Global Compact Raporlaması. İlerleme/Sorumluluk Bildirimi. COP/COE (Communication on Progress/Engagement)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Global Compact Raporlaması. İlerleme/Sorumluluk Bildirimi. COP/COE (Communication on Progress/Engagement)"

Transkript

1 Global Compact Raporlaması İlerleme/Sorumluluk Bildirimi COP/COE (Communication on Progress/Engagement)

2 UN Global Compact - Temel Amaçlar Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi birbirini tamamlayan iki temel hedefe odaklanmıştır : 1. İş faaliyetlerinde 10 ilkenin bütün dünyada hayata geçirilmesi, 2. Binyıl Kalkınma Hedefleri (BKH) dahil olmak üzere, BM nin daha geniş kapsamlı hedeflere yönelik faaliyetlerini desteklemek.

3 UN Global Compact in On İlkesi İnsan Hakları İlke 1: İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve bu haklara saygı duymalı. İlke 2: İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı. Çalışma Standartları İlke 3: İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli. İlke 4: Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli. İlke 5: Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli. İlke 6: İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli. Çevre İlke 7: İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli. İlke 8: Çevresel sorumluluğu arttıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeli. İlke 9: Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli. Yolsuzlukla Mücadele İlke 10: İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı.

4 Global Compact Bilgi Sistemi UN Global Compact dünya çapında 'in üzerinde imzacısıyla küresel düzeyde en kapsamlı sürdürülebilirlik platformudur Global Compact bilgi sisteminde yer alan sürdürülebilirlik raporlarının sayısı

5 RAPORLAMA NEDEN ÖNEMLİ? Ölçülemeyen bir şeyin geliştirilmesi mümkün değildir. İlerleme veya Sorumluluk Bildirimi oluşturulması Global Compact imzacısı kuruluşların ekonomik, sosyal ve çevresel performansının güvenilir biçimde ölçülmesi ve iletişiminin yapılması için önemli bir unsurdur. Mevcut performansın izlendiği ölçümlerin yapılması devamlı gelişimi sağlamak için gereklidir. Global Compact imzacıları için İlerleme/Sorumluluk Bildirimi, liderlik çalışması yapmayı, öğrenmeyi kolaylaştırmayı, iletişimi teşvik etmeyi ve eyleme geçmeyi destekleyen bir araçtır.

6 Raporlamanın Faydaları Kurum içi Faydalar Kurumun, sürdürülebilirlik vizyonu ve stratejisini hayata geçirmesine yardımcı olur. Üst yönetimin katılımını destekler. Kurum içi süreçlerin ilerlemesini teşvik eder ve eylemlerin ölçülmesi sayesinde devamlı gelişime katkıda bulunur. Global Compact platformu içindeki etkinliklerinin artmasına yardımcı olur. Dış Faydalar Artan şeffaflık ve güven yoluyla kurumsal itibari geliştirir. Sürdürülebilir bir vizyon, strateji ve planlama uygulamasının açıkça ifade edilmesi paydaş ilişkilerini düzenler. Paydaş katılımınınım teşvik eder, paydaşlar için önemli bilgiler sağlar. Kurumların, eksi ve artı yönlerinin daha çok bilincinde olarak, geliştirmeleri gereken alanlara odaklanmalarına yardımcı olur.

7 Global Compact Raporlaması Sorumluluk Bildirimi (Communication on Engagement COE) Sivil toplum, akademi, iş dernekleri ve diğer işletmeler harici imzacılar iki yılda bir Sorumluluk Bildirimi sunmakla yükümlüdür. İşletmeler harici kurumlar ilk Sorumluluk Bildirimlerini 31 Ekim 2015 tarihinde sunmalıdır. Bildirimin iki yılda bir sunulmaması durumunda imzacılar iletişimsiz olarak belirleneceklerdir. İletişimsiz bulunan kurumlar bir yıl içinde bir Sorumluluk Bildirimi sunmadıkları takdirde imzacı listesinden çıkarılacaklardır.

8 İlerleme ve Sorumluluk Bildirimi ne Genel Bakış İşletmeler(her(yıl( raporlama( yapmakla( yükümlüdür.((imzacı( olunduktan(sonra(1(yıl( içinde(raporlama( yapılmalıdır)( İşletme(dışı( imzacılar(iki(yılda( bir(raporlama( yapmalıdır.((imzacı( olunduktan(sonra(2(yıl( içinde(raporlama( yapılmalıdır)( ) İlerleme(ve(Sorumluluk(Bildirimi nin(ortak(özellikleri( (! Hedef(kitle:(Raporlayan)imzacının)tüm)paydaşları))! Esnek(Format((Öneri:)İlerleme/Sorumluluk)Bildirimi nin)kurum/ kuruluşun)ana)ile>şim)araçlarına)entegre)edilmesi))! Dil:(Raporun)tercih)edilen)dilde)yazılabilir)! Yükleme:(Rapor)GC)internet)sayfasına)yüklenmelidir)! Rapor)PDF)olarak)yüklenebilir)veya)Basit)Taslak)kullanılabilir)! Süreç)döngüsü)("«ile>şimsiz»)")liste)dışı)kalma)))

9 Raporlamadaki Temel Unsurlar İŞLETMELERE YÖNELİK COP Temel Unsurları Şirket CEO su tarafından imzalanmış taahhüt mektubu Dört konu alanının her birinin uygulamaya konulması için yapılan eylemlerin açıklaması (raporla ya da açıkla) İnsan Hakları İşgücü Çevre Yolsuzlukla Mücadele Sonuçların Ölçümü (Farklı seviyeler vardır.) COE ve COP paralellik göstermektedir İŞLETME HARİCİ İMZACILARA YÖNELİK COE Temel Unsurları Kurum genel müdürü veya benzeri pozisyondaki kişi tarafından imzalanmış taahhüt mektubu En az bir konu başlığında yapılan eylemlerin açıklaması (kurum/kuruluş tipine bağlı olarak) - Akademi; Ticari Birlikler; Belediyeler; Sivil Toplum; İşçi-İşveren Kuruluşları; Kamu Sektörü Sonuçların Ölçümü (Farklı seviyeler yoktur.) COE$için:$$Kurum$-pine$göre$önerilen$faaliyet$ listesini$inceleyin.$$)

10 COP COE Raporlama Unsurları COP Teslimi COE Teslimi Yıllık raporlama İlk COP imzacı olduktan sonra 1 yıl içinde Online yükleme Öz-değerlendireme - rapor seviyesini belirler PDF formatında sunulur İlk raporlama tarihi gecikirse = İletişimsiz imzacı (Non- Communicating) 1 yıl iletişimsiz imzacı = liste dışı kalınması Raporlama tarihi değişikliği 2 yılda bir raporlama (yıllık raporlama teşvik edilmektedir ama zorunlu değildir) İlk COE imzacı olduktan sonra 2 yıl içinde Online yükleme Öz-değerlendirme (seviye uygulanmaz) PDF formatında sunulur İlk raporlama tarihi gecikirse = İletişimsiz imzacı (Non- Communicating) 1 yıl iletişimsiz imzacı = liste dışı kalınması Raporklama tarihi değişikliği!

11 Sorumluluk Bildirimi COE (Communication on Engagement)

12 Global Compact Türkiye - İmzacılarımız Şirket dışı imzacı sayısı: 153* (*16 Nisan 2015 itibariyle) Akademi: 19 Ticari Kuruluş: 34 Belediye: 5 STK/ Vakıf: 93 Kamu Kurumu: 2 İmzacı olma tarihine göre şirket dışı imzacılarımız 18, 12% 31 Ekim 2013 Öncesi 31 Ekim 2013 Sonrası 135, 88%

13 Global Compact Türkiye - İmzacılarımız 135 kurum, 31 Ekim 2015 tarihine kadar «Sorumluluk Bildirimi» yayınlamalıdır. 31 Ekim 2015 tarihine kadar raporları sisteme yüklenmediği takdirde, bu kurumlar «iletişimsiz» imzacı olarak değerlendirilecektir. Geri kalan 17 kurum ise, imzacı olmalarından itibaren 2 yıl içinde ilk raporlarını yayınlamalıdır.

14 Sorumluluk Bildirimi Global Compact sistemine, geçtiğimiz dönemde toplam 265 COE yüklenmiştir. Türkiye den COE yükleyen kurum sayısı 8 dir. COE yayınlayan kurumlar* (*Ekim 2013 itibariyle):! AKUT! Bartın Ticaret ve Sanayi Odası! Istanbul Bilgi Üniversitesi! Kadir Has Üniversitesi! Nilüfer Belediyesi! Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV! Türkiye Kalite Derneği KalDer! Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği - TKYD Raporlama yapanların listesi: COE/submitted_coes.html

15 COE yayınlayan kurumlar (Ekim 2013 itibariyle):

16 Sorumluluk Bildirimi nin Amaçları:! İşletme dışı imzacıların Global Compact e katılımlarının ve platform içindeki etkinliklerinin artırılması.! İşletme dışı imzacıların temel yükümlülüklerin tanımlanması.! İşletme dışı imzacı kategorisinin yanlış kullanımının önüne geçilmesi.! UlusalAğlar tarafından iletilen kısıtlı bilgi, beklentilerin belirsizliği ve raporlama yükümlülüğü olmaması gibi şikayetlerin giderilmesi. ÖNEMLİ Global Compact, özel sektör odaklı bir oluşumdur ve öncelikli olarak şirketler ile iletişimine devam edecektir. COE Politikası sadece işletme dışı imzacıları kapsamaktadır. İşletmeler, mevcut raporlamalarına (COP) devam edecektir. İşletme dışı imzacıların, Global Compact ın on ilkesini kurum içi uygulamalarına entegre etmesi beklenmektedir. Fakat bu imzacılar, sadece GC ile ilintili faaliyetlerini raporlamakla yükümlüdür. Diyalog imkanı, şirketlere yönelik olmaya devam edecektir.

17 COE Teslim Süreci (31 Ekim 2013 den önce imzacı olan kurumlar için) Zamanında(Raporlama( Sonraki)COE)tarihi)) 31(Ekim(2017( İmzacı(Olunması( 31(Ekim(2013(( ve/veya)öncesi))) ) İLK(COE(TESLİMİ( 31(Ekim(2015(( Raporlama(Yapılmazsa( «İle>şimsiz»)) Zamanında(Raporlama( Sonraki)COE)tarihi)) 31(Ekim(2018) 1)yıl)(31)Ekim)2016 ya) kadar)) Raporlama(Yapılmazsa( Liste)dışı)kalınması)) 31(Ekim(2016(tarihinde)

18 COE - Online Değerlendirme Anketi

19 Önerilen Faaliyetler Sivil Toplum SİVİL TOPLUM Global Compact Ulusal Ağ etkinliklerine katılmak Kurumsal sürdürülebilirlikle ilgili ortaklık faaliyetleri önerilmesi ve/ veya mevcut projelere katılmak Şirketlerin Global Compact ile ilişkili konulara katılımın sağlanması Global Compact platformlarına ve çalışma kollarına dahil olunması ve/veya bunların desteklenmesi İlerleme Bildirimleri hakkında şirketlerle görüş paylaşılması Global Compact ın uluslararası ve ulusal faaliyetlerine katılmak TEGV 2012 Raporu Farkındalık ve İletişim Faaliyetleri Genel Müdür tarafından yayınlanan ve tüm TEGV mütevelli heyetine gönderilen 6 Aylık Mektup ta, Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi ne yer verilerek, TEGV Mütevellilerinin, TEGV in Küresel İlkeler doğrultusunda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olması amaçlandı kişiye dağıtımı yapılan, 2011 Faaliyet Raporu nda, Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi ne yer verilerek, tüm TEGV bağışçılarının ve paydaşlarının da konuyla ilgili bilgi sahibi olması amaçlandı. Yılın belli dönemlerinde, Türkiye nin farklı illerinde, gerçekleştirilen Bölgesel Gönüllü Toplantıları nda, Küresel İlkeler e yer verilerek yaklaşık kişilik gönüllü topluluğunda Küresel İlkeler konusunda farkındalık yaratılmaya devam edildi.

20 Sivil Toplum - Örnek KalDer Raporu KalDer, Sürdürülebilirlik Raporunda, Global Compact ın her konu başlığı altında, GC İlkelerine verdikleri önem dile getirilmiş ve ilkeler kapsamında yaptığı çalışmaları ayrıntılı şekilde anlatmıştır. İnsan Hakları: Kasım 2013 de gerçekleştirilen Kalite Kongresi nde «Başarının Arkasındaki Kadınlar» oturumu yapıldı yılı Kahvaltı Sohbetlerinde, «Yönetim Kadının Hakkıdır» paneli gerçekleştirildi. Açılış konuşması KalDer YK Başkanı tarafından yapıldı. Çalışma Koşulları: KalDer küreselleşme olgusu içinde Türkiye nin daha fazla demokratikleşme; sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirebilmesi; insan haklarına saygılı ve farklılıkların katma değerini iyi kullanabilen bir işgücü oluşturması için yönetimde kadın-erkek eşitliğinin önemli olduğuna inanmaktadır. KalDer, paylaşımcı, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışı gereği, «Yönetim kadının hakkıdır» bildirgesini imzalayarak kadın-erkek eşitliğinin kuruluşlarında sağlanması için bildirgeyi bu görüşü savunan diğer kuruluşların görüşüne açmıştır.

21 Sivil Toplum - Örnek CSE, Yunanistan merkezli, kurumsal sosyal sorumluluk danışmanlığı ve eğitimi veren bir sivil toplum kuruluşudur. Centre for Sustainability and Excellence (Yunanistan) de GC imzacısı olan CSE, dönemi Raporu nu GRI G4 seviyesinde oluşturmuştur. Raporda, GC ın 10 ilkesine ilişkin yürütülen faaliyetler detaylı olarak sunulmuştur. Rapor, paydaş analizi ve «önceliklendirme» matrisi (materiality matrix), içermektedir. Yapılan analiz doğrultusunda, CSE nin öncelik alanları aşağııdakiler olarak belirlenmiştir: Etik değerlerin bütünlüğü Müşteri memnuniyeti Müşteri gizliliği Çalışanların gelişimi Paydaş diyaloğu Topluma karşı sorumluluk Raporda, yukarıdaki konularda CSE in yaptığı çalışmalar anlatılmış, bunlarla ilgili veriler sunulmuştur.

22 Sivil Toplum - Örnek Ethics Institute of South Africa

23 Önerilen Faaliyetler İş Dünyası Kuruluşları İş Dünyası Kuruluşları İletişim ve farkındalık yaratma etkinlikleri ile Global Compact e yeni imzacıların çekilmesi Global Compact imzacısı üyelerine yönelik Global Compact ilkeleri ve kurumsal sürdürülebilirlikle ilgili konularda öğrenme ve diyalog faaliyetlerinin, çalıştaylarının ve eğitimlerinin organize edilmesi Global Compact Çalışma Gruplarında ve platformlarında kurum olarak uzman desteği ve/ veya üyelerinin temsiliyetinin sağlanması Üyelerinin, Global Compact ile ilgili konularda ortak hareket etmesinin sağlanması Global Compact Yerel Ağ Sekretaryasının yürütülmesi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası UN Global Compact İlkeleri Eğitimleri (12 Eylül 2014 & 22 Aralık 2014) 1 Nisan 2014 tarihli Mersin Bölgesel Çalıştayı ve imza törenini takiben, imzacıların UN Global Compact ilkeleri konusundaki bilgilerini tazelemeye ve raporlama performanslarını artırmaya yönelik olarak ilki 12 Eylül 2014 tarihinde, ikincisi ise 22 Aralık 2014 tarihinde olmak üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası nın ev sahipliğinde iki eğitim düzenlendi. Global Compact İlkeleri eğitimine 17 farklı kurumu temsilen toplam 28 temsilci katıldı.

24 İş Dünyası Kuruluşları - Örnek İletişim ve farkındalık yaratma etkinlikleri ile Global Compact e yeni imzacıların çekilmesi SEDEX (İngiltere) COE Sedex üyeleri ve paydaşlarının, Sedex in farklı ortaklarla yürüttüğü etkinliklere davet edilerek Global Compact hakkında bilgi sahibi olmaları; Sedex Sorumlu Kaynak Konferansı, 2014 (UNGC Vakfı Başkanı katılmıştır) Sedex GRI ortak etkinliği, 2013 Sedex Forumu, GC UK temsilcisi konuşmacı olarak yer almıştır.

25 Önerilen Faaliyetler - Akademi AKADEMİ Global Compact ilkelerinin kurum içi operasyonlarına entegre edilmesi ve COP (İlerleme Bildirimi) yayınlayarak ilerlemenin iletişiminin yapılması Global Compact ve on ilkesinin aşağıdaki faaliyetlerden en az biri yoluyla tanıtımın yapılması; Global Compact ile ilgili konularda eğitim verilmesi Global Compact ile ilgili uygulamalı araştırma yürütülmesi ve düşünce liderliği yapılması Global Compact ilkelerinin yaygınlaştırılması Global Compact şirket imzacılarına kendi sürdürülebilirlik uygulamalarında ve iletişimlerinde destek verilmesi Global Compact Yerel Ağına ve/veya Global Compact Ofisine kapasite oluşumuna yönelik destek sağlanması Bilgi Üniversitesi UNGC ve sorumlu vatandaşlık ile ilgili mevcut üniversite dersleri: İş Etiği Çevre Ekonomisi Çalışma Ekonomisi Gençlik ve Avrupa Sosyal Sorumluluk, Sivil Toplum ve İstanbul Sosyal Sorumluluk Projesi İnsan Hakları ve Demokrasi

26 Akademi - Örnek ESIC de yer alan UNGC ile ilişkili dersler dışında üniversitede çeşitli projeler yürütülmektedir. Fark Yaratmak: Eşit fırsatlar ve Farklılık Madrid İstihdam ve Kadın Bakanlığı ve Avrupa Sosyal Fonu ile ortak yürütülmektedir. Şirketlere «Eşitlik Planı» oluşturmaları konusunda destek verilmektedir. Kadın Liderliğinin İş Ortamında desteklenmesi: bu projede ESIC Teknoloji Ortağı olarak yer almaktadır. Madrid de teknoloji şirketlerinde çalışan kadınların yönetimdeki pozisyonlarını geliştirmek ve onlara destek vermeyi amaçlamaktadır. Bunu grup motivasyon seansları organize ederek yapmaktadır. ESIC aynı zamanda PRME üyesidir. Business and Marketing School - ESIC 2013

27 Önerilen Faaliyetler - Belediyeler BELEDİYELER Şehrin veya bölgenin yönetiminde ve sunulan hizmetlerde UN Global Compact'in on ilkesinin uygulanması ve tanıtılması Şehre, bölgeye ve/veya içinde yer alan topluluğa yarar sağlayacak şeffaflık barındıran sürdürülebilirlik girişimlerinin hayata geçirilmesinde bölge işletmelerine ve diğer paydaşlara destek sağlanması Bölgenin çevresel, ekonomik, siyasi ve kültürel sürdürülebilirliğini amaçlayan bütünsel bir sürdürülebilirlik planının oluşturulmuş olması Kamuya açık bir şekilde UN Global Compact'in parçası olunduğunun belirtilmesi ve girişimin belediyenin etki alanında teşvik edilmesi Global Compact Ulusal Ağının faaliyetlerine katılmak Global Compact Şehirler Programı ( Global Compact Cities Programme) tarafından geliştirilen değerlendirme araçları ve metodolojilerini kullanmak ve bu araçlar vesilesiyle bilgi ve yenilikçilik (inovasyon) paylaşımında bulunmak. Bu başlı başına yayınların oluşturulması veya yıllık raporlama formatında da gerçekleştirilebilir. Şehirler Programı'na "Lider" seviyesinde katılımda bulunma; veya Şehirler Programı'na "Yenilikçi" seviyesinde katılımda bulunma (bölgede veya şehirde bir yıldan fazla sürecek projeybaşlatarak kompleks veya görünürde çözülmesi mümkün olmayan bir soruna iş dünyası, sivil toplum ve kamu ile birlikte müdahale etmek)

28 Belediye - Örnek Nilüfer Belediyesi 2013 İnsan Hakları ve Etik konu başlığı altında Belediye nin aşağıdaki birimlerinin ve merkezlerinin çalışmalarından bahsedilmiştir: Eşitlik Birimi Engelli Hizmet Birimi Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi Hizmet Birimi Nilüfer Belediyesi aynı zamanda, GC Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesidir. 7 Nisan 2015 de gerçekleştirilen Bursa Çalıştayında Nilüfer Belediye Başkanı panel konuşmacısı olarak yer almıştır.

29 Önerilen Faaliyetler KAMU KURUMLARI Global Compact Ulusal Ağına katılmak Ortaklık projelerine dahil olunması ve/veya proje önerilmesi Global Compact platformlarına ve çalışma kollarına dahil olunması ve/ veya bunların desteklenmesi Uluslararası, bölgesel ve ulusal etkinliklere katılmak İŞÇİ SENDİKALARI Global Compact imzacısı şirketler ve STK larla diyalog kurulması Global Compact Ulusal Ağına katılmak Sürdürülebilirlik konularında şirket performanslarının ve haklarının gözden geçirilmesi

30 COE Örnekleri Kurum Rapor dili Tarih Akademi La Trobe University (Avustralya) İngilizce 2015 Akademi Bentley University (Amerika) İngilizce 2014 Akademi ESIC Business & Marketing School (İspanya) İngilizce 2014 Akademi GCSM-Montpellier Business School (Fransa) İngilizce 2014 Belediye Nilüfer Belediyesi (Türkiye) İngilizce &Türkçe 2014 Kamu Sektörü Agence Francaise de Developpement (Fransa) İngilizce 2014 Sivil Toplum TEGV (Türkiye) Türkçe 2014 Sivil Toplum The Ethics Instituıte of South Africa (Güney Afrika) İngilizce 2014 Sivil Toplum Charushila (İngiltere) İngilizce 2013 Sivil Toplum Centre for Sustainability and Excellence (Yunanistan) İngilizce 2014 Ticari Kuruluş Business for Social Responsibility (Amerika) İngilizce 2015 Ticari Kuruluş Sedex (İngiltere) İngilizce 2014 Ticari Kuruluş Foreign Trade Association (Belçika) İngilizce 2013

31 Sonraki Adımlar COE Politikası nı okuyun Sorularınızla ilgili GC Türkiye Sekretaryası ile iletişime geçebilirsiniz COE nizi Global Compact internet sayfasına yükleyin Bu çalıştayda edindiğiniz bilgileri kurumunuzdaki ilgili kişilerle paylaşın ve rapor hazırlıklarına başlayın

32 ( Temel(Kaynaklar( Global(Compact( Sorumluluk(Bildirimi( Raporlaması(Konusunda( Temel(Kaynaklar( COE Policy COE Suggested Activities to Report Introduction to COE - Presentation Introduction to COE - Video How to Submit COE Submitted COEs İletişim için: sekreterya@globalcompactturkiye.org

33 Global Compact Türkiye Sekretaryası

34 Global Compact Türkiye Dr. Yılmaz Argüden Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı UNGC Doğu Avrupa Ulusal Ağlar Başkanı UNGC Ulusal Ağlar Dünya Danışma Kurulu Başkanı Melda&Çele& İletişim(Kişisi( Yönetim(Kurulu(Üyesi,(( Global(Compact(Türkiye( ( Ferhat&İlter& Genel(Sekreter(Yardımcısı,(TISK( Yönetim(Kurulu(Üyesi,(( Global(Compact(Türkiye( ( ( T.&Burcu&Senel&Gülderen& Uzman,(TISK( Yönetim(Kurulu(Üyesi,(( Global(Compact(Türkiye( ( Derin&Şenerdem& Istanbul(Ofisi(Kordinatoru( Global(Compact(Türkiye( dsenerdem@tusiad.org( (! Sevgi&Şairoğlu& Uzman(Yardimcisi,(TISK( Ankara(Ofisi(Kordinatoru( Global(Compact(Türkiye( ssairoglu@tisk.org.tr( Deniz&Öztürk& Yönetim(Kurlu(Danişmani( Global(Compact(Türkiye( & Lara&Toensmann& Çalışma(Grubu(Danışmanı,( Global(Compact(Türkiye( ( &

Global Compact Türkiye 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Global Compact Türkiye 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Global Compact Türkiye 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Mart 2016 İstanbul GlobalCompact Türkiye @globalcompacttr Açılış ve Yoklama Global Compact Türkiye Genel Kurulu 30 Mart 2016 İstanbul Dr. Yılmaz

Detaylı

2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Türkiye İstişareleri. Özel Sektör Katılımı

2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Türkiye İstişareleri. Özel Sektör Katılımı 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Türkiye İstişareleri Özel Sektör Katılımı Genel Bilgi Binyıl Kalkınma Hedefleri nin sonuna yaklaşırken, hedef olan 2015 yılı sonrasında ve önümüzdeki on yıllarda Türkiye toplumunun

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SİVİL TOPLUM VE İLGİLİ KAVRAMLAR İKİNCİ BÖLÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) EĞİTİMİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SİVİL TOPLUM VE İLGİLİ KAVRAMLAR İKİNCİ BÖLÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) EĞİTİMİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SİVİL TOPLUM VE İLGİLİ KAVRAMLAR I. SİVİL TOPLUM (ST)... 1 2.SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (S T K )...2 3.YÖNETİŞİM ( İYİ YÖNETİŞİM )... 3 4..ŞEFFAFLIK...4 5. HESAP VEREBİLİRLİK...5

Detaylı

Bursa SYK 2015. Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa. Copyright 2012 BSI. All rights reserved.

Bursa SYK 2015. Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa. Copyright 2012 BSI. All rights reserved. Bursa SYK 2015 Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa Copyright 2012 BSI. All rights reserved. Sunum İçeriği Sürdürülebilirlik Raporlaması Nedir? Sürdürülebilirlik Raporlamasının,

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ 2015

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ 2015 BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ 2015 İÇİNDEKİLER 1. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlkeler 2. BİGMEV Hakkında Vakıf Profili Misyon ve Vizyon 3. Başkan ın Mesajı 4. Desteğe Devam Beyanı

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ Moderatör Konuşmacılar : Bülent ÖZCAN (Başkan) : Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER (İletişim Koordinatörü) Emirhan H. ASLAN (Uzman, Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü) İstanbul, 19 Şubat

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

3 Kasım 2006, İstanbul

3 Kasım 2006, İstanbul İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ için STK BULUŞMALARI 3 Kasım 2006, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi - REC ( ) Tarafsız, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan REC, çevreyle ilgili sorunların çözümüne

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu Global Compact

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu Global Compact Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu Global Compact Türkiye @globalcompacttr 10 ilke UN Global Compact 9,269 Şirket 164 Ülke 43,142 Rapor Sayılarla Global Compact Türkiye Raporlama Yapan İmzacı

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ 21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ Seher ÖZER ÜTÜK Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) ve Uluslararası Sayıştaylar Birliği

Detaylı

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 Eyül 2011 Bu yayın Avrupa Birliği nin yardımlarıyla üretilmiştir. Bu yayının içeriğinin sorumluluğu tamamen The Management Centre ve Dikmen Belediyesi ne

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü. Sema AKMEŞE/ İrem ALPASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektör Uzmanı

UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü. Sema AKMEŞE/ İrem ALPASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektör Uzmanı UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü Sema AKMEŞE/ İrem ALPASLAN Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektör Uzmanı 31 Ekim - 1 Kasım 2014, Antalya UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektörü Günümüz toplumlarında

Detaylı

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER İŞLETME 2023 AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ 10 ARALIK 2O14 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KSS Pazaryeri Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Çözümlerin

Detaylı

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon İVEDİK OSB Misyon-Vizyon Ankara nın ve üyelerinin; ulusal ve uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, rekabet gücüne ulaşmış siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda kullanabilen, varlık

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ. Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ. Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014 1 Başkanlığımız, kamuda, isminde sivil toplum geçen ilk başkanlık olarak

Detaylı

İŞ DÜNYASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA DERNEĞİ

İŞ DÜNYASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA DERNEĞİ İŞ DÜNYASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA DERNEĞİ AB Katılım Sürecinde Sürdürülebilir Kalkınma Yaklaşımları Paydaşlar Toplantısı, 30.Haziran.2006 Engin GÜVENÇ Genel Sekreter Sürdürülebilir Kalkınma Gelecek

Detaylı

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ 11.09.2008, Kamu- STK Diyalog Toplantısı: Çölleşme ile Mücadelede Ortaklıklar AB Deneyimi ve CRIC7 için Fırsatlar ANKARA DRYNET PROJESİ Birleşmiş Milletler

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL Arka Plan: BM Kadın, UNDP ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye de Cinsiyet Eşitliği ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında

Detaylı

Sentez Araştırma Verileri

Sentez Araştırma Verileri Eğitim, Görsel-İşitsel & Kültür Yürütme Ajansı Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü Yaşam Boyu Öğrenim Programı İnternet Üzerinden Kişisel İşgücünü Geliştirin Leonardo da Vinci LLP (Yaşamboyu Öğrenim Programı)

Detaylı

Hibe Programını Uygulayan Kuruluş. Türkiye İş Kurumu 31.956.649,89 245. Avrupa Birliği Bakanlığı. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi

Hibe Programını Uygulayan Kuruluş. Türkiye İş Kurumu 31.956.649,89 245. Avrupa Birliği Bakanlığı. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi 2002-2013 Döneminde Uygulanan AB Hibe Programları 2002-2013 Yılları Arasında Uygulanan AB Hibe Programları 2002-2013 yılları arasında sosyal içerikli konularda 62 farklı hibe programı kapsamında sivil

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde - 1: Bu çalışma yönergesinin amacı Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun oluşumunu, organlarını, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

2015 Sonrası Kalkınma Gündemi için Seçkin Kişiler Üst Düzey Paneli (HLP) Görev Tanım Belgesi

2015 Sonrası Kalkınma Gündemi için Seçkin Kişiler Üst Düzey Paneli (HLP) Görev Tanım Belgesi 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi için Seçkin Kişiler Üst Düzey Paneli (HLP) Görev Tanım Belgesi 1. Seçkin Kişiler Üst Düzey Paneli (HLP) Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından oluşturulacak olup 2015

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri Uzm.Nimet KALELİ Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü 20 OCAK 2013 Tarımsal üretimi

Detaylı

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI Bay Samu Seitsalo, Direktör Yardımcısı CIMO, Finlandiya Uluslararası Hareketlilik

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA)

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) UCLG Nedir? Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kentlerin ve yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını

Detaylı

Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi

Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi Barış sosyal birlik beraberlik kültürler arası diyalog katılım

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28608 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Sosyal Sorumluluk ve İtibar Yönetimi (I) Oturumu Fadile PAKSOY

Sosyal Sorumluluk ve İtibar Yönetimi (I) Oturumu Fadile PAKSOY Sosyal Sorumluluk ve İtibar Yönetimi (I) Oturumu Fadile PAKSOY Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilir İtibar Fadile Paksoy Benchmark Ajans Başkanı 17 Ekim 2012, Uluslararası İtibar Yönetimi Konferansı

Detaylı

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Gençlik Politikasi Geliştirme Sosyal Uyum İnsan Hakları Kültürlerarasi Diyalog Katılım Araştırma AVRUPA KONSEYI VE GENÇLER 40 YILI AŞKIN BIR SÜREDIR AVRUPAYI BIRLIKTE INŞA

Detaylı

GIZ UCLG- UCLG MEWA Katı Atık Yönetimi Eğitim Programı Bilgi Notu "Atıklardan Kaynağa - Belediyelerde Entegre Katı Atık Yönetim Çözümleri Planlanması

GIZ UCLG- UCLG MEWA Katı Atık Yönetimi Eğitim Programı Bilgi Notu Atıklardan Kaynağa - Belediyelerde Entegre Katı Atık Yönetim Çözümleri Planlanması GIZ UCLG- UCLG MEWA Katı Atık Yönetimi Eğitim Programı Bilgi Notu "Atıklardan Kaynağa - Belediyelerde Entegre Katı Atık Yönetim Çözümleri Planlanması Connective Cities Hakkında 4-6 Temmuz 2017, Kocaeli

Detaylı

Etkinlik Raporu AYRIMCILIKLA MÜCADELE VE EŞİTLİK YASASI HAZIRLIK SÜRECİNE SİVİL TOPLUM KATILIMI STK ÇALIŞTAYI. 23 Aralık 2014, Ankara

Etkinlik Raporu AYRIMCILIKLA MÜCADELE VE EŞİTLİK YASASI HAZIRLIK SÜRECİNE SİVİL TOPLUM KATILIMI STK ÇALIŞTAYI. 23 Aralık 2014, Ankara 17 Etkinlik Raporu AYRIMCILIKLA MÜCADELE VE EŞİTLİK YASASI HAZIRLIK SÜRECİNE SİVİL TOPLUM KATILIMI STK ÇALIŞTAYI 23 Aralık 2014, TACSO Türkiye Tunus Caddesi 85/8 Kavaklıdere 06690 t:/f +90 312 426 4451

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

UNDP İspanya BinyılKalkınma Hedefleri Fonu BM Ortak Programı ILO, UNDP, IOM, FAO

UNDP İspanya BinyılKalkınma Hedefleri Fonu BM Ortak Programı ILO, UNDP, IOM, FAO UNDP İspanya BinyılKalkınma Hedefleri Fonu BM Ortak Programı ILO, UNDP, IOM, FAO Yüksek büyüme hızı, ancak yüksek işsizlik oranları Genç işsizlik oranı ulusal işsizlik oranının iki katı (% 27.5) Genç kadın

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL 9. KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL Gelecek on yılda dünyayı bekleyen

Detaylı

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu Sunum 2 Genel Değerlendirme Çerçevesi 1 CAF ın amaçları Toplam kalite yönetimine giriş, özellikle kamu sektörüne uyarlanmış Kullanımdaki çeşitli modeller için bir köprü oluşturmakta Kıyaslamayı kolaylaştırmakta

Detaylı

ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012

ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012 ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012 İçerik Entelektüel Varlık Yönetimi Avrupa İnovasyon Değerlemesi İstanbul Sanayi Odası - Genel Bilgiler Avrupa İşletmeler Ağı

Detaylı

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2000 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 5 3. Özet 6 4. Faaliyetler ve Çıktılar 8 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375 Adı Soyadı: İZZET BOZKURT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375 Doğum Tarihi: 23.07.1966 izzet.bozkurt@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Gazetecilik ve Halkla

Detaylı

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Development Agency Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) Hülya ÖZÖNEN, 31.03.2010 Şanlıurfa EURADA HAKKINDA GENEL BİLGİ 1991 Aralık ayında Belçika merkezli olarak

Detaylı

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için...

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için... 2011 yılında İstanbul da kurulan Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği (MMKD), Türkiye de müzelerin Uluslararası Müzeler Konseyi nin (ICOM) belirlediği müze tanımına uygun, çağdaş kültür kurumları olarak işlev

Detaylı

Kadın girişimciliğini geliştirmek yoluyla ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek vizyonuyla kurulduk.

Kadın girişimciliğini geliştirmek yoluyla ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek vizyonuyla kurulduk. KAGIDER 2020 KAGİDER KİMDİR? Kadın girişimciliğini geliştirmek yoluyla ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek vizyonuyla kurulduk. Kadının üreterek ve varlığını özgürce ortaya koyarak

Detaylı

Sürdürülebilirlik; geleceği seçmektir.

Sürdürülebilirlik; geleceği seçmektir. Sürdürülebilirlik; geleceği seçmektir. #geleceğiseç Sürdürülebilirlik nedir? Kurumlar, toplum ve çalışanları ile birlikte ekonomik başarı adına uğraş verirken, ortaya çıkabilecek sosyal ve çevresel etkilerin

Detaylı

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör.

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör. ADAPAZARİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ PROJE DESTEK BİRİMİ AB VE TÜRKIYE ARASINDA SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) KAPSAMINDA YAYIMLANAN TEKLIF ÇAĞRILARI Hazırlayan: Öğr. Gör. Hakan ERYÜZLÜ Adres : Sakarya Üniversitesi

Detaylı

Projelerde Kamu, Özel ve Sivil Toplum İşbirliği

Projelerde Kamu, Özel ve Sivil Toplum İşbirliği Projelerde Kamu, Özel ve Sivil Toplum İşbirliği Sivil Toplum Özel Sektör Bülent ÖZCAN Proje Uygulama Başkanı Avrupa Birliği Bakanlığı Kamu TÜRKİYE DE PROJE KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR KAMU SİVİL TOPLUM Proje bazlı

Detaylı

BSCI denetleme sürecine dahil edilecek İş Ortakları (Üreticiler) için Uygulama Koşulları 1

BSCI denetleme sürecine dahil edilecek İş Ortakları (Üreticiler) için Uygulama Koşulları 1 BSCI denetleme sürecine dahil edilecek İş Ortakları (Üreticiler) için Uygulama Koşulları 1 I. Giriş Bu belge kapsamında "Üreticiler", BSCI Katılımcısı nın tedarik zincirinde ürün (yiyecek olan ya da olmayan)

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

Sosyal Girişimler, Sosyal bir amaçla kurulur ve faaliyet gösterir, Ekonomik faaliyetler yürütür, Elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanır.

Sosyal Girişimler, Sosyal bir amaçla kurulur ve faaliyet gösterir, Ekonomik faaliyetler yürütür, Elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanır. Sosyal Girişimler, Sosyal bir amaçla kurulur ve faaliyet gösterir, Ekonomik faaliyetler yürütür, Elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanır. Sosyal girişimler, çoğunlukla ürün ve hizmetler yaratırken

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı BURSA / 2014 1 İÇİNDEKİLER Sivil Yaşam Derneği nin Kuruluşu, Yapısı ve Faaliyet Alanları... 3 Paydaş Analizi... 4 Kurumsal Kimliğin Yeniden Tanımlanması...

Detaylı

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı KALKINMA AJANSLARI VE BÖLGE PLANLARI İÇİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞTAYI 31 Ocak 1 Şubat 2013 CK Farabi

Detaylı

6 TEMEL İLKESİ. 1 Bilgi 2 Bilinç 3 Buluşma 4 Beklenti 5 Belirsizlik 6 Benimseme

6 TEMEL İLKESİ. 1 Bilgi 2 Bilinç 3 Buluşma 4 Beklenti 5 Belirsizlik 6 Benimseme U Z L A Ş M A Y Ö N E T İ M İ N İ N 6 TEMEL İLKESİ 1 Bilgi 2 Bilinç 3 Buluşma 4 Beklenti 5 Belirsizlik 6 Benimseme UZLAŞMA YÖNETİMİNİN 6B BASAMAKLARI Günümüzde, Planlama ve Proje Geliştirme süreçleri,

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Ankara Kalkınma Ajansı, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında, mali destek programı ile dört ayrı başlıkta toplam 27.000.000 TL tutarında destek sağlayacaktır.

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017 Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Tanıtım Sunumu 2017 İÇİNDEKİLER Hakkımızda Misyon Vizyon Organizasyon Yapısı TKYD Yönetim Kurulu TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları

Detaylı

ÜSİMP 2013 Altıncı Ulusal Kongresi, 09-10 Mayıs 2013, Düzce Üniversitesi

ÜSİMP 2013 Altıncı Ulusal Kongresi, 09-10 Mayıs 2013, Düzce Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Altan Özkil Atılım Üniversitesi Sav. Tekno. Uyg. ve Arşt. Merkezi Müdürü Prof.Dr. Hasan AKAY Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı ÜSİMP 2013 Altıncı Ulusal Kongresi, 09-10 Mayıs 2013, Düzce

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Konusu İstanbul da Yazılım, Bilgisayar ve Video Oyunları Sektörü Durum Analizi ve Sektörün Geleceği Gerekçesi 2014-2023 İstanbul Bölge Planı nın ekonomik gelişme ekseni küresel

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

Serdar Dinler Genel Başkan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği

Serdar Dinler Genel Başkan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Değerli Paydaşlar, Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramı kesin bir tanımı olmayan, yerel ve uluslararası dinamiklerle belli aralıklarla evrimleşen şemsiye bir terminoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. KSS

Detaylı

C 20 2015. 2015 No 1 YÖNETİŞİM KONULARI DEĞERLENDİRME RAPORU. TÜRKİYE DEKİ STK lar & C20 YÖNETİŞİM ÇALIŞMA GRUBU ARGÜDEN YÖNETİŞİM AKADEMİSİ

C 20 2015. 2015 No 1 YÖNETİŞİM KONULARI DEĞERLENDİRME RAPORU. TÜRKİYE DEKİ STK lar & C20 YÖNETİŞİM ÇALIŞMA GRUBU ARGÜDEN YÖNETİŞİM AKADEMİSİ C 20 2015 YÖNETİŞİM KONULARI TÜRKİYE DEKİ STK lar & C20 YÖNETİŞİM ÇALIŞMA GRUBU DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 No 1 ARGÜDEN YÖNETİŞİM AKADEMİSİ ARGÜDEN YÖNETİŞİM AKADEMİSİ 0 İyi Yönetişim, Kaliteli Yaşam İyi

Detaylı

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası Genel Bilgiler - KalDer Kuruluş : 1990 Yapı ve çalışma tarzı : Yönetim Kurulu - Yürütme Kurulu Şubeler dahil toplam çalışan sayımız

Detaylı

Kıvılcım Programı. ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI Kasım 2017

Kıvılcım Programı. ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI Kasım 2017 Kıvılcım Programı ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI Kasım 2017 TTGV 2017 TTGV: KURULUŞUMUZ 1991 yılında özel sektöre yönelik kamu kaynaklı ilk teknoloji geliştirme destekleme programını işletmek için kurulmuştur.

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

ILO Uluslararası Eğitim Merkezi

ILO Uluslararası Eğitim Merkezi ILO Uluslararası Eğitim Merkezi Turin, İtalya www.itcilo.org 1 ILO nun ayrılmaz bir parçası MERKEZ Yaklaşık 200 personel Birleşmiş Milletler sisteminin en büyük eğitim merkezi www.itcilo.org Uluslararası

Detaylı

Türkiye de Kadın Alanındaki Koordinasyon Mekanizmalarının Analizi. Ülker Şener Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı

Türkiye de Kadın Alanındaki Koordinasyon Mekanizmalarının Analizi. Ülker Şener Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Türkiye de Kadın Alanındaki Koordinasyon Mekanizmalarının Analizi Ülker Şener Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı 2 İçerik Kadın sorunu Soruna müdahale-çözüm arayışları: kim? Müdahale biçimleri

Detaylı

Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler. 2015 SMM Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır.

Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler. 2015 SMM Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır. Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler 1 İçerik Ulaşım Sektörünün Yapısı Ulaşım Sektöründe Yeni Risk Algısı Ulaşım Sektörüne Özgü Kurumsal Risk Yönetimi Türkiye

Detaylı

Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik. İdari Özet Türkçe

Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik. İdari Özet Türkçe Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik İdari Özet Türkçe Avustralya Hükümet hizmetlerinin Avustralya nın kültür ve dil bakımından çeşitlilikler gösteren nüfusuna duyarlılığı üzerine bir araştırma

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1098-18093 Rekabette İnovasyon İçin Liderlik Ankara, 09/09/2014 SİRKÜLER ( G-2014) Sayın Üyemiz, Genel Sekreterliğimiz bünyesinde düzenlenen Kişisel Gelişim

Detaylı

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 2012 1 PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ KAPSAM MADDE 1- Parti içi eğitim çalışmaları, Parti Tüzük ve Programında belirtilen amaç ve hedeflerini, partinin

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

II. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 4 EKİM 2013 İSTANBUL

II. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 4 EKİM 2013 İSTANBUL II. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 4 EKİM 2013 İSTANBUL 1 II. Öğrenci Temini Çalıştayı Sonuç Raporu, altı paralel oturumda yer alan katılımcıların görüşlerinin derlenmesi ile ortaya

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR Avrupa Birliği Genel Sekreterliği AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR 1 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ABGS 9 Temmuz 2009 tarih 5916

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ 1 AB İLETİŞİM STRATEJİSİ (ABİS) NEDİR? Türkiye - AB müzakere sürecinin üç ayağı: 1- Siyasi reformlar 2- AB yasal düzenlemelerinin kabul edilmesi ve uygulanması

Detaylı

European Union / Instrument For Pre- Accession Assistance (IPA) Energy Sector Technical Assistance Project

European Union / Instrument For Pre- Accession Assistance (IPA) Energy Sector Technical Assistance Project European Union / Instrument For Pre- Accession Assistance (IPA) Energy Sector Technical Assistance Project Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi Odaları / KOBİ ler için EĞİTİM I-1 Projenin

Detaylı

PROJE KAPANIŞ KONFERANSI

PROJE KAPANIŞ KONFERANSI PROJE KAPANIŞ KONFERANSI PROJE ETKİNLİKLERİ ve ÇIKTILARI 3 Aralık 2008, Ankara Bölgesel Çevre Merkezi - REC Tarafsız, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş Orta ve Doğu Avrupa da 1990,

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı gelecek dönemdeki çalışmalarına yol vermesi amacıyla 128 paydaşın katılımı ile TR83 Bölgesi nde

Detaylı

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 Sunum Planı Yolsuzlukla Mücadele Alanında Bugüne Kadar Yapılanlar Yapılan Çalışmaların Uluslar arası Yolsuzluk Ölçümlerine

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLR Mİ?

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLR Mİ? MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLR Mİ? GENÇLİK PROJESİ "Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (http://www.ua.gov.tr) Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN PROJE GELİŞTİRME

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN PROJE GELİŞTİRME SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN PROJE GELİŞTİRME Yaşanabilir bir dünya, Yaşanabilir bir bugün ve yarın için Proje gelişlriyoruz! Proje Belirlenmiş bir hedefe ulaşmak amacıyla, belirli bir yerde ve süre içinde,

Detaylı