AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

2 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır. Şifre paneli aynı zamanda kart okuyucu olarak çalışmaktadır. Bu yüzden koordinatörlüğümüzden, fakülte sekreterliklerinden, enstitüler veya müdürlüklerden temin edebileceğiniz rfid etiketler ile akıllı kürsüleri başlatabilir ve sonlandırabilirsiniz. Bunun yanı sıra her zaman Rfid (tag) etiket kullanımını önermekle beraber akıllı kürsü için belirlenmiş olan şifre ile de kürsüleri başlatabilir ders sonunda kapatabilirsiniz. Aşağıda örnek Rfid etiketin ve etiketin okutulacağı şifre/kart okuyucu panelin resimlerini görebilirsiniz. Akıllı Kürsü Rfid Etiket Okuyucu Akıllı kürsüler ses ve görüntü sistemine dahili olarak bağlı durumda oldukları için herhangi bir bağlantı yapmanıza gerek yoktur. USB portlarına bağlayacağınız bellekler ve diğer aygıtlar sorunsuz çalışabilmektedir. Ayrıca internet bağlantısı da halihazırda olan kürsülerimizde dosya veya belgelerinize internetten de erişebilirsiniz.

3 Sayfa 3/11 Görüntü Kontrol Programı 1. Görüntü Kontrolü Nedir? Bu uygulama Dijital Kürsü sistemleri için özel olarak hazırlanmıştır. Uygulamanın amacı; dokunmatik ekran ve projeksiyon üzerinde sunumların kontrolünü sağlamaktır. Uygulama kullanıcıya iki farklı görüntü cihazında aynı görüntüyü gösterme ve bir ekranda gösterilen görüntüyü diğer ekrandan kontrol edebilme seçeneklerini sunar. Bu sayede kullanıcı, projeksiyonda sunum gösterilirken dokunmatik ekranda Prompter yazılımını veya herhangi birş uygulamayı kullanabilir. 2. Görüntü Kontrol Kullanımı Uygulamanın ana ekranını aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Uygulamanın en üst sekmesinde program kullanımında kullanıcıya tercihler sunan Genel Ayarlar sekmesi bulunmaktadır. Masaüstü Modu ile kullanıcıya iki farklı görüntü cihazında aynı masaüstü ekran görüntüsünü gösterme olanağı tanır.

4 Sayfa 4/11 Projeksiyon Modu ile birincil olarak seçilen dokunmatik ekran üzerinde masaüstü görünümü gösterilirken, projeksiyon üzerinde sadece istenilen sunumun gösterilmesini sağlar. Projeksiyon üzerinde gösterilen sunum dokunmatik ekrandan kontrol edilebilir. Ayrıca projeksiyon üzerinde gösterilen sunumun ön izleme penceresi dokunmatik ekran üzerinde gösterilir. 2.1 Masaüstü Modu Kullanımı Bu mod, dokunmatik ekranın masaüstü görüntüsünün aynısının (klonunun) projeksiyon cihazında gösterilmesini sağlar. Görüntüler birbirlerinin aynısındır. İki görüntünün çözünürlükleri otomatik olarak aynı ayarlanır. Çözünürlük değeri maksimum çözünürlüğü düşük olan ekrana göre belirlenir. Örneğin; 1024 x 768 maksimum çözünürlüğe sahip bir projeksiyon cihazı ile 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip dokunmatik ekran masaüstü modda kullanılmak istenirse, iki ekranın çözünürlüğü maksimum 1024 x 768 olarak ayarlanır. Masaüstü modu, 2 den fazla görüntü cihazı bağlanabilmesini destekler. Bütün görüntü cihazları aynı görüntüyü yansıtır. 2.2 Projeksiyon Modu Kullanımı Bu mod sayesinde dokunmatik ekran ve projeksiyon birbirlerinden bağımsız bir şekilde kullanılır. Projeksiyonda sunum (video, resim, pdf, ppt) tam ekran gösterilirken, dokunmatik ekranın projeksiyon cihazdan bağımsız bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bu sayede, sunum gösterimi sırasında dokunmatik ekranda Prompter uygulamasından konuşma takip edilebilir veya dokunmatik ekran istenilen şekilde kullanılabilir. Dokunmatik ekran üzerinde projeksiyon cihazındaki sunumun kontrolü için özel bir pencere açılmaktadır. Projeksiyon Modu kullanım için size iki farklı seçenek sunar. Kullanıcı gösterimi yapılacak sunumları Liste Sunum Gösterimi penceresinde liste haline getirebilir ya da yapılmak istenen sunum bir adet ise Tekil Sunum Gösterimi penceresinden sunumunu yükleyebilir Liste Halinde Sunum Gösterimi Oluşturulacak sunum listesi kontrolü sağ bölmede bulunan butonlar sayesinde gerçekleştirilir. Sunumlar listede eklenme sırasına göre numaralandırılır.

5 Sayfa 5/11 Listeye Sunum Ekleme Ekle butonuna tıklandığında açılan pencereden listeye sunum eklenebilir. Gösterilmek istenen sunum dosyası pencerenin sağ tarafındaki Seç butonuna tıklandığında çıkan dosyayı seçme ekranından seçilebilir. Konuşmacı bilgileri kontrol penceresinin üst kısmında gösterilir. Gösterimi yapılabilen sunum dosyası formatları:.pdf,.ppt,.jpg,.jpeg,.bmp,.png,.mp4,.avi,.mpeg,.wm,.wav,.mov,.wax,.mpg,.wma,.wmv,.mp3,.m4a,.mp4v.

6 Sayfa 6/11 Listedeki Sunumu Düzenleme: Düzenle butonuna tıklandığında açılan pencereden listede seçili olan sunum bilgileri düzeltilebilir. Listedeki Sunumu Silme: Sil butonuna tıklandığında listede seçili olan sunum silinebilir. Listeyi Temizleme: Temizle butonuna tıklandığında liste tamamen silinir. Listeyi Kaydetme: Kaydet butonuna tıklandığında oluşturulan liste kayıt edilir. Program kapatılsa bile açılışta yeni liste açılır. Kayıt butonuna basmadan liste sunumu başlatılırsa otomatik olarak liste kayıt edilir Tekil Sunum Gösterimi Kullanımı Bu gösterim, kullanıcının istenilen bir sunumun gösterimini liste oluşturmadan hızlı yapmasına olanak sağlar. Konuşmacı bilgileri kontrol penceresinin üst kısmında gösterilir. Genişletilmiş Ekran Modunu aktif et ve Sunumu Başlat butonuna tıklandığında uygulama önce Genel Ayarlar sekmesinden yapılan seçimlere göre ekran ayarlarını yapar ve sonra kullanıcıya sunumun başlatılması için seçenek sunar Sunum Kontrolleri Uygulama, kullanıcıya farklı sunumlar için farklı kontrol pencereleri açar. Resim gösterimi, video gösterimi ve pdf/powerpoint gösterimi üçer ayrılır Resim Gösterim Kontrolü Resim gösterim kontrolü Resim 2.4 te görebileceğiniz üzere basit bir ara yüze sahiptir. Pencerenin en üst kısmında konuşmacı bilgileri gösterilir. Onun altında sunum gösterimini kapatabilmek için Gösterimi Sonlandır butonu bulunmaktadır. En altta ise başka sunuma geçebilmek için gereken paneli açıp/kapatan Gösterim Değiştirme butonu bulunmaktadır. Eğer sunumu liste gösteriminden başlattıysanız açılan panelde listedeki diğer sunumları görebilir, listede seçili olan sunumun gösterimine başlayabilirsiniz. Sunumu tekil gösterimden başlattıysanız aşağıdaki resimde görebileceğiniz üzere açılan sunum değiştirme paneli değişmektedir. Bu panelden sunum bilgilerini girerek yeni sunumu başlatabilirsiniz.

7 Sayfa 7/ Powerpoint/Pdf Sunum Gösterim Kontrolü Sunum gösterim kontrol penceresi aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere powerpoint ve pdf sunumlarının kontrolü için gereken bütün kontrol butonlarına sahiptir. Sunum kontrolü paneli içerisindeki butonlar sayesinde bir önceki slayta geçiş, bir sonraki slayta geçiş, istenilen sunum slaytına atlayış, gösterimi yapılan slayt numarası bulunmaktadır. (PPT sunumları yakınlaştırmaya ve uzaklaştırmaya izin vermemektedir.) Ayrıca kurum logosu göster butonu sayesinde sunum sırasında oluşan aksaklıkları dinleyicilere göstermemek ya da sunum sonunda ekrandaki sunumu gizleyebilmek için kurum logosu tam ekran olarak projeksiyon cihazında gösterilip gizlenebilir. Alt kısımda bulunan Ön İzleme Penceresi kontrolü sayesinde ön izleme penceresi boyutlarını normal pencere boyutlarının değiştirilmesi gibi pencere kenarlarından el ile kontrol edebileceğiniz gibi butonlar ile de kontrol edebilmenizi sağlar. Gösterimi değiştirmek için açılan panel bilgileri aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

8 Sayfa 8/11

9 Sayfa 9/ Video Sunumu Gösterim Kontrolü Sunum gösterim kontrol penceresi aşağıdaki resimde görebileceğiniz üzere video sunumlarının kontörlü için gereken bütün kontrol butonlarına sahiptir. Sunum Kontrolü paneli içerisindeki butonlar sayesinde video başlatma, duraklatma, durdurma, ileri sarma, geri sarma, ses ayarı yapma, sesi açıp/kapatma işlemleri gerçekleştirilebilir. Ayrıca Kurum Logosu Göster butonu sayesinde sunum sırasında oluşan aksaklıkları dinleyicilere göstermemek ya da sunum sonunda ekrandaki sunumu gizleyebilmek için kurum logosu tam ekran olarak ikincil görüntü cihazında gösterilip/gizlenebilir. Alt kısımda bulunan Ön İzleme Penceresi Kontrolü sayesinde, ön izleme penceresi boyutlarını normal bir pencere boyutlarının değiştirilmesi gibi pencere kenarlarından el ile kontrol edebildiğiniz gibi butonlar ile de kontrol edebilmenizi sağlar. Gösterimi değiştirmek için açılan panel bilgileri resimdeki gibi aynıdır.

10 Sayfa 10/ Sunum Ayarları Ana ekranın üst kısmında bulunan Genel Ayarlar sekmesinden sunum ayarları gerçekleştirilebilir. Resim2.8 de sunum ayarları penceresini görebilirsiniz. Pencerenin en üst kısmında bulunan Birincil Görüntü Cihazı Seçimi panelinden genişletilmiş ekran modu aktifken masaüstünün görüntüleneceği birincil ekran seçimi yapabilirsiniz. Sunumları kontrol etmek ve bağımsız kullanmak istediğiniz ekran birincil ekrandır. (Kürsülerinde dokunmatik ekran seçili olmalıdır) Kurum Logosu Seçimi panelinden sunumlar sırasında ekrana yansıtmak istediğiniz kurum logosu seçimini yapabilirsiniz. Logonun boyutu ekran boyutu ile aynı olmadığı durumda;

11 Sayfa 11/11 Orijinal boyutta gösterilmesi kenarlarda boşluklar bırakır veya logo dışarı taşar. Bu boşlukları logonun arka plan rengiyle aynı yapmak için Arka Plan Rengini Belirle butonuna tıklayıp renk seçiniz. Ekrana sığdırma özelliği seçildiği durumda logonun orijinal boyutlarında değişiklik olur ve ekrana tam olarak sığdırılır. Orijinal boyutta gösterim seçilmesi kenarlarda boşluklar bırakır ya da resim dışarı taşar. Bu boşlukları Arka Plan Rengini Belirle butonuna tıklayarak seçeceğiniz renk ile doldurabilirsiniz. Ekrana sığdırma özelliği seçildiği durumda resmi orijinal boyutlarında değişiklik olur ve ekrana tam olarak sığdırılır. Diğer Ayarlar panelinde birincil ekranda gösterilen ön izleme penceresinin gösterimi ile ilgili seçenek bulunur. Kullanıcı isterse pencere gösterimini kapatabilir.

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

GO3 Kullanım Dökümanı

GO3 Kullanım Dökümanı Ürün Bölüm GO3 Kullanım Dökümanı GO3 kısayolu tıklanarak programa giriş penceresi açılır. Çarpı işaretine basılarak giriş ekranından çıkılabilir. Kullanıcı kodu, şifresi,firma seçimi yapıldıktan sonra

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu IPACK LADDER Arayüz Dökümantasyonu I. Giriş Bu dökümantasyon IPack Ladder yazılımının arayüz kullanımını, kullanılan model ile ilişkilerini ve işlevsel açıklamaları kapsamak üzere hazırlanmıştır. II. Dökümantasyon

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır.

ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır. ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır. İlgili alanlara kullanıcı adı ve şifre yazılarak girilir. Kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş Liste Ekranları sipariş, irsaliye, fatura, tahsilat, ödeme, cari hareket, hizmet vb. fiş kayıtları ile ilgili detay, izleme, değiştirme ve yeni giriş işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayan liste ekranlarıdır.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003)

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Herhangi bir konu için sunum hazırlamamız gerektiğinde kullanılacak olan bir program. Sunu hazırlama programı sayesinde, yansıda dinleyicilerin

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442)

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) 231 5610 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu www.talyabilisim.net Sayfa 1 Ayarlar: E-Reçete için ilk önce sistemimizdeki tanımlı olan ilaç rehberini güncellememiz gerekmektedir. Güncelleme için gerekli olan ilaç rehberini; http://www.iegm.gov.tr/default.aspx?sayfa=fiyat_listesi

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013 ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM Her yerden kolayca erisilebilen sinif... Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

1. BELGE İŞLEMLERİ. Şekil 1.2: Open Office ilk açıldığında gelen ekran

1. BELGE İŞLEMLERİ. Şekil 1.2: Open Office ilk açıldığında gelen ekran 1.1. Arayüz 1. BELGE İŞLEMLERİ Open Office içerisinde hesap tablosu programının arayüzünü inceleyelim. Şekil 1.1:Sunum programını çalıştırma Sunum programını çalıştırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebiliriz.windows

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi 7.2.4. Makrolar Kelime işlemci programında sık kullanılan bir görevi (çok kullanılan düzenleme ve biçimlendirme işlemlerini hızlandırma, birden çok komutu birleştirme, iletişim kutusu içinde daha kolay

Detaylı

GoFeed Kullanıcı Arayüzü

GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed temel olarak yayıncıların, reklamverenlerin ürün/fırsat bilgilerine ulaşabildiği feed sistemidir. Yayıncılar oluşturdukları feedler ile kullanıcıları ürünlerin/fırsatların

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Bankalara Haciz İhbarnameleri

Bankalara Haciz İhbarnameleri Bankalara Haciz İhbarnameleri Bankalara Haciz İhbarnameleri İÇİNDEKİLER Bankalara Haciz İhbarnameleri... 3 Föy Bazında Seçilen Bankaların 3. Şahıs Olarak Eklenmesi... 3 Haciz İhbarnamesinin Eklenmesi...

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

ESGM+ ESGM+ programımız kolay kurulumu, basit kullanımı ve küçük boyutu ile her bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

ESGM+ ESGM+ programımız kolay kurulumu, basit kullanımı ve küçük boyutu ile her bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. ESGM+ ESGM+ programımız kolay kurulumu, basit kullanımı ve küçük boyutu ile her bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. ESGM+ programı ile 4A, 4B, 4C, Son Dönem Bilgisi(Aktif Ayıklama), İşyeri Bilgisi

Detaylı

BÖLÜM FORMLAR. Şekil Form sihirbazı ile form oluşturma 1. pencere.

BÖLÜM FORMLAR. Şekil Form sihirbazı ile form oluşturma 1. pencere. BÖLÜM 18 4. FORMLAR Form ekranın hangi amaçla kullanılacağı daha önce anlatılmıştı. Formlar; tablolara ait bilgi girişlerinin tablolar bölümünde veri sayfası görünümünde yapılabilmesine rağmen formlar

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI Power Point sunu yapmak için kullanılan bir programdır. İçerisindeki slaytlar çoğaltıltıp düzenlenerek sunu gerçekleştirilir. Bir Power Point 2007 programının dosya uzantısı

Detaylı

ICubes Giriş. adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş.  adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

EBSCO E-Kitaplarda Arama

EBSCO E-Kitaplarda Arama EBSCO E-Kitaplarda Arama Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCO nun e-kitap kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda, e-kitap arama ve okuma özelliklerini inceleyeceğiz. E-kitap koleksiyonu ekranına

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama Akıllı Mürekkep uygulamaları:bu uygulamalar SMART Board fonksiyonlarıyla entegre bir şekilde çalışır.klavye kullanarak yapabildiğiniz uygulamaları interaktif tahtanız

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Slayt Gösterimleri ÜNİTE 13. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Slayt Gösterimleri ÜNİTE 13. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Slayt Gösterimleri ÜNİTE 13 Slayt Gösterisi Menüsü Slayt Gösterisi Başlat Ayarla Monitörler Gözden Geçir Menüsü Yazım Denetleme Açıklamalar Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint üzerinde slayt

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Müşteri Temsilcisi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 15 İçindekiler A. SİSTEME GİRİŞ... 2 1. Sisteme Giriş... 2 B. ÇAĞRI İŞLEMLERİ... 2 1.

Detaylı

SIMMAG Kullanım Kılavuzu. Adem Ayhan Karmış. Ana Ekran

SIMMAG Kullanım Kılavuzu. Adem Ayhan Karmış. Ana Ekran SIMMAG Kullanım Kılavuzu Adem Ayhan Karmış Ana Ekran Program çalıştırıldığında tek bir form uygulaması olarak açılmaktadır. Sol tarafta bulunan menü den menü elemanları kullanılarak gerekli olan formlar

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Projelerinizi ve Sonuç Bilgilerinizi girmek için karşınıza çıkan

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

InnGenius Yönetici Paneli

InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Genel Görünümü InnGenius Ana Menü InnGenius Oda Temizleme Genel Görünüm Sayfa 1 Sayfa 2 InnGenius Restoran Genel Görünüm Yönetici panel genel görüntüsü Oda Ayarları...4

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler yapmak

Detaylı

Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır.

Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır. Photoshop programında dosyalar üzerinde işlem yaparken genellikle dosya menüsünden yararlanılır. Resim-2: Dosya Menüsü -12- 1-YENİ ÇALIŞMA SAYFASI OLUŞTURMA Photoshop programı çalıştırıldığında diğer resim

Detaylı

DİJİTAL KÜRSÜ TANITIM KATALOĞU HAYATA DOKUNAN TASARIMLAR

DİJİTAL KÜRSÜ TANITIM KATALOĞU HAYATA DOKUNAN TASARIMLAR DİJİTAL KÜRSÜ TANITIM KATALOĞU HAYATA DOKUNAN TASARIMLAR DİJİTAL KÜRSÜ TTL Dijital Kürsü geliştirilmiş etkileyici ve işlevsel bir sunum cihazıdır. Dijital Kürsü; Üniversitelerde, toplantı salonlarında,

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU KAMU HASTANELERİ Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10 Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında bilgiler verildikten

Detaylı

Primal Pictures Kullanım Kılavuzu. www.primalpictures.com

Primal Pictures Kullanım Kılavuzu. www.primalpictures.com Primal Pictures Kullanım Kılavuzu www.primalpictures.com 2 Başlangıç http://ovidsp.ovid.com adresine gidiniz Kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. Start OvidSP sekmesine tıklayınız Kurumsal IP tanımlı erişim

Detaylı

EmreC tarafından yazıldı. Çarşamba, 28 Aralık :07 - Son Güncelleme Çarşamba, 25 Ocak :55

EmreC tarafından yazıldı. Çarşamba, 28 Aralık :07 - Son Güncelleme Çarşamba, 25 Ocak :55 3 serisi ürünlerin sahip olduğu app-in-app özelliği ile programı ihtiyaçlar doğrultusunda zenginleştirme olanağımız mevcuttur.ürün içinde yer alan standart özelliklerin yanı sıra birçok fonksiyon ya da

Detaylı

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Dilimleme Photoshop ta üzerinde çalışılan resim dosyaları, düzenlenen fotoğraflar veya tasarlanan sayfalar web ortamında kullanılmak üzere hazırlanabilir. Bir web sayfasını

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

ÇELEBİ SUCCESS PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÇELEBİ SUCCESS PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÇELEBİ SUCCESS PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER SİSTEM KULLANIMI... 3 1. Sisteme Giriş ve Ana Sayfa:... 3 2. Şifre Değiştirme:... 4 3. Sistem Dilini Değiştirme:... 4 4. Performans

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEK OKULU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEK OKULU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEK OKULU SİSTEM ANALİZİ VE TASARIM (POLİÇE TAKİP PROGRAMI) Kadir DİREK 08742057 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA P22B İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 2

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

1. VERİ TABANI ARAÇLARI

1. VERİ TABANI ARAÇLARI 1.1. Veri Tabanı Yazılımı 1. VERİ TABANI ARAÇLARI Veri tabanı yazılımı veri tabanının bilgiyi verimli bir şekilde düzenleyebilmesini, gerektiği zaman bilgiye ulaşılabilmesini sağlayan, birden çok kullanıcıya

Detaylı

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu 1. AdverTechDS Yönetim Paneline Giriş... 2 2. Hiyerarşi Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 4. Cihaz Tanımlama... 5 5. Cihaz Kurulumu...

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı