BİF (Bornova İçin Fikirler)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİF (Bornova İçin Fikirler)"

Transkript

1 1

2

3 3 BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek ve bu hayali gerçekleștirmeye çalıșmak, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasındadır. Bornova Belediyesi olarak, bu görevi yerine getirirken en önem verdiğimiz unsurlardan bir tanesi ortak akıl ilkesidir. Bizler Bornova da, Bornova için üretilen tüm fikirleri kentimizde yer alan tüm yerel inisiyatiflerin ve paydașların katılımı ile ele alıyor ve geliștiriyoruz. Bu sebeple, kentimizde yașayan tüm paydașlarımızı koordine edip yönlendirmeyi de önemli önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu doğrultuda hedefimiz tüm paydașlarımızla beraber kent yașamını tasarlamak ve sürdürmektir. Özellikle üniversitelerle birlikte geliștirdiğimiz ve geliștirmeye devam ettiğimiz projelerle bu hedefimize bir adım daha yaklaștığımızı düșünmekteyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz koordinasyonunda pek çok üniversite ile ortak proje üretilmektedir. Üretilen bu projeler, Bornova nın geleceğinin tasarlanması için ortaya konan fikirler ve hayallerdir. Bu fikir ve hayallerin tamamını hayata geçirmek belki olanaksızdır ancak, Bornova nın geleceğinin tasarlanması noktasında ortaya konan her bir düșünce, her bir fikir, ulașmak istediğimiz hedef için feyz alacağımız önemli basamak tașlarını olușturmaktadır. Tüm bu çalıșmalardan seçilen projeleri BİF (Bornova İçin Fikirler) ana bașlığı ile yayımlayarak Bornova nın geleceğine dair fikirleri paylașmak istedik. Sonuç olarak, BİF Yayınlarının bir bașlangıç olması ve yerel yönetimler ile bilginin üretim merkezi olan üniversitelerimizin iș birliğinin geleneksel hale gelmesini diliyor, ortak projelerde bizlerle birlikte çalıșan üniversitelerimize, öğretim görevlilerimize ve öğrenci arkadașlarımıza sonsuz teșekkürler ediyoruz.

4 Sinema Merkezi Yrd. Doç. Dr. Bilgen Dündar Borno a Bo anik Merkezi Yrd. Doç. Dr. çe D eme iler zleme i r. r. ndresonad ara e li S or lü ü r. r. zan So a ç k a a S or lanlar am lan r. r. m De rim enç klim i Mimar olga ezer Y S Yrd. Doç. Dr. Bilgen Dündar B Yrd. Doç. Dr. çe D M r. r. ndre Sonad r. r. zan S Y r. r. m De rim Mimar olga Selin a delen Bora al n Be ül Y lmaz adi a aled amze lge li Denli li ara e la Bag ç zlem arak rem ür e

5 5 Bağlam kavramı Gediz Üniversitesi mimarlık bölümü stüdyo derslerinde üzerinde en fazla durduğumuz konulardan birisidir. Üretilen projenin yere aitliği farklı katmanlarda (fiziksel, tarihsel, kültürel) ele alınmakta, sorgulanmakta ve öğrencilerde bu yönde bir farkındalık geliștirilmesi amaçlanmaktadır. Stüdyo derslerinde tasarım probleminin sadece verilen arazinin çizgileri ile sınırlandırılmaması gerektiği, kente ya da verilen dokuya entegre olma yollarının neler olduğu üzerine bir sorgulama süreci geçirilmektedir. Her stüdyo dersinde arazinin nitelikleri, ayırt edici özellikleri, kısacası bağlamı farklı bir șekilde (geleneksel, tarihi, kırsal ve kentsel doku) verilmektedir. AR 201 Mimari Proje II dersi kapsamında bağlam eğimli bir topoğrafyaya sahip kırsal bir alan olarak tanımlanmıștır. Bu kapsamda öğrencilerimize Bornova Belediyesi sınırlarında bulunan Yakaköy ve Beșyol köylerinin arasında bulunan kırsal bir bölge verilmiștir. Bu bölge Yakaköy den kuzeye doğru gidildikçe doğa koșullarının değiștiği, yoğun bir ağaç dokusu olan, çok el değmemiș bir alan olarak karșımıza çıkmaktadır. Seçilen arazi bu yoğun ağaç dokusunun arasında ağacın kısmen azaldığı ve vadiye benzer yapıda iki tarafında eğim olan bir arazidir. Proje, yapılı çevreden ziyade öğrencilerin referans olarak doğal çevrenin iklim, topoğrafya, yönelim, fauna ve flora gibi özellikleri üzerine düșündükleri; böyle bir doğal çevrede nasıl yapı yapılabilir sorusunu sordukları ve verilen programa yönelik öneri geliștirdikleri bir süreç olarak kurgulanmıștır. Stüdyo aynı arazide altı farklı tasarım problemi verilerek altı öğretim üyesi tarafından yürütülmüștür. Tasarım problemleri bu alanın fiziksel özellikleri, bakir yapısı ve köylerin özellikleri dikkate alınarak tanımlanmıștır. Proje konuları köydeki çocukların da kullanıcısı olduğu, aynı zamanda Beșyol Köyü nün Kiraz Festivali ne ev sahipliği yapacak olan Sinema Merkezi; bölgedeki endemik bitkilerin araștırıldığı, köylülere yönelik tarım eğitimlerin verildiği, ayrıca tohum bankasını da içeren Bornova Botanik Merkezi; bölgenin iklimini de problemin içine dahil eden İklim Evi; arazide belirli dönemlerde daha yoğun olarak kullanılacak; tanımlanmıș bisiklet ve yürüyüș yollarına entegre olacak bir Açık Hava Sporları Kamp Alanı; arazinin fiziksel durumuna, korunaklılığına uygun olarak tanımlanan Atlı Spor Kulübü ve yine arazinin fiziksel özelliklerinin uygunluğu (yükseklik ve yakın çevresinde yapı dokusunun olmaması) sebebiyle tanımlanan Gözlemevi dir.

6 6 Proje, üç farklı iklimi tek bir çatı altında deneyimlemeyi amaçlıyor. Yapı verilen arazinin ağaçların yoğun olarak bulunduğu bölüme yerleștirilmiștir. Böylece kendisini yapının hiç olmadığı doğal bir çevrede öne çıkarmaması amaçlanmıștır. Arazinin daha dik eğime sahip olan bu bölümünde, farklı kotların devamlılığı yapının dıșından, içine kadar bir süreklilik gösterecek șekilde tasarlanmıș; böylece hem arazinin hem de program elemanlarının farklı kotlarda algılanması sağlanmıștır. Yapıya varolan ağaçların arasından yaklașılmakta ve yapı bizi bu 15 metrelik ağaçların arasından büyük șeffaf bir cephe ile karșılamaktadır. Yapı kısmen arazinin içine gömülerek, arazide bulunan kotlar yapının içine tașınmıștır. Projenin dolașım șeması bir rampa üzerinden ișlemektedir. Bașlanılan yerde son bulan sirkülasyonda gezilen iklimler dönüș rampasında farklı kotlarda görülebiliyor.

7

8 8

9 Proje için seçilen arazi Bornova Yakaköy sınırlarında. İklim Müzesi yemyeșil doğa içinde, șehrin gürültüsünden uzak etrafı ağaçlarla çevrili arazide gün ıșından doğrudan yararlanmak için kuzeyde konumlandırılmıștır. Yapının bizi karșılayan brüt beton cephesi ise projenin araziye karșı göstermiș olduğu tavrı sergiliyor. Yapının ana dolașım hattını farklı kotlara yayılan rampalar sağlamaktadır. Rampalar ve yaratılan farklı kotlardaki platformlar mekanların algısını da çeșitlendirmektedir. Ülkemizde görülmeyen, deneyimleyemediğimiz iklimleri(tropikal, Çöl ve kutup iklimi) deneyimlemek ve yașatmak amacıyla olușturulmuș 3 ana iklim odası bulunuyor. Bu odalarda dijital projeksiyon yöntemi ile iklimlerin sergilenmesi teknolojik olarak fütürist bir izlenim yaratıyor. İklim odaları açıklığı olmayan ve uzunluğu 8 metreye ulașan duvarlarıyla projeksiyon ve dijital ekranlara elverișli olarak tasarlandı. Giriș ve hemen ardındaki galeri mekanı ise doğrudan aldığı gün ıșığı sayesinde iklim odalarının aksine aydınlık bir alan sunuyor. Tüm sirkülasyonun rampalar aracılıyla sağlanması herkes için tasarım görüșünü de desteklemektedir.

10

11 Doğadaki ağaç dallarından ve yapraklardan süzülen güneș ıșınlarından esinlenerek tasarlanılan bu projede insanların kamp yapmaya geldikleri bölgede sadece çadırlarında değil günlük aktivitelerinde de doğayla baș bașa kalma fırsatını yakalayabilmeleri amaçlanmıștır. Bunun için bina, dokusu ağaç dallarından olușan bir kabuktan olușturulmuștur. Doğal ıșık bina içerisine farklı açılardan alınmıștır. Binanın iç duvarları kabukla bütünleșerek mekanları olușturmuștur. Programda yer alan mekanlar açık, kapalı ve yarı açık alan ilișkileri göz önüne alınarak esnek bir șekilde tasarlanmıșlardır.

12

13 3 Proje, Bornova, Yakaköy de, üzerinde az sayıda çam ağacı bulunan iki tepe ile çevrili geniș yeșil bir alanda bulunmaktadır. Kamp alanları genellikle doğa içinde ağaçlarla çevrilidir ancak proje alanında yeterince ağaç olmadığı tespit edilmiștir. Projenin ana fikri doğanın en temel organik formu yaprağın büyük bir ölçekte soyutlanması ve kampçılar için alanın algısını kontrast ancak dengeli bir biçimde arttırmaktır. Yaprak, biçimsel olarak soyutlanmıș, organik damarlar ise mekanın sirkülasyonunu sağlayan ana ve ikincil aksları olușturmuștur. Bu aksların arasında kalan alanlar, programın gerektirdiği fonksiyonlara uygun olarak tasarlanmıștır. Mekanları örten yapı kabuğunda iç içe geçen iki yaprağın soyutlanmasıyla elde edilen voronoi diyagramı kullanılmıș, üzerindeki açıklıkların boyutları ise mekanların ișlevlerine göre belirlenmiștir.

14

15 5 Botanik Merkezi tasarımı olan bu projenin ana yaklașımı arazideki mevcut eğimi kullanarak topografyanın içinde bir yașam alanı olușturmaktır. Tasarımın ana problemi arazinin sebebiyle sunduğu farklı kotları kullanmak ve bunu tasarımın içinde de, dıșında da hissettirebilmektir. Bu yönde proje; topografyanın altına yer yer gömülen ve yer yer kendisini belli eden dört mekan grubundan olușur. Tasarım topoğrafyadan yararlanarak kendi kotlarını olușturur ve buna bağlı olarak konumlanır. Tasarımın çocuklara ve gençlere yönelik sosyal bir mekan güdüsüyle tasarlanan temel bahçe tasarımı, botaniksel sanat, sağlıklı beslenme ve ağaç tanıma olmak üzere dört atölyesi vardır. Bunun yanısıra yetișkinler içinde daha çok eğitim amaçlı tasarlanan kentsel bahçecilik, organik tarım, bitki ressamlığı ve bitki fotoğrafçılığı olmak üzere dört sınıfı vardır. Ek olarak tasarımda güneye yönelmiș büyük bir sera ile birer tohum bankası, endemik bahçe ve sağlıklı beslenme kafeteryası bulunmaktadır.

16 6 Proje, arazide yer alan ağaçların arasına parçalı olarak yerleșmiștir. Binaların bakıș açılarına göre değișen formları, șehirde binaların arasında kaybolan ağaçların aksine, ağaçların arasında kaybolan binaları deneyimleme șansı sunmaktadır. Arazideki yeșil dokuya zarar vermemek amacıyla kapalı mekânların içindeki ağaçlar kesilmemiș ve korunmuștur. Vaziyet planında görülmekte olan üç yapı, yetișkinler için eğitim alanları, çocuklar için atölye alanları ve botanik araștırmaları olarak tasarlanmıștır. Bu üç yapı konumlandırılma biçimleri ile seraya yönlendirmeyi sağlarken, ortada yer alan endemik bahçe yer yer genișleyen geçiș mekânları ile açık hava organizasyonlarına olanak sağlamaktadır.

17

18 8

19 Bu Sinema Merkezi Yakaköy ve Beșyol köyleri arasında yer alan bir alanda inșa edilecek șekilde tasarlanmıștır. Sinema hakkında eğitim veren, üretimin yapıldığı ve aynı zamanda bunların sergilendiği, araștırmalara ilișkin çeșitli faaliyetlerin sunulduğu bir merkezdir. Herkes tarafından kullanılan bu merkez, yerel halkı ve çocukları da içine dahil etmektedir. Ve ayrıca, bu merkez kapsamında Beșyol Köyü Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Kiraz Festivali sırasında Doğa ve Köy Turizmi amacıyla kullanılacaktır. Tasarlayacağımız yapının böyle doğal, bakir, kırsal bir arazide nasıl bir tavır göstereceği tasarım probleminin en önemli ayağı idi. Bu projede tavır olarak yapının kendisini çok göstermediği, topoğrafyada bir kanyon, çatlak, yarık yaratacak șekilde organize olan ve açık-yarı açık mekan kurgusunun projenin ana eksenini olușturduğu bir tasarım anlayıșı izlenmiștir. Sizi farkında olmadan kendi içine alan, aldığı noktada da programda bulunan mekanlara yönlendiren, farklı kotlarda kendiliğinden bir akıșın olduğu ve mekanı deneyimlemek üzerine kurgulanan bir projedir. Farklı deneyimler ölçek farklılığı ile, yüzeylerin formu ve birbirlerine yakınlıkları ile (kimi zaman çok yaklașıp bir gerilim yaratan, kimi zaman üzerinizde bir yapı kabuğunun olduğu, kimi zaman tamamen gökyüzünü görebilecek açıklıkların olduğu), kot değișimleri ile sağlanmaya çalıșılmıștır.

20

21 Sinema Merkezi Projesi için arazinin ağaç dokusunun yoğun, eğimin de daha dik olduğu bölümü seçilmiștir. Program sinema, kafe, sergi mekanı gibi kamusal mekanlar ile eğitim mekanları gibi yarı-kamusal mekan ayrımları yapılarak kurgulanmıștır. Eğitim mekanları topoğrafyanın içine gömülü bir iç bahçe çevresinde daha insan ölçeğinde kurgulanırken, kamusal mekanlar araziden yükselerek tepenin güney kısmına da cephe verecek șekilde șeffaf bir küp hacim içinde tasarlanmıștır. Araziye yaklașırken görülen tek imge bu küp hacimdir.

22 Bornova/Yakaköy bölgesi içinde yapılması düșünülerek olușturulan Gözlemevi projesi, sadece araștırmaların yapıldığı bir yer olarak değil aynı zamanda içerdiği program çeșitliliği sayesinde (Gözlem Evi, Sergi Alanları, Restoran ve Kafe gibi) her kesimden insanın gelip bilgi ve deneyim sahibi olması amaçlanarak tasarlanmıștır. Proje yapının sahip olduğu fonksiyon gereği arazinin tepe noktasına yerleștirilmiștir. Bu bölgede yer alan kayaların topoğrafya ile kurdukları ilișkiye benzer bir ilișki yapı ve topoğrafya arasında kurulmaya çalıșılmıștır. Projedeki temel amacın araștırma olması sebebiyle projenin merkezine araștırma ile ilgili olan fonksiyonların konulması amaçlamıștır. Her kesime hitap etmesi, uzayı incelemek için yerin altına girmek gibi farklı deneyimler yașatması ve sergi mekanlarının sirkülasyon alanlarında yer alarak tüm yapıya yayılması düșünülmüș ve merkezde bulunan temel fonksiyonun etrafına yerleștirilmiștir. Bu șekilde fonksiyonlar arası bütünlük sağlanmaya çalıșılmıș ve farklı mekânlarda bulunan kișilerin bile birbirleriyle ilișkilerinin kopmaması sağlanıștır.

23 3

24 Gözlemevi projesi, mekanların kullanım amaçlarına ve yoğunluğuna bakılarak özelleștirilmesiyle ortaya çıktı. Bu amaç doğrultusunda; araziyi mekana dönüștürmek ve onu mekanın bir parçası yapmakla beraber, mekanlar arası geçișleri sadece sirkülasyon ișlevinden kurtarıp, onlara fonksiyon yükleyerek insanlara farklı yașam alanları deneyimlendirildi. Proje, gözlemevinin görüș açısı dolayısıyla uygun görülen en yüksek alana konumlandırıldı. Gerek ulașımı gerekse yerleșimi oldukça zor olan bu arazi, fonksiyonların farklı kotlarda çözülmesi sayesinde farklı bir boyut kazandı. Proje; planetaryum, hem misafirler hem de uzmanlar için gözlem alanı, açık ve kapalı sergi alanları gibi bașlıca mekanlara ek olarak, restoran, sınıflar, ofisler ve yönetim gibi yardımcı mekanları da içerecek șekilde tasarlandı. Projenin ana mekanı olan gözlem kulesi, klasik kubbe formundan kurtarılıp, dönen platform üzerine kutu formunda tasarlandı, projeyle aynı dili konușması sağlandı. Açık mekanda kurgulanan gözlem platformu ve sergi alanıyla misafirlere farklı deneyimleri yașayabilecekleri mekanlar yaratmak amaçlandı.

25 5

BİF (Bornova İçin Fikirler)

BİF (Bornova İçin Fikirler) 1 3 BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek ve bu hayali gerçekleștirmeye çalıșmak, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasındadır. Bornova Belediyesi olarak,

Detaylı

BİF (Bornova İçin Fikirler)

BİF (Bornova İçin Fikirler) 1 3 BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek ve bu hayali gerçekleștirmeye çalıșmak, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasındadır. Bornova Belediyesi olarak,

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

.88N BORNOVA KÜÇÜK PARK K*N9

.88N BORNOVA KÜÇÜK PARK K*N9 N BORNOVA KÜÇÜK PARK K N OB A A AR 1 A AR ÜN V R ANA V A AR AKÜ N Ü R A AR B Ü Ü 3 O A A B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek ve bu hayali gerçekleștirmeye

Detaylı

ISSN: BORNOVA ATATÜRK

ISSN: BORNOVA ATATÜRK ISSN:2149-7710 Ü 201 BORNOVA ATATÜRK KÜTÜ AN KAN TA AR 2 A AR ÜN V R T AR K AKÜ T AR K V VR TA AR B Ü Ü 2 3 O AT A B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek

Detaylı

YASSITEPE ARCHEOPARK: DİJİTAL ARKEOLOJİ ARAŞTIRMA VE ZİYARETÇİ MERKEZİ

YASSITEPE ARCHEOPARK: DİJİTAL ARKEOLOJİ ARAŞTIRMA VE ZİYARETÇİ MERKEZİ ISSN:2149-7710 EYLÜL 2018 YASSITEPE ARCHEOPARK: DİJİTAL ARKEOLOJİ ARAŞTIRMA VE ZİYARETÇİ MERKEZİ 4 EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2 3 Y. Mimar Olgun ATİLA Bornova

Detaylı

ISSN: BORNOVA KENT MEYDANI

ISSN: BORNOVA KENT MEYDANI ISSN:2149-7710 EY 201 BORNOVA KENT MEYDANI EY A TA ARIM RO E 2 E E N VER TE RAAT AK TE EY A M MAR I I B M 2 3 Y M O AT A B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal

Detaylı

ISSN: EYLÜL 2017 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

ISSN: EYLÜL 2017 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ISSN:2149-7710 EYLÜL 2017 3 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2 3 Bornova Belediye Başkanı BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yaşam hayal etmek ve bu

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

H+Bredgatan H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Erik Giudice Architects sunar. Helsingborg, İsveç

H+Bredgatan H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Erik Giudice Architects sunar. Helsingborg, İsveç Görseller: EGA H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Helsingborg, İsveç İsveç in en iddialı planlama ve kentsel dönüşüm projelerinden biri olan H+ projesi, Helsingborg kentinin güney kısımlarının mavi-yeşil

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp MAYIS 2011 - XXI 64 proje - futbol akademisi - kırklareli PARÇALAYARAK BİrLEŞTİRMEK Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi, parçalı yapı kurgusu ve yapılar arasında önerdiği yaşayan ara mekanlar ile yalnızca

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı

ISSN:2149-7710 BORNOVA BÜYÜK PARK

ISSN:2149-7710 BORNOVA BÜYÜK PARK ISSN:2149-7710 BORNOVA BÜYÜK PARK K N A AR PRO 1 OK Y Ü ÜN V R N B R N Ü Ü R V B P AN A A ANAB A K N A AR PRO RA 2 3 Y O A A B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam

Detaylı

MİMARİ RAPOR

MİMARİ RAPOR 5 3 7 2 6 MİMARİ RAPOR MAHALLE Mahalle, kendisini oluşturan özel mekan, kamusal mekan ve yarı kamusal mekan dağılımlarının kesin sınırlarla ayrışmadığı, mekanlar arası sosyal etkileşimin her alanda var

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI DERS 7 YAPISAL ELEMANLAR ALAN KULLANIM-TESVİYE-MERDİVENLER-RAMPALAR-DUVARLAR Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Merdiven Basamaklaryoladikolacakşekildedüzenlenmelidir. Mediven kenar

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATATÜRK BULVARI / ZAFER MEYDANI FİKİR PROJESİ ve MİMARİ PROJE Amaç Kent belleği, toplumsal ve kültürel

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI YIKILAN İLLER BANKASI ARAZİSİNDE YENİ YAPI TASARIMI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI YIKILAN İLLER BANKASI ARAZİSİNDE YENİ YAPI TASARIMI ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Aytaç Özen, Aytek İtez, Ercan Çoban, Hasan Özbay, Mehmet Soylu, Nami Hatırlı YIKILAN İLLER BANKASI ARAZİSİNDE YENİ YAPI

Detaylı

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır;

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır; Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması Jürisi 15.05.2016 saat 09.30 da Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi nde eksiksiz olarak toplanarak değerlendirme çalışmasına başlamıştır. 1.3.Eleme

Detaylı

ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI

ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1. MİMARİ AÇIKLAMA RAPORU Çağdaş kent mekânları kentsel süreklilikleri, boşluk ve dolulukları tasarlamak ve/veya

Detaylı

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün 32 Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün BAĞ YAĞLARI FABRİKASI YENİ YÖNETİM BİNASI, ÜRETİM TESİSLERİNİN YANINDA KENDİ ALANINI VE DÜZLEMİNİ TAYİN ETMEK AMACIYLA BİR ADA GİBİ KOPARMA VE AYRIŞTIRMA STRATEJİSİYLE KONUMLANDIRILIRKEN,

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap...

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap... Durusu Park Çatı Strüktürü Yapısal Lamine Ahşap... Ahşap Kubbe - Türkmenistan Tarihi Eser - Sultantepe, Üsküdar Yapısal Lamine Ahşap Yüksek teknoloji ürünü Yapısal lamine ahşap, büyük budaklar, reçine

Detaylı

mimariye giriş BaÜ mimarlık / 2005

mimariye giriş BaÜ mimarlık / 2005 MİMARİ ÇEVREDE FORM VE MEKANI OLUŞTURAN TEMEL ELEMANLAR Mimari formu oluşturan temel elemanlar, nokta, çizgi, düzlem ve hacim dir. NOKTA: MEKAN İÇİNDE BİR POZİSYON BELİRLER. FİZİKSEL ÖZELLİKLER: POZİSYON/DURUM

Detaylı

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI KONUM BEYTEPE 02 Ankara nın yeni yaşam merkezi haline gelen Çayyolu ve İncek bölgelerini birbirine bağlayan ana bulvar üzerinde yer alan Konum Beytepe; estetik mimarisi,

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI Jüri Toplantı Tutanağı 18 Haziran 2018 Pazartesi İstanbul Gedik Üniversitesi Halil Kaya Gedik Öğrenci Yarışması için

Detaylı

İTÜ Güz Yarıyılı, Proje 6+7 Y. Mimar Umut İYİGÜN Ar. Gör. Zeliha Bayrakçı Grubu 2018 Ağustos 27

İTÜ Güz Yarıyılı, Proje 6+7 Y. Mimar Umut İYİGÜN Ar. Gör. Zeliha Bayrakçı Grubu 2018 Ağustos 27 Keywords : Neden Yapıyoruz, Nasıl Yapıyoruz, Ne Yapıyoruz İnsan Odaklı Tasarım, Veriler ile Tasarım, Takım Oyunu, İletişim, Alice, Design Thinking, Agile Workflow 1. AÇIKLAMA Amaç : Stüdyonun ana hedefi

Detaylı

MOBİLYANIN YENİ ADRESİ ŞEHRİN ÇEKİM MERKEZİNDE...

MOBİLYANIN YENİ ADRESİ ŞEHRİN ÇEKİM MERKEZİNDE... 4 5 MOBİLYANIN YENİ ADRESİ ŞEHRİN ÇEKİM MERKEZİNDE... KONSEPT 4 İHRACAT DESTEĞİ 10 TASARIM 12 MİMARİ KONSEPT 14 KONUM 18 HAKKIMIZDA 19 İLETİŞİM 20 6 7 KONSEPT MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN YENİ ÇEKİM MERKEZİ! Türkiye

Detaylı

Yer İle Yalın Bir İlişki

Yer İle Yalın Bir İlişki 34 Yer İle Yalın Bir İlişki MARMARİS SİTELER DE YER ALAN KAKTÜS APARTMANI, DENİZ VE ORMANI MERKEZE ALAN COĞRAFYASI VE AKDENİZ İKLİMİ İLE DOLAYSIZ İLİŞKİSİNİ, DÜŞEY VE YATAY KÜTLE HAREKETLERİNİ BÜTÜNLEYEN

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Tarih: 24.02.2011 Sayı: 2011/0244 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Konu: 24.01.2011 tarihinde askıya çıkarılan EYÜP İlçesi, Rekreasyon Alanı

Detaylı

ELEGANT URLA

ELEGANT URLA 0232 204 04 04 www.gencerinsaat.net ELEGANT URLA GENCER İNŞAAT GENCER İNŞAAT . GENCER İNŞAAT GÜVENCESİYLE URLA KUŞÇULAR DA YEPYENİ BİR YAŞAM MERKEZİ KURULUYOR... 1 2 DOĞANIN İÇİNDE, LÜKS VE AYRICALIKLI

Detaylı

BAKU OLİMPİK STADYUMU

BAKU OLİMPİK STADYUMU BAKU OLİMPİK STADYUMU Azerbaycan Baku de şehrin yeni simgelerinden biri olmaya aday Baku Olimpik Stadyumu kent merkezine girişte, Haydar Aliyev Bulvarı ile Büyük Şor Gölü sınırında, Azizbeyov Kavşağı ile

Detaylı

TEKİRDAĞ- MALKARA. G-17-b-13-b PAFTA. Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

TEKİRDAĞ- MALKARA. G-17-b-13-b PAFTA. Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU TEKİRDAĞ- MALKARA G-17-b-13-b PAFTA Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI İlçemiz Yenimahalle,

Detaylı

Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor.

Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor. Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor. Başkentin yatay konseptte tasarlanmış ilk villa projesi ERKANLI Villa Vetro, Ankara ya temiz havasıyla soluk veren İncek te sizlerle buluşuyor. Erkanlı

Detaylı

1 2 3 4 5 İçindekiler Genel Bilgiler 3-9 Arsa ve Metro İlişkisi 10-11 Arsa Bilkent Köprüsü İlişkisi 12 Alan Hesabı 13 Yaklaşık Maliyet Tablosu 14 Yaklaşık Gelir ve Zamanlama Tablosu 15 Öneri 1 16-21 Öneri

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

Adnan Kazmaoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Terrace Fulya projesi, odağına Nişantaşı'nı ve ona uygun mimari kaliteyi koyuyor.

Adnan Kazmaoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Terrace Fulya projesi, odağına Nişantaşı'nı ve ona uygun mimari kaliteyi koyuyor. MAYIS 2011 - XXI 72 yapı - konut - İstanbul YENİ NİŞANTAŞI İÇİN Adnan Kazmaoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Terrace Fulya projesi, odağına Nişantaşı'nı ve ona uygun mimari kaliteyi koyuyor. Adnan Kazmaoğlu

Detaylı

kazandıran bakış açısı

kazandıran bakış açısı kazandıran bakış açısı kazandıran bakış açısı Her projeye özgün bir pencereden bakıyor ve yaşamın bir uzantısı olarak değişken dinamiklere uyumlu yeni mimari alanlar yaratıyoruz. Yeryüzünü yenilerken

Detaylı

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TUTANAK 1 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Aktepe

Detaylı

BEŞĐKTAŞ TEKNĐK GEZĐ RAPORU

BEŞĐKTAŞ TEKNĐK GEZĐ RAPORU BEŞĐKTAŞ TEKNĐK GEZĐ RAPORU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Lisans Programı Mimari Tasarım 1 2 dersleri kapsamında "Beşiktaş" teknik gezisi 22 Mart 2013 tarihinde Doç. Dr. Ayla Ayyıldız Potur, Yrd.

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI ATILIM ÜNİVERİSTESİ l GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Sevgi Lökçe, Ercan Çoban, Nami Hatırlı, Aytek İtez, Hasan Özbay, Aytaç Özen, Mehmet Soylu KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK:

Detaylı

İKLİM ELEMANLARI SICAKLIK

İKLİM ELEMANLARI SICAKLIK İKLİM ELEMANLARI Bir yerin iklimini oluşturan sıcaklık, basınç, rüzgâr, nem ve yağış gibi olayların tümüne iklim elemanları denir. Bu elemanların yeryüzüne dağılışını etkileyen enlem, yer şekilleri, yükselti,

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

RÜZGAR VE DOĞAL HAVALANDIRMA. Prof. Dr. Gülay ZORER GEDİK Yapı Fiziği Bilim Dalı

RÜZGAR VE DOĞAL HAVALANDIRMA. Prof. Dr. Gülay ZORER GEDİK Yapı Fiziği Bilim Dalı RÜZGAR VE DOĞAL HAVALANDIRMA Prof. Dr. Gülay ZORER GEDİK Yapı Fiziği Bilim Dalı RÜZGAR Bir yapıya doğru esen rüzgar, yapıyla karşılaştığında esiş düzeni değişir, yapı çevresine ve üstüne doğru yön değiştirir.

Detaylı

LAGÜNLERİ SARAN EVLER

LAGÜNLERİ SARAN EVLER EYLÜL 2010 - XXI 34 yapı - Konut - İstanbul LAGÜNLERİ SARAN EVLER Lagün İstanbul, yapay lagünler çevresine dizilmiş salkımlardan oluşan konut gruplarıyla bir bütünlük yakalayan bir yerleşim planına sahip.

Detaylı

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin ve ekolojik isteklerinin de dikkate alınması gerekir. Her bitki ölçü,

Detaylı

NESLİHAN ÇORUK ADRES:CENGİZ TOPEL CADDESİ,ŞEMSİPAŞA MAHALLESİ NO:140 D:3 2008- MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK

NESLİHAN ÇORUK ADRES:CENGİZ TOPEL CADDESİ,ŞEMSİPAŞA MAHALLESİ NO:140 D:3 2008- MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK NESLİHAN ÇORUK KİŞİSEL BİLGİLERİ ADI SOYADI:Neslihan ÇORUK DOĞUM YERİ,TARİHİ:Bakırköy/İstanbul,1 mart 1990 MEDENİ HALİ:BEKAR ADRES:CENGİZ TOPEL CADDESİ,ŞEMSİPAŞA MAHALLESİ NO:140 D:3 KÜÇÜKKÖY / GAZİOSMANPAŞA

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

MMR 301 Mimari Tasarım III

MMR 301 Mimari Tasarım III ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 301 Mimari Tasarım III Emel Akın. Mete Öz Dönüşümün Dönüşümü : Yenimahalle Pınar Yılmaz Büşra Çelik Burçin Şener ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF MİMARLIK BÖLÜMÜ

Detaylı

ONE & ORTAKÖY PROJESİ NDE KİRALIK OFİS ALANI. Zemin kat brüt alan 511 m2 Bodrum kat brüt alan 1.098 m2 Toplam brüt 1.

ONE & ORTAKÖY PROJESİ NDE KİRALIK OFİS ALANI. Zemin kat brüt alan 511 m2 Bodrum kat brüt alan 1.098 m2 Toplam brüt 1. One & Ortaköy İstanbul Ortaköy de mixed-use bir projedir. Proje bir konut ve öğrenci yurdundan oluşmaktadır. Bir tepenin yanında konumlanmış olan yapılar bölgenin modernizasyonu açısından ikonik bir önem

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

Bodrum'u 12 ay yaşamanın adresi

Bodrum'u 12 ay yaşamanın adresi Bodrum'u 12 ay yaşamanın adresi 4.500 m2 arazi üzerine kurulu, 20 adet flat daire ve 20 adet bahçe dubleksinden oluşan sosyal aktiviteli Mirage Marina Bodrum; Bardakçı Koyu nda, sırtını ormana dayamış,

Detaylı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Mevcut yasal düzenlemelere göre mekânsal planlama kademelenmesinin en üst düzeyinde yeni bir plan türü olarak mekânsal strateji planı yer almaktadır. Mekânsal

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Tasarımda İnsan-Mekan İlişkisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:...

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:... YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:- - 00 Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET

Detaylı

GÜNEŞ ENERJISININ DIĞER UYGULAMA GÜNEŞ ENERJISI İLE KURUTMA GÜNEŞ MIMARISI. ALANLARı

GÜNEŞ ENERJISININ DIĞER UYGULAMA GÜNEŞ ENERJISI İLE KURUTMA GÜNEŞ MIMARISI. ALANLARı GÜNEŞ ENERJISININ DIĞER UYGULAMA ALANLARı GÜNEŞ MİMARİSİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KURUTMA GÜNEŞ BACALARI GÜNEŞ FIRINLARI GÜNEŞ ENERJISI İLE KURUTMA Kurutma işlemi maddenin içindeki suyun buharlaştırılarak uzaklaştırılması

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

BİNA BİLGİSİ 2 ÇEVRE TANIMI - İKLİM 26 ŞUBAT 2014

BİNA BİLGİSİ 2 ÇEVRE TANIMI - İKLİM 26 ŞUBAT 2014 BİNA BİLGİSİ 2 ÇEVRE TANIMI - İKLİM DOÇ. DR. YASEMEN SAY ÖZER 26 ŞUBAT 2014 1 19.02.2014 TANIŞMA, DERSLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER, DERSTEN BEKLENTİLER 2 26.02.2014 ÇEVRE TANIMI - İKLİM 3 05.03.2014 DOĞAL

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

İzmir de şehir kuzeye doğru gelişiyor.

İzmir de şehir kuzeye doğru gelişiyor. İzmir de şehir kuzeye doğru gelişiyor. Gelişim aksı üzerinde bulunan Seyrek, yeni projelerle sürekli gelişiyor, değişiyor ve değerleniyor. Seyrek te değişime öncülük eden proje Studio City; farklı konut

Detaylı

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU kdeniz deki süper ev Sürdürülebilir mimarinin güncel örneklerinden Ström Architects imzalı S 00 / 30 numaralı Superhouse, Akdeniz in özel bir koyunda yer alan ve kendi kendine yetebilen bir yaşam alanı.

Detaylı

ETÜT SAFHASI. Hazırlayan Raci SELÇUK Peyzaj Y. Mimarı

ETÜT SAFHASI. Hazırlayan Raci SELÇUK Peyzaj Y. Mimarı ETÜT SAFHASI Hazırlayan Raci SELÇUK Peyzaj Y. Mimarı ETÜT SAFHASI NİÇİN PEYZAJ? Estetik.. Erezyon önleme.. Rüzgar yada kar izolasyonu.. Rekreasyon alanı oluşturma.. Mülkünüze artı bir değer katma.. DİZAYN

Detaylı

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 40 xxı SPOR YAPILARI referans rehberi 2013 LYFA Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA)

Detaylı

4.3 NÜFUS VE KONUT YOĞUNLUĞU

4.3 NÜFUS VE KONUT YOĞUNLUĞU 1. BAŞLA NGIÇ 2. VİZYON, AMAÇ VE STRATEJİLER 3. ANA POLİT İKA LAR 4. GELİŞME PLA NI, ARAZİ KULLA NIM KARARLARI, YAPILAŞMA KURA L VE KOŞ ULLARI 4.1 İHTİYA CI 4.2 İMAR GELİŞM E SINIR LARI 4.3 NÜFUS VE YOĞUNLUĞU

Detaylı

Eğim dereceleri Merdivenler

Eğim dereceleri Merdivenler PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Merdivenler Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan sirkülasyon aracı, düzenli aralıklı, yatay kademelerden meydana gelirse merdiven adını alır. 7. Hafta Eğimler ve

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU GİRİŞ Kurt Lewin(1951) e göre insanlar karşılaştıkları durumlar sonucunda gerçekleştirdikleri etkinlikleri yaşam alanı

Detaylı

Bitkisel Tasarım Đlkeleri -2

Bitkisel Tasarım Đlkeleri -2 Bitkisel Tasarım Đlkeleri -2 Zıtlık Uygunluğun tersidir. Objeler arasında herhangi bir açıdan ortak yada yakın etkinliklerin olmamasına zıtlık denir. Yön, ölçü, biçim, renk, aralık ve doku açısından zıtlık

Detaylı

KENTSEL TASARIM ve KATILIM

KENTSEL TASARIM ve KATILIM KENTSEL TASARIM ve KATILIM Kentsel Tasarım Kamusal Mekan Kamusal Mekan Olarak Yeşil Alan Katılım OET Ya sonra? Kentsel Tasarım Kentsel tasarım, çağdaş yaşama hizmet eden yapılar ve kamusal mekan arasında

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır.

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. PLATO: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından derince yarılmış geniş düzlüklerdir. ADA: Dört tarafı karayla

Detaylı

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama Yaşamın Rengi Yaşamın Rengi Tasarım & Basım : Demirkolbasim.com Topraktan Yaşama Seydioğlu Grup Yatırım A.Ş. Merkez Ofis Tel : 0216 307 61 96 Fax : 0216 307 61 97 Adres : Velibaba mah.dolayoba Cad. Tolga

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1201 ADA ve 1202 ADA 10 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

Detaylı

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1)

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1) OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER (Ek 1) 1 OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER Çağımızda eğitim ve

Detaylı

Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım.

Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım. Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller Siz hayal kurun Biz fark yaratalım. 1 Felsefemiz İşverenin hayallerini referans alarak tasarımda fark yaratmak, kişiye özel ve projenin gerektirdiği konsepti

Detaylı

oğuz emre bal // işler

oğuz emre bal // işler oğuz emre bal // işler GİRİŞ +0.34 oğuz emre bal // işler YAŞAMA MEKANI ±0.00 ±0.00 ±0.00 +0.34 HOL MUTFAK +0.34 önsöz: Tasarım inanılmaz bir enerji ve yeni bir şeyler üretmek çok büyük coşku. Bu coşku

Detaylı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı konsept Otel Samm Hotel Konaklama Sanatı Konaklamayı aleladelikten kurtarıp sanat içinde bir keyfe dönüştüren SAMM Hotel,modern ve minimal çizgisiyle Ankara nın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor Ankara

Detaylı

TOPOĞRAFYA Kesitlerin Çıkarılması, Alan Hesapları, Hacim Hesapları

TOPOĞRAFYA Kesitlerin Çıkarılması, Alan Hesapları, Hacim Hesapları TOPOĞRAFYA Kesitlerin Çıkarılması, Alan Hesapları, Hacim Hesapları Yrd. Doç. Dr. Aycan M. MARANGOZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ JDF 264/270 TOPOĞRAFYA DERSİ NOTLARI http://geomatik.beun.edu.tr/marangoz http://jeodezi.karaelmas.edu.tr/linkler/akademik/marangoz/marangoz.htm

Detaylı

BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER

BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER BİTKİ KULLANIMI YRD.DOÇ.DR. DOĞANAY YENER İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı Bitki Materyalinin Mimari Kullanımı Dış çevrenin

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

BARBAROS RESERVE BODRUM

BARBAROS RESERVE BODRUM BARBAROS RESERVE BODRUM SENSE His:/nesne görme, duyma, tad alma, koklama, dokunma ve bu geleneksel duyuların ötesinde olası farklı duyularla edinilen algı Live Doğallığın ve konforun yeni tanımı Kendine

Detaylı

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma ÇATI ELEMANLARI Dersi Dış mekan içinde yapılan ve daha çok dinlenme ihtiyacını karşılayan yapay çatı elemanları Pergola Kameriye Çardaklar Sığınma ve Korunma Işık ve Gölge Yoğunluğu Yağış durumu Çatı elemanlarının

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ Nisan 2013 GİRİŞ Atatürk Orman Çiftliği, kuzey-güney ve doğu-batı doğrultusunda genişleyen/gelişen bir yerleşke olarak tasarlanmıştır.

Detaylı

BİTKİ TANIMA I. P E P 1 0 1 _ H 0 4 C h a m a e c y p a r i s l a w s o n i a n a ( L a v z o n Ya l a n c ı S e r v i s i ) Yrd. Doç. Dr.

BİTKİ TANIMA I. P E P 1 0 1 _ H 0 4 C h a m a e c y p a r i s l a w s o n i a n a ( L a v z o n Ya l a n c ı S e r v i s i ) Yrd. Doç. Dr. 1 BİTKİ TANIMA I Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR P E P 1 0 1 _ H 0 4 C h a m a e c y p a r i s l a w s o n i a n a ( L a v z o n Ya l a n c ı S e r v i s i ) C r y p t o m e r i a j a p o n i c a ( K a d i f

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI 2 DERS ARAZİ FORMU Yrd.Doç.Dr. Alev P. GÜRBEY Arazi formu nasıl ifade edilir? 1. Eşyükselti eğrileri 2. Renkler 3. Tarama 4. Üç boyutlu model 5. Bilgisayar destekli grafik

Detaylı

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE AR-GE ODAKLI ŞEFFAF ÜNİVERSİTE ŞEFFAF YÖNETİM ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN

Detaylı

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü lisans programında yer alan Arch 471 - Analysis of Historic Buildings dersi kapsamında Düzce nin Konuralp Belediyesi ne 8-14 Ekim 2012 tarihleri

Detaylı

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı. Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı. Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15 Tanım Onaylı halihazır haritalar üzerine Kadastral durumu işlenmiş olan Nazım İmar Planına uygun olarak

Detaylı

Akustik Konut: Barbaros Evi

Akustik Konut: Barbaros Evi 42 Akustik Konut: Barbaros Evi DOĞANIN İÇİNDE, SESSİZ VE SAKİN BİR YAŞAM ORTAMI SAĞLAMA AMACIYLA YOLA ÇIKILAN BARBAROS EVİ TASARIMINDA, GELENEKSEL VE MODERN MALZEMELERİN BİR ARADA KULLANIMI İLE SES YALITIMI

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz.

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz. Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz. 2 Sizlere yakışır bir yaşam alanı sunuyoruz, çünkü sevdiklerinizin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

K4-109, Budva'da Hotel

K4-109, Budva'da Hotel Montenegro Emlak Konutları +382 68 803389 +382 68 803382 Karadağ'ın lider emlak ilan sitesi +382 68 803381 info@luxestate-montenegro.com +905338754767 K4-109, Budva'da Hotel 3 500 000 Emlak Tıpı: Işyeri

Detaylı

Locksmith Software Technologies Ofisi

Locksmith Software Technologies Ofisi PROJE Locksmith Software Technologies Ofisi Açık ofis, esnek mekanlar Locksmith Software Technologies Ofisi PROJE KÜNYESI Proje Yeri: Çankaya, Ankara İşveren: Locksmith Software Technologies Proje Tarihi:

Detaylı

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir.

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir. TÜNEL KALIP ELÇĐN TAŞ TÜNEL KALIP Tünel kalıp sistemi, yapıların döşeme ve duvarlarının büyük kalıp elemanları ile bir kerede döküldüğü, yerinde beton dökülmesine dayalı bir yapım sistemidir. Tünel kalıplar

Detaylı

Hassas Peyzajla Simbiyotik İlişki

Hassas Peyzajla Simbiyotik İlişki 44 Hassas Peyzajla Simbiyotik İlişki SAKIZ ADASI NDA SAKIZ AĞACI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAPILDIĞI BİR YAMAÇTA KONUMLANAN MÜZE, KIRSAL PEYZAJ VE EĞİM İLE KURDUĞU İLİŞKİYLE ŞEKİLLENİYOR, MEKÂNSAL İŞLEYİŞTEN

Detaylı

Sosyal Proje Topluluk Bahçesi

Sosyal Proje Topluluk Bahçesi Sosyal Proje Topluluk Bahçesi Taner Aksel www.belentepe.org Topluluk Bahçesi Doğal yaşam deneyim alanı Bahçecilik Doğal gıda Temiz enerji Geri dönüşüm Doğal yapılar Topluluk Bahçesi Sosyal, Etik proje:

Detaylı