Programımızın ileri aşamalarına geçebilmek için öncelikle DOSYA başlığı altından TANIMLAMALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Programımızın ileri aşamalarına geçebilmek için öncelikle DOSYA başlığı altından TANIMLAMALAR"

Transkript

1 Programımızın ileri aşamalarına geçebilmek için öncelikle DOSYA başlığı altından TANIMLAMALAR Menüsüne girerek tüm tanımlamaların girişini yapmak zorundayız. ARAÇ TANIMLAMA Öncelikle ÇEKİCİ veya DORSE bilgilerinden hangisini gireceksek onu seçmeliyiz. Bundan sonra seçimizle alakalı olarak marka ve markanın modelini tanımlayacağız. Seçili markanın altında eğer tanımlı model var ise önce onları çıkarmamız gerekir.

2 Çekicinin marka ve modelini tanımladıktan sonra bununla ilgili olan bakım adını ve kilometresini girerek bu seçimimiz için bakım tanımlaması yapmalıyız. Bundan sonraki aşamada seçili marka modelin lastik düzenini ayarla butonuna tıklayarak aşağıdaki ekrana geliriz.bu ekranda aracın üzerinde kaç tane lastik varsa o lastiklerin üstüne gelerek tıklıyoruz ve rengi değişince (koyu) o araçtaki lastik yapısını tanımlamış oluyoruz.bu aşama yardımıyla ileriki bölümlerde her lastiğe lastik ID lerini ve diş kalınlıklarını atayacağız.

3 Tüm çekici ve dorselerimiz için bu tanımlamaları yapmayı müteakip ikinci aşamaya geçebiliriz. Bu aşama tanımlamalar bölümünden lastik tanımla. Buraya girdiğimizde bir önceki çalışmamızda yaptığımız gibi marka ve model girip her bir model için ebat tanımlaması yapacağız. Şimdi kontrol listesi tanımlama işlemiyle devam edelim. Yapacağımız kontrolleri hangi araç tipi için garaj girişinde mi çıkışında mı yapacağımızı tanımlarız.tanımlı kontroller üzerinde işlem yapacaksak işlemin üstünde sağ tık tuşunu kullanalım.

4 Yeniden tanımlama listemize dönelim stok Grup/alt grup tanımlama bölümüne girelim Yine aynı şekilde grup ve alt grup tanımlamalarını yapıyoruz. Yeniden tanımlama listemize dönelim Personel tanımlama bölümüne girelim Sayfaya girdiğimiz de aktif olarak karşımızda duran üç adet buton var.öncelikle yeni butonu yardımıyla sayfanın sol yanınını aktif hale getirerek buradan giriş işlemine başlarız. Bölüm seç başlangıçta boş olarak gelecektir. Bölüm yarat kısmından giriş yaparak kişisel bilgileri girmeye devam ederiz.

5 Kişisel bilgi aşamasındaki birim fiyat ibaresi tanımlı işçinin saat ücretini ifade etmektedir.bu husus ileride bize maliyet hesaplarında otomatik yardım sağlayacaktır.kaydet butonu yardımıyla bu işçimiz kayıt altına alınır ve ekranın sağ tarafına aktarılır.bu aktarılan personel üzerinde işlem yapmak için girişte karşılaştığımız değiştir ve sil butonlarından istifade ederiz. Yeniden tanımlama listemize dönelim Şöför Tanımlama bölümüne girelim

6 Bu sayfamızda bir önceki sayfamız gibi çalışmaktadır. Dosya menüsüne dönelim ve ayarlar bölümünden kullanıcı ayarlarına girelim. Bu bölümde program için kullanıcı ve şifresini tanımlayıp bu kullanıcının yetkilerini belirleriz. Daha önce tanımladığımız bir kullanıcının üstüne gelerek çift tıkladığımızda yetki tanımlama ekranı o kişi için aktif olur. Böylece yetkilerini azaltma veya çoğaltma imkanına sahibiz.

7 Dosya bölümünün bilgilerini girdikten sonra ikinci aşama olarak Stok bölümüne yönelenelim.bu bölümden Lastik Kartı kısmını seçelim ve giriş yapalım. Bu bölümde daha önceden giriş yaptıysak aynı zamanda elimizdeki lastiklerin değişik kriterlere Göre dökümünü görebilir ve aynı ekrandaki butonlar yardımıyla listeleme yapmayı müteakip excel e aktarabilir veya yazıcıdan çıktı alabiliriz. kayıtlı olan lastiklerimizin bilgilerinde değişiklik yapabilir.lastiği tamamen stoklarımızdan çıkarabiliriz. Burada en önemli konu ilk giriş yaparken envanterimizde bulunan daha önceki menüde tanımladığımız tüm araçların da lastik bilgilerinin sanki depoda imiş gibi tanımlamasını yaparak giriş yapmak.depo girişini müteakip ileride araç plakalarını çağırarak bu lastikleri ilgili araçların üstüne atayacağız.böylece kuracağımız sistem çerçevesinde araç üstü lastiklerimiz dahil hepsi kayıt altına alınabilmiş olacak.

8 Yeni lastik kartı eklediğimizde yukarıdaki bölüm aktif hale gelir.daha önceki menüde tanımladığımız bir lastiğin girişini yapacaksak marka ve modelden seçim yaparak devam eder ve her bir lastik için ID, diş kalınlığı ve birim fiyat girişini yaparak kayıt ederiz.eğer lastik tanımlı değilse Yeni Lastik Tanımı Ekle butonuyla önce lastik tanımı girer ve daha sonra işlemlere devam ederiz. Menüden stok kartını seçtiğimizde; Yine lastik kartı gibi çalışan bir sayfa ekrana gelecektir.aynı işlemleri her bir stok için yapmamız gerekmektedir. Şimdi menüden Araç kartı bölümüne dönebiliriz.bu menüyü seçelim ve devam edelim. Ekran karşımıza yukarıdaki seçimlerin yapılabileceği bir ekran görüntüsüyle gelmektedir. Buradan tüm araçlarımızı görebilir,üzerlerinde düzenleme yapabilir ve silebiliriz.ekle butonuna basarak araçlarımızın girişini yapmaya başlayabiliriz.

9 Bu ekranımızı 4 ana başlıkta inceleyerek değerlendirmemizde fayda var. Araç kartı bilgilerinde tanımlayacağımız araç ile ilgili tüm bilgileri girelim Eğer araç tanımımız yok ise diğer menüye gitmeden araç tanımı ekle butonu yardımıyla tanımlama ekleyelim.tüm bilgileri girdikten sonra ikinci aşamaya doğru yönelelim. Bu aşamada daha önce tanımladığımız araça ait aracın üstündeki lastikler karşımıza gelir.kırmızı çizgili olanlar iç lastikleri belirtmektedir. Sırayla seçtiğimiz lastiğin üstüne geldiğimizde yukarıda plakasını belirttiğimiz araca ait lastiği başlangıçta bu araca atamamız gerekmektedir.ilk giriş aşamasında tüm araçlarımızıda girmek zorunda olduğumuz belirtmiştik. Dolayısıyla bu soru bu aşamada anlamsız gelsede tüm kayıtlarımızı güncelledikten sonra gereklilik haline dönüşecektir.

10 Soruya EVET yanıtını verdiğimizde envanterimizde mevcut olan tüm lastiklerin dökümü gelecektir.hatırlarsanız buraya araçların üstüne takılı olan lastiklerimizide girmiştik.şimdi yukarıda plakası tanımlı olan aracımıza aracın lastiklerini tek tek yerlerine göre seçelim ve takalım.seçilen her lastikten sonra; Bize sökülen lastiğin Hurda olup olmadığı sorulacaktır.başlangıç giriş aşamasında zaten aracın üstünde olan lastikleri girdiğimiz için buna cevabımız HAYIR olacaktır.fakat ilerik aşamalarda lastiği tekrar kullanılır duruma getirmek için; işleme tabi tutacaksak HAYIR dediğimizde bu lastik stoklarımıza dahil olacaktır.eğer EVET diyerek hurdaya ayırırsak stoklarımıza dahil olmayacaktır. Üçüncü aşama ise;

11 bu araç için şöför seçeriz ve bu şöförün takip edilmesi gereken evraklarının yanına tik koyarak bitiş tarihlerini gireriz.a_b_c bitiş tarihleri ihtiyaca binaen tanımlanmak üzere boş bırakılmıştır.sistem otomatik olarak bitiş tarihi yaklaşanları size ikaz edecektir. Bu sayfada ki son aşamamız araç sicil kaydını doldurmak olacaktır. KAYDET butonuna bastığımızda araç artık envanterimize girmiş olacaktır. Menüye geri dönelim ve

12 Garaj bölümünden GENEL bölümüne girelim. Bu bölümde tanımladığımız ve tamamladığımız tüm araçlarımız artık ekranımızda.bundan sonra ki aşamada iş akışını ve işi planlayabilmemiz için araçlarımızı garaja almaya başlıyabiliriz.araç Bul butonuyla aracımızı seçelim.

13 Araç bul butonuyla garaja giriş yapan kayıtlı araçımızı seçelim.şöför Bul ile şöför listesini aktif ederek buradan hangi şöförle giriş yaptığını da belirleyelim.araç ile ilgili km-yakıt bilgilerini girelim.bu bilgiler çok önemli.daha sonra açıklama bölümüne gözlemlediğimiz veya şöförün ikaz ettiği hususlar var ise onları ekleyelim.bu arada en üsttek,i lastik bilgilerini getir bölümünü tikler isek aracımızın garaja giriş anındaki lastik Id lerinin doğruluğunu kontrol etmiş ve diş kalınlıklarını girmiş oluruz. KAYDET butonuna basıp giriş kaydını yaptıktan sonra aracımızın giriş kontrol formlarına göre kontrolunu yapmak için bu bölümü aktif ederiz. Bu garaj girişinde yapılacak daha önceki bölümlerde tanımladığımız her giren araç için uygulanacak standart kontrol listesidir.burada var ise gözlemlediğimiz aksaklıkları yazarız. Bakım formunu çağırdımızda ise var ise bu aracın daha önceki garaj girişlerinde yapılması planlanan fakat farklı sebeblerle gerçekleştirilemeyen iş emirleri var ise onlarda ekranda gözükür.

14 Yeni olarak gözlemlediğimiz iş tanımı ve açıklaması var ise bu bölümde onları da belirtir ve kaydet butonu yardımyla listeye aktarırız.sistem tarafından minimum diş kalınlığı 3mm olarak tanımlandığı için ölçümde 2 mm çıkan lastik otomatik olarak iş planına aktarılır. Listeyi yenile dediğimizde gördüğümüz gibi araç artık garaja giriş yapmıştır. Garaja giriş yapan aracımız için iş dağıtımı planlayalım butonuna bastığımızda giriş aşamasında gerek şöförden gerekse kontrol formlarından veya sistemin otomatik atamasından kaynaklanan veya bir önceki bakımdan kalan tüm işleri görmekteyiz. Buradan hangi işi hangi personelin hangi zaman aralıklarında yapacağını planlayarak devam ederiz. Saat planlaması yaparken 15 dakika ve katlarını kullanmamız gerekmektedir.maliyet hesapları buna dayanır. Planlamayı yaptıktan sonra kaydet butonuna basalım.

15 İş emri ver butonuna basalım. İş emri ver ekranına yönlendiriliriz. Araç bul ile garajdaki aracımızı bulalım. Listele butonuna basalım. Yukarıda tanımladığımız iş ve kişiler ilişkili olarak gelir. Bu listeyi yazdırmamız mümkün.listemizdeki işler araç-iş-kişi-zaman bazında planlanmış durumda.bu dağılımı daha detaylı olarak personel planlamasında da görebiliriz.ayrıca çok önemli olan hususta şudur ki eğer bizim bünyemizde yapılacak bir onarım veya kontrol değilse bizim mutlaka bu bölümde personel grubunda

16 DIŞ FATURA ve personel bölümünde DIŞ FİRMA olarak görünecektir. Planlama bölümüne giriş yapalım. Ekranımıza eğer gün seçmez isek içinde bulunduğumuz günün çalışma planı gelir.saat ve kişi bölümlerine sağ tık tuşuyla düzenle butonu yardımıyla faaliyet atayabiliriz. Bu atamaları önceden Planlar isek iş planı yaparken eğer o saatler dolu ise ikaz ediliriz.planlamayı kaydetip çıkabilir istediğimiz zaman çıktı alabiliriz. GENEL bölümüne geri dönelim.araç için iş planı yapmış ve ilgili kişi ve birimlere atama yapmıştık.şu anda yaptığımız plan çercevesinde garaj içinde ve dışında işlerimiz yürüyor.işlerden biten olursa o işin kapanışını yapmamız gerekir.bunu yapabilmek için

17 GARAJ genel ekranını aktif hale getiririz.buradan İŞ Dağıtımı bölümüne geçelim. Yukarıdaki ekran karşımıza gelecektir.buradan biten iş i,çin İş Emri Bitimi butonunu tıklayalım. Bu araç için tanımlı işlerin dökümü gelmesi için araç seçmemiz ve bu araç ile ilgili hengi personel benim işim bitti diyor ise o personeli çağırıp altında tanımlı işlerden Yapılan işi seçip başlangıç ve bitiş zamanlarını giriyoruz.eğer bu iş için stoktan malzeme kullanıldıysa Satırın üstüne gelip sağ tuş tıkıyla stokları ayarlama imkanı doğar

18 Bu bölümde iş emrindeki tanımlı görevi yapmak için stoklarımızdaki hangi malzemeyi kullandığımızı liste üzerinden bulur seçer ve sağdaki iş emrine ekle butonuyla bu malzemnin depo çıkışını yapıp ilgili araçta kullanıldığını belgeleriz. Bu aşamada stok listesini kaydet dediğimizde malzeme artık tanımlı olan iş emrine bağlanır.depo çıkışı yapılmış olur. KAYDET tuşalarına bastığımızda en son yukarıdaki mesaj gelmektedir. Sırayla bu iş emirleri için bitşi işlemlerini yaparız. Veya bekleme kutusunu tikleyerek bir sonraki bakıma açık iş olarak bırakırız.

19 Araç için atadığımız tüm işlemleri yaptıysak iş dağıtımı ve yukarıda açıkladığımız gibi iş emri bitir ile veya erteleme işlemi ile aracın üzerindeki tanımlı işleri bitiririz.daha sonra aracın garaj çıkışını yaparız. Çıkış işlemi bölümüne girdiğimizde araçın durumunu net olarak görürüz.önceden ertelediğimiz iş emri bir kere daha karşımıza gelir.ertele butonunu tıklayarak kaydet tuşuna basmamız gerekir.veya bu işi yapacak isek sağ tık tuşuyla bu iş tanımı iş emrine dönüştürülür. Çıkış Kontrol listesinide onaylayıp KAYDET tuşuna basınca araç garajdan çıkış yapmış olacaktır. Garaj dışında aracımız için işlem yapılmış ise bu hizmeti dış fatura bölümünden aşağıdaki ekranı aktif ederek firmamıza o iş için gelen fatura bilgilerinide girerek işlemiş oluruz.

20 Mazot işlemlerimizi takip etmek için mazot bölümünü aktif hale getirelim. Aşağıdaki ekran bilgileri yardımıyla Garajdaki mazot stoğumuzu araçtaki mazot takibini mazotun bize geliş kaynaklarını buradan belirleyerek kayıt altına almamız gerkmektedir. RAPORLAR BÖLÜMÜ İSE

21 Açılımında belirtilen başlıklar altında bize detaylı bir takip imkanı sağlar. ARIZA FORMU programın kurulu olduğu herhangi bir yerden (yurt içi/dışı) araç arızasının kayıt altına alınmasını sağlar. GÜNCELLE butonu ise sistemi kullanan tüm kullanıcıların verilerinin güncel olmasını sağlar.

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ

ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİNİN NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA AŞAĞIDA SIRASIYLA YAPMANIZ GEREKENLER BELİRTİLMİŞTİR. 1 - BU İŞLEMLER ECZANEM PROGRAMININ KURULU OLDUĞU ANA

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ SATINALMA SÜREÇLERİ TAŞINIR MAL TAKİP SİSTEMİ ANALİTİK BÜTÇE VE TAHAKKUK ESASLI MUHASEBE UYGULAMALARI YARDIM KILAVUZU ELEMENT BİLGİSAYAR LTD. ŞTİ. 1 İÇİNDEKİLER 0.PROGRAMA

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Yukarıdaki ekrandan menülere ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki ekrandan menülere ulaşabilirsiniz. KULLANIM KILAVUZU Yukarıdaki ekrandan menülere ulaşabilirsiniz. YENİ DOĞRUDAN TEMİN EKLE butonu tıklayıp yeni doğrudan temin oluşturabilirsiniz. SEÇİLİ DOĞRUDAN TEMİNLE ÇALIŞ butonu ile listede yer alan

Detaylı

1-1-4-4.Mesai Saat Tanımı... 38 1-1-5.Sicil Hareket Tanımı... 39 1-1-5-1.Sicil Hareket Gerekçesi... 40 1-1-6.Hukuksal İşlem Tanımları...

1-1-4-4.Mesai Saat Tanımı... 38 1-1-5.Sicil Hareket Tanımı... 39 1-1-5-1.Sicil Hareket Gerekçesi... 40 1-1-6.Hukuksal İşlem Tanımları... BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PERSONEL ÖZLÜK SİSTEMİ YARDIM KLAVUZU ELEMENT BİLGİSAYAR LTD. ŞTİ. 0 İÇİNDEKİLER 0. PROGRAMA GİRİŞ VE MENÜLER... 9 0.0 Programa Giriş... 9 1. PARAMETRELER... 10 1.1 Sicil Tanımlamalar...

Detaylı

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI Yorka Ticari Starter Yazılımı, Temel ön muhasebe ve cari ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bir versiyondur. 5 Ana modülden oluşmaktadır: Cari Hesaplar Stok

Detaylı

AKBİM TERCİH ROBOTU 2015 KULLANIM KILAVUZU

AKBİM TERCİH ROBOTU 2015 KULLANIM KILAVUZU AKBİM TERCİH ROBOTU 2015 KULLANIM KILAVUZU İLK OLARAK YENİ TERCİH BUTONUNA TIKLIYORUZ Öğrenci bilgilerini ( ad, soyadı, okul türü, puanları vb..) 2 şekilde girebilirsiniz 1.Ekrana açılan sonuç al bölümüne

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur.

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Daha sonrasında gelen sayfadan e- mail adresinizi yazarak şifre talebinde bulunun. Bu onayı aldığınıza emin olunuz! Talep ile birlikte

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

ACCESS DERS 2. 1. Tablolarda Düzenleme

ACCESS DERS 2. 1. Tablolarda Düzenleme ACCESS DERS 2 1. Tablolarda Düzenleme Geçen notlarda en durumda Musteri, iller ve ilçeler isminde 3 tane tablomuz olmuştu. Şimdi bu tablolar üzerinde düzenlemeler yapacağız. İlk düzenlemeyi tablo ve tablo

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

VİSİONLİNK PROGRAMINDA FİLO YAKITI RAPORU NASIL OLUŞTURULUR?

VİSİONLİNK PROGRAMINDA FİLO YAKITI RAPORU NASIL OLUŞTURULUR? VİSİONLİNK PROGRAMINDA FİLO YAKITI RAPORU NASIL OLUŞTURULUR? Filonuzun ve Makinalarınızın yakıt harcamalarını takip mi etmek istiyorsunuz, çok kolay sadece bir tıkla Vision Link ten istediğiniz tarih aralığındaki

Detaylı

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM İçindekiler 1. İlk Bilgiler... 2 2. Sekmeler (Alarm Tanımlama

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

Mesai Saat Tanımı Sicil Hareket Tanımı Sicil Hareket Gerekçesi Hukuksal İşlem Tanımları...

Mesai Saat Tanımı Sicil Hareket Tanımı Sicil Hareket Gerekçesi Hukuksal İşlem Tanımları... BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PERSONEL ÖZLÜK SİSTEMİ YARDIM KLAVUZU ELEMENT BİLGİSAYAR LTD. ŞTİ. 0 İÇİNDEKİLER 0. PROGRAMA GİRİŞ VE MENÜLER... 9 0.0 Programa Giriş... 9 1. PARAMETRELER... 10 1.1 Sicil Tanımlamalar...

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015 YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları Ağustos - 2015 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI İçindekiler Uygulamaya Giriş... 3 PC Girme Adımları... 3 Sıkça Sorulan Sorular... 8 Uygulamaya Giriş Kullanıcı adı ve şifre girilir, Dil = Türkçe seçilir,

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Speedy PDKS Kullanım. Kılavuzu

Speedy PDKS Kullanım. Kılavuzu Speedy PDKS Kullanım Kılavuzu 1-Kullanıcı Tanımlama......4 2-Departman Tanımlama...........15 3-Kullanıcıları Belli Gruplara Göre Yetkilendirme.. 18 4-Çalışma Tipi ve Hak Ediş Tipi Tanımlama.......23 5-PDKS

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

İSHOP-AYLIK NÖBET LİSTESİ

İSHOP-AYLIK NÖBET LİSTESİ İSHOP-AYLIK NÖBET LİSTESİ 1. Nöbet listesine giriş 2. Nöbet listesini oluşturmak için; 3. Şablon atamak için; 4. Personel eklemek için; 5. Listeyi onaya göndermek için; 6. Listeyi kontrol ve onay için;

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

1- UETDS-TİMBSOFT Nasıl İndirilir? 2- UETDS-TİMBSOFT Nasıl Yüklenir? 3- UETDS-TİMBSOFT a Nasıl Giriş Yapılır? 4- Personel Nasıl Eklenir ve

1- UETDS-TİMBSOFT Nasıl İndirilir? 2- UETDS-TİMBSOFT Nasıl Yüklenir? 3- UETDS-TİMBSOFT a Nasıl Giriş Yapılır? 4- Personel Nasıl Eklenir ve 1- UETDS-TİMBSOFT Nasıl İndirilir? 2- UETDS-TİMBSOFT Nasıl Yüklenir? 3- UETDS-TİMBSOFT a Nasıl Giriş Yapılır? 4- Personel Nasıl Eklenir ve Güncellenir? 5- Koltuk Düzeni Nasıl Eklenir ve Güncellenir? 6-

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU

KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS, üniversitemize internet üzerinden Yüksek Lisans ve Doktora başvurularını yapabilmeniz için tasarlanmıştır. Başvuru dönemlerinde açılacak programlara yönelik başvurularınızı

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

MTP KULLANIM KLAVUZU

MTP KULLANIM KLAVUZU MTP KULLANIM KLAVUZU İçindekiler MTP KULLANIM KLAVUZU İçindekiler... 1 ANA MENÜ... 2 Firma Ve Müşteri Bilgilerini Güncelleme... 3 Maliyet Hesaplamaları... 4 AYARLAR... 6 TEKLİF HAZIRLAMA... 6 Teklif Ekranı...

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar.

Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar. Kampanya Sınav Modülü Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar. Öncelikle menüden kampanya sınav ikonu tıklanarak alt

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MERSİN BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:2 MERKEZ/MERSİN Telefon : 03242313127 Fax : 03242382959 Internet : www.mersinbarosu.org.tr E-mail : info@mersinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

AKINSOFT Ticaret Odası. Yardım Dosyası

AKINSOFT Ticaret Odası. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 13.06.2014 1 İçindekiler: 1. KAYITLAR...... 3 1.1. Rehber Kayıt... 3 1.2. Firma Kayıt... 5 1.3. Rehber/Firma Listesi... 6 2. TİCARET ODASI...

Detaylı

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU 1 OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkine tıklayınız. Otomasyona

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014 Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin 2014 İzlenecek yol Sistemi nasıl kullanıırm? 1 2 Üye ol Profil oluştur 3 Mobil ödeme yap 4 Puanına uygun tercih kriterlerini belirle 5 Tercih grubunu oluştur

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

POLİKLİNİK DEFTERİ. Amacı;

POLİKLİNİK DEFTERİ. Amacı; POLİKLİNİK DEFTERİ Amacı; Poliklinik Defteri, Polikliniğe başvuran hastaların poliklinik içerisindeki tedavi işlemlerinin sisteme giriş yapıldığı kısımdır. Ayaktan başvuran hastaların Anamnez, Karar ve

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli

Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli Firmalar için hazırlanmış yönetim panelinin kullanma kılavuzu Giriş Sistemde Kullanıcı Arama Eğitim Atamalarının Yönetilmesi Kullanıcıya Ders Atanması Kullanıcıya

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

EL KİTABI

EL KİTABI www.bptasitmatikonline.com EL KİTABI İÇİNDEKİLER 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MÜŞTERİ BİLGİLERİ... 4 3. FİLO BİLGİLERİ... 5 4. DEPARTMAN BİLGİLERİ... 6 4.1. Departman Ekleme/Güncelleme... 6 4.2. Departmanlara

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ Sayfa : 1/36 T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) - 0064 PROJESĠ YAZILIM KULLANIM KILAVUZU (GĠRĠġĠMCĠ) Sayfa : 2/36 ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ...

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

VİSİONLİNK PROGRAMINDA MAKİNA KULLANIM ÖZETİ RAPORU NASIL OLUŞTURULUR?

VİSİONLİNK PROGRAMINDA MAKİNA KULLANIM ÖZETİ RAPORU NASIL OLUŞTURULUR? VİSİONLİNK PROGRAMINDA MAKİNA KULLANIM ÖZETİ RAPORU NASIL OLUŞTURULUR? Filonuzun ve Makinalarınızın seçtiğiniz zaman aralığındaki çalışma saatlerini ve odometre(yürüyüş saati) bilgisini mi görmek istiyorsunuz,

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MARDİN BAROSU 13 Mart mah. İl müftülüğü arkası 48. Sok. No:8 Yenişehir/MARDİN Telefon : 04822136043 Fax : 04822121876 Internet : www.mardinbarosu.org.tr E-mail : info@mardinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 02.2.2017 Kullanıcı Adı ve Şifresinin Verilmesi Giriş için evrakkontrol.zorlu@nca.com.tr adresine aşağıdaki

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı 2016 BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA PERAKANDE SATIŞ Bilnex Pos perakende satış noktalarında (market, mağaza, kırtasiye, kuruyemişçi, hediyelik

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) Adalet Sarayı Zemin Kat ANTAKYA/HATAY Telefon : 0326 215 18 77 Fax : 0326 214 30 96 http:\\www.hataybarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) İçindekiler Baronet Giriş 3 CMK İşlemleri

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ISPARTA BAROSU FATİH MH. YENİ ADLİYE SARAYI KAT:3 MERKEZ/ISPARTA Telefon : 02462285410-11 Fax : 02462285412 Internet : http://www.ispartabarosu.org.tr E-mail : ispartabarosu@gmail.com CMK Asistan Atama

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATINALMA TALEBİ NASIL YAPILIR

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATINALMA TALEBİ NASIL YAPILIR Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATINALMA TALEBİ NASIL YAPILIR İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada D.E.Ü. Otomasyonları bölümüne

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

Okunmuş Kitaplar(Ödünç Verilenler)

Okunmuş Kitaplar(Ödünç Verilenler) Okunmuş kitaplar listesi, kütüphanenizde ödünç olarak verdiğiniz kitapların listelerini almak istediğinizde kullanabileceğiniz bir lsiteleme ekranıdır. Bu ekrandan kütüphanenizde hangi kitapların kimler

Detaylı

YABİL. Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU. Ocak

YABİL. Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13

Detaylı

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.08.2017 Copyright 2017 AKINSOFT 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX

Detaylı

LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ

LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ Banka ekstrelerinizi bankanızdan alıp LUCA NET Kobi Ticari Yazılımı sistemine entegre edebilirsiniz.banka ekstrelerinizi Luca Net Kobi Ticari Yazılımına aktarma işlemlerinizi

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Defter Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter Beyan Sistemi Kılavuzu BÜRO BİLGİ SİSTEMİ PROGRAMINDA DEFTER BEYAN SİSTEMİ KULL ANICI KILAVUZU Defter Beyan Sistemi Kılavuzu Datasoft Yazılım 07.05.2018 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Defter Beyan Sistemi Kılavuzu Defter

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

SHOP INGENICO DOKUMANI

SHOP INGENICO DOKUMANI SHOP INGENICO DOKUMANI Kurulum işlemimizin ilk sırası _POS_Setup kurulumu ile başlıyoruz. Unutmayınız ki pos setup ve kurmuş olduğunuz shop un versiyonlarının güncel olması gerekmektedir. Pos setup ın

Detaylı