"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR.""
  • Oz Ayik
  • 7 yıl önce
  • İzleme sayısı:

Transkript

1

2 "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

3 Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır; gerçeği, doğruyu, güzeli arayış Her arayış, içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz; ikinci, üçüncü arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki özelliğidir. Okumak insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.

4 Özel Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisesi olarak öğrencilerin; bireysel sorumluluklarının pekiştirilmesi; çevrelerine duyarlı, kültürünü tanıyan ve ona sahip çıkan bireyler b olarak yetiştirilmesi temel amacımızdır. a Okulumuzda çağdaş, klasik ve popüler yapıtlar aracılığıyla öğrencilerin Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisemizde Türk edebiyatının dönemlerinin yanı sıra farklı f kültürleri ve yazarları tanımaları,, çeşitli dönemlerde yazılan eserler arasında ilişki i kurmaları, zihniyet ve gelenek unsurlarının bu eserler üzerindeki etkisini fark etmeleri; bunun yanı sıra metin çözümleme, eleştiri yazma, sözlü ve yazılı olarak kendilerini doğru ifade etme becerilerinin de öğrencilere kazandırılması önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedeflerimizden hareketle Özel Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim gören ve görecek olan tüm öğrencilerimize sunulmak üzere hem güncel hem de Türk ve Dünya edebiyatından eserler içeren bir kitap seçkisi hazırlanmıştır. Söz konusu seçki, her yıl öğrencilerden gelen dönütler ve popüler edebiyatın gelişimine paralel olarak güncellenmektedir. Özel Atacan Ortaokulu/Anadolu Lisesi

5 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ATACAN ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ OKUTULACAK KİTAPLAR VE KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR 5. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM-KASIM Kitap Adı: Dinkin Dings ve Ürkünç Böcüler Yazarı: Guy Bass Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Hedefler: Birey ve toplum, yenilikler ve gelişmeler, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, yaratıcılık, icat, önyargı, hoşgörü, mizah, korku, gizem konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Dinkin Dings ve Balık-Adamların İntikamı Yazarı: Guy Bass Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Hedefler: Birey ve toplum, yenilikler ve gelişmeler, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, yaratıcılık, icat, önyargı, hoşgörü, mizah, korku, gizem konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Dinkin Dings ve Tırmıkel in Laneti Yazarı: Guy Bass Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Hedefler: Birey ve toplum, yenilikler ve gelişmeler, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, yaratıcılık, icat, önyargı, hoşgörü, mizah, korku, gizem konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Dinkin Dings ve 9. Boyuttan Gelen İkizi Yazarı: Guy Bass Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Hedefler: Birey ve toplum, yenilikler ve gelişmeler, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, yaratıcılık, icat, önyargı, hoşgörü, mizah, korku, gizem konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir.

6 MART Kitap Adı: 35 Kilo Tembel Teneke Yazarı: Anna Gavalda Yayın Evi: Günışığı Kitaplığı Hedefler: Öğrencilerin; okulun ve çalışmanın önemini anlamaları hedeflenmiştir. NİSAN Kitap Adı: Oyun Labirenti Yazarı: Ivan Babiano Nieto Yayın Evi: Beyaz Balina Hedefler: Karar verebilme yeteneği, sorumluluk, akıl yürütme, araştırma ve özgüven konularında gelişme sağlanması hedeflenmiştir. MAYIS Kitap Adı: Uçan Sınıf Yazarı: Erich Kastner Yayın Evi: Can Çocuk Yayınları Hedefler: Çocuklar arasındaki arkadaşlığın önemini ve dayanışmanın gücünü anlatarak zorluklara karşı mücadele etmenin önemini göstermek hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listeden seçecekleri en az 3 kitabı okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir.

7 6. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM-KASIM Kitap Adı: Çalınan Sihirli Keman Yazarı: Rusalka Reh Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Kazanımlar: Öğrencilerde kavramlardan ve çağrışımlardan hareketle öğrencilerde müzik, keman, enstrüman yapımı, farklı kültürler, gizem, meslekler, insanlarla iletişim, meslek seçimi, karar verme, hayal, estetik zevk duygularının pekişmesi hedeflenmiştir. ARALIK-OCAK Kitap Adı: Noel Şarkısı Yazarı: Charles Dıckens Yayın Evi: Can Çocuk Yayınları Kazanımlar: Akıl ve akıl dışılığın gerçekliğin ve doğaüstülüğün yan yana var olduğu bir toplumsal evreye ışık tutarak sevginin önemini kavratmak hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Tabiat Ana Anlatıyor Yazarı: Carl Ewald Yayın Evi: Can Çocuk Yayınları Kazanımlar: Öğrencilere yaşadığımız dünyadaki canlıları tanıtmak, onların doğaya karşı duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir. MART Kitap Adı: Gizli Bahçe Derleyen: Frances Hotgson Burnett Yayın Evi: Morpa Kültür Yayınları Kazanımlar: Eserde; huzurlu, sakin, barış içinde ideal bir dünyaya ulaşmanın zor olmadığını göstermek hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Zaman Hırsızı Yazarı: Clive Barker Yayın Evi: Günışığı Kitaplığı Kazanımlar: Eserde, aile birlikteliği duygusunu vermek hedeflenmiştir.

8 YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listeden seçecekleri en az 3 kitabı okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir. 7. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM-KASIM Kitap Adı: Meşhur Olan Fakir Çocuklar Yazarı: Recep Şükrü Apulan Yayın Evi: Timaş Yayınları Kazanımlar: Ahmet Mithat, Edison, Dostoyevski, Abraham Lincoln, Benjamin Franklin, James Watt, Beethoven, Dickens ve Mehmet Akif Ersoy Bu kitap ekonomik koşullarından yakınan, üşenen, umutsuzluğa düşen, erteleyen hatta her şeyden vazgeçenlere, yapanlar nasıl yapmış dersini veriyor. ARALIK-OCAK Kitap Adı: Garajdaki Giz Yazarı: David Almond Yayın Evi: Günışığı Kitaplığı Kazanımlar: Doğaya karşı sıra dışı duyarlılığı örneklendirerek öğrencileri macera dolu bir yolculuğa sürüklemek hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Jaguar Taşları - 2: Dünyanın Sonu Yazarı: J&P Voelkel Yayın Evi: Beyaz Balina Kazanımlar: Zaman ve mekân, araştırma, akıl yürütme, dayanışma, cesaret, dostluk, hayvanlar, paylaşım temalarında kazanım sağlamak hedeflenmiştir. MART Kitap Adı: Doğu Ekspresinde Cinayet Yazarı: Agahta Christy Yayın Evi: Altın Kitaplar Kazanımlar: Olaylara ayrıntılı ve sorgulayıcı bakabilmek, olayların perde arkasını kestirebilmek, bir romandaki olay - kişi- zaman ve yer unsurları arasındaki ilişkiyi kavrayabilmek.

9 NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Dünyanın Sonundaki Ev Yazarı: Jose Maria Plaza Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Kazanımlar: Öğrencilerde merak ve heyecan duygularını ön plana çıkararak okuma alışkanlıklarının pekişmesi hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listeden seçecekleri en az 3 kitabı okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir. 8. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM-KASIM Kitap Adı: Bülbülü Öldürmek Yazarı: Harper Lee Yayın Evi: Altın Kitaplar Yayınevi Kazanımlar: Eserde, bir biyografi örneğini tanıyarak ırk ayrımının olumsuz etkileri, eğitim ve hukuk sistemindeki aksaklıkları göstermek hedeflenmiştir. (Kitap okunduktan sonra filmi izlettirilerek bir romanın filme uyarlanmasında meydana gelen değişiklikleri göstermek amaçlanmıştır.) ARALIK-OCAK-ŞUBAT Kitap Adı: Nasıl Pop Yazar Olunur? Yazarı: Feyza Hepçilingirler Yayın Evi: Everest Yayınları Kazanımlar: Dile ve sanata gereken özenin gösterilmesi gerektiği vurgulanarak bu konuda ülkemizde yaşanan sorunları göstermek hedeflenmiştir. MART-NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Türkçe Off Yazarı: Feyza Hepçilingirler Yayın Evi: Everest Yayınları Kazanımlar: Güncel hayattan yazım yanlışları ve anlatım bozukluğu önekleri gösterilerek dil konusundaki duyarlılık artırmak hedeflenmiştir.

10 HAZIRLIK SINIFLARINDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Şimşek Hırsızı Yazarı: Rick Riordan Yayın Evi: Doğan Egmond Yayınları Hedefler: Türk edebiyatının dönemlerini ve bu dönemlerde etkili olan kültür öğelerini öğrenen öğrencilerin farklı kültürlerle - bu kitapta Yunan Mitolojisi işlenmektedir - ilişki kurarken kendi kültürlerini daha iyi özümseyebilmelerini sağlamak amaçlanmıştır. ARALIK OCAK Kitap Adı: Kırmızı Piramit Yazarı: Rick Riordan Yayın Evi: Doğan Egmond Yayınları Hedefler: Türk edebiyatının dönemlerini ve bu dönemlerde etkili olan kültür öğelerini öğrenen öğrencilerin farklı kültürlerle bu kitapta Mısır Mitolojisi işlenmektedir- ilişki kurarken kendi kültürlerini daha iyi özümseyebilmelerini sağlamak amaçlanmıştır. YARIYIL Kitap Adı: Gelibolu Yazarı: Buket Uzuner Yayın Evi: Everest Yayınları Hedefler: Daha aydınlık bir ülkede yaşayabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek amacıyla kendi kültürünü ve tarihini bilen, canının yanacağını bile bile soran, eleştiren ve denetleyen bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır. ŞUBAT-MART Kitap Adı: Açlık Oyunları Yazarı: Suzanne Collins Yayın Evi: Pegasus Yayınları Hedefler: Öğrencilerin sözlü ve yazılı anlatım becerilerinin mükemmelleştirilmesi ve bireysel sorumluluklarının, okuma alışkanlıklarının pekiştirilmesi ve okumanın aslında keyifli bir etkinlik olduğunu fark etmeleri amaçlanmıştır.

11 NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Sergüzeşt Yazarı: Sami Paşazade Sezai Yayın Evi: Antik Tük Klasikleri Hedefler: Türk edebiyatının ilklerinden biri olan Sergüzeşt romanıyla birlikte o devrin yaşam şartları hakkında geniş bilgi edinmek, sevginin hangi çağda yaşanırsa yaşansın özünde hiç değişmediğini anlamak ve ne olursa olsun yaşama sevinci ni asla yitirmememiz gerektiğini anlatmak hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Kitap Adı: Büyümenin Türkçe Tarihi Yazarı: Murathan Mungan ın Seçtikleriyle Yayın Evi: Metis Yayınları Hedefler: Türk Edebiyatı nın seçkin yazarlarının hikâyelerinin derlendiği kitapla öğrencilere metin çözümleme, eleştiri yazma, sözlü ve yazılı olarak kendilerini doğru ifade etme becerilerini kazandırmak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Üç Anadolu Efsanesi Yazarı: Yaşar Kemal Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Farklı kültürlere ait mitoloji ve destan örneklerini okuyan öğrencilere Türk mitolojisini ve Anadolu efsanelerini daha yakından tanıtmak, öğrencilerin 9. sınıf Türk Edebiyatı dersine ön hazırlık yapmalarını sağlamak amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

12 9. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Düşünceler Sözleşince Yazarı: Osman Torun Yayın Evi: Kelime Yayınları Hedefler: Deneme-gençlik ilişkisi, düşünce çeşitliliği, düşüncelerin özgürce ifadesi gibi konularda öğrencilere farkındalık kazandırmak, yeni yazma deneyimleri yaşatmak, düşünceyi sözcüklere dökerek etkileyici bir biçimde sunmak hedeflenmiştir. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Diyet Hikâyeleri Yazarı: Aydan Atasoy Erin Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Hedefler: Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın gereklerinin bilincinde olmak, kişiye özel beslenme deneyimleri kazandırmak amaçlanmıştır. YARIYIL Kitap Adı: Oliver Twist Yazarı: Charles Dickens Yayın Evi: Gün Yayınları Hedefler: Yazıldığı dönemde insan hakları konusunda insanları bilinçlendiren romanla bugün de öğrencilerin insan hakları dolayısıyla da çocuk hakları konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak amaçlanmıştır. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Kürk Mantolu Madonna Yazarı: Sabahattin Ali Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Öğrencilerin bu romanla karakterler üzerinden ruh çözümlemeleri ve portre çalışması yapmaları amaçlanmıştır. Anlatım türleri hakkında bilgi sahibi olması hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: İnsan Ne ile Yaşar Yazarı: Tolstoy Yayın Evi: Bilge Kültür Sanat Hedefler: Öğrencilerin kitapta yer alan kısa hikâyelerden hareketle iyilik, kötülük, bencillik, yardımseverlik vb. konularda dersler çıkarmaları; insana yön veren şey nedir? İnsan kendini nasıl gerçekleştirir gibi sorunların cevaplarını yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

13 YAZ TATİLİ Kitap Adı: Yaprak Dökümü Yazarı: Reşat Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılâp Kitabevi Hedefler: Öğrencilerin toplumun başından geçen büyük toplumsal değişimlerin sonuçlarına eleştirel bir bakış getirmelerini, edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kitap Adı: İnci Yazarı: John Steinbeck Yayın Evi: Sel Yayıncılık Hedefler: Öğrencilere insanlığın gereği olan temel değerleri benimsetmek ve bu değerleri yaşamlarına adapte etmelerini sağlamak amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

14 10. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Bir Çift Yürek Yazarı: Marlo Morgan Yayın Evi: Klan Yayınları Hedefler: Kitapta yapılan yolculuk boyunca öğrencilerden kentli yaşamı ile yerli yaşamını, insanların hayata bakışını ve felsefelerini karşılaştırmaları istenmiştir. Öğrencilere hiçbir eşya ve nesnenin yani mülkiyetçiliğin önemli olmadığını, kan ve kemiğin tüm insanlarda bulunduğunu farklı olanın yürek ve niyet olduğunu kavratmak amaçlanmıştır. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır Yazarı: Ahmet Şerif İzgören Yayın Evi: Elma Yayınevi Hedefler: Öğrencilerin, kimi sorularla kendisine ve dünyaya ayna tutması ve düşünmesi sağlanmaya çalışılmış; hayata dair geniş bir yelpazede kişisel bir gezintiye çıkarılması hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Fatih-i Harbiye Yazarı: Peyami Safa Yayın Evi: Ötüken Yayınları Hedefler: Güzel Türkçe örnekleriyle dil ve edebiyat zevki aşılamak. Doğu- Batı ekseninde bir bakış açısı ve karşılaştırma imkânı sunmak. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Mavi Sürgün Yazarı: Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı) Yayın Evi: Bilgi Yayınevi Hedefler: Eserde, Anadolu Tanrılarını ve efsanelerini, mavi yolculukla birlikte eşsiz güzellikteki koyları ve sahilleri yazarın bakış açısıyla keşfetmek, yakın tarihimize bir yazarın bakış açısıyla ışık tutmak, anıların bir araya gelmesiyle bir edebi eserin nasıl oluştuğunu göstermek hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Simyacı Yazarı: Paulo Coello Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Mevlana nın Mesnevi sindeki küçük bir hikâyeden yola çıkarak yazılan kitapla öğrencilerin; sevgi, saygı, bağlılık, mücadele, iletişim vb. temel değerler üzerindeki duyarlılıklarını artırmak ve öğrencilere tasavvuf felsefesinin boyutlarını kavratmak amaçlanmaktadır.

15 YAZ TATİLİ Kitap Adı: İki Şehrin Hikâyesi Yazarı: Charles Dickens Yayın Evi: Remzi Kitabevi Hedefler: Fransız İhtilali nin, o dönemde toplumda yaşanan çalkantıların ve değişen dengelerin roman kahramanları üzerinden anlatıldığı eserle öğrencilerin toplumsal değişimlerin sonuçlarına eleştirel bir bakış getirmelerini, edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Semaver Yazarı: Sait Faik Abasıyanık Yayın Evi: Yapı-Kredi Yayınları Hedefler: Türk öykücülüğü ve Sait Faik Abasıyanık ın Türk öykücülüğündeki yerinin kavratılması, öğrencilerin öykü türünün özellikleri hakkında çıkarımda bulunması amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir

16 11. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Aklından Bir Sayı Tut Yazarı: John Verdon Yayın Evi: Koridor Yayınları Hedefler: Öğrencilerin günümüz edebiyatı hakkında da fikir sahibi olmaları, güncel yazarları tanımaları hedeflenmiştir. Edebiyatın sıfırdan yaratılmadığı, yazılan bütün eserlerde zihniyet ve gelenek unsurunun etkin olduğu dolayısıyla klasik yaptılar ile modern yapıtlar arasındaki ilişkiyi öğrencilere kavratmak amaçlanmıştır. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Araba Sevdası Yazarı: Recaizade Mahmut Ekrem Yayın Evi: Bordo Siyah Yayınları Hedefler: Tanzimat Döneminde ortaya çıkan Batılılaşma sürecini ve bunun toplum tarafından nasıl karşılandığını kavratmak. Edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurdurmak, gerçekçi roman anlayışını kavratmak amaçlanmıştı. YARIYIL Kitap Adı: Yeşil Gece Yazarı: Reşat Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılâp Yayınevi Hedefler: Aydın kesimi temsil eden idealist bir öğretmen üzerinden dönemde karanlık fikirlere karşı verilen mücadele güçlü bir şekilde yansıtılmaktadır. Herkes sizin karşınızda dursa bile siz inandığınız fikirlerden vazgeçmemeli ve inandığınız doğruları savunmayı unutmamalısınız. inancı öğrencilere verilmek istenmiştir. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Ekmek Kavgası Yazarı: Orhan Kemal Yayın Evi: Everest Yayınları Hedefler: Öğrencilere; toplumun değişik kesimlerinde yaşayan insanları tanıtmak, ülkenin geçmiş-şimdi-gelecek çizgisinde yaşadığı değişimleri edebiyatın bakış açısıyla göstermek amaçlanmıştır. Ayrıca ülke koşullarının zamanla nasıl değiştiğini ve döneme özgü zihniyet unsurlarının edebiyata yansımasını göstermek hedeflenmiştir.

17 NİSAN - MAYIS Kitap Adı: Madame Bovary Yazarı: Gustave Flaubert Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Batı edebiyatını, Batı düşüncesini tanıtmak. Gerçekçi edebiyat ürünleriyle gerçekçi edebiyatı tanıtmak, Realizm i kavratmak amaçlanmıştı. YAZ TATİLİ Kitap Adı: Memleket Hikâyeleri Yazarı: Refik Halit Karay Yayın Evi: İnkılâp Yayınları Hedefler: Millî Edebiyat Döneminde, Türk insanının yaşadığı şartları, çektiği sıkıntıları, bir asır önceki Anadolu daki yaşantıyı duyumsatmak. Temiz ve güzel Türkçe örnekleriyle tanıştırmak. Kitap Adı: Monte Kristo Kontu Yazarı: Alexandre Dumas Yayın Evi: Epsilon Yayınevi Hedefler: Yer alan olayların Fransa, İtalya ve bazı Akdeniz adalarında geçtiği romanla öğrencilerin o dönemde Avrupa daki yaşayış ve algılayış hakkında fikir sahibi olmaları hedeflenmiştir. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

18

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR"

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" Okumak uzun bir yolculuktur; hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TOROSLARDA OKU MAK KONU: Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK ın himayelerinde

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ BATI ROMANI Ders No : 8107010018 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR.

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. TÜRKÇE UÇAN SINIF- ERİCH KASTNER - CAN YAYINLARI CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI- ROALD DAHL- CAN YAYINLARI BÜYÜK ATATÜRK'TEN

Detaylı

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir.

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir. ARTVİN OKUYOR Proje Kapsamında Velilerimiz ve Öğrencilerimiz 100 Temel Eser Türk ve Dünya Klasikleri arasından seçilen eserleri okuyacak ve süreç sonunda okudukları eserlerden 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YENİ TÜRK EDEBİYATI II Ders No : 0020110013 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Fikirleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançlar ve değerleri keşfetme ve ifade etme yollarımızla ilgili

Detaylı

GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR. Fotoğraf YARIŞMA ŞARTNAMESİ FAALİYET TAKVİMİ

GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR. Fotoğraf YARIŞMA ŞARTNAMESİ FAALİYET TAKVİMİ GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR Fotoğraf YARIŞMANIN ADI: GİRESUN UN EVLERİ YARIŞMANIN TÜRÜ: Fotoğraf YARIŞMANIN KONUSU: Geleneksel Giresun un Evlerini Fotoğraflamak. YARIŞMANIN AMACI: Giresun un doğal güzelliklerine

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YENİ TÜRK EDEBİYATI III Ders No : 0020110023 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YENİ TÜRK EDEBİYATI IV Ders No : 0020110030 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

HİKÂYE (ÖYKÜ) Tarihçe ve İlkler Dede Korkut (Korkut Ata) Kimdir? Dede Korkut Hikâyeleri ve Eğitim Araştırma Sonuçları Yararlanılan Kaynaklar

HİKÂYE (ÖYKÜ) Tarihçe ve İlkler Dede Korkut (Korkut Ata) Kimdir? Dede Korkut Hikâyeleri ve Eğitim Araştırma Sonuçları Yararlanılan Kaynaklar HİKÂYE (ÖYKÜ) Tarihçe ve İlkler Dede Korkut (Korkut Ata) Kimdir? Dede Korkut Hikâyeleri ve Eğitim Araştırma Sonuçları Yararlanılan Kaynaklar Hikâye/ Öykü Nedir? Hikâye ya da öykü, gerçek ya da gerçeğe

Detaylı

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR Ders No : 8107010004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010050017 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Zorunlu

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar Çıkmış soru (ÖABT-LS) Uygulanmakta olan Ortaöğretim Matematik

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE 2 Ders No : 0010080034 : 2 Pratik : 0 Kredi : 0 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa.

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa. ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 4 te ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda Ben Yapabilirim etkinliğini uyguladık. Etkinlikte; öğrencilerimizin

Detaylı

Bireyler ve Toplumlar Öykü ve Öğretim

Bireyler ve Toplumlar Öykü ve Öğretim Bireyler ve Toplumlar Öykü ve Öğretim tanım Öyküleme, yeni icat edilmiş bir uygulama olamamasına rağmen geçmişi yüzyıllar öncesine ulaşan bir öğretim tekniği olmadığı da belirtilmelidir. 20.Yüzyılın ikinci

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.)

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.) 434002712012-2. SINIF GÜZ A-Seçmeli I No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS 1 271 A-Seçmeli I (Türkçenin Gelişme Ev releri) 3 0 3 5 2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) 3 0 3 5 3 275 A-Seçmeli I (Çağdaş

Detaylı

Bilim,Sevgi,Hoşgörü.

Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 27 Aralık 1936 Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı nın yazarıdır. Vatan Şairi olarak anılır. Yahya Kemal Beyatlı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Poetika (Kavram ve Tarihçe) Ders No : 8107010010 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III Bölüm I Çocuk Edebiyatı ve Gelişimle İlgili Temel Kavramlar 15 Fiziksel (Bedensel)Gelişim 20 İlk Çocukluk Döneminde(2-6)Fiziksel Gelişim 21 6-12 Yaş Arası Fiziksel Gelişim 23 12-18

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF FELSEFE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF FELSEFE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF FELSEFE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı 1.ÜNİTE - FELSEFEYLE TANIŞMA A-Felsefe Nedir? Felsefenin

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yolllarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI Kazanımlar Osmanlı

Detaylı

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I TKL 201 1 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Türkçe Lisans Zorunlu -

Detaylı

Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI. Türk Dili I

Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI. Türk Dili I Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI Türk Dili I Kodu Yıl-Yarıyıl-Dönem Saat/Hafta Yerel AKTS T U L Kredi 311001911998 1-1-Güz 2 0 0 2 2 DERS BĠLGĠLERĠ

Detaylı

GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ GÜZ YARIYILI YÜKEK LİAN DERLERİ DER KODU ZORUNLU/ EÇMELİ DERİN ADI KREDİİ ELIT 709 Z Edebiyat Teorisi ve Eleştirisi ELIT 711 Araştırma Yöntemleri ELIT 735 Uygulamalı Dilbilim: Yabancı Dil Öğretimi ve Öğrenimi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Ders No : 0310460203 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan USTALARA SAYGI-ANMA SOKAK AÇILIŞI F.DOSTOYEVSKİ SÖYLEŞİ / DİNLETİ - İMZA ATAOL BEHRAMOĞLU

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM FELSEFESİ * Ders No : 0310340024 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı 254 4 2 2 4 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

KANATLI KELİMELER UÇUŞAN HİKAYELER

KANATLI KELİMELER UÇUŞAN HİKAYELER KANATLI KELİMELER UÇUŞAN HİKAYELER Burçin BAŞLILAR Sınıf Öğretmeni burcinbaslilar@terakki.org.tr SUNUM İÇERİĞİ Yaratıcılık Nedir? Neden Yaratıcı Yazma? Yaratıcılığı Engelleyen Faktörler Yaratıcı Yazmaya

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

DERS BİLGİLERİ Ders Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin Amacı DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 2 TKL 202 4 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Bölümü) İlgi yazınızla istenen,

Detaylı

11.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

11.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI TANZİMAT DÖNEMİ EDEBİYATININ OLUŞUMU KAZANIMLAR.Osmanlı Devleti ni güçlü kılan sosyal, siyasi düzenin bozulma nedenlerini.batı düşüncesine,

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 11. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 11. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY EKİM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI EDEBİYATININ OLUŞUMU ÖĞRETİCİ METİNLER 2 KAZANIMLAR 1. Osmanlı Devleti ni güçlü kılan sosyal, siyasi düzenin bozulma nedenlerini belirler.

Detaylı

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI 4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE 1 Dersin Adı: ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 Dersin Kodu: OATA204 3 Dersin Türü: ZORUNLU 4 Dersin Seviyesi: ÖNLİSANS 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010110014 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ OLUŞUMU CUMHURİYET

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ Ders No : 0310400204 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : 03040004 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

: Jean Christophe Grange

: Jean Christophe Grange Elia ile Yolculuk Zülfi Livaneli Karakarga Yayınları Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları Aeden Bir Dünya Hikayesi Akilah Azra Kohen Destek Yayınları Bağırmayan Anne

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1 2

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ GÜN VE LAR EYLÜL EYLÜL 18-22 Eylül 25-29 Eylül 2-6 Ekim 9-1 Ekim

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Türkçe 1: Yazılı Anlatım TRD 101 1 2+0 2 2

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Türkçe 1: Yazılı Anlatım TRD 101 1 2+0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Türkçe 1: Yazılı Anlatım TRD 101 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEŞİK DOKTORA DERS PROGRAMI DERS DERS DERS DERS. Karahanlıca I.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEŞİK DOKTORA DERS PROGRAMI DERS DERS DERS DERS. Karahanlıca I. DERS SAAT İ TÜRK DİLİ VE EDEBİYAT BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEŞİK DOKTORA DERS PROGRAM DERS DERS DERS DERS P 08.30 Tanzimat Sonrası Türk Ş. Şekil Değişiklikleri Prof Dr. Fazıl Şerh Geleneği Eleştiri

Detaylı

Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları

Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mitoloji ve Destan Geleneği ELIT 104 Bahar 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : 0310330201 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: DRAMA DERSİ Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: ÇOCUK GELİŞİMİ Yarıyılı: 3 Kodu: CGE 211 Dersin Türü ( ) Seçmeli

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Türk Dili II TD 102 2. 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 1 TKL 201 3 2 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 1 TKL 201 3 2 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 1 TKL 201 3 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Zorunlu - Dersi Verenler

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

SAAT KONULAR KAZANIM BECERİLER AÇIKLAMA DEĞERLENDİRME

SAAT KONULAR KAZANIM BECERİLER AÇIKLAMA DEĞERLENDİRME 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI... ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 6. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI SÜRE SÜRE: 12 DERS İ 1. ÜNİTE ÖĞRENME ALANI-ÜNİTE: BİREY VE TOPLUM EYLÜL EYLÜL 1. (17-23) 2.

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ 1 2 2 2 3 2 4 2 1 2 2 2 3 2 4 2 KONU ADI KAZANIMLAR 1. İletişim sürecini oluşturan ögeleri ve iletişimde dilin işlevini belirler. 2. Dil ve kültür arasındaki ilişkiyi 1.

Detaylı

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) FIRAT YAYINLARI DERS KİTABI ÜÇ ANADOLU

Detaylı

MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014. 1- Dostluk ve Kardeşlik

MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014. 1- Dostluk ve Kardeşlik 2013-2014 MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014 YIL LAR LARA GÖRE DEĞER BAŞLIKLARI EKİM KASIM ARALIK OCAK ŞUBAT MART NİSAN MIS HAZİRAN 1- Dostluk ve Kardeşlik 1- Temizlik ARA RAPOR

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

1.1. Öğrenci Profili 1.2. Küresel Vatandaşlık nedir 1.3. Küresel Vatandaşlık Politikasının Hedef Kitlesi Kimdir?

1.1. Öğrenci Profili 1.2. Küresel Vatandaşlık nedir 1.3. Küresel Vatandaşlık Politikasının Hedef Kitlesi Kimdir? İÇİNDEKİLER 1 1. Küresel Vatandaşlık Politikasına Neden İhtiyacımız var 1.1. Öğrenci Profili 1.2. Küresel Vatandaşlık nedir 1.3. Küresel Vatandaşlık Politikasının Hedef Kitlesi Kimdir? 2. Eğitim Kurumu

Detaylı

Sami Paþazade Sezai Kedi Öykülerinin En Güzelini Yazdý

Sami Paþazade Sezai Kedi Öykülerinin En Güzelini Yazdý Ö m e r A y h a n Sami Paþazade Sezai Kedi Öykülerinin En Güzelini Yazdý Tanzimat edebiyatýnýn düzyazý yazarlarý, öyküden çok romana eðilmiþ, öykü türündeki verimleri, neredeyse romana yaklaþan oylumlarýyla

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Perspektif Ders No : 069017006 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı