DiJiTAL TÜRKÇE ANSiKLOPEDi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DiJiTAL TÜRKÇE ANSiKLOPEDi"

Transkript

1 DiJiTAL TÜRKÇE ANSiKLOPEDi E N Z E N G İ N D İ J İ T A L T Ü R K Ç E K A Y N A K Okulpedia, Türkiye için özel olarak hazırlanmış en zengin dijital okul ansiklopedisidir. Binlerce sayfadan oluşan Okulpedia görsel, özgün ve yerel içeriğini, Türk öğrencileri için tamamen güvenli bir ortamda sunar. Okulpedia nın en belirgin özelliği, içerdiği zengin yerel bilgidir. Ancak, yerel bilginin yanı sıra, evrensel bilgi ve kültür hakkında binlerce sayfalık özgün bilgi sunar. Okulpedia, Türkiye de yaratılan en değerli başvuru kaynağıdır.

2 DiJiTAL TÜRKÇE ANSiKLOPEDi Okulpedia Ana Menüsünde 22 ayrı tema ve bu temaların altında çok sayıda bölüm bulunur. Bölümler ve sayfalar arasında dolaşmak çok kolaydır! Birkaç tıklamayla istediğiniz bölüme ulaşıp, hemen keşfe başlayabilirsiniz. Okulpedia nn başlıca temaları şunlardır: Türk Tarihi Türkiye Ansiklopedisi Ülkeler ve Kıtalar Yeryüzü ve Keşifler Gökyüzü ve Uzay Hayvanlar Dünyası

3 Atatürk ve Cumhuriyet ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün ve cumhuriyetimizin görsel öyküsüdür. Mustafa Kemal Atatürk ün gençliğinden ölümüne kadar yaşamını belgeleyen yüzlerce orijinal fotoğraf, her Türk gencinin en değerli hazinesi olacak! Atatürk ve Cumhuriyet ansiklopedisi altı ana bölümden oluşmaktadır: 1. Atatürk ün Gençlik Yılları 2. Kurtuluş Savaşı Yılları 3. Cumhuriyet Yılları 4. İnkilap Yılları 5. Atatürk ün Yaşam Öyküsü Kasım 1938 Atatürk ve Cumhuriyet, hiçbir yerde göremeyeceğiniz yüzlerce orijinal fotoğrafla ulu önder Atatürk ün yaşamını görsel olarak belgelemektedir.

4 Türkiye Ansiklopedisi ülkemiz hakkında bugüne kadar yayınlanmış en kapsamlı ansiklopedidir. Türkiye Ansiklopedisi dev Türkiye haritaları içerir. Tematik olarak (fiziksel, siyasi vb.) hazırlanmış dev Türkiye haritalarına ulaşmak için Göster düğmesine tıklamanız yeterli! Türkiye Ansiklopedisi sekiz ana bölümden oluşmaktadır: 1. Türkiye nin Komşuları 2. Türkiye nin Bölgeleri 3. Yüzey Şekilleri 4. İklim ve Bitki Örtüsü 5. Nüfus ve Kentler 6. Türkiye Ekonomisi 7. Tematik Haritalar 8. Dev Siyasi Harita Türkiye Ansiklopedisi ile ülkemizi daha çok seveceksiniz!

5 Türkiye Ansiklopedisi - Marmara bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - Marmara, bölgede bulunan iller hakkında güncel ve ayrıntılı bilgiler sunar. Her ilin son nüfus sayımına göre il ve ilçelerin büyüklüğü ve dağılımı verilir. Türkiye Ansiklopedisi - Marmara sekiz ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Yıldız Bölümü 3. Ergene Bölümü 4. Çatalca-Kocaeli Bölümü 5. Güney Marmara Bölümü 6. Uydudan Marmara Bölgesi 7. Bölgenin İlleri 8. Özel Bölüm: Baharda Boğaz Türkiye Ansiklopedisi - Marmara ile bölgeyi yakından tanıyacaksınız.

6 Türkiye Ansiklopedisi - Ege bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - Ege, bölgede bulunan antik kentleri özel bir bölümde tanıtmaktadır. Bilindiği gibi dünyanın en çok antik kentinin bulunduğu bir bölge burası! Türkiye Ansiklopedisi - Ege altı ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Ege Bölümü 3. İç Batı Anadolu Bölümü 4. Uydudan Ege Bölgesi 5. Ege Bölgesinin İlleri 6. Özel Bölüm: Antik Kentler Türkiye Ansiklopedisi - Ege ile bölgenin coğrafyası, iklimi, bitki örtüsü, nüfusu, kentleri ve ekonomisini daha yakından tanıyacaksınız.

7 Türkiye Ansiklopedisi - Akdeniz bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - Akdeniz, Mozaiğin Başkenti - Antakya başlığıyla özel bir bölüm içerir. Bu bölümde, dünyanın en zarif mozaikleriyle tanışacaksınız. Türkiye Ansiklopedisi - Akdeniz altı ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Antalya Bölümü 3. Adana Bölümü 4. Uydudan Akdeniz Bölgesi 5. Akdeniz Bölgesinin İlleri 6. Özel Bölüm: Antakya Türkiye Ansiklopedisi - Akdeniz ile bölgenin coğrafyası, iklimi, bitki örtüsü, nüfusu, kentleri ve ekonomisini daha yakından tanıyacaksınız.

8 Türkiye Ansiklopedisi - İç Anadolu bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - İç Anadolu, Dünyanın İlk Kenti: Çatalhöyük başlığıyla özel bir bölüm içerir. Bu bölümde, Çatalhöyük antik kenti ile müzede sergilenen eşsiz eserleri tanıyacaksınız. Türkiye Ansiklopedisi - İç Anadolu sekiz ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Yukarı Sakarya Bölümü 3. Konya Bölümü 4. Orta Kızılırmak Bölümü 5. Yukarı Kızılırmak Bölümü 6. Uydudan İç Anadolu Bölgesi 7. Bölgenin İlleri 8. Özel Bölüm: Çatalhöyük Türkiye Ansiklopedisi - İç Anadolu ile bölgeyi yakından tanıyacaksınız.

9 Türkiye Ansiklopedisi - Karadeniz bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - Karadeniz, ülkemizin kuzeyinde bulunan ilginç ve benzersiz coğrafyayı, iklimi ve özgün tarım uygulamalarını uydu görüntüleri desteğiyle anlatır... Türkiye Ansiklopedisi - Karadeniz yedi ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Batı Karadeniz Bölümü 3. Orta Karadeniz Bölümü 4. Doğu Karadeniz Bölümü 5. Uydudan Karadeniz Bölgesi 6. Bölgenin İlleri 7. Özel Bölüm: Hititler Türkiye Ansiklopedisi - Karadeniz ile bu bölgeyi daha yakından tanıyacaksınız.

10 Türkiye Ansiklopedisi - Doğu Anadolu bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - Doğu Anadolu, Ağrı Dağı Efsanesi başlığyla özel bir bölüm içerir. Bu bölümde efsane ve gerçeklerle ilgili bilgiler bulacaksınız. Türkiye Ansiklopedisi - Doğu Anadolu sekiz ana bölümden oluşur: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Erzurum-Kars Bölümü 3. Hakkari Bölümü 4. Yukarı Murat - Van Bölümü 5. Yukarı Fırat Bölümü 6. Uydudan Doğu Anadolu Bölgesi 7. Bölgenin İlleri 8. Özel Bölüm: Ağrı Dağı Efsanesi Doğu Anadolu ile bu bölgeyi daha yakından tanıyacaksınız.

11 Türkiye Ansiklopedisi - Güneydoğu bölge ve bölgede bulunan iller hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Türkiye Ansiklopedisi - Güneydoğu, Fırat ın Bereketi: Zeugma başlığyla özel bir bölüm içerir. Bu bölümde Zeugma nın benzersiz mozaikleriyle tanışacaksınız. Türkiye Ansiklopedisi - Güneydoğu altı ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölgenin Genel Bilgileri 2. Dicle Bölümü 3. Orta Fırat Bölümü 4. Uydudan Güneydoğu Bölgesi 5. Güneydoğu Bölgesinin İlleri 6. Özel Bölüm: Zeugma Türkiye Ansiklopedisi - Güneydoğu ile bölgenin coğrafyası, iklimi, bitki örtüsü, nüfusu, kentleri ve ekonomisini daha yakından tanıyacaksınız.

12 Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi 14. yüzyılın başından 17. yüzyılın sonuna kadar Osmanlı Tarihi ni anlatır. Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi dört ana bölümden oluşmaktadır: 1. Türkler Anadolu da: Türkler Avrupa da: İmparatorluk: Haritalarla Osmanlı Tarihi Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi, atalarımızın Anadolu da büyük bir imparatorluk kurmalarının öyküsünü tamamen görsel olarak anlatmaktadır. Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi nde 14. yüzyılın başından 17. yüzyılın sonuna kadar Osmanlıların kuruluşu, Avrupa da yayılışı ve koca bir imparatorluğa dönüşmesinin öyküsü anlatılmaktadır.

13 Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi :: Türkler Avrupa da arasındaki Osmanlı Tarihi ni anlatır. Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi: Türkler Avrupa da bölümünde Osman Bey den II. Murat a kadar iktidar olan padişahlar anlatılmaktadır. Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi: Türkler Avrupa da 4 ana bölümden oluşur: 1. Padişahlar Tarihi 2. Devletin Yapısı 3. Anadolu Tarihi 4. Dünya Tarihi Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi: Türkler Avrupa da bölümünde imparatorluğun kuruluşundan Avrupa ya yayılışına kadar olan 150 yıllık bölüm tamamen görsel olarak anlatılmaktadır. Bu bölümde 5 padişahın yaşam öyküsü de bulunmaktadır.

14 Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi :: İmparatorluk arasındaki Osmanlı Tarihi ni anlatır. Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi: İmparatorluk bölümünde II Mehmet ten Kanuni ye kadar iktidar olan padişahlar anlatılmaktadır. Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi: İmparatorluk şu bölümlerden oluşur: 1. II. Mehmet Tarihi 2. II. Beyazıt Tarihi 3. Yavuz Selim Tarihi 4. Kanuni Tarihi 5. Topkapı Sarayı 6. Dünya Tarihi Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi: İmparatorluk bölümünde dev bir imparatorluğa dönüşmenin 150 yıllık öyküsü görsel olarak anlatılmaktadır.

15 Dünya Ülkeleri :: Avrupa kıtası ve bu kıtada bulunan ülkeler hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Dünya Ülkeleri: Avrupa Avrupa Birliği başlığında özel bir bölüm içerir. Bu bölümde, Avrupa Birliği nin tarihi, yasaları, bayrağı, marşı gibi görsel ve işitsel belgeler bulunur. Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Avrupa şu genel bölümlerden; Kıta Genel Bilgileri Kıtada Bulunan Ülkeler ve şu özel bölümlerden oluşur: Kuşbakışı Avrupa Avrupa Birliği Pompei nin Sonu Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Avrupa bölümünde kıtada bulunan bütün ülkelerin coğrafyası, tarihi ve ekonomik bilgileri, tamamen görsel olarak sunulmaktadır.

16 Dünya Ülkeleri :: Asya kıtası ve bu kıtada bulunan ülkeler hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Dünya Ülkeleri: Asya bölümünde bulunan ilginç eklerin yanı sıra ülkelerle ilgili çok sayıda çarpıcı fotoğraf, uydu görüntüsü, harita ve video filmleri bulunmaktadır. Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Asya şu genel bölümlerden; Kıta Genel Bilgileri Kıtada Bulunan Ülkeler ve şu özel bölümlerden oluşur: Kuşbakışı Asya Büyük Çin Seddi Kabe ve Hac Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Asya bölümünde kıtada bulunan bütün ülkelerin coğrafyası, tarihi ve ekonomik bilgileri, tamamen görsel olarak sunulmaktadır.

17 Dünya Ülkeleri :: Afrika kıtası ve bu kıtada bulunan ülkeler hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Dünya Ülkeleri: Afrika bölümünde bulunan ilginç eklerin yanı sıra ülkelerle ilgili çok sayıda çarpıcı fotoğraf, uydu görüntüsü, harita ve video filmleri bulunmaktadır. Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Afrika şu genel bölümlerden; Kıta Genel Bilgileri Kıtada Bulunan Ülkeler ve şu özel bölümlerden oluşur: Kuşbakışı Afrika Sfenksin Gizemi Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Afrika bölümünde kıtada bulunan bütün ülkelerin coğrafyası, tarihi ve ekonomik bilgileri, tamamen görsel olarak sunulmaktadır.

18 Dünya Ülkeleri :: Amerika kıtası ve bu kıtada bulunan ülkeler hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Dünya Ülkeleri: Amerika bölümünde New York ve 11 Eylül başlıklı özel bir bölüm de bulunmaktadır. Bu bölümde, 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan trajedi anlatılmaktadır. Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Amerika şu genel bölümlerden; Kıta Genel Bilgileri Kıtada Bulunan Ülkeler ve şu özel bölümlerden oluşur: Kuşbakışı Amerika Amerika nın Keşfi New York ve 11 Eylül Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Amerika bölümünde kıtada bulunan bütün ülkelerin coğrafyası, tarihi ve ekonomik bilgileri, tamamen görsel olarak sunulmaktadır.

19 Dünya Ülkeleri :: Avustralya kıtası ve bu kıtada bulunan ülkeler hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Dünya Ülkeleri: Avustralya bölümünde bulunan ilginç eklerin yanı sıra ülkelerle ilgili çok sayıda çarpıcı fotoğraf, uydu görüntüsü, harita ve video filmleri bulunmaktadır. Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Avustralya şu genel bölümlerden; Kıta Genel Bilgileri Kıtada Bulunan Ülkeler ve şu özel bölümlerden oluşur: Kuşbakışı Avustralya Yeni Dünyanın Öyküsü Dünya Ülkeleri Ansiklopedisi: Avustralya bölümünde kıtada bulunan bütün ülkelerin coğrafyası, tarihi ve ekonomik bilgileri, tamamen görsel olarak sunulmaktadır.

20 Dünya :: Antarktika kıtası ve bu kıtanın keşfedilmesinin ilginç öyküsünü içerir. Dünya : Antarktika bölümünde Antarktika nın Keşfi ve Amundsen başlıklı özel bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölümde son kıtanın keşfinin dramatik öyküsü anlatılır. Dünya Ansiklopedisi: Antarktika şu genel bölümden; Kıta Genel Bilgileri ve şu özel bölümden oluşur: Amundsen ve Antarktika nın Keşfi Dünya Ansiklopedisi: Aantarktika bölümünde kıtanın benzersiz coğrafyası ile ilgili ayrıntılı bilgiler içerir. Dünya Ansiklopedisi: Aantarktika bölümünde soğuk kıtanın ilginç fotoğraflarını bulacaksınız.

21 Yeryüzü ve Keşifler Ansiklopedisi üzerinde yaşadığımız gezegenin öyküsünü anlatır. Yeryüzü ve Keşifler Ansiklopedisi bölümünde dünyamızın oluşumunun ve onun insanlar tarafından nasıl keşfedildiğinin öyküsü bir arada bulunmaktadır. Yeryüzü ve Keşifler Ansiklopedisi şu bölümlerden oluşmaktadır; Yeryüzü ve Evren Kıtaların Evrimi Dünyanın Oluşumu Haritacılık ve Mercator Atlasların Evrimi Amerika nın Keşfi Antarktika ve Amundsen Uzaydan Gece Dünyamız Yeryüzü ve Keşifler Ansiklopedisi bölümünde dünyamızı tanıyacaksınız.

22 Uzay ve Evren Ansiklopedisi evreni, yıldızları, güneş sistemini ve gezegenleri anlatır. Uzay ve Evren Ansiklopedisi bölümünde Aya Yolculuk başlığıyla özel bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölümde, insanlığın ay yolculuğunun ilginç öyküsü belgelenmektedir. Uzay ve Evren Ansiklopedisi iki farklı bölümden oluşmaktadır: Güneş Sistemi ve Gezegenler genel bölümü ile özel bölümlerden oluşur. Bunlar; Hubble ve Evren Aya Yolculuk Satürn ün Keşfi Uzay ve Evren Ansiklopedisi Ansiklopedia nın görsel açıdan en zengin bölümüdür. Bu bölümde en karmaşık kavramları fotoğraf ve videolarla çözeceksiniz.

23 Hayvanlar Ansiklopedisi : Memeliler hayvanlar dünyasının en gelişmiş canlıları memelileri anlatır. Hayvanlar Ansiklopedisi : Memeliler bölümünde yeryüzünde karada, denizde ve havada yaşayan 69 memeli türünü tamamen görsel olarak anlatmaktadır. Hayvanlar Ansiklopedisi : Memeliler bölümü, Okulpedia nın en keyifli bölümü sayılabilir. Yeryüzünde yaşayan en gelişmiş türler olan memeliler bu bölümde ayrıntılı olarak tanıtılmaktadır. Karada, havada ve suda yaşayan 69 memeli türünün ilginç yaşamları özgün resimlerle anlatılmaktadır. Öğrenciler Okulpedia nın bu bölümü ile doğayı yakından tanıyacak ve hayvanları sevip korumayı öğrenecekler.

24 Hayvanlar Ansiklopedisi : Kuşlar hayvanlar dünyasının uçabilen canlılarını anlatır. Hayvanlar Ansiklopedisi : Kuşlar bölümünde yeryüzünde yaşayan 41 kuş türünü görsel olarak anlatmaktadır. Okulpedia ile kuşların ne kadar güzel hayvanlar olduğuna tanık olacaksınız. Hayvanlar Ansiklopedisi : Kuşlar bölümü, Okulpedia nın en keyifli bölümlerinden biri sayılabilir. Yeryüzünde yaşayan uçabilen hayvanlar olan kuşlar bu bölümde ayrıntılı olarak tanıtılmaktadır. Karada, havada ve suda yaşayan 41 kuş türünün ilginç yaşamları özgün resimlerle anlatılmaktadır. Öğrenciler Okulpedia nın bu bölümü ile doğayı yakından tanıyacak ve hayvanları sevip korumayı öğrenecekler.

25 Hayvanlar Ansiklopedisi : Böcekler hayvanlar dünyasının diğer canlılarını bir arada anlatır. Hayvanlar Ansiklopedisi : Böcekler bölümü Okulpedia nın en renkli bölümlerinden birisidir. Üç ayrı türde 43 farklı canlı, çok ilginç fotoğraflarla görsel olarak anlatılmaktadır. Hayvanlar Ansiklopedisi : Böcekler bölümü, hayvanlar dünyasının memliler ve kuşlar dışında kalan canlılarını tamamen görsel olarak anlatır. Bu bölümde üç ana başlık bulunur: Omurgasızlar : Bu bölümde 15 omurgasız canlı anlatılıyor. Sürüngenler : Bu bölümde 13 sürüngen canlı anlatılıyor. Amfibiler : Amfibiler, yani çift yaşamlılar, hem suda hem karada yaşayabilen ender canlılardır. Bu bölümde 15 amfibi (çift yaşamlı) canlı anlatılıyor.

26 Okulpedia Created by :: Ansiklopedya Web: Eposta: Okulpedia Bütün Hakları Saklıdır. All rights reserved. Ansiklopedya

Küreler. Sayfa 1 2015-2016 YILI FİYAT LİSTESİ KÜRE FİYAT LİSTESİ COLORS OF THE EARTH BARKOD NO ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI BİRİM FİYATI ADET

Küreler. Sayfa 1 2015-2016 YILI FİYAT LİSTESİ KÜRE FİYAT LİSTESİ COLORS OF THE EARTH BARKOD NO ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI BİRİM FİYATI ADET Küreler 2015-2016 YILI FİYAT LİSTESİ KÜRE FİYAT LİSTESİ ADET 8692967413010 41301 Işıklı Fiziki Küre 30cm (FİZ+SİY) 80 1 8692967413027 41302 Işıksız Fiziki Küre 30cm 70 1 8692967413034 41303 Işıklı Yazılabilir

Detaylı

2018 LİSTESİ KÜRE FİYAT LİSTESİ BARKOD NO ÜRÜN KODU

2018 LİSTESİ KÜRE FİYAT LİSTESİ BARKOD NO ÜRÜN KODU 8692967413010 41301 Işıklı Fiziki Küre 30cm (FİZ+SİY) 125 8692967413027 41302 Işıksız Fiziki Küre 30cm 110 8692967413034 41303 Işıklı Yazılabilir Fiziki Küre 30cm (FİZ+SİY) 140 8692967423019 42301 Işıklı

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır.

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. PLATO: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından derince yarılmış geniş düzlüklerdir. ADA: Dört tarafı karayla

Detaylı

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü. Öğr. Gör. Kayhan ALADOĞAN

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü. Öğr. Gör. Kayhan ALADOĞAN Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğr. Gör. Kayhan ALADOĞAN ÇORUM 2017 Alp - Himalaya kıvrım kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde tüm jeolojik zaman ve devirlere ait araziler görülebilmektedir.

Detaylı

İlk Zaman KAMBRİYEN ÖNCESİ: 3-Hadeyan, 2-Arkeyan, 1-Proterozoik

İlk Zaman KAMBRİYEN ÖNCESİ: 3-Hadeyan, 2-Arkeyan, 1-Proterozoik JEOLOJİK DEVİRLER İlk Zaman KAMBRİYEN ÖNCESİ: 3-Hadeyan, 2-Arkeyan, 1-Proterozoik Dünya nın oluşumundan 4 Milyar Yıl sonra Kıtaların çekirdek kısmını oluşturan en eski kıvrımlar oluşmuştur. Su yosunu (alg)

Detaylı

Atoller (mercan adaları) ve Resifler

Atoller (mercan adaları) ve Resifler Atoller (mercan adaları) ve Resifler Atol, hayatlarını sıcak denizlerde devam ettiren ve mercan ismi verilen deniz hayvanları iskeletlerinin artıklarının yığılması sonucu meydana gelen birikim şekilleridir.

Detaylı

COĞRAFYANIN PUSULASI HARİTALARLA COĞRAFYA 2018 KPSS BAYRAM MERAL

COĞRAFYANIN PUSULASI HARİTALARLA COĞRAFYA 2018 KPSS BAYRAM MERAL COĞRAFYANIN PUSULASI HARİTALARLA COĞRAFYA 2018 BAYRAM MERAL 1 Genel Yetenek - Cihan URAL Yazar Bayram MERAL ISBN 978-605-9459-31-0 Yayın ve Dağıtım Dizgi Tasarım Kapak Tasarımı Yayın Sertifika No. Baskı

Detaylı

4. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ II. DÖNEM GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİ SORU CEVAP ÇALIŞMASI

4. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ II. DÖNEM GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİ SORU CEVAP ÇALIŞMASI 4. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ II. DÖNEM GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİ SORU CEVAP ÇALIŞMASI 1. Dünya mızın şekli neye benzer? Dünyamızın şekli küreye benzer. 2. Dünya mızın şekli ile ilgili örnekler veriniz.

Detaylı

DÜNYADA NÜFUS VE EKONOMİK FAALİYETLER

DÜNYADA NÜFUS VE EKONOMİK FAALİYETLER DÜNYADA NÜFUS VE EKONOMİK FAALİYETLER Dünyanın bazı yerlerinde nüfus yoğunken bazı yerlerinde seyrektir. Bu durumu etkileyen iklim, yeryüzü şekilleri, su kaynaklarını yakınlık, bitki örtüsü, sanayi, tarım,

Detaylı

1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir?

1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir? 1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir? a. Ova b. Vadi c. Plato d. Delta 2- Coğrafi bölgelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a. Coğrafi özellikleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM 1. SÖZCÜKTE ANLAM... 3 A. Sözcükte Anlam Özellikleri... 3 B. Sözcükler Arası Anlam İlişkileri... 5 C. Sözcüklerde Anlam Olayları... 12 D. Kalıplaşmış Söz Grupları... 14 2. CÜMLENİN

Detaylı

Nüfus Dağılışını Etkileyen Faktörler İkiye Ayrılır: 1-Doğal Faktörler 2-Beşeri Faktörler

Nüfus Dağılışını Etkileyen Faktörler İkiye Ayrılır: 1-Doğal Faktörler 2-Beşeri Faktörler Nüfusun Dağılışında Etkili Faktörler Nüfus Dağılışını Etkileyen Faktörler İkiye Ayrılır: 1-Doğal Faktörler 2-Beşeri Faktörler 1-Doğal Faktörler: 1.İklim : Çok sıcak ve çok soğuk iklimler seyrek nüfusludur.

Detaylı

YGS COĞRAFYA HIZLI ÖĞRETİM İÇİNDEKİLER EDİTÖR ISBN / TARİH. Sertifika No: KAPAK TASARIMI SAYFA TASARIMI BASKI VE CİLT İLETİŞİM. Doğa ve İnsan...

YGS COĞRAFYA HIZLI ÖĞRETİM İÇİNDEKİLER EDİTÖR ISBN / TARİH. Sertifika No: KAPAK TASARIMI SAYFA TASARIMI BASKI VE CİLT İLETİŞİM. Doğa ve İnsan... YGS COĞRAFYA HIZLI ÖĞRETİM EDİTÖR Turgut MEŞE Bütün hakları Editör Yayınevine aittir. Yayıncının izni olmaksızın kitabın tümünün veya bir kısmının elektronik, mekanik ya da fotokopi yoluyla basımı, çoğaltılması

Detaylı

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ COĞRAFYA NIVEAU / SEVIYE L-1 1-Coğrafya nedir coğrafyanın bölümleri. 2-Dünyanın şekli ve sonuçları. 3-Dünyanın hareketleri. 4-Harita bilgisi. 5-Atmosfer ve özellikleri. 6-İklim elemanları 7-Sıcaklık 8-Basınç

Detaylı

Bölgesel iklim: Makroklima alanı içerisinde daha küçük alanlarda etkili olan iklimlere bölgesel iklim denir.(marmara iklimi)

Bölgesel iklim: Makroklima alanı içerisinde daha küçük alanlarda etkili olan iklimlere bölgesel iklim denir.(marmara iklimi) YERYÜZÜNDEKİ BAŞLICA İKLİM TİPLERİ Matematik ve özel konum özelliklerinin etkisiyle Dünya nın çeşitli alanlarında farklı iklimler ortaya çıkmaktadır. Makroklima: Çok geniş alanlarda etkili olan iklim tiplerine

Detaylı

MARMARA BÖLGESi. IRMAK CANSEVEN SOSYAL BiLGiLER ÖDEVi 5/L 1132

MARMARA BÖLGESi. IRMAK CANSEVEN SOSYAL BiLGiLER ÖDEVi 5/L 1132 MARMARA BÖLGESi IRMAK CANSEVEN SOSYAL BiLGiLER ÖDEVi 5/L 1132 COĞRAFİ KONUMU Marmara Bölgesi ülkemizin kuzeybatı köşesinde yer alır. Ülke yüz ölçümünün %8,5'i ile altıncı büyük bölgemizdir. Yaklaşık olarak

Detaylı

"Yaşayan Bahar", ilkbahar mevsiminin gelişini kutlamak üzere tüm Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen bir etkinlik.

Yaşayan Bahar, ilkbahar mevsiminin gelişini kutlamak üzere tüm Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen bir etkinlik. Günün çevre haberi: "Yaşayan bahar" Baharın habercileri "kırlangıçlar" "leylekler" "ebabiller"... Tüm Avrupa'da doğa severler bu habercilerin yolunu gözlüyorlar... Siz de katılmak ister misiniz? "Yaşayan

Detaylı

SU YILI ALANSAL YAĞIŞ DEĞERLENDİRMESİ

SU YILI ALANSAL YAĞIŞ DEĞERLENDİRMESİ 2015-2016 SU YILI ALANSAL YAĞIŞ DEĞERLENDİRMESİ Kasım 2016 ANKARA T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2015-2016

Detaylı

BİYOMLAR KARASAL BİYOMLAR SELİN HOCA

BİYOMLAR KARASAL BİYOMLAR SELİN HOCA BİYOMLAR KARASAL BİYOMLAR SELİN HOCA EKOSİSTEM İLE BİYOM ARASINDA İLİŞKİ Canlıların yeryüzünde dağılışını etkileyen abiyotik ve biyotik faktörlere bağlı olarak bitki ve hayvan topluluklarını barındıran

Detaylı

17. 5. Nemin ve sýcaklýðýn fazla olduðu yerlerde kimyasal çözülme ve toprak oluþumu hýzlýdýr.

17. 5. Nemin ve sýcaklýðýn fazla olduðu yerlerde kimyasal çözülme ve toprak oluþumu hýzlýdýr. 17. 5. Nemin ve sýcaklýðýn fazla olduðu yerlerde kimyasal çözülme ve toprak oluþumu hýzlýdýr. V II Ekvator I Yukarýdaki haritada numaralandýrýlarak koyu renkle gösterilen alanlarýn hangilerinde, toprak

Detaylı

Akdeniz iklimi / Roma. Okyanusal iklim / Arjantin

Akdeniz iklimi / Roma. Okyanusal iklim / Arjantin Akdeniz iklimi / Roma Okyanusal iklim / Arjantin Savan iklimi/ Meksika Savan iklimi/ Brezilya Okyanusal iklim / Londra Muson iklimi/ Calcutta-Hindistan 3 3 Kutup iklimi/ Grönland - - - - - - -3-4 -4 -

Detaylı

Tablo : Türkiye Su Kaynakları potansiyeli. Ortalama (aritmetik) Yıllık yağış 642,6 mm Ortalama yıllık yağış miktarı 501,0 km3

Tablo : Türkiye Su Kaynakları potansiyeli. Ortalama (aritmetik) Yıllık yağış 642,6 mm Ortalama yıllık yağış miktarı 501,0 km3 Dünyadaki toplam su miktarı 1,4 milyar km3 tür. Bu suyun % 97'si denizlerde ve okyanuslardaki tuzlu sulardan oluşmaktadır. Geriye kalan yalnızca % 2'si tatlı su kaynağı olup çeşitli amaçlar için kullanılabilir

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm 1.1. ANADOLU ÇAĞLARI... 1 1.1.1. Tarih Öncesi Çağ... 1 1.1.1.1. Yontma Taş Devri (Paleolitik)... 1 1.1.1.2. Orta Taş Devri (Mezolitik)... 2 1.1.1.3. Cilalı Taş Devri (Neolitik)...

Detaylı

KİTABIN REHBERLİK PLANLAMASI. Bölümler. Bölümlere Ait Konu Kavrama Testleri KONU KAVRAMA TESTİ DOĞA VE İNSAN 1 TEST - 1

KİTABIN REHBERLİK PLANLAMASI. Bölümler. Bölümlere Ait Konu Kavrama Testleri KONU KAVRAMA TESTİ DOĞA VE İNSAN 1 TEST - 1 Sunum ve Sistematik SUNUM Sayın Eğitimciler, Sevgili Öğrenciler, ilindiği gibi gerek YGS, gerekse LYS de programlar, sistem ve soru formatları sürekli değişmektedir. Öğrenciler her yıl sürpriz olabilecek

Detaylı

TÜRKİYE NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ-I KIYI BÖLGELER: KARADENİZ, MARMARA, EGE, AKDENİZ BÖLGELERİ

TÜRKİYE NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ-I KIYI BÖLGELER: KARADENİZ, MARMARA, EGE, AKDENİZ BÖLGELERİ TÜRKİYE NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ-I KIYI BÖLGELER: KARADENİZ, MARMARA, EGE, AKDENİZ BÖLGELERİ Abdulkadir Sadi nin Milli Coğrafya Kitabı nda Türkiye nin Garbi (Batı) Anadolu, Orta Anadolu ve Şarki (Doğu) Anadolu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞ RETİM. D İJİTALE DÖNÜŞÜM Ü G ÜNDEMİ n de. Fasıllarına Mütevazı Katkı

EĞİTİM ÖĞ RETİM. D İJİTALE DÖNÜŞÜM Ü G ÜNDEMİ n de. Fasıllarına Mütevazı Katkı EĞİTİM ÖĞ RETİM KURUMLARIMIZIN D İJİTALE DÖNÜŞÜM Ü G ÜNDEMİ n de Fasıllarına Mütevazı Katkı * dosyada müfredata ve dersin icraına örnek olarak tarih ve coğrafya gösterilmiştir. ** dosyada idareye örnek

Detaylı

10. SINIF KONU ANLATIMI. 46 EKOLOJİ 8 BİYOMLAR Karasal Biyomlar

10. SINIF KONU ANLATIMI. 46 EKOLOJİ 8 BİYOMLAR Karasal Biyomlar 10. SINIF KONU ANLATIMI 46 EKOLOJİ 8 BİYOMLAR Karasal Biyomlar EKOSİSTEM İLE BİYOM ARASINDAKİ İLİŞKİ Canlıların yeryüzünde dağılışını etkileyen abiyotik ve biyotik faktörlere olarak bitki ve hayvan topluluklarını

Detaylı

Dünya üzerindeki herhangi bir yerde Güneş in tam tepe noktasında olduğu an saat 12.00 kabul edilir. Buna göre ayarlanan saate yerel saat denir.

Dünya üzerindeki herhangi bir yerde Güneş in tam tepe noktasında olduğu an saat 12.00 kabul edilir. Buna göre ayarlanan saate yerel saat denir. Mart 30, 2013 Yerel Saat Dünya üzerindeki herhangi bir yerde Güneş in tam tepe noktasında olduğu an saat 12.00 kabul edilir. Buna göre ayarlanan saate yerel saat denir. Yerel saat doğuda ileri, badda geridir.

Detaylı

DÜNYA VE EVREN 1.ÜNİTE GEZEGENİMİZİ TANIYALIM. 1. BÖLÜM: Dünya nın Şekli. 2. BÖLÜM: Dünya nın Yapısı

DÜNYA VE EVREN 1.ÜNİTE GEZEGENİMİZİ TANIYALIM. 1. BÖLÜM: Dünya nın Şekli. 2. BÖLÜM: Dünya nın Yapısı DÜNYA VE EVREN 1.ÜNİTE GEZEGENİMİZİ TANIYALIM 1. BÖLÜM: Dünya nın Şekli 2. BÖLÜM: Dünya nın Yapısı DÜNYA NIN ŞEKLİ NASILDIR? Teknolojinin henüz gelişmemiş olduğu eski zamanlarda yaşamış İnsanlar, Dünya

Detaylı

3. Eðitim - Öðrenim ve Saðlýk Kýrsal yörelerde (köylerde) eðitim ve saðlýk

3. Eðitim - Öðrenim ve Saðlýk Kýrsal yörelerde (köylerde) eðitim ve saðlýk A) Göçler Göçler ikiye ayrýlýr. a. Ýç göçler: Bir ülke içinde bir bölgeden bir baþka bölgeye ya da bir kentten bir baþka kente yapýlan göçtür. Kýsaca ayný ülke içinde yapýlan göçlerdir. Ýç göçler ülkenin

Detaylı

Kocaman Bir Set! 3. Her sene milyonlarca turist Çin Seddini görmeye gelir. 4. Turisler duvarın üstünde yürümeyi çok severler.

Kocaman Bir Set! 3. Her sene milyonlarca turist Çin Seddini görmeye gelir. 4. Turisler duvarın üstünde yürümeyi çok severler. Kocaman Bir Set! Öyle kocaman bir set düşünün ki Amerika Birleşik Devletleri nin bir ucundan diğer ucuna gitsin. Ne kadar uzun! Çin Seddi onun iki misli uzunluğunda! Tam 4000 mil. Çin i düşman saldırılarından

Detaylı

MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE. Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri

MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE. Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri Türkiye de Sıcaklık Türkiye de Yıllık Ortalama Sıcaklık Dağılışı Türkiye haritası incelendiğinde Yükseltiye bağlı olarak

Detaylı

Sosyal Bilimleri söyleyebilir ve yazabilir. Olay-görüş ve Olayı açıklayabilir. Temel insan haklarını söyleyebilir.

Sosyal Bilimleri söyleyebilir ve yazabilir. Olay-görüş ve Olayı açıklayabilir. Temel insan haklarını söyleyebilir. ... ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER -6-2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BEP YILLIK PLANI DERSİN ADI: SOSYAL BİLGİLER- 6 ÖĞRENCİNİN ADI ve SOYADI:.. OKUL NO:.. SINIFI: 6 AYLAR SAAT HAFTA KONULAR ÜNİTELER KAZANIMLAR

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI, KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI, KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY EKİM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI OLAYLAR KİMLERİ NASIL ETKİLİYOR OLAYLAR KİMLERİ NASIL ETKİLİYOR OLGU VE GÖRÜŞÜ AYIRT EDİYORUM OLGU VE GÖRÜŞÜ AYIRT EDİYORUM ÇÖZÜM BULUYORUZ ÇÖZÜM BULUYORUZ 07-08 EĞİTİM

Detaylı

BÖLGE KAVRAMI VE TÜRLERİ

BÖLGE KAVRAMI VE TÜRLERİ BÖLGE KAVRAMI VE TÜRLERİ Doğal, beşerî ve ekonomik özellikler bakımından çevresinden farklı; kendi içinde benzerlik gösteren alanlara bölge denir. Bölgeler, kullanım amaçlarına göre birbirine benzeyen

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

Kategori Alt kategori Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki

Kategori Alt kategori Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki Kategori Alt kategori Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki Bölge Bölge bölgeler kavramı - Kıtaların meydana gelmeleri, bölgelere ayrılmaları, oluşmaları ve gelişmeleri (1+1) - Bölgeler kavramı,

Detaylı

Doðal Unsurlar I - Ýklimin Etkisi Doðal Unsurlar II - Yerþekillerinin Etkisi Dünya'nýn Þekli ve Sonuçlarý

Doðal Unsurlar I - Ýklimin Etkisi Doðal Unsurlar II - Yerþekillerinin Etkisi Dünya'nýn Þekli ve Sonuçlarý Ödev Tarihi :... Ödev Kontrol Tarihi :... Kontrol Eden :... LYS COĞRAFYA Ödev Kitapçığı 1 (TM-TS) Doðal Unsurlar - Ýklimin Etkisi Doðal Unsurlar - Yerþekillerinin Etkisi Dünya'nýn Þekli ve Sonuçlarý Adý

Detaylı

BÜLTEN İSTANBUL B İ L G İ AZİZ BABUŞCU. NOTU Yeni Dünya ve Türkiye 2 de İL SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKANLIĞI

BÜLTEN İSTANBUL B İ L G İ AZİZ BABUŞCU. NOTU Yeni Dünya ve Türkiye 2 de İL SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKANLIĞI AZİZ BABUŞCU 4 te AK AK PARTİ İL BAŞKANI 10 da YIL: 2012 SAYI : 169 24-31 ARALIK 2012-7 OCAK 2013 BÜLTEN İL SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKANLIĞI T E Ş K İ L A T İ Ç İ H A F T A L I K B Ü L T E N İ 3 te 2

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA :07.10.2011 BEP Birimi Üyeleri: - ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS DÜZEYİ:.. öz bakım becerilerini yerine getirir... okuma yazmayı

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ EĞİTİM PLANI DİSİPLİN/ GELİŞİM ALANI: UZUN DÖNEMLİ AMAÇ: - Vücudumuz bilmecesini çözelim - Maddeyi tanıyalım - Kuvvet ve hareket - Işık ve ses - Canlılar dünyasını

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 72 72 371,81 385,86 335,47 342,30 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 62 62 368,74 393,23 272,37 279,22 ADNAN

Detaylı

2015-2017 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL)

2015-2017 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) 2015 2016 2017 800 0 800 884 0 884 975 0 975 A) DEVAM EDEN PROJELER I 800 0 800 a) 2015'den Sonraya Kalanlar 800 0 800 1998H050080 Açık ve Kapalı Spor

Detaylı

TR63 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ GÖÇ

TR63 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ GÖÇ g TR63 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ GÖÇ TABLOLAR Tablo 1. Düzey 1 Bölgeleri Göç Verileri... 2 Tablo 2. Göç Hareketlerinin Yaş Gruplarına Göre Dağılımı (2011)... 3 Tablo 3. İllere Göre Göç Verileri... 3

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

JEOLOJİK ZAMANLAR ve FOSİLLER. Prof.Dr. Atike NAZİK Ç.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü

JEOLOJİK ZAMANLAR ve FOSİLLER. Prof.Dr. Atike NAZİK Ç.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü JEOLOJİK ZAMANLAR ve FOSİLLER Prof.Dr. Atike NAZİK Ç.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü KARAKTERİSTİK FOSİL Kitlesel biyolojik yokoluşlar ya da yaşamlarının son noktasına gelip

Detaylı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI:

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI: GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI: Ülkemizin güney doğusunda yer alan bölge nüfus ve yüzölçümü en küçük bölgemizdir. Akdeniz, Doğu Anadolu Bölgeleriyle, Suriye ve Irak Devletleriyle

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz YGS / SOS

Diğer sayfaya geçiniz YGS / SOS 18. Doğal ve beşerî unsurlar birbirleriyle karşılıklı etkileşim içindedir. 19. Arazide yön ve hedef bulma sporlarında pusula ve büyük ölçekli haritalar sporcuların en önemli yardımcılarıdır. Sporcular

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

COĞRAFYA ARAZİ KULLANIMI VE ETKİLERİ ASLIHAN TORUK 11/F-1701

COĞRAFYA ARAZİ KULLANIMI VE ETKİLERİ ASLIHAN TORUK 11/F-1701 COĞRAFYA ARAZİ KULLANIMI VE ETKİLERİ ASLIHAN TORUK 11/F-1701 Türkiye de Arazi Kullanımı Türkiye yüzey şekilleri bakımından çok farklı özelliklere sahiptir. Ülkemizde oluşum özellikleri birbirinden farklı

Detaylı

2016-2018 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL)

2016-2018 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) 2016 2017 884 0 884 999 0 999 1.110 0 1.110 2018 A) DEVAM EDEN PROJELER I 884 0 884 a) 2016'den Sonraya Kalanlar 884 0 884 1998H050080 Açık ve Kapalı Spor

Detaylı

Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları

Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları Sanal Küreler ve Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Aycan M. MARANGOZ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI SUNULARI JDF 904 Uydu Görüntüleri ve Kullanım

Detaylı

Olimpizm -2- Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Olimpizm -2- Spor Bilimleri Anabilim Dalı Olimpizm -2- Spor Bilimleri Anabilim Dalı Antik (Klasik) ın tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte ın tarihinin M.Ö. XIV. yüzyıla kadar uzandığı tahmin edilmektedir. Antik (Klasik) ının Yunanistan'ın

Detaylı

CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI

CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI Dünyamızda o kadar çok canlı türü var ki bu canlıları tek tek incelemek olanaksızdır. Bu yüzden bilim insanları canlıları benzerlik ve farklılıklarına göre sınıflandırmışlardır.

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş Özalp Tarihçesi: Özalp ilçesi 1869 yılında Mahmudiye adıyla bu günkü Saray ilçe merkezinde kurulmuştur. 1948 yılında bu günkü Özalp merkezine taşınmış ve burası ilçe merkezi haline dönüştürülmüştür. Bölgede

Detaylı

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM LİSANS MÜFREDATI

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM LİSANS MÜFREDATI COĞRAFYA BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM LİSANS MÜFREDATI I.YARIYIL DERSİN SAAT/HAFTA DERSİN ADI KODU TEO. UYG. 0813101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2 0813102 Türk Dili I 2 0 2 2 0813103 Yabancı Dil

Detaylı

DOĞA - İNSAN İLİŞKİLERİ VE ÇEVRE SORUNLARININ NEDENLERİ DERS 3

DOĞA - İNSAN İLİŞKİLERİ VE ÇEVRE SORUNLARININ NEDENLERİ DERS 3 DOĞA - İNSAN İLİŞKİLERİ VE ÇEVRE SORUNLARININ NEDENLERİ DERS 3 İnsan yaşamı ve refahı tarihsel süreç içinde hep doğa ve doğal kaynaklarla kurduğu ilişki ile gelişmiştir. Özellikle sanayi devrimine kadar

Detaylı

kpss coğrafya tamam çözümlü mesut atalay - önder cengiz

kpss coğrafya tamam çözümlü mesut atalay - önder cengiz kpss soru bankası tamam çözümlü coğrafya mesut atalay - önder cengiz Mesut Atalay - Önder Cengiz KPSS Coğrafya Soru Bankası ISBN 978-605-364-240-4 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1 İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1 TÜRKÇE Test 1 Sözcükte Anlam... 3 Test 2 Sözcükler Arası Anlam İlişkileri ve Mecaza Dayalı Söz Sanatları... 6 Test 3 Deyimler Atasözleri İkilemeler... 9 Test 4 Söz ve Sözcük

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 52 52 416,64 463,57 412,35 412,42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji TM-3 62 62 415,67 454,89 408,47 410,20

Detaylı

Güneş sistemi içersinde; Güneş, 8 gezegen, asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteorlar, cüce gezegenler,uydular vardır.

Güneş sistemi içersinde; Güneş, 8 gezegen, asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteorlar, cüce gezegenler,uydular vardır. Güneş sistemi içersinde; Güneş, 8 gezegen, asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteorlar, cüce gezegenler,uydular vardır. Güneş Sistemi Nasıl Oluştu? Güneş Lekeleri Güneş lekeleri, manyetik alan düzensizliği

Detaylı

HUKUK GNL GRUP ÜNV ADAY ORT SAP GNL GRUP ÜNV ADAY ORT SAP GNL GRUP ÜNV ADAY ORT SAP

HUKUK GNL GRUP ÜNV ADAY ORT SAP GNL GRUP ÜNV ADAY ORT SAP GNL GRUP ÜNV ADAY ORT SAP LARIN MEZUN OLDUĞU/OLACAĞI ACİL YARDIM VE AFET 71 1208 71 3167 ---- ---- 66 1936 ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ÇANAKKALE ONSEKİZ MART

Detaylı

TÜRKİYE NİN İKLİMİ. Türkiye nin İklimini Etkileyen Faktörler :

TÜRKİYE NİN İKLİMİ. Türkiye nin İklimini Etkileyen Faktörler : TÜRKİYE NİN İKLİMİ İklim nedir? Geniş bir bölgede uzun yıllar boyunca görülen atmosfer olaylarının ortalaması olarak ifade edilir. Bir yerde meydana gelen meteorolojik olayların toplamının ortalamasıdır.

Detaylı

Su Yapıları II. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli i Bölümü

Su Yapıları II. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli i Bölümü Su Yapıları II Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yozgat Su, tüm canlılar için bir ihtiyaçtır. 1 Dünya Su Kaynakları Tuzlu Sular; 97,20%

Detaylı

HAYVANLAR ÂLEMİ. Nicholas Blechman. Hazırlayan Simon Rogers. Çeviren Egemen Özkan

HAYVANLAR ÂLEMİ. Nicholas Blechman. Hazırlayan Simon Rogers. Çeviren Egemen Özkan HAYVANLAR ÂLEMİ Nicholas Blechman Hazırlayan Simon Rogers Çeviren Egemen Özkan 180 HAYVANLAR ÂLEMI Nicholas Blechman 8 17 TÜRLER 18 25 DUYULAR 26 35 REKORTMENLER 36 45 YİYECEK VE İÇECEK 46 55 AİLE 56 63

Detaylı

KÜRESEL ORTAM: BÖLGELER ve ÜLKELER

KÜRESEL ORTAM: BÖLGELER ve ÜLKELER 392 4. Ünite KÜRESEL ORTAM: BÖLGELER ve ÜLKELER 1. Bölge Kavramı... 146 2. Bölge Sınırları... 148 Konu Değerlendirme Testi-1... 151 145 Bölge Kavramı 393 394 BÖLGE NEDİR? Yeryüzünde doğal, beşeri ve ekonomik

Detaylı

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34>

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34> 3.2.2. ECZANELER Osmanlı İmparatorluğu döneminde en eski eczane 1757 yılında Bahçekapı semtinde açılmış olan İki Kapılı Eczahane'dir. İstanbul'da sahibi Türk olan ilk eczahane ise "Eczahane-i Hamdi" adıyla

Detaylı

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI Fen Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Arazi Uygulamaları VII dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 67 67 267,57 293,61 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Biyoloji (İngilizce) MF-2 72 68 210,65 294,51 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ÖZEL DÜNYA ÇOCUK EVİ ANAOKULU EĞİTİM YILI YILDIZ GRUBU AKADEMİK TAKVİMİ

ÖZEL DÜNYA ÇOCUK EVİ ANAOKULU EĞİTİM YILI YILDIZ GRUBU AKADEMİK TAKVİMİ 05 EYLÜL Bütün çocuklarımız okulda, uyum ve gözlem sürecimiz başlıyor. 13 EYLÜL Eğlence merkezine gidiyoruz 15 EYLÜL TANIŞMA TOPLANTISI 18 EYLÜL Sosyal derslerimiz başlıyor 20 EYLÜL VATANDAŞ ÇOCUK projesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1. 1. XIV. yüzyıl başlarında

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Antropoloji TM-3 325,416 283,745 57 218.000 4 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Devlet BURDUR Fen-Edebiyat Fak. Antropoloji TM-3 289,322 243,240

Detaylı

COĞRAFYA-2 TESTİ. eşittir. B) Gölün alanının ölçek yardımıyla hesaplanabileceğine B) Yerel saati en ileri olan merkez L dir.

COĞRAFYA-2 TESTİ. eşittir. B) Gölün alanının ölçek yardımıyla hesaplanabileceğine B) Yerel saati en ileri olan merkez L dir. 2012 LYS4 / COĞ-2 COĞRAFYA-2 TESTİ 2. M 1. Yukarıdaki Dünya haritasında K, L, M ve N merkezleriyle bu merkezlerden geçen meridyen değerleri verilmiştir. Yukarıda volkanik bir alana ait topoğrafya haritası

Detaylı

B-) Aşağıda verilen sözcüklerden uygun olanları ilgili cümlelere uygun biçimde yerleştiriniz.

B-) Aşağıda verilen sözcüklerden uygun olanları ilgili cümlelere uygun biçimde yerleştiriniz. A-) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız. 1-( ) Ege Bölgesi nde dağlar kıyıya paralel uzanır. 2-( ) Çarşamba ve Bafra Karadeniz kıyısındaki delta ovalarımızdır.

Detaylı

COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA

COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA COĞRAFİ KONUM COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA Yeryüzünün belli bir bölümünü FİZİKİ coğrafya BEŞERİ ve gösterir. EKONOMİK -Doğa olaylarını -Kıtalar coğrafya konu alır. -Ülkeler -İnsanlar ve -Klimatoloji

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) İngilizce Öğretmenliği DİL-1 62 62 420,91 491,13 280,62 338,84 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Fransız Dili ve Edebiyatı DİL-1 52 52 244,77 351,51 ADNAN MENDERES

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Medya ve Görsel Sanatlar (İng.) (Tam Burslu) 8 TS-1 465,251 1.030 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ GÜN VE LAR EYLÜL EYLÜL 18-22 Eylül 25-29 Eylül 2-6 Ekim 9-1 Ekim

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 26 HAZİRAN 2016 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Tarih: :23:11 Sayfa:1/9 GÜN SARP SARP SARP SARP GÜLCAN SARP. Analizler Doç. Dr. GÜLCAN SARP MUSTAFA YAKAR

T.C. Tarih: :23:11 Sayfa:1/9 GÜN SARP SARP SARP SARP GÜLCAN SARP. Analizler Doç. Dr. GÜLCAN SARP MUSTAFA YAKAR Sayfa:1/9 GÜN 22.05.2017 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 10:00-10:30 2172 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Okutman ABDÜLKADİR DEVECİOĞLU 2173 ATA-260-A-Atatürk

Detaylı

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp K 3 - - Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Tıp K 2 - - Akdeniz Üniversitesi Acil Tıp K 2

Detaylı

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 0. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI. OSMANLI DEVLETİ NİN KURULUŞU (00-5). XIV. yüzyıl başlarında Anadolu, Avrupa ve Yakın

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

ASTRONOMİ TARİHİ. 2. Bölüm Antik Astronomi. Serdar Evren 2013

ASTRONOMİ TARİHİ. 2. Bölüm Antik Astronomi. Serdar Evren 2013 ASTRONOMİ TARİHİ 2. Bölüm Antik Astronomi Serdar Evren 2013 Fotoğraf: Eski Yunan mitolojisinde sırtında gök küresini taşıyan astronomi tanrısı, ATLAS. En Eski Astronomi (Antik veya Teleskop Öncesi) Kültürel

Detaylı

ve AHLAK BÝLGÝSÝ TESTÝ

ve AHLAK BÝLGÝSÝ TESTÝ SOSYAL BÝLGÝLER - DÝN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BÝLGÝSÝ TESTÝ 1 [ 9 ] A kitapçýðý soru numarasý B kitapçýðý soru numarasý 1[9] Anadolu uygarlýklarýndan Ýyonyalýlar denizcilik ve deniz ticaretiyle uðraþmýþlardýr.

Detaylı

2011 ÖSYS LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI YGS-1. www.dogrutercih.com

2011 ÖSYS LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI YGS-1. www.dogrutercih.com LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI YGS-1 Dosya : 1112/12 KASIM 2011 Bu dosyada yer alan yükseköğretim programları : Aktüerya (Yüksekokul) Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (Yüksekokul)

Detaylı

T.C. Tarih: :06:23 Sayfa:1/7 GÜN. 09:00-10: Hidrografya Yrd. Doç. Dr. Ahmet TOKGÖZLÜ KERVANKIRAN GÖK

T.C. Tarih: :06:23 Sayfa:1/7 GÜN. 09:00-10: Hidrografya Yrd. Doç. Dr. Ahmet TOKGÖZLÜ KERVANKIRAN GÖK Sayfa:1/7 GÜN SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 09:00-10:00 1871 Hidrografya Yrd. Doç. Dr. Ahmet TOKGÖZLÜ 11:00-12:00 1871 Coğrafi Bilgi Sistemleri II Doç. Dr. GÜLCAN

Detaylı

KUTUP IŞINIMI AURORA. www.astrofotograf.com

KUTUP IŞINIMI AURORA. www.astrofotograf.com KUTUP IŞINIMI AURORA www.astrofotograf.com Kutup ışıkları, ya da aurora, genellikle kutup bölgelerinde görülen bir gece ışımasıdır. Aurora, gökyüzündeki doğal ışık görüntüleridir. Genelde gece görülen

Detaylı

önce biz sorduk KPSS Soruda 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR EFSANE SORU BANKASI Eğitimde

önce biz sorduk KPSS Soruda 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR EFSANE SORU BANKASI Eğitimde KPSS 2017 önce biz sorduk 120 Soruda 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR EFSANE 5000 SORU BANKASI Eğitimde 30. yıl Komisyon KPSS GYGK EFSANE 5000 SORU BANKASI ISBN 978-605-364-492-8 Kitapta yer alan bölümlerin

Detaylı

Başkale nin Tarihçesi: Başkale Coğrafyası:

Başkale nin Tarihçesi: Başkale Coğrafyası: Başkale nin Tarihçesi: Başkale Urartular zamanında Adamma olarak adlandırılan bir yerleşme yeriydi. Ermeniler buraya Adamakert ismini vermişlerdir. Sonraları Romalılar ve Partlar arasında sınır bölgesi

Detaylı

Bizim farkımız, gücümüzü Türkiye nin en köklü eğitim kurumundan almamızdır.

Bizim farkımız, gücümüzü Türkiye nin en köklü eğitim kurumundan almamızdır. İÜ Çocuk Üniversitesi, çocukların ve gençlerin bilgi ve görgülerini en doğru şekilde geliştirmeye yönelik olarak bilimsel yöntemler, programlar ve projeler üretir, keşfeder ve uygular. Bizim farkımız,

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

Test. Beşeri Yapı BÖLÜM 7

Test. Beşeri Yapı BÖLÜM 7 BÖLÜM 7 Beşeri Yapı 1. Yeryüzünde sıcaklık ve yağış gibi iklim özellikleriyle birlikte denizler, buzullar ve yüksek alanlar gibi etkenler nüfus ve yerleşmenin dağılışında önemli rol oynar. Doğal şartlar

Detaylı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı 2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA BİRİNCİLİĞİ NDAN LER TÜRÜ LİSANS PROGRAMI EK LA EK DİL 1 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı EGE ÜNİVERSİTESİ 2 1 1 1 4921 DİL 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ÖSYM. Diğer sayfaya geçiniz KPSS / GYGK-CS

ÖSYM. Diğer sayfaya geçiniz KPSS / GYGK-CS 31. 32. Televizyonda hava durumunu aktaran sunucu, Türkiye kıyılarında rüzgârın karayel ve poyrazdan saatte 50-60 kilometre hızla estiğini söylemiştir. Buna göre, haritada numaralanmış rüzgârlardan hangisinin

Detaylı

BİTİŞ TARİHLERİ EYLÜL EKİM KASIM 1/1

BİTİŞ TARİHLERİ EYLÜL EKİM KASIM 1/1 ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : DERS :HAYAT BİLGİSİ SINIFI : BEP HAZIRLAMA TARİHİ : ÖĞRENCİNİN PERFORMANSI: Uzun Dönemli Amaçlar A.OKUL HEYECANIM 1. Okul Heyecanım temasında geçen Kavramları yerinde ve doğru bir

Detaylı

ARAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Atmosfer Modelleri Şube Müdürlüğü. 31 Ocak 1 Şubat 2015 tarihlerinde yaşanan TOZ TAŞINIMI. olayının değerlendirmesi

ARAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Atmosfer Modelleri Şube Müdürlüğü. 31 Ocak 1 Şubat 2015 tarihlerinde yaşanan TOZ TAŞINIMI. olayının değerlendirmesi 31 Ocak 1 Şubat 2015 tarihlerinde yaşanan TOZ TAŞINIMI olayının değerlendirmesi Kahraman OĞUZ, Meteoroloji Mühendisi Cihan DÜNDAR, Çevre Yük. Mühendisi Şubat 2015, Ankara 31 Ocak 1 Şubat 2015 tarihlerinde

Detaylı