"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR.""

Transkript

1

2 "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

3 Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır; gerçeği, doğruyu, güzeli arayış Her arayış, içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz; ikinci, üçüncü arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki özelliğidir. Okumak insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.

4 Özel Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisesi olarak öğrencilerin; bireysel sorumluluklarının pekiştirilmesi; çevrelerine duyarlı, kültürünü tanıyan ve ona sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesi temel amacımızdır. Okulumuzda çağdaş, klasik ve popüler yapıtlar aracılığıyla öğrencilerin Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisemizde Türk edebiyatının dönemlerinin yanı sıra farklı kültürleri ve yazarları tanımaları, çeşitli dönemlerde yazılan eserler arasında ilişki kurmaları, zihniyet ve gelenek unsurlarının bu eserler üzerindeki etkisini fark etmeleri; bunun yanı sıra metin çözümleme, eleştiri yazma, sözlü ve yazılı olarak kendilerini doğru ifade etme becerilerinin de öğrencilere kazandırılması önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedeflerimizden hareketle Özel Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim gören ve görecek olan tüm öğrencilerimize sunulmak üzere hem güncel hem de Türk ve Dünya edebiyatından eserler içeren bir kitap seçkisi hazırlanmıştır. Söz konusu seçki, her yıl öğrencilerden gelen dönütler ve popüler edebiyatın gelişimine paralel olarak güncellenmektedir. Özel Atacan Ortaokulu/Anadolu Lisesi

5 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ATACAN ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ OKUTULACAK KİTAPLAR VE KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR 5. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EYLÜL- EKİM Kitap Adı: Sol Ayağım Yazarı: Christy Brown Yayın Evi: Nemesis Yayınları Hedefler: Birey ve toplum, yenilikler ve gelişmeler, azim, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, önyargı, hoşgörü, korku, gizem konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. KASIM Kitap Adı: Barış Takımı Atatürk'le Buluşuyor Yazarı: Sevgi Özel-İbrahim Dizman Hedefler: Tarihe yön vermiş, bir toplumu yoktan var etmiş büyük komutan ve büyük devlet lideri Mustafa Kemal Atatürk ün Türk milleti için yapmak istedikleri ve başarmaya çalıştıklarının anlatıldığı bu kitapla öğrencilerde var olan Atatürk sevgisinin pekiştirilmesi hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Bilgelik Okulu -İlk Sır Çözülüyor Yazarı: Aslı Eti Hedefler: Öğrencilerimizin farklılıklara saygı gösterebilmesi ve insan ilişkilerini güçlendirebilmeleri hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Şiir Küçüğün Yazarı: Cihan Demirci Hedefler: Şiir türü ile yakından tanışmak ve şiir sevgisi kazanmalarını sağlamak hedeflenmiştir.

6 YARIYIL Kitap Adı: Sihirli İstanbul Yazarı: Şule Tankut Jobert Yayın Evi: Kelime Yayınları Hedefler: İstanbul un dünya tarafından tanınan birçok tarihi ve doğal güzelliklerini öğrenciye farklı bir pencereden tanıtmak ve yaşadıkları şehir hakkında bilmediklerini öğretmek hedeflenmiştir. MART Kitap Adı: Hınzır Can Çevre Dostu Yazarı: Cihan Demirci Hedefler: Doğayı sevmeyi ve diğer canlılara karşı duyarı olabilmeyi öğretmek hedeflenmiştir. NİSAN Kitap Adı: Demir Yolu Çocukları Yazarı: Edith Nesbit Yayın Evi: Epsilon Yayınları Hedefler: İyiliği ve kötülüğü, adaleti, paylaşmayı, empati kurmayı, doğayı sevmeyi, kalabalık içinde birey olabilmeyi öğretmek hedeflenmiştir. MAYIS Kitap Adı: Sadako ve Bin Turna Kuşu Yazarı: Eleanor Coerr Yayın Evi: Beyaz Balina Yayınları Hedefler: Savaşın zararları, çevre kirliliği, her şeye rağmen pes etmemek, sabır ve azim, yardımlaşma, empati konularında öğrencilerin eğitilmeleri hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listedeki kitapları okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir.

7 6. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EYLÜL-EKİM Kitap Adı: Beyaz Diş Yazarı: Jack LONDON Yayın Evi: Epsilon Yayınları Hedefler: İnsan ile hayvanlar arasındaki ilişkileri ve vahşi hayatı; bir hayvanın gözünden anlatan bu eserle "sevgi, güven, doğaya ve hayvanlara saygı " gibi duyguları öğretmek hedeflenmiştir. KASIM Kitap Adı: Veda Yazarı: Zülfü Livaneli Yayın Evi: Doğan Egmont Yayınları Hedefler: Tarihe yön vermiş, bir toplumu yoktan var etmiş, büyük komutan ve büyük devlet lideri M. Kemal Atatürk'ün Türk milleti için yapmak istedikleri ve başarmaya çalıştıklarının anlatıldığı bu kitapla öğrencilerde var olan Atatürk sevgisinin pekiştirilmesi hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Dünya'nın On Dört Günü Yazarı: Aslı Eti Hedefler: Çevrenin önemi, çevreye karşı sorumluluklarımız, hayatı çok yönlü değerlendirme gibi konularda öğrencilerin düşünmesi hedeflenmiştir. Kitap Adı: Uykucu Şiirler Yazarı: Haydar Ergülen Yayın Evi: Kırmızı Kedi Hedefler: Şiir türü ile yakından tanışmak ve şiir sevgisi kazanmalarını sağlamak hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Pal Sokağı Çocukları Yazarı: Ferenc Molnar Yayın Evi: Yapıkredi Yayınları Hedefler: Dayanışma, arkadaşlık, özgüven, yaşamın gerçekleri ile mücadele edebilme gibi duyguların pekiştirilmesi hedeflenmiştir.

8 YARIYIL Kitap Adı: Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi Yazarı: Cihan Demirci Hedefler: Dünya'yı paylaştığımız diğer canlılara dikkat çekme ve onların gözünden Dünya'ya bakabilme yetisini kazanabilmek hedeflenmiştir. MART Kitap Adı: Süper Gazeteciler-1 Yazarı: Aytül Akal Yayın Evi: Tudem Yayınları Kazanımlar: Günlük yaşam, dostluk, sevgi, yardımlaşma, paylaşım, zorlukları yenme, sorumluluk, toplum hayatı, kültür, özgüven, karar verme, iyi-kötü, yaşamın gerçekleri, mutluluk" duygularının pekiştirilmesi hedeflenmiştir. NİSAN Kitap Adı: Fener Balığının Kayıp Işığı Derleyen: Göktuğ Canbaba Yayın Evi: Doğan Egmont Yayınları Hedefler: Dostluk, güven, cesaret ve paylaşım" duygularını geliştirmeleri hedeflenmiştir. MAYIS Kitap Adı: Küçük Prens Yazarı: Antoine De Saint-Exupery Yayın Evi: Doğan Egmont Yayınları Kazanımlar: Bakış açısı farklılığını, ruh inceliğini, düş kurabilme yetisini, sevgi, dostluk ve mutluluk duygularını pekiştirme hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listedeki kitapları okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir.

9 7. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EYLÜL-EKİM Kitap Adı: Monte Cristo Kontu Yazarı: Alaxadre Dumas Yayın Evi: Epsilon Yayıncılık Hedefler: Dürüstlük, pes etmeme, ihanet, ödül ceza çatışması, sevgi ve zafer temalarında öğrencilere yeni bakış açıları kazandırmak hedeflenmiştir. KASIM Kitap Adı: Atatürk Anlatıyor Yazarı: Adnan Binyazar Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Tarihe yön vermiş, bir toplumu yoktan var etmiş büyük komutan ve büyük devlet lideri Mustafa Kemal Atatürk ün Türk milleti için yapmak istedikleri ve başarmaya çalıştıklarının anlatıldığı bu kitapla öğrencilerde var olan Atatürk sevgisinin pekiştirilmesi hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Unutma Beni Yazarı: Aslı Eti Hedefler: Çevrenin önemi, çevreye karşı sorumluluklarımız, hayatı çok yönlü değerlendirme gibi konularda öğrencilerin düşünmesi hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Sihirbaz Babam Yazarı: Feyza Hepçilingirler Hedefler: Çocuk dünyasının büyüsü, farklı yaş gruplarındaki insanların aralarında gelişen iletişim, hayal kurmanın önemini anlamaları hedeflenmiştir. ŞUBAT Kitap Adı: Çizgili Pijamalı Çocuk Yazarı: John BOYNE Yayın Evi: Tudem Yayınları Hedefler: Çocuk dünyasının büyüsü, farklı yaş gruplarındaki insanların aralarında gelişen iletişim, hayal kurmanın önemi, yaşamanın zor olduğu şartlarda hayatla mücadele ve ne olursa olsun pes etmeme konularındaki duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir.

10 MART Kitap Adı: Süper Gazeteciler-2 Yazarı: Aytül Akal Yayın Evi: Tudem Yayınları Kazanımlar: Günlük yaşam, dostluk, sevgi, yardımlaşma, paylaşım, zorlukları yenme, sorumluluk, toplum hayatı, kültür, özgüven, karar verme, iyi-kötü, yaşamın gerçekleri, mutluluk" duygularının pekiştirilmesi hedeflenmiştir. NİSAN Kitap Adı: Babam Bir Çalıya Dönüştüğünde Yazarı: Joke van Leeuwen Yayın Evi: Çınar Yayınları Hedefler: Savaş yüzünden ülkesinden ayrılmak zorunda kalan insanların yaşadıkları zorluklardan yola çıkarak barışın ne kadar gerekli olduğunun hissettirilmesi hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listedeki kitapları okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir.

11 8. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EYLÜL-EKİM Kitap Adı: Uçan Sınıf Yazarı: Erich KASTNER Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Doğruluk ve dürüstlük ilkeleri üzerine kurulu sıkı bir arkadaşlığın ve dayanışmanın gücüyle yaşamın tüm zorlukların alt edilebilir olduğunu öğrenmeleri hedeflenmiştir. KASIM: Kitap Adı: Kayıp Zamanlar Yazarı: Michael MORPURGO Yayın Evi: Tudem Yayınları Hedefler: Eser, hayatta neyin önemli olduğuna ve sonunda gurur duyacağınız bir yaşam sürmenizi, masumiyet, sevgi ve korkaklık temalarının öğrencilerin hayal dünyalarında yer almasını hedeflemektedir. ARALIK Kitap Adı: Off, Dilim! Yazarı: Feyza Hepçilingirler Hedefler: Dil bilincinin kazandırılması hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Zarf Yazarı: Haydar Ergülen Hedefler: Şiir türü ile yakından tanışmak ve şiir sevgisi kazanmalarını sağlamak hedeflenmiştir. ŞUBAT-MART Kitap Adı: İlk Gençlik Yazarı: Lev Nikolayevic TOLSTOY Yayın Evi: İş Bankası Kültür Yayınları Hedefler: Tolstoy kendini, ailesini ve çevresini gittikçe daha iyi kavrayan kahramanının manevi gelişimini eserinin merkezine alır. Öğrencilerimiz bu eşsiz eser ile birlikte kendi iç dünyalarına yeniden bir göz atıp birçok manevi değeri yeniden sorgulayacaklardır. NİSAN-MAYIS: Bu aylarda LGS'ye yönelik çalışmalar yapılacağından 8. sınıf öğrencilerine yoğun test çözümü yaptırılacaktır.

12 HAZIRLIK SINIFLARINDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Benim Atatürk'üm Yazarı: Sevgi Özel Hedefler: Tarihe yön vermiş, bir toplumu yoktan var etmiş, büyük komutan ve büyük devlet lideri M. Kemal Atatürk'ün Türk milleti için yapmak istedikleri ve başarmaya çalıştıklarının anlatıldığı bu kitapla öğrencilerde var olan Atatürk sevgisinin pekiştirilmesi hedeflenmiştir. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Çalıkuşu Yazarı: R. Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılap Yayınları Hedefler: Millî Edebiyat Döneminde, Türk insanının yaşadığı şartları, çektiği sıkıntıları, bir asır önceki Anadolu daki yaşantıyı duyumsatmak. Temiz ve güzel Türkçe örnekleriyle tanıştırmak. YARIYIL Kitap Adı: Dede Korkut Öyküleri Yayın Evi: Abm Yayınları Hedefler: İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı ve bu dönemin sosyal ve kültürel yaşamı hakkında öğrencilerin bilgi edinmesi hedeflenmiştir. ŞUBAT Kitap Adı: Dönüşüm Yazarı: Franz Kafka Hedefler: Bireyin kendini ve içinde yaşadığı toplumu kendine yabancılaşmadan değerlendirebilmesi hedeflenmiştir. MART Kitap Adı: Fareler ve İnsanlar Yazarı: John Steinbeck Yayın Evi: Remzi Kitabevi Hedefler: Öğrencilere insanlığın gereği olan temel değerleri benimsetmek ve bu değerleri yaşamlarına adapte etmelerini sağlamak hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Sergüzeşt Yazarı: Sami Paşazade Sezai Yayın Evi: Antik Tük Klasikleri Hedefler: Türk edebiyatının ilklerinden biri olan Sergüzeşt romanıyla birlikte o devrin yaşam şartları hakkında geniş bilgi edinmek, sevginin hangi çağda yaşanırsa yaşansın özünde hiç değişmediğini anlamak ve ne olursa olsun yaşama sevinci ni asla yitirmememiz gerektiğini anlatmak hedeflenmiştir.

13 YAZ TATİLİ Kitap Adı: Büyümenin Türkçe Tarihi Yazarı: Murathan Mungan ın Seçtikleriyle Yayın Evi: Metis Yayınları Hedefler: Türk Edebiyatı nın seçkin yazarlarının hikâyelerinin derlendiği kitapla öğrencilere metin çözümleme, eleştiri yazma, sözlü ve yazılı olarak kendilerini doğru ifade etme becerilerini kazandırmak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Üç Anadolu Efsanesi Yazarı: Yaşar Kemal Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Farklı kültürlere ait mitoloji ve destan örneklerini okuyan öğrencilere Türk mitolojisini ve Anadolu efsanelerini daha yakından tanıtmak, öğrencilerin 9. sınıf Türk Edebiyatı dersine ön hazırlık yapmalarını sağlamak amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

14 9. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Gazeteci Çocuk Yazarı: Vince Vawter Hedefler: Bireysel farklılıklara saygı duyma, insanları görünüşleri konusunda yargılamama, farklı düşüncelere ve özgürlüklere önem verme değerinin kazandırılması hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Dokuzuncu Hariciye Koğuşu Yazarı: Peyami Safa Yayın Evi: Ötüken Neşriyat Hedefler: Bireyin iç dünyasını ele alan bu eser vasıtasıyla öğrencinin psikolojik roman türünü tanıması hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Öyküyü Okumak Yazarı: Feyza Hepçilingirler Hedefler: Öykü türünün ve Türk edebiyatından seçkin öykülerin tanınması hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Semerkand Yazarı: Amin Maalouf Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Tarihi olayları yeniden yorumlamak, iyi-kötü çatışması, empati, o devre ait yaşayış biçimleri, sanatçıya bakış açısı, dostluk, sevgi ve idealist olma temalarında, öğrencilere yeni bakış açıları kazandırmak hedeflenmiştir. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Kürk Mantolu Madonna Yazarı: Sabahattin Ali Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Öğrencilerin bu romanla karakterler üzerinden ruh çözümlemeleri ve portre çalışması yapmaları amaçlanmıştır. Anlatım türleri hakkında bilgi sahibi olması hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Romeo ve Juliet Yazarı: W. Shakespeare Yayın Evi: Remzi Kitabevi Hedefler: Trajedi türünün seçkin bir örnek üzerinden tanınması hedeflenmiştir.

15 YAZ TATİLİ Kitap Adı: Yaprak Dökümü Yazarı: Reşat Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılâp Kitabevi Hedefler: Öğrencilerin toplumun başından geçen büyük toplumsal değişimlerin sonuçlarına eleştirel bir bakış getirmelerini, edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Hayvan Çiftliği Yazarı: George Orwel Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Sosyal yaşamda özgür ve demokratik ortamın öneminin öğrencilere hissettirilmesi hedeflenmiştir. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

16 10. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Sinekli Bakkal Yazarı: Halide Edip Adıvar Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Eser vasıtasıyla Doğu-Batı kültürünün doğru sentezlenmesinin öneminin öğrencilere hissettirilmesi hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: 40 Şiir ve Bir Yazarı: Haydar Ergülen Hedefler: Şiir türü ile yakından tanışmak ve şiir sevgisi kazanmalarını sağlamak hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Bir Çift Yürek Yazarı: Marlo Morgan Yayın Evi: Klan Yayınları Hedefler: Kitapta yapılan yolculuk boyunca öğrencilerden kentli yaşamı ile yerli yaşamını, insanların hayata bakışını ve felsefelerini karşılaştırmaları istenmiştir. Öğrencilere hiçbir eşya ve nesnenin yani mülkiyetçiliğin önemli olmadığını, kan ve kemiğin tüm insanlarda bulunduğunu farklı olanın yürek ve niyet olduğunu kavratmak amaçlanmıştır. YARIYIL Kitap Adı: Beyaz Zambaklar Ülkesinde Yazarı: Grigoriy Petrov Yayın Evi: Koridor Yayınları Hedefler: Atatürk'ün de önerdiği bu kitapta; yokluk içinde yaşayan bir halkın küllerinden doğması anlatılmaktadır. Bu kitap ile öğrencilerimizin umut, zorluklarla mücadele, hayallerin ardından gitme gibi temaları özümsemeleri amaçlanmıştır. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır Yazarı: Ahmet Şerif İzgören Yayın Evi: Elma Yayınevi Hedefler: Öğrencilerin, kimi sorularla kendisine ve dünyaya ayna tutması ve düşünmesi sağlanmaya çalışılmış; hayata dair geniş bir yelpazede kişisel bir gezintiye çıkarılması hedeflenmiştir.

17 NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Simyacı Yazarı: Paulo Coelho Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: " Hayattaki mutluluğumuz bazen bize uzak gibi görünse de çok yakınımızda olabilir, bunu geç de olsa anlamak bize hayatın tadına varmamızı sağlayacaktır." ana fikrinden harekete öğrencilerimizin içsel dünyalarına yolculuk yapmaları ve felsefe kitaplarıyla tanışmaları amaçlanmıştır. YAZ TATİLİ Kitap Adı: İki Şehrin Hikâyesi Yazarı: Charles Dickens Yayın Evi: Remzi Kitabevi Hedefler: Fransız İhtilali nin, o dönemde toplumda yaşanan çalkantıların ve değişen dengelerin roman kahramanları üzerinden anlatıldığı eserle öğrencilerin toplumsal değişimlerin sonuçlarına eleştirel bir bakış getirmelerini, edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Semaver Yazarı: Sait Faik Abasıyanık Yayın Evi: Yapı-Kredi Yayınları Hedefler: Türk öykücülüğü ve Sait Faik Abasıyanık ın Türk öykücülüğündeki yerinin kavratılması, öğrencilerin öykü türünün özellikleri hakkında çıkarımda bulunması amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir

18 11. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Edebiyat Mutluluktur Yazarı: Zülfü Livaneli Yayın Evi: Doğan Kitap Hedefler: Öğrencilere edebiyatın tüm türlerini, önemli yazar ve şairlerini tanıtmak ve bir bütün olarak edebiyatı sevdirmek hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Mürebbiye Yazarı: Hüseyin Rahmi GÜRPINAR Yayın Evi: Özgür Yayınları Hedefler: Kültürler arası etkileşimin yalın bil dille anlatıldığı bu eserde öğrencilerimize; Osmanlı'dan Cumhuriyet'e giden yoldaki yapısal değişiklikleri göstermek, topluma yayılan Batılılaşmanın, günlük hayattaki izdüşümlerinin farkına varmalarını sağlamak amaçlanmıştır. OCAK Kitap Adı: Hiçe Doğru Yazarı: Hüsnü Arkan Hedefler: Şiir türü ile yakından tanışmak ve şiir sevgisi kazanmalarını sağlamak hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Yeşil Gece Yazarı: Reşat Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılâp Yayınevi Hedefler: Aydın kesimi temsil eden idealist bir öğretmen üzerinden dönemde karanlık fikirlere karşı verilen mücadele güçlü bir şekilde yansıtılmaktadır. Herkes sizin karşınızda dursa bile siz inandığınız fikirlerden vazgeçmemeli ve inandığınız doğruları savunmayı unutmamalısınız. inancı öğrencilere verilmek istenmiştir. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Baba Evi Yazarı: Orhan Kemal Yayın Evi: Epsilon Yayıncılık Hedefler: Tıkanmış yaşamlarında bireysel çıkış arayan küçük insanları anlatan 'Baba Evi', Orhan Kemal'in yokluk içinde, aile baskısıyla geçen çocukluğunun, ilk gençliğinin öyküsünden harekete öğrencilerimizin, yazarın hayatını ve yazar olmasının ilk basamaklarını öğrenmeleri hedeflenmiştir.

19 NİSAN - MAYIS Kitap Adı: Gün Olur Asra Bedel Yazarı: Cengiz Aytmatov Yayın Evi: Ötüken Yayınları Hedefler: Öğrencilere; küçük şeylerle mutlu olabilme, huzur, refah, savaşın getirdiği olumsuzluklar, kültürel değerlerin kaybedilmesinin sonuçları, barışın önemi gibi kavramları özümsetmek amaçlanmıştır. YAZ TATİLİ Kitap Adı: Memleket Hikâyeleri Yazarı: Refik Halit Karay Yayın Evi: İnkılâp Yayınları Hedefler: Millî Edebiyat Döneminde, Türk insanının yaşadığı şartları, çektiği sıkıntıları, bir asır önceki Anadolu daki yaşantıyı duyumsatmak. Temiz ve güzel Türkçe örnekleriyle tanıştırmak. Kitap Adı: Yaşlı Adam ve Deniz Yazarı: Ernest Hemingway Yayın Evi: Bilgi Yayınları Hedefler: Yaşam ve insanlık üzerine öğrencilerin düşünmesi hedeflenmiştir. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

20

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR"

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" Okumak uzun bir yolculuktur; hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir.

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir. ARTVİN OKUYOR Proje Kapsamında Velilerimiz ve Öğrencilerimiz 100 Temel Eser Türk ve Dünya Klasikleri arasından seçilen eserleri okuyacak ve süreç sonunda okudukları eserlerden 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR.

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. TÜRKÇE UÇAN SINIF- ERİCH KASTNER - CAN YAYINLARI CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI- ROALD DAHL- CAN YAYINLARI BÜYÜK ATATÜRK'TEN

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TOROSLARDA OKU MAK KONU: Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK ın himayelerinde

Detaylı

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSLERİ KİTAP-KIRTASİYE LİSTESİ 5.SINIFLAR-TÜRKÇE- KIRTASİYE İHTİYAÇ

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSLERİ KİTAP-KIRTASİYE LİSTESİ 5.SINIFLAR-TÜRKÇE- KIRTASİYE İHTİYAÇ TÜRKÇE DERSLERİ KİTAP-KIRTASİYE LİSTESİ 5.SINIFLAR-TÜRKÇE- KIRTASİYE İHTİYAÇ 80 lik Sunum Dosyası TDK Okul Sözlüğü TDK Yazım Kılavuzu (2016 Basımı) Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü (Ömer Asım AKSOY) 2 cilt

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU II.KADEME İHTİYAÇ LİSESİ TÜM BRANŞ DERSLERİ İÇİN

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU II.KADEME İHTİYAÇ LİSESİ TÜM BRANŞ DERSLERİ İÇİN ARAÇ-GEREÇLER: 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU II.KADEME İHTİYAÇ LİSESİ TÜM BRANŞ DERSLERİ İÇİN YAPIŞTIRICI, Kidstick (Stick yapıştırıcı)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) FIRAT YAYINLARI DERS KİTABI ÜÇ ANADOLU

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : 03040004 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) ÜÇ ANADOLU EFSANESİ- YAŞAR KEMAL (YAPI

Detaylı

FINDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ KİTAP OKUYORUM VE HAYALLERİMİ YAZIYORUM YARIŞMALARI UYGULAMA YÖNERGESİ

FINDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ KİTAP OKUYORUM VE HAYALLERİMİ YAZIYORUM YARIŞMALARI UYGULAMA YÖNERGESİ FINDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ KİTAP OKUYORUM VE HAYALLERİMİ YAZIYORUM YARIŞMALARI UYGULAMA YÖNERGESİ 1.BÖLÜM : KİTAP OKUYORUM YARIŞMASI KONU: 2013-2014 eğitim öğretim yılı Fındıklı İlçesi

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli anne babalar; Her insan, yaşamını sürdürmek ve gelişmek için başka insanlara ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak için arkadaşlık ilişkileri, sosyal alandaki en önemli

Detaylı

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

: Jean Christophe Grange

: Jean Christophe Grange Elia ile Yolculuk Zülfi Livaneli Karakarga Yayınları Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları Aeden Bir Dünya Hikayesi Akilah Azra Kohen Destek Yayınları Bağırmayan Anne

Detaylı

9 Evliya Çelebi -Seyahatnâmesi'nden Seçmeler (MEB,Yapı) 13 Hüseyin R. Gürpınar -Kuyruklu Yıldız Altında Bir(Özgür)

9 Evliya Çelebi -Seyahatnâmesi'nden Seçmeler (MEB,Yapı) 13 Hüseyin R. Gürpınar -Kuyruklu Yıldız Altında Bir(Özgür) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim 100 Temel Eser Listesi Yazar adı - Kitap adı (Yayınevi) TÜRK EDEBİYATI 1 M. Kemal Atatürk -Nutuk (TDK,Çağdaş..) 2 Kutadgu Bilig'den Seçmeler(TDK.) 3 Dede Korkut Hikâyeleri

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Ders No : 0310460203 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.)

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.) 434002712012-2. SINIF GÜZ A-Seçmeli I No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS 1 271 A-Seçmeli I (Türkçenin Gelişme Ev releri) 3 0 3 5 2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) 3 0 3 5 3 275 A-Seçmeli I (Çağdaş

Detaylı

GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR. Fotoğraf YARIŞMA ŞARTNAMESİ FAALİYET TAKVİMİ

GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR. Fotoğraf YARIŞMA ŞARTNAMESİ FAALİYET TAKVİMİ GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR Fotoğraf YARIŞMANIN ADI: GİRESUN UN EVLERİ YARIŞMANIN TÜRÜ: Fotoğraf YARIŞMANIN KONUSU: Geleneksel Giresun un Evlerini Fotoğraflamak. YARIŞMANIN AMACI: Giresun un doğal güzelliklerine

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL : 9.09.206 30.09.206 2.HAFTA programda verilen etkinlik.hafta programda verilen etkinlik HAFTA ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF

Detaylı

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Bölümü) İlgi yazınızla istenen,

Detaylı

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI 5 ALL ATAKLI Orta Atlas - Discovery Channel 8,90 5 ALL ABAKÜS SCRATCH İLE PROGRAMLAMA 30,00 5 ALL MAKEY MAKEY SET 185,00 223,90 5 ALL GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI AY DENİZLE BULUŞUNCA 14,00 5 ALL CAN ÇOCUK BİR ŞEFTALİ

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ Ders No : 0310400204 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa.

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa. ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 4 te ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda Ben Yapabilirim etkinliğini uyguladık. Etkinlikte; öğrencilerimizin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı 254 4 2 2 4 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ BATI ROMANI Ders No : 8107010018 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I TKL 201 1 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Türkçe Lisans Zorunlu -

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER YILLIK PLANI

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER YILLIK PLANI . SINIF SOSYAL BİLGİLER YILLIK PLANI 08-09 Soru Bankası.hafta - Eylül BİREY VE TOPLUM Öğrendiklerimi Uyguluyorum... 6.hafta - 0 Eylül Olaylar ve Sonuçları....hafta 0-0 Ekim Biz Bu Toplumun Bir Üyesiyiz...

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III Bölüm I Çocuk Edebiyatı ve Gelişimle İlgili Temel Kavramlar 15 Fiziksel (Bedensel)Gelişim 20 İlk Çocukluk Döneminde(2-6)Fiziksel Gelişim 21 6-12 Yaş Arası Fiziksel Gelişim 23 12-18

Detaylı

GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ GÜZ YARIYILI YÜKEK LİAN DERLERİ DER KODU ZORUNLU/ EÇMELİ DERİN ADI KREDİİ ELIT 709 Z Edebiyat Teorisi ve Eleştirisi ELIT 711 Araştırma Yöntemleri ELIT 735 Uygulamalı Dilbilim: Yabancı Dil Öğretimi ve Öğrenimi

Detaylı

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI Bilgi ancak değerle birleştiğinde anlam kazanır. Çünkü değerler kişinin yaşamına yol gösteren ilkelerdir. İNCİ YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİMİ

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI TÜRK EDEBİYATI / DİL ve ANLATIM DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER. CİMRİ Moliere İş Bankası Yay.

2015 2016 ÖĞRETİM YILI TÜRK EDEBİYATI / DİL ve ANLATIM DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER. CİMRİ Moliere İş Bankası Yay. 2015 2016 ÖĞRETİM YILI TÜRK EDEBİYATI / DİL ve ANLATIM DERSLERİNDE İNCELENECEK ESERLER ve BU ESERLERİN AÇILIMINA YARDIMCI OLACAK ALT BAŞLIKLAR: HAZIRLIK SINIFLARI : TÜRKÇE DERSİ : MARTI Richard Bach Epsilon

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı

Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı 1 / 7 22.0.2018 1:6 Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı 2017/2018 Ders Listesi 1. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılap 99000 AIT127 Tarihi I Ders Türkçe 2 0 0 2 2 2 990100TDB12Türk

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR

ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR T.C. KARABAĞLAR KAYMAKAMLIĞI KARABAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI "OBAP" EĞİTİMİ YILLIK PLANI AYLAR EYLÜL İMİZ 1. Veli toplantılarında sınıf öğretmeni tarafından velilerin

Detaylı

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme.

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Drama Yetenekleri Nelerdir? Sabit fikirler yerine yaratıcı fikirler üretebilme. Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Tek başına karar verebilme. Bilgiyi her yerde kullanabilme. Ezbercilik

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ GÜN VE LAR EYLÜL EYLÜL 18-22 Eylül 25-29 Eylül 2-6 Ekim 9-1 Ekim

Detaylı

26 OCAK 2015-8 ŞUBAT 2015

26 OCAK 2015-8 ŞUBAT 2015 26 OCAK 2015-8 ŞUBAT 2015 YAPTIĞIM ÇALIŞMALAR ADI SOYADI... ÖDEV TAKİP TAM EKSIK BOŞ 9. SINIFLAR ÖDEV KONULARI 26 Ocak 2015 Pazartesi 27 Ocak 2015 Salı 28 Ocak 2015 Çarşamba 29 Ocak 2015 Perşembe 30 Ocak

Detaylı

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan USTALARA SAYGI-ANMA SOKAK AÇILIŞI F.DOSTOYEVSKİ SÖYLEŞİ / DİNLETİ - İMZA ATAOL BEHRAMOĞLU

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZMA YOLCULUĞUNDA FARKLI YÖNTEM VE TEKNİKLER Gülsemin Ergün Kucba Türkçe Koordinatörü gulseminkucba@terakki.org.tr B.Aslı P.Şener Türkçe Öğretmeni basakpacaci@terakki.org.tr Yazar olmak istiyorsanız,

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 11. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 11. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY EKİM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI EDEBİYATININ OLUŞUMU ÖĞRETİCİ METİNLER 2 KAZANIMLAR 1. Osmanlı Devleti ni güçlü kılan sosyal, siyasi düzenin bozulma nedenlerini belirler.

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BALIKLI İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BALIKLI İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BALIKLI İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI TEMİZLİK-SELAMLAŞMA KASIM Kişisel temizliğine dikkat eder Çevresindekilere selam verir. Kişisel temizliğine dikkat eder

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN ADI YARIŞMANIN KONUSU TÜRÜ MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR İlçe halkı ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap sevgisini

Detaylı

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ PROJE ADI DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJE SÜRESİ 6 OCAK -31 MAYIS PROJE EKİBİ Koordinatör öğretmen: Elçin ARSLAN Yürütme faaliyetlerinden sorumlu öğretmenler: Halime SEZEN

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI Kazanımlar Osmanlı

Detaylı

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders Saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y.

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders Saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Davranış Bilimleri ve Askeri Liderliğe Giriş SBB-123 1/II 2+0+0 2 3 Dersin

Detaylı

T.C FOÇA KAYMAKAMLIĞI

T.C FOÇA KAYMAKAMLIĞI T.C FOÇA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, REHA MİDİLLİ EĞİTİM VAKFI VE REHA MİDİLLİ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ İLE ORTAOKULLAR ARASI KİTAP OKUMA; LİSELER ARASI HİKAYE YAZMA ŞARTNAMESİ

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 AİT

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 AİT DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 AİT 402 8 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ OLUŞUMU CUMHURİYET

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF FELSEFE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF FELSEFE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF FELSEFE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı 1.ÜNİTE - FELSEFEYLE TANIŞMA A-Felsefe Nedir? Felsefenin

Detaylı

MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ Gönderen admin - 31/01/ :14

MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ Gönderen admin - 31/01/ :14 MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ Gönderen admin - 31/01/2012 23:14 1.Aşağıdaki sanatçılarımızdan hangileri Beş Hececiler grubunda yer alır? A) Orhan Veli Kanık Ahmet Kutsi Tecer B) Yusuf Ziya Ortaç Faruk Nafiz Çamlıbel

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ADNAN MENDERE ÜNİVERİTEİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTEİ İNGİLİZ İ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI 03.08.2016 AKT Zorunlu AKT eçmeli AKT Bölüm Dışı AKT Toplam 180 (75,0%) 52 (21,7%) 8 (3,3%) 240 [1] Tekrarında

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016

KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016 KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016 YAŞ GRUBU (SINIF) DEĞERLER EĞİTİMİ 5. SINIF 6. SINIF 7. SINIF 8. SINIF SEVGİ Buz SAYGI Buz SORUMLULUK Buz YARDIMSEVERLİK Buz DOĞRULUK

Detaylı

Bilim,Sevgi,Hoşgörü.

Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 27 Aralık 1936 Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı nın yazarıdır. Vatan Şairi olarak anılır. Yahya Kemal Beyatlı

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010050017 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Zorunlu

Detaylı

Eğitim Dizisi. Hazırlayanlar: Dr. Seçil Yücelyiğit - Bil. Uzm. Sibel Güler

Eğitim Dizisi. Hazırlayanlar: Dr. Seçil Yücelyiğit - Bil. Uzm. Sibel Güler Oyun gemisi Eğitim Dizisi Her cilt 24 cm x 30 cm - 110 gr. 1. hamur Bu eğitim dizisinde okul öncesi dönem çocuklarının hem bilişsel gelişimlerini, hem de sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen zengin

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK EĞİTİM TARİHİ * Ders No : 0310340055 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA 1-PROJENİN ADI: HAYDİ HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2-PROJENİN ÖZETİ: 2013-2014 eğitim- öğretim yılında okulumuz da gerçekleştireceğimiz

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR Ders No : 8107010004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

KAVUŞTURAN İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HAFTA KAZANIM YAPILACAK ETKİNLİKLER

KAVUŞTURAN İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HAFTA KAZANIM YAPILACAK ETKİNLİKLER 2016-2017 KAVUŞTURAN İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HAFTA KAZANIM YAPILACAK ETKİNLİKLER Toprağın vatan olmasının değerini bilir ve önemini vurgular. Demokrasi Şehitleri anılır.

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A

İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A İçerik: Hikâye, masal, anı, şiir, gezi yazısı, kompozisyon vb. Yazı içerikleri, milli, manevi ve

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2. verilen etkinlik EYLÜL 9.09.206 30.09.206. programda ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU DİĞER DERSLERLE ARA DİSİPLİNLER ve.çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ 9. SINIFLAR SEÇMELİ PROJE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ 9. SINIFLAR SEÇMELİ PROJE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. LİSESİ 9. SINIFLAR SEÇMELİ PROJE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AY EYLÜL EKİM HAFTA SAAT HEDEF VE DAVRANIŞLAR KONULAR ÖĞRENME ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLER ÜNİTE 1 BİLİM,

Detaylı

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I HTR 301 3 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti SİNOPSİS Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2012 de İstanbul da, 2008 yılında yayınladığı Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Müzenin içindeki eşyalar, romana konu olan ve

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1 2

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II AİT114 2 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersi Veren

Detaylı

DERS PROFİLİ. Diplomasi Tarih I POLS 205 Güz

DERS PROFİLİ. Diplomasi Tarih I POLS 205 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Diplomasi Tarih I POLS 205 Güz 3 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014 BİLİMKURGU: BAŞKA BİR VAROLUŞ MÜMKÜN Bilimkurgu bir bakışa göre Samosata lı Lukianos tan (M.S. 2. Yüzyıl) bu yana, başka bir bakışa göre ise 1926 yılında yayımcı Hugo Gernsbeack in scientifiction kelimesini

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

Davranış Bilimleri dersi, insan davranışlarının sosyolojik ve psikolojik yönlerini ve bireyler arası etkileşimleri incelemeyi amaçlar.

Davranış Bilimleri dersi, insan davranışlarının sosyolojik ve psikolojik yönlerini ve bireyler arası etkileşimleri incelemeyi amaçlar. T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 1. SINIF 2. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: DAV102 Adı: Davranış Bilimleri Teorik + Uygulama: 2 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I SBB-112 1/I 2+0+0 2 2 Dersin Dili

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

ÖZEL BEYKENT SOSYAL BİLİMLER LİSESİ KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİ SBL HZR

ÖZEL BEYKENT SOSYAL BİLİMLER LİSESİ KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİ SBL HZR ÖZEL BEYKENT SOSYAL BİLİMLER LİSESİ KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİ SBL HZR KIRTASİYE LİSTESİ KİTAP LİSTESİ YAYINEVİ 80 YAPRAK ÇİZGİLİ DEFTER- (TÜRKÇE DERSİ) 80 YAPRAK A4 ÇİZGİLİ DEFTER (3 ADET- İNG. DERSİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK SİYASİ TARİHİ I TST207 3 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK SİYASİ TARİHİ I TST207 3 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK SİYASİ TARİHİ I TST207 3 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı