DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI"

Transkript

1 : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI Aylık prim ve hizmet belgesi, aylık ve dört aylık larak SSK kurumuna verilen bildirgelerin birleştirilerek yeniden düzenlenmesi ile luşturulmuş ve 16/01/2004 tarihli, sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve 01/05/2004 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Ssyal Sigrta Đşlemleri Yönetmeliğinin kapsamında duyurulmuştur. Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin çalışanların tabi ldukları SSK indirim kanunu ve SSK belge türü bilgilerine göre her grup için ayrı ayrı larak düzenlenmesi gerekmektedir. Belge türü ve indirim kanunu ile ilgili gelecekte gelecekte meydana gelebilecek değişikliklere kullanıcılarımızın ürünün parametrik yapısı sayesinde prgramı adapte edebilmesi için bu iki alanın seçenekleri tip tanımları na eklenmiş ve kullanıcı tarafından revize edilmesi lanağı sağlanmıştır. Tip tanımlarındaki listeler şu şekildedir; SSK Đndirim Kanunları Yk Olağanüstü hal kanunu Sendika indirimi kanunu Sakatlık indirimi kanunu Brç erteleme indirimi S Sendikalı brç erteleme indirimi Hazine indirimi % Hazine indirimi %80 9 SSK Belge Türü Aylık sigrta prim bildirgesi 2 02 Ssyal güvenlik destek prim bildirgesi 3 03 Deniz,basım,azt,şeker 4 04 Yeraltı sürekli 5 05 Yeraltı gruplu 6 06 Yerüstü gruplu 7 07 Çırak/stajyer öğrenci 8 10 Anlaşmaya tabi lmayan yabancı 9 11 Y.Ö.K kısmi istih.öğrenci Geçici 20.madde (sandık) Aylık sigrta prim işsizlik hariç Libya Anlaşmalı ülke yabancı uyruk sayılı kanun işsizlik hariç görevli malül.aylığı alanlar Görev-malüllük aylığı alanlar Đş kazası, Mes. Hast.,Analık ve has. Bu nedenle sicil kartları / kanuni değişikliklere belge türü ve indirimi kanunu alanları yukarıda belirtilen sürümlerle birlikte Genel Tanımlar / Tip tanımları bölümüne eklenmiştir. Dküman N : ĐK-0017 / GB-0005 / B /6 Knu : E-bildirge işlemleri Revizyn N : 2 Revizyn Tarihi :

2 : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr Bu tanımlar sicil kartı /brdr bilgileri bölümünden seçilmektedir. Sicil kartında çalışanın statüsünün belirlenmesiyle, brdr bilgileri bölümünde yer alan belge türü bölümüne uygun lan seçenek tmatik larak yansımaktadır. Çalışanın belli bir indirim kanununa tabi lması durumunda kullanıcı tarafından sicil kartında seçilmesi gerekmektedir. Dküman N : ĐK-0017 / GB-0005 / B /6 Knu : E-bildirge işlemleri Revizyn N : 2 Revizyn Tarihi :

3 : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-Bildirge Aylık prim hizmet belgesi ile ilgili larak yediden fazla sigrtalı çalıştıran işyerlerinin bu bildirgeyi kağıt üzerinde vermesi kabul edilmeyip, SSK ya elektrnik rtamda aktarması mecburi tutulmuştur. Bu zrunluluk ile ilgili larak yukarıda belirtilen sürümlerden itibaren, kullanıcılarımıza iki ayrı alternatif sunulmuştur, isteyen kullanıcılar bu rapru excel frmatında isteyenler ise XML larak alabilir. Bunun için aylık prim hizmet belgesi raprunda e-bildirge filtresi istenen frmatta seçilmesi yeterlidir. Dküman N : ĐK-0017 / GB-0005 / B /6 Knu : E-bildirge işlemleri Revizyn N : 2 Revizyn Tarihi :

4 : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr Excel dsyasına ya da XML dsyasına seçeneklerinden birisininin seçilip rapr listelenmesi durumunda; prgramın kullanıcı seçeneklerinde geçici veri katalgu larak hangi katalg tanımlanmış ise tanımlanmış lan katalğa, herhangi bir tanım yapılmamış ise prgramın kurulu lduğu yerde reprts / temp katalgu altına ilgili dsya luşturulur. Dsya adı : APHB_firma numarası+işyeri numarası_bildirge ayı+ bildirge yılı şeklindedir. Raprun excel veya xml dsya seçenekleri ile listelenmesi durumunda; ekranda rapra basılacak lan kayıtlar listelenir, luşturulan dsyada SSK nın belirlemiş lduğu kurallara uymayan hatalı bir sicil kaydı basılmış ise hatalı satırın başına H harfi kyulur ve rapr tamamlandığında hatalı satır var ise hatalı kayıt luşmuştur uyarı mesajı prgram tarafından verilir. Hatanın hangi sicilde hangi alandan kaynaklandığı da bildirge dsyasının luşturulduğu katalgda benzer dsya adıyla APHB_firma numarası+işyeri numarası_bildirge ayı+ bildirge yılı _hata.txt dsyası ile belirtilir. Hatalı sicillerle Dküman N : ĐK-0017 / GB-0005 / B /6 Knu : E-bildirge işlemleri Revizyn N : 2 Revizyn Tarihi :

5 : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr ilgili düzeltmeler yapılarak elektrnik rtamda gönderilmelidir. Aksi takdirde aynı hata mesajı SSK nın e-bildirge dsya transferi sırasında tekrar karşılaşılacak ve dsya transferi mümkün lmayacaktır. XML larak luşmuş dsyayı / / sürümleri cd sinde ve internet adresimizde yer alan (ftp://dwnlad.lg.cm.tr/güncellemeler) e-bildirge.zip dsyasından yararlanarak html frmatında izlenebilir. Bu dsyanın açılması ile birlikte ebildirge.html dsyası kullanılarak XML bildirge dsyası izlenebilir. E-bildirge Hayır filtresinin kullanılması : Aylık prim hizmet belgesinin kağıt üzerine basılması istenen frmatta rapr ünietesine raprlanmış lur. Buna göre; Her işyeri için farklı indirim kanunu ve belge türündeki gruplar ayrı sayfalarda listelenir. Aynı ay içerisinde indirim kanunu ve belge türü değişikliği yapılmış lan çalışanlar her bir kanuni değişikliği ile ilgili larak ayrı bir puantajı lması kşuluyla ayrı sayfalarda basılır. Bildirgenin raprlanması sırasında hata mesajı luşması durumunda kntrl edilecek maddeler; Brdr Dönem Ayı 01 ile 12 Arasında Bir Değer Girilmelidir. Brdr Dönem Yılı 2003 ile 2050 Arasında Bir Değer Girilmelidir. Đşyeri Adresi En Fazla 50 Karakter Girilebilir. Đşyeri Ünvanı En Fazla 50 Karakter Girilebilir. Đşyeri Aracı N 000 ile 999 Arasında Bir Değer Olmalıdır. Kntrl N 01 ile 99 Arasında Bir Değer Olmalıdır. Đşyeri Sicil Numarası 21 Hane Girilmelidir. Belge Türü Alanı Bş Geçilemez. Kanun Maddesi Alanı Bş Geçilemez. Sigrtalı Sicil Numarası Bş Geçilemez. Sigrtalı Sicil Numarası 13 Rakamdan Fazla Olamaz Sigrtalı Sicil Numarası Nümerik Değer Olmalıdır. TCK Numarası Nümerik Değer Olmalıdır. TCK Numarası 11 Hane Olmalıdır. Sigrtalı Adı En Fazla 18 Karakter Olmalıdır. Sigrtalı Adı Bş Geçilemez. Sigrtalı Syadı En Fazla 18 Karakter Olmalıdır. Sigrtalı Syadı Bş Geçilemez. Dküman N : ĐK-0017 / GB-0005 / B /6 Knu : E-bildirge işlemleri Revizyn N : 2 Revizyn Tarihi :

6 : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr Ücretli Đzin PEK Nümerik Değer Olmalıdır. PEK Değeri Bş Geçilemez. PEK Tutarı Nümerik Değer Olmalıdır. PEK Değeri Sıfır Olamaz. Gün Arasında Bir Değer Olmalıdır. Giriş Günü ggaa frmatında Nümerik Değer Olmalıdır. Çıkış Günü ggaa frmatında Nümerik Değer Olmalıdır. Eksik Gün Nedeni Arasında Nümerik Değer Olmalıdır. Đşten Çıkış Nedeni Arasında Nümerik Değer Olmalıdır. Uyarılar; E-Bildirge; Excel dsyasına luşturulmuş ve geçici veri katalğundaki bu excel dsya açıkken (kullanıcı tarafından kullanılıyr iken), tekrar APHB E-Bildirge Excel dsyasına alınmak istendiğinde Excel dsyasına kayıt yazılamayacağı için Raprlanacak kayıt bulunamadı mesajı alınır. APHB Rapru; E-Bildirge Excel Dsyası şeklinde alınmış ise ilgili Excel dsyası rapr penceresi tarafından kullanılıyr lduğundan rapr penceresi tamamen kapanmadan Excel dsyasını açmak mümkün lmayacaktır. Genel Açıklamalar Aylık prim hizmet belgesi ile e-bildirgenin en önemli farkı belge türü ve indirim kanunu (kanun n) ile ilgili larak luşan farklılıktır. Aylık prim hizmet belgesi her işyeri için ayrı gruplar ayrı sayfalarda basılacak şeklinde bir kurala sahip iken e-bildirgede böyle bir ayrım yktur ve aynı işyerinde çalışan tüm siciller tek raprda alınır. Aylık prim hizmet belgesinde belge türü ve kanun n alanlarına sicilin ilgili aydaki belge türü ve indirim kanunu bilgileri listelenir, eğer ay içerisinde indirim kanunu ve/veya belge türü değişikliği yapılarak ayrı bir puantaj kartı daha luşturulmuş ise aynı sicil iki ayrı satırda ilgili puantajlarındaki bilgileri ile listelenecektir. Bildirgede Belge türü ve kanun n alanlarının SSK tarafından istenilen frmatı kd+metin bilgisinden sadece kd alanının listelenmesidir. Gelecekte tip tanımlarına yeni bir belge türü veya indirim kanunu tanımı yapılması gerektiğinde, kullanıclarımızın bu alana bilgiyi kd + bşluk + açıklama larak kaydetmesi gerekmektedir. Bu sayede excel/xml dsyasına bşluk bilgisine kadar lan kd bilgisi dğru larak listelenmiş lur. Dküman N : ĐK-0017 / GB-0005 / B /6 Knu : E-bildirge işlemleri Revizyn N : 2 Revizyn Tarihi :

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır. Ürün : GO Brdr-Tiger2Brdr-IK Bölüm : Brdr * Dkümanda GBrdr, Tiger2Brdr ve Đk kısaca Lg Đk ürünleri larak ifade edilmektedir. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. : E-Bildirge, Đşe Giriş/Çıkış Bildirgelerinin ve Personel Vizite işlemlerinin program içerisinden

DESTEK DOKÜMANI. : E-Bildirge, Đşe Giriş/Çıkış Bildirgelerinin ve Personel Vizite işlemlerinin program içerisinden E-Bildirge, Đşe Giriş/Çıkış Bildirgelerinin ve Personel Vizite işlemlerinin program içerisinden SGK Sayfasına Bağlanarak Aktarılması Ek özellik I paketi kapsamında, 3.08.02 versiyonundan itibaren Logo

Detaylı

ÇÖZÜMMARKET BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ VE DANIŞMANLIK. İK/BordroPlus 4.20.00.00 Sürüm Duyurusu

ÇÖZÜMMARKET BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ VE DANIŞMANLIK. İK/BordroPlus 4.20.00.00 Sürüm Duyurusu İK/Plus 4.20.00.00 Sürüm Duyurusu 09 Temmuz 2013 tarihi itibari ile İK ürünleri için 4.20.00.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yeralmakta olup sürüm

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır.

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. Teminatlar, herhangi bir knuda iş yaptırmak isteyen kişi/kuruluş ile bu işi üstlenmek isteyen

Detaylı

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir.

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir. 1 BENZİN İSTASYONU OTOMASYONU Orka SQL Prgramının sektöre özel yazılımlarından, Benzin İstasynu Otmasynu çözümü ile pmpa prgramlarındaki kayıtları prgramınıza tmatik transfer edebilirsiniz. Transfer Edilen

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1537 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU56V8L* Sayı : 64481593-304.03/ Knu : Stajlar Aşamaları ve Frmları KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 23.01.2012 - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) Değerli Öğretim Elemanları, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otmasyn sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Kanuni Raporlar Menüsünde Aynı Đşyeri Đçin Birden Fazla Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasını Bir Defada Hazırlayıp, SGK E-Bildirge Sitesine Gönderilmesini

Detaylı

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal VEKİL BİLGİLERİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ 1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri... 4 2. TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal... 7 3. RP366 Vekil Bilgi Rapru:...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. 5510 SAYILI KANUNUN GETĐRDĐĞĐ DEĞĐŞĐKLĐKLER ve ĐK(ĐK/Tiger2Bordro/GoBordro/Bordro/TigerBordro) ÜRÜNLERĐNE ETKĐLERĐ

DESTEK DOKÜMANI. 5510 SAYILI KANUNUN GETĐRDĐĞĐ DEĞĐŞĐKLĐKLER ve ĐK(ĐK/Tiger2Bordro/GoBordro/Bordro/TigerBordro) ÜRÜNLERĐNE ETKĐLERĐ 5510 SAYILI KANUNUN GETĐRDĐĞĐ DEĞĐŞĐKLĐKLER ve ĐK(ĐK/Tiger2Bordro/GoBordro/Bordro/TigerBordro) ÜRÜNLERĐNE ETKĐLERĐ Sosyal güvenlik reformu kapsamında 5510 sayılı kanun 01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe

Detaylı

Mikado Puantör 4.X. Günlük İşlemler 24.07.2014. Ülkü Özbek. Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikado A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.

Mikado Puantör 4.X. Günlük İşlemler 24.07.2014. Ülkü Özbek. Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikado A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır. Mikad Puantör 4.X Günlük İşlemler 24.07.2014 Ülkü Özbek Mikad Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikad A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır. Mikad Günlük İşlemler i İ Ç İ N D E K İ L E R Mikad Puantör de Günlük Yapılması

Detaylı

LOGO Bordro Plus

LOGO Bordro Plus Bordro LOGO Kasım 2011 LOGO Bordro Plus LOGO Bordro Plus LOGO Bordro Plus Fark Bilgileri Listesi... 88 Sendika Aidat Listesi... 89 Masraf Merkezi Dağıtım Raporu... 90 Yatırım Teşviki Kanunu Raporu... 91

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Mayıs dönemine kadar puantaj hesaplamalarının puantaj öndeğerleri ile yapılmış olması ve dönemlerin kapatılmış olması gerekmektedir.

DESTEK DOKÜMANI. Mayıs dönemine kadar puantaj hesaplamalarının puantaj öndeğerleri ile yapılmış olması ve dönemlerin kapatılmış olması gerekmektedir. TOPLU SÖZLEŞME FARKI Toplu sözleşme farkı hesaplama, geçmişe yönelik yapılan ücret artışlarına ait farkların hesaplanması amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle toplu iş sözleşmesi yapan iş yerleri için

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01 KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ MKS EKRAN KILAVUZU v.01 AMAÇ... 3 KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 4 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 7 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 10

Detaylı

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 EXCEL 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 2 Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Yeni bir çalışma kitabı luşturmak

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 1/24/2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Yeni Tiger Özellikler Enterprise 2.05.00.00 Sürüm Özellikleri 1. Malzeme Virman İşlemleri Malzeme virmanı ile; Malzemeler

Detaylı

DASK YENĐ YAZILIM ÜRETĐM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

DASK YENĐ YAZILIM ÜRETĐM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU DASK YENĐ YAZILIM ÜRETĐM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 18.02.2008 ĐÇERĐK 1 Değişiklik Tarihçesi... - 4-2 Genel Bilgiler... - 4-3 Üretim Ekranları... - 7-3.1 Fiyatlama Ekranı... - 7-3.1.1 Ekran Fnksiynları...

Detaylı

Form Ba ve Bs beyannamelerinin elektronik ortamda verilebilmesi amacıya Logo programlarında şu şek

Form Ba ve Bs beyannamelerinin elektronik ortamda verilebilmesi amacıya Logo programlarında şu şek Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2 17.08.2006 tarih ve 26262 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 362 sıra no.lu VUK Genel Tebliğine göre

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Personel Meslek Kodlarının Toplu girilmesi, değiştirilmesi Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasında Meslek Kodlarının yazdırılarak, SGK E-Bildirge

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ BİLGİSAYA DESTEKLİ TASAIM FİNAL POJE ÖDEVİ Teslim Tarihi 22 Ocak 2014 (Saat 17:00) Ödev rapru elden teslim edilecektir. İlgili MATLAB dsyaları ise sduehmcad@gmail.cm adresine gönderilecektir. Elden teslimler

Detaylı

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER KANTARA TURİZM İNGİLTERE VİZE İŞLEMLERİ Uyarılar : İngiltere başknslsluğu randevu sistemiyle çalışmaktadır.randevu ve gerekli belgeler listesine www.visainfservices.cm adresinden ulaşılabilir. Parmak izi

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 33 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 1010 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 1515 KTE18 Kıymet Transfer Eşleştirme

Detaylı

EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GEREKÇE VE AMAÇ EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Madde 1. Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri (AYAÖ), Maltepe Üniversitesi nin yüksek öğretim kurumları arasında yüklenmiş

Detaylı

Microsoft.Net Framework 4.0 kurmak için bu bağlantı kullanılabilir. HR 25 Kasım Sürüm Maddeleri. Kayıt Nr Ürün Tanım ve Açıklama 1 WINHR

Microsoft.Net Framework 4.0 kurmak için bu bağlantı kullanılabilir. HR 25 Kasım Sürüm Maddeleri. Kayıt Nr Ürün Tanım ve Açıklama 1 WINHR İK/Plus 4.28.00.00 Sürüm Duyurusu 25 Kasım 2014 tarihi itibari ftp sitemizden ile İK ürünleri erişebilirsiniz. için 4.28.00.00 Sürümü sürümü kullanıma almadan sunulmuştur. önce verilerin Bu sürümde yedeğin

Detaylı

E-bildirge Başvuru Formları Temini 1. BAŞVURU FORMLARI NASIL TEMİN EDİLECEK?

E-bildirge Başvuru Formları Temini 1. BAŞVURU FORMLARI NASIL TEMİN EDİLECEK? E-bildirge Başvuru Frmları Temini 1. BAŞVURU FORMLARI NASIL TEMİN EDİLECEK? e-bildirge uygulaması ile ilgili larak aşağıda isimleri belirtilen bankalar tarafından içerisinde başvuru frmu, e-bildirge sözleşmesi,

Detaylı

VERGİ KESİNTİSİ YAPMAYANLAR İÇİN MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DÜZENLEME KILAVUZU

VERGİ KESİNTİSİ YAPMAYANLAR İÇİN MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DÜZENLEME KILAVUZU VERGİ KESİNTİSİ YAPMAYANLAR İÇİN MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DÜZENLEME KILAVUZU Beyannamelerini kendileri göndermek isteyen mükellefler www.gib.gov.tr adresinde İnternet Vergi Dairesi ekranına

Detaylı

MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1

MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1 MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektrnik Veri İletim Tplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme Giriş...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Yapılan bu değişiklikten sonra vergiden müstesna olarak ödenebilecek aylık çocuk zammı tutarı;

DESTEK DOKÜMANI. Yapılan bu değişiklikten sonra vergiden müstesna olarak ödenebilecek aylık çocuk zammı tutarı; ÇOCUK YARDIMI MEVZUATI (01.01.2005 tarihinde yapılan değişikliğe göre) HATIRLATMA : Gelir vergisi açısından; 01.01.2005 tarihinden önce çocuk yaşı ne olursa olsun tek bir tutar üzerinden vergi istisnası

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Kayıt Numaralama

DESTEK DOKÜMANI. Kayıt Numaralama Kayıt Numaralama Oluşturulacak şablon yardımıyla, sicil kartlara verilen numaraların özelleştirilmesi ve izlenebilirliğinin kolaylaştırılması sağlanmıştır. Bu özellik TB, Bordro ve IK ürünlerimizde bulunmaktadır..

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Bordro Denetimi ekranında İşlemler menüsüne Toplu Puantaj seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 202403) İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Personel İzin Bilgileri

Detaylı

Zeepeak Nedir? Tablet. Akıllı Telefon. Bilgisayar. IP Telefon. Zeepeak. Tablet üzerinden softphone ile kullanın

Zeepeak Nedir? Tablet. Akıllı Telefon. Bilgisayar. IP Telefon. Zeepeak. Tablet üzerinden softphone ile kullanın Zeepeak Nedir? Zeepeak, tüm haberleşme ihtiyaçlarını bünyesine barındıran, bütünleşik IP tabanlı iletişim platfrmudur. IP Santral, Çağrı Merkezi, IVR, Otmatik Arama, Ses Kayıt, Sesli Psta, CRM, E-mail

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI MASRAF MERKEZĐ BĐLGĐ AKTARIMI. Amaç

DESTEK DOKÜMANI MASRAF MERKEZĐ BĐLGĐ AKTARIMI. Amaç MASRAF MERKEZĐ BĐLGĐ AKTARIMI Amaç Personel ödemelerinin izleneceği masraf merkezleri ve oluşan maliyetlerin masraf merkezlerine göre dağıtım anahtarı bilgilerinin programa Excel den aktarılmasını sağlamak

Detaylı

CHAPTER 6 FTP SERVER

CHAPTER 6 FTP SERVER CHAPTER 6 FTP SERVER 6.1 FTP nedir? File Transfer Prtcl (FTP) günümüzde internet üzerinde kullanılan en eski ve en bilinen prtkllerden biridir. FTP nin amacı kullanıcıların, işletim sistemleri arasındaki

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 İSTANBUL, 2016 Dersin Amacı: Bu dersin amacı, ftgrametri, kartgrafya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin

Detaylı

3. Kalite Güvence Sisteminin Genel Yapısı ve Gözden Geçirilmesine İlişkin Değerlendirme

3. Kalite Güvence Sisteminin Genel Yapısı ve Gözden Geçirilmesine İlişkin Değerlendirme Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. 2015 yılı Kalite Güvence Sistemi Gözden Geçirme Rapru 22 Nisan 2016 Bu rapr, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından naylanan, 01.11.2006 tarih

Detaylı

BIL 307 Internet Programlama Proje Detayları

BIL 307 Internet Programlama Proje Detayları BIL 307 Internet Prgramlama Prje Detayları Arıza Takip Sistemi Zrluk Derecesi: 8 Kullanıcı Adı Sifre ile giriş Makine Tanım Frmu (Makine Mdeli, Kaç Yılında Alındıgı, Markası vs gibi bilgilerin bulundugu

Detaylı

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 06.10.2011 Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 06.10.2011 1 Açelya Atilla

Detaylı

BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Veri Tabanı Uygulamaları I

BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Veri Tabanı Uygulamaları I BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Veri Tabanı Uygulamaları I 0 Veri Tabanı Uygulamaları I İÇİNDEKİLER 1.. VERİ TABANI UYGULAMALARI: MS ACCESS (1/2) 1.1. Veri Tabanı Nedir? 1.2. Veri Tabanı Yapısı ve Üzerinde

Detaylı

İŞ YASASI (Ders 11) İşçi, bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiyi anlatır.

İŞ YASASI (Ders 11) İşçi, bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiyi anlatır. YNTM 207 İşletme Hukuku İŞ YASASI (Ders 11) Tanımlar: İşçi, bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiyi anlatır. İşveren, işçi çalıştıran gerçek ve tüzel kişileri anlatır.

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu. 1. Sistem Gereksinimleri. 2. Kurulum ve Etkinleştirme. Kurulum. Etkinleştirme

Hızlı Kullanım Kılavuzu. 1. Sistem Gereksinimleri. 2. Kurulum ve Etkinleştirme. Kurulum. Etkinleştirme Hızlı Kullanım Kılavuzu Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, Readiris TM 15'i kurmanıza ve başlamanıza yardımcı lmak içindir. Readiris TM 'in tüm özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi için bu yazılım ile birlikte

Detaylı

E-bildirge İle İlgili Soru ve Cevaplar. PEK: prime esas kazanç. Ü.İ.G:ücretli izin günü. Ü.İ.G.PEK: ücretli izin günü prime esas kazanç tutarı

E-bildirge İle İlgili Soru ve Cevaplar. PEK: prime esas kazanç. Ü.İ.G:ücretli izin günü. Ü.İ.G.PEK: ücretli izin günü prime esas kazanç tutarı E-bildirge İle İlgili Soru ve Cevaplar PEK: prime esas kazanç Ü.İ.G:ücretli izin günü Ü.İ.G.PEK: ücretli izin günü prime esas kazanç tutarı G.Gün: giriş günü Ç.Gün: Çıkış gün EGN:Eksik gün nedeni İÇN:

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017 Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri Mart 2017 BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI Bordro Plus BES Otomatik Katılım Bordro Plus 4.41.01.00

Detaylı

Ücret Bütçe Simülasyonu

Ücret Bütçe Simülasyonu DESTEK DOKÜMANI Ürün Bölüm : Bordro Plus : Ücret Bütçe Simülasyonu Ücret Bütçe Simülasyonu İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği

Detaylı

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WINDOWS 7 İÇERİK Giriş Sürümler Windws u kişiselleştirmek Masaüstünü Görev çubuğunu Başlat menüsünü Dsya ve Klasör İşlemleri 2 Pencereler Arası Geçiş ve Byutlandırma Genel bilgiler Windws gezgini

Detaylı

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU FON İŞLEMLERİ İÇERİK 1. Yatırım Fnları İşlemleri Klavuzu... 3 2. Alım Satım İşlemi Parametre Tanımlama... 3 3. Aracı Kurum Banka Alım/Satım Bildirim İşlemleri... 6 4. Aracı Kurum Banka Alım/Satım İşlemleri

Detaylı

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik Ürün Grubu [ ] RcEnterprise [ ] RCStandard [ ] Entegre.Net Kategori [ ] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 5.0.10 Onaylı Versiyon

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Ürün Güvenliği ve Kalite Sistem İç Denetçi 29&30 Mart 2010 2 Gün Intertek

Detaylı

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3)

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3) ARIZA PROSEDÜRÜ Bakanlık birimlerinde kullanılmakta lan ürünlerin arızalanması halinde arıza, arızalı ürünün bulunduğu birimden srumlu Bilgi İşlem Müdürlüğüne, Bilgi İşlem Şefliğine veya Bilgi İşlem Bürsuna

Detaylı

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU Hazırlayan, Rahmi İnevi Mayıs-2018 DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU 1 İlk İşlemler a- OrkaSQL prgramında; Bür Yönetimi mdülünde SMMM Tanımlamaları bölümüne giriniz. b- Kullanılmakta lan SMMM Bilgisinin incelenmesi

Detaylı

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Yrd.Doç.Dr.Murat ACET PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Personel İşlemleri menüsünden işletmede çalışan işçilerin İşe Giriş/Çıkış

Detaylı

Yazılım Mühendisliği Proje Ödevi

Yazılım Mühendisliği Proje Ödevi Yazılım Mühendisliği Prje Ödevi Prjenin temel amacı, verilen sistemin nesneye dayalı yönteme göre analiz edilmesi ve mdellenmesi, tasarımının da nesneye dayalı larak yapılmasıdır. Tasarımda nesneye dayalı

Detaylı

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 EXCEL 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 2 Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Yeni bir çalışma kitabı luşturmak

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI

SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 1. Yarışmanın Amacı Çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde kuyan öğrencilerin

Detaylı

SSK ON-LINE ĐŞE GĐRĐŞ ve ĐŞTEN ÇIKIŞ BĐLDĐRĐMLERĐ

SSK ON-LINE ĐŞE GĐRĐŞ ve ĐŞTEN ÇIKIŞ BĐLDĐRĐMLERĐ SSK ON-LINE ĐŞE GĐRĐŞ ve ĐŞTEN ÇIKIŞ BĐLDĐRĐMLERĐ Versiyon : 3.6.7.9 ve üstü (Ayrıca DerYonetici 1.0.8.0 ve üstü) İlgili Programlar : Ücret Bordrosu Tarih : 31.03.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN BİRLİKTE BEYAN EDİLMESİ HUSUSU

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN BİRLİKTE BEYAN EDİLMESİ HUSUSU MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN BİRLİKTE BEYAN EDİLMESİ HUSUSU 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile aylık prim ve hizmet belgesi

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ VE KAPSAM: Özyeğin Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği/çevre başlığı kapsamında tüm süreçlerin irdelenmesini, süreç ve çalışanların kaza ve tehlikelerden uzak tutulup güvenli bir şekilde kesintiye

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5921 Kabul Tarihi: 11/8/2009 MADDE 1 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

Asgari Geçim Đndirimi Uygulaması. 1. Asgari Geçim Đndirimi Uygulaması ile ilgili Bilgiler

Asgari Geçim Đndirimi Uygulaması. 1. Asgari Geçim Đndirimi Uygulaması ile ilgili Bilgiler Asgari Geçim Đndirimi Uygulaması Ürün Grubu [x] Fusion@6 [x] Fusion@6 Standard [x] Entegre@6 Kategori [x] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 4.0.10 Onaylı Versiyon ya da Asgari Geçim Đndirimi Ek modülü Uygulama

Detaylı

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. Uluslararası Bürsu

Detaylı

Đş Kanunu Ve Bazı Kanun Değişiklikleri Đle Đlgili Netsis Bordro Programına Eklenen Yenilikler

Đş Kanunu Ve Bazı Kanun Değişiklikleri Đle Đlgili Netsis Bordro Programına Eklenen Yenilikler Đş Kanunu Ve Bazı Kanun Değişiklikleri Đle Đlgili Netsis Bordro Programına Eklenen Yenilikler Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 4.0.12

Detaylı

ANONİM ŞİRKET YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU KARŞISINDAKİ DURUMU

ANONİM ŞİRKET YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU KARŞISINDAKİ DURUMU Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Skak N:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bd.denet@bddenet.cm.tr Web : www.bddenet.cm.tr

Detaylı

1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama

1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama 1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama Aracı kuruluşlar Hisse senedi Piyasası ve Hisse Tercihli Rep Piyasası işlemlerine ilişkin takas tarihi bazında alım satım kayıtlarını naylayabilmeleri amacıyla kullanılmaktadır.

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

E-BİLDİRGE UYGULAMASI HAKKINDA İŞVERENLERE YÖNELİK BİLGİLER

E-BİLDİRGE UYGULAMASI HAKKINDA İŞVERENLERE YÖNELİK BİLGİLER E-BİLDİRGE UYGULAMASI HAKKINDA İŞVERENLERE YÖNELİK BİLGİLER I. e-bildirge İle İlgili Genel Bilgiler 1. e-bildirge Nedir? İşverenlerin, çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta prim belgelerini internet üzerinden

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 İSTANBUL, 2017 Dersin Amacı: Bu dersin amacı, ftgrametri, kartgrafya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin

Detaylı

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ 5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ EKİM 2008 AYINDAN SONRA İLK DEFA SİGORTALI ÇALIŞTIRMAYA BAŞLAYACAK

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TABLO RAPORLAR

DESTEK DOKÜMANI TABLO RAPORLAR TABLO RAPORLAR GO programının öndeğer rapor ünitesi TABLO dur. Tablo ünitesi rapor tasarımlarındaki tablo kolonlarına göre listeleme yapar. Hangi kolonların ve hangi alanların listeleneceği tablo kolonlarında

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ - İş Hukuku ve Kavramlar-

ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ - İş Hukuku ve Kavramlar- ASIL İŞVEREN ALT İŞVEREN İşverenlerin işletmelerindeki bazı işleri, aralarında anlaşma yapmak suretiyle, başka işverenlere devretmeleri yaygın bir durumdur. ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ - İş Hukuku ve Kavramlar-

Detaylı

PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri" Tasarımı

PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri Tasarımı PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri" Tasarımı 1. Yarışmanın Amacı Çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME Staj başvurusu için ve kntenjan yerleştirmeleri snrasında yapılacakların tanıtımı Staj Rehberi dsyasında ayrıntılı anlatılmaktadır. Stajlar ile ilgili SHGM tarafından

Detaylı

Dosya ve Klasör İşlemleri

Dosya ve Klasör İşlemleri Dsya ve Klasör İşlemleri Dsya ve Klasör nedir? Bilinen dsya uzantıları Yeni klasör luşturmak Dsya ve klasörleri yeniden isimlendirmek Dsya ve klasörleri silmek Windws gezgini ile dsya ve klasörleri yönetmek

Detaylı

EXCEL - EYLÜL 2012. Genel Bilgiler

EXCEL - EYLÜL 2012. Genel Bilgiler Genel Bilgiler Micrsft Excel 2010, güçlü bir tabl işlemci prgramıdır. Excel her türlü veriyi tabllar ve listeler halinde tutar. Bu verileri analiz etmek ve verile üzerinde hesaplamalar yapmak için gerekli

Detaylı

Ygs-Lys. 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır.

Ygs-Lys. 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır. Ygs-Lys 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır. 1.Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı () 2.Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) larak adlandırılmıştır.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. 1 Erişim Bilgileri Tip (adres, telefon, cep telefonu, çağrı cihazı...) / Tanım / Açıklama (1) / Açıklama (2)

DESTEK DOKÜMANI. 1 Erişim Bilgileri Tip (adres, telefon, cep telefonu, çağrı cihazı...) / Tanım / Açıklama (1) / Açıklama (2) Bölüm : den veri aktarımı Sicil Bilgi Aktarımı den IKBordro programına veri aktarımının amacı, tablosuna girilen verilerin otomatik olarak programa yansıtılmasıdır. Personel sayısının çok yoğun olduğu

Detaylı

Tim Destek Bulutcell

Tim Destek Bulutcell Tim Destek Bulutcell GÜNCELLEME BİLDİRİM DOKÜMANI destek@timdestek.cm 1 / 5 İçindekiler 1. Yenilikler... 3 1. Yurtiçi Karg ile entegrasyn... 3 2. Bankadan çıkan ödemelerin tmatik cariye işlenmesi... 3

Detaylı

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ PERSONEL SİSTEMİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Listesi Yeni Nesil Muhasebe Sisteminde ve Güneş Sisteminde yer alan Muhtasar Beyannamelerine

Detaylı

Ayarlar ve Araçlar 2 LOGO Bordro Plus

Ayarlar ve Araçlar 2 LOGO Bordro Plus Ayarlar ve Araçlar 2 LOGO Bordro Plus Ayarla DoQQQBT/Artifa< Araçrtif LOGO Bordro Plus LOGO Bordro PluT LOGO Bordro Plus Bu özel durum tiplerine ek olarak kullanıcı tarafından beş ayrı özel durum tipi

Detaylı

IdeaSoft 2011 Fiyat Listesi

IdeaSoft 2011 Fiyat Listesi IdeaSft 2011 Fiyat Listesi 1 IdeaSft Akıllı E-ticaret Paket Fiyatları IdeaSft Akıllı E-ticaret Lite 120 GB/Yıl Trafik, 5 E-Psta, Havale/Eft ödeme sistemi, Kapıda Ödeme Sistemi, B2C Mdülü, Teknik Destek,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

Detaylı

h. Varsa gümrük ve dış ticaret işlemlerine yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü diğer tesislerin adresleri

h. Varsa gümrük ve dış ticaret işlemlerine yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü diğer tesislerin adresleri Başvuru Türü: Yeni Başvuru Sertifikada Değişiklik 1-Başvuru Sahibine İlişkin Bilgiler: Unvanı: Firmanın kuruluş tarihi: YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ SERTİFİKASI BAŞVURU FORMU Başvuru Kaydına İlişkin Bilgiler

Detaylı

BİLGİ VE DOKÜMAN YÖNETİMİ ŞUBESİ BİLGİ BÜLTENİ Sayı-34 Nisan 2006

BİLGİ VE DOKÜMAN YÖNETİMİ ŞUBESİ BİLGİ BÜLTENİ Sayı-34 Nisan 2006 BİLGİ VE DOKÜMAN YÖNETİMİ ŞUBESİ BİLGİ BÜLTENİ Sayı-34 Nisan 2006 Hazırlayan: Makbule Demirkan İÇİNDEKİLER İTO Bilgi Merkezi Yeni Yayınlar Yeni Çıkan İTO Yayınları Özet Bilgileri Bilgi ve Dküman Yönetimi

Detaylı

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI:

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: 2018-01 1 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Birliği (ACFE) tarafından en sn 2016 da yayımlanan Glbal Hile ve

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM /2017

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM /2017 2017 ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM http://lalasahinpasamtal.meb.k12.tr 2016/2017 Sevgili öğrencilerimiz, Tercih stresinin hâkim lduğu şu günlerde sizlere yl göstermek istiyruz ve uzman görüşü

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI WORD 2010 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK. http://www.hasanakyurek.com

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI WORD 2010 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK. http://www.hasanakyurek.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI WORD 2010 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.cm İçerik 2 1. Genel bilgiler 2. Wrd ile neler yapabilirsiniz? 3. Wrd penceresinintanıtımı 4. Sekmelerin

Detaylı