"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR.""

Transkript

1

2 "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

3 Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır; gerçeği, doğruyu, güzeli arayış Her arayış, içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz; ikinci, üçüncü arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki özelliğidir. Okumak insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.

4 Özel Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisesi olarak öğrencilerin; bireysel sorumluluklarının pekiştirilmesi; çevrelerine duyarlı, kültürünü tanıyan ve ona sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesi temel amacımızdır. Okulumuzda çağdaş, klasik ve popüler yapıtlar aracılığıyla öğrencilerin Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisemizde Türk edebiyatının dönemlerinin yanı sıra farklı kültürleri ve yazarları tanımaları, çeşitli dönemlerde yazılan eserler arasında ilişki kurmaları, zihniyet ve gelenek unsurlarının bu eserler üzerindeki etkisini fark etmeleri; bunun yanı sıra metin çözümleme, eleştiri yazma, sözlü ve yazılı olarak kendilerini doğru ifade etme becerilerinin de öğrencilere kazandırılması önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedeflerimizden hareketle Özel Atacan Ortaokulu ve Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim gören ve görecek olan tüm öğrencilerimize sunulmak üzere hem güncel hem de Türk ve Dünya edebiyatından eserler içeren bir kitap seçkisi hazırlanmıştır. Söz konusu seçki, her yıl öğrencilerden gelen dönütler ve popüler edebiyatın gelişimine paralel olarak güncellenmektedir. Özel Atacan Ortaokulu/Anadolu Lisesi

5 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ATACAN ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ OKUTULACAK KİTAPLAR VE KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR 5. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM-KASIM Kitap Adı: Sol Ayağım Yazarı: Christy Brown Yayın Evi: Nemesis Yayınları Hedefler: Birey ve toplum, yenilikler ve gelişmeler, azim, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, önyargı, hoşgörü, korku, gizem konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. ARALIK Kitap Adı: Sihirli İstanbul Yazarı: Şule Tankut Jobert Hedefler: İstanbul un dünya tarafından tanınan birçok tarihi ve doğal güzelliklerini öğrenciye farklı bir pencereden tanıtmak ve yaşadıkları şehir hakkında bilmediklerini öğretmek hedeflenmiştir. OCAK Kitap Adı: Noel Şarkısı Yazarı: Charles Dickens Yayın Evi: Can Yayınları Hedefler: Alçakgönüllü olma, paylaşma, iyilik, dostluk ve arkadaşlığın önemi ve gücünü anlatarak kişinin hatalarından ders çıkarması gerekliliği temaları hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Falaka Yazarı: Ahmet Rasim Yayın Evi: Can Çocuk Yayınları Hedefler: MEB tarafından belirlenen 100 Temel Eser içerisinde yer alan bu kitapta birey ve toplum, hayal gücü, duygular, aile, ev, okul, komşuluk ilişkileri, yaratıcılık, önyargı, hoşgörü, mizah, korku konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir.

6 MART Kitap Adı: Gizemli Hayvanat Bahçesi Yazarı: Bryan Chick Hedefler: Hayvan sevgisi, macera, arkadaşlık, hayal gücü, dostluk ve iyilik konularında öğrencilerin eğitilmeleri hedeflenmiştir. NİSAN Kitap Adı: Sadako ve Bin Turna Kuşu Yazarı: Eleanor Coerr Yayın Evi: Beyaz Balina Hedefler: Savaşın zararları, çevre kirliliği, her şeye rağmen pes etmemek, sabır ve azim, yardımlaşma, empati konularında öğrencilerin eğitilmeleri hedeflenmiştir MAYIS Kitap Adı: Benim Atatürk Kitabım Yazarı: Toktamış Ateş Hedefler: Tarihe yön vermiş, bir toplumu yoktan var etmiş büyük komutan ve büyük devlet lideri Mustafa Kemal Atatürk ün Türk milleti için yapmak istedikleri ve başarmaya çalıştıklarının anlatıldığı bu kitapla öğrencilerde var olan Atatürk sevgisinin pekiştirilmesi hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listeden seçecekleri en az 3 kitabı okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir.

7 6. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM Kitap Adı: Beyaz Gemi Yazarı: Cengiz Aytmatov Yayın Evi: Ötüken Yayınları Kazanımlar: Mutluluk, hayal kırıklığı, özlem, anne baba sevgisi konularında öğrencilere manevi değerler kazandırmak hedeflenmiştir. KASIM Kitap Adı: Büyük Atatürk ten Küçük Öyküler Yazarı: Süleyman Bulut Yayın Evi: Can Yayınları Kazanımlar: Tarihe yön vermiş, bir toplumu yoktan var etmiş büyük komutan ve büyük devlet lideri Mustafa Kemal Atatürk ün Türk milleti için yapmak istedikleri ve başarmaya çalıştıklarının anlatıldığı bu kitapla öğrencilerde var olan Atatürk sevgisinin pekiştirilmesi hedeflenmiştir. ARALIK-OCAK Kitap Adı: Çalınan Sihirli Keman Yazarı: Rusalka Reh Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Kazanımlar: Öğrencilerde kavramlardan ve çağrışımlardan hareketle öğrencilerde müzik, keman, enstrüman yapımı, farklı kültürler, gizem, meslekler, insanlarla iletişim, meslek seçimi, karar verme, hayal, estetik zevk duygularının pekişmesi hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Reçel Kavanozu Yazarı: Houshang Moradi Kermani Kazanımlar: Öğrencilerin Tüketici hakları, kararlılık, azim, sorunu çözme yolları, cesaret konularındaki duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir. MART Kitap Adı: Mecit in Maceraları I Derleyen: Houshang Moradi Kermani Kazanımlar: Çocuk dünyasının büyüsü, hayal kurmanın önemi, okul yıllarının masumiyeti, karalılık konularındaki duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir.

8 NİSAN Kitap Adı: Mecit in Maceraları II Derleyen: Houshang Moradi Kermani Kazanımlar: Çocuk dünyasının büyüsü, hayal kurmanın önemi, okul yıllarının masumiyeti, karalılık konularındaki duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir. MAYIS Kitap Adı: Genç Kaşifler Derleyen: S. S. Taylor Kazanımlar: Araştırmacılık ve takım çalışması, pratik düşünebilme ve macera konularındaki duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir. YAZ TATİLİ Yaz tatili için öğrencilere bir kitap listesi verilecek. Öğrenciler bu listeden seçecekleri en az 3 kitabı okuyarak okula gelecekler ve sunum yapacaklar. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. *Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda performans ödevi olarak değerlendirebilecektir. 7. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM-KASIM Kitap Adı: Pal Sokağı Çocukları Yazarı: Ferenç Molnar Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Kazanımlar: Mutluluk, hayal kırıklığı, özlem, arkadaşlık ve dostluğun önemi, yoksulluk konularında öğrencilere manevi değerler kazandırmak hedeflenmiştir. ARALIK-OCAK Kitap Adı: Monte Cristo Kontu Yazarı: Alaxadre Dumas Yayın Evi: Arkadaş Yayıncılık Kazanımlar: Dürüstlük, pes etmeme, ihanet, ödül ceza çatışması, sevgi ve zafer temalarında öğrencilere yeni bakış açıları kazandırmak hedeflenmiştir.

9 MART Kitap Adı: Mecit in Maceraları I Yazarı: Houshang Moradi Kermani Kazanımlar: Çocuk dünyasının büyüsü, hayal kurmanın önemi, okul yıllarının masumiyeti, karalılık konularındaki duyarlılıklarını artırmak hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Bu aylarda TEOG sınavına yönelik çalışmalar yapılacağından 7. sınıf öğrencilerine test çözümü yaptırılacaktır. Bu sebeple 2. dönemde öğrencilerimiz sadece 1 kitap okuyacaklardır. YAZ TATİLİ TEOG sınavı kapsamında öğrencilerimizin sınava hazırlanmaları amacıyla okuma kitabı yerine yardımcı test kitapları verilecektir. *Dönem içinde okutulan kitaplardan sınav sırasına göre her yazılıda kitabın içeriği ile ilgili soru sorulacaktır. 8. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR I. DÖNEM Kitap Adı: Çaylak Yazarı: Robert Muchamore Kazanımlar: Öğrencilerin Şiddetin zararları, azim ve kararlılık, pes etmeme, ekip ruhu, iyi kötü çatışması ve tüm zorluklara rağmen zafer kazanma temalarında kazanım sağlamaları hedeflenmiştir. II. DÖNEM Kitap Adı: İnsan Ne ile Yaşar? Yazarı: Tolstoy Yayın Evi: İş Bankası Yayınları Kazanımlar: İyilik, doğruluk, iyi kötü çatışması, yardımseverlik ve maneviyat temalarında kazanım sağlamaları hedeflenmiştir. NOT: Bu eğitim-öğretim yılında TEOG sınavına yönelik çalışmalar yapılacağından 8. sınıf öğrencilerine her dönemde birer kitap okutulacak olup yoğun test çözümü yaptırılacaktır.

10 HAZIRLIK SINIFLARINDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Şimşek Hırsızı Yazarı: Rick Riordan Yayın Evi: Doğan Egmond Yayınları Hedefler: Türk edebiyatının dönemlerini ve bu dönemlerde etkili olan kültür öğelerini öğrenen öğrencilerin farklı kültürlerle - bu kitapta Yunan Mitolojisi işlenmektedir - ilişki kurarken kendi kültürlerini daha iyi özümseyebilmelerini sağlamak amaçlanmıştır. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Kırmızı Piramit Yazarı: Rick Riordan Yayın Evi: Doğan Egmond Yayınları Hedefler: Türk edebiyatının dönemlerini ve bu dönemlerde etkili olan kültür öğelerini öğrenen öğrencilerin farklı kültürlerle bu kitapta Mısır Mitolojisi işlenmektedir- ilişki kurarken kendi kültürlerini daha iyi özümseyebilmelerini sağlamak amaçlanmıştır. YARIYIL Kitap Adı: Gelibolu Yazarı: Buket Uzuner Yayın Evi: Everest Yayınları Hedefler: Daha aydınlık bir ülkede yaşayabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek amacıyla kendi kültürünü ve tarihini bilen, canının yanacağını bile bile soran, eleştiren ve denetleyen bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır. ŞUBAT-MART Kitap Adı: Açlık Oyunları Yazarı: Suzanne Collins Yayın Evi: Pegasus Yayınları Hedefler: Öğrencilerin sözlü ve yazılı anlatım becerilerinin mükemmelleştirilmesi ve bireysel sorumluluklarının, okuma alışkanlıklarının pekiştirilmesi ve okumanın aslında keyifli bir etkinlik olduğunu fark etmeleri amaçlanmıştır. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Sergüzeşt Yazarı: Sami Paşazade Sezai Yayın Evi: Antik Tük Klasikleri Hedefler: Türk edebiyatının ilklerinden biri olan Sergüzeşt romanıyla birlikte o devrin yaşam şartları hakkında geniş bilgi edinmek, sevginin hangi çağda yaşanırsa yaşansın özünde hiç değişmediğini anlamak ve ne olursa olsun yaşama sevinci ni asla yitirmememiz gerektiğini anlatmak hedeflenmiştir.

11 YAZ TATİLİ Kitap Adı: Büyümenin Türkçe Tarihi Yazarı: Murathan Mungan ın Seçtikleriyle Yayın Evi: Metis Yayınları Hedefler: Türk Edebiyatı nın seçkin yazarlarının hikâyelerinin derlendiği kitapla öğrencilere metin çözümleme, eleştiri yazma, sözlü ve yazılı olarak kendilerini doğru ifade etme becerilerini kazandırmak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Üç Anadolu Efsanesi Yazarı: Yaşar Kemal Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Farklı kültürlere ait mitoloji ve destan örneklerini okuyan öğrencilere Türk mitolojisini ve Anadolu efsanelerini daha yakından tanıtmak, öğrencilerin 9. sınıf Türk Edebiyatı dersine ön hazırlık yapmalarını sağlamak amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

12 9. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Düşünceler Sözleşince Yazarı: Osman Torun Hedefler: Deneme-gençlik ilişkisi, düşünce çeşitliliği, düşüncelerin özgürce ifadesi gibi konularda öğrencilere farkındalık kazandırmak, yeni yazma deneyimleri yaşatmak, düşünceyi sözcüklere dökerek etkileyici bir biçimde sunmak hedeflenmiştir. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Bellek Defteri Yazarı: Howard Engel Yayın Evi: Final Kültür Sanat Yayınları Hedefler: Macera, gerilim, çözüm odaklı düşünebilme, korku, mizah, pes etmeme konularında öğrencilerin düşünce dünyalarını geliştirmelerinde katkıda bulunmak hedeflenmiştir. YARIYIL Kitap Adı: Semerkand Yazarı: Amin Maalouf Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Tarihi olayları yeniden yorumlamak, iyi-kötü çatışması, empati, o devre ait yaşayış biçimleri, sanatçıya bakış açısı, dostluk, sevgi ve idealist olma temalarında, öğrencilere yeni bakış açıları kazandırmak hedeflenmiştir. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Kürk Mantolu Madonna Yazarı: Sabahattin Ali Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları Hedefler: Öğrencilerin bu romanla karakterler üzerinden ruh çözümlemeleri ve portre çalışması yapmaları amaçlanmıştır. Anlatım türleri hakkında bilgi sahibi olması hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: İnsan Ne ile Yaşar Yazarı: Tolstoy Yayın Evi: Bilge Kültür Sanat Hedefler: Öğrencilerin kitapta yer alan kısa hikâyelerden hareketle iyilik, kötülük, bencillik, yardımseverlik vb. konularda dersler çıkarmaları; insana yön veren şey nedir? İnsan kendini nasıl gerçekleştirir gibi sorunların cevaplarını yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

13 YAZ TATİLİ Kitap Adı: Yaprak Dökümü Yazarı: Reşat Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılâp Kitabevi Hedefler: Öğrencilerin toplumun başından geçen büyük toplumsal değişimlerin sonuçlarına eleştirel bir bakış getirmelerini, edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kitap Adı: İnci Yazarı: John Steinbeck Yayın Evi: Sel Yayıncılık Hedefler: Öğrencilere insanlığın gereği olan temel değerleri benimsetmek ve bu değerleri yaşamlarına adapte etmelerini sağlamak amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

14 10. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: İstanbul Hatırası Yazarı: Ahmet Ümit Yayın Evi: Everest Yayınları Hedefler: Aksiyon, sevgi, insanlar arası ilişkiler, toplumun olaylara bakış açısı ve yaşadığımız şehri daha iyi özümseme temalarında, öğrencilerde şehir kültürü bilincini oluşturmak ve onlara İstanbul un tarihi dokusunu daha yakından tanıtmak hedeflenmiştir. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Bir Çift Yürek Yazarı: Marlo Morgan Yayın Evi: Klan yayınları Hedefler: Kitapta yapılan yolculuk boyunca öğrencilerden kentli yaşamı ile yerli yaşamını, insanların hayata bakışını ve felsefelerini karşılaştırmaları istenmiştir. Öğrencilere hiçbir eşya ve nesnenin yani mülkiyetçiliğin önemli olmadığını, kan ve kemiğin tüm insanlarda bulunduğunu farklı olanın yürek ve niyet olduğunu kavratmak amaçlanmıştır. YARIYIL Kitap Adı: Fatih-Harbiye Yazarı: Peyami Safa Yayın Evi: Ötüken Yayınları Hedefler: Güzel Türkçe örnekleriyle dil ve edebiyat zevki aşılamak. Doğu- Batı ekseninde bir bakış açısı ve karşılaştırma imkânı sunmak. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır Yazarı: Ahmet Şerif İzgören Yayın Evi: Elma Yayınevi Hedefler: Öğrencilerin, kimi sorularla kendisine ve dünyaya ayna tutması ve düşünmesi sağlanmaya çalışılmış; hayata dair geniş bir yelpazede kişisel bir gezintiye çıkarılması hedeflenmiştir. NİSAN-MAYIS Kitap Adı: Beyaz Gemi Yazarı: Cengiz Aytmatov Yayın Evi: Ötüken Yayınları Hedefler: Saflık, çocukluk, sevgi, aile, gerçeklik, geçmişin birikimiyle geleceğin hayallerinin ortak noktada buluşturulması, bireyin çevresi ve içinde bulunduğu kültür ile etkileşim halinde olması temaları etrafında, öğrencilerin destan, masal ve efsane gibi olağanüstü özelliklere sahip edebî unsurlar ile tanıştırılması amaçlanmıştır.

15 YAZ TATİLİ Kitap Adı: İki Şehrin Hikâyesi Yazarı: Charles Dickens Yayın Evi: Remzi Kitabevi Hedefler: Fransız İhtilali nin, o dönemde toplumda yaşanan çalkantıların ve değişen dengelerin roman kahramanları üzerinden anlatıldığı eserle öğrencilerin toplumsal değişimlerin sonuçlarına eleştirel bir bakış getirmelerini, edebiyat - sosyal hayat arasında bağ kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kitap Adı: Semaver Yazarı: Sait Faik Abasıyanık Yayın Evi: Yapı-Kredi Yayınları Hedefler: Türk öykücülüğü ve Sait Faik Abasıyanık ın Türk öykücülüğündeki yerinin kavratılması, öğrencilerin öykü türünün özellikleri hakkında çıkarımda bulunması amaçlanmıştır. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir

16 11. SINIFLARDA OKUTULACAK KİTAPLARLA İLGİLİ BAŞLIKLAR EKİM - KASIM Kitap Adı: Aklından Bir Sayı Tut Yazarı: John Verdon Yayın Evi: Koridor Yayınları Hedefler: Öğrencilerin günümüz edebiyatı hakkında da fikir sahibi olmaları, güncel yazarları tanımaları hedeflenmiştir. Edebiyatın sıfırdan yaratılmadığı, yazılan bütün eserlerde zihniyet ve gelenek unsurunun etkin olduğu dolayısıyla klasik yaptılar ile modern yapıtlar arasındaki ilişkiyi öğrencilere kavratmak amaçlanmıştır. ARALIK - OCAK Kitap Adı: Maî ve Siyah Yazarı: Halit Ziya Uşaklıgil Yayın Evi: İnkılâp Yayınları Hedefler: Hayal-gerçek çatışması, insanın içinde bulunduğu psikolojik durum, karşılıksız aşk, kaçış, özlem temaları etrafında, öğrencilerin Servet-i Fünûn döneminin özelliklerini, yazarlarını daha yakından tanımaları ve onlara dönemin zihniyetinin eserlere nasıl yansıdığını göstermek amaçlanmıştır. YARIYIL Kitap Adı: Yeşil Gece Yazarı: Reşat Nuri Güntekin Yayın Evi: İnkılâp Yayınevi Hedefler: Aydın kesimi temsil eden idealist bir öğretmen üzerinden dönemde karanlık fikirlere karşı verilen mücadele güçlü bir şekilde yansıtılmaktadır. Herkes sizin karşınızda dursa bile siz inandığınız fikirlerden vazgeçmemeli ve inandığınız doğruları savunmayı unutmamalısınız. inancı öğrencilere verilmek istenmiştir. ŞUBAT - MART Kitap Adı: Eskicinin Oğulları Yazarı: Orhan Kemal Yayın Evi: Everest Yayınları Hedefler: Özlem, düş kırıklıkları, aile yapısı, hayatla mücadele, baba-evlat ilişkisi, toplumsal değişim ve bozulmalar temaları etrafında, öğrencilerin hayat karşısında kararlı bir tutum sergileyip kendilerini her daim geliştirerek ayakta kalma mücadelesi kazandırmak amaçlanmıştır.

17 NİSAN - MAYIS Kitap Adı: Gün Olur Asra Bedel Yazarı: Cengiz Aytmatov Yayın Evi: Ötüken Yayınları Hedefler: Öğrencilere; küçük şeylerle mutlu olabilme, huzur, refah, savaşın getirdiği olumsuzluklar, kültürel değerlerin kaybedilmesinin sonuçları, barışın önemi gibi kavramları özümsetmek amaçlanmıştır. YAZ TATİLİ Kitap Adı: Memleket Hikâyeleri Yazarı: Refik Halit Karay Yayın Evi: İnkılâp Yayınları Hedefler: Millî Edebiyat Döneminde, Türk insanının yaşadığı şartları, çektiği sıkıntıları, bir asır önceki Anadolu daki yaşantıyı duyumsatmak. Temiz ve güzel Türkçe örnekleriyle tanıştırmak. Kitap Adı: Monte Kristo Kontu Yazarı: Alexandre Dumas Yayın Evi: Epsilon Yayınevi Hedefler: Yer alan olayların Fransa, İtalya ve bazı Akdeniz adalarında geçtiği romanla öğrencilerin o dönemde Avrupa daki yaşayış ve algılayış hakkında fikir sahibi olmaları hedeflenmiştir. * Dönem içinde okutulan kitaplar, yazılı sınavlarda %15 lik bir payla değerlendirilmektedir. * Yarıyıl ve yaz tatilinde okunan kitaplar, belirlenen ölçütler doğrultusunda proje ödevi olarak değerlendirilecektir.

18

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR."

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR. "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR." Okumak uzun bir yolculuktur; Hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

"EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR"

EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" Okumak uzun bir yolculuktur; hayat boyu sürer. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okumak bir arayıştır;

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YENİ TÜRK EDEBİYATI III Ders No : 0020110023 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TOROSLARDA OKU MAK KONU: Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK ın himayelerinde

Detaylı

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir.

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir. ARTVİN OKUYOR Proje Kapsamında Velilerimiz ve Öğrencilerimiz 100 Temel Eser Türk ve Dünya Klasikleri arasından seçilen eserleri okuyacak ve süreç sonunda okudukları eserlerden 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü

Detaylı

KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016

KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016 KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016 YAŞ GRUBU (SINIF) DEĞERLER EĞİTİMİ 6-7 YAŞ (1.SINIF) 7-8 YAŞ (2.SINIF) 8-9 YAŞ (3.SINIF) 9-10 YAŞ (4.SINIF) SEVGİ Müzikli Masal Sepeti

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Ders No : 0310460203 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YENİ TÜRK EDEBİYATI IV Ders No : 0020110030 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016

KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016 KELİME YAYINLARI DEĞERLER EĞİTİMİ İÇERİKLİ KİTAPLAR LİSTESİ - 2016 YAŞ GRUBU (SINIF) DEĞERLER EĞİTİMİ 5. SINIF 6. SINIF 7. SINIF 8. SINIF SEVGİ Buz SAYGI Buz SORUMLULUK Buz YARDIMSEVERLİK Buz DOĞRULUK

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları 1. Ataturk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Ataturk milliyetciliğine

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI Kazanımlar Osmanlı

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010050017 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Zorunlu

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III İÇİNDEKİLER GİRİŞ...III Bölüm I Çocuk Edebiyatı ve Gelişimle İlgili Temel Kavramlar 15 Fiziksel (Bedensel)Gelişim 20 İlk Çocukluk Döneminde(2-6)Fiziksel Gelişim 21 6-12 Yaş Arası Fiziksel Gelişim 23 12-18

Detaylı

11.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

11.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI TANZİMAT DÖNEMİ EDEBİYATININ OLUŞUMU KAZANIMLAR.Osmanlı Devleti ni güçlü kılan sosyal, siyasi düzenin bozulma nedenlerini.batı düşüncesine,

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ BATI ROMANI Ders No : 8107010018 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 11. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 11. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY EKİM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI YENİLEŞME DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI EDEBİYATININ OLUŞUMU ÖĞRETİCİ METİNLER 2 KAZANIMLAR 1. Osmanlı Devleti ni güçlü kılan sosyal, siyasi düzenin bozulma nedenlerini belirler.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı PROVA OYU 425 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta Uygulama: 2 s/hafta

Detaylı

Matematik Öğretimi. Ne? 1

Matematik Öğretimi. Ne? 1 Matematik Öğretimi Ne? 1 Matematik nedir? Matematik, sayı ve uzay bilimidir. Matematik, tüm olası modellerin incelenmesidir Matematiğin özü, sayı ve miktarla ilgili düşüncelerle çalışmak değildir. Matematik,

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR.

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. TÜRKÇE UÇAN SINIF- ERİCH KASTNER - CAN YAYINLARI CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI- ROALD DAHL- CAN YAYINLARI BÜYÜK ATATÜRK'TEN

Detaylı

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa.

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa. ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 4 te ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda Ben Yapabilirim etkinliğini uyguladık. Etkinlikte; öğrencilerimizin

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI 5 ALL ATAKLI Orta Atlas - Discovery Channel 8,90 5 ALL ABAKÜS SCRATCH İLE PROGRAMLAMA 30,00 5 ALL MAKEY MAKEY SET 185,00 223,90 5 ALL GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI AY DENİZLE BULUŞUNCA 14,00 5 ALL CAN ÇOCUK BİR ŞEFTALİ

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ. Değerler Eğitimi Planımız;

DEĞERLER EĞİTİMİ. Değerler Eğitimi Planımız; Değerler Eğitimi Planımız; DEĞERLER EĞİTİMİ Kurul ve komisyonların kuruluş, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasların tüm okullarımızda 2010/53 no lu genelgeye uygun, birlik içinde

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5 Sosyal Bilgiler 5 5 Fen Bilimleri 5 Din Kültürü Ahlak Bilgisi 5 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. SINIF KİTAP LİSTESİ Ders adı Kitabın adı Yayın evi İlke Yayınları / Ankara A.

Detaylı

Metin Edebi Metin nedir?

Metin Edebi Metin nedir? Metin Nedir? Metin, belirli bir iletişim bağlamında, bir ya da birden çok kişi tarafından sözlü ya da yazılı olarak üretilen anlamlı bir yapıdır. Metin çok farklı düzeylerde dille iletişimde bulunmak amacıyla

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2014-2015 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YÖNETİMİN TEMEL İLKELERİ Ders No : 0350040013 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER DERSİ (1-4. SINIFLAR) DERSI. Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER DERSİ (1-4. SINIFLAR) DERSI. Öğretim Programı Tanıtım Sunusu OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER DERSİ (1-4. SINIFLAR) DERSI Öğretim Programı Tanıtım Sunusu Sunu Akışı Program Geliştirme Süreci Programın Temel Felsefesi ve Genel Amaçları Programda Temel Beceriler Değerler

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 25-26 www.company.com Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 24-25 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN ADI İLİ İLÇESİ

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1 2

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: DRAMA DERSİ Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: ÇOCUK GELİŞİMİ Yarıyılı: 3 Kodu: CGE 211 Dersin Türü ( ) Seçmeli

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ Ders No : 0310400204 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN DARICA EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) FIRAT YAYINLARI DERS KİTABI ÜÇ ANADOLU

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I: SES VE YAPI BİLGİSİ Ders No : 03040004 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları

Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mitoloji ve Destan Geleneği ELIT 104 Bahar 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSLERİ KİTAP-KIRTASİYE LİSTESİ 5.SINIFLAR-TÜRKÇE- KIRTASİYE İHTİYAÇ

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSLERİ KİTAP-KIRTASİYE LİSTESİ 5.SINIFLAR-TÜRKÇE- KIRTASİYE İHTİYAÇ TÜRKÇE DERSLERİ KİTAP-KIRTASİYE LİSTESİ 5.SINIFLAR-TÜRKÇE- KIRTASİYE İHTİYAÇ 80 lik Sunum Dosyası TDK Okul Sözlüğü TDK Yazım Kılavuzu (2016 Basımı) Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü (Ömer Asım AKSOY) 2 cilt

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (HIST111) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (HIST111) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (HIST111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I HIST111 Güz 2 0 0 2 2

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ GÜN VE LAR EYLÜL EYLÜL 18-22 Eylül 25-29 Eylül 2-6 Ekim 9-1 Ekim

Detaylı

Çizgi Roman ve Mizah Çevirisi (ETI438) Ders Detayları

Çizgi Roman ve Mizah Çevirisi (ETI438) Ders Detayları Çizgi Roman ve Mizah Çevirisi (ETI438) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çizgi Roman ve Mizah Çevirisi ETI438 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ATA YAYINCILIK

ATA YAYINCILIK 2016-2017 ATA YAYINCILIK 1. SINIF ATA 1. SINIF AFACAN OKUMA YAZMA SETİ - - 978-9944-320-81-8 ATA 1. SIN IF EĞİTİCİ ÖYKÜLER (8'Lİ SET) 13,00 10,00 978-9944-81-572-7 ATA 1. SINIF AFACAN FASİKÜL MATEMATİK

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı 254 4 2 2 4 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

YAZ DEMEDEN ÖNCE. Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni. gulseminkucba@terakki.org.tr. Terakki Vakfı Okulları 2. Yazma Becerileri Sempozyumu

YAZ DEMEDEN ÖNCE. Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni. gulseminkucba@terakki.org.tr. Terakki Vakfı Okulları 2. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZ DEMEDEN ÖNCE Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni gulseminkucba@terakki.org.tr AMACIMIZ Okuma ve yazma eylemlerini temellendirmek, Yaratımla ilgili her aşamada yaratıcılığın bireyin gözlem ve birikimlerine

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU LİSESİ KİTAP LİSTESİ 9. SINIFLAR DON KİŞOT - CERVANTES (YAPI KREDİ YAYINLARI- ROZA HAKMEN ÇEVİRİSİ) (1. DÖNEM) KÜÇÜK PRENS - ANTOINE DE SAINT EXUPERY (MAVİ BULUT YAYINCILIK) ( 2. DÖNEM) ÜÇ ANADOLU EFSANESİ- YAŞAR KEMAL (YAPI

Detaylı

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti SİNOPSİS Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2012 de İstanbul da, 2008 yılında yayınladığı Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Müzenin içindeki eşyalar, romana konu olan ve

Detaylı

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.)

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.) 434002712012-2. SINIF GÜZ A-Seçmeli I No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS 1 271 A-Seçmeli I (Türkçenin Gelişme Ev releri) 3 0 3 5 2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) 3 0 3 5 3 275 A-Seçmeli I (Çağdaş

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARIYIL TATİL BÜLTENİ

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARIYIL TATİL BÜLTENİ GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARIYIL TATİL BÜLTENİ Değerli Velilerimiz; Yoğun geçen bir dönemi daha geride bıraktık. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak

Detaylı

HİKÂYE (ÖYKÜ) Tarihçe ve İlkler Dede Korkut (Korkut Ata) Kimdir? Dede Korkut Hikâyeleri ve Eğitim Araştırma Sonuçları Yararlanılan Kaynaklar

HİKÂYE (ÖYKÜ) Tarihçe ve İlkler Dede Korkut (Korkut Ata) Kimdir? Dede Korkut Hikâyeleri ve Eğitim Araştırma Sonuçları Yararlanılan Kaynaklar HİKÂYE (ÖYKÜ) Tarihçe ve İlkler Dede Korkut (Korkut Ata) Kimdir? Dede Korkut Hikâyeleri ve Eğitim Araştırma Sonuçları Yararlanılan Kaynaklar Hikâye/ Öykü Nedir? Hikâye ya da öykü, gerçek ya da gerçeğe

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı OYUNCULUK VE KARAKTER OLUŞTURMA OYU 421 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta

Detaylı

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014 BİLİMKURGU: BAŞKA BİR VAROLUŞ MÜMKÜN Bilimkurgu bir bakışa göre Samosata lı Lukianos tan (M.S. 2. Yüzyıl) bu yana, başka bir bakışa göre ise 1926 yılında yayımcı Hugo Gernsbeack in scientifiction kelimesini

Detaylı

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANASANAT ATÖLYE III (RESİM) Ders No : 0310380091 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 10 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU SOSYAL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I SBB-112 1/I 2+0+0 2 2 Dersin Dili

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ OLUŞUMU CUMHURİYET

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 AİT

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 AİT DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 AİT 402 8 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Perspektif Ders No : 069017006 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FELSEFEYE GİRİŞ DKB211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: ÇOCUK GELİŞİMİ Yarıyılı: 5. Kodu:CGE3 307 Dersin

Detaylı

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ PROJE ADI DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJE SÜRESİ 6 OCAK -31 MAYIS PROJE EKİBİ Koordinatör öğretmen: Elçin ARSLAN Yürütme faaliyetlerinden sorumlu öğretmenler: Halime SEZEN

Detaylı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Fikirleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançlar ve değerleri keşfetme ve ifade etme yollarımızla ilgili

Detaylı

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : 0310330201 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz.

Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Bizler Hasan Kalyoncu Anaokulu nda yeni öğrenciler yetiştirirken onların ilk eğitim kurumları olarak yüzeysellikten

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010110014 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI. Türk Dili I

Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI. Türk Dili I Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI Türk Dili I Kodu Yıl-Yarıyıl-Dönem Saat/Hafta Yerel AKTS T U L Kredi 311001911998 1-1-Güz 2 0 0 2 2 DERS BĠLGĠLERĠ

Detaylı

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Bölümü) İlgi yazınızla istenen,

Detaylı

OSMANCIK KAYMAKMLIĞI NENAHTUN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ AİLEM OKULDA PROJESİ

OSMANCIK KAYMAKMLIĞI NENAHTUN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ AİLEM OKULDA PROJESİ OSMANCIK KAYMAKMLIĞI NENAHTUN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ AİLEM OKULDA PROJESİ OSMANCIK 2015 Proje Adı: AİLEM OKULDA Projenin Sahibi: Nenehatun Ortaokulu Sekretarya: Nenehatun Ortaokulu Proje Ekibi Projenin Sloganı:

Detaylı

TLL Uygulama. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde Hüseyin Rahmi Gürpınar a ilişkin bilgi doğru değildir?

TLL Uygulama. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde Hüseyin Rahmi Gürpınar a ilişkin bilgi doğru değildir? TLL1004 4. Uygulama 38. Aşağıdakilerden hangisinin türü ötekilerden farklıdır? D. Ötelerin Çocuğu Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde Hüseyin Rahmi Gürpınar a ilişkin bilgi doğru değildir? E) Tekniği kusursuz

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE 2 Ders No : 0010080034 : 2 Pratik : 0 Kredi : 0 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

İçindekiler. Teşekkür, xiii Giriş, xv. Öykü 1 Öykünün Öyküsü, xxi. Bölüm 1 Metaforun Büyüsü, 3

İçindekiler. Teşekkür, xiii Giriş, xv. Öykü 1 Öykünün Öyküsü, xxi. Bölüm 1 Metaforun Büyüsü, 3 İçindekiler Teşekkür, xiii Giriş, xv Kitabın Sundukları, xv Kelimeler Hakkında Bir İki Kelime, xvii Sözlü ve Yazılı Öyküler, xvii Kitabın Yapısı, xviii Öykü 1 Öykünün Öyküsü, xxi kısım BİR Çocuk ve ergenlere

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003 Dersi Veren Birim: ORTAK ZORUNLU DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI Dersin Türkçe Adı: Halk Oyunları Dersin Orjinal Adı: Halk Oyunları Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu:

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR Ders No : 8107010004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

YARATICI DRAMA. 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

YARATICI DRAMA. 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans YARATICI DRAMA 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH4503 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 3 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 5 7 Dersin AKTS Kredisi: 4.00 8 Teorik Ders

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER YEDİ MEŞALECİLER Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan ilk edebi topluluktur. 1928 de Yedi Meşale adıyla ortaklaşa bir kitap çıkarıp bu kitabın ön sözünde şiirle ilgili görüşlerini açıklamışlardır. Beş Hececiler

Detaylı