. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ". Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07."

Transkript

1 Dü a Ro ot Oli pi atı/wro World Ro ot Ol piad. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu Dağ ılık Son güncelleme:

2 İçi dekiler O u Açıkla ası... 3 Kurallar... 4 Pua la dır a... 9 O u asası ı o utlu görü ü ü - Dağlar ol ada O u asası ı o utlu görü ü ü Dağlarla irlikte Masa Özellikleri I Masa Özellikleri II Dağ Taslağı Üstte Görü ü Masa Özellikleri III Göre Parçaları ı Özellikleri I Göre Parçaları ı Özellikleri II Renk Özellikleri... 19

3 Oyun Açıklaması Bu sene lise grubu kurallı klas a o u u u adı Dağ ılık. Bu se e i te ası, Ro ot Kaşifleri, öğre ileri farklı orta ları araştıra e keşfede ro otlar ap a a teş ik edi or. Ge ellikle kaşifler bilinmeyen bölgelerdeki araştır aları ı azı ipuçları a gü e erek aparlar. Diğer za a larda ise aradıkları es e i ul ak içi dola ıp dura ilirler. Kaşifler u keşif gezileri de dikkatli ol ak duru u dadırlar. Bulu dukları orta o lar içi iddi riskler arı dırı or ola ilir. Lise grubu oyunu sizden masadaki erzakları topla a e u ları dağları üstü deki erleri e götüre ir ro ot ap a ızı gerektiri or. Masada ortam e topla a ağı ız her ir erzağı eri ile ilgili ipuçları ulu aktadır. Erzakları, götürmeniz gereken yere e kadar aklaştırırsa ız o kadar çok pua alırsı ız. A ak dikkatli olu, ro otu uz dağa çıkarke ka ıp düş esi.

4 Kurallar 1. Bütü katılı ılar i şa za a ı ö esi kontrol za a ı da onlar içi elirle iş tur u a ala ı da otur uş ol alıdırlar. Kontrol za a ı da so ra sade e katılı ı öğre iler tur u a ala ı a gire ilir. 2. Bu oyun için turnuva süre i şu şekildedir: a. Ele e turları e i i pua değerle dir e e alı ır b. Çeyrek final (1 tur) c. Yarı fi al tur d. Final (1 tur) 3. Bu oyun için i şa za a ı dakikadır e. ele e turu da ö e er alır. 4. Daha sonraki turlar için akı za a ı aşağıdaki gi idir: a. 2. eleme turu, 45 dakika b. 3. eleme turu, 30 dakika c. Çeyrek final, 15 dakika d. Yarı fi al, dakika e. Final, 10 dakika 5. Ro ot dakikada o u u ta a la alıdır. )a a hake i aşlat a işareti ile aşlar. Ro ot aşlat a ala ı a erleştiril iş ol alıdır. Katılı ıları hazır ol ası ile irlikte hake progra ı seçil esi içi işaret erir (progra çalıştırıl az sade e seçilir. Katılı ılar seçtikleri progra ı aşlat ada ö e hake i aşlat a işareti i ekle ek zoru dadır. 6. Ro otu aşla ada ö eki o utları e fazla ol alıdır. Ro ot harekete aşladıkta so ra, o utları la ilgili herha gi ir kısıtla a ulu a aktadır.

5 7. Ro ot ze i se i esi de aşla alıdır. Ro otu herha gi ir parçası dağlara a da dağları zemin kıs ı daki re kli ala lara dokunamaz. 8. Her ir dağ iki ö de irisi kulla ılarak erleştirile ilir. Her tur aşla gı ı da her ir dağı ö ü rastgele seçile ektir. 4 renkli LEGO kübün (Kır ızı, Yeşil, Ma i e arı her iri dağları zemin kıs ı da er ala si ah çizgileri kesişi oktası da ola ak şekilde rastgele erleştirilecektir. Bir LEGO küp hiç bir zaman aç aşı da a ı re kteki dağda yer alamaz. Her ir dağı ö ü e küpleri ko umu, ilgili turda tüm takı lar içi a ı ola ak şekilde ir kere elirle ir.

6 9. Her ir dağı ö ü e re kli LEGO küplerin konumu, 8 tane renkli karonun art arda asa ı ortası a erleştiril esi ile şifrele e ektir. Bu sırala a anahtar alan olarak adla dırılır. 10. Re kli dağlar saat ö ü de sıra la Kır ızı sağ üst, Ma i sağ alt, Yeşil sol alt e arı sol üst şekli de er alır. Dağları normal ö ü tepe kısı ları ı asa ı köşesi e de k geldiği halidir. A ahtar ala daki ilk re kli karo Kır ızı, Mavi, Yeşil ve arı dağları ö ü ü sırası la gösterir Y, Y, Y, Y.Karo u re gi a ı re kteki dağı normal ö ü e karşılık gelir. Dağlar her za a iki ö de irisi e göre erleştiril elidir: normal ö dağı tepe kıs ı asa ı köşesi de e alter atif ö dağı tepe kıs ı itişikteki dağı a ı da ola ak şekilde dere e dö dürül üş.

7 11. Kır ızı, Ma i, Yeşil e arı LEGO küpleri i ko u u ise anahtar alanda te e kadarki karolar ile gösterilir. Yani: 5. karodaki renk ile 1. dörtlükteki dağı (Kır ızı dağ zemin kıs ı da er ala kü ü re gi 6. karodaki renk ile 2. dörtlükteki dağı Mavi dağ ze i kıs ı da er ala kü ü re gi 7. karodaki renk ile 3. dörtlükteki dağı Yeşil dağ ze i kıs ı da er ala kü ü re gi 8. karodaki renk ile 4. dörtlükteki dağı arı dağ ze i kıs ı da er ala kü ü re gi a ıdır. 12. Robotun görevi her re kli LEGO kü ü ü a ı re kteki dağı ü kü ola e üksek kıs ı a erleştir ektir. E üksek pua LEGO kü ü dağı tepesi i erkezi de er ala oşluğa erleştiril esi ile alı ır. 13. Eğer göre ile ilgili herha gi ir elirsizlik ar ise, so kararı hake erir. Hake ler kararları ı o duru da görüle ile e kötü sonuca göre belirler. 14. Takı ı ir turdaki de e esi aşağıdaki koşullarda so la ır: a. Herhangi ir takı ü esi ro ot aşladıkta so ra ro ota doku duğu da b. O u za a ı dakika ittiği de c. Ro ot o u asası da ta a e çıktığı da d. Kurallara u ul adığı da 15. Kural Değişikliği ÖNEMLİ : Türki e de apıla ak Dağ ılık o u u da dağlar kulla ıl a a aktır. Mat üzeri deki re kli ölgeleri dağ olduğu arsa ıla aktır. Dağları ö ü e LEGO küpleri erleri i elirte a ahtar ala i e a ı şekilde kulla ıla aktır. Dağları ö ü e gore LEGO küpü erleştirile eği lik Ala a karar erile ektir. Pua la dır a ölü ü de u duru a göre gü elle iştir. 16. ÖNEMLİ : Türki e de Katar a git e e hak kaza a ak takı ları Katar da kulla ıla ak at e dağ üzeri de çalış aları gereke ektir. He o ut farkı da he de Türki e de dağ kulla ıl a ası da dola ı. Bu se eple u takı lara Doha da kulla ıla ak setleri de eterli sa ıda gö deril esi içi Bili Kahra a ları Der eği olarak gerekli çalış aları apı oruz. Tur u a za a ı da gerekli açıkla a pa laşıla aktır.

8 17. ÖNEMLİ : WRO da ir te a seti ka ra ı ol a ası a rağ e, BKD olarak her eki i a ı at üzeri de çalış ası içi at ları astırıp te a seti iş gi i sizlere gö deri i i apa ağız. Ta ii ki sizler de ze i i astıra ilirsi iz. Dikkat edil esi gereken nokta sizlerle ilk pa laşıla at o utları hatalı idi... tarihi iti ari le e ide ölçekle diril iş at e sa fa ıza ükle iştir. A ak u pdf dos ası ı o utları da hale ir kaç ü üktür. ± e ± ol ası gerekirke dir. Eğer ze i i takı olarak siz astıra aksa ız lütfe asa ızı o utu u ölçerek ir kaç küçült e i u ut a ı. 18. ÖNEMLİ : BKD olarak at ası ı içi görüş eleri iz de a edi or. Te uz so u a kadar fiyat ve gönderim konusunda gerekli ilgileri etleştire eğiz : Dağ ılık o u u deta ları ile ilgili pua la dır a, ze i s tü soruları ızı robotoyun@bilimkahramanlari.org adresine mail ata ilir e a aşhake e sora ilirsi iz. - iş gü ü içersi de geri dö üş apıla aktır.

9 Puanlandırma 1. Pua lar kurallara göre o u so la dığı da hesapla ır. 2. Kendisi ile a ı re kteki dağı ze i kıs ı da er ala her ir LEGO kü ü = pua 3. Ke disi ile a ı re kteki dağı eği li kıs ı da er ala her ir LEGO kü ü (ze i ile dağı üst kıs ı dışı da kala ölge) = 25 puan 4. Ke disi ile a ı re kteki dağı e üst kıs ı da er ala her ir LEGO kü ü küp delikte değil = pua 5. Ke disi ile a ı re kteki dağı e üst kıs ı daki delikte (40x40mm lik alan) yer alan her bir LEGO kübü = 100 puan 6. E üksek pua = re kli LEGO kü ü de ke di re gi deki dağı e üst kıs ı daki delikte 7. A ı pua ı ala takı larda sırala a e i i za a a göre apılır. NOT: Aşağıdaki resi de dağı ze i e üst kısı ları gösteril iştir. Dağı ö ü e gore ze i e üst kısı değişe ektir.

10

11 Oyun masasının 3 boyutlu görünümü - Dağlar olmadan

12 Oyun masasının 3 boyutlu görünümü Dağlarla birlikte

13 Masa Özellikleri I * Rakamlar milimetre birimindedir.

14 Masa ze i i kalı ir kağıda astırılır kart izit asi i da kulla ıla kağıt ola ilir. Masa ı erkezi de er ala a ahtar ala daki tüm 32mm x 32mm lik kare alanlar bu katmanda kesilmelidir ki renkli karolar u ala lara erleşe ilsi.

15 Masa Özellikleri II Dağ Taslağı Üstten Görünüm Dağı her bir katmanı ı üksekliği dir. Dağı tepesi dir. Dağı tepesi deki delik dir. Kat a lar arası daki e uzak esafe., erkezde er ala e kısa esafe ise aklaşık dir.

16 Masa Özellikleri III 1. Masa ı dışta dışa ke arları da dahil o utu dir. * 2. Tü du arlar kalı lığı da, üksekliği dedir. * Bariyerler asa ze i i de iti are ükseklik sağla a ak şekilde masa duvarları a ağla ır. Bari er apı ı da plastik, karton veya bo alı/ o asız tahta kulla ıla ilir. 3. Masa ze i i kalı ir kağıda astırılır, ve anahtar alandaki 32mm x 32mm lik kare alanlar kesilir. 4. Kulla dığı ız alze e ile a ı kalı lıktaki 32mm x 32mm lik karolar düz ir re k ola ak şekilde tek taraflı astırılır. 5. Görev parçaları Kural da ahsedile karolar e Kural de ahsedile LEGO parçaları da apıla LEGO küplerdir. 6. Anahtar alan olarak bilinen 8 kare ala a o u aşla gı ı da renkli karolar erleştiril elidir. 7. LEGO parçaları da apıla LEGO küpleri dağları ze i i deki si ah çizgileri kesişi oktası a erleştiril elidir. * FLL asa o utları elirtile ölçüleri ile u uş u or olsa da kulla ıla ilir.

17 Görev Parçalarının Özellikleri I

18 Görev Parçalarının Özellikleri II

19 Renk Özellikleri Re k Adı LEGO Renk Nu arası Pantone CMYK RGB C M Y K R G B RGB Ör eği Parlak Kır ızı Parlak Mavi Parlak arı Parlak Yeşil Kır ızı sı Kahverengi C C C C C Maersk Mavisi QC #MSK Daha doğru > Daha az doğru

2015 SEZONU GENEL KURALLAR

2015 SEZONU GENEL KURALLAR 2015 SEZONU GENEL KURALLAR İçi dekiler A. TURNUVA KATEGORİLERİ... 2 B. GRUP TANIMLARI... 2 C. TAKIM TANIMI... 2 D. KOÇLAR... 3 E. GENEL KURALLAR KURALLI KLASMAN... 4 1 A. TURNUVA KATEGORİLERİ Dü ya Ro

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri Ağustos Görevler dokü a ı u ko uyla ilgili. 9. tarihi de gü elle iştir. Görev G te düzelt e Önceden: * G görevi e akı ız... ta a e içi de yer ala her ir çubuk pua la dırılır.

Detaylı

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Dos a İçeriği Bu dos a Oka Ü iversitesi tarafı da orga ize edile 8 Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e ilgileri i içerir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5 İÇİNDEKİLER WordPress kullanım kılavuzu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Nasıl Kurulur?...3 Cpanel üzerinden tek tıkla wordpress kurulumu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Yönetici Paneli...3 Başlangıç

Detaylı

NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR?

NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR? NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR? Surfer progra ı, Golde Soft are fir ası tarafı da hazırla ış ir progra dır. Bu progra, he ir çizi progra ı, hem de verilen oktaları ir koodi at siste

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri 38- BAĞLANTI GÖREVİNDE FIRILDAĞI DÖNDÜRME (06.01.2015) Kural 39 gereği her aşla gıç es ası da ro otu hareket ettire eği veya kulla a ağı es eleri tamamen üs ala ı içi de ol ası

Detaylı

OKUMAYAN TAKIMLAR ula ık/dağı ık çalışır tekrar çalışır ve vakit kay eder daha çok turnuvada hake lerde öğre ir puan kaybeder stresli olurlar

OKUMAYAN TAKIMLAR ula ık/dağı ık çalışır tekrar çalışır ve vakit kay eder daha çok turnuvada hake lerde öğre ir puan kaybeder stresli olurlar Görevler KRİTİK UYARI Herkesi aşağıda verile görevleri detayları ile ilgili ilgili ol ası gerektiği kadar, tur uvaya hem yeni katıla akları ve hem de de eyi li takı ları ro ot oyu uyla ilgili diğer kritik

Detaylı

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir.

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. Nasıl Dövizli ipariş F Vere iliri? *Cari hesap kartları(f2) ölü ü de ilgili ari hesap kartı açılır. *Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. *Çalışıla ak para iri

Detaylı

Kurallı Kategori Yıldız

Kurallı Kategori Yıldız Kurallı Kategori Yıldız Görev Tanımı, Kurallar ve Puanlama Sürdürülebilirlik için Robotlar Karbon Dengesi İçindekiler Giriş 3 1. Görev Tanımı 4 2. Görev Kuralları 8 3. Puanlama 13 4. Masa Özellikleri 13

Detaylı

Kurallar. www.usfirst.org www.firstlegoleague.org FLL is the result of an exciting alliance between FIRST and the LEGO Group.

Kurallar. www.usfirst.org www.firstlegoleague.org FLL is the result of an exciting alliance between FIRST and the LEGO Group. Kurallar FELSEFE F01. DUYARLI PROFE YONELLİK - izler duyarlı profesyo ellersi iz. Bir taraftan SORUNLAR üzeri de uğraşırke, diğer tarafta he ke di takı ı ızdaki, he de diğer takı lardaki HERKE E azik e

Detaylı

Görevler. OKUMAYAN TAKIMLAR ula ık/dağı ık çalışır tekrar çalışır ve vakit kay eder. puan kaybeder stres yaşaya ilirler

Görevler. OKUMAYAN TAKIMLAR ula ık/dağı ık çalışır tekrar çalışır ve vakit kay eder. puan kaybeder stres yaşaya ilirler Görevler KRİTİK UYARI Aşağıda verile görevlerin detayları ile ilgili takı ı ızdaki herkesin ilgili ol ası gerekiyor. Ayrı a, turnuvaya hem ilk kez katıla ak takı lara, hem de de eyi li takı lara, ro ot

Detaylı

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir.

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir. SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ Ye i tip sürü ü elgesi al ak, değiştir ek ve e ile ek iste e vata daşlar, / / tarihi de iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eggov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik

Detaylı

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU. Sı av asıl oluştura iliri?

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU. Sı av asıl oluştura iliri? İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU Sı av asıl oluştura iliri? Siste e yukarıda ulu a li kte erişi sağlaya ilirsi iz. O lear platformu OIS ile entegre çalış aktadır. OIS

Detaylı

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir.

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. PARAGRAF TAMAMLAMA GİRİŞ CÜMLESİ Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. Paragrafı konusu u ü lede ortaya atılır. Tü de geli ge elde özele yö te i i uygula dığı paragraflarda

Detaylı

Kurallar FELSEFE. . DUYARLI PROFE YONELLİK izler Duyarlı Profesyo ellersi iz.

Kurallar FELSEFE. . DUYARLI PROFE YONELLİK izler Duyarlı Profesyo ellersi iz. Kurallar FELSEFE. DUYARLI PROFE YONELLİK izler Duyarlı Profesyo ellersi iz. Bir taraftan SORUNLAR için ÇÖZÜMLER üzeri de uğraşırke, diğer tarafta he ke di takı ı ızdaki, he de diğer takı lardaki HERKE

Detaylı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı İsta ul Tekstil ve Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı Tedarik Profili Kulla ı ı Dökü a ı İÇİNDEKİLER 1. SATIN ALMA PORTALINA KAYIT OLMA 03 1.1. Tedarikçi Kayıt/Gü elle e 04 1.1.1.Genel Bilgiler

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... İÇİNDEKİLER SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... BİRİNCİ BÖLÜM PARLAMENTO HUKUKU: KAVRAM, KAYNAKLAR VE TARİHSEL

Detaylı

Dünya Robot Olimpiyatı WRO Türkiye Kurallı Kategori GENÇ. Oyun Tanımı, Kurallar ve Puanlama GIDA MESELESİ GIDA DAĞITIMI

Dünya Robot Olimpiyatı WRO Türkiye Kurallı Kategori GENÇ. Oyun Tanımı, Kurallar ve Puanlama GIDA MESELESİ GIDA DAĞITIMI Dünya Robot Olimpiyatı WRO Türkiye 2018 Kurallı Kategori GENÇ Oyun Tanımı, Kurallar ve Puanlama GIDA MESELESİ GIDA DAĞITIMI (FOOD MATTERS - FOOD DISTRIBUTION) İçindekiler Giriş 2 1. Görev Tanımı 3 2. Oyun

Detaylı

Kurallı Kategori Gençler. Oyun açıklamaları, Kurallar ve Puanlama. Sürdürülebilirlik için Robotlar. Yenilenebilir ve Temiz Enerji

Kurallı Kategori Gençler. Oyun açıklamaları, Kurallar ve Puanlama. Sürdürülebilirlik için Robotlar. Yenilenebilir ve Temiz Enerji Kurallı Kategori Gençler Oyun açıklamaları, Kurallar ve Puanlama Sürdürülebilirlik için Robotlar Yenilenebilir ve Temiz Enerji İçindekiler Giriş... 2 1. Oyun Açıklamaları... 3 2. Oyun Kuralları... 5 3.

Detaylı

HASSAS UYGULAMALI TARIM

HASSAS UYGULAMALI TARIM Dünya Robot Olimpiyatı WRO Türkiye 2018 Kurallı Kategori YILDIZ Oyun Tanımı, Kurallar ve Puanlama GIDA MESELESİ HASSAS UYGULAMALI TARIM (FOOD MATTERS - PRECISION FARMING) İçindekiler Giriş 2 1. Görev Tanımı

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka ve Benzetim Sistemleri Ar-Ge Lab. http://yapbenzet.kocaeli.edu.tr Li u Ko ut Satırı Arayüzü(CLI), yüzlerce komutla çok

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR.... BİREYSEL BAŞVURU NEDİR?..... Bire sel aş uru u diğer hak ara a olları da farkı..... Bire sel aş uru olu u a a asal e asal da a akları.... BİREYSEL BAŞVURU

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İs Kazası ve Meslek Hastalığı Bildiri For u İşle leri e giriş yapmak için www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK aslığı da Diğer Uygulamalar seçe

Detaylı

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği TARİHÇEMİZ Veh i Koç Vakfı tarafı da yoğu akı he şireleri i eğiti progra ları ı i ele ek a a ıyla A erika Birleşik Devletleri e gö

Detaylı

SHKS- Hastane KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ

SHKS- Hastane KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ SHKS- Hastane KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ Revizyon Dikey Boyut Bölü No Standart No Değerle dir e Ölçütü Yatay Boyut STANDARTLAR 01 01 KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ 01 01 01 YÖNETİM Hİ)METLERİ 950 00 01 01 01 00

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/023 BURSA, 16.04.2014. Konu: E-Fatura Uygulamasını GİB Portal Yöntemiyle Kullanan Mükellefler Hakkında

SİRKÜLER: 2014/023 BURSA, 16.04.2014. Konu: E-Fatura Uygulamasını GİB Portal Yöntemiyle Kullanan Mükellefler Hakkında SİRKÜLER: 2014/023 BURSA, 16.04.2014 Konu: E-Fatura Uygulamasını GİB Portal Yöntemiyle Kullanan Mükellefler Hakkında Sayın Mükellefimiz, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından www.efatura.gov.tr internet

Detaylı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı u uz doğrultusu da, öğre ileri izi ireysel gelişi destekleyerek, ke dileri i keşfet e ırsaı yarat ak, ı gerekirdiği değer, e eri e ilgileri kaza aları ı elikli hedei izdir. A a sı ıları ızda Milli Eğii

Detaylı

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ 1. ÜÇ NOKTA 1. A latı olarak ta a la a ış ü leleri so u a ko ur: okaklarda kadı lar, eşeyle orada oraya koşuştura ço uklar, keyifli ge çler e i ir yakalarsa 2. Açık yazıl ak

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; D S Ç D Ç S D Ç D S Ça ğ r ı l ı Ba ş vuru Al ı nan Programlar Dönemli Ba ş vuru Al ı nan Programlar Sürekli

Detaylı

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş T.C. AVRA YA ÜNİVER İTE İ ÇİFT ANADAL PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI ÇİFT ANADAL PROGRAMINA İLİŞKİN GENEL E A LAR. Öğre i iki i a adal diplo a progra ı a, a adal

Detaylı

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ XX.08.2015 Sayı 16 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR. Aday Kimlik Ad Soyad Sınav Lisans Lisans 1 A233139 2 A234223 3 A234363 4 A2712 5 A223251 6 A227829 7 A232737 8 A228288 9 A232288 A2596 11 A234425 12 A233457 13 A227794 ******* 36 19******* 90 ******* 46

Detaylı

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:...

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:... İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU Giriş:... Ge el olarak kadastro:... İki i kadastro asağı:... İki i kadastro asağı ı a rık halleri:...

Detaylı

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 5 MART AYI SONUÇLARI

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 5 MART AYI SONUÇLARI REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ Sayı: 5 5 MART AYI SONUÇLARI YÖNETİCİ Ö)ETİ Mortgage Uz a ı Garanti desteği ile hazırla a REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi so uçları a göre, Mart ayı da bir

Detaylı

ÖĞRETİM) İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS Bİ*** KA*** PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

ÖĞRETİM) İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS Bİ*** KA*** PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) MUHASEBE VE DENETİM,TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 17-1 EĞİTİM-ÖĞTETİM YILI BAHAR YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A17 1******* ES*** FE*** İŞLETME PR. (AÇIK 7.9 1, 9,5 Kazandı A 1*******3 BÜ*** Şİ***

Detaylı

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR NEDEN SONUÇ / AMAÇ SONUÇ ANLAMLI CÜMLELER!!! Neden (gerekçe) ildire yargı gerçekleş iş ir yargıdır. Yıllar so ra o u gördüğü içi oldukça utlu şi di. Ürü az

Detaylı

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ xx.02.2015 Sayı 10 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM

KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM . İKİLEMELER Bir sözün etkisini artır ak a a ıyla iki söz üğü kalıplaş ası yoluyla oluşa sözlerdir. İlk akışta güçlü kuvvetli iri gözüküyor. Yaptığı ı ya lış olduğu

Detaylı

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ 1 - ) Taraflar ve Konusu YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ Bir tarafta MAÇAHEL TURİZM SEYAHAT. LTD.ŞTİ Bu sözleş ede kısa a A e ta di e a ıla aktır. diğer tarafta tüketi i arası da urt içi ve urt dışı gezileri

Detaylı

Saha Kurulum. Masa ı asıl yapıl ası gerektiği ve üstü ü asıl düze le esi gerektiği ilgileri aşağıda veril iştir.

Saha Kurulum. Masa ı asıl yapıl ası gerektiği ve üstü ü asıl düze le esi gerektiği ilgileri aşağıda veril iştir. TANITIM aha, ROBOT OYUNUNUN oy a dığı yerdir. Saha, üstünde bir saha zemini (mat) ulu a ke ar duvarları ola ir asa ve üzeri e yerleştiril iş görev odelleri de oluşur. Mat ve görev odelleri içi kulla ıla

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştır a Proje Koordi atörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştır a Projeleri Destek Progra ı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII......... İŞ YAŞAMINDA ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ ÖZEL GÜVENLİK İŞVERENLERİ UYGULAMA REHBERİ Yargı Kararı İçerikli SORU CEVAP Özel Gü e lik Hiz etleri e Dair Ka u

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2018 Görev Tanımı: Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka ve Benzetim Sistemleri Ar-Ge Lab. http://yapbenzet.kocaeli.edu.tr Dosya Sistemi Depola a A gıtı Kısı 1 Kısı 2 Dosya

Detaylı

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e?

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e? Seçelim ve yerleştireli. erelisi iz? e i adı e u oldu erha a Türk ü sizi adı ız erelisi iz? Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu.... e? Sophie : Be i adı Sophie. Kutlu : Memnun oldum. Sophie : Be de..

Detaylı

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler FİİLDE EYLEMDE YAPI FİİLDE YAPI Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil Yardı ı Fiille Kurulanlar Anlamca Kay aşa lar Deyi leşe ler Kurallı Birleşikler BA İT FİİL Basit eyle, yapı eki al a ış, kök duru u

Detaylı

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Reka et Kuru u, Sayılı Reka eti Koru ası Hakkı da Ka u "Ka u " ile kendisine verilen görevleri yerine getirirke çeşitli

Detaylı

-İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır. İşvere çalıştırdığı her işçi içi ir özlük dosyası düze ler. İşvere u

-İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır. İşvere çalıştırdığı her işçi içi ir özlük dosyası düze ler. İşvere u 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği İŞYERLERİNDE GENEL OLARAK ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER (Son Güncelleme: 27.04.2013)427 -İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır.

Detaylı

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üye iz, Bili diği üzere ali tatili düze leye sayılı ka u.. tarih ve sayılı Res i Gazete'de yayı la arak ay ı tarih iti ariyle yürürlüğe gir iştir...

Detaylı

ÖNSÖZ... ALTINCI BASININ ÖNSÖZÜ... BEŞİNCİ BASININ ÖNSÖZÜ... DÖRDÜNCÜ BASININ ÖNSÖZÜ...

ÖNSÖZ... ALTINCI BASININ ÖNSÖZÜ... BEŞİNCİ BASININ ÖNSÖZÜ... DÖRDÜNCÜ BASININ ÖNSÖZÜ... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... ALTINCI BASININ ÖNSÖZÜ... BEŞİNCİ BASININ ÖNSÖZÜ... DÖRDÜNCÜ BASININ ÖNSÖZÜ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... SAYILI TEBLİGAT KANUNU NDA DEĞİŞİKLİK YAPAN KANUNLAR... I. BÖLÜM TEBLİGAT

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı:

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı: İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı: Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar. Başarı

Detaylı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı TÜBİTAK ARDEB : Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı ARDEB Progra ları; Bugün; :Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı Elektro ik aş uru Sürekli açık Basılı kopya so tarih Elektronik aş

Detaylı

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama 1 A370094 58*******92 MU*** KA*** SAĞLIK YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA 94.50 94,5 PROGRAMI, 2 A372539 71*******12 NU***

Detaylı

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 4 MART AYI SONUÇLARI

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 4 MART AYI SONUÇLARI REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ Sayı: 4 4 MART AYI SONUÇLARI YÖNETİCİ Ö)ETİ Mortgage Uz a ı Garanti desteği ile hazırla a REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi so uçları a göre, Mart ayı da bir

Detaylı

2016 TARTIM ÜRÜNLERİ

2016 TARTIM ÜRÜNLERİ 206 TARTIM ÜRÜNLERİ laboratuvarürünleri S A A T C A M L A R I - c a m > DİN 234 standartlarına uygun borosilikat 3.3 camdan üretilir. Değişik malzemelerin ve kim yasalların tartım ı için idealdirler. no

Detaylı

WRO - World Robot Olympiad 2016. Kategori: KURALLI KLASMAN Yaş grubu: Lise (16-19 yaş arası) Türkiye için 9., 10., 11., 12.

WRO - World Robot Olympiad 2016. Kategori: KURALLI KLASMAN Yaş grubu: Lise (16-19 yaş arası) Türkiye için 9., 10., 11., 12. WRO - World Robot Olympiad 2016 Kategori: KURALLI KLASMAN Yaş grubu: Lise (16-19 yaş arası) Türkiye için 9., 10., 11., 12. Sınıflar Tema: Geri dönüşüm tesisi (Recycling Plant) Güncelleme: 15 Ocak 2016

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 14.MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIFLAR FİNAL SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 14.MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIFLAR FİNAL SORULARI 8 SINIFLAR FİNAL SORULARI 1 3+ 1 denkleminin çözüm kümesini bulunuz ( R ) Aritmetik bir dizinin ilk 0 teriminin toplamı 400 ve dördüncü terimi olduğuna göre, birinci terimini bulunuz 3 4 öğrencinin katıldığı

Detaylı

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) ÖĞRETİM)

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 1 A3919 9******* İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS BU*** ER*** PROGRAMI, (ÖRGÜN 9. 9, 9,5 Kazandı A19 15*******3 İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN AS*** DE*** 7.7 95,,5 Kazandı 3 A71 SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI BİRİNCİ BÖLÜM İLETİŞİM NEDİR ve GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ ROLÜ İletişi Nedir?... İletişi Türleri... Etkili İletişi Nedir?... İletişi Ka ra ları...

Detaylı

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI İ.T.Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ EKİBİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK YARIŞMA. Yarış a ı ko usu ve kapsa ı : LIXIL Corporation Research Institute ve Shinkenchiku-sha

Detaylı

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR . Sağlık Güve esi Yolu da Sosyal Güvenlik Kavra ı Sosyal güve lik teri i, sosyal risk olarak adla dırıla ki i

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ 02.04.2015 Sayı 12 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

AKILLI ŞEHİRLER AKILLI IŞIKLANDIRMA

AKILLI ŞEHİRLER AKILLI IŞIKLANDIRMA Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2019 Kurallı Klasman Yıldızlar AKILLI ŞEHİRLER AKILLI IŞIKLANDIRMA İçerik 1. Giriş... 2 2. Oyun Alanı... 3 3. Oyun Nesneleri... 4 4. Oyun Nesnelerinin Yerleşimi / Rastgele

Detaylı

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası 1. Resmi WRO Futbol oyun sahasının ölçüleri 1830 mm x 2430 mm dir. Yerel düzenleyiciler, 1143mm x 2362 mm ölçülerindeki Kurallı Kategori Masasını veya ikisi arasındaki

Detaylı

VEKTÖRLER BÖLÜM 1 MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ MODEL SORU - 2 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ

VEKTÖRLER BÖLÜM 1 MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ MODEL SORU - 2 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ BÖÜ 1 VETÖE ODE SOU - 1 DEİ SOUAI ÇÖZÜEİ ODE SOU - DEİ SOUAI ÇÖZÜEİ 1. Bir vektörün tersi doğrultu ve büyüklüğü aynı yalnızca yönü ters olan vektördür:. = olacağından, I. eşitlik yanlıştır. II. eşitlik

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 25.04.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri i görüş

Detaylı

Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015

Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015 Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015 1 )A il yö le dir e ve aydı lat a ar atürleri yerleşi kuralları ile ilgili aşağıdakilerde ha gisi veya ha gileri doğrudur? I- Yö le dir e işaretleri,

Detaylı

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26 ÜRESE AYNAAR BÖÜ 6 ODE SORU DE SORUARN ÇÖZÜER d d noktası çukur aynanın merkezidir ve ışınlarının izlediği yoldan, yargı doğrudur d noktası çukur aynanın odak noktasıdır d olur yargı doğrudur d + d + dir

Detaylı

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün www.urlsolar.com S L D-S K -6 0 W ile 1 5 0 W St an d art S o kak L a m ba sı F iya t K arşılaşt ırm a sı kw h Ü c reti Yıllık Tü ke tim Ü cre ti Y ıllık T ü ketim Fa rkı kw Sa at G ü n A y Stan d art

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 23.12.2015 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa üstü Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri

Detaylı

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI Doküman Sahibi Risk Yönetimi Bölümü Yayı laya Risk Yönetimi Bölümü Doküman No UE01 Versiyon 1 YK Karar Tarihi/No 30.11.2017-2017/56 Yayı la a Tarihi 30.11.2017

Detaylı

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi:

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi: Türk Borçlar Kanunu Kira Sözleşmesi 1 Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 Temmuz öncesinde kira ilişkilerine sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun ile bu kanunda d zenlenmeyen konularda Eski Borçlar Kanunu

Detaylı

AKILLI ŞEHİRLER AKILLI AĞ

AKILLI ŞEHİRLER AKILLI AĞ Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2019 Kurallı Klasman Gençler AKILLI ŞEHİRLER AKILLI AĞ WRO International Premium Partners İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Oyun Sahası... 3 3. Oyun Nesneleri... 4 4. Oyun Nesnelerinin

Detaylı

Saha Kurulum. Masa ı asıl yapıl ası gerektiği ve üstü ü asıl düze le esi gerektiği ilgileri aşağıda veril iştir.

Saha Kurulum. Masa ı asıl yapıl ası gerektiği ve üstü ü asıl düze le esi gerektiği ilgileri aşağıda veril iştir. Saha Kurulum aha, ROBOT OYUNUNUN oy a dığı yerdir. Saha, üstünde bir saha zemini (mat) ulu a ke ar duvarları ola ir asa ve üzeri e yerleştiril iş görev odelleri de oluşur. Mat ve görev modelleri içi kulla

Detaylı

ÖĞRETİM) PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 9 A Na*** Va*** PAZARLAMA ,000 88,0350 Kazandı

ÖĞRETİM) PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 9 A Na*** Va*** PAZARLAMA ,000 88,0350 Kazandı İŞLETME YÖNETİCİLİĞİ, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 1-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A71 *******9 İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN EC*** EK*** 9.9 1, 95,5 Kazandı A139

Detaylı

EKMUD BİYOİSTATİSTİK AKADEMİSİ

EKMUD BİYOİSTATİSTİK AKADEMİSİ EKMUD BİYOİSTATİSTİK AKADEMİSİ Yrd.Doç.Dr.Gökmen ZARARSIZ Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik Anabilim Dalı, Kayseri Turcosa Analitik Çözümlemeler Ltd Şti, Kayseri gokmenzararsiz@hotmail.com

Detaylı

E-Dö üşü Merkezi Müşteri özleş esi Sayfa 1 / 13

E-Dö üşü Merkezi Müşteri özleş esi Sayfa 1 / 13 1. TARAFLAR 1.1....... Adres : Telefon : Fax : E-mail : Yukarıda açık adresi, telefo, fa e e-mail i bulunan...... u da so ra MÜŞTE İ olarak a ıla aktır. 1.2.

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU. DersinDili:Türkçe

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU. DersinDili:Türkçe GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Soğut a ve ikli le dir e DersinUygula ası(saat/hafta) DersinKodu Yıl Dönem Kredi

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD Olgu Sunumu 2 Ağustos 2018 Perşembe

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD Olgu Sunumu 2 Ağustos 2018 Perşembe Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD Olgu Sunumu 2 Ağustos 2018 Perşembe Uzman Dr. Ayşe Tekin Yılmaz Olgu İki yaş, erkek hasta

Detaylı

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum 1 A3719 3*******1 İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS BE*** İL*** 7.1 95,,55 Kazandı A37793 33******* EB*** ŞE*** İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PR.. 9, 5,3 Kazandı 3 A33 17*******5 SE*** YÜ*** PSİKOLOJİ PR.. 5, 3,9

Detaylı

1 B S- Made lerde zoru lu çalış a ı kaldıra Tarihli mevzuat hangisidir? A) Dilaver paşa Niza a esi B) Maadin Nizamnamesi C) Havza-i Fah i e Tea ül a esi D) Hiç iri 2 Ülke izde İSG i gelişi i I.Ta zi at

Detaylı

SÜRÜCÜSÜZ OKUL SERVİSİ

SÜRÜCÜSÜZ OKUL SERVİSİ Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2019 WeDo Kurallı Klasman Oyun Açıklamaları, Kurallar, Değerlendirme AKILLI ŞEHİRLER SÜRÜCÜSÜZ OKUL SERVİSİ WRO Uluslararası Premium İş Ortakları İçerik 1. Oyun Açıklaması...

Detaylı

USB BELLEK. Promosyon USB Bellek. * OTG özellikli USB bellek

USB BELLEK. Promosyon USB Bellek. * OTG özellikli USB bellek Promosyon USB Ücretsiz Hizmetler: - Tüm renklerde serigrafi, tampon, lazer baskı. - Silinebilir / Silinemez / Otomatik çalışan nitelikte uygulama, resim / video dosyaları, katalog yükleme. Teknik Bilgiler:

Detaylı

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE A a düşü eyi destekleye, u görüşü okuru kafası da etleş esi i sağlaya yardı ı yargılara yardı ı düşü e de ektedir. Yardı ı düşü eyi ul aya yö elik

Detaylı

VEKTÖRLER. 1. Ve ri len kuv vet le ri bi le şen le ri ne ayı rır sak, x y. kuv vet le ri ( 1) ile çar pı lıp top lanır. ve F 3

VEKTÖRLER. 1. Ve ri len kuv vet le ri bi le şen le ri ne ayı rır sak, x y. kuv vet le ri ( 1) ile çar pı lıp top lanır. ve F 3 ALIŞTIMALA. BÖLÜM VETÖLE ÇÖZÜMLE VETÖLE. Ve ri len kuv vet le ri bi le şen le ri ne ayı rır sak, x y : 0 : 4. ve kuv vet le ri ( ) ile çar pı lıp top lanır sa, kuv ve ti el de edi lir. x y : 0 : 4 : 0

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTROMANYETİK DALGA TEORİSİ VİZE SORULARI :.. OKUL NO ADI SOYADI

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTROMANYETİK DALGA TEORİSİ VİZE SORULARI :.. OKUL NO ADI SOYADI ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTROMANYETİK DALGA TEORİSİ VİZE SORULARI 18.04.2011 OKUL NO :.. ADI SOYADI :.. S-1 z-ekseni boyunca az yönünde 15A akı taşıya bir akı fila a ı mevcuttur. H yi Kartezyen

Detaylı

BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!!

BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!! BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!! KAMP 15 ALLSTAR YARIŞMALARI 3 SAYI YARIŞMASI TEMEL BECERİ YARIŞMASI KAMPA GELEN SPORCULARA YAZ SPOR OKULU ANTRENMANLARI ÜCRETSİZ HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ... V İÇİNDEKİLER... VII ONUNCU BÖLÜM MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLAR

İÇİNDEKİLER SUNUŞ... V İÇİNDEKİLER... VII ONUNCU BÖLÜM MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLAR İÇİNDEKİLER SUNUŞ... V İÇİNDEKİLER... VII ONUNCU BÖLÜM MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLAR HIRSIZLIK... I. GENEL OLARAK... KORUNAN HUKUKİ YARAR... I MADDİ UNSUR.... Fail.... Mağdur.... Suçu Ko usu... A. Mal... B.

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ ÖLÜ ÜRESEL YNLR OEL SORU - Eİ SORULRN ÇÖZÜLERİ 4 a a a d Şe kil de ö rül dü ğü i bi, ve ışık ışın la rı yansı ma lar so nu u ken di üze rin den e ri dö ner CEVP Şekilde örüldüğü ibi, aynalar arasındaki

Detaylı

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ 5 BÖÜ RENER 1 2 ODE SORU - 1 DEİ SORUARIN ÇÖÜERİ T aralığı yalnız, T aralığı ise yalnız kaynaktan ışık alabilir aralığı her iki kaynaktan ışık alabileceğinden, + ( + yeşil) = renkte görünür I II O IV III

Detaylı

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile Etkileşi i i A alizi Arka Plan So yir i yılda, e evey leri eğiti e katılı ı, Avrupa çapı da ve ötesi de politika yapı ılar, eğiti iler ve araştır a ılar içi ö e

Detaylı

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama BHP EBELİK, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ (* Bu programda mülakat sınavını kazanan öğrenci sayısı 7'nin

Detaylı

2011 YGS MATEMATİK Soruları

2011 YGS MATEMATİK Soruları 0 YGS MTEMTİK Soruları. + + ) 8 ) 0 ) 6 ) E). a = 6 b = ( a)b olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? ) ) 6 ) 9 ) 8 E). (.0 ) ) 0, ) 0, ) 0, ) E) 6. x = y = 8 z = 6 olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan

Detaylı

YAY DALGALARI. 1. m. 4. y(cm) Şe kil de 25 cm lik kıs mı 2,5 dal ga ya kar şı lık ge lir.

YAY DALGALARI. 1. m. 4. y(cm) Şe kil de 25 cm lik kıs mı 2,5 dal ga ya kar şı lık ge lir. 1. BÖÜM A DAGAARI AIŞTIRMAAR ÇÖZÜMER A DAGAARI 1.. (c) T λ 5c Şe kil de 5 c lik kıs ı,5 dal ga a kar şı lık ge lir. 0 5 (c) Bu du ru da, 5 λ = 5 λ = 10 c Dal ga nın aıla hı zı, 60 V = = = 15 t c/ s Dal

Detaylı

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL Boşlukları elirli geç iş za a ekleriyle dolduralı. 1. Ders iraz ö e it 2. Öğre i az ö e evap ver. 3. Kardeşi iraz ö e uyu.. 4. (Ben )ev işleri i itir. 5. Biz dü öğle ye eği ye.. 6.

Detaylı

YANSIMA VE DÜZLEM AYNALAR

YANSIMA VE DÜZLEM AYNALAR Tİ 45 75 75 4 5 5 80 80 6 5 7 8 0 0 70 70 80 0 0 80 9 0 50 0 40 40 50 0 BÖÜ ASA VE DÜZE AAAR ansıma ve Düzlem Aynalar ÇÖZÜER Alıştırmalar 5 9 6 0 7 4 8 46 Tİ 5 9 6 0 7 4 8 Tİ 47 4 6 7 8 4 9 5 0 48 Tİ a)

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Hizmetler sektörü güven endeksinin bir önceki aya göre düş esi de önümüzdeki 3 ayda hizmetlere olan talep beklentisinin azal ası ede ol uştur.

Hizmetler sektörü güven endeksinin bir önceki aya göre düş esi de önümüzdeki 3 ayda hizmetlere olan talep beklentisinin azal ası ede ol uştur. HABER BÜLTENİ xx.04.2015 Sayı 18 Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen yıla göre yükseldi: yılı a yükselerek gire Konya hizmetler sektörü güven endeksi, Mart te tekrar düştü. Konya Hizmetler sektörü

Detaylı

7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ 1. I. ( 15) ( 1) 5. ( 125) : ( 25) 5 6. (+ 9) = (+ 14)

7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ 1. I. ( 15) ( 1) 5. ( 125) : ( 25) 5 6. (+ 9) = (+ 14) 7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ TEST 1 1. I. (15) (1) II. (1) (6) III. (+8) (1) IV. (10) (1) Yukarıda verilen işlemlerden kaç tanesinin sonucu pozitiftir? A) 4 B) 3 C) 2 D) 1

Detaylı