HUMULİN-N İM/SC Kartuş 300 IU/3 ml

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HUMULİN-N İM/SC Kartuş 300 IU/3 ml"

Transkript

1 HUMULİN-N İM/SC Kartuş 300 IU/3 ml FORMÜLÜ Her 1 ml'de 100 ünite insan insülini (rekombinant DNA kökenli) içerir. Diğer maddeler; Gliserin 16.0 mg, protamin baz 0.27 mg, m-krezol 1.6 mg, fenol 0.65 mg, dibazik sodyum fosfat 3.78 mg, çinko oksit (en fazla 40 ug Zn++ eşdeğeri), enjeksiyonluk su, ph ayarı için HCI ve NaOH. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Humulin N 100 IU/mL Kartuş, izofan insan insülininin beyaz, kristalize çökeltisinin ph değeri arasında ayarlanmış izotonik fosfat tamponundaki steril süspansiyonudur. Farmakodinamik özellikleri İnsülinin temel etkisi, glukoz metabolizmasının regülasyonudur. Buna ilaveten insülin çeşitli dokularda çeşitli anabolik ve anti-katabolik etkilere sahiptir. Bunlar, kas dokusunda glikojen, yağ asidi, gliserin ve protein sentezi ile amino asit alımının artışı, glikojenoliz, glukoneojenez, ketojenez, lipoliz, protein katabolizması ve amino asit çıkışının azalması biçiminde gerçekleşir. Subkütan enjeksiyonu takiben tipik aktivite profili (glukoz tüketim eğrisi) grafik üzerinde kalın eğri ile gösterilmiştir. Hastaların insülin aktivitesinin zamanı ve/veya şiddetiyle ilgili olarak karşılaşabilecekleri deneyimler gölgeli alanla tanımlanmıştır. Bireysel farklılıklar, doz miktarı, enjeksiyon yeri, sıcaklık ve hastanın fiziksel aktivitesi gibi faktörlere bağlıdır. Farmakokinetik özellikler İnsülinin farmakokinetiği, bu hormonun metabolik aktivitesini göstermez. Bu nedenle, insülin aktivitesi değerlendirilirken glukoz tüketim eğrilerinin (yukarıda belirtilen şekilde) incelenmesi daha uygundur. ENDİKASYONLARI Normal glukoz seviyesinin korunması için insüline gereksinim duyan diabetes mellituslu hastaların tedavisinde endikedir. Humulin ayrıca diabetes mellitusun başlangıç tedavisinde ve gebelikteki diyabet kontrolünde de endikedir. KONTRENDİKASYONLARI Hipoglisemi durumunda ve Humulin'eya da içindeki maddelerden birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

2 UYARILAR / ÖNLEMLER Hastada bir başka tip ya da marka insüline geçiş tıbbi gözetim altında yapılmalıdır. Doz, marka (üretici), tip (regüler, izofan, lente, vs.), tür (hayvan, insan, insan insülini analogu) ve/veya üretim yöntemindeki (rekombinant DNA ile üretilen insüline karşı hayvan kökenli insülin) farklılıklar doz ayarlanmasını gerektirebilir. İnsan insülini alan hastalar, diğer hayvan kaynaklı insülinlerden farklı bir doza gereksinim duyabilirler. Doz ayarlaması gerekiyorsa bu ihtiyaç ilk dozda veya ilk birkaç hafta ya da ay içerisinde kendini gösterir. Hayvan kökenli insülinden insan kökenli insüline geçen birkaç hastada, uyarıcı nitelikteki erken hipoglisemi semptomlarının derecesinin azaldığı ya da değişikliğe uğradığı bildirilmiştir. Kan glukoz düzeylerinde önemli ölçüde iyileşme sağlanan hastalarda, örneğin yoğun insülin tedavisi almış olanlarda uyarıcı hipoglisemi semptomlarının bir kısmı ya da tamamı ortadan kalkabileceği için gerekli uyarılar yapılmalıdır. Hipogliseminin erken uyarı semptomlarının farklı ya da daha az hissedilmesine sebep diğer durumlar uzun süreli diyabet, nöropati ya da beta blokerler gibi ilaçlardır. Düzeltilmemiş hipoglisemik ve hiperglisemik reaksiyonlar bilinç kaybı, koma ya da ölüme sebep olabilir. Yetersiz dozların kullanılması ya da tedavinin kesilmesi, özellikle insüline bağımlı diyabetlilerde ölümcül potansiyeli bulunan hiperglisemiye ve diyabetik ketoasidoza yol açabilir. İnsan insüliniyle tedavi antikor oluşumuna yol açabilir. Fakat bu durum saf hayvan insülini antikorlarına göre düşük titrededir. Böbrek ve karaciğer yetmezliği durumunda adrenal, hipofiz veya tiroid bezi hastalıklarında insülin gereksinimi belirgin oranda değişir. Hastalıklar ya da duygusal bozukluklarda insülin gereksiniminde artış olabilir. Fiziksel aktivitesinde artış olan ya da alıştıkları beslenme tarzını değiştiren hastalarda da doz ayarlaması gerekebilir. GEBELİK VE EMZİRME DÖNEMİNDE KULLANIMI (Gebelik Kategorisi: B) Gebelik: Gebelik sırasında, insülin tedavisi gören hastada (insüline bağımlı diyabet ya da gestasyonel diyabet) diyabet kontrolü büyük önem taşır. Genellikle, insülin gereksiniminde ilk trimesterde azalma, ikinci ve üçüncü trimesterlerde artış gözlenir. Diyabetli hastalara, gebe kaldıklarında ya da kalmayı düşündüklerinde durumu doktorlarına bildirmeleri önerilmelidir. Diyabetli hastaların gebelik dönemleri boyunca glukoz düzeylerinin ve genel sağlık durumlarının dikkatle izlenmesi büyük önem taşır. Emziren anneler: Emziren diyabetli annelerin insülin dozunda, beslenme tarzında veya her ikisinde birden değişiklik yapılması gerekebilir.

3 ARAÇ VE MAKİNE KULLANMA YETENEĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Hastanın konsantre olabilme ve reaksiyon gösterme yetenekleri hipoglisemi nedeniyle azalabilir. Bu durum, söz konusu yeteneklerin özellikle önemli olduğu durumlarda (örn; araç veya makine kullanma gibi) risk yaratabilir. Hastalar araç kullanımı sırasında hipoglisemiyi engelleyecek önlemler almaları konusunda uyarılmalıdır. Bu özellikle uyarıcı hipoglisemi belirtileri azalmış ya da bunların farkına varmayan veya sık sık hipoglisemi atağı geçiren hastalarda önemlidir. Bu gibi durumlarda hastanın araç kullanımı konusunda uyarılması düşünülmelidir. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Hipoglisemi, insülin tedavisi gören bir diyabet hastasının en sık yaşadığı yan etkidir. Ciddi hipoglisemi bilinç kaybına ve ileri vakalarda da ölüme neden olabilir. Hastalarda lokal alerji, insülin enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme ve kaşıntı şeklinde görülür. Bu durum genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında ortadan kaybolur. Bazen alerji, insülinden ziyade, deriyi temizlemekte kullanılan tahriş edici maddeler ya da hatalı enjeksiyon tekniği gibi diğer faktörlere bağlı olabilir. Sistemik alerji ise daha az görülen ancak daha ciddi olabilen bir durumdur. Sistemik alerji tüm vücutta döküntülere, nefes darlığına, hırıltılı solunuma, kan basıncında azalmaya, kalp ritminde artışa ya da terlemeye yol açabilir. Ciddi vakalarda hayati tehlike doğabilir. Humulin'e karşı nadiren oluşan ciddi alerji vakaları acil tedavi gerektirir. İnsülinde bir değişiklik ya da desensitizasyon gerekebilir. Enjeksiyon bölgesinde lipodistrofi görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER İnsan insülinleri ile diğer ilaçların birlikte kullanımı konusunda doktora danışılmalıdır. Oral kontraseptifler, kortikosteroidler veya tiroid replasman tedavisi, danazol, beta-2 stimülanları (ritodrin, salbutamol, terbutalin) gibi hiperglisemik aktivite gösteren ilaçlar insülin gereksiniminde artışa yol açabilirler. Oral hipoglisemik ilaçlar, salisilatlar (örneğin, asetilsalisilik asit), sülfonamid grubu antibiyotikler, bazı antidepresanlar (monoamin oksidaz inhibitörleri), bazı anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri (kaptopril, enalapril), beta-blokerler, oktreotid veya alkol gibi hipoglisemik aktivite gösteren bileşikler kullanıldığında insülin dozunun azaltılması gerekebilir. GEÇİMSİZLİKLERİ İnsan insülininin hayvan kaynaklı insülinler ya da diğer üreticiler tarafından üretilen insülinlerle karıştırılmasının etkileri bilinmemektedir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Doz, hastanın gereksinimine göre doktor tarafından belirlenmelidir.

4 Humulin N 100 IU/mL Kartuş subkütan enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır, önerilmemesine rağmen intramusküler enjeksiyon şeklinde de uygulanabilir. Bu formülasyonlar intravenöz olarak uygulanmamalıdır. Subkütan enjeksiyon kolun üst kısmına, uyluk, kalça ya da karın bölgesine uygulanmalıdır. Enjeksiyon yeri sürekli değiştirilmeli ve aynı enjeksiyon noktası ayda bir seferden fazla kullanılmamalıdır. Humulin enjeksiyonları sırasında kan damarına girilmediğinden emin olunmalıdır. Uygulamadan sonra enjeksiyon yerine masaj yapılmamalıdır. Hastalar doğru enjeksiyon tekniğinin uygulanması için eğitilmelidir. Humulin N (izofan insülin), Humulin R (regüler ins ülin) ile karıştırılabilir (Bkz. Dozun hazırlanması/insülinlerin karıştırılması). a) Dozun Hazırlanması Kullanmadan hemen önce kartuşu, içerdiği insülin süspansiyonu bulanık ya da süt gibi bir görünüm alıncaya kadar, iki elinizin arasında on kez ileri geri yuvarlayın ve ardından yine on kez bir elinizle yukarı aşağı çevirerek karıştırın. Bulanık ya da süt gibi bir görünüm oluşmazsa, yukarıda belirtilen işlemi içerik karışıncaya kadar tekrar edin. Kartuşlar karıştırmayı kolaylaştırmak için küçük cam boncuk içerir. Dozun tam olarak ölçülmesini engelleyebilecek köpürmelere neden olabileceğinden, kartuş çok şiddetli çalkalanmamalıdır. Kartuşların sık sık kontrol edilmesi ve içinde topaklar varsa ya da beyaz parçacıklar kartuşun dibi ya da duvarına yapışarak donuk bir görünüm oluşturuyorsa kullanılmaması gerekir. Kartuşlar, başka bir insülini kartuş içinde karıştırmak ve tekrar doldurulmak üzere hazırlanmamıştır. Kartuşun hazırlanması, iğnenin takılması ve insülin enjeksiyonunun uygulanması için Humapen Ergo insülin enjeksiyon kalemi kullanım kılavuzundaki talimatları uygulayın. b) Dozun Enjekte Edilmesi 1. Ellerinizi yıkayın ve kartuşun lastik yüzeyini dezenfekte edin. 2. Kartuş, Humapen Ergo insülin enjeksiyon kalemi ile kullanılır. Kalemi kullanmadan önce Humapen Ergo insülin enjeksiyon kalemi kullanım kılavuzundaki talimatları uygulayın. 3. Kartuşu kalem içerisine yerleştirin. İğneyi kaleme takın. 4. Her enjeksiyondan önce kalemi iki elinizin arasında on kez ileri geri yuvarlayın ve ardından yine on kez bir elinizle yukarı aşağı çevirerek karıştırın. 5. Kalemi 1 ya da 2 üniteye ayarlayın, ve kalemi iğne yukarı gelecek şekilde tutun. Kalemin kenarına hafifçe vurarak varsa hava kabarcıklarının yukarıda toplanmasını sağlayın. Kalemi iğne yukarı gelecek şekilde tutmaya devam ederken enjeksiyon düğmesine iğnenin ucundan bir damla insülin gelene kadar basın. Kalem içinde küçük bir hava kabarcığı kalmış olabilir. Bu küçük hava kabarcığı insülin dozunuzu etkilemeyecektir, ancak daha büyük hava kabarcıkları hatalı insülin dozuna neden olabilir. 6. Doktorunuz tarafından tavsiye edilen enjeksiyon tekniğini uygulayın. Deri altına uygulama yapın. Doğrudan damar içine uygulama yapmayın.

5 7. Tam dozun alındığından emin olmak için enjeksiyondan sonra 5'e kadar sayın ve iğneyi çıkarın. Enjeksiyon bölgesi ovulmamalıdır. 8. Her uygulamada enjeksiyon yeri değiştirilmeli ve yeni enjeksiyon yeri ile diğeri arasındaki uzaklık en az 1 cm olmalıdır. 9. Enjeksiyondan hemen sonra iğneyi kalemden çıkarın. Bu insülinin steril kalmasını sağlar, ayrıca ilacın sızmasını, hava girişi ve iğnenin tıkanmasını önler. 10. Her kullanım öncesinde, kartuşu kalemden çıkarmadan çalkalama işi tekrarlanmalıdır. Her enjeksiyondan önce kalemi 1 ya da 2 üniteye ayarlayın, kalemi iğne yukarı gelecek şekilde tutun ve enjeksiyon düğmesine iğnenin ucundan bir damla insülin gelene kadar basın. Kartuşun kenarındaki ölçek yardımıyla kalan insülin miktarı belirlenebilir. Her çizgi arasındaki mesafe 20 üniteyi göstermektedir. c) Kullanılmış Ambalaj ve İğnelerin Atılması İğneler bir seferden fazla kullanılmamalıdır. Kullanılan iğneler emniyetli bir şekilde atılmalıdır. Bireyler kendilerine ait iğne ve kalemi kimse ile paylaşmamalıdır. Kartuş boşalıncaya kadar kullanılabilir, sonra emniyetli bir şekilde atılmalıdır. DOZ AŞIMI Serum glukoz konsantrasyonlarının, insülin düzeyi, glukoz tüketimi ve diğer metabolik süreçler arasındaki karmaşık etkileşimin sonucu olması nedeniyle insülinlerin spesifik doz aşım tanımlamaları yoktur. Hipoglisemi, gıda alımı ve enerji harcaması ile bağlantılı olarak insülin artışı sonucunda ortaya çıkabilir. Hipoglisemi ile birlikte dikkat dağılması, konfüzyon, çarpıntı, baş ağrısı, terleme ve kusma olabilir. Hafif hipoglisemi atakları glukoz ya da şekerli ürünlerin oral yoldan alınmasına yanıt verebilir. Orta düzeyde hipoglisemi glukagonun intramusküler ya da subkütan yoldan uygulanımıyla ve hasta yeterince iyileştikten sonra oral karbonhidrat verilmesi ile düzeltilebilir. Glukagona yanıt vermeyen hastalara intravenöz glukoz solüsyonu uygulanmalıdır. Eğer hasta komada ise, glukagon intramusküler ya da subkütan yoldan uygulanmalıdır. Bununla beraber glukagon mevcut olmadığında veya hasta glukagona yanıt vermediğinde, intravenöz glukoz solüsyonu uygulanabilir. Bilinç kaybı düzeltildikten hemen sonra hastaya yemek yedirilmelidir. SAKLAMA KOŞULLARI Buzdolabında 2-8 C arasında saklayınız. Dondurmayınız. Aşırı sıcak veya direkt güneş ışığı altında bırakmayınız. Kullanmadığınız kartuşları ambalajında saklayınız. Kartuşlar enjeksiyon kalemine yerleştirildikten sonra 28 gün boyunca kullanılabilir. Bu süreden sonra kullanılmamalıdır. Kartuşlar 30 C'nin üzerindeki sıcaklıklarda bırakılmamalıdır.

6 TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ ve AMBALAJ MUHTEVASI Humulin N 100 IU/mL Süspansiyon İçeren Kartuş, 3 ml, 5 adet PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ Humulin N 100 IU/mL Süspansiyon İçeren Flakon, 10 ml Humulin M 70/ IU/mL Süspansiyon İçeren Flakon, 10 ml Humulin M 70/ IU/mL, Süspansiyon İçeren Kartuş, 3 ml, 5 adet Humulin M 80/ IU/mL Süspansiyon İçeren Flakon, 10 ml Humulin M 80/ IU/mL Süspansiyon İçeren Kartuş, 3 ml, 5 adet Humulin R 100 IU/mL Süspansiyon İçeren Flakon, 10 ml Humulin R 100 IU/mL Süspansiyon İçeren Kartuş, 3 ml, 5 adet RUHSAT SAHİBİNİN İSİM VE ADRESİ Lilly İlaç Ticaret Ltd.Şti. Altunizade/İstanbul RUHSAT TARİH VE NUMARASI /24 ÜRETİM YERİ VE ADRESİ Lilly France S.A.S. Fegersheim/ Fransa Prospektüs onay tarihi: Reçete ile satılır.

HUMULİN-R SC Flakon 100 IU/10 ml

HUMULİN-R SC Flakon 100 IU/10 ml HUMULİN-R SC Flakon 100 IU/10 ml FORMÜLÜ Her 1 ml'de 100 ünite insan insülini (rekombinant DNA kökenli) içerir. Diğer maddeler; Gliserin 16.0 mg, m-krezol 2.5 mg, enjeksiyonluk su, ph ayarı için HCI ve

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMULIN R, insan insülininin steril, berrak, renksiz, sulu çözeltisidir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMULIN R, insan insülininin steril, berrak, renksiz, sulu çözeltisidir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ Humulin R 100 IU/ml solüsyon içeren flakon, 10 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 100 ünite insan insülini (rekombinant DNA teknolojisi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMULIN N, izotonik fosfat tamponunda izofan insan insülininin beyaz, kristalin çökeltisinin steril süspansiyonudur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMULIN N, izotonik fosfat tamponunda izofan insan insülininin beyaz, kristalin çökeltisinin steril süspansiyonudur. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ Humulin N 100 IU/ml süspansiyon içeren flakon, 10 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 100 ünite insan insülini (rekombinant DNA teknolojisi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Humulin R 100 IU/ml solüsyon içeren kartuş, 3 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Humulin R 100 IU/ml solüsyon içeren kartuş, 3 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ Humulin R 100 IU/ml solüsyon içeren kartuş, 3 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 100 ünite insan insülini (rekombinant DNA teknolojisi

Detaylı

HUMALOG 100 IU/mL, 10 ml SOLÜSYON ĠÇEREN FLAKON Ġnsülin Lispro (Rekombinant DNA Orijinli)

HUMALOG 100 IU/mL, 10 ml SOLÜSYON ĠÇEREN FLAKON Ġnsülin Lispro (Rekombinant DNA Orijinli) HUMALOG 100 IU/mL, 10 ml SOLÜSYON ĠÇEREN FLAKON Ġnsülin Lispro (Rekombinant DNA Orijinli) FORMÜLÜ Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant DNA orijinli, E.coli de üretilmiş insülin lispro

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX50 100 IU/ml s.c. süspansiyon içeren kartuş

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX50 100 IU/ml s.c. süspansiyon içeren kartuş 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ HUMALOG MIX50 100 IU/ml s.c. süspansiyon içeren kartuş 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji: Doz, hastanın gereksinimine göre doktor tarafından belirlenmelidir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji: Doz, hastanın gereksinimine göre doktor tarafından belirlenmelidir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HUMALOG 100 IU/ml 3 ml kartuş 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant DNA orijinli, E.coli de

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX IU/ml s.c. süspansiyon içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX IU/ml s.c. süspansiyon içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ HUMALOG MIX25 100 IU/ml s.c. süspansiyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant

Detaylı

KULLANMA TALİMATI HUMULIN M 70/30 100 IU/ml süspansiyon içeren kartuş, 3 ml Cilt altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI HUMULIN M 70/30 100 IU/ml süspansiyon içeren kartuş, 3 ml Cilt altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI HUMULIN M 70/30 100 IU/ml süspansiyon içeren kartuş, 3 ml Cilt altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini. Her 1 ml de 100 ünite (IU) insan insülini içerir. Her bir kartuş 300 ünite

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX25, %25 insülin lispro solüsyonu ve %75 insülin lispro protamin süspansiyonundan oluşmaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX25, %25 insülin lispro solüsyonu ve %75 insülin lispro protamin süspansiyonundan oluşmaktadır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ HUMALOG MIX25 100 IU/ml 3 ml kartuş 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant DNA orijinli, E. coli

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX25 KWIKPEN 100 U/ml s.c. kullanıma hazır süspansiyon içeren enjeksiyon kalemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. HUMALOG MIX25 KWIKPEN 100 U/ml s.c. kullanıma hazır süspansiyon içeren enjeksiyon kalemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ HUMALOG MIX25 KWIKPEN 100 U/ml s.c. kullanıma hazır süspansiyon içeren enjeksiyon kalemi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite

Detaylı

HUMULIN N nin içindeki insülin protamin sülfatla birlikte süspansiyon haldedir.

HUMULIN N nin içindeki insülin protamin sülfatla birlikte süspansiyon haldedir. KULLANMA TALİMATI HUMULIN N 100 IU/ml süspansiyon içeren flakon, 10 ml Cilt altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini. Her 1 ml de 100 ünite (IU) insan insülini içerir. Her bir flakon 1000 ünite izofan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. HUMALOG 100 IU/ml 10 ml solüsyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. HUMALOG 100 IU/ml 10 ml solüsyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HUMALOG 100 IU/ml 10 ml solüsyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant DNA orijinli,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX25 100 IU/ml s.c. Süspansiyon içeren kartuş Deri altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX25 100 IU/ml s.c. Süspansiyon içeren kartuş Deri altına uygulanır. HUMALOG MIX25 100 IU/ml s.c. Süspansiyon içeren kartuş Deri altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de, 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG MIX25

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB)

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI Actrapid HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml Biyosentetik insan insülini 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Aktif madde: Biyosentetik insan insülini (Saccharomyces

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX IU/ml s.c. Süspansiyon içeren flakon Deri altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX IU/ml s.c. Süspansiyon içeren flakon Deri altına uygulanır. HUMALOG MIX25 100 IU/ml s.c. Süspansiyon içeren flakon Deri altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG MIX25

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX IU/ml kartuş Cilt altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX IU/ml kartuş Cilt altına uygulanır. HUMALOG MIX50 100 IU/ml kartuş Cilt altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG MIX50 300 ünite (3 ml) içerir.

Detaylı

Pozoloji: Doz, hastanın gereksinimine göre doktor tarafından belirlenmelidir.

Pozoloji: Doz, hastanın gereksinimine göre doktor tarafından belirlenmelidir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HUMALOG 100 IU/ml 10 ml solüsyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant DNA orijinli,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI HUMULIN R 100 IU/ml solüsyon içeren kartuş, 3 ml Cilt altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI HUMULIN R 100 IU/ml solüsyon içeren kartuş, 3 ml Cilt altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI HUMULIN R 100 IU/ml solüsyon içeren kartuş, 3 ml Cilt altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini. Her 1 ml de 100 ünite (IU) insan insülini içerir. Her bir kartuş 300 ünite çözünebilir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX IU/ml 3 ml kartuş Cilt altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG MIX IU/ml 3 ml kartuş Cilt altına uygulanır. HUMALOG MIX25 100 IU/ml 3 ml kartuş Cilt altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de, 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG MIX25 300 ünite (3 ml)

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON 80 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her draje 80 mg Gliklazid içermektedir. Yardımcı maddeler: 45 mg laktoz, mısır nişastası, kurutulmuş nişasta macunu, talk, magnezyum

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

İNSÜLİN UYGULAMALARI

İNSÜLİN UYGULAMALARI İNSÜLİN UYGULAMALARI İnsülinin Fizyolojik Özellikleri İnsülin; pankreasın langerhans adacıklarındaki beta hücrelerinden salgılanan ve kan glikozunu düşüren bir hormondur. Sağlıklı bireylerde (gebe ve obez

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMULIN R 100 IU/ml Solüsyon içeren flakon, 10 ml Cilt altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HUMULIN R 100 IU/ml Solüsyon içeren flakon, 10 ml Cilt altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI HUMULIN R 100 IU/ml Solüsyon içeren flakon, 10 ml Cilt altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini. Her 1 ml de 100 ünite (IU) insan insülini içerir. Her bir flakon 1000 ünite çözünebilir

Detaylı

Mixtard 30 HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml

Mixtard 30 HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml Mixtard 30 HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml 100 IU/ml, 5 x 3 ml. kartuş Biyosentetik insan insülini Farmasötik şekli Deri altı enjeksiyon için bifazik izofan insülin süspansiyonu (%30 çözünmüş-regüler ve % 70

Detaylı

Insulatard HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml

Insulatard HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml Insulatard HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml 100 IU/ml, 5 x 3 ml. Orta etki süreli izofan-nph biyosentetik insan insülini Farmasötik şekli Deri altı enjeksiyon için izofan - NPH insülin süspansiyonu Formülü Aktif

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

Deri altı uygulama sonrası farmakodinamik yanıtta (maksimum etki, etki süresi, toplam etki) doz orantısallığı gözlenmiştir.

Deri altı uygulama sonrası farmakodinamik yanıtta (maksimum etki, etki süresi, toplam etki) doz orantısallığı gözlenmiştir. Prospektüs Bilgisi Levemir FlexPen 100 U/ml, 3 ml Levemir FlexPen 100 U/ml, 3ml kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemi içinde enjeksiyonluk çözelti. Farmasötik Ģekli Kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde Çözünür insülin aspart*/protamin-kristalize insülin aspart*, 70/30 oranında, 100 U/ml

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde Çözünür insülin aspart*/protamin-kristalize insülin aspart*, 70/30 oranında, 100 U/ml KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NovoMix 70 FlexPen 3 ml, 100 U/ml, s.c. kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemi içinde süspansiyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Çözünür insülin

Detaylı

NovoMix 30 FlexPen 3 ml 100 U/ml

NovoMix 30 FlexPen 3 ml 100 U/ml NovoMix 30 FlexPen 3 ml 100 U/ml NovoMix 30 FlexPen insülin aspart (hızlı etkili insan insülin analogu) ve insülin aspart protaminin (orta etkili insan insülin analogu) bifazik süspansiyonunu içeren kullanıma

Detaylı

Hipoglisemi-Hiperglisemi. Dr.SEMA YILDIZ TÜDOV Özel Diabet Hastanesi İstanbul

Hipoglisemi-Hiperglisemi. Dr.SEMA YILDIZ TÜDOV Özel Diabet Hastanesi İstanbul Hipoglisemi-Hiperglisemi Dr.SEMA YILDIZ TÜDOV Özel Diabet Hastanesi İstanbul Diabetin Acil Sorunları Hipoglisemi Diabetik Ketoz ( veya Ketoasidoz) Hiperosmolar Nonketotik Durum Laktik Asidoz Hipoglisemi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG KWIKPEN 100 U/ml s.c. Kullanıma hazır çözelti içeren enjeksiyon kalemi Cilt altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HUMALOG KWIKPEN 100 U/ml s.c. Kullanıma hazır çözelti içeren enjeksiyon kalemi Cilt altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI HUMALOG KWIKPEN 100 U/ml s.c. Kullanıma hazır çözelti içeren enjeksiyon kalemi Cilt altına uygulanır. Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de, 100 ünite (100 U/ml) insülin lispro içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NovoRapid Flakon 10 ml, 100 U/ml Enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Deri altına uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. NovoRapid Flakon 10 ml, 100 U/ml Enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Deri altına uygulanır. NovoRapid Flakon 10 ml, 100 U/ml Enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Deri altına uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: İnsülin aspart, rdna. Saccharomyces cerevisiae kullanılarak rekombinant DNA teknolojisi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır. KULLANMA TALİMATI DONA 400 mg ampul Kas içine uygulanır. Etkin Madde: Her bir 2 ml lik kahverengi ampulde kristalize glukozamin sülfat 502.5 mg (Glukozamin sülfat 400.0 mg Sodyum klorür 102.5 mg a eşdeğer.)

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOVAQUA tek dozluk göz damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

Lantus SoloStar 100 U / ml Subkutan Kullanım İçin Enjeksiyonluk Çözelti

Lantus SoloStar 100 U / ml Subkutan Kullanım İçin Enjeksiyonluk Çözelti Lantus SoloStar 100 U / ml Subkutan Kullanım İçin Enjeksiyonluk Çözelti FORMÜLÜ: Enjeksiyonluk solüsyonun 1 ml si; 100 U (3.6378 mg) insülin glarjin, koruyucu olarak 2.7 mg m-krezol, 0.0626 mg çinko klorür,

Detaylı

Toujeo verilen kişi olarak siz

Toujeo verilen kişi olarak siz H A S TA B İ LG İ L E R İ Toujeo verilen kişi olarak siz Bu broşür, diyabeti olan ve doktor tarafından Toujeo (insülin glarjin) verilen kişi olarak size yönelik hazırlanmıştır. Tüm diyabet tedavilerinin

Detaylı

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur.

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur. Ursofalk Süspansiyon FORMÜLÜ: Her 5 ml Ursofalk süspansiyon 250mg ursodeoksikolik asit içerir. Ayrıca koruyucu olarak benzoik asit, tatlandırıcı olarak gliserol, ksilitol ve sodyum siklamat, koku maddesi

Detaylı

Tip I. Tip II. Semptomlar. Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu. Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin

Tip I. Tip II. Semptomlar. Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu. Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin Diabetes mellitus Tip I Tip II Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin Semptomlar Polidipsi, polifaji, Asemptomatik olabilir poliüri Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu Tip I

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampul 1000 mg sitikoline eşdeğer 1045.05 mg sitikolin sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GLUMİKRON tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GLUMİKRON tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI GLUMİKRON tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette bu tabletlerin etkin maddesi olan, 80 mg gliklazid bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, polivinil pirolidon, kolloidal silikon

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica'nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EMADINE steril oftalmik solüsyon Göze uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. EMADINE steril oftalmik solüsyon Göze uygulanır. EMADINE steril oftalmik solüsyon Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin maddeler: Emedastin. Çözeltinin 1ml si 0.5 mg emedastin içerir (difumarat olarak). Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, trometamol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GlucaGen HypoKit 1 mg Enjeksiyonluk çözelti halinde uygulamak için toz ve çözücü

KULLANMA TALİMATI. GlucaGen HypoKit 1 mg Enjeksiyonluk çözelti halinde uygulamak için toz ve çözücü KULLANMA TALİMATI GlucaGen HypoKit 1 mg Enjeksiyonluk çözelti halinde uygulamak için toz ve çözücü Deri altına veya kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanır. Etkin madde: Glukagon 1 mg (1 IU) hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OXXA ŞURUP ( %4 Asetilsistein içeren Şurup hazırlamak için Granül ) Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. OXXA ŞURUP ( %4 Asetilsistein içeren Şurup hazırlamak için Granül ) Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI OXXA ŞURUP ( %4 Asetilsistein içeren Şurup hazırlamak için Granül ) Ağız yoluyla uygulanır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir Yardımcı maddeler: Metil paraben

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de, 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG 1000 ünite (10 ml) içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de, 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG 1000 ünite (10 ml) içerir. KULLANMA TALİMATI HUMALOG 100 IU/ml solüsyon içeren flakon Enjeksiyonluk çözelti Deri altına uygulanır. Etkin madde: İnsülin lispro. Her 1 ml de, 100 ünite (100 IU/ml) insülin lispro içerir. Her bir HUMALOG

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

Lantus OptiPen 100 U / ml Subkütan Kullanım İçin Enjeksiyonluk Solüsyon

Lantus OptiPen 100 U / ml Subkütan Kullanım İçin Enjeksiyonluk Solüsyon Lantus OptiPen 100 U / ml Subkütan Kullanım İçin Enjeksiyonluk Solüsyon FORMÜLÜ Kartuşun 1 ml si; 100 U (3.6378 mg) insülin glarjin, koruyucu olarak 2.7 mg m- krezol, 0.0626 mg çinko klorür, 20.0 mg gliserol

Detaylı

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN DERMAL SPREY % 1, 30 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 30 ml lik solüsyon; 300 mg Terbinafine hydrochloride içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid

FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid Kullanım Talimatları Yeni FORSTEO kaleminizi kullanmaya başlamadan önce lütfen bu Kullanım Talimatları nın ön ve arka yüzünü tamamen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

Hasta bilgileri. Lantus

Hasta bilgileri. Lantus Hasta bilgileri Lantus Bu kitapçığı diyabet hastaları ve doktor tarafından Lantus teşhisi koyulan kişiler için hazırladık. Tüm diyabet tedavilerinin ilk amacı kan glikoz seviyesini olabildiğince normal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

İNSÜLİN / GLP 1 KULLANANLAR İÇİN ENJEKSİYON REHBERİ

İNSÜLİN / GLP 1 KULLANANLAR İÇİN ENJEKSİYON REHBERİ İNSÜLİN / GLP 1 KULLANANLAR İÇİN ENJEKSİYON REHBERİ İnsülin enjeksiyonu nereye yapılmalıdır? İnsulin enjeksiyonunun deri altı yağ dokuya (subkutan) yapılması gerekir. Yağ dokusu içine yapılan enjeksiyonda

Detaylı

Flixonase TM Nazal Damla

Flixonase TM Nazal Damla Flixonase TM Nazal Damla Formülü Flixonase Nazal Damla, flutikazon propiyonatın sulu süspansiyonudur. Her tek kullanımlık nazal damlalık, 0.4 ml sulu süspansiyon içinde 400 mikrogram flutikazon propiyonat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür. 1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MADECASSOL merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin madde: Her flakonda 120 mg liyofilize belimumab Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: İnsan insülini, rdna (rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak Saccharomyces cerevisiae içinde üretilmiştir)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: İnsan insülini, rdna (rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak Saccharomyces cerevisiae içinde üretilmiştir) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ INSULATARD HM 100 IU/ml, 10 ml flakon içinde enjeksiyonluk süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İnsan insülini, rdna (rekombinant DNA

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MIXTARD 30 HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml kartuş içinde enjeksiyonluk süspansiyon Deri altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini (rdna; rekombinant biyoteknoloji ile üretilen) (%30 çözünmüş

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. THIOCTACID T DİREKT 50 ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. THIOCTACID T DİREKT 50 ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI THIOCTACID T DİREKT 50 ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda (50 ml) 600 mg alfa lipoik aside eşdeğer 952.3 mg alfalipoik asit trometamol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Çözünür insülin aspart*/protamin-kristalize insülin aspart*.30/70 oranında 100 U/ml

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Çözünür insülin aspart*/protamin-kristalize insülin aspart*.30/70 oranında 100 U/ml 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ NovoMix 30 FlexPen 3 ml, 100 U/ml kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemi içinde süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Çözünür insülin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: İnsan insülini, rdna (rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak Saccharomyces cerevisiae içinde üretilmiştir).

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: İnsan insülini, rdna (rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak Saccharomyces cerevisiae içinde üretilmiştir). 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MIXTARD 30 HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml kartuş içinde enjeksiyonluk süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İnsan insülini, rdna (rekombinant

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g krem içerisinde; Alüminyum hidroksiklorit 190 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde;

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNOTİN Vajinal Ovül Vajina içine (hazneye) uygulanır. Etkin madde: Her bir ovül 300 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde: Novata BCF PH Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA

Detaylı

0.5 mg Tablet. NovoNorm. Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti. NovoNorm 0.5 mg Tablet. Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir.

0.5 mg Tablet. NovoNorm. Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti. NovoNorm 0.5 mg Tablet. Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir. NovoNorm 0.5 mg Tablet Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir. Farmakolojik özellikleri Farmakodinamik özellikleri: Repaglinide, yeni bir kısa etki süreli oral salgılattırıcıdır. Repaglinide,

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI KULLANMA TALİMATI EXELDERM krem Deri üzerine uygulanır. Etkin Madde: % 1 Sulkonazol Nitrat Yardımcı Maddeler: Propilen glikol, stearil alkol, setil alkol, askorbil palmitat. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

K1SA ÜRÜN BİLGİSİ. I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon

K1SA ÜRÜN BİLGİSİ. I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon K1SA ÜRÜN BİLGİSİ I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir 1 ml süspansiyon, 100,00 mg sodyum aljinat ve 20,00 mg potasyum bikarbonat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MIXTARD 30 HM 100 IU/ml, 10 ml flakon içinde enjeksiyonluk süspansiyon Deri altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini (rdna; rekombinant biyoteknoloji ile üretilen) (%30 çözünmüş

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Her 1 g krem %5 a/a 50 mg asiklovir içerir. Yardımcı madde(ler): Poloksamer, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, beyaz yumuşak parafin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. STARLIX 120 mg film kaplı tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. STARLIX 120 mg film kaplı tablet Ağız yolu ile alınır. STARLIX 120 mg film kaplı tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir tablet 120 mg nateglinid içerir. Yardımcı maddeler:laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, povidon, kroskarmeloz

Detaylı

İNSÜLİN TEDAVİSİNİN YÖNETİMİ. Prof. Dr. Nermin OLGUN Acıbadem Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü

İNSÜLİN TEDAVİSİNİN YÖNETİMİ. Prof. Dr. Nermin OLGUN Acıbadem Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü İNSÜLİN TEDAVİSİNİN YÖNETİMİ Prof. Dr. Nermin OLGUN Acıbadem Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü AMAÇ: Diyabetli ve yakınlarına insülin uygulamaları konusunda temel bilgi, beceri tutum kazandırmaktır. Bilgi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FLUORESCITE %10 Enjektabl Solüsyon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 100 mg/ml fluoresein (113,2 mg fluoresein sodyum) içerir (yaklaşık 11.25 mmol sodyum). Yardımcı maddeler: sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 600 mg Asetilsistein Yardımcı madde(ler): Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal esansı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 600 mg Asetilsistein Yardımcı madde(ler): Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal esansı ASİST Plus 600 mg toz içeren saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 600 mg Asetilsistein Yardımcı madde(ler): Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal esansı Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNO-TROSYD 100 mg vaginal tablet Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz, mısır nişastası, saf su, magnezyum stearat,

Detaylı

DÜŞÜK KAN ŞEKERİNİN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

DÜŞÜK KAN ŞEKERİNİN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ DÜŞÜK KAN ŞEKERİNİN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ HİPOGLİSEMİ (KAN ŞEKERİNİN DÜŞMESİ) Tedavi planınız kan şekerinizi hedef değerler arasında tutmada daha etkili hale geldikçe, arada sırada hipoglisemi (düşük

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

A S T A B I L G I L E R I. Apidra ara insülin verilen kişiler için

A S T A B I L G I L E R I. Apidra ara insülin verilen kişiler için A S T A B I L G I L E R I Apidra ara insülin verilen kişiler için Doktorunuz tarafından saptanan diyabetli hastalar için bu broşürü hazırladık. Tüm diyabet tedavilerinin ilk amacı iyi hissetmek, ayrıca

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ACTRAPID HM Penfill 100 IU/ml, 3 ml kartuş içinde enjeksiyonluk çözelti Deri altına uygulanır. Etkin madde: İnsan insülini (rdna; rekombinant biyoteknoloji ile üretilen). 1 ml si 100

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür. 1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MADECASSOL %1 merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba KULLANMA TALİMATI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sitrik asit monohidrat,

Detaylı