İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İndirilecek KDV Listesi Uygulaması"

Transkript

1 İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak vergi dairelerince şu anda VEDOP üzerinden manüel larak yapılan ve ldukça uzun zaman alan kntrller, vergi dairelerinin kırtasiyecilikten ve bir kısım frmalitelerden kurtarılması, iade işlemlerine hız kazandırılması, KDV iade işlemleri açısından asgarî bir standart getirilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla KDV İadesi elektrnik rtamda yapılacak, mükelleflerin elektrnik rtamda gönderecekleri belgeler esas alınarak özet bir rapr halinde vergi dairesinin kullanımına sunulacaktır. Bunu desteklemek amacıyla, iade taleplerinde bulunan müşterilerimizin, internet vergi dairesi üzerinden gönderecekleri İndirilecek KDV Listesi ni prgramdan alabilmelerini sağlayacak işlevler geliştirilerek uygulamaya kyuldu. İndirilecek KDV Listesi ne, Fatura, Kasa, Deknt ve Muhasebe mdüllerinden girilmiş lan alış faturaları getirilebilir. Bu kayıtların verilecek lan kısıtlara göre getirilebilmesi için, İndirilecek KDV Listesi Parametreleri ekranı kullanılır. Bu ekranı yardımıyla, İndirilecek KDV Listesi ne, fatura, kasa, deknt ve muhasebe mdüllerinden yapılan kayıtlardan hangilerinin ekleneceği ve hangi sıra ile görüntüleneceği belirlenir (Şekil 1).

2 Şekil 1 Parametre Tanımları Fatura İndirilecek KDV Listesi ne Fatura mdülünden getirilecek alış faturaları için herhangi bir kısıt verilmesine gerek lmamakla beraber, istenirse Saha Adı bölümünde bulunan fatura alanlarından herhangi bir tanesi kullanılarak kısıt verilebilir. Örneğin KDV si 0 dan büyük lanlar getirilsin gibi. Faturaların ekrana getirilme sırası da Sıralama sekmesinden belirlenebilir. Ancak bu sıralama sadece rapra getirilecek lan sıralamadır. Raprdaki verilerden Excel e aktarım yapılırken, sıralama tarihe göre yapılacaktır. Alış Faturası Sırasında İnd. KDV Bilgileri Alınsın parametresi işaretlenirse, alış faturası saklandığında, alış irsaliyesi faturalaştırıldığı durumda veya alış irsaliyelerini tplu faturalama işlemi snucunda luşan fatura bilgileri ile ilgli İndirilecek KDV Bilgileri Ekranı açılır ve üzerinde düzeltme yapılabilir (Şekil 2). Şekil 2 Parametreler Fatura Sekmesi Kasa İndirilecek KDV Listesi ne kasa mdülünden getirilecek lan bilgiler, gider faturası larak Fatura sekmesinden girilmiş lan kayıtlardır. Ayrıca, bu kayıtlarda B Frmu seçeneğinin işaretlenmiş lması kşulu

3 aranır. B frmu seçeneği işaretlenmeyen kayıtlar rapra getirilmez. B Frmu sahasının hemen yanındaki Cari Kdu bölümüne de bilgi girilmesi durumunda, luşacak KDV listesine, cari hesaba ilişkin vergi dairesi, vergi numarası gibi bilgiler de getirilir. Kasa Mdülünde İnd. KDV Bilgileri Alınsın parametresi işaretlenirse, girilen kayıt grid ekranına atıldıktan snra, İndirilecek KDV Bilgileri Ekranı açılır ve üzerinde düzeltme yapılabilir (Şekil 3). Şekil 3 Parametreler Kasa Sekmesi Deknt ve Muhasebe Deknt Mdülünde İnd. KDV Bilgileri Alınsın parametresi işaretlenirse, girilen kayıt grid ekranına atıldıktan snra, İndirilecek KDV Bilgi Girişi Ekranı açılır ve üzerinde düzeltme yapılabilir (Şekil 4). Şekil 4 Parametre Deknt Kayıtları Muhasebe ve Deknt mdülündeki fiş kayıtlarında, alış faturası belgesinin tek başına belirtildiği zrunlu bir alan lmadığı için ek tanımlamalara gerek duyulmuştur. Buna göre, deknt ve muhasebe mdül tanımlamalarında yukarıdaki tanımlamalara ilave larak; girilen deknt / muhasebe kaydında kdv tutarının hangi satırdan getirileceğinin belirtildiği KDV Tutar Kısıtı (Şekil 5) ile, aynı deknt ya da yevmiye fişinde birden fazla belge bulunması durumunda tutarların neye göre gruplandırılacağının belirtildiği Gruplama sekmeleri bulunmaktadır (Şekil 6). Deknttan girilmiş kayıtların İndirilecek KDV Listesi ne getirilebilmesi için, gider kaleminin bulunduğu satırda B frmu parametresinin işaretlenmesi ve Cari Kdu nun girilmiş lması gereklidir. KDV Matrahı, gider satırındaki tutar larak rapra getirilir. Aynı satırda KDV tutarı da girilmişse, bu tutar da rapra getirilecektir. KDV nin ayrı satırda girilmiş lması durumunda KDV Tutar Kısıtları sekmesinden verilecek lan kısıtlar yardımı ile rapra getirilebilecektir. Örneğin hesap kdu 191 ile başlayan hesapların getirilmesi için, Şekil 5 te gösterildiği gibi bir tanımlama yapılmaldır.

4 Şekil 5 KDV Tutar Kısıt Sekmesi Aynı deknt içinde birden fazla alış faturasına ait kayıt lması durumunda, Gruplama sekmesinden, gruplamanın yapılacağı alanlar seçilebilir (Şekil 6). Bu alanlardan, öncelikle Deknt N ve Fiş N alanları işaretli larak getirilir. Bunun dışında bir alan kullanılmak isteniyr ise değişiklik yapılabilir.

5 Şekil 6 Gruplama Sekmesi İndirilecek KDV Bilgi Girişi Ekranı Bu ekran, yukarıda da bahsedildiği gibi, henüz kayıt girildiği sırada, muhasebe mdülüne geçmeden, ilgili mdülden liste üzerinde istenen değişiklikleri yapmak amacıyla geliştirilmiştir. Örnek larak, Fatura mdülünde bir alış faturası girildikten snra, İndirilecek KDV Parametreleri Fatura sekmesi Alış Faturası Girişlerinde İnd.KDV Bilgisi Alınsın seçeneği işaretliyse, Tamam tuşuna basıldığında, aşağıdaki İndirilecek KDV Bilgi Girişi ekranı tmatik larak açılır (Şekil 7). Bu ekranda, tanımlamalara göre stktan ve faturadan alınarak ekrana gelen ve muhasebedeki listeye gönderilecek lan bu bilgiler üzerinde değişiklik yapılabilir. Bu ekranda istenen giriş ve değişiklikler yapıldıktan snra, Değişikliği Kaydet tuşuna basıldığında, bilgiler muhasebedeki İndirilecek KDV Listesi nde güncellenir.

6 Şekil 7 İndirilecek KDV Bilgi Girişi İndirilecek KDV Bilgi giriş ekranının çıktığı işlemler: KASA Kasa Kayıtlarında Fatura bölümünden gider faturası girişi ya da düzeltmesi yapıldığında B frmu işaretli ise ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. DEKONT Genel Deknt Kaydında B frmu işaretli kayıt girişi yapıldığında ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. Genel Gider Cari hesap Fatura kaydında gider kalemlerinde B frmu işaretli kayıt girişi yapıldığında ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. Serbest meslek makbuz kaydında gider kalemlerinde B frmu işaretli kayıt girişi yapıldığında ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. İthalat kapatma yapılırken kaydedilen her alış faturası için ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. MUHASEBE Yevmiye Fiş Girişinde B Frmu işaretli kayıt girişi yapıldığında ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. FATURA Alış Faturası girişlerinde Tamam butnuna basıldıktan snra ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. Alış irsaliyesi faturalaştırılırken ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır.

7 Alış irsaliyelerini tplu faturalama işlemi çalıştırıldığında ind. kdv bilgi giriş ekranı açılacaktır. İndirilecek KDV Parametreleri tanımlamasının dışında, Deknt, kasa ve muhasebe mdülünde indirilecek KDV bilgileri alınsın işaretlenmiş ise, kayıt sırasında girilen bilgilerden malın cinsi bilgisinin, açılan indirilecek KDV ekranına gelebilmesi için Özel Parametreler eklenmiştir. Bu parametreler, nrmalde İnd. KDV ekranına bş gelecek ve kullanıcı tarafından dldurulması gereken sahalarında, istenen bilgilerle tmatik larak dldurulması sağlanmıştır. Özel Parametre Tanımlamaları nda kullanılacak örnek değerler: Grup Kdu Anahtar (Örnek) Değer KASA INDKDVMALCINS ACIKLAMA TBLKASA DEKONT INDKDVMALCINS ACIKLAMA1 TBLDEKOTRA MUHASEBE INDKDVMALCINS ACIKLAMA TBLMUHFIS Değer sahasının alındığı tabl Şekil 8 Özel Parametre Tanımlamaları Yukarıdaki tablda verilen örnek değerler girildiğinde, İndirilecek KDV Listesi ndeki Alınan mal/hizmetin cinsi alanına, ilgili tabldan istenen açıklama yazılacaktır. İndirilecek KDV Listesi Ekranı Yukarda açıklanan çeşitli parametrelere göre ilgili mdüllerden getirilen İndirilecek KDV kayıtlarının yazıldığı bu ana ekran, Muhasebe mdülü Raprlar menüsü altında bulunur. Bu ekran da, parametreler ekranı gibi, Fatura, Kasa, Deknt, ve Muhasebe sekmelerinden luşur (Şekil 9). Şekil 9 İndirilecek KDV Listesi Ekrandaki bazı saha ve butnların açıklamaları aşağıdaki gibidir. Başlangıç Tarihi/Bitiş Tarihi: İndirilecek KDV listesine getirilmesi istenen belgelerin hangi tarih aralığında lduğunun belirlendiği sahalardır. : Tanımlanan parametreler dikkate alınarak kayıtların ekrana getirilmesini sağlar.

8 : Ekrana getirilmiş lan kayıtların ve manuel düzeltmelerin kaydedilmesi için kullanılan butndur. Kaydet butnuna basıldığında aşağıdaki gibi bir uyarı alınacaktır ve Evet butnuna basılması durumunda kayıtlar saklanacaktır. Parametre Değiştir: İndirilecek KDV Listesi Parametreleri ekranının açılmasını sağlayan butndur. Bu menüye hızlı erişim sağlamak amacı ile eklenmiştir. Excel Oluştur: İndirilecek KDV listesinin excel frmatında saklanması için kullanılması gereken butndur. İşlem tamamlandığında ekrana aşağıdaki uyarı mesajı gelecek ve excel dsyası luşacaktır. Başlangıç ve bitiş tarihleri girilip Kayıt Getir tuşuna basıldığında, ilgili mdüle ve verilen tarihlere ait kayıtlar seçilerek luşturulan İndirilecek KDV Listesi ekrana getirilir (Şekil 10). Ekrana bş larak getirilmiş sahalar varsa, bunların grid ekrandan manuel larak güncellenmesi mümkündür. Veriler girildikten snra Kaydet butnuna basılarak kayıtlar saklanabilir. Kayıt Getir butnuna tekrar basıldığında ise, saklanmış lan veriler de ekrana getirilir. Şekil 10 Listede gereken düzenlemeler yapıldıktan snra, ekrandaki veriler, Excel Oluştur butnuna basılarak bir Excel dsyasına aktarılabilir. Şekil 11 deki ekran, luşacak dsyaya bir örnektir.

9 Şekil 11 Oluşturulan Excel Dsyası

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 1/24/2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Yeni Tiger Özellikler Enterprise 2.05.00.00 Sürüm Özellikleri 1. Malzeme Virman İşlemleri Malzeme virmanı ile; Malzemeler

Detaylı

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir.

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir. 1 BENZİN İSTASYONU OTOMASYONU Orka SQL Prgramının sektöre özel yazılımlarından, Benzin İstasynu Otmasynu çözümü ile pmpa prgramlarındaki kayıtları prgramınıza tmatik transfer edebilirsiniz. Transfer Edilen

Detaylı

Döviz tipi ve döviz fiyatı aynı olan kalemlerde kümülasyon desteği,

Döviz tipi ve döviz fiyatı aynı olan kalemlerde kümülasyon desteği, TOPLU FATURALAMA İŞLEMLERİNDE YENİLİKLER Amaç ve Fayda Toplu faturalama işlemlerinde yapılan yenilikler ile; Toplu faturalama işlemlerinde sorgulamalara girilen değerler için eklenen Oku/Sakla fonksiyonu,

Detaylı

1. Dekont Modülü Yenilikleri

1. Dekont Modülü Yenilikleri B Formu Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] İyileştirme @6 Dekont.dll, Cari.dll, Kasa.dll, Dektrk.dll, Kastrk.dll, Cartrk.dll Uygulama

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır.

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. Teminatlar, herhangi bir knuda iş yaptırmak isteyen kişi/kuruluş ile bu işi üstlenmek isteyen

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

Asorti Uygulaması. Asorti Tanımlamaları, Stok Modülü > Esnek Yapılandırma > Asorti Tanımlamaları ekranından yapılmaktadır. Şekil 1

Asorti Uygulaması. Asorti Tanımlamaları, Stok Modülü > Esnek Yapılandırma > Asorti Tanımlamaları ekranından yapılmaktadır. Şekil 1 Asorti Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 5.0.10 Uygulama Asorti uygulaması, Esnek Yapılandırma uygulamasına

Detaylı

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU Hazırlayan, Rahmi İnevi Mayıs-2018 DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU 1 İlk İşlemler a- OrkaSQL prgramında; Bür Yönetimi mdülünde SMMM Tanımlamaları bölümüne giriniz. b- Kullanılmakta lan SMMM Bilgisinin incelenmesi

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

Faturalarda Son Ödeme Tarihi

Faturalarda Son Ödeme Tarihi SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ Faturalarda Sn Ödeme Tarihi Hastanelerimizde gerçekleştirilen Sayıştay Denetlemesi snrasında fatura çıktılarında gösterilmesi istenen

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

Netsis 3 SMS Uygulaması

Netsis 3 SMS Uygulaması Netsis 3 SMS Uygulaması Güncelleme Tarihi: 09.11.2016 Genel Uygulama Müşteriler ile iletişimin son derece önemli olduğu günümüz koşullarında, bu amaca yönelik olarak Netsis tarafından getirilen çözümlerden

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Grup Koşul Yenilikleri

Grup Koşul Yenilikleri Grup Koşul Yenilikleri Amaç ve Fayda Koşul uygulamasında yapılan yenilikler ile; stok grupları bazında miktar aralığı verilerek tanımlanabilen mal fazlası iskontolarının, belgedeki koşulun geçerli olduğu

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01 KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ MKS EKRAN KILAVUZU v.01 AMAÇ... 3 KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 4 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 7 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 10

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Elektronik Ortamda Kayıt Saklama (431 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu)

Elektronik Ortamda Kayıt Saklama (431 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu) Elektronik Ortamda Kayıt Saklama (431 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu) Amaç ve Fayda Muhasebe modülünde 431 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca ilgili vergi mükelleflerine yönelik olmak üzere belirlenen

Detaylı

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU FON İŞLEMLERİ İÇERİK 1. Yatırım Fnları İşlemleri Klavuzu... 3 2. Alım Satım İşlemi Parametre Tanımlama... 3 3. Aracı Kurum Banka Alım/Satım Bildirim İşlemleri... 6 4. Aracı Kurum Banka Alım/Satım İşlemleri

Detaylı

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal VEKİL BİLGİLERİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ 1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri... 4 2. TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal... 7 3. RP366 Vekil Bilgi Rapru:...

Detaylı

Aşağıdaki depolar için aktarım işlemi:

Aşağıdaki depolar için aktarım işlemi: 1. TEBEOS prgramına, web servisi aracılığıyla e-fatura aktarımı yapan deplar eklendi. Daha önce kendi web sitelerinden e-faturanın bilgisayarlara indirilmesi ylu ile aktarım yapılmakta iken, güncelleme

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

Muhasebe Entegrasyonu Yenilikleri

Muhasebe Entegrasyonu Yenilikleri Muhasebe Entegrasyonu Yenilikleri Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama Netsis muhasebe entegrasyon sisteminde yapılan

Detaylı

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-01.04.2016-2015 dönemi için verilecek Kurumlar Vergisi, 2016/1 dönemi ve sonrasında verilecek Kurum Geçici - Gelir Geçici ve KDV1 beyannamelerine ait

Detaylı

SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ

SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ 1.84.00.00 sürümü ile birlikte SKONSOL2 de yeni özellikler yer almaktadır. Fatura türü belirleyebilme: Program içerisinde yer alan Đzle / Seçenekler menüsünde yer alan satış noktası

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği 8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri Amaç ve Fayda Netsis Sanayi Modülleri ile ilgili aşağıdaki yenilikler kullanıma sunulmuştur. İş Emrinde Kalem Desteği Müşteri Siparişi Önceliklendirme MRP

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 33 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 1010 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 1515 KTE18 Kıymet Transfer Eşleştirme

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2016 - TRABZON SLAYT 3 Fiş Girişi KDV Ayırma İşlemi PEŞİN

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI Aylık prim ve hizmet belgesi, aylık ve dört aylık larak SSK kurumuna verilen bildirgelerin birleştirilerek yeniden düzenlenmesi ile luşturulmuş

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 23.01.2012 - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı

Detaylı

KOŞUL UYGULAMASINDA YAPILAN YENİLİKLER

KOŞUL UYGULAMASINDA YAPILAN YENİLİKLER KOŞUL UYGULAMASINDA YAPILAN YENİLİKLER Amaç ve Fayda Bu döküman ile koşul uygulamasında yapılan değişikliklerin anlatılması amaçlanmıştır. Bu değişiklerden bazıları şöyledir; Koşul Sabit Kayıtları ve Detay

Detaylı

7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER

7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER HAZİRAN 2018 Revizyon Bilgileri Versiyon Revizyon Tarihi 1.00 14/06/2018 Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm 1.01 02/07/2018 3.3 Stok

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017 Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri Mart 2017 BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI Bordro Plus BES Otomatik Katılım Bordro Plus 4.41.01.00

Detaylı

Asgari Kayıt Saklama Gereksinimleri

Asgari Kayıt Saklama Gereksinimleri Asgari Kayıt Saklama Gereksinimleri Bazı vergi mükelleflerine yönelik olmak üzere, belirlenen konulara ilişkin kayıtların elektronik ortamda oluşturulması, muhafaza ve ibraz edilmesine dair usul ve esasların

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İçindekiler İş Akış Yönetimi... 3 Görevler... 4 Görev Bilgileri... 5 Mesajlar... 7 Zaman Ayarlayıcı İşlemler... 8 Zamanlanmış Görevler... 10 Zamanlanmış Görev Bilgileri...

Detaylı

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ... 3 3. OPERASYON BİLGİLERİ... 4 3.1. İşlem Bilgileri... 4 3.2. Hasta Öyküsü

Detaylı

E-fatura Yenilikler. E-fatura uygulaması ile ilgili çeşitli yenilikler 8.0.4 seti ile birlikte yayınlandı:

E-fatura Yenilikler. E-fatura uygulaması ile ilgili çeşitli yenilikler 8.0.4 seti ile birlikte yayınlandı: E-fatura Yenilikler Amaç ve Fayda E-fatura uygulaması ile ilgili çeşitli yenilikler 8.0.4 seti ile birlikte yayınlandı: Gelen e-faturaların alış faturasının yanı sıra genel dekont olarak da kaydedilmesi

Detaylı

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 06.10.2011 Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 06.10.2011 1 Açelya Atilla

Detaylı

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Güncelleme Tarihi: 03.02.2017 Genel Uygulama İhracat e-fatura uygulaması, ihracat e-fatura uygulamasına kayıtlı bulunan mükelleflerin ihracat faturalarının da e-fatura

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

Kıymet Takdiri Süreci

Kıymet Takdiri Süreci Kıymet Takdiri Süreci Kıymet Takdiri Süreci İÇİNDEKİLER Kıymet Takdiri Talebinin Oluşturulması... 3 Kıymet Takdiri Yapılacak Malların Seçimi... 4 Kıymet Takdiri Bilgilerinin Kaydedilmesi... 4 Tebliğ Kayıtlarının

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama

1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama 1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama Aracı kuruluşlar Hisse senedi Piyasası ve Hisse Tercihli Rep Piyasası işlemlerine ilişkin takas tarihi bazında alım satım kayıtlarını naylayabilmeleri amacıyla kullanılmaktadır.

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

KOŞUL UYGULAMALARINDA GRUP DESTEĞİ

KOŞUL UYGULAMALARINDA GRUP DESTEĞİ KOŞUL UYGULAMALARINDA GRUP DESTEĞİ Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Koşul uygulamasında yapılan yenilikler ile, mal fazlası iskontolarının stok grupları bazında tanımlanabilmesi ve hakedilen

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu 18.10.2015 UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. İçindekiler Bilgi Notu: Gelir İdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr adresinde e-fatura konusunda muhtelif

Detaylı

YUVARLAMA FARKI KAPATMA

YUVARLAMA FARKI KAPATMA YUVARLAMA FARKI KAPATMA Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Entegrasyon aktarımından oluşan ya da elle girilen muhasebe yevmiye fişlerinde oluşan ve özellikle ondalıklardan kaynaklanan bakiye

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI İRSALİYE E-FATURA EŞLEŞTİRME

DESTEK DOKÜMANI İRSALİYE E-FATURA EŞLEŞTİRME İRSALİYE E-FATURA EŞLEŞTİRME E-Fatura uygulaması kapsamında gelen alım faturasının sistemde kayıtlı olan satın alma irsaliyesi ile eşleştirilebilmesi ve mevcut irsaliyenin faturalandı statüsüne getirilmesi

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2016 - TRABZON SLAYT 2 Firma İçin Açılış Fişinin Düzenlenmesi

Detaylı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı FİŞ GİRİŞ FORMUNA EKLENEN TCK/VKN KOLONU Fiş Giriş formuna, satır bazında T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik No. bilgisinin girilebileceği

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş Liste Ekranları sipariş, irsaliye, fatura, tahsilat, ödeme, cari hareket, hizmet vb. fiş kayıtları ile ilgili detay, izleme, değiştirme ve yeni giriş işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayan liste ekranlarıdır.

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı

efatura UYGULAMASI HAKKINDA

efatura UYGULAMASI HAKKINDA BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ GİB PORTAL KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir.

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir. 413 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, 01 Nisan tarihi itibariyle faal olan tüm ticari kazanç (basit usul mükellefleri hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi

Detaylı

Dış Ticaret Modülü. [X] Netsis Standard. [X] Entegre.NET 5.0.12

Dış Ticaret Modülü. [X] Netsis Standard. [X] Entegre.NET 5.0.12 Dış Ticaret Modülü Amaç ve Fayda Firmaların yurt dışı ile yaptıkları ticaret işlemlerinin Netsis üzerinden yürütülebilmesi için Dış Ticaret modülü hazırlanmıştır. Bu modülün ilk versiyonunun kapsamında

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

SATICI STOK REFERANSLARI

SATICI STOK REFERANSLARI SATICI STOK REFERANSLARI Versiyon: 3.6.6.x İlgili Programlar : Yakamoz ve Tüm Ticari Paketler Tarih : 22.11.2008 Zorluk Derecesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Her firma stok kaydı tutarken kendi

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı