Analiz Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Seçil Ekici Özlem Kuşcu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Analiz Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Seçil Ekici Özlem Kuşcu"

Transkript

1 Analiz Raporu Grup İsmi Seçil Ekici Özlem Kuşcu Kısa Özet Analiz sürecini geliştirirken amacımız üniversite alanlarında yaygınlaşan öğrenciler için kullanılan apart konaklamalarının sistemlerini kolaylaştırabilmektir.buna uygun öğrenci,personel ve muhasebe kullanıcılı, ayrı ayrı şifrelerle girebileceği bir program geliştireceğiz.öğrenci, şifresiyle giriş yaptığında ödeme planını görebilecek, istek ve şikayetlerini dile getirebilecektir.personel giriş yaptığında öğrenci bilgileri, öğrenci kayıt ekleme, kayıt silme gibi ayarlamalar yapabilecektir.muhasebe giriş yaptığında ise öğrenci bilgilerini ve ödeme planını, öğrenci taksit secenekleri, öğrenci ödeme ve takibini görecektir.öğrencilerinizin program üzerinden takibini yaparak uluşabilecek problemlerin önüne geçmiş olacaksınız. Apart takip sistemimizi tasarlarken amaca uygun bir program tasarlamaya çalıştık.bu süreci geliştirirken de ihtiyaç olan kullanıcı girişli proje tasarlamaya karar verdik. Sitemizde görsel olarak öğrenci ekle bölümü, personel ile konaklayan arasında iletişimin sağlanmasının gerçekleştirileceği, daire ve ödeme işlemlerinin yapılacağı bir bölüm bulunmasına karar verdik. Apart takip sistemimizin tercih edilme amaçlarından biri de konaklayanlarında ödeme planını takip edeceği ve programlı bir sistemin apart sahibinede avantaj sağlayacağını düşündük. Kullanıcıların her yerden erişme imkanı programımızın diğer bir tercih edilme sebebi de oluyor. Bu sayede sanal dünyada hedef kitlemizi yakalar ve konaklayanların apart sahipleri ile daha sağlam iletişim kurmasını sağlarız.apart takip sistemimizin hitap edeceği kitle üniversite öğrencileri ve apart sahipleridir. Apart sahibi hem hızlı hem de maliyetsiz bir şekilde konaklama olanağı sağlayacaktır. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir. Analiz kısmı problemi tanımladığımız kısımdır. Bu kısımda projemizin başından sonuna kadar neler yapacağımızı belirleriz ve belirlemiş olduğumuz proje tasarımında nelere ihtiyaç duyacağımıza dair verileri toplarız. Analiz basamağında toplamış olduğumuz veriler sayesinde projemizin ana hatlarıyla belirlenir; oluşturacağımız sitede diğer benzer sitelerden yaptığımız araştırmalar ve hocalarımızdan alığımız yardımlar sayesinde sayfalarımızın nasıl olması gerektiğine dair plan yapılır. Analiz basamağı projemiz için çok önemlidir. Bu basamak bize ilerleyen basamaklarda ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımıza dair kılavuzluk edecektir. Diğer basamaklar analiz basamağındaki verilere uygun bir şekilde tasarlanır, bu açıdan diğer basamakları etkiler.

2 Analizin Amacı Nedir? Analiz sürecinin sonunda neyi, ne zaman ve nasıl yapacağımıza dair karar vermek istiyoruz. Sitemiz diğer apart otomasyon sitelerinden örnek alınarak oluşturulacak. Sitemiz de 3 kategorili kullanıcı girişli bir proje olacaktır. Bu kategoriler muhasebe, personel, öğrenci olmak üzere sınıflandırılmıştır. Üye olan öğrenciler kişisel ve konaklama bilgilerini, ödeme planını görecek, istek ve şikayerlerini personele iletebilecektir.personel ise öğrenci onay, silme, düzenleme vs. yetkilerine sahip olacak ve gerektiğinde kullanabilecektir. Personel ve konaklayan arasında iletişim sağlanacak.muhasebe ise ödeme planıyla işlem yapacaktır. Uyguladığınız Analiz Süreci Amacımız apart sahiplerinin elinde bulunan daireleri daha güvenli daha rahat ve kısa zamanda öğrencilere ulaşmasını sağlamaktır. Internetten diğer apart takip sistemlerine baktık. Görsellik ve tasarımla ile ilgili internetten araştırma yaptık. Apart otomasyonlarında kategorilendirilen giriş seçenekleri hakkında kısa bir araştırma yaptık. Araştırmalarımızın sonucunda oluşturacağımız programda 3 ayrı kullanıcılı giriş bulunmasına karar verdik. Böylece sistemde verilen konaklayanların ve dairelerin özelliklerine bakarak kullanıcıların aradıklarını bulabilmesi açısından yararlı olmasını sağladık. İhtiyaç Analizi Bu projeyi seçmemizdeki en büyük etken öğrencilere ve apart sahiplerine kolaylık sağlamaktır. Çünkü herkes apart deyince ödeme yanlışlıklarından dolayı tedirgin oluyordu ve biz bu problemin nasıl giderileceği konusunda arkadaşımla düşündük ve kararımızı verdik. Ödeme planını nasıl basit ve muhasebe ile etkileşim içerisinde yapabiliriz onun araştırmasını yaptık. Analiz kısmındaki görüşmelere çok olumlu cevaplar aldık. Öğrencilerle konuştuk onlarda böyle daha kolay ve güvenilir olacağını söylediler. Diğer tarafta apart sahibinin ise kayıt ve muhasebe vs. işlemlerin daha sorunsuz olacağını söyledi. Biz burada apart personellerinin sorun yaşadığı işlemlerin azalacağını ve zaman kazandıracağını saptadık. Apart takip sisteminin kullanılmasının sebepleri ; - İşletmelere, kişilere vb. yerlerde maddi problemleri azaltmaktadır. - İnsanların zamandan tasarruf etmesini sağlamaktadır. - Veri haberleşmesinin hızlı olmasıdır. - Her yerden erişime imkan vermesidir. - Konaklayanla apart personelleri daha kolay iletişime geçebilir. - Konaklayan istek ve şikayetlerini sanal ortamdan daha kolay iletebilir.

3 İçerik Analizi (Görev) İçeriği oluşturmadan önce internette benzer sitelerden ürünleri araştırdık ve bir ön bilgiye sahip olduk. Öğrencilerin kullanılabileceği istek ve şikayet seçeneği koyduk. Apart takip sistemimizde kullanıcılarımıza muhasebe alanınında kolaylık sağlayacaktır. Apart konaklama işleminin daha kolay olabilmesi ve personellerin uygun görevlerle ilgilenebilmesi için 3 ayrı giriş ve hepsine özgü panelimiz bulunmaktadır. Kullanıcı girişlerini personel, muhasebe ve öğrenci olarak belirledik. Otomasyon kontrolüne giriş yapmak isteyene ait bir şifresi olması gerekir.şifresiyle giriş yapan herkes eden kendi görevine ait bilgileri görebilme imkanına sahip olacak. Her kullanıcının kendine ait bir kullanıcı adı olacak.her kategorinin bir şifresi olacak.farklılıklar kullanıcı adında,öğrencilerde ise şifrede dahil olacaktır. Otomasyondaki personel ve muhasebe kullanıcı giriş özellikleri veritabanında kayıtlı olacak öğrenci giriş özellikleri personelin oluşturduğu kayıt bilgilerinden alınacaktır. Her öğrencinin istek ve şikayet hakkı olacak ve bu bildiriler direk olarak personele iletilecektir. Öğrenciler giriş yaptıklarında kendi bilgileri ve ödeme planlarının olduğu bir panelle karşılacak, ödeme şekli ve ödemesi gereken ücretide takip edebilecektir.muhasebe giriş yaptığında ise istediği öğrenciye ait ödenen ücret ile ödenmesi gereken ücret ayarlarını değiştirebilecektir.personel de bütün kullanıcı bilgilerini görebilecek ve öğrenci kayıt ekleme silme işlemini yapabilir. Projemizde; - Öğrenci düzenleme - Öğrenci kayıt ekleme - Öğrenci kayıt silme - Muhasebe bilgilerini düzenleme - Bütün işlemleri görecek yetkiye sahip personel panelimiz olacaktır. Kullanıcı Analizi Hedef kitlemiz apartta kalmak isteyen üniversite öğrencileri ve apart sahipleri olarak belirlenmiştir. Durum/Ortam (Öğrenme ortamı) Analizi Yapacağımız apart takip sisteminin kullanıcının kolayca kullanabileceği şekilde tasarlayacağız. Tasarlayacağımız bu programı konaklama sahibinin analizinde yapmış olduğumuz araştırmaları göz önüne alarak tasarlayacağız. Tasarım aşamasında kullanıcılarımızın aradıkları ürünlerin özelliklerinin net olarak ulaşması ve kullanıcı memnuniyeti ön planda tutulması sağlanacaktır. Kullanılan Yöntem(ler)in Gerekçe Analizi Apart takip sistemi hazırlamamızdaki amaçlar; Gümüzde artık tüm insanların bigisayar ve telefon kullanıyor olması, Son zamanlarda üniverisite öğrencilerinin yurttan çok apartı tercih etmeleri, Kullanıcılar arasında iletişim kurabilme, Güvenilir bilgi olması, Kullanım kolaylığı Sürekli çalışma.

4 Referanslar Eğitim Teknolojilerinin Yeni Sesi Erişim Tarihi : 2 Kasım 2012, F.Ü Böte Öğretim Tasarımı Erişim Tarihi:2 Kasım 2012, Bil-tek Erişim tarihi: 8 Kasım 2012, ADDİE Erişim Tarihi:8 Kasım 2012, Tarzımca Öğreneli Erişim Tarihi:8 Kasım 2012, Wikipedia Erişim Tarihi: 8 Kasım EltWebDesign Böte 427 Erişim Tarihi : 8 Kasım

5 Grup İsmi Tasarım Raporu Özlem Kuşcu Seçil Ekici Kısa Özet Bu tasarım raporunda; Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, Projenin hedeflerinin belirlenmesi, oluşturulacak projenin kim ya da kimler tarafından kullanılacağı ve kullanıcıların yetkileri, Siteyi oluşturan genel sayfaların hiyerarşik yapısını görsel olarak gösterilmesi ve kısa açıklamalarla bilgiler verilmesi, Sitede kullanılacak olan dinamik yapıya ait veritabanı, bu veritabanına bağlı tablolar ve alanların belirlenmesi, Siteye ait sunulan tasarım örnekleri ve seçilen tasarım örneği, siteyi oluşturan genel sayfaların görsel olarak gösterilmesi, Grup olarak kendimize uymakla yükümlü tuttuğumuz bir zaman çizelgesi, Raporun oluşturulması bize yardımcı olan web siteler ve görüştüğümüz akademik personel, konularıyla ilgili açıklamalar yapılacaktır. Tasarım Hakkında Ne Biliyorsunuz? Tasarım, genellikle görselliği ifade eden bir kavramdır. Tasarım yapmak, bir şeyleri güzel görünecek şekilde bir araya getirmekten çok daha fazlasıdır. Apart takip sisteminde kullanıcıların sıkılıp başka otomasyonlara yönelmemesi için tasarımın çok iyi olması gerekmektedir. Önemli olan elimizdeki bilgileri sistemde güzel ve gözü yormayan, çok karışık olmayan bir tasarımla kullanıcılara aktarmaktır. Kullanıcı sistemde istediği bilgileri rahatlıkla bulabiliyor, dolaşırken kafası karışmıyor ve sıkılmıyorsa iyi bir tasarım yapmışız demektir... Görsellikten sonra önemli olan diğer noktalarda; sitede bulunan bilgilerin güvenilirliği, güncellenebilir olması, kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek olmasıdır. Bu aynı zamanda yaptığımız otomasyonun ne kadar iyi bir otomasyon olduğunu gösterir ve kullanıcıların vazgeçilmezleri arasına girebilir. Tasarım Amacı Nedir? Tasarım sürecinin sonucunda apart takip sistemimizin genel yapısını tamamen belirlemeyi hedefliyoruz. Bu genel yapıyı oluştururken; Otomasyonu apart sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve onlara uygun bir ara yüz kullanarak oluşturmayı, Sistemi kullanan kullanıcıların, istediklerine ulaşabilecekleri, kolaylıkla bulabilecekleri bir sadelikte ve dikkat çekecek bir görünümü bulunan bir otomasyon oluşturmayı,(ancak sade olacak diye çok basit değil ve dikkat çekecek diye de çok karışık bir görünümde olmamasına dikkat edeceğiz.) İstenilen tasarımın gerek görsellik gerekse kullanabilirlik açısından zengin olmasını, Sistemde kullanacağımız butonların hangi düzende olacağını belirlemeyi,

6 Apart takip sistemini ana hatları ile oluşturmayı ve bundan sonraki aşamaları bu ana hatlar üzerinden düzenlemeyi hedefliyoruz. Uyguladığınız Tasarım Süreci 1)Proje Hedefleri; Kullanıcılara apart takip sistemimiz hakkında genel bilgilerin sunulması, Oluşturacağımız sistem apart sahibi(personel), muhasebeci ve öğrenciler arasında belli bir düzeyde iletişim olmasını, Personelin öğrenciler hakkında genel bilgilere ulaşabilmeleri, Öğrencilerin istek ve şikayetlerini personele iletebileceklerini, Personelin öğrenci onay, silme, düzenleme vs. yetkilerine sahip olabileceği, Muhasebecinin ödeme planıyla işlem yapabileceği, Üye olan öğrenciler kişisel ve konaklama bilgilerini, ödeme planını görebilecek. 2)Projeyi Yaptığımız Kişiler ve İsterleri; Apart sahipleri Apartta konaklayan öğrenciler Projeyi yaptığımız kişilerin isterlerini zaten proje hedefleri bölümünde hedefler olarak belirtmiştik. 3)Tasarım sınırlandırmaları Apart takip sistemini kullanan apart sahibinin(personel) her alana erişimi ve değiştirme yetkisi olacak. Muhasebeci sadece ödeme planıyla ilgili işlemleri yapabilecek. Veri Tasarımı

7 Arayüz Tasarımı

8

9 Zaman Çizelgesi Referanslar 1.Hafta: Analiz Raporunun hazırlanması 2,3.Hafta: Programın görsel tasarımı ve Kodlama İşlemleri 4.Hafta: Kontrol işlemleri ve hata düzeltimi 5.Hafta: Programın teslim edilişi ve sunuluşu

10 Grup İsmi Gerçekleştirme Raporu ÖZLEM KUŞCU SEÇİL EKİCİ Kısa Özet Daha önce hazırlamış olduğumuz analiz ve tasarım raporlarında grupça belirlenen önemli noktaların bir kısmını gerçekleştirdik. Bu aşamada yapmış olduğumuz projede kodlama ve deneme aşamalarını gerçekleştirdik. Raporumuzda son kısımda yer alan kullanma kılavuzu projemizin hangi koşullarda ve şartlarda çalışabileceği konusunda gerekli bilgileri verdik. Gerçekleştirme raporunda; Gerçekleştirme hakkında neler bildiklerimizi, Gerçekleştirme raporunun amacını, Hazırlamış olduğumuz projede hazırlarken karşılaştığımız sorunları ve bu sorunlara nasıl bir çözüm yolu bulduğumuzu, Projenin bileşenleri ve bileşenlerin işlevlerini nelerdir, Projeden görsel kesitler, Proje kullanıcı kılavuzu ve yazılım bileşenleri, hakkında bilgiler vereceğiz. Gerçekleştirim Hakkında Ne Biliyorsunuz? Gerçekleştirim tasarımın uygulamaya konulmadan önceki aşamasıdır. Karşılaşılan problemleri ve uygulanan çözümleri, yazılım bileşen ve görevlerini, proje form ve bileşenlerini, veritabanı tablolarını, yazılımdan kesitleri, kullanıcı kılavuzlarını, proje planı ve takvimini içeren bir süreçtir. Gerçekleştirim sürecinde projedeki hatalar gözlemlenir. Proje üzerinde rastlanılacak sapmalar veya hedefe yönelik istemli sapmalar tespit edilir ve bu aşamada düzenlenemeye koyulur. Proje geliştirme aşamasında gerçekleştirim önemlidir. Yani Projenin en son haline ulaşmadan önceki son veriler tespit edilir. Genel anlamda isimlendirilir. Proje geliştirildiği sırada ortaya çıkan problemlerin raporlandığı aşamadır. Gerçekleştirim Amacı Nedir? Gerçekleştirimin amacı; Projeyi hazır hale getirmek ve bu çalışmalar sırasında ortaya çıkan problemleri tespit etmek ve çözüm yolu bulmaktır. Amacımız; analiz ve tasarım aşamalarında planladığımız maddeleri eksiksiz yerine getirmek ve sorunsuz olarak çalıştırmaktır. Bu süre içerisindeki diğer amaçlarımız ise; Programla öğrencilerin daha güvenli konaklama sağlayabilmeleri Öğrencilerimizin de program üzerinden personelle etkileşim halinde olmasını sağlamak Apart sahiplerinin konaklamayı daha sorunsuz halledebilmeleri için bu programla destek sağlamak Karşılaşılan Sorunlar ve Uygulanan Çözümler Projemizi hazırlamaya başlayacağımız dönemde ilk olarak tasarım hakkında genel bir plan hazırladık. Bu kısımla alakalı çok fazla bir sorun yaşamadık. Daha sonra ise tasarım yapılırken renk konusunda veya butonların büyüklüğünde çerçeve şeklinde birtakım uyuşmazlıklar yaşadık. Ancak bu sorunu yapmış olduğumuz araştırmalarla hangi renklerin birbirine daha uyumlu olduğunu saptayarak sorunumuzu halletmiş olduk. Temele indiğimizde sorun olarak belki de kodlamalarda yaşadığımız ufak tefek küçük hataları söyleyebiliriz. Bunlar noktalı virgül koyma, soruları hazırlarken aynı değişkenleri kullanma gibi gözden kaçan basit hatalardır. Daha ayrıntılı inceleme yaparak o basit hataları kolayca halletmiş olduk.

11 Projenin Bileşenleri ve Görevleri Programlar: NetBeans IDE Projeye başladığımız, kullanıcının sistemi çalıştırdığında ilk açılacak olan ekrandır. Anasayfa da kullanıcının personel, muhasebe, öğrenci butonuna tıkladığında karşısına gelecek sayfadır. Burada kullanıcı herhangi bir panele girebilmek için kullanıcı adı ve şifreyi girmesi gerekmektedir. Personelin Öğrenci ekle-öğrenci sil gibi işlemleri yapıp, Muhasebe İşlemlerini göreceği ekrandır.ayrıca öğrencilerden gelen mesajlarıda burdan görebilecektir.kullanıcı çıkış yap butonuna tıkladığında program giriş ekranına dönecek tekrar giriş işleminde yine kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyecektir.

12 Personelin öğrenci kaydını yapacağı ekrandır.iptal butonuna basıldığında hiçbir kayıt işlemi yapılmayıp personel ekranına geri dönecektir. Personelin öğrenci kaydını sileceği ekrandır.öğrenci ismi text yazılıp bul butonuyla arattırma yapılabilir.tablodan silinecek öğrenci seçilip sil butonuna basıldığında kayıt tamamen silinecektir.

13 Personelin öğrencilerden gelen mesajları göreceği ekrandır.istenilirse mesaj tablodan seçilip mesajı sil butonuyla silinebilir.

14 Öğrenci ekranıdır.öğrenci textbox a ismini yazıp ödeme planımı gör butonuna tıkladığında finansal bilgilerini görebilecektir.istek/şikayet bölümünden personele mesaj gönderilebilir. Veritabanı: MySQL Server Kullanıcı Kılavuzu Kullanıcı kılavuzu oluşturmamızın temel amacı Proje için kullanıcı kitlesine rehber olmaktır. Kullanıcı kılavuzu Projemize kullanıcı girdiğinde neler yapabileceği, gezineceği sayfaları gibi birçok bilginin paylaşıldığı bölümdür. Personel öğrenci bilgilerinde değişiklik yapabilir, Muhasebe işlemlerini ve mesajları görebilir. Muhasebe sadece kendi alanında değişiklik yapabilecek. Öğrenci ise sadece ödeme planını görüp personelle iletişim kurabilecektir. Sistem Gereksinimi: Program kurulduğu her bilgisayarda çalışacaktır.

15 Grup İsmi Uygulama Raporu SEÇİL EKİCİ ÖZLEM KUŞCU Kısa Özet Bu raporda, proje geliştirmede uygulama aşamasının tanımı, amacı, bu aşamada neler yapılması gerektiği ve projemizde neler yaptığımız yer almaktadır. Bu aşamada özet olarak, hazırladığımız apart programımıza işlerlik kazandırmak amacıyla hayata geçirdik. Ders sorumlumuzun bize vermiş olduğu localhost adresiyle veri tabanımız ve projemiz arasındaki bağlantıyı kurduk. Projenin planlanan hedefler doğrultusunda başarıyla ilerleyip ilerlemediğini ölçmek için hedef kitlenin projeyle ilgili görüş ve önerilerine başvurduk. Bu kısımda projemizi; Kırıkkale üniversitesi çevresindeki apart sahiplerine sunduk.personel panelini kullanacak olan apart sahibine personel panelini, mali işlerden görevli personelede muhasebe panelini tanıttık. Öğrencilerin de projedeki istedikleri ödeme bilgilerine nasıl ulaştığını görmesini istedik. Uygulama Hakkında Ne Biliyorsunuz? Uygulama; projenin tam anlamıyla hayata geçirilmesi ve işlerlik kazanması için tamamlanması gereken bir aşamadır. Uygulama aşamasının içeriğinde; projede var olan aktivitelerin planları, gerçekleşen performanslar, olayların gözden geçirilmesi gibi proje için kritik kararlar mevcuttur. Projede yolunda gitmeyen olayların belirlenmesi ve gözden geçirilmesi açısından test çok önemlidir ve tüm bu gözden geçirmelerin ardından yeniden planlama prensiplerinin oluşturulması bu bölümde mevcuttur. Uygulama aşamasında proje çalışması hedef kitleye sunulur. Hazırladığımız projenin hedef kitlesi; üniversite etrafında konaklama sağlayan apart sahipleri ve üniversite öğrencileridir. Gerçekleştirim aşamasında tamamlanan proje, uygulama aşamasında hayata geçirilmelidir. Hayata geçirilen proje test edilmeli, test sırasında yaşanan olumlu ve olumsuz durumlar değerlendirme aşamasında kullanılmak üzere rapor edilmelidir. Bu sebeple uygulama aşaması; gerçekleştirim ve değerlendirme aşamaları arasında bağlayıcı ve birleştirici bir görev üstlenmiştir. Bu görevin proje geliştirmede yol gösterici nitelikte olması, projenin ilerleyişine büyük etki etmektedir. Bu sebeplerle uygulama aşaması proje geliştirmede önemli bir yere sahiptir.. Uygulamanın Amacı Nedir? Proje yönetim süreçlerinden olan uygulama aşamasının amacı; projenin planlanan hedefler doğrultusunda başarıyla ilerleyip ilerlemediği konusunda bize takip olanağı sunmaktadır. Biz projemizde uygulama aşamasında; *Nitelikli ve verimli bir proje çalışmasını gerçekleştirmeyi, *Hedef kitle ile uyumlu bir şekilde çalışmayı,

16 *Yeniden bir zaman ve iş paylaşımı yapmayı, *Detaylı tasarım ve mimarisini bitirmeyi, *Projemizde kullanmayı planladığımız detaylı doküman tasarımı hazırlamayı ve bunları kategorilere ayırmayı hedeflemekteyiz. Altın Örümcek Değerlendirme kriterlerini örnek alarak hazırladığımız test ölçütü ile amacımız; hedef kitlenin (yönetici, akademik kadro ve normal kullanıcı) istek-önerilerini ne kadar yerine getirdiğimizi ve projemizin analiz ve tasarım aşamasında belirlediğimiz hedeflere ne kadar ulaştığımızı ölçmektir. Bu ölçütlerle, projemizi verimli bir şekilde değerlendirme aşamasına geçirerek projemizin son halini oluşturmayı amaçlamaktayız.

Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir.

Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir. ANALİZ RAPORU Kısa Özet Analiz sürecini geliştirirken amacımız kullanıcıların hastaların istediği vakit randevu almalarını sağlamaktır. Otomasyonu tasarlarken amaca uygun bir otomasyon tasarlamaya çalıştık.

Detaylı

Analiz Raporu. Kullanacağım alanda hangi yazılımlar mevcut? gibi sorulara cevap aranmalıdır.

Analiz Raporu. Kullanacağım alanda hangi yazılımlar mevcut? gibi sorulara cevap aranmalıdır. Grup İsmi Analiz Raporu Kısa Özet Hazırlayacağımız okul demirbaş kayıt programı ile okul faaliyetlerinin yürütülmesinde kullanılan her türlü makine ve cihazlar ile döşeme, masa, koltuk, dolap, mobilya

Detaylı

DİYETİSYEN OTOMASYONU ÖĞRETİM TASARIMI RAPORU ÜYELER 1) BÜŞRA KORKMAZ 2) NURCAN YILDIRIM

DİYETİSYEN OTOMASYONU ÖĞRETİM TASARIMI RAPORU ÜYELER 1) BÜŞRA KORKMAZ 2) NURCAN YILDIRIM DİYETİSYEN OTOMASYONU ÖĞRETİM TASARIMI RAPORU ÜYELER 1) BÜŞRA KORKMAZ 2) NURCAN YILDIRIM 1. Analiz 1.1. Öğretim Ortamının Analizi 1.2. Öğretim Analizi 1.3. Medya Analizi 1.4. İçerik Analizi 1.5. İhtiyaç

Detaylı

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi,

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, Grup EHEM Tasarım Raporu Emre TÜRKER Hüseyin SERİN Eray KILIÇ Musa CÖCE Kısa Özet Tasarım Raporumuzda: - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, - Projenin hedeflerinin

Detaylı

ANALİZ RAPORU. * Kitabın bulunduğu birimden çıkarılması durumunda giriş-çıkış kaydının alınamamasından dolayı takip edilemeyen kitaplar,

ANALİZ RAPORU. * Kitabın bulunduğu birimden çıkarılması durumunda giriş-çıkış kaydının alınamamasından dolayı takip edilemeyen kitaplar, ANALİZ RAPORU Konu Özeti Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir. Analiz kısmı problemi tanımladığımız kısmıdır. Bu kısımda projemizin başından sonuna kadar neler yapacağımızı

Detaylı

Analiz Raporu. Hedef kitleden bazılarına sorular yöneltildi. Buna göre ne tür değişimler beklediklerini saptadık. Ara yüzünün

Analiz Raporu. Hedef kitleden bazılarına sorular yöneltildi. Buna göre ne tür değişimler beklediklerini saptadık. Ara yüzünün Analiz Raporu Kısa Özet Bu çalışma kapsamında Kafe-Restoranlarda kullanılmakta olan otomasyon prototipinin geliştirerek daha dinamik ve kullanışlı bir şekilde tasarlanması amaçlanmıştır. Bu bağlamda geliştirilen

Detaylı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Eğitimde Materyal Kullanımı ve Tasarımı Dersi Sunumu

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Eğitimde Materyal Kullanımı ve Tasarımı Dersi Sunumu NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Eğitimde Materyal Kullanımı ve Tasarımı Dersi Sunumu Grup İsmi: NiğDeliler Ad ve Soyad: Rahman AYDIN Mustafa ŞENGÜL

Detaylı

Analiz Raporu. Projenin amacının, konusunun, işlevinin ne olacağı, hangi yazılımlar kullanılacak gibi parametrelerin belirlenmesi.

Analiz Raporu. Projenin amacının, konusunun, işlevinin ne olacağı, hangi yazılımlar kullanılacak gibi parametrelerin belirlenmesi. Grup İsmi Analiz Raporu Hüsna GÖÇER Merve SEYHAN Kısa Özet Projemiz Personel Takip Sistemi dir. Giriş ekranında iki tane ayrı kullanıcı girişi bulunmaktadır. Birincisi personel girişi, ikincisi yönetici

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Tasarım Hakkında Ne Biliyorsunuz? Tasarım Amacı Nedir?

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Tasarım Hakkında Ne Biliyorsunuz? Tasarım Amacı Nedir? Grup İsmi Tasarım Raporu Fatmanur UYSAL Kısa Özet Tasarım raporumda öncelikle amacımı belirledim. Otomasyonumun ana taslağını nasıl oluşturduğumu ve bu süreçte neler yaptığıma karar verdim. Otomasyonumun

Detaylı

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 1. İSTATİSTİKLER MENÜSÜ Bu menü sitenizdeki içeriklerin kaç adet olduğunu gösterir.incele butonuna tıkladığınızda içeriğe yönlendirir. 2. İLETİŞİM MESAJLARI Bu

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: Yer satın alınır. İsim tescil ettirilir. Ftp ile wordpress klasörü upload edilir. Kendi bilgisayarımızda web sitesi yayınlamak

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Analiz Raporu. Kısa Özet. Hedef Kitle. Öğretim İçin Amaçlar. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Analizin Amacı Nedir?

Analiz Raporu. Kısa Özet. Hedef Kitle. Öğretim İçin Amaçlar. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Analizin Amacı Nedir? Eda Nur ŞENOL Ufuk ŞAHİN Analiz Raporu Hedef Kitle İlk olarak analiz raporunda geliştireceğimiz otomasyonun amacını, içeriğini, kullanıcıların değerlendirme sonunda kazanımlarını ve otomasyonumuzun yapım

Detaylı

MOODLE UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ

MOODLE UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ MOODLE UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ÖZET Genel Bilgiler Moodle nedir? Sistem Gereksinimleri Moodle Sisteminin Kurulumu Ders ve kategori eklenmesi Bir dersin sistem özellikleri İstatistikler Sonuç ve öneriler

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 07.05.01 Tarih : 11.05.2016 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Web Entegrasyonu programı WOLVOX ERP programından stok XML gönderimi, AKINSOFT E-Ticaret

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı emlakçılar için geliştirilmiş web ara yüzü ile çalışan programdır.

Detaylı

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. 1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında

Detaylı

T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ

T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ OKAN LĐNKBOARD PROJESĐ http://olb.okan.edu.tr Kullanım Kılavuzu Bu projenin bütün hakları Okan Üniversitesi ne aittir. Okan Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Sayfa 1 Đçindekiler

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Vega Ayarları Vega muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

GoFeed Kullanıcı Arayüzü

GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed temel olarak yayıncıların, reklamverenlerin ürün/fırsat bilgilerine ulaşabildiği feed sistemidir. Yayıncılar oluşturdukları feedler ile kullanıcıları ürünlerin/fırsatların

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

ANALİZ RAPORU. Grup İsmi Canberk DAL Canberk GÜNEŞ Kısa Özet

ANALİZ RAPORU. Grup İsmi Canberk DAL Canberk GÜNEŞ Kısa Özet Grup İsmi Canberk DAL Canberk GÜNEŞ Kısa Özet ANALİZ RAPORU Projenin ana amacı belirlenerek hangi ihtiyaca yönelik olduğu analizi yapıldı. Projemiz garanti servislerine gönderilen elektronik eşyaların

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

InnGenius Yönetici Paneli

InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Genel Görünümü InnGenius Ana Menü InnGenius Oda Temizleme Genel Görünüm Sayfa 1 Sayfa 2 InnGenius Restoran Genel Görünüm Yönetici panel genel görüntüsü Oda Ayarları...4

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 22.12.2016 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemizde ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları dersleri ile Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Bu dersler, haftalık ders programına

Detaylı

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR 0 / 16 T 5.4.1.1(1) ÖNEMLİ NOKTALAR Üye girişi üç aşamadan oluşmaktadır. Laboratuvar kodu, kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi. Eğer daha önceden bu bilgilere sahip değilseniz, hemen alt kısımda yer alan

Detaylı

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Mikro Ayarları Mikro muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik - Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 12.11.2015 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU 2013 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU Bilgi İşlem Birimi Ankara 2. Bölge Genel Sekreterliği 01.02.2013 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim Bilgileri

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU ALMS kullanıcılarının talepleri yönünde geliştirilecek ve istedikleri şekilde değişiklikler yapabilecekleri dinamik bir yapıda tasarlandı. Bu değişiklikleri yapma yetkisi sistem

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

AXA GO KULLANIM KILAVUZU

AXA GO KULLANIM KILAVUZU AXA GO KULLANIM KILAVUZU www.axago.com.tr AXA GO Türkiye nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş ürün fiyatlandırması sunan sigorta deneyimidir. Telematik cihazı gelişmiş sürüş değerlendirme teknolojisi sayesinde

Detaylı

www.bil-sem.net Şekil 1.

www.bil-sem.net Şekil 1. Değerli yöneticiler,sizler için hazırlamış olduğumuz bu sistem web tabanlı bir yazılım olup,bilim ve Sanat Merkezlerinin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlanmıştır.sistemin bileşenleri gayet sade

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

FATURASOFT ANA SAYFA

FATURASOFT ANA SAYFA Faturasoft Tahsilât Programı; Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon, Cep Telefonu (Turkcell,Vodafone,Avea), Adsl (Smile, Superonline, Kablonet, TTNET),Digiturk, Kablolu Tv Ödemeleri, Eft, Havale, İsme/Hesaba

Detaylı

Testimizin ilk sayfası: bu kısımda kullanıcıdan adını girmesini ve teste başlamasını istiyoruz.

Testimizin ilk sayfası: bu kısımda kullanıcıdan adını girmesini ve teste başlamasını istiyoruz. APP İNVENTOR PROĞRAMI İLE TEST HAZIRLAMA Testimizin ilk sayfası: bu kısımda kullanıcıdan adını girmesini ve teste başlamasını istiyoruz. Screen 1 ilk sayfamızın adı.bu sayfamızı seçtikten sonra kenarda

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK LABORATUVARLARI OTOMASYONU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK LABORATUVARLARI OTOMASYONU FIRAT ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK LABORATUVARLARI OTOMASYONU Erhan Akbal Mustafa Ulaş Aytuğ Boyacı Gürkan Karabatak Ayhan Akbal Hasan H. Balık Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat

Detaylı

Hoşgeldiniz DİBBYS. Yeni Özellikler ve Faydaları

Hoşgeldiniz DİBBYS. Yeni Özellikler ve Faydaları Hoşgeldiniz DİBBYS Yeni Özellikler ve Faydaları DİBBYS Nedir? DİBBYS, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığınca geliştirilen IKYS,EHYS,RTBYS,DHYS,MIKKYAS,Ortak Yetki uygulamalarının tek sistem haline getirilmesiyle

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

Tüm bu problemler verilerin dijital bir sunucuda tutulması ihtiyacını oluşturdu. İhtiyacı karşılamak amaçlı hastane otomasyonu geliştirildi.

Tüm bu problemler verilerin dijital bir sunucuda tutulması ihtiyacını oluşturdu. İhtiyacı karşılamak amaçlı hastane otomasyonu geliştirildi. ANALİZ Konu ve Özet Öncelikle projenin amaçları ve ihtiyaçları belirlendi. Amaca yönelik ihtiyaç analizinde ki eksikler giderildi. Proje maliyet zaman ve kullanım açısından analiz edildi. Kullanıcıya en

Detaylı

İnternet Programcılığı

İnternet Programcılığı 1 PHP le Ver tabanı İşlemler Yaptığımız web sitelerinin daha kullanışlı olması için veritabanı sistemleri ile bağlantı kurup ihtiyaca göre verileri okuyup yazmasını isteriz. 1.1 Veritabanı Nedir? Veritabanı

Detaylı

İş Sağlığı. ve Güvenliği Eğitimi. İl Koordinatörleri Tanıtım Kılavuzu 2. Fevzi KARTAL Danışman: Yazılım Uzmanı & Sistem Koordinatörü. c.

İş Sağlığı. ve Güvenliği Eğitimi. İl Koordinatörleri Tanıtım Kılavuzu 2. Fevzi KARTAL Danışman: Yazılım Uzmanı & Sistem Koordinatörü. c. İş Sağlığı c. I ve Güvenliği Eğitimi İl Koordinatörleri Tanıtım Kılavuzu 2 Fevzi KARTAL Danışman: Yazılım Uzmanı & Sistem Koordinatörü Tarih: Şubat, 2015 Kontrol Panel Uygulaması İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

Yukarıdaki ekrandan menülere ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki ekrandan menülere ulaşabilirsiniz. KULLANIM KILAVUZU Yukarıdaki ekrandan menülere ulaşabilirsiniz. YENİ DOĞRUDAN TEMİN EKLE butonu tıklayıp yeni doğrudan temin oluşturabilirsiniz. SEÇİLİ DOĞRUDAN TEMİNLE ÇALIŞ butonu ile listede yer alan

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Etkileşimli Tasarım Temelleri. Etkileşimler ve Müdahaleler. Tasarım Nedir? Tasarımın Altın Kuralları. Tasarımın Altın Kuralları.

Etkileşimli Tasarım Temelleri. Etkileşimler ve Müdahaleler. Tasarım Nedir? Tasarımın Altın Kuralları. Tasarımın Altın Kuralları. ETKİLEŞİMLİ TASARIM TEMELLERİ 2009638019 Ezgi Başar 2008638029 Numan Kızılırmak Etkileşimli Tasarım Temelleri Tasarım Tasarım süreci Kullanıcılar Senaryolar Navigasyon Tekrarlama ve Ön ürünler Etkileşimler

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

www.labpt.com.tr Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara

www.labpt.com.tr Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara www.labpt.com.tr LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 info@labpt.com.tr www.labpt.com.tr İçindekiler I. Kullanıcı Girişi...

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

ALYANS KULLANIM KILAVUZU. Yayın Tarihi :

ALYANS KULLANIM KILAVUZU. Yayın Tarihi : ALYANS KULLANIM KILAVUZU Yayın Tarihi : 2018.05.07 İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MENÜLER... 3 3. LOGİN... 6 4. KULLANICI MENÜSÜ... 7 5. İÇERİK OLUŞTUR... 8 6. PANELİM... 9 7. PROFİLİM... 10 8. SÜREÇLERİM...

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi) AKINSOFT (Content Management System) Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.12.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetici paneli, sayfa oluşturma, menü tasarımı, galeri

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır.

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır. Tedarikçi Portalı Kullanım Dökümanı Döküman Versiyonu 1.0 (01.06.2013 Cumartesi 10.35) Tanım Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım

Detaylı

DUYURU 2013 / AZS-035. Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler

DUYURU 2013 / AZS-035. Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler DUYURU 2013 / AZS-035 Tarih : 26 Şubat 2013 Konu : AZnet Güvenlik Ekranları & AZnet Statik Ip No Girişi Dağıtım : Acenteler Değerli Acentemiz, AZnet portalı üzerinden poliçe üretimlerinizin güvenliliğini

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

En Büyük Hobinizi Teknolojiye Taşıyoruz! Online Halı Saha Rezervasyon Sistemi

En Büyük Hobinizi Teknolojiye Taşıyoruz! Online Halı Saha Rezervasyon Sistemi En Büyük Hobinizi Teknolojiye Taşıyoruz! Online Halı Saha Rezervasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu Sistem 2 Bölümden oluşmaktadır. 1. Müşteri Randevu Talep Sayfası 2. İşletmeci Kontrol Paneli ve Cari İşlem

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Başlangıç. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Efficy Kontrol Panelim. Efficy de arama yapmak. Oturum kapatma

Başlangıç. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Efficy Kontrol Panelim. Efficy de arama yapmak. Oturum kapatma Başlangıç Efficy 0 Kullanıcı Kılavuzu Oturum Açma Efficy Kontrol Panelim Efficy de arama yapmak Oturum kapatma Oturum Açma İnternet tarayıcınızı açınız ve Efficy ye ait web adresini tuşlayınız. Bu adresi

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü 1 Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü Eczanem Otomasyon Sistemi Sms Modülü, değişik gönderim seçeneklerine ile her ihtiyaca göre mesaj gönderim

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Yetkili Girişi Formu... 2 3. Soru Hazırlayıcısı Başvurusu... 2 4. Şifremi Unuttum... 3 5. Yönetim Paneli... 3 6. Yeni Soru Eklemek...

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik

Detaylı