AFAD, TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı Gerçekleştirildi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AFAD, TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı Gerçekleştirildi"

Transkript

1 GELECEĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR 3 AYDA BİR YAYINLANIR NİSAN - HAZİRAN 2015 SAYI 7 İSMEP Hakkında 2006 dan bu yana İPKB tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP) ile, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası için gerekli olan hazırlık, zarar azaltma, müdahale ve iyileştirmeye yönelik destekleyici ve önleyici uygulamalar proaktif bir biçimde ele alınmaktadır. AFAD, TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı Gerçekleştirildi PROJE KÜNYESİ Ülke-Bölge Türkiye-İstanbul Proje Süresi Uygulamacı Kurum T.C. İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Fon Kaynakları Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Proje Bütçesi 1.5 milyar Avro İstanbul AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı TAMP İstanbul a işlerlik kazandırmak ve İstanbul halkının, deprem başta olmak üzere yaşanabilecek tüm afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı gerçekleştirildi. İstanbul da olası bir büyük depreme karşı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bir yandan İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul daki kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için yeniden yapım ve güçlendirme çalışmaları devam ederken, diğer taraftan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul halkının afetlere hazırlanması amacıyla eğitim, planlama ve tatbikat çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İstanbul da yapılan bir tatbikatla test edildi. Afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak amacıyla AFAD tarafından hazırlanan tatbikata, tüm TAMP İstanbul Kurumları (106 kurum) toplam 550 personel ile katılım gösterdi Haziran tarihlerinde düzenlenen TAMP İstanbul 2015 Afet Yönetim Tatbikatı nın amacı; İstanbul un ve İstanbul halkının, deprem başta olmak üzere yaşanabilecek tüm afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak ve İstanbul AFAD tarafından hazırlanan TAMP İstanbul a işlerlik kazandırmaktır. Afet Yönetim Tatbikatı nda, karada, havada ve denizde çeşitli senaryolara göre yapılan arama kurtarma çalışmaları Hasdal daki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi binasından yönetildi. Tatbikat esnasında, hem komuta merkezlerinde mesajlaşma, brifingler ve durum değerlendirmeleri, hem de arazide İstanbul AFAD Birliği arazi tatbikatları icra edildi. Tatbikatın ana hedefleri arasında; kurumların ve komuta kontrol merkezlerinin yeteneklerini test etmek, kurumsal ve teknik kapasiteyi artırmak, servis ve hizmet gruplarının eğitimini sağlamak, hizmet grupları ve onları oluşturan kurumlar arasındaki işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, hizmet grubu planlarını geliştirmek ve test etmek yer alıyor. Ayrıca yıl sonunda bölgesel ya da ulusal düzeyde bir tatbikatın daha icra edilmesi planlanıyor.

2 Okmeydanı Hastanesi nde Sismik İzolatör Montajına Başlandı Depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yeniden inşa edilmeye başlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek. İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yeniden inşa edilmeye başlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde sismik izolatörün montajına başlandı. Sismik izolasyon yöntemiyle yapıya gelen deprem etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır. Sismik izolasyon teknolojisi, binaya gelen depremin yıkıcı tesirlerinin azaltılmasına yönelik kullanılan en önemli araçlardan biridir. Kullanılan sismik izolatörlerin özellikleri sayesinde deprem enerjisi azaltılarak, yapısal ve yapısal olmayan üst yapı elemanlarının daha az etkilenmesi sağlanmakta, böylece binanın deprem karşısındaki performansı arttırılarak yapının depremden hemen sonra hizmet vermesi hedeflenmektedir. Yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gelecekte her türlü değişim ve dönüşüme uygun olarak tasarlandı. Avrupa da bile örnekleri az bulunan ultra modern bir hastane olarak inşa ediliyor. Yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek yeni hastane, Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olacak.

3 İPKB Okulları Ekodizayn Konferansı nda Tanıtıldı Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 8 incisi düzenlenen EKODesign Konferansı, 9 Nisan 2015 Perşembe günü, Yeşil Motivasyon teması ile YEM de gerçekleştirildi. Ülkemizde sürdürülebilir tasarım ve kentleşmenin önünü açmayı hedefleyen EKODesign a bu yıl İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin ile birlikte İstanbul daki konsept okulların mimarlarından Semra Uygur ve Özcan Uygur da konuşmacı olarak katıldı. Konferansta, önümüzdeki dönemde şehirleri ve hayatımızı değiştirecek Yeşil Bina Yönetmeliği, akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan Akıllı Şehir Projesi gibi konular ele alındı. Alanında uzman kişiler EKODesign 2015 kapsamında; kentsel strateji, yatırım, geliştirme, şehir planlama, yeşil bina, ekolojik ürün, enerji ve mimarlık uzmanları, ortak yaşam alanlarının korunması ve tasarlanması konusundaki deneyimlerini paylaştı. Konferansın konuşmacılarından İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, bugüne dek İstanbul da başta okullar olmak üzere; hastaneler, yurtlar, sosyal hizmet binaları ve idari binalardan oluşan 1175 öncelikli kamu binasını, İSMEP kapsamında güçlendirdiklerini veya yıkarak yeniden yaptıklarını belirtti. Yıkarak yeniden yaptıkları okulların öneminden bahseden Elgin, Bu okullar çevreye duyarlı, enerji tasarrufu sağlayan ve depreme dayanıklı özel mimarilerdir. Bu mimarilerle, 1,5 milyonu aşkın öğrenciye daha güvenli ortamlarda eğitim alma olanağı sağladık. dedi. Elgin, doğa dostu, çevreci ve enerji tasarrufuna yönelik tasarımlara önem verdiklerini ve binalarını bu konseptte dizayn ettiklerini belirtti. Mimar Semra Uygur ise, İSMEP kapsamında yaptıkları okullarda eğitim yapılarının gençlerin ve çocukların rahat kullanımıma yönelik olması için atölye niteliğinde ve ortak kullanım alanlarına önem verilerek doğal ışıkla zenginleşen mekanlar olarak tasarlandığını belirtti. Yenilevent Anadolu Lisesi Kağıthane Gültepe İ.Ö.O. Üsküdar Mehmetçik Ortaokulu Üsküdar Sultan Tepe Ortaokulu Uygur, Özellikle sosyal sürdürülebilirlik birincil etken olsa da, işletme ve bakım masrafları minimum tutulmaya çalışıldı. Enerji tasarrufu ve kullanılan yapısal malzemelerin kaplanmadan boyanmadan kullanılabilirliğine önem verildi. Tüm bu mimari mekânsal elemanlar yalın bırakılarak, hem günlük hayata dahil olması sağlandı, hem de bu yalınlıkla kullanıcıların kendi kimlikleri ile binanın kendi kimliğini kaynaşmasına olanak sağlandı. Binalarımızı yaparken bu kıstasta hareket ederek çevreye dost, enerji tasarrufu sağlayan, depreme dayanıklı binalar yaparak İPKB ile birlikte güvenli ortamların ve güvenli geleceğin mimarlığını yapıyoruz dedi.

4 Marmara Başıbüyük Hastanesi nde Deprem Anında Bile Hizmet Kesintisiz Devam Edecek Sismik İzolatör Tekniği ile Güçlendirilen Dünyanın En Büyük Hastanesi Günde 10 bin Hastaya Hizmet Verecek Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İSMEP kapsamında, deprem anında dahi hizmete kesintisiz devam edebilecek hale getiriliyor. Önemli bir konumda bulunan hastane, sismik izolatör tekniği ile güçlendirilerek, deprem mühendisliği alanında da tarihe geçmeye hazırlanıyor Uygulanacak olan yöntemle, izolatörler yapıdaki uygun görülen kata, kolonların ve betonarme perdelerin altlarına yerleştirilerek, yapının zemin ile olan direkt etkileşimi kesiliyor. Yatay kuvvetlerin etkisiyle hareket edebilen bu izolatörler, deprem anında çok yumuşak ama büyük salınımlar yaparak deprem enerjisini sönümlüyor ve böylece depremin yıkıcı etkisi üstteki yapının taşıyıcı sistem elemanlarını etkilemiyor. Bu durumda sismik izolatör tekniği uygulanmış bir yapı, olası bir depremden çok daha az etkileniyor ve depremden hemen sonra da hizmet etmeye devam edebiliyor. Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, bu özelliğiyle sismik izolatör tekniği ile güçlendirilen dünyanın en büyük hastanesi olacak. Pendik Devlet Hastanesi binasında hizmet veren hastanenin Başıbüyük mevkiindeki binası tamamlandığında, tam teşekküllü olarak günde yaklaşık 10 bin kişiye hizmet verecek. Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi kolay ulaşım yollarıyla da dikkat çekiyor. E-5 Devlet Karayolu na 500 metre gibi kısa mesafede, araç trafiği bakımından kolay ulaşılabilir bir bölgede yer alan hastane, olası büyük İstanbul depreminde de hayati fonksiyona sahip olacak. 113 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, toplam 16 adet blok ve iki katlı kapalı garajdan oluşuyor. 600 adet hasta yatağı sayısı, servislerde bulunan yataklar ile toplam 720 yi buluyor. Hastanede ayrıca 29 ameliyathane, 15 adet röntgen, 3 adet anjiyo salonu yer alıyor.

5 Dünya Bankası Heyetinden İstanbul Valiliği ve İPKB ye Misyon Ziyareti Risk Anlama Konferansı, Washinghton, Cape Town, Londra dan Sonra 2016 da İstanbul da Yapılacak Dünyanın en büyük risk azaltma projesi İSMEP e destek sağlayan önemli finans kuruluşlarından Dünya Bankası, İstanbul a heyet göndererek misyon ziyaretlerinde bulundu. İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ve İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin ile bir araya gelen heyet, İSMEP kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dünya Bankası misyon ziyaretinin ana konularından birini de 2016 yılı Mayıs ayında İstanbul da organize edilmesi planlanan Understanding Risk (Riski Anlama) 2016 Konferansı oluşturdu. İstanbul Valiliği ve Proje Koordinasyon Birimi Haziran da Dünya Bankası yetkililerini ağırladı. Dünya Bankası nın misyon ziyaretinde Kıdemli Kentsel Uzmanı Elif Ayhan, Kıdemli Afet Risk Yönetimi Müdürü Alanna Leigh Simpson, DRM Uzmanı Vica Rosario Bogaerts, Risk Yönetimi Bölge Müdürü JoaquinToro, DRM Danışmanı Erdem Ergin, DRM Danışmanı Simone Balog, Risk Müdürü Analizi Pınar Arıkan ve İletişim Uzmanı Bilgen Kahraman yer aldı. Misyon ziyareti kapsamında heyete İSMEP programında bügüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Vali Yardımcısı Haluk Nadir ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin ile bir araya gelen Dünya Bankası yetkilileri, İSMEP Projesinden elde edilen bilgi ve tecrübelerin çok değerli olduğu ve paylasılması gerektiği hususunda görüş belirterek, 2016 Riski Anlama Konferansı toplantısı ve İSMEP Projesinin ilave finansman ihtiyacı gibi konuları değerlendirdi. İstanbul da İPKB tarafından İSMEP projesi kapsamında yenilenen bazı okulları ve yapımı devam eden Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi şantiyesini de gezen yetkililer bu ziyaretlerin ardından İstanbul dan ayrıldı Risk Anlama Konferansı Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Bankası misyon ziyaretinin ana konularından birini 2016 Mayıs ayında İstanbul da düzenlenmesi planlanan Understanding Risk 2016 (Riski Anlama) Konferansı oluşturdu. Dünya Bankası ve Yeniden Yapılanma Küresel Tesisi (GFDRR) işbirliğiyle yapılan UR konferanslarının ilki 2010 yılında Washinghton da gerçekleştirilmiş, 2012 Cape Town ve 2014 Londra UR toplantılarının ardından 2016 yılındaki toplantıya İstanbul un ev sahipliği yapması planlanmıştı. Afet riski azaltma konusunda binin üzerinde katılımcıyı İstanbul da bir araya getirmeyi amaçlayan Understanding Risk 2016 (Riski Anlama) Konferansının; bilgi paylaşımı, paydaş çeşitliliğinin desteklenmesi, yeniliklerin ve iyi örneklerin ele alınması, öğrenme alanı yaratılması, ortaklık ve işbirliklerine zemin hazırlanması gibi temel amaç ve hedefleri bulunuyor. Ayrıca konferansta teknik oturumlar, eğitim oturumları, fuar etkinlikleri, uygulama toplantıları ve paneller düzenlenecek. İstanbul Valiliği nin eş ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferans, İstanbul un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmaların paylaşılması için önemli bir platform niteliği taşıyor. İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin Crisis Response Journal Dergisi ne İSMEP Projesini Yazdı 2005 yılından bu yana doğal afetler, afet risk azaltma, güvenlik, kriz yönetimi gibi konularda yayın yapan Crisis Response Journal dergisinin Haziran sayısında, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin tarafından hazırlanan İSMEP hakkındaki makaleye yer verdi. Makalede, dünyanın deprem riski yüksek şehirlerinden biri olan İstanbul da depreme karşı yürütülen çalışmaların devam ettiğini ifade eden Elgin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi nin (İSMEP) başlangıcından günümüze kadar olan tüm süreçlerini okuyucularla paylaştı. Kazım Gökhan Elgin, 2006 yılında Türkiye nin ilk sismik risk azaltma projesi olarak kurulan İSMEP projesinin; A Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması, B Öncelikli Kamu Binaları için Sismik Riskin Azaltılması, C İmar ve Yapı Mevzuatının Etkin Uygulanması olan üç bileşenine makalede yer verdi. Ayrıca İstanbul Afet Planı (İSTAMP) ve Güvenli Yaşam Eğitimleri gibi projenin sosyal faydalarının altını çizdi Ekim 2014 yılında İstanbul da gerçekleştirilen Türkiye de Okul Güvenliğinde Lider Ülkeler toplantısından da yazısında söz eden Elgin, Türkiye nin okul güvenliği konusunda çok önemli deneyim, tecrübe ve uzmanlığa sahip olduğunu, özellikle risklerin tespit edilmesi ve İstanbul daki kritik kamu binalarının ve afet yönetim altyapısının güçlendirilmesi konusunda başarılı olunduğunu belirtti. AFAD, UNISDR ve İstanbul Valiliği işbirliği ile Türkiye nin ev sahipliğini yaptığı bu toplantıya 17 farklı ülkeden katılım olduğunu aktaran Elgin, söz konusu toplantıda inisiyatifin adının Okul Güvenliğinde Küresel İnisiyatif İstanbul dan Sendai ve Ötesine Yol Haritası olarak kararlaştırıldığını ifade etti.

6 GELECEĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ Güvenli Yaşam Eğitimleri ne Dünya Kablo Devi Nexans Türkiye den Destek Çocuklarda afete hazırlık bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen Güvenli Yaşam Çocuk Eğitimleri ne dünyanın önde gelen kablo üretici şirketlerinden Nexans Türkiye den destek geldi. İPKB tarafından güçlendirilen Barış Manço Ortaokulu Güvenli Yaşam Eğitimleri, Nexans Türkiye nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Alanında uzman eğitimciler tarafından 42 öğretmen 970 öğrenciye güvenli yaşam kültürü anlatıldı. 14 oturumda gerçekleşen eğitimlerin uygulama bölümünde afet senaryosu üzerinde çalışıldı; kriz masası oluşturuldu, tahliye tatbikatı yapıldı. Ayrıca müdahale alanı oluşturularak ilk yardım uygulamaları gösterildi. Eğitimlerde izletilen Tehlike Avı adlı çizgi film CD si öğrencilere dağıtıldı. Nexans Türkiye, kurum çalışanlarına afetlere hazırlık bilincini kazandırmak amacıyla Güvenli Yaşam 1 ve 2 Eğitimlerine de katılmıştı. İslam Kalkınma Bankası heyeti İSMEP projesini değerlendirmek üzere İstanbul a geldi Dünyanın en büyük risk azaltma projesi İSMEP e finansal destek sağlayan önemli finans kuruluşlarından İslam Kalkınma Bankası (IDB) heyeti İstanbul da misyon ziyaretlerinde bulundu. İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ve İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin ile bir araya gelen heyet, İSMEP projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. İslam Kalkınma Bankası yetkilileri; Kıdemli Eğitimi Proje Sorumlusu Mohamed Elusta, Kıdemli Sağlık Uzmanı Sadık M. Teyeb ve Birna A. Ahmed, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi nin ve Meslek Liselerinin depreme karşı yeniden yapım süreçlerini değerlendirmek ve incelemelerde bulunmak üzere İstanbul a geldi Mayıs ta tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunan heyet, İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Haluk Nadir in yanı sıra İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, direktör yardımcıları ve diğer proje yetkilileri katıldı. Toplantıda, İslam Kalkınma Bankası heyetine Banka nın finanse ettiği Okulların Yeniden Yapımı ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Projenin ilerleyişinden ve kalitesinden oldukça memnun olan IDB Heyeti; ISMEP Projesinin İslam Kalkınma Bankası üye ülkeleri için de sadece afet yönetim alanında değil, aynı zamanda proje yönetimi uygulamasıyla rol model olduğunu ve Banka üyesi diğer ülkelerde de yaygınlaştırılması için işbirliğine hazır olduklarını iletti. ISMEP Deneyimlerini anlatmak üzere ISMEP Yetkilileri 2016 yılında Endonezya da düzenleyeceği Bankanın yıllık toplantılara davet edildi. Banka yetkilileri; IPKB ile işbirliğini devam ettirmek istediklerini; proje nin ihtiyacı olan diğer bileşenlere de finansman sağlamaya hazır olduklarını belirttiler. Heyet ayrıca Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ni ziyaret etti. İstanbul da İPKB tarafından İSMEP projesi kapsamında yenilenen bazı okulları ve devam eden şantiyeleri de gezen İslam Kalkınma Bankası yetkilileri bu ziyaretlerin ardından Türkiye den ayrıldı.

İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (İSMEP) Yalçın KAYA, Direktör Yrd

İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (İSMEP) Yalçın KAYA, Direktör Yrd İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (İSMEP) Yalçın KAYA, Direktör Yrd. 10.10.2017 DEPREMLER SEL VE TAŞKINLAR TOPRAK KAYMASI ORMAN YANGINLARI Deprem Toprak Kayması Sel Orman

Detaylı

İSMEPBÜLTEN. İPKB, Yeniden Yaptığı Okullarla Arkitera İşveren Ödülü nün Sahibi Oldu

İSMEPBÜLTEN. İPKB, Yeniden Yaptığı Okullarla Arkitera İşveren Ödülü nün Sahibi Oldu GELECEĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ İSMEPBÜLTEN www.ipkb.gov.tr www.guvenliyasam.org İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR 3 AYDA BİR YAYINLANIR EKİM - ARALIK 2015 SAYI

Detaylı

SİSMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE GÜÇLENDİRME

SİSMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE GÜÇLENDİRME KASIMPAŞA RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADYUMU İşveren: Kasımpaşa Sportif İşler A.Ş. Müşavir: OBS Proje Müh. Müş. Ltd. Şti Yıl: 2014 Konum: İstanbul İş Tanımı: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu tribün yapıları,

Detaylı

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi İstanbul Proje Koordinasyon Bürosunda (İPKB) Çalıştırılmak Üzere ELEMAN

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Habitat III 17-20 Ekim 2016, Kito Sayfa1

Detaylı

Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara

Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara Projeye

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Merkezi Finans ve İhale Birimi Türkiye de İklim Değişikliği Alanında Kapasite Geliştirme Programı Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Kozyatağı

Detaylı

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018 10. KALKINMA PLANI KTÜ STRATEJİK PLAN 10. Kalkınma Planında Yer Alan Politikalarla Örtüşen Hedef ve Faaliyetlerimiz Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme Yaşanabilir

Detaylı

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Amaç 8 Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Hedef 1 Zarar Önleyici/Azaltıcı Faaliyetleri Gerçekleştirmek 1. AKOMAS Afet Bilgi Sistemine

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsü. Dr. Bahadır Şadan

İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsü. Dr. Bahadır Şadan İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsü Dr. Bahadır Şadan 16 Mart 2016 Çarşamba Saat: 12:30 Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsü Prof.Dr. Remzi Ülker Konferans

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2013

BACADER e-bülten ARALIK 2013 BACADER e-bülten ARALIK 2013 011 ISKAV 2013 OLAĞAN MÜTEVELLİ HEYETİ GENEL KURUL TOPLANTISI NA KATILDIK ISKAV Mütevelli Heyeti Olağan Genel Kurulu 02 Aralık 2013 tarihinde yapıldı. Kurula Derneğimiz adına

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

İslam Ülkeleri Müşavirler Federasyonu Kongresi ; Kasım 22-23, 2013 - İstanbul, Türkiye Fikret AZILI, Direktör Yardımcısı, İstanbul Proje Koordinasyon

İslam Ülkeleri Müşavirler Federasyonu Kongresi ; Kasım 22-23, 2013 - İstanbul, Türkiye Fikret AZILI, Direktör Yardımcısı, İstanbul Proje Koordinasyon İslam Ülkeleri Müşavirler Federasyonu Kongresi ; Kasım 22-23, 2013 - İstanbul, Türkiye Fikret AZILI, Direktör Yardımcısı, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi TÜRKİYE ve Doğal Afetler TÜRKİYE temel olarak

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

Afet Sonrası İyileştirme Planı

Afet Sonrası İyileştirme Planı Afet Sonrası İyileştirme Planı 13 Ocak 2015 Türkiye'nin Afet Risk Yönetimi 17. Yuvarlak Masa Toplantısı ODTÜ hasan.coban@kalkinma.gov.tr 1 2 Rapor Edilen Afetlerin Sayısı Dünyada 1900-2011 yılları arasında

Detaylı

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı 12 Ekim 2012 Türkiye Çimento

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU ISAF EXCLUSIVE İLK YILINI MUHTEŞEM BİR BAŞARI İLE TAMAMLADI 2017 Marmara Fuarcılık, uzun yıllardır güvenlik sektöründe köklü bir yer edinmiş ve dünyanın

Detaylı

İSMEPBÜLTEN. İstanbul, afet yönetimindeki deneyimlerini Tahran la paylaştı.

İSMEPBÜLTEN. İstanbul, afet yönetimindeki deneyimlerini Tahran la paylaştı. İSMEPBÜLTEN GELECEĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ www.ipkb.gov.tr www.guvenliyasam.org İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR 3 AYDA BİR YAYINLANIR TEMMUZ - EYLÜL 2015 SAYI

Detaylı

SGK da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni

SGK da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni SGK da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KURUMUMUZ HİZMETLERİNİN ETKİN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİNDE TEKNOLOJİYİ YAKALAMAK VE KULLANMAK ÖNEMLİDİR SİGORTA

Detaylı

Türkiye de Binalarda Deprem İzolasyon Uygulamalarının Dünü, Bugünü ve Geleceği

Türkiye de Binalarda Deprem İzolasyon Uygulamalarının Dünü, Bugünü ve Geleceği Türkiye de Binalarda Deprem İzolasyon Uygulamalarının Dünü, Bugünü ve Geleceği Türkiye de Binalarda Deprem İzolasyon Uygulamalarının Dünü, Bugünü ve Geleceği TURGUT ERSAVAŞ Ersavaş Sismik Cihazlar T: 0212-280

Detaylı

İstanbul un Dev Projesi İSMEP

İstanbul un Dev Projesi İSMEP GELECEĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ Ağustos 2014 İstanbul un Dev Projesi İSMEP Güçlendirme ve Yeniden İnşa Çalışmaları Kurumsal ve Teknik Kapasite Geliştirme İSTAMP, İstanbul Afet Müdahale Planı İçindekiler İstanbul

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU 1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU Hazırlayan Akşan Grup Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Melih ŞİMŞEK İnşaat Mühendisi 2.000.000 m 2 lik tecrübesi ve Akkon çelik fabrikasında yıllık 25.000 ton üretim

Detaylı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı Bi Ul E Hi tl EP t E li h Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı L Agence Française de Développement (AFD), Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi (MURCIR)

Detaylı

AFET HAZIRLIKLARININ DENETİMİ KONULU PARALEL DENETİMİN 3. TOPLANTISI

AFET HAZIRLIKLARININ DENETİMİ KONULU PARALEL DENETİMİN 3. TOPLANTISI AFET HAZIRLIKLARININ DENETİMİ KONULU PARALEL DENETİMİN 3. TOPLANTISI Burak KÖROĞLU * INTOSAI Afet Yardımlarının Denetimi ve Hesap Verme Sorumluluğu Çalışma Grubu bünyesinde yürütülmekte olan Afet Hazırlıklarının

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

80. YILINDA 1935 MARMARA

80. YILINDA 1935 MARMARA 75. YILINDA 1939 ERZİNCAN DEPREMİ KONFERANSI BİLDİRGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU -BAKIRKÖY BELEDİYESİ 80. YILINDA 1935 MARMARA ADALARI DEPREMİ KONFERANSI BİLDİRGESİ Konferans

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2014

BACADER e-bülten OCAK 2014 BACADER e-bülten OCAK 2014 011 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU TOPLANTISINA KATILIM SAĞLANDI 06 Ocak 2014 te, Ankara da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Lokman Hekim Toplantı Salonu nda, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Detaylı

Deprem Önceden Önlenemeyen Doğa Olayıdır

Deprem Önceden Önlenemeyen Doğa Olayıdır Deprem Önceden Önlenemeyen Doğa Olayıdır Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen ve üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen 2. Türkiye Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı

Detaylı

Yeşil Kitap Çerçeve, Temel Bulgular ve Politika Önerileri

Yeşil Kitap Çerçeve, Temel Bulgular ve Politika Önerileri Toplam Faktör Verimliliği Politika Çerçevesi Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi Yeşil Kitap Çerçeve, Temel Bulgular ve Politika Önerileri 29 Mart 2018, İstanbul Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2015

BACADER e-bülten OCAK 2015 BACADER e-bülten OCAK 2015 ENERJİ VE TESİSAT HABER PORTALI NDA VE TERMO KLİMA DERGİSİ NDE "DOĞRU BACALAR İLE ZEHİRLENMELER ÖNLENEBİLİR" BAŞLIKLI YAZIMIZ YAYINLANDI.. 05 Ocak 2015 tarihinde Enerji ve Tesisat

Detaylı

Afet Risk Yönetimi. Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler

Afet Risk Yönetimi. Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler Afet Risk Yönetimi Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler Afet Risk Yönetimi Risk Azaltma ve Yerel Yönetimler Derleyenler Nihal Ekin-Erkan Ayşe Güner Katalin Demeter Marmara Üniversitesi Kent Sorunları ve Yerel

Detaylı

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan MMR 446 Seçmeli 2 0 0 2 3

Detaylı

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AY D E S AFET YÖNETİM VE KARAR DESTEK SİSTEMİ - GENEL TANITIM

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AY D E S AFET YÖNETİM VE KARAR DESTEK SİSTEMİ - GENEL TANITIM T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AY D E S AFET YÖNETİM VE KARAR DESTEK SİSTEMİ - GENEL TANITIM PROJE AMACI AYDES Proje sinin amacı, Afet ve Acil Durum Yönetimine ilişkin süreçlerin,

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 2 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page i AFETE

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ ın sosyal sorumluluk anlayışı ile başlattığı İş güvenliğinde meslek lisesi öğrencileri ile el ele projesinde,

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) 2007 YILI İŞ PROGRAMI

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) 2007 YILI İŞ PROGRAMI BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) 2007 YILI İŞ PROGRAMI Hakan Yerlikaya DPT Bilgi Toplumu Dairesi 5 Temmuz 2007 Ankara Gündem Programın politika arkaplanı İş programının

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE TTGV FİNANSMAN DESTEKLERİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE TTGV FİNANSMAN DESTEKLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE TTGV FİNANSMAN DESTEKLERİ Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı İskenderun Körfezi nde Endüstriyel Simbiyoz Projesi - Endüstriyel Simbiyoz ve Temiz Üretim Ar-Ge Proje

Detaylı

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Hazine Müsteşarım, Yurt dışından gerek

Detaylı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR. [ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) 12-23 EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR. [ Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE KULÜBÜ YEŞİL SEKTÖR TANITIM DOSYASI HAKKIMIZDA Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü (YTÜÇEV); sürdürülebilir gelişim sürecinde sanayi, sosyal yaşam ve çevre boyutlarının

Detaylı

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Enerji Etkin Yapı Tasarımı I MMR 371 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi (ÇEKAP) Projesi Ankara da düzenlenen Kapanış Toplantısı ile tamamlandı. Paydaşlar toplantıya

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın Valiliklerde AB İşleri İçin ç Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı 17 Ocak 2013 Bartın SUNUMUN İÇERİĞİ 1. SEI Nedir? 2. Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Hakkında

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ N. PINAR IŞIN Proje Koordinatörü, Uluslararası İlişkiler Müdürü Uluslararası gereksinimler KOSGEB neden gündeme aldı? Yüksek tasarruf potansiyeli Hukuki

Detaylı

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 Eyül 2011 Bu yayın Avrupa Birliği nin yardımlarıyla üretilmiştir. Bu yayının içeriğinin sorumluluğu tamamen The Management Centre ve Dikmen Belediyesi ne

Detaylı

Türkiye ile İlgili Sorular

Türkiye ile İlgili Sorular Bilgi Toplumu İzmir Delfi Anketi 2. Tur Bilgi Toplumu İzmir çalışması ikinci tur Delfi anketine hoş geldiniz. İkinci tur 31 Ağustos 5 Eylül 2012 tarihlerini kapsayacaktır. Bu turda 1. Tur sonuçlarının

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da!

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da! İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ile imar hakkı transferini masaya yatırıyor. İmar mevzuatındaki imar hakkı transferi hükümlerinde değişiklik yapmayı

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 1. İZKA 2. İzmir Bölge Planı 3. Yaşanabilir Şehir Hedefleri İçerik 1.

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

Faaliyetin Adı. Görev Yöneticisi. Faaliyet Türü. Tarih Yer Şehir Açıklama Ortaklar Hedef Katılanlar

Faaliyetin Adı. Görev Yöneticisi. Faaliyet Türü. Tarih Yer Şehir Açıklama Ortaklar Hedef Katılanlar Faaliyetin Adı Görev Yöneticisi Faaliyet Türü Tarih Yer Şehir Açıklama Ortaklar Hedef Katılanlar Türkiye için Yargı Reformu Türkiye Yönetimler Arası Mali Tasarım Kamu Harcama Yönetimi Maria Gonzalez De

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 23 YEREL YÖNETİM TEMSİLCİSİ ANKARA DA

HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 23 YEREL YÖNETİM TEMSİLCİSİ ANKARA DA TTMAG S AY I AB MÜKTESEBATI VE ŞEHİR EŞLEŞTİRME ALANLARINDAKİ KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMLARININ İLK BÖLÜMÜ ANKARA DA TAMAMLANDI. HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 23 YEREL YÖNETİM TEMSİLCİSİ ANKARA

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) 26 ARALIK 2011, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Büyükelçi M. Haluk Ilıcak

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı! Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar : e ent ess S 16-17 Mart 2013 www.minmba.com MinMBA: Stratejik Sağlık Yönetimi Format: Toplam 2 gün, 4 adet 4 saatlik

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM HAZIRLAYANLAR: Md. Yrd. Şinasi BAYRAKTAR Baş Öğretmen Dr. Ayşegül GÜLTEKİN TOROSLU Uzman Öğretmen Menevşe SARAÇOĞLU Öğretmen Sevgi SÜREK 15 Kasım

Detaylı

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013 2014-2023 İSTANBUL BÖLGE PLANI 27 Haziran 2013 1 2014-2023 İstanbul Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları 2014-2023 İstanbul Bölge Planı; 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde, Kalkınma Bakanlığı nın 15/11/2012

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

ULUSAL SİBER GÜVENLİK STRATEJİ TASLAK BELGESİ

ULUSAL SİBER GÜVENLİK STRATEJİ TASLAK BELGESİ ULUSAL SİBER GÜVENLİK STRATEJİ TASLAK BELGESİ Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgi Güvenliği Derneği II. Başkan 1 Neden İhtiyaç Duyuldu Diğer Ülke Örnekleri

Detaylı

Bu arazi Çelikler Ltd. mülküdür.

Bu arazi Çelikler Ltd. mülküdür. Bu arazi Çelikler Ltd. mülküdür. LEED GOLD sertifikasına aday... Premier Kampüs Ofis te; yeşil alana ayrılan bölümler, ısıtma-soğutma konusundaki efektif çözümler ve kullanılan malzemelerle çevreye ve

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

Detaylı

TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER

TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER KALKINMA AJANSLARI

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

GIZ UCLG- UCLG MEWA Katı Atık Yönetimi Eğitim Programı Bilgi Notu "Atıklardan Kaynağa - Belediyelerde Entegre Katı Atık Yönetim Çözümleri Planlanması

GIZ UCLG- UCLG MEWA Katı Atık Yönetimi Eğitim Programı Bilgi Notu Atıklardan Kaynağa - Belediyelerde Entegre Katı Atık Yönetim Çözümleri Planlanması GIZ UCLG- UCLG MEWA Katı Atık Yönetimi Eğitim Programı Bilgi Notu "Atıklardan Kaynağa - Belediyelerde Entegre Katı Atık Yönetim Çözümleri Planlanması Connective Cities Hakkında 4-6 Temmuz 2017, Kocaeli

Detaylı

EĞ İ Tİ M İ ÇERİ KLERİ

EĞ İ Tİ M İ ÇERİ KLERİ EĞ İ Tİ M İ ÇERİ KLERİ 1 Eğitimlere, Türkiye deki yerel yönetim birimlerinde çalışan tüm yöneticiler ve eğitim konusu ile ilgili personel katılabilir. Yerel Yönetimlerde Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması

Detaylı

LocRef. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. LocRef

LocRef. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. LocRef Local Publıc Sector Reforms: An Internatıonal Comparıson Yerel Yönetim Refomları Uluslararası Karşılaştırma () projesi Marmara Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı