Geçen haftanın özeti. 19 Aralık 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Geçen haftanın özeti. 19 Aralık 2016"

Transkript

1 19 Aralık 2016 Geçen haftanın özeti Fed 2017'de daha hızlı faiz artışı öngörüyor. Fed Aralık toplantısında, beklentilere paralel olarak 25 baz puanlık faiz artışına gitti. Ancak beklentilerden daha şahin bir adım atarak önümüzdeki yıl için faiz artırım projeksiyonunu toplam 50 baz puandan 75 baz puana çıkardı. Büyüme, işsizlik ve enflasyon göstergelerine ilişkin projeksiyonlarda ise sınırlı revizyonlar görülüyor. Basın toplantısında 2017 için öngörülen faiz projeksiyonunun yükseltilmesine ilişkin bir soru üzerine, Janet Yellen bazı üyelerin istihdam ve enflasyon görünümündeki iyileşmenin yanı sıra mali politikalarda olabilecek değişiklikleri de göz önüne alarak yukarı yönlü revizeye gitmiş olabileceğini söyledi. Bu ifadeden, henüz tüm üyelerin Trump politikalarının etkisini göz önüne alarak karar vermediği sonucunu çıkarabiliriz. Dolayısıyla, Trump ın uygulayacağı mali politikalar ve bu politikaların etkileri netlik kazandığında, FOMC üyelerinin tamamının projeksiyonlarını revize etmesini bekleyebiliriz. Diğer bir deyişle, Trump politikaları, beklendiği gibi, büyüme ve enflasyonda hızlanmaya işaret ederse daha fazla Fed üyesinin faiz tahminlerini yukarı çektiğini görebiliriz. Gökçe Çelik +(90) Deniz Çiçek +(90) Yellen ın açıklamalarının ardından ABD tahvil faizleri sert yükseldi. Bu sabah Asya seansında 2-yıl vadeli ABD tahvil faizleri 2009 dan bu yana en yüksek seviye olan %1.28 i gördü. 10-yıl vadeli ABD faizi ise Eylül-2014 ten bu yana ilk kez %2.58 e yükseldi. Fed in önümüzdeki dönemde daha hızlı bir faiz artışına işaret etmesi gelişmekte olan ülkeler açısından daha zorlayıcı bir ortam yaratacak. Dolayısıyla, Trump ın seçilmesinin ardından gelişmekte olan ülke varlıklarında başlayan yeniden fiyatlama sürecinin devam ettiğini görebiliriz. Buna bağlı olarak TL deki değer kaybı baskısının ve tahvil faizlerindeki yukarı yönlü hareketin devam etmesini bekliyoruz. 3. çeyrekte GSYH güçlü kamu harcamalarına rağmen küçüldü. TÜİK tarafından yeni yayınlanmaya başlayan verilere göre, GSYH üçüncü çeyrekte yıllık bazda %1.8 oranında daraldı. Daha önce açıklandığı üzere GSYH ölçüm ve hesaplamalarında önemli değişiklikler yapıldı. Bunun sonucunda nominal GSYH ve bileşenleri tamamen yenilendi, sabit fiyat yerine zincir endeksi kullanarak reel GSYH hesaplandı; yıllık ve çeyreklik olmak üzere iki farklı yoldan hesaplanan iki GSYH serisi oluşturuldu.

2 Revizyonların bir sonucu olarak, dolar cinsinden kişi başına milli gelir 9 bin dolarlardan 11 bine çıktı. Reel GSYH de ise, çeyreklik seride 2009 sonrası büyüme oranı ortalama 2 yüzde puan arttı. Yıllık olarak 2015 te %4 olan büyüme %6.1 e, çeyreklik olarak ikinci çeyrekte %3.1 olan büyüme %4.5 e çıktı. Verinin açıklanmasından önce bizim beklentimiz %0.7, piyasanınki %0.5 daralma yönündeydi. Yeni serinin eskisinden çok farklı olduğunu dikkate alınca, eskiye göre olan beklentilerin yeni serideki %1.8 lik daralmayla karşılaştırılmasını anlamlı bulmuyoruz. Ayrıca yeni seride mevsim ve takvim etkilerinden arındırma yapılmadığından, çeyreklik daralmanın ve baz etkilerinin büyüklüklerini de ayrıştıramıyoruz. Bunlara karşın, yeni serideki bir önceki çeyreğe göre yavaşlamanın (%4.5 ten %-1.8 e), eski seride beklenen yavaşlamadan (%3.1 den %-0.5 e) büyük olması, üçüncü çeyrekte ekonomik aktivitedeki düşüşün öngörülenden çok daha ciddi olabileceğini düşündürüyor. Bu da önümüzdeki dönemdeki toparlanmanın hızına dair endişelerimizi artırıyor. 3. çeyrek verilerine dair önemli bir husus da bu çeyrekte kamu harcamalarının çok hızlı artması. GSYH nin yaklaşık %16 sını oluşturan kamunun tüketim harcamaları yıllık bazda %24 artarak büyümeye puan kadar katkı yaptı. Diğer tüm harcama kalemleri büyümeye eksi katkı yaptı. Üçüncü çeyrekte GSYH büyümesinde yaşanan düşüşün büyük bir ölçüde darbe girişimine ve uzun bayram tatillerine bağlı bir seferlik etkilere bağlıyoruz. Buna karşın yavaşlama öngörülenden büyük göründüğünden, toparlanmanın da daha yavaş olabileceğinden ve büyüme trendinin daha önceki dönemlere göre bir hayli düşük kalabileceğinden şüphe ediyoruz ve 2017 yılı için büyüme tahminlerimizi ise yeni seriyle uyumlu olacak şekilde yakında güncelleyeceğiz. Cari açık Ekim de de genişleme kaydetti. Ekim ayı ödemeler dengesi verilerine göre, aylık cari işlemler açığı 1.7 milyar dolar olarak, milyar dolar olan tahminimize ve piyasa beklentisine uygun gerçekleşti. Önceki ay 32.4 milyar dolar seviyesinde olan 12 ay birikimli cari açıksa iki aydır olduğu gibi yine artarak 33.7 milyar dolara çıktı. Dış ticaret açığındaki genişlemede temel etmenler mal ticaretindeki bozulma ve turizm gelirlerindeki düşüş oldu. Net turizm gelirlerinin geçen yılın aynı ayına göre %27, ilk on ayda 2015 in aynı dönemine göre %37 düştüğünü görüyoruz. Rus turist sayısındaki toparlanmanın turizm gelirlerindeki düşüşü önceki aylara göre nispeten sınırladığı anlaşılıyor. Finans hesapları 3.2 milyar dolar sermaye girişi kaydederken, resmi rezervler 2.9 milyar dolar arttı. Dolayısıyla finans hesapları dengesi 0.3 milyar açık fazla verdi; net hata ve noksanda 1.3 milyar dolar giriş kaydedildi. Finansal hesaplarda 1.6 milyar doları bulan bankaları eurobond ihracıyla, reel ve finansal sektörün toplam 1.3 milyar dolarlık uzun vadeli net borçlanması önemli göründü.

3 Sonuç olarak, cari işlemler dengesi turizm gelirleri ve mal ticaretindeki olumsuz gelişmeler yüzünden bozulma kaydetti. Yılın kalanında cari açığın daha fazla artmasını bekliyoruz. Bununla beraber GSYH nin %5.1 i olarak beklediğimiz 2016 yılı cari işlemler açığının, son yukarı yönlü GSYH revizyonundan sonra %4 civarında olacağını hesaplıyoruz. İstihdam Eylül de aylık bazda yükseldi. Yıllık bazda 1 yüzde puan artan işsizlik oranı, Eylül ayında %11.3 olarak gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı ise yıllık bazda 1.3 puan artarak %13.7 oldu. Ayrıca istihdam oranı önceki yılın aynı ayındaki %46.8 oranında kalırken, işgücüne katılım oranı %52.1 den %52.6 ya geldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış verilere göre, işsizlik oranı önceki aya göre 0.1 yüzde puanlık düşüş göstererek %11.3 te gerçekleşti. İstihdam oranı %46 dan %46.4 e çıktı; işgücüne katılım oranı da 0.4 puan artarak %52.3 oldu ve yeni en yüksek seviyesine ulaştı. Sonuç olarak, işsizliğin azalması için ekonominin katılımın üzerinde istihdam yaratması gerekiyor, ancak üçüncü çeyrekte ekonomide daralma söz konusu olduğundan yıllık bazda bu olmadı. Ağustos- Ekim dönemini kapsayan Eylül verisindeki mevsimsellikten arındırılmış işgücüne katılım ve istihdam artışı ise, Ekim'de sanayi üretiminde de görülen sert toparlanmanın bir yansıması olabilir. Bu sert artışın bir defalık olup olmadığını önümüzdeki aylardaki verileri görünce anlayacağız. Kasım bütçesinde vergi yapılandırmasının olumlu etkisi görüldü. Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Kasım ayı bütçe gerçekleşmelerine göre, merkezi yönetim bütçesi dengesi bu ayda 10 milyar TL fazla verirken, faiz dışı denge de neredeyse 14 milyar TL fazla verdi. Bütçe ve faiz dışı denge geçen yıl sırasıyla 0.8 ve 4.7 milyar TL fazla vermişti. Yılın genelinde olduğu gibi güçlü artışını sürdüren faiz dışı harcamalar Kasım da %20 arttı. Dahası son iki ayda kamu harcamalarının ivmelenmesi, üçüncü çeyrekte büyümeye önemli katkı yapan kamunun bunu son çeyrekte artırarak sürdüreceğine işaret ediyor. Gelirler tarafındaysa, vergi barışı kapsamında yeniden yapılandırılan vergilerin toplanmasıyla vergi gelirlerinde yıllık bazda %37.2 artış kaydedildi. Toplamda 14.6 milyar TL olan artışın 11 milyar TL den fazlası yapılandırmadan kaynaklandı. Yapılandırmadan kaynaklanan tek seferlik gelirler Kasım da mali performansı iyi gösterse de, ekonomik aktiviteyi canlandırmak için uygulanan mali teşvikler ve büyümedeki yavaşlamanın gelirlere yapacağı olumsuz etki sebebiyle, önümüzdeki dönemde bütçe dengelerinde bozulma görebiliriz. Orta vadeli enflasyon beklentileri Aralık ta da yükseldi. TCMB nin aylık beklenti anketine göre, 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi 0.17 yüzde puan artışla %8.04 e çıkarken, 24 ay sonrası için beklenti de 0.04 yüzde puan artarak %7.31 oldu.

4 Anketin önemli sonuçlarından bazıları şöyle: Beklenti anketine katılanlar bu ay TCMB nin haftalık repo faizinde değişiklik beklemiyor. Anketin gecelik faiz beklentileri faiz koridorunun tavanında da değişik tahmin edilmediğine işaret ediyor. USD/TL 12 ay sonra 3.63 (önceki 3.50) olarak bekleniyor yılı GSYH büyümesi %2.6 (önceki %2.9), 2016 cari açığı 34 milyar dolar (aynı) olarak tahmin ediliyor. Önümüzdeki Haftaya Bakış PPK kararları Salı günü açıklanacak. Para Politikası Kurulu nun (PPK) bu toplantıda haftalık repo faizini %8 den %8.25 e, gecelik borç verme faizini %8.50 den %8.75 yükseltmesini bekliyoruz. Piyasa beklentisi de bizimkine paralel görünüyor. Son dönemde küresel tahvil faizlerindeki yükselişe paralel olarak gelişen ülke paraları dolar karşısında değer kaybetti ve TL benzer para birimlerinden daha da zayıf performans gösterdi. Fed faiz projeksiyonlarının yukarı revize edilmesi ve piyasaların faiz artırımı beklentilerinin güçlenmesi, dış finansman koşullarındaki sıkılaşmanın kalıcı olabileceğini ortaya koyuyor. Bu durumda TL desteklenmek isteniyorsa atılacak adım faiz koridorunun tavanını yükseltmek olacaktır. Tepkisiz kalmak TL de daha büyük değer kayıplarına yol açabilecekken, sert bir artırım hedeflenen ekonomik toparlanmaya ket vurabilir ve siyasi iradeden tepki çekebilir. Bunu dikkate alarak, PPK toplantısında son toplantıya benzer bir karar alınacağını, gecelik borçlanma faizi ölçülü miktarda (muhtemelen 25 baz puan) artırılıp karar metninde daha fazla sıkılaşma için açık kapı bırakılacağını düşünüyoruz. TL nin değeri açısından önemli olan faizin koridorun tavanı olduğunu düşünüyoruz. Bununla beraber sadeleştirme süreci sonlandırılmak isteniyorsa, haftalık repo faizi de yükseltilebilir. Repo faizi %8.25 e çekilir ve merkez bankası fonlamasının kompozisyonu haftalık fonlamaya doğru kaydırılırsa, ortalama fonlama maliyetinin haftalık repo faizi yakınına çekilmesi suretiyle sadeleştirme büyük ölçüde tamamlanacaktır. Bu haftanın veri gündeminde ayrıca Kasım ayı merkezi yönetim borç stoku (Salı), Aralık ayı tüketici güven endeksi (Çarşamba) ve Kasım ayı konut satışları (Cuma) da bulunuyor.

5 Bu rapor, QNB Finansbank Hazine Bölümü ekonomistleri tarafından müşterilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenmiştir. Raporun QNB Finansbank ile ilişkili bir kuruluşun müşterisi tarafından kullanılabilirliği, alan kişi ve bu kuruluş arasındaki akdi ilişkiye tabi olacaktır. Bu raporda sunulan bilgi, yorum ve tavsiyeler raporu hazırlayanların görüşlerini yansıtmakta olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında değildir. Mali durum ile risk ve getiri tercihlerinin çeşitliliğini göz önünde bulundurunca sadece bu raporda yer alan görüşlere dayanarak verilecek yatırım kararları beklentilere uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapordaki bilgilerin derlenmesinde güvenilirliğine inanılan sağlam kaynaklardan faydalanılmıştır; ancak bilgilerin doğruluğu bağımsız olarak teyit edilmemiştir. QNB Finansbank bilgilerin doğruluğu ve bütünlüğü konusunda garanti vermemekte ve doğabilecek hatalarda sorumluluk üstlenmemektedir. Raporda sunulan bilgiler üzerinde önceden belirtilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır. QNB Finansbank ve ilişkili kuruluşlar ile bu kurumlarda çalışan personel araştırma raporlarında sözü edilen menkul kıymetlere yatırım yapabilir ve zaman içerisinde pozisyonlarını değiştirebilir. Bu raporda yer alan bilgilerin bir kısmı ya da tamamının kopyası çıkarılamaz ya da dağıtılamaz.

Geçen haftanın özeti. 30 Ocak Gökçe Çelik +(90)

Geçen haftanın özeti. 30 Ocak Gökçe Çelik +(90) 30 Ocak 2017 Geçen haftanın özeti PPK ek sıkılaşma için faiz koridorunda alan açtı. Para Politikası Kurulu (PPK) tahminimiz doğrultusunda, gecelik borç verme faizini 75 baz puan artırarak %9.25 e getirdi;

Detaylı

haftalık bülten 6 Ağustos 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 6 Ağustos 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 6 Ağustos 2012 Geçen haftanın özeti Yıllık enflasyon, MB nin işaret ettiği gibi %9 un üzerinde. Temmuz da aylık tüketici fiyatları enflasyonu -%0.23 oldu. Gerek bizim - %0.16 lık tahminimizin

Detaylı

haftalık bülten 31 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) 212 318 5087 inan.demir@finansbank.com.tr

haftalık bülten 31 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) 212 318 5087 inan.demir@finansbank.com.tr haftalık bülten 31 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti TCMB finansal istikrarı sağlamak için makroihtiyati tedbirler kullanmaya devam edecek. TCMB Başkanı Erdem Başçı düzenlediği basın toplantısında, Banka

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 49 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Aralık

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Aralık SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv İnşaat Kasım İtibarıyla 2013 Otomobil Satışları 2012 nin Üzerine Çıktı Konut Fiyat Artışında Hızlanma Var İnşaat Sektörü İstihdamında Düşüş Devam Ediyor Turizm

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

haftalık bülten 11 Kasım 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 11 Kasım 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 11 Kasım 2013 Ecicek Geçen haftanın özeti Ekim ayı enflasyonu, TCMB tahminlerinin aşılmasını hemen hemen kesinleştirdi. Ekim ayı enflasyon oranı aylık %1.80 olarak, %1.25 olan tahminimizin

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Şubat 2017, Sayı: 8. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 8 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90)

H. Erkin Işık, CFA +(90) Deniz Çiçek +(90) 18.03.2019 H. Erkin Işık, CFA +(90) 2 318 5096 hasanerkin.isik@qnbfinansbank.com Deniz Çiçek +(90) 2 318 5086 deniz.cicek@qnbfinansbank.com ay birikimli merkezi yönetim bütçe açığı Şubat ta.9 milyar TL

Detaylı

haftalık bülten 19 Kasım 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 19 Kasım 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 19 Kasım 2012 Geçen haftanın özeti MB Başkanı Başçı TL de aşırı değerlenme ihtimaline vurgu yaptı. MB Başkanı Erdem Başçı, bir televizyon kanalında yayımlanan söyleşide TL nin aşırı değerlenme

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

haftalık bülten 3 Şubat 2014 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 3 Şubat 2014 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 3 Şubat 2014 Ecicek Geçen haftanın özeti PPK ciddi faiz artırımıyla geleneksel para politikasına geri döndü. Salı gecesi acil olarak toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) bütün politika

Detaylı

haftalık bülten 15 Ekim 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 15 Ekim 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 15 Ekim 2012 Geçen haftanın özeti Hükümet bu yıl ve önümüzdeki yıl için büyüme projeksiyonlarını aşağı çekti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2013 2015 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018 29Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 211Q1 211Q2 211Q3 211Q4 212Q1 212Q2 212Q3 212Q4 213Q1 213Q2 213Q3 213Q4 214Q1 214Q2 214Q3 214Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 216Q1 216Q2 216Q3 216Q4 217Q1 217Q2 217Q3 217Q4 218Q1 218Q2

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Temmuz 2017, Sayı: 29. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Temmuz 2017, Sayı: 29. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 29 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

haftalık bülten 16 Eylül 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 16 Eylül 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 16 Eylül 2013 Ecicek Geçen haftanın özeti 2. çeyrek GSYH büyümesi yine yukarı doğru sürpriz yaptı. İkinci çeyrekte GSYH, 2012 nin aynı dönemine göre %4.4 oranında arttı. Büyüme oranı böylelikle,

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Ana Metal. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mart

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Ana Metal. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mart SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Şubat ta Otomotiv İç Satışlarda Hızlı Artış, Otomobil Satışlarından Kaynaklanıyor. Şubat ta Ticari Araç Satışları Gerilerken Ağır Ticari Araç Satışları Sınırlı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Günlük Bülten 17 Eylül 2013

Günlük Bülten 17 Eylül 2013 Bülten 17 Eylül 13 PİYASALAR Döviz Piyasası Summers'ın FED Başkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından FED'in gevşek para politikasının devam edeceği beklentisi ve Suriye'ye yönelik endişelerin azalmasıyla

Detaylı

haftalık bülten 7 Ocak 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 7 Ocak 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 7 Ocak 2013 Geçen haftanın özeti Yılsonu enflasyonu 1968 den bu yana en düşük seviyesinde. Aylık tüketici fiyatları bizim %0.5 lik tahminimizin hafif altında, piyasa beklentisine ise paralel

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 15:30 USD Kişisel Gelir (Aylık) (Mar) AZ 0,3% 0,4% 15:30 USD Kişisel Gider (Aylık) (Mar) ORTA 0,2% 0,1% 15:30 USD Reel Kişisel Tüketim (Aylık)

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Kas) ORTA 0,1% -0,7% 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) ORTA

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 18 Eylül 2017, Sayı: 37. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 18 Eylül 2017, Sayı: 37. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 37 Yurt Dışı Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank Ekonomi Bülteni Yurt

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Eyl) AZ 5,9 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu) ORTA 1,0% 1,0% 12:00 EUR Çekirdek Tüketici

Detaylı

haftalık bülten 24 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 24 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 24 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti PPK politika faizini indirdi, ama zorunlu karşılıkları arttırdı. Haftalık repo faizi 25 baz puan indirildi. Politika faizini %5.50 ye getiren bu indirim,

Detaylı

Enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açık daralıyor

Enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açık daralıyor AYLIK RAPOR Enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açık daralıyor Mevsimsellik ve geçişkenlik nedeniyle yıllık enflasyon çift haneye yaklaştı, cari açıkta daralma devam ediyor. EKONOMİK VE SEKTÖREL GELİŞMELER

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 19 Haziran 2017, Sayı: 25. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 19 Haziran 2017, Sayı: 25. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 25 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ağustos 2013 1

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ağustos 2013 1 SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Otomotiv İç Satışlarda Hızlı Artış Temmuz Ayında Devam Ediyor. Beyaz Eşya Beyaz Eşya İç Satışlarda Artış Temmuz Ayında Hızlandı. İnşaat Reel Konut Fiyat Endeksinde

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ekim 2014

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ekim 2014 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ekim 2014 ILIMLI BÜYÜME DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 24 Ekim 2014 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR EKONOMİK ARAŞTIRMALAR 16 Kasım2018 YÖNETİCİ ÖZETİ İşsizlik oranı Ağustos ayında Temmuz ayına göre 0,3 puan artarak %11,1 seviyesine yükseldi. Piyasaların beklentisi % 11,2 seviyesindeydi. 2018 yılı Ekim

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME HAZİRAN 17 MİLLİ GELİR VE BÜYÜME Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), 17 yılının ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre %5 oranında gerçekleştirdiği büyüme performansıyla, ekonominin hızlandığını gösterdi.

Detaylı

Yurt İçi Veri Takvimi

Yurt İçi Veri Takvimi Haftalık Veri Takvimi 8 Eylül 2017 Yurt İçi Veri Takvimi 11 Eylül Pazartesi 10:00 2Ç17 GSYİH verileri Medyan beklenti yıllık %5,4 oranında bir büyümeyi işaret ederken, kurum beklentimiz ise büyümenin %5,7

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 23 Ocak 2017, Sayı: 4. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 23 Ocak 2017, Sayı: 4. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 4 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.29 Altın (USD) 1,258 Aralık 18 EUR/TRY 6.05 Petrol (Brent) 51.9 BİST - 100 91,527 Gösterge Faiz 20.9 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 1.56% -4.1% 20.3% 11.4%

Detaylı

Makro Ekonomi. Haftalık Gelişmeler. Bu Haftanın Ekonomi Gündemi

Makro Ekonomi. Haftalık Gelişmeler. Bu Haftanın Ekonomi Gündemi Makro Ekonomi Haftalık Gelişmeler Nazlıcan ŞAHAN Analist - Makro Ekonomi +90 212 403 41 71 nazlican.sahan@vakifyatirim.com.tr Mehmet Emin ZÜMRÜT Direktör Bu Haftanın Ekonomi Gündemi Perşembe günü (25 Ekim)

Detaylı

-2.98% -10.0% 19.7% 13.5% % Ocak 19 Ocak 19 Şubat 19 Şubat 19 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER.

-2.98% -10.0% 19.7% 13.5% % Ocak 19 Ocak 19 Şubat 19 Şubat 19 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5,32 Altın (USD) 1.319 Şubat 19 EUR/TRY 6,06 Petrol (Brent) 66,0 BİST - 100 104.530 Gösterge Faiz 18,8 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik -2.98% -10.0% 19.7% 13.5%

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 26 Kasım 2018

HAFTALIK RAPOR 26 Kasım 2018 Eyl.13 Ara.13 Mar.14 Haz.14 Ara.14 Mar.1 Haz.1 Ara.1 Mar.16 Haz.16 Ara.16 Mar.17 Ara.17 Mar.18 Haz.18 Eyl.13 Ara.13 Mar.14 Haz.14 Ara.14 Mar.1 Haz.1 Ara.1 Mar.16 Haz.16 Ara.16 Mar.17 Ara.17 Mar.18 Haz.18

Detaylı

Makro Veri. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre -5,6 puan olan dış ticaretin büyümeye katkısını daha yüksek olarak hesaplamamızdan kaynaklandı.

Makro Veri. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre -5,6 puan olan dış ticaretin büyümeye katkısını daha yüksek olarak hesaplamamızdan kaynaklandı. Makro Veri Büyüme ve Dış Ticaret: Türkiye ekonomisi için yüksek büyüme=yüksek dış ticaret açığı İbrahim Aksoy Ekonomist Tel: +90 212 334 91 04 E-mail: iaksoy@sekeryatirim.com.tr TÜİK tarafından bugün açıklanan

Detaylı

haftalık bülten 20 Mayıs 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 20 Mayıs 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 20 Mayıs 2013 Ecicek Geçen haftanın özeti PPK kararı: Sadece faizler azalmadı, ZK lar da arttı. Para Politikası Kurulu (PPK), beklentilerimize paralel olarak, bütün faiz oranlarını 50 baz

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Tarım. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mayıs

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Tarım. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Mayıs SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Nisan Ayında Mevsimsel Arındırılmış Bazda Otomotiv Üretiminde Düşüş Var. Beyaz Eşya Beyaz Eşya İç Satışlarında Artış Nisan Ayında Hızlanarak Devam Etti. İnşaat

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ekim

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ekim SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv İç Tüketim Göstergesi Olan Otomobil İç Satışları Üçüncü Çeyrekte Artmaya Devam Etti. Beyaz Eşya İç Tüketim Göstergesi Olan Beyaz Eşya İç Satışlar Üçüncü Çeyrekte

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 24 Şubat 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 4 Nisan 2016, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 4 Nisan 2016, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 4 Nisan 2016, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ MART 2018

MAKROEKONOMİ BÜLTENİ MART 2018 BUSİAD Hazırlayan:Doç.Dr.Metin 05.04.2018 1 ENFLASYON Şubat 2018 itibariyle tüketici fiyatlarının, %0,73 olarak gerçekleştiği ve %10,35 olan yıllık enflasyonun %10,26 düzeyine düştüğü görül müştü. Mart

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ocak 2014

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ocak 2014 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ocak 2014 EKONOMİK GÖRÜNÜM KASIMDA İYİLEŞTİ Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 14.01.2014 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi

Detaylı

GÜVEN ENDEKSLERİ. Kaynak: TCMB & TÜİK SANAYİ SEKTÖRÜ

GÜVEN ENDEKSLERİ. Kaynak: TCMB & TÜİK SANAYİ SEKTÖRÜ M A R T 17 ayında 97 seviyesine gerileyen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Şubat ta 1, düzeyine yükselerek yeniden iyimser kanada geçti. Bu dönemde RKGE alt endekslerinde, son aydaki sipariş miktarı haricindeki

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

haftalık bülten 3 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 3 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 3 Aralık 2012 Geçen haftanın özeti Aylık dış ticaret açığı Ekim de beklentilerin oldukça altında gerçekleşti. Ekim ayı dış ticaret açığı 5.5 milyar dolarla, hem piyasa beklentisi olan 8.2

Detaylı

haftalık bülten 6 Mayıs 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90)

haftalık bülten 6 Mayıs 2013 Geçen haftanın özeti haftalık bülten Ecicek İnan Demir +(90) haftalık bülten 6 Mayıs 2013 Ecicek Geçen haftanın özeti Merkez Bankası enflasyon tahminlerini sabit tuttu. Merkez Bankası (MB) bugün yayımladığı yılın ikinci Enflasyon Raporu nda 2013 yılı enflasyon tahminini

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 20 Mart 2017, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 20 Mart 2017, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi : 2014 3. Çeyrek 10 Aralık 2014 STOKLARDAKİ AZALIŞ BÜYÜMEYİ DÜŞÜRDÜ Seyfettin Gürsel, Zümrüt İmamoğlu ve Ayşenur Acar Yönetici özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Gayri

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

haftalık bülten 5 Kasım 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 5 Kasım 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 5 Kasım 2012 Geçen haftanın özeti Dış açıkta olumlu baz etkisinin sonuna yaklaşırken. Eylül ayında 6.8 milyar dolar olarak gerçekleşen aylık dış ticaret açığı böylece 6.1 milyar dolarlık

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 28 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü TEMMUZ 17 Mayıs ayında 19, seviyesine yükselen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran da 11, olarak kaydedildi. Bu dönemde RKGE kapsamındaki alt endekslerin büyük bölümünde olumlu gelişimler görüldü.

Detaylı

haftalık bülten 4 Haziran 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90)

haftalık bülten 4 Haziran 2012 Geçen haftanın özeti haftalık bülten İnan Demir +(90) haftalık bülten 4 Haziran 2012 Geçen haftanın özeti Asimetrik zorunlu karşılıklar daha da asimetrik hale geldi. Piyasa beklentisine paralel olarak MB gerek %5.75 olan bir haftalık repo faizinde gerekse

Detaylı

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU KASIM AYLIK EKONOMİ VE DIŞ TİCARET BÜLTENİ 2018 Uluslararası Para Fonu (IMF), yayımladığı '2018 yılı Sonbahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda küresel büyüme için risklerin son 6 ayda arttığına

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 07:30 EUR Hollanda İşletme Güveni (Ara) AZ 4,0 07:30 EUR Hollanda Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) AZ 0,1% 0,1% 07:30

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (2. Çeyrek) ORTA 3,1% 3,1% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

EYLÜL Emeklilik Fon Bülteni. bnpparibascardif.com.tr /

EYLÜL Emeklilik Fon Bülteni. bnpparibascardif.com.tr / EYLÜL 2017 31.08.2017 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 276.938 ve fon büyüklüğü devlet katkısı ve otomatik katılım dahil 2.02 milyar TL'dir.

Detaylı

BAKANLAR KURULU SUNUMU

BAKANLAR KURULU SUNUMU BAKANLAR KURULU SUNUMU Murat Çetinkaya Başkan 12 Aralık 2016 Ankara Sunum Planı Küresel Gelişmeler İktisadi Faaliyet Dış Denge Parasal ve Finansal Koşullar Enflasyon 2 Genel Değerlendirme Yılın üçüncü

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (Mar) ORTA 12,6% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,2% 10:30 CHF İsviçre

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Eylül 2013 1

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Eylül 2013 1 SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Otomotiv Sektöründe Satış Artışını Ticari Araç Satışlarındaki Düşüş Baskılıyor. AB Ülkelerinde Yeni Araç Kayıtlarında Ağustos Ayında Düşüş Var. Beyaz Eşya Beyaz

Detaylı

TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU

TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU Hazırlayan: Sıla Özsümer Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı Türkiye Düzenli Ekonomi Notu ve Raporun İçeriği Hakkında

Detaylı

Borsa Istanbul Faiz Döviz

Borsa Istanbul Faiz Döviz Ekim 2015 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık bazda %1,55, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,69 artış gerçekleşti. Ana

Detaylı

Türkiye ekonomisi 2012 yılında net ihracatın ve kamu sektörünün katkısıyla %2.2 büyüdü.

Türkiye ekonomisi 2012 yılında net ihracatın ve kamu sektörünün katkısıyla %2.2 büyüdü. 28-I 28-II 28-III 28-IV 28 29-I 29-II 29-III 29-IV 29 21-I 21-II 21-III 21-IV 21 211-I 211-II 211-III 211-IV 211 212-I 212-II 212-III 212-IV 211 213T* Türkiye ekonomisi 212 yılında net ihracatın ve kamu

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 15 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 15 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 15 Ağustos 2017 Salı Piyasa Gündemi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,41 artışla 109.537,36 puandan tamamladı. Günlük Bülten BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 2.574,26

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 215 BÜYÜME DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 13 Nisan 215 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eyl) YÜKSEK 0,9% 0,6% 11:30 GBP Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl) ORTA 0,1% 0,3% 11:30

Detaylı

Makro Veri 2. Çeyrek GSYH Büyümesi

Makro Veri 2. Çeyrek GSYH Büyümesi i 10/09/2018 Makro Veri 2. Çeyrek GSYH Büyümesi GSYH 2. çeyrekte de güçlü kalmaya devam etti; fakat en iyisi geride kaldı Serkan Gönençler Ekonomist sgonencler@sekeryatirim.com.tr TÜİK, GSYH nin 2Ç18 de

Detaylı

-2.98% -7.3% 19.7% 13.5% % Şubat 19 Ocak 19 Şubat 19 Mart 19

-2.98% -7.3% 19.7% 13.5% % Şubat 19 Ocak 19 Şubat 19 Mart 19 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.63 Altın (USD) 1,295 Mart 19 EUR/TRY 6.32 Petrol (Brent) 68.4 BİST - 100 93,784 Gösterge Faiz 22.8 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik -2.98% -7.3% 19.7% 13.5%

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 25 Mayıs 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

Makro Veri. Cari açık yeni rekorda. Tablo 1: Cari Denge (milyon $) -month,

Makro Veri. Cari açık yeni rekorda. Tablo 1: Cari Denge (milyon $) -month, Makro Veri Ödemeler Dengesi: Cari açık yeni rekorda İbrahim Aksoy Ekonomist Tel: +90 212 334 91 04 E-mail: iaksoy@sekeryatirim.com.tr Cari denge Aralık ta 7,5 milyar $ rekor açık verirken, rakam, piyasa

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekim 15. Emeklilik Fon Bülteni. Değişen dünyanın sigortası

Ekim 15. Emeklilik Fon Bülteni. Değişen dünyanın sigortası Ekim 15 25.09.2015 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 176.941 ve fon büyüklüğü devlet katkısı dahil 1.333 milyon TL'dir. Aylık arşivimize istediğiniz

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY EURUSD Piyasalarda gözler Fed toplantısında Geride bıraktığımız yılın son ayında faiz artırımına

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Günlük Bülten 02 Nisan 2013

Günlük Bülten 02 Nisan 2013 Bülten 02 Nisan 20 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,84 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, yurtdışı piyasaların tatil olması sebebiyle hacimsiz geçen günü %0,2 düşüşle 1,4 seviyesinden sonlandırdı. 31 Ara

Detaylı

A Y L I K EKONOMİ BÜLTENİ

A Y L I K EKONOMİ BÜLTENİ M A R M A R A Ü N İ V E R S İ T E S İ İ K T İ S A T F A K Ü L T E S İ A Y L I K EKONOMİ BÜLTENİ CARİ İŞLEMLER DENGESİ DIŞ TİCARET DENGESİ BORÇLANMA GÖSTERGELERİ VE CARİ İŞLEMLER DENGESİ NET ULUSLARARASI

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 6 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı