NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Eğitimde Materyal Kullanımı ve Tasarımı Dersi Sunumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Eğitimde Materyal Kullanımı ve Tasarımı Dersi Sunumu"

Transkript

1 NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Eğitimde Materyal Kullanımı ve Tasarımı Dersi Sunumu Grup İsmi: NiğDeliler Ad ve Soyad: Rahman AYDIN Mustafa ŞENGÜL Tarih

2 İçindekiler Analiz Süreci Tasarım Süreci Gerçekleştirim Süreci Uygulama Süreci Ortaya Koyulan Ürünler

3 PROBLEM CÜMLEMİZ KAN BAĞIŞI DUYARLILIĞI NASIL KAZANDIRILIR?

4 Analiz Süreci Hedef kitlemiz olan yaş arası insanların kan bağışı hakkında bildiklerini öğrenebilmek ve bilmediklerini anlatmak amaçlı yaptığımız projemizi afiş, broşür, video, sosyal medya vb. araç gereçlerle desteklemektir. Analiz bir konuyu (maddi veya düşünsel) temel parçalarına ayırarak, daha sonra parçaları ve aralarındaki ilişkileri tanımlayarak sonuca gitme yoludur.

5 Analiz Süreci ANALİZ AŞAMASI: Amaca ulaşmayı sağlayacak temel stratejilerin belirlendiği aşamadır. Beş aşamadan oluşur. Bunlar Mevcut Durum Analizi, Paydaş Analizi, Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizidir. ANALİZİN AMACI: Herhangi bir insanın başına gelebilecek olan kan ihtiyacının onlar için ne kadar hayati bir önem taşıdığını bu yüzden yaş arası insanların kan bağışı yapmalarının ne kadar önemli olduğuna farkındalık yaratmaktır.

6 Analiz Süreci Uyguladığımız Analiz Süreci: Analiz aşamasında uyguladığımız röportaj içerikle ilgili iletişim kurduğumuz hedef kitle yaş arası halktan insanlardır. Hedef kitlemize ilk önce kendisini tanıtmasını istedik. Sonra ise onlara kan bağışı yapıp yapmadığını sorduk onların cevaplarına göre sorular sorduk yani cevapları evet ise onlara ne düşünerek kan bağışı yaptıklarını eğer cevapları hayır ise neden kan bağışı yapmadıklarını sorduk. En son soru ile onların çevresindeki kişilere kan bağışını önerip önermediklerini sorduk. Bunları onların daha önce kan bağışı hakkında bilgi alıp almadıklarını, kan verip vermediklerini öğrenmek için sorduk.

7 Analiz Süreci Röportaj Soruları: 1.Soru: Kendinizi tanıtır mısınız?(ad, soy ad, yaş, meslek) 2.Soru: Daha önce hiç kan bağışı yaptınız mı?(cevap evet ise 3. soruya hayır ise 4. soruya geçiniz) 3.Soru: Ne Düşünerek kan Bağışı yaptınız? 4-Kan bağışı yaptırmayı neden düşünmediniz eğer bir sebebi olmasaydı kan bağışını düşünür müydünüz? 5.Soru: Çevrenizdeki kişilere kan bağışını önerir misiniz?

8 Analiz Süreci Röportaj Örneği: İyi günler, biz Niğde Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileriyiz. Sizinle kan bağışı farkındalığı hakkında bir röportaj yapmak istiyoruz izniniz var mı? Kan bağısı farkındalığı hakkında fikirler: 1.Soru: Kendinizi tanıtır mısınız?(ad, soy ad, yaş, meslek) Adım Murat soyadım Özmen 26 yaşındayım. Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğünde sağlık memuruyum. 2.Soru: Daha önce hiç kan bağışı yaptınız mı?(cevap evet ise 3. soruya hayır ise 4. soruya geçiniz) Evet yaptım birkaç kez yaptım kızılaya.

9 Analiz Süreci 3.Soru: Ne Düşünerek kan Bağışı yaptınız? İhtiyacı olan kişilere ulaştırmak için. Bizde o duruma düşebiliriz ani bir kaza olur herhangi bir şey olur. Yani bunu düşünerek kan bağışı yaptım. 4-Kan bağışı yaptırmayı neden düşünmediniz eğer bir sebebi olmasaydı kan bağışını düşünür müydünüz? 5.Soru: Çevrenizdeki kişilere kan bağışını önerir misiniz? Tabi öneririm. Sebebi de kaza veya yaralı veya da kan ihtiyacında kendisi de olabilir bu şahısların. Bu yüzden kan bağışını öneriyorum.

10 Analiz Süreci

11 Analiz Süreci İhtiyaç Analizi Biz kan ihtiyacı anında bulunamayan kanlar yüzünden zor duruma düşen insanlara yardım amaçlı kan bağışının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için böyle bir proje geliştirmek istedik. Çünkü kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Hayatları boyunca kan ve kan ürünleri almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları insanların kanını bekliyor. Yeni doğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler insanların kanlarını bekliyor.

12 Analiz Süreci İçerik Analizi (Görev) : Projemizi kan bağışının önemini vurgulamak ve toplumu bilinçlendirmek amaçlı geliştirdik Projemiz hayati önemi olan kan bağışının insanlar tarafından ne kadar dikkate alındığını öğrenmek ve bağış yapmayan insanları teşvik etmektir. Kullanıcı Analizi: Yaptığımız projede yaş aralığında bireylere yaptığımız için yaş sınırı vardır.

13 Analiz Süreci Durum/Ortam (Öğrenme ortamı) Analizi Hazırlayacağımız proje ortamı sokaktır. Proje hazırlamak için Adobe Flash Photoshop programı gereklidir. Sürümü CS6 bu programı broşür ve afiş hazırlamak için Photoshop kısmını kullanacağız. Kişi sınırlamamız yoktur.

14 Analiz Süreci Kullanılan Yöntem(ler)in Gerekçe Analizi İhtiyaç için neden uygun diye bir soru yönelttiğimizde kendimize kan bağışının önemini bilmeyen insanlar için bu konunun hayati önem taşıdığını anlatmak insanların buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. İçeriğe neden uygun diye soru yönelttiğimizi ise yaş arasında insanlara farkındalık yaratmak için içeriğe uygun olduğunu düşünüyoruz. Kullanıcı için neden uygun diye sorarsak eğer acil durumda ihtiyaç sahipleri için kan bağışının hayati öneminin olduğunu düşünüyoruz. Ortam için ise sokaktaki insanları bilinçlendirmek daha kolay ve daha çok kitleye ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.

15 Zaman Çizelgesi Analiz Süreci

16 Tasarım Süreci Hedef kitlemize kan bağışı hakkında önemli bilgileri aktarmaktır. Önemli bilgiler hedef kitleye doğru bir şekilde ulaştığında kan bağışının insan hayatında ne kadar önemli olduğu bilgisine ulaştırmaktır. Tasarım Nedir? Tasarım denilince akla projenin materyalleri gelmektedir. Tasarım raporu kitlemizin ihtiyacı sonucu ortaya çıkmaktadır. Tasarım raporu projede karşılaşılan sorunları önceden fark etmek ve düzenli bir şekilde projenin sürecine devam etmek için yapılmıştır. Tasarımın önemi fazladır çünkü; Projenin iskelet yapısını oluşturmaktadır.

17 Tasarım Süreci Tasarımımızın Amacı Nedir? Röportaj: İnsanların kan bağışı hakkındaki bilgi seviyelerini ölçmek ve bunlara uygun çözümler üretmek. Afiş: İnsanların görebileceği yerlere asarak oradaki bilgileri okuyup kan bağışı hakkında farkındalık yaratmak. Video: Bir paylaşım sistemine yükleyerek hedef kitleyi büyütmek. Kan bağışının hayati önemi belli etmektir. Hedef kitlemize olabildiğince her bilgiyi göstermektir.

18 Tasarım Süreci Uyguladığımız Tasarım Süreci Hedef kitlemiz kan bağışının önemini bilmeyen insanlara ne kadar önemli olduğunu öğretmektir. 18 ile 50 yaş arasında ki insanların kan bağışı hakkında bilgilerini kontrol ettikten sonra bilmeyenler önemini anlatmaktır. Mimari Tasarım Afiş: Hedef kitlemize okuduğundan bilgi çıkarmak ve okuyucu kan bağışı yapmaya teşvik etmek. Video: Sosyal paylaşım platformunda hedef kitleyi genişletmek ve bilgiyi daha çabuk yaymak için kullanılan materyaldir

19 Gerçekleştirim Süreci Gerçekleştirim tasarımın uygulamaya konulmadan önceki aşamasıdır. Karşılaşılan problemleri yazılım ve bileşen ve görevleri veri tabanı tablolarını yazılımdan kesitleri kullanıcı kılavuzlarını planı ve takvimi içeren bir süreçtir. Bu süreçte karşı karşıya gelinen hatalar gözlemlenir. Proje üzerinde rastlanılacak saplamalar veya hedefe yönelik istemli sapmalar tespit edilir ve bu aşamada düzenlenmeye koyulur. Bu aşamada gerçekleştirim önemlidir. Çünkü proje geliştirildiği sırada ortaya çıkan problemlerin raporlandığı aşamadır. gerçekleştirim süreci de bir sonraki aşama olan uygulama sürecine ön zemin hazırlar. Bu nedenle aşamaların hepsi birbirinden etkilenir.

20 Gerçekleştirim Süreci Gerçekleştirim Süreci Sonunda Ulaşmak İstediğimiz Amaçlar: Tasarım aşamasında ortaya koymuş olduğumuz materyali insanların görmelerini sağlamayı amaçladık. Materyalimiz dört farklı şekildedir. İlk materyalimizde kan verme korkusu hakkında kamu spotu tarzında bir video hazırladık. İkinci materyalde ise kan bağışı duyarlılığı hakkında bir afiş çalışması yaptık. Üçüncü materyalde ise broşür şeklinde sloganlar yazarak insanları kan bağışına teşvik etmeyi amaçladık. Dördüncü olarak ise sosyal medya da bir sayfa açarak kitlemizi genişletmeyi amaçladık.

21 Uygulama Süreci Uygulamanın Önemi Bizim hedef kitlemiz yaş arasındaki kesimdir. Yapmış olduğumuz bu proje uygulama aşamasında hayata geçirilmelidir. Bu aşamada proje test edilmeli karşılaşılacak sıkıntılar gidereceğiz. Bu olumlu ya da olumsuz durumları değerlendirilecektir. ADDIE tasarım modelini kullandığımız için bu aşama diğer aşamalarla bağlantılıdır. Uygulama aşamasında yaşadığımız aksaklıkları gerçekleştirim aşamasına dönerek tekrar elden geçiririz.

22 Uygulama Süreci Uygulamanın Amacı Nedir? Grubumuzun amacı kan bağışı hakkında duyarlılık yaratmaktır. Kan bağışı yapmaktan korkan bireylerin, korkularını yenmesi için kan bağışına ihtiyacı olan bireylerden yola çıkarak onlara izlenim kazandırmaktır. Kan bağışı yapan bireylerin ise diğer bireylere bağışta bulunmaları için teşvik etmesini sağlamaktır. Göz önüne asılan afiş ile bireyleri kan bağışına olan ilginin biraz daha artmasını amaçladık.

23

24

25

26 Teşekkürler

DİYETİSYEN OTOMASYONU ÖĞRETİM TASARIMI RAPORU ÜYELER 1) BÜŞRA KORKMAZ 2) NURCAN YILDIRIM

DİYETİSYEN OTOMASYONU ÖĞRETİM TASARIMI RAPORU ÜYELER 1) BÜŞRA KORKMAZ 2) NURCAN YILDIRIM DİYETİSYEN OTOMASYONU ÖĞRETİM TASARIMI RAPORU ÜYELER 1) BÜŞRA KORKMAZ 2) NURCAN YILDIRIM 1. Analiz 1.1. Öğretim Ortamının Analizi 1.2. Öğretim Analizi 1.3. Medya Analizi 1.4. İçerik Analizi 1.5. İhtiyaç

Detaylı

Analiz Raporu. Kullanacağım alanda hangi yazılımlar mevcut? gibi sorulara cevap aranmalıdır.

Analiz Raporu. Kullanacağım alanda hangi yazılımlar mevcut? gibi sorulara cevap aranmalıdır. Grup İsmi Analiz Raporu Kısa Özet Hazırlayacağımız okul demirbaş kayıt programı ile okul faaliyetlerinin yürütülmesinde kullanılan her türlü makine ve cihazlar ile döşeme, masa, koltuk, dolap, mobilya

Detaylı

Analiz Raporu. Projenin amacının, konusunun, işlevinin ne olacağı, hangi yazılımlar kullanılacak gibi parametrelerin belirlenmesi.

Analiz Raporu. Projenin amacının, konusunun, işlevinin ne olacağı, hangi yazılımlar kullanılacak gibi parametrelerin belirlenmesi. Grup İsmi Analiz Raporu Hüsna GÖÇER Merve SEYHAN Kısa Özet Projemiz Personel Takip Sistemi dir. Giriş ekranında iki tane ayrı kullanıcı girişi bulunmaktadır. Birincisi personel girişi, ikincisi yönetici

Detaylı

Analiz Raporu. Kısa Özet. Hedef Kitle. Öğretim İçin Amaçlar. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Analizin Amacı Nedir?

Analiz Raporu. Kısa Özet. Hedef Kitle. Öğretim İçin Amaçlar. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Analizin Amacı Nedir? Eda Nur ŞENOL Ufuk ŞAHİN Analiz Raporu Hedef Kitle İlk olarak analiz raporunda geliştireceğimiz otomasyonun amacını, içeriğini, kullanıcıların değerlendirme sonunda kazanımlarını ve otomasyonumuzun yapım

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ 9. SINIFLAR SEÇMELİ PROJE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ 9. SINIFLAR SEÇMELİ PROJE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ 9. SINIFLAR SEÇMELİ PROJE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AY EYLÜL EKİM HAFTA SAAT HEDEF VE DAVRANIŞLAR KONULAR ÖĞRENME ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLER ÜNİTE 1 BİLİM,

Detaylı

Analiz Raporu. Hedef kitleden bazılarına sorular yöneltildi. Buna göre ne tür değişimler beklediklerini saptadık. Ara yüzünün

Analiz Raporu. Hedef kitleden bazılarına sorular yöneltildi. Buna göre ne tür değişimler beklediklerini saptadık. Ara yüzünün Analiz Raporu Kısa Özet Bu çalışma kapsamında Kafe-Restoranlarda kullanılmakta olan otomasyon prototipinin geliştirerek daha dinamik ve kullanışlı bir şekilde tasarlanması amaçlanmıştır. Bu bağlamda geliştirilen

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI 2017-BAHAR 23 ŞUBAT 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EK 1. PROJE/ETKİNLİK

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

Frequency Percent Valid Percent

Frequency Percent Valid Percent BİOCOĞRAFYA Frequency Table Derste edinilen bilgi ve beceriler bireysel fayda sağlar. Valid hiç katılmıyorum 1 5,0 5,3 5,3 katılmıyorum 3 15,0 15,8 21,1 kararsızım 2 10,0 10,5 31,6 katılıyorum 10 50,0

Detaylı

Frequency Percent Valid Percent

Frequency Percent Valid Percent Türkiye Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası Frequency Table Derste edinilen bilgi ve beceriler bireysel fayda sağlar. Frequency Valid kararsızım 5 25,0 25,0 30,0 katılıyorum 9 45,0 45,0 75,0 tamamen katılıyorum

Detaylı

Frequency Percent Valid Percent

Frequency Percent Valid Percent Nüfus Coğrafyası Frequency Table Derste edinilen bilgi ve beceriler bireysel fayda sağlar. Frequency Valid Valid katılmıyorum 1 5,0 5,0 5,0 kararsızım 3 15,0 15,0 20,0 katılıyorum 12 60,0 60,0 80,0 Derste

Detaylı

Analiz Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Seçil Ekici Özlem Kuşcu

Analiz Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz? Seçil Ekici Özlem Kuşcu Analiz Raporu Grup İsmi Seçil Ekici Özlem Kuşcu Kısa Özet Analiz sürecini geliştirirken amacımız üniversite alanlarında yaygınlaşan öğrenciler için kullanılan apart konaklamalarının sistemlerini kolaylaştırabilmektir.buna

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI 2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI KÜÇÜKÇEKMECE İNÖNÜ İLK-ORTA OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI YOK OLAN DEĞERLER KEZİBAN DİNÇ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ ŞUBAT 2013 NEZAKET

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI Konu Tasarım Odaklı Süreç Ne Öğrenilecek (Kazanım/kazanımlar) TT. 7. B. 1. 1. Tasarım sürecinin bir problem tanımlama ve çözüm önerme süreci olduğunu söyler. TT. 7. B. 1.

Detaylı

Afiş No : 1 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 0246 211 10 51.

Afiş No : 1 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 0246 211 10 51. Afiş No : 1 Afiş No: 1 Afiş No : 2 Afiş No: 2 Afiş No : 3 Afiş No: 3 Afiş No : 4 Afiş No: 4 Afiş No : 5 Afiş No: 5 Afiş No : 6 Afiş No: 6 Afiş No : 7 Afiş No: 7 Afiş No : 8 Afiş No: 8 Afis No: 9 Afiş No:

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

ANALİZ RAPORU. Grup İsmi Canberk DAL Canberk GÜNEŞ Kısa Özet

ANALİZ RAPORU. Grup İsmi Canberk DAL Canberk GÜNEŞ Kısa Özet Grup İsmi Canberk DAL Canberk GÜNEŞ Kısa Özet ANALİZ RAPORU Projenin ana amacı belirlenerek hangi ihtiyaca yönelik olduğu analizi yapıldı. Projemiz garanti servislerine gönderilen elektronik eşyaların

Detaylı

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi,

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, Grup EHEM Tasarım Raporu Emre TÜRKER Hüseyin SERİN Eray KILIÇ Musa CÖCE Kısa Özet Tasarım Raporumuzda: - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, - Projenin hedeflerinin

Detaylı

REHBERLİK DERSLERİ. 5.Sınıflarda, öğrencilerin farklı engellere sahip insanlarla daha iyi ilişkiler kurabilme ve onları daha iyi

REHBERLİK DERSLERİ. 5.Sınıflarda, öğrencilerin farklı engellere sahip insanlarla daha iyi ilişkiler kurabilme ve onları daha iyi HAZIRLIK GRUBU bilişsel gelişimini destekleyici renkli noktalar etkinliği yapıldı. Tangram,hafıza kartları REHBERLİK DERSLERİ ARALIK AYI 5.Sınıflarda, öğrencilerin farklı engellere sahip insanlarla daha

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!...

İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!... İSOV ANADOLU TEKNİK LİSESİ SİZİN FİKRİNİZ SİZİN PROJENİZ HER YAYA BİR KIRMIZI IŞIKTIR!... NASIL BAŞLADIK? Projemiz tanıtım toplantısı ile başladı. İlk toplantımızda öğretmenlerimiz yakın çevremizde var

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir.

Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir. ANALİZ RAPORU Kısa Özet Analiz sürecini geliştirirken amacımız kullanıcıların hastaların istediği vakit randevu almalarını sağlamaktır. Otomasyonu tasarlarken amaca uygun bir otomasyon tasarlamaya çalıştık.

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Ana Fikir: Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler,

Detaylı

TURİZM PAZARLAMASI REKLAM

TURİZM PAZARLAMASI REKLAM TURİZM PAZARLAMASI Turizm Pazarlamasında Tutundurma REKLAM Reklâm; belirli bir ücret karşılığında ve ücretin kimin tarafından ödendiği bilinecek biçimde; bir turizm işletmesinin ve turizm bölgesinin ürünlerinin

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ 1 AB İLETİŞİM STRATEJİSİ (ABİS) NEDİR? Türkiye - AB müzakere sürecinin üç ayağı: 1- Siyasi reformlar 2- AB yasal düzenlemelerinin kabul edilmesi ve uygulanması

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 1.ANALİZ 1.1 PROBLEM 10. Sınıf Bilişim Teknolojileri öğrencilerinin Mesleki Gelişim dersini gereksiz bulmaları ve bu nedenle derse olan ilgisizlikleri. 1.2 OLMASI GEREKEN DURUM Öğrencilerin bu dersi diğer

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

T. C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Bölümü 2012-2013 Güz KAM 432 Topluluk Önünde Konuşma

T. C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Bölümü 2012-2013 Güz KAM 432 Topluluk Önünde Konuşma T. C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Bölümü 2012-2013 Güz KAM 432 Topluluk Önünde Konuşma KAM 432 İşletme Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri için zorunlu bir

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA 1-PROJENİN ADI: HAYDİ HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2-PROJENİN ÖZETİ: 2013-2014 eğitim- öğretim yılında okulumuz da gerçekleştireceğimiz

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Sistem Yazılım ve Yönetim Elemanı

Sistem Yazılım ve Yönetim Elemanı CAPS-Career Assessment and Planning System-Kariyer Değerleme ve Planlama Sistemini tüm dünyada kullanılabilen bir sistem haline getirme sürecimizde tam zamanlı ve/veya yarı zamanlı ekip arkadaşları arıyoruz.

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

2014 «Su Gelecektir» Sosyal Sorumluluk Projesi

2014 «Su Gelecektir» Sosyal Sorumluluk Projesi 2014 «Su Gelecektir» Sosyal Sorumluluk Projesi Geberit Hakkında 1874 yılında Albert Geberit tarafından İsviçre de kurulan Geberit; rezervuar, boru gibi duvar arkasındaki teknolojiler konusuna odaklanmış

Detaylı

Enerjide alternatif bir yaklaşım

Enerjide alternatif bir yaklaşım alternatifenerji.com temiz enerji, enerji verimliliği, eko binalar, yeşil ulaşım, enerji mevzuatı konularında çalışma yapan profesyoneller, yatırımcılar ve bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen herkes

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (23 Mart-04 Mayıs 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

14. DEĞERLENDİRME ÖRNEK FORMLARI GRUPLA ÇALIŞMA KILAVUZU

14. DEĞERLENDİRME ÖRNEK FORMLARI GRUPLA ÇALIŞMA KILAVUZU EKLER KAYNAKÇA 161 EKLER 14. DEĞERLENDİRME ÖRNEK FORMLARI GRUPLA ÇALIŞMA KILAVUZU Sevgili Öğrenciler, Bu kılavuzdaki önerileri uygulayarak grup çalışmalarında yapmanız gerekenleri ve uyulması gereken kuralları

Detaylı

... ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

... ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ... ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ İç Kontrol Uyum Eylem Planı Danışmanlığı İç kontrol ; Sistemli, sürekli, süreç odaklı, kontrollü iyi yönetimi ifade etmektedir. Buradaki kontrol anladığımız tarzda denetimi ifade eden kontrol değildir.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Ġubat-23 Mart 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Ġubat-23 Mart 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Ġubat-23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Öğretim Tasarımı ve Eğitim Teknolojisi. Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN

Öğretim Tasarımı ve Eğitim Teknolojisi. Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN Öğretim Tasarımı ve Eğitim Teknolojisi Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN Öğrenme - Eğitim Teknolojisi Yaşantı ürünü Kalıcı izli Davranış değişikliği Nasıl Öğretirim? Öğrenme ile ilgili sorunların analizi ve

Detaylı

Öğrenciler basit düzeyde html kodlarıyla nesne tabanlı web sayfaları oluşturmayı öğrenecek. Öğretilecek kod başlıkları:

Öğrenciler basit düzeyde html kodlarıyla nesne tabanlı web sayfaları oluşturmayı öğrenecek. Öğretilecek kod başlıkları: Ders için kendi hedefleriniz ve öğrencilerin kazanımları Öğretimimizdeki ilk hedef seçmiş olduğumuz konuyu problem tabanlı öğrenme yöntemine uygun bir şekilde anlatmaktır. Bunun yanında ders düz anlatım

Detaylı

1. AMAÇ Bu belgenin amacı, Özel Çalışma Modüllerinin (ÖÇM) uygulanmasına ilişkin ilke ve esasları tanımlamaktır.

1. AMAÇ Bu belgenin amacı, Özel Çalışma Modüllerinin (ÖÇM) uygulanmasına ilişkin ilke ve esasları tanımlamaktır. 20 1/6 1. AMAÇ Bu belgenin amacı, Özel Çalışma Modüllerinin (ÖÇM) uygulanmasına ilişkin ilke ve esasları tanımlamaktır. 2. TANIMLAR 2.1. Özel Çalışma Modülleri ÖÇM tıp eğitiminin ilk üç yılı içinde, öğrencilerin

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1 1. Hayata Destek Derneği (HDD), Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG), Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MK) bir araya gelerek Sivil Toplum Afet Platformunu (SİTAP) kurmak üzere çalışmalara

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor?

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor? Not: Bu doküman, TÜBİTAK tarafından desteklenen ATBÖ (Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme) Projesi kapsamında hazırlanan öğretmenlerin 3 yıl boyunca yaşadıkları sınıf tecrübelerini paylaştıkları ATBÖ Öğretmen

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat Mart 2014)

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat Mart 2014) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Mart 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir.

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. Hızla artan iletişim olanakları karşısında hedef kitleye en etkin şekilde ve doğru kanaldan ulaşmanın

Detaylı

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim PROJE nº: 2011-1-ES1-LEO05-35863 Öğrenci Kılavuzu Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

EK 1. TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ BAZI KURUM VE KURULUŞLAR

EK 1. TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ BAZI KURUM VE KURULUŞLAR EK 1. TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ BAZI KURUM VE KURULUŞLAR Resmi ve özel okullar, özellikle zihinsel engelliler okulu, görme engelliler okulu, işitme engelliler

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU 2012-2013 SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ AMACI: Erzurum ilinde Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların nedenleri, korunma yolları, tanı ve tarama yöntemleri konusunda farkındalığın

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

EFQM KAZANANLAR KONFERANSI

EFQM KAZANANLAR KONFERANSI 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ Okul ortamını sürekli iyileştirerek çocukların iyi alışkanlıklar kazanmalarını, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak

Detaylı

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Proje Koordinatörü: Aydın SARIGÜL Mimar: Seçil SEÇAL Çukurova Kalkınma Ajansı 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi AKTS İşletme Mühendisliği Bitirme Çalışması

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi AKTS İşletme Mühendisliği Bitirme Çalışması BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi AKTS İşletme Mühendisliği Bitirme Çalışması 520034500001490 0 2 0 4 7 Ön Koşullar : a) Ön koşul: Proje dersini

Detaylı

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ :

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ : KURS NUMARASI KURS ÖĞRETMENİ ÖĞRETİM YILI KURS ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONU E-POSTA ADRESİ MEZUN OLDUĞU OKUL / YIL BRANŞI KURSUN KURSUN ADI KURSUN YERİ BAŞLAMA - BİTİŞ TARİHİ BAŞLAMA - BİTİŞ SAATİ KURS AÇMA

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA TARİHİ: Öğrencinin şu anki performans düzeyi: Dil ve anlatımı başarır. Sözcükte anlam bilgisini kavramaz. Kendini basitçe

Detaylı

ANALİZ RAPORU. * Kitabın bulunduğu birimden çıkarılması durumunda giriş-çıkış kaydının alınamamasından dolayı takip edilemeyen kitaplar,

ANALİZ RAPORU. * Kitabın bulunduğu birimden çıkarılması durumunda giriş-çıkış kaydının alınamamasından dolayı takip edilemeyen kitaplar, ANALİZ RAPORU Konu Özeti Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir. Analiz kısmı problemi tanımladığımız kısmıdır. Bu kısımda projemizin başından sonuna kadar neler yapacağımızı

Detaylı

trafikte bilinçli bir nesil için

trafikte bilinçli bir nesil için bilinçli bir nesil e t k i için f tra Giriş Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir.

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ DOÇ.DR. ZEHRA ALTINAY SINIF YONETIMI Bu derste, Sınıf yönetimini etkileyen etmenler Sınıf yönetiminin temel amaçları Sınıf yönetiminin ilkeleri Sınıf yönetimi

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

TÜRK İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI. Berhan L. Bıyıkoğlu

TÜRK İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI. Berhan L. Bıyıkoğlu TÜRK İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI Berhan L. Bıyıkoğlu TÜRK İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI Berhan L. Bıyıkoğlu TÜRK İŞARET DİLİ İŞARET DİLİ VE ÇEVRE TERCÜMANLIĞI Berhan L. BIYIKOĞLU TÜRK İŞARET DİLİ Ders: 1 Konu:

Detaylı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Fikirleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançlar ve değerleri keşfetme ve ifade etme yollarımızla ilgili

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

E-Öğrenme Platformu Kullanıcı Kılavuzu ΓΡΑΨΕ ΤΙΤΛΟ

E-Öğrenme Platformu Kullanıcı Kılavuzu ΓΡΑΨΕ ΤΙΤΛΟ ΓΡΑΨΕ ΤΙΤΛΟ İçindekiler Genel bilgiler... 3 Gerekli yazılım... 3 E-Öğrenme Platformuna Giriş... 3 E-Öğrenme Platformunda Gezinti... 6 Ders alanının düzeni... 8 E-Öğrenme Platformundan Çıkma... 10 Created

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. YDI411 Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi I YDI 401 Yabancı Dil öğretiminde Meteryal Geliştirme ve uygulama

DERS BİLGİLERİ. YDI411 Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi I YDI 401 Yabancı Dil öğretiminde Meteryal Geliştirme ve uygulama DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkçe nin Yabancı Dil Olarak Öğretilmesi II YDI404 8.Yarıyıl 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri YDI411 Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi I YDI 401 Yabancı

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI 1) ÖNSÖZ: ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Ortaokulu olarak amacımız Fen Bilimleri dersi kapsamında Geleceğe Enerjin Kalsın

Detaylı

HEMŞİRELERİNİN UYGULADIKLARI HASTA EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Uzm. Hem. Aysun ÇAKIR

HEMŞİRELERİNİN UYGULADIKLARI HASTA EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Uzm. Hem. Aysun ÇAKIR HEMŞİRELERİNİN UYGULADIKLARI HASTA EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Uzm. Hem. Aysun ÇAKIR GİRİŞ Hasta eğitimi, sağlığı koruyan ve bireylerde davranış değişikliği geliştirmeye yardım eden öğrenim deneyimlerinin

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

EĞİTSEL MOBİL UYGULAMA PROJESİ RAPORU. Proje Başlığı (Taslak) BETÜL DURMUŞOĞLU

EĞİTSEL MOBİL UYGULAMA PROJESİ RAPORU. Proje Başlığı (Taslak) BETÜL DURMUŞOĞLU EĞİTSEL MOBİL UYGULAMA PROJESİ RAPORU Proje Başlığı (Taslak) BETÜL DURMUŞOĞLU 130805029 betul.durmusoglu71@gmail.com 1. Özet Projem özel öğrenme güçlüğü olan bireyler için. Özel öğrenme güçlüğü alt tiplerinden

Detaylı

ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ

ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ Bugün ülkemizi, tüm insanlığı ve hatta tüm canlıları etkileyen en büyük sorun çevre kirliliği sorunudur. Mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ortamda yaşamak için

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ

PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA : DÜNYA NIN İŞLEYİŞİ ÜNİTENİN UYGULAMA SÜRESİ : 04 ŞUBAT 2019-08 MART 2019 ANA FİKİR : EVRENDE YER KAPLAYAN HER ŞEY MADDEDİR VE MADDE DEĞİŞİM İÇERİSİNDE OLABİLİR

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU Dersin İçeriği: Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler

Detaylı

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları:

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM Amaç: Öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış

Detaylı

Hem. Songül GÜNEŞ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 9.4.2014 1

Hem. Songül GÜNEŞ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 9.4.2014 1 Hem. Songül GÜNEŞ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 9.4.2014 1 Ameliyathaneler kendine özgü mimari dizaynları, çalışma koşulları ve ameliyathanede görev yapan personelleriyle çok özel merkezlerdir Ameliyathane

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARAELMAS TÖMER) YÖNETMELİĞİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARAELMAS TÖMER) YÖNETMELİĞİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARAELMAS TÖMER) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç * MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Bülent Ecevit

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU VE SIKÇA SORULAN SORULAR

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU VE SIKÇA SORULAN SORULAR ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU VE SIKÇA SORULAN SORULAR UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

Öğretim Sistemleri Tasarımı veya Öğretme-Öğrenme Süreçleri Tasarımı

Öğretim Sistemleri Tasarımı veya Öğretme-Öğrenme Süreçleri Tasarımı Öğretim Tasarımı veya Öğretim Sistemleri Tasarımı veya Öğretme-Öğrenme Süreçleri Tasarımı (Instructional Design Instructional System Design) Öğr.Gör. Şirin KARADENİZ 1 Öğretmeveöğrenme ile ilgili bilimsel

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

YÜKSEK CİROLU TELEFON KILIF ÜRETİM FİRMASI

YÜKSEK CİROLU TELEFON KILIF ÜRETİM FİRMASI YÜKSEK CİROLU TELEFON KILIF ÜRETİM FİRMASI Satıcı Bilgisi Ad: innoroma İlan ayrıntıları Referans no: RF598019 Şirket Bilgileri Başlık: YÜKSEK CİROLU TELEFON KILIF ÜRETİM FİRMASI Şirket İsmi: Milazzare

Detaylı