Yaş meyve sebze taşıması için uygulanacak paket ambalaj belirlenirken aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yaş meyve sebze taşıması için uygulanacak paket ambalaj belirlenirken aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır."

Transkript

1

2 Yaş meyve sebze taşıması için uygulanacak paket ambalaj belirlenirken aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır. Varış istasyonu Ürünün değeri Ürünün hassasiyet derecesi( bozulabilirlik bakımından) Taşınacak kargonun miktarı Ürün için uygun depolama ısısı ve nem değeri Çıkış ve varış istasyonlarında ki dış ısı değerleri (hava durumu) Ara (transit) noktada ürünün bekleme süresi Ve bu bilgilere göre gerektiği durumlarda ambalajlamaya yönelik ilave önlemler alınmalıdır.

3 Meyve Sebze Paketleme Gereklilikleri Uygun bir şekilde ambalajlanmış paket, üreticiden tüketiciye bütün tarafların taleplerini karşılayacak şekilde taşınması için aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. Ürünün; tutulması/sabitlenmesi (ambalaj içerisinde dökülmeyecek şekilde) korunması, tanımlanması, işaretlenmesi, etiketlenmesi.

4 Meyve Sebze Paketleme, Tutma/Sabitleme Tutma/sabitleme (Containment) Kullanılan ambalaj, handling ve dağıtım süreçlerinde uygun paket birimlerinde ürünün tutulmasını/sabitlenmesini sağlamalıdır. Paket, yapı olarak içerdiği ürünü bir arada tutarak dökülmeye engel olacak yapıda olmalıdır. Bu amaçla iç paket şekilleri çeşitlilik göstermektedir. Örneğin; yuvarlak şekilli küçük meyve, sebzeler farklı şekil ve ölçülerde ambalaj kullanılarak etkili bir şekilde paketlenebilir. Ancak ahududu gibi yumuşak meyveler için bu ürüne özel olarak dizayn edilmiş iç ambalaj kullanılması gerekmektedir. Bu tür ürünlerin paketlenmesi özel olarak elle yapılır. Ürün ebat olarak iç kabın içine uymalı hatta bir miktar boş alan bırakılmalıdır.

5 Meyve Sebze Paketleme, Tutma/Sabitleme Tutma/sabitleme (Containment) İncir ve elma gibi yuvarlak şekilli meyveler için ürünü sabitleme amacıyla sert plastik paketler veya tepsi paketleme materyeli kullanımı uygundur. Ürünlerin ambalaj içerisinde sabit bir şekilde durması ve birbirine değerek hasar oluşmaması için paket içi bölümleme malzemesi kullanılmalıdır.

6 Meyve Sebze Paketleme, Koruma Koruma (Protection) Ambalajın koruma özelliği aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde olmalıdır. Çevre şartlarından koruma Darbe ve hasara dayanıklılık İstifleme dayanıklılığı Yüksek nem/düşük basınca dayanıklılık

7 Meyve Sebze Paketleme, Koruma Koruma (Protection) Çevre Şartlarından Koruma Paketler handling, dağıtım ve taşıma süreçlerinde ürünü mekanik hasardan ve kötü çevre şartlarından koruyacak yapıda olmalıdır. Darbe ve hasara dayanıklılık Yırtık hasarlı devrilmiş ürün paketleri handling aşamasında gerekli dayanıklılık gösteremeyeceği için ürünün zarar görmesine yol açar. Ürün ambalajı handling depolama ve pazara taşınması sırasında oluşabilecek darbe ve hasarlara dayanabilecek ve ürünü koruyabilecek yapıda olmalıdır. İstifleme dayanıklılığı Sebze meyve gibi bozulabilir ve hassas ürünlerin yüksek miktarda paletlenmiş olarak taşımasının gerçekleştiği durumlarda paketin yeteri kadar istifleme dayanıklılığına sahip olduğundan emin olunmalıdır. Paketler için öngörülen ağırlık limitleri aşılmamalı ve aşırı doldurma uygulanmamalıdır. Yüksek nem/düşük basınca dayanıklılık Ürünlerin zarar görmemesi için paketler düşük basınca ve yüksek nemli ortama dayanabilecek şekilde dizayn edilmiş olmalıdır.

8 Meyve Sebze Paketleme, Koruma Taşıma sırasında paketlerin yeterli derecede ürünü koruyamayacak yapıda olması durumunda aşağıdaki olası olumsuz durumlar yaşanabilir. Yükleme boşaltma sırasında Handling işlemlerinin gerekli hassasiyet gösterilmeden yürütülmesi Taşıma sırasında oluşabilecek darbe ve titreşim Sevk öncesi, transit ve varış istasyonunda yüksek neme maruz kalınması Soğuk hava deposunda donmaya ve buzlanmaya bağlı bozulmalar Ürünün kendinden kaynaklanan su salımı nedeni ile ambalajın yumuşaması veya güç kaybı. Paketlerin ürünün ihtiyacı olduğu kadar havalandırmayı sağlayamayacak yapıda olması veya yanlış istifleme nedeniyle ürünlere yeterince hava sürkilasyonu gerçekleşmemesi

9 Yükleme boşaltma sırasında Handling işlemlerinin gerekli hassasiyet gösterilmeden yürütülmesi Özellikle üst üste istif edilen Kargoların handling aşamasında dağılmaması için ek önlemler alınmalıdır. Plastik veya sert kartondan yapılmış kenar bantları uygulanarak paketlerin mukaveti arttırılabilir. Paket içerisinde bölmeler uygulanması ile ürünlerin birbirine teması engellenip, ürünlerin handling esnasında zarar görmeleri ve ezilmeleri minimize edilmiş olacaktır. Taşınacak olan ürünün ağırlık ve diğer özelliklerine göre kullanılacak ambalajın kalınlığı arttırılmalıdır. Ambalajın ilave kalınlığı içindeki ürünün hasar görmesi olasılığını minimize edecektir. Genel olarak sebze ve meyvelerin taşınmasında kullanılan oluklu mukavva(corrugated fibreboard) kutular iki veya üç kat kalınlıkta olacak şekilde gönderici tarafından temin edilmelidir.

10 Taşıma Sırasında Oluşabilecek Darbe ve Titreşim Ürün aşağıdaki materyaller kullanılarak taşıma sırasında titreşim ve darbelere karşı koruma altına alınabilir Kağıt veya kartondan yapılmış bal peteği şeklinde iç kap doldurucu malzemeler kullanımı Kargo ağları ve şerit uygulanması Ahşap malzemeden üretilmiş açık çerçeve Patlamaz, darbe emici kağıttan üretilmiş özel ürünler

11 Sevk öncesi, transit ve varış istasyonunda yüksek neme maruz kalınması Meyve ve sebze ürünler ısı farkları olduğu gibi yüksek neme maruz kaldıklarında üründe ciddi ve hızlı bozulma meydana gelmektedir. Oluklu mukavva paketlerinin dayanıklılığı ile ürün üzerinde dış ortamdaki yüksek nem ve soğuk hava etkisi azaltılabilmektedir. Ayrıca paket üzerine koruyucu balmumu (waxing) ve plastik tarzı malzeme uygulanarak paketler üzerinde nem etkisi daha da azaltılabilmektedir.

12 Soğuk hava deposunda donmaya ve buzlanmaya bağlı bozulmalar Meyve sebze ürünleri yalıtım amaçlı kullanılan destekleyici paketleme malzemeleriyle dış ısıdan daha az etkilenerek donmaya, buzlanmaya bağlı bozulmalar meydana gelmemektedir. Örneğin; strafor kutular termal plastik kaplar ve plastik torbalar. Meyve ve sebze ürünleri sevk öncesi hazırlık varış ve dağıtım zincirlerinde nasıl bir soğutma işlemine tabi tutulacaklar ise ambalajları buna uygun olarak seçilmelidir.

13 Ürünün kendinden kaynaklanan su salımı nedeni ile ambalajın yumuşaması veya güç kaybı. Meyve ve sebzelerin bir kısmı yaşayan organizmalar olarak içinde bulundukları ortamda oksijen alıp karbondioksit ve bir miktar su dışarıya vermektedirler. Emici ped uygulanarak oluşan su problemi halledilmezse ambalaj ve ürünün kendisi zarar görmesi söz konusudur. Bu amaçla ürünün niteliğine bağlı olarak paketleme aşamasında ürün yerleştirilmeden önce ped kullanımı tavsiye edilir.

14 Paketlerin ürünün ihtiyacı olduğu kadar havalandırmayı sağlayamayacak yapıda olması veya yanlış istifleme nedeniyle ürünlere yeterince hava sürkilasyonu gerçekleşmemesi Paletleme veya istifleme yapılırken ürünlerden etilen veya karbon dioksit salımı dikkate alınarak gerekli havalandırma sağlanması için yeterli miktarda boşluklar bırakılmalıdır. Bu amaçla dizayn edilmiş en alt ve en üst paketlerde dahi yeterli boşluk bırakılmasını sağlayan oluklu mukavva ambalajlar mevcuttur.

15 Yalıtım ve Isı/nem gereklilikleri Hava taşımacılığında paket tipleri ölçülerine bağlı olarak özel ambalajlama gerekmektedir. Özellikle ürünlerin çevre şartlarından etkilenmesini önlemek için uygun yalıtım sağlanmalıdır. Her bir taze meyve ve sebze için ısı nem çevresel gaz kompozisyonu gereklilikleri mevcuttur. Ürün için kullanılan ambalaj ürünün mümkün olduğunca raf ömrünü uzatmak için gerekli çevre şartlarının sağlanmasına yardımcı olmalı ve ürüne uygun olmalıdır.

16 Yalıtım ve Isı/nem gereklilikleri Yalıtımın amacı olan, taşıma sürecinde ürünün kalitesini ve bozulabilirliğini etkileyen dış faktörler ve alternatif çözümler aşağıda belirtilmiştir. 1. Sıcak havalarda dış ısı kaynaklı ısı artışı Strafor ambalaj malzemesi kullanımı Starfor kutuların dış kap olarak tek başına kuyllanımı kesinlikle kabul edilmemektedir. Overpack olarak oluklu oluklu mukavva (corrugated fibreboard) kutu kullanımı kabul edilebilir. Böyle bir durumda ise dayanıklılığı arttırmak için kenar duvarları en az 2 veya 3 katı kalınlıkta fibreboard kutu kullanılmalıdır.

17 Yalıtım ve Isı/nem gereklilikleri Yalıtımın amacı olan, taşıma sürecinde ürünün kalitesini ve bozulabilirliğini etkileyen dış faktörler ve alternatif çözümler aşağıda belirtilmiştir. 2.Aşırı soğuk havalarda dış ısı kaynaklı ısı kaybı 3. Ürünün olgunlaşmasına yol açan etilen gazı birikmesi PVC ve polimer strech filmleri kullanılmalıdır. Her meyve veya sebze nem kaybını azaltmak ve bozulmayı geciktirmek için ayrı ayrı filmlere sarılır ve mühürlenir. Filmler için mantar veya diğer kimyeviler uygulanarak hijyen sağlanabilir. 4. Ürünün havadaki oksijen ile teması neticesinde oluşan bozulma sürecinin yavaşlatılması.

18 Yalıtım ve Isı/nem gereklilikleri Yalıtımın amacı olan, taşıma sürecinde ürünün kalitesini ve bozulabilirliğini etkileyen dış faktörler ve alternatif çözümler aşağıda belirtilmiştir. 5. Ürünün havadaki oksijen ile teması neticesinde oluşan bozulma sürecinin yavaşlatılması. Naylon torba kullanımı. Ürünün çevre şartlarından izole edilmesi amacı ile naylon torba ambalaj olarak kullanılır. Modified atmosphere : Her bir paket, kap veya palet yükü plastik film veya plastik torbalar ile mühürlenerek oksijen oranı azaltılır ve karbondioksit oranı arttırılır. Bu işlem ile meyve veya sebzenin olgunlaşma süreci yavaşlatılarak meyvenin çevreyle etkileşimi neticesinde bozulma süreci uzatılır.

19 Yalıtım ve Isı/nem gereklilikleri Yalıtımın amacı olan, taşıma sürecinde ürünün kalitesini ve bozulabilirliğini etkileyen dış faktörler ve alternatif çözümler aşağıda belirtilmiştir 6. Ürünün Su kaybı Ürünün su kaybının yavaşlatılması ve yalıtımın sağlanması için emici ped, plastik torba ve PVC ve polimer strech filmleri gibi özel destekleyici materyaller kullanılır.

20 Tanımlama/ Etiketleme Ürünün adı, markası, ebat bilgileri, türü, net ağırlığı, gönderici ve çıkış ülkesi bilgileri gibi ürün hakkında genel ve faydalı bilgiler paket üzerinde gösterilmelidir. Bu bilgiler gönderici veya paketleyici tarafından barkod etiketi uygulanarak paket üzerinde gösterilir. Bu bilgiler eksik olduğu taktirde varış noktasında ülke otoriteleri tarafından kargo kabul edilmez ve ülke girişi engellenerek imhaya gönderilir.

21 Tanımlama/ Etiketleme Sebze ve meyve paketleri üzerinde, tüm bozulabilir kargolarda olması gerektiği gibi, ürünün saklanması gereken ısı derecesini belirten işaretler ve bozulabilir kargo etiketi konşimento etiketi ile birlikte gösterilmelidir. ETİKETLER CRT Kontrollü Oda sıcaklığı C C arası

22 Sebze ve Meyve Paketleme Çeşitleri Sebze ve meyve paketleri üzerinde, tüm bozulabilir kargolarda olması gerektiği gibi, ürünün saklanması gereken ısı derecesini belirten işaretler ve bozulabilir kargo etiketi konşimento etiketi ile birlikte gösterilmelidir. Ahşap Plastik Kutu Telle Örülmüş Sandık Açık Tahta Sandık (wood) (Pallet Bins) (Wire-Bound Crates) ( Wooden Crates Lugs)

23 Sebze ve Meyve Paketleme Çeşitleri Oluklu mukavva ambalajı Özellikle sebze meyve paketlerinde sıkça kullanılan oluklu karton kutular, istiflemeye dayanıklı olma özellikleri ile çok miktarda ürünün zarar görmeden bir arada taşınması paletlenmesi ve yüklenmesi açısından en avantajlı paketlerdir. Oluklu mukavva paketleri; düşük maliyeti, kullanım alanlarına ve ihtiyaca göre şekillenebilmesi, istiflemeye uygun ve dayanıklı olması nedeni ile sebze meyve taşımacılığında öne çıkan paketleme türüdür. Üretilen oluklu mukavva paketlerinin çoğu 3 ve daha fazla katmandan oluşmaktadır. Gerektiği takdirde kalın duvar görevi yapacak şekilde uygulanabilir. Oluklu mukavva paketlerinin dayanıklılığı ile ürün üzerinde dış ortamdaki yüksek nem ve soğuk hava etkisi azaltılabilmektedir. Ayrıca paket üzerine koruyucu balmumu (waxing) ve plastik tarzı malzeme uygulanarak paketler üzerinde nem etkisi daha da azaltılabilmektedir. Ürünlerin devrilme olasılığının minimize edilmesi için istifleme düzgün ve paketlerin birbirlerini destekleyecek şekilde yapılması ve dış ambalajın en son plastik streç bant uygulanarak ambalajın giydirilmesi uygun olacaktır. Oluklu mukavva paketlerin birleştirme noktalarında ürüne zarar verecek veya aromasını kokusunu hijyeni etkileyecek kimyasal maddeler kullanılması kesinlikle uygun değildir.

24 Destekleyici iç kap paketleme tipleri Termal Özellikli ( ısıyı muhafaza eden) Plastik veya Kağıttan Üretilmiş Kaplar ve strafor kutular (Pulp Containers. Thermo-formed Plastic Containers and Styrofoam boxes) Kivi, kiraz, domatez, armut, şeftali, nektari, kayısı, erik, üzüm, çilek gibi ahududu çeşitleri için bu kaplar sıklıkla kullanılabilir.

25 Destekleyici iç kap paketleme tipleri Plastik Torba Streçleme Sert Plastik Paketler Kağıt ve diğer malzemelerden üretilebilen meyve koruyucusu

26 Destekleyici iç kap paketleme tipleri bal peteği şeklinde iç kap doldurucu malzemeler kullanım paketleme malzemesi Delikli yuvalı tepsi paketleme malzemesi Ürünlerin ayrı yerleştirilmesi için bölümleme malzemesi

27 Destekleyici iç kap paketleme tipleri Emici ped ve plastik torba ortak kullanımı

28 İstifleme sabitleme ve destekleme için yardımcı malzemeleri Plastik veya metal paket şeridi(çemberleme) Köşe ve kenar bentleri

29 Sebze Meyve Paketleme Örnekleri Nar Paketleme İncir Paketleme

30 Özel Kargolar Müd. Teşekkürler -

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

Meyve ve Sebze Depolanması ve İhracatında Kullanılan Modifiye Atmosfer Ambalajlarındaki Gelişmeler Doç. Dr. Fatih ŞEN

Meyve ve Sebze Depolanması ve İhracatında Kullanılan Modifiye Atmosfer Ambalajlarındaki Gelişmeler Doç. Dr. Fatih ŞEN Meyve ve Sebze Depolanması ve İhracatında Kullanılan Modifiye Atmosfer Ambalajlarındaki Gelişmeler Doç. Dr. Fatih ŞEN Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü fatih.sen@ege.edu.tr Modifiye

Detaylı

ideaambalaj Köşe Koruyucular İhtiyaca göre istenilen tüm ebatlarda hazırlanabilen karton köşe koruyucular.

ideaambalaj Köşe Koruyucular İhtiyaca göre istenilen tüm ebatlarda hazırlanabilen karton köşe koruyucular. Köşe Koruyucular İhtiyaca göre istenilen tüm ebatlarda hazırlanabilen karton köşe koruyucular. L Köşe Koruyucular U Köşe Koruyucular Yuvarlak Sarım Köşe Koruyucular Kilitli Köşe Koruyucular Ara Kartonlar

Detaylı

Solunum (respirasyon)

Solunum (respirasyon) Soğukta Depolama Soğukta Depolama Meyve ve sebzelerin soğukta depolanmaları sınırlı bir muhafaza tekniğidir. Her meyve sebzenin en iyi şekilde depolanabildiği (5 gün 6 ay) belli bir sıcaklık derecesi (DN

Detaylı

MEYVE VE SEBZE TAŞIMADA: İZLENEBİLİRLİK

MEYVE VE SEBZE TAŞIMADA: İZLENEBİLİRLİK MEYVE VE SEBZE TAŞIMADA: İZLENEBİLİRLİK PROF. DR. FATİH ŞEN EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ fatih.sen@ege.edu.tr Meyve ve sebzeler, hasat edildikten sonra da metabolik olaylarını

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01 1. AMAÇ: Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması, Depolanması, Kullanılması, Dökülmesi ile Tehlikeli Maddelere Maruz Kalınması Durumunda yapılması Gerekenler ve Eğitimi İçin Standart Bir Yöntem Belirlemektir.

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI ANKARA 2010 HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir.

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir. YÜZEY TEKNOLOJİLERİ A.Ş Doküman kodu : Yayın tarihi : 01.03.2015 Revizyon numarası : 00 Revizyon tarihi :,, Sayfa numarası : 1/2 ŞİRKET BİLGİLERİ 5K Yüzey Teknolojileri A.Ş. Güzel Hisar Mah. Yıldırım Beyazıt

Detaylı

DEPOLAMA VE ÜRÜN MUHAFAZA. Mustafa ÜNLÜ Ziraat Yüksek Mühendisi

DEPOLAMA VE ÜRÜN MUHAFAZA. Mustafa ÜNLÜ Ziraat Yüksek Mühendisi DEPOLAMA VE ÜRÜN MUHAFAZA Mustafa ÜNLÜ Ziraat Yüksek Mühendisi 43 milyon ton üretim değeri ile dünyanın önemli yaş meyve ve sebze üreticilerinden biri olan Türkiye nin; Meyve üretimi 12 milyon ton, Sebze

Detaylı

ŞİRKETİMİZ HAKKINDA ANTREPO KAPASİTEMİZ REFERANSLARIMIZ

ŞİRKETİMİZ HAKKINDA ANTREPO KAPASİTEMİZ REFERANSLARIMIZ ŞİRKETİMİZ HAKKINDA 2002 yılında lojistik sektöründe hizmete başladık. Yılların tecrübesini de kullanarak 2013 yılında TARIK LOJİSTİK Tahmil- Tahliye firmasını kurduk. Firmamız, lojistik hizmetleri kapsamındaki,

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN İMALATTAN SONRA KALİTESİNİN SÜRDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN İMALATTAN SONRA KALİTESİNİN SÜRDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN İMALATTAN SONRA KALİTESİNİN SÜRDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, piyasada bulunan kozmetik ürünlerin imalatından

Detaylı

DEPOLAMA UYGULAMALARI. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DEPOLAMA UYGULAMALARI. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DEPOLAMA UYGULAMALARI Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 1 Gıda Maddelerinin Depolanması Gıda maddeleri canlı kaynaklı maddelerdir. Bu nedenle özel olarak saklanması gerekir. Aksi durumda büyük miktarlarda

Detaylı

İLAÇLARIN AMBALAJLANMASI 14. HAFTA

İLAÇLARIN AMBALAJLANMASI 14. HAFTA İLAÇLARIN AMBALAJLANMASI 14. HAFTA Tanım Ambalaj malzemesi; ürünü dış etkilerden korumak, depolamak ve nakletmek amacıyla kullanılan materyallerdir. İlaç kapları ise farmasötik kullanıma yönelik olarak

Detaylı

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ Önce Zarar Verme HİPOCRAT Nevin ACAR Cumhuriyet Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi Sterilizasyon Sorumlu

Detaylı

tarım ve iş makinaları ith. ihr. san. ve tic. ltd. şti.

tarım ve iş makinaları ith. ihr. san. ve tic. ltd. şti. Kasa evirme-flapsız Tip Flaplı tip N Kasa evirme taşmanı, özellikle zeytin, elma, incir, kayısı, patates, geri dönüşüm ve benzeri ürünlerin depolanması ve işlenmesi sırasında kullanılan büyük plastik ve

Detaylı

TURUNÇGİLLERDE HASAT SONRASI MEYDANA GELEN KAYIPLAR. Mustafa ÜNLÜ Ziraat Yüksek Mühendisi

TURUNÇGİLLERDE HASAT SONRASI MEYDANA GELEN KAYIPLAR. Mustafa ÜNLÜ Ziraat Yüksek Mühendisi TURUNÇGİLLERDE HASAT SONRASI MEYDANA GELEN KAYIPLAR Mustafa ÜNLÜ Ziraat Yüksek Mühendisi Genel Durum Yaş sebze meyve sektörü Türkiye deki toplam tarım üretiminin yaklaşık %42 sini oluşturmakta olup, yıllık

Detaylı

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI PVC PANEL KİREMİT ÜRÜN BİLGİSİ ÜRÜN AVANTAJLARI ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle üretilmiş, 2 katmanlı özel çatı kaplama levhalarıdır. Üst katman malzemesi olarak,

Detaylı

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İklimlendirme, ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılmak üzere üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına

Detaylı

Raf ömrü çalışmaları

Raf ömrü çalışmaları Raf ömrü çalışmaları Prof. Dr. İsmail Sait DOĞAN Gıda grupları Bozulurluğu yüksek olan gıdalar (raf ömrü günlerle ölçülür). Süt, et, yeşil sebze Orta derecede bozulabilir gıdalar (raf ömrü haftalar ile

Detaylı

Ürün Taşıma, Kaldırma, İletme Makine Teknolojileri. Konveyörler

Ürün Taşıma, Kaldırma, İletme Makine Teknolojileri. Konveyörler 3B r ö y e Konv Konveyörler KONVEYÖRLER Yükü havadan veya yerden taşımaya yarayan ve kapalı devre çalışan taşıyıcı sistemlere konveyör denir. Endüstride kullanılan başlıca konveyör çeşitleri 1. PVC-Pu

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ

KATI YALITIM MALZEMELERİ KATI YALITIM MALZEMELERİ ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ Kauçuk

Detaylı

LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI...

LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI... 1 1. LOJİSTİK KAVRAMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ... 1 1.1. Lojistik Kavramı ve Tanımı... 1 1.2. Lojistiğin Gelişimini Hızlandıran Etkenler... 7 2. LOJİSTİĞİN

Detaylı

Gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye de kişi başına tüketilen enerji miktarı 1/3 oranında olmasına karşın, ısınma için sarf ettiğimiz enerji 2 kat

Gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye de kişi başına tüketilen enerji miktarı 1/3 oranında olmasına karşın, ısınma için sarf ettiğimiz enerji 2 kat YALITIM Yapı ve yapının içindekileri (eşya, insan, hayvan v.b) dış ortamın olumsuz etkilerinden (su, rutubet, ses, ısı ve yangın) korumak için alınan önlemlere yalıtım denir. Yalıtım Çeşitleri Şunlardır:

Detaylı

ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ

ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ Meyve ve Sebzeler, hasatlarından sonra da yaşamlarını sürdürürler, solunumları devam eder. Bunun sonucunda niteliklerini kaybederek bozulurlar. Bu bozulmayı

Detaylı

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood T1 Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood Stretch hood teknolojisi palet sarma yöntemlerinin diğer türlerine göre önemli avantajlar sunmaktadır. Film ve enerji tüketiminde tasarruf

Detaylı

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com KOZMETĐKTE GMP UYGULAMALARI ĐYĐ ÜRETĐM TEKNIKLERI www.egmdanismanlik.com GMP Nedir? Personel, Eğitim ve Hijyen Tesis ve Alt Yapı Ekipmanlar Hammaddeler ve Ambalaj Malzemeleri Üretim Bitmiş Ürünler Kalite

Detaylı

M İ S Y O N U M U Z (GÖREVİMİZ) Teknolojik Gelişmeleri Takip Ederek Türkiye de Kağıt, Matbaa Ambalaj ve Defter Sektöründe Lider Olmak.

M İ S Y O N U M U Z (GÖREVİMİZ) Teknolojik Gelişmeleri Takip Ederek Türkiye de Kağıt, Matbaa Ambalaj ve Defter Sektöründe Lider Olmak. KALİTE POLİTİKASI Müşteri Memnuniyetini İlke Edinerek Ürünlerimizin Kalitesiyle İlk Tercih Edilen Olmak. Kalite Yönetim Sistemimizi Tüm Çalışanlarımızın Katılımı ile Sürekli İyileştirmek. İnsana ve Çevreye

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

güvenle üretir

güvenle üretir güvenle üretir www.europac.com.tr 1993 ten beri tecrübe ve bilgi birikimi ile ambalajdaki çözüm ortağınız biz kimiz? Ambalaj sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan şirketimiz, 1993 yılında iki

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

PAKETLEME REHBERİ ISI HASSAS GÖNDERİLER

PAKETLEME REHBERİ ISI HASSAS GÖNDERİLER PAKETLEME REHBERİ ISI HASSAS GÖNDERİLER leme Rehberi Isı Hassas Gönderiler 2 ISI HASSAS GÖNDERİLER DHL Express olarak gönderilerinizin belirli bir sıcaklık aralığında tutulmasının ne kadar kritik bir öneme

Detaylı

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 BÖLÜM 4.0 DOĞRU KULLANIM 6

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 BÖLÜM 4.0 DOĞRU KULLANIM 6 İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 3.1 Sağlık Riskleri 5 3.2 Güvenlik Riskleri 5 3.3 Uygun Depolama Koşulları 6 BÖLÜM 4.0 DOĞRU KULLANIM 6 4.1 Kullanım Öncesi 7 4.2

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

D E Ğ İ Ş İ M İ N D Ü N YAYA A Ç I L A N K A P I S I

D E Ğ İ Ş İ M İ N D Ü N YAYA A Ç I L A N K A P I S I D E Ğ İ Ş İ M İ N D Ü N YAYA A Ç I L A N K A P I S I WHITE TEAK BEYAZ BAMBU KANAT KASA-PERVAZ ADO2000 ARGENTO MIX ADO2000 TEAK MIX ARGENTO YENİ ML. BEYAZ PATİNE MEŞE GREEN GREEN TEAK TEAK SUYA DAYANIKLI

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR (KKE) EĞİTİMİ

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR (KKE) EĞİTİMİ KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR (KKE) EĞİTİMİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN GENEL PRENSİPLERİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ? ÇALIŞANI KORUMAK ÜRETİM GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK İŞLETME GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK. KİŞİSEL KORUYUCU

Detaylı

Genel Bileşimi: Çinko elektroliz işleminden geçirilmiş veya fosforik asit içeren bir çözeltiden geçirilmiş yumuşak metal içerik.

Genel Bileşimi: Çinko elektroliz işleminden geçirilmiş veya fosforik asit içeren bir çözeltiden geçirilmiş yumuşak metal içerik. Rev. No :00 Sayfa :1/7 1. Madde/Müstahzar ve Şirketin Tanımı Ürün Ticari Adı: Rigips Kullanım Alanları: Rigips alçı levhalarının metal iskelete sabitlenmesi için kullanılır. Üretici Firma: Scholar Holdings

Detaylı

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU Kaplamasız veya alüminyum folyo kaplı, yüksek birim ağırlıkta Taşyününden imal edilen borular olup 250 C den yüksek sıcaklıklardaki sanayi borularının ısı yalıtımında, boruların

Detaylı

1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Sayfa No : 1/ 5 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : EPOKSİ KAPLAMA SOLVENTSİZ BOYA 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : 2 Komponentli Epoksi reçine esaslı,

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

Şeftali Nektarı Koli Bilgileri. Vişne Nektarı Koli Bilgileri. Kayısı Nektarı Koli Bilgileri

Şeftali Nektarı Koli Bilgileri. Vişne Nektarı Koli Bilgileri. Kayısı Nektarı Koli Bilgileri Şeftali Nektarı Ambalaj Şekli Paket / Koli Net Brüt cmxcmxcm Koli/Palet Paket / Barkod Koli / Barkod 1/5 Karton Ambalaj 27 5.4 6.2 37x15,5x13 150 86900201 8690558014356 1/1 Karton Ambalaj 12 12 13.3 36,5x19,5x21,5

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası Baumit PRIMO 1 Kalın Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Đç mekanlarda son kat olarak kullanılabilir. Dış mekanlarda

Detaylı

Plast Link 254X Serisi PL254X Serisi Güçlü ve Kullanışlı.

Plast Link 254X Serisi PL254X Serisi Güçlü ve Kullanışlı. Plast Link 254X Serisi PL2540C PL2540P PL2540R PL2541 PL254X Serisi Güçlü ve Kullanışlı. PL254X serisi modüler bantlar 25,4mm (1 ) hatveli 8.8 mm kalınlığında olup; farklı ölçülerde taşıyıcı profilleri

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı

GIDA AMBALAJLAMA. Yrd.Doç. Dr. H. ALİ GÜLEÇ ggulec@gmail.com

GIDA AMBALAJLAMA. Yrd.Doç. Dr. H. ALİ GÜLEÇ ggulec@gmail.com GIDA AMBALAJLAMA Yrd.Doç. Dr. H. ALİ GÜLEÇ ggulec@gmail.com Aseptik ambalajlama tekniği; Ambalaj malzemesinin sterilizasyonu, Steril atmosferde ambalajın oluşturulması veya daha önceden hazırlanmış steril

Detaylı

SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü ENTOPI ENTOPI. Cumhuriyet Bulvarı Konak İşhanı

SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü ENTOPI ENTOPI. Cumhuriyet Bulvarı Konak İşhanı SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü No:24/703 35250 Konak / İzmir 0232 4841803 0532 3527560 1 SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü BATTANİYE Folyoya sarıldıktan

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK TA ATERMİT

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK TA ATERMİT BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK TA ATERMİT Sayılarla Atermit Firması Kuruluş: 1956 2014 Üretimden Net Ciro: $80 M / 187 M 2014 İthalat: $ 14 M 2014 İhracat : $ 6 M Fabrikalar: 5 Satış Ofisleri: 2 Çalışan

Detaylı

KURUBUZ. Bileşimi / Safsızlıklar : Ürün sınıflandırmasını etkiliyecek herhangi bir madde veya safsızlık içermemektedir

KURUBUZ. Bileşimi / Safsızlıklar : Ürün sınıflandırmasını etkiliyecek herhangi bir madde veya safsızlık içermemektedir KURUBUZ 1- KISA TANITIM Ürün Adı : Kurubuz ( Karbondioksit, katı ) Kimyasal Formülü : CO 2 Kullanım alanları : Gıda maddelerinin korunması, soğutulması ve dondurulması amacıyla kullanılır. Ayrıca özel

Detaylı

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 06.01.2009 Revizyon no.: 0 Identification no: 01 07 03 01 023 0 000001 Sika -Su Tutucu Bantlar Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Construction Ürün Tanımı Kullanım

Detaylı

BANTLI KURUTMA SİSTEMİ

BANTLI KURUTMA SİSTEMİ EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ Adres: Yeni Sanayi Sitesi 16. Blok no:29 ISPARTA Tel: 0 246 233 07 90 Web: http://www.kurutma.net E-mail: info@kurutma.net BANTLI KURUTUCU GENEL AÇIKLAMA Bantlı kurutma

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak TONER VE KARTUŞ /KIRTASİYE VE TEMİZLİK MALZEMELERİNE Ait

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1. TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Kozmetik ürünlerin üreticileri tarafından raf ömürleri

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Ürün Bloklanmış köpük ve ekstrüde polistirol parçacıklı köpükten ısı yalıtım plakası. Baumit open - Die KlimaFassade ve Baumit open S - Die SanierKlimafassade

Detaylı

EKSTRA KORUMA! İndeks

EKSTRA KORUMA! İndeks İndeks BALONDÜLA ile EKSTRA KORUMA! Balondüla Nedir 4 Kullanım Alanları 6 Balondüla nın Avantajları 8 Balondüla Ürünleri 10 Uygulama Örnekleri 12 Yapı Malzemeleri Yedek Parça Mobilya 2 3 Balondüla Nedir?

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

TAVUKÇULUK VE ATERMĐT

TAVUKÇULUK VE ATERMĐT TAVUKÇULUK VE ATERMĐT Sayılarla Atermit Firması Kuruluş: 1956 2012 Üretimden Net Ciro: 80 Milyon $ / 144 Milyon TL 2012 Đthalat: 16 Milyon $ 2012 Đhracat : 11 Milyon $ Fabrikalar: 4 Satış Ofisleri: 5 Çalışan

Detaylı

PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması

PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması Hazırlayan PlalamTeknikDepartmanı Tarih 10\01\2012 Cod. 059 1. Ürün Yapısı 1.1 Ürün yapısı şeması 1.2 Ürün Tanımı Polyester tabaka ile sıcak katmanlaştırılmış plaka (Standart

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

Seralar. Prof. Dr. Nurgül TÜREMİŞ

Seralar. Prof. Dr. Nurgül TÜREMİŞ Seralar Prof. Dr. Nurgül TÜREMİŞ İklimle ilgili çevre koşullarına tamamen veya kısmen bağlı kalmadan gerektiğinde sıcaklık, bağıl nem, ışınım, karbondioksit ve hava hareketini kontrol altında tutarak bitkilerin

Detaylı

BAKIR BORU ÜRETİMİNDE MÜKEMMELLİK

BAKIR BORU ÜRETİMİNDE MÜKEMMELLİK BAKIR BORU ÜRETİMİNDE MÜKEMMELLİK NEDEN BAKIR BORU? 1. Yüksek ısı iletkenliği nedeniyle ısıtma ve soğutma sistemlerinde enerji tasarrufu açısından alternatifsiz olarak kullanılmaktadır. 2. Korozyon direnci

Detaylı

YANGIN RİSKİNİN MİNIMİZE EDİLMESİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER. 1) Ambalaj emteası depoları binadan ayrı güvenli mesafede duvarları ve

YANGIN RİSKİNİN MİNIMİZE EDİLMESİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER. 1) Ambalaj emteası depoları binadan ayrı güvenli mesafede duvarları ve X- ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN TİC A.Ş. / TÜRKİYE 19/09/2005 Tarihinde yangın sonrası yapılan incelemelerde elde edilen eksiklikler aşağıda yazılıdır. Yangın iki ayrı ambalaj deposunda farklı zamanlarda yaşanmıştır.

Detaylı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı ALTYAPI TASARIM ÖNERİLERİ Çatı Kaplamaları 6. Güncellenmİş Baskı Havalandırmalı veya havalandırmasız çatıların inşası doğruluk kriterlerine bağlı değildir. Her iki tasarımın da planlama ve uygulama şartlarına

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- Kozmetik ürünlerin üreticileri tarafından raf ömürleri belirlenirken

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI KARGO BAŞKANLIĞI KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI )

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI KARGO BAŞKANLIĞI KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI ) THY A.O. Taşımaları KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI ) Ardiye Ücretleri Normal Kargolar 1.1 İlk Gün Çekilen Kargolar (24 saate kadar) 56 USD 1.2 2. - 3. Gün Çekilen Kargolar

Detaylı

Ses ve Isı Yalıtım Şiltesi

Ses ve Isı Yalıtım Şiltesi Ses ve Isı Yalıtım Şiltesi Ürün Tanımı : izobozz, geri dönüşüm polyester elyaftan iğneleme teknikliği ile kimyasal yapıştırıcı kullanılmadan üretilen ses ve ısı yalıtım ürünüdür. 1 Genel ve Teknik Özellikleri;

Detaylı

Cam GoBox GN. GN Küvetler için Yalıtımlı Taşıyıcılar

Cam GoBox GN. GN Küvetler için Yalıtımlı Taşıyıcılar Cam GoBox GN GN Küvetler için Yalıtımlı Taşıyıcılar Cam GoBox Üstten Yüklemeli Taşıyıcılar Cam GoBox taşıyıcınız Cambro GN Küvet ve Muhurlu Kapaklar ile kullanıldığında en ust duzeyde gıda güvenliği çözümleri

Detaylı

Ahşap Sektöründe Yangın Riski

Ahşap Sektöründe Yangın Riski Ahşap Sektöründe Yangın Riski Endüstrinin birçok alanında hammadde ve yarı mamül olarak karşımıza çıkan ahşap malzemeler üretim ve depolama sırasında yeterli önlem alınmadığı takdirde önemli ölçüde yangın

Detaylı

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva.

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Baumit PRIMO 2 Kaba Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, katkı maddeleri. Kullanım

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

Hasan Salih ACAR FASD Genel Sekreteri

Hasan Salih ACAR FASD Genel Sekreteri PAGEV KONGRESİ AMBALAJ MEVZUATI VE STANDARDLARI Hasan Salih ACAR FASD Genel Sekreteri İSTANBUL / 24 Ekim 2017 Ambalaj Ambalaj(TS EN 14182), hammaddeden işlenmiş ürüne kadar, üreticiden kullanıcı veya tüketiciye

Detaylı

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun,

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, Madde ve Isı Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, bunları oluşturan tanecikler hareket halindedir.

Detaylı

SOĞUK DEPO UYGULAMASINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA IŞIK TUTMAK

SOĞUK DEPO UYGULAMASINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA IŞIK TUTMAK _ 1103 SOĞUK DEPO UYGULAMASINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA IŞIK TUTMAK Turan ERKAN ÖZET Bu bildiri, soğuk depolama prosesi parametrelerine ışık tutmak amacıyla hazırlanmıştır. Soğuk depolamada sıcaklık,

Detaylı

%30 tasarruf sağlar. Cam GoBox Üstten Yüklemeli. depolama alanından. Sıcak Tutma. Soğuk Tutma 87 C 85,6 C 84,4 C 82,8 C 81,2 C

%30 tasarruf sağlar. Cam GoBox Üstten Yüklemeli. depolama alanından. Sıcak Tutma. Soğuk Tutma 87 C 85,6 C 84,4 C 82,8 C 81,2 C Cam GoBox Cambro nun en son yalıtımlı taşıyıcı ürünler dizisi, yemek güvenliğini korumak için üstün sıcaklık koruma özellikleri ve ağır ticari kullanıma dayanabilecek mükemmel dayanıklılık sunan çok hafif

Detaylı

Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması. Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması

Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması. Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması Murat Özdemir (2.2.2001) İçindekiler Gıda Üretiminin Ahlaki ve Yasal Sorumlulukları... 1 Gıda Güvenliği Yönetimi... 2 Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Kalite Güvencenin Görevleri... 2 Temel Gıda Tehlikeleri...

Detaylı

Fabrika: Kütahya Org. San. Böl. 6.cad. No:15 / KÜTAHYA /TÜRKİYE Tel: +90 274 266 25 72 / 79 Fax: +90 274 266 25 76 info@viggroup.com.

Fabrika: Kütahya Org. San. Böl. 6.cad. No:15 / KÜTAHYA /TÜRKİYE Tel: +90 274 266 25 72 / 79 Fax: +90 274 266 25 76 info@viggroup.com. w w w. s k - c w. c o m Fabrika: Kütahya Org. San. Böl. 6.cad. No:15 / KÜTAHYA /TÜRKİYE Tel: +90 274 266 25 72 / 79 Fax: +90 274 266 25 76 info@viggroup.com.tr VIG Metal, alüminyum ve magnezyum gibi haf

Detaylı

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Ek-1 AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Bir ürün, bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki tanımını sağlıyor, ancak ürünün ayrılmaz bir parçası değilse, o ürünü ömrü boyunca içinde bulundurmak, desteklemek

Detaylı

TAVUKÇULUK VE ATERMİT

TAVUKÇULUK VE ATERMİT TAVUKÇULUK VE ATERMİT Sayılarla Atermit Firması Kuruluş: 1956 2014 Üretimden Net Ciro: $80 M / 187 M 2014 İthalat: $ 14 M 2014 İhracat : : $ 6 M Fabrikalar: 5 Satış Ofisleri: 2 Çalışan Sayısı: ~500 Bayi

Detaylı

ÜRÜN TEKNİK FÖYÜ RİGİPROFİL TM. 1. Üretici Bilgileri

ÜRÜN TEKNİK FÖYÜ RİGİPROFİL TM. 1. Üretici Bilgileri Rev. No :02 Sayfa :1/7 1. Üretici Bilgileri Üretici : Hadley Rollform Çelik Profil Üretimi A.Ş. Üretim Yeri : Deri O.S.B., Gergef Sk. Ç4-2, No: 7 Tuzla/İstanbul Genel Müdürlük : İlkbahar Mahallesi 606.

Detaylı

İçindekiler. Saklama Ürünleri Pişirme Ürünleri Çöp Torbaları Büzgülü - Kokulu Çöp Torbaları Endüstriyel Çöp Torbaları Kullan - At Ürünleri

İçindekiler. Saklama Ürünleri Pişirme Ürünleri Çöp Torbaları Büzgülü - Kokulu Çöp Torbaları Endüstriyel Çöp Torbaları Kullan - At Ürünleri HAKKIMIZDA Plastik sektörüne 2011 yılında MİSPLAS Amb.Ltd.Şti olarak, başlayan firmamız Misslady markasını bünyesine katarak kullanat sektöründe kalite anlayışını ön planda tutarak Türkiye pazarına giriş

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Kuru Yapı Sistemleri 10/2015 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Zemin Plakaları Vidipan Zemin Plakası Yüksek değerlerde ses yalıtımı sağlayan, fiber alçı teknolojisi

Detaylı

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir:

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir: TÜRK GIDA KODEKSİ Türk Gıda Kodeksi; Türkiye de satışa sunulan gıdalara ilişkin hijyen, etiketleme, pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları, ithalat ve ihracat denetimi ve belgelendirme sistemi, tahlil

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru Üretici Firma: Beşler Tekstil San.Tic. A.Ş O.S.B 20 Cad. No: 54 38070 KAYSERİ

Detaylı

BÖLÜM 3 SOĞUTMA YÜKÜ HESAPLAMALARI

BÖLÜM 3 SOĞUTMA YÜKÜ HESAPLAMALARI BÖLÜM 3 SOĞUTMA YÜKÜ HESAPLAMALARI Bir soğutma tesisinin yapılandırılmasında ilk iş tesisin soğutma gereksiniminin hesaplanmasıdır. Bu nedenle, soğuk kayıplarının ya da ısı kazançlarının iyi belirlenmesi

Detaylı

Bozüyük O.S.B. 10. Cadde No: 3, Bozüyük Bilecik / TÜRKİYE Telefon: Faks:

Bozüyük O.S.B. 10. Cadde No: 3, Bozüyük Bilecik / TÜRKİYE Telefon: Faks: 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : İki komponentli, geniş dilatasyon derzleri için kullanılan, poliüretan esaslı, yüksek elastikiyette, dökülebilir yalıtım dolgu macunu. Ürün ticari ismi : CERMITHANE

Detaylı

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 ÖNEMLİ! Gıdaları insanların sağlıklarını çok ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle, gıda üreten kişilerin temizlik kurallarına uyması çok önemlidir.

Detaylı

sağlık ve kalite garantisi AMBALAJ

sağlık ve kalite garantisi AMBALAJ ultra bariyerli ı s ı l dirençli Filmler l Esnek filmlerde teknolojinin son geldiği nokta; ultra bariyerli ALOx fimler ile fırın ve mikro-dalga kullanımına da uygun, ısıl direnci yüksek (-40 C/+200 C)

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

SERALARIN TASARIMI (Seralarda Soğutma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

SERALARIN TASARIMI (Seralarda Soğutma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü SERALARIN TASARIMI (Seralarda Soğutma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Soğutma Sistemleri Seralarda yetiştirme ve üretim sezonunu uzatmak, Birim

Detaylı

KONSERVE ÜRETİMİ DERSİ. Konserve üretmek. Sebze konserveleri üretmek. Meyve konserveleri üretmek. Hazır yemek konserveleri üretmek

KONSERVE ÜRETİMİ DERSİ. Konserve üretmek. Sebze konserveleri üretmek. Meyve konserveleri üretmek. Hazır yemek konserveleri üretmek KONSERVE ÜRETİMİ DERSİ Dersin Modülleri Konserve Üretimi1 Konserve Üretimi2 Sebze Konservesi Çeşitleri Meyve Konservesi Çeşitleri Hazır Yemek Konservesi Üretimi Salça Üretim Teknolojisi Kazandırılan Yeterlikler

Detaylı

OPTİMA PLUS KASA PERVAZ ÜRÜN VE ÜRETİM STANDARTLARI

OPTİMA PLUS KASA PERVAZ ÜRÜN VE ÜRETİM STANDARTLARI OPTİMA ÜRÜN VE ÜRETİM STANDARTLARI KANAT Ağaç parçalarının liflerine ayrılarak özel kimyasal ve tutkal kullanımı ile çeşitli proseslerden geçirilmesi suretiyle imal edilen, ahşabın doğallık ve sıcaklık

Detaylı

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 18 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29149 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ HIZLI DONDURULMUŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/47) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Meyve ve sebzeler mevsiminde ziyan olmasın diye tasarlandı Hızlı ve sağlıklı

Detaylı

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ A Premium Wax A Permium Wax, düşük enerjide mürekkep yoğunluğu sayesinde mükemmel baskı kalitesi verir. Yüksek duyarlılıktaki bu ribon, hızlı ve net

Detaylı