularını gösterip, Sizce en iyi kurabiyeler hangisinde? sorusu sorulduğunda çoğunluğun pembe kutuda en lezzetli kurabiyelerin olduğunu düşündükleri görülmüş. O yüzden çikolata ve kurabiye kutuları pembe-eflatun arası bir renkte seçilir. 133

134 Mor Mor, nevrotik duyguları açığa çıkardığı, insanları bilinç altında korkuttuğu tespit edilen bir renk. Birçok intihar vakasında insanların tüm eşyalarının mor olduğu gözlenmiştir. 134

135 Gri Gri, gözün en rahat ayırdığı algıladığı renklerden biridir. Diplomatik ve ağır bir renktir ama hareketsizliği, yavaşlığı ve ciddiyeti temsil eder. Silahlı Kuvvetlerde her yeri griye boyarız. Kapılar, kaloriferler; Devlette de her şey gridir. Puslu belirsiz bir hava gibi yaratıcılığı öldürdüğü öne sürülür. 135

136 Toplantılarda ya da topluluk önünde konuşma yapması gereken kişilerin dinleyicilerin dikkatini canlı tutabilmeleri için nasıl bir beden dili kullanmaları gerekir? 136

137 ÖRNEK SORU 1 İnsanların yüz yüze kurdukları iletişimde beden dilinin önemi % kaçtır? a) %10 b) %30 c) %40 d) %60 137

138 ÖRNEK SORU 2 Güç ve tutkuyu temsil ederek hırsın da bir göstergesi olan renk hangisidir? a) Yeşil b) Siyah c) Kahverengi d) Pembe 138

139 ÖRNEK SORU 3 Dudaklar ve göğüs arasına yapılan bakıştır. Duygusal ilgiyi veya ilerisini gösterir. Genelde bakışın odaklandığı yer dudaklar, çene ve özellikle de boyundur. a) Flört bakışı b) Resmiyet bakışı c) İletişim bakışı d) Alaycı bakış 139

140 ÖRNEK SORU 4 Yüz kaslarının anlatım amaçlı kullanımına ne denir? A) Jest B) Mimik C) Jest ve mimik D) İşaret 140

141 ÖRNEK SORU 5 Genellikle cm arasında değişen konuşma mesafesi ne olarak adlandırılır? a) Mahrem bölge b) Sosyal bölge c) Kişisel bölge d) Ortak bölge 141

MESAJIN ULAŞMASI SÖZ SES BEDEN DİLİ %93

MESAJIN ULAŞMASI SÖZ SES BEDEN DİLİ %93 MESAJIN ULAŞMASI SÖZ %7 SES %93 BEDEN DİLİ BEDEN DİLİNDE İLETİŞİM Sözsüz mesajlar, jestler, göz ve baş hareketleri, beden duruşu, yüz ifadeleri, mesafe, temas gibi BEDEN DİLİ ÖGELERİYLE ifade edilir. Bu

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta XII

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta XII Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta XII Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Blog: muratok.wordpress.com RENKLERİN İŞ YAŞAMINDA KULLANIMI Renk seçimi kimi zaman karakterimizi yansıtır ya

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 8

REHBERLİK VE İLETİŞİM 8 REHBERLİK VE İLETİŞİM 8 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözsüz İletişim Beden dilimiz jestler, mimikler,

Detaylı

Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada'da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve

Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada'da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve Renklerin insan davranışını ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Kanada'da bir okulda yapılan deneyde, odaların renk ve ışık düzenlerinin değiştirilmesi ile bazı öğrencilerin

Detaylı

BEDEN DİLİ KULLANIMININ ÖNEMİ:

BEDEN DİLİ KULLANIMININ ÖNEMİ: BEDEN DİLİ KULLANIMININ ÖNEMİ: Başarılı bir konuşmanın olmasında beden dilini kullanmanın da önemi büyüktür. Beden dilini kullanmada şunlara dikkat etmeliyiz. 1. Jest ve Mimikler: Beden dilinin kullanılması,

Detaylı

İLETİŞİM - 2 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ

İLETİŞİM - 2 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ DAVRANIŞ BİLİMLERİ ve İLETİŞİM İLETİŞİM - 2 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ Sözsüz İletişim Sözlü olmayan (sözsüz) iletişim, bireyin gerçek duygu ve düşüncelerine ilişkin mesajlar veren bazı mimik ve jestlerden

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı Dr.V.Aydan İZGİ İşyerinde iletişim İşyerinde eğitim İletişim Nedir? Bireylerin karşılıklı bilgi, duygu ve düşüncelerini paylaşma sürecidir.

Detaylı

İLETİŞİMDE BEDEN DİLİ

İLETİŞİMDE BEDEN DİLİ İLETİŞİMDE BEDEN DİLİ MESAJA ULAŞMA KANALLARI SÖZ (doğru sözcükler) % 7-10 SES (tonlama, telaffuz, vurgu) % 30-38 BEDEN DİLİ 0 (mimikler, vücudun duruşu, bakışlar vs) % 55-60 BEDEN DİLİ (SÖZSÜZ İLETİŞİM)

Detaylı

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi İLETİŞİMLETİŞİİŞİM İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi amaçlarla iletişim kurmaya devam

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ Ana - babaların çocukla olan iletişimi; çocuğun gelişmesini belirlemede etkilidir. Davranış ve karakteri etkiler. Vicdan

Detaylı

POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM. Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri

POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM. Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri . 2. Slayt 1. Slayt SUNU Günay TEMUR 2 NELER YAPMAMALIYIZ? Günay TEMUR 3 Slayt Hazırlama Teknikleri Font

Detaylı

Doç. Dr. Serdar Öztora Aile Hekimliği Anabilim Dalı

Doç. Dr. Serdar Öztora Aile Hekimliği Anabilim Dalı Doç. Dr. Serdar Öztora Aile Hekimliği Anabilim Dalı Amaç Sözlü ve sözsüz iletişim teknikleri konusunda bilgi sahibi olmak 2 Hedefler Katılımcılar bu dersin sonunda; Sözlü ve sözsüz iletişim tekniklerinin

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ Eğitim içeriği Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Eğitim ve Sınav Komisyonu

Detaylı

SÖZSÜZ İLETİŞİM (BEDEN DİLİ)

SÖZSÜZ İLETİŞİM (BEDEN DİLİ) SÖZSÜZ İLETİŞİM (BEDEN DİLİ) Toplumu oluşturan tüm bireyler farkında olarak veya olmayarak, gündelik yaşamında mutlaka sözsüz iletişimi kullanmaktadır. Sözsüz iletişimi yani en genel ifadesiyle, hareket

Detaylı

İletişim Nedir? İletişim; duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı ; anlaşılmaktır.

İletişim Nedir? İletişim; duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı ; anlaşılmaktır. CrystalAcademy İletişim Nedir? İletişim; duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı ; anlaşılmaktır. BEDEN DİLİNDE İLETİŞİM Sözsüz mesajlar,

Detaylı

İletişimin Öğeleri SINIFTA İLETİŞİM SÜRECİ 31.05.2014. İletişim Kavramı Kişilerarası duygu, düşünce ve bilgi alışverişidir.

İletişimin Öğeleri SINIFTA İLETİŞİM SÜRECİ 31.05.2014. İletişim Kavramı Kişilerarası duygu, düşünce ve bilgi alışverişidir. İletişim Kavramı Kişilerarası duygu, düşünce ve bilgi alışverişidir. SINIFTA İLETİŞİM SÜRECİ Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.tr Bilgi ve duygu üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir.

Detaylı

Vücudumuz ne diyor? Doç. Dr. Bahar Baştuğ

Vücudumuz ne diyor? Doç. Dr. Bahar Baştuğ Vücudumuz ne diyor? Doç. Dr. Bahar Baştuğ 1 Unutulmamalıdır ki İle?şim kişiye değil, kişiyle yapılan bir etkinlik olduğu için, bizim niye?miz değil, alıcıda uyanan izlenim önem taşır. İnsan diliyle çok

Detaylı

Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri. Strateji Geliştirme Başkanlığı

Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri. Strateji Geliştirme Başkanlığı Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri Strateji Geliştirme Başkanlığı 1 Başarılı Bir Sunum İçin? Kavram, Amaç, Yöntem Sunumun Ögeleri Mesaj Sunum Yöntemi Hedef Kitle Sunucu 2 Kavram, Amaç ve Yöntem

Detaylı

02/17 Jelinek, Hauschildt, Moritz, Okyay, & Taş HOŞGELDİNİZ. Depresyon Tedavisinde Metakognisyon Eğitimi (D-MCT)

02/17 Jelinek, Hauschildt, Moritz, Okyay, & Taş HOŞGELDİNİZ. Depresyon Tedavisinde Metakognisyon Eğitimi (D-MCT) 02/17 Jelinek, Hauschildt, Moritz, Okyay, & Taş ljelinek@uke.de HOŞGELDİNİZ Depresyon Tedavisinde Metakognisyon Eğitimi (D-MCT) D-MCT: Uzay Pozisyonu Günün Konusu Davranış Hafıza Depresyon Denken Duyguların

Detaylı

İletişim kavramı ve tanımı

İletişim kavramı ve tanımı İletişim kavramı ve tanımı Fransızca dan communication (haberleşme) İletişim haberleşmeyi de içeren daha geniş kapsamlı ileti alışverişi, toplumsal nitelikli bir etkileşim, paylaşım.. İletişim kavramının

Detaylı

İLETİŞİM NEDİR? SINIFTA İLETİŞİM

İLETİŞİM NEDİR? SINIFTA İLETİŞİM SINIFTA İLETİŞİM Yrd. Doç. Dr. İbrahim GÜL Duygu, düşünce ya da bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirim, haberleşme, komünikasyon. Çeşitli yollarla yapılır. 1 İletişimin

Detaylı

Serkan KAMBER. Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Öğretmeni

Serkan KAMBER. Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Öğretmeni Serkan KAMBER Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Öğretmeni Tam isabet Fena değil Daha çok çalışmalısın İnsanlar sizi ve düşüncelerinizi iletişim kurabilme yeteneğinize göre

Detaylı

LET M ve BEDEN D L N N LET MDEK YER

LET M ve BEDEN D L N N LET MDEK YER LET M ve BEDEN D L N N LET MDEK YER Haz rlayan: Kutluhan Kemalo lu Ac badem Sa l k Grubu Organizasyonel Geli im Uzman Haz rlanma Tarihi: 10.03.2011 İletişim Nedir? İletişim; Düşünce, duygu ve bilgilerin

Detaylı

yalan radarı OĞUZ BENLİOĞLU

yalan radarı OĞUZ BENLİOĞLU yalan radarı OĞUZ BENLİOĞLU BEŞ ADIMDA YALANI VE YALANCIYI YAKALAMAK Mona Yayınları, 2017. ISBN: 978-605-9709-73-6 Tanıtım yazısı kitaptan kısa alıntılar içermektedir; daha ayrıntılı bilgi için kitabın

Detaylı

İletişim ve İletişim Sürecinde Halkla İlişkiler. Kişilerarası İletişim. Kişisel İlişkiler ve Davranış Geliştirme Süreci

İletişim ve İletişim Sürecinde Halkla İlişkiler. Kişilerarası İletişim. Kişisel İlişkiler ve Davranış Geliştirme Süreci ÜNİTE:1 İletişim ve İletişim Sürecinde Halkla İlişkiler ÜNİTE:2 Kişilerarası İletişim ÜNİTE:3 Kişisel İlişkiler ve Davranış Geliştirme Süreci ÜNİTE:4 İletişim Sürecinde Anlaşım ve Uzlaşma ÜNİTE:5 İletişim

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Aralık 2016 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik Danışma ve

Detaylı

GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI. Ha$a 1

GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI. Ha$a 1 GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI Ha$a 1 Duygu Beykal İz dbeykal@hotmail.com İLETİŞİM NEDİR? Bir başkasıyla konuşma Duymak Dokunmak Televizyon Gazete Bir eleşbri yazısı İnternet Mağara duvarındaki

Detaylı

EĞİTİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM

EĞİTİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM 1 EĞİTİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM 2 ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ ve İLETİŞİM Öğretim teknolojisi, öğrenmenin amaçlı ve kontrollü olduğu durumlarda öğrenmeyle ilgili sorunların analizi ve çözümünde insanları, yöntemleri,

Detaylı

İLETİŞİM İyi iletişimin ön koşulları: İletişimin ilkeleri şunlardır: Saygı: Saydamlık Somutluk Empati:

İLETİŞİM İyi iletişimin ön koşulları: İletişimin ilkeleri şunlardır: Saygı: Saydamlık Somutluk Empati: İLETİŞİM İletişim bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir. Pek çok etkinlik iletişim sayılabilir. Genel anlamda iletişimin gerçekleşmesi için iki sistem gereklidir. Bu sistemler iki insan, iki

Detaylı

İletişimin Bileşenleri

İletişimin Bileşenleri Düşünce, bilgi ve duyguların; sözcük, yazı ve resim gibi semboller kullanarak anlaşılır hale getirilmesi, paylaşılması ve etkileşim sağlanmasıdır. İletişim Sürecinde; Dönüt (feedback) sağlanamıyorsa iletişim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

Örgütlerde İletişim. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Örgütlerde İletişim. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Spor Bilimleri Anabilim Dalı İletişim, bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir. 1.Açık iletişim yazılı ve sözlü 2.Açık olmayan iletişim beden dili, ses tonu, mekan 3.Tek yönlü iletişim yukarıdan

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ. İLETİŞİM ve SÜRECİ

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ. İLETİŞİM ve SÜRECİ ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ İLETİŞİM ve SÜRECİ İletişim Nedir? İletişim, yaşamımızın sesi soluğu olmakla birlikte, kendimizi özgürce ve bütünüyle ifade etme sanatıdır. İletişim hem iş, hem de özel hayatımızda

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme İLETİŞİM

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme İLETİŞİM Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme İLETİŞİM Yrd.Doç.Dr. Gülçin Tan Şişman Eğitim Programları ve Öğretim İletişim "Ne kadar çok bilirsen bil, söylediklerin karsındakinin anlayacagı kadardır."

Detaylı

İletişimin Sınıflandırılması

İletişimin Sınıflandırılması İletişimin Sınıflandırılması Toplumsal ilişkiler sistemi olarak Kişiler arası Grup i Örgüt i Toplumsal Grup ilişkilerinin yapısına göre Biçimsel olmayan (informel) / yatay Biçimsel / Formel) /dikey Kullanılan

Detaylı

Olumlu Bir İlk İzlenim Oluşturmanın Yolu Nereden Geçer? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Olumlu Bir İlk İzlenim Oluşturmanın Yolu Nereden Geçer? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim İnsanlar dış görünüşleriyle karşılanır, şahsiyetleriyle uğurlanırlar. Fransızların bu sözü günümüz dünyasında bize ayna tutar. Hayatımızdaki ilk izlenim hemen her konuda çok önemlidir. Karşımızdaki kişi

Detaylı

İLETİŞİM BECERİLERİ. İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi

İLETİŞİM BECERİLERİ. İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi İLETİŞİM BECERİLERİ İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi İletişim Becerileri İletişim Nedir? İletişim Süreci İletişim Çeşitleri İletişim Teknikleri İletişim ve Algı İletişim ve Etkin Dinleme En uzak mesafe

Detaylı

Konuşmacının sahip olduğu istekten, canlılıktan ve içtenlikten etkilenirler.

Konuşmacının sahip olduğu istekten, canlılıktan ve içtenlikten etkilenirler. ETKİLİ SUNUŞ İÇİN BEDEN DİLİ Sadece güzel bir konuşma ile başarılı bir konuşmacı olunmaz. İyi bir konuşma olmaksızın da etkili bir konuşmacı olunabilir. Bazı konuşmacılar hazırlık için çok zaman harcamalarına

Detaylı

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR..

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. ÖĞRENCİLERDE PERFORMANS, MOTİVASYON VE BAŞARI GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Skeçler, Testler, Video çekimleri Başarıya Ulaşmak İçin HEDEF BELİRLEMEK PLAN OLUŞTURMAK

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Eğitim Teknoloji ve İletişim Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU BÖTE @ KOÜ Önceki Ders Tanışma ve Genel Bilgilendirme Değerlendirme Ölçütleri, Devamsızlık Limitleri Ders

Detaylı

BEDEN DİLİ. Beden dili; yüz ifadesi, el ve ayak hareketlerinizle anlatmak istediğiniz konuyu destekleyen veya yalanlayan hareketler bütünüdür.

BEDEN DİLİ. Beden dili; yüz ifadesi, el ve ayak hareketlerinizle anlatmak istediğiniz konuyu destekleyen veya yalanlayan hareketler bütünüdür. BEDEN DİLİ Beden dili; yüz ifadesi, el ve ayak hareketlerinizle anlatmak istediğiniz konuyu destekleyen veya yalanlayan hareketler bütünüdür. Beden dili insanlık tarihi açısından en eski iletişim aracımızdır.

Detaylı

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM. Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM. Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Slayt Hazırlama Teknikleri Font (yazı tipi) büyüklüğünüzü dikkatli bir şekilde seçin. Microsoft

Detaylı

İletişim, insan yaşamının tüm etkinlikleri ile ilgilidir, bu nedenle her zaman her yerde vardır. Toplumsaldır ve anlamların paylaşımıdır; temel amacı

İletişim, insan yaşamının tüm etkinlikleri ile ilgilidir, bu nedenle her zaman her yerde vardır. Toplumsaldır ve anlamların paylaşımıdır; temel amacı İLETİŞİM İLETİŞİM TANIMI Sözcük olarak dilimizdeki kullanımı yeni, kavram olarak eski olan "iletişim" değişik etkileşimleri, anlamları karşılamak için kullanılır. İleti alışverişi anlamında iletişim tüm

Detaylı

PSK 271 Öfke Yönetimi (2015-2016 Güz Dönemi) Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI. Öfke Yönetimi: Duyguları İfade Edebilmek ve Duygularla Başa Çıkmak

PSK 271 Öfke Yönetimi (2015-2016 Güz Dönemi) Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI. Öfke Yönetimi: Duyguları İfade Edebilmek ve Duygularla Başa Çıkmak PSK 271 Öfke Yönetimi (2015-2016 Güz Dönemi) Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI Öfke Yönetimi: Duyguları İfade Edebilmek ve Duygularla Başa Çıkmak Öfkenin Gerçek Nedeni Ne? ÖFKE kıskançlık, üzüntü, merak,

Detaylı

Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19

Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19 5 İÇİNDEKİLER Önsöz... 13 Giriş... 17 Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19 İletişimin gelişimi... 21 Psikolojinin Gelişimi... 23 Yapısalcılık ve işlevselcilik... 25 Psikodinamik bakış açısı...

Detaylı

ÖNSÖZ 5 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM...

ÖNSÖZ 5 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 5 Bölüm 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM... 13 İletişim Sürecinin Ögeleri... 13 İletişim Sürecinin İşleme Süreci... 14 Kod ve Kodlama... 14 Etkili İletişimde Kodlama ve Kod Açımlama... 15

Detaylı

Etkili İletişim. Uzman Klinik Psikolog, Evlilik ve Aile Terapisti. Zeynep SET

Etkili İletişim. Uzman Klinik Psikolog, Evlilik ve Aile Terapisti. Zeynep SET Etkili İletişim Uzman Klinik Psikolog, Evlilik ve Aile Terapisti Zeynep SET Bana doğru bir ses çıkarman, benimle iletişim kurduğun anlamına gelmez. David Gordon İletişim Becerileri İletişim Nedir? İletişim

Detaylı

İLETİŞİM VE İLETİŞİM SÜRECİ PSİKOLOG PSİKOTERAPİST AİLE DANIŞMANI SİBEL CESUR AKYUNAK

İLETİŞİM VE İLETİŞİM SÜRECİ PSİKOLOG PSİKOTERAPİST AİLE DANIŞMANI SİBEL CESUR AKYUNAK İLETİŞİM VE İLETİŞİM SÜRECİ PSİKOLOG PSİKOTERAPİST AİLE DANIŞMANI SİBEL CESUR AKYUNAK Ne şekilde iletişim kurarız? Genel olarak ne tür iletişimlerden söz edilebilir? İLETİŞİM Sözlü Sözsüz Sözlü iletişimde

Detaylı

DUYGULAR - 1 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ

DUYGULAR - 1 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ DAVRANIŞ BİLİMLERİ ve İLETİŞİM DUYGULAR - 1 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ Duygu ile ilgili alanyazında araştırmacıların, biyolojik temelli olan, diğer hayvanlarla paylaşılan, tüm kültürlerde görülen ve evrensel

Detaylı

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir.

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Görünümü Elbiseleri Hz. Peygamber çeşitli renk ve desenlerde elbiseler giymiştir. Ancak daha çok

Detaylı

elif bengü Bölüm 4 İLETİŞİM VE EĞİTİM

elif bengü Bölüm 4 İLETİŞİM VE EĞİTİM Bölüm 4 İLETİŞİM VE EĞİTİM İletişim Nedir? Birey veya bireylerin karşılıklı bilgi, duygu ve düşüncelerini paylaşma süreci iki birim arasındaki mesaj alış-verişi Öğretim Teknolojisinde İletişim Çağdaş eğitim

Detaylı

İZLENİM YÖNETİMİ - 2 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ

İZLENİM YÖNETİMİ - 2 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ DAVRANIŞ BİLİMLERİ ve İLETİŞİM İZLENİM YÖNETİMİ - 2 YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR GÜLDÜ İzlenim Yönetim Türleri Sözlü İzlenim Yönetimi İddiacı İzlenim Yönetimi Taktikleri Kendini sevdirme Görüş birliği Ötekini yüceltme

Detaylı

PSK 172 İletişim Becerileri. Sözel Olmayan İletişim Human Communication [Bölüm 4]

PSK 172 İletişim Becerileri. Sözel Olmayan İletişim Human Communication [Bölüm 4] PSK 172 İletişim Becerileri Sözel Olmayan İletişim Human Communication [Bölüm 4] Sözel Olmayan İletişim Anlam üretmek için sözcükler olmadan mesajları kullanma sürecidir. Sözel iletişimin önemli bir unsurudur.

Detaylı

İletişim, hem güçlerimizin farkında olmak, hem de zayıflıklarımızın üstesinden gelmek demektir.

İletişim, hem güçlerimizin farkında olmak, hem de zayıflıklarımızın üstesinden gelmek demektir. Abraham Lincoln, senin yaşındayken dedi babası çocuğuna, Okula gidebilmek için her gün 10 mil yürüyordu. Gerçekten mi? dedi çocuk ve ekledi: Tamam, fakat o senin yaşındayken de başkan oldu baba! İletişim,

Detaylı

DİNLEME TÜRLERİ VE ETKİN DİNLEME

DİNLEME TÜRLERİ VE ETKİN DİNLEME DİNLEME TÜRLERİ VE ETKİN DİNLEME ETKİLİ İLETİŞİM Konuşma ve Aktarma Becerisi Alma ve Dinleme Becerisi Konuşma ve Aktarma Becerisi Konuşmacıysanız DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ SÖYLEDİĞİNİZİ SANDIĞINIZ

Detaylı

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: ÖRGÜTSEL İLETİŞİM Doç. Dr. Cevat ELMA. İLETİŞİM Bilgi, fikir ve duyguların bir kimseden diğerine geçme sürecidir.

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: ÖRGÜTSEL İLETİŞİM Doç. Dr. Cevat ELMA. İLETİŞİM Bilgi, fikir ve duyguların bir kimseden diğerine geçme sürecidir. Ünite 10 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: ÖRGÜTSEL İLETİŞİM Doç. Dr. Cevat ELMA ÖRGÜTSEL İLETİŞİM İnsan hayatında önemli bir yer tutan iletişim, örgütler açısından da son derece önemlidir. Bir işi amaçlanan

Detaylı

KADIN GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI 08. Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... TÜLİN KERMEN GİRİŞİMCİ KADININ MARKASI İMAJIDIR

KADIN GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI 08. Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... TÜLİN KERMEN GİRİŞİMCİ KADININ MARKASI İMAJIDIR KADIN GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI 08 Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... TÜLİN KERMEN GİRİŞİMCİ KADININ MARKASI İMAJIDIR İnsan kıyafetine göre karşılanır, bilgisine göre uğurlanır. Rus Atasözü

Detaylı

Novasta. Renkler ve bizde uyandırdıkları hisler. Tarih : Haber İsmi :

Novasta. Renkler ve bizde uyandırdıkları hisler. Tarih : Haber İsmi : Tasarımın ilk aşaması planlamanın en zor bölümlerinden biri renk seçimidir. Firmanın kurumsal kimliği, müşteri istekleri, renk teorisi gibi bir çok etkene bağlı olarak tasarım için kullanılacak renkler

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta X

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta X Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı - Hafta X Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Blog: muratok.wordpress.com BİR KONUYU SUNARKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN KURALLAR; Arkadaşımızla Konuşur gibi sunmalıyız.

Detaylı

BEDEN DİLİ VE İMAJ YÖNETİMİ

BEDEN DİLİ VE İMAJ YÖNETİMİ BEDEN DİLİ VE İMAJ YÖNETİMİ Ümit ÜNKER www.umitunker.com S İÇERİK İmaj İmaj bileşenleri Profesyonel yaşamda kişisel ve kurumsal imajda başarı Etkili İletişim Nörobiyolojik bilim Beden Dili DİNLEMEK Kalpten

Detaylı

MBA 507 (3) TUTUMLAR VE İŞ TATMİNİ

MBA 507 (3) TUTUMLAR VE İŞ TATMİNİ MBA 507 (3) TUTUMLAR VE İŞ TATMİNİ Tutum Tutum bir kişinin diğer bir kişi, bir olay veya çevresi ile ilgili olarak negatif veya pozitif tavırdır. Tutum Tutumlar değerler gibi sosyal ve duygusal inşalardır

Detaylı

P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda

P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteren ilk işaretler olmuştur. Aile, bir çocuk

Detaylı

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ YÖNERGE:

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ YÖNERGE: SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ YÖNERGE:Okuduğunuz cümle sizin için her zaman veya genellikle geçerliyse, cevap kağıdındaki doğru anlamına gelen ( D ) harfinin üstüne X işareti, her zaman veya genellikle geçerli

Detaylı

İLETİŞİM BECERİLERİ. *İş hayatında başarının %85 i doğru iletişime dayanır. *İş hayatında kusurların %75 i iletişim eksikliğinden kaynaklanır.

İLETİŞİM BECERİLERİ. *İş hayatında başarının %85 i doğru iletişime dayanır. *İş hayatında kusurların %75 i iletişim eksikliğinden kaynaklanır. İLETİŞİM BECERİLERİ En uzak mesafe ne Afrika dır Ne Çin, ne Hindistan, Ne seyyareler, Ne de yıldızlar geceleri ışıldayan En uzak mesafe; iki kafa arasındaki mesafedir Birbirini anlamayan... İLETİŞİM NEDİR:

Detaylı

SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN ETKENLER Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK Gülenaz SELÇUK

SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN ETKENLER Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK Gülenaz SELÇUK SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN ETKENLER Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK Gülenaz SELÇUK ÜNİTENİN ÖRÜNTÜSÜ A- SOSYAL ETKENLER Aile Toplumsal Norm Ve Değerler Çevre Beklentiler Kitle İletişim Araçları B-PSİKOLOJİK ETKENLER

Detaylı

BÜRO ERGONOMİSİ. Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

BÜRO ERGONOMİSİ. Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü BÜRO ERGONOMİSİ Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü BÜRO ERGONOMİSİ AÇISINDAN NE DURUMDAYIZ? Çalıştığınız büro YETERİNCE büyük mü? Çalıştığınız büro YETERİNCE aydınlık mı?

Detaylı

İLETİŞİM BECERİLERİ. DOÇ. Dr. Bahar Baştuğ

İLETİŞİM BECERİLERİ. DOÇ. Dr. Bahar Baştuğ İLETİŞİM BECERİLERİ DOÇ. Dr. Bahar Baştuğ İşİTMEK VE DİNLEMEK İki ya da daha fazla kişi arasındaki iletişimin gerçek bir diyalog olabilmesinin bir koşulu: söz hakkının tanınması diğer koşulu: konuşanın

Detaylı

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI Okul öncesi dönem genel anlamda tüm gelişim alanları açısından temellerin atıldığı

Detaylı

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler.

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler. Gelişim Analizi Küçük Kaşifler Tehlikeli olan durumları söyler. 107 Yiyecek ve içeceklerin temizliğine dikkat eder. Giysi ayrıntılarını başarıyla açar ve kapar Ali ALIÇ Temizlik malzemelerini amacına uygun

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

Gerçekçi (Realistic) görseller, üzerinde durulan gerçek nesneyi gösterir. Örneğin bir arabanın resmi gerçekçi bir görsel öğe olarak kullanılabilir.

Gerçekçi (Realistic) görseller, üzerinde durulan gerçek nesneyi gösterir. Örneğin bir arabanın resmi gerçekçi bir görsel öğe olarak kullanılabilir. GÖRSEL TASARIM UNSURLARI Görsel Unsurlar Sözel Unsurlar Çekicilik Katan Unsurlar Gerçekçi Yazı Tipi Dikkat Çekici Şematik Stil Sayısı Dokunulabilir Benzeşik Büyük Harf Etkileşimli Dr. Sakıp KAHRAMAN Bayburt

Detaylı

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme Etkin Dinleme DİNLEMEK Dinlemeyi öğrenen kişi, her konuşmadan olumlu bir mesaj alır... İnsan iletişiminin büyük bir çoğunluğu sözeldir. Sözel iletişimin ancak yarısı kısa bir süre sonra hatırlanabilir.

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... İçindekiler... Birinci Bölüm İLETİŞİM

İÇİNDEKİLER. Önsöz... İçindekiler... Birinci Bölüm İLETİŞİM İÇİNDEKİLER Önsöz... İçindekiler... iii v Birinci Bölüm İLETİŞİM A. İLETİŞİM... 1 1. İletişim Kavramı, Tanımı ve Önemi... 1 2. İletişimin Özellikleri... 3 3. İletişimin Fonksiyonları... 5 4. İletişim Süreci

Detaylı

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- i doğru kullanır. 1 2 3 4 Söylenen sözcüğü tekrar eder. Gösterilen ve söylenen nesnenin adını söyler. Gösterilen nesnenin adını söyler. Resmi

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek

Detaylı

Göz teması kuramazlar, biriyle göz göze geldiklerinde sanki boşluğa bakıyor gibi dururlar ya.

Göz teması kuramazlar, biriyle göz göze geldiklerinde sanki boşluğa bakıyor gibi dururlar ya. OTİZM Genç Gelişim Kişisel Gelişim Gelişimsel bozuklukların en yaygın olanlarından biri otistik bozukluktur. Otistik çocuklarda oyunlarda, sosyal etkileşimde ve sözel iletişimlerinde bozukluklar ve basmakalıp

Detaylı

Konu: İletişim Becerileri

Konu: İletişim Becerileri İLETİŞİM TEKNİKLERİ Konu: İletişim Becerileri Amaç: Kişilerarası İletişim Performansını Artırma, Etkili iletişim stratejileri oluşturma Özel amaçlar: Katılımcılar bu oturum sonunda; İletişimi tanımlayabilmeli,

Detaylı

Halkla ilişkiler olgusunun temelinde iletişim vardır. Etkili bir halkla ilişkiler politikasının uygulanması büyük ölçüde ikili yönlü işleyen açık

Halkla ilişkiler olgusunun temelinde iletişim vardır. Etkili bir halkla ilişkiler politikasının uygulanması büyük ölçüde ikili yönlü işleyen açık Halkla ilişkiler olgusunun temelinde iletişim vardır. Etkili bir halkla ilişkiler politikasının uygulanması büyük ölçüde ikili yönlü işleyen açık iletişim kanallarının varlığına bağlıdır. Halkla ilişkilerde

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

HASTA YARARINA İLETİŞİMİ GELİŞTİREN VE İLETİŞİME ZARAR VEREBİLEN DAVRANIŞLAR

HASTA YARARINA İLETİŞİMİ GELİŞTİREN VE İLETİŞİME ZARAR VEREBİLEN DAVRANIŞLAR HASTA YARARINA İLETİŞİMİ GELİŞTİREN VE İLETİŞİME ZARAR VEREBİLEN DAVRANIŞLAR Yrd.Doç.Dr.Gülgün DURAT Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol, baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon,

Detaylı

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk)

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk) DERS SINIF KONU SÜRE AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ Görsel Sanatlar Dersi 9. Sınıf Doku 2 Ders Saati (40+40dk) -DERS PLANI- 1. Işığın etkisiyle objelerin dokusal özelliklerini tanır.

Detaylı

ANA RENK: ARA RENKLER ZIT RENKLER (kontrast): KOMŞU RENKLER

ANA RENK: ARA RENKLER ZIT RENKLER (kontrast): KOMŞU RENKLER Renk, ışığın gözün retinasına değişik biçimde ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI Uzun Dönemli Amaç : İLK OKUMA-YAZMA Tümceyi sözcüklere ayırır. 1. Tümcenin kaç sözcüklü olduğunu söyler. 2. Tümcenin sözcüklerinin altlarını çizerek gösterir. 3. Tümce kartını sözcüklerinden keserek ayırır.

Detaylı

Kıvılcımlar Programı Başvuru Formu

Kıvılcımlar Programı Başvuru Formu Kıvılcımlar Programı Başvuru Formu Kişisel Bilgiler Adı, Soyadı : Doğum tarihi (gün, ay, yıl) : Cep telefonu : E-posta adresi : Adresi : Aile adresi : Mezun olduğu lisenin adı ve ili : Devam ettiği üniversite

Detaylı

RENKLERİN ANLAMI(ARİAL 14-kalın )

RENKLERİN ANLAMI(ARİAL 14-kalın ) RENKLERİN ANLAMI(ARİAL 14-kalın ) Yazı(Arial-12- satır aralığı 1.5) Renkler, insanların duygularını bir yansıtma biçimidir. Üzgün olan kişiler ile mutlu olan kişiler tercih ettikleri renkler kıyaslanarak

Detaylı

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ ADI SOYADI : SINIFI : CİNSİYET : UYGULAMA TARİHİ : Okuduğunuz cümle sizin için her zaman veya genellikle geçerliyse sağdaki boşluğa " doğru " anlamına gelen D harfinin altına X işareti;

Detaylı

1.Bireyden Kitleye. 2.Habere İlk Adım: Gazete. 3.Her Yerdeki Ses: Radyo. 4.Düş mü, Gerçek mi?: Sinema. 5.Evdeki Dünya Televizyon

1.Bireyden Kitleye. 2.Habere İlk Adım: Gazete. 3.Her Yerdeki Ses: Radyo. 4.Düş mü, Gerçek mi?: Sinema. 5.Evdeki Dünya Televizyon 1.Bireyden Kitleye 2.Habere İlk Adım: Gazete 3.Her Yerdeki Ses: Radyo 4.Düş mü, Gerçek mi?: Sinema 5.Evdeki Dünya Televizyon 1 6.Becerikli F@reyle Uzaklara: İnternet 7.Markalar ve İmajlar: Reklam ve Halkla

Detaylı

Duygu, düşüncelere bedenin içsel olarak karşılık vermesidir. Başka bir deyişle, beyne kalbin eşlik etmesidir.

Duygu, düşüncelere bedenin içsel olarak karşılık vermesidir. Başka bir deyişle, beyne kalbin eşlik etmesidir. Duygu, hareket halindeki enerjidir. Duygu, düşüncelere bedenin içsel olarak karşılık vermesidir. Başka bir deyişle, beyne kalbin eşlik etmesidir. Duygu, insanın yaşam kalitesini belirleyen en önemli kaynaktır.

Detaylı

İŞARET LEVHALARI TALİMATI

İŞARET LEVHALARI TALİMATI 1. AMAÇ İşyerinde kullanılan ve kullanılması gereken güvenlik ve sağlık işaretlerini belirlemek ve kullanımları doğrultusunda riskleri en aza indirmektir. 2. UYGULAMA İşaret levhaları özel bir tehlike

Detaylı

Etkili Konuşmanın Özellikleri

Etkili Konuşmanın Özellikleri Etkili Konuşmanın Özellikleri Yalın bir tanımla konuşma, duygu ve düşüncelerimizi, görüp yaşadıklarımızı karşımızdakilere sözle iletme işidir. Konuşma günlük yaşamımızın bir parçası gibidir. Tıpkı soluk

Detaylı

DUYGULAR 3 DÜZEYDE INCELENEBILIR: Öznel yaşantı. Duygusal davranış. Fizyolojik olaylar

DUYGULAR 3 DÜZEYDE INCELENEBILIR: Öznel yaşantı. Duygusal davranış. Fizyolojik olaylar emotions DUYGULAR DUYGULAR OLMASAYDı? DUYGULAR 3 DÜZEYDE INCELENEBILIR: Öznel yaşantı Duygusal davranış Fizyolojik olaylar DUYGU KURAMLARı James-Lange Kuramı Önce fizyolojik değişiklikler sonra duygu Bir

Detaylı

İLETİŞİM. Prof.Dr. Aylin Ertekin Yazıcı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı

İLETİŞİM. Prof.Dr. Aylin Ertekin Yazıcı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı İLETİŞİM Prof.Dr. Aylin Ertekin Yazıcı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Sunum Planı İletişim tanımı Sözlü iletişim Sözsüz iletişim Aktif dinleme Empati Açık iletişim İletişim

Detaylı

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bir öğretim materyali seçerken hangi unsurlara dikkat edilmesi

Detaylı

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir.

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir. Hazırlayan ve sunan: Süleyman Nihat ŞAD 2 Kontrast/ Zıtlık ÇİZGİ ALAN-BOŞLUK DOKU Çizgi; gözü, belirli bir alanda ya da bir alan etrafında hareket ettirerek dikkatleri çeken tek boyutlu bir araçtır. ŞEKİL-FORM

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

kişinin örgütte kendini anlamlandırmasına fırsat veren ve onun inanış, düşünüş ve davranış biçimini belirleyen normlar ve değerler

kişinin örgütte kendini anlamlandırmasına fırsat veren ve onun inanış, düşünüş ve davranış biçimini belirleyen normlar ve değerler 1 Örgüt Kültürü Örgüt Kültürü kişinin örgütte kendini anlamlandırmasına fırsat veren ve onun inanış, düşünüş ve davranış biçimini belirleyen normlar ve değerler bütünüdür. 2 Örgüt kültürü, temel grupsal

Detaylı

Eğitim Kataloğumuz 2017

Eğitim Kataloğumuz 2017 Eğitim Kataloğumuz 2017 Etkili İletişim Teknikleri Üst ve orta kademe yöneticiler, işyeri sahipleri, hekimler, memurlar, iletişim sektöründe çalışanlar, şirket sunumlarını yapan görevliler, öğrenciler,

Detaylı

BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI BİLGİSAYAR KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI BİLGİSAYAR KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI BİLGİSAYAR KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR BİLGİSAYAR VE SAĞLIK Bilgisayarların, bilinçsizce ve uzun süre kullanıldığı

Detaylı

Acil Bakımda İletişim

Acil Bakımda İletişim Acil Bakımda İletişim Öğr. Gör. Ahmet Emre AZAKLI İletişim Nedir? İletişim, iki veya daha fazla kişi arasında meydana gelen duygu veya düşünce alışverişidir. İletişim hayatımızın her yerinde ve her anındadır.

Detaylı