3 BOYUTLU TASARIM PLATFORMU KULLANIM KLAVUZU.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3 BOYUTLU TASARIM PLATFORMU KULLANIM KLAVUZU. www.seracad.com. www.whitecad.com"

Transkript

1 3 BOYUTLU TASARIM PLATFORMU KULLANIM KLAVUZU

2 2 1) SERA cad SERA cad tasarım platformu Seramiksan firmasına özel 3 boyutlu mekanlar yaratmanızı sağlayan bir programdır. SERA cad programı ile 3 boyutlu çizimler yapılabildiği gibi kullanıcıya Plan, kuş bakışı gibi farklı görünüm seçenekleride sunmaktadır. Tasarlanan mekanlarda kullanılan ürünler ile ilgili rapor alınabilmekte ve bu raporlama işlemi sayesinde hatasız teklif ve sipariş formları oluşturulabilmektedir. SERA cad tasarım platformu interaktif yapısı, dinamik ve güncel ürün kütüphaneleri, gelişmiş merkezi V-Ray render serverları ile gerçeğe yakın mekanlar oluşturmanızı sağlar.

3 2) SERA cad Programına giriş 3 SERA cad programı ilk açıldığında karşınıza 3D Tasarım Platformu çizim ekranı gelmektedir. Çizim alanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm de çizim sırasında kullanılan komutlar bulunmaktadır. İkinci bölümde ürünler ve ürünler ile ilgili özellik penceresi bulunmaktadır. Üçüncü bölüm plan ve perspektif alanıdır. Dördüncü bölüm duvar açılımının bulunduğu alandır. Bu alanda karoların yerleşimi rahatlıkla yapabilir. Ayrıca küçük ok işaretlerine tıklayarak dilediğiniz alanı büyültebilir yada küçültebilirisiniz.

4 4 Ekranın sol üst köşesinde bulunan seramiksan logosu altında; Çizim Sayfası Ayarları : Çizim sayfası ayarlarını bir defa tıklayarak açtığınızda karşınıza Genel Ayarlar Penceresi gelmektedir. Çizime başlamadan önce bu pencereden duvar, grid, derz gibi birtakım özellikleri baştan belirleyebilirsiniz. Bir sonraki değişikliğe kadar girmiş olduğunuz değerler üzerinden mekanınızı oluşturursunuz.

5 5 Rapor : Çizmiş olduğunuz mekanda kullandığınız ürünlere ait fiyat bilgileri Rapor Ekranı penceresinde yer alır. Bu tabloda fiyatlar üzerinden değişiklik yapılabilir. Sonraki aşamada raporu Excele gönderebilir ve istediğiniz değişiklikleri buradan da yapabilirsiniz. Tabloda yapılan değişiklikler sadece o proje için geçerli olur. Excel raporunu alabilmeniz için sisteminizde mutlaka Microsoft Office programının yüklü olması gerekmektedir. Render İçin Gönder : Çizmiş olduğunuz mekanınızdan Render alabilmek için Render için Gönder ikonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu ikonu tıkladığında karşınıza ilk olarak Proje Bilgi Formu ekranı gelir. Bu ekranda tercihinizi yaptıktan sonra, Render Gönderimi ekranı gelir evet diyerek Render işleminizi başlatmış olursunuz.

6 6 Render Ayarları : ikonunu tıkladığınız zaman karşınıza çıkan menüden Render kalitesi ile ilgili seçim yapabilirsiniz.

7 7 Çizim ekranınızın sol kısmında bulunan sekmeler çizim sırasında kullanacağınız kütüphaneler ve özellikler sekmelerinden oluşmaktadır. Veritabanları, Kapı ve Pencereler, Özellikler, Ürün İndirme Çizim ekranınızın sol alt bölümünde ise Sayfa 0 ve Yeni Sayfa bulunmaktadır. Sayfa 0 üzerinde çalıştığınız safyadır. Sayfa 0 üzerinde sağ tuş yaparak çiziminize isim verebilir, çiziminizi silebilir veya çizim alanınıza yeni çizim sayfası ekleyebilirsiniz. Yeni Sayfa çizim alanınıza yeni çizim sayfaları ekler.

8 8 Çizim ekranınızın üst sekmesinde ise mekanınızı oluşturmak için gerekli olan araçlar yeralmaktadır. Dosya Çizim Düzenle Görünüm Tel Kafes Dökümanlar ve Videolar 3) Mouse Hareket Kontrol Tuşları Kırmızı Buton: A. Eğer plan görünümde işlem yapılacak ise, kırmızı butona basılı tutup mouse u hareket ettirirseniz sahneyi bütün olarak taşıma yapıyor olacaksınız. Eğer kırmızı butonu yukarı aşağı hareket ettirirseniz sahneyi yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. B. Eğer perspektif görünümde işlem yapılacak ise, kırmızı buton 3 boyutlu görünümde sahneyi çevrilebilmenizi sağlayacaktır. Herhangi bir butona gerek kalmadan çizimde görmek istediğiniz görünüme kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca yukarı aşağı hareket ile çizim ekranını yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Sarı Buton : Mavi Buton : Bu buton proje boyunca obje seçimi, objenin hareketlendirilmesi, gibi temel görevleri sağlayacaktır. Bu menü ile aktif olan obje üzerinde kolay yapabileceğiniz kısayol komutları yer alacaktır. Bu komutlar seçilen objeye göre değişmektedir. Ör: (İkinizi Oluştur, Sil, vb..)

9 9 4) Veritabanları Bu sekme kendi içerisinde iki bölümden oluşmaktadır. Seramiksan Seramik kütüphanenizin olduğu bölümdür. Seri adını tıklayarak o serinin içerisinde bulunan ürünleri seramik boyutu,ürün kodu ve ürün adı ile birlikte görebilirsiniz. Tamamlayıcı ürünler Bu bölüm ise mekanınızı tamamlamaya yarayan yardımcı objelerin bulunduğu sekmedir. Her bölüm kendi içerisinde gruplara ayrılmıştır. Seri adını tıklayarak o serinin içerisindeki diğer yardımcı objeleri görebilir ve ilgili başlığı tıklayarak objeleri kullanabilirsiniz. 5) Kapı ve Pencereler Kapı başlığı altında mekanınıza yerleştireceğiniz kapı modelleri, Pencere başlığı altında ise kullanabileceğiniz pencere modelleri bulunmaktadır. Seçmiş olduğunuz Kapı/Pencere yi mouse sol tuşu basılı tutarak yerleştirmek istediğiniz duvarın üzerine sürükleyip bırakarak Kapı veya Pencere oluşturabilirsiniz. 6) Özellikler Özellikler sekmesinde çizim sayfası adı altında; Duvarlar Çizim ekranınıza oluşturduğunuz duvarları sıra numarası ve duvara yerleştirdiğiniz objeleri ile birlikte görebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz duvar ile ilgili tüm değişkenleri alt kısımda açılan özellikler penceresinden değiştirebilirsiniz. Döşemeler Çizim ekranınıza oluşturduğunuz yer döşemelerini ve tavan döşemelerini görebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz döşeme türü ile ilgili tüm değişkenleri alt kısımda açılan özellikler penceresinden değiştirebilirsiniz. Işıklar Mekanınızda bulunan ışıkları buradan görebilir, Işığınız ile ilgili pozisyon, Hedef noktası, Genel bilgiler ve Işık yönünü değiştirebilirsiniz. Kameralar Mekanınızda bulunan kameraları buradan görebilir, seçmiş olduğunuz kameranız ile ilgili pozisyon ve Bakış Noktası değerleri ile ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Hazır Mekanlar Çizim alanınızda bulunan hazır mekanınızı görebilir, Mekan adını tıklayarak yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri altı kısımda açılan özellikler penceresinden değiştirebilirsiniz. Yardımcı Çizgiler Mekanınıza eklemiş olduğunuz yardımcı çizgileri bu bölümde görebilir seçmiş olduğunuz yardımcı çizginiz ile ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz.

10 10 7) Ürün İndirme Veritabanına indirdiğimiz ürünlerin durumunu gösteren sekmedir. Ürünlerin indirilip indirilmediğini takip edebilirsiniz. 8) Dosya Sekmesi Dosya sekmesi içerisinde yenile, yeni çizim, kaydet, farklı kaydet, dosya aç ve Eski Projeleri Aç butonları bulunmaktadır. Projeyi Yenile: Çizim ekranında bulunan çizime ait ne var ise tamamını siler ve sıfırdan bir çizim sayfası getirir. Çizim Sayfası Ekle: Mevcut çiziminizi koruyarak size yeni bir çizim sayfası açar. Kaydet: Çizimlerinizi kaydetmeye yarayan butondur. Farklı Kaydet: Daha önceden kaydedilmiş çizimlerinizi farklı bir isimde kaydetmenizi sağlayan butondur. Dosya Aç : Daha önce kaydettiğiniz bir projenizi açmanıza olanak sağlayan komuttur. Eski Projeleri Aç: Bir önceki SERA cad versiyonunda çizilmiş kayıtlı olan çizimlerinizi açmanızı sağlayan butondur.

11 11 9) Çizim Sekmesi Çizim sekmesi içerisinde duvar, döşeme, hazır mekan, hızlı döşeme butonları bulunmaktadır. Duvar: Çizim sekmesinde bulunan Duvar ikonunu bir defa tıklayarak duvar çizimini başlatmış olursunuz. Daha sonra çizim alanı üzerinde herhangi bir noktayı tıklayarak duvarınızın başlangıç noktanızı belirleyiniz. Ctrl tuşu basılı iken mouse sol tuşu ile duvarlarınızı dikey ve yatay konumda çizebilirsiniz. Duvar çizme işlemini istediğiniz noktada mouse sağ tuşunu tıklayıp uygula komutunu seçerek bitirebilirsiniz. Duvarlarınızı ölçü ve açı girerek çizmek için ise; Yine çizim alanı üzerinde herhangi bir noktayı tıklayarak başlangıç noktanızı belirleyiniz. Daha sonra ekranınızın sol alt kısmında bulunan Mesafe ve açı kutucuklarına değer girerek mekanınızı oluşturabilirsiniz. Mesafe ve Açı kutucukları arasında klavyenizde bulunan tab tuşu ile geçiş sağlayabilirsiniz.

12 12 Döşeme: Duvarlarınızı tamamladıktan sonra döşeme çizme işlemine başlayabilirsiniz. Döşeme ikonunu mouse sol tuşu ile bir defa tıklayarak seçili hale getiriniz. Duvarlarınızın başlangıç ve bitiş noktalarını (Duvara içeriden baktığınızı düşünürsek duvarın sol köşesi başlangıç sağ köşesi ise bitiş noktanızdır.) birer defa tıklayarak tüm köşeleri seçiniz. Duvar köşelerine geldiğinizde sarı bir kutucuk belirecektir. Bu size duvarın tam uç noktasını yakalamanızda yardımcı olacaktır. Döşemenizi tamamladığınızda sağ tuş uygulayı seçerek döşeme işleminizi sonlandırabilirsiniz. Hazır Mekan: Hazır Mekan size Kare U ve L olmak üzere 3 çeşit mekan sunmaktadır. Hazır mekan ikonunu tıkladığınız zaman karşınıza bir pencere çıkacaktır. Buradan istediğiniz mekan tipini seçip tamam diyerek mekanı çizim ekranına getirebilirsiniz. Hazır mekanınızın boyutlarını değiştirmek için, ekranın sol tarafında bulunan özellikler sekmesini tıklayın. Çizim sayfası başlığının altında Hazır Mekan/Mekan0 satırını mouse sol tuşu ile bir defa tıklayarak seçili hale getiriniz. Hazır Mekanınızda beliren sol/sağ-yukarı/aşağı çıkan oklar ile mekanınızın ölçülerini değiştirebilirsiniz. Okların üzerinde iki defa tıkladığınızda ok yönünde, bir defa tıkladığınızda ise çıkan kutuya değer girerek dikeyde değişiklik yapmış olursunuz.

13 13 Hızlı Döşeme: Bu komutu kullanabilmeniz için duvarlarınızın kapalı olması gerekiyor. Hızlı döşeme ikonunu tıkladığınız zaman karşınıza bir pencere çıkacaktır. Burada istediğiniz döşeme tipini seçip tamam diyerek mekanınıza Yer döşemesi veya Tavan eklemiş olursunuz. 10) Düzenle Sekmesi Düzenle sekmesi içerisinde sil, kopyala, yapıştır, ikizini yarat, kes, uçları birleştir butonları bulunmaktadır. Uygula : Yapılmakta olan işlemi onaylamanızı sağlar. İptal : Yapmakta olduğunuz işlemden vazgeçmenizi sağlar. Sil : Seçili olan objenin silinmesini sağlayan komuttur. Kopyala: Seçmiş olduğunuz ürün veya objenin kopyasını yaratır. Yapıştır : Kopyaladığınız veya kestiğiniz ürün veya objeyi belirttiğiniz yere yapıştırır. İkizini Yarat: Duvara döşemiş olduğunuz karoyu İkizini Yarat ikonuna tıklayarak tekrar çizmeye ve şekillendirmeye gerek kalmadan aynısından bir tane daha elde etmiş olursunuz. Yaratmış olduğunuz karo seçmiş olduğunuz karo üzerine gelir, sol alt köşesinden (yeşil kutucuk) tutarak istediğiniz duvara taşıyabilirsiniz. Kes : Seçmiş olduğunuz ürün/objeyi bulunduğu yerden keser/kaldırır. Uçları Birleştir: Köşe noktaları birbirine değen birleşmemiş duvarları kapatmak için her iki duvarı seçip, Düzenle menüsünden uçları birleştir ikonuna tıklayarak yapabilirsiniz. Move : Seçmiş olduğunuz Duvar ve Döşemenizi taşımanızı sağlar.

14 11) Görünüm Sekmesi 14 Görünüm sekmesi içerisinde Kamera Görünüm sekmesi, Sahne kontrollleri, Yakınlaştır- Uzaklaştır, Sahne başlıklarından oluşmaktadır. Kamera Görünüm Sekmesi Plan Görünümü : Oluşturmuş olduğunuz mekanı ölçüleri ile birlikte plan görünümünde görebilirsiniz. Perspektif Görünümü : Çiziminizi perspektif ekranında görmek için Görünüm menüsünden perspektif görünüm ikonuna tıklayabilir veya klavyeden F4 tuşunu tıklayabilirsiniz. Kuş Bakışı : Çiziminize yukarıdan bakış şeklidir.

15 Sahne Kontrolleri 15 Kamera Asistanı : Kamera asistanı, mekanda var olan kamera ve ışık kaynağını gösterir. Açılan pencerede; Kırmızı nokta : Kamera pozisyonu Sarı nokta : Işığın pozisyonu olarak tanımlanmıştır. Yeşil nokta : Kameranın baktığı nokta Bu pencerede mouse ile sürükleyerek veya parametrik olarak kamera ve ışık değerlerini değiştirebilirsiniz. Paremetrik değerleri kamera asistanı ekranının sol tarafında bulunan aşağı yukarı olan oku tıklayarak açabilirsiniz. Kamera Z : Kameranınız yüksekliği Hedef Z : Kameranızın baktığı noktanın yüksekliği Odak uzaklığı : Kamera lens/zoom ayarı Katman : Sahnede bulunan objeleri bütün olarak gizlemek veya bütün olarak ölçülendirmek için kullandığınız penceredir. Gizle/Ölçü seçeneklerindeki kutucukları mouse sol tuşu tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz. Kamera Ekle : Çizim sırasında farklı bakış açılarınızı kamera ekle ikonuna tıklayarak kaydedebilirsiniz. Dilediğiniz sayıda kamera ekleyebilir, eklediğiniz her kamareya farklı bakış açıları kaydedebilirsiniz. Eklemiş olduğunuz kameranız ile ilgili değişiklikleri ise ekranın sol tarafında bulunan özellik penceresinden yapabilirsiniz.

16 Işık Ekle : Sahnenizde bir adet ışık mevcuttur. Fakat mekanınızın büyüklüğüne, kullanmış olduğunuz karoların rengine göre istediğiniz sayıda yeni ışık ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz ışıklarınızı ekranın sol tarafında Özellikler sekmesinde bulunan çizim sayfası başlığının altında Işıklar/Vray Işık 01-Vray Işık 02 şeklinde görebilirsiniz. Eklediğiniz Işıklar ile ilgili genel değişiklikleri ise özellikler penceresinden değer girerek değiştirebilirsiniz. 16 Yakınlaştır / Uzaklaştır Yakınlaştır : Bakış açısını koruyarak çizime yaklaşır. Uzaklaştır : Bakış açısını koruyarak çizimden uzaklaşır. Sahne Tümünü Seç : Sahnenizde bulunan tüm objeleri seçer. Vazgeçmek istediğinizde ise mouse sağ tuş iptal komutu ile işlemden çıkabilirsiniz. Çizimi Ortala : Sahnenizin herhangi bir yerinde çizmeye başladığınız mekanı, çizimi ortala ikonunu tıklayarak, koordinat sisteminin merkezine yerleştirebilirsiniz.

17 17 12) Tel Kafes Tel kafes ekranında ise yapmış olduğunuz çizimin teknik çıktısı görülmektedir. Ayrıca bu ekranda yine yapmış olduğunuz çizim ile ilgili seçtiğiniz özellikte çıktı alma ve PDF kaydetme işlemlerini yapabilirsiniz. Tel Kafes sekmesi içerisinde Kaydet ve Yazdır, Tel Kafes Sekmesi, Kağıt Yönü, Kağıt Boyutu ve Kağıt oranı başlıklarından oluşmaktadır. Kaydet ve Yazdır PDF Kaydet : Duvar veya Plan tel kafes görünümünüzü PDF olarak kaydetmenize imkan sağlar. Yazdır : Seçmiş olduğunuz Duvar veya Plan tel kafes görünümüzünü bilgisayarınıza tanımla olan yazıcıdan çıktı almanıza imkan sağlar. Tek Kafes Sekmesi Duvar Görünümü : Çizmiş olduğunuz mekanın ölçülü tel kafes görüntüsünü duvar ön görünüş düzleminde verir. Bu sekmede her duvar için farklı bir sayfa gelecektir. Ekranınızın sağ tarafında duvarlarınız sırasıyla yer almaktadır. Buradan istediğiniz duvarı mouse ile tıklayarak aktif hale getirebilir ve kağıt yönü, boyutu, oranı gibi tercihlerinizi yaptıktan sonra yazdırabilir veya PDF olarak kaydedebilirsiniz.

18 18 Plan Görünümü : Çizmiş olduğunuz mekanın ölçülü tel kafes görüntüsünü plan düzleminde verir. Kağıt yönü, boyutu, oranı gibi tercihlerinizi yaptıktan sonra yazdırabilir veya PDF olarak kaydedebilirsiniz. Kağıt Yönü Yatay : Kağıdınızın yatay olarak konumlandırılmasına imkan sağlar. Dikey : Kağıdınızın dikey olarak konumlandırılmasına imkan sağlar. Kağıt Boyutu A2, A3 ve A4 seçeneklerinden oluşmaktadır. Seçmiş olduğunuz kağıt boyutunda yazdırabilir veya PDF olarak kaydedebilirsiniz. Kağıt oranı 1/100, 1/50 ve 1/20 seçeneklerinden oluşmaktadır.çiziminizi seçmiş olduğunuz kağıt boyutuna ve seçmiş olduğunuz kağıt oranına göre yerleştirmeye imkan sağlar. Sayfaya Sığdır : Çiziminizi seçmiş olduğunuz sayfa boyutuna göre sığdırmaya imkan sağlar.

19 12 ) Mekana Ürün Yerleştirme Duvara Seramik Kaplama 19 a) Sağ Tuş Özellikleri ile Seramik Kaplama : Veritabanları sekmesinde Seramiksan kütüphanesinden kullanmak istediğiniz ürünü seçiniz. Seçtiğiniz karoyu sol mouse tuşunu basılı tutarak karo döşemek istediğiniz duvarın üzerine sürükleyip bırakınız. Duvara taşıdığınız karonun üzerinde sağ Mouse tuşuna basarak aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz; Derzli / Derzsiz : Derzler programda otomatik olarak gelmektedir. Ancak dilendiği zaman derz değeri sıfırlanarak kaldırılabilir.(not: Bu komut sadece birbirine geçmeli karoların diziliminde görsel bir etki yakalamak için kullanılmalıdır. Del : Duvara döşemiş olduğunuz karo üzerine Dekor kullanmak istediğinizde bu komutu kullanarak boşluklar yaratabilirsiniz. Del komutunu tıkladığınızda karşınıza Seramiği Del penceresi çıkacaktır. Bu pencerede koymuş olduğunuz seramik ölçüsü veya katları şeklinde değer girerek Del komutunu tıklayınız. Karşınıza yazdığınız ölçüde bir kutu gelecektir. Bu kutucuğu Duvar Görünümünde istediğiniz yere tıklayarak boşluklar açabilirsiniz. Açmış olduğunuz boşluklara ilgili seramik kütüphanesinden farklı renkte karo veya Dekor atabilirsiniz. Silmek istediğinizde ise seçili hale getirip sil komutunu kullanarak silebilirsiniz. Duvarı Kapla : Duvara atanan bir karoyu duvarın tümüne döşer. Duvar Yüksekliğinde Kapla : Duvara atanan bir karoyu duvarın düşeyinde/ yüksekliğinde döşer. Duvar Genişliğine Kapla : Duvara atanan bir karoyu duvarın yatayında/ genişliğinde döşer. Döndür : Duvara atadığınız karoyu döndür ikonuna tıkladığınız zaman karşınıza gelen açılarda döndürmenizi sağlar. Açıyı Sıfırla : Açısını değiştirdiğiniz karonuzu ilk değerine getirir. Sıfırla : Duvara atanan her karo için başlangıç noktası duvarın sol alt köşesi olarak tanımlanmıştır. İlk karoyu atadıktan sonra atanan her karo için Sıfırla komutu kullanılmalıdır. Bu yapılmaz ise ; Derzler tutmayacak ve metraj hatalı çıkacaktır.

20 20 Döşeme Noktası Taşı : Karonuzun başlangıç noktasını bu komut ile duvar üzerinde herhangi bir noktaya taşıyabilirsiniz. Özellikle artık parça kontrolünü kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır. Bu işlemi Mouse veya özellikler penceresinden Karo döşeme noktası X/Y değerlerinden yapabilirsiniz. Duvar Karo Stilini Kopyala / Yapıştır : Karo kapladığınız duvarınızı Mouse sol tuşu ile seçili hale getirin ve Karo Stili Kopyala komutuna tıklayın. Daha sonra Karo Stilini hangi duvara kopyalamak istiyorsanız o duvarı seçip mouse sağ tuşuna basın ve Karo stilini Yapıştır komutuna tıklayın. Duvarınız aynı stilde döşenmiş olacaktır. Ürünü Göster : Duvara atanan bir karonun özelliklerini gösteren penceredir. Toplam Miktar : Seçmiş olduğunuz karonun duvar üzerinde toplam kaç adet kullanıldığını gösteren penceredir. b) Özellikler Penceresinden seramik kaplama : Duvara atamış olduğunuz seramik ile ilgili özellikler penceresinde bulunan Geometri bilgileri, Karo döşeme noktası, Gelişmiş özellikler, Çerçeve sınırları gibi değişkenleri kullanarak duvara seramik kaplayabilirsiniz. Zemine Seramik kaplama : Çizdiğiniz döşemeye seramik yerleştirmek için Veritabanları sekmesini tıklayarak Seramiksan kütüphanesinden istediğiniz karoyu seçiniz. Seçtiğiniz karoyu sol mouse tuşuna basılı tutarak döşeme üzerine sürükleyip bırakın. Döşeme detaylarını ekranınızın sağ tarafında bulunan Özellikler sekmesinde yer alan Karo Bilgilerinden değiştirebilirsiniz.

21 21 Kapı Ekleme / Pencere Ekleme : Kapılar ve pencereler sekmesinden Kapı veya Pencere başlığının altından istediğiniz ürünü seçip mouse sol tuşuna basılı tutarak istediginiz duvara sürükleyip bırakınız.default değerlere sahip bir kapı veya pencere duvarda otomatik olarak eklenecektir. Özellikler sekmesinden seçili olan kapı veya pencere ile ilgili değiştirmek istediğiniz bilgileri bu pencereden yapabilirsiniz. Ürün Ekleme : Veritabanlarında Tamamlayıcı Ürünler sekmesinden istediğiniz ürünü seçiniz. Seçtiğiniz ürünü sol mouse tuşuna basılı tutarak, istediğiniz duvarın üzerine sürükleyin ve bırakın. Ürünü duvarda istediğiniz yere sol mouse tuşunu kullanarak yerleştirebilir ya da ürününü özellikler penceresinden parametrik olarak pozisyonunu değiştirebilirsiniz.

22 22 Malzeme Değiştir : Mekanınıza yerleştirmiş olduğunuz ve seçili olan 3 boyutlu objeler üzerinde sağ tuş Malzeme Değiştir komutunu tıkladığınız zaman karşınıza Seçilen Malzeme listesi penceresi gelir. Bu pencerede seçili objeye ait Renk, Doku ve V-Ray malzemesi atayabilirsiniz. Vray Işık : Vray plugini için tanımlı olan ışık sistemidir. Işığın rengi, değeri ve pozisyonu ile oynanarak en uygun ışık kaynağını elde edebilirsiniz. Sahneden Vray ışık tıklandığında sağ alt tarafta özellik penceresi açılacaktır.

23 Buradan ; 23 Pozisyon : Işığın yataydaki (X ve Y) mesafesi ve yüksekliği (Z) ayarlanır. Ancak Vray ışıklar için bu değerler iki farklı şekilde girilir. Hedef Noktası : Işığın düştüğü hedef noktanın pozisyonudur. Renk - Işığın renk değeri. Default olarak beyaz gelir. Mekanda ışık kaynağı sayısı arttıkça ışığın renginin kısılması gerekir. Genişlik :Işığın yayılım alanı Yükseklik :Işığın şiddeti Dağılım: Işığın objeler üzerindeki yansıması Çift Yüzlü :Işığın çift yönlü aydınlatması ( hedef nokta + hedef noktanın 180 tersi) V-Ray Güneş Işığı: Mekanınıza güneş ışığı etkisi yaratmak için kullanacağınız seçenektir. Işık Yönü: Koordinat sistemine göre ışığınızın konumunu ayarlayabilirsiniz.

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 6 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 8 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 6 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 8 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 6 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 8 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 1 ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI Kayıtlanma aşamasında

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama Bölüm 1:Araç çubuğu Yan sekmeler Yandaki araç çubuğu üzerinde dört adet sekme vardır. Sayfa Düzenleyiciye basarak oluşturduğunuz/oluşturacağınız sayfaları küçük

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

I. HSBS KURUM AYARLARI

I. HSBS KURUM AYARLARI HALK SAĞLIĞI BİLGİ SİSTEMİ(HSBS) I. HSBS KURUM AYARLARI HSBS sistemine giriş yapıldıktan sonra kurum ayarlarına tıklanarak kuruma ait gerekli bilgiler kurum sorumlusu tarafından bir defaya mahsus olarak

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

Ö RENME FAAL YET - 5 Ö RENME FAAL YET - 5 5. ARAÇLARI KULLANMA

Ö RENME FAAL YET - 5 Ö RENME FAAL YET - 5 5. ARAÇLARI KULLANMA Ö RENME FAAL YET - 5 AMAÇ Ö RENME FAAL YET - 5 Bu faaliyette verilen bilgiler do rultusunda sunu sayfalar nda kulland n z yaz lardaki yaz m hatalar n otomatik olarak düzeltebilecek, makrolar olu turup

Detaylı

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ GĐRĐŞ 1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ Đnternet tarayıcınızdan http://www.hkmo.org.tr/ adresine girdikten sonra sayfanın sağ üst kısmında yer alan ÜYE GĐRĐŞĐ bağlantısına tıklayarak Harita ve Kadastro Mühendisleri

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

27 3.7.1 Sayfa Numarası Ekleme... 27 3.7.2 Üstbilgi Veya Altbilgi Ekleme...

27 3.7.1 Sayfa Numarası Ekleme... 27 3.7.2 Üstbilgi Veya Altbilgi Ekleme... MICROSOFT WORD 2010 İçindekiler 1. Başlangıç... 5 1.1 Microsoft Word Yazılımı... 5 1.2 Klavye Kısayolları... 6 1.3 Yardım... 7 2. Temel İşlemler... 8 2.1 Yeni belge açma... 8 2.2 Var olan belgeyi açma...

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi 1. Firma Tanımlama ve Firma İşlemleri Firmanın açılması Program kurulumu bittikten sonra otomatik olarak masa üstüne SQL Standart Setup ve Standart Seri Versiyonları adında bir klasör atılır. Programda

Detaylı

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yaz l m ile çal ma esnas nda zaman iyi kullanmak için makro haz rlayabileceksiniz. ARA TIRMA Sürekli tekrar n yapt n zi lemlere

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. www.albarakafx.com.tr. 1- Programın Web Ortamında İndirilmesi

KULLANICI KILAVUZU. www.albarakafx.com.tr. 1- Programın Web Ortamında İndirilmesi KULLANICI KILAVUZU 1- Programın Web Ortamında İndirilmesi Albaraka FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz. Link: http://albrk.link/albarakafx 2- Platformun Kurulumu

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 1 Bu faaliyette verilen bilgiler ile kelime işlemci programının arayüzünü kullanarak temel belge işlemlerini hatasız yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Kelime işlemci

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım)

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) 1.Adım: Gmail üzerinden e-posta hesabınıza herhangi bir tarayıcıdan http://mail.maltepe.edu.tr linkine tıklayıp daha önceden kullandığınız e-posta hesabınızı

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır.

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. Evrak Ekle Kurum İçi Giden Evrak Ekleme Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. İçyazı No sistem tarafından otomatik verilmekte, müdahale

Detaylı

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu TEFTİŞ PROGRAMLARI - Giriş e-içişleri ana sayfasına giriş yapıldıktan sonra, adınızın üzerine tıklayarak Teftiş Kurulu nda sahip olduğunuz yetki seçilir. Arama

Detaylı

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA Başvuru öncesi önemli birkaç hatırlatma; Başvuru yapabilmeniz için öncelikle

Detaylı

ROUNDCUBE. ROUNDCUBE GİRİŞ ve ÇIKIŞ. Roundcube Nedir? Roundcube Kullanımı İçin Gerekenler

ROUNDCUBE. ROUNDCUBE GİRİŞ ve ÇIKIŞ. Roundcube Nedir? Roundcube Kullanımı İçin Gerekenler ROUNDCUBE Roundcube Nedir? Sunucu üzerinde yer alan e-postalarınıza web üzerinden ulaşarak e-posta işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz, Türkçe menüler ile işlem yapabileceğiniz yeni bir uygulamadır.

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL HÜCRELERİNDE # İŞARETİNİN ANLAMI Sayılar ve tarihler söz konusu olduğunda sütun genişliği daha büyük önem kazanır.

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google 3 Boyutlu Çizimler ve Google Sketch Up Sizde kendi evinizi Google Earth ün içinde gördüğümüz 3 boyutlu yapılar gibi yapıp Google Earth'e yüklemek ister misiniz? O zaman Google SketchUp ı öğrenin. 3 boyutlu

Detaylı

Örnekler: Koltuk Modelleme (Model-Evren Çavuşoğlu)

Örnekler: Koltuk Modelleme (Model-Evren Çavuşoğlu) Örnekler: Koltuk Modelleme (Model-Evren Çavuşoğlu) Rectangle aracıyla 100;85 ölçüsünde bir dikdörtgen oluşturulur Z ekseninde On Face seçiliyken 12 cm Move aracıyla yukarı kaldırılır Yüzeyi Push/Pull ile

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması Amaç: Tedarikçi Firmaların Barkod basabilmesi için Kullanacakları Uygulamanın Tanıtımı ve Kullanılması Eğitim İçeriği 1. Uygulamanın Teknik Özellikleri 2. Uygulamanın Çalıştırılması 3. Kullanıcı Girişi

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

Bölgeler kullanarak yer çekimini kaldırabilir, sisli ortamlar yaratabilirsiniz.

Bölgeler kullanarak yer çekimini kaldırabilir, sisli ortamlar yaratabilirsiniz. Bölge (Zone) Bölge nesnesi kullanılarak tapınak çevresinde gölgeli, ürpertici bir ortam yaratılmış. Yine bölge nesnesi kullanılarak mağara ortamının karanlık olması sağlanmış. Bu da ortamının gerçekliği

Detaylı

Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak

Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak 2 Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak Microsoft PowerPoint programı slayt ve sunu hazırlamak için kullanılan oldukça güçlü bir programdır. PowerPoint programında hazırladığınız slaytlar (sayfalar)

Detaylı

Sınavın yapısı ve süre TPS İki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama: Görüntü Yorumlama 60 soru İkinci aşama: Mevzuat ve Uygulama teorik 40 soru Sınav

Sınavın yapısı ve süre TPS İki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama: Görüntü Yorumlama 60 soru İkinci aşama: Mevzuat ve Uygulama teorik 40 soru Sınav Projenin Amacı Tarayıcı personellerin sertifikalandırılarak, güvenlik personeli içinde bir uzmanlık olarak geliştirilmesi Tarayıcı personellerin daha iyi koşullara ulaşmasını sağlamak Alanında uzman personellerin

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ Dahilde İşleme İzni Memur Kılavuzu

TEK PENCERE SİSTEMİ Dahilde İşleme İzni Memur Kılavuzu TEK PENCERE SİSTEMİ Dahilde İşleme İzni Memur Kılavuzu Yükümlülerce gümrük idarelerine yapılan dahilde işleme izni başvuruları, Tek Pencere Sistemi E-başvuru Uygulaması üzerinden elektronik ortamdan yapılacak

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

FOREACH V1.8. Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı. www.sercantogrul.com 0506 588 17 18

FOREACH V1.8. Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı. www.sercantogrul.com 0506 588 17 18 FOREACH V1.8 Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı www.sercantogrul.com 0506 588 17 18 İçindekiler Foreach Hakkında... 2 1-Anasayfa... 3 2-Bakım Kartı... 4 3-Tanımlama İşlemleri... 5

Detaylı

HESAPLAMA TABLOSU PROGRAMINA GİRİŞ

HESAPLAMA TABLOSU PROGRAMINA GİRİŞ HESAPLAMA TABLOSU PROGRAMINA GİRİŞ Büyük bir matris olarak tanımlanan, hücrelerden oluşan ve hücreler arası işlem yapmaya, formül tanımlamaya olanak sağlayan programlardır. Kişisel bilgisayarlarda en çok

Detaylı

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI 360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI Say2000i kapsamına bu yıl dahil olan idare muhasebe birimlerinden intikal eden sorunlardan, 360 hesabının gelir

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

E-OKUL TASDİKNAME GİRİŞİ

E-OKUL TASDİKNAME GİRİŞİ E-OKUL TASDİKNAME GİRİŞİ Öğrencilerin tasdikname ve öğrenim belgelerinin sol alt köşesinde e-okul logosu var ise bu durumdaki öğrencilerin girişleri e-okul sisteminden alınmalıdır. tasdikname ve öğrenim

Detaylı

SLCM - Modül (Ders) Yaratılması

SLCM - Modül (Ders) Yaratılması SAP sisteminde Modül (Ders) Yaratılması işlemleri için PIQ_ACSTRUC Bölüm Kataloğu komutu kullanılır. Bu ekranda gerçekleştirilecek tüm işlemlerde geçerlilik tarihinin doğru belirlenmesi önemlidir. Geçerlilik

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU www.kap.org.tr ye İlişkin Kılavuz Her türlü sorunuz için kapdestek@mkk.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. ANA SAYFA HAKKINDA GENEL BİLGİLER https://www.kap.org.tr/tr/

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU Atık Üreticileri için Kullanım Kılavuzu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı 2010-1 - Kayıt Giriş 1. http://cbs.cevreorman.gov.tr veya http://www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr

Detaylı

Yandaki resimlerde Excel Pazartesi den başlayarak günleri otomatik olarak doldurmuştur.

Yandaki resimlerde Excel Pazartesi den başlayarak günleri otomatik olarak doldurmuştur. Otomatik Doldurma; Hızlı veri girişi için Microsoft Excel'in otomatik olarak verileri tekrarlamasını sağlayabilir veya verileri otomatik olarak girebilirsiniz. Excel'in sayı, sayı ve metin birleşimi, tarih

Detaylı

Outlook 2010 Eski Hesabın Kaldırılması Yeni Hesabın Tanımlanması

Outlook 2010 Eski Hesabın Kaldırılması Yeni Hesabın Tanımlanması Outlook 2010 Eski Hesabın Kaldırılması Yeni Hesabın Tanımlanması Üniversitemizde görevli tüm personelimizin Posta hesapları Ada.Net firması tarafından yönetilmekteydi, 25 Mart 2013 tarihinden itibaren

Detaylı

SQL Server'ı Uzaktan Bağlantı İçin Ayarlamak

SQL Server'ı Uzaktan Bağlantı İçin Ayarlamak Microsoft SQL Server?a uzaktaki bir bilgisayardan bağlanmak için tek yapmanız gereken, SQL Server Manager?da makinenin adı, kullanıcı adı ve şifreyi girmek veya programdaki connection stringi değiştirmek

Detaylı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı C ve Sistem Programcıları Derneği Kasım 2002 İçindekiler: 1 -GIRIŞ 3 1.1.NEDEN STANDARTLARA IHTIYACIMIZ VAR? 3 2 -İMLA VE YAZIM 3 2.1.TÜRKÇE

Detaylı

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar Lütfen Dikkat! Bu kitapta herhangi bir şekilde adı geçen ürün, marka veya şirket isimleri sahiplerine aittir. Kitapta yer alan

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2014-2015 Bahar Yarıyılı e-posta: fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Enstitümüze bağlı

Detaylı

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı Kurulum İşlemleri Hasp Driver Kurulumu Hasp Hatası Alıyorum - Unable to Access Sentinel Hasp Run-Time Environment (H0033) - Feature Not Found

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 3. BELGE DENETİMİ

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 3. BELGE DENETİMİ ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 3 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamış olduğunuz belgelerin diline uygun denetim işlemlerini hatasız yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hazırladığınız bir belgede

Detaylı

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI)

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) Toplu tarama yapmak için; sol menüden tarama yapmak istediğiniz ilgili fakülteyi seçerek Ara demeniz gerekmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Detaylı

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet 57 Yrd. Doç. Dr. Yakup EMÜL, Bilgisayar Programlama Ders Notları (B02) Şimdiye kadar C programlama dilinin, verileri ekrana yazdırma, kullanıcıdan verileri alma, işlemler

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI

ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI MAKYAJ SİHİRBAZI NEDİR? Oriflame Makyaj Sihirbazı, tek bir dokunuşta birbirinden farklı makyaj stilini ve görünüşü denemenize imkan tanır. Oriflame müşterilerinin

Detaylı

Safir Tema Gölge Wordpress Teması

Safir Tema Gölge Wordpress Teması Safir Tema Gölge Wordpress Teması (Yardım v1.0) Tema Kurulumunda Dikkat Edilecek Noktalar Gölge Wordpress temanızı normal bir Wordpress temasını kurar gibi kurabilirsiniz. Kurulumda özel olarak ekstra

Detaylı

VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ

VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ 27 1. Kurum Standartları anketine MEBBİS (http://mebbis.meb.gov.tr) ana sayfasında bulunan "Kurum Standartları Öğrenci ve Veli Girişleri" bağlantısını kullanarak veya e-okul

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2015-2016 Bahar Yarıyılı e-posta: fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Bilim Dünyasına

Detaylı

TURKUAZ KONUTLARI TOPLU YAPI YÖNETİMİ AİDAT ÖDEME OTOMASYONU

TURKUAZ KONUTLARI TOPLU YAPI YÖNETİMİ AİDAT ÖDEME OTOMASYONU TURKUAZ KONUTLARI TOPLU YAPI YÖNETİMİ AİDAT ÖDEME OTOMASYONU 01.04.2016 Tarihinde Piramit Ar-Ne Bilişim Hizmetleri ile yeni bir Site Yönetim Otomasyonuna geçiş yapılacaktır. Bu sistemle birlikte www. turkuazvadisi.com.tr

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 25/03/2015-36685 *BE6P3A0FN* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Sayı : 24382287-100- Konu : Ortak Dersler Hk. ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Backup Premium Hızlı Başlangıç Kullanım Kılavuzu

Backup Premium Hızlı Başlangıç Kullanım Kılavuzu Hakkında Memeo Backup Premium, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Backup Premium değerli ve önem verdiğiniz belgelerinizi otomatik olarak yedekleyerek, istediğiniz zaman dosyalarınızı

Detaylı

MedicReS Good Medical Researcher (GMR) İyi Tıp Araştırmacısı Kayıt Sistemi www.medicres.club

MedicReS Good Medical Researcher (GMR) İyi Tıp Araştırmacısı Kayıt Sistemi www.medicres.club MedicReS Good Medical Researcher (GMR) İyi Tıp Araştırmacısı Kayıt Sistemi www.medicres.club www.medicres.club Yeni kayıt için Hesap oluştur bağlan/sına /klayınız. Nüfus cüzdanınızdaki bilgiler ile aynı

Detaylı

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur.

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur. SSS Q: HER EŞLEŞMENİN GALİBİNİ BELİRLEMEK İÇİN KAÇ OYUN OYNANACAK? A: Turnuva, 5v5 Sihirdar Vadisi öldün çık (1 maç üzerinden), finaller ise 3 maç üzerinden gerçekleşecek. Q: BU TURNUVAYA KATILABİLİR MİYİM?

Detaylı

Çılgın Yıldızlar. Soru:

Çılgın Yıldızlar. Soru: Çılgın Yıldızlar Ayşe'nin dört adet plastik yıldızı vardır. Her yıldızın büyüklüğü, rengi, kenar kalınlığı ve köşe sayısı farklıdır. Ayşe, yıldızlarını bu özelliklerine göre sıralamayı seviyor. Örneğin,

Detaylı

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

MİA-MED E-REÇETE KULLANIM KLAVUZU

MİA-MED E-REÇETE KULLANIM KLAVUZU MİA-MED E-REÇETE KULLANIM KLAVUZU 01.07.2012 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek e-reçete için hekimlerimiz sosyal güvenlik kurumuna ait https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp (Resim1) linkten

Detaylı

İçindekiler Hosting hizmeti için silme isteği oluşturulması Reseller Paketi altında hosting hizmetinin oluşturulması Kesintiyi en aza indirmek için

İçindekiler Hosting hizmeti için silme isteği oluşturulması Reseller Paketi altında hosting hizmetinin oluşturulması Kesintiyi en aza indirmek için Mevcut Share Hsting Paketlerinin Reseller Paketleri Altına Aktarılması İçindekiler Hsting hizmeti için silme isteği luşturulması Reseller Paketi altında hsting hizmetinin luşturulması Kesintiyi en aza

Detaylı

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız.

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız. 5. SINIF MATEMATİK PROJE KONULARI (2012-2013) Atatürk ün geometri alanında yaptığı çalışmaların ülkemizdeki geometri öğretimine katkılarını açıklayınız. Geometrik cisimlerin (prizmalar ve piramitler) günlük

Detaylı

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma Message Broadcasting Message Broadcasting, bir EasyMP Monitor eklentisidir. Yöneticiler eklentiyi kullanarak ağ üzerindeki bir veya daha fazla projektöre ya da tüm projektörlere mesaj veya duyuru gönderebilirler.

Detaylı

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1 Çevrimiçi paylaşım 3.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

Ulakbim Ulusal Veri Tabanlar

Ulakbim Ulusal Veri Tabanlar Ulakbim Ulusal Veri Tabanlar EBSCOhost E itimi support.ebsco.com EBSCO nun Ocak ay nda tüm EKUAL konsorsiyumu üyelerine sundu u ULAKB M Ulusal Veri Taban (UVT) tan na ho geldiniz. Bu e itimde, EBSCOhost

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 S ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI]

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) resmi web sitesinin (http://www.kutuphaneci.org.tr) bilgi mimarisi açısından daha önce

Detaylı

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER Şekil-1: BREADBOARD Yukarıda, deneylerde kullandığımız breadboard un şekli görünmektedir. Bu board üzerinde harflerle isimlendirilen satırlar ve numaralarla

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı