ANoNiM $inreri KARMA 8A6IMSIZ DENETIM. 2oLs YTLTNA ir-i5riru $EFFAFLIK RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANoNiM $inreri KARMA 8A6IMSIZ DENETIM. 2oLs YTLTNA ir-i5riru $EFFAFLIK RAPORU"

Transkript

1 KARMA 8A6IMSIZ DENETIM ANoNiM $inreri 2oLs YTLTNA ir-i5riru $EFFAFLIK RAPORU Karma Bagrmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

2 KARMA 8A6TMSTZ DENET M A.$. 2oLs yrlrna ir-i5riru SEFFAFLTK RApoRU Bu rapor, Kamu Gozetimi Muhasebe Ve Denetim Standartlart Kurumu taraftndan 26/t2/2OL2 tarih ve sayrlr Resmi Gazete'de yayrmlanan Ba$rmstz Denetim Yonetmeligi'nin 35'nct maddesinde; bir takvim yrlrnda KAY K denetimi yapmrg denetim kuruluglarrntn, ytlltk geffafltk raporu d[izenlemesi gerekti$i uya nnca hazrrla nm tgttr. $enolcivan Yonetim Kurulu Bagkanr Karma Ba[rmsrz Denetim A.$. (A Member Of Parker Randall International) Karma Bagrmslz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

3 iciruoxiun SAYFA t- nururiyapiveortaki.ar 1 z- 5inrrrrmilvnronusu 2 I riilr v0runiciun vt sonuvtu olrunqiun inrrliru sn{5lr otou6u GRUBUN Hururi vt vrptsrt 0ztuiruni 4 s- Sinrryin iil$riil oturriu KURULU$IARtvr oirstn isururmn ir su iil$rileniru unnivni 5 o- $inrrriru onerruizrsvon YAPIsl 5 z- $inrriru ornniu Hizuni vrnoi6i t<rvik'un 6 8- SUREKL rr6irirrr poilrirnst 6 q- $inrrtittr sr6rmsrzur ixesirur uyumu t to- ginrei erilniruiru onrsrrrvrt 8 I 1- SoRUMLU orru nqi rniru Ucnrnrru oinitme EsAst-ARl 8 tz- rrilrr cuvruc sistlvti 8 l3: KALITE rorurnor SiSnM 8-22 Karma Bagrmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ lstanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

4 -t- KARMA BAGrMsrz DENETiM A.S.2o1s ytllna it-isriru SEFFAFLIK RAPoRU L. HukukiYaprVeOrtaklar A. Y6netim Karma Bafirmsrz Denetim Anonim Ycinetim Kurulu agaltdaki gibidir: $irketi ($irket) 'nin 31 Arahk 2015 tarihi itibariyle $enolcivan Vildan $akrak Osman Konuk Yonetim Kurulu Bagkanr Yonetim Kurulu Uyesi Yonetim Kurulu Uyesi Karma Ba[rmsrz Denetim Anonim $irketi ($irket) 'nin 31 Mart 2015 tarihi itibariyle Yonetim Kurulu aga[tdaki gibidir: $enolcivan Vildan $akrak Osman Konuk Yonetim Kurulu Bagkant Yonetim Kurulu Uyesi Yonetim Kurulu Uyesi B. $irket'in Hukuki Yaprst Karma Ba$rmsrz Denetim Anonim $irketi, istanbulticaret Sicili Mi.ldtirlti!i.i'ne sicil numarast ile kayrth olup Nace kodu altrnda ba$rmstz denetim faaliyeti gergeklegtiren bir girkettir. $irket, faaliyetlerine 2008 yrhnda baglamrgtrr ve 201L yrhnda merkezi Londra olan Parker Randall International'a katrlarak Parker Randall International'rn Ttirkiye temsilcisi olup, Ttirk Ticaret Kanunu hi.ikiimlerine gdre kurulmus Anonim $irket stattistindedir. C. $irket Ortaklarr $irket ortaklarrmrzrn listesi gu gekildedir: Yonetim Kurulu Bagkant: Di[er Ortaklar: $enolcivan Osman Konuk Seving Konuk Vildan $akrak Miijdat Bozkrr Turan Kafrzmanlr Engin Kaya Gdkhan $ahin NETIM Denetim A.Sl Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $i9li/ istanbul - TURKEY el: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

5 -2- Ortaklarrmrzdan Selguk Alsancak Ot.Ll.2Ot4tarihinde vefat etmigtir. Varisleri, Sirketimizde bulunan hissesini 26.OL.2OtS tarihinde Vildan $akrak'a devrederek ortakhktan ayrtlmrgtrr. Ortaklarrmrzdan Kenan Bu[a, L ].5 tarihinde TL deperindeki 37 adet hissesini $e nol Civa n'a devrede re k orta kh kta n ayrt I m t gttr. girketimiz ortaklarrndan, Seving Konuk tarihinde girketimizde bulunan 1 adet 5OO Tl'lik hissesini 500 TL kargrhirnda 2L TC Kimlik No'lu Gcikhan $ahin'e devir ve fera! etmi$tir. Gokhan $ahin bu devir ve fera[t kabul etmigtir. girketimiz ortaklarrndan, Duruhan Kaplan O2.O3.2OL6 tarihinde Sirketimizde bulunan 1 adet 500.-Tl'lik hissesini 500(BeSyiiz)- TL kargrhfrnda TC Kimlik nolu $enol Civan'a devir ve fera$ etmigtir. $enol Civan'da bu devir ve ferapr kabul etmigtir. D. $irketin Ofis Sayrsr ve YurtdrSr Subeleri girketimizin merkezi drgrnda yurtiginde ve yurtdrgrnda herhangi bir gubesi veya irtibat ofisi bulunma maktadrr. 2. $irket Faaliyet Konusu Karma Ba[rmsrz Denetim Anonim $irketi, 6102 sayrlrttirk Ticaret Kanunu, 6352 saytlt Sermaye Piyasasr Kanunu ve Kamu Gdzetimi Muhasebe ve Denetim Standartlart'ntn ilkeleri ve ilgili diier mevzuat hi.iki.lmlerine uygun olarak faaliyetlerini gergeklestirmektedir. 3. Kilit Yoneticiler ve Sorumlu Denetgiler girketimizin btitiln ycineticileri bizim igin kilit pozisyonlarda gorev ahyor olup denetgilerimizin girket igindeki unvanlart gu gekildedir: Sorumlu Ortak Bag Denetgi : $enolcivan Osman Konuk Krdemli Denetgi : Vildan $akrak Denetgi : Mi.ijdat Bozktr Turan Kalrzmanlt Engin Kaya Gokhan $ahin idari igler Sorumlusu : Seving Konuk Karma Bagrmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ lstanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

6 0zgegmi5leri; $ENOr C VAN TAR HiNDE Tekirda!'rn Qorlu ilgesinde dofdu. ilk, orta ve lise dpreniminiqorlu'da tamamladt yrhnda Marmara Universitesi iktisadi ve idari Bilimler Faktiltesi iktisat boli.imi.inden mezun oldu yrhnda askerlik gdrevini tamamladr. Londra'da Oxford House College'da dil eflitimialdt tarihleri arasrnda Ba[rmsrz Denetim Kurulu5u olan Rasyonel Ba[rmsrz Denetim A.g.'nin kurucu orta[r ve yonetim kurulu iiyesiydi. Bu girketteki hisselerini 2002 yrhnda devretti yrlrndan itibaren Karma Bafrmsrz Denetim A.$. 'nin Kurucu Ortaft ve Yonetim Kurulu Ba5kanrdrr. karmadenetim.com.tr SEV NC KONUK tarihinde istanbul'da dopdu. ilk, orta dfirenimini istanbul'da ve lise 6[reniminiAnkara'da tamamladt. tgto yrhnda Ankara Universitesi Siyasal Bilimler Fakiiltesi iktisat ve Maliye bol[imlerinden mezun oldu. Arahk 1971 tarihinde Maliye Bakanhlr Gelirler Kontrolori.i olarak goreve ba5ladt L977 yrllarr arasrnda istanbul grubu olmak izere 24 yrl gatrgtrktan sonra $ubat 1995'da emeklioldu. Gelirler Kontroldrli.iftinden emekli olan Serpil Ozdeniz ve Hikmet Berzeg ile birlikte Nisan 1996'da Akad Yeminli Mali Miigavirlik Limited $irketi'ni kurdu yrlrndan itibaren Karma Bafrmsrz Denetim A.$.'nin kurucu orta[rdrr. OSMAN KONUK $irkette ki [invanr sorumlu denetgidir. L tarihinde Van'da dopdu. ilk, orta ve lise o[reniminivan'da tamamladt. L971yrhnda Ankara iktisadive Ticari ilimler Akademisi igletme Muhasebe b6ltimunden mezun oldu. Yi.iksek 6prenim srrasrnda imar ve iskan Baakanh[r - Mesken Genel Mi.idi.irltigii - gecekondu igleri Daire Bagkanlr[r'nda "Aragttrma Teknisyeni" olarak galrstr. Maliye Bakanlrpr'nca agrlan Gelirler Kontrolorliifi.i stnavrnt kazanarak Gelirler KontroldrU oldu. Bu g6revi t97l-t977 yilan arasrnda Ankara'da, ytllart arasrnda da istanbul'da yi.iri.itti.i yrh Ekim ayrnda kendi iste$iyle bu gorevinden ayrrlarak istanbul'da faaliyette bulunan E. Atilla Selguk'la ortak olarak galrgtr yrllarr arastnda ise "Uzman Yeminli Mali Miigavirlik A.$." isimli Ba[rmsrz Denetim $irketi'nde sorumlu ba5 denetgi olarak 96rev yaptr. Tel:+90 ffi6'uan. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY (Pbx) Fax: +90 (0)

7 L ytltnda Y.M.M. ruhsattnt aldrve aynryrlyeminli Mali MUgavirlik Bi.irosunu kurdu. - 2OO5 yrlrndan itibaren Karma Bafrmsrz Denetim A.$. 'nin kurucu ortalt ve yonetim kurulu i.iyesidir. V LDAN 9AKRAK - $irkettekitinvantktdemlidenetgidir. - 2O.L1.t964 tarihinde EskiSehir'de dofdu. - Si.ileyman Qakrr Ktz Lisesi'nden mezun oldu. - Anadolu Universitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakiiltesi igletme boli.imlinden 1985 yrlrnda mezun oldu doneminde Maliye Bakanhpr'nda gelir kontrolortl olarak gah5mrgtrr tarihinde Karma Ba[rmsrz Denetim A.$. ortafr olarak galrsma hayatrna halen devam etmektedir. 4. $irket'in Balh Oldufu Grubun Hukuki ve Yaptsal Ozellikleri girket'in tiyesi oldu[u grup Birlegik Kralhk merkezli Parker Randall International'dtr. Parker Randall International denetim, finansal dantgmanlrk ve muhasebe hizmetleri veren, diinya gaprnda biiyiime ve lider konuma gelebilme vizyonu edinmi5 bir denetim afrdlr. Parker Randall International'rn amacr; mti$terilerin beklentilerini agarak mugteriye en doiru bilgiyi mtigterilere en krsa zamanda aktarabilmek ve bunu ti.lm uluslararast alanda bi.iti.in denetim ve finansal platformlarda bir defer haline getirebilmektir. Diinya gaprnda yaklagtk 43 i.ilkede 50 temsilcisiyle 100 den fazla ofis ve 2000 den fazla ortak ile faaliyetlerini stirdiirmektedir. Uluslararasr Muhasebe Bi.ilteni (lab) tarafrndan yayrnlanan 2015 yrh b[ilteninden altnan bilgilere gdre gruba iiye firmalar toplamda milyon dolar ciro elde etmi5tir. Toplam galt5an sayrsr kigidir. Denetim ve denetim harici gelirler aynmr btiltende belirtilmemigtir" Merkezi Ydnetim Kurulu Bagkanr her 3 yrlda bir yaprlan genel kurul ile ti.lm liye firmalartn ytinetim kurulu bagkanlarrnrn oylamasr sonrasr segilir. Oylamaya katrlan her Yonetim Kurulu Bagkanr Adaylarr, Yonetim Kurulu Uyelerini segim oncesi kendi listelerinde belirtirler. Segim sonucunda kazanan Merkezi Ydnetim Kurulu Bagkanr ve Uyeleri; gizli oylama ile Bagkan Yardrmcrsrnr ve di[er 5 krta bagkanrnr segerler. Oylamalar segilen Ydnetim Kurulu Bagkant veya Bagkan Yardrmcrsr veya Ydnetim Kurulu Uyelerinden herhangi birinin vefat etmesive segimlere hile karrgmasr sebebi ile tekrar ettirilir. Uye firmalann yapmts olduklarr anlagma detaylarr a5a[tda ki gibidir; - Denetim airna i.iye firmalar arasrnda refere edilmig igler ile ilgili sdzlegmede belirtilen hizmet tutartntn YoLO'u refere den firmaya iidenmelidir. - Bu oran yilnetim kurulu iiyelerinin %o75'nin onay vermesi halinde artabilir veya azalabilir. Karma Bagr Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ lstanbul- TURKEY +90 (0) (Pbx) Fax:+90 (0)

8 -5- - Refere edilen ige hizmet vermeye devam eden liyenin odeyecefi %10'luk oran %1. veya %5 oranrnda arttrrrlabilinir. - Uy" firmalar Parker Randall International'a senelik sabit bir iiyelik aidatr 6derler. Denetim aprna liye olan i.ilkeler a5aftdaki gibidir; Avrupa Bulgaristan Giiney Krbrrs Rum Kesimi Kuzey Krbrrs Tiirk Cumhuriyeti Danimarka Fransa Almanya italya Malta Romanya Rusya lspanya lsvigre Ti.irkiye ingiltere OrtadoEu Suudi Arabistan Kuveyt L0bnan Katar Yemen Birle5i k Arap Emirlikleri Uueun GUney Amerika Arjantin Bolivya Brazilya siri Kolombiya Ekvador Paraguay Peru Urugay Venezuel la Afrika Afrika Bostvana Mrsrr Morityus Nijerya Sudan Giiney/ Orta Amerika Cayman Adalan Kosta Rica El Salvador Guetemala Meksika Panama Amerika Birle5ik Devletleri Asya / Pasifik Hong Kong Hindistan Endonezya Malezya Pakistan Si ngapur Vietnam 5. girket'in iligkiti Oenetim Kuruluglan ve Diger igletmeler ile au iligkilerin Mahiyeti $irket'in T0rkiye iginde; - Karma Yeminli Mali Miigavirlik Limited $irketi - Vildan $akrak - $enolcivan - Kadir KamakgUn ile ortak ofis ve kaynak paylastmr ili5kisi bulunmaktadrr. Aynt zamanda girketimiz Karma Yeminli Mali Miigavirlik Limited $irketi ve Yeminli Mali M0gavir Vildan $akrak ve Kadir Kamakg0n ile tam tasdik ve vergi danrgmanhir hizmetleri; Serbest Muhasebeci Mali Mi.igavir $enol Civan ile de serbest muhasebeci mali miigavirlik ve muhasebe hizmetleri vermektedir. Ayrtca bir i.lst maddede belirtildi[i gibi girket, sadece Parker Randall International'tn Ttirkiye temsilcisi olup onun drgrnda yurtiginde veya yurtdr$rnda herhangi bir hukuki iligkisi bulunmamaktadtr. 6. $irket'in Organizasyon Yaptsl $irketi'in 31 Aralrk 2015 tarihi itibariyle organizasyon yaprsr a5aftdaki gibidir : Karma Bagrmsrz A.$. Mah. Leylak Sk. Nursanlar i9 Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli / istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) B 58 (Pbx) Fax: +90 (0\

9 6 Ydnetim Kurulu $enolc VAN Vildan $akrak Osman Konuk Yonetim Kurulu Bagkant Yonetim Kurulu Uyesi Ydnetim Kurulu Uyesi Kalite Gtivence Sisteminden Sor:umlu Ortak $enolc VAN Denetim EIitim idari i5ler Muhasebe Vildan $akrak Osman Konuk Seving Konuk Mi.ijdat Bozkrr Yrhnda Denetim HizmetiVerilen KAY K'ler $irketimiz, Sermaye Piyasasr Kurulu'na Tabi Olan Sirketlerden; - Mazhar Zorlu Holding A.$. - Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.$. - G0ven Menkul De$erler A.$. - Egemen Menkul Krymetler A.$. $irketlerinin baprmsrz denetim faaliyetlerini gergeklegtirmistir. 8. Si.irekli EEitim Politikasr girket, defigen kanunlar ve yonetmelikler hakkrnda kendini gtincel tutabilmek igin belirli arahklarla ilgili konular hakkrnda o konu ile ilgili uzman ortak tarafrndan verilen elitimlerle yenilikgi ve bilgi sahibi bir politika benimsemektedir takvim yrhnda $irket taraftndan gergeklegtirilen eiitimlerle ilgili detaylar a5a[tdaki gibidir: NET'M Karma Ba! Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY : +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

10 7- A. Kalite Glivence Sistemi Efitimleri : Uygulama si.ireleri 4 kez olup her bir uygulama 3 er saat olmak Uzere toplamda 12 saat elitim verilmigtir ve epitimi girket ortaklarrndan Seving Konuk tarafrndan verilmigtir. Epitimin kapsamr bu sistemin faydalarr, neleri kapsadrlr ve standartlart olarak belirlenmig olup 5irket ortaklannrn tamamr bu efitimlere kattlmtgttr. B. E-Fatura ve E-Defter E[itimleri : Egitimler Haziran 2015 ve Ekirn 2014 tarihlerinde 4 er saat toplamda 8 saat olarak girket ortaklarrndan $enol Civan ve islvlvtvo Luca Elitim Birimi tarafrndan verilmigtir. EEitimin kapsamr E-Fatura ve E-Deftere gegig stireleri, hangi Sirketlerin bu kapsama gireceklere ve girketlere saglayabilecefi faydalarr olarak belirlenmig olup girket ortaklarrve iligkilidiger igletmelerinin gahganlarrnrn tamamr bu efitimlere kattlmtgttr. C. TFRS E[itimleri : Egitimler Temmuz 2015 ve Afiustos 2015 tarihlerinde 3 er saat toplamda 6 saat olarak girket ortaklarrndan Duruhan Kaplan tarafrndan verilmigtir. Elitimin kapsamt mali tablolarrn Tiirkiye Finansal Raporlama Standartlarr'na nastl uyumlu hale getirilebileceei bunun igin hangi teknik ve bilgilerin kullanrlmasr gerektipi olarak belirlenmig olup girket ortaklartntn tamamr bu epitimlere katrlmrgttr. D. Muhasebe ve Denetim Programr Efiitimleri : E[itimler Af ustos 2015 ve Eyliil 2015 tarihlerinde 4 er saat toplamda 8 saat olarak iswwvto Luca Elitim Birimi tarafrndan verilmi$tir. Efitimin kapsamr Luca muhasebe programrnr daha etkin, daha verimli, daha dogru ve daha hrzlt kullanabilme olarak belirlenmig olup girket ortaklarr ve iligkili diper igletmelerinin galtsanlartntn tamamr bu eiitimlere katrlmrgtrr. Ayrrca CAP Bilgisayarlr Denetim programr sattn altnmtg ve bununla ilgili yazrhmcr firma tarafrndan verilen efitime $irket denetim ekibi igtirak etmistir. E. Ba[rmsrz Denetimde 0nemlilik Diizeyinin Belirlenmesi Bu elitimler drgrnda 5irket gerekli gdrdi.ipi.inde defigen mevzuata gore denetim ekibine eflitim vermektedir. 9. Ba[rmsrzhk ilkelerine Uyum girketimizde ba[rmsrzhk ilkelerine uyum; Baprmsrzhk ve bafitmsrzhptn korunmast hususunda 6102 sayrh Kanun'un ilgili htikiimleri ile Bafrmsrz Denetim Yonetmelifi'nin22'nci maddesine, TUrkiye Denetim Standartlarr'na ve diper diizenleyici Kurul ve Kurumlarrn dtizenlemelerine uygunlulun sallanmasr hususundaki gozden gegirmelerin yeterli kapsamda, nitelikte ve zamanrnda gergeklegtirildifine, denetgi ve sorumlu denetgilerin balrmsrzllk beyanlartntn TUrkiye Denetim Standartlarr'na uygun olarak alrndrprna ve gergek durumu yansttttftna iliskin teyidi kapsar. Ba!rmsrzh[a ait teyit yazrlarr yasal stireleri igerisinde ttim denetgilerden ahnmrgtrr. Karma Bagrmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli / istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

11 8 10. $irket Gelirinin Da[rltmr KAYiK Bairmsrz Denetim Gelirleri Yeminli Mali Miisavirlik Gelirleri Serbest Mu hasebeci Mali Miisavirlik Gelirleri DiEer Gelirleri TOPTAM ,OOTL t ,48tl ,O[TL 23.L61,33TL 2.O38.O92,82TL 11. Sorumlu Denetgilerin Ucretlendirme Esaslart $irketimiz, sorumlu denetgilerine kar payr ve iicret odemektedir. L2. $irket'in Kalite Gtivence Sistemi incelemeleri girketimiz, Kamu Gozetimi Kurumu ve Sermaye Piyasasr Kurulu taraftndan 2015 ytlt igerisinde Kalite Kontrol Sistemi ('KKS1") gergevesinde herhangi bir denetime tabi tutulmamtgttr. 13. $irketimiz Kalite Kontrol Sistemi 2015 yrh igin girket'in Kalite Gi.lvence Sistemi igleyiginden sorumlu ortaklan agafirdaki kigilerden olugmaktadrr : $enol Civan, Sorumlu Denetgi girket'in 2015 yrh igin olugturmug oldupu ve geligtirdipi Kamu Gozetimi Kurumu'nun yayrmladtlt "T[irkiye Denetim Standartlarr Kalite Kontrol Standardt ("KKSL")'e uygun olarak gelistirdifi ve uyguladrfr Kalite Kontrol Politika ve Prosed[irleri'nin igleyigi ve yaprsr genel olarak a5afitdaki gibidir. Kalite gtivence sistemi incelemesi en son tarihinde yaprlmrgtrr. $irketimizin Kalite Gtivence Sistemi etkin bir bigimde gahgmaktadtr. Kalite Kontrol Sistemi Prosedtirleri: Madde 1- Amag tarih ve sayrh Resmi Gazete'de yayrnlanan FinansalTablolartn Bafrmsrz Denetim ve Srnrrh Ba[rmsrz Denetimleri ile Diper Gtivence Denetimlerive ilgili HizmetleriYtir0ten Baptmslz Denetim Kurulu5larr ve Bafrmsrz Denetgiler igin Kalite Kontrol Standardr 1 (KKS L) Hakkrnda Tebli[ ve eki olan Ti.irkiye Denetim Standartlarr Kalite Kontrol Standardr 1 geregi baftmstz denetim girketlerinin Kalite Kontrol Sta nda rdrna iligkin politika ve prosedi.irleri belirlemektir. Madde 2- Kapsam FinansalTablolarrn Baprmsrz Denetim ve Srnrrh Bairmsrz Denetimleri ile Difer G0vence Denetimlerive itgiti Hizmetleri Ytiri.iten Baprmsrz Denetim Kurulu5larr ve Baptmstz Denetgiler igin Kalite Kontrol Standardr 1 (KKS l)'nrn uygulanmastnt sallamak igin hazrrlanmr5 olan politika ve prosediirler ve ilgili standartlara uygunlu[un kontrol edilmesine iligkin hi.iktimleri kapsamaktadtr. Karma Bagrmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul- TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

12 Madde 3- Kalite Kontrol Sisteminin Temel Unsurlarl a) Denetim girketi brinyesinde kaliteye iligkin liderlik sorumluluklart. b) ilgili etik hiikijmler. c) MUgteri iligkisinin ve denetim scizlegmesinin kabulii ve devam ettirilmesi. d) insan kaynaklarr. e) Denetimin ytiruttilmesi (Denetimin Kalitesine Y6nelik Gozden Gegirme dahil). f)izleme. Madde 4- Tanrmlar -9- a) Denetim girketi brinyesinde kaliteye iligkin liderlik sorumluluklart: Denetim girketinin liderlik yaptst ve liderlifi sergiledi[i ornek tutum ve davranrglar, kurum igi ktiltrirti, kurum iginde kalite ktiltiiriinun geli5tirilmesi, 5irket yonetiminin ttjm kademelerinin, kalite kontrol politika ve prosedi.irleri ile aga[rdaki durumlarrn gereklilifine vurgu yapan agtk, tutarh, stireklilik gcisteren eylem ve mesajlarrdrr. b) ilgili etik huktimler: Denetim ekibinin ve denetimin kalitesini gozden gegiren kiginin tabi oldu[u, Kurum tarafrndan yayrmlanan Bafrmstz Denetgiler igin Etik Kurallarda (Etik Kurallar) yer alan htiktimler ile ilgili mevzuatta yer alan daha krsrtlayrcr difer htiktimlerdir. c) Mi.igteri iligkisinin ve denetim sozlegmesinin kabuhi ve devam ettirilmesi: Denetim girketinin yeni veya mevcut bir mtigteriden yeni bir denetim sozlegmesi kabul edebilmesi igin gerekli yeterlik, beceri, kapasite ve kaynaklara sahip olup olmadr[rnrn defierlendirilmesi, sciz konusu denetime cizgti ytikiimltiltiklerin ve ilgili ttim kademelerdeki mevcut girket personelinin niteliklerinin gozden gegirilmesi, bir mugteri iligkisinin devam ettirilmesine karar verilirken mevcut veya cinceki denetimler srrasrnda ortaya grkan <inemli konular ve bu konulartn iliskinin devam etmesine olan etkilerin dikkate altnmastdtr. d) insan kaynaklan: insan kaynaklarr bir girkette rekabetgi tjstrinltikler sa[lamak amactyla gerekli insan kayna[rnrn saflanmasr, istihdamr ve geligtirilmesi ile ilgili politika olugturma, planlama, orgi.itleme, yrinlendirme ve denetleme faaliyetlerini igeren bir disiplindir. e) Denetimin ytirtittilmesi (Denetimin Kalitesine Ycinelik G6zden Gegirme dahil) : Rapor tarihi veya cincesinde denetim ekibinin vardrfr cinemli yargrlarrn ve raporu olugtururken ulagtr[l sonuglarrn tarafsrz bir gekilde deferlendirilmesini saflamak igin tasarlanmrg bir stiregtir. f) izleme : Denetim girketine, kalite kontrol sisteminin etkin gekilde igledifi konusunda makul bir grivence saflamak amacryla tasarlanan, segilen bazr tamamlanmtg denetimlerin periyodik teftigini de igeren, denetim girketinin kalite kontrol sisteminin siirekli olarak defierlendirilmesi ve g<izden gegirilmesinden olugan stiregtir. Karma Bagrmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

13 -10- Madde 5- Politika ve Prosed[irler a) Denetim girketi btinyesinde kaliteye iligkin liderlik sorumluluklart: - Liderlik Sorumluluklart belirlenir. - Kalite odakh bir i9 kiilti.ir olugturulur. - Kalite kontrolden sorumlu kigiler belirlenir. Bu kigiler belirlenirken yetki, becerive mesleki deneyimleri dikkate ahnarak belirlenir. Ayrrca bu kigiler belirlenirken aga[rdaki 6zellikler ve yetkinlikler arantr: i) Bafrmsrz Denetim alantnda en az 10 yrlhk deneyimli olmahdtr" ii) Uluslararasr Geligmeleri takip edebilecek di.izeyde ingilizce seviyesine sahip olmahdrr. iii) Sorum lu Denetgi kriterlerine sahip olmaltdtr. iv) Yonetim Kurulu Uyesi olmahdrr. girketimiz kalite kontrolden girket ortaklarrmrzdan $enol Civan sorumlu kigi olarak belirlenmistir. - Denetim girketinin ttim iletigim ve bildirimlerinde kalite kontrole iligkin eylem ve mesajlar yanstttltr. Bu mesajlar toplantr, seminer, kurs, ig yazrgmalar, brogiir, sirktiler, makale, akademik yazilar veya el kitapgrpr vb. aracrhpryla iletilir. - Denetim girketinin yaptstntve hizmetleriniyansrtan kalite kontrol rehberiolugturulur. - Geligtirme, gtincelleme ve belgelendirme igin yeterli kaynaklar ayrtltr. - Kalite kontrol sistemine iligkin operasyonel sorumluluklar yeterli ve uygun tecriibeye ve gerekli yetkiye sahip kigiye verilir. b) ilgili etik htikiimler: $irket ile btiti.inlegik olarak agaprdaki etik htlki.lmler dikkate altntr: D[iriistli.ik, Tarafsrzlrk, Mesleki yeterlik ve cizen, Srr saklama Meslepe uygun davrantg. Aykrrrhk durumlarrnrn tespit edilmesi halinde gerekli iglemlerin yaptlmastnt sallamaya y6nelik politika ve prosedurler olu5turulur. Baprmsrzhpa yonelik tehditler tespit edilir, belgelendirilir ve uygun bir 5ekilde y6netilir. Ba[tmsrzhlrn saflanmasr, baprmsrzhfia ydnelik tehditlerin tespit edilebilmesi ve deperlendirilmesi ile ba[rmsrzhfia yonelik tehditlerin ortadan kaldrrrlabilmesi veya kabul edilebilir bir dtizeye indirebilmek igin gerekli 6nlemlerin ahnmasryla ilgili olugturdufumuz politika ve prosediirler 5unlardrr : Karma Bagtmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

14 -7L- Tehditler ve Onlemler Tehditler, gok farkh iligkiler ve gartlar neticesinde ortaya grkabilir. Bir iligki veya Sarttn tehdit olu5turmast durumunda, sdz konusu tehdit, denetginin temel ilkelere uyumunu tehlikeye di.i5i.irebilir veya tehlikeye di.igtiri.iyormusgastna bir algr olugturabilir. Bir gart veya iligki birden fazla tehdit olugturabilir ve bir tehdit birden fazla temel ilkeye uyumu etkileyebilir. Tehditler, agafrdaki kategorilerden bir veya birkaglntn kapsamrna girmektedir: (a) Kigisel grkar tehdidi - finansal veya difer bir ti]r gtkartn, denetginin yargtstnt veya davrantgtnt uygunsuz gekilde etkilemesi tehdididir. (b) Kendi kendini denetleme tehdidi - denetginin; kendi girketinde veya 9ahgtrlr kurumda daha onceden kendisi veya bir bagka kigi tarafrndan varrlmrg bir yargrnrn veya gergekle5tirilmig bir hizmetin sonuglarrnr, cari donemde verdi[i hizmetin pargasr olan bir yargrya vartrken dayanak olarak kullanmast durumunda, sciz konusu sonuglarr uygun gekilde delerlendirememesitehdididir. (c) Taraf tutma tehdidi - Denetginin, bir miigterinin veya igverenin pozisyonunu, kendi tarafstzltftnr teh likeye d i.i5i.i recek geki lde savu nmast te hdid idir. (g) Yakrnhk tehdidi - Denetginin, bir mtigteri veya igveren ile uzun slireli veya yakrn iliski igerisinde bulunmasrndan dolayr, bu kigilerin grkarlarryla gok fazla ilgilenmesi veya iglerini makul olmayacak di.izeyde kabul etmesi tehdididir. (d) Yrldrrma tehdidi - Denetgi tizerinde niifuzu kdti.iye kullanma gabalarr da ddhil olmak lizere, denetginin mevcut veya hissettigi baskrlardan dolayr tarafsrz olarak hareket edebilmesinin engellenmesi tehdididir. Onlemler, tehditleri ortadan kaldrrabilen veya kabul edilebilir bir diizeye indirebilen faaliyetler veya diler onlemlerdir. Onlemler, iki temel kategoriye ayrrlmaktadtr: (a) Mevzuat veya mesleki uygulamalar ta raftndan olugturulan onlemler ve (b) Sahgma ortamrndaki 6nlemler. igermektedir: Mevzuat veya mesleki uygulamalar tarafrndan olugturulan onlemler agaftdaki unsurlart ElMeslefe girig igin gereken elitim, meslekie$itim ve deneyim yiiktimltiltikleri. E SUrekli mesleki geligim yiikiiml0liikleri. E Kurumsal yonetim diizenlemeleri. E Meslekistandartlar. E Mesleki veya dlizenleyici izleme ve disiplin prosedtirleri. E Denetgitarafrndan olugturulan raporlarrn, beyannamelerin, yaztgmalartn veya bilgilerin yasal olarak yetkile nd irilm ig i.igi.i ncii bir ta rafga gozden gegi ri lmesi. Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

15 -L2- Belirli <inlemler, etik olmayan davranrglarrn belirlenmesi veya engellenmesi olasrlrlrnl arttrrabilir. Muhasebe meslefi, mevzuat veya galrgrlan kurulug tarafindan olugturulabilecek bu tiir 6nlemler agalrda yer almaktadtr. E Qalrgrlan kurulug, mesleki uygulamalar veya bir diizenleyici kurum taraftndan kullanrlan ve meslekta5lann, igverenlerin ve vatanda$larrn mesleki olmayan veya etik olmayan davrantglara dikkatini gekebilen iyi tanrtrlmrg ve etkin gikdyet sistemleri. E Etik htikumlerin ihlalini bildirmeye iligkin agrkga ifade edilen bir gorev. Denetim girketimize ait etik hilktimlere iligkin politika ve prosediirler aga[tdaki gibidir. - Qahganlarrn etik h[iki.]mlerle ilgili olarak siirekli bilgilendirilmelerinin sa$lanmast, - Mevcut ve potansiyel tehditlerin tespitine imkan verilmesi, - Sorumlu denetgilerin ve difer kigilerin gerekli bildirimleri yapmalarrnrn saflanmast, - Firma dtizeyinde ve her bir denetim di.izeyinde Ba$rmsrzlrk taahhiltlerinin zamantnda altnmastntn sa$lanmasr, - Aykrrrlrklarrn sorumlu denetgilere zamantnda bildirimlerinin sa!lanmast, - Denetlenen igletmelerin (igtirakler dahil ) Listesi olugturulur ve denetgilere bildirilir, - Denetim ekibive personel [icret, Denetimin Kapsamr, Denetlenen igletmeyle grkar iligkisinin oldufunu gosteren durumlara kar5r rotasyona tabi tutulur. c) Mi.igteri iligkisinin ve denetim sozlegmesinin kabulii ve devam ettirilmesi: - Kabul ve devam anketleri yaprlrr. ( Etik Htiki.imler ve Yeterlilikler Defierlendirilir). - Kabul veya devam edip etmeme kararr verilir ( Mi.igterinin diiriistliifii.i ve riskler degerlendirilir). - Risk faktdrleri listelenir. - Riskler ve ahnan <inlemler yeterli 5ekilde belgelendirilir. Gtivence igin belirlenen politika ve prosediirler agafrda belirtilmigtir. - Denetimin ytirtittilmesi konusunda yetkin olmak, zaman ve kaynaklar dahildenetimi ytirtitmek igin gerekli beceri ve kapasiteye sahip olmak, - Etik hiikilmlere uygunlu[u saflayabilmek, - Risklerin ve ahnan onlemlerin yeterli bir gekilde belgelendirilmesisaflamak, - Gerektipinde (mevzuat izin vermesi halinde) denetim gekilme ve bunun nedenlerinin yeterli bir gekilde belgelendirilmesini sailamak, Gerektipinde mevzuattn izin verdifi durumlarda denetimden gekilme halinde bunun nedenleriyeterli bir gekilde belgelendirilir. Ayrrca kurulugumuzda mevcut bir denetime veya miigteri ili5kisine devam ederken, dnceden o[renme durumunda denetimi r.eddetmesine sebep olabilecek bilgileri edindifi durumlarda agalrdaki hususlar uygulanlr: &rs Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

16 - ilgili Sart ve durumlar kargrsrnda denetim girketinin atabilecepi uygun adtmlar hakktnda miisteri yonetiminin uygun kademeleri ve tist yonetimden sorumlu olan kigilerle mtizakere edilir. - Denetim girketi gekilmenin uygun olduluna karar vermig ise, soz konusu denetimden veya denetim ve mligteri iligkisinden birlikte gekilme kararr ile bu karartn sebeplerinin, mlisteri ydnetiminin uygun kademeleri ve iist yonetimden sorumlu olanlarla miizakere edilir. - Denetim girketinin denetime devam etmesini gerektirecek mesleki veya mevzuattan kaynaklanan bir ytiki.imli.iliiluntin bulunup bulunmadrfrnrn veya s6z konusu denetimden ya da denetim ve m[igteri iligkisinden birlikte gekilme karartntn sebepleriyle birlikte Kuruma ve/veya difier dtizenleyici otoritelere rapor verme yuki.imliilueijniin bulunup bulunmadrfrntn deperlendirilmesi. d) insan kaynaklarr: Qahganlarrn motivasyonlarrnr (etik hi.ikiimlere uyum dahil)artrrmak, personelin ve kurumun ihtiyaglarrnr analizlerle belirlemek ve galrganlarrn gerekli yeterlilile sahip olmalarrnt sailamak amacryla a5aprdaki alanlarda politika ve prosed[irler geligtirilir ve uygulantr. tr ige alma. tr tr tr tr tr tr tr Performa ns defierle nd irmesi. Verilen gdrevleri yerine getirme stlresi d6hil kabiliyetler. Yeterlik. Kariyer geligimi. Terfietme. Ucret ve sair haklar. Personel ihtiyacrnrn tahmini. Kurulu5umuzda ige ahm politika ve prosediirleri aga$tdaki gibi belirlenmigtir: L. ytll K TAHMiNi inriync ANALIZ NiN BEL RLENMESi : Yrl igerisinde periyodik olarak firmamrzrn tahmini personel ihtiyacrna gore ihtiyag analizi yaprlarak belirlenir. Bu ihtiyag analizleri girketimizin ig yo[unlupu, personel durumu ve hali haztrda gorevden ayrtlmayt diigiinen personel durumuna gore deliskenlik gdsterir. 2. ilrru rrruallartntn BEL RLENMESivE ilanlarin YAYTNLANMASI : Gelecek donem igin, belirlenen personel saytsrna gore ilan verilecek yayrn kanallarr belirlenir. Yaytnlanacak internet ilan kanallarr ile anla5malar yenilenir. ilan verilecek gazete mecralart planlanrr. Yeni efitim olretim doneminde i5e alrmr yaprlacak pozisyon ilanlart, net ilan kanallartnda yaytnlantr. 3. BiRiMLERE a0nr ihriyac ANALiziNilrt olu5runulmasi : Hali hazrrda gorevden ayrrlacak personel sayrlanna g6re, periyodik olarak personel ihtiyaglarr Yonetim Kurulu'na iletilir. RMA DENET Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ lstanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

17 Birimlerden gelen personel talebine gore, ilan kanallarrndan gelen Yonetim Kurulu taraftnca incelenir. 4. itrtrtlrr[rt irucrlrruufsi : aracrlr[r ile yaprlan ig bagvurularr, Yonetim Kurulu taraftndan incelenir. incelenen CV'lerden kriterlere uygun olan CV'ler birimlere gdre ayrtltr. 5. i5e nltv SUnfCi : Ydnetim Kurulu, btlti.in adaylarr deierlendirdikten sonra kendisine en uygun ve verimli olacafir diisi.indtipi] adaylarr miilakata ga$rrrr. Miilakatlar Yonetim Kurulu'nda gorev alan bir veya birden fazla iiye ile aday arastnda yuz ytize yaprlarak adaytn efitim seviyesi, mesleki bilgisive yeterlilifiive i5e uygunlufu agrsrndan deferlendirilir. Daha sonra en uygun olarak dugiiniilen adaylara yazrh veya sozlli olarak teklif yaprlrr. Daha sonradan i5e altnan yeni personel efiitimden ve oryantasyon surecinden gegirilerek ige daha kolay motivasyon safl amasr amacryla a ra m tza kattlrmr gergeklegtirilir. Kurulugum uzda performans deferlendirme kriterleri agalrdaki gibi belirlenmistir: Qalrgma saatlerine uyum Etik ilkelere baihhk ige sadakat Saygrnhk ve itibar Mesleki 6zen ve titizlik Kendini sijrekli yenileme ve geligtirme gabast Yasal dtizenlemeleri, mevzuatlarr ve de$igiklikleri kavrama, takip etme ve uygulama becerisi. Firmamrz [.icret ve sair haklarrn belirlenmesinde agafirdaki kriterlere 6ncelik verir: Efitim bilgisi Mesleki bilgi ve tecrube Kendini stirekli yenileme ve geligtirme Firmaya, etik ilkelere balltltk Yiiksek ig performanst Bununla birlikte firmamrzda kendini geligtiren, yenileyen ve firmamtzrn ihtiyaglartnt kargrlayan tlim personel igin terfi ve kariyer gelisimi imkanr bulunmaktadrr. Kariyer geligimi igin bagta Yonetim Kurulu olmak Uzere tlim ortaklarrmrz personele kariyer geligimi ile ilgili deperlendirme yapmak ve danrgmanhk sunmak gibi konularda yardrmcr olmaktadtr. Bu konularda personele yardtmct olunarak personelin; i) Personelin diper insanlardan farklr krlan becerive yeteneklerinin on plana grkmast Hedeflerin belirli aralrklarla gdzden gegirilmesive gerektifinde revize edilmesi ii) iii) Yazrh olarak bir kariyer planr olusturulmast Hedeflenir. Bununla beraber ihtiyag halinde kariyer planlamasr formu doldurularak personele kariyer geligiminde dolru adrmlan atmasr igin gerekli destek saf,lantr. Karma Bagrmsrz MA DEN g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ lstanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

18 _L5_ Kurumumuzda insan kaynaklarrnda bir diper onemli konu mesleki yeterlilifin saflanmast ve geligtirilmesidir. Bununla ilgili gerekli elitimler ve bilgilendirmeler kurum iginden veya kurum dtstndan verilebilir. Kurum iginden verilen efiitimler, personelin hangi konuda mesleki yeterliliee ve geligime ihtiyacr varsa, o konuda uzman olan ortak tarafrndan verilen e[itim ve bilgilendirmelerle giderilir. Ayrrca ihtirtag olmasr halinde kurum drgr epitimlere personelin ihtiyacr oldupu konularla ilgili olarak katrlrm sa$lanrr. Mesleki yeterlilik ve geli5imle ilgili olarak kurulugumuzda kaynak ve destek ile ilgili herhangi bir krsrtlama bulunmamaktadrr. Tlim personel meslekigeligim saflamak istedifii konuyla ilgiliolarak bagta Yonetim Kurulu olmak Uzere tiim ortaklara scizlti veya yaztlt olarak bagvuruda bulunabilir. Firmamrzda mesleki eflitim ve geligim sadece personel igin gegerli depildir. De[i5en ve geligen dtinyaya, mevzuatlara ve kanunlara uyumu saflayabilmek igin ttim ortaklar ve denetgilerimizde mesleki epitim alrrlar. Denetgiler, teorik bilgilerinin ve mesleki becerilerinin yeterli bir seviyede tutulmastnt, mesleki etik ilkelere uyulmasrnr, mesleki alandaki defigikliklerin takip edilmesini ve meslekigeligimlerinitemine y6nelik olarak siirekli efitime tabi tutulur. Bu siirekli egitim Baitmsrz Denetim Yonetmeliii'nin 25. Maddesiolan "S[irekli EEitim" maddesine gdre yi.irtiti.ili.ir. Bu maddeye gdre; Sicile tescilinden itibaren denetgilerin her beg yrlda bir siirekli efitime iligkin gartlarr kargrlamalarr esasttr. SUrekli e[itime ili5kin hususlar, gerektifinde ilgili kurumlarrn gdrtigii de ahnarak firmamtz tarafrndan dtizenlenir. Kurumumuz, denetimin bafrmsrzhfrnrn ve tarafsrzhfrnrn sallanmast, denetime olan gtiven ile denetimin kalitesinin artrrrlmasr amacryla stlrekli efitime ilave olarak bu Ydnetmelik gergevesinde denetgilerin ve meslek mensuplarrnrn eiitilmesi veya epitim seviyelerinin yi.ikseltilmesi hususunda gerekli tedbirleri altr. Kurumumuzun en dopru personel kadrosuna sahip olmak igin ayrrca; belirli araltklarla ortaklar ve ttim personel bir araya gelerek hem firmamrzrn hem de tum personel ile ilgili durum de$erlendirmesi yapar, istekler, 5ikayetler ve herhangi bir krsrtlama olmadan difer tum konu belirlenir, mtizakereler yaptltr, danr5manlrk sallanrr ve problemlere g6zum yollart arantr. e) Denetimin yi.iriitulmesi (Denetimin Kalitesine Yonelik Gbzden Gegirme dahil) : - Denetimin y0ri.iti.ilme kalitesinin tutarhlr[rnr saflayan politika ve prosed[irler olugturulur. - Bu tutarlrlrk, genellikle yazrlr veya elektronik rehberler, yaztltmlar veya difer standart belgelendirme bigimleri ile sektdre veya denetimin konusuna 6z9ti rehberlerin olu5turulmast suretiyle sa$lanrr. Bu elitimler genellikle sozli.i olarak anlattltr ve pratik olarak uygulamalart yaprlmaktadrr. - Her bir denetimin yiirtittilmesi bir sorumlu denetgiye verildilinden Sorumlu Denetginin tanrmlanmrg sorumluluklarr belirlenir. Bu sorumluluklar belirlenirken ilk olarak denetimin yiirtitme iglemi verilen sorumlu denetgi; en az 10 yrlhk mesleki deneyime sahip olmah, sorumlu denetgi 6zelliline sahip olmah, denetimi ytiriitiilen mlisteri firma ile herhangi bir i5 iliskisi bulunmamalt, yeterli mesleki bilgiye sahip olmahdrr. - Uygun denetim ekibi olugturulur. Denetim ekibi olugturulurken denetim ekibinde yer alan personelin sahip olmasr gereken belirli politika ve prosedurler dikkate altntr:. UyBun e$itim ve denetim bilgisine ve uygulama tecrtibesine sahip olmaltdtr. o Yeterli mesleki standartlara ve ytirtirli.ikteki mevzuat htiki.imlerine iligkin bilgiye sahip olmaltdtr. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY (Pbx) Fax:+90 (0)

19 -16_ o a o a Bilgi teknolojileri hakkrnda bilgi sahibi olmaltdtr Denetimi yaprlacak mogterinin faaliyet gosterdiei sekt6r hakkrnda bilgi sahibi olmaltdtr. Mesleki ya rgrsrnr do[ru yerde kulla na bilmelidir. Firmamrzrn kalite kontrol ve prosediirlerini uygulamaltdtr. - Etkin planlama, ydnlendirme ve gozetim ile g6zden gegirme prosed[irleri belirlenir. Kurulugumuzda denetimin yonlendirilmesi ve gdzetimi,. Denetimin ilerleyiginin takibini,. Denetim ekibi i.iyelerinin yeterlik ve kabiliyetlerinin, galrgmalarrnr yapmak igin yeterli zamana sahip olup olmadrklarrnrn, kendilerine verilen talimatlarr anlayrp anlamadtklanntn ve soz konusu gahgmanrn planlanan yaklagrma uygun olarak gergeklegtirilip gergeklegtirilmedif inin deflerlendirilmesini,. Denetimin ytiriiti.ilmesi srraslnda ortaya grkan onemli hususlartn ele altnmastnt, bunlarrn oneminin deferlendirilmesini ve planlanan yaklagrmrn uygun bir gekilde uyarlanmasrnr,. Denetimin yi.irtitulmesi srrasrnda daha deneyimli denetim ekibi tiyeleri taraftndan delerlendirilecek veya istigare edilecek konula rtn belirlenmesini igerir. Kurulugumuzda gozden gegirme iglemi,. Denetimin mesleki standartlara ve yi.irtirli.ikteki mevzuat hiikumlerine uygun olarak y0rtiti.i [i p yu rilti.i I medi[ini n,. Sorumlu denetgiler, dieer denetgilerin yaptrklarr tiim iglemleri, olugturduklart ttim evrak ve denetim dosyalartnt gozden gegirir, varsa eksiklikleri giderir.. ilave deferlendirme gerektiren rinemli hususlarrn ortaya grkrp gtkmadtftntn,. Uygun istigarelerin yaprhp yaprlmadrfrnrn, ulagrlan sonuglartn belgelendirilip belgelendirilmedifinin ve bu sonuglarrn gerepinin yaprhp ya ptlmadt[tnln,. Yaprlan denetimin nitelipini, zamanlamasrnr ve kapsamrnr revize etme ihtiyactntn bulunup bulunmadrprnrn,. Yaprlan gah5manrn ulagrlan sonuglarr destekleyip desteklemedifiinin ve uygun bigimde belgelendirilip belgelendirilmediiinin,. Elde edilen kanrtlarrn raporu desteklemek igin yeterlive uygun olup olmadtltntn,. Denetimprosedtirlerininamaglartnaulagrlrpulagtlmadrprnrn degerlendirilmesini igerir. Karma Ba$rmsrz A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ lstanbul - TURKEY Tel: +90 (0\ (Pbx) Fax: +90 (0l,

20 -17- Denetimlerimizde galrgma kaprtlarrnrn hazrrlanmasr, mtigteri firmantn en son glincel mizan, finansal durum tablosu ve diger kapsamh gelir tablosu incelendikten sonra gah5ma kaprdr kodlama sistemine gore hazrrlanrr ve uygun kodlama sistemine gore hazrrlanan galtgma kafrtlarr sorumlu denetgi tarafrndan kontrol edilip imzalantr. Daha sonra kontrol edilip imzalanan galrgma kaprtlarr miigteri firmanrn risk durumuna gore sorumlu denetgi taraftndan bir kere daha gozden gegirilebilmektedir. Firmamrzdaki bu prosedtir tlim gah5ma kairtlart igin uygulanmaktadrr. Qahgma kafrtlarr ile ilgili olarak diger politika ve prosediirler Soyledir: Nihai denetim dosyalarrnrn birlegtirilmesi i5leminin zamantnda tamamlanmast kurulugumuz igin btiytik 6nem tagrmaktadrr. Bu nedenle bafrmsrz denetim ve stntrlt bafirmsrz denetim esnasrnda uygun kodlama sistemine gdre olugturulmug olan galt5ma kairtlarr en krsa ve en dofiru zamanlama ile denetim dosyastna eklenecek olup bu stire denetgi raporu tarihinden itibaren altmrg gunden daha fazla olamaz" ii) Qahgma kafrtlarrnrn ne zaman ve kim tarafrndan olugturuldufu sorumlu denetgiye bildirilir. Bununla beraber gahgma ka$rtlarr i.izerinde yaprlan bilt0n defigiklikler ve gozden gegirilmeler de sorumlu denetgiye bildirilir. Qahgma kafrtlarryla ilgili bilgiler difer denetim ekibiyle paylagrldr[r takdirde bilgilerin mutlaka dofruluk ve butiinllilti korunmaltdtr ve yetkisiz kigilerin erigimine engellenmelidir. Elektronik ortamda veya bastlt halde olugturulmu5 olan gahgma kafirtlarr sorumlu denetginin g6zetiminde yedeklendirilir ve muhafaza edilir. Asrllarr denetim dosyalartna ddhil edilmek lizere, kdfrt ortamrndaki gahgma kdfrtlarr uygulama kolayhpr sallamasr agrsrndan elektronik olarak taranabilir. Bu gibi hsllerde, sciz konusu gahgma k6f,rtlarrnrn dopruluk ve butunli.igtinii, erigilebilirligini ve geri kullanrlabilirlifini sallamak igin tasarladrpr prosed[irler, denetim ekiplerinin, a5a[rdaki hususlarr yerine getirmesini gerektirebilir: lslak imzalar, gapraz referanslar ve agrklayrcr notlar ddhil k6!tt ortamtndaki galtgma kdpltlarrnrn, asrllarrnrn tiim igerilini yansrtacak gekilde taranmts kopyalartntn olugturulmasr, Gerekli h6llerde taranmts kopyalarrn dizinlenmesi ve paraflanmast d6hil taranmts kopyalarrn denetim dosyalartna d6hil edilmesi, Gerekli h6llerde taranmrg kopyalarrn geri kullanrlabilmesi ve gtkttstntn ahnabilmesi. iii) Qalrgma kafrtlarrnrn saklanmasr, denetgi raporu tarihinden itibaren olmak lizere elektronik olarak ve basrh olarak 10 yrl olarak belirlenmigtir. Bu slire zarft igerisinde galrsma ka$rtlarrna gizlilik ve btltilnli.ik esastna gore istenildifi zaman erigilebilmesi gerekmektedir. - istigare Prosedlirleri (Kim, Ne zaman, Nasrl...gerektiEinde drgardan temin) belirlenir. i) Firmamrzda istigareler denetim girketimizdeki tiim ortaklar ve personel taraftndan veya girketimiz drgrndan ozel uzmanh[a sahip kigilerle, ilgili konulartn mi]zakere edilmesini igerir. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ lstanbul - TURKEY (0\ (Pbx) Fax: +90 (0)

21 -18- ii) Firmamrzda istigare igin firmamrzrn entellekttiel sermayesinin yant stra uygun ara5ttrma kaynaklarr da kullanrlrr. iii) Firmamrzda istigare igin herhangi bir konu srnrrlamasr veya personel pozisyon krsrtlamastgibi bir durum soz konusu defildir. iv) 0nernli teknik, etik ve difer konularla ilgili olarak denetim girketi iginden veya gereken h6llerde denetim girketi drgtndan kigilerle yaptlacak istisare; o o istitare edilen kigilere, tavsiyelerinin bilgiye dayah olmasrnr saf,layacak olgulartn ttim y6nleriyle iletilmesi, istisare edilen kigilerin uygun bilgi, krdem ve deneyime sahip olmalartve istigareler neticesinde ortaya grkan sonuglarrn uygun bigimde belgelendirilmesi ve uygulanabilmesi h6linde etkin olur. i) Planlama - Gori.i5 AynIrklarrnrn goztimtine ydneiik prosed0rler belirlenir. - Denetim ekibinin rapor tarihinde veya oncesinde vardrfir onemli yargtlartn ve raporu olugtururken ulagtrpr sonuglarrn ve raporun uygunlulunun tarafstz olarak delerlendirilir. Denetimin yi.irtitulmesinde 3 adrm biiytik onem tagrr bunlar strastyla; ii) Yonlendirme ve Gozetim iii) Gdzden Gegirme dir. Denetim kalitesine yonelik gozden gegirme islemi uygulanlrken ;. Hangi mi.igteri firma igin denetim kalitesine y6nelik g6zden gegirme iglemi uygulanacaftna dair denetim girketimizin politika ve prosed[irleri olusturulur.. Asgari olarak kapsam belirlenir (Kapsam mi.igteri firmantn btiyiiklii[une, faaliyet gosterdiei sektore vb. durumlara 96re deligkenlik gosterebilir). r Denetim kalitesine ydnelik gozden gegirmenin uygulanacaft zaman belirlenir (Denetimin kalitesi denetim esnasrndamr yoksa denetim bittikten sonramr uygulanacak buna karar verilir).. Uygun niteliklere sahip denetimin kalitesini gozden gegiren Kigi atanrr (Bu kigi kurulu5 iginden veya efer bu krstaslara sahipse kurulug drgrndan da atanabilir).bu kigi teknik beceriye, gerekli yetkiye ve deneyime sahip olmalt aynt zamanda tarafstz olmaltdtr. Kurumumuz tarafrndan belirlenen i5letmeler ile borsada iglem goren igletmelerin finansal tablolarrnrn baprmsrz denetimleri drgrndaki denetimlerin hangilerinin kalitesinin gozden gegirilecefinin belirlenmesine ydnelik krstasla r 5unlardtr: Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyek0y, $igli/ lstanbul - TURKEY (Pbx) Fax:+90 (0)

22 -19- Kamu yararrnr ilgilendirme dtizeyi d6hil denetimin nitelipi, Bir denetimde veya denetim srnrfrnda ola$an drgr risklerin veya durumlarrn tespit edilmesi, Mevzuatrn denetimin kalitesinin gozden gegirilmesinigerektirip gerektirmedifi girketimizde denetim kalitesine yonelik g6zden gegirme belgelendirilirken a5a[tdaki krstaslar dikkate altnmaktadtr: Miigteri kabul anketi Sozlegme kabul anketi $irketin ig Kontrol Sistemi Denetim Ekibinin Sektore Uygunlufu Ba[rmsrz Denetim Sdzlegmesi Denetim Planlamast Genel Denetim Programtntn Uygulanmast Qahgma Kafrtlarr Kanrtlar Ba!rmsrzlrk Gdr0g Farkhhklarr ve istigareler Sonuglar Ayrrca gerekligoriildi.ifii durumlarda Denetim kalitesinin gozden gegirilmesiyle ilgiliolarak soru formu detaylarryla hazrrlantp doldurulur. Kurulugumuzda denetim esnasrnda denetimin igerisinde olan t[im kigilerle olu5abilecek gdriis farkhhklarr ve bu gori.ig farkhhklarrn gdztime ulagtrrrlmasrna iligkin olarak uygulanabilecek politika ve prosedtirler; - Denetim ekibinin kendi igerisinde olu5an gdri.ig farkhhklarrnrn nedenleri ele altntr ve en doiru olacak gekilde denetim ekibi, gerekirse denetim ekibi drgrndan bir uzman yardtmtyla gorlis farkhhpr olugan bi.ltiln konularda mutabakata vartltr. - Gdrii5 farkhhklarryla ilgili istigareler yaprlrr, goriig farkhh$rna sahip ttirn kigiler bu farkltltf,t belgelendirir ve kendi gciri.igiini.i bu gekilde ispat etmig ve giiglendirmig olur. Kanttlt ve belgeli gori.i5ler, mevzuata ve yasaya uygunluk durumunda aksi goru5 belgelendirilmemig ise kabul edilir ve uygulantr. - ilgili durumlarda sorumlu denetgi ile denetimin kalitesini gdzden gegiren kigi arastnda gortis farklrlrir olmasr durumunda denetim ekibinin de gdrugii altntr ve mutabakat yaptltr. Karma Bagrmsrz Denetim A.g. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ Istanbul - TURKEY Tel: +90 (O\ (Pbx) Fax: +90 (0)

23 -20- f) izleme :. Kalite Kontrol Sisteminin tizerinde bir izleme Programt olusturulur.. Teftig Prosed[irleri olugturulur (denetim tamamlandrktan sonra). Teftig prosedilrleri olugturulurken: - Dtlnemsel olarak mutlaka her bir sorumlu denetginin galrgmast tefti5 kapsamrna girmeli - Gerektilinde mutlaka drgardan birilerine yaptlrllmall - Resmi raporlama geklinde olmaltdtr.. Eksikler bildirilir ve 6nlemler altntr. r Her bir sorumlu denetginin tamamlanmts en az bir denetiminin periyodik olarak tefti5i d6hil, kalite kontrol sistemi siirekli gozden gegirilir ve deierlendirilir,. Denetimiyiirtiten ve denetimin kalitesinigdzden gegiren kigidenetim ekibine dahil edilmez,. izleme s[]recinin sonunda tespit edilen eksiklikler ilk olarak degerlendirilir ve eksiklerin neden kaynaklandr[rna dair sebepler ara5trnlrr. Daha sonra denetim ekibi bir araya gelerek en uygun goztimti bulur ve eksiklikleri gidermek igin en dolru bir gekilde gahgarak izleme slirecinin sonunda tespit edilen eksikliii giderir.. izleme slireci sonunda tespit edilen eksiklikler ve uygun diizeltici adtmlara ydnelik tavsiyeler deferlendirilir ve uygulanrr. Tespit edilen eksikliklere kargt attlacak olan uygun duzeltici adtmlar aga!rdaki maddelerden olugmahdrr:. Tek bir denetim veya tek bir personele iligkin uybun diizeltici adrmlar attltr.. Bulgulann, efitim ve meslekigeli5imden sorumlu kisilere iletilir.. Kalite kontrol politika ve prosedtirlerinde defisiklik yaptlrr ve. girket tarafrndan disiplin iglemlerinin uygulanrr (ozellikle bu davrantgt birden fazla tekrarlayanlar hakktnda). izleme sonuglarr sorumlu denetgilere ve yonetim kuruluna yrlda en az bir defa bildirilir. Kurulugumuz, izleme prosediirleri sonuglarrnrn, bir denetgi raporunun uygun olmayabilecefiine veya denetimin yiiri.iti.ilmesi srrasrnda prosediirlerin atlandrirna isaret"ettipi durumlarda mesleki standartlara ve y[iriirl0kteki mevzuat hi.]kiimlerine uygunlufun sallanabilmesi igin atrlmasr gereken ilave adrmlara karar vermesini ve hukuki danrgmanltk alrp almamayt def,erlendirerek gerekli adtmlart atar. Firmamrz, kalite kontrol sisteminin izlenmesiyle ilgili olarak ytiri.iti.ilen stirecin sonuglarrnr ytlda en az bir defadan daha az olmamak iizere sorumlu denetgilere, ve gerekli h6llerde bagta ydnetim kurulu iiyeleri dahil olmak i.izere girketteki tum ortak ve denetim ekibine ki5ilere Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ lstanbul - TURKEY (Pbx) Fax: +90 (0) B0

24 -2tbildirir. Bu bildirim, gorev tanrmlarrna ve sorumluluklanna uygun olarak, bu kigilerin ve denetim girketinin gerektifinde hrzh ve yerinde adrmlar atabilmesini sallayacak yeterlilikte olmaltdtr. Yaprlacak bildirim; (a) Uygulananizlemeprosedtirlerininagtklanmastnt, (b) izleme prosedtirlerinden elde edilen sonuglart, (c) ilgili hallerde, sistemik, tekrarlayan veya di[er 6nemli eksikliklerin agrklanmasrnr ve s6z igerir. konusu eksikliklerin giderilmesi veya diizeltilmesi igin atrlan adtmla rt girketimiz bir denetim afrnrn pargasr olarak faaliyetlerini yi.iri.itur ve tutarhhpt saflamak igin izleme prosedurlerinden bazrlarrnr denetim alr bazrnda uygulayabilir. Denetim ait baztnda uygulanan izleme politika ve prosedtirlerimiz, (a) Denetim air, izleme stirecinin genel kapsamr, boyutu ve sonuglart, ytlda en az bir defa, denetim aerna d6hil 5irketlerdeki uygun kigilere bildirilir. (b) Gerekli adrmlarrn atrlabilmesi igin denetim a!r, kalite kontrol sisteminde tespit edilen eksiklikler, denetim a$rna d6hil ilgili denetim girketi veya girketlerindeki uygun kigilere hrzhca bildirilir. $ikdyet ve iddialar $ikdyet ve iddialarrn Kaynair gik6yet ve iddialarrn kurulugumuz iginden veya drgrndan kaynaklandrfir tespit edilir. Tespit edilmi5 eksikliklere ydnelik duzeltici adtmlar olarak ; (a) Tek bir denetim veya tek bir personele iligkin uygqn dtizeltici adtmlartn attltr, (b) Bulgular, e[itim ve meslekigeligimden sorumlu ki5ilere iletilir, (c) Kalite kontrol politika ve prosedlirlerinde defigiklik yaptltr, (C) Denetim girketimizin politika ve prosedtirlerine uygun hareket etmeyenler, dzellikle bu davranrgr tekrarlayanlar hakkrnda denetim girketimiz tarafrndan disiplin iglemleri uygulantr. $ikayet ve iddialarla ilgili rndigelerin Dile Getirebilmesi gikayet ve iddialarla ilgili endi5elerin tiim personel tarafrndan higbir endige ve korku olmadan dile getirebilmesi igin agalrdaki mail adreslerine bildirim yaprlabilecekleri kurulugumuz taraftndan ttlm personele agrklanmrgtrr. Bu mail adresleri ydnetim kurulu Uyelerimizin mail adresleri olup: i) civan@karmadenetim.com.tr osman@karmadenetim.com.tr ii) iii) vildan@karmadenetim.com.tr olarak belirlenmigtir. gikdyet ve iddialarrn sorusturulmasryla ilgili olarak soru$turmaya 5irket ortaklarrndan biri nezaret eder. Nezaret eden bu ortak; Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ lstanbul - TURKEY (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

25 -22-. Yeterlive uygun deneyime sahip olmaltdtr, o girketi iginde yetki sahibi olmaltdtr,. ilgili denetimin ytirtiti.ilmesi stirecinde higbir gekilde gorev almamtg olmaltdtr. Sorugturmaya nezaret eden ortak gerekli durumlarda hukuk mtigavirini de sorusturmaya ddhil edebilir. Ayrrca gikayet ve iddialarrn sorugturulmasr srrasrnda, kalite kontrol politika ve prosedtirlerinin tasanm ve uygulamasrnda eksikliklerin veya kalite kontrol sistemine birveya birden fazla kiginin uymadrprnrn tespiti halinde; (a) Tek bir denetim veya tek bir personele iligkin uygun di.izeltici adtmlartn attltr, (b) Bulgular, eiitim ve meslekigeligimden sorumlu ki5ilere iletilir, (c) Kalite kontrol politika ve prosed[irlerinde defigiklik yaptltr, (C) Denetim girketimizin politika ve prosed[irlerine uygun hareket etmeyenler, ozellikle bu davranrgr tekrarlayanlar hakkrnda denetim girketimiz taraftndan disiplin i5lemleri uygulanrr. A DEN Karma Bagrmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

ANoNiM ginreri KARMA BA IMSIZ DENET IVI. 2oL4 YtLtNA ir-igriru $EFFAFLIK RAPORU

ANoNiM ginreri KARMA BA IMSIZ DENET IVI. 2oL4 YtLtNA ir-igriru $EFFAFLIK RAPORU KARMA BA IMSIZ DENET IVI ANoNiM ginreri 2oL4 YtLtNA ir-igriru $EFFAFLIK RAPORU Karma Bagtmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, gigli/ istanbul - TURKEy Tel:

Detaylı

ANoNiM ginreri. KARMA 8A6IMSIZ DENETiM. 2oL7 YTLTNA ir-igriru SEFFAFLIK RAPORU

ANoNiM ginreri. KARMA 8A6IMSIZ DENETiM. 2oL7 YTLTNA ir-igriru SEFFAFLIK RAPORU KARMA 8A6IMSIZ DENETiM ANoNiM ginreri 2oL7 YTLTNA ir-igriru SEFFAFLIK RAPORU Karma Bagtmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiy'ekdy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel:

Detaylı

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.-

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.- % T. C. YUKSUKOGRE'I'I\I KURULU BASKANLIEI Sayr : Konu : B.30.o. imi.o.oo.oo.01/ 6l 8< ttq3o Tezsiz Yuksek Lisans Bilkent / ANKARA.a2...o.L,.2a.aJ 2547 sayfi YUksekogretim Kanununun ek 27 nci maddesi gere$ince

Detaylı

cro Crcwe Honruath- Crowe Horwath Olgu Ba$rmsrz Denetim ve YMM A.$. Murat QAGLAYA Sorumlu gevki gilinay, ymm Sorumlu Denetci Ycinetim Kurulu Baqkam \

cro Crcwe Honruath- Crowe Horwath Olgu Ba$rmsrz Denetim ve YMM A.$. Murat QAGLAYA Sorumlu gevki gilinay, ymm Sorumlu Denetci Ycinetim Kurulu Baqkam \ Crcwe Honruath- Crowe Horwath Olgu Ba$rmsrz Denetim ve YMM A.$. gevki gilinay, ymm Sorumlu Denetci Ycinetim Kurulu Baqkam \ cro Murat QAGLAYA Sorumlu, YMM ardrmcrsr 1377 Sokak No:3/13 Alsancak /izmir Teli+9O

Detaylı

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon,

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, e nnrir rasartm ve TEKNiT onrurgmanltk niznner ALtMt TEKNiT gnnrnamesi igin Tanrmr Dr Ayhan Kuzu ve gahgma ekibi tarafrndan planlanan proje

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2013 tarihi itibari ile Bağımsız Denetim Raporu, Mali Tablolar ve Dipnotlar, Genel Kurula sunulan Özet Yönetim Kurulu Raporu ile 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi

Detaylı

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr ffi T.C. sae LrK BAKANL GI BATMAN BOLGE DEVLET HASTANEsi SATTNALMA KoMisyoN BA$KANLtdr -j 05.08.2011 Sayrn:. Kurumumuzun ihtiyacr olan On iki Ayhk Qevre Yonetimi Ve Danrgmanhk Hizmeti Ahmr igi satrn altnacaktlr.

Detaylı

Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt

Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt T.C. BA$BAKANLIK Afet ve Acil Durum Ydnetimi Baqkanhpr Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt 07.05.2014 Y ILDIZ TEKNiK LN{ IVPNSiTE,Si REKTOru-UCIXP, Bagkanll[rm z tarafndan

Detaylı

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA i**-*; i,:; " "'": l ii"rl -' : ;.*:;".".-"*. j t:':,.,,. I,:i i rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA 1910412012 tarih ve 6292 sayrh orman Kdylulerinin Kalkrnmalannrn Desteklenmesi ve Hazine

Detaylı

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr.

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr. {w irtntvi surec YONETiMi iq conu,crsi Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs ot/t0t20t2 Konu : Siireg Ydnetimi MUDURLUdUNE 2009/4 sayrlr Baqbakanlrk Genelgesir ile duyurulan Birlikte qahtabilirlik Esaslan

Detaylı

Yusuf TEKIN. Bakan a. Miistepar

Yusuf TEKIN. Bakan a. Miistepar Yusuf TEKIN Bakan a. Miistepar Bilgi: APlanr (3) Yilm kaliteli ekibi kategorisinde; 7 nci maddenin ikinci fikrasrnrn (a), (b), (c), (C) bentlerinde sayrlan kurumlar bagvurur. Ootile bagvuru drgarrdan

Detaylı

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri:

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri: 6245 sayrh Harcrrah Kanunu Yurtigi Gegici Gtirev Yollulu Hazrrlama Ktlavuzu 1.GiRi9 Bu krlavuz, 6245 sayrh Harcrrah Kanunu hukiimlerine gdre diizenlenen yurtigi ge9ici gdrev yolluf,u i$lemlerinin Kamu

Detaylı

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr .. I ".'l -" )f,/7.,90/l,/ // - / -/ ANADOLU UNivrnsirnsi PERSONEL BELGELENDiRMN NiNiUi (ANAPER) yonnncrsi Amag sirixci noluvr Amag, Kapsam, Dayanak, Tanrmlar ve Krsaltmalar MADDE 1 - Bu ydnergenin?macu

Detaylı

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan izpti n xalir qtleui all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan gergevesinde gergekle$tirilir. 6.3. Tebtigatrn hakh veya zorunlu yaprlamamasr halinde Kanunun 65 kanunlanna sunulan ve tarafindan

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Bağımsız Denetim Standartları 1. Kilit Terimlerin Belirlenmesi 2. Metnin Çevrilmesi 3. İlk Uzman Kontrolü 4. Çapraz Kontrol İkinci Uzman Kontrolü 5. Metnin

Detaylı

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART TUNCELi iinivnnsirnsi- BGiriM-siR-snN runcer,i trnivnnsirnsi rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART 4688 Sayrh Kamu Gorevlileri Sendikalan Kanunu'nun 22. ve 41. maddeleri ve bu kanuna dayah

Detaylı

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Marmara lletisim Dergisi, Sayr:8, Ekim 1994 Mamara Joumal of Conununications, Number:8, October 1994 DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Arg. Giir. nuru OZCnn MARMARA r-rllvensiresi itetiqim Faktiltesi Dar

Detaylı

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 T.C. ANADoLU trxivnnsirnsi SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 Karar No : I ctinuru: 14- Anadolu ljniversitesi (Eskigehir/Tiirkiye) Miihendislik Mimarhk Faktiltesi Elektrik- Elektronik Mtihendislili Bdltimti

Detaylı

itgi 1a; yazrnrz ve eki "Hafizhga Y<jnelik Ytiz Yatrh Kur'an Kursu Projesi Igbirlifi Protokolli" Vakfimrzca delerlendirilmiq olup ;

itgi 1a; yazrnrz ve eki Hafizhga Y<jnelik Ytiz Yatrh Kur'an Kursu Projesi Igbirlifi Protokolli Vakfimrzca delerlendirilmiq olup ; TURKIYE DIYANET VAKFI GENEL MERKEZI s'y'oizo.pksrb22.4- Kon Glafizhk Proj esi Igbirlifi Protokolii. T.C. DIYANET i greni BA$KANLTGT (ESitim Hizmetleri Genel Mridiirliipiine) ANKARA ii,ci : a) 26.12.2012tarihve

Detaylı

f'i1 ,k;;i66 furutugan tarafrndan aireoite eoilmii olan tarafsrz denetim firmalannrn denetimleri sonucunda

f'i1 ,k;;i66 furutugan tarafrndan aireoite eoilmii olan tarafsrz denetim firmalannrn denetimleri sonucunda f'i1 artalrt TEDARiKQi DEGERLENDiRME PROSEDURU 1. AMAg Muratpap Belediyesi'ne bagh ve harcama yetkisi verilen mfidtirltiklerin, tirtin ve hizmet sattn aldtklan tedarikgi firmalann degerlendirilmesi ile

Detaylı

EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI

EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI ,1 EURo rrend YATTRTM ortak r6t n.g EsAs sozlrgm esi' lu i lrt 6-8 - 9-1 0 - LL - L2- L3 -L 4-L5 -I8-ZL-23-26 ve 3 3' U N C MADDe lr ni ru i ru rnoil,4l'lrtci MADDeT i ru EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI

Detaylı

3z'Nci MADDrleniru rnoil,4o,nct MADDeruiru

3z'Nci MADDrleniru rnoil,4o,nct MADDeruiru EURO KApiTAr yattrtm ORTAKL G A.g EsAs s6zugnnesi 3-5 - 1 1 - L2- L6 - L7 - L8-20 -22-23 -24-25 -27-2 9-3 0-3 3-3 4-3z'Nci MADDrleniru rnoil,4o,nct MADDeruiru EKLENursirue iilgriru rnoir TASARILARI 2 5

Detaylı

rs 'fin, teknik ve mali deferlendirmesini yapmak tizere ba!rmsiz'deierleidiriciler

rs 'fin, teknik ve mali deferlendirmesini yapmak tizere ba!rmsiz'deierleidiriciler Evrak Tarih ve Sayısı: 04/03/2015-2256 T.C. isren eul KALKTNMA AJANs! Genel Sekreterli$i n_ rs 'fin, Sayr Konu 83618964-730.06-240 Bafi rmsrz De!erlendirici ilanr 20/02/207s BEZMIALEM vakrf uruivrnsirrsi

Detaylı

3) Divan baqkanr, grindemin tigiincti n-raddesini tutanak yazmanlrra okuttu.2012 Yrlt hesrap

3) Divan baqkanr, grindemin tigiincti n-raddesini tutanak yazmanlrra okuttu.2012 Yrlt hesrap EURO KAp1TAL YATIRIM ORTAKLIGI,qlONitU $imnri'nin 30 MART 2013 i.q.nihinoe yapilan 2012 yrr-r ougan GENEL KURUL ToPLANTI rutann'gt Euro Kapital Yatrnm Ortakhgr Anonim $irketinin 2012 ylrr Ola[an Genel

Detaylı

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii BUItDUfi DIYABET OKUTU Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii 1.1Giriq I.2Dayanak 1.2.a'Grirev tantmtmrz 1.2.b St. Vincent. Deklarasyonu ve Ulusal Diyabet

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden41c6-a13d-31b6-987d-b1f0 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden41c6-a13d-31b6-987d-b1f0 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden41c6-a13d-31b6-987d-b1f0 kodu ile teyit edilebilir. 101 Kurumsal iliqkiler NUhiARA: l13 trbo YA$AR HOLDING GrDA

Detaylı

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu KAHRAMANMARA$ StiTCu in,a.u univnnsirnsi 2015 YL KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU 5018 Sayrh Kamu Mali Y0netimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kalkrnma planlarr ve programlarda yer alan politika

Detaylı

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti tffi iil fiffi ilil[ililililttilu illililillil [ffi flil Sayr :38.A.0f,' TI.,RK FczActLsnr sialigi MERKEZ rurygri Konu : NACE Rev.2 Altrh Ekonomik Faaliyet Srnrflamasmrn Giincellenmesi hk. ir:',i{i?5 Y*s"$**"fllli

Detaylı

ir,nriginn nir,cir,nni

ir,nriginn nir,cir,nni r- cnnnr- nir,cir,nn TREND FAKToRiNG ANor\iM $inrnri 0 t, 0 1.2 0 1 3-3 t.t2,20tg n onrvri yrl,r,rk r,n ar,iynr RApoRU Raporun Ait Oldu[u Diinem t 0ll0tl20l3-3Ut2l\0l3 Ticaret unvanl Ticaret sicili numarasl

Detaylı

f.v\ >s/ Ilgi 7."- DAiITIM \Ar^Nr':/, Vali a. Vali Yardrmcrsr c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde

f.v\ >s/ Ilgi 7.- DAiITIM \Ar^Nr':/, Vali a. Vali Yardrmcrsr c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde f.v\ \.csxcuxvrspor Z \Ar^Nr':/, >s/ Sayr Konu Ilgi :e5738460-041 3lT :Yarrgma Duyurusu T.C. QANKTRT vnt-ilici Genglik Hizmetleri ve Spor it Uiidtirtugu c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde

Detaylı

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap [K-2 SOSYAL VARDIMLA$MA VA DAYANI$MA VAKIII I3A$KANI,IEI...SOSYAL KONUT PROJtrSi...ADE'I' KONITT SATI\SI BA$VURLT DtrytJRtrstl *uo,*,,nuo,oo,u,,,:l:'::' ff';::";;ljti]:u'"0' vilriitiiren sosvar Konut projesi

Detaylı

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6.

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6. ,:t? ixttl9i VERI ANALIZ REHBERI 1.AMA9 iyilegtirme veya Diizeltici/ Onleyici faaliyet yapmak iizere olgme ve izleme sonuglanntn analizinde, uygunsuzluklarrn nedenlerini ve goztimlerini saptamada yontem

Detaylı

YAT RtM ORTAKUGT A.g. 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC. EsAs s6zuguesi. MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil rnsnrtlar

YAT RtM ORTAKUGT A.g. 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC. EsAs s6zuguesi. MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil rnsnrtlar EURO B TiPi MENKUL KIYMETLER YAT RtM ORTAKUGT A.g EsAs s6zuguesi 3-4 - 5-1 L - 12-16 -r7 - L8 -r9-20 -22-23 -24-25 -27-29 - 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil

Detaylı

MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl

MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl EURO TREND YAT R M ORTAKL G A.$ EsAs s6zuguesi 3-4 - 5-1 I-L2-L6 -L7 -r8 -L9-20 -22-23 -24-25 -27-29 - 30-33-34 ve 3z'ttci MADDrleniN TADiL,4o'Ncl MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl 2010 ESK

Detaylı

sinrerit Uruvarur W.5jrketinunVan.TRABZoNSPoRSPoRTiFYATIRIMVEFuTBoL

sinrerit Uruvarur W.5jrketinunVan.TRABZoNSPoRSPoRTiFYATIRIMVEFuTBoL DEGi$iKLiKLicilt ynyn{r,qnudr rrsc rnnihi 06.02.20rs SAyr 87s3 TRABZONSPOR sportif YATTRTM ve FUTBoL igletmecil-irbi TicARET A.g. ANA SOZLE9MESi KURULUS Madde 1- Aga!tdaki adlart, soyadlarr, ikametgahlarr

Detaylı

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u OKULLARDA cuvnnri onramrn sagranmasr KoRUYUCU vn ONrnyici rnnninrnnin ALTNMAsTNA iri$rin igninrici pnororor,u Haziran 2015 AMAC Madde 1. Bu protokoliin amacr; igiqleri Bakanhlr ve Milli Elitim Bakanltlt

Detaylı

t{ffiisi&,lon *J'iJ'

t{ffiisi&,lon *J'iJ' i!l lll l! L ii ll8 L. c) e.'2. * i J" f*4 h :*"le t{ffiisi&,lon *J'iJ' Utuivensiresi FEN eilimleni erusrirusu TEz gau5mesroruirueuir naponu ALTNMAS ve KULLAN!!MAsl HAcETTEPE UYGULAMA ESASLAR BRNC BOLUM

Detaylı

Son Bagvuru Tarihi: 01.10,2014 Yayrnlanma Tarihi : 22.09.2014. Deneyam (Ay) Boy Arah!r. Oftadlretim (Lise ve Dengi) Orta6{retim (Lise ve Dengi)

Son Bagvuru Tarihi: 01.10,2014 Yayrnlanma Tarihi : 22.09.2014. Deneyam (Ay) Boy Arah!r. Oftadlretim (Lise ve Dengi) Orta6{retim (Lise ve Dengi) T$rkiye iq Kurumu - iqgiici.i istemi Detayr Sayfa I I 2 Tiirkiye ig Kurumu I.1 r ui.'i.ltn-. rr,[j,' lttf lrtrr_t.r,rr re igguclj istemi (00002304584 i9 bagvurusu yapmak igin bireysel iiye olarak girig

Detaylı

BiRiNCI BOLUM. Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge

BiRiNCI BOLUM. Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge BiRiNCI BOLUM Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanlmlar Amag ve kapsam MADDE 1- (1) Bu ig yonergenin

Detaylı

,we, ^&rabi. FARABi ungi$itu pnocrami PRororor,U ]\,UGLA

,we, ^&rabi. FARABi ungi$itu pnocrami PRororor,U ]\,UGLA ]\,UGLA,we, ^&rabi FARABi ungi$itu pnocrami PRororor,U Biler, agalrda imalan bulunan ytiksekdlretim kurumlarr olarak, kurumlanmt arasmda Farabi De[igim Programr kapsamrnda igbirlili yapmayr kararlaqtrrmtq

Detaylı

l- Ba;r'uru dilekgesi

l- Ba;r'uru dilekgesi KAMERA ir,r su altl sdnt'nvi vapacar n'irnaalar.in vsrrilrnoinnryb rrirnnlpn i Gemilerin Teknik Ydnetmeligi kapsamrnda kamera ile su alti scirveyi yapacak firrnalann Ycinetrneligrn 8 inci maddesinin 3

Detaylı

EsA. 5-8-9-10-11-12'L3 23'26 ve 33'UtrtcU MADDeuni ruiru rnoil,41,'ituci MADDeruiru. ituitu EURO KAP TAL YATIRIM ORTAKLIGI A.$

EsA. 5-8-9-10-11-12'L3 23'26 ve 33'UtrtcU MADDeuni ruiru rnoil,41,'ituci MADDeruiru. ituitu EURO KAP TAL YATIRIM ORTAKLIGI A.$ EURO KAP TAL YATIRIM ORTAKLIGI A.$ EsA ituitu 5-8-9-10-11-12'L3 23'26 ve 33'UtrtcU MADDeuni ruiru rnoil,41,'ituci MADDeruiru EKLENM EsiNr i ri5riru raoil rnsnrllarl EsKi $EKiL YAPTLAMAYAcAK iglen: MADDE

Detaylı

'rs 2015. BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni

'rs 2015. BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni Bakanh[rmv merkez ve tagra tegkilatrnda bog bulunan unvanh kadrolar igin Bakanh[rmrz ile MEB arasrnda imzalanan protokol

Detaylı

ricerr arorir'r ginxeri

ricerr arorir'r ginxeri AToENTA9 AKSARAv rarrm ENDUSTRi ricerr arorir'r ginxeri Yiinetim Kurulu Bagkanhfr'ndan Olalan Genel Kurul Toplantrsr'na Davet $irketimiz 2012 yrhna ait Ola$an Genel Kurul toplantsrnrn 25.06.2013 tarihinde

Detaylı

; 8.778.57 Tt-. : 12.344.7tTL. DENETiM RAPORU. T I P t A M

; 8.778.57 Tt-. : 12.344.7tTL. DENETiM RAPORU. T I P t A M DENETiM RAPORU DENiz YAKASI ratilsitesi or.oz.zor 4qr.ot.zors renihuninnnsl DENET M RApoRU Sitemizin ot'ol.zotq/31'0l.2015 tarihleri arasr igleyici ve hesaplarr,kat Mtilkiyeti Kanunu ve Geneg kararlart

Detaylı

lo"t* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni:

lot* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni: ilahiyat FAKULTESi BURoLARINA AiT GOREV TANIMI PERSONEL BTIROSU 1. Fakiiltemizin akademik ve idari personelinin atama ve emeklilik gibi buna benzer cizliik ielemlerini kanun ti.iziik ve ydnetmelikler gergevesinde

Detaylı

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar YUKSEK6GRETiM KURUMLARINDA YIJRUTULEN YAz okullari PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS ve USULLERi nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar Amag ve Kapsam Madde I - Bu Esas ve Usullerin amacr, ytiksekii[retim

Detaylı

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ 6 ŞUBAT 2012 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İçindekiler Bağımsız denetim raporu Mali durum

Detaylı

4. Dozallama grrrngasr (1 adet)

4. Dozallama grrrngasr (1 adet) 3'LU MEMBRAN FlLrRAsyoN slsteml TEKNIK 9ARTNAMESI (100 Ml Huni Hacimli) ' Membran filtrasyon sistemi a9a!rdaki malzemelerden olugmahdrr, 1. Ugki Paslanmaz Qelik Manifold (1 adet) 2. Vakum Pompasr (1 adet)

Detaylı

AKDENiz Uuivrnsirrsi ilr. ANTALvA snnnvici ve ignonmlari oennrgi lnnsino) ARASINDA. isslnllgi pnororolo

AKDENiz Uuivrnsirrsi ilr. ANTALvA snnnvici ve ignonmlari oennrgi lnnsino) ARASINDA. isslnllgi pnororolo AKDENiz Uuivrnsirrsi ilr ANTALvA snnnvici ve ignonmlari oennrgi lnnsino) ARASINDA isslnllgi pnororolo Akdeniz Llniversitesi I Ekim, 2016 AKDENIZ ONiVERSITESI ITE ANTATYA SANAYiCI VE ISADAMLARI DERNEGI

Detaylı

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr.

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr. T.C. 5A6LIK BAKANLI6I BURSA SAdLIK MUDURLUGI, Sayrn Teklif istenmesi Salhk Miidiirliifii Acil Salhk Hizmetleri istasyonlarrna 5 Adet Giig Kaynalr Ahmr igine ait agaptda cinsi, dzellikleri ve miktan belirtilen

Detaylı

rnxxir ganrxnvrnsi "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA)

rnxxir ganrxnvrnsi HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri  ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " rnxxir ganrxnvrnsi Proje No: DPT2006K-120470 Teknik $artname Numarasr: TARLA.2O14TSHZ;OOT

Detaylı

usok 0 serom ik" Sayfa No: 2

usok 0 serom ik Sayfa No: 2 usok 0 serom ik" Sayfa No: 2 KURUMsAL ydnnrinr ilrnr,pni unuvr naponu KURUMSAL y6nbriu ir,rcr,nninn uwla BEyANT $irketimiz pay sahipleriyle olan iliqkilerini Mali iqler Mudiirltigii tarafindan yiiriitmektedir.

Detaylı

M N\S YAT RIM ORTAKUGI A.$ 33,UNCU MADDELERIN TADIL, 41,NCi NNNODEN N. EsAs s6zugue$iruiru 2-6-8-9- 1 0-1 I'I2-L3-14r 1 5 -L8'2I-23-26 ve

M N\S YAT RIM ORTAKUGI A.$ 33,UNCU MADDELERIN TADIL, 41,NCi NNNODEN N. EsAs s6zugue$iruiru 2-6-8-9- 1 0-1 I'I2-L3-14r 1 5 -L8'2I-23-26 ve EURO B TiPi MENKUL KIYMETLER YAT RIM ORTAKUGI A.$ EsAs s6zugue$iruiru 2-6-8-9- 1 0-1 I'I2-L3-14r 1 5 -L8'2I-23-26 ve 33,UNCU MADDELERIN TADIL, 41,NCi NNNODEN N EKLENMESiNE iil$rin TADIL TASARILARI M N\S

Detaylı

Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi

Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Universitesi Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi Say: 72180796/419 Konu: TOBB BfU-SnnA E$tim Programlan Hk. l;:. r!.r : trr.rt!_!.lic*q.r"nt 1. ; \r::: \,,,..,.-j {]nasi

Detaylı

%'o;:ilfus. FARAei negisirvr rrogramt prorororu. d r'' -,,f rarih: hiza.

%'o;:ilfus. FARAei negisirvr rrogramt prorororu. d r'' -,,f rarih: hiza. FARAei negisirvr rrogramt prorororu Bizler, aga[rda imzalan bulunan yiiksektilretim kurumlarr olarak, kurumlanmrz arasrnda Farabi Degi gim Programr kapsamrnda i gbirligi yapmayr kararlaqtrrmr g bulunmaktayv.

Detaylı

YEMINLi MAL lvt u$nvinrir A.$.

YEMINLi MAL lvt u$nvinrir A.$. AKTAN BAGIMSIZ DENETIM VE YEMINLi MAL lvt u$nvinrir A.$. 201_5 YtLl $EFFAFLIK RAPORU AKTAN Ba$lmstz Denetim ve yeminli Mali Miigavirlik A.g. 2015 Yrh geffafhk Raporu (Giincellenmig Hali) AKTAN Ba!rmstz

Detaylı

BD BAGIMSIZDENETiM. ve YMMA.$. 2OT4 YILI $EFFAFLIKRAPORU

BD BAGIMSIZDENETiM. ve YMMA.$. 2OT4 YILI $EFFAFLIKRAPORU BD BAGIMSIZDENETiM ve YMMA.$. 2OT4 YILI $EFFAFLIKRAPORU h,\ v BD Bagrmsrz Denetim ve Yeminli Mali Miigavirlik A.$. lll,-i:i ':: i'r!-ii' -.i rcirl l_i:!.14:i.l j:fr'tt,14!.rce:*r:+rr1?'!t9:t$}f]!ffi incirli

Detaylı

DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI

DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI Murat ESKİN 02 AĞUSTOS 2016 2 SUNUM İÇERİĞİ SÖZLEŞME KABUL PROSEDÜRLERİ DENETİM SÖZLEŞMELERİNİN HAZIRLANMASI SÖZLEŞMEDE BULUNMASI GEREKEN ASGARİ UNSURLAR SÖZLEŞMEDE

Detaylı

(--' zr' 'r' ,"-Z_., lo,1

(--' zr' 'r' ,-Z_., lo,1 l,inx silcisayar sisrontlnri y,q,zlltn{l ve DoNANTMT sanayi ve TicARET ANoNiM $irketi'nin zs.04.z0l4ra,niuir,qop yaprlan 2013 yilr olac,q.n GENEL KURUL ToPLANTI rurlnagt Link Bilgisayar Sistemleri Yazrhmr

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR Teklif Sahibinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı : Açık Tebligat Adresi : Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi

Detaylı

yeminti mati miigavirlik a.g.

yeminti mati miigavirlik a.g. ba$tmsrz denetim danrgman[rl< yeminti mati miigavirlik a.g. 26.05.20L6 RKROEwir srgilvlsrz Ornrriv DANtsMANLtK VE ye iruri Vnri vusnvinrir n.$. 20i.s yrlrna iri$riru SEFFAFLTK RApoRU Akademik Ba[tmstz

Detaylı

2ll2yrLrNn,q.ir orngnn GENEL KURUL TopLANTT rur.q.na.gr

2ll2yrLrNn,q.ir orngnn GENEL KURUL TopLANTT rur.q.na.gr ADABANK ANoNiM $irketi'nin 26.03.2013 r,q.ritrindn varilan 2ll2yrLrNn,q.ir orngnn GENEL KURUL TopLANTT rur.q.na.gr Adabank Anonim $irketi'nin 2012 yilrna ait Olalan Genel Kurul Toplantrsr 26.03.2013 tarihinde,

Detaylı

r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin r Personelin gahgma bigimlerinin de temiz ve safihkh r Yiyeceklerle ufiragan ki5ilerin temiz ve uygunsa

r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin r Personelin gahgma bigimlerinin de temiz ve safihkh r Yiyeceklerle ufiragan ki5ilerin temiz ve uygunsa CAP r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin onsoz Beslenme insanoflunun iemel ihtiyaglarrndan biridir. Grda maddeleri yagam igin vazgegilmez unsurlar olmasrnrn yanrnda insan saflrfrnr tehlikeye

Detaylı

iq v0nnncn onnngi irinci sdr,unr Genel Kurulun Qahgma Usul ve Esaslan

iq v0nnncn onnngi irinci sdr,unr Genel Kurulun Qahgma Usul ve Esaslan EK: 5 iq v0nnncn onnngi DERMAN MOBILYA slnlyi TiCARET ve TAAHHUT Anonim girketi Genel Kurulunun Qahgma Esas ve Usulleri Haklanda ig yiinerge BiRiNCi BdLtiM Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanlmlar Amag ve kapsam

Detaylı

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik"

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik :FC:S $/\6LlK ve SOSYAL HIZMET EMEKqI LERI SeNOilXaet Isran s u l.-al(safray gu e esl I1IE T*ADE UNION OF fubtic TMPLOOYES }N HEflT ANO SOCIAL $Ef,hACEs HASEKi cd. FASEKi CD, FIASFK SULTA.}.I MAH OZKAYA

Detaylı

rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi

rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi T.C. KUTAHYA BELEDiYEsi rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi nininci n6lurvr Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanrmlar Kiilttir ve Sosyal igler yetki, sorumluluklarr

Detaylı

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns"*n rdrr" Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii)

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns*n rdrr Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii) T.C. SAGLIK BAKANLIGI Yonetim Hizmetleri Genel Miidtirhi[il IGI Ri GENEI- NIUDURLUcU - urr,a.-c6xcnlna E,ciriN,l vt ninr.r,nvn rn'sisr,rni, yarov.q,. TERMAL K-{pLrcALARr islr. inlnesi 06.04.2013 20:36-57955685/813.01.01/16060

Detaylı

iq vonerge EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin

iq vonerge EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin TURK T caret KANUNU 419.MADDE KApsAMTNDA GENEL KURUL'uN CALTSMA usul ve EsAsLARtNA irisriru Y0ruencr EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin iq vonerge sirinci

Detaylı

UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU

UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU 1 UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU Uzman Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız

Detaylı

ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi

ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi Sayr Konu Yaklagrk Maliyet. ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi YAKLA$TK MALIYETE ESAS F,ORM ADANA... L... t2013 nntinssnsnsinn Mtidtirliiprimiiztin ihtiyacr olan agaprda cinsi, miktan ve rjzellikleri

Detaylı

AYK BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU-

AYK BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU- AYK BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. -2017 YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU- AYK BAĞIMSIZ DENETİM ve DANIŞMANLIK A.Ş. 2017 YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU Bu rapor 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı

Detaylı

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii / T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii ilq sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/?.' t:'iiiil',:iii KONU : Kazan Muayene Formu VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) ifci: 14.06.1994tarih

Detaylı

Servet GYO. 'Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU. A) girket HAKKTNDA VER LEN B LG LER. 'Servet GYO Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU

Servet GYO. 'Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU. A) girket HAKKTNDA VER LEN B LG LER. 'Servet GYO Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU 'Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU 15t04t2013 Servet GYO 'Servet GYO Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU Bu rapor, Yatrrrm Finansman Menkul Degerler A.$. tarafrndan hazrdanmtgttr. Rapor,

Detaylı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı Sayı : 41811054-010.06.01 21/05/2015 Konu : Görev Tanımları Genelgesi GENELGE (2015/1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında idarenin amaçlarına, belirlenmiģ

Detaylı

A CroweHorwath- yayrmlanmrgtrr. i Yardrmcrsr. YEMINLi MALi vrugavinr,ir n.g. 'NiN 20ts yrr,r $EFF,AFLTK RApoRrr]

A CroweHorwath- yayrmlanmrgtrr. i Yardrmcrsr. YEMINLi MALi vrugavinr,ir n.g. 'NiN 20ts yrr,r $EFF,AFLTK RApoRrr] A CroweHorwath- Crowe Horwath Olgu Bagtmsrz Denetim ve ymm A.g. CROWE HORWATH OLGU BAGIMSIZ DENETIVT VN YEMINLi MALi vrugavinr,ir n.g. 'NiN 20ts yrr,r $EFF,AFLTK RApoRrr] Crowe Horwath olgu Bafrmsrz Denetim

Detaylı

SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM

SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM GİRİŞ Ali ÇALIŞKAN Avrupa Birliği, 1932 yılında BENELÜKS ve 1952 yılında Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğunun kurulmasının ardından Avrupa

Detaylı

t. iurle roruusu ise irisrirv BircirER ve KAF,SAM

t. iurle roruusu ise irisrirv BircirER ve KAF,SAM HAcETTEpT Uru ivrnsiresi "Alzheimer Tipi Demans ve Hafif Biligsel Bozukluk Hastalan ire saghktr yagh Bireyler igin oyun Tiirii Bilgisayar DestekliBiligsel Egzersiz Programr (obep) Geligtirme Qahgmasr,,

Detaylı

Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir

Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir Evraktn elektronik imzah suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden 9db25c7a-4db6-42c1-bfc6-3e5e90bdb98b kodu ile erigebilirsiniz Aziziye Mah.Cinnah

Detaylı

2' Bursun amacrna uygun otarak verirmesini sa$ramak uzere

2' Bursun amacrna uygun otarak verirmesini sa$ramak uzere 2' Bursun amacrna uygun otarak verirmesini sa$ramak uzere EK-A'da, Ogrenci Burs Bagvuru Formu EK_B,dedir. hazrrlanan burs duyurusu Dernegi ll Bagkanr TURKiYE EMEKLi SUBAYLAR DERNE6i FESUD) izuin xouar

Detaylı

BiRiM :TURKiYE ilac VE TIBBI CiHAZ KURUMU TEL :0 312 218 38 80 FAKS :0 312 218 34 98. KURUM :T.C. SAGLIK BAKANLIdI. EMAiL. No MALZEMENIN ADI OZELLiG i

BiRiM :TURKiYE ilac VE TIBBI CiHAZ KURUMU TEL :0 312 218 38 80 FAKS :0 312 218 34 98. KURUM :T.C. SAGLIK BAKANLIdI. EMAiL. No MALZEMENIN ADI OZELLiG i KURUM :T.C. SAGLIK BAKANLIdI BiRiM :TURKiYE ilac VE TIBBI CiHAZ KURUMU i$in ADI :KARL F SCHER NEM TAYiN CiHAZI ALIMI TARiH :.03.2015 ALIM TURU : MALZEME ALIMI TC Saglrk Bakanlqr KURUMUMUZ ANALiZ VE KONTROL

Detaylı

TEI : O 312 218 34 97 FAKS :0 3l22lE 34 9E E-mail : coskun.sa in@titck.gov.tr. il.cili Ki$i : Cogkun SARGIN. SATINAIMABiNMi.

TEI : O 312 218 34 97 FAKS :0 3l22lE 34 9E E-mail : coskun.sa in@titck.gov.tr. il.cili Ki$i : Cogkun SARGIN. SATINAIMABiNMi. KURUM BiRiM ISIN ADI TARiH ALIM TURU T.C. SAdLIK BAKANLI6I TURKiYE ilaq VE TIBBI cihaz KURUMU MALZEME IHIZMET ALIMI 06/03t2015 MALZEME ALIMI T,c Sag* BakanlEr KURUMUMUZ TIBBi CiHAZ LABORATUVARLARI IHTiYACI

Detaylı

l- Miifettislik Haklonda Tanrtrcr Bilei: MUFETTiS YARDIMCILIGI GiRiS SINAVI KILAVUZU

l- Miifettislik Haklonda Tanrtrcr Bilei: MUFETTiS YARDIMCILIGI GiRiS SINAVI KILAVUZU T.C. GIDA. TARJM VE HAYVANCILIK BAKANLIGI MUFETTiS YARDIMCILIGI GiRiS SINAVI KILAVUZU Grda, Talm ve Hayvancrhk Bakanhlr Miifettig Yardrmcrh[r giriq srnavr hakkrnda gerekli bilgiler aga[rda srralanmtgttr.

Detaylı

SözleĢme Tarihi : 20/06/2016 SözleĢme No : 2016/02

SözleĢme Tarihi : 20/06/2016 SözleĢme No : 2016/02 SözleĢme Tarihi : 20/06/2016 SözleĢme No : 2016/02 BAĞIMSIZ DENETĠM SÖZLEġMESĠ SözleĢmenin tarafları olan, Acarlar Ticaret Sanayi ve Turizm Anonim ġirketi (sözleģmenin bundan sonraki bölümlerinde MüĢteri

Detaylı

- -l) Toplum saphlr merkezi biinyesinde Ek 2'de yer alan formdaki standartlar

- -l) Toplum saphlr merkezi biinyesinde Ek 2'de yer alan formdaki standartlar T.C. SAGLIK BAKANLICI Tiirkiye Halk Salh[r Kurumu I!.Ul{ Hr* S3d[01 Sayr:57536863/010.06 Konu: Gebe Bilgilendirme Stntft rc sadr-r BAI{.\:iLI61. rlltudre HAt K sadli6i K(rRa\llr.Tttsx tiadi\_ \re r're\it.

Detaylı

peinr negxenugr engiv poririxesl AerK Enigil,r ve KURUMSAL KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis

peinr negxenugr engiv poririxesl AerK Enigil,r ve KURUMSAL KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN peinr negxenugr AerK Enigil,r ve KURUMSAL engiv poririxesl tsilgi palaqrldrk ga artar. lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis Bitlis Ercn Universilesi Kiit

Detaylı

sayrh "Belediye Kanunu"nun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak

sayrh Belediye Kanununun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak Dayanak Madde 3- Bu yrinetmelik, 1310712005 tarih ve 25874 sayrh Resmi Gazetede yayrmlanan 5393 sayrh "Belediye Kanunu"nun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak hazrrlanmrgtrr. Tanrmlar

Detaylı

YEDITEPE. FAKro nt ru ci 20L4 FAALIYET RAPORU

YEDITEPE. FAKro nt ru ci 20L4 FAALIYET RAPORU I YEDITEPE FAKro nt ru ci 20L4 FAALIYET RAPORU sl! - Y D T P "hrstyar t(' vdneriu KuRuLu cenel muoun MEsArr 1. cenel eilcilen 2-3 4 5-7 A- Vizyon, Misyon Ve Stratejik Hedefler B- Kurumsal Y6netim ilkeleri

Detaylı

rubirlr CELAL BAYAR UNiVERSiTESi RrrrOnIuGurur

rubirlr CELAL BAYAR UNiVERSiTESi RrrrOnIuGurur rubirlr Sayr. 8.14.2.T8T 0.06.01.02.231-594111971 Konu : TUBiTAK-Lindau Destek Programr CELAL BAYAR UNiVERSiTESi RrrrOnIuGurur Zy rcatzor iveoi Bilimsel ve Teknolojikalkrnma igin gereken insan kaynagrnrn

Detaylı

ç Ç Ğ Ç Ğ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç Ç Ğ ç Ğ Ğ ç Ç ç ç ç ç» ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç Y DiT P "Frsat Yaratt'' 1_) GENEL ni,ci,nn so5e6 0

Detaylı

:'b//fq *ffi " ( /,, / / 't\io"/''o' iglrnnlnni im ir,cili rariunr

:'b//fq *ffi  ( /,, / / 't\io/''o' iglrnnlnni im ir,cili rariunr SERTiTIKALARTN TANZIMi nncigrinilunsi vn vizn nnilnnnsi iglrnnlnni im ir,cili rariunr MADDE-I Tartmsal Yayrm ve Daruqmanhk Hizmetlerinin Diizenlenmesine Dair yonetmelik ve Tanmsal Yayrm ve Danrqmanlft

Detaylı

I Muhasebe ve Finansman YLS Uretim Y6netimi ve

I Muhasebe ve Finansman YLS Uretim Y6netimi ve Olrenci Kontenianlarr ve Baqvuru $artlarr hk. I Muhasebe ve Finansman YLS Uretim Y6netimi ve 2 Pazarlama YLS 4 Muhasebe ve Finansman DR Uretim Y0netimi ve 5 Pazarlama DR iktisadi GeliSme ve Uluslararasr

Detaylı

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat T.C. SAcLIK BAKANLIEI TURKIYE KAMU HASTANELERi BiRLiEi BATMAN BOLGE DEVLET HASTANESi Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet Sayrn :... Kurumumuzun ihtiyacr otan HEMOGRAM REAKTiFI icin TEST

Detaylı

l- igbu srizleqmenin konusu, MU$TERi'nin daha rince dolmug velveya srizleqme stiresi I. SOZLE$MENiN KONUSU, KAPSAMI VE TANIMLAR I \ \\

l- igbu srizleqmenin konusu, MU$TERi'nin daha rince dolmug velveya srizleqme stiresi I. SOZLE$MENiN KONUSU, KAPSAMI VE TANIMLAR I \ \\ I! \ \ Bir tarafta, I \ \\ Btiyiikdere Cad. No:108/l Oyal ig Hanr Kat:6 isfrneul adresinde mukim YEDiTEPE FAKTORING A.$. Faktor ile diger tarafta adresinde mukim VE M IM iler adresinde mukim adresinde

Detaylı

ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK. EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt. SAffTNAMESf. YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE. TIJRKKHH$tAYil

ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK. EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt. SAffTNAMESf. YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE. TIJRKKHH$tAYil li TIJRKKHH$tAYil 1868 EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK SAffTNAMESf i-^^^ - rz I r lnsan Kal,naklan Direktcirlii[U ii _,"*.: ""J i,.l,',-,r urt LJ\Lvr

Detaylı

(!) Deluysy nlhes {.,i,n w,rt

(!) Deluysy nlhes {.,i,n w,rt (!) Deluysy nlhes {.,i,n w,rt JONT seconsructon is*.+ee Enstriimanl'nrn Belirli Lotlarr Uriin Adr: SGMA@ High Performance (HP) MBT Non-Keel Punch Diz Enstnimanr FSCA-Referansr : 1 0320981 9-QRB Aksivon

Detaylı

bair msrz deneti m da nrgmantrlr yeminli mati miigavirlik a.g.

bair msrz deneti m da nrgmantrlr yeminli mati miigavirlik a.g. bair msrz deneti m da nrgmantrlr yeminli mati miigavirlik a.g. Ankara,04.07.2014 nrroeuir sr6rrvlstz oerueriu oarurgnnnnltk ve yeuirud runli uugevinlir n.g. 2013 yrlrna ir-igriru 9EFFAFLIK RApoRU Akademik

Detaylı

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler ALI$VERi$ MERI(EZLERi IIAKKINDA YONETMELiK TASLAGI BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler Amaq ve kapsam MADDE I - (l) Bu Y0netmeli[in amact, allgverig merkezlerinin nitelikleri ile a9rh5, faaliyet ve denetimlerine

Detaylı

'ALiLiGi MiidiirliiIii. ADANA Halk SaEhi TEKLI FORMU. :ellikleri belirtilen (l) kalem malzeme 4734 sayrh :temin edilecektir. \ Adet.

'ALiLiGi MiidiirliiIii. ADANA Halk SaEhi TEKLI FORMU. :ellikleri belirtilen (l) kalem malzeme 4734 sayrh :temin edilecektir. \ Adet. Sayl Konu, q1) : Teklif ADANA Halk SaEhi TEKLI 'ALiLiGi MiidiirliiIii FORMU ADANA,/.9 A Miidiirliigiimiiziin ihtiyacr olan a5alrda cinsi, miktan ve Kamu ihale Kanunun 22/dmaddesi gereli dosrudan temin

Detaylı

l. Sozlcgme Yaprlacak mr : FIayrr 2. $artnarnc Varnrr : Uvct

l. Sozlcgme Yaprlacak mr : FIayrr 2. $artnarnc Varnrr : Uvct Konu : Tcklif Istenmesi T.C. sa6lik BAKANLI6I BURSA HALK SA6LI6I MUDURLUGU idaremizcc llursa Halk Salhgr Miid0rliiliimiiz Bakteri Su Laboratuvarr odasr koridor giriq tarafrna qifrcli fotoselli kapr takrlmasr

Detaylı