a- Sistem duran dalga teknolojisine sahip olmalıdır. b- RF sistemi ve Elektron Gun belirtilmelidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "a- Sistem duran dalga teknolojisine sahip olmalıdır. b- RF sistemi ve Elektron Gun belirtilmelidir."

Transkript

1 IMRT ÖZELLĐKLĐ LĐNEER AKSELERATÖR SĐSTEMĐ VE AKSESUARLARI TEKNĐK ÖZELLĐKLERĐ 1- Lineer Hızlandırıcı Sistemi: Konformal Radyoterapi, Intensity Modulated Radyoterapi gibi ileri radyoterapi tekniklerinin uygulanabileceği bir cihaz ve gerekli tüm donanımları içermelidir. 2- Foton Radyasyonu: a- Foton enerjisi 6 MV olmalıdır. b- Bu enerji için en az 2 doz hızı seçilebilmelidir. En yüksek doz hızı 400 MU/dak. olmalıdır. c- Bu enerjide 10 x 10 cm lik bir alanda, 100 cm TSD ve 10 cm derinlikte % derin doz değerleri belirtilmelidir. d- Bu enerjide 10 x 10 cm lik bir alanda Dmax derinliği belirtilmelidir. e- 10 x 10 cm den 40 x 40 cm e kadar tüm kare alanlarda, 10 cm derinlikte ve 100 cm TSD de ölçülen simetri % 2 aralığında bulunmalıdır. f- 10 x 10 cm den 40 x 40 cm e kadar tüm kare alanlarda, 10 cm derinlikte ve 100 cm TSD de ölçülen düzlük (flatness) % ± 3 aralığında bulunmalıdır. g- Ark tedavisi için otomatik doz ayarı olmalıdır. h- Kolimatörler 100 cm TSD de ölçülen değerleriyle 0.5 x 0.5cm ile 40 x 40 cm arasında açılabilmelidir. i- Kolimatörlerin tedavi alanı ayarları hem X hem de Y için simetrik ve asimetrik olarak ayarlanabilmelidir. 3- Dalga Kılavuzu a- Sistem duran dalga teknolojisine sahip olmalıdır. b- RF sistemi ve Elektron Gun belirtilmelidir. 4- Wedge filtreler a- Cihazın 60 dereceye kadar dinamik wedge filtre sistemi olmalı ve mümkün olan wedge açıları belirtilmelidir.

2 b- Ayrıca bu sistemde kullanılabilecek 15, 30, 45 ve 60 derecelik dört adet manuel wedge filtre verilmeli, bu wedge filtreler 25x25 cm tedavi alanlarını destekleyebilmelidir. c- Sistem bu wedgelerin yanlış kullanımına izin vermeyecek teknik donanımda olmalıdır. 5- Gantry a- Gantry rotasyon açısı +/- 180 dereceye kadar ayarlanabilmelidir. b- Sistemin gantry ve hasta yatağı hareketleri hem mekanik, hem de elektronik göstergelerde hassasiyetle izlenebilmelidir. c- Isocenter tedavi yapabilmelidir. Odak-izomerkez uzaklığı 100 cm olmalıdır. d- Bütün gantry açılarında isocenter merkezi hassasiyeti en fazla 1 mm. yarı çapında bir kürenin içinde kalmalıdır. e- Gantry nin hem CW hem de CCW dönüşlerinde ışın verme imkanı olmalıdır. f- Cihaz CW ve CCW arkterapi yapabilmeli ve doz oranı 0.5 ile 16 MU/derece olmalıdır. 6- Kolimatör ve multileaf kolimator a- Tedavi simetri ve dengelenmesi sistem tarafından tam otomatik olarak yapılabilmeli ve sapma esnasında ışınlama otomatik olarak kesilebilmelidir. Işınlama otomatik olarak takip edilebilmelidir. b- Kolimatör dönme açısı en az +/-90 derece olmalıdır. c- Kolimatör açısı, gantry açısı, saha büyüklüğü devamlı olarak konsoldaki renkli monitöründen izlenebilmelidir. d- MLC yaprakları en az 60 çift (120 adet) olmalıdır. e- MLC alan açıklığı 40 x 40 cm e kadar olmalıdır. f- Đzomerkezdeki ek hareket yeteneği (overtravel) mesafesi belirtilmelidir. g- Đzomerkezdeki yaprak genişliği en az ortadaki 20 cm. lik bölgede 0.5 cm olmalıdır. h- MLC, Dinamik wedge ile birlikte kombine çalışabilmelidir. i- Işınlama sırasında yaprakları hareket ettirerek Dinamik IMRT ye uygun olmalıdır. j- MLC de oluşabilecek bir arıza durumunda sistem konvansiyonel ışınlama teknikleriyle tedaviye devam edebilmelidir. k- MLC bilgileri tedavi planlama sisteminden hastanemizde mevcut bulunan network sistemi aracılığıyla girilebilmelidir.

3 7- Dijital Portal Görüntüleme sistemi a- Tedavi bölgesini verifiye edecek ve gerçek zamanlı olarak çalışan digital (electronic) portal imaging (device) sistemi olmalıdır. Dedöktör tipi amorf silikon olmalıdır. Aktif görüntüleme alanını belirleyen dedektör tablasının fiziksel boyutları belirtilecektir.görüntü dansitesi elektronik olarak ayarlanabilmelidir. Port görüntüleri anında portal görüntüleme konsolundan izlenebilmeli ve network server bilgisayarında kayıt edilebilmelidir. Portal görüntüleme sistemi DICOM standardını desteklemelidir. b- IMRT uygulamaları için Portal Görüntüleme Sistemi ile IMRT Dozimetrisi ve QA yapabilecek, Portal Dozimetri Sistemi verilmelidir. Teklif edilen sistemde bu özellik bulunmuyorsa, 12.Maddede özellikleri belirtilen 2D Array IMRT kalite kontrol sistemi, film densitometre ve verifikasyon filmleri ( 12hC ve 12hE) verilmelidir 8- Konsol ve kumanda sistemleri a- Bu konsol Hastanemizde bulunan network sisteminin tüm bileşenleriyle bağlantı kurabilecek yapıda olmalıdır. b- Sistemin çalışma parametrelerinin seçimi, izlenmesi ve çalıştırılması kontrol odasında yer alacak bir kumanda konsolundan yapılmalı, tedavi parametreleri sisteme kontrol konsolundan dijital olarak verilebilmelidir c- Sistemin kumanda konsolu en az bir renkli monitör, bir bilgisayar klavyesi, yazıcı, hard disk ve fdisk sürücüsü içermelidir. d- Lineer akseleratör, gantry ve hasta yatağı hareketlerinin kumandası tedavi odasından yapılabilmelidir. Tedavi odasında bu kumandaların yapılacağı kontrol el kumandası ile birlikte seçilen parametrelerin ışınlamadan önce de izlenebileceği grafik monitörü bulunmalıdır. e- Kölimatör ve gantry hareketleri hem kumanda konsolu hem de tedavi odasındaki el kumandası ile ayarlanabilmelidir. f- Sistemin kumanda konsolunun bilgisayar ünitesi hızlı ve aynı zamanda güvenli bir şekilde hasta tedavi parametrelerinin yapılmasına olanak sağlamalıdır. g- Sistemde tedavide birden fazla alan bulunduğunda bu alanların otomatik olarak kumanda bilgisayarı tarafından ardışık olarak tamamlanmasını sağlayan Automatic Field Sequencing özelliği bulunmalıdır. h- Sistemin kumanda masası en yeni tekniğe uygun yapıya sahip, hastalara ait tüm bilgi ve parametreleri görüntüleyebilecek şekilde olmalı, bu bilgiler istenildiğinde yazıcı ile kağıda aktarılabilmelidir. Wedge filtre yönü kontrol konsolundan izlenebilmelidir. i- Kumanda konsolu radyoterapi departmanı içinde bir network kurulabilmesine imkan vermelidir.

4 9- Tedavi Masası: a- IMRT Uyumlu hasta yatağının hareketliliği motorize olmalı ve gerektiğinde yatay ve boylam hareketler manuel olarak kullanılabilmelidir. Yatay, boylam, dikey ve izosantr hareketleri belirtilmelidir. b- Tekliflerde verilen aksesuarlar belirtilmelidir. c- Masa izomerkezde en az ±95 derece dönebilmelidir. d- Masa yatayda + 25 cm hareket edebilmelidir. e- Masa dikey harekette yerden yüksekliği 65 cm ye kadar inebilmeli ve 165 cm ye kadar yükselebilmelidir. f- Masa dönüşü ile kolimatör çapraz kıl uyumu 2mm yarıçaplı bir daire içinde kalmalıdır. g- 180 kg a kadar hastaları taşıyabilmelidir. h- Hasta masası izosentrik olmalı, User origin den izosenter otomatik bulunabilmeli. i- Masa yüzeyi karbon fiber yapıda olmalı. mylar veya tenis raket bölgeleri tanımlanmalıdır. 10- Emniyet sistemleri: a- Çift doz kontrol sistemi olmalıdır. Işınlama süresini otomatik olarak takip eden ve tedaviyi kesen bir emniyet saati bulunmalıdır. b- Acil durumlarda ışınlamayı durduran masa, gantry, tedavi odası, kapı ve kumanda konsolu yakınlarında buton bulunmalıdır. c- Hasta tedavi değerleri ile sistem veya aksesuar değerleri arasındaki uyumsuzluk durumunda sistemin ışınlamama özelliği bulunmalıdır. d- Elektrik kesilmelerinde tüm tedavi değerleri ve tedavinin o andaki durumu hafızada saklanabilmelidir. e- Doz oranı ekranda görünmelidir. 11- Soğutma, basınç, klimatizasyon, elektrik ve voltaj sistemleri a- Lineer hızlandırıcı sistemi soğutması kapalı devre su soğutma sistemi ve chiller yardımıyla ile yapmalı, chiller de arıza oluştuğunda şehir şebeke suyuna kolaylıkla geçilebilecek bypass mekanizması olmalıdır. Tüm bu sistem teklifte belirtilmeli ve firmaca taahhüt edilmelidir. b- Sistemin güvenilir bir şekilde çalışabilmesi için gerekli klimatizasyon havalandırma şartları ve düzeneği firma tarafından sağlanmalıdır.

5 c- Lineer hızlandırıcı sistemi sürekli olarak online tipte bir kesintisiz güç kaynağı üzerinden beslenmeli ve elektrik kesildiğinde sözkonusu online UPS in batarya kapasitesi en az 15 dakika güç sağlayabilecek seviyede olmalıdır. d- Basınç-Isı Ölçüm Cihazı: Ortamın sıcaklığını ve basıncını gösterebilecek şekilde, sıcaklığı ve basıncı bünyesinde bulunduran ve her yere asılabilecek özelliğe sahip bir cihaz olmalıdır. 12- Đnşaat, Montaj, Dekorasyon a- Tedavi odasının motorize, kurşun kapısı ve fotoselli güvenlik sistemi satıcı firma tarafından temin ve tesis edilecektir. Kapı otomatik olarak hareket etmeli, fotosel, acil buton ve kapının her iki tarafında boydan boya uzanan sıkışma algılayıcı şeritlerle emniyet tertibatı sağlanmalı, ışınlama yapılıp yapılmadığını gösteren ışıklı tertibatı bulunmalı, koruma tedbirleri, oda özellikleri, alarm ve kapı TAEK Standartlarına uygun olmalıdır. Elektrik kesilmelerinde kapı manuel olarak makul bir kuvvetle açılabilmelidir. b- Cihazın monte edileceği odanın cihazın kullanımına uygun hale getirilmesi ve montaj sırasında bölümde yapılması gerekli tadilat satıcı firma tarafından karşılanacaktır. c- Cihazın her türlü montaj işlemi yapımcı firmaya aittir. 13- Aksesuar ve Destek Cihazları a- Tedavi sırasında hastanın izlenmesini sağlayan kapalı devre biri zoom özellikli 2 adet TV kamerası ve monitörü ile tedavi odası ile kontrol odası arasında konuşmayı sağlayacak diyafon sistemi verilmelidir. Tedavi odasında bir adet renkli data monitörü bulunmalıdır. Bu monitörden tedavi saha büyüklükleri, gantry dönme açısı, diyafram açıklıkları digital olarak izlenebilmelidir. b- Hasta pozisyonlama için 2 lateral ve 1 sagital olmak üzere 3 (üç) adet lazer işaretleyici ışık sistemi olmalıdır. Sistemde optik olarak işaretleme düzeni (telemetre) olmalıdır. c- Bel-karın Pozisyonlayıcı : Radyoterapi Ünitesi nde hasta sabitlemede kullanlmak üzere 1 adet bel ve karın pozisyonlayıcı alınacaktır.(karbonfiber veya KyDex) Pozisyonlandırma tahtası, hastanın yüzüstü pozisyonunda bel ve pelvis bölgesini sabitleyen özellikte olmalıdır. Pozisyonlayıcıyı prone pozisyonda da kullanabilmek amaçlı gerekli baş yastığı verilmelidir. Linak Cihazının Karbonfiber masasına sabitlemek üzere kilitleme özelliği bulunmalıdır. Boyutları en az 86x45x5 cm olmalıdır. Pozisyonlandırma tahtasının bel bölgesine ve karın kısımlarında, hastanın rahatını sağlayan, polistiren kaplı, köpük malzemesinden mamül 3 ayrı tip veya boyutta parçalara sahip olmalıdır. Geçirgenlik faktörleri verilmelidir d- Bir adet hotwire sistemi verilmelidir.

6 e- Bir adet sabitleyici maske (başboyun + pelvik) yapımları için uygun otomatik ısıtma havuzu. f- IMRT Linear Acceleratörü nün tedavi planlaması ve network bağlantısı için gerekli software ve hardware ler sağlanacaktır. IMRT planlaması, dozimetrisi ve QA için gereken tüm yazılımlar eksiksiz verilmelidir. IMRT planlaması ile hem Step and Shoot hemde Sliding Window (Dynamic) IMRT yöntemleriyle planlama yapılabilmelidir. g- Sistemin belirtilen tedavi şekillerini verimli ve sağlıklı yapabilmesi için tüm ayar ve dozimertrik ölçümler firma tarafından yapılacaktır. h- IMRT Linear accelerator un dozimetrik ölçümleri için gerekli tüm sistemler (hardware ve software) verilecektir. A-) ÜÇ BOYUTLU SU FANTOMU SĐSTEMĐ B-) KATI SU FANTOMU (RW3) (1 SET) C-) 2D ARRAY IMRT KALĐTE KONTROL SĐSTEMĐ D-) ĐZOCENTR KONTROL DÜZENEĞĐ (1 ADET) E-) FĐLM DENSĐTOMETRE VE VERĐFĐKASYON FĐLMĐ (1 ADET) A-) Üç Boyutlu (3D) Su Fantomu Sistemi genel özellikleri: a- Sistem mobil olmalı, bölümümüze mevcut ve alınacak IMRT cihazların ölçümleri için uyumlu olmalıdır. b- Su fantomu üç boyutta hareket eden bilgisayar kontrollü tarama mekanizması içermelidir. c- Gerekirse taşıyıcı araba ve su deposu içermelidir. d- Su fantomundan elde olunan veriler bölümde mevcut planlama sistemine aktarılabilmelidir. e- Sistem, su fantomu dozimetrisi için ileri düzey bilgi toplama ve analiz software ile desteklenmiş olmalıdır. IEC, IAEA, DIN vb. uluslararası standart protokoller ile kullanılabilmelidir. f- Sistem ile absolu ölçüm yapılabilmelidir. g- Rutin ölçümlerde kullanılacak dedektörler iyon odası olmalıdır. Verilecek iyon odalarının (2 adet) ölçüm hacimleri 0,125 cc/ 0,13 cc olmalıdır. Hava dozu ölçümü için build-up cap leri ile birlikte verilmelidir. Verilecek iyon odaları ile birlikte dedektör tutucular bulunmalıdır. Su fantomu kontrol ünitesi ile kumanda odasındaki sistem bilgisayarı arasında yeterli uzunlukta kablo verilmelidir. B-) Katı Su Fantomu (RW3) a- Plakalar en az 40 x 40 cm boyutlarında olmalıdır. Verilecek set; 1 mm kalınlığında bir plaka, 2 mm kalınlığında iki plaka, 5 mm kalınlığında bir plaka ve 10 mm kalınlığında yirmi dokuz plaka olmak üzere toplam 33 adet plakadan oluşmalıdır. b- Sistemle birlikte alınacak iyon odalarına ait adaptör plakaları ayrıca verilmelidir. 1 adet 0,6 cc / 0.65 cc lik iyon odası girişi, 1 adet paralel plate chamber girişi, 1 adet 0,125cc/ 0,130 cc iyon odası girişine olanak tanıyan düzenek olacaktır.

7 c- Adaptör plakalar da dahil olmak üzere tüm plakalar, yoğunluğu 1 gr/cm 3 ± 0,05 olan su eşdeğeri RW3 malzemeden üretilmiş olmalıdır. d- Sistemle birlikte absolute ölçümler için 1 adet universal IMRT fantomu verilmelidir. IMRT fantomu için gerekli ve yeterli iyon odaları bulunmalıdır. Đyon odalarının ÇANEAM tarafından kalibrasyonu yapılmış olmalıdır. C-) 2D Array IMRT Kalite Kontrol Sistemi (Portal Dozimetri Sistemi bulunmaması durumunda teklif edilecektir.) a- Teklif edilen 2D Array düzeneği,2 boyutlu olarak maksimum 27 x 27 lik alan içinde ölçüm yapabilmelidir. b- IMRT demetinin absolute doz verifikasyonunu hızlı ve kesin bir şekilde yapabilmelidir. c- Üzerinde en az 729 adet iyon odası bulunmalıdır. d- Her bir dedektör arasındaki mesafe 10 mm den fazla olmamalıdır. e- Sistemle birlikte bir adet laptop bilgisayar verilecektir. Bilgilerin bilgisayara transfer edilmesi için gerekli yazılım ve ara birimler verilecektir. f- Teklif edilen sistemle ayrıca MLC yaprak pozisyonlama kontrolleri de yapılabilmelidir. Bunun için gerekli yazılım verilecektir. D-) Đzocentr kontrol düzeneği a- Üzerinde lazerlerin ve alan çapraz kılının çakışacağı çizgiler bulunmalıdır. b- Farklı gantry açılarında alan ışığı ile radyasyon alanı çakışma kontrolünü yapabilmelidir. c- Đzo merkezde, farklı gantri açılarında arasına verifikasyon filmi koyma özelliğine sahip olmalıdır. d- Kolimatör dönüşü merkez kontrolü yapılabilmelidir. e- Gantry dönüşü merkez kontrolü yapılabilmelidir. f- SSD kontrolü yapılabilmelidir. g- Lazer kontrolleri yapılabilmelidir E-) Film Densitometre ve Verifikasyon Filmi (Portal Dozimetri Sistemi bulunmaması durumunda teklif edilecektir.) a- Film densitometre amaçlı flatbed tarayıcı verilmelidir. Tarayıcının optik çözünürlüğü minimum dpi olmalıdır.tarayıcı gafkromik film taramaya elverişli olmalıdır. b- Su Fantomu yazılımı içinde film değerlendirme, film kalibrasyon ve film scan modülü ile otomatik izocenter modülü bulunmalıdır. c- Film densitometre amaçlı 3 er kutu Gafkromik EBT ve Gafkromik RT QA filmlerinden verilmelidir. d- Verilecek gafkromik EBT filmlerin boyutları 8 x 10 inç. ve Gafkromik RT QA filmlerinin boyutları da 10x10 inç. olmalıdır.

8 14- Garanti ve Eğitim a- Sistem 2 yıl ücretsiz bakım, onarım ve yedek parça garantisine, ücretsiz garantinin bitiminden sonra da 10 yıl ücretli yedek parça ve bakım garantisine sahip olmalıdır. 2 yıl ücretsiz garanti sonrası, parça dahil (Vakulu parçalar ve tüpler hariç) bakım anlaşması cihaz bedelinin %7.5 ini geçmeyeceğini taahhüt eder. b- Dört saat içerisinde arızaya müdahale edilmeli, 48 saatte parça gerektirmeyen arızalar giderilmeli ve parça gerektiren arızalar en fazla on (10) iş günü içerisinde giderilmelidir Belirtilen sürelerde arızaya müdahale edilemediği, arıza giderilemediği veya yedek parça temin edilemediği takdirde firma ile Hastanemizce yapılacak garanti sözleşmesinde uygun görülen müeyyidelerin uygulanması kabul edilmelidir. c- Cihazın çalışma verimi için garanti süresince %95 uptime garantisi verilmelidir. Bu sürenin kısalması durumunda firma doğacak maddi zararı karşılamayı taahhüt eder. d- Sistem içerisinde yer alan Lineer Akseleratör ün IMRT özelliği, planlama sistemi, dozimetri sistemi ve diğer aksesuarlar ile ilgili olarak 2 fizikçi ve 3 uzman doktor un eğitimi firma tarafından sağlanacaktır. Süre bölümce yeterli görülmediği taktirde uzatılabilecektır. Bu eğitim firma ve bölümün mutabakatı ile bir kısmı montaj öncesi (bölüm gerekli görürse yurt dışı) bir kısmı da montaj sonrası olmak üzere planlanacaktır. e- Montajı takiben fizik mühendisleri odası ve TAEK kurumlarından alınacak uygunluk belgelerinin masrafları firma tarafından karşılanacaktır. f- Sistem içerisinde yer alan tüm cihazların bakım/onarım, kullanım ve diğer dökümanları firma tarafından verilmelidir. g- Sistem kurulum ve kalibrasyonların tamamlanmasını takiben satınalma komisyonunun raporu doğrultusunda teslim alınacaktır. Teslimat süresi 180 gündür. A. Gülbin Özger Kavak Erkut Erkurt Candaş Tunalı Fizik Uzmanı Yar. Doc. Dr. Prof. Dr.

IMRT PROGRAMININ OLUŞTURULMASI VE UYGULANMASI KALİTE KONTROL AÇISINDAN DEĞERLENDİRME

IMRT PROGRAMININ OLUŞTURULMASI VE UYGULANMASI KALİTE KONTROL AÇISINDAN DEĞERLENDİRME IMRT PROGRAMININ OLUŞTURULMASI VE UYGULANMASI KALİTE KONTROL AÇISINDAN DEĞERLENDİRME TIBBİ RADYOFİZİK UZMAN HALİL KÜÇÜCÜK Acıbadem Kozyatağı Hastanesi IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy) Gelişmiş

Detaylı

Lineer Hızlandırıcı Tabanlı SRS/SRBT Uygulamalarında QA. Dr. Bahar Dirican GATA Radyasyon Onkolojisi AD

Lineer Hızlandırıcı Tabanlı SRS/SRBT Uygulamalarında QA. Dr. Bahar Dirican GATA Radyasyon Onkolojisi AD Lineer Hızlandırıcı Tabanlı SRS/SRBT Uygulamalarında QA Dr. Bahar Dirican GATA Radyasyon Onkolojisi AD Stereotaktik Radyocerrahi ve Stereotaktik Beden Radyoterapisi Kursu 20 Haziran 2014 -İstanbul Görüntü

Detaylı

IMRT (YOĞUNLUK AYARLI RADYOTERAPİ)

IMRT (YOĞUNLUK AYARLI RADYOTERAPİ) IMRT (YOĞUNLUK AYARLI RADYOTERAPİ) Dr. Kadir Yaray Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi KAYSERİ CT Simülasyon 3D Tedavi Planlama Konformal Radyoterapi Uygulamaları CT nin keşfi; 1993

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) "A tipi Muayene Kuruluşu" Akreditasyon No: Adresi :Mimar Sinan Mah. 1358 Sok. No:9/B ALSANCAK 35221 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0 232 464 00 20 Faks : 0 232 464 14 93

Detaylı

YÜKSEK ENERJİLİ X- IŞINLARIYLA YAPILAN TEDAVİLERDE KARBON FİBER MASANIN CİLT VE İZOMERKEZ DOZUNA ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI

YÜKSEK ENERJİLİ X- IŞINLARIYLA YAPILAN TEDAVİLERDE KARBON FİBER MASANIN CİLT VE İZOMERKEZ DOZUNA ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI YÜKSEK ENERJİLİ X- IŞINLARIYLA YAPILAN TEDAVİLERDE KARBON FİBER MASANIN CİLT VE İZOMERKEZ DOZUNA ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI TÜLAY MEYDANCI, Prof. Dr. GÖNÜL KEMİKLER Medikal Fizik Kongresi 15-18 Kasım 2007

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ. JİNEKOLOJİK ve ÜROLOJİK AMAÇLI MUAYENE MASASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ. JİNEKOLOJİK ve ÜROLOJİK AMAÇLI MUAYENE MASASI TEKNİK ŞARTNAMESİ $ ^.0 3»^- T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ JİNEKOLOJİK ve ÜROLOJİK AMAÇLI MUAYENE MASASI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama

Detaylı

YOĞUNLUK AYARLI RADYOTERAPİ(YART) TEKNİĞİNDE YAPRAK HAREKETLERİNİN TEKRARLANABİLİRLİGİNİN DAVID İN-VİVO DOZİMETRİK SİSTEMİ İLE İNCELENMESİ

YOĞUNLUK AYARLI RADYOTERAPİ(YART) TEKNİĞİNDE YAPRAK HAREKETLERİNİN TEKRARLANABİLİRLİGİNİN DAVID İN-VİVO DOZİMETRİK SİSTEMİ İLE İNCELENMESİ YOĞUNLUK AYARLI RADYOTERAPİ(YART) TEKNİĞİNDE YAPRAK HAREKETLERİNİN TEKRARLANABİLİRLİGİNİN DAVID İN-VİVO DOZİMETRİK SİSTEMİ İLE İNCELENMESİ Gülay KARAGÖZ Danışman: Prof. Dr. Faruk ZORLU AMAÇ YART tekniği

Detaylı

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) 1 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Mikropipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimli olmalıdır. 2.Mikropipetler elektronik ve renkli ekrana

Detaylı

ALİ HİKMET ERİŞ TIBBİ RADYOFİZİK UZM. BEZMİALEM VAKIF ÜNİV.TIP FAK. 2015-2016

ALİ HİKMET ERİŞ TIBBİ RADYOFİZİK UZM. BEZMİALEM VAKIF ÜNİV.TIP FAK. 2015-2016 ALİ HİKMET ERİŞ TIBBİ RADYOFİZİK UZM. BEZMİALEM VAKIF ÜNİV.TIP FAK. 2015-2016 RADYASYON ONKOLOJİSİ TOMOTERAPİ 6 MV X IŞINI VEREN BİR CİHAZDIR. HASTANIN ETRAFINDA 360 DERECE DÖNEREK TEDAVİ YAPAR 64

Detaylı

RADYOLOJİDE KALİTE KONTROL VE KALİBRASYONUN ÖNEMİ ÖĞR. GÖR. GÜRDOĞAN AYDIN İLKE EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI KAPADOKYA MYO TIBBİ GÖRÜNTÜLEME PRG.

RADYOLOJİDE KALİTE KONTROL VE KALİBRASYONUN ÖNEMİ ÖĞR. GÖR. GÜRDOĞAN AYDIN İLKE EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI KAPADOKYA MYO TIBBİ GÖRÜNTÜLEME PRG. RADYOLOJİDE KALİTE KONTROL VE KALİBRASYONUN ÖNEMİ ÖĞR. GÖR. GÜRDOĞAN AYDIN İLKE EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI KAPADOKYA MYO TIBBİ GÖRÜNTÜLEME PRG. RÖNTGENCİ??? RÖNTGENCİ??? RÖNTGENCİ??? RÖNTGENCİ??? R Ö N T G

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ MESLEK STANDARTLARI

RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ MESLEK STANDARTLARI RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ MESLEK STANDARTLARI RADYOTERAPİST (Seviye 3) Radyoterapist, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, makine ve ekipmanların kontrolünü yaparak, maske, hasta pozisyon kalıbı,

Detaylı

DİŞ RÖNTGEN CİHAZI ŞARTNAMESİ

DİŞ RÖNTGEN CİHAZI ŞARTNAMESİ Marka : TAKARA BELMONT Geçerlilik Tarih : 20/06/2008 Model : BELRAY RÖNTGEN CIHAZI Toplam Sayfa : 1 1. Cihaz diş hekimliğinde kullanılmak üzere tasarlanmış olmalıdır. 2. Mobil veya duvara monte edilebilir

Detaylı

MLC LERİN IMRT GAMMA ANALİZİNE ETKİSİ: Tongue and Groove, Hız ve Pozisyon Hatalarının Kliniğe Etkisi

MLC LERİN IMRT GAMMA ANALİZİNE ETKİSİ: Tongue and Groove, Hız ve Pozisyon Hatalarının Kliniğe Etkisi MLC LERİN IMRT GAMMA ANALİZİNE ETKİSİ: Tongue and Groove, Hız ve Pozisyon Hatalarının Kliniğe Etkisi İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü Yrd. Doç. Dr. Murat OKUTAN XIV. Medikal Fizik Kongresi 21-24 Kasım 2013 ANTALYA

Detaylı

DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Cihaz, Lazer-Doppler Akımölçme (Flowmetre) yöntemi ile çalışmalıdır. 2. Cihaz, Mikro vasküler alanda kan akımı saptanması amacına uygun tasarlanmış olmalıdır. 3. Deney

Detaylı

AAPM NĠN TG-51 KLĠNĠK REFERANS DOZĠMETRĠ PROTOKOLÜ VE UYGULAMALARI

AAPM NĠN TG-51 KLĠNĠK REFERANS DOZĠMETRĠ PROTOKOLÜ VE UYGULAMALARI Çukurova Üniversitesi AAPM NĠN TG-51 KLĠNĠK REFERANS DOZĠMETRĠ PROTOKOLÜ VE UYGULAMALARI Mehmet YÜKSEL, Zehra YEĞĠNGĠL Lüminesans Dozimetri Kongresi IV Gaziantep Üniversitesi, 20-22 Eylül 2010 1 İÇERİK

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ /04/010 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 0103070 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 9/04/010 TARİHİ, SAAT

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

Doç.Dr.Bahar DİRİCAN Gülhane Askeri Tıp Akademisi Radyasyon Onkolojisi AD 10 Nisan 2014 -ANKARA

Doç.Dr.Bahar DİRİCAN Gülhane Askeri Tıp Akademisi Radyasyon Onkolojisi AD 10 Nisan 2014 -ANKARA Elektron Dozimetrisi IAEA TRS-398 Doç.Dr.Bahar DİRİCAN Gülhane Askeri Tıp Akademisi Radyasyon Onkolojisi AD 10 Nisan 2014 -ANKARA Elektron Derin Doz Eğrisi Farklı Enerjilerdeki Elektronların Derin Doz

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Genel Çalışma Koşulları: Sıcaklık 0-40 C Nem 80% (31 C altında) 50% (40 C da) Elektrik Teknik şartnamede listelenen CİHAZ 1-12

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.24468 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı 28/12/2015 İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

DİYARBAKIR MEMORİAL HASTANESİ ONUR HAS RADYOTERAPİ TEKNİKERİ

DİYARBAKIR MEMORİAL HASTANESİ ONUR HAS RADYOTERAPİ TEKNİKERİ DİYARBAKIR MEMORİAL HASTANESİ ONUR HAS RADYOTERAPİ TEKNİKERİ GİRİŞ Radyoterapinin temel prensibi : Normal dokuların ışın dozunu azaltarak tümöre istenilen dozu verebilmektir. Son yıllarda radyoterapi alanında

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KOLPOSKOP CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KOLPOSKOP CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KOLPOSKOP CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından satın alınacak

Detaylı

Aydın ÇAKIR,Ph.D. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü

Aydın ÇAKIR,Ph.D. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Aydın ÇAKIR,Ph.D. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Size IMRT yapalım mı? Ben bilbem...beyim bilir... 1-Hangi hastalar için meme IMRT sine ihtiyaç var? 2- Bu olgular için IMRT-dışı teknikler var

Detaylı

Radyoterapide Kalite Güvenilirliği (QA)

Radyoterapide Kalite Güvenilirliği (QA) Radyoterapide Kalite Güvenilirliği (QA) Murat OKUTAN PhD. İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü İnsanların Etkilendiği Radyasyon kazaları 1944-1999 Kaza Olgu Ciddi Toplam sayısı sayısı maruziyet ölüm 417 133550 3003

Detaylı

IMRT Hastalarının n Kalite Kontrolü: : 2D-Array Deneyimi

IMRT Hastalarının n Kalite Kontrolü: : 2D-Array Deneyimi IMRT Hastalarının n Kalite Kontrolü: : 2D-Array Deneyimi Med.Fiz.Dr. Ayhan KILIÇ Seslendiren: Nadir KüçüK üçük IMRT de hasta bazlı kalite kontrolü: : Niçin in ve Nasıl? 2D-Array Deneyimi Giriş Gelişen

Detaylı

ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu Teknik Şartname için yurt içinden satın alınacak Etilen Oksit Düşük Isı Gaz Sterilizasyon Cihazı nın Teknik özellik, kontrol

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/04/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20112935 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 05/05/2011 TARİHİ,

Detaylı

Zeyilname Zeyilname No:4

Zeyilname Zeyilname No:4 Zeyilname Zeyilname No:4 Not: Bu Zeyilname bu sayfa dahil olmak üzere toplam 7 sayfadan oluşmaktadır. Zeyilname No:4 1/6 GİRİŞ 4x4 MOBİL HABERLEŞME ARACI ALIMI (GA4.18) ZEYİLNAME NO: 4 Orijinal ihale dökümanları

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 18/01/2012 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2012356 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 23/01/2012 TARİHİ,

Detaylı

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ 1. Cihazın hacmi Brüt 85 lt Net 55 lt. 2. Cihazın en az 48 cm x52 cmx85 cm ölçülerinde. 3. Cihaz ideal saklama sıcaklığı olan +2/+8 C arasında çalışmalı ve +4 C ye set

Detaylı

Radyoterapide Zırhlama Hesapları (NCRP 151) Medikal Fizik Uzmanı Güngör ARSLAN

Radyoterapide Zırhlama Hesapları (NCRP 151) Medikal Fizik Uzmanı Güngör ARSLAN Radyoterapide Zırhlama Hesapları (NCRP 151) Medikal Fizik Uzmanı Güngör ARSLAN Radyasyon Kaynakları Birincil Radyasyon ; Cihaz kolimatörleri ile yönlendirilen ve tedavi amacıyla kullanılan radyasyasyon

Detaylı

IGRT de Kalİte Kontrol. Yrd Doç Dr Hilal ACAR Medipol Üniversitesi Sağlık Fiziği ABD

IGRT de Kalİte Kontrol. Yrd Doç Dr Hilal ACAR Medipol Üniversitesi Sağlık Fiziği ABD IGRT de Kalİte Kontrol Yrd Doç Dr Hilal ACAR Medipol Üniversitesi Sağlık Fiziği ABD IGRT AMAÇ: Tedavinin kalitesini ve hassasiyetini artırmak, normal doku toksisitesini azaltırken tümör kontrolünü artırmak

Detaylı

LABORATUVAR MİKROMOTORU

LABORATUVAR MİKROMOTORU 3.000-35.000 LABORATUVAR MİKROMOTORU 1. Mikromotor çekirdeksiz yapıda olmalıdır. 2. Piyasemen dönme hızı 3.000-35.000 devir/dakika olmalıdır 3. Mikromotor sessiz çalışmalı ve düşük vibrasyonlu olmalıdır.

Detaylı

ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ:

ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ: ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ: Kontrol panosu harici bir basınç, fark basınç, debi, sıcaklık, fark sıcaklık veya seviye referansından aldığı sinyali ayar değeri ile karşılaştırarak

Detaylı

IMRT VE KONFORMAL RADYOTERAPİ UYGULANAN MEME KANSERİ RADYOTERAPİ UYGULAMALARINDA DOZ DAĞILIMININ FİLM DOZİMETRESİ İLE BELİRLENMESİ

IMRT VE KONFORMAL RADYOTERAPİ UYGULANAN MEME KANSERİ RADYOTERAPİ UYGULAMALARINDA DOZ DAĞILIMININ FİLM DOZİMETRESİ İLE BELİRLENMESİ IMRT VE KONFORMAL RADYOTERAPİ UYGULANAN MEME KANSERİ RADYOTERAPİ UYGULAMALARINDA DOZ DAĞILIMININ FİLM DOZİMETRESİ İLE BELİRLENMESİ Özlem Göksel,Halil küçücük,evren Ozan Göksel,Melahat Garipağaoğlu Amaç

Detaylı

Teknik Şartname Standart Formu

Teknik Şartname Standart Formu İLAN NUMARASI: İHALE 1, LOT 2 Teknik Şartname Standart Formu 1. Genel Tanım KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı nın Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibeden yararlanmaya

Detaylı

TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ...3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR....4 3. TESLİMAT...4,5

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

Doz azaltma teknikleri. Süre. Mesafe. Zırhlama. Yapısal Zırhlama 11/18/2015 RADYOLOJİDE ZIRHLAMA. Prof.Dr.Nail Bulakbaşı

Doz azaltma teknikleri. Süre. Mesafe. Zırhlama. Yapısal Zırhlama 11/18/2015 RADYOLOJİDE ZIRHLAMA. Prof.Dr.Nail Bulakbaşı Doz azaltma teknikleri RADYOLOJİDE ZIRHLAMA Radyasyondan korunma parametreleri Prof.Dr.Nail Bulakbaşı Süre Mesafe Zırhlama Süre Mesafe Doz = (Doz Şiddeti)x(Süre) Bir ölçüm cihazının 50 µsv/saat lik radyasyon

Detaylı

Radyoterapi Cihazlarının Teknik Özelliklerinin Hasta Seçimindeki Etkisi. Basri Günhan (Ph.D) Tıbbi Radyofizik Uzmanı Neolife Tıp Merkezi

Radyoterapi Cihazlarının Teknik Özelliklerinin Hasta Seçimindeki Etkisi. Basri Günhan (Ph.D) Tıbbi Radyofizik Uzmanı Neolife Tıp Merkezi Radyoterapi Cihazlarının Teknik Özelliklerinin Hasta Seçimindeki Etkisi Basri Günhan (Ph.D) Tıbbi Radyofizik Uzmanı Neolife Tıp Merkezi X.Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi Antalya 19 23 Nisan 2012 NeoLife

Detaylı

Mekanik MLC QA Fiz.Y. Müh. Haluk Orhun MEDICANA International Ankara Hastanesi

Mekanik MLC QA Fiz.Y. Müh. Haluk Orhun MEDICANA International Ankara Hastanesi Mekanik MLC QA Fiz.Y. Müh. Haluk Orhun MEDICANA International Ankara Hastanesi MLC QA ile ilgili AAPM Raporları; TG 50 Report: Basic applications of Multileaf Collimators (2001). TG 142 Report: Quality

Detaylı

IMRT de Hasta Bazlı Kalite Kontrol: Niçin ve Nasıl?

IMRT de Hasta Bazlı Kalite Kontrol: Niçin ve Nasıl? IMRT de Hasta Bazlı Kalite Kontrol: Niçin ve Nasıl? Portal Dozimetri Deneyimi Radyofizik Uzm. Dr. Öznur Şenkesen Acıbadem Kozyatağı Hastanesi X.Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi, Antalya 2012 Yoğunluğu

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

Yücel AKDENİZ. MLC nin kurulum ölçümleri: Dosimetric leaf gap nasıl hesaplanır? MLC transmission nasıl ölçülür? Medikal Fizik Uzmanı

Yücel AKDENİZ. MLC nin kurulum ölçümleri: Dosimetric leaf gap nasıl hesaplanır? MLC transmission nasıl ölçülür? Medikal Fizik Uzmanı MLC nin kurulum ölçümleri: Dosimetric leaf gap nasıl hesaplanır? MLC transmission nasıl ölçülür? Medikal Fizik Uzmanı Yücel AKDENİZ Acıbadem Adana Hastanesi TG50 Lif ortası geçirgenliği full height of

Detaylı

mtse Serisi Network Kabinleri

mtse Serisi Network Kabinleri mtse Serisi Network Kabinleri Teknoloji Özellikleri ve Fonksiyonları: ANSI/EIAR-310-D, DIN41491: Part1, IEC297-2, DIN41494: Dart7, GB/T3047-92, standartlarına, 19" uluslararası standartlara, metrik sistem

Detaylı

(50-52)-INÇ (127-132 cm) LCD EKRAN FULL HD TELEVİZYON ALICILARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

(50-52)-INÇ (127-132 cm) LCD EKRAN FULL HD TELEVİZYON ALICILARI TEKNİK ŞARTNAMESİ (50-52)-INÇ (127-132 cm) LCD EKRAN FULL HD TELEVİZYON ALICILARI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ: Bu şartnamenin amacı, Kurumumuzun çeşitli birimlerinde kullanılacak olan; (50-52)- inç (127-132 cm) Full HD LCD

Detaylı

RADYOTERAPİ BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ (RTIS) DR. FADİME AKMAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI- 2005 GEREKSİNİM Güncel Radyoterapi: Üç boyutlu (3B) konformal tedaviler Hedef hacmi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KEMİK DANSİTOMETRİ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KEMİK DANSİTOMETRİ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KEMİK DANSİTOMETRİ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. TANIM: Bu teknik şartname K.S.Ü. SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

KONU: GENEL ÖZELLİKLER

KONU: GENEL ÖZELLİKLER Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Röntgen Ünitesine Getirilen Rutin Olguların Dijital Radyografi ile Değerlendirilmesine Ait TEKNİK ŞARTNAMESİ KONU: Kurumumuzun ihtiyacı için alınacak 1 Adet Dijital

Detaylı

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : COCUK YENIDOGAN YOGUN BAKIM SERVISI : 24149

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : COCUK YENIDOGAN YOGUN BAKIM SERVISI : 24149 Sayfa : 1 2001046 ENJEKTÖR POMPA SETİ 2.000,00 ADET : 24149 ENJEKTOR POMPA SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Enjektörler hasta tedavisinde kullanılmak üzere perfüzyon pompalarına uyumlu olmalıdır 2. Enjektörlerin

Detaylı

BTDB7-14-IH-48667 LCD VİDEO MONİTÖR VE LCD TELEVİZYON ALICI CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. AMAÇ:

BTDB7-14-IH-48667 LCD VİDEO MONİTÖR VE LCD TELEVİZYON ALICI CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. AMAÇ: A. AMAÇ: BTDB7-14-IH-48667 LCD VİDEO MONİTÖR VE LCD TELEVİZYON ALICI CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ Bu şartnamenin amacı, Kurumumuzun değişik birimlerinde ihtiyaç duyulan LCD Video Monitörlerin ve LCD Televizyon

Detaylı

TIBBİ RADYOFİZİK UZMANI FADİME ALKAYA ÖZEL MEDICANA INTERNATIONAL İSTANBUL HASTANESİ 10.ULUSAL RADYASYON ONKOLOJİSİ 19-23 NİSAN ANTALYA

TIBBİ RADYOFİZİK UZMANI FADİME ALKAYA ÖZEL MEDICANA INTERNATIONAL İSTANBUL HASTANESİ 10.ULUSAL RADYASYON ONKOLOJİSİ 19-23 NİSAN ANTALYA TIBBİ RADYOFİZİK UZMANI FADİME ALKAYA ÖZEL MEDICANA INTERNATIONAL İSTANBUL HASTANESİ 10.ULUSAL RADYASYON ONKOLOJİSİ 19-23 NİSAN ANTALYA X-ışınlarının keşfinden bugüne radyasyonun tedavilerde amaç tümöre

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSDN0001 Elektron Hızlandırıcısı Ve Işınım Tesisi (TARLA) Proje Numarası: 2006K-120470 Teknik Şartname Baskı Devre Makinası İçin; Teknik

Detaylı

Birlikte daha iyiyiz. Hastalarınızı en iyi masalarda ağırlıyoruz.

Birlikte daha iyiyiz. Hastalarınızı en iyi masalarda ağırlıyoruz. Birlikte daha iyiyiz. Hastalarınızı en iyi masalarda ağırlıyoruz. AMELİYAT MASALARI ve AKSESUARLARI 01 AMELİYAT MASALARI ve AKSESUARLARI AMELİYAT MASASI Elektromekanik Hareketler Yükseklik ayarı Sırt bölümü

Detaylı

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÖZCAN ERDEMLİ

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÖZCAN ERDEMLİ KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM dizayn ÖZCAN ERDEMLİ Kalp ve damar cerrahisi yoğun bakımı seviye 3 yoğun bakımdır. Özel ekibi, özel donanımı olan ve temel gereksinimlerini kendi içinde sağlayabilen

Detaylı

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ Sipariş No: VĐD 2010/12 1 SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ 1. GENEL Bu şartnamenin amacı; Đdari Şartname

Detaylı

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir?

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? SORULAR (-36) SORU - Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? A) Ses kartı B) Klavye C) Yazıcı D) Ekran SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? A) Paralel

Detaylı

Meme Kanseri Planlama Tecrübesi ( 3D konformal planlama + field-in-field ) Bülent Yapıcı Acıbadem Maslak Hastanesi

Meme Kanseri Planlama Tecrübesi ( 3D konformal planlama + field-in-field ) Bülent Yapıcı Acıbadem Maslak Hastanesi Meme Kanseri Planlama Tecrübesi ( 3D konformal planlama + field-in-field ) Bülent Yapıcı Acıbadem Maslak Hastanesi CT çekimi Baş karşı tarafta Açı, gövde yere paralel olacak şekilde ( genelde CT ye sığacak

Detaylı

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır.

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır. EK-1 DİJİTAL SİYAH BEYAZ FOTOKOPİ MAKİNASI TEKNİK ŞARTNAMESİ : Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında Teklif edilen fotokopi makinesi dakikada en az

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217512 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217512 1217512 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC100SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC100SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC100SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Sipariş bilgileri Tip VISIC100SF Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/visic100sf

Detaylı

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

Dijital Görüntüleme Sistemlerinde Radyasyon Dozunun Optimizasyonu

Dijital Görüntüleme Sistemlerinde Radyasyon Dozunun Optimizasyonu Dijital Görüntüleme Sistemlerinde Radyasyon Dozunun Optimizasyonu Prof. Dr. Doğan Bor Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü 28 ULUSAL RADYOLOJİ KONGRESİ 27 31 Ekim 2007 Antalya Dijital Görüntülemenin

Detaylı

BH SERİSİ HIZLI PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ (150-500 TON)

BH SERİSİ HIZLI PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ (150-500 TON) BH SERİSİ HIZLI PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ (150-500 TON) 1 BH Serisi Std Hızlı Plastik Enjeksiyon Makinesinin tasarım ve geliştirmesi BORCHE firması tarafından yapılmış olup, PATENT hakları ile korunmaktadır.

Detaylı

Mekanik ve Termomekanik İşlemler Simülasyon Sistemi. Teknik Şartnamesi

Mekanik ve Termomekanik İşlemler Simülasyon Sistemi. Teknik Şartnamesi Mekanik ve Termomekanik İşlemler Simülasyon Sistemi Teknik Şartnamesi 1.Teknik Özellikler: Sistem; Ergitme, Kalıp, Tavlama, Haddeleme ve Simülasyon Yazılımı ünitelerinden oluşacaktır. Üniteler (cihazlar)

Detaylı

OTG-130 BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ISI DEĞİTİRİCİ EĞİTİM SETİ. www.ogendidactic.com

OTG-130 BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ISI DEĞİTİRİCİ EĞİTİM SETİ. www.ogendidactic.com 2012 OTG-130 BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ISI DEĞİTİRİCİ EĞİTİM SETİ www.ogendidactic.com GİRİŞ 2 Eşanjör ya da ısı değiştirici, değişik sıcaklıklardaki iki ya da daha çok akışkanın, ısılarını, birbirine karışmadan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 05/09/2013 Konu : Teklife Davet Kurumlunuzun ihtiyacı olan (7) kalem MEDİKAL MALZEME ALIMI işi satın

Detaylı

DOKU PERFÜZYON KONTROL SİSTEMİ UYUMLU MODÜLER GÖRÜNTÜLEME PLATFORMU TEKNİK

DOKU PERFÜZYON KONTROL SİSTEMİ UYUMLU MODÜLER GÖRÜNTÜLEME PLATFORMU TEKNİK DOKU PERFÜZYON KONTROL SİSTEMİ UYUMLU MODÜLER GÖRÜNTÜLEME PLATFORMU TEKNİK ŞARTNAM ESİ 1. Doku perfüzyon kontrol sistemi; preop ya da operasyon sırasında dokulara Indocyanine Green (ICG) floresan kontrast

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU RADYOTERAPİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ III. DÖNEM Türkçe Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X

DERS BİLGİ FORMU RADYOTERAPİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ III. DÖNEM Türkçe Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

MULTIFONKS YONEL, GENEL AMAÇLI, TEK FLAT PANELL, TAM OTOMAT K KONTROLÜ D J TAL RADYOLOJ S STEM

MULTIFONKS YONEL, GENEL AMAÇLI, TEK FLAT PANELL, TAM OTOMAT K KONTROLÜ D J TAL RADYOLOJ S STEM MULTIFONKS YONEL, GENEL AMAÇLI, TEK FLAT PANELL, TAM OTOMAT K KONTROLÜ D J TAL RADYOLOJ S STEM Çok amaçlı Radyografi sistemidir. Özellikle modern flat panel detektörleri kullanacak ekilde optimize edilmi

Detaylı

Mehmet Kabadayı, Murat Köylü, Nezahat Olacak, Yavuz Anacak. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı

Mehmet Kabadayı, Murat Köylü, Nezahat Olacak, Yavuz Anacak. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Stanford Tekniği Kullanılarak Uygulanan Tüm Cilt elektron Işınlamalarında Çeşitli Enerjilere Ait Doz Profillerinin Farklı Dozimetrik Teknikler Kullanılarak Karşılaştırılması Mehmet Kabadayı, Murat Köylü,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : İbrahimağa Mah. Zaviye Sok. No:8/3 Koşuyolu 34718 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 545 88 18 Faks : 0 216 545 88

Detaylı

TANISAL ve GİRİŞİMSEL RADYOLOJİDE RADYASYONDAN KORUNMA

TANISAL ve GİRİŞİMSEL RADYOLOJİDE RADYASYONDAN KORUNMA www.trkd.org.tr e-posta:bilgi@trkd.org.tr Tel :0312 384 00 00 Fax:0312 217 41 11 TANISAL ve GİRİŞİMSEL RADYOLOJİDE RADYASYONDAN KORUNMA RADYOLOJİ LABORATUVARLARININ TASARIMI ve ZIRHLANMASI 1 Zırhlama Hesaplamaları

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

TRS 398 VE YÜKSEK ENERJİLİ FOTONLARDA DOZ KALİBRASYONU

TRS 398 VE YÜKSEK ENERJİLİ FOTONLARDA DOZ KALİBRASYONU TRS 398 VE YÜKSEK ENERJİLİ FOTONLARDA DOZ KALİBRASYONU Kalibrasyonun Önemi Radyasyon demetinin kalibrasyonu komplike ölçümlere ve pek çok dönüşüm ve düzeltme faktörünün uygulanmasına dayanmaktadır. Bu

Detaylı

ASKILI DİJİTAL BUZDOLABI TERMOMETRESİ (TK2801) ALARMLI DIGITAL BUZDOLABI TERMOMETRESİ (TK1034)

ASKILI DİJİTAL BUZDOLABI TERMOMETRESİ (TK2801) ALARMLI DIGITAL BUZDOLABI TERMOMETRESİ (TK1034) ASKILI DİJİTAL BUZDOLABI TERMOMETRESİ (TK2801) ALARMLI DIGITAL BUZDOLABI TERMOMETRESİ (TK1034) 1. Buzdolabı raflarında asılı kalacak şekilde dizayn edilmiş 2. Sıcaklık ölçüm aralığı -20... +50 C olmalıdır

Detaylı

Radyoterapide Kalite Kontrol

Radyoterapide Kalite Kontrol Radyoterapide Kalite Kontrol Bülent Yapıcı Acıbadem Maslak Hastanesi İçerik Güncel tedaviler ve Kalite kontrol gereksinimleri Radyoterapide Kalite Neden kalite kontrol yapıyoruz? Tedavi öncesi kontroller

Detaylı

ORTA GERİLİM HAVAİ ELEKTRİK HATLARI İÇİN KABLOSUZ ARIZA VE YÜK GÖSTERGE CİHAZLARI (AYGC) VE ALICI/VERİCİ SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

ORTA GERİLİM HAVAİ ELEKTRİK HATLARI İÇİN KABLOSUZ ARIZA VE YÜK GÖSTERGE CİHAZLARI (AYGC) VE ALICI/VERİCİ SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 ORTA GERİLİM HAVAİ ELEKTRİK HATLARI İÇİN KABLOSUZ ARIZA VE YÜK GÖSTERGE CİHAZLARI (AYGC) VE ALICI/VERİCİ SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Konu ve Kapsam Bu şartname orta gerilim havai dağıtım hatlarında

Detaylı

(1) MESİ MEDİKAL A.Ş.- Akdeniz Üniversitesi Doktora Programı (2) ANTAKYA ÖZEL DEFNE HASTANESİ - Çukurova Üniversitesi Doktora Programı

(1) MESİ MEDİKAL A.Ş.- Akdeniz Üniversitesi Doktora Programı (2) ANTAKYA ÖZEL DEFNE HASTANESİ - Çukurova Üniversitesi Doktora Programı N. İlker ÇATAN 1, Abdulmecit CANBOLAT 2, (1) MESİ MEDİKAL A.Ş.- Akdeniz Üniversitesi Doktora Programı (2) ANTAKYA ÖZEL DEFNE HASTANESİ - Çukurova Üniversitesi Doktora Programı IMRT-SRS-SBRT TEDAVİ BOYUNCA

Detaylı

İYON ODALARI VE DOZİMETRE KALİBRASYONLARI

İYON ODALARI VE DOZİMETRE KALİBRASYONLARI İYON ODALARI VE DOZİMETRE KALİBRASYONLARI Dr. Doğan YAŞAR TAEK,ÇNAEM Radyasyon Metrolojisi Birimi dogan.yasar@taek.gov.tr İçerik 2 Tedavi amaçlı dozimetreler Korunma amaçlı dozimetreler - doz hızı ölçerler

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/

Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/ Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/ Endüstriyel iş istasyonları TopPult sistemi TP Montaj elemanlarına genel bakış...109 Kombinasyon seçenekleri...110 600 mm genişlik...111 800 mm genişlik...112 1200

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ RADYOTERAPİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ RADYOTERAPİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı; Radyoterapi endikasyonu konmuş ve simülasyon randevusu verilmiş olan hastalar tedaviye girene kadar yapılacak işlemlerinin doğru ve eksiksiz yapılması için

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC100SF-1300 VISIC100SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC100SF-1300 VISIC100SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC100SF-1300 VISIC100SF A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Stok no. VISIC100SF-1300 1069478 www.sick.com/visic100sf

Detaylı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı 1 2 İçerik ASPİRATÖR CİHAZLARI... 4 OKSİJEN TERAPİ CİHAZI... 5 HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... 6-7 EKG CİHAZLARI... 8-9 HOLTERLER... 10 KÜVÖZLER... 11 RADYANT ISITICI... 12 FOTOTERAPİ CİHAZI... 12 FETAL DOPLERLER...

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY

Detaylı

KABLOSUZ ELEKTRONİK HAREKETLİ RAF VE DOLAP KONTROL SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

KABLOSUZ ELEKTRONİK HAREKETLİ RAF VE DOLAP KONTROL SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KABLOSUZ ELEKTRONİK HAREKETLİ RAF VE DOLAP KONTROL SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (STANDART KLASÖR VE HER TÜRLÜ AÇIK RAF MALZEMELERİ KULLANIM AMAÇLI) 1-)Hataya ve sık bakıma neden olacak elektro-mekanik anahtar

Detaylı

İçerik. Ürün no.: ODSL 96K/ S12 Optik mesafe sensörü. Teknik veriler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

İçerik. Ürün no.: ODSL 96K/ S12 Optik mesafe sensörü. Teknik veriler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Ürün no.: 50101882 ODSL 96K/66-2300-S12 Optik mesafe sensörü Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar 1 / 5 Teknik veriler Temel veriler Seri

Detaylı

Mutfak / Banyo Donanımları ve Menfezler Engelliler için çözümler. Bilgi - Engelliler için çözümler. Sıkıştırma Emniyeti AT 220 V OIS-V 230 V

Mutfak / Banyo Donanımları ve Menfezler Engelliler için çözümler. Bilgi - Engelliler için çözümler. Sıkıştırma Emniyeti AT 220 V OIS-V 230 V Bilgi - Engelliler için düşünülmüş kaldırma/indirme tertibatları ile yükseklik ayarlı mobilyalar üretebilir ve engelsiz yaşam alanları yaratabilirsiniz. Mutfak, banyo, çalışma odaları ve ofisler için idealdir.

Detaylı

IT ve Data Fiziksel Güvenliği ve Uygulamaları

IT ve Data Fiziksel Güvenliği ve Uygulamaları Spectro-Data Vision Spectro-Data modüler sistemleri: Kontrol ve monitörle izleme, planlama ve iletişim, idari bölüm, organizasyon ve arşivleme, yeni teknikler öğrenme olanağı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin

Detaylı

TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR........4 3. TESLİMAT..4 4. MUAYENE.....4

Detaylı

Hunter 511. Rot Ayar Sistemi

Hunter 511. Rot Ayar Sistemi Hunter 511 Rot Ayar Sistemi 511 Serisi Resimde 511 Rot ayar sistemi ile DSP500 serisi sensörler, 17 inç renkli moitörde de patentli WinToe özelliği görülmektedir. HUNTER 511 Serisi Rot ayar sistemi, ProAlign

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

KHDAK IMRT sinde Tedavi Planlama Sistemlerinin Monte Carlo Yöntemi ile Karşılaştırılması

KHDAK IMRT sinde Tedavi Planlama Sistemlerinin Monte Carlo Yöntemi ile Karşılaştırılması KHDAK IMRT sinde Tedavi Planlama Sistemlerinin Monte Carlo Yöntemi ile Karşılaştırılması Türkay TOKLU 1, Bahar DİRİCAN 2, Necdet ASLAN 1 1 Yeditepe Üniversitesi, Fizik Bölümü 2 Gülhane Askeri Tıp Akademisi,

Detaylı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Medikal Metroloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Medikal Metroloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Medikal Metroloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalibrasyon ve Kalite Kontrol Nedir? Kalibrasyon; Ülke çapında ya da uluslararası standartlara göre izlenebilirliği

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : İbrahimağa Mah. Zaviye Sok. No:8/3 Koşuyolu 34718 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 545 88 18 Faks : 0 216 545 88

Detaylı