HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2017 I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2017 I"

Transkript

1 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

2 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar Fiziki Etkinlik Yüzme Kulüp Etkinlikleri 5. DUYURULAR 6. MART AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 7. MART AYI DOĞUM GÜNLERİ

3 Montessori Felsefesi

4 İTAAT Her ne kadar itaat etmek insanın fiziksel doğasına aykırı ise de itaat insan ruhunun önemli bir niteliğidir. İtaat bir çeşit evrim sürecinden geçerek ve yavaş yavaş dereceli olarak ortaya çıkar. İtaat ne hemen kabul edilebilir, ne de kolaydır. Ve emreden ile itaat etmek zorunda olan arasında her zaman bir çelişki vardır. İtaat edebilmek için belirli bir düzeyde olgunlaşmaya ihtiyaç vardır. Bir çocuk bir başkasının emrini yerine getirebilmeyi öğrenmeden önce kendi kendisini kumanda etmeyi öğrenmelidir.

5 İtaat konusunda bazı yanlış fikirler vardır. Bunlar: 1.İtaat birinin iradesinin diğerinin önünde boyun eğmesidir. İtaat eden kişinin diğerinden daha genç, düşük rütbeli, daha az bilgili ve daha tecrübesiz olmasının gereğine inanılır. 2.İtaat çocuğun soru sormamasını gerektirir. 3.Çocuğun doğal hareketleri düzensiz hatta saldırgandır. Bu yüzden bir yetişkin tarafından kontrol edilmelidir. 4.Yetişkin taklit edilecek bir modeldir ve çocuk da aktif olmaktan çok sadece alıcı durumundadır. Çocuğun kişiliği doğuştan getirdiği güçleri vasıtasıyla evrimleşmek yerine taklit ile gelişir. 5.Bir kişinin iradesi itaat edebilmesi için zayıflatılmalıdır.

6 İtaat Çeşitleri: 1.Yerine getirilmesi mümkün olmayan itaat vardır. 2.Korku ve kuvvet kullanarak zorla itaat ettirmek vardır. 3.Zevkle itaat vardır. Bu sevgiye dayalı ilişkinin sonucudur. Çocuk itaat etmekten mutludur, çünkü yetişkinin emirlerinin kendi yararına olduğunu bilir. 4.Bilinçli itaat vardır. Kişi sadece mümkün olduğu için sevgi nedeniyle itaat etmez. İtaat eder çünkü bilir ki itaat doğrudur. Muhakemesini ve bilinçli iradesini kullanarak kime ve neye itaat edeceğini seçer. Eğer anaokulu düzeyindeki çocuklara neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendi kendilerine keşfetmek için olanak sağlanırsa bu çocuklar, ilkokula başladıklarında bu tarz bir itaat göstereceklerdir. 5.Sosyal itaat vardır. Bu olmadan sosyal hayat imkansızdır. İşbirliği ve birlikte yaşam sosyal itaatin formlarıdır. Hangi tip itaat olursa olsun eğer özgür irade kullanılmıyorsa, körü körüne ve pasifse ancak yıkıcı olur.

7 İtaat Mekanizması: İtaat çocukta karakterinin diğer özellikleri ile aynı şekilde gelişir. Başlangıçta sadece yaşamsal bir dürtüdür. Daha sonra bilinçlilik düzeyine yükselir ve bilinçli iradenin kontrolü altına girinceye kadar derece derece gelişir. Fiziksel yaşamının başında çocuk, hormé denilen evrensel güce itaat etmekten başka bir şey yapamaz. Kısa bir süre sonra hareketlerini düşünerek yapar, gücü artık bilinçli hale gelmeye başlar. Buna irade denir. Bu güç gelişmeye başlar ve süreç devam eder. Dolayısıyla irade doğuştan gelmez, gelişmeli ve evrimleşmelidir. Evrimleşme doğal kuralları takip eder. Bireyin yaptığı şeyi onaylayan irade bilinçli gelişme için açık bir yol bulur. Bir şeyi kendiliğinden, istekle yapmak çocuğun iradesinin gelişmesi için gereklidir. Yaptıkları işi kendileri seçen ve tekrar eden çocuklar hareketlerinin farkındadırlar. Bu bilinçli ve gönüllü hareketle çocuğun ruhu, varlığı uyanır. Çocuk mutludur, aktiftir. Ancak ne yapacağı söylenen çocuklar, ne yaptıklarını düşünmezler bile.

8 İrade ile itaat birlikte düşünülmelidir. İrade, gelişimin erken dönemlerinde ortaya çıkar. İtaat daha sonraki dönemde iradenin üzerine kurulur. Bu nedenle, iradenin bastırılması veya kırılması itaat etme güçlüğü yaratır. Sonuçta, yetişkinin iradesi, çocuğun iradesinin yerine geçer ve onu itaate mecbur kılar. Bilinçli irade aktivite ile ve kullanılarak gelişen bir güçtür. Kullanılmayan her güç her yetenek kaybolur. Bilinçli irade çevre ile ilişkili süregelen aktiviteler yoluyla gelişen yavaş bir süreçtir. Ancak irade bir dakikada kırılıp dağılabilir. İradeyi çocuk kurar, bunda yetişkinin hiçbir rolü yoktur. Yetişkin sadece seyircidir. Kuran çocuktur, ancak yıkan yetişkindir.

9 İTAATİN 3 DÜZEYİ: 1.Hormé tarafından kontrol edilen itaat (0-1):0-1 yaşları arasında hormé ye tam bir itaat vardır. Ancak çocuk büyüdükçe bu azalır çünkü bilinci açılmaktadır. Bu aşamada itaat çocuğun sahip olduğu ve kazandığı yeteneklere bağlıdır. Çocuk eğer belli bir düzeyde olgunlaşmışsa ve verilen emir halihazırda sahip olduğu yetenekleri içeriyorsa emre uyar. 3 yaşından önce çocuk sadece eğer aldığı emir onu yaşamsal ihtiyaçlarından birine uyuyorsa o emre uyar. Çocuk henüz bilinçsiz olarak kişiliğini kurmaktadır. Mekanizmalarını objektif zihni ile yönetme olanağını henüz kazanmamıştır.

10 3 yaşından sonra çocuk halen başka kişilerin iradelerine uygun olarak davranamamaktadır. Henüz yetişkinin kendisinden ne yapmasını istediğini anlayacak muhakeme düzeyine sahip değildir. İç yapılanması safhalar halinde gelişimini sürdürmektedir. Ancak, bazen kendisinden istenileni yerine getirebilir. Fakat henüz iç yapılanma sağlam olarak kurulmadığı için onu sürekli kullanamaz ve kendisinden istenileni yerine getirmede her zaman başarılı olamaz. Çocuğun bazen bir emre itaat etmesi, ancak aynı isteği başka bir zamanda yapmaması yetişkinler tarafından kasten yaptığı şeklinde yanlış anlaşılır. Yetişkin ısrar edebilir. Bu, çocuğun içinde süregelmekte olan gelişimi kolayca engelleyebilir. Yeni bir oluşum kurulurken çocuğun cesaretinin kırılması kadar zarar veren bir şey yoktur. Çocuk henüz kendi hareketlerinin sahibi değildir. Henüz kendi kendisine bile itaat edemezken nerde kaldı başkasının iradesine itaat etsin. Bu, iradenin olmadığı anlamına gelmez. Bireyde bu yeteneğin henüz tam şekillenmediğini gösterir.

11 2. Aşama: Bu aşamada artık çocuğun kontrol eksikliğinin neden olduğu engeller yoktur. Gücü pekişmiştir ve artık hem kendi iradesi hem de başkalarının iradesi tarafından yönetilebilir. Bu düzeyde çocuk daima itaat edebilir. Sanki başkasının dilini kendi diline tercüme edebilmektedir. Başka kişilerin arzularını anlayıp onları hareketleri ile ifade edebilir. Bu noktada eğer çocuğun gelişimi gereksiz engellerle kesilmezse itaatin 3. aşamasına ulaşır.

12 3. Aşama: Artık çocuk sadece bu yeni kazandığı yeteneği kullanmakla kalmaz, aynı zamanda gücünü hissettiği kişiye de itaat etmeye başlar. Çocuk bu yetişkinin kendi gücünü bastıran bu güce sahip olduğunu fark edince şöyle düşünür. Benim içimde hareket eden bu yetişkin beni hedefime ulaşmam için yönlendirebilir. Böyle bir keşifle çocuk itaat etmek için heyecanlı ve sabırsız bir hale gelir. İtaat gücü iradenin gelişiminin son safhasıdır. Yetişkinler çocuğun bu hızlı ve neşeli itaati ve vericiliğini farkında olmadan dahi kendi istekleri doğrultusunda kullanmamaya çok dikkat etmelidirler.

13 Pratik Yaşam Materyalleri

14 Huni Kullanmak (2.5 yaş ve üzeri) Amaçlar: Küçük kas ve el göz koordinasyonu sağlama. Huni yardımıyla dökme.

15 Delme Çıkarma Çalışması (2,5 ve üstü) Amaçlar: El göz koordinasyonu, konsantre yeteneği ve düzen duygusunu geliştirmek. Küçük kas gelişimini desteklemek.

16

17 Barış Masası Amaç: Çocukların iletişim ve dayanışma ile anlaşabilmeyi kavraması için somut ve değerli bir araç verir.

18 Duyusal Materyaller

19 Pisagor Tablosu (3,5 ve üstü) Direk Amaç: Şekil, boyut ve renkleri olarak Pisagor Kareleri kur. Dolaylı Amaç: Çarpmaya hazırlık. Cebire Hazırlık ( )² = (a+b+c+d+e+f+g+h+i+j)²

20

21 Gizem Çantası (3-6 yaş) Direk Amaç: Stereognostik duyu eğitimi Dolaylı Amaç: Zihinsel olarak görselleştirme egzersizi. Hafızayı çalıştırma

22 Matematik Materyalleri

23

24 Küçük Kırmızı Mavi Çubuk Toplama

25 Çıkarma Kavramı

26 Dil Materyalleri

27 Hareketli Alfabe

28 Geometrik Dolap isimleri (daire, kare, eşkenar üçgen, dikdörtgen, oval, elips, eğik kenarlı üçgen, dört yapraklı yonca, eşkenar dörtgen, dik yamuk, paralel kenar, ikizkenar yamuk, konkav dörtgen, beşgen, altıgen, yedigen, sekizgen, dokuzgen, ongen, ikizkenar dar acılı üçgen, ikizkenar dik acılı üçgen, ikizkenar geniş acılı üçgen, çeşitkenar dar acılı üçgen, çeşitkenar dik açılı üçgen ve çeşitkenar geniş açılı üçgen)

29 Kültürel Çalışmalar

30 Coğrafya Güney Amerika Kıtası Güney Amerika Yap-boz ve bayrak çalışma

31 Tarih Saat Çalışma Amaç: Saniye, dakika ve saat kavramlarını öğretmek.

32 Bir Günün Şeridi (4-6 yaş) Amaçlar: Çocuğu zamana grafiksel olarak göstermenin bir aracı olarak zaman çizgisine tanıtmak. Çocuğa, normal bir okul günündeki etkinlik sıralamasını daha net bir izlenim vermek.

33 Biyoloji Botanik Sınıflandırılmış kartlar (ağaç-yaprak-kök-çiçek bölümleri)

34 Mart Ayı Kültürel Konuları COĞRAFYA TARİH BİYOLOJİ FEN BİLGİSİ MEVSİMLİK SOSYAL BOTANİK YAKLAŞIM ETKİNLİK ZOOLOJİ Kuzey Amerika Kıtası Yap-boz harita, ülkelerin isimleri, bayraklar, kıtanın resim albümleri Yaş Şeridi Sınıflandırılmış Terminoloji Bota nik Kartları (Yap rak Dolabı) Vücudunu Tanıma Ve Koruma Erozyon deneyi Bahar Çevre gezisi Loi Day Festivali (Hawaii)

35 AYIN MÜZİSYENİ Ludwig Van Beethoven AYIN RESSAMI Henri MATISSE

36 BRANŞ ETKİNLİKLERİ

37 During in the month of March we will cover: Occupations (Teacher, doctor, nurse, painter, dancer, singer, hair dresser, fire fighter, police officer, sectretary, vet). Food (Fruits (Banana, orange, apple, tangerine, straberry, cherries, plum, watermelon), Vegetables (Cucumber, lettuce, carrots, potato, broccolli, peas), Breakfast food (cheese, egg, olives, tomato, carrots, cucmber, bread, water, milk, cornflakes, honey, jam), Dinner food (Chicken, meat, fish, potato chips, pasta, rice, salad). Planets (Big/small planet/s, Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, hot/cold, solar system). İNGİLİZCE 6 YAŞ

38 During the month of March the children will learn the following songs: İNGİLİZCE 6 YAŞ

39 Songs continued...

40 The children will enjoy reading the following stories:

41 This month the children will enjoy learning and listening to the letter l and f songs: Letter songs Letter l v=t4yvwb0wmrq Letter f

42 Planets Planet/s Solar system Mercury Venus Earth Mars Jupiter Saturn Uranus Neptune We will learn lots of new vocabulary: Occupation Teacher s Doctor Nurse Painter Dancer Singer, Hair dresser Fire fighter Police officer Veterinary Secretary Food Breakfast Food Dinner and Snack time food vocabulary.

43 The games we will be playing in the classroom are: Mystery Box Hopscotch using flashacards Detective Who took the Cookie? TPR Games using a ball Flashcard Tower Interative Games on the sma rtbaord Online games Musical Chairs Tiger s Attention Penguin s Attention Dance and freeze

44 During the month of March we will focus and learn the following: Daily routines Occupations / My community Prepositions Concepts: Heavy/light, on/in/under/behind/in front of

45 This month the children will be watching and learning some of the following song s and videos: What do you see Dream English My town vocabulary: My town phrases: Town and city vocabulary: Firefighter Storybots: Jobs Maple Leaf: People work British council: Where is it? Maple leaf: On in under by Maple leaf: On in under Dream English: Wake up Dream English In the morning Potato Pals Brush brush brush my teeth Dream English jingkgm

46 This month we will be reading some of the following books:

47 We will learn new vocabulary: Jobs Prepositions Daily routines Fireman On I wake up Pilot In I wash my face Doctor Under I eat breakfast Teacher Behind I brush my teeth Policeman Next to I get dressed Cook In front of I go to school Dentist I comb my hair

48 GÖRSEL SANATLAR Henri Matisse in sanat hayatı ve eserlerinin incelenmesi Denizde yaşam konulu resim çalışması Masal kahramanları konulu resim çalışması Ormanlar konulu resim çalışması YÜZME Öğretmen eşliğinde veya tek başına kısa mesafe serbest ayak vuruşu çalışması yapabilme. Öğretmen eşliğinde veya tek başına mat ile eller önde ayak çalışması yapabilme. Kendi başına öğrendiklerini arkadaşlarına gösterebilme. Kendi başına öğrendiklerini yapabilme.

49 FİZİKİ ETKİNLİK Refleks geliştirici etkinlikler Ateş-buz oyunu Çember kapmaca Sıçrama kaslarını geliştirici aktiviteler MÜZİK Şarkı söylerken doğru nefes alıp vermeyi öğrenme. «Hayat Bayram Olsa» adlı şarkıyı öğrenme. Telli enstrümanları tanıyabilme Ludwig Van Beethoven ın hayatı.

50 SATRANÇ Atın özelliği- Atın taş alması At oyunları Kovboylar atlara karşı Alıştırmalar Masal anlatma DRAMA Öğretmen yönetiminde masal canlandırma

51 PERKÜSYON 4/4, 5/8, 6/8 ritim kalıplarını öğrenelim. Haydi ritim bulalım Duyduğumuz ritimlere Bongo ile eşlik edelim. Gruplar halinde kendi ritmimizi bulalım. DANS Doğaçlama Dans Çalışması Müzik Eşliğinde Koreografi Çalışması Spagate Çalışması ve Streching Çalışması

52 DUYURULAR Haydi Işığa Hafta Sonu Etkinlikleri kapsamında 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat da okulumuz oditoryumunda, öğrencilerimiz için Tiyatro Fil ekibi tarafından My Snowman isimli İngilizce tiyatro oyunu sergilenecektir. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ DAVETLİDİR. NOT: Etkinliğimiz ücretsizdir.

53 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI DENİZ PAPAĞANI PAFİN GEZİCİ KİTAPEVİ OKULUMUZDA! Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri kapsamında Deniz Papağanı PAFİN gezici kitapevi okulumuza gelecektir. Öğrencilerimize kitap sevgisini kazandırmayı amaçladığımız etkinliklerden birini de kitapevinden kendi karar verdiğimiz kitapları satın alarak gerçekleştireceğiz. NOT: 15 Mart Çarşamba günü çocuğunuzla ( kitap satın alması için ) en az 30 TL göndermeyi unutmamanızı rica ederiz.

54 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ Suyun Önemi nedir?suya neden ihtiyacımız var? Dünya daki su kaynakları neler? Canlılar için suyun önemi nedir? Gibi sorulara öğrencilerimizle cevap arayacak ve suyun hayatımızdaki önemini; kitaplar okuyarak eğitici kısa filmler izleyerek öğreneceğiz.

55 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI MART ORMAN HAFTASI Orman nasıl bir yer? Ormanda neler vardır? Ormanlar kimlerin evi? Ormanları korumak ve çoğaltmak için yapılması gerekenler nelerdir? Sorularından yola çıkarak öğrencilerimizin doğa bilincini geliştirmelerine yönelik çalışmalar yapacağız.

56 MART AYI DOĞUM GÜNLERİ H SINIFI Doruk YILDIZ Demir Efe KARADAĞ Ezgi Meriç PEKER J SINIFI Nil YASLI Ata AKA DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN NOT: Bu ay doğum günü olan öğrencilerimize Kutudaki Hayat etkinliğini Cuma günü getirmeleri konusunda destek olmanızı rica ederiz.

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.MART ETKİNLİKLERİ Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2016 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2016 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER FMV I MART 2015 I

İÇİNDEKİLER FMV I MART 2015 I İÇİNDEKİLER Montessori Felsefesi İtaat Her ne kadar itaat etmek insanın fiziksel doğasına aykırı ise de, itaat insan ruhunun önemli bir niteliğidir. İtaat bir çeşit evrim sürecinden geçerek ve yavaş yavaş

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1. MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2. MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN FMV I Mayıs 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN FMV I Mayıs 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2017 Montessori Felsefesi Zeka, Hayal Gücü Ve Merak'ın Eğitimi FMV I Mayıs 2017 I Zeka, zihnin

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR: Toplumların ve Bireylerin İhtiyaçları

Detaylı

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız -Aynı-Farklı-Benzer -Altında-Üstünde

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ARALIK

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1. SINIFLAR EKİM AYI UYGULAMALI DERSLER BÜLTENİ DERSLER MÜZİK OYUN VE SPOR

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFI 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2016

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2016 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MAYIS VE HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÜNYA SINIFI HAFTALIK DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÜNYA SINIFI HAFTALIK DERS PROGRAMI DÜNYA SINIFI HAFTALIK DERS PROGRAMI 8.40-09.30 09.30-10.20 10.20-11.10 11.10-12.00 12.30-13.20 13.20-14.10 14.10-15.00 15:00-15:50 PAZARTESİ MÜZİK DRAMA EĞİTİMİ ÖĞLE YEMEĞİ 12.00-12.30 MERKÜR SINIFI HAFTALIK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I Kasım 2013 I İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Montessori

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS, HAZİRAN

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2016

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2016 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS,

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Olumsuz hava koşulları sebebiyle ara vermiş olduğumuz çalışmalarımıza yoğun bir

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

Lesson 02 : Self- Introduction (Part II) Ders 2 : Kendini Tanıtma (Bölüm II)

Lesson 02 : Self- Introduction (Part II) Ders 2 : Kendini Tanıtma (Bölüm II) Lesson 02 : Self- Introduction (Part II) Ders 2 : Kendini Tanıtma (Bölüm II) Ders 2: Kendinizi nasıl tanıtacağınızı öğrenmeye devam edin. Öğretmeninizin yardımıyla İngilizce öğrenin! Step 1 (1. Adım) Ne

Detaylı

Lesson 02 : Self-Introduction (Part II)

Lesson 02 : Self-Introduction (Part II) Lesson 02 : Self-Introduction (Part II) Ders 2 : Kendini Tanıtma (Bölüm II) Ders 2: Kendinizi nasıl tanıtacağınızı öğrenmeye devam edin. Öğretmeninizin yardımıyla İngilizce öğrenin! Step 1 (1. Adım) Ne

Detaylı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routine (Hergün yaptığım şeyler) Ünite Sözlüğü - Kelime Listesi afternoon: öğlen and:

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Eğitim ve öğretim çalışmalarımız, tüm hafta boyunca yoğun bir tempoyla devam etti.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

DECEMBER 6 YRS

DECEMBER 6 YRS 2016 2017 DECEMBER 6 YRS Vocabulary to practise in DECEMBER! Christmas tree (Yeni yıl ağacı), Santa Claus (noel baba), bell (zil),deer (geyik), sleigh (kızak), banana (muz), apple (elma), orange (portakal),

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ Bu hafta anaokulu öğrencilerimiz, Meslekler Söyleşisi nde farklı meslek dallarını tanıdılar. Mesleklerle

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS,

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU KADRİYE ÖRER ULVİYE TÜZÜ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU KADRİYE ÖRER ULVİYE TÜZÜ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU KADRİYE ÖRER ULVİYE TÜZÜ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 İÇİNDEKİLER 1. MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2. MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni. Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz...

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni. Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz... 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz... BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR:

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Nisan ayında iki yazarımızı Sayın Almıla Aydın ve Sayın Aytül Akal ı okulumuza davet ettik. Yazarlarımız

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ FMV EKİM 20 6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Mayıs Ayı Bülteni (5 Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: SEVGİ-EMPATİ-YARDIMLAŞMA (01.05.2017) (02.05.2017) (03.05.2017) (04.05.2017) (05.05.2017) TRAFİK İŞARERTLERİNİN ANLAMI

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: BULUNDUĞUMUZ ZAMAN VE MEKAN Ana fikir: İcatlar insanların hayatlarını

Detaylı

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkileri gruplama şekilleri Bitkilerin bölümleri

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ SANAT ETKİNLİKLERİ OYUN ETKİNLİĞİ MUTFAK ETKİNLİĞİ KAVRAMLAR

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ SANAT ETKİNLİKLERİ OYUN ETKİNLİĞİ MUTFAK ETKİNLİĞİ KAVRAMLAR TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ SANAT ETKİNLİKLERİ OYUN ETKİNLİĞİ MUTFAK ETKİNLİĞİ KAVRAMLAR *Yeşilay Haftası sohbet ediyorum *Ağaç yapıyorum *Sınıftaki çöpleri toplama *Kurabiye yapımı *Yeşil renk *Sağlıklı olmak

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT FMV I Şubat 2016 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT FMV I Şubat 2016 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015 İÇİNDEKİLER 1. ŞUBAT AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ŞUBAT AYI

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Ormanın ne demek olduğunu öğrendik. *Orman haftası hakkında konuşma yaptık. * Ormanları korumak

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (4 YAŞ) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK-PAYLAŞIM (02.11.2015) KAYBOLAN ŞEKİLLER SANAT VE OYUN SUDOKU MATEMATİK BU NE İŞE YARAR?

Detaylı

Ünite 5. Hungry Planet. Ortak Dersler. İngilizce II. Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ

Ünite 5. Hungry Planet. Ortak Dersler. İngilizce II. Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ Hungry Planet Ünite 5 Ortak Dersler İngilizce II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ 1 Ünite 5 HUNGRY PLANET Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ İçindekiler 5.1. KEY VOCABULARY... 3 5.2. COUNTABLE & UNCOUNTABLE NOUNS

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I KASIM 2013 I 1. EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Bu hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlanan çalışmalar

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK?

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK? 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK? Değerli Velimiz, Salihli Koleji Yabancı Diller zümresi olarak 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. döneminde 3. sınıflarımızda

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Birey ve Toplum Atatürk Sözlü İletişim Okuma Yazma Üretim, Tüketim ve Verimlilik Oyun ve Spor Sağlık ve Çevre Değerlerimiz Güzel Ülkem Türkiye Hayal

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TÜRKÇE-MÜZİK-SANAT ETK. (03.11.2015)

Detaylı