Taxotere 80 mg Flakon

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Taxotere 80 mg Flakon"

Transkript

1 Taxotere 80 mg Flakon FORMÜLÜ Her flakon, 80 mg dosetaksel trihidrat,2.0 ml kafi miktarda polisorbat 80 DF/RPR2 içerir. Her flakon beraberinde, çözücü ampul olarak mg alkol ( v/v % 95 ) ve 6.0 ml kafi miktarda enjeksiyonluk su içerir. Taxotere enjeksiyonluk konsantre sarı veya sarı-kahve renkli, berrak, visköz çözeltidir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler: Dosetaksel yaşamsal mitotik ve interfaz hücresel fonksiyonlar için gerekli olan hücrelerdeki mikrotübüler ağı bozmak suretiyle etki gösteren bir antineoplastik ajandır. Dosetaksel tubulinin, stabil mikrotübüllerde toplanmasını teşvik ederken aynı zamanda bunların dağılmasını da inhibe eder. Dosetaksel in mikrotubuluslara bağlanması bağlanmış mikrotübüllerdeki protofilament sayısını değiştirmez. Dosetaksel in çeşitli tümör hücresi dizilerine ve klonojen tayinlerde yeni eksize edilmiş tümör hücrelerine karşı in vitro olarak sitotoksik olduğu tespit edilmiştir. Dosetaksel yüksek intraselüler konsantrasyonlara ulaşıp, burada uzun süre kalır. Buna ek olarak, dosetaksel in birçok ilaca direnç gösteren gen tarafından kodlanan p-glikoproteinini fazla miktarda açığa çıkaran hücre dizileri üzerinde aktivite gösterdiği tespit edilmiştir. Önceki tedavisi antrasiklin içeren 449 ileri evre meme kanseri hastasının dahil edildiği açık etiketli, çok merkezli, randomize faz III çalışmada tek ajan Taxotere 100 mg/m 2 ile paklitaksel 75 mg/m 2 karşılaştırılmıştır. Her iki uygulamada 3 haftada bir uygulanmıştır. Primer amacı etkilemeksizin (genel cevap oranları % 32 ye karşılık % 25, p=0.10) dosetaksel medyan progresyonsuz sağkalım (24.6 haftaya karşılık 15.6 hafta, p<0.01) ve genel sağkalım (15.3 e karşılık 12.7 ay, p=0.03) anlamlı olarak uzamıştır. Derece 3/4 yan etkiler tek ajan Taxotere (% 55.4) ile paklitaksele göre daha sıktır (% 23.0). Farmakokinetik özellikler: Dosetakselin farmakokinetiği kanser hastalarında mg/m² dozlarda faz I çalışmalarda değerlendirilmiştir. Dosetaksel in kinetik profili doza bağlı değildir ve üç bölmeli farmakokinetik modele uygundur. Yarılanma süreleri α fazı için 4, β fazı için 36 ve γ fazı için 11.1 saattir. Bu son faz kısmen dosetakselin periferik kompartmanlardan yavaş çıkışına bağlıdır. 100 mg/m² dozun 1 saatlik infüzyonunu takiben, ortalama en yüksek plazma seviyesi 3.7 μg/ml ve buna uyan AUC 4.6 h. μg/ml dir. Toplam vücut klirensi ve sabit hal dağılım hacmi ortalama değerleri sırasıyla 21 L/h/m² ve 113 L dir. Total vücut klirensinin bireyler arası farklılığı yaklaşık %50 dir. Dosetaksel %95 in üzerinde bir oranda proteine bağlanır. 14 C dosetaksel ile bir çalışma üç kanser hastasında gerçekleştirilmiştir. Dosetaksel, tert-butilester grubunun sitokrom P450 aracılı oksidatif metabolizmasının ardından SB onay tarihi:

2 hem idrarda hem feçeste atılmıştır. 7 gün içinde üriner ve fekal atılımı, uygulanan radyoaktivitenin sırasıyla %6 ve %75 idir. Feçeste atılan radyoaktivitenin yaklaşık %80 i ilk 48 saatte, bir majör inaktif metabolit ve üç minör inaktif metabolit halinde ve de çok az bir kısmı değişmeden atılmıştır. Dosetaksel farmakokinetiği hastanın yaşı ve cinsiyeti ile değişmemiştir. Dosetakselin klirensi hafif ve orta şiddette sıvı retansiyonu olan hastalarda değişmemiştir. Ciddi sıvı retansiyonu olan hastalarla ilgili veri bulunmamaktadır. Kombinasyon olarak kullanıldığında dosetaksel, doksorubisin klirensi ve doksorubisinolün (doksorubisinin bir metaboliti) plazma seviyesini etkilememiştir. Dosetaksel, doksorubisin ve siklofosfamid birlikte uygulandığında farmakokinetikleri etkilenmemiştir. Sisplatin kombinasyon tedavisinde dosetaksel in klirensi monoterapiyi takiben gözlenen ile benzer bulunmuştur. Taxotere infüzyonundan kısa süre sonra uygulanan sisplatinin farmakokinetik profili tek başına sisplatin ile gözlenene benzerdir. Kapesitabinin dosetakselin farmakokinetiği ve dosetakselin kapesitabinin farmakokinetiği üzerindeki etkisini değerlendiren faz I araştırma, kapesitabinin dosetakselin farmakokinetiği üzerinde hiç etkisi olmadığını (Cmax ve AUC) ve dosetakselin ana kapesitabin metaboliti 5 -DFUR un farmakokinetiği üzerinde hiç etkisi olmadığını göstermiştir. Prednisonun dosetakselin farmakokinetiği üzerinde herhangi bir etkisi gözlenmemiştir. Dosetakselin karsinojenik potansiyeli araştırılmamıştır. ENDİKASYONLARI Meme kanseri: Antrasiklin ve siklofosfamid ile eşzamanlı kombinasyon halinde veya ardışık olarak Taxotere (dosetaksel), opere edilebilir nod-pozitif meme kanseri olan hastaların adjuvan tedavisinde endikedir. Taxotere (dosetaksel) doksorubisin ile kombine olarak, daha önce sitotoksik tedavi almamış olan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik meme kanseri hastalarının birinci basamak tedavisinde endikedir. Taxotere (dosetaksel) daha önceki kemoterapisi başarılı olmayan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik meme kanseri hastalarının tedavisinde endikedir. Daha önceki kemoterapi antrasiklin veya alkilleyici ajan içermelidir. Taxotere (dosetaksel) trastuzumab ile kombinasyon halinde, daha önce metastatik hastalık için kemoterapi almamış HER-2 neu aşırı pozitif (3 pozitif veya FISH tekniği ile pozitif) metastatik meme kanseri hastalarının tedavisinde endikedir. SB onay tarihi:

3 Taxotere (dosetaksel) ile kapesitabin kombinasyonu daha önceki kemoterapisi başarılı olmayan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik meme kanseri hastalarının tedavisinde endikedir. Daha önceki tedavi antrasiklin içermelidir. Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri: Sisplatin ile kombinasyon halinde Taxotere (dosetaksel), rezeke edilemeyen, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik küçük hücreli olmayan akciğer kanseri bulunan, bu hastalık için daha önce kemoterapi almamış hastaların tedavisinde endikedir. Taxotere (dosetaksel), daha önceki kemoterapisi başarılı olmayan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik küçük hücreli olmayan akciğer kanseri olan platin bazlı tedaviye yanıtsız hastaların tedavisinde endikedir. Over kanseri: Taxotere (dosetaksel) epitelyal over kanserinin birinci basamak tedavisinde platin grubu ile kombine olarak kullanılır. Taxotere (dosetaksel) platin sensitive veya platine refrakter nüks over kanserlerinde endikedir. Baş-boyun kanseri: Taxotere (dosetaksel) lokal ileri, rekürren ve metastatik baş-boyun kanserlerinin tedavisinde endikedir. Prostat kanseri: Taxotere (dosetaksel), prednison veya prednisolon ile kombinasyon halinde, hormona refrakter metastatik prostat kanseri olan hastaların tedavisinde endikedir. Mide Adenokarsinomu: Taxotere (dosetaksel) sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde, metastatik gastroözofageal bileşke adenokarsinomu dahil olmak üzere metastatik mide adenokarsinomu olan, daha önce metastatik hastalık için kemoterapi almamış hastaların tedavisinde endikedir. KONTRENDİKASYONLARI Taxotere veya polisorbat 80 ile formüle edilen diğer ilaçlara karşı hipersensitivite reaksiyonları göstermiş olan hastalarda Taxotere kontrendikedir. Dosetaksel nötrofil sayısı < 1500 hücre/mm³ olan hastalarda kullanılmamalıdır. Dosetaksel gebe ve emziren hastalarda kullanılmamalıdır. SB onay tarihi:

4 Veri bulunmadığından, dosetaksel ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda kullanılmamalıdır (Bkz. Uyarılar/Önlemler ve Kullanım şekli ve Dozu ). Dosetaksel diğer ilaçlar ile kombine edildiğinde, bu ilaçların da kontrendikasyonları göz önüne alınmalıdır. UYARILAR/ÖNLEMLER Meme, küçük hücreli olmayan akciğer, over, baş-boyun kanseri hastaları için tüm hastalara, sıvı retansiyonu ve hipersensitivite reaksiyonlarının şiddetini azaltmak amacıyla, deksametazon gibi kortikosteroidlerle 16 mg günlük dozda (örn günde iki defa 8 mg) Taxotere tedavisinden önceki gün başlamak suretiyle 3 gün boyunca ön tedavi yapılmalıdır (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu ). Prostat kanseri için, premedikasyon, dosetaksel infüzyonundan 12 saat, 3 saat ve 1 saat önce uygulanan oral deksametazon 8 mg dır (Bkz. Kullanım şekli ve dozu). Hematolojik etkiler: Nötropeni dosetaksel tedavisinin en sık karşılaşılan advers etkisidir. Nötrofil sayısı en alt düzeyine yaklaşık 7 günde iner. Ancak daha önce ağır bir tedavi görmüş hastalarda bu süre daha kısa olabilir. Tam kan sayımı takibi dosetaksel alan tüm hastalarda yapılmalıdır. Nötrofiller > 1500 hücre/mm³ düzeyine çıkıncaya kadar hastalar Taxotere ile tedavi edilmemelidir (bkz Kullanım Şekli ve Dozu). Dosetaksel tedavisi sırasında karşılaşılan ağır nötropeni vakalarında (7 günden uzun süre < 500 hücre/mm³) doz azaltılmasına gidilmeli ve uygun semptomatik tedavi uygulanmalıdır (bkz Kullanım Şekli ve Dozu). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde dosetaksel (TCF) ile tedavi edilen hastalarda, hastalar profilaktik G-CSF aldığında febril nötropeni ve nötropenik enfeksiyon daha düşük oranlarda görülmüştür. Komplike nötropeni (febril nötropeni, sürekli nötropeni veya nötropenik enfeksiyon) riskini hafifletmek için, TCF ile tedavi edilen hastalar profilaktik G-CSF almalıdır. TCF alan hastalar yakından izlenmelidir (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu ve Yan etkiler/advers etkiler ). Hipersensitivite reaksiyonları: Hastalar hipersensitivite reaksiyonları açısından, özellikle birinci ve ikinci kürlerde yakından izlenmelidir. Taxotere infüzyonunun başlangıcından sonra birkaç dakika içerisinde hipersensitivite reaksiyonları meydana gelebilir. Bu nedenle bronkospazm ve hipotansiyon tedavisi için gerekli donanım hazır bulundurulmalıdır. Ateş basması veya lokalize deri reaksiyonları gibi küçük çaplı reaksiyonların meydana gelmesi halinde, dosetaksel tedavisinin kesilmesine gerek yoktur. Ancak tedavi gerektiren hipotansiyon, bronkospazm veya genel kızarıklık/eritem gibi şiddetli reaksiyonlarda Taxotere infüzyonuna derhal son verilmeli ve agresif tedavi uygulanmalıdır. Ağır hipersensitivite reaksiyonları görülmüş olan hastalar Taxotere ile tekrar riske sokulmamalıdır. Deri reaksiyonları: Ekstremitelerde (avuçlarda ve ayak tabanlarında) ödemi takiben deskuamasyonun meydana geldiği lokalize eritemler gözlenmiştir. Erüpsiyonlar ve SB onay tarihi:

5 ardından meydana gelen deskuamasyonlar gibi ciddi semptomlar nedeniyle tedavinin kesilmesi veya ara verilmesi gerektiği bildirilmiştir (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu). Sıvı tutulması: Plevral efüzyon, perikardiyal efüzyon ve asit gibi ciddi sıvı retansiyonu olan hastalar yakından takip edilmelidir. Karaciğer yetmezliği: Dosetaksel 100 mg/m² dozda tek ajan olarak, serum transaminaz düzeyleri (ALT, AST) normal değerlerin üst sınırı nın 1.5 katından daha yüksek ve beraberinde serum alkali fosfataz düzeyleri normal değerlerin üst sınırı nın 2.5 katından daha yüksek olan hastalara uygulandığında, sepsis de dahil sebeplerle toksik ölüm, ölümcül olabilecek gastrointestinal hemoraji, febril nötropeni, enfeksiyonlar, trombositopeni, stomatit ve asteni gibi ciddi advers etkilerin insidansı artmaktadır. Bu nedenle karaciğer fonksiyon testleri (KFT) yüksek sonuç veren hastalarda önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m² olup KFT leri başlangıçta ve her kür öncesi ölçülmelidir (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu). Serum bilirubin düzeyi normal değerin üstünde olan ve/veya ALT ve AST değerleri normalin üst sınırının 3.5 katından daha yüksek olup, beraberinde alkali fosfataz değeri normalin üst sınırının 6 katından daha yüksek olan hastalara doz azaltılması önerilmez ve kesinlikle endike olmadıkça dosetaksel kullanılmamalıdır. Mide adenokarsinomu olan hastaların tedavisi için sisplatin ve 5-florourasil kombinasyonu değerlendirilen bir çalışmada, ALT ve/veya AST değerleri normalin üst sınırının 1.5 katından daha yüksek olup, beraberinde alkali fosfataz değeri normalin üst sınırının 2.5 katından daha fazla olan ve bilirubin değeri normalin üst sınırının 1 katından daha fazla olan hastalar çalışma dışı bırakılmıştır. Bu hastalarda doz ayarlaması önerilmez ve dosetaksel kullanılmamalıdır. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda dosetakselin kombinasyon tedavileriyle ilgili veri yoktur. Böbrek yetmezliği: Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda dosetaksel tedavisi ile ilgili veri yoktur. Sinir sistemi: Ciddi periferik nöropati gelişimi doz azaltılmasını gerektirir. (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu ) Kardiyak toksisite: Trastuzumab ile kombinasyon halinde Taxotere almakta olan hastalarda, özellikle antrasiklin (doksorubisin veya epirubisin) içeren kemoterapiyi takiben kalp yetersizliği gözlenmiştir. Bu orta dereceli ila şiddetli olabilmektedir ve ölümle bağıntılı bulunmuştur (bkz. Yan etkiler/advers etkiler). Trastuzumab ile kombinasyon halinde Taxotere tedavisi için aday olan hastalar temel kardiyak değerlendirme geçirmelidirler. Kardiyak bozukluk gelişebilecek hastaları belirlemek için kadiyak fonksiyon tedavi sırasında takip edilmelidir (örn. Üç ayda bir). Daha detaylı bilgi için trastuzumab kısa ürün bilgilerine bakınız. Diğer: Tedavinin bitiminden en az üç ay sonrasına kadar kontraseptif önlemler alınmalıdır. SB onay tarihi:

6 Meme kanserinin adjuvan tedavisinde kullanım için ek uyarılar Komplike nötropeni Komplike nötropeni (uzun süreli nötropeni, febril nötropeni ya da enfeksiyon dahil) bulunan hastalar için G-CSF kullanılması ve dozun azaltılması düşünülmelidir (bkz. Kullanım şekli ve dozu). Gastrointestinal reaksiyonlar Nötropeni ile birlikte ya da nötropeni olmaksızın erken dönemde ortaya çıkan abdominal ağrı ve hassasiyet, ateş, diyare gibi semptomlar ciddi gastrointestinal toksisitenin erken manifestasyonları olabilir ve bu semptomlar vakit geçirmeksizin değerlendirilmeli ve tedavi edilmelidir. Konjestif kalp yetmezliği Hastalar, tedavi sırasında ve takip dönemi boyunca konjestif kalp yetmezliği semptomları açısından takip edilmelidir. Lösemi TAXOTERE, doksorubisin ve siklofosfamid (TAC) uygulanan kadınlarda akut miyeloid lösemi riski, antrasiklin/siklofosfamid içeren diğer rejimler için gözlenen riske benzer düzeydedir. 4+ nodül bulunan hastalar TAC için 4+ nodül bulunan hastalardaki yarar/risk oranı ara analizde tam olarak belirlenmemiştir. Yaşlı hastalar Doksorubisin ve siklofosfamid ile kombinasyon halinde Taxotere kullanan >70 yaşındaki hastalara ilişkin veri mevcut değildir. Bir prostat kanseri araştırmasında her üç haftada bir Taxotere ile tedavi edilen 333 hastadan 209 ı 65 yaş veya üzerinde ve 68 inin 75 yaş üzerinde olduğu kaydedilmiştir. Her üç haftada bir Taxotere ile tedavi edilen hastalarda, tırnaklarda değişiklik insidansı, 65 yaş veya üzerindeki hastalarda daha genç hastalara kıyasla %10 daha yüksek oranlarda görülmüştür. Ateş, diyare, anoreksi ve periferal ödem insidansı 75 yaş veya üzerindeki hastalarda 65 yaşın altındaki hastalara kıyasla %10 daha yüksek oranda görülmüştür. Mide kanseri araştırmasında sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere ile tedavi edilen 300 (221 hasta çalışmanın faz III bölümünde ve 79 hasta çalışmanın faz II bölümünde) hastadan, 74 hastanın 65 yaş veya üzerinde ve 4 hastanın 75 yaş veya üzerinde olduğu kaydedilmiştir. Yaşlı hastalarda ciddi advers olay insidansı genç hastalara kıyasla daha yüksek bulunmuştur. Aşağıdaki advers olayların (tüm dereceler) insidansı, 65 yaş veya üzerindeki hastalarda genç hastalara kıyasla %10 daha yüksek oranlarda meydana gelmiştir: letarji, stomatit, nötropenik enfeksiyon. TCF ile tedavi edilen yaşlı hastalar takından izlenmelidir. SB onay tarihi:

7 GEBELİK VE LAKTASYONDA KULLANIM Gebelik: Gebelik kategori D dir. Gebe kadınlarda yapılmış bir araştırma bulunmamaktadır. Tavşan ve farelerde dosetakselin embriyotoksik ve fetotoksik olduğu ve farelerde üremeyi azalttığı bildirilmiştir Diğer sitotoksik ilaçlarda olduğu gibi Taxotere gebe kadınlara uygulandığında fetusa zarar verebilir.. Bu nedenle dosetaksel gebe kadınlarda kullanılmamalıdır. Taxotere gebelik sırasında kullanıldığı veya bu ilacın alınması sırasında hasta gebe kaldığı taktirde,hastaya fetusun maruz kalabileceği risk potansiyeli anlatılmalıdır. Üreme çağındaki kadınlar tedavi sırasında gebe kalmaktan kaçınmaları konusunda uyarılmalıdır. Laktasyon: Taxotere in anne sütünden itrah edilip edilmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütünden itrah olması ve Taxotere in süt çocukları üzerinde ciddi advers reaksiyon potansiyeli bulunması nedeniyle, kadınlar, dosetaksel tedavisi boyuncaemzirmeyi kesmelidir. Araç ve makine kullanımına etkisi: Dosetakselin araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur. YAN ETKİLER /ADVERS ETKİLER Olasılıkla veya muhtemelen Taxotere uygulamasıyla ilişkili kabul edilen advers reaksiyonların görüldüğü hastaların sayısı aşağıdaki gibi kaydedilmiştir: Tek ajan olarak Taxotere 100 mg/m 2 alan 1312 hasta ve 75 mg/m 2 alan 121 hasta. Doksorubisin ile kombinasyon halinde Taxotere alan 258 hasta. Sisplatin ile kombinasyon halinde Taxotere alan 406 hasta. Trastuzumab ile kombinasyon halinde Taxotere alan 92 hasta. Kapesitabin ile kombinasyon halinde Taxotere alan 255 hasta. Prednison veya prednisolon ile kombinasyon halinde Taxotere alan 332 hasta (klinik olarak önemli tedaviyle ilişkili advers olaylar sunulmaktadır). Doksorubisin ve siklofosfamid ile kombinasyon halinde Taxotere alan 744 hasta (klinik açıdan önemli tedaviyle ilişkili advers olaylar sunulmaktadır). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere alan 300 (221 hasta çalışmanın faz III bölümünde ve 79 hasta çalışmanın faz II bölümünde) hasta (klinik açıdan önemli tedaviyle ilişkili advers olaylar sunulmaktadır). Bu reaksiyonlar NCI Ortak Toksisite Kriterleri (derece 3 = G3; derece 3-4 = G3/4; derece 4 = G4) ve COSTART terimleri kullanılarak açıklanmıştır. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmaktadır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100, <1/10); yaygın olmayan (>1/1000, <1/100); nadir (>1/10.000, <1/1000); çok nadir (<1/10.000). Her sıklık grubunda, yan etkiler azalan ciddiyet sıralamasına göre verilmektedirler. Tek başına Taxotere in en yaygın olarak bildirilen advers reaksiyonları nötropeni, (geri dönüşlü, kümülatif olmayan, taban değere dönmesi 7 gün alan ve ciddi nötropeninin SB onay tarihi:

8 (<500 hücre/mm 3 ) 7 gün sürdüğü ), anemi, alopesi, bulantı, kusma, stomatit, diyare ve astenidir. Taxotere diğer kemoterapötik ajanlarla kombinasyon halinde verildiğinde yan etkilerin şiddeti artabilir. Trastuzumab ile kombinasyon halinde hastaların > %10 unda bildirilen advers olaylar (tüm dereceler) gösterilmektedir. Trastuzumab kombinasyonu kolunda, Taxotere monoterapisi ile karşılaştırıldığında ciddi advers olay insidansında (%40 a kıyasla %31) ve Derece 4 advers olay insidansında (%34 e kıyasla %23) artış saptanmıştır. Kapesitabin ile kombinasyon için, antrasiklin tedavisinin başarısız kaldığı meme kanseri hastalarında yapılan bir faz III çalışmada bildirilen en yaygın görülen ( %5) tedaviyle ilişkili yan etkiler sunulmaktadır (bkz. kapesitabin ürün özellikleri özeti). Benin ve malin neoplazmalar (kistler ve polipler dahil): Dosetakselin diğer kemoterapi ajanları ve/veya radyoterapi ile birlikte kullanımı ile ilgili çok nadir olarak akut miyeloid lösemi ve miyelodisplastik sendrom olguları bildirilmiştir. Kan ve lenfatik sistem bozuklukları: Kemik iliği supresyonu ve diğer hematolojik yan etkiler bildirilmiştir. Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Nötropeni (%96.6; G4: %76.4); Anemi (%90.4; G3/4: %8.9); Enfeksiyonlar (%20; G3/4: %5.7, %1.7 oranında ölümle sonuçlanan sepsis ve pnömoni dahil); Febril nötropeni (%11.8). Yaygın: Trombositopeni (%7.8; G4: %0.2); nötrofil sayısı <500 hücre/mm 3 ile bağıntılı G3/4 ağır enfeksiyon (%4.6); Kanama epizotları (%2.4). Nadir: G3/4 trombositopeni ile bağıntılı kanama epizotları. Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Nötropeni (%89.8; G4: %54.2); Anemi (%93.3; G3/4: %10.8); Enfeksiyonlar (%10.7; G3/4: %5); Trombositopeni (%10; G4: %1.7). Yaygın: Febril nötropeni (%8.3). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Çok yaygın: Nötropeni (%99.2; G4: %91.7); Anemi (%96.1; G3/4: %9.4); Enfeksiyonlar (%35.3; G3/4: %7.8); Febril nötropeni (%34.1); Trombositopeni (%28.1; G4: %0.8). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Nötropeni (%91.1; G4: %51.5); Anemi (%88.6; G3/4: %6.9); Enfeksiyon yokluğunda ateş (%17.2; G3/4: %1.2); Trombositopeni (%14.9; G4: %0.5); Enfeksiyonlar (%14.3; G3/4: %5.7). Yaygın: Febril nötropeni (% 4.9). Çok yaygın: Nötropeni (G3/4; %32); Febril nötropeni (ateş ve antibiyotik kullanımına bağlı nötropeni dahil) veya nötropenik sepsis (%23); Nazofarenjit (%15). Tek başına dosetaksel alan hastalar ile karşılaştırıldığında (NCI-CTC kriteri kullanılarak derece 3/4 nötropeni % 32 e kıyasla % 22) trastuzumab ve dosetakseli birlikte alan hastalarda hematolojik toksisite artmıştır. 100 mg/m 2 lik dozda tek başına SB onay tarihi:

9 Taxotere in, nadir kan sayımlarına bağlı olarak, hastaların % 97 sinde, % 76 derece 4, nötropeni ile sonuçlandığı bilinmekte olduğundan bu durumun gerçek değerinin altında bulunabileceğini not ediniz. Herseptin ve dosetakseli birlikte alan hastalarda (tek başına dosetaksel alan hastalar için % 23 e kıyasla % 17) febril nötropeni/nötropenik sepsis insidansı da artmıştır. Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Nötropeni (G3/4: %63); Anemi (G3/4: %10); Yaygın: Trombositopeni (G3/4: %3). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: Çok yaygın: Nötropeni (%40.9, G3/4: %32), Anemi (%66.5, G3/4: %4.9), Enfeksiyon (%12.0, G3/4: %3.3). Yaygın: Trombositopeni (%3.4, G3/4: %0.6), Febril nötropeni (%2.7), Epistaksis (%3.0, G3/4: %0). Çok yaygın: Anemi (%91.5; G3/4: %4.3), Nötropeni (%71.4; G3/4: %65.5), Enfeksiyon yokluğunda ateş (%43.1; G3/4: %1.2), Trombositopeni (%39.4; G3/4: %2.0), Enfeksiyon (%27.2; G3/4: %3.2), Febril nötropeni (%24.7), Nötropenik enfeksiyon (%12.1). Hiç septik ölüm olmamıştır. Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Çok yaygın: Anemi (%96.3; G3/4: %20.9), Nötropeni (%95.3; G3/4: %83.2), Enfeksiyon yokluğunda ateş (%32.0; G3/4: %2.3), Trombositopeni (%27.9; G3/4: %8.8), Enfeksiyon (%17.0; G3/4: %11.7), Febril nötropeni (%17.2), Nötropenik enfeksiyon %13.5). Febril nötropeni ve nötropenik enfeksiyon, G-CSF kullanımından bağımsız olarak hastaların sırasıyla % 17.2 ve % 13.5 inde görülmüştür. G-CSF, TCF kolu için hastaların %19.3 ünde (siklusların %10.7 si) ikincil profilaksi için kullanılmıştır. Febril nötropeni ve nötropenik enfeksiyon görülmüştür; hastalar profilaktik G-CSF aldığında sırasıyla % 12.1 ve % 3.4 ve profilaktik G-CSF olmaksızın % 15.6 ve 12.9 (Bkz. Kullanım Şekli ve Dozu ). İmmün sistem bozuklukları: Hipersensitivite reaksiyonları, genellikle dosetaksel infüzyonunun başlamasından sonra dakikalar içinde ortaya çıkmış ve genellikle hafif ve orta şiddette olmuştur. En sık bildirilen semptomlar sıcak basması, kaşıntılı veya kaşıntısız döküntü, göğüs darlığı, sırt ağrısı, dispne ve ilaç ateşi veya titremeler olmuştur. Ağır reaksiyonlar, hipotansiyon ve/veya bronkospazm veya jeneralize döküntü/eritem ile karakterize olmuştur. (bkz. Uyarılar/Önlemler). Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: çok yaygın (%25.9; G3/4: %5.3) Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: yaygın (%2.5, ağır olgu yok) Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: yaygın (%4.7; G3/4: %1.2) Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: çok yaygın (%10.6; G3/4: %2.5) SB onay tarihi:

10 Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: yaygın (%6.9; G3/4: %0.6) çok yaygın (%10.5; G3/4: %1.1). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : çok yaygın (%11.0; G3/4: %1.7) Bazen ölümcül olan anaflaktik şok vakaları rapor edilmiştir. Cilt ve subkütan doku bozuklukları: Geri dönüşümlü deri reaksiyonları gözlenmiş ve genellikle hafif ve orta şiddette olmuştur. Reaksiyonlar, esas olarak ayaklar ve ellerde (şiddetli el ve ayak sendromunu içeren), ancak aynı zamanda kollar, yüz veya göğüste lokalize olan ve sıklıkla kaşıntılı olan erüpsiyonları içeren bir döküntüyle karakterize olmuştur. Erüpsiyonlar genellikle dosetaksel infüzyonundan sonraki bir hafta içinde ortaya çıkmıştır. Daha ender olarak erüpsiyonlar ve ardından meydana gelen deskuamasyonlar gibi ciddi semptomlar nedeniyle tedavinin kesilmesi veya ara verilmesi gerektiği bildirilmiştir (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu ve Uyarılar/Önlemler). Ciddi tırnak reaksiyonları hipo- veya hiperpigmentasyon ve bazen ağrı ve onikoliz ile karakterize olmuştur. Dosetaksel ile çok nadir olarak erythema multiforme, Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz gibi kutanöz lupus eritematozus ve büllü eritem olguları bildirilmiştir. Bazı durumlarda eşlik eden faktörlerin bu etkilerin gelişmesine katkıda bulunmuş olabileceği düşünülmüştür. Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Alopesi (%79); Kutanöz reaksiyonlar (%56.6; G3/4: %5.9); Tırnakta değişiklikler (%27.9; ağır %2.6). Çok nadir: araştırma sırasında geri dönüşlü olmayan bir alopesi olgusu. Kutanöz reaksiyonların %73 ü 21 gün içinde geri dönüşlü olmuştur. Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Alopesi (%38); Kutanöz reaksiyonlar (%15.7; G3/4: %0.8). Yaygın: Tırnakta değişiklikler (%9.9; ağır %0.8). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Çok yaygın: Alopesi (%94.6); Tırnakta değişiklikler (%20.2; ağır %0.4); Kutanöz reaksiyonlar (%13.6; ağır olgu yok); Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Alopesi (%73.6); Tırnakta değişiklikler (%13.3; ağır %0.7); Kutanöz reaksiyonlar (%11.1; G3/4: % 0.2); Çok yaygın: Alopesi (%67), Eritem (%23), Döküntü (%24), Tırnaklarda bozukluk (%17). SB onay tarihi:

11 Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: El-ayak sendromu (%63; G3/4: %24); Alopesi (%41; G3/4: %6)); Tırnak bozukluğu (%14;G3/4: %2). Yaygın: Dermatit (%8); Eritematöz döküntü (%8; G3/4: <%1); Tırnakta renk bozukluğu (%6); Onikoliz (%5; G3/4: %1). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu:: Çok yaygın: Alopesi (%65.1), Tırnaklarda değişiklikler (%28.3, şiddetli değil). Yaygın: Döküntü/Deskuamasyon (%3.3, G3/4: %0.3). Çok yaygın: Alopesi (%97.7;) Deri toksisitesi (%18.4; G3/4: %0.7), Tırnak bozuklukları (%18.4; G3/4: %0.4). 55 aylık medyan takip süresinde, kemoterapinin sonunda alopesisi olan 687 hastanın 22 sinde alopesinin devam ettiği gözlenmiştir. Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Çok yaygın: Alopesi (%68.7; G3/4: % 4.0). Yaygın: Döküntü/kaşıntı (%9.3, G3/4: %0.7), Tırnak bozuklukları (%9.3; G3/4: %0.7); Deri deskuamasyonu (%2.0; G3/4: %0). Sıvı tutulması: Periferik ödem ve daha ender olarak plevral efüzyon, asit, perikardiyal efüzyon, ve kilo artışı gibi sıvı tutulması tabloları bildirilmiştir. Periferik ödem genellikle alt ekstremitelerde başlamaktadır ve 3 kg veya daha fazla kilo artışı ile genelleşebilmektedir. Sıvı tutulması insidans ve ciddiyet açısından kümülatiftir (bkz. Uyarılar/Önlemler). Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın (% 64.1; ağır % 6.5). Tek ajan olarak 100 mg/m² dozda Taxotere ile tedavi edilen hastalarda ortalama kümülatif doz 1000 mg/ m², sıvı retansiyonunun düzelmesi için geçen zaman ortalama 16.4 haftadır (0-42 hafta). Orta şiddette ve ciddi sıvı retansiyonunun başlangıcı, premedikasyon alan hastalarda, premedikasyon almayan hastalara kıyasla daha geç meydana gelmektedir. (ortalama kümülatif doz mg/ m² ve mg/ m²). Ancak çalışmanın daha erken aşamalarında sıvı retansiyonu meydana gelen vakalar da bildirilmiştir. Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: çok yaygın (%24.8, ağır %0.8) Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: çok yaygın (%35.7; ağır %1.2) Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: çok yaygın (%25.9; ağır %0.7) Çok yaygın: Periferik ödem (%40), Lenfödem (%11). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: Çok yaygın (%24.4; şiddetli %0.6). SB onay tarihi:

12 Çok yaygın: Periferik ödem (%26.7; G3/4: %0.4) Yaygın olmayan: Lenfödem (%0.3; G3/4: %0) 55 aylık medyan takip süresinde, kemoterapinin sonunda periferik ödemi olan 112 hastanın 18 inde periferik ödemin devam ettiği gözlenmiştir. Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : çok yaygın (%18.7; şiddetli/hayatı tehdit edici: %1.0) Sıvı retansiyonuna oligüri veya hipotansiyon akut atakları eşlik etmemiştir. Dehidratasyon ve pulmoner ödem nadiren bildirilmiştir. Gastrointestinal bozukluklar: Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Stomatit (%41.8; G3/4: %5.3); Diyare (%40.6; G3/4: %4); Bulantı (%40.5; G3/4: %4); Kusma (%24.5; G3/4: %3). Yaygın: Tat alma anormalliği (%10.1; ağır %0.07); Konstipasyon (%9.8; ağır %0.2); Abdominal ağrı (%7.3; ağır %1); Gastrointestinal kanama (%1.4; ağır %0.3). Yaygın olmayan: Özofajit (%1; ağır %0.4). Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Bulantı (%28.9; G3/4: %3.3); Stomatit (%24.8; G3/4: %1.7); Kusma (%16.5; G3/4: %0.8); Diyare (%11.6; G3/4: %1.7); Yaygın: Konstipasyon (%6.6). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Çok yaygın: Bulantı (%64; G3/4: %5); Stomatit (%58.1; G3/4: %7.8); Diyare (%45.7; G3/4: %6.2); Kusma (%45; G3/4: %5); Konstipasyon (%14.3). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Bulantı (%69; G3/4: %9.6); Kusma (%53.4; G3/4: %7.6); Diyare (%41.1; G3/4: %6.4); Stomatit (%23.4; G3/4: %2) Yaygın: Konstipasyon (%9.4). Çok yaygın: Bulantı (%43), Diyare (%43), Kusma (%29), Konstipasyon (%27), Stomatit (%20), Dispepsi (%14), Abdominal ağrı (%12) Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Stomatit (%67; G3/4: %18); Diyare (%64; G3/4: %14);Bulantı (%43; G3/4: %6); Kusma (%33; G3/4: %4); Tat alma bozukluğu (%15; G3/4: <%1); Konstipasyon (%14; G3/4: %1); Abdominal ağrı (%14; G3/4: %2); Dispepsi (%12). Yaygın: Üst abdominal ağrı (%9); Ağız kuruluğu (%5). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu:: Çok yaygın: Bulantı (%35.5, G3/4: %2.4); Diyare (%24.1, G3/4: %1.2); Stomatit/Farenjit (%17.8, G3/4: %0.9); Tat almada bozukluk (%17.5, G3/4: %0); Kusma (%13.3, G3/4: %1.2). SB onay tarihi:

13 Çok yaygın: Bulantı (%80.4; G3/4: %5.1); Stomatit (%69.1; G3/4: %7.1); Kusma (%42.6; G3/4: %4.3); Diyare (%30.9; G3/4: %3.2); Tat alma bozukluğu (%27.4; G3/4: %0.7); Konstipasyon (%22.6; G3/4: %0.4). Yaygın: Abdominal ağrı (%7.3; G3/4: %0.5). Yaygın olmayan: Kolit/enterit/kalın bağırsak perforasyonu ( % 0.5). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Çok yaygın: Diyare (%75.3; G3/4: %19.7); Bulantı (%73.3; G3/4: %16.0); Kusma (%62.3; G3/4: %14.3); Stomatit (%62.7; G3/4: %23.7). Yaygın: Konstipasyon (%9.7; G3/4: %1.0); Özofajit/disfaji/odinofaji (%8.0; G3/4: %0.7); Gastrointestinal ağrı/kramp (%8.3;G3/4: % 1.0). Gastrointestinal olayların ender bir sonucu olarak dehidratasyon, gastrointestinal perforasyon, iskemik kolit, kolit ve nötropenik enterokolit bildirilmiştir. Nadir ileus ve barsak obstrüksiyonu olguları bildirilmiştir. Nörolojik sistem bozuklukları: Periferik nöropati meydana gelirse doz azaltılmalıdır (bkz. Kullanım Şekli ve Dozu ve Uyarılar/Önlemler). Hafif ve orta şiddette nörosensör belirtiler, parestezi, dizestezi, veya ağrı (yanma hissi de dahil) ile karakterizedir. Nöromotor hadiseler genellikle güçsüzlükle kendini gösterir. Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Nörosensoryel (%50; G3/4: %4.1); Nöromotor (%13.8; G3/4: %4). Tek ajan olarak 100 mg/m² Taxotere ile tedavi edilen ve nörotoksisite gelişen hastaların %35.3 ünde bu hadiselerin reversibl olduğuna dair veriler mevcuttur. Hadiseler 3 ay içinde spontan olarak düzelmiştir. Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Çok yaygın: Nörosensoryel (%30.2; G3: %0.4) Yaygın: Nöromotor (%2.3; G3/4: %0.4). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Nörosensoryel (%40.4; G3: %3.7), Nöromotor (%12.8; G3/4: %2). Çok yaygın: Parestezi (%32), Baş ağrısı (%21), Tat duyusunda bozukluk (%14), Hipoestezi (%11) Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Parestezi (% 11; G3/4: < % 1) Yaygın: Baş dönmesi (% 9), Baş ağrısı (% 7; G3/4: % 1); Periferal nöropati (%5). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu:: Çok yaygın: Sensoryel nöropati (%27.4; G3/4: %1.2). Yaygın: Motor nöropati (%3.9; G3/4: %0). Çok yaygın: Nörosensoryel (%23.8; G3/4: %0). SB onay tarihi:

14 Yaygın: Nöromotor (%2.8; G3/4: %0); Nörokortikal (%2.8; G3/4: %0.3); Nöroserebellar (%1.1; G3/4: %0.1). Yaygın olmayan: Senkop (%0.5; G3/4: %0). 55 aylık medyan takip süresinde, kemoterapinin sonunda nörosensoryel bozuklukları olan 73 hastanın 9 unda nörosensoryel bozuklukların devam ettiği gözlenmiştir. Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Çok yaygın: Nörosensoryel (%37.7; G3/4: %8.7). Yaygın: Baş dönmesi (%8.7; G3/4: %2.3); Nöromotor (%6.3; G3/4: %1.3). Dosetaksel uygulamasıyla nadir konvülsiyon veya geçici bilinç kaybı olguları gözlenmiştir. Bu reaksiyonlar bazen ilacın infüzyonu sırasında görülmektedir. Kardiyovasküler bozukluklar: Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Yaygın: Kardiyak disritmi (%4.1; G3/4: %0.7); Hipotansiyon (%3.8);Hipertansiyon (%2.4). Yaygın olmayan: Kalp yetmezliği (%0.5). Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Yaygın: Kardiyak disritmi (%2.5; ağır olgu yok); Hipotansiyon (%1.7). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Yaygın: Kalp yetmezliği (%2.3); Kardiyak disritmi (%1.2; ağır olgu yok) Yaygın olmayan: Hipotansiyon (%0.4) Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Yaygın: Hipotansiyon (%3.7;G3/4: % 0.7); Kardiyak disritmi (% 25; G3/4: % 0.7) Yaygın olmayan: Kalp yetmezliği (%0.5) Taxotere + trastuzumab alan hastaların %2.2 sinde ve yalnız Taxotere verilen hastaların %0 ında semptomatik kalp yetersizliği bildirilmiştir. Taxotere + trastuzumab kolunda hastaların %64 ü ve tek başına dosetaksel kolunda hastaların %55 i daha önce adjuvan tedavi olarak antrasiklin almıştır. Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Alt ekstremite ödemi (%14; G3/4: %1). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu:: Yaygın: Kardiyak sol ventrikül fonksiyonu (%3.9; G3/4: %0.3). Çok yaygın: Vazodilatasyon (%20.3; G3/4: %0.9). Yaygın: Kardiyak disritmi (%3.9; G3/4: %0.1); Hipotansiyon (%1.5; G3/4: %0). Konjestif Kalp Yetmezliği de (KKY) (%1.6) bildirilmiştir. Her tedavi kolunda bir hasta kalp yetmezliği nedeniyle ölmüştür. Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : SB onay tarihi:

15 Yaygın: Kardiyak disritmi (%1.7; G3/4: %1.0) Çok ender miyokard infarktüsü vakaları bildirilmiştir. Vasküler bozukluklar: Yaygın olmayan: Flebit (%0.7; G3/4: %0). Venöz tromboembolik olaylar nadir olarak bildirilmiştir. Hepato-biliyer bozukluklar: Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Yaygın: G3/4 bilirubin artışı (<%5); G3/4 alkalin fosfataz artışı (<%4); G3/4 AST artışı (<%3); G3/4 ALT artışı (<%2). Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Yaygın: G3/4 bilirubin artışı (<%2). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Yaygın: G3/4 bilirubin artışı (<%2.5); G3/4 alkalin fosfataz artışı (<%2.5). Yaygın olmayan: G3/4 AST artışı (<%1); G3/4 ALT artışı (<%1). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Yaygın: G3/4 bilirubin artışı (<%2.1); G3/4 AST artışı (%0.5); G3/4 alkali fosfotaz artışı (% 0.3) Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Yaygın: Hiperbilirubinemi (G3/4: %9). Daha önceden karaciğer bozukluğu olan hastalarda bazen öldürücü olan çok nadir hepatit olguları bildirilmiştir. Metabolizma ve beslenme bozuklukları: Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Anoreksi (%16.8) Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Anoreksi (%19) Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Yaygın: Anoreksi (%8.5). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Anoreksi (%28.8). Çok yaygın: Anoreksi (%22); Kilo artışı (% 15). Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Anoreksi (%12; G3/4: %1); İştah azalması (%10). Yaygın: Dehidratasyon (%8; G3/4: %2); Kilo kaybı (%6). SB onay tarihi:

16 Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu:: Çok yaygın: Anoreksi (%12.7, G3/4: %0.6). Çok yaygın: Anoreksi (%19.9; G3/4: %2.2), Kilo artışı veya kaybı (%15.2; G3/4: %0.3). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Çok yaygın: Anoreksi (%47.0; G3/4: %11.7). Göz bozuklukları: Tipik olarak ilaç infüzyonu sırasında gözlenen ve hipersensitivite reaksiyonları ile ilgili olarak ortaya çıkan nadir geçici görme bozukluğu vakaları (parlama, parlayan ışıklar, skotom) bildirilmiştir. İnfüzyonun sonlandırılması ile geri dönüşümlüdürler. Konjunktivitli veya konjunktivitsiz lakrimasyon durumları, aşırı gözyaşı ile sonuçlanan gözyaşı kanalı obstrüksiyonu durumları nadiren bildirilmiştir. Çok yaygın: Lakrimasyonda artış (%21), Konjunktivit (%12). Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Gözyaşı salgısında artış (%12). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: Yaygın: Yırtılma (%9.3; G3/4: %0.6). Yaygın: Lakrimasyon bozukluğu (%9.8; G3/4: %0.1); Konjunktivit (%4.6; G3/4: %0.3). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Yaygın: Tearing (%8.3; G3/4: %0). Kulak ve iç kulak bozuklukları: Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Yaygın: İşitmede değişme (%5.0; G3/4: %0). Nadir ototoksisite, duyma bozuklukları ve/veya duyma kaybı olguları bildirilmiştir. Psikiyatrik bozukluklar: Çok yaygın: İnsomnia (%11) İskelet-kas sistemi, bağ dokusu ve kemik bozuklukları: Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Miyalji (%20; ağır %1.4). SB onay tarihi:

17 Yaygın: Artralji (%8.6). Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Yaygın: Miyalji (%5.8). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Yaygın: Miyalji (%8.5). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Miyalji (%13.8; ağır % 0.5). Çok yaygın: Miyalji (%27), Artralji (%27), Ekstremitelerde ağrı (%16), Sırt ağrısı (%14), Kemik ağrısı (%10) Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Miyalji (%14; G3/4: %2); Artralji (%11; G3/4: %1). Yaygın: Sırt ağrısı (%7; G3/4: %1). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: Yaygın: Artralji (%3.0; G3/4: %0.3), Miyalji (%6.9; G3/4: %0.3). Çok yaygın: Miyalji (%22.8; G3/4: %0.8), Artralji (%15.1; G3/4: %0.4). Solunum, torasik ve mediastinal bozukluklar: Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Dispne (%16.1; ağır %2.7). Çok yaygın: Epistaksis (%18), Faringolaringeal ağrı (%16), Dispne (%14), Öksürük (%13), Rinore (%12). Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Boğaz ağrısı (%11; G3/4: %2). Yaygın: Dispne (%7; G3/4: %1); Öksürük (%6; G3/4: <%1); Burun kanaması (%5; G3/4: <%1). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: Yaygın: Dispne (%4.5; G3/4: %0.6), Öksürük (%1.2; G3/4: %0). Yaygın: Öksürük (%3.1; G3/4: %0). Akut solunum güçlüğü sendromu ve interstisyel pnömoni ve pulmoner fibrosis nadir olarak bildirilmiştir. Birlikte radyoterapi alan hastalarda nadir radyasyon pnömonisi vakaları bildirilmiştir. SB onay tarihi:

18 Üreme sistemi ve meme hastalıkları: Çok yaygın: Amenore (%57.6). 55 aylık medyan takip süresinde, kemoterapinin sonunda amenoresi olan 233 hastanın 133 ünde amenorenin devam ettiği gözlenmiştir. Genel bozukluklar ve uygulama yeri koşulları: İnfüzyon yeri reaksiyonları genellikle hafif olup, hiperpigmantasyon, enflamasyon, deride kuruluk ve kızarma, filebit ve ekstravazasyon ve venin şişmesi olarak ortaya çıkmıştır. Taxotere 100 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Asteni (%62.6; ağır %11.2); Ağrı (%16.5). Yaygın: İnfüzyon yeri reaksiyonları (%5.6); Göğüs ağrısı (%4.5; ağır %0.4) herhangi kardiyak veya solunum sistemi tutulumu olmaksızın. Taxotere 75 mg/m 2 tek ajan: Çok yaygın: Asteni (%48.8; ağır %12.4); Ağrı (%10.7). Taxotere 75 mg/m 2 ve doksorubisin kombinasyonu: Çok yaygın: Asteni (%54.7; ağır %8.1); Ağrı (%17.1). Yaygın: İnfüzyon yeri reaksiyonu (%3.1). Taxotere 75 mg/m 2 ve sisplatin kombinasyonu: Çok yaygın: Asteni (%51.5; ağır %9.9) Yaygın: İnfüzyon yeri reaksiyonu (%6.2), Ağrı (%5.4). Çok yaygın: Asteni (%45), Yüksek ateş (%29), Bitkinlik (%24), Mukoza enflamasyonu (%23), Ağrı (%12), İnfluenza benzeri hastalık (%12), Göğüs ağrısı (%11), Rigor (%11). Yaygın: Letarji (%7) Taxotere 75 mg/m 2 ve kapesitabin kombinasyonu: Çok yaygın: Asteni (%23; G3/4: %3); Pireksi (%21; G3/4: %1); Bitkinlik (%21; G3/4: %4); Zayıflık (%13; G3/4: %1). Yaygın: Ekstremite ağrısı (%9; G3/4: <%1); Letarji (%6); Ağrı (%6); Oral kandidiazis (%6; G3/4: <%1). Taxotere 75 mg/m 2 ve prednison veya prednisolon kombinasyonu: Çok yaygın: Bitkinlik (%42.8; G3/4: %3.9). Çok yaygın: Asteni (%79.2; G3/4: %11). Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde Taxotere 75 mg/m 2 : Çok yaygın: Letarji (%57.7; G3/4: %19.0). Radyasyon hatırlama fenomeni nadiren bildirilmiştir. SB onay tarihi:

19 Zedelenme, zehirlenme ve girişime bağlı komplikasyonlar: Çok yaygın: Tırnak toksisitesi (%11) BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER Dosetaksel in diğer medikasyonlarla olan etkileşimini değerlendirmek amacıyla klinik araştırmalar yapılmamıştır. İn vitro araştırmalarda dosetaksel metabolizmasının sitokrom P450 3A ile metabolize olan, inhibe eden veya indirgeyen (ve bu nedenle rekabetçi olarak enzimi inhibe eden) siklosporin, terfenadin, ketokonazol, eritromisin ve troleandomisin gibi ilaçlardan etkilendiği görülmüştür. Dolayısıyla aynı anda Taxotere ve bu ilaçlar uygulandığında dikkatli olunmalıdır. Dosetaksel yüksek oranda (>%95) proteine bağlanmaktadır. Dosetakselin eşzamanlı olarak uygulanan ilaçlarla in vivo etkileşimi resmi olarak araştırılmamış olmakla birlikte, yüksek oranda proteine bağlanan eritromisin, difenhidramin, propanolol, propafenon, fenitoin, salisilat, sulfametoksazol ve sodyum valproat gibi ilaçlarla in vitro olarak araştırılmaları sonucu, dosetakselin proteine bağlanmasını etkilemedikleri görülmüştür. Ek olarak deksametazon da dosetakselin proteine bağlanmasını etkilememiştir. Dosetaksel dijitoksinin bağlanmasını etkilememiştir. Dosetaksel, doksorubisin ve siklofosfamid birlikte uygulandığında farmakokinetikleri etkilenmemiştir. Kontrolsüz tek bir çalışmadaki veriler dosetaksel ve karboplatin arasındaki etkileşimi göstermektedir. Dosetaksel ile kombine edildiğinde, karboplatin klirensi, karboplatin monoterapisi için daha önce rapor edilmiş olan verilerden yaklaşık % 50 daha yüksektir. Dosetaksel farmakokinetiği prednison varlığında metastatik prostat kanserli hastalarda çalışılmıştır. Dosetaksel CYP3A4 ile metabolize edilmiş ve prednison CYP3A4 ü indirgemiştir. Prednisonun dosetakselin farmakokinetiği üzerinde istatiksel olarak anlamlı bir etki gözlenmemiştir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Tavsiye edilen doz Meme, küçük hücreli olmayan akciğer, over, baş-boyun ve mide kanseri hastaları için önerilen premedikasyon her Taxotere uygulamasından bir gün önce başlamak üzere, 3 gün süreyle günde 16 mg (günde iki defa 8 mg) deksametazon gibi, sadece oral kortikosteroidlerden oluşmalıdır (bkz. Uyarılar/Önlemler ). Hematolojik toksisite riskini azaltmak için profilaktik G-CSF kullanılabilir. SB onay tarihi:

20 Prostat kanseri için prednison veya prednisolonun uygun kullanımı verildiğinde, önerilen ön tedavi kullanımı dosetaksel infüzyonundan 12 saat, 3 saat ve 1 saat önce uygulanan oral deksametazon 8 mg dır (bkz. Uyarılar/Önlemler ). Meme kanseri: Opere edilebilir nod-pozitif meme kanserinin adjuvan tedavisinde, önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m 2 olup, 6 siklus olarak her 3 haftada bir doksorubisin 50 mg/m 2 ve siklofosfamid 500 mg/m 2 den 1 saat sonra uygulanır (ayrıca bkz. Tedavi sırasında doz ayarları). Lokal olarak ilerlemiş ya da metastatik meme kanseri olan hastalar için tavsiye edilen Taxotere dozu her üç haftada bir olmak üzere 1 saat süreli infüzyon olarak uygulanan 100 mg/m² dır. Doksorubisinle (50 mg/m 2 ) kombinasyon halinde uygulandığında, önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m 2 dir. Trastuzumab ile kombinasyon halinde önerilen dosetaksel dozu, üç haftada bir 100 mg/m 2 olup, trastuzumab her hafta uygulanmaktadır. Önemli bir çalışmada başlangıç dosetaksel infüzyonuna ilk doz trastuzumabı takip eden günde başlanmıştır. Önce verilmiş olan trastuzumab dozu iyi tolere edilmiş ise, sonraki dosetaksel dozları trastuzumab infüzyonunun tamamlanmasını takiben hemen uygulanmıştır. Trastuzumab dozajı ve uygulaması için, kısa ürün bilgilerine bakınız. Kapesitabin ile kombinasyon halinde, önerilen dosetaksel dozu üç haftada bir 75 mg/m 2 olup, kapesitabin 1250 mg/m 2 2 hafta süreyle günde iki kez (yemekten sonraki 30 dakika içinde) uygulanmakta ve bunu 1 haftalık dinlenme dönemi izlemektedir. Vücut yüzey alanına göre kapesitabin doz hesaplaması için, kapesitabin prospektüsüne bakınız Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri: Tedavi edilen hastalarda, dosetaksel her üç haftada bir, 1 saatlik infüzyon şeklinde uygulanır. Hiç kemoterapi almamış hastalar için önerilen doz rejimi, dosetaksel 75 mg/m 2 ve hemen ardından dakika süreyle sisplatin 75 mg/m 2 şeklindedir. Önceki platin-bazlı kemoterapinin başarısız kalmasından sonraki tedavi için, önerilen dozaj, tek ajan olarak 75 mg/m 2 dir. Over kanseri: Tavsiye edilen Taxotere dozu her üç haftada bir olmak üzere 1 saat süreli infüzyon olarak uygulanan 100 mg/m² dır. Platin grubu ile kombinasyon halinde uygulandığında, önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m 2 dir. Baş ve boyun kanseri: Baş ve boyun kanseri hastalarında dosetaksel, üç haftada bir, 1 saatlik infüzyon şeklinde uygulanır. Önerilen dosetaksel dozu, sisplatin ve 5- florourasil ile kombinasyon halinde, 75 mg/m 2 dir. Febril nötropeni ve enfeksiyon insidansını azaltmak amacıyla, her kürün 5. gününden başlayarak 10 gün süreyle, oral florokinolon veya eşdeğeri intravenöz antibiyotiklerin verilmesi önerilir. Prostat kanseri: Tavsiye edilen Taxotere dozu her üç haftada bir olmak üzere 1 saat süreli infüzyon olarak uygulanan 75 mg/m 2 dir. Oral yoldan günde iki kez 5 mg prednison veya prednisolon devamlı olarak uygulanır. Mide Adenokarsinomu: Mide adenokarsinomu için önerilen dosetaksel dozu, 1 saatlik infüzyon olarak 75 mg/m 2, ardından 1 ila 3 saatlik infüzyon olarak 75 mg/m 2 sisplatin (her ikisi yalnızca 1. günde) ve bunu takiben sisplatin infüzyonunun sonunda başlayarak 5 gün süreyle 24 saatlik devamlı infüzyon olarak verilen günde 750 mg/m 2 5-florourasil şeklindedir. Tedavi üç haftada bir tekrarlanır. Hastalar sisplatin SB onay tarihi:

21 uygulaması için antiemetiklerle ön tedavi ve uygun hidrasyon almalıdır. Hematolojik toksisite riskini hafifletmek için profilaktik G-CSF kullanılmalıdır (Bkz. Tedavi sırasında doz ayarı). Tedavi sırasında doz ayarı: Genel: Diğer birçok kemoterapötik ajanda olduğu gibi, nötrofil sayılarının dikkatle izlenmesi Taxotere tedavisinin en önemli kısmını oluşturur. Taxotere nötrofil sayısı en az 1500 hücre/mm³ oluncaya kadar verilmemelidir. Taxotere tedavisi sırasında febril nötropeni, ağır nötropeni (bir haftadan fazla bir süreyle nötrofil <500 hücre/mm³), ağır veya kümülatif deri reaksiyonları veya ciddi periferik nöropati görülen hastalarda Taxotere dozu 100 mg/m² den 75 mg/m² ye veya 75 mg/m²den 60 mg/m² ye düşürülür. Hastada bu reaksiyonlar 60 mg/m 2 dozda da meydana gelmeye devam ederse, tedavi kesilmelidir. Meme kanseri için adjuvant tedavi: Meme kanseri için adjuvan tedavi uygulanan ve komplike nötropeni (uzun süreli nötropeni, febril nötropeni ya da enfeksiyon dahil) yaşayan hastalarda yapılan pivotal çalışmada, takip eden sikluslarda profilaktik G-CSF kullanımı (örneğin 4 ila 11. günler arası) önerilmiştir. Bu reaksiyonu yaşamaya devam eden hastalarda G-CSF kullanımı sürdürülmeli ve aldıkları Taxotere dozu 60 mg/m 2 ye düşürülmelidir. Bununla birlikte, klinik uygulamada nötropeni daha erken dönemde ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle hastanın taşıdığı nötropeni riskine ve geçerli önerilere bağlı olarak G-CSF kullanımı göz önünde bulundurulmalıdır. Evre 3 ya da 4 stomatit bulunan hastalarda uygulanan doz 60 mg/m 2 ye düşürülmelidir. Sisplatin ile kombinasyonda: Başlangıç olarak sisplatin ile kombinasyon halinde dosetaksel 75 mg/m 2 doz uygulanan ve önceki tedavi kürü sırasında nadir trombosit sayısı <25000 hücre/mm 3 (sisplatin ile) olan hastalar için ya da febril nötropeni yaşayan hastalarda veya ciddi non-hematolojik toksisiteleri olan hastalarda, sonraki sikluslardaki dosetaksel dozajı 65 mg/m 2 ye düşürülmelidir. Sisplatin dozaj ayarlamaları için, üretici firmanın reçete bilgilerine bakınız. Kapesi tabin ile kombinasyon: Dosetaksel ile kombine edildiğinde kapesitabin doz modifikasyonları için, kapesitabin ürün özellikleri özetine bakınız. Bir sonraki Taxotere/ kapesitabin tedavisi zamanında devam eden bir Derece 2 toksisitenin ilk kez geliştiği görülen hastalar için, tedaviyi Derece 0-1 e gerileyinceye değin geciktiriniz ve orijinal dozun %100 ü oranında devam ediniz. Tedavi uygulaması sırasında herhangi bir zamanda bir Derece 2 toksisitenin ikinci kez geliştiği ya da bir Derece 3 toksisitenin ilk kez geliştiği görülen hastalar için, tedaviyi Derece 0-1 e gerileyinceye değin geciktiriniz ve sonra Taxotere 55 mg/m 2 ile tedaviye devam ediniz. Daha sonra görülen herhangi bir toksisite ya da herhangi bir Derece 4 toksisite için, Taxotere dozunu kesiniz. SB onay tarihi:

22 Trastuzumab doz modifikasyonları için, kısa ürün bilgilerine bakınız. Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon: G-CSF uygulamasına karşın bir febril nötropeni, sürekli nötropeni ya da nötropenik enfeksiyon epizodu görülmesi halinde, dosetaksel dozu 75 mg/m 2 den 60 mg/m 2 ye azaltılmalıdır. Daha sonra komplike nötropeni epizodlarının görülmesi gelmesi halinde, dosetaksel dozu 60 mg/m 2 den 45 mg/m 2 ye azaltılmalıdır. Derece 4 trombositopeni durumunda, dosetaksel dozu 75 mg/m 2 den 60 mg/m 2 ye azaltılmalıdır. Nötrofiller > hücre/mm 3 düzeyine ve trombositler > hücre/mm 3 düzeyine ulaşıncaya kadar, hastalar izleyen dosetaksel sikluslarıyla tekrar tedavi edilmemelidir. Bu toksisitelerin devam etmesi halinde tedavi kesilmelidir. (Bkz. Tedavi sırasında doz ayarı). Sisplatin ve 5-florourasil (5-FU) ile kombinasyon halinde Taxotere ile tedavi edilen hastalarda gastrointestinal toksisiteler için önerilen doz değişiklikleri: Toksisite Diyare derece 3 Diyare derece 4 Stomatit derece 3 Stomatit derece 4 Doz ayarlaması İlk epizod: 5-FU dozunu %20 oranında azaltın. İkinci epizod: daha sonra TAXOTERE dozunu %20 oranında azaltın. İlk epizod: TAXOTERE ve 5-FU dozlarını %20 oranında azaltın. İkinci epizod: tedaviyi kesin. İlk epizod: 5-FU dozunu %20 oranında azaltın. İkinci epizod: daha sonraki tüm sikluslarda yalnızca 5-FU yu kesin. Üçüncü epizod: TAXOTERE dozunu %20 oranında azaltın. İlk epizod: daha sonraki tüm sikluslarda yalnızca 5-FU yu kesin. Üçüncü epizod: TAXOTERE dozunu %20 oranında azaltın. Sisplatin ve florourasil doz ayarlamaları için, ürünlere ait prospektüslere bakınız. Özel popülasyonlar: Karaciğer bozukluğu olan hastalarda: Tek ajan olarak, 100mg/m 2 dozda dosetaksel ile elde edilen farmakokinetik verilere dayanarak, transaminaz değerleri (ALT ve/veya AST) normal aralığın üst sınırının 1.5 katından daha yüksek olan, beraberinde alkali fosfataz düzeyi normal aralığının üst sınırının 2.5 katından daha yüksek olan hastalara önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m 2 dir (bkz. Uyarılar/Önlemler). Serum bilirubin düzeyi normal değerin üstünde olan, ve/veya ALT ve AST değerleri normalin üst sınırının 3.5 katından daha yüksek olup, beraberinde alkali fosfataz değeri normalin üst sınırının 6 katından daha yüksek olan hastalara doz azaltılması önerilmez ve kesinlikle endike olmadıkça dosetaksel kullanılmamalıdır. Mide adenokarsinomu olan hastaların tedavisi için sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyonda, ALT ve/veya AST değerleri normalin üst sınırının 1.5 katından daha SB onay tarihi:

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TAXOTERE 20 mg i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TAXOTERE 20 mg i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAXOTERE 20 mg i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Dosetaksel trihidrat 20.0 mg Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXEL 80 mg İ.V. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXEL 80 mg İ.V. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOXEL 80 mg İ.V. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 2 ml çözelti için; Etkin madde Her bir flakon, 80 mg dosetaksel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXİTAX TEC 20 mg IV infüzyon çözeltisi içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXİTAX TEC 20 mg IV infüzyon çözeltisi içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DOXİTAX TEC 20 mg IV infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 ml çözelti için Etkin madde: Dosetaksel trihidrat Yardımcı madde:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOCETER 20 mg I.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOCETER 20 mg I.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DOCETER 20 mg I.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 0.5 ml çözelti için Etkin madde: Dosetaksel trihidrat 21.336 mg (20 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. SANTAX 160 mg / 16 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. SANTAX 160 mg / 16 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİLERİ SANTAX 160 mg / 16 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir 16 ml flakon 160 mg dosetaksel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Yardımcı maddeler: 50/50 (h/h) oranında polisorbat 80/etanol (susuz) a eşit olacak şekilde ;

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Yardımcı maddeler: 50/50 (h/h) oranında polisorbat 80/etanol (susuz) a eşit olacak şekilde ; 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİLERİ TAXOTERE 160 mg/8 ml infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Dosetaksel trihidrat 160 mg/8 ml Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİGo to top of the page

KISA ÜRÜN BİLGİSİGo to top of the page KISA ÜRÜN BİLGİSİGo to top of the page 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TADOCEL 20 mg/1 ml İ.V. İnfüzyon için Konsantre Çözelti İçeren Flakon Gto top of the page 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Konsantre

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXEL 40 mg İ.V. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXEL 40 mg İ.V. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOXEL 40 mg İ.V. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 ml çözelti için; Etkin madde Her bir flakon, 40 mg dosetaksel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXİTAX TEC 40 mg I.V. infüzyon çözeltisi içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOXİTAX TEC 40 mg I.V. infüzyon çözeltisi içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DOXİTAX TEC 40 mg I.V. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 2 ml çözelti için Etkin madde: Dosetaksel 40 mg Yardımcı madde: Susuz

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. TREKSO 20 mg/0.5 ml I.V. Đnfüzyon Đçin Konsantre Çözelti Đçeren Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. TREKSO 20 mg/0.5 ml I.V. Đnfüzyon Đçin Konsantre Çözelti Đçeren Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TREKSO 20 mg/0.5 ml I.V. Đnfüzyon Đçin Konsantre Çözelti Đçeren Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 0.5 ml çözelti için; Dosetaksel 20

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOCETER 80 mg I.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DOCETER 80 mg I.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DOCETER 80 mg I.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 2 ml çözelti için Etkin madde: Dosetaksel trihidrat 85.344 mg (80 mg

Detaylı

ULUSAL TORASiK ONKOLOJi KONGRESi

ULUSAL TORASiK ONKOLOJi KONGRESi 19-22 Haziran 2008 www. torasikonkoloji2008.org www.akad.org.tr Sungate Port Royal Beldibi - Antalya De erli Meslektafllar m z, Akciğer kanserlerinde multidisipliner yaklaşımın esas alınması prensipleriyle

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TADOCEL 20 mg/0.5 ml İ.V. İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. TADOCEL 20 mg/0.5 ml İ.V. İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI TADOCEL 20 mg/0.5 ml İ.V. İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Dosetaksel (Her bir flakon 20 mg dosetaksel içeren konsantre çözelti içerir)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 20 mg/ml. Yardımcı maddeler: 50/50 (h/h) oranında polisorbat 80/etanol (susuzca eşit olacak şekilde ; Polisorbat 80. % 39.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 20 mg/ml. Yardımcı maddeler: 50/50 (h/h) oranında polisorbat 80/etanol (susuzca eşit olacak şekilde ; Polisorbat 80. % 39. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (K TAXOTERE 20 mg/ml infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Dosetaksel trihidrat 20 mg/ml Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. k.m.2.0 ml mg k.m.6.0 ml

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. k.m.2.0 ml mg k.m.6.0 ml KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAXOTERE~ 80 mg i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Dosetaksel trihidrat 80.0 mg Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. SANTAX 160 mg / 16 mi IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. SANTAX 160 mg / 16 mi IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİLERİ SANTAX 160 mg / 16 mi IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir 16 mi flakon 160 mg dosetaksel

Detaylı

GEBELİK VE MEME KANSERİ

GEBELİK VE MEME KANSERİ GEBELİK VE MEME KANSERİ Doç. Dr. Ramazan YILDIZ Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı, 27 Kasım 2014, Ankara Gebelikte Kanser Gebelikte kanser insidansı % 0.07-0.1 arasında Gebelik

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ETACİD % 0,05 Nazal Sprey 2. BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 50 mikrogram/püskürtme 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ETACİD erişkinler, adolesanlar ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda

Detaylı

CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti

CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti FORMÜLÜ Her bir flakon; 150 mg karboplatin, 150 mg mannitol ile enjeksiyonluk su y.m. 15 ml içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri

Detaylı

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül FORMÜLÜ Herbir Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül: Vinorelbin tartarat 41.55mg (30 mg vinorelbin baza eşdeğerdir.) (Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit, alkol ve sorbitol içerir.)

Detaylı

PROTOKOL KODU: BRAJACTT (BReast AdJuvant Adriamicin Cyclophosphamide paclitaxel Trastuzumab) TÜMÖR GRUBU: MEME CA

PROTOKOL KODU: BRAJACTT (BReast AdJuvant Adriamicin Cyclophosphamide paclitaxel Trastuzumab) TÜMÖR GRUBU: MEME CA BRAJACTT PROTOKOLÜ MEME CA / ADJUVAN KEMOTERAPİ DOKSORUBİSİN + SİKLOFOSFAMİD + PAKLITAKSEL + TRASTUZUMAB BRAJACTT PROTOKOL KODU: BRAJACTT (BReast AdJuvant Adriamicin Cyclophosphamide paclitaxel Trastuzumab)

Detaylı

ORNA İLAÇ, TEKSTİL, KİMYEVİ MADDELER SANAYİİ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

ORNA İLAÇ, TEKSTİL, KİMYEVİ MADDELER SANAYİİ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. ORNA İLAÇ, TEKSTİL, KİMYEVİ MADDELER Prospektüs Carboplatin DBL 150 mg / 15 ml Enjektabl Solüsyon FORMÜLÜ 15 ml lik bir flakon içeriği: Karboplatin 150 mg Enjeksiyonluk su k.m. 15 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

HYCAMTIN TM IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon Topotekan hidroklorür

HYCAMTIN TM IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon Topotekan hidroklorür HYCAMTIN TM IV Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon Topotekan hidroklorür FORMÜL Her bir flakon, 4 mg topotekana eşdeğer topotekan hidroklorür içerir. Yardımcı madde olarak 48.0 mg mannitol ve 20.0 mg

Detaylı

Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi. Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014

Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi. Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014 Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014 Hipersensitivite Fizyopatolojisi İmmün sistem kemoterapötik ya da biyoterapötik

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

PROSPEKTÜS. CARBOPLATIN - KOÇAK 150 mg / 15 ml IV İnfüzyon için Solüsyon içeren Flakon

PROSPEKTÜS. CARBOPLATIN - KOÇAK 150 mg / 15 ml IV İnfüzyon için Solüsyon içeren Flakon PROSPEKTÜS CARBOPLATIN - KOÇAK 150 mg / 15 ml IV İnfüzyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜL : Beher flakon 150 mg karboplatin ( 10 mg karboplatin / ml ), enjeksiyonluk su k.m. içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DOCETER TEC, damar içine enjekte edilmeden önce uygun bir çözücü ile infüzyon çözeltisi hazırlanarak verilir.

KULLANMA TALİMATI. DOCETER TEC, damar içine enjekte edilmeden önce uygun bir çözücü ile infüzyon çözeltisi hazırlanarak verilir. KULLANMA TALİMATI DOCETER TEC 20 mg IV infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir mililitresinde; 20 mg dosetaksele eşdeğer 21,336 mg dosetaksel trihidrat. Yardımcı maddeler:

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de PROSPEKTÜS FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜLÜ Fluorourasil Sodyum hidroksit (ph 9.0 için) Enjeksiyonluk su k.m. Her ml de 50 mg k.m. 1 ml FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. flakonu 40 mg dosetaksele eşdeğer mg dosetaksel

KULLANMA TALİMATI. flakonu 40 mg dosetaksele eşdeğer mg dosetaksel KULLANMA TALİMATI DOXİTAX TEC 40 mg IV infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her iki mililitresinde; 40 mg dosetaksele eşdeğer 42,672 mg dosetaksel trihidrat. Yardımcı maddeler:

Detaylı

Engraftman Dönemi Komplikasyonlarda Hemşirelik İzlemi. Nevin ÇETİN Hacettepe Üniversitesi Pediatrik KİTÜ

Engraftman Dönemi Komplikasyonlarda Hemşirelik İzlemi. Nevin ÇETİN Hacettepe Üniversitesi Pediatrik KİTÜ Engraftman Dönemi Komplikasyonlarda Hemşirelik İzlemi Nevin ÇETİN Hacettepe Üniversitesi Pediatrik KİTÜ Engraftman Sendromu Veno- Oklüzif Hastalık Engraftman Sendromu Hemşirelik İzlemi Vakamızda: KİT (+14)-

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80 DF/RPR2, alkol ve enjeksiyonluk su

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80 DF/RPR2, alkol ve enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI TAXOTERE 80 mg i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar yoluyla kullanılır Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80 DF/RPR2, alkol ve enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

Anzatax 150 mg / 25 ml Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon

Anzatax 150 mg / 25 ml Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon Prospektüs Anzatax 150 mg / 25 ml Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon 1 Multidozluk Ambalaj FORMÜLÜ 25 ml lik bir flakon içeriği: Paklitaksel 150 mg Polioksil 35 kastor yağı 13.175 g Sitrik asit (susuz) 50

Detaylı

ONKOLOJİDE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ORGAN YETMEZLİKLERİNDE ETKİLEŞİM

ONKOLOJİDE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ORGAN YETMEZLİKLERİNDE ETKİLEŞİM ONKOLOJİDE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ORGAN YETMEZLİKLERİNDE ETKİLEŞİM İlaç etkileşiminde rolü olan organlar Böbrek Karaciğer Akciğer GİS Kalp Organ fonksiyonlarının değerlendirilmesi Böbrek (üre, kreatinin, GFR)

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. TREKSO 80 mg/2.0 ml I.V. Đnfüzyon Đçin Konsantre Çözelti Đçeren Flakon Damar yoluyla kullanılır.

KULLANMA TALĐMATI. TREKSO 80 mg/2.0 ml I.V. Đnfüzyon Đçin Konsantre Çözelti Đçeren Flakon Damar yoluyla kullanılır. KULLANMA TALĐMATI TREKSO 80 mg/2.0 ml I.V. Đnfüzyon Đçin Konsantre Çözelti Đçeren Flakon Damar yoluyla kullanılır. Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80, sitrik asit anhidroz, polietilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. HERCEPTIN ROCHE 150 mg tek dozlu liyofilize toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. HERCEPTIN ROCHE 150 mg tek dozlu liyofilize toz içeren flakon 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ HERCEPTIN ROCHE 150 mg tek dozlu liyofilize toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir flakon 150 mg trastuzumab içerir. Yardımcı

Detaylı

Rekürren/Metastatik Baş Boyun Kanserleri Tedavisinde Son Gelişmeler

Rekürren/Metastatik Baş Boyun Kanserleri Tedavisinde Son Gelişmeler Rekürren/Metastatik Baş Boyun Kanserleri Tedavisinde Son Gelişmeler Dr. Mustafa Özdoğan Medstar Antalya Hastanesi Tıbbi Onkoloji 60 yaşında, erkek, inşaat işçisi, VAKA 60 paket/yıl sigara öyküsü, İlk başvuru:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ZOLTONAR 5 mg/100 ml İ.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ZOLTONAR 5 mg/100 ml İ.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ZOLTONAR 5 mg/100 ml İ.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; Zoledronik asit 0.05 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ZOLTONAR, Osteoporozu olan, postmenopozal

Detaylı

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de PROSPEKTÜS FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜLÜ Fluorourasil Sodyum hidroksit (ph 9.0 için) Enjeksiyonluk su k.m. Her ml de 50 mg k.m. 1 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

Tarceva 150 mg Erlotinib

Tarceva 150 mg Erlotinib Tarceva 150 mg Erlotinib Film kaplı tablet Antineoplastik ajan Formülü Bir film kaplı tablet 150 mg erlotinibe eşdeğer miktarda 163.93 mg erlotinib hidroklorür içerir. Ayrıca 103.82 mg laktoz monohidrat

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 2.00 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların tedavisinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Dosetaksel Her bir flakon 20 mg dosetaksel içeren konsantre çözelti içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Dosetaksel Her bir flakon 20 mg dosetaksel içeren konsantre çözelti içerir. KULLANMA TALİMATI DOXEL 20 mg İ.V. İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Dosetaksel Her bir flakon 20 mg dosetaksel içeren konsantre çözelti içerir. Yardımcı

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Makrogolgliserol risinoleat (polioksietillenmiş kastor yağı)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Makrogolgliserol risinoleat (polioksietillenmiş kastor yağı) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VİTAX 300 mg/ 50 ml İV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Paklitaksel Yardımcı maddeler: 6 mg/ml

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

Lanvis TM 40 mg Tablet

Lanvis TM 40 mg Tablet Lanvis TM 40 mg Tablet Formülü Bir tablet 40 mg tioguanin içerir Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Tioguanin, guaninin bir sülfidril analoğudur ve bir pürin antimetaboliti gibi davranır.

Detaylı

Piperasilin-Tazobaktam(TZP) a Bağlı Hematolojik İstenmeyen Etkiler

Piperasilin-Tazobaktam(TZP) a Bağlı Hematolojik İstenmeyen Etkiler Piperasilin-Tazobaktam(TZP) a Bağlı Hematolojik İstenmeyen Etkiler Aysun Sarıbuğa, Serap Şimşek Yavuz, Seniha Başaran, Atahan Çağatay, Halit Özsüt, Haluk Eraksoy İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI. ROXİPİME 0.5 g İ.M./İ.V. Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon. 2. BİLEŞİM Etkin madde:

ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI. ROXİPİME 0.5 g İ.M./İ.V. Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon. 2. BİLEŞİM Etkin madde: 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 0.5 g İ.M./İ.V. Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 0.5 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

Her flakon; İrinotekan hidroklorür trihidrat. Sodyum hidroksit k.m. ph 3.5 Enjeksiyonluk su 5 ml içerir.

Her flakon; İrinotekan hidroklorür trihidrat. Sodyum hidroksit k.m. ph 3.5 Enjeksiyonluk su 5 ml içerir. CAMPTO 100 mg / 5 ml İntravenöz perfüzyon için enjektabl steril solüsyon FORMÜLÜ Her flakon; İrinotekan hidroklorür trihidrat 100.0 mg D-sorbitol 90.0 mg Laktik asit 1.8 mg Sodyum hidroksit k.m. ph 3.5

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DOXİTAX 80 mg IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. DOXİTAX 80 mg IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI DOXİTAX 80 mg IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda (2 ml); 80 mg dosetaksele eşdeğer 93.887 mg dosetaksel trihidrat. Yardımcı maddeler:

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Dr. Ali Ayberk Beşen Başkent Üniversitesi Tıbbi Onkoloji BD Giriş Sitotoksik tedaviler herhangi

Detaylı

FORMÜLÜ Her tablet 10 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat içerir.

FORMÜLÜ Her tablet 10 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat içerir. AMLOVAS Tablet 10 mg FORMÜLÜ Her tablet 10 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler Amlodipin uzun etki süreli, dihidropiridin türevi bir kalsiyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DOCETER, damar içine enjekte edilmeden önce uygun bir çözücü ile sulandırarak ya da ön karışım çözeltisi hazırlanarak verilir.

KULLANMA TALİMATI. DOCETER, damar içine enjekte edilmeden önce uygun bir çözücü ile sulandırarak ya da ön karışım çözeltisi hazırlanarak verilir. KULLANMA TALİMATI DOCETER 160 mg IV İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda (4 ml); 160 mg dosetaksele eşdeğer 170.688 mg dosetaksel trihidrat. Yardımcı maddeler:

Detaylı

VEPESID KAPSÜL 50 mg

VEPESID KAPSÜL 50 mg VEPESID KAPSÜL 50 mg FORMÜLÜ VEPESID Kapsül, aktif madde olarak 50 mg etoposid ve bunun yanında koruyucu parabenler, titanyum dioksit ve demir oksit pigmenti içeren yumuşak jelatin kapsüldür. FARMAKOLOJİK

Detaylı

METASTATİK MESANE CA DA TEDAVİ SIRALAMASI

METASTATİK MESANE CA DA TEDAVİ SIRALAMASI METASTATİK MESANE CA DA TEDAVİ SIRALAMASI Dr. Mustafa Erman Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü Antalya, Mart 2014 Mesane ca ve kemoterapi Kombinasyon tedavileriyle ~%50-60 yanıt oranı ve %20-30 tam

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam Ampisilin 250 mg 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR BACTAMED duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

Taksen 30 mg / 5 ml IV Enjektabl Çözelti içeren Flakon

Taksen 30 mg / 5 ml IV Enjektabl Çözelti içeren Flakon PROSPEKTÜS Taksen 30 mg / 5 ml IV Enjektabl Çözelti içeren Flakon Steril Apirojen FORMÜLÜ Beher 1 ml de 6 mg Paklitaksel, 527,000 mg saf polioksil 35 hint yağı, 397,600 mg etanol anhidr. içerir. İntravenöz

Detaylı

Levosimendanın farmakolojisi

Levosimendanın farmakolojisi Levosimendanın farmakolojisi Prof. Dr. Öner SÜZER Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji AbD 1 Konjestif kalp yetmezliği ve mortalite 2 Kaynak: BM Massie et al, Curr Opin Cardiol 1996

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI SERTOFEN 25 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Deksketoprofen

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI SERTOFEN 25 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Deksketoprofen ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI SERTOFEN 25 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Deksketoprofen 25 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Erişkinlerde kas-iskelet sistemi ağrıları, dismenore ve diş ağrılarının semptomatik

Detaylı

Etkin madde: Her bir flakonda,4 mg topotekana eşdeğer topotekan hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol ve tartarik asit

Etkin madde: Her bir flakonda,4 mg topotekana eşdeğer topotekan hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol ve tartarik asit K U L L A N M A T A L İ M A T I HYCAMTİN TM i.v. liyofilize toz içeren enjektabl flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda,4 mg topotekana eşdeğer topotekan hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

Etoposid hem renal yolla hem de non-renal yolla ( metabolizma ve safra yoluyla) atılır. Nonrenal yolun büyük kısmını metabolizma oluşturmaktadır.

Etoposid hem renal yolla hem de non-renal yolla ( metabolizma ve safra yoluyla) atılır. Nonrenal yolun büyük kısmını metabolizma oluşturmaktadır. LASTET İnj. FORMÜLÜ Aktif madde Etoposid Yardımcı madde Sitrik asit Polisorbat 80 Polietilen glikol Dehidrate etanol 100 mg 10 mg 400 mg 3000 mg 5 ml'ye tamamlayacak kadar FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

Irinotekan hidroklorür trihidrat. Sodyum hidroksit (0.1 N) km ph 3.5 Enjeksiyonluk Su km 5.0 ml içerir.

Irinotekan hidroklorür trihidrat. Sodyum hidroksit (0.1 N) km ph 3.5 Enjeksiyonluk Su km 5.0 ml içerir. KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ (KÜB) 1- Tıbbı farmasötik ürünün adı TEKAMEN 100 MG/5 ML ĐNFÜZYON SOLÜSYONU 2- Kalitatif ve kantitatif bileşimi Her bir flakon; Irinotekan hidroklorür trihidrat 100.0 mg D-Sorbitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ATAXİL 100 mg/16.7 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ATAXİL 100 mg/16.7 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ATAXİL 100 mg/16.7 ml i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir ml de; Etkin madde: Paklitaksel 6 mg Yardımcı

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

PLATİNLERİN İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ. Prof. Dr. Gülten Tekuzman Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bölümü

PLATİNLERİN İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ. Prof. Dr. Gülten Tekuzman Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bölümü PLATİNLERİN İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ Prof. Dr. Gülten Tekuzman Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bölümü Sisplatin-DNA adduktları a. Monofonksiyonel olarak guanine bağlanmış sisplatin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 10 ml Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür 9 mg/ml Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

k.m. 50 ml içerir. Ayrıca ph ayarı için yeter miktarda HCl içerir.

k.m. 50 ml içerir. Ayrıca ph ayarı için yeter miktarda HCl içerir. PLATOSIN-S 0.5 mg/ml 50 ml Enjeksiyonluk Solüsyon İçeren Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ 50 ml solüsyon içeren flakon: Sisplatin Sodyum klorür Enjeksiyonluk su 25 mg 450 mg k.m. 50 ml içerir. Ayrıca ph

Detaylı

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Boyar madde: Titanyumdioksit ve FDC mavi No.2 HT içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Flurbiprofen

Detaylı

TAXOL 100 mg / 17 ml ENJEKTABL SOLÜSYON

TAXOL 100 mg / 17 ml ENJEKTABL SOLÜSYON TAXOL 100 mg / 17 ml ENJEKTABL SOLÜSYON UYARI TAXOL (paklitaksel) Enjektabl Solüsyon kanser kemoterapi ajanlarının kullanımında deneyimli bir doktorun gözetimi altında uygulanmalıdır. Komplikasyonlar yalnızca

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İlgili uyarılar için, 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Yardımcı maddeler için, bölüm 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İlgili uyarılar için, 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Yardımcı maddeler için, bölüm 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KETODERM Krem % 2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KETODERM Krem % 2 her bir gramında 20 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: 1 gram krem;

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MODET 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir kapsül 500 mg kalsiyum dobesilat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

Xeloda 500 mg Kapesitabin

Xeloda 500 mg Kapesitabin Xeloda 500 mg Kapesitabin Film Kaplı Tablet Formülü Bir film kaplı tablet 500 mg kapesitabin içerir. Yardımcı maddeler: anhidröz laktoz, titanyum dioksit (E171), demir oksit sarı, demir oksit kırmızı Farmakolojik

Detaylı

KÜB Kısa Ürün Bilgileri

KÜB Kısa Ürün Bilgileri 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XELODA ROCHE 150 mg film kaplı tablet KÜB Kısa Ürün Bilgileri 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Bir film kaplı tablet 150 mg kapesitabin içerir. Yardımcı maddeler için, bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KARDOZİN 2 MG TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER Tabletin etken maddesi olan kabergolin, güçlü ve uzun süreli

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Sulandırılarak hazırlanan çözelti ml de 38 mg gemsitabin içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Sulandırılarak hazırlanan çözelti ml de 38 mg gemsitabin içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GEMZAR 1 g flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her flakon 1 g gemsitabine eşdeğer miktarda 1.14 g gemsitabin hidroklorür içerir. Sulandırılarak

Detaylı

HEPATİT C Tedavisinde Güncel Gelişmeler

HEPATİT C Tedavisinde Güncel Gelişmeler HEPATİT C Tedavisinde Güncel Gelişmeler DAA/Peg-IFN/RBV Kombinasyon Tedavisinin Kontrendikasyonları Boseprevir ve Telaprevir Kombinasyonlarının Kontrendikasyonları Peg-IFN+RBV tedaivinin kontrendikasyonları,

Detaylı

Torasik Onkoloji Konsensus Toplant s

Torasik Onkoloji Konsensus Toplant s Akci er Kanserleri Derne i 1. Torasik Onkoloji Konsensus Toplant s AKC ER KANSERLER A K A D DERNE 18-21 Haziran 2009 Ottoman Palace - Antakya www.torasikonkoloji2009.org www.akad.org.tr OKYANUS TANRISI

Detaylı

Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80, susuz etanol ve sitrik asit

Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80, susuz etanol ve sitrik asit KULLANMA TALİMATI TAXOTERE 160 mg/8 ml infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon Damar yoluyla kullanılır Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80, susuz etanol ve sitrik asit Bu ilacı

Detaylı

FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET

FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET FORMÜL Beher tablet 500 mg Deferipron içerir. (Boyar madde olarak titanyum dioksit içermektedir). FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik özellikler Deferipron, talasemi

Detaylı

Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80 DF/RPR2, alkol ve enjeksiyonluk su

Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80 DF/RPR2, alkol ve enjeksiyonluk su TAXOTERE 80 mg i.v. infüzyon çözeltisi içeren flakon Damar yoluyla kullanılır Etkin madde: Dosetaksel Yardımcı maddeler: Polisorbat 80 DF/RPR2, alkol ve enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI LATASOPT % Göz Damlası. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de;

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI LATASOPT % Göz Damlası. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI LATASOPT % 0.005 Göz Damlası 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; Latanoprost 0.05 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR LATASOPT, açık açılı glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. EBETAXEL 30 mg/5 ml IV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. EBETAXEL 30 mg/5 ml IV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ EBETAXEL 30 mg/5 ml IV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Paklitaksel Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı