Sermaye Piyasası Araçları Dönem Deneme Sınavı

Benzer belgeler
SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY SINAVI

5) Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında alım satıma konu sözleşmelerde gün sonunda teminatların güncellenmesi

5. Borçlanma aracı ihracı için Yetkili organ kararının alındığı tarihten itibaren en geç kaç yıl içinde Kurula başvuruda bulunulması zorunludur?

5. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a. Payları ilk defa halka arz edilecek ortaklıkların paylarının halka arzına

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz?

4. Sahibine eşit hak sağlayan paya ne ad verilir? a) Bedelli pay b) Nama yazılı pay c) Bedelli pay d) İmtiyazlı pay e) Adi pay

1. Kira Sukuku nun diğer adı aşağıdakilerden

Bir şemsiye fon kapsamındaki her bir alt fonun tüm varlık ve yükümlülükleri birbirinden ayrıdır.

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları

SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI

AKBANK TÜRK ANONİM ŞİRKETİ

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

KATILIMCILARA DUYURU

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Sermaye Piyasası Araçları 1

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI ENFLASYONA ENDEKSLİ VARLIKLARA YATIRIM YAPAN TAHVİL VE BONO ALT FONU (4.

4) Katılma paylarının satışı ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 1) Üyeler, mesleki faaliyetleri sırasında

ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARINA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri

BU ALT FONUN PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAME TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU NA TESCİL ETTİRİLMİŞ OLUP, 14.


KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. KATILIM STANDART EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASI (DERS NOTU)

VAKIF PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU

YATIRIM FONLARI SINIFLANDIRMA REHBERI 1, 2

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

1AKTİF AKADEMİ. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar. 2) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. KORUMA AMAÇLI ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI B TİPİ %100 ANAPARA KORUMA AMAÇLI ALTINCI ALT FONU

MENKUL KIYMETLER VE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI LİKİT ALT FONU (6. ALT FON)

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. OKS KATILIM STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU

5. Opsiyon sözleşmelerine ilişkin aşağıdakilerden

İÇTÜZÜK TADİL METNİ FİNANSBANK A.Ş.A TİPİ HİSSE SENEDİ FONU İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

4) Aşağıdakilerden hangisi menkul kıymet değildir?

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI ALTIN ALT FONU (3. ALT FON) 1 OCAK - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş

TER- 15/10/ /01/2001 KYD TL 03/10/ /09/2011 KYD TL TL

KATILIMCILARA DUYURU

TÜRKİYE DE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONLARI

TASARRUF SAHİPLERİNE DUYURU HALK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI RELATİF PERFORMANS DEĞİŞKEN ALT FONU (2.

İÇTÜZÜK TADİL METNİ FİNANS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş A TİPİ DEĞİŞKEN FONU İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

FİNANS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.'NİN 250,000,000 PAY 2. TERTİP A TİPİ DEĞİŞKEN FONU KATILMA BELGELERİNİN HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAMEDİR.

YATIRIM FONLARI SINIFLANDIRMA REHBERI 1, 2


TACİRLER PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON

KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. BAŞLANGIÇ KATILIM EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ

YAPI KREDİ PORTFÖY İKİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ

1) Aşağıdaki durumların hangisinde ihraççı veya halka arz eden izahname hazırlama yükümlülüğünden muaftır?

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ II-31.1a BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

VAKIF PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU

Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR

TEBLİĞ. BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİ (II-31.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (II-31.1a)

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

Madde 1.1 in 6ncı paragrafı aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.

ING BANK A.Ş.'NİN 30,000,000,000 ADET 1. TERTİP B TİPİ ALTIN YATIRIM FONU KATILMA PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN TASARRUF SAHİPLERİNE DUYURUDUR

SERMAYE PİYASASI KURULU BÜLTENİ

UYARI: 02 Aralık 2018 Pazar Günü yapılan yazılı sınavın soruları yayımlanmamaktadır ve yayımlanması yasaktır.

Sermaye Piyasalarının Genel İşleyişi. Sermaye Piyasası Aracı. Fon

9. Şemsiye Fonun Türü Yatırımcının : başlangıç yatırımının belirli bir bölümünün, tamamının

Gayrimenkul Finansmanında Sermaye Piyasası Çözümleri. Tevfik KINIK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı

YAPI KREDİ PORTFÖY BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy kinci Katılım Serbest Fon

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş

KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. KATILIM DEĞİŞKEN GRUP EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 6

VAKIF PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU (Eski Adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Altın Fonu )

Tahvil Türleri. O Hamiline ve Nama Yazılı Tahviller. O Sabit Faizli ve Değişken Faizli Tahviller

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Katılım Serbest Fon

1.4. Fon Kurulu, Fon Denetçisi ve Fon Hizmet Birimi

8.3. Fon portföyüne kurucunun ve yöneticinin hisse senedi, tahvil ve diğer borçlanma senetleri satın alınamaz.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI BÜYÜME AMAÇLI TAHVİL VE BONO ALT FONU (2. ALT FON)

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SERMAYE PİYASALARI UZAKTAN EĞİTİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Yatırım Ve Yönetime İlişkin Bilgiler Halka Arz Tarihi

Finansal Piyasalar ve Bankalar

BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

VAKIF PORTFÖY EUROBOND (AMERİKAN DOLARI) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Tahvil Bono (Eurobond) Fonu )

YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1)

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

QINVEST ELZ SERBEST (DÖVİZ) ÖZEL FON (Eski unvanıyla Qinvest Portföy Birinci Serbest Fon )

VAKIF PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. TEMKİNLİ DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

Borçlanma Araçları Piyasası ve Yeni SPKn İle Getirilen Yenilikler. Sermaye Piyasası Kurulu Dr. Vahdettin ERTAŞ Başkan

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.'NİN ADET II.TERTİP B TİPİ ALTIN FONU KATILMA PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN TASARRUF SAHİPLERİNE DUYURUDUR

Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. Katılım Şemsiye Fonu na Bağlı Azimut PYŞ Kira Sertifikaları (Sukuk) Katılım Fonu

Transkript:

1. Aşağıdakilerden hangisi pay türleri arasında yer almaz? A. Nama yazılı paylar B. Kaydi paylar C. Adi paylar D. Bedelsiz paylar E. İmtiyazlı paylar 2. Aşağıdakilerden hangisi payların sağladığı haklar arasında yer almaz? A. Kar payı alma hakkı B. Genel kurulu toplantıya çağırma hakkı C. Bilgi alma hakkı D. Yeni pay alma hakkı E. Bağımsız denetim isteme hakkı 3. Payları ilk defa halka arz edilecek ortaklıkların izahnamelerinde yer alacak en son tarihli finansal tablolarına göre Kurulun ilgili düzenlemelerinde tanımlanan ilişkili taraflarından olan ticari olmayan alacaklarının tüm alacaklar toplamına olan oranı yüzde kaçı geçemez? A. %10 B. %20 C. %30 D. %40 E. %50 4. Sermaye artırımı yoluyla halka arzda olduğu gibi, söz konusu esas sözleşme değişikliklerinin Kurulun uygun görüş karar tarihinden itibaren azami kaç ay içerisinde yapılacak genel kurul toplantısında karara bağlanması gereklidir? A. 2 B. 4 C. 6 D. 8 1 5. Satışa hazır bekletilen paylara ilişkin Kurul ücreti, halka arz fiyatının yüzde kaç fazlası üzerinden hesaplanarak, Kurul ücretinin tahsiline ilişkin esaslar çerçevesinde tahsil edilir? A. %10 B. %15 C. %20 D. %25 E. %30 6. Ön talep toplama ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Ön talep toplayabilmek için izahname onay başvurusunun yapılmış olmasına gerek yoktur B. Ön talep toplama süresi on iş gününden fazla olamaz C. Ön talep toplamadan elde edilen sonuçlar, hiç bir şekilde kamuya açıklanamaz ve reklam amacıyla kullanılamaz D. Ön talebin toplanacağı yerlerde, ortaklığın esas sözleşmesi, izahnamede yer alması gereken finansal tablolar ile bunlara ilişkin bağımsız denetim raporları ve aynı dönemleri kapsayan faaliyet raporlarının talep edenlere bedelsiz olarak verilmesi zorunludur E. Ön talep toplanmasına başlamadan en az bir iş günü önce ön talep toplama başlangıç ve bitiş tarihleri yetkili kuruluş tarafından Kurula bildirilir 7. Halka arz edilecek payların satış fiyatının borsa fiyatından farklı veya nominal değerinden yüksek olması durumunda, söz konusu satış fiyatı ve bu fiyatın hesaplanmasında kullanılan yöntemlere ilişkin olarak halka arzda satışa aracılık eden yetkili kuruluşça hazırlanan fiyat tespit raporu halka arzın başlayacağı tarihten en az kaç gün önce Kurulun ilgili düzenlemeleri çerçevesinde KAP ta ilan edilir? A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 5

Aktif Akademi Eğitim Merkezi 8. Bir ortaklığın paylarının halka arz edilmiş sayılabilmesi için ortak sayısının en az kaç olması gerekir? A. 101 B. 251 C. 301 D. 501 9. Sermayede temsil edilmesi zorunlu olmayan, sabit bir getiri taahhüdü barındırmayan, pay sahipliği haklarından birini ya da bir kısmını veren ve bu nitelikte olduğu Kurulca belirlenen menkul kıymetleri tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir? A. Pay B. Piyasa danışmanı C. Kayıtlı sermaye D. Pay benzeri menkul kıymetler E. İhraççı 10. Aşağıdakilerden hangisi menkul kıymetler arasında yer almaz? A. Pay B. Tahvil C. Borçlanma araçlarına ilişkin depo sertifikası D. Gelecek sözleşmeler E. Oydan yoksun paylar 11. Borçlanma araçlarının satışı ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A. Borçlanma araçlarının yatırımcı hesaplarına aktarıldığı ilk gün vade başlangıç tarihi olarak kabul edilir B. Borçlanma aracı ihracında kullanılacak izahnamenin bir belgeden oluşacak şekilde hazırlanması zorunludur C. İhraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin satış süresinin belirlenmesinde Kurulun ilgili düzenlemelerine uyulur D. Aynı tertip içinde satışa sunulan farklı tür, faiz oranı ve/veya vadelerdeki borçlanma araçları arasında gelen talebe göre aktarma yapılabilir 2 12. Tahvillerin minimum vadesi aşağıdakilerden hangisidir? A. 180 B. 360 C. 365 D. 400 E. 500 13. Aşağıdakilerden hangisinin fiyatı bir başka ürünün fiyatına bağlıdır? A. Türev B. Pay senedi C. Tahvil D. Bono E. Faiz 14. Pay ile değiştirilebilir tahvil sahiplerine sahip oldukları tahviller karşılığında verilecek paylar için esas alınacak fiyat aşağıdakilerden hangisidir? A. İskontolu fiyat B. Değiştirme fiyatı C. Piyasa fiyatı D. Borsa fiyatı E. Tavan fiyat 15. Aşağıdakilerden hangisi pay ile değiştirme sırasında pay ile değiştirilebilir tahvilin nominal değeri karşılığında verilecek pay sayısını gösterir? A. Değiştirme fiyatı B. Altın katsayı C. Değiştirme oranı D. Değerleme primi E. Emisyon primi 16. Sermaye Piyasası Kurulu nun borçlanma araçlarına ilişkin düzenlemelerinde tahvillere ilişkin belirlenen genel esaslar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz? A. Tahviller iskontolu, primli ve/veya kupon ödemeli olarak satılabilir B. Tahvillere ödenecek faiz oranı ile ödeme koşullarına ilişkin esaslar, ihraca ilişkin belgelerde açıkça belirtilmek koşuluyla ihraççılar tarafından belirlenir C. Değişken faizli tahvil ihraç edilemez D. Tahvillerin anaparası, vade tarihinde bir defada veya vade içinde taksitler halinde ödenebilir E. Bankalar tarafından ihraç edilecek tahviller, bu tahvillerin vadesi boyunca satışa sunulabilir

17. Sermaye Piyasası Kurulu nun Borçlanma Araçları Tebliği ne göre aşağıdakilerden hangisi borçlanma aracı değildir? A. Tahvil B. Aracı Kuruluş Varantı C. Paya Dönüştürülebilir Tahvil D. Kıymetli Maden Bonosu E. Değiştirilebilir Tahvil 18. Yatırım fonu ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A. Fon izahnamesine göre kurulur B. Tasarruf sahipleri hesabına oluşturulur C. İnançlı mülkiyet esasına göre kurulur D. Portföy yönetim şirketleri tarafından kurulur E. Tüzel kişiliği bulunmamaktadır 19. Aşağıdakilerden hangisi yatırım fonlarına hakim olan ilkeler arasında yer almaz? A. Riskin dağıtılması ilkesi B. Profesyonel yönetim C. Tüzel kişilik ilkesi D. Mal varlığının korunması E. İnançlı mülkiyet 20. Fon malvarlığının, fonun yönetim stratejisi doğrultusunda, fonun yatırım yapabileceği varlıklar konusunda yeterli bilgi ve sermaye piyasası alanında en az kaç yıllık tecrübeye sahip portföy yöneticileri tarafından, yatırımcı lehine ve yatırımcının çıkarını gözetecek şekilde Kurulun portföy yöneticiliği hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde yönetilmesi zorunludur? A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 5 21. Portföyünün tamamı devamlı olarak, kira sertifikaları, katılma hesapları, ortaklık payları, altın ve diğer kıymetli madenler ile Kurulca uygun görülen diğer faize dayalı olmayan para ve sermaye piyasası araçlarından oluşan fonları kapsayan şemsiye fon türü aşağıdakilerden hangisidir? A. Koruma amaçlı şemsiye fonu B. Para piyasası şemsiye fonu C. Hisse senedi şemsiye fonu D. Katılım şemsiye fonu E. Serbest şemsiye fonu 22. Uygun bir yatırım stratejisine dayanılarak en iyi gayret esası çerçevesinde amaçlanan fonları kapsayan şemsiye fon türü aşağıdakilerden hangisidir? A. Koruma amaçlı şemsiye fonu B. Para piyasası şemsiye fonu C. Hisse senedi şemsiye fonu D. Katılım şemsiye fonu E. Serbest şemsiye fonu 23. I. Yatırım fonu katılma paylarının halka arz edilmesi veya belirli kişi ve/veya kuruluşlara tahsisli ya da nitelikli yatırımcılara satılması zorunludur. II. Katılma payı ihracı için herhangi bir onaya ya da izne gerek yoktur. III. Yatırımcı bilgi formunda, yatırım amaçlarının ve yatırım politikasının kısa tanımı ile portföy dağılımına yer verilmesi zorunludur. Sermaye piyasasında yatırım fonlarına ilişkin düzenlemeler çerçevesinde, yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri yanlıştır? A. I B. II C. III D. I-II E. I-III 3

Aktif Akademi Eğitim Merkezi 24. Aşağıdakilerden hangisi bir endeksi baz alan, baz aldığı endeksin performansını yatırımcılara yansıtmayı amaçlayan ve payları borsalarda işlem gören yatırım aracıdır? A. Yatırım ortaklığı B. Pay senedi C. Borsa yatırım fonu D. Opsiyon sözleşmesi E. Depo sertifikası 25. Opsiyon sahibinin sahip olduğu hakkı ancak sözleşmenin vadesinde kullanabildiği sözleşmelere verilen ad aşağıdakilerden hangisidir? A. Satım opsiyonu B. Amerikan tipi opsiyon C. Opsiyon D. Avrupa tipi opsiyon E. Alım opsiyonu 4

Sermaye Piyasası Araçları 1 2017 2 Dönem Deneme Sınavı Cevap Anahtarı 1. B 2. E 3. B 4. C 5. D 6. A 7. C 8. D 9. D 10. D 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 16. C 17. B 18. A 19. C 20. E 21. D 22. A 23. B 24. C 25. D 5