ANoNiM ginreri KARMA BA IMSIZ DENET IVI. 2oL4 YtLtNA ir-igriru $EFFAFLIK RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANoNiM ginreri KARMA BA IMSIZ DENET IVI. 2oL4 YtLtNA ir-igriru $EFFAFLIK RAPORU"

Transkript

1 KARMA BA IMSIZ DENET IVI ANoNiM ginreri 2oL4 YtLtNA ir-igriru $EFFAFLIK RAPORU Karma Bagtmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, gigli/ istanbul - TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

2 z0l4 ytltna iil$riru EFFAFT-IK RApoRU Bu rapor, Kamu Gdzetimi Muhasebe Ve Denetim standartlarr Kurumu tarafrndan 26/t2/2o72tarih ve saytlt Resmi Gazete'de yayrmlanan Bafrmsrz Denetim yonetmelifi'nin 36,ncr rnaddesinde; bir takvim yrhnda KAY K denetimi yapmrg denetim kuruluglarrnrn, yrlhk geffafhk raporu dtizenlemesi gerektifi uya nnca hazrrla nmrgttr. lstanbul, 31 Mart 2015 Karma Baprmsrz Denetim A.g. (A Member Of Parker Randall International) Yonetim Kurulu Bagkanl Karma Ba!tmstz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul- TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

3 KARMA BAGIMSIZ DENETiM A.$, 2014 YILINA i5tiru SEFFAFLIK RAPORU 7. HukukiYaprVeOrtaklar A" Ycinetim Karma Bairmsrz Denetim Anonim Yonetim Kurulu a5aprdaki gibidir: $irketi (girket) nnin 3L Aratrk 2014 tarihi itibariyle $enolcivan Kenan Buf,a Osman Konuk Yonetim Kurulu Bagkanr Yonetim Kurulu Bagkan Vekili Y6netim Kurulu Uyesi Karma Bafrmstz Denetim Anonim $irketi ($irket) 'nin 31 Mart 2015 tarihi itibariyle ise Yonetim Kurulu agaprdaki gibidir: genolcivan Vildan gakrak Osman Konuk Yonetim Kurulu Bagkanr Yonetim Kurulu Uyesi Y<inetim Kurulu Uyesi B. $irket'in Hukukiyaprsr Karma Bafrmsrz Denetim Anonim $irketi, istanbul Ticaret Sicili Mtidtirliifiti,ne 5G5507 sicil numarasl ile kaylth olup Nace kodu altrnda ba!rmsrz denetim faaliyeti gergeklestiren bir girkettir. $irket, faaliyetlerine 2008 yrhnda baglamr5trr ve 2011 yrlnda merkezi Londra olan Parker Randall International'a katrlarak parker Randall International'rn Ttirkiye temsilcisi olup, Tiirk Ticaret Kanunu hi.jki]mlerine g6re kurulmug Anonim Sirket stati.isiindedir. C. $irket Ortaklarr $irket ortaklarrmrzrn listesi gu gekildedir: Yonetim Kurulu Bagkanr: Difier Ortaklar: $enolcivan Osman Konuk Seving Konuk Vildan gakrak Mtijdat Bozkrr Duruhan Kaplan Turan Ka[rzmanh Engin Kaya Karma Bagrmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul - TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

4 -2- Ortaklartmtzdan Selguk Alsancak 07.J,l,.2Ot4tarihinde vefat etmi$tir. Varisleri, girketimizde bulunan hissesini 26.0L.2015 tarihinde Vildan gakrak'a devrederek ortakhktan ayrrlmrgtrr" Ortaklartmtzdan Kenan Bu$a, tarihinde TL defierindeki 37 adet hissesini $enol Civan'a devrederek ortakhktan ayrrlmlgtrr. Ortaklartmtzdan Osman Konuk, 15.12"20L4 tarihinde 5OO TL deperindeki 1 adet hissesini MUjdat Bozktr'a yine aynl tarihte 500 Tl- deferindeki 1 adet hissesini Engin Kaya,ya devretmigtir. 2. $irket Faaliyet Konusu Karma Baitmstz Denetim Anonim $irketi, 6102 sayrh Tiirk Ticaret Kanunu, 6362 sayrl Sermaye Piyasasl Kanunu ve Kamu Gdzetimi Muhasebe ve Denetim Standartlarr'nrn ilkelerive ilgilidifler mevzuat hti kii m le rine uygun ola ra k faa liyetlerin i gergekle5tirmekted ir. 3. Kilit Yoneticiler ve Sorumlu Denetgiler $irketimizin biitiin ydneticileri bizim igin kilit pozisyonlarda gdrev alryor olup denetgilerimizin girket igindeki unvanlarr gu gekildedir: Sorumlu Ortak Bag Denetgi : $enolcivan Osman Konuk Krdemli Denetgi : Seving Konuk Vildan gakrak Denetgi : Mfijdat Bozkrr Duruhan Kaplan Turan Kaprzmanlr Engin Kaya 4. $irket'in Baflr Oldufu Grubun Hukukive yaprsalozellikleri $irket'in i.iyesioldupu grup Birlegik Kralhk merkezli Parker Randall International,drr. Parker Randall International denetim, finansal danrgmanlk ve muhasebe hizmetleri veren, dlinya gaprnda btiy[ime ve lider konuma gelebilme vizyonu edinmig bir denetim aprdrr. parker Randall International'tn amact; mogterilerin beklentilerini agarak mtigteriye en do[ru bilgiyi mtigterilere en ktsa zamanda aktarabilmek ve bunu tum uluslararasr alanda bi.itiin denetim ve finansal platformlarda bir defer haline getirebilmektir. D0nya gaprnda yaklagrk 43 i;lkede 50 temsilcisiyle 100 den fazla ofis ve 2000 den fazla ortak ile faaliyetlerini s0rdi.jrmektedir. 5. $irket'in iliskili Denetim Kuruluglarrve Diler igletmeler ile au iligkilerin Mahiyeti $irket'in TUrkiye iginde; Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

5 3 - Karma YeminliMali MUgavirlik Limited girketi - Vildan gakrak - $enol Civan ile ortak ofis ve kaynak paylagrmr iligkisi bulunmaktadrr" Aynr zamanda girketimiz Karma yeminli Mali Mtigavirlik Limited $irketi ve Yeminli Mali Miigavir Vildan gakrak ile tam tasdik ve vergi dant5manlrir hizmetleri; Serbest Muhasebeci Mali Mtigavir genol Civan ile de serbest muhasebeci mali mugavirlik ve muhasebe hizmetleri vermektedir. Ayrrca bir list maddede belirtildi[i gibi Sirket, sadece Parker Randall International'rn T0rkiye temsilcisi olup onun drsrnda yurtiginde veya yurtdrgrnda herhangi bir hukuki iligkisi bulunmamaktadrr. 6. girket'in Organizasyon Yaprsr $irketi'in 23 Mart 2015 tarihi itibariyle organizasyon yaprsr agalrdaki gibidir : Yonetim Kurulu $enolc VAN Vildan gakrak Osman Konuk Ydnetim Kurulu Bagkanr Yonetim Kurulu Uyesi Ydnetim Kurulu Uyesi Kalite Glivence Sisteminden Sorumlu Ortak $enolcivattt Denetim Egitim idari igler Muhasebe Vildan gakrak Osman Konuk Seving Konuk Miijdat Bozkrr Yrhnda Denetim Hizmeti Verilen KAyiK,ler $irketimiz, Sermaye Piyasasr Kurulu'na Tabi Olan girketlerden; - Mazhar Zorlu Holding A.g. A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

6 -4- - Egeplast Ege plastik Ticaret ve Sanayi A.g. - Gliven Menkul De[erler A.g. girketlerinin bafrmsrz denetim faariyetrerini gergekregtirmigtir. 8. Si.irekli Egitim politikasr $irket, defigen kanunlar ve yonetmelikler hakkrnda kendini gi..incel tutabilmek igin belirli araltklarla ilgili konular hakkrnda o konu ile ilgili uzman ortak tarafrndan verilen epitimlerle yenilikgi ve bilgi sahibi bir politika benimsemektedir takvim yrlrnda girket tarafrndan gergeklegtirilen efiitimlerle ilgili detaylar agafrdaki gibidir: A. Kalite GOvence Sistemi Egitimleri : Uygulama siireleri 4 kez olup her bir uygulama 3 er saat olmak iizere toplamda 12 saat egitim verilmigtir ve efitimi girket ortaklarrndan seving Konuk tarafrndan verilmi5tir. Elitimin kapsamr bu sistemin faydalarr, neleri kapsadrpr ve standartlal olarak belirlenmis olup girket ortaklarrnrn tamamt bu efitimlere katrlmrgtrr. B. E-Fatura ve E-Defter E$itimleri : Epitimler Mayrs 2014 ve Kasrm 2014 tarihlerinde 4 er saat toplamda 8 saat olarak $irket ortaklarrndan genol civan ve isvttvtvto Luca Egitim Birimi taraftndan verilmistir. Egitimin kapsamr E-Fatura ve E-Deftere gegig stireleri, hangi Sirketlerin bu kapsama gireceklere ve girketlere saflayabilecefi faydalarr olarak belirlenmig olup 5irket ortaklan ve iligkili diber i$letmelerinin gahganlarrnrn tamamr bu e[itimlere katrlmrgtrr. C. TFRS EBitimleri : Efiitimler Ocak2074 ve Temmuz 2014 tarihlerinde 3 er saat toplamda 6 saat olarak $irket ortaklarrndqn Duruhan Kaplan tarafrndan verilmigtir. Egitimin kapsamr mali tablolarrn Tiirkiye Finansal Raporlama Standartlarr'na nasrl uyumlu hale getirilebilece[i bunun igin hangi teknik ve bilgilqrin kullantlmasr gerektipi olarak belirlenmig olup girket ortaklarrnrn tamamt bu efitimlere katrlmrgtrr. D. Muhasebe Programt Epitimleri : Egitimler $ubat 2014 ve Arahk 2014 tarihlerinde 4 er saat toplamda 8 saat olarak isvrvlvto Luca E[itim Birimi tarafrndan verilmi$tir. Egitimin kapsamr Luca muhasebe programttnt daha etkin, daha verimli, daha dofru ve daha hrzlr kullanabilme olarak belirlenmig olup ginket ortaklan ve iligkili diper igletmelerinin gahganlarrnrn tamamr bu epitimlere katrlmrgtrr. Bu efitimler drsrnda 5irket gerekli gordiifi.inde depigen mevzuata gore de e!itim vermektedir. 9. Ba!rmsrzlrk ilkelerine Uyum $irketimizde bafrmsrzhk ilkelerine uyum; Ba$rmsrzlrk ve balrmsrzh[rn korunmasr hususunda 5102 sayth Kanun'un ilgili hiikijmleri ile Ba[rmsrz Denetim yonetmelifi'nin22'nci maddesine, T0rkiye Denetim Standartlarr'na ve difer di.lzenleyici Kurul ve Kurumlarrn dlizenlemelerine uygunlu[un saflanmast hususundaki gdzden gegirmelerin yeterli kapsamda, nitelikte ve zamantnda gergeklestirilflifiine, denetgi ve sorumlu denetgilerin ba$rmsrzhk beyanlarrnrn Karma Ba$rmstz Denetim A.$. Kugtepe Mlh. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigti/ istanbul - TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0\

7 -5- Ttirkiye Denetim Standartlarr'na uygun olarak alrndr[rna ve gergek durumu yansrttrprna iligkin teyidi kapsar. 10. $irket Gelirinin Da[rhmr Bafrmslz Denetim Gelirleri ,00 T!. Yeminli Mali Mtigavirlik Gelirleri tr,98 TL Serbest Muhasebeci Mali Miisavirlik Gelirleri ,90 TL Diier Gelirleri ,66 T[ 11. Sorumlu Denetgilerin Ucretlendirme Esaslarr girketimiz, sorumlu denetgilerine kar payr ve ucret 6demektedir. 12. girket'in Kalite Gtivence Sistemi incelemeleri $irketimiz, Kamu Gozetimi Kurumu tarafrndan 2Ot4 yrh igerisinde Kalite Kontrol Sistemi ("KKs1") gergevesinde denetime tabi tutulmug, denetim sonucu tespit edilen eksiklerin bir krsmrgiderilmig, bir krsmr 2015 yrh igerisinde giderirecektir. 13. $irketimiz Kalite Kontrol Sistemi 2074 yth igin $irket'in Kalite Giivence Sistemi igleyiginden sorumlu ortaklarr agafirdaki kigilerden olu5maktadrr: $enol Civan, Sorumlu Ortak Bagdenetgi Osman Konuk, Sorumlu Ortak Bagdenetgi Vildan gakrak, Denetgi Seving Konuk, Krdemli Denetgi $irket'in 20L4 yrlt igin olu5turmug oldu[u ve geligtirdipi Kamu Gozetimi Kurumu'nun yayrmladrfr "Ttirkiye Denetim Standartlan Kalite Kontrol Standardr ("KKSI")'e uygun olarak geligtirdifi ve uyguladrfr Kalite Kontrol Politika ve Prosedtirleri'nin isleyi5i ve yaptst genel olarak a5a!rdaki gibidir:. Kalite Kontrol Sistemi Prosediirleri: Madde 1- Amag L3 tarih ve saytlt ResmiGazete'de yayrnlanan FinansalTablolarrn Bafrmsrz Denetim ve Stntrlt Ba[tmstz Denetimleri ile Difer Glivence Denetimlerive ilgili Hizmetleriyi.iriiten Ba[rmsrz Denetim Kuruluglart ve Baftmstz Denetgiler igin Kalite Kontrol standardr 1 (KKs 1) Hakkrnda Teblif ve eki olan Ttirkiye Denetim Standartlarr Kalite Kontrol Standardr 1 gerefi bafrmsrz denetim girketlerinin Kalite Kontrol standard rna iligkin politika ve prosediirleri belirlemektir. Madde 2- Kapsam FinansalTablolarrn Baf,tmstz Denetim ve Srnrrlr Ba[rmsrz Denetimleri ile Difer GUvence Denetimlerive ilgili Hizmetleri Ytiriiten Baftmstz Denetim Kuruluglarr ve Bafrmsrz Denetgiler igin Kalite Kontrol z Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar 19 Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, gigli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

8 Standardt 1 (KKS l)'nln uygulanmastnt sailamak igin hazrrlanm15 olan politika ve prosedi.irler ve ilgili standartlara uygunlupun kontrol edilmesine iligkin hoktimleri kapsamaktadrr. -6- Madde 3- Kalite Kontrolsisteminin Temel Unsurlarr a) Denetim girketi btinyesinde kaliteye iligkin liderlik sorumluluklarr. b) ilgili etik htikrimler. c) MUgteri iligkisinin ve denetim scizlegmesinin kabultj ve devam ettirilmesi. d) insan kaynaklarr. e) Denetimin ytirtittilmesi (Denetimin Kalitesine Ycinelik Gozden Gegirme dahil)" f)izleme. Madde 4- Tanlmlar a) Denetim girketi btinyesinde kaliteye iligkin liderlik sorumluluklarr: Denetim girketinin liderlik yaplsl ve liderlili sergiledipi 6rnek tutum ve davranrglar, kurum igi ktilttirri, kurum iginde kalite ktilttirtintin geli5tirilmesi, 5irket y6netiminin ttim kademelerinin, kalite kontrol politika ve prosedtirleri ile agafrdaki durumlann gereklilifine vurgu yapan agrk, tutarl, stireklilik gcisteren eylem ve mesajlarrdrr. b) ilgili etik htiktimler: Denetim ekibinin ve denetimin kalitesini gozden gegiren kisinin tabi oldu[u, Kurum taraflndan yaylmlanan BaQmstz Denetgiler igin Etik Kurallarda (Etik Kurallar) yer alan htikumler ile ilgili mevzuatta yer alan daha krsrtlayrcr difier hi.iktimlerdir. c) Mtigteri iligkisinin ve denetim scizlegmesinin kabulti ve devam ettirilmesi: Denetim girketinin yeni veya mevcut bir mtigteriden yeni bir denetim scizlegmesi kabul edebilmesi igin gerekli yeterlik, beceri, kapasite ve kaynaklara sahip olup olmadrfrnrn defierlendirilmesi, scjz konusu denetime tizgti ytiktimltilriklerin ve ilgili ttim kademelerdeki mevcut girket personelinin niteliklerinin gcizden gegirilmesi, bir mtigteri iligkisinin devam ettirilmesine karar verilirken mevcut veya cinceki denetimler strastnda ortaya grkan cinemli konular ve bu konularrn iligkinin devam etmesine olan etkilerin dikkate ahnmasldrr. d) insan kaynaklart: insan kaynaklan bin girkette rekabetgi tistrinltikler sa[lamak amacryla gerekli insan kayna[rntn sa[lanmasr, istihdamr ve geligtirilmesi ile ilgili politika olugturma, planlama, cirgtitleme, ycinlendirme ve denetleme faaliyetlerini igeren bir disiplindir. e) Denetimin ytirtittilmesi (Denetimin Kalitesine Ydnelik Grizden Gegirme dahil) : Rapor tarihi veya dncesinde denetim ekibinin vardrfir cjnemli yargllarrn ve raporu olugtururken ulagtrfr sonuglartn tarafstz bir gekilde de[erlendirilmesini saflamak igin tasartanmrg bir stiregtir. f) izleme : Denetim girketine, kalite kontrol sisteminin etkin gekilde i5ledifii konusunda makul bir gtivence sallamak amaclyla tasarlanan, segilen bazl tamamlanmrg denetimlerin periyodik tefti5ini de igeren, denetim girketinin kalite kontrol sisteminin siirekli olarak deferlendirilmesi ve g6zden gegirilmesinden olugan sriregtir. Karma Bagtmstz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, $igli / istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0) wmrv.karmadenetim.com.tr

9 -7- Madde 5- Politika ve Prosedi,irler a) Denetim girketi biinyesinde kaliteye ili5kin riderrik sorumluluklarr: - Liderlik Sorumluluklan belirlenir. - Kalite odakh bir i9 kiilttir olugturulur. - Kalite kontrolden sorumlu kigiler belirlenir. Bu kigiler belirlenirken yetki, becerive mesleki deneyimleri dikkate altnarak belirlenir. Ayrtca bu ki5iler belirlenirken aga[rdaki ozellikler ve yetkinlikler arantr: i) Balrmsrz Denetim alanrnda en az 10 yrlhk deneyimli olmahdrr. ii) Uluslararasr Geli5meleri takip edebilecek diizeyde ingilizce seviyesine sahip olmalrdrr. iii) Sorumlu Denetgi kriterlerine sahip olmahdrr. iv) Yonetim Kurulu Uyesi olmahdrr. $irketimiz kalite kontrolden girket ortaklarrmrzdan $enol Civan sorumlu kigi olarak belirlenmigtir. - Denetim 5irketinin ti)m ileti5im ve bildirimlerinde kalite kontrole iligkin eylem ve mesajlar yansltrlrr. Bu mesajlar toplantt, seminer, kurs, ig yazrgmalar, brogiir, sirki.iler, makale, akademik yaztlar veya el kita pgr[r vb. aracrhf, ryla iletilir. - Denetim Sirketinin yaptstnt ve hizmetlerini yansrtan kalite kontrol rehberi olugturulur. - Geligtirme, gtincelleme ve belgelendirme igin yeterli kaynaklar ayrrlrr. - Kalite kontrol sistemine iliskin operasyonel sorumluluklar yeterli ve uygun tecrtibeye ve gerekli yetkiye sahip kigiye verilir. b) ileili etik hiiki.imler: $irket ile biitiinlegik olarak agagrdaki etik hiikijmler dikkate ahnrr: DUrtistltik, Tarafsrzlrk, Mesleki yeterlik ve cizen, Srr saklama Meslefe uygun davranrg. Ayktrtltk durumlarlntn tespit edilmesi halinde gerekli iglemlerin yaprlmasrnr saplamaya y6nelik politika ve prosedlirler olusturulur. Ba[rmsrzhfia ydnelik tehditler tespit edilir, belgelendirilir ve uygun bir 5ekilde yonetilir. Balrmsrzh$rn sa$lanmasr, bagrmsrzh$a ydnelik tehditlerin tespit edilebilmesi ve deferlendirilmesi ile baf,rmsrzhpa ydnelik tehditlerin ortadan kaldrrrlabilmesi veya kabul edilebilir bir d0zeye indirebilmek igin gerekli dnlemlerin altnmasryla ilgili olugturdufumuz politika ve prosedtirler gunlardrr : Karma Bagrmslz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

10 -8- Tehditler ve Onlemler Tehditler, 9ok farkh ili5kiler ve 5artlar neticesinde ortaya grkabilir. Bir iligki veya sartrn tehdit olugturmasr durumunda, sdz konusu tehdit, denetginin temel ilkelere uyumunu tehlikeye dtigiirebilir veya tehlikeye dustiri'iyormuggaslna bir algr olugturabilir. Bir gart veya ili5ki birden fazla tehdit olugturabilir ve bir tehdit birden fazla temel ilkeye uyumu etkileyebilir. Tehditler, agafirdaki kategorilerden bir veya birkagrnrn kapsa mrna girmektedir: (a) KiSisel grkar tehdidi - finansal veya difer bir tiir grkarrn, denetginin yargrsrnr veya davranrgrnr uygunsuz gekilde etkilemesi tehdididir. (b) Kendi kendini denetleme tehdidi - denetginin; kendi girketinde veya gahgtrfr kurumda daha onceden kendisi veya bir baska kigi tarafrndan vanlmrg bir yargrnrn veya gergeklegtirilmig bir hizmetin sonuglartnt, cari dcinemde verdifi hizmetin pargasr olan bir yargrya varrrken dayanak olarak kullanmasr durumunda, sciz konusu sonuglarr uygun gekilde deferlendirememesitehdididir. (c) Taraf tutma tehdidi - Denetginin, bir mi.igterinin veya igverenin pozisyonunu, kendi tarafsrzhfrnr teh likeye d i.igi.i recek gekilde savunmast tehdid idir. (9) Yakrnhk tehdidi - Denetginin, bir mtigteri veya igveren ile uzun stireli veya yakrn iligki igerisinde bulunmastndan dolayl, bu kigilerin gtkarlarryla gok fazla ilgilenmesi veya iglerini makul olmayacak dtizeyde kabul etmesi tehdididir. (d) Ytldrrma tehdidi - Denetgi i,izerinde niifuzu kotiiye kullanma gabalarr da d6hil olmak Uzere, denetginin mevcut veya hissettif i baskrlardan dolayr tarafsrz olarak hareket edebilmesinin engellenmesi tehdididir. Onlemler, tehditleri ortadan kaldrrabilen veya kabul edilebilir bir diizeye indirebilen faaliyetler veya difier onlemlerdir. 0nlemler, iki temel kategoriye ayrrlmaktadrr: (a) Mevzuat veya mesleki uygulamalar tarafrndan olugturulan 6nlemler ve (b) Qahgma ortamrndaki <inlemler. Mevzuat veya mesleki uygulamalar tarafrndan olugturulan <jnlemler a5airdaki unsurlarr igermektedir: E Mesle$e giris igin gereken epitim, meslekiepitim ve deneyim yijktimltiliikleri. E S 0 re kl i m esle k i ge I i gim yii k ti m [i I ti k I e ri. E Kurumsal yonetim dtizenlemeleri. E Meslekistandartlar. E Mesleki veya dlizenleyici izleme ve disiplin prosedtirleri. E Denetgitaraftndan olusturulan raporlarrn, beyannamelerin, yazrgmalarrn veya bilgilerin yasal olarak yetkile nd irilm ig tigiinc0 bir ta rafga gcizde n gegirilmesi. Belirli onlemler, etik olmayan davranrglarrn belirlenmesi veya engellenmesi olasrl!rnr artttrabilir. Muhasebe mesle$i, mevzuat veya gah5rlan kurulug tarafrndan olugturulabilecek bu ttir onlemler agafrda yer almaktadlr: Karma Bagtmstz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli / istanbul - TURKEy Tel: +90 (0l' (Pbx) Fax: +90 (0)

11 -9- E Qaltgtlan kurulus, mesleki uygulamalar veya bir diizenleyici kururn tarafrndan kullanrlan ve meslektaglartn, igverenlerin ve vatandaglarrn meslekiolmayan veya etik olmayan davranrglara dikkatini gekebilen iyitanrtrlmrg ve etkin gik6yet sistemleri. E Etik htiki.imlerin ihlalini bildirmeye iligkin agrkga ifade edilen bir gcirev. Denetim Sirketimize ait etik htiklimlere iligkin politika ve prosediirler agafirdaki gibidir. - Qaltganlarrn etik hiiktimlerle ilgili olarak siirekli bilgilendirilmelerinin saflanmasr, - Mevcut ve potansiyel tehditlerin tespitine imkan verilmesi, - Sorumlu denetgilerin ve difer kigilerin gerekli bildirimleri yapmalarrnrn sa!lanmasr, - Firma di.izeyinde ve her bir denetim di.izeyinde Baprmsrzhk taahhtitlerinin zamanrnda alrnmasrnrn sa!lanmasr, - Aykrrrhklarrn sorumlu denetgilere zamanrnda bildirimlerinin safilanmasr, - Denetlenen isletmelerin (igtirakler dahil ) Listesi olugturulur ve denetgilere bildirilir, - Denetim ekibive personel [icret, Denetimin Kapsamr, Denetlenen igletmeyle grkar iligkisinin oldufunu gcisteren durumlara kargr rotasyona tabi tutulur. c) Mi.igteri iligkisinin ve denetim scizlegmesinin kabulii ve devam ettirilmesi: - Kabul ve devam anketleri yaprlrr. ( Etik Hiiktimler ve Yeterlilikler Deferlendirilir). - Kabul veya devam edip etmeme kararr verilir ( M0gterinin di.iri.istlii[u ve riskler deeerlendirilir). - Risk faktcirleri listelenir. - Riskler ve ahnan onlemler yeterli gekilde belgelendirilir. Glivence igin belirlenen politika ve prosedtirler agafrda belirtilmigtir. - Denetimin yiiriitiilmesi konusunda yetkin olmak, zaman ve kaynaklar d6hil denetimi ytiriitmek igin gerekli beceri ve kapasiteye sahip olmak, - Etik htikumlere uygunlufu saf,layabilmek, - Risklerin ve altnan 6nlemlerin yeterli bir gekilde belgelendirilmesi saf,lamak, - Gerektifinde (mevzuat izin vermesi halinde) denetim gekilme ve bunun nedenlerinin yeterli bir gekilde belgelendirilmesini sallamak, Gerektifinde mevzuattn izin verdifi durumlarda denetimden gekilme halinde bunun nedenleriyeterli bir Sekilde belgelendirilir. Ayrrca kurulugumuzda mevcut bir denetime veya m1igteri ili5kisine devam ederken, onceden dfrenme durumunda denetimi reddetmesine sebep olabilecek bilgileri edindi[i durumlarda a5afirdaki hususlar uygulanrr: - ilgili Sart ve durumlar kargrsrnda denetim girketinin atabilecepi uygun adrmlar hakkrnda mggteri yonetiminin uygun kademeleri ve list y6netimden sorumlu olan kigilerle muzakere edilir. - Denetim girketi gekilmenin uygun oldu[una karar vermig ise, sciz konusu denetimden veya denetim ve miisteri iligkisinden birlikte gekilme kararr ile bu karann sebeplerinin, miigteri ydnetiminin uygun kademeleri ve [ist ydnetimden sorumlu olanlarla mtizakere edilir. Karma Bagtmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

12 Denetim girketinin denetime devam etmesini gerektirecek mesleki veya mevzuattan kaynaklanan bir yukiimliilu[iiniin bulunup bulunmadrgrnrn veya sriz konusu denetimden ya da denetim ve mtigteri iligkisinden birlikte gekilme kararrnrn sebepleriyle birlikte Kuruma ve/veya difer dtizenleyici otoritelere rapor verme yiikiimli.ililfiiniin bulunup bulunmadrfrnrn deferlendirilmesi. d) insan kaynaklarr: QaltSanlarrn motivasyonlarrnr (etik htikijmlere uyum dahil) artrrmak, personelin ve kurumun ihtiyaglarrnr analizlerle belirlemek ve gahganlairn gerekli yeterlilifie sahip olmalarrnr sa!lamak amacryla agafrdaki alanlarda politika ve prosedurler gelistirilir ve uygulanrr. tr ige alma. tr Performans deperlendirmesi. tr Verilen gcirevleri yerine getirme siiresi d6hil kabilivetler. tr Yeterlik. D tr tr D Kariyer geligimi. Terfietme. Ucret ve sair haklar. Personel ihtiyacrnrn tahmini. Kurulugumuzda ige ahm politika ve prosedtirleri agafrdaki gibi belirlenmigtir: 1. YILLIK TAHMiNi ihrivag ANALiziNiN BEL RLENMESi : yrl igerisinde periyodik olarak firmamtztn tahmini personel ihtiyacrna g6re ihtiyag analizi yaprlarak belirlenir. Bu ihtiyag analizleri Sirketimizin ig yopunlu[u, personel durumu ve hali hazrrda gorevden ayrrlmayr diig0nen personel durumuna 96re defiigkenlik g6sterir. 2" ilrru rnnnllarlnln BEL RLENMESiVE ILANLAR N yaytnlanmas : Gelecek donem igin, belirlenen personel sayrstna 96re ilan verilecek yayrn kanallarr belirlenir. yayrnlanacak internet ilan kanallart ile anlagmalar yenilenir. ilan verilecek gazete mecralarr planlanrr. yeni efiitim dfretim ddneminde ite altmt yaprlacak pozisyon ilanlarr, ilan kanallarrnda yayrnla nrr. 3. BiRiMLERE cone ihrivac ANALiziNilrt olugrunulmast : Hali hazrrda gorevden ayrrlacak personel saytlartna g6re, periyodik olarak personel ihtiyaglarr Yonetim Kurulu'na iletilir. Birimlerden gelen personel talebine gore, ilan kanallarrndan gelen ydnetim Kurulu tarafrnca incelenir. 4. imrumrtru irucelrruvrsi : araclh[t ile yaprlan ig bagvurularr, Yonetim Kurulu tarafrndan incelenir. incelenen CV,lerden kriterlere uygun olan CV'ler birimlere gore aynlrr. Karma Bagtmstz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli / istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0) B0

13 -1,L- 5. isg nttvt SUneCi : Ydnetim Kurulu, butiin adaylan deferlendirdikten sonra kendisine en uytun ve verimli olaca$r dtis0ndti$u adaylarr mulakata gaf,rrrr. Mi.ilakatlar yonetim Kurulu,nda gorev alan bir veya birden fazla tiye ile aday arasrnda yiiz yiize yaprlarak adayrn e$itim seviyesi, mesleki bilgisive yeterlilili ve ige uygunlufiu agrsrndan de$erlendirilir. Daha sonra en uygun olarak dtlsiintilen adaylara yazrh veya sbzlii olarak teklif yaprlrr. Daha sonradan ige alrnan yeni personel efitimden ve oryantasyon si.irecinden gegirilerek i5e daha kolay motivasyon saf, lamasr amacryla a ram tza katrhmr gergeklegtirilir. Kurulugumuzda performans deferlendirme kriterleri agalrdaki gibi belirlenmigtir: Qah5ma saatlerine uyum Etik ilkelere baflrlrk ige sadakat Saygrnhk ve itibar Mesleki ozen ve titizlik Kend ini si.i rekli yen ileme ve geli5tirme 9a basr Yasal dlizenlemeleri, mevzuatlartve de[i5iklikleri kavrama, takip etme ve uygulama becerisi. Firmamtz licret ve sair haklartn belirlenmesinde agafrdaki kriterlere dncelik verir: Egitim bilgisi Mesleki bilgi ve tecrtibe Kendini siirekli yenileme ve geligtirme Firmaya, etik ilkelere ba[hhk Yiiksek ig performansr Bununla birlikte firmamtzda kendinigeligtiren, yenileyen ve firmamrzrn ihtiyaglarrnr kargrlayan tlim personel igin terfi ve kariyer geligimi imkanr bulunmaktadrr. Kariyer geligimi igin bagta yonetim Kurulu olmak Uzere tiim ortaklartmrz personele kariyer geligimi ile ilgili deferlendirme yapmak ve danlsmanltk sunmak gibi konularda yardrmcr olmaktadrr. Bu konularda personele yardrmcr olunarak personelin; i) Personelin di8er insanlardan farkh krlan beceri ve yeteneklerinin 6n plana grkmasr ii) iii) Hedeflerin belirli arahklarla gozden gegirilmesi ve gerektilinde revize edilmesi Yazrh olarak bir kariyer planr olugturulmasr Hedeflenir. Bununla beraber ihtiyag halinde kariyer planlamasr formu doldurularak personele kariyer geli5iminde doiru adrmlarr atmast igin gerekli destek safilantr. Kurumumuzda insan kaynaklarrnda bir difer onemli konu mesleki yeterlili$in saflanmasr ve geli5tirilmesidir. Bununla ilgili gerekli efitimler ve bilgilendirmeler kurum iginden veya kurum drgrndan verilebilir. Kurum iginden verilen egitimler, personelin hangi konuda mesleki yeterlilile ve geligime ihtiyacrvarsa, o konuda uzman olan ortak tarafrndan verilen efitim ve bilgilendirmelerle giderilir. Aynca ihtiyag olmast halinde kurum drgr efiitimlere personelin ihtiyacr oldugu konularla ilgili olarak katrlm sa!lanrr. Karma Ba$tmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli / lstanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

14 Mesleki yeterlilik ve gelisimle ilgili olarak kurulugumuzda kaynak ve destek ile ilgili herhangi bir ktsttlama bulunmamaktadrr' Ttim personel meslekigelisim saflamak istedigi konuyla ilgiliolarak bagta Yonetim Kurulu olmak Uzere t0m ortaklara sozlii veya yazrh olarak bagvuruda bulunabilir" -72- Firmamtzda meslekiefiitim ve geligim sadece personel igin gegerlide[ildir. Defligen ve geligen diinyaya, mevzuatlara ve kanunlara uyumu sallayabilmek igin ttim ortaklar ve denetgilerimizde mesleki e$itim altrlar. Denetgiler, teorik bilgilerinin ve mesleki becerilerinin yeterli bir seviyede tutulmasrnr, mesleki etik ilkelere uyulmastnt, meslekialandaki de[igikliklerin takip edilmesinive meslekigeligimlerinitemine ycinelik olarak siirekli e[itime tabi tutulur. Bu siirekli e[itim Bafirmsrz Denetim ydnetmeligi,nin 25. Maddesiolan "Slirekli Egitim" maddesine gore yi.iriitiiltir. Bu maddeye gcire; Sicile tescilinden itibaren denetgilerin her bes yrlda bir siirekli efitime iligkin gartlarr kar5rlamalarr esastrr. SUrekli elitime iligkin hususlar, gerektilinde ilgili kurumlarrn gdrtigii de ahnarak firmamrz tarafrndan dijzenlenir. Kurumumuz, denetimin bafilmsrzlrfrntn ve tarafstzltfrnrn sa$lanmasr, denetime olan giiven ile denetimin kalitesinin artlrllmasl amactyla siirekli efitime ilave olarak bu Yonetmelik gergevesinde denetgilerin ve meslek mensuplartnrn ef,itilmesiveya efitim seviyelerinin yiikseltilmesi hususunda gereklitedbirlerialrr. Kurumumuzun en do[ru personelkadrosuna sahip olmak igin ayrrca; belirliaralrklarla ortaklarve tum personel bir araya gelerek hem firmamtztn hem de ti.im personel ile ilgili durum deferlendirmesiyapar, istekler, Sikayetler ve herhangi bir krsrtlama olmadan difer tiim konu belirlenir, mtizakereler yaprlr, danrgmanllk sa$lanrr ve problemlere goziim yollarr arantr. e) Denetimin ytirtittilmesi (Denetimin Kalitesine Ydnelik Gd,zden Gegirme dahil) : - Denetimin yi.iriiti.ilme kalitesinin tutarlthitnr saflayan politika ve prosediirler olugturulur. - Bu tutarlthk, genellikle yazrlt veya elektronik rehberler, yazrlrmlar veya difer standart belgelendirme bigimleri ile sektore veya denetimin konusuna 6zgti rehberlerin olugturulmasr suretiyle sailanrr. Bu egitimler genellikle sozli.i olarak anlatrlr ve pratik olarak uygulamalarr yaprlmaktadrr. - Her bir denetimin yiiri.iti.ilmesi bir sorumlu denetgiye verildiflinden Sorumlu Denetginin tanlmlanmls sorumluluklarr belirlenir, Bu sorumluluklar belirlenirken ilk olarak denetimin yi.irfitme islemi verilen sorumlu denetgi; en az 10 yrlhk mesleki deneyime sahip olmah, sorumlu denetgi cizellifine sahip olmah, denetimi ytiruttilen musteri firma ile herhangi bir i5 iligkisi bulunmamah, yeterli mesleki bilgiye sahip olmahdrr. - Uygun denetim ekibi olugturulur. Denetim ekibi olugturulurken denetim ekibinde yer alan personelin sahip olmast gereken belirli politika ve prosedurler dikkate alrnrr: o ' c ' o o Uygun efitim ve denetim bilgisine ve uygulama tecrtibesine sahip olmahdrr. Yeterli mesleki standartlara ve yiiriirliikteki mevzuat hi.iktimlerine iligkin bilgiye sahip olmahdrr. Bilgi teknolojileri hakkrnda bilgi sahibi olmahdrr Denetimi yapllacak mtigterinin faaliyet gdsterdifi sektcir hakkrnda bilgi sahibi olmahdrr. Meslekiyargrsrnrdofruyerdekullanabilmelidir. Firmamrzrn kalite kontror ve prosediirrerini uyguramahdrr. - Etkin planlama, y6nlendirme ve gdzetim ile gdzden gegirme prosedurleri belirlenir. rulugumuzda denetimin y6nlendirilmesi ve gcizetimi, Karma Bagtmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul - TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0) rarurrw.karmadenetim.com.tr

15 o c Denetimin ilerleyiginin takibini, -13- Denetim ekibi liyelerinin yeterlik ve kabiliyetlerinin, gahgmalarrnr yapmak igin yeterli zamana sahip olup olmadrklarrntn, kendilerine verilen talimatlarr anlayrp anlamadrklanntn ve soz konusu galt5mantn planlanan yaklagrma uygun olarak gergeklegtirilip gergeklegtirilmedi$inin deperlendirilmesini, ' Denetimin yiiriiti.ilmesi strastnda ortaya grkan onemli hususlarrn ele alrnmaslnr, bunlartn <ineminin deierlendirilmesini ve planlanan yaklagrmrn uygun bir gekilde uyarlanmasrnr, ' Denetimin yuri.iti.ilmesi strastnda daha deneyimli denetim ekibi iiyeleritarafrndan defierlendirilecek veya istigare edilecek konularrn belirlenmesini igerir. Kurulu5umuzda g6zden gegirme iglemi, o Denetimin mesleki standartlara ve yiirtirl[ikteki mevzuat hi.]kiimlerine uygun olarak yi.irtiti.i I i.i p yti ri.iti.i I med i[i nin, ' Sorumlu denetgiler, difer denetgilerin yaptrklarr ttim iglemleri, olugturduklarr tt]m evrak ve denetim dosyalarrnr gozden gegirir, varsa eksiklikleri giderir. ' c ilave deperlendirme gerektiren 6nemli hususlarrn ortaya grkrp grkmadrfrnrn, Uygun istigarelerin yaprlrp yaprlmadr[rnrn, ulagrlan sonuglarrn belgelendirilip belgelendirilmedi[inin ve bu sonuglarrn gerefinin yaprhp yaprrmadr[rnrn, ' Yaptlan denetimin nitelifini, zamanlamasrnr ve kapsamrnr revize etme ihtiyacrnrn bulunup bulunmadrfrnln, ' Yaptlan gah5mantn ulagtlan sonuglarr destekleyip desteklemedifiinin ve uygun bigimde belgelendirilip belgelendirilmedi[inin, ' o Elde edilen kanttlartn raporu desteklemek igin yeterli ve uygun olup olmadrprnrn, Denetimprosediirlerininamaglarrnaulagrlrpulagrlmadrfirnrn delerlendirilmesini igerir. Denetimlerimizde galrgma kaprtlarrnrn hazrrlanmasr, miigteri firmanrn en son gtincel mizan, finansal durum tablosu ve di[er kapsamlr gelir tablosu incelendikten sonra galrgma kaptdr kodlama sistemine gore hazrrlanrr ve uygun kodlama sistemine gore hazrrlanan galrgma kafttlarr sorumlu denetgi taraftndan kontrol edilip imzalanrr. Daha sonra kontrol edilip imzalanan galtsma kafrtlarr miigteri firmanrn risk durumuna gdre sorumlu denetgi tarafrndan bir kere daha gozden gegirilebilmektedir. Firmamrzdaki bu prosedi.ir tiim gahgma kafrtlarr igin uygulanmaktadrr. Qahgma ka!rtlarr ile ilgili olarak diier politika ve prosedtirler goyledir: Nihai denetim dosyalarrnrn uz igin bilyiik onem birlegtirilmesi igleminin zamanrnda tamamlanmasr tagrmaktadrr. Bu nedenle bafrmslz denetim ve srntrlr Karma Bagrmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekriy, gigli/ istanbul- TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

16 -L4- baf,tmstz denetim esnastnda uygun kodlama sistemine gore olugturulmug olan galr5ma ka$rtlarl en ktsa ve en dofru zamanlama ile denetim dosyasrna eklenecek olup bu slire denetgi raporu tarihinden itibaren altmrg gtinden daha fazla olamaz. ii) Qaltgma kafiltlarrnrn ne zaman ve kim tarafrndan olugturuldufu sorumlu denetgiye bildirilir. Bununla beraber gah5ma kairtlarr iizerinde yaprlan btiti.ln defiigiklikler ve g6zden gegirilmeler de sorumlu denetgiye bildirilir. Qahgma ka!rtlarryla ilgili bilgller difer denetim ekibiyle payla$rldr[r takdirde bilgilerin mutlaka dogruluk ve btitiinli.ifu korunmahdrr ve yetkisiz kisilerin erigimine engellenmelidir. Elektronik ortamda veya basrlr halde olugturulmus olan gahsma kafrtlarr sorumlu denetginin g<izetiminde yedeklendirilir ve muhafaza edilir' Asrllart denetim dosyalarrna d6hil edilmek [izere, k6!rt ortamlndaki galtsma kdlrtlarr uygulama kolayhfr sallamasl agrsrndan elektronik olarak taranabilir. Bu gibi h6llerde, soz konusu gahgma kdprtlarrnrn do[ruluk ve bi.ittinl0[uni.i, eri5ilebilirlifini ve geri kullanrlabilirlifinisa!lamak igin tasarladrpr prosedtirler, denetim ekiplerinin, agafrdaki hususlarr yerine getirmesini gerektirebilir: lslak imzalar, gapraz referanslar ve agrklayrcr notlar d6hil k6[rt ortamtndaki galgma kdirtlarrnrn, astllartntn tiim igeri[ini yansrtacak gekilde taranmr$ kopyalarrnrn olu5turulmasl, Gerekli h6llerde taranmt$ kopyalarrn dizinlenmesi ve paraflanmast d6hil taranmrg kopya larrn denetim dosyalarrna d6hil edilmesi, Gerekli hsllerde taranmt$ kopyalarrn geri kullanrlabilmesi ve grktrsrnrn ahnabilmesi. iii) QaltSma kaf,rtlarrnrn saklanmast, denetgi raporu tarihinden itibaren olmak i.lzere elektronik olarak ve bastlt olarak 10 yrl olarak belirlenmigtir. Bu siire zarfr igerisinde galgma kalrtlarrna gizlilik ve btitiinluk esastna gore istenildifi zaman erigilebilmesigerekmektedir. - isti5are Prosedi.irleri (Kim, Ne zaman, Nasrl...gerektiflinde drgardan temin) belirlenir. i) Firmamrzda isti5areler denetim girketimizdeki tiim ortaklar ve personel tarafrndan veya girketimiz drgrndan ozel uzmanhfa sahip kigilerle, ilgili konularrn muzakere edilmesini igerir. ii) Firmamrzda istigare igin firmamrzrn entellektiiel sermayesinin yanr srra uygun ara$trrma kaynaklarr da kullanrlrr. iii) Firmamrzda istisare igin herhangi bir konu srnrrlamasr veya personel pozisyon krsrtlamasrgibi bir durum sciz konusu defildir. iv) onemli teknik, etik ve difer konularla ilgili olarak denetim girketi iginden veya gereken h6llerde denetim girketi drgrndan kigilerle yaprlacak istigare; o istisare edilen kigilere, tavsiyelerinin bilgiye dayah olmasrnr saflayacak olgularrn tlim ydnleriyle iletilmesi, o istisare edilen kigilerin uygun bilgi, krdem ve deneyime sahip olmalarrve istisareler neticesinde ortaya grkan sonuglarrn uygun bigimde belgelendirilmesi ve uygulanabilmesi h6linde etkin olur. Karma Ba9rmstz Denetim A.$. Ku$tepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul - TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0) B0

17 _15_ - Go ri.ig Ayrr I rkla rrn rn gozli m u ne y6 ne lik prosed i.irle n belirle n ir. i) Planlama ' Denetim ekibinin rapor tarihinde veya 6ncesinde vardrfr onemli yargrlarrn ve raporu olugtururken ulagtrlr sonuglann ve raporun uygunlu[unun tarafsrz olarak defierlendirilir. Denetimin yiirtitiilmesinde 3 adrm buyi.ik 6nem tagrr bunlar srrasryla; ii) Yonlendirme ve Gozetim iii) Gozden Gegirme dir. Denetim kalitesine ycinelik gcizden gegirme iglemi uygulanrrken ; ' Hangi mi.i$terifirma igin denetim kalitesine yonelik gozden gegirme iglemi uygulanaca[rna dair denetim girketimizin politika ve prosed[irleri olugturulur. ' Asgari olarak kapsam belirlenir (Kapsam mi.igteri firmanrn biiyiiklii[iine, faaliyet gosterdipi sektore vb. durumlara 96re defigkenlik gcisterebilir). ' Denetim kalitesine yonelik gdzden gegirmenin uygulanacalt zaman belirlenir (Denetimin kalitesi denetim esnastndamt yoksa denetim bittikten sonramt uygulanacak buna karar verilir). r Uygun niteliklere sahip denetimin kalitesini gozden gegiren Kigi atanrr (Bu kigi kurulug iginden veya efier bu krstaslara sahipse kurulug drgrndan da atanabilir).bu kigi teknik beceriye, gerekli yetkiye ve deneyime sahip olmah aynr zamanda tarafsrz olmahdrr. Kurumumuz taraftndan belirlenen igletmeler ile borsada iglem goren igletmelerin finansal tablolarrntn baftmstz denetlmleri drgrndaki denetimlerin hangilerinin kalitesinin gozden gegirilecefinin belirlenmesine yonelik krstaslar gunlardrr: o o o Kamu yarannt ilgilendirme diizeyid6hil denetimin nitelifii, Bir denetimde veya denetim srnrfrnda olafan dr5r risklerin veya durumlarrn tespit edilmesi, Mevzuattn denetimin kalitesinin gozden gegirilmesini gerektirip gerektirmedipi $irketimizde denetim kalitesine yonelik gozden gegirme belgelendirilirken agaprdaki krstaslar dikkate ahnmaktadrr: Mi.i5teri kabulanketi Sozlegme kabul anketi girketin ig Kontrol Sistemi Denetim Ekibinin Sekt6re Uygunlu[u Baprmsrz Denetim Sozlegmesi Denetim Planlamasr Genel Denetim programrnln Uygulanmasr Qahgma Ka$rtlarr Kanrtlar BaIrmsrzhk Karma imsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli / istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

18 -16- G6rtig Farkhhklarr ve istiga reler Sonuglar. Ayrtca gerekligdr0ldi.i[0 durumlarda Denetim kalitesinin gozden gegirilmesiyle ilgili olarak soru formu detaylarryla hazrrlanrp doldurulur. KuruluSumuzda denetim esnastnda denetimin igerisinde olan ttim kigilerle olugabilecek goriig farkhlrklarr ve bu gortis farkhhklarrn gdziime ulagtrrrlmasrna iligkin olarak uygulanabilecek politika ve prosed [irler; - Denetim ekibinin kendi igerisinde olugan 96r0g farklrlrklarrnrn nedenleri ele alrnrr ve en dofru olacak gekilde denetim ekibi, gerekirse denetim ekibi drgrndan bir uzman yardrmryla gor1ig farkhhfir olugan biiti.in konularda mutabakata varrhr. - GoriiS farkhhklarryla ilgili istigareler yaprlrr, gori.ig farkhh[rna sahip ti.im kigiler bu farkllr[r belgelendirir ve kendi gdriistinii bu gekilde ispat etmig ve giiglendirmig olur. Kanrtl ve belgeli gdriigler, mevzuata ve yasaya uygunluk durumunda aksi gdriig belgelendirilmemig ise kabul edilir ve uygulanlr. - ilgili durumlarda sorumlu denetgi ile denetimin kalitesini gdzden gegiren kigi arasrnda gortig farkhhfr olmast durumunda denetim ekibinin de gcirilgi.i ahnrr ve mutabakat yaprlrr. f) izleme : ' Kalite Kontrolsisteminin i.lzerinde birizleme programrolugturulur. ' Tefti$ Prosedlirleriolugturulur (denetim tamamlandtktan sonra). Teftig prosediirleri olugturulurken: Ddnemsel olarak mutlaka her bir sorumlu denetginin gahgmasr teftig kapsamrna girmeli Gerektif,inde mutlaka drgarda n birilerine yaptrrrlmah Resmi raporlama geklinde olmahdrr. Eksikler bildirilir ve cinlemler ahnrr. I I Her bir sorumlu denetginin tamamlanmts en az bir denetiminin periyodik olarak teftigi d6hil, kalite kontrol sistemi surekli g6zden gegirilir ve de$erlendirilir, Denetimiyi.iri.iten ve denetimin kalitesini gozden gegiren kigi denetim ekibine dahil edilmez, izleme stirecinin sonunda tespit edilen eksiklikler ilk olarak defierlendirilir ve eksiklerin neden kaynaklandrf,rna dair sebepler aragtrrrlrr. Daha sonra denetim ekibi bir araya gelerek en uygun gozlimi.i bulur ve eksiklikleri gidermek igin en dolru bir gekilde gahgarak izleme slirecinin sonunda tespit edilen eksikli$i giderir. ' izleme sijreci sonunda tespit edilen eksiklikler ve uygun duzeltici adrmlara yonelik tavsiyeler defierlendirilir ve uygulanrr. Tespit edilen eksikliklere kargr atrlacak olan uygun di.izeltici adrmlar p$aitdaki maddelerden olugmahdrr: Karma Bagrmstz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, gigli/ istanbul- TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

19 -L7_ Tek bir denetim veya tek bir personele iligkin uygun di]zeltici adrmlar atrlrr. Bulgulann, efitim ve meslekigeligimden sorumlu kigirere iletilir. Kalite kontrol politika ve prosedtirlerinde defigiklik yaprhr ve $irket taraftndan disiplin iglemlerinin uygulanrr (6zellikle bu davranrgr birden fazla tekrarlayanlar hakkrnda). izleme sonuglarl sorumlu denetgilere ve yonetim kuruluna yrlda en az bir defa biidirilir. Kurulugumuz, izleme prosedtirlerisonuglarrnrn, bir denetgi raporunun uygun olmayabilecepine veya denetimin yiiri.iti.ilmesi strasrnda prosedurlerin atlandrf,rna igaret ettifii durumlarda mesleki standartlara ve yiirurliikteki mevzuat hiiktimlerine uygunluflun sallanabilmesi igin attlmast gereken ilave adrmlara karar vermesini ve hukuki danrgmanlrk ahp almamayl deperlendirerek gerekli adrmla rr atar. Firmamtz, kalite kontrol slsteminin izlenmesiyle ilgili olarak yurtiti.ilen stirecin sonuglarrnr yrlda en az bir defadan daha az olmamak lizere sorumlu denetgilere, ve gerekli h6llerde bagta yonetim kurulu i.iyeleri dahil olmak tizere girketteki tiim ortak ve denetim ekibine kigilere bildirir. Bu bildirim, gorevtantmlartna ve sorumluluklanna uygun olarak, bu kigilerin ve denetim girketinin gerektifinde htzlt ve yerinde adrmlar atabilmesini sagayacak yetenlilikte olmaldrr. Yaptlacak bildirim; (a) Uygulananizlemeprosed[irlerininagrklanmasrnr, (b) izleme prosedi.irlerinden elde edilen sonuglan, (c) ilgili h6llerde, sistemik, tekrarlayan veya difer onemli eksikliklerin agrklanmasrnr ve sclz igerir. konusu eksikliklerin giderilmesi veya diizeltilmesi igin atrlan adrmlarr $irketimiz bir denetim aftntn pargasr olarak faaliyetlerini ytirtitiir ve tutarlrhpr saflamak igin izleme prosed[irlerinden bazrlartnr denetim afr bazrnda uygulayabilir. Denetim apr bazrnda uygulanan izleme politika ve prosedtirlerimiz, (a) Denetim a[t, izleme s[irecinin genel kapsamt, boyutu ve sonuglarr, yrlda en az bir defa, denetim aprna ddhil girketlerdeki uygun kigilere bildirilir. (b) Gerekli adlmlartn atrlabilmesi igin denetim air, kalite kontrol sisteminde tespit edilen eksiklikler, denetim aprna d6hil ilgili denetim girketi veya girketlerindeki uygun ki5ilere hrzhca bildirilir. $ikdyet ve iddiolar $ikdyet ve iddialarrn Kaynagr $ikdyet ve iddialarrn kurulugumuz iginden veya drgrndan kaynaklandrfir tespit edilir. Tespit edilmig eksikliklere yonelik di.izeltici adrmlar ola rak ; Tek bir denetim veya tek bir personele iligkin uygun dtizeltici adrmlarrn atrlrr, Karma Ba$imsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul - TURKEY Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

20 _i.8_ (b) Bulgular, efiitim ve meslekigeligimden sorumlu kigilere iletilir, (c) Kalite kontrol politika ve prosedtirlerinde depigiklik yaprhr, (E) Denetim 5irketimizin politika ve prosed0rlerine uygun hareket etmeyenler, cjzellikle bu davrantst tekrarlayanlar hakkrnda denetirn girketimiz tarafrndan disiplin iglemleri uygulanrr. gikayet ve iddialarla itgili f ndigelerin Dile Getirebilmesi $ikayet ve iddialarla ilgili endigelerin t[im personel tarafrndan higbir endige ve korku olmadan dile getirebilmesi igin asabrdaki mail adreslerine bildirim yaprlabilecekleri kurulugumuz tarafrndan t0m personele aglklanmrstrr. Bu mailadresleriydnetim kurulu 0yelerimizin mail adresleri olup: i) civan@karmadenetim.com.tr ii) osman@karmadenetim.com.tr ii i) olarak belirlenmigtir. $ik6yet ve iddialarrn sorusturulmasryla ilgili olarak sorusturmaya girket ortaklanndan biri nezaret eder. Nezaret eden bu ortak; o o o Yeterlive uygun deneyime sahip olmalrdrr, girketi iginde yetki sahibi olmahdrr, ilgili denetimin yiirtiti.ilmesi slirecinde higbir gekilde gorev almamrg olmaldrr. Sorugturmaya nezaret eden ortak gerekli durumlarda hukuk mi.igavirini de sorusturmaya d6hil edebilir" Ayrtca gikayet ve iddialann soru5turulmasr srrasrnda, kalite kontrol politika ve prosedlirlerinin tasarlm ve uygulamasrnda eksikliklerin veya kalite kontrol sistemine bir veya birden fazla kiginin uymadrf,rnrn tespiti halinde; (a) Tek bir denetim veya tek bir personele iligkin uygun diizeltici adrmlarrn atrhr, (b) Bulgular, efitim ve meslekigeligimden sorumlu kigilere iletilir, (c) Kalite kontrol politika ve prosedurrerinde de[igikrik yaprrrr, (E) Denetim 5irketimizin politika ve prosedtirlerine uygun hareket etmeyenter, 6zellikle bu davrantgt tekrarlayanlar hakkrnda denetim girketimiz tarafrndan disiplin iglemleri uygulanrr. Karma Bagrmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekoy, gigli/ istanbul- TURKEy Tel: +90 (0) (Pbx) Fax: +90 (0)

cro Crcwe Honruath- Crowe Horwath Olgu Ba$rmsrz Denetim ve YMM A.$. Murat QAGLAYA Sorumlu gevki gilinay, ymm Sorumlu Denetci Ycinetim Kurulu Baqkam \

cro Crcwe Honruath- Crowe Horwath Olgu Ba$rmsrz Denetim ve YMM A.$. Murat QAGLAYA Sorumlu gevki gilinay, ymm Sorumlu Denetci Ycinetim Kurulu Baqkam \ Crcwe Honruath- Crowe Horwath Olgu Ba$rmsrz Denetim ve YMM A.$. gevki gilinay, ymm Sorumlu Denetci Ycinetim Kurulu Baqkam \ cro Murat QAGLAYA Sorumlu, YMM ardrmcrsr 1377 Sokak No:3/13 Alsancak /izmir Teli+9O

Detaylı

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.-

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.- % T. C. YUKSUKOGRE'I'I\I KURULU BASKANLIEI Sayr : Konu : B.30.o. imi.o.oo.oo.01/ 6l 8< ttq3o Tezsiz Yuksek Lisans Bilkent / ANKARA.a2...o.L,.2a.aJ 2547 sayfi YUksekogretim Kanununun ek 27 nci maddesi gere$ince

Detaylı

ANoNiM $inreri KARMA 8A6IMSIZ DENETIM. 2oLs YTLTNA ir-i5riru $EFFAFLIK RAPORU

ANoNiM $inreri KARMA 8A6IMSIZ DENETIM. 2oLs YTLTNA ir-i5riru $EFFAFLIK RAPORU KARMA 8A6IMSIZ DENETIM ANoNiM $inreri 2oLs YTLTNA ir-i5riru $EFFAFLIK RAPORU Karma Bagrmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar ig Merkezi K:7 D:24 Mecidiyekdy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel:

Detaylı

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon,

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, e nnrir rasartm ve TEKNiT onrurgmanltk niznner ALtMt TEKNiT gnnrnamesi igin Tanrmr Dr Ayhan Kuzu ve gahgma ekibi tarafrndan planlanan proje

Detaylı

ANoNiM ginreri. KARMA 8A6IMSIZ DENETiM. 2oL7 YTLTNA ir-igriru SEFFAFLIK RAPORU

ANoNiM ginreri. KARMA 8A6IMSIZ DENETiM. 2oL7 YTLTNA ir-igriru SEFFAFLIK RAPORU KARMA 8A6IMSIZ DENETiM ANoNiM ginreri 2oL7 YTLTNA ir-igriru SEFFAFLIK RAPORU Karma Bagtmsrz Denetim A.$. Kugtepe Mah. Leylak Sk. Nursanlar lg Merkezi K:7 D:24 Mecidiy'ekdy, $igli/ istanbul - TURKEY Tel:

Detaylı

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr ffi T.C. sae LrK BAKANL GI BATMAN BOLGE DEVLET HASTANEsi SATTNALMA KoMisyoN BA$KANLtdr -j 05.08.2011 Sayrn:. Kurumumuzun ihtiyacr olan On iki Ayhk Qevre Yonetimi Ve Danrgmanhk Hizmeti Ahmr igi satrn altnacaktlr.

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2013 tarihi itibari ile Bağımsız Denetim Raporu, Mali Tablolar ve Dipnotlar, Genel Kurula sunulan Özet Yönetim Kurulu Raporu ile 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi

Detaylı

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6.

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6. ,:t? ixttl9i VERI ANALIZ REHBERI 1.AMA9 iyilegtirme veya Diizeltici/ Onleyici faaliyet yapmak iizere olgme ve izleme sonuglanntn analizinde, uygunsuzluklarrn nedenlerini ve goztimlerini saptamada yontem

Detaylı

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr .. I ".'l -" )f,/7.,90/l,/ // - / -/ ANADOLU UNivrnsirnsi PERSONEL BELGELENDiRMN NiNiUi (ANAPER) yonnncrsi Amag sirixci noluvr Amag, Kapsam, Dayanak, Tanrmlar ve Krsaltmalar MADDE 1 - Bu ydnergenin?macu

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Bağımsız Denetim Standartları 1. Kilit Terimlerin Belirlenmesi 2. Metnin Çevrilmesi 3. İlk Uzman Kontrolü 4. Çapraz Kontrol İkinci Uzman Kontrolü 5. Metnin

Detaylı

f'i1 ,k;;i66 furutugan tarafrndan aireoite eoilmii olan tarafsrz denetim firmalannrn denetimleri sonucunda

f'i1 ,k;;i66 furutugan tarafrndan aireoite eoilmii olan tarafsrz denetim firmalannrn denetimleri sonucunda f'i1 artalrt TEDARiKQi DEGERLENDiRME PROSEDURU 1. AMAg Muratpap Belediyesi'ne bagh ve harcama yetkisi verilen mfidtirltiklerin, tirtin ve hizmet sattn aldtklan tedarikgi firmalann degerlendirilmesi ile

Detaylı

Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt

Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt T.C. BA$BAKANLIK Afet ve Acil Durum Ydnetimi Baqkanhpr Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt 07.05.2014 Y ILDIZ TEKNiK LN{ IVPNSiTE,Si REKTOru-UCIXP, Bagkanll[rm z tarafndan

Detaylı

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA i**-*; i,:; " "'": l ii"rl -' : ;.*:;".".-"*. j t:':,.,,. I,:i i rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA 1910412012 tarih ve 6292 sayrh orman Kdylulerinin Kalkrnmalannrn Desteklenmesi ve Hazine

Detaylı

rs 'fin, teknik ve mali deferlendirmesini yapmak tizere ba!rmsiz'deierleidiriciler

rs 'fin, teknik ve mali deferlendirmesini yapmak tizere ba!rmsiz'deierleidiriciler Evrak Tarih ve Sayısı: 04/03/2015-2256 T.C. isren eul KALKTNMA AJANs! Genel Sekreterli$i n_ rs 'fin, Sayr Konu 83618964-730.06-240 Bafi rmsrz De!erlendirici ilanr 20/02/207s BEZMIALEM vakrf uruivrnsirrsi

Detaylı

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 T.C. ANADoLU trxivnnsirnsi SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 Karar No : I ctinuru: 14- Anadolu ljniversitesi (Eskigehir/Tiirkiye) Miihendislik Mimarhk Faktiltesi Elektrik- Elektronik Mtihendislili Bdltimti

Detaylı

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr.

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr. {w irtntvi surec YONETiMi iq conu,crsi Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs ot/t0t20t2 Konu : Siireg Ydnetimi MUDURLUdUNE 2009/4 sayrlr Baqbakanlrk Genelgesir ile duyurulan Birlikte qahtabilirlik Esaslan

Detaylı

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri:

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri: 6245 sayrh Harcrrah Kanunu Yurtigi Gegici Gtirev Yollulu Hazrrlama Ktlavuzu 1.GiRi9 Bu krlavuz, 6245 sayrh Harcrrah Kanunu hukiimlerine gdre diizenlenen yurtigi ge9ici gdrev yolluf,u i$lemlerinin Kamu

Detaylı

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap [K-2 SOSYAL VARDIMLA$MA VA DAYANI$MA VAKIII I3A$KANI,IEI...SOSYAL KONUT PROJtrSi...ADE'I' KONITT SATI\SI BA$VURLT DtrytJRtrstl *uo,*,,nuo,oo,u,,,:l:'::' ff';::";;ljti]:u'"0' vilriitiiren sosvar Konut projesi

Detaylı

Yusuf TEKIN. Bakan a. Miistepar

Yusuf TEKIN. Bakan a. Miistepar Yusuf TEKIN Bakan a. Miistepar Bilgi: APlanr (3) Yilm kaliteli ekibi kategorisinde; 7 nci maddenin ikinci fikrasrnrn (a), (b), (c), (C) bentlerinde sayrlan kurumlar bagvurur. Ootile bagvuru drgarrdan

Detaylı

l- Ba;r'uru dilekgesi

l- Ba;r'uru dilekgesi KAMERA ir,r su altl sdnt'nvi vapacar n'irnaalar.in vsrrilrnoinnryb rrirnnlpn i Gemilerin Teknik Ydnetmeligi kapsamrnda kamera ile su alti scirveyi yapacak firrnalann Ycinetrneligrn 8 inci maddesinin 3

Detaylı

MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl

MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl EURO TREND YAT R M ORTAKL G A.$ EsAs s6zuguesi 3-4 - 5-1 I-L2-L6 -L7 -r8 -L9-20 -22-23 -24-25 -27-29 - 30-33-34 ve 3z'ttci MADDrleniN TADiL,4o'Ncl MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl 2010 ESK

Detaylı

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti tffi iil fiffi ilil[ililililttilu illililillil [ffi flil Sayr :38.A.0f,' TI.,RK FczActLsnr sialigi MERKEZ rurygri Konu : NACE Rev.2 Altrh Ekonomik Faaliyet Srnrflamasmrn Giincellenmesi hk. ir:',i{i?5 Y*s"$**"fllli

Detaylı

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu KAHRAMANMARA$ StiTCu in,a.u univnnsirnsi 2015 YL KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU 5018 Sayrh Kamu Mali Y0netimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kalkrnma planlarr ve programlarda yer alan politika

Detaylı

itgi 1a; yazrnrz ve eki "Hafizhga Y<jnelik Ytiz Yatrh Kur'an Kursu Projesi Igbirlifi Protokolli" Vakfimrzca delerlendirilmiq olup ;

itgi 1a; yazrnrz ve eki Hafizhga Y<jnelik Ytiz Yatrh Kur'an Kursu Projesi Igbirlifi Protokolli Vakfimrzca delerlendirilmiq olup ; TURKIYE DIYANET VAKFI GENEL MERKEZI s'y'oizo.pksrb22.4- Kon Glafizhk Proj esi Igbirlifi Protokolii. T.C. DIYANET i greni BA$KANLTGT (ESitim Hizmetleri Genel Mridiirliipiine) ANKARA ii,ci : a) 26.12.2012tarihve

Detaylı

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ 6 ŞUBAT 2012 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İçindekiler Bağımsız denetim raporu Mali durum

Detaylı

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii BUItDUfi DIYABET OKUTU Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii 1.1Giriq I.2Dayanak 1.2.a'Grirev tantmtmrz 1.2.b St. Vincent. Deklarasyonu ve Ulusal Diyabet

Detaylı

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan izpti n xalir qtleui all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan gergevesinde gergekle$tirilir. 6.3. Tebtigatrn hakh veya zorunlu yaprlamamasr halinde Kanunun 65 kanunlanna sunulan ve tarafindan

Detaylı

ir,nriginn nir,cir,nni

ir,nriginn nir,cir,nni r- cnnnr- nir,cir,nn TREND FAKToRiNG ANor\iM $inrnri 0 t, 0 1.2 0 1 3-3 t.t2,20tg n onrvri yrl,r,rk r,n ar,iynr RApoRU Raporun Ait Oldu[u Diinem t 0ll0tl20l3-3Ut2l\0l3 Ticaret unvanl Ticaret sicili numarasl

Detaylı

usok 0 serom ik" Sayfa No: 2

usok 0 serom ik Sayfa No: 2 usok 0 serom ik" Sayfa No: 2 KURUMsAL ydnnrinr ilrnr,pni unuvr naponu KURUMSAL y6nbriu ir,rcr,nninn uwla BEyANT $irketimiz pay sahipleriyle olan iliqkilerini Mali iqler Mudiirltigii tarafindan yiiriitmektedir.

Detaylı

YAT RtM ORTAKUGT A.g. 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC. EsAs s6zuguesi. MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil rnsnrtlar

YAT RtM ORTAKUGT A.g. 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC. EsAs s6zuguesi. MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil rnsnrtlar EURO B TiPi MENKUL KIYMETLER YAT RtM ORTAKUGT A.g EsAs s6zuguesi 3-4 - 5-1 L - 12-16 -r7 - L8 -r9-20 -22-23 -24-25 -27-29 - 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil

Detaylı

BiRiNCI BOLUM. Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge

BiRiNCI BOLUM. Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge BiRiNCI BOLUM Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanlmlar Amag ve kapsam MADDE 1- (1) Bu ig yonergenin

Detaylı

f.v\ >s/ Ilgi 7."- DAiITIM \Ar^Nr':/, Vali a. Vali Yardrmcrsr c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde

f.v\ >s/ Ilgi 7.- DAiITIM \Ar^Nr':/, Vali a. Vali Yardrmcrsr c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde f.v\ \.csxcuxvrspor Z \Ar^Nr':/, >s/ Sayr Konu Ilgi :e5738460-041 3lT :Yarrgma Duyurusu T.C. QANKTRT vnt-ilici Genglik Hizmetleri ve Spor it Uiidtirtugu c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde

Detaylı

'rs 2015. BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni

'rs 2015. BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni Bakanh[rmv merkez ve tagra tegkilatrnda bog bulunan unvanh kadrolar igin Bakanh[rmrz ile MEB arasrnda imzalanan protokol

Detaylı

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART TUNCELi iinivnnsirnsi- BGiriM-siR-snN runcer,i trnivnnsirnsi rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART 4688 Sayrh Kamu Gorevlileri Sendikalan Kanunu'nun 22. ve 41. maddeleri ve bu kanuna dayah

Detaylı

; 8.778.57 Tt-. : 12.344.7tTL. DENETiM RAPORU. T I P t A M

; 8.778.57 Tt-. : 12.344.7tTL. DENETiM RAPORU. T I P t A M DENETiM RAPORU DENiz YAKASI ratilsitesi or.oz.zor 4qr.ot.zors renihuninnnsl DENET M RApoRU Sitemizin ot'ol.zotq/31'0l.2015 tarihleri arasr igleyici ve hesaplarr,kat Mtilkiyeti Kanunu ve Geneg kararlart

Detaylı

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Marmara lletisim Dergisi, Sayr:8, Ekim 1994 Mamara Joumal of Conununications, Number:8, October 1994 DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Arg. Giir. nuru OZCnn MARMARA r-rllvensiresi itetiqim Faktiltesi Dar

Detaylı

3) Divan baqkanr, grindemin tigiincti n-raddesini tutanak yazmanlrra okuttu.2012 Yrlt hesrap

3) Divan baqkanr, grindemin tigiincti n-raddesini tutanak yazmanlrra okuttu.2012 Yrlt hesrap EURO KAp1TAL YATIRIM ORTAKLIGI,qlONitU $imnri'nin 30 MART 2013 i.q.nihinoe yapilan 2012 yrr-r ougan GENEL KURUL ToPLANTI rutann'gt Euro Kapital Yatrnm Ortakhgr Anonim $irketinin 2012 ylrr Ola[an Genel

Detaylı

t{ffiisi&,lon *J'iJ'

t{ffiisi&,lon *J'iJ' i!l lll l! L ii ll8 L. c) e.'2. * i J" f*4 h :*"le t{ffiisi&,lon *J'iJ' Utuivensiresi FEN eilimleni erusrirusu TEz gau5mesroruirueuir naponu ALTNMAS ve KULLAN!!MAsl HAcETTEPE UYGULAMA ESASLAR BRNC BOLUM

Detaylı

3z'Nci MADDrleniru rnoil,4o,nct MADDeruiru

3z'Nci MADDrleniru rnoil,4o,nct MADDeruiru EURO KApiTAr yattrtm ORTAKL G A.g EsAs s6zugnnesi 3-5 - 1 1 - L2- L6 - L7 - L8-20 -22-23 -24-25 -27-2 9-3 0-3 3-3 4-3z'Nci MADDrleniru rnoil,4o,nct MADDeruiru EKLENursirue iilgriru rnoir TASARILARI 2 5

Detaylı

UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU

UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş YILI ŞEFFAFLIK RAPORU UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU 1 UZMAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU Uzman Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız

Detaylı

r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin r Personelin gahgma bigimlerinin de temiz ve safihkh r Yiyeceklerle ufiragan ki5ilerin temiz ve uygunsa

r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin r Personelin gahgma bigimlerinin de temiz ve safihkh r Yiyeceklerle ufiragan ki5ilerin temiz ve uygunsa CAP r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin onsoz Beslenme insanoflunun iemel ihtiyaglarrndan biridir. Grda maddeleri yagam igin vazgegilmez unsurlar olmasrnrn yanrnda insan saflrfrnr tehlikeye

Detaylı

rubirlr CELAL BAYAR UNiVERSiTESi RrrrOnIuGurur

rubirlr CELAL BAYAR UNiVERSiTESi RrrrOnIuGurur rubirlr Sayr. 8.14.2.T8T 0.06.01.02.231-594111971 Konu : TUBiTAK-Lindau Destek Programr CELAL BAYAR UNiVERSiTESi RrrrOnIuGurur Zy rcatzor iveoi Bilimsel ve Teknolojikalkrnma igin gereken insan kaynagrnrn

Detaylı

iq v0nnncn onnngi irinci sdr,unr Genel Kurulun Qahgma Usul ve Esaslan

iq v0nnncn onnngi irinci sdr,unr Genel Kurulun Qahgma Usul ve Esaslan EK: 5 iq v0nnncn onnngi DERMAN MOBILYA slnlyi TiCARET ve TAAHHUT Anonim girketi Genel Kurulunun Qahgma Esas ve Usulleri Haklanda ig yiinerge BiRiNCi BdLtiM Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanlmlar Amag ve kapsam

Detaylı

EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI

EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI ,1 EURo rrend YATTRTM ortak r6t n.g EsAs sozlrgm esi' lu i lrt 6-8 - 9-1 0 - LL - L2- L3 -L 4-L5 -I8-ZL-23-26 ve 3 3' U N C MADDe lr ni ru i ru rnoil,4l'lrtci MADDeT i ru EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI

Detaylı

4. Dozallama grrrngasr (1 adet)

4. Dozallama grrrngasr (1 adet) 3'LU MEMBRAN FlLrRAsyoN slsteml TEKNIK 9ARTNAMESI (100 Ml Huni Hacimli) ' Membran filtrasyon sistemi a9a!rdaki malzemelerden olugmahdrr, 1. Ugki Paslanmaz Qelik Manifold (1 adet) 2. Vakum Pompasr (1 adet)

Detaylı

Servet GYO. 'Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU. A) girket HAKKTNDA VER LEN B LG LER. 'Servet GYO Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU

Servet GYO. 'Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU. A) girket HAKKTNDA VER LEN B LG LER. 'Servet GYO Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU 'Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU 15t04t2013 Servet GYO 'Servet GYO Fiyat Tespit Raporu' DEGERLENDIRME RAPORU Bu rapor, Yatrrrm Finansman Menkul Degerler A.$. tarafrndan hazrdanmtgttr. Rapor,

Detaylı

DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI

DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI Murat ESKİN 02 AĞUSTOS 2016 2 SUNUM İÇERİĞİ SÖZLEŞME KABUL PROSEDÜRLERİ DENETİM SÖZLEŞMELERİNİN HAZIRLANMASI SÖZLEŞMEDE BULUNMASI GEREKEN ASGARİ UNSURLAR SÖZLEŞMEDE

Detaylı

2ll2yrLrNn,q.ir orngnn GENEL KURUL TopLANTT rur.q.na.gr

2ll2yrLrNn,q.ir orngnn GENEL KURUL TopLANTT rur.q.na.gr ADABANK ANoNiM $irketi'nin 26.03.2013 r,q.ritrindn varilan 2ll2yrLrNn,q.ir orngnn GENEL KURUL TopLANTT rur.q.na.gr Adabank Anonim $irketi'nin 2012 yilrna ait Olalan Genel Kurul Toplantrsr 26.03.2013 tarihinde,

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden41c6-a13d-31b6-987d-b1f0 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden41c6-a13d-31b6-987d-b1f0 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden41c6-a13d-31b6-987d-b1f0 kodu ile teyit edilebilir. 101 Kurumsal iliqkiler NUhiARA: l13 trbo YA$AR HOLDING GrDA

Detaylı

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat T.C. SAcLIK BAKANLIEI TURKIYE KAMU HASTANELERi BiRLiEi BATMAN BOLGE DEVLET HASTANESi Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet Sayrn :... Kurumumuzun ihtiyacr otan HEMOGRAM REAKTiFI icin TEST

Detaylı

AYK BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU-

AYK BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU- AYK BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. -2017 YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU- AYK BAĞIMSIZ DENETİM ve DANIŞMANLIK A.Ş. 2017 YILINA İLİŞKİN ŞEFFAFLIK RAPORU Bu rapor 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı

Detaylı

rexlir isreue FoRMU euzg

rexlir isreue FoRMU euzg lstem No :18073: 15/1501 Talep Eden Blrim :FTR TEDAVI Urulresi T.C. FTRAT Uuivensiresl xnsrenesi o6xen SERMAYE i$uerntte einiml euzg rexlir isreue FoRMU 17.03.2015 Frrat Universitesl Hastanesi ihtiyacr

Detaylı

peinr negxenugr engiv poririxesl AerK Enigil,r ve KURUMSAL KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis

peinr negxenugr engiv poririxesl AerK Enigil,r ve KURUMSAL KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN peinr negxenugr AerK Enigil,r ve KURUMSAL engiv poririxesl tsilgi palaqrldrk ga artar. lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis Bitlis Ercn Universilesi Kiit

Detaylı

(--' zr' 'r' ,"-Z_., lo,1

(--' zr' 'r' ,-Z_., lo,1 l,inx silcisayar sisrontlnri y,q,zlltn{l ve DoNANTMT sanayi ve TicARET ANoNiM $irketi'nin zs.04.z0l4ra,niuir,qop yaprlan 2013 yilr olac,q.n GENEL KURUL ToPLANTI rurlnagt Link Bilgisayar Sistemleri Yazrhmr

Detaylı

lo"t* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni:

lot* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni: ilahiyat FAKULTESi BURoLARINA AiT GOREV TANIMI PERSONEL BTIROSU 1. Fakiiltemizin akademik ve idari personelinin atama ve emeklilik gibi buna benzer cizliik ielemlerini kanun ti.iziik ve ydnetmelikler gergevesinde

Detaylı

YKY BAGIMSIZ DENETIM VE YMM A.9. 2OL4 YILI 9EFFAFLIK RAPORU

YKY BAGIMSIZ DENETIM VE YMM A.9. 2OL4 YILI 9EFFAFLIK RAPORU ii t YKY BAGIMSIZ DENETIM VE YMM A.9. 2OL4 YILI 9EFFAFLIK RAPORU YKY BAGIMSIZ DENETIM VE YMM A.S. 2014 YILINA ILISKIN SEFFALIK RAPORU Bu rapor, Kamu Gdzetimi Kurumu'nun 26112120t2 tarihli ve 28509 saylll

Detaylı

t. iurle roruusu ise irisrirv BircirER ve KAF,SAM

t. iurle roruusu ise irisrirv BircirER ve KAF,SAM HAcETTEpT Uru ivrnsiresi "Alzheimer Tipi Demans ve Hafif Biligsel Bozukluk Hastalan ire saghktr yagh Bireyler igin oyun Tiirii Bilgisayar DestekliBiligsel Egzersiz Programr (obep) Geligtirme Qahgmasr,,

Detaylı

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik"

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik :FC:S $/\6LlK ve SOSYAL HIZMET EMEKqI LERI SeNOilXaet Isran s u l.-al(safray gu e esl I1IE T*ADE UNION OF fubtic TMPLOOYES }N HEflT ANO SOCIAL $Ef,hACEs HASEKi cd. FASEKi CD, FIASFK SULTA.}.I MAH OZKAYA

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/173

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/173 04.10.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/173 KONU: Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Kurumu tarafından Finansal Tabloların Bağımsız Denetim ve Sınırlı Bağımsız

Detaylı

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u OKULLARDA cuvnnri onramrn sagranmasr KoRUYUCU vn ONrnyici rnnninrnnin ALTNMAsTNA iri$rin igninrici pnororor,u Haziran 2015 AMAC Madde 1. Bu protokoliin amacr; igiqleri Bakanhlr ve Milli Elitim Bakanltlt

Detaylı

Yabancý Mühendis, Mimar ve Þehir Plancýlarýnýn Çalýþma Ýznine Esas Deðerlendirilmesi ve Geçici Üyeli

Yabancý Mühendis, Mimar ve Þehir Plancýlarýnýn Çalýþma Ýznine Esas Deðerlendirilmesi ve Geçici Üyeli Yabancý Mühendis, Mimar ve Þehir Plancýlarýnýn Çalýþma Ýznine Esas Deðerlendirilmesi ve Geçici Üyeli TÜRK MÜHENDÝS VE MÝMAR ODALARI BÝRLÝÐÝ Yabancý Mühendis, Mimar ve Þehir Plancýlarýnýn Çalýþma Ýznine

Detaylı

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr.

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr. T.C. 5A6LIK BAKANLI6I BURSA SAdLIK MUDURLUGI, Sayrn Teklif istenmesi Salhk Miidiirliifii Acil Salhk Hizmetleri istasyonlarrna 5 Adet Giig Kaynalr Ahmr igine ait agaptda cinsi, dzellikleri ve miktan belirtilen

Detaylı

ricerr arorir'r ginxeri

ricerr arorir'r ginxeri AToENTA9 AKSARAv rarrm ENDUSTRi ricerr arorir'r ginxeri Yiinetim Kurulu Bagkanhfr'ndan Olalan Genel Kurul Toplantrsr'na Davet $irketimiz 2012 yrhna ait Ola$an Genel Kurul toplantsrnrn 25.06.2013 tarihinde

Detaylı

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns"*n rdrr" Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii)

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns*n rdrr Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii) T.C. SAGLIK BAKANLIGI Yonetim Hizmetleri Genel Miidtirhi[il IGI Ri GENEI- NIUDURLUcU - urr,a.-c6xcnlna E,ciriN,l vt ninr.r,nvn rn'sisr,rni, yarov.q,. TERMAL K-{pLrcALARr islr. inlnesi 06.04.2013 20:36-57955685/813.01.01/16060

Detaylı

rnxxir ganrxnvrnsi "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA)

rnxxir ganrxnvrnsi HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri  ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " rnxxir ganrxnvrnsi Proje No: DPT2006K-120470 Teknik $artname Numarasr: TARLA.2O14TSHZ;OOT

Detaylı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı Sayı : 41811054-010.06.01 21/05/2015 Konu : Görev Tanımları Genelgesi GENELGE (2015/1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında idarenin amaçlarına, belirlenmiģ

Detaylı

2' Bursun amacrna uygun otarak verirmesini sa$ramak uzere

2' Bursun amacrna uygun otarak verirmesini sa$ramak uzere 2' Bursun amacrna uygun otarak verirmesini sa$ramak uzere EK-A'da, Ogrenci Burs Bagvuru Formu EK_B,dedir. hazrrlanan burs duyurusu Dernegi ll Bagkanr TURKiYE EMEKLi SUBAYLAR DERNE6i FESUD) izuin xouar

Detaylı

BOLU ILI. BOLU BELEDiYES. remizlik i gr,nni uunirru,ucu. connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n. qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir.

BOLU ILI. BOLU BELEDiYES. remizlik i gr,nni uunirru,ucu. connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n. qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir. BOLU ILI BOLU BELEDiYES remizlik i gr,nni uunirru,ucu connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir vonnrvrnr,ir -1,- GENELGETEKqE 5393 sayrh Belediye Kanunu' nun 15. Maddeqi

Detaylı

CPA BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. 2013 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU

CPA BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. 2013 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU CPA BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. 2013 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU 2013 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU Bu Rapor Kamu Gözetimi Muhasebe Ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından 26 Aralık 2012 tarih ve 28509

Detaylı

Mrigteri'nin, Kredi Talep Formu doldurmasr, satlctnrn krediye iligkin iglemlere baglamast, kredi

Mrigteri'nin, Kredi Talep Formu doldurmasr, satlctnrn krediye iligkin iglemlere baglamast, kredi Bu "Otomotiv Uriinleri Kredisi ve Rehin Sozlegmesi" ve ayrrlmaz pargasr olan "Geri Odeme Planr" ve Diger Ekleri (krsaca "Sozlegme") Miigteri t[keticinin agrk ve net bir gekilde bilgilendirilmesi amacrna

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 03.10.2013/178-1 FİNANSAL TABLOLARIN BAĞIMSIZ DENETİM VE SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMLERİ İLE DİĞER GÜVENCE DENETİMLERİ VE İLGİLİ HİZMETLERİ YÜRÜTEN BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARI VE BAĞIMSIZ

Detaylı

KURUL KARARLARI. Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI 1

KURUL KARARLARI. Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI 1 KURUL KARARLARI Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI 1 Kamu idarelerinde yürütülmekte olan iç denetim faaliyetlerinin kalitesinin arttırılması

Detaylı

rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi

rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi T.C. KUTAHYA BELEDiYEsi rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi nininci n6lurvr Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanrmlar Kiilttir ve Sosyal igler yetki, sorumluluklarr

Detaylı

sinrerit Uruvarur W.5jrketinunVan.TRABZoNSPoRSPoRTiFYATIRIMVEFuTBoL

sinrerit Uruvarur W.5jrketinunVan.TRABZoNSPoRSPoRTiFYATIRIMVEFuTBoL DEGi$iKLiKLicilt ynyn{r,qnudr rrsc rnnihi 06.02.20rs SAyr 87s3 TRABZONSPOR sportif YATTRTM ve FUTBoL igletmecil-irbi TicARET A.g. ANA SOZLE9MESi KURULUS Madde 1- Aga!tdaki adlart, soyadlarr, ikametgahlarr

Detaylı

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar YUKSEK6GRETiM KURUMLARINDA YIJRUTULEN YAz okullari PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS ve USULLERi nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar Amag ve Kapsam Madde I - Bu Esas ve Usullerin amacr, ytiksekii[retim

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR Teklif Sahibinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı : Açık Tebligat Adresi : Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı DŞ.001 TS EN ISO/IEC 17024:2012 Standardına uygun olarak kalite yönetim sistemini kuran MD Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti nin tüm faaliyetlerinde,

Detaylı

QMS Standardr ve Kamu Kuruluglan ig Kontrol Standartlan

QMS Standardr ve Kamu Kuruluglan ig Kontrol Standartlan * ar'lttt DOKUMANLARIN KONTROLU PROSEDURU 1. AMA9 Bu Prosedtir; Muratpaga Belediyesi'nde; Kalite ve ig Kontrol sistemi kapsamrnda olugturulan doktiman tiplerinin tantmlanmast, bu doklimanlann hazrrlanmasr,

Detaylı

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TÜZÜĞÜN ADI : DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ DOKÜMAN NO : İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TARİH REVİZYON

Detaylı

AKDENiz Uuivrnsirrsi ilr. ANTALvA snnnvici ve ignonmlari oennrgi lnnsino) ARASINDA. isslnllgi pnororolo

AKDENiz Uuivrnsirrsi ilr. ANTALvA snnnvici ve ignonmlari oennrgi lnnsino) ARASINDA. isslnllgi pnororolo AKDENiz Uuivrnsirrsi ilr ANTALvA snnnvici ve ignonmlari oennrgi lnnsino) ARASINDA isslnllgi pnororolo Akdeniz Llniversitesi I Ekim, 2016 AKDENIZ ONiVERSITESI ITE ANTATYA SANAYiCI VE ISADAMLARI DERNEGI

Detaylı

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. BÖLÜM Genel İlkeler 3. BÖLÜM Üyeler Arası Dayanışma

Detaylı

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi l.^..\ rc'.cq Toplam Genel Toplam(KDV idare No : 63760.38.32.00.01.330 idare Adr : Han'an Universitesi Ara$hrma ve Uygulama Hastanesi

Detaylı

iq vonerge EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin

iq vonerge EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin TURK T caret KANUNU 419.MADDE KApsAMTNDA GENEL KURUL'uN CALTSMA usul ve EsAsLARtNA irisriru Y0ruencr EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin iq vonerge sirinci

Detaylı

: 1_ Turk DermatolojiDernegi. 2- Tiirk ptastik Rekonstrtktif Ve Estetik. :Av. Ziynet OZgelirc. : 1_ igigleri Bakanlrgr. : Hukuk MrigaviriAhmet SARAC

: 1_ Turk DermatolojiDernegi. 2- Tiirk ptastik Rekonstrtktif Ve Estetik. :Av. Ziynet OZgelirc. : 1_ igigleri Bakanlrgr. : Hukuk MrigaviriAhmet SARAC serizirubi oainp Esas No :201gl2\gg : 1_ Turk DermatolojiDernegi 2- Tiirk ptastik Rekonstrtktif Ve Estetik Vekilleri Cerrahi Derne$i :Av. Ziynet OZgelirc Tunus Cad. No:2113 Davalr hy Vekilleri Kavaklrdere/ANKARA

Detaylı

EsA. 5-8-9-10-11-12'L3 23'26 ve 33'UtrtcU MADDeuni ruiru rnoil,41,'ituci MADDeruiru. ituitu EURO KAP TAL YATIRIM ORTAKLIGI A.$

EsA. 5-8-9-10-11-12'L3 23'26 ve 33'UtrtcU MADDeuni ruiru rnoil,41,'ituci MADDeruiru. ituitu EURO KAP TAL YATIRIM ORTAKLIGI A.$ EURO KAP TAL YATIRIM ORTAKLIGI A.$ EsA ituitu 5-8-9-10-11-12'L3 23'26 ve 33'UtrtcU MADDeuni ruiru rnoil,41,'ituci MADDeruiru EKLENM EsiNr i ri5riru raoil rnsnrllarl EsKi $EKiL YAPTLAMAYAcAK iglen: MADDE

Detaylı

HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş. (Eski Ünvanı: Tam Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş.) 2014 Yılı Şeffaflık Raporu

HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş. (Eski Ünvanı: Tam Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş.) 2014 Yılı Şeffaflık Raporu HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş. (Eski Ünvanı: Tam Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş.) 2014 Yılı Şeffaflık Raporu HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş. (Eski Unvanı: Tam Bağımsız Denetim ve

Detaylı

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI KALİTE KONTROL STANDARDI 1

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI KALİTE KONTROL STANDARDI 1 TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI KALİTE KONTROL STANDARDI 1 FİNANSAL TABLOLARIN BAĞIMSIZ DENETİM VE SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMLERİ İLE DİĞER GÜVENCE DENETİMLERİ VE İLGİLİ HİZMETLERİ YÜRÜTEN BAĞIMSIZ DENETİM

Detaylı

MEGA GLOBAL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM A.S. (THE MEMBER FIRM OF JEFFREYS HENRY INTERNATIONAL) 1-12 / 2014 TARİHLİ ŞEFFAFLIK RAPORU

MEGA GLOBAL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM A.S. (THE MEMBER FIRM OF JEFFREYS HENRY INTERNATIONAL) 1-12 / 2014 TARİHLİ ŞEFFAFLIK RAPORU MEGA GLOBAL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM A.S. (THE MEMBER FIRM OF JEFFREYS HENRY INTERNATIONAL) 1-12 / 2014 TARİHLİ ŞEFFAFLIK RAPORU 1 2014 YILI ŞEFFAFLIK RAPORU MEGA GLOBAL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM

Detaylı

2. KAPSAM. eirci cuvrrvlici poririxnst

2. KAPSAM. eirci cuvrrvlici poririxnst eirci cuvrrvlici poririxnst Bilgi Gtivenligi Politikast, Malatya Halk Saflrir MiidUr[ifiri ve baglr birirnler bunyesinde ytirtitulen bilgi grivenlifinin saflanmasrna ycinelik galrgmalarrn kapsamrnr, igerifini,

Detaylı

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii / T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii ilq sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/?.' t:'iiiil',:iii KONU : Kazan Muayene Formu VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) ifci: 14.06.1994tarih

Detaylı

TÜRKERLER Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU 2013 Yılı Şeffaflık Raporu

TÜRKERLER Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU 2013 Yılı Şeffaflık Raporu KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU İçindekiler Sayfa Giriş......3 1. Kuruluşun Hukuki Yapısı ve Ortakları Hakkında Bilgi......3 2. Kilit Yöneticileri ve Sorumlu Denetçileri Hakkında

Detaylı

^;*r*ffif,;:: 2.2. SisteminQahgtrrrlmasr. KALI AKCiGER MAKiNES cintzt rnrnix g.lnrn.luosi

^;*r*ffif,;:: 2.2. SisteminQahgtrrrlmasr. KALI AKCiGER MAKiNES cintzt rnrnix g.lnrn.luosi KALI AKCiGER MAKiNES cintzt rnrnix g.lnrn.luosi 1. GEIIEL $ARTLAR 1.1 Teklif edilen cihaz, teknik qartname maddelerine uygun en son model olacaktrr. Teklif veren firma cihazrn marka ve modelini belirtecektir.

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI I- TANIM VE AMAÇ: Denetim Komitesi; Turcas Petrol A.Ş (Şirket) Yönetim Kurulu bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri X, No: 19

Detaylı

i$ninrigi PRo r or<or,t t yuxsnr OCnEXiwt KREDi vn YURTLAR KURUMU BA$BAKANLIK cenel rvrtinunrticu'ne nadr,r YURTLARDA DiYANET i$leri BASKANr,rcr

i$ninrigi PRo r or<or,t t yuxsnr OCnEXiwt KREDi vn YURTLAR KURUMU BA$BAKANLIK cenel rvrtinunrticu'ne nadr,r YURTLARDA DiYANET i$leri BASKANr,rcr BA$BAKANLIK DiYANET i$leri BASKANr,rcr n ciri M ldiizme rlnnt GBNEL tutiounructi ir-,n T.C. cenqlir vn spor BAKANT-,rcr yuxsnr OCnEXiwt KREDi vn YURTLAR KURUMU cenel rvrtinunrticu'ne nadr,r YURTLARDA KUR'AN

Detaylı

Kurulu. Sermaye. "sl2crr1*

Kurulu. Sermaye. sl2crr1* VZ Sermaye Kurulu F il B E WI f{umarasr s6 /1u+ OrtakhErE AIIONIM OTAI(LIKLAIN SEMAvE ATTTMT Dor,Ayrsfrl,l imaq ntncnrc,nni ravlatn KAvDA Alnwu.snvn ir.igrin rnr,cn ot1 Tarihi "sl2crr1* Bu belge ile MCT

Detaylı

runtiye ODALAR VE BORSALAR girligi KAPASITE RAPORU

runtiye ODALAR VE BORSALAR girligi KAPASITE RAPORU afh- -l\-11:l \ ll L\t israrvsul TicARET ODASI _1432 _ ISTANBUL TICARET ODASI runtiye ODALAR VE BORSALAR girligi KAPASITE RAPORU Gegerlilik Siiresi Sonu 14.10.2017 RaporTarihi :12.10.2015 Rapor No :23906

Detaylı

^^ew. /" /,.'1 '/' z< i.--'' \:f< L>< "1,. (UDAkA.": -n C. _.)a. 7. KALKINMA KURUTU KARARLARI VE SONUC BiLDiRGES (17-18 SUBAT 2011)

^^ew. / /,.'1 '/' z< i.--'' \:f< L>< 1,. (UDAkA.: -n C. _.)a. 7. KALKINMA KURUTU KARARLARI VE SONUC BiLDiRGES (17-18 SUBAT 2011) KUZEYDOGU ANADOI-U KALKINM AIANSI KALKINMA KURULU KARARLARIVE SONUC BiLDiRGESi ^$N*t'"'n"- -n C. _.)a L>< "1,. (UDAkA.": '.Lb0,*d.du. 7. KALKINMA KURUTU KARARLARI VE SONUC BiLDiRGES (17-18 SUBAT 2011)

Detaylı

l- Miifettislik Haklonda Tanrtrcr Bilei: MUFETTiS YARDIMCILIGI GiRiS SINAVI KILAVUZU

l- Miifettislik Haklonda Tanrtrcr Bilei: MUFETTiS YARDIMCILIGI GiRiS SINAVI KILAVUZU T.C. GIDA. TARJM VE HAYVANCILIK BAKANLIGI MUFETTiS YARDIMCILIGI GiRiS SINAVI KILAVUZU Grda, Talm ve Hayvancrhk Bakanhlr Miifettig Yardrmcrh[r giriq srnavr hakkrnda gerekli bilgiler aga[rda srralanmtgttr.

Detaylı

YAZMANLIGA BASKANLIGI'NA

YAZMANLIGA BASKANLIGI'NA EVyAp sabun yag cliserin sanayi ve T caret ANoNiM ginxeri'ruiru 26 MAYrs zot+ raniniruoe YAPTLAN 2013 yrlrnn iligxir,r olagrn cenel KURUL TopLANTt rurrrungr Evyap Sabun Ya$ Gliserin Sanayi ve Ticaret $irketi'nin

Detaylı

Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi

Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Universitesi Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi Say: 72180796/419 Konu: TOBB BfU-SnnA E$tim Programlan Hk. l;:. r!.r : trr.rt!_!.lic*q.r"nt 1. ; \r::: \,,,..,.-j {]nasi

Detaylı