araştır a, u gula alara destek, politikalar üretil esi çalış aları ap akta ız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "araştır a, u gula alara destek, politikalar üretil esi çalış aları ap akta ız."

Transkript

1 E-Bülten HAZİRAN 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği olarak kuruluşu uzda iti are de let, özel sektör e diğer si il toplu kuruluşları ile iş irliği aparak ülke çapı da ire leri fi a sal okur azarlık, fi a sal erişi farkı dalıkları ı geliştir ek içi ; ili çle dir e, eğiti, araştır a, u gula alara destek, politikalar üretil esi çalış aları ap akta ız. Der eği izi a a is o u finansal okuryazar bir Türkiye ve bu is o da hareketle Ağaç aşke eğilir diyerek önce çocuklara, gençlere ve ardı da kadı lara ol ak üzere herkese fi a sal ili ç kaza dır a ı hedefledik. Geride ıraktığı ız dö e de sizlerde aldığı ız güç ile hedefleri iz doğrultusu da esaretle atılı ları ızı gerçekleştirerek, etkinliklerimizi ve projelerimizi yürüttük. Der ek olarak Hazira te a ı la a Fi a sal Erişi, Fi a sal Tüketi i i Koru ası tratejisi e E le Pla lar kapsa ı da erile ö eliği iz olarak elirledik e fi a sal ili ç oluştur a adı a çalış aları ileri e taşıdık. Çü kü ugü kü dü a ı eko o ik ko jo ktürü de fi ol ada aşa ak ü kü değildir. Eğiti, Fi a sal göre leri iri il ızı hep ir adı a sal okur azar Nisa Ulusal Ege e lik e Ço uk Ba ra ı kapsa ı da aşlattığı ız Bütçesi i Bilen Ço uklar e Ma ıs Atatürkü ü A a Ge çlik e por Ba ra ı kapsa ı da aşlattığı ız Bütçesi i Bile Ge çler projeleri ile İsta ul ge eli deki okullarda gönüllülerimizle erdiği iz fi a sal okur azarlık eğiti leri de. ço uk e ge e ulaştık öğreti dö e i so la a a kadar eğiti lere de a ede eğiz.

2 Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği i gözet e ko u da olduğu ilköğreti. ı ıf öğre ileri e tasarruf e iriki ka ra ları ı a lata Ku ara projesi ile 250 bin ço uğu uza finansal okur azarlık eğiti leri erildi. Bu ıl.sü düze le e Altı Pusula Halkla İlişkiler Ödül töre i de Kuru sal oru luluk Eğiti kategorisi de Altı Pusula ödülü e la ık görüldü. Gerçekleştirdiği iz projelerde e etki liklerde izi le gö ülde irlikte olan, katkıları ı esirgemeyen gönüllülerimize emekleri e katkıları da ötürü teşekkür sertifikası töre i gerçekleştirdik. Gö üllüleri izle ola iş irliği izi e ağlılığı ızı her e i proje e etki likle ir adı daha ileri e taşı arak güçlü ir şekilde de a et esi te el arzu uzdur. Der eği iz ü esi de e ek er iş herkese göster iş oldukları ça a e öze de dola ı teşekkürleri i su arı. Özlem Denizmen Kuru u Başka

3 Evi Hesap Uz a ı Kadı Projesi A kara Eğiti leri Der eği iz tarafı da eğiti leri hazırla a e uz a eğit e leri izi eğiti leri i erdiği, 18aş arası çalışa kadı ları eko omiye aktif katılı ı ı sağla ak, finansal okur azarlık se i eleri i ükselt ek, GK ka ıtlılık ora ı ı artır ak, kadı ı pota si eli i geliştir esi için gerekli ilgi e ulaş ası ı sağla ak, kadı ları sos al sigortalar e ge el sağlık sigortası hakları hakkı da bilgi sahibi ap ak a a ı la, GK, TurkishWIN, MasterCard katkıları la ha ata geçirile E i Hesap Uz a ı Kadı proje eğiti leri de a edi or. Proje kapsa ı da Ma ıs Pazartesi gü ü A kara da gerçekleşe eğiti e FODER Ge el ekreteri Dr. Yase i De irdağ katıl ış olup her sene farklı illerde de a ede ek proje i ilk eta ı da Antalya, Ankara, Sakarya, Zonguldak, Manisa, Adana, Eskişehir, Ka seri, İsta ul e Bursa da eğiti ler erildi. Proje kapsa ı da verilmeye başla a eğiti ler ile ıl so u a kadar ilde. kadı ı bili çle diril esi hedefle iştir.

4 Küresel Para Haftası Projesi Gö üllü Eğit e leriyle Teşekkür Etki liği Gerçekleştirildi Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği, Küresel Para Haftası projesi kapsa ı da çocuklara e ge çlere fi a sal okur azarlığa ilişki farkı dalık arata il e ça ası ı etkili e aktif hale getir e i hedeflediği e u hedefler doğrultusu da Türki e de o i ler e ço uğa irlikte fi a sal okur azarlık eğiti i erdiği gö üllü eğit e leri e Teşekkür Etki liği düze ledi. Gö üllüler içi düze le e Teşekkür Etki liği de FODER Kuru u Başka ı Özlem Denizmen gö üllüleri eğiti ler es ası daki de e i leri i e he e a ları ı pa laşarak ileri dö e lere ö elik ta si elerde ulu du. Gö üllülerle soh et şekli de gerçekleşe ko uş ada içte teşekkür dilekleri de ulu arak, gö üllülük ka ra ı ı, fi a sal okur azarlığı e tasarruf ili i i oluş ası ı ö e i i elirterek gö üllülerle u da so raki projelerde de era er çalış a ı arzu ettiği i dile getirdi.

5 Küresel Para Haftası ve Bütçesi i Bilen Çocuklar projelerinde büyük emekler göstererek en fazla eğiti veren gönüllümüz Murat Kılıç. Teşekkür Etki liği de gö üllüleri a e i değeri çok ü ük ola e ekleri karşılığı da se olik ir değer taşı a sertifika töre i gerçekleştirildi. FODER Kuru u Başka ı Özle Denizmen, FODER Yönetim Kurulu Başka Yardı ıları Dilek Bil e Attila Köksal, CFA tarafı da i zala a sertifikalar gö üllülere takdi edildi e hatıra fotoğrafı çekildi. MyB k Projesi Kapsa ı da Çalış alar Başladı M B k projesi kapsa ı da M B k üfredatı ı Türki e e u arla ası e u gula ası içi iki FODER eğit e i De iz Bağrıaçık, Mert Seymen Renkmen ve Proje Direktörü Nilgü Yakut İ giltere e giderek eğiti ler aldı. Türki aşla üzeri eğiti. eğiti e e dö üş so rası hızla a çalış alarla a rı odül de gerçekleşe ek ola lerle aş arası aklaşık ge e fi a sal okur azarlık i erile ek.

6 FODER Çalış aları a İlişki öyleşi Kuru sal Yatırı ı Dergisi Nisa - Hazira ayısı da! Türkiye Kurumsal Yatırı ı Yö eti ileri Der eği tarafı da ılı da u a a a ı la a Kuru sal Yatırı ı dergisi Nisa - Haziran 2015 sa ısı da FODER Kuru u Başka ı Özle De iz e ile Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği çalış aları hakkı da apıla sö leşi er al aktadır. Dergiye online olarak dijimecmua platformu üzerinden adresi de ulaşa ilirsi iz. Bütçesi i Bile Ge çler Projesi Kapsa ı da Eğiti i i Eğiti i Verildi FODER Ma ıs Atatürk ü A a Ge çlik e por Ba ra ı kapsa ı da Bütçesi i Bile Ge çler projesinde aktif olarak görev almak isteyen gönüllüleriyle Eğiti i i Eğiti i i gerçekleştirerek bir araya geldi. Gönüllü eğit e lere erile eğiti so rası Yetki lik Belgeleri takdim edildi. FODER Askerlere Yönelik Fi a sal Okuryazarlık Eğiti leri Veriyor Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği tarafı da askerlere ö elik erile ek ola fi a sal okur azarlık eğiti projesi e dair ilk eğiti Ma ıs alı gü ü A kara Kara Ku etleri Ko uta lığı da gerçekleştirildi. Tuğge eral Ah et Bi a Kırker, Tuğge eral Ali A ı, Tü ge eral Perso el Başka ı Ö er Şe ki Ge çtürk, Al a Mustafa Kol e O ak Ge el Müdür Yardı ısı Ergü Okur katıldılar. FODER Yö eti Kurulu Başka Yardı ı Attila Köksal, CFA tarafı da gerçekleştirile eğiti de 250 subay ve astsubay finansal anlamda bilinçlendirildi.

7 Ge elkur a Başka lığı, Kara Ku etleri Ko uta lığı tarafı da Bire sel Bütçe Yö eti i Eğiti i fi a sal okur azarlık eğiti i kapsa ı da FODER Yö eti Kurulu Başka Yard. Attila Köksal ve Genel Sekreter Yase i De irdağ a teşekkür elgeleri takdim edildi. Bütçesi i Bile Ge çler Fi a sal Okuryazarlık Eğiti leri Verildi Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği, Bütçesi i Bile Ge çler projesi kapsa ı da Ma ıs Perşe e gü ü Etiler A adolu Lisesi öğre isi ola ge e e ardı da Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi) 200 gence finansal okur azarlık eğiti leri erdi.

8 Ba kalararası Kart Merkezi Ge el Müdür Yardı ısı erka Yazı ıoğlu öğre ilere BKM E press i o il u gula ası e o il u gulama ile dilediği iz erde para gö dere il e özelliği hakkı da ilgile dir ede ulu du. Eğiti de er ala öğre ilerde iri e al ız a telefo u arası ilgisi ile ir dakikada kısa sürede 20 TL iktarı da para gö der e işle i gerçekleştirdi. Ba kalararası Kart Merkezi tarafı da her iki okulda topla eş e çalışka öğre i e eril ek üzere tablet hediye edildi ve okul yöneticilerine takdim edildi. Ardı da FODER Ge el ekreteri Yase i De irdağ tarafı da Bütçesi i Bile Ge çler kapsa ı da fi a sal okur azarlık eğiti leri erilerek istek-ihtiyaç, birikim, tasarruf, temel fi a sal ka ra ları er aldığı su u gerçekleştirildi. Ge çlere bilinçli harcamalar ve tüketim aparak e ut ka akları ı etki e doğru kulla a il eleri, tasarruf ede il e i hedef ve alışka lık hali e getire il eleri a açla dı. Altı Pusula Ödül Töre i de Doğuş Gru u 3Ku ara Projesi ile Kurumsal Sosyal Sorumululuk Eğiti Ala ı da ING Ba k Türkiye i Tasarruf Eğili leri Araştır ası İle Gü de Yö eti i Ala ı da Altı Pusula Ödülü e Layık Görüldü

9 Türki e Halkla İlişkiler Der eği TÜHİD tarafı da ılı da eri aşarılı halkla ilişkiler çalış aları ı ödülle dir ek e teş ik et ek a a ı la düze le e halkla ilişkiler sektörü ü ilk e tek ödül progra ı ı u se e o dördü üsü gerçekleştirildi.. Altı Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri Raffles İsta ul )orlu Ce ter da gerçekleştirile ödül töre i le kamuoyuna açıkla dı. 3 Ku bara Projesi Sosyal Soru luluk Eğiti Layık Görüldü Kategorisi de Altı Pusula Eğiti Ödülü e Doğuş Gru u e Para Duru u os al Girişi i, Ku ara projesi ile tü de let okulları da erdiği fi a sal okur azarlık eğiti leri le ilköğreti. sı ıf öğrencisi ço uğa ulaşarak Kurumsal oru luluk Eğiti Kategorisi de Altı Pusula Eğiti Ödülü e la ık görüldü. I g Ba k, Türkiye i Tasarruf Eğili leri Araştır ası İle Gü de Pusula Ödülü ü Kaza dı Yö eti i Ala ı da Altı Türki e Halkla İlişkiler Der eği tarafı da u se e o dördü üsü gerçekleştirile töre le Altı Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri sahipleriyle uluştu. ING Ba k, Türki e de düşük tasarruf ora ı a dikkat çek ek e u ala daki eri ihti a ı a katkı sağla ak a a ı la ha ata geçirdiği Türki e i Tasarruf Eğili leri Araştır ası ile Gü de Yö eti i ala ı da Altı Pusula Ödülü e la ık görüldü.

10 Kurumsal ve Bireysel Üyelerimiz Kurumsal Üyelerimiz: ta dard Chartered Yatırı Ba kası Türk A.Ş e Ba kpozitif Kredi e Kalkı a Ba kası A.Ş i katıl ası ile FODER kuru sal ü e sa ısı a ulaştı. Kurumsal üyeleri listesi aşağıda er al aktadır. Bireysel Üyelerimiz: FODER i 48 Bireysel üyesi var. Gönüllülerimiz: Der eğe web sitesi üzerinden aş uru apa aklaşık 'e akı gönüllü ile oluşturulan bilgi@fo-der.org adresi de iletişi e geçerek eğiti ler ererek, katkı e destekleriyle projeler gerçekleştirilmektedir. AGT Ağaç a. Ve Ti. A.Ş. Ak a k T.A.Ş. Al arakatürk Katılı Ba kası A.Ş. Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. Ata Online Me kul Kı Ba kpozitif Kredi e Kalkı etler A.Ş. a Ba kası A.Ş Bilgi Üniversitesi BNP Pari as Cardif E eklilik A.Ş. Boğaziçi Ü i ersitesi Doğa Şirketler Gru u Holdi d A.Ş. Doğuş Holdi g A.Ş.

11 Eureko igorta A.Ş. FİBA Holdi g A.Ş. Fi a s Yatırı Me kul Değerler A.Ş. T. Gara ti Ba kası A.Ş. Gara ti Öde e iste leri A.Ş Gedik Yatırı Me kul Değerler A.Ş. Halk Fi a sal Kirala a A.Ş T. Halk Ba kası A.Ş. H BC Ba k A.Ş. ING Ba k A.Ş. Katılı E eklilik e Ha at A.Ş. KKB Kredi Ka ıt Bürosu A.Ş. a a ı Ü i ersitesi ta dard Chartered Yatırı A.Ş. Ba kası Türk Şeker a k T.A.Ş Ta irler Yatırı Me kul Değerler A.Ş.

12 TAV Ha ali a ları Holdi g A.Ş. TEB A.Ş. Turde Ga ri e kul Yatırı İ şaat Da ış a lık e Made ilik A.Ş. Turk ell İletişi Hiz etleri A.Ş. UB Me kul Değerler A.Ş. VDF Volks age Doğuş Tüketi i Fi a s a ı A.Ş. Visa Europe Services Inc Türkiye Te sil iliği Yapı e Kredi Ba kası A.Ş. Yeditepe Üniversitesi

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bü lten MART 5 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Ülkemizde G Dö e Başka lığı ı te ilk kez gerçekleştiril ekte ol asıyla örtüşe Küresel Para Haftası proje etki liği i geçe yıla kıyasla çok daha

Detaylı

E-Bülten - Ekim 2015 Başkanın Mesajı

E-Bülten - Ekim 2015 Başkanın Mesajı E-Bülten - Ekim 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, OECD tarafı da akredite edil iş Türkiye i ilk e tek Fi a sal Okuryazarlık e Erişi a açlı si il toplum örgütü olarak yaptığı ız ütü çalış

Detaylı

Değerli FODE Destekçileri,

Değerli FODE Destekçileri, E BÜLTEN - ARALIK 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODE Destekçileri, Finansal okuryazar bir Türkiye olma yolunda 2015 yılı daki e ekleri iz e katkıları ız içi sizlere teşekkür ediyoru. Geride ıraktığı ız

Detaylı

E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı 5 Değerli FODER Destekçileri, Fi a sal Okuryazarlık e Erişi Der eği FODE adı a ir ayı daha hareketli e ereketli a ılarla geride ıraktık. Türkiye' i istikrarlı üyü esi i

Detaylı

Sizlerle, 2017 yılı Genel Kurul Toplantımızın yer aldığı E-Bülteni paylaşıyorum. Saygılarımla. Özlem Denizmen. Kurucu Başkan

Sizlerle, 2017 yılı Genel Kurul Toplantımızın yer aldığı E-Bülteni paylaşıyorum. Saygılarımla. Özlem Denizmen. Kurucu Başkan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) olarak kurulduğumuz 2012 yılından beri temel hedefimiz ülkemizin geleceğine değer katmaktır. Bu süreçte tasarruf, borç yönetimi, sermaye piyasaları, kredi

Detaylı

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Dos a İçeriği Bu dos a Oka Ü iversitesi tarafı da orga ize edile 8 Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e ilgileri i içerir.

Detaylı

Değerli FODER Destekçileri,

Değerli FODER Destekçileri, Değerli FODER Destekçileri, Bir ülkenin sürdürülebilir kalkınması için finansal okuryazarlık bilincinin oluşması büyük önem taşıyor. Bu nedenle, tasarruf bilincine sahip yeni nesiller oluşturmayı, bunun

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştır a Proje Koordi atörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştır a Projeleri Destek Progra ı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir.

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir. SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ Ye i tip sürü ü elgesi al ak, değiştir ek ve e ile ek iste e vata daşlar, / / tarihi de iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eggov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik

Detaylı

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği TARİHÇEMİZ Veh i Koç Vakfı tarafı da yoğu akı he şireleri i eğiti progra ları ı i ele ek a a ıyla A erika Birleşik Devletleri e gö

Detaylı

Oto atik Katılı. İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem. Ekim 2016

Oto atik Katılı. İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem. Ekim 2016 Oto atik Katılı İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem Ekim 2016 1 Ülkemizde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik 1. Neden Otomatik Katılım? Sektörü Aralık 2015 2 Yaşla a Nüfus 85+ 80-84

Detaylı

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR . Sağlık Güve esi Yolu da Sosyal Güvenlik Kavra ı Sosyal güve lik teri i, sosyal risk olarak adla dırıla ki i

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersi Adı Öğreti Dili Anatomi TÜRKÇE Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin Türü Dersin Alan Kodu Ders

Detaylı

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI BM Birleş iş illetler BM kurul ası çalış aları Ağustos tarihli Atla tik ildirisi ile aşla ış, ihai kuruluş i zası Nisa de i zala ıştır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:...

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:... İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU Giriş:... Ge el olarak kadastro:... İki i kadastro asağı:... İki i kadastro asağı ı a rık halleri:...

Detaylı

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir.

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. PARAGRAF TAMAMLAMA GİRİŞ CÜMLESİ Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. Paragrafı konusu u ü lede ortaya atılır. Tü de geli ge elde özele yö te i i uygula dığı paragraflarda

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... İÇİNDEKİLER SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... BİRİNCİ BÖLÜM PARLAMENTO HUKUKU: KAVRAM, KAYNAKLAR VE TARİHSEL

Detaylı

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ XX.08.2015 Sayı 16 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum 1 A3719 3*******1 İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS BE*** İL*** 7.1 95,,55 Kazandı A37793 33******* EB*** ŞE*** İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PR.. 9, 5,3 Kazandı 3 A33 17*******5 SE*** YÜ*** PSİKOLOJİ PR.. 5, 3,9

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII......... İŞ YAŞAMINDA ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ ÖZEL GÜVENLİK İŞVERENLERİ UYGULAMA REHBERİ Yargı Kararı İçerikli SORU CEVAP Özel Gü e lik Hiz etleri e Dair Ka u

Detaylı

2013 YILI FAALİYET RAPORU

2013 YILI FAALİYET RAPORU 2013 YILI FAALİYET RAPORU FİNANSAL OKURYAZARLIK VE ERİŞİM DERNEĞİ Kuruluş tarihi : 4 Ekim 2012 Kurucu üye sayısı: 7 Resmi faaliyetlere başlama tarihi: 14 Kasım 2012 Dernek merkezi : Ayazağa (Ocak 2013

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ xx.02.2015 Sayı 10 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI

BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI PRATİK ÇALIŞMA -... Adi şi ket E ek se a e PRATİK ÇALIŞMA -... Adi şi ket Se a e tü le i PRATİK ÇALIŞMA -... Kollektif

Detaylı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı u uz doğrultusu da, öğre ileri izi ireysel gelişi destekleyerek, ke dileri i keşfet e ırsaı yarat ak, ı gerekirdiği değer, e eri e ilgileri kaza aları ı elikli hedei izdir. A a sı ıları ızda Milli Eğii

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR. Aday Kimlik Ad Soyad Sınav Lisans Lisans 1 A233139 2 A234223 3 A234363 4 A2712 5 A223251 6 A227829 7 A232737 8 A228288 9 A232288 A2596 11 A234425 12 A233457 13 A227794 ******* 36 19******* 90 ******* 46

Detaylı

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI İ.T.Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ EKİBİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK YARIŞMA. Yarış a ı ko usu ve kapsa ı : LIXIL Corporation Research Institute ve Shinkenchiku-sha

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı TÜBİTAK ARDEB : Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı ARDEB Progra ları; Bugün; :Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı Elektro ik aş uru Sürekli açık Basılı kopya so tarih Elektronik aş

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 23.12.2015 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa üstü Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri

Detaylı

ÖĞRETİM) İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS Bİ*** KA*** PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

ÖĞRETİM) İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS Bİ*** KA*** PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) MUHASEBE VE DENETİM,TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 17-1 EĞİTİM-ÖĞTETİM YILI BAHAR YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A17 1******* ES*** FE*** İŞLETME PR. (AÇIK 7.9 1, 9,5 Kazandı A 1*******3 BÜ*** Şİ***

Detaylı

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama BHP EBELİK, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ (* Bu programda mülakat sınavını kazanan öğrenci sayısı 7'nin

Detaylı

WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi

WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Mart 2016 WEBİNAR İÇERİĞİ o Horizon 2020 Programı Nedir? o Horizon 2020 Programı hangi

Detaylı

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir.

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. Nasıl Dövizli ipariş F Vere iliri? *Cari hesap kartları(f2) ölü ü de ilgili ari hesap kartı açılır. *Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. *Çalışıla ak para iri

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5 İÇİNDEKİLER WordPress kullanım kılavuzu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Nasıl Kurulur?...3 Cpanel üzerinden tek tıkla wordpress kurulumu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Yönetici Paneli...3 Başlangıç

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; D S Ç D Ç S D Ç D S Ça ğ r ı l ı Ba ş vuru Al ı nan Programlar Dönemli Ba ş vuru Al ı nan Programlar Sürekli

Detaylı

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU. Sı av asıl oluştura iliri?

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU. Sı av asıl oluştura iliri? İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU Sı av asıl oluştura iliri? Siste e yukarıda ulu a li kte erişi sağlaya ilirsi iz. O lear platformu OIS ile entegre çalış aktadır. OIS

Detaylı

YELKEN TARiHI VE TEKNE DONANIMLARI

YELKEN TARiHI VE TEKNE DONANIMLARI YELKEN TARiHI VE TEKNE DONANIMLARI Merhaba Bahar 18! Ege Mehmet Akman Boğaziçi Ü i ersitesi Denizcilik ve Yelken Kulübü (M.S.2000) Ulu uru Batığı (M.Ö.1400) GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YELKENCİLİK Mısırlılar önceleri

Detaylı

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE A a düşü eyi destekleye, u görüşü okuru kafası da etleş esi i sağlaya yardı ı yargılara yardı ı düşü e de ektedir. Yardı ı düşü eyi ul aya yö elik

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ 02.04.2015 Sayı 12 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

Sevgi ve Saygılarımla. Özlem Denizmen. Kurucu Başkan

Sevgi ve Saygılarımla. Özlem Denizmen. Kurucu Başkan Türkiye nin sağlıklı bir ekonomik büyüme yapısının oluşturulması için temel yapı taşını tasarruflar oluşturuyor. Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneğimizin kurumsal üyelerinden olan ING Bank tarafından

Detaylı

İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i

İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i sa lık dışı ve a o ur kırı ı davra ışlarda ulu ula

Detaylı

SİGORTA SUİSTİMALLERİ

SİGORTA SUİSTİMALLERİ SİGORTA SUİSTİMALLERİ TÜRKİYE ve DÜNYA DAKİ BOYUTLARI ALINAN ÖNLEMLER Dr. Selim DURAMAZ Yayın No : 3479 İşletme-Ekonomi Dizisi : 839 1. Baskı - Ocak 2017 - İSTANBUL ISBN 978-605 - 333-808 - 6 Cop yright

Detaylı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı İsta ul Tekstil ve Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı Tedarik Profili Kulla ı ı Dökü a ı İÇİNDEKİLER 1. SATIN ALMA PORTALINA KAYIT OLMA 03 1.1. Tedarikçi Kayıt/Gü elle e 04 1.1.1.Genel Bilgiler

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Diferensiyel Denklemler DersinUygula ası(saat/hafta) DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTSKredisi

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR...

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM KAVRAMLAR I. ANAYASA HUKUKU... A. A a asa Hukuku u Ta ı ı... B. A a asa Hukuku u Ko usu... II. ANAYASA KAVRAMI... A. Te i oloji... B. A

Detaylı

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e?

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e? Seçelim ve yerleştireli. erelisi iz? e i adı e u oldu erha a Türk ü sizi adı ız erelisi iz? Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu.... e? Sophie : Be i adı Sophie. Kutlu : Memnun oldum. Sophie : Be de..

Detaylı

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama 1 A370094 58*******92 MU*** KA*** SAĞLIK YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA 94.50 94,5 PROGRAMI, 2 A372539 71*******12 NU***

Detaylı

ÖĞRETİM) PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 9 A Na*** Va*** PAZARLAMA ,000 88,0350 Kazandı

ÖĞRETİM) PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 9 A Na*** Va*** PAZARLAMA ,000 88,0350 Kazandı İŞLETME YÖNETİCİLİĞİ, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 1-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A71 *******9 İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN EC*** EK*** 9.9 1, 95,5 Kazandı A139

Detaylı

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş T.C. AVRA YA ÜNİVER İTE İ ÇİFT ANADAL PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI ÇİFT ANADAL PROGRAMINA İLİŞKİN GENEL E A LAR. Öğre i iki i a adal diplo a progra ı a, a adal

Detaylı

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07.

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07. Dü a Ro ot Oli pi atı/wro World Ro ot Ol piad. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu Dağ ılık Son güncelleme: 05.07.2015 İçi dekiler

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 25.04.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri i görüş

Detaylı

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006.

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006. Faz lur Rah man: 21 Ey lül 1919 da Pa kis tan n Ha za ra şeh rin de doğ du. İlk öğ re ni mi ni Pa kis tan da Ders-i Niza mî ola rak bi li nen ge le nek sel med re se eği ti mi şek lin de biz zat ken di

Detaylı

Özyeği Ü iversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeği Ü iversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeği Ü iversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeği Ü iversitesi Kuruluş : Açılış Mayıs : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye i ilk LEED ertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu kampüs içerisinde;

Detaylı

Değerli FODER Destekçileri,

Değerli FODER Destekçileri, Değerli FODER Destekçileri, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği olarak hem sivil toplum, hem akademisyenler, hem kamu ile beraber başarı elde etmek için gönül bağı ile 2012 yılında yola çıktık. Dernek

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU Dersin Adı : Ge i Maki eleri e Giriş I DersinUygula ası(saat/hafta) Dersin Kodu Yıl Dönem Kredi

Detaylı

E-Bülten AĞUSTOS 2015 Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bülten AĞUSTOS 2015 Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bülten AĞUSTOS 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği olarak yatırım ve bütçe yönetimi gibi finansal konularda ülke genelinde topladığımız ve edindiğimiz

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI BİRİNCİ BÖLÜM İLETİŞİM NEDİR ve GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ ROLÜ İletişi Nedir?... İletişi Türleri... Etkili İletişi Nedir?... İletişi Ka ra ları...

Detaylı

NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR?

NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR? NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR? Surfer progra ı, Golde Soft are fir ası tarafı da hazırla ış ir progra dır. Bu progra, he ir çizi progra ı, hem de verilen oktaları ir koodi at siste

Detaylı

2016 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonucunda Yerleşen Aday Öğrencilerin Yatırması Gereken Katkı Payı Ücreti ve Öğrenci Numarası Listesi

2016 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonucunda Yerleşen Aday Öğrencilerin Yatırması Gereken Katkı Payı Ücreti ve Öğrenci Numarası Listesi 237116094 EL.. ÇATA.. İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ) İkinci Öğretim Lisans ÖSYM: Ek Kontenjan Türkçe 577,5 237116095 FE.. ASLA.. İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve

Detaylı

L BERAL MARX STE FAfi ST NASYONAL SOSYAL ST VE SOSYAL DEVLET

L BERAL MARX STE FAfi ST NASYONAL SOSYAL ST VE SOSYAL DEVLET Prof. Dr. AYFER GÖZE L BERAL MARX STE FAfi ST NASYONAL SOSYAL ST VE SOSYAL DEVLET Yedinci Basım Yay n No : 2328 Hukuk Dizisi : 1153 5. Bas m - Eylül - stanbul 2009 T pk 6. Bas m - Ekim - stanbul 2010 7.

Detaylı

Araş.Grv. Na i Berkut Yrd. Doç. Dr. REŞAT VOLKAN GÜNEL

Araş.Grv. Na i Berkut Yrd. Doç. Dr. REŞAT VOLKAN GÜNEL GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU Dersi Adı : De iz Hukuku ve Uluslararası sözleş eler I Dersi Uygula ası Saat/Hafta Dersin Kodu

Detaylı

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL Boşlukları elirli geç iş za a ekleriyle dolduralı. 1. Ders iraz ö e it 2. Öğre i az ö e evap ver. 3. Kardeşi iraz ö e uyu.. 4. (Ben )ev işleri i itir. 5. Biz dü öğle ye eği ye.. 6.

Detaylı

PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) NEW PALTZ) (ÜCRETLİ) ÖĞRETİM) ÖĞRETİM)

PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) NEW PALTZ) (ÜCRETLİ) ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 1 A377 13******* ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ, LİSANS MU*** SÜ*** PROGRAMI, (ÖRGÜN 91. 1, 95, Kazandı A373 *******1 EKONOMİ PR. (İNGİLİZCE) (UOLP-SUNY FE*** KA*** NEW PALTZ) (ÜCRETLİ).3 1, 9,15 Kazandı 3 A3797

Detaylı

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama 1 A367828 43*******70 EM*** EK*** MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ PR. 86.40 100 93,2 2 A372569 24*******68 SE*** ŞA*** SİYASET

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 4-5 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eş aları ı ta ı alı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aile i ta ı alı. ölü leri i ta

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR.... BİREYSEL BAŞVURU NEDİR?..... Bire sel aş uru u diğer hak ara a olları da farkı..... Bire sel aş uru olu u a a asal e asal da a akları.... BİREYSEL BAŞVURU

Detaylı

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR NEDEN SONUÇ / AMAÇ SONUÇ ANLAMLI CÜMLELER!!! Neden (gerekçe) ildire yargı gerçekleş iş ir yargıdır. Yıllar so ra o u gördüğü içi oldukça utlu şi di. Ürü az

Detaylı

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üye iz, Bili diği üzere ali tatili düze leye sayılı ka u.. tarih ve sayılı Res i Gazete'de yayı la arak ay ı tarih iti ariyle yürürlüğe gir iştir...

Detaylı

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ 1 - ) Taraflar ve Konusu YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ Bir tarafta MAÇAHEL TURİZM SEYAHAT. LTD.ŞTİ Bu sözleş ede kısa a A e ta di e a ıla aktır. diğer tarafta tüketi i arası da urt içi ve urt dışı gezileri

Detaylı

GÖZETİM FAALİYETLERİ (BULGULAR VE SONUÇLAR) Derviş ALTINOK Daire Başkanı Mayıs, 2017

GÖZETİM FAALİYETLERİ (BULGULAR VE SONUÇLAR) Derviş ALTINOK Daire Başkanı Mayıs, 2017 GÖZETİM FAALİYETLERİ (BULGULAR VE SONUÇLAR) Derviş ALTINOK Daire Başkanı Mayıs, 2017 Doğru ve Güvenilir Finansal Bilgi İçin Hukuki Altyapı 2 Fi a sa tabloların, Türkiye Muhasebe Standartlarına göre düzenlenmesi

Detaylı

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) ÖĞRETİM)

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 1 A3919 9******* İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS BU*** ER*** PROGRAMI, (ÖRGÜN 9. 9, 9,5 Kazandı A19 15*******3 İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN AS*** DE*** 7.7 95,,5 Kazandı 3 A71 SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI

Detaylı

T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA SUNULAN NO HİZMET 1 U u i Ko trollerde halkı Sağlığı ile ilgili yerlerde yapıla de eti lerde Ge el )a ıta Yö et eliği

Detaylı

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum (ALMANCA) ÖĞRETİM)

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum (ALMANCA) ÖĞRETİM) 1 A337 3*******9 BU*** GÜ*** İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 9.5 9,5 Kazandı A3939 15******* MÜTERCİM-TERCÜMANLIK PR. AY*** ÖZ*** (ALMANCA) 91. 91, Kazandı 3 A5 11******* HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ ME***

Detaylı

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SGK OLARAK SÜRATLİ VE KALİTELİ HİZMET SUNAN KÖKLÜ BİR KURUM OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ -BUNDAN YILLAR ÖNCE İLAÇLARIN

Detaylı

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU KOLAY ÖDEME KOŞULLARI TAKSİT İMKANLARI HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU TESİS GÖRÜNTÜLERİ PLAJ VE DENİZ ANİMASYON SHOWLARI

Detaylı

ÖĞRETİM) PR. ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 46*******5 ME*** YI*** İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM) ,000 83,9500 Kazandı

ÖĞRETİM) PR. ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) ÖĞRETİM) 46*******5 ME*** YI*** İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM) ,000 83,9500 Kazandı MUHASEBE VE DENETİM,TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 1-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A3 3******* İB*** KE*** 93. 95, 9, Kazandı A77 *******5 ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN

Detaylı

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU Örnek İncelenen İhale dosyası bilgileri: 20 OCAK 2015 Tarihinde ilana çıkan İdareye Telefonla İhale Dosyasında yapmış oldukları hatalar İHALE UZMANI Tarafından sözlü olarak

Detaylı

OKUL ÖNCESİ DİN VE AHLÂK EĞİTİMİ

OKUL ÖNCESİ DİN VE AHLÂK EĞİTİMİ OKUL ÖNCESİ DİN VE AHLÂK EĞİTİMİ Değerler Eğitimi Merkezi Eserin her türlü basım hakkı anlaşmalı olarak Değerler Eğitimi Merkezi Yayınları na aittir. Değerler Eğitimi Merkezi Yayınları bir Ensar Neşriyat

Detaylı

Serka Ha ıö eroğlu. Sosyal Medya Müdürü. Merkez: Ar-Ge: İTÜ Tek oloji Geliştir e Bölgesi Arı B - D Maslak İsta

Serka Ha ıö eroğlu. Sosyal Medya Müdürü. Merkez: Ar-Ge: İTÜ Tek oloji Geliştir e Bölgesi Arı B - D Maslak İsta Serka Ha ıö eroğlu Sosyal Medya Müdürü E-Çözü Elektro ik Ti aret Hiz etleri Yaz. a.ti.ltd.şti. Merkez: Ortaklar Cd. Bahçeler k. / Me idi ekö İsta ul Ar-Ge: İTÜ Tek oloji Geliştir e Bölgesi Arı B - D Maslak

Detaylı

Ğ Ğ ü ü ü ü ç ş ü ç ç ö ö Ç ü Ş ü ş ç ü ü ş ş ü ş ü ç ç ü ş Ö ö ş ü ü ş ş ç ö ü Ü ü ü ü ü ş üş ş Ş ş ü ç ç ü ü ş Ö ü ü Ü ü ç ç ç ç ç ş ü ü ş ş ö ü ş ş ö ç ö ç ş ü ü ç ç ş ü ç ü ş ç ü ü ç ç ç ç Ç ü ü ş

Detaylı

Görevi /Pozisyonu... Staj Yapılacak Kurumun; Adı :... Açık Adresi :... Tel.:...Faks:...E-posta:... Sektörü :... Faaliyet Konusu :...

Görevi /Pozisyonu... Staj Yapılacak Kurumun; Adı :... Açık Adresi :... Tel.:...Faks:...E-posta:... Sektörü :... Faaliyet Konusu :... FORM 1. STAJYER KABUL FORMU Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu... Programı öğrencilerinden...no.lu,... n...-... tarihleri arasında kurumumuzda 30 iş günü stajyer olarak görev almasını

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Reka et Kuru u, Sayılı Reka eti Koru ası Hakkı da Ka u "Ka u " ile kendisine verilen görevleri yerine getirirke çeşitli

Detaylı

HÜRRİYETİ KISITLAYAN KORUMA TEDBİRLERİ YAKALAMA GÖZALTINA ALMA TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL

HÜRRİYETİ KISITLAYAN KORUMA TEDBİRLERİ YAKALAMA GÖZALTINA ALMA TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL HÜRRİYETİ KISITLAYAN KORUMA TEDBİRLERİ YAKALAMA GÖZALTINA ALMA TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL İÇİNDEKİLER ÜÇÜNCÜ BASIYA ÖNSÖZ...VII ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI GİRİŞ... YAKALAMA - I. ÖNLEME VE KORUMA TEDBİRİ

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka ve Benzetim Sistemleri Ar-Ge Lab. http://yapbenzet.kocaeli.edu.tr Li u Ko ut Satırı Arayüzü(CLI), yüzlerce komutla çok

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501)

TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501) TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501) Ta ıtı e Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; Bugün; 1001 Bili sel ve Tek olojik Araştır a Projeleri 1002 Hızlı Destek Progra ı 1005 Ulusal

Detaylı

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile Etkileşi i i A alizi Arka Plan So yir i yılda, e evey leri eğiti e katılı ı, Avrupa çapı da ve ötesi de politika yapı ılar, eğiti iler ve araştır a ılar içi ö e

Detaylı

D d L l U u. E e M m. F f N n V v

D d L l U u. E e M m. F f N n V v Boşlukları dolduralım. A a I ı R r B C -b c --- J K -- j k S -- T s -- t D d L l U u E e M m --- F f N n V v G g O o Y y ----Z z H h P p TANIŞMA/SELAMLAŞMA TANIŞMA Ta ışalı Seçeli ve yerleştireli. Fra

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Sörvey Prosedürleri DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTSKredisi DersinUygula ası(saat/hafta)

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİKYÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİKYÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİKYÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Gemi Kazanları veoperayonu DersinUygula ası(saat/hafta) DersinKodu Yıl Dönem Kredi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Kimyasallar ve Tehlikeleri Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X Uzakta Öğreti Ders

Detaylı

Neden Finansal Okuryazarlık?

Neden Finansal Okuryazarlık? TEB Aile Akademisi Neden Finansal Okuryazarlık? Bütçesini dengelemeye çalışan, Çocuklarına iyi bir eğitim sunmak, Ev almak isteyen, Emeklilik döneminde güvence arayan ortalama aileler için finansal okuryazarlık

Detaylı

ATAM MARŞI ... œ. œ. œ. œ. œ. -œ. œ œ bœ. œ œ nœ ... œ œ œ Œ œ œ. & b 1- &b œ j œ j œ j œ œ œ nœ œ. . œœ œ œ œ œ. œ Œ. œ œ. œ œ j œ.

ATAM MARŞI ... œ. œ. œ. œ. œ. -œ. œ œ bœ. œ œ nœ ... œ œ œ Œ œ œ. & b 1- &b œ j œ j œ j œ œ œ nœ œ. . œœ œ œ œ œ. œ Œ. œ œ. œ œ j œ. q=100 ATAM MARŞI Söz ve Müzik: Ziya AYDINTAN Eşlik Düzenleme:Ercan BAŞ 2 &b4 { Piano q=100.......... 2 & b - 4 œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ intro...? 2 b 4 œ œ œ œ œ œ œ. œ. œ. œ. œ. -œ œ. œ. œ. œ. œ. œ. œ..

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Çetin Öner. Roman GÜLİBİK. Çeviren: Aslı Özer. 26. basım. Resimleyen: Orhan Peker

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Çetin Öner. Roman GÜLİBİK. Çeviren: Aslı Özer. 26. basım. Resimleyen: Orhan Peker Çetin Öner GÜLİBİK ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman Çeviren: Aslı Özer Resimleyen: Orhan Peker 26. basım Çetin Öner GÜLİBİK Resimleyen: Orhan Peker cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü: İpek

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEV)UATI Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans() Doktora(x ) Eğiti Öğreti Sistemi Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti

Detaylı

İÇİNDEKİLER (ÖZET) ve YAZARLAR LİSTESİ

İÇİNDEKİLER (ÖZET) ve YAZARLAR LİSTESİ İÇİNDEKİLER (ÖZET) ve YAZARLAR LİSTESİ ÖNSÖZ İNSANCIL HUKUKUN TEMEL İLKELERİ VE BU İLKELERİN TARİHSEL GELİŞİM SAFHALARI Dr.Öğr. Üyesi Gökha Al ayrak SİLAHLI ÇATIŞMALARDA SİVİL KİŞİLERİN VE SİVİL NESNELERİN

Detaylı

30 MALİ BORÇLAR *** En çok bir yıl içinde ödenmesi gereken ve ödenmeleri dönen varlıklarla gerçekleştirilecek

30 MALİ BORÇLAR *** En çok bir yıl içinde ödenmesi gereken ve ödenmeleri dönen varlıklarla gerçekleştirilecek 30 MALİ BORÇLAR *** 3.. KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR En çok bir yıl içinde ödenmesi gereken ve ödenmeleri dönen varlıklarla gerçekleştirilecek olan borçlardır. 30 Mali Borçlar 14 32 Ticari Borçlar 33

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı